Serum för hår: skada eller nytta


I ditt arsenal för hår såg serum? Ta reda på om det är så användbart för dina lockar, som tillverkarna skriver om det! Vi bestämde oss för att ta reda på allt om den här produkten och berätta! Är intressant Läs!

Serum för hår: vad är det?

Denna produkt är inte förgäves kallad koncentrerad skönhet, i kompositionen är alla komponenter i hög koncentration och har en hög penetrerande effekt. Detta är den största skillnaden mellan serumet och de vanliga vårdprodukterna. Shampoo, balsam, balsam, etc. - Ett bra sätt att behålla hårets skönhet, och om ditt hår inte behöver särskild vård, kan serumet spela ett grymt skämt med dig. I strävan efter det annonserade verktyget kan du överbelasta dina lockar och göra dem tyngre.

Sammansättningen av dessa uttryckliga medel innefattar vanligtvis:

· Luftkonditionering (som en grundläggande komponent);

Allt detta kan du träffas i olika kombinationer och koncentrationer, beroende på syftet med serumet. För behandling av mjäll i serum tillsätt olika föreningar av selen, zink, betain, svavel. Reduktionsmedel är berikade med keratin, ceramider, fosfolipider, silikoner, proteiner och silkehydrolysater. Serum mot prolaps måste innehålla vasodilatorer, cytokiner och antioxidanter.

Uppgiften med hårserier

Serumserum är annorlunda, de skiljer sig från varandra genom handlingsspektret, så det är lämpligt att köpa denna produkt, med hänsyn till deras egna behov. Så, du behöver serum om du har:

· Sköra eller splittrade ändar;

· Håret saknar glans

· Hår överdriven

· Minskade hårtillväxt

· Krulligt hår som behöver slätas.

Hårserum: Fördelar

Konventionella produkter kan kanske knappt konkurrera med serum i effektivitet. Hon har många fördelar:

1. Det behöver inte tvättas bort efter applicering.

2. Du kan applicera både på vått och torrt hår.

3. Kan ersätta stylingprodukter.

4. Skyddar håret under varm styling.

5. Återställer och läker hår på kort tid.

6. Skillnader i långa åtgärder.

7. Ger volymen.

8. Håller inte lockor.

9. Skapar ett skyddande skikt mot negativa faktorer.

10. Har en lämplig form av frisättning.

Serum för hår: regler för användning

· Läs noggrant igenom instruktionerna! Området som ska behandlas beror på syftet med serumet. Det är till exempel konstigt att applicera ett serum för spröda tips på hårrötterna och ett botemedel mot förlust - genom hela håret.

· Frekvensen av serum är en viktig punkt. Det är inte nödvändigt att sträva efter en snabb effekt att göra det oftare än vad som rekommenderas på paketet. Du kan göra strängarna tunga och feta.

· Innan du torkar hårtorken, låt serumet suga i håret i 2-3 minuter.

· För jämn fördelning längs håret, värm serumet i dina händer.

· Applicera serum i små doser med en dispenser. Det är väldigt viktigt att inte överdriva det!

De bästa hårserierna enligt konsumentundersökningar

Flickor fördelar sig för följande märken:

· L'Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Reparation (500-600 rubel).

· Alerana (300-350 rubel).

· Avon Advance Techniques (300 rubel).

· Kapous (300-350 rubel).

Serum för hår: Vad är risken

Det bästa är den godas fiende! Denna regel gäller för serum på 100%. Överdriven entusiasm för koncentrerade droger kan väga håret och provocera förlusten, såväl som överdriven fet hud i hårbotten. Följ därför noggrant instruktionerna och ännu bättre råd med trichologen, vem väljer ett individuellt program för att du ska ta hand om dina lockar.

© Artikel författare: Tatiana Ebel

Whey för hår

Fördelarna med vassle för hårskönhet är enorma. Det fungerar i första hand som en rik källa av aminosyror, som är väl näring och stärka rötterna. På grund av överflödet i dess sammansättning av vitamin C, E och grupp förbättrar metabolism i hårbotten och håravfall minimeras.

Om du regelbundet laga masker, balsam och schampo baserade på denna mejeriprodukt, är det möjligt att påskynda tillväxten av hår och göra den starkare och mer lysande.

Men du kan hantera problematiskt hår inte bara från utsidan, men också från insidan. Först och främst måste du normalisera arbetet med inre organ och vävnader, och vassle kan också hjälpa till med detta.

Regelbundet äta sin mat, kommer du återställa mag-tarmkanalen arbete, rensa kroppen från sönderfallsprodukter, bli av sömnlöshet och återställa CNS. Bara en månad, kommer din hud, hår och naglar omvandlas och tänder och ben blir starkare.

Hur man lagar vassle

Om du inte har möjlighet att förbereda mejeriprodukten själv, då kan du köpa den i butiken, men det är bättre att använda en som är beredd hemma, eftersom den innehåller det högsta beloppet av vitaminer och mineraler.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • ta en liter färsk mjölk från under koen och sätt det på en varm plats för natten. På morgonen blir det inte mjölk, men surt mjölk, vars konsistens är mycket lik gelé;
 • Denna yoghurt måste hällas i en kastrull och sätta på elden. Efter en tid börjar massprocessen, under vilken osten kommer att separeras från vätskan;
 • Fördröj inte denna process. Stäng av spisen och låt osten "mogna". När väl massan har svalnat, kan det resulterande serumet dräneras genom en sikt och används för sitt avsedda ändamål.

Applicering i kosmetologi av vallehår

Du kan återställa din egen välmående med serum på olika sätt. På sin grund i hemmet av kosmetika är möjligt att framställa ett schampo, skölj avkok av örter, näringsmässiga eller återfuktande mask, och andra. Så att tvätta håret med hjälp av vassle?

