Kamille för håret: ska jag använda?


Kamille är en naturlig färgämne, en hälsokälla. Det närmar och förstärker krönen, och ger dem också en vacker guldfärg. En avkok av kamille fuktar och lugnar hårbotten, så det läggs så ofta till kosmetika.

Fördelarna med infusion hårvård

Det är bevisat att kamilleblommor har vitare, stärkande, fuktgivande, lugnande, antiinflammatoriska egenskaper. Detta underlättas av de eteriska oljorna, mineralerna och vitaminerna som ingår i kompositionen.

Positiva egenskaper hos kamomill:

 • lyser håret och döljer grått hår;
 • ger krullarna en hälsosam glans
 • näring med näringsämnen
 • eliminerar mjäll
 • förbättrar blodcirkulationen;
 • stärker och accelererar tillväxten
 • gör dem mjuka och släta;
 • eliminerar fettinnehållet.

Sköljning av strängarna i denna blomma är lämplig för alla typer av hår och har inga kontraindikationer. Det ingår i schampon och sköljningar.

Du kan också göra hemlagade masker, tinkturer och färgämnen från det.

Skada på kamilleinfusion

Trots dess fördelaktiga egenskaper kan kamomill vara skadlig.

Konstigt nog, men denna blomma kan orsaka allergier. Om du efter applicering av produkterna med kamille känner dig kliar, är du troligtvis allergisk.

Även frekvent användning av kamilleinfusion kan orsaka huvudvärk och ökad irritabilitet. Färgat hår efter frekvent användning av blomman kan bli en grön nyans, så var försiktig.

Hur man gör kamilleinfusion för hår: de bästa recepten

Recept nummer 1 - för hårväxt

För att förbereda verktyget måste du brygga ett glas kokande vatten i 50 gram blommor. Infusion späds i varmt vatten och sköljer huvudet med schampo efter tvätt.

Effekten kommer att bli ännu större om du lägger nässla och salvia till kamomill. Du behöver bara ta två matskedar av varje ört och häll kokande vatten över allt. Därefter insistera buljong en halvtimme och filtrera. Den färdiga produkten bör gnidas in i rötterna utan sköljning.

Recept nummer 2 - för att lätta strängarna

Kanske, det kommer inte att förändra kardinalt färgen på dina lockar, men det kommer att ge dem en trevlig gyllene nyans.

För att förbereda hemlagad färgämnen behöver 2 matskedar blommor att insistera på en liter kokt vatten. Koka denna kamillehelg över låg värme i 10 minuter, sedan svalna och spänna. Håll det på håret rekommenderas i minst en halvtimme, skölj sedan grundligt med vatten.

För att göra det ännu mer effektivt, tillsätt citronsaft och honung eller dina favoritoljor. För att få resultatet måste du använda det här avkoket regelbundet. Ju starkare det är desto rikare blir färgen. Efter sköljning, låt låsorna torka på egen hand utan hårtork.
Recept nummer 3 - för skadat hår

Detta är bara en frälsare för skadat hår. Men i sin sammansättning innehåller den alkohol. Därför är ägare av torr hud från det här verktyget bättre att vägra.

För att förbereda produkten behöver du 6 matskedar blommor häll 200 ml vodka. Stäng allt och placera på ett mörkt ställe i 10 dagar. Vid slutet av tiden måste tinkturen avlägsnas, filtreras och försiktigt gnidas in i huvudets rötter. Det är nödvändigt att genomföra proceduren 3 gånger i veckan under månaden. Efter detta kommer strängarna att bli starkare och sluta falla ut.

Kamille är en naturlig healer. Dess effekt på huden, håret och kroppen som helhet är otroligt. Efter kamille sköljning kommer dina lockar att se inte värre ut än salong styling. Glöm inte bara den vanliga användningen.

Bäst recept: Kamille för hår

Kamille är en prisvärd, användbar och effektiv hårvårdsprodukt. Det lugnar, toner, stimulerar rötterna och hjälper till att bli av med mjäll. Torka råmaterial är lämpliga för beredning av avkok, masker och sköljningar. Hemrecept kan kombineras med varandra, vilket ger en perfekt effekt.

Om fördelarna med kamomill

Blomställningarna skördas hela sommaren, skära dem noga med sax eller skär dem av.


Efter uppsamlingen torkas och råvaras råmaterialen. Du kan lagra den i papperspåsar eller linnepåsar. För beredning av dekoktioner och kompressor är det bättre att använda torkade blommor. De aktiva substanserna i deras komposition aktiveras och agerar mer intensivt.

Kamille ingår i kompositionen av industriella preparat: krämer, balm, schampon. Anläggningen används ofta i folkrecept. Vanligtvis framställs vattenavkärningar och infusioner från torra råmaterial, som används för sköljning och lotioner, masker, omslag, kompressor. Kamille för hår är särskilt lämplig för behandling och restaurering av torra, spröda, försvagade strängar.

Droger baserade på det minskar bildningen av mjäll, lugnar irriterad hårbotten, lindrar klåda, främjar läkning av mindre sår. Med regelbunden användning av kamomillprodukter blir håret smidigt, elastiskt, silkeslen och förvärvar en hälsosam mjuk glans.

Växten används för att ge strängarna en vacker gyllene nyans. Balsam och masker är bra för både naturliga och färgade blondiner. De skadar inte huden och är lämpliga för permanent användning.

Förbättring av hårets tillstånd kommer att hjälpa och ta emot avkroppar inuti. Lugnande te berikar kroppen med vitaminer och antioxidanter, lindrar stress och slappnar, vilket har en positiv effekt på huden och håret.

Aktiva substanser och deras effekter

Kamilleblommor - ett verkligt skafferi av värdefulla komponenter, oumbärlig i kosmetologi. Kompositionen innefattar

 • eteriska oljor;
 • slemhinnor och tanniner;
 • organiska syror;
 • flavonoider;
 • karoten;
 • azulen.

Den senare komponenten har speciella egenskaper som gör kamille oumbärlig vid framställning av kosmetika och läkemedel.

Azulen bildas genom att torka blomställningarna och ytterligare brygga dem med kokande vatten. Det är ett kraftfullt antiinflammatoriskt, lugnande och regenererande medel. Ämnet mjuknar huden, lindrar allergiska reaktioner, främjar djupare penetrering av andra värdefulla komponenter.

Metoder för beredning och användning

Oftast förbereder kamomill buljonger och infusioner. Beroende på receptet kan du ändra koncentrationen genom att öka eller minska mängden torra råvaror.

Det finns flera effektiva recept. Råvaror kan hällas kokande vatten och insisterar i en termos. För att göra drogen mer koncentrerad hjälper det att värma i ett vattenbad eller låg värme.

Sköljning av håret med kamomill görs vanligen med avkok av medelkoncentration. En handfull torr råvara hälls med en liter kokande vatten och upphettas över låg värme i 7-10 minuter.

Vätskan infunderas under locket i 20-30 minuter och filtreras. Avkokningen av kamille kan användas efter varje tvätt, den bibehåller kretsens färskhet, uppdaterar och smakar dem, ger sken och mjukhet.

Från avkok av kamillehår kan du göra ett milt rengöringsschampo. 2 msk. skedar av torrt råmaterial hälls 100 ml kokande vatten och upphettas i ett vattenbad i 5-7 minuter. Därefter ritas vätskan i en halvtimme och filtreras. Buljongen blandas med en del av babysjampo och används för att tvätta håret.

I stället för det färdiga tvättmedlet kan du använda ett slagen ägg. Den resulterande emulsionen återställer perfekt torkat hår, skadat av aggressiv styling och frekvent färgning.

Andra generella förstärkningsmaskar som är lätta att göra hemma hjälper också bra:

Kamille hårlättnad

2 msk. matskedar hackade torkade kamilleblommor fyllda med 1 liter kokande vatten, kokt i 10 minuter och filtrerad.

Buljongen blandas med saften av 1 citron och fördelas genom håret. Huvudet är inslaget med plastfolie. På en halvtimme kan du skölja ditt hår.

Inte mindre effektivt receptkamomill och glycerin. I buljongen beredd enligt tidigare recept, istället för citronsaft, tillsätt 50 ml glycerin, köpt på apoteket.

Efter fördelning på trådarna är håret inslaget med plastfolie. Blandningen hålls på huvudet i 2 timmar och tvättas sedan av med varmt vatten och en mild schampo.

Ljuseffekten av kamomill bör inte överdrivas, regelbundet sköljning av håret kommer att ge mer helande effekt och ge en vacker gyllene nyans till blondiner.

I den här videon - en hel ode till kamomill och som en hälsotillgörelse och som en ljusning:

Kamillehårolja

Essentiell olja erhålls från färskt plockade kamomillblommor. Den har en blåaktig nyans och en rik smak. Under lagring förändras oljan skugga, blir gulaktig och jämn brun. Det påverkar inte dess helande egenskaper.

I ett mörkt och torrt rum kan en koncentrerad beredning lagras i flera år. Hemma kan du inte smör, men en kvalitetsprodukt är lätt att få på apoteket.

Oljens sammansättning innefattar coumariner, monoterpener, sesquitrpenoler, estrar, ett komplex av vitaminer, mineralkomponenter och syror. Drogen bekämpar torr mjäll, normaliserar vattenlipidbalansen i hårbotten, stimulerar hårfollikelns aktivitet.

Efter proceduren förvärvar strängarna ett behagligt örtämne, ser färskt, glänsande och väldigt snyggt ut. Kamilleolja går bra med andra komponenter som används för att behandla hår. Det kan kompletteras med andra estrar, basiska vegetabiliska oljor, ägg, honung, mejeriprodukter.

Kamille och nässla: En lyckad duett

Torr kamille går bra med nässla. Blandningen kan användas för framställning av stimulerande dekoktioner, sköljningar, omslag.

En varm kompress är mycket användbar, återställer hår, stärker glödlampor, stimulerar tillväxten av lockar.

2 msk. matskedar av kamomill blandas med samma mängd hackad torkad nässla och hälls med 2 koppar kokande vatten.

Blandningen infunderas i en termos i 2-3 timmar. Varm massa fördelas genom håret och raderas in i rötterna.

Huvudet är täckt med en plastduschlock och lindad med en handduk. Skölj gräsmassan med varmt vatten och skölj med varm kamomillbuljong efter en halvtimme.

Kamille Balm

En oljebaserad balm är användbar för att återställa torrt hår. I 0 hälls 5 koppar deodoriserad soja eller olivolja 2 msk. skedar av krossade kamilleblommor. Du kan använda både torkade och färska råvaror.

Blandningen upphettas i 10 minuter och lämnas sedan i 2 dagar på en mörk plats under locket. Efter detta måste balsamet tömmas och förvaras i en förseglad behållare.

Före tvättning gnids den lilla delen försiktigt i rötterna och tvättas sedan av med en mild schampo. Verktyget hjälper till i kampen mot torr seboré, lugnar och stärker hårrötterna.

Kamille är en beprövad och effektiv hårvårdsprodukt. Det är användbart för alla typer av hår, går bra med andra läkande ingredienser, lämpliga för beredning av masker, balm, sköljningar och jämn naturliga färgämnen.

Allt om rätt sköljande hårkamomill

I folkemedicin anses sköljning av hår med infusion eller avkok av kamomill anses vara ett förfarande som är mycket användbart för hår och hårbotten. De utförs för att lätta håret, för att förbättra hårbotten och minska mängden mjäll, liksom försök att påskynda tillväxten och förhindra förlust.

En avkok av kamillehår tvättas inte, men sköljs endast efter tvättning

På grund av det höga innehållet av aktiva substanser har kamille funnit bred tillämpning inom medicin och kosmetologi. Några av dess egenskaper är vetenskapligt beprövade, och vissa är bara förmodade. När det gäller effekten av kamille på håret, är det i stor utsträckning överdriven, även om vissa positiva effekter av sköljning av huvudet med kamomill kan förväntas.

Användbara egenskaper hos kamillehår

För terapeutiska och kosmetiska ändamål är kamille det vanligaste läkemedlet. Det är i hennes blomkorgar att de mest fördelaktiga ämnena finns. I torkade blomställningar avger ca 1% av den eteriska oljan, som innehåller mer än 40 komponenter: 10% chamazulen, 1% apigenin, kumariner, organiska syror, polysackarider, tanniner, vitaminer och andra ingredienser.

Det spelar ingen roll i vilken form råmaterialet används för att förbereda ett avkok för håret - det kan vara en kamomill i vikt och påsar med torra knoppar.

Kamille används i mindre utsträckning för kosmetologiska ändamål, men i allmänhet när den används externt, är dess egenskaper identiska med de för apotekskamomill.

Kamille används i traditionell och traditionell medicin. Dess beprövade egenskaper är antiinflammatoriska, antispasmodiska och lugnande, och i mindre utsträckning - bakteriedödande, analgetiska och regenererande effekter. På grund av detta ingår kamillextrakt i många läkemedel och kosmetika.

De flesta av fonderna på grundval av sina blomställningar innehåller andra växtkomponenter, som i vissa fall ger den huvudsakliga effekten.

I folkmedicin läggs kamille till recept för hudsjukvårdsprodukter. Det anses att det förbättrar hudförhållandena, gör det mer hälsosamt och vackert, ger håret glans, återställer strukturen, eliminerar överdriven torrhet eller oljighet, accelererar tillväxten och förhindrar förlust.

Kamille har en ljuseffekt och ger håret en gyllene nyans. Det lugnar hårbotten, minskar flakning och gör det lättare att kamma. Samtidigt är det inte värt att förvänta sig att sköljning med kamille te kommer att stoppa förlusten eller återföra den naturliga färgen till grått hår.

Bilden visar tydligt en ljus gyllene nyans, vilken kamomill ger hår:

Det finns mycket information om fördelarna med kamomill, men i de verkliga recensionerna på forumen är det uppenbart att de flesta kvinnor inte får de önskade resultaten. Om du studerar växtens sammansättning, ser egenskaperna hos enskilda komponenter och resultaten av forskningen, blir det klart att användningen av kamille för hår är starkt överdriven. Kamille är åtminstone inte kapabel att påverka hårväxt och fluffighet endast vid sköljning. Åtgärden i dessa procedurer är begränsad endast till viss lätta hår och reparation av hudskador. Kamille kan inte påverka hårväxten.

Vad sköljer hårkamomill

Kamillehårvårdsprodukter används för att få helt olika resultat:

 • Restaurering av skadat hår
 • Förhindra nedfall
 • Fuktgivande torra tips;
 • Fettreduktion;
 • Tillväxtökning och ökad densitet;
 • ljusare;
 • Färgat grått hår;
 • Enklare kamning;
 • Minska mängden mjäll.
  Faktum är att många av de listade åtgärderna inte har kamille, eller de är inte särskilt uttalade. Till exempel finns det inga bekräftade vetenskapliga uppgifter om effekten av blomställningar på hårväxt och behandling av alopeci.

Hos människor med olika hårfärger är hårbotten tjocklek olika. Naturliga blondiner har cirka 160 tusen hår på huvudet, 100% har brunetter, 90 har brunhåriga kvinnor och endast 80 har rödhåriga. De har bara kamille eller andra naturliga produkter som kan påverka dessa mängder.

Praktisk tillämpning bekräftade ljuseffekten av kamomill. Med regelbunden tvättning av håret i flera månader ger det förtydligande av 3-4 toner. Den mest uttalade effekten observeras på ljus och blont hår, såväl som i blonda kvinnor med början gråhår. Buljong ger anpassning av färg och ger hårglans och en gyllene nyans. Dessa egenskaper ger chamazulen, kartotin, apigenin och kumarin som ingår i blomställningarna.

Bilden nedan visar håret före och efter sköljning med kamomill:

På grund av innehållet av apigenin och några andra ämnen används kamille också som konditioneringsmedel. Efter sköljning med infusionen eller sprutning av sprayen blir kamningen enklare.

Med avseende på behandling av mjäll kan kamille användas som ett profylaktiskt medel eller för att eliminera ljusflakning av huden. På grund av dess antiinflammatoriska och regenererande egenskaper, på grund av det höga innehållet av chamazulen, reducerar kamomill klåda, lugnar huden och främjar läkning av sår.

Men vid uttalad desquamation är det bättre att konsultera en tricholog. Kanske kräver behandlingen mer potenta läkemedel.

Kamillens förmåga att påverka hårbottens fettinnehåll är också tvivelaktigt. Överdriven subkutan fett är ett komplicerat problem. Orsaken kan vara instabila hormoner och sjukdomar i matsmältningssystemet och ohälsosam kost och alla dessa faktorer tillsammans. I dessa fall kräver korrigering av talgkörtlarna användning av droger under överinseende av en läkare.

Om du sköljer håret med kamille kommer det att ge en liten effekt på grund av förbättringen av hudförhållandet. Dessutom har medel som bygger på alkoholtinktur av kamilleblomställningar den mest uttalade torkningseffekten. Av dem gör masker som appliceras på håret i en halvtimme, och tvättas sedan av med schampo. Ofta är det omöjligt att använda sådana verktyg för att inte överdriva och bränna huden.

Du kan bekämpa torrhet av tipsen med kamille eterisk olja. För att göra detta, lägg i ett glas varmt kokt vatten några droppar olja. Vätskan hälls i en sprayflaska och sprayar spetsarna med den efter tvättning. För detta ändamål, applicera och färdiga verktyg, till exempel "Bio-spray-örtsköljning" baserat på Altai-kamille.

Hur man sköljer håret med kamomill

Skölj håret med kamomill efter schamponering. Verktyget kan användas istället för balsam-balsam. Tvättat hår måste vrids väl för att avlägsna överskott av fukt. Sedan behöver du sakta hälla dem med en lösning så att de är väl genomvattna och lämna i några minuter. Efter det ska håret pressas och lämnas för att torka naturligt, utan att använda en hårtork.

Det finns ett annat sätt att skölja. Infusion kan hällas i ett bassäng och sänka håret i det i 5-10 minuter. Detta gör det möjligt för dem att dricka så mycket som möjligt med användbara ämnen. Samtidigt bör man inte glömma att hälla i hårbotten oftare. Skölj håret efter sköljning med kamomill är inte nödvändigt.

Infusion eller avkokning av kamomill kan göras vid flera tillfällen. Vid rumstemperatur fortsätter dess egenskaper i 2 dagar och i kylskåp i upp till 4 dagar.

Vad du behöver skölja hemma

För att förbereda sköljningen hemma kan du använda lösapotekavgifter, tepåsar, eterisk olja eller självständigt uppsamlade och torkade blomställningar. Det enklaste sättet att brygga kamille i filterpåse. När du väljer dem måste du kontrollera kompositionen så att det inte finns några andra komponenter och förbered infusionen enligt anvisningarna. Mängden råvaror i påsar från olika tillverkare är inte desamma, för att få en infusion av önskad koncentration, kan du behöva en annan mängd påsar och vatten.

Standardväskan är 1,5 gram råvaror - det motsvarar en halv tesked med en bild:

Förpackning 20 påsar, väger 30 gram, kostar ca 60 rubel. För att förbereda 100 ml infusion behöver du 2 doser. Förpackning av lösa råvaror som väger 50 gram kostar cirka 50 rubel. Och då, och i princip billig, men om det på sommaren finns möjlighet att gå på naturen, kan kamilleblommar förberedas oberoende.

För terapeutiska och kosmetiska ändamål, använd kamomillapotek. Den innehåller de mest aktiva substanserna och dess farmakologiska egenskaper är väl studerade. Blomställningar skördas under aktiv blomning i första hälften av juli, men i vissa regioner kan denna period förekomma i maj eller augusti. Du kan bestämma det genom växternas utseende. Bilden nedan visar hur blomställningen ska se ut under en period som är optimal för skörd:

Om kanten blommorna har tappat och tittar ner, då har tiden kommit. Om de började smula, betyder det att frön bildas i korgen och växten är inte lämplig för skörd.

Användbara ingredienser finns i blomma korgar, så de måste klippas högst upp i stammen. Handrivning rekommenderas inte, det är bättre att använda en kniv eller en sax. Du behöver bara välja intakta och helt mogna blomställningar.

Omedelbart efter insamling måste råmaterialet läggas ut i skuggan på en plan yta på väl ventilerad plats. Under dagen måste blomställningarna röras 3-4 gånger så att de inte blöts och förstörs. Daisy bör torka tills dess färg inte förändras, och blomställningarna börjar inte smula i händerna. Vid torkning tappar växten upp till 84% av massan. Den färdiga kollektionen kan förvaras i linnen påsar eller kartonger i 1 år.

Att tillaga en avkok av färska blommor är oönskade - det är svårt att hitta rätt koncentration med dem.

Ibland, förutom kamomill, läggs andra örter till hemlagade sköljningar. Allt beror på önskat resultat. Till exempel i folkmedicin används nässla för att förhindra håravfall. Växten innehåller vitaminerna A, C och K, organiska syror, tanniner, flavonoider och andra komponenter. På grund av detta bör nätbaserade dekoktioner förbättra hårbotten och accelerera hårväxten.

Hur effektiva sådana verktyg är är inte känt, eftersom det inte finns några vetenskapliga bevis. Det är bättre att använda avkok som profylax, och när ett problem uppstår är det värt att rådgöra med en läkare och använda speciella preparat. Extern användning av nässla är kontraindicerad i allergier mot växten.

Varje dag kan en person förlora från 60 till 100 hår. Om mängden förlorat hår överstiger normen, bör du kontakta en tricholog.

En annan vanlig del av hemmet är sage. Den innehåller många vitaminer, mineraler och andra aktiva ingredienser. På grund av detta har salvia antiinflammatorisk, antibakteriell och sårläkningseffekt. I folkmedicin hänvisas salvia till effekterna av att förebygga alopeci och normalisera talgkörtlar. Om några av dess effekter vid internt bruk bekräftas, är effekten på hårlacken inte bevisad. Kontraindikationer för extern användning av salvie är också individuell intolerans.

Glycerin kan tillsättas till kamille sköljningar. Detta ämne, som genom kemisk bearbetning erhålls från fetter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung. Det ingår i nästan alla butiksschampon och hårmask. Glycerin har en viskös beläggningsstruktur. Det ger lätt kamning och fuktgivande av håret, gör dem mjuka och hanterbara, och hjälper också till att bekämpa mjäll. Så att medel med glycerin inte orsakar skada bör de inte användas för allergier och närvaron av små sår i hårbotten. Med frekvent användning kan glycerin orsaka utslag.

Hur man förbereder betyder

För sköljning av hår, använd avkok eller kamille infusion. För infusioner hälls blomställningar med vatten och infunderas från flera timmar till flera dagar. Detta sparar en större mängd näringsämnen. Matlagningsbuljong tar mindre tid. Torra blomställningar häller kokande vatten och lämnar i en halvtimme eller en timme eller en kvart i en timme uppvärmd i ett vattenbad. Samtidigt förlorar ingrediensens hetvatten dess egenskaper. Avkoket kan användas för att lätta håret, och för hudvård infusion passar bättre.

Nettle and Sage Recept

Kamille, kalendula och salvia används för att förhindra eller minska mjäll och förbättra hårväxten.

För matlagning behöver du:

 • 10 g torkade kamilleblomställningar;
 • 10 g torkad salvia;
 • 10 g torkat nässla;
 • 1 liter vatten.
  I en liter kokande vatten måste du gradvis hälla alla örter. Efter en timme, då infusionen har svalnat, måste den dräneras och användas som en balsam.

Citron Recept

En citronsköljning används som ett lysmedel.
För att förbereda behöver du:

 • 25 g torkade blomställningar;
 • 1/2 citron
 • 1 glas vatten.
  Blomställningar måste hälla en kopp kokande vatten och lämna i en timme. Därefter måste du hälla färsk juice av halva citron i infusionen. Det betyder att du behöver skölja håret flera gånger i veckan. På ljus hår kommer resultatet att märkas efter 2-4 veckor med regelbunden användning, på mörkt hår - om 1,5-2 månader. I detta recept kan citronsaft ersättas med en tesked äppelcidervinäger.

Glycerin Recept

Glycerin tillsätts till kamilleinfusion för att återfuka torrt hår. Det kan också läggas till medel för förtydligande eller färgning. Glycerin omsluter håret, vilket bidrar till bevarande av naturliga färgämnen i dem.

Orsaken till torrt hår ligger vanligen i de eller andra metaboliska störningarna. Därför kan glycerin med kamille endast betraktas som ett tillfälligt botemedel under perioden tills läkaren finner orsaken till problemen och föreskriver en fullständig behandling.

För att förbereda behöver du:

 • 50 g kamille;
 • 10 g glycerin;
 • 2 koppar kokande vatten.
  Kamille behöver hälla kokande vatten, och efter en timme, spänning. Hälften av infusionen ska hällas i en separat behållare och blandas med glycerin. Det betyder att du måste tvätta torrt eller något fuktigt hår. Efter 10 minuter måste du skölja dem med den återstående hälften av infusionen utan glycerin.

Kamillehår Kosmetika

Kamillextrakt är en del av många färdiga kosmetika. Det tillsätts till schampon, masker och balsamsköljningar. Beroende på de extra komponenterna kan de ha olika effekter på håret och i vissa fall vara mer effektiva än kamilleinfusion.

Kamomill växtbaserad schampo varumärke Aromatics innehåller, förutom växtextraktet, glycerin, citronsyra och andra ingredienser. Produktbeskrivningen säger att den har en mild skrubbande effekt på hårbotten, normaliserar lokal blodcirkulation och därigenom stimulerar hårväxten. Dessa effekter har inte bevisats och kommer sannolikt inte att manifestera i verkligheten.

Shampoo "Regenerating" erbjudanden och varumärke ren linje. Den innehåller kamille, burdockolja och avkok av andra medicinska örter. Den är lämplig för torrt och skadat hår, och med regelbunden användning bör restaureringen av håret återställas och ge den glans. I denna serie finns det schampon för andra typer av hår, liksom balsam sköljning och spray.

För mer intensiv hårvård kan du använda masker. Avon Company producerar hårmask "Intensiv näring. Kamille och aloe. Påstod att det fuktar hårbotten och håret, mättar dem med vitaminer, gör det mjukt och glänsande. Återigen finns det inga teoretiska eller experimentella tecken på att schampo kan mätta hårbotten och håret med vitaminer.

Kamillebaserade produkter erbjuds också av Green Pharmacy, Herbal Medicine Doctor, Family Doctor, Ceano Cosmetics och andra tillverkare. När du väljer ett medel måste du läsa kompositionen. Ofta, tillutom naturliga komponenter, tillsätts syntetiska material till dem, och alla naturliga komponenter kan ha egna kontraindikationer.

När det är bättre att inte tvätta håret med kamomill

Anvisningarna till apotekets gräsuppsamlingar indikerade att den externa användningen av kamomill endast är förbjuden när den är allergisk mot själva växten eller närbesläktade arter. Först och främst är det ambrosia och andra asterplanter. Du kan kontrollera produktens säkerhet genom att göra ett hemprov. För att göra detta, applicera en liten mängd av den beredda produkten på det öppna hudområdet och lämna i tio minuter. Om det inte uppstår obehag eller rodnad är produkten säker.

Det rekommenderas inte att skölja håret med kamomill, speciellt i kompositionen av belysningsmedel för två veckor före och efter perming, för att inte öka skadorna. Kamille används också med omsorg om färgat hår, inklusive henna eller basma. Det tvättar inte av färgen, men kan lägga till egen skugga.

Vid användning av kamilledekok eller infusion bör rättvisa tjejer ta hänsyn till att de har en ljuseffekt och ge håret en ljus gyllene nyans. Det kommer inte att märkas efter ett eller två applikationer, men med regelbunden användning kan håret bli lättare med 3-4 toner. Detta syns tydligt i bilden nedan:

När det gäller användningen av kamomill under graviditet och amning, gäller begränsningarna endast för intern användning. När de appliceras externt tränger de aktiva substanserna inte in i blodet, så mamman kan inte påverka fostret eller bröstmjölken.

Kamille har ett antal beprövade egenskaper och används i traditionell medicin. Emellertid är effekten av kamille på håret starkt överdriven. Det förbättrar hudens tillstånd och bidrar till att minska mjällens utseende och ljusar även lite håret, vilket ger en gyllene nyans. För att förhindra håravfall, återställa strukturen eller öka densiteten, bör du i dessa fall inte räkna med blomställningarna. Det kan användas som ett extra verktyg eller som en förebyggande åtgärd, men för att lösa problemet är det bättre att använda mer effektiva medel.

Ett avkok av kamille ger vitalitet och hälsosam glans till ditt hår

Kamille är en söt, känslig blomma som tar hand om ditt hår och ger den en trevlig guldfärg. Denna växt är ett naturligt färgämne som har blivit ett hälsosamt alternativ för dem som vill lätta krullarna utan att skada deras hälsa.

Men kamilleavkok för hår används inte bara som ett ljusmedel. Det kan bota försvagade och sköra strängar, lindra mjäll och läka sår i hårbotten. Denna åtgärd närmar och förstärker folliklarna, har en helande och lugnande effekt. På grund av dessa egenskaper började kamille ganska ofta införlivas i kompositionen av modern kosmetika. På basis av kamomillbuljong kan du göra hemlagad schampo, skölj, balm och olika masker.

Vad är bra avkok?

Ett avkok av kamomill ger stor nytta för hår och hårbotten. Den härdande effekten av denna åtgärd beror på närvaron av vitaminer, karotenoider, eteriska oljor, hartser och mineraler i dess sammansättning. Det passar alla, oavsett vilken typ av hår och hud som helst.

Varning! Kamilleavkok kan appliceras även med problematisk och särskilt känslig hårbotten.

Med regelbunden användning av det här verktyget lockar krullen bli silkeslen och elastisk. Och detta är inte alla dekodernas positiva egenskaper. Med det kan du:

 • minska sårbarhet
 • för att eliminera spetsavsnittet;
 • eliminera fläckning av hårbotten;
 • bli av med mjäll och förhindra att det återkommer.
 • återställa hårstruktur
 • stoppa utfallet
 • stärka glödlamporna;
 • aktivera tillväxt.

Hur bryr du dig om ditt hår?

Flera medel kan göras från torkade kamomillblommor. Vi föreslår att du överväger flera beprövade recept som hjälper till att återställa, lätta trådarna och eliminera mjäll.

Brightening sköljning

Blont hår kan ges en ljusare nyans, men för detta bör du utföra flera procedurer. Förbereda verktyget enligt följande:

 • matskedblomställningar häll 250 ml vatten;
 • koka upp innehållet
 • insistera buljong i 30 minuter, filtreras.

Det är viktigt! Mängden av produkten beror på hur tjock och lång håret är. För en kort hårklippning räcker det med att använda 250 ml vätska, och för särskilt långa krullar behöver du ungefär sju glas vatten och följaktligen sju skedar torra råvaror. Om du använder starkare avkok kan du även ge mörkt hår en kopparskugga.

I det färdiga avkoket måste du tillsätta 100 ml citronsaft och applicera på tidigare tvättat och torkat hår. Tvättmedel tvättas inte. Med ett regelbundet förfarande blir strängarna mycket ljusare. Varaktigheten av kursen beror på vilken nyans du vill ge till dina lockar.

Hemlagad schampo

Kamilleavkok kan kombineras med vanligt schampo och göra det till ett omhändertagande medel. Medicinsk schampo recept är som följer:

 • 4 matskedar torrt råmaterial häll 100 ml vatten;
 • koka, stäng locket och insistera på 40 minuter;
 • innebär att filtrera och svalna till rumstemperatur.

Men diskmedel för hår kan beredas enligt ett annat recept:

 • 4 msk blomställningar häll 500 ml vatten;
 • koka och koka i 10 minuter;
 • filtrera, kyla något;
 • Grädda 8 msk barntvål och lös upp i buljong;
 • Tillsätt 15 ml glycerin och överför schampon till en mörk plats.

Efter två veckor är verktyget helt klart för användning.

Medicinsk mask

Denna mask kommer noga att ta hand om håret, återställa strukturen och främja tillväxten. Du måste göra följande:

 • en halv kopp torra råvaror att slipa i en kaffekvarn;
 • Häll 250 ml kokande vatten och smält i 30 minuter;
 • tillsätt 5 ml citronsaft och 15 ml flytande honung och brandy till det färdiga avkoket;
 • tvätta håret, fördela produkten över hela längden och täck med en handduk.

Masken tvättas av efter 40 minuter med rinnande vatten.

mjäll

Kamilleavkok kan användas inte bara för hår, men också för att rensa hårbotten från mjäll. Receptet för det här verktyget är enligt följande:

 • i en behållare för att kombinera torkad kamomill, nässla och lavendel, bör du få ungefär tre matskedar av blandningen;
 • Häll 3 koppar vatten, koka och koka i 5 minuter;
 • filtrera och kyla buljongen.

Denna sköljning ska appliceras efter varje shampooing.

Tips! För att bli av med mjäll snabbare bör du använda kamille istället för det vanliga schampot.

För oljigt hår

Du kan göra ett avkok som hjälper till att klara av överdriven fetthet i hårbotten och ge färskhet till krullarna:

 • matsked torkade blomställningar häll 100 ml vatten;
 • koka och täcka;
 • ta bort agenten från värmen och insistera ca 20 minuter;
 • filtrera, kyla och häll 100 ml vodka.


Detta verktyg måste gnidas i hårbotten efter en dag med shampooing.

Fuktgivande balm

Följande balsam hjälper till att vitalisera torra krullar:

 • matskedblomställningar häll 100 ml vatten;
 • koka, ta bort från värme och låt i 30 minuter
 • Häll 40 ml lanolin och returnera behållaren med innehållet till elden.
 • värm vätskan, men koka inte den;
 • filtrera, kyla och tillsätt 10 ml vodka.

Förvara den resulterande balsammen ska vara i en behållare under ett tätt lock i kylskåpet. Innan den appliceras måste den värmas upp i ett vattenbad. En timme senare tvättas produkten med schampo och huvudet sköljs med kamilleavkokning.

Från grått hår

Få människor vet att med hjälp av kamomillbuljong kan du inte bara läka ditt hår, utan också "förklara" det gråa håret. Du kan förbereda produkten enligt följande recept:

 • sätt 2 msk kamomill i en kastrull och häll 125 ml vatten;
 • koka i 5 minuter;
 • insistera på 4 timmar, filtreras.

Den färdiga produkten måste appliceras på håret - från rötterna till ändarna, wrap huvudet med en handduk, efter en timme ta bort den och torka trådarna vid rumstemperatur.

Tips! Använd inte en hårtork för torkning, eftersom det kommer att torka håret hårt, varefter de också måste behandlas för brittleness.

För att stärka hårsäckarna

Om du märker att ditt hår har börjat falla ut intensivt, kommer följande åtgärd att hjälpa till här:

 • sätt 3 matskedar av torkade kamomillblommor och en matsked torkad nässla i pannan;
 • häll en halv liter kokande vatten;
 • skicka blandningen till ett vattenbad;
 • 20 minuter senare, bör buljongen filtreras och sättas in i rågbrödsmulan;
 • Blanda efter massan i en bländare efter 15 minuter och fördela den resulterande masken över hela längden av håret.

Produkten tvättas av efter 2 timmar med rinnande vatten och sköljs med kamilleavkokning.

Som du kan se är alla ovanstående recept mycket lätta att förbereda och använda. Ett avkok av kamomill med regelbunden användning hjälper till att återställa hårets skina, hälsa och välvårdade utseende.

Medicinska växter KRASNOGORSKLEKREDSTVA Kamomillblommor - granskning

Kan kamille torrt tunt hår? Applicera som en tonic för ansiktet :) och naturligtvis för gurgling! + hur man gurgla

Jag läste mycket recensioner om sköljning av hår med kamomill, nästan alla artiklar om hårvård på internet inkluderar användning av kamomill, och vissa lovar mer förtydligande.

Sammansättningen av kamomill innefattar en massa användbara substanser, vars verkan bestämmer växtens helande egenskaper.

Fördelarna med växten ligger främst i dess antiinflammatoriska och baktericida verkan.

Växten hjälper till att bli av med mjäll.

Skapar effekten av laminering, vilket gör dem glänsande och elastiska.

Gör håret mjukt och lydigt.

De flavonoider som utgör rötterna, lövblommorna i växten ger ett tillförlitligt skydd av hårbotten från de skadliga effekterna av UV-strålar.

Återställer det vispade, tunna, skadade håret.

Stimulerar blodcirkulationen, främjar expansion av blodkärl, vilket ger tillgång till syre i cellerna, vilket accelererar hårväxten, förhindrar deras förlust.

Organiska syror försvagar mörka pigmentering, lätta trådar, ger en vacker rik färg.

Jag har tunt hår, färgat i en mörk färg, innan det var upplyst. Typ av hårbotten - fet, mitt huvud varje dag.

Jag bestämde mig för att försöka skölja. på två sätt:

+++ Kamille med citron

+++ Kamomill i sin renaste form

+Kamille och citron är naturliga ljussmedel som individuellt ger glans till hår. Många gånger hörde jag att det var användbart att skölja håret med vatten, surat med citronsaft efter tvätt.

Jag brukade försöka lägga citron till mina hårmaskor, och resultatet håret var torrare. Som anges i de hemlagade recepten av masker, lade jag till 1/3 citronsaft!

Den här gången bestämde jag mig för att lägga till några droppar från en citronmugg.

Hon bryggde två påsar kamille med kokande vatten, insisterade i termokupen i en halvtimme, hällde sedan mer in i glaset och den resulterande infusionen späddes med vatten från filtret (så att du får 300-350 ml och fyller hela håret, från rot till spets). Tillagd citron.

Efter tvätt av håret med schampo och balsam, sköljdes med den beredda infusionen.

Torkt hår verkade tätare, än vanligt.

Spetsarna såg lite torra ut, och jag sprinklade dem med Kapous spray.

När det torkas naturligt, torrhet är borta och håret är så mjukt som före användning. Håret lyser inte, lite elektrifierat.

+En dag senare bestämde jag mig för att skölja den bryggda kamille utan citron. Vid torkning var håret torrt igen, efter torkning tycktes det vara mjukt, men när jag rörde det under dagen, tyckte jag inte om det (som om jag tvättade det med billig schampo.

Håret rötter, som de blev feta nästa dag, fortsatte att bli feta.

För mig själv insåg jag att jag inte tyckte om den här sköljningen. Specifikt passade mitt hår inte.

För mig själv upptäckte jag kamomill som ansikts tonic!

På hösten sköljde min hud, det var kanske från Librederm-färgämnet, jag använde det både på morgonen och på kvällen efter applicering av grädden.

Istället började jag använda bryggd kamille: en påse fylld med kokande vatten och insisterade 20 minuter. Efter kylning av lösningen, doppades en bomullsplatta, pressades lite och gnidde ansiktet efter tvättning innan flaskan applicerades.

Resultatet passar mig, huden ser bra ut, den är inte knuten och fuktad, medan det inte finns någon uttalad oljig glans.

Den enda nackdelen är att du måste brygga en ny sats för varje dag. Eller du kan hälla kamillextraktet i flaskan och lägga det i kylskåpet. Denna infusion lagras i en vecka, inte mer.

Många använder även kamilleisbitar och gnuggar huden i stället för tonic. Jag har inte haft tillräckligt med sådana förfaranden med is under lång tid) Jag gillar inte isrör.

Kamomillgargle är oumbärlig under sjukdomsperioden! Detta är en stor antiinflammatorisk assistent)

Gurgla mot ont i halsen hjälper mekaniskt att rensa tonsillerna, halsslimhinnan från patogena bakterier. Förfarandet kommer också att vara ett utmärkt sätt att tvätta munnen på produkterna i sitt liv. Det viktigaste villkoret är att lära sig att gurgla ordentligt! Inte alla kan göra det.

För att börja, förbered ett avkok av kamomill, kyla det till en temperatur av 37-39 grader. För kall eller varm lösning ska inte användas. Det är denna vätsketemperatur:

 1. kapabel att förstöra patogener;
 2. kan inte provocera en irriterande effekt på larynx slemhinnan.

En varm sköljning har en positiv effekt på blodcirkulationen i munnen och halsen, vilket hjälper patienten att återställa sig så fort som möjligt. Om buljongen är beredd för en dag, bör den upphettas för sköljning eller bara förvaras i en termos.

Patient recensioner säger att du behöver skölja omedelbart efter en måltid. Då är det bättre att inte dricka eller äta något i 30-40 minuter. Det är nödvändigt att den helande infusionen hade tid att ge alla dess användbara egenskaper.

Också jag, som en älskare av örtte, dricker ibland kamomillte, med honung. Det är användbart för matsmältning och för kroppen under ARVI.

Använd kamillehår

Om kamilleens helande egenskaper och dess fördelaktiga effekter på kroppen har varit känd sedan urminnes tider. Det kan bland annat ha en positiv effekt på flickans hår, så det används ofta i hårvård. I den här artikeln kommer vi att bekanta sig med dess fördelar, egenskaper och olika användningsmetoder som hjälper dig att ta en ny titt på denna fantastiska blomma.

Egenskaper, fördelar och skador

Även om du inte sätter något speciellt mål, sköljer ditt hår med kamomill, gör du ditt hår friskare, det hjälper försiktigt att skydda ditt hår från de negativa faktorer som påverkar dem dagligen i den moderna metropolen.

Kamille ger desinfektion av hårbotten, lugnar olika irritationer, accelererar hårväxten, löser problemet med förlust, aktiverar hårsäckens blodtillförsel.

Det bör användas av dem som står inför täta torkningar av huvudet, eftersom växten normaliserar talgproduktionen.

Med regelbunden användning kommer du att glömma ett så obehagligt fenomen som mjäll, och håret blir smidigt och silkesamt.

Många tjejer använder växten som hårfärg eftersom det försiktigt tonar det grå håret och ljusar upp de naturliga krullarna något.

Kamille orsakar ingen kroppskada, den enda kontraindikationen är individuell intolerans, vilket är extremt sällsynt.

Kamillearter

Naturlig kamomill används i olika former, allt beror på vad du har till hands.

Oftast är olika avkroppar gjorda av torkade kamomillblommor, vilket inte är svårt att köpa på apoteket.

Eftersom det säljs i krossad form är stammen buljongen mycket svår, så de flesta föredrar att använda kamillepåsar i filter. Det skiljer sig inte på något sätt från lös, men det är mycket bekvämare att använda det.

Om du har en ny kamille, som du har samlat i skogen eller i landet, är den också lämplig för hårvårdsprocedurer. Du kan använda en del av gräset och torka resten för framtiden.

I vilken form ska du använda?

Det enklaste sättet att göra ett avkok av kamomill, vilket ger ditt hår en vacker glans och kommer att bidra till deras återhämtning och tillväxt. Du måste ta ett par matskedar av kamomill eller några filter av filter och häll dem med ett glas kokande vatten. Den resulterande vätskan måste filtreras och appliceras sedan för ändamålet. Om du vill tona håret bör koncentrationen av avkoket vara mer: Häll 100 gram blommor med ett glas kokande vatten och lämna dem i ungefär en halvtimme.

Tinktur kan beredas på två sätt:

förkylning

Ta ett glas torkade blommor och fyll det med 500 ml kallt vatten. Lämna till infusion för en dag, och sedan ansöka om shampooing.

het

Häll 2 skedar med blommor med varmt (men inte kokande!) Vatten, lämna i 2 timmar. Används för att tvätta håret i en månad, och du kommer att se en positiv effekt - ditt hår blir starkare, sår, mjäll och irritation i hårbotten kommer att försvinna.

Använd tinkturen för att tvätta håret i en månad, och du kommer att se en positiv effekt - håret blir starkare, sår, mjäll och irritation i hårbotten kommer att försvinna:

 • Mask - för det brukar användas kamille eterisk olja. Den läggs till i vilken tjock bas som helst - kefir, gräddfil, yoghurt eller färdig att köpa hårmask. Det finns ingen anledning att ta ett dyrt professionellt verktyg, en grundläggande billig produkt kommer att göra. Applicera masken på hela längden på håret innan du tvättar, förvara inte mer än några dagar i kylskåpet.
 • Chamomile Balsam är ett bra alternativ till ett köp. Det appliceras på håret efter tvättning och hjälper till att stänga hårvågorna, gör dem smidiga och silkeaktig. Blanda gruelen som erhållits efter att ha kokat buljongen med 3 matskedar honung och applicera blandningen i håret i en kvart i timmen.
 • Skölj. Häll 2 skedar blommor med 2 liter varmt vatten, lämna i ungefär en timme. Stam, lägg till några skedar citronsaft och skölj håret efter tvätt. Det är lämpligt för att lätta håret och ge det en naturlig glans.
 • Oljextrakt baserat på kamomill innehåller alla fördelaktiga egenskaper hos växter i höga koncentrationer.

Det finns två sätt att göra det:

 1. Hot. Häll en torrkamille, häll den i en behållare och täck den med basolja (oliv, mandel, etc.) i ett förhållande 1: 2. Placera behållaren i vattenbadet och gryta i 2 timmar. Ta försiktigt bort från värme och kyla helt för att inte bränna dig själv med olja! Filtrera sedan och häll i en ren behållare.
 2. Det är kallt. Ett längre sätt som sparar mer användbara komponenter. Häll den torkade kamillen i en behållare och fyll den med basolja i ett förhållande 1: 2.

Insistera på en mörk plats i ungefär två veckor, sedan belastning.

Kamille spray ska appliceras efter varje shampooing på vått rent hår innan du använder något annat sätt. Ta 250 ml kamilledekok, vilket måste göras enligt ovanstående recept. Lägg till en matsked linfröolja och några droppar väsentliga (rosmarin, salvia, ylang-ylang, aloe).

Häll i en sprayflaska och spray dagligen på håret. De kommer att starkt stärka och förvärva en levande briljans. Håll sprayen i kylskåpet, men försök att minimera hållbarheten.

Hur man lagar en avkok?

Det finns flera sätt att förbereda kamilleavkok, vilket är huvudkomponenten i många recept för hår, som vi kommer att diskutera nedan.

Den är lämplig för att tvätta dina lockar, skölja, göra masker, sprayer, balsamer, färgtoner och mycket mer:

 1. För en basavkokning, som i sin rena form lätt kommer att tända håret, ge det sken och hälsosam utseende, ta det antal kamilleblommor du behöver och fyll dem med varmt vatten med en hastighet av 1: 5. Insistera 5-10 minuter, koka sedan i en halvtimme och insistera ytterligare en halvtimme. Låt svalna, spänna och använd enligt anvisningarna.
 2. Ta 3 msk. skedkamomill och lägg den i en gasväska. Doppa den i en kastrull med 1 liter varmt vatten och koka i minst en halvtimme. Det återstår bara att kyla den resulterande buljongen.

Vad ska man kombinera?

 • Kamille med citron lyser upp håret, ger dem en naturlig glans och mjukhet. En handfull kamille häll ett glas kokande vatten och tantalizing i ett vattenbad. Kyla, tillsätt saften av halv citron och några skedar av basolja. Applicera på håret och låt masken suga väl, låt det torka ut. Om möjligt, sitta i solen för att förbättra effekten. Utför proceduren en gång i veckan i flera månader.
 • Med lövblad. Om du tar bladen på den här ädla växten, som vanligtvis uppfattas av oss som kryddor för soppen, kan du få ett vitaminbröd som har en positiv effekt på håret. Blanda 3 matskedar av kamomill och 5 laurelblad, tillsätt dem 1 matsked rosmarin. Häll en halv liter kokande vatten över den, täck med ett lock och låt det stå i två timmar, sedan spänna. Gruel ska inte kastas bort - det kan gnidas in i rötterna som en vitmask för hår.
 • Med nässla. Detta avkok är utmärkt för att skölja hår och skapa på grundval av olika masker. Förbereda det är mycket enkelt - du måste blanda 2 delar örter, häll dem med en liter vatten, sätt på elden och koka. Låt sedan buljongen släppa i ytterligare 10 minuter, låt svalna och filtrera. Dampa håret med den resulterande vätskan, det är bekvämt att göra detta med en sprayflaska. Torka sedan håret med en handduk och lämna i en halvtimme tills den är helt torr.
 • Med glycerin. Om du har skört, torrt hår, tillsätt glycerin till kamomillmasken. Den är väl lämpad för lockigt hår och lyser krullarna med 2-3 toner. Det är dock nödvändigt att använda det mycket noggrant, för att du, efter att ha hållit masken, kan torka upp håret, tvärtom. Dessutom, innan du utför proceduren, kontrollera om du är allergisk mot denna åtgärd genom att påföra den på armbögen.
 • Med henna. Henna ger i sin rena form håret en rödaktig nyans, och den "soliga blomman" lägger till guldhet åt det. För medelstort hår behöver du 3 påsar av henna och ett halvt paket kamille. Blommor måste brygga i en kastrull, i en separat behållare för att blanda henna med vatten, och bara sedan kombinera dem tillsammans. Du kan lägga till blandningen ett par droppar essentiell olja. Tack vare kamille kommer henna inte att flöda, så du kan säkert lämna hemlagad färg på håret i 2-3 timmar, varefter du måste tvätta det och inte glömma att applicera en balsam på håret i slutet.
 • Med kalendula. Masken hos dessa två växter kan användas för att accelerera hårväxten. Blanda två delar av örter, fyll i en liter kokande vatten och låt i 30 minuter. Använd som balsam.
 • Med älskling. Honung har en positiv effekt på håret, och kamomill hjälper alla dess fördelaktiga komponenter att absorberas av huden. För att förbereda en läkningsmask för honung och kamille för intensivvård behöver du 4 skedar blommor och en halv kopp varmt vatten, vilket du måste hålla i ett vattenbad i ca 20 minuter. Den färdiga blandningen måste spänna och svalna, lägg sedan till 2 matskedar honung och blanda väl. Masken måste gnidas in i rötterna, fördela återstoden av blandningen till tvättat vått hår. Lämna i en halvtimma, skölj med varmt vatten. För att få en synlig effekt måste du spendera minst sju procedurer.
 • Med burdock. En avkok av dessa örter hjälper perfekt med håravfall, hjälper till att bli av med mjäll och irritation i hårbotten. Ta krossade örter i lika stora proportioner, täck med kokande vatten, koka och koka i ytterligare 15 minuter. Vika väl med en handduk och låt den infilera tills buljongen har svalnat. Stam buljongen fuktar håret efter att ha slagit huvudet, gnugga vätskan i hårrötterna.

Ansökningsmetoder

Vi har redan övervägt olika typer av kamilleprocedurer som enkelt kan utföras hemma. En av de mest populära sköljer håret med avkok, vilket kan göras utan stor ansträngning.

Mycket mer intressant är en annan populär metod för applicering - färgning och lysande strängar, som vi kommer att lära känna bättre.

Om du vill uppnå en ljus nyans börjar du med samma avkok. Lätta strängar, han kommer att ge en gyllene nyans, blond hjälper dig att se ljusare och rädda dig från, ofta inneboende, musskugga.

Eftersom avkoksreceptet beskrivs ovan är det inte nödvändigt att upprepa det igen. Man får bara notera - om du vill ha en mer intensiv färg, ta mer kamomill, men mindre vatten, och vice versa.

Observera att en mycket stark buljong kommer att ge en skugga av koppar till ditt hår, även om håret är svart. Om du är brunhårig börjar de kasta en vacker gyllene bländning.

Det resulterande avkoket fukta håret över hela längden och låt det torka helt. Det behöver inte tvättas och det är nödvändigt att torka det på ett naturligt sätt, utan att använda en hårtork.

Naturligtvis är det nödvändigt att genomföra mer än ett förfarande, åtminstone inom en månad, för att uppnå önskat resultat. Men effekten bör märkas efter den första ansökan.

Fördelen med kamomillbuljong, att den kan användas på både ostärkt och färgat hår - du kommer fortfarande se resultatet.

Det finns andra recept för blekning av hår som har förbättrade effekter:

 • Infusion med peroxid. Häll en handfull kamomill en halv liter vodka och lämna i två veckor. Stam, tillsätt 50 ml peroxid och använd för att lätta håret.
 • Mot grått hår. Avkok i termos - för 1 del kamomill, ta 3 delar vatten och låt i 4-5 timmar. Därefter dividerar håret i strängar och vattnar det väl med den resulterande produkten, som i vanlig färgning. Därefter, linda en film, linda en handduk och håll i ca en timme.
 • Med glycerin. För att få en guldgul nyans av naturligt hår, som kommer att hålla länge på ditt hår, häll 150 g kamille 500 ml kokande vatten och lämna i flera timmar. Sedan spänna, tillsätt glycerin och tvätta huvudet med blandningen. Resultatet är inte långt framöver.

Vilken tusensköna behöver samla?

Det finns många sorter av vita blommor med ett gult centrum, men för medicinska ändamål och kosmetologi används endast kamille. För att skilja det, skära en kniv på huden - den ska vara ihålig. Detta kommer att vara det viktigaste kännetecknet för den växt du behöver.

Det är bättre att samla det i början av blomningen (i maj-juni), i slutet är det inte alls lämpligt att använda.

När du samlar, skär med saxblommor vid basen. Dra inte ut dem med roten eller riva av alla blomställen på en buske. Var noga med att lämna några av blommorna för senare reproduktion.

recensioner

Tjejerna, som provade olika kamilleprodukter på håret, pratar mycket positivt om dem.

De flesta säger att det är en naturlig och prisvärd lösning som ger en synlig effekt. Kamille är tillgänglig för alla, eftersom det finns i ett apotek bokstavligen för ett öre.

Bland bristerna kan man bara identifiera ljusstyrkan, som inte gillar brunetter. Alla andra kan använda den utan rädsla.

Alla hårmaskor baserade på olika örter anses vara mest användbara och effektiva i kosmetologi. Hur man gör en mask för hår med kamomill? Hemligheten kommer att avslöjas i detaljerade anvisningar nedan.Nästa Artikel
Användningen av hellebore vatten från håravfall