5 sätt att få din naturliga hårfärg tillbaka


Du bestämde dig för att ändra hårfärgen drastiskt, men gjorde resultatet besviken? Eller kanske är du trött på den oändliga färgningen av växande rötter, och du vill återvända till den naturliga nyansen? För att vara ärlig är det mycket svårt att göra detta, men det är ganska realistiskt. Du behöver bara tålamod och en omfattande arsenal av verktyg för att driva och återställa ditt långvariga hår.

Så här återställer du hårfärgen: Metod nr 1. Använd tvätten.

Tvättning eller emulsion för att avlägsna permanenta hårfärger är det mest effektiva sättet att återställa den naturliga färgen. Vid nödutnyttjande av borttagaren, när en kort tid passerat efter misslyckad färgning, kan 2-3 procedurer vara tillräckliga för att fullständigt tvätta av färgen. Om du i flera år har målats i mörka färger och plötsligt ville återvända till din naturliga blond, kan det ta mellan 5 och 10 sessioner med raster på 1-2 dagar.

Bli inte förvånad om hårfärgen, som kommer att erhållas efter den slutliga avlägsnandet av färgen, kommer inte att mäta mycket på din naturliga. Faktum är att effekten av kemiska färgämnen passerar i två steg:

Eliminering av det naturliga pigmentet för att skapa en grund för efterföljande färgning;

Applicera ett kosmetiskt pigment i håret.

Efter avlägsnandet av det naturliga pigmentet blir håret blekt gul till rött. Du kommer att se en av dessa nyanser efter tvätt. Därefter måste du färga håret i färg så nära som möjligt för naturligt och allvarligt engagera sig i att återställa hårets hälsa, vilket kommer att avsevärt förstöra ovanstående procedurer. Var redo för detta.

Metod nummer 2. Färga håret i färg nära naturligt

Denna metod är mer lämplig för blondiner, som i "tidigare liv" var brunetter eller brunhåriga kvinnor. Om du tillhör denna grupp tjejer,... skynda inte att springa för färgen. Rådfråga först med proffs som ger dig den rätta tonen. Okontrollerad färgning kan leda till oväntade konsekvenser, och i stället för en perfekt ljusbrun får du en glad grön färg. Var beredd på att du måste måla mer än en gång, eftersom det blonda håret torkar snabbt.

För de tjejer som vill byta från en brunett till en blondin, krävs ytterligare ett steg - lätta håret. Denna procedur är ganska aggressiv och dödande effekt på håret, så det är bättre att använda borttagaren eller metodnummer 3.

Metod nummer 3. Gör markering eller färgning.

Den gradvisa återkomsten av den naturliga färgen genom att markera eller färglägga är lika lämplig för "tidigare" brunetter och blondiner. Måla de enskilda strängarna i en mörkare färg eller lysa dem och tonas under en naturlig nyans. Denna metod påverkar håret mindre skadligt och ger tid att tänka på om den naturliga hårfärgen ska återställas. Dessutom är färgningsteknikerna, som ger en kombination av mörka och lätta nyanser (ombre, shatush, balayazh), idag i topp popularitet. Så gärna gå till salongen och gör dig redo att visas offentligt i ett nytt trendigt utseende.

Så här återställer du hårfärgen: Metodnummer 4. Försök att använda folkmedicinska lösningar.

Medan mänskligheten inte har uppfunnit färgämnen och tvättar, har flickor runt om i världen ändrat sin hårfärg med hjälp av improviserade medel. Till exempel, för att lätta håret, sköljdes med en lösning av citronsaft, och för att ge dem en röd nyans - de använde bad med rödbeta-avkokning. Du kan också använda folkmekanismer, men räknar inte med ett omedelbart och dramatiskt resultat. Om färgämnet är ordentligt ingreppat i ditt hår, kommer kefirmasker och honungshanteringar inte att hjälpa, men sådana procedurer kommer fortfarande att tydligt gynna din hälsa. Här är några recept:

Kefir mask för lättare hår: lite varm kefir och lägg på ditt hår, sätt ett lock på toppen och linda huvudet med en handduk. Tvätta håret med schampo efter 2-3 timmar.

Honungspapper: smält 200 gram honung i ett vattenbad, fördöma lite och applicera på håret längs hela längden. Sätt på ett duschlock, linda ett huvud med en handduk och gå och lägg dig. Nästa dag, tvätta håret med schampo.

Skölj håret med avkok av kamille eller citronsaftlösning efter tvätt. Detta hjälper till att lätta håret lite.

Sköljning med tomatjuice är bara om ditt hår har en grön nyans under experimenten.

Vissa källor talar om sådana sätt att återställa en naturlig färg, till exempel att applicera en mask baserad på läsk och salt eller tvätta håret med tvåltvål. Sådana metoder är endast lämpliga för mycket oljigt hår och garanterar inte alls ett resultat. Torrt hår eller normalt hår gör mer skada än bra. Så var försiktig.

Metod nummer 5. Tänk på en kort hårklippning.

Denna metod är den mest kardinal, men samtidigt den billigaste och snabbaste. Det är inte nödvändigt att ha en hårklippning "under hedgehog". Idag finns det så många alternativ för korta hårklipp som är lätta att stila och gå till många tjejer. Kanske är du en av dem. Prata med dina flickvänner, stylister, försök att modellera en ny bild med hjälp av frisyrverktyget på 24hair.ru. Kanske en kort hårklipp, det här är precis vad du behöver. Dessutom finns det en åsikt att håret håller den negativa energi som de dåliga önskarna sänder oss, därför är det från tid till annan nödvändigt att skära dem.

Varje metod har sina fördelar och nackdelar. Det är möjligt att i kampen mot naturlig hårfärg måste du använda flera metoder. Det viktigaste är att inte ge upp och försiktigt gå till målet!

Är det möjligt att återställa krullarnas naturliga färg?

Förr eller senare bestämmer vi oss för att ändra vår naturliga hårfärg och tillgripa salong eller hemfärgning. Varje tjej vill experimentera minst en gång i sitt liv med sin egen bild, och det är ingen hemlighet för någon. Men vad ska man göra om stylistens påståenden att "förändring alltid leder till det bästa" inte lever upp till sina förväntningar, och att nostalgi för "infödda" hela tiden känner sig?

Vad är färgåtergångsproblemet?

Tyvärr döljer något färgämne håret och förstör deras naturliga pigment, och därför är det inte alltid lätt att återhämta det "lagliga". Faktum är att det enda sättet att återställa den naturliga nyansen är att växa hår. Men det är inte lätt att odla lockor, speciellt om de målade tipsen kontrast starkt med naturliga rötter.

Varför är det omöjligt att återvända den inhemska färgen genom återfärgning? Först, för att återställa det naturliga djupet av skuggan är en sann konst som kommer att kräva att din frisör har oöverträffad skicklighet och "apotekets" noggrannhet.