Här är några recept för helande schampo:

 • Förbered en avkok av burdock rot och blanda den med vassla i lika delar. Detta blir din schampo
 • Om du har normal eller torrt hår, kan du laga ett rengöringsmedel: Smula halv skivor rågbröd, lägg till en rå äggula och 0,5 koppar serum. Rör, behandla hårbotten med denna komposition med massörrörelser och lämna i 10 minuter. I händelse av denna tid, tvätta av under en ström med varm dusch;
 • Om du inte har tid att laga en speciell sammansättning, kan du lägga lite av vassle i din vanliga schampo och tvätta håret denna helande verktyg.

Sköljning av hår med vassla

Ett av de enklaste sätten att applicera vassle till hår sköljer. För detta förfarande används som en produkt i sig och i kombination med andra komponenter.

Serum eller komposition med dess införlivande måste förvärmas till en behaglig behaglig temperatur. För att förbättra effekten kan du lägga till en halv flaska med vitamin a eller e.

Tvätta håret som vanligt, vrida ut (du kan lätt blöda med en handduk). Använd sedan den beredda sköljningen med vassla. Kram håret, torka med en handduk och ge det torrt naturligt. Dessutom tvätta håret med vatten är inte nödvändigt. Applicera vid behov.

Efter det här förfarandet ser håret väl preparerat, vackert, lättare att hålla sig i form, stannar kvar rent och fräscht.

Recept skölj med vassla

Låt oss nu titta på hur man förbereder kompositionen för sköljning med mjölkvalle.

 • Skölj med tillsats av citronsaft

Förbered mjölkvalle i den tredje versionen med tillsats av citronsaft och använd som sköljning. Applicera 1-2 gånger i veckan.

Efter applicering håret blir slät, glänsande. Dessutom ljusnar denna komposition något.

 • Skölj från vassle och nässla

1.5 Art. L. Nettle häll 0,5 liter kokande vatten, täck, wrap och insistera på att kyla. Stam, bringa den resulterande vätskan till den ursprungliga volymen och blanda med 500 ml vassla (1: 1).

 • Skölj av vassle och kladdrot

1.5 Art. Kardborre Root L. Häll 750 ml vatten och koka upp och koka vid låg värme i 30 minuter. Ta bort från värme, lock, värme. När buljongen är cool, spänning och vätskan för att komma till den ursprungliga volymen. Den resulterande buljongen blandas med mjölkserum för hår i ett förhållande 1: 1.

Whey Spray

En typ av sköljvassle är användningen av en spray. Detta förfarande har visat sig återställa hårets struktur efter färgning, perm, frekvent styling etc.

Häll vassle i en tom flaska med en spruta och applicera på håret längs hela längden. I närvaro av splittrade ändar behandlar vi bara dem. Om så önskas kan kompositionen tillsätta 1 timme L. Burdock-olja. Ansökningsfrekvensen - flera gånger om dagen.

Serum för delade hårändar

Problemet med delade ändar av håret är bekant för många tjejer. Den främsta orsaken till utseende av bifurcated tips är felaktig vård. Frekvent färg, permanentvätska, användningen av dålig kvalitet för hårvård och styling - allt detta har en negativ effekt på tillståndet av hår.

Spalt hår kan visas inte bara på grund av felaktig vård. Om ditt hår är tunt och svagt, ofta förvirrat, kan detta också leda till splittrade ändar. Naturligtvis påverkar vår kropps tillstånd också vårt utseende, inklusive håret. Brist på vitaminer, makro- och mikronäringsämnen, den postoperativa perioden kan kraftigt förvärra ditt hår.

Lyckligtvis finns det idag en stor mängd kosmetika som kan hjälpa till att förhindra utseendet av splittrade ändar eller bli av med dem.

Ett av de mest effektiva sätten är serum för delade hårändar. Nästan alla moderna företag som producerar hårvårdsprodukter har denna produkt inom sitt sortiment. Många företag lägger silikonkomponenter i sina serum, som tränger in i håret och omsluter det utanför, förbättrar hårets tillstånd. Dessutom är sådana serum ett utmärkt förebyggande mot splittrade ändar. Samtidigt ackumuleras inte dessa silikonämnen i håret och gör dem inte tyngre. Det finns också serum för delade ändar med biopolymerer, vilket också perfekt återställer skadade och splittrade ändar.

Självklart bidrar speciella kosmetika till att snabbt återställa hårstrukturen, bli av med slutna ändar, men bra professionella serum är dyra, så inte alla tjejer har råd med dem.

Därför kan du göra serumet hemma. Ta färdig vassle som säljs i affären. Eller köp vanlig mjölk, låt den brygga vid rumstemperatur. Då, när mjölken är krökt, koka den och ta bort den från värme. Efter att blandningen har svalnat, spänn den genom ostklaven. Den filtrerade vätskan kommer att vara serum. Det kan appliceras på håret rätt. Det skapar en skyddande kokong runt håret, återställer helt de kåta partiklarna i håret, förbättrar hårets tillstånd efter olika skador.

Masker med vassla

Hårvård länge vet kvinnor om vassleens fördelaktiga egenskaper och använde den för att tvätta håret. Hår från vanlig användning av serum blev mjuk, felfri och levande. Detta bekräftas av de långa och vackra flätorna som våra mormor bar. Idag använder många kvinnor burkolja för att stärka och läka hår, vilket har en utmärkt terapeutisk effekt.

Oljan från håret tvättas av mycket svårt och därför tror de flesta kosmetologer att vassle är bäst för att förbättra hårets tillstånd. Det närmar sig hårbotten, normaliserar dess vatten och lipidbalans, inramar håret och skyddar