Men även om färgämnet väljs rätt och appliceras strängt i erforderliga proportioner, kan ingen garantera att sluttonen exakt motsvarar den som naturen har tilldelat dig.

För det andra är saken ännu förvärrad om du färgade håret i mörka nyanser. I detta fall förändras pigmentet dramatiskt, och det är extremt svårt att korrodera det. Vad är förtydligandet, att tvätten inte kommer att ge den effekt som behövs. Ditt hår blir rött, och för att "betala" det genom toning, måste du använda korrigatorer och mixtoner som tenderar att snabbt tömma. Men förtvivla inte - i vissa fall lyckas färgämnen återgå till det naturliga ljusbruna eller ashya hårfärgen.

Hur farligt är håråterställningsförfarandet för hårstrukturen?

Om du undrar hur du kan återfå din naturliga hårfärg, kan du hjälpa befälhavaren från en ansedd skönhetssalong. Var noga med att leta efter mästaren på relationer och datering, undvik nybörjare och försök att inte köpa för smickrande reklamrecensioner på Internet.

Särskilt svåra saker med brunetter, som bestämde sig för att återvända till sina "blonda rötter". Faktum är att färgen inte tänder färgen, och mer eller mindre kvalificerad stylist kommer att berätta om det.

Och så utan en primär tvätt här helt enkelt inte kan. Om du försöker uppnå återkomsten av naturlig röd hårfärg behöver du bara en tvätt och efterföljande mjuk toning med en korrektor.

Och om du hade blont hår behöver du inte bara några sessioner av tvättning i rad utan även efterföljande missfärgning, och då kommer det att vara möjligt att ge den önskade tonen till krullarna med hjälp av korrigerande medel. Obs! På ett eller annat sätt sker "återgången till grunderna" inte snabbt och utan förlust. Du kommer att behöva besöka befälhavaren flera gånger och betala honom tillräckligt med pengar för sitt arbete och material. Dessutom behöver du "återupplivande" vård, vilket hjälper ditt hår att rehabilitera efter stressen.

Med poröst och parket hår är det bättre att inte tillgripa sådana aggressiva metoder alls, eftersom man helt enkelt kan "avsluta" dem med kemiska ingrepp. I det här fallet är frågan om hur man odlar din naturliga hårfärg mycket mer relevant.

För det första måste du regelbundet skära delade ändar så att de inte slår av och "bär bort" friska strängar. Det är bäst att vända sig till snabbare saxklippning, som tätar spetsarna och inte tillåter dem att exfoliera vidare. Dessutom bör du avstå från att testa dina egna lås med det brännande södra sol och havsvatten, så i odlingsstadiet är det bättre att avstå från att resa till heta länder.

Om du desperat inte vill offra i naturhårets namn, ta det besväret att köpa specialverktyg som skyddar mot ultraviolett strålning.

Vi råder dig också att tvätta håret med exklusivt kokt vatten och skölj dem regelbundet med fytoterapibuljonger. Dessutom måste du tänka över och samordna med befälhavaren den faktiska vården av ditt fall - utjämning och återställning av ampuller, professionella krämer och balsam för hårt skadat hår, masker för näring och viktning av trådarna. Om rötterna i ditt hår redan har ökat märkbart, rekommenderar vi dig att prova färgning med ombra eller shatush. Dessa mjuka tekniker förstör inte håret för mycket, dessutom hjälper de att kamouflera övergångszonen hos rötterna till spetsarna.

Om du får en riktigt skicklig hantverkare, som kunde återställa din naturliga aska-blond eller kastanj hårfärg, skynda inte att sucka med lättnad och tro att det här är din sista resa till salongen. Mest sannolikt behöver du en efterföljande nyansjustering, eftersom den resulterande tonen kommer att tvättas bort. Men det är bättre att göra detta när rötterna redan har vuxit tillräckligt starkt. I så fall blir barberaren lättare att justera tonlängden till den naturliga tonen.

Från blondin till brunett och från brunett till blondin

Otroligt nog, att återvända till brunetten från blondinen ibland ännu hårdare än omvänden. Faktum är att när du bleknar dig utvisar du alla pigment från hårstrukturen. Och efterföljande applicering av artificiellt pigment kan uppträda "krokigt". Utforska paletten av naturliga hårfärger. Börja färga dina krullar i färg 1-2 toner mörkare, och sedan gradvis närma sig den eftertraktade "choklad" med varje ny färgning.

Det är nästan omöjligt att vända från en brunett till en blondin på bara en session. Mer exakt är det i teorin verkligt, men i praktiken är det fyllt med betydande skador på strukturen hos de redan försvagade, skadade och torra trådarna. Be guiden att göra dig en tvättning och färga din hårfärg natur-brun.

För det första kommer detta förfarande att bli mer eller mindre skonsamt för dina lockor, och för det andra kommer du själv att överföra förändringarna i bilden mjukare.

Några tips för att återställa en naturlig ton

Om ingen av de metoder och exempel vi citerade verkar vara din, och du fortfarande inte har hittat ett sätt att återställa din naturliga askblonda hårfärg, kan du tillgripa andra medel.

Försök få din askbrun, kastanj eller rödaktig nyans på följande sätt:

 • Gör markering eller färgning;
 • Skär ditt hår kort (naturligtvis, om sådana hårklippningar går till dig, annars kommer besvikelsen att bli ännu mer beklaglig än efter färgning);
 • Tvätta huvudet ofta. Varmt vatten, men inte snabbt kan tvätta bort färgen, men tvättar säkert det konstgjorda pigmentet i cirka 15-20 tvättar;
 • Använd läsk (endast om dina lock är starka och täta);
 • Uppskatta honungs- och kefirmasker som kan tvätta bort hushållsfärg;
 • Tvätta håret med tvål (endast relevant för ägare av rakt och icke-poröst hår);
 • Använd oljemaskor (som basoljor för applicering på lockar är perfekta: jojoba, avokado, shi, macadamia, argan);
 • Om du är i "blond reinkarnation" har dina krullar fått en grön nyans, vilket är ganska vanligt, tvätta det med naturlig tomatjuice;
 • Efter varje shampooing skölj håret med en lösning av citronsaft eller vinäger.

Observera att efter ett antal olika kemiska experiment kan håret bli ganska rörigt och göra dig besviken med sin slöhet och livslösa utseende. Tänk därför hundra gånger om spelet är värt ljuset. När allt har blivit sjukt, dränerade och spröda strängar, är du osannolikt att vara nöjd med sin "naturliga" nyans.

Sätt att växa naturlig hårfärg efter färgning

Vi bestämde oss för att ändra bilden och misslyckades färgas? Nu var det ett problem: hur man växer håret snabbt efter färgning. Det finns många sätt att återgå till naturlig ton. Bland dem är radikala (kortklipp eller tvätt) eller skonsam (masker, naturliga färgämnen).

Vad bestämmer den naturliga hårfärgen

Hårets huvud innehåller 2 färgpigment:

 • melanin - mörk;
 • pheomelanin är rödaktigt.

Deras nummer är genetiskt bestämt. Asier dominerar melanin, så de är mestadels brunett. Invånarna i de norra länderna har lite av det, och pheomelanin är praktiskt taget frånvarande. Därför domineras dom av ljusbrunt, blont, vackert askhår.

Med ålder minskas syntesen av pigment, på grund av vad som verkar grå. Det händer ofta att ett barn är blont blondt, och efter 5 år ändras tonen och håret mörkar. Detta beror på att kroppen vid denna ålder börjar producera melanin. Under puberteten kan håret återigen ändra tonen.

Hur återställer du färg efter färgning

Det finns flera sätt att återställa hårets naturliga nyans. Det enklaste är att vänta tills strängarna växer. Metoden är lämplig för kvinnor som inte vill belasta hårkemin.

Växande naturlig hårfärg har fördelar: säkerhet och enkelhet. Men det kommer ta lite tid att göra en olycklig ton.

Hur mycket att växa? Processen är lång. I genomsnitt växer håret 1-1,5 cm per månad. För året är det 12-15 cm. Om du inte vill vänta länge och ställs in radikt kan du välja de metoder som beskrivs nedan.

I mörk eller svart

Det svåraste är att snabbt växa din naturliga hårfärg efter färgning i svart. Men ge inte upp. Lite tålamod, allt kommer att träna.

Prova dessa metoder.

 1. Kontakta salongen så att du tvätter hårfärgen. En frisör väljer en mild komposition.
 2. Om du är blond, målade i brunetten, kommer du troligen att tvätta håret flera gånger.

Den första proceduren utförs i stugan. Resten kan göras hemma med speciella schampon. Vissa verktyg hjälper till att tvätta färgpigmentet från håret. Dessa inkluderar:

 • naturlig honung;
 • en blandning av salt och läsk
 • kefir mask.

Efter tvättning behöver håret ökad fukt och näring.

Efter blekning eller ljusning

Det enklaste fallet, nästan enkelt. Det räcker att ge blekta hårrötter lite att växa, och sedan skapa en jämn övergång av färg från naturlig till färgad. Tekniken kallas ombre.

Om du är emot sådana förändringar i bilden kan du måla de blekta krönen med tonic, i färg så nära som möjligt till det naturliga. Du måste regelbundet genomföra förfarandet.

Efter att ha markerat

Streaked strands växer långsammare än bara färgas. Vänta tills håret växer - ingen väg ut. Stylister har kommit upp på flera sätt att återställa den ursprungliga tonen efter att ha markerat. Men du borde inte försöka återskapa dem hemma, eftersom det finns risk för att göra något fel. Då är det chockerande resultatet i form av violett, grönt, ljust rött hår inte uteslutet.

 1. Re-färgning. Färgen väljs så nära som möjligt till det naturliga. Fördelen är att övergången från återvunna rötter till färgat hår kommer att vara nästan omärkligt.
 2. Repigmentirovanie. Stylisten under proceduren später ut färgen med vatten för att minimera skadorna. Oxideraren tillsätts inte omedelbart. Håret ser mycket hälsosammare ut än med vanlig färgning.
 3. Målning i naturlig ton av enskilda strängar. Lång och hård metod, men det säkraste för håret. För det första är en tredjedel av hårfärgad, sedan ytterligare en tredjedel. Därefter närmar sig volymen av de behandlade krullarna 100%.

Moderna tekniker för snabb återställning av naturlig färg

I salonerna erbjuds 2 behandlingar.

 1. Betning. Tvätta pigmentet från håret med specialiserade medel. Förfarandet är dyrt. Om du väljer rätt läkemedel kan du göra det hemma.
 2. Missfärgning. En mycket aggressiv metod för att avlägsna pigment och skapa en bas för återgivning av naturlig ton. Resultatet gör det möjligt att snabbt växa håret i en ljusbrun eller röd färg efter färgning, men om felaktigt utförts kan resultatet bli oväntat.

Se bilder före och omedelbart efter.

Tvätta oönskade skuggan i frisören

Det finns två typer: ytlig och djup. Den andra ger ett bra resultat, men innehåller mycket oxidationsmedel. Den tillämpas endast av proffs, strängt justerar proportionerna av drogen, för att inte skada.

Ytan tvättar är sparsamma. De används oftare för att neutralisera ljus nyanser och färger, till exempel en naturlig blond.

Hur man snabbt växer hårfärgen - rekommendationer

Varje tjej väljer den metod som hon kämpar för sin naturliga ton. Men det finns allmänna rekommendationer. De, enligt recensioner, bör inte försummas om det är beslutat att växa hårfärgen ut ur blondin.

 1. Shampoos välja keratininnehållande. De gör krullar starka, friska efter att ha markerat, läka dem.
 2. Masker är mest effektiva oljor. De verkar direkt på folliklarna, varför håret växer snabbare, återställer färg. Maskerar minst 1 gång per vecka.
 3. Om du använder vårdflaskor (proteinbaserade hälsoprodukter), applicera dem utan avbrott i mer än 3 veckor.
 4. Det är möjligt att stimulera tillväxten med speciella kamar - el eller laser. De verkar på huden med impulser och aktiverar glödlamporna.
 5. Daglig huvudmassage hjälper till att påskynda tillväxten av strängarna i din färg.

Masker med naturliga produkter

Mycket effektiv, särskilt med tillsats av peppar, senap. Maskernas komponenter har en uppvärmningseffekt, stimulerar blodflödet till rötterna, försörjer dem med näringsämnen och syre, återställer sin egen färg.

Mask med peppar, komponenter:

 • 4 tsk. vit lera;
 • 2 tsk. kanelpulver;
 • 1 g rödpeppar.

Beredning och applicering av masken.

 1. Lös upp lera med varmt vatten, blanda med peppar och kanel.
 2. Blötlägg masken på håret i 15 till 30 minuter.
 3. Gör 1 gång per vecka kurs 2 månader.

Mask med senap, komponenter:

 • 2 msk. l. pulver;
 • 2 tsk. socker;
 • äggula;
 • 2 msk. l. castor eller burdock olja.

Förberedelse och applicering av hårmaskor.

 1. Lös upp pulvret i 2 msk. l. vatten.
 2. Lägg resten av ingredienserna i masken, blanda.
 3. Applicera under polyeten i 30 - 40 minuter.
 4. För en mask för torra strängar, minska mängden socker med hälften och öka oljorna.

Smörgåsar

Ge djupt rengöring, fuktgivande hår, leverera syre, aminosyror, vitaminer, mineraler. Masker med olja stimulerar blodcirkulationen, normaliserar funktionen hos talgkörtlarna. Roten, och därmed själva håret, deras naturliga ton, läka.

Masker görs enkelt.

 1. Medel appliceras på hår.
 2. Det maskerade huvudet är inslaget i något varmt.
 3. Åldrat från 20 minuter till en timme.
 4. Masken tvättas i tre steg: först med ljummet vatten, sedan schampo, sköljt med vatten surgjord med citron eller äppelcidervinäger.

Prova smörlindning.

 1. Olive. För masker 4-5 st. l. värms och används.
 2. Tea Tree. 50 g växtbaserad blandning (blommor av klöver, nässla, Johannesört), häll hälften av flaskan olja, insistera varm i 10 dagar. Stam och använd en oljemask.
 3. Castor. För att förbereda masken blandas flaskan med 10 ml vitamin D, 1 msk. l. honung, citronsaft, äggula.

Använd tonic

Många tjejer, för att växa hår från ljus till dramatiskt svart färg på trådarna, föredrar tonik. han:

 1. Det har en sparsam effekt, förstör inte det naturliga pigmentet.
 2. Tränger inte djupt in i hårstrukturen.
 3. Omhändertas omsorgsfullt. Naturliga ämnen lägger till glans, fuktar, gör trådarna lydiga, silkeslen.
 4. Producerar en instabil effekt. Tonen tvättas av gradvis, över 2 veckor. Detta möjliggör korrigering vid otillfredsställande resultat.

Arbetet kommer att behöva:

 • vatten;
 • tinting balm;
 • kamma;
 • handskar;
 • plast- eller glasbehållare;
 • schampo;
 • borste;
 • en handduk.
 1. Kamma ditt hår, använd handskar.
 2. Torka tonik med vatten i en behållare (proportionerna anges på röret med agenten).
 3. Fukta trådarna, använd kompositionen med en borste från avskiljningen till mitten och nedåt.
 4. Skydda med en handduk.
 5. Skölj med schampo efter 15 till 20 minuter.

Vissa använder tonik så. Lägg några droppar av produkten till ett vanligt schampo och tvätta håret. Samtidigt är intensiteten av färgning och ton mindre uttalad och inte så resistent.

Experimentera med en kort hårklippning

Ett bra sätt att påskynda processen med att växa naturligt hår. Ju längre krullarna är, desto längre måste de vänta tills de växer. Och korta strängar växer snabbare.

Det finns många snygga frisyrer att välja mellan, utan att behöva använda färg varje månad för att jämna ut tonen.

Hur man äter för att växa och återställa naturligt hår

Berika din kost med vitaminer och mikrodelar.

 1. B: Havregryn, nötter, bovete, pommes frites, fjäderfä, lever, fisk, nötkött, aprikoser, bananer.
 2. A: pumpa, morötter, persikor, vattenmelon, druvor, fiskolja, kesost, ost, mjölk.
 3. E: mandel, vegetabiliska oljor, spannmål, jordnötter.
 4. Med: citrus, kål, gröna, vildrosa, havtorn, jordgubbar, tomater, svarta vinbär.
 5. Järn: Tang, kalvlever, bryggerjäst, äggula.
 6. Svavel: vitlök, lever, fisk.
 7. Silikon: spannmål.
 8. Koppar och zink: valnötter, räkor, bönor.
 9. Molybden: ärter, njurar, lever.

För att fukta krullarna inifrån, drick 1,5-2 liter vatten per dag. Det närmar huden med fukt, förhindrar torrhet, förlust, åldrande.

Tips för att odla ditt hår efter färgning

 1. Beslutade att återvända den naturliga färgen? Glöm hårets ton i minst sex månader. Det tar ungefär lika mycket tid för färgen att tvätta och krulla tillräckligt med industrin. Ja, det är svårt, men tänker på det varje dag, du kommer inte rädda situationen.
 2. Måla trådarna 2 toner mörkare än din naturliga nyans. Med tiden tvättas färgen och färgen är inriktad.
 3. Få hjälp av en väns hjälp. I ögonblick när du vill ändra bilden kommer den här personen påminna dig om ditt mål.
 4. Utrusta tips minst 1 gång om 3 månader. De snittiga ändarna går upp, och du måste skära mer senare.
 5. Nutrition - en av höjdpunkterna. Om du inte kan balansera kosten, köpa vitaminer, till exempel Perfectil eller Complevit.

Om du gillar det - dela med vänner:

Hur älskar du din naturliga hårfärg?

Ett stort antal hårfärger, liksom utvecklingen av färgteknik, har lett till att det idag är ganska svårt att träffa kvinnor med naturlig hårfärg. Men naturen har begått dem med oss ​​av en anledning.

För att älska din naturliga ton måste du förstå en enkel sak - inte ett enda färgämne kan förmedla det hela utbudet av nyanser som det naturliga håret har. Detta händer på grund av ojämn aktivitet hos cellerna som skapar färgpigment i människokroppen.

Det finns inga två människor i världen som helt matchar hårets naturliga nyans. Därför fokuserar vi på den naturliga hårfärgen vi betonar det unika i sin skönhet.

Dessutom anses den naturliga färgen på strängarna vara den mest lämpliga personen och är väldigt dekorerad med den. Eftersom det bildas i enlighet med det genetiska programmet som lagts ned och redan i början associerat med färgen på huden och ögonen.

En annan anledning att behålla krullarnas naturliga färg är att kvinnor med en naturlig hårskugga är lättare att välja kläder för sig själva. För när du köper någon klänning eller kostym är det viktigaste att saken inte bara ska ligga bra men också vara lämplig för färgschemat. Och när hårfärgen inte är naturlig eller det inte hämtas korrekt, är det ganska svårt att skapa en harmonisk bild.

Med ordentlig och systematisk vård kommer håret som inte påverkas av färgämnet alltid att se vackrare och snyggare än färgade. Självklart finns det idag många verktyg och tekniker för hårvård, men de är inte billiga. Och tid och ansträngning för att återställa färgat hår måste spendera mycket. Strålar av naturlig färg är också mycket lättare att stila, eftersom alla färgämnen förändrar hårets struktur till det värre.

Och viktigast av allt. I en värld där det är svårare att träffa en person som kan skryta av naturlig skönhet, inte påverkad av plastikkirurger eller kosmetologmästare, kommer förekomsten av naturlig hårfärg alltid att förundras och locka ögat.

Hur dum jag var när jag, på jakt efter en lämplig bild, självförstörde min unika karaktär. Önska mig tålamod nu för att växa denna skönhet

beauty.ua

Har du haft en situation när du efter färgning av håret har en helt annan färg från färgämnet? Det visar sig att resultatet beror på några nyanser av pigmentering, som du helt enkelt måste veta för att undvika oönskade överraskningar.

Det viktigaste som bestämmer färgen på färg eller ljuskronor - hårpigmentering och färgtyp.

Vad bestämmer färgen på vårt hår

Naturlig hårfärg beror på närvaron av melaninpigment i kroppen, på den mängd luft som finns i pigmentet, liksom på färgämnena som produceras av melanocyter inuti håret. Melanin är ansvarig för färgintensiteten och de andra två pigmenten, Eumelanin och Pheomelanin, är ansvariga för nyansen.

Hår av vilken färg som helst innehåller både pigment. Eumelanin - svartbruna färger (långsträckta granuler) och pheomelanin (rund och oval granulat) - gulröda färger. Men fördelningen av båda i själva håret är ojämn, de flesta pigmenten ligger i mitten, men i nagelbandet finns nästan inga pigment.

När mer eumelanin syntetiseras och mycket mindre feomelanin syntetiseras, erhålls mörkt hår. Om eumelanin mindre, blir håret rödaktig ton. Om det inte finns något feomelanin alls, och det finns lite eumelanin, så erhålls ljusa (ashy, grå) nyanser.

Läs också

Topp 4 fashionabla hårskugga 2018 för att ersätta den klassiska blondinen

Vad är naturliga hårfärger

De huvudsakliga hårfärgerna är svarta, bruna, röda, blonda och blonda. Men allt i "spektret" finns det 54 nyanser av hår. Men vi kommer inte att fokusera på alla, vi kommer bara att berätta om 5 huvudämnen.

 1. Brunett - en variation av hårskugga från svart till mörk kastanje.
 2. Brun - variationer av nyanser från kastanj till mörkblondin.
 3. Röd - från koppar till ljusrött och mörkt rött, vilket är mycket sällsynt i naturen.
 4. Ljusbrun - gråbrun färg varierar från ljusbrun till mörkblond med ask- eller honungsmoduleringar. De flesta slaverna har denna nyans av hår.
 5. Blont - ljusbruna nyanser, med ask och guldfärg. Oftast hittas i befolkningar i norra och östra Europa.

Hårfärg bestäms äntligen med ca 5-6 år, ibland under puberteten. Efter 20 år kan krullarna gradvis förlora pigmentering, varför grå hår visas. Uppsägning av melaninproduktion och bildandet av ett stort antal luftbubblor inuti håret leder till blomning. Och åldern när ett grått hår uppträder bestäms genetiskt. Dessutom kan kroppen sluta producera melanin på grund av stress.

Hur pigmentering påverkar resultatet av färgning

 • Poröst hår är svårare att lätta och färgas, eftersom pigmentet tränger håret svårare. Blont hårfärg i mörkret utan repigmenteringsförfarandet är nästan omöjligt. Det är såklart, du får den önskade kastanjen eller svarta tonen, men pigmentet kommer att spolas mycket snabbt och du får en grön nyans på håret.
 • Auburn är den mest resistenta färgen, eftersom rött pigment är mycket svårt att ta bort från håret. För det mesta med ljussättning får du bara ett redhead några toner lättare. Därför, efter ljusning bör du alltid tona krullarna för att få en blond.
 • Mörka färger har alla röda pigment i sin struktur, så när du lyser får du en röd. Det är viktigt att lysa upp i flera steg med intervaller på en vecka. Det är också viktigt att tona håret så att den fula yellownessen inte visas. Blont hår tänds som regel mycket snabbt, även med en 3% oxidator. Men på de bruna och svarta krullarna verkar ljusare mycket långsammare. Även om alla individuellt.
 • Använd aldrig färg som är ljusare än hårets färg. Detta gäller färgat hår. Du riskerar att få en märkbar skillnad mellan huvudlängden och rötterna. Strängarnas längder kommer antingen att förbli samma ton, eller de kommer att få önskad nyans, men rötterna blir ljusare och ljusare. För att färga ditt hår en ljusare nyans, tvätta den befintliga färgen med en professionell komposition och med hjälp av en specialist.
 • Repigmentering av hår är ett viktigt förfarande för blondiner - naturligt och blekt. Modern kosmetologi använder i stor utsträckning metoden för repigmentering av hår, det vill säga mättnaden av lock med naturliga pigment. Repigmentering utförs endast i två fall: före färgning av blekt hår i mörka färger, på blekt, skadat och poröst hår före toning i blonda nyanser.

Läs också

Rosa igen: Varför vill du göra dina lockar rosa?

Hur man bestämmer färgtypen av utseendet

Färg typ vår: blont hår - från vete till ljus kastanj. Huden är blekrosa eller persika, ibland visas fräckor. Ögon är ljusa - från grönblå till ljusbrun. Representanten är Carly Kloss.

Färgtyp är sommar: Håret är mörkt och lättblont, huden är mjölkvit, ibland med kall eller olivfärg. Ögonen är ljusa: grå, blå, gröngrön, hasselnöt. Representanten är Natalia Vodianova.

Tsvetotip höst: från rött till guldbrunt hår. Hud - mjölkaktig, gyllene, förefaller ofta fräckor. Ägare av en färg typ fall ögon kan vara grön, blå, brun, gul. Representanten är Julianne Moore.

Tsveotyp vinter: hårton mättad och mörk. Huden hos ägarna av färgtypen är mörkbrun vinter eller vice versa, vitt porslin. Ögon - mörkbruna eller snygga nyanser av grönt och blått. Representanten är Monica Bellucci.

Hur återställer du din naturliga hårfärg?

Mässan och några män älskar att experimentera med hårfärg. Efter färgning är färgen ljus och mättad. När färgpigmentet tvättas bort, färgar färgen och rötterna i det naturliga håret växer samtidigt.

Det finns en fråga om valet av ytterligare åtgärder: fortsätt att färga håret eller bara måla över växande rötter eller återvända din naturliga hårfärg.

Det finns flera alternativ för hur du kan odla din färg. Vissa av dem är ofarliga, medan andra kan skada hårstrukturen väsentligt och försämra utseendet.

Allmänna rekommendationer för retur av hårfärg

Naturen belönar varje person med en genetiskt förutbestämd hårfärg. Naturlig hårfärg är en kombination av två typer av melanin (ett naturligt färgpigment som produceras av kroppen) i hårstrukturen.

Eumelanin orsakar bruna och svarta nyanser av hår, och pheomelanin orsakar gul. Kombinationen av två typer av melanin genererar en av sex möjliga naturliga nyanser av hår.

Naturliga hårfärger:

Brunett, nästan svart hårfärg. Färgfärger från brun till blåaktig svart.
Brown. Nyanser från mörkblond till kastanj. Den mest mättade, iriserande färgen.
Red. Hårorange och eldiga nyanser.
Brown. Färg vid skärningspunkten av brunhårig och blond. Nyanser från ljusblondin till mörkblondin. Naturlig ljusbrun färg kan inte återskapas genom färgning. Detta är den naturliga hårfärgen i östeuropeiska nationer, den finns ofta och anses vara "grå" eller "normal". Men mode för denna unika naturliga färg är tillbaka.
Blont blont hår. Detta hår är vitt, grått, gult.
Vit eller grå. Hårfärg, där det inte finns något färgpigment. Nyanser från gulaktig vit till silver.

Håret färgades hela tiden med hjälp av naturliga färgämnen, och med uppfinningen av metoden att byta hårfärg med kemikalier blev det modernt att göra det. Du kan måla håret i någon regnbågsfärg, och det är svårt att växa håret efter det.

Att färga håret kör i flera fall:

vill ändra bilden
vill se ljusare och attraktivare
naturlig färg upphör att gilla;
följ modet;
önskar gömma grått hår eller annan brist på utseende.

Återgå till naturlig färg när:

konstgjord hårfärg upphör att gilla;
kom till insikten att den naturliga färgen är den mest lämpliga och vackra;
Det är nödvändigt att förbättra håret, eftersom vanlig färgning är hälsofarlig.
vanlig hårfärgning blir ett problem och en dyr uppgift;
Av medicinska skäl kan du inte fortsätta använda hårfärg.

Vissa kvinnor, som vill växa naturligt hår, styrs av kunskapen att de flesta män gillar naturlig, naturlig skönhet.

Haircut - det säkraste sättet att återställa den naturliga hårfärgen.

För snabb hårväxt är det användbart att trimma dem. Det kommer ingen skada från hårklippningen.

När de håller sig längs, skär de av hårets ändar, vilket tenderar att ackumulera mer kemiskt pigmentpigment än huvuddelen av håret. Hårspetsarna brukar bryta och bryta, särskilt i blondiner och rättvisa tjejer. Klippning accelererar hårväxten på grund av omfördelningen av näringsämnen i hårstrukturen. De slösa ingenting om livlösa tips.

Nackdelen med denna metod är att det tar lång tid att växa hår. Beroende på längden och typen av hår måste du växa minst tre till fyra månader. Om krullarna är långa och växer långsamt, måste du vänta ett år eller mer.

Det visuella problemet är växande rötter. Om den naturliga färgen är något annorlunda än den konstgjorda, och färgövergången från rötterna till spetsarna är slät, ser frisyren ut som en fashionabel ombre. Om rötterna skiljer sig radikalt från den målade delen ser den ful ut.

Ett alternativ till gradvis hårskärning är en kort hårklippning. Det här alternativet är endast lämpligt för de tjejer som inte är ledsna för att skära längden och de som redan har en kort hårklippning.

Förutom en hårklippning för att växa hår hjälper:

Hyppig tvättning av huvudet med varmt vatten. Varmt vatten avslöjar hårets nässkala av varje hår och färgpigmentet tvättas ut.
Professionell, tvätt av pigmentet av artificiella färgämnen och shampoo för hår.
Använda hemlagade masker för hårväxt och återhämtning.
Användningen av naturliga sköljningar innehållande syra.
För oljigt och normalt hår är lämplig metod att använda tvål som tvättmedel. Efter tvättning av håret med tvål appliceras en balsam på håret. Det tar bort den alkaliska lukten av tvål och fuktar håret. Metoden passar inte ägare av torrt hår.

Med frågan om hur man snabbt växer hår och återvänder den naturliga färgen är det bättre att konsultera en specialist. I skönhetssalongen förutom hårklippning kommer det att erbjudas flera fler lösningar på problemet.

Hur man odlar hår brunetter och blondiner

Om en naturlig brunett vänder sig till en skönhetssalong med en fråga om hur man odlar din färg, rekommenderar mästaren att du färgar håret igen, men i en färg som är nära naturligt, gör färg eller ombre.

Om du färgar håret så nära som möjligt till den naturliga färgen blir de växande rötterna nästan osynliga. De tjejer som använder denna metod kan snabbt växa håret efter färgning, speciellt om de periodiskt skär det. Svårigheten med denna metod är att det är svårt att välja en färg nära naturen. Kemiska pigment ersätter inte naturlig melanin.

Vid färgning och ombra döljs skillnaden mellan växande rötter och den färgade längden genom övergångar mellan nyanser och färger.

Färgning är en teknik för färgning av hår med små eller stora trådar i olika färger (en eller flera). Ombre är en typ av hårfärgning, där en smidig övergång från en färg till en annan utförs, gradientfärgning.

Brunetter är lämpliga metoder för omfärgning av hår i en färg nära naturliga, färg och ombre.

Det är svårare för en naturlig blond kvinna att växa blonda krullar om de är målade med mörkfärg. Detsamma gäller för ljusbrunt hår. Blont hår är i sig mer ömtåligt, sprött och svagt. Om du målar dem med varaktig mörk färg, är det svårt att återvända den naturliga färgen. I sådana svåra fall utför skönhetssalonger ett kosmetiskt förfarande som kallas en kemisk remover. Till skillnad från hårfärgning rekommenderas tvätt inte absolut för hemmabruk.

Emulsionen, som tvättar bort färgen och appliceras på strängarna, neutraliserar pigmentet i det kemiska färgämnet och missfärgar håret. Efter att emulsionen hållits en stund på huvudet tvättas den av med vatten. Ett förfarande är inte tillräckligt, upprepa upp till tre gånger. Efter att ha torkat håret målade över i en ton nära det naturliga ljusbrunet eller guldet.

Till skillnad från blekningsprocessen involverar en kemisk remover inte användning av aggressiva ämnen. Bleknings aggressiv emulsion kan kraftigt skada den redan försvagade hårkemin, men i vissa fall använder erfarna frisörer denna procedur.

Ett mindre radikalt men inte mindre skadligt sätt att återvända till det naturliga ljuset är att färga hårrödor. Metoden kräver uthållighet, tålamod och förmågan att välja rätt färgfärg. Färgning av rötterna varje gång i en alltmer lättare ton, och utan att färga resten av håret, kommer till en naturlig färg. Den konstgjorda färgen kommer att tvättas av förr eller senare från håret, och vid denna tid kommer rötterna att målas i en färg som är identisk med naturen. Denna komplexa metod kombineras med en periodisk hårklippning.

Ett annat sätt att återvända till den naturliga färgen för blondiner - framhäver. Markering av hår är en färgmetod, som består i att lätta individuella strängar. Detta är en mer mild variant av färgning, där övergången från ljusrötter till mörkt hår är mindre märkbart.

Blondiner är lämpliga metoder: blekning av hår, kemisk remover, färgning av rötter, markering.

För den snabba tillväxten av håret under och efter förfarandena för att återvända den naturliga färgen, använd fuktgivande balm, gör närande masker och utför andra procedurer som återställer hårets struktur. Det rekommenderas att begränsa användningen av hårtorkar, elektriska apparater för krökning eller rätning av hår, det är bättre att inte använda aggressiva kosmetika.

Hemmetoder för naturlig färgåterställning

Hur snabbt växer hår om ingen av metoderna är lämpliga? Du kan prova hemlagade naturliga masker och hårbalsam.

För att avlägsna det artificiella färgämnet med användning av produkter innehållande syra:

citron, apelsin (citronsyra, galakturonsyra),
kefir (mjölksyra),
lökskal (askorbinsyra),
apotekskamomil (salicylsyra, nikotinsyra, askorbinsyra),
honung (en stor mängd organiska och oorganiska syror).

Acid neutraliserar artificiellt pigment och gör håret en ljusare ton.

Naturlig citron och apelsinjuice pressas ut ur frukt och appliceras på håret. Håll i en halvtimme och tvätta av med vatten. Ljusa omedelbart håret på det här sättet kommer inte att fungera. Ju oftare du applicerar saften (men inte mer än fem gånger om dagen), ju tidigare blir håret lättare.

Kefir distribueras längs hårets längd, men i motsats till en fruktmask, åldras den under en påse och en handduk i tre timmar. Du måste upprepa proceduren fyra gånger. Kefir är ett utmärkt botemedel mot orubbligt, ofta förvirrat och dåligt kammade hår, och även användbart för hårbotten, hjälper till att bli av med torrhet och mjäll.

Kamille sköljning är lätt att tillverka. De tar tre matskedar av kamomillblommor, häll i två glas vatten, koka i femton minuter, kyla, filtrera och skölj håret.

En sköljning görs av lökskalan: ett hundra gram skal sopas med en liter vatten, kokas i en halvtimme, kyls och filtreras. Minus av denna lysande sköljning är lukten av lök på håret, vilket inte alltid elimineras efter applicering av balsam.

Honungsmask är flytande naturlig honung applicerad på vått hår. Det rekommenderas att göra denna mask för natten, tvättas av med vatten och schampo på morgonen. Du måste upprepa proceduren ungefär sex gånger.

För att göra blekt hår mörkare sköljs de regelbundet med starkt bryggning av svart te, utan efterföljande sköljning med rinnande vatten.

I ett försök till naturlig hårfärg, var försiktig och kom ihåg att det vackra håret är friskt hår.

Dess naturliga hårfärg

Varje gång jag hittade stylisters annonseringsrapporter på nätverket, "bestämde de färgtyperna idag, många flickor behöver färga håret." Jag tittar nyss på bilder av kvinnor som har gett sig upp till gur-stil för att se till att de inte kommer att måla blondfärgade skrivare belagda ", och inte röda röda fans av huvudhjälten i filmen" Angelica, Marquis of Angels "och de unga damerna med fantastiska naturliga brun nyanser!
Varför rekommenderar många hemmafysistister med manisk persistens mörkare eller tvärtom lyser nuvarande hårfärger - mörkblond (6.0) och mediumblond (7.0) eller helt enkelt mörkbrun och blond? Låt oss räkna ut det!

Från och med ögonblicket i Ryssland uppträdde det första TV-dressingprogrammet, kvinnor förstod klart att resultatet av ett överklagande till en stylist nödvändigtvis måste vara en omvandling. Det var inte tillräckligt för att justera dressingstilen, förklara trenderna i smink, färg och hår styling. Det är nödvändigt att "grå musen" blir en ljus blondin i kläder monterade enligt principen "färgblock" eller en brinnande brunett i en röd klänning, annars är det inte en omvandling, men lite nonsens!


Intressant är att de "gråa mössen", de är hjältarna i programmen, alltid såg ungefär samma: hår av naturlig ljusbrun färg, som säkert sätts i en hästsvans, jeans eller kjol och en utsträckt blektröja. Kontrasten "var / var" i slutet av programmet slog backhand, imponerade även de mest skeptiska tittarna.


Dessa program lagde ideologin som omhändertas av de flesta stylister av alla band som erbjuder tjänster för att ändra utseendet. Oavsett vilken teori en skola eller en individuell stylist främjar, måste en TRANSFORMATION ske som ett resultat.

Men vad hände hände - naturlighet återvände till mode.

modeller med mörkt brunt, blont och blont hår

Tidskriftsöverdrag och fotograferingar september och augusti 2016

Idag bedömer man modeshowerna på modeveckan i New York, London, Milano och Paris, samt fotograferingar i glansiga tidskrifter och färgpaletter av ledande tillverkare av professionell kosmetika för hår. Modemfärger är:

- ljusbrun (5,0 och choklad / cognac nyanser på denna nivå)
- mörkblond eller mörkblond (6,0 och ashy / choklad / cognac nyanser på denna nivå)
- mediumblond eller blond (7,0 och ashy / choklad / cognac nyanser på denna nivå)

Men varje dag rekommenderar dussintals hundratals stylister att ägarna av dessa vackra naturliga nyanser färgar håret! Varför?


Den mest otroliga saken är att före domen "att måla!" Stylisterna förklarar att de har utfört proceduren för att bestämma färgtypen och, för att betona den naturliga skönheten (.), Rekommendera sina avgifter antingen mörka blondan / blond (6.0 / 7.0) till ljusbrun (5.0) eller lysa upp till blond (9,0 och uppåt).
Vad i helvete för att definiera en färgtyp och prata om naturlig skönhet, om en komplex naturlig färg direkt smutsas upp så enkelt och förståeligt som en mörkbrun spik eller ett lätt pigment utan pigment?

Varför händer detta?

1. Stylisten vet inte hur man ska arbeta med ljusbruna nyanser.

Ljusbrun en av de dyraste (bokstavligen) och ädla nyanser av hår. Det är extremt svårt att få konstgjort (det med ett ljus, det med en mörk bas) och inte bara behålla efter färgning.
Naturlig blondin kräver en naturlig smink och en delikat färgdesign, som berömda färgämnen vet inte hur man gör som standard!

Omslag och fotoskott september och augusti 2016


Varje gång jag tittar igenom kollektionen "var / blev", är jag förvånad över hur dåliga paletterna av nyanser erbjuds av "professionella" stylister som är besatta av färgskrivning. Var är pripylennye färger, var är pastellnyanser, var är färgerna i skymningen, varför kommer allt ner antingen till en dagis regnbåge, eller ännu mer komplicerat (lila, turkos, lax), men rena färger? Ja, för att pulverformade och pastellfärger, naturliga smink och hårfärg inte visar en omvandling!

Jag kommer att visa exempel på överföringen av "Fashion sentence" för 2016 och andra halvåret 2015, men jag antar att du regelbundet ser något så här i dina vänner.
Jag ber om ursäkt på förhand om kvaliteten på skärmdumparna.

En tjej med vacker blond hårfärg. Håret kröker inte, men frånvaron av basvolymen förstör inte alls. Hjälten är nästan ingen smink, men ansiktet är inte förlorat, du kan se alla fördelar: stora ögon, fulla läppar, konturerade ögonbryn.


Ja, hennes utseende är dim, ja, tjejen är ganska snygg än vacker, men är det verkligen dåligt?

Klänning utvalt av programets hjältinna


Förvånansvärt väljer heroinen intuitivt sin egen palett av nyanser, färgen på den här klänningen passar henne, en annan fråga är att han är monoton och det finns för många av dem. Om du förtunnar den här färgen med nyanser från palatset av den föråldrade höstskogen (inte skogen under den indiska sommaren, som glöder med ljusa färger, nämligen sen höst, då lövverket redan var vått från regn och berört av förfall, björnen torkades och mörkades), flätade flickan skulle vara över natten!

Foto sessioner september och augusti 2016

Var uppmärksam på bakgrunden på bilderna, det är en integrerad del av modellens exteriörs färgdesign.

Vad gör stylister med det?


Ljusa hennes hårsträngar (lyckligtvis inte från rötterna och det omhuggade färgade håret kan enkelt klippas av), ta på sig sin blå kostym och sminka smink.


Jag har alltid undrat varför nästan alla hjältar av en fashionabel mening vid slutet av överföringen växer en näsa? Vad gör sminkartisten med dem?


Efter omvandlingen förvärvade den unga damen även en tät "näbb" på samma sätt.
Och varför borde en tjej med en sådan mjuk färg svart eyeliner? Allt för en blå kostym!

En liknande situation, en tjej med blont hår tänds till nivå 10, de målar ansiktet, men nu kan du lägga på en gul klänning och visa TRANSFORM!

Överraskande kände denna hjältinna också intuitivt sin naturliga kontrast och, utan hjälp av stylister, valde en klänning i dämpade toner.

För rättvisans skull måste det sägas att ibland lämnar stylisterna i "Mode sentence" -programmet sina naturliga blonda hårfärger, medan andra till och med repaintar från extra blond till blond, vilket är mer rationellt och motiverat ur modernt perspektiv.

Du kan förstå när klienten förklarar stylisten "Jag vill bli mörkare eller ljusare från detta och dansa", han betalar och beställer musik, men när stylisten ger ut "bestämmer färgtypen, nu klienten behöver måla sig" och presenterar ett foto av en tjej med blont hår, bara kvar att undra vad de definierade där då?

2. Stylisten förstår inte modetrender.

Varje år visas en artikel om tecken på en provinsiell garderob på en viss portal eller blogg. Om vi ​​släpper ut detaljer kommer alla väsen att minska till en gemensam nämnare: användningen av föråldrade tekniker för att utforma en bild eller en garderobsdel, men en vidhållande övertygelse om att det är modernt eller prestigefyllt.


Den övergripande fyllningen av den naturliga bruna färgen är mörkare eller lättare för att betona ögonens / hudtonens färg och är det vanligaste tecknet på provinsialism. Låt mig påminna dig om att provinsialiteten i det här fallet inte är ett geografiskt begrepp, utan snarare den stora förödelsen som enligt klassens mening i huvudet och inte i toaletterna.

Foto sessioner september och augusti 2016


Att färga håret ljusare eller mörkare, och sedan dagligen med dekorativa kosmetika för att dra ut ansiktet ur det "regnvättade meddelandet" - provinsialism!
Naturliga toner, naturliga och inte ritade i mascara ögonbryn, naturliga nyanser av läppstift.


Och om stylisten som du bad om råd rekommenderar att du mörkar eller ljusar din naturliga blonda hårfärg, kontakta en annan stylist, varför arbetar du med din bild med en föråldrad mall?

3. Stylisten förstår inte principerna för färgämnearbete alls, men ger råd om att ändra hårfärg.

En annan attack, extremt vanlig bland pseudo- och provincial stylister.
Blont hår har ofta en uttalad askfärg, som fortfarande populärt kallas "mus" och strävar efter att uppdatera med choklad-, kaffe- eller konjaktoner av färgämnen. Det är bara nästan varje kvinna som i sin tid önskade att tonad naturlig ljusbrun färg med något mer "perky", kan berätta en sorglig historia som heter "redhead".


Jag skrev redan att naturlig blondin (7.0) är en av de mest komplexa och dyra hårfärgerna. På 7 bakgrundsförklaringar innehåller apelsin och gula pigment. När färgblandningen och den lägsta procentandelen oxidant kommer i kontakt med ljusbrunt hår, öppnas en orange bakgrund av förtydligande och även om färgen direkt efter färgning visar sig "som i en palett", kommer det i 2-3 veckor att torkas säkert och ett rött huvud kommer att tyckas hatat av många människor. Det är extremt svårt att bli av med det, det är lättare att missfärga håret till en gul bakgrund (9.0) eller mörka till en ljusbrun (5.0) än att tona det varannan vecka.
Om du har en naturlig ljusbrun färg vill du inte ha drastiska förändringar, men ibland tänker du på att "uppfriskna färgen" med ett halvt permanent färgämne, lämna dessa tankar eller vara beredd att bekämpa ett ojämnt slag med apelsinpigmentet, vilket är fysiologiskt på 7 bakgrunder som andning och sömn.


Om stylisten rekommenderar dig att uppdatera skuggan, var noga med att fråga om stilguru målade någon förutom sig själv och sin mormor? I händelse av ett negativt svar är det mer försiktigt att samråda med en kompetent specialist.

Alltså:

- ljusbrunt hår är mer relevant idag än någonsin

- Det enda objektiva skälet att färga håret i vår tid är grått hår

- Om du har naturlig hårfärg har du genomgått färgskrivning och fått råd från en stylist för att omhärda håret. till en sofistikerad trädgård. Om du vill att ditt utseende ska omformas enligt någons föråldrade begrepp om skönhet, döm dina ögonbryn och måla någons bensystem på ditt ansikte - på ett bra sätt

- När det gäller kostnad och komplexitet av färgning, är det lättare att mörka håret från ljusbrunt till ljusbrunt (5.0) eller ljusa till ljusblont (10.0), så att man helt och hållet löser problemet med apelsinpigmentet än att färga den ljusbruna (7.0) tonen till tonen eller nyanser i den sjunde lätta nivåNästa Artikel
Praktiska råd: hur man vrider håret på curlers så att de håller på länge och ser vackert ut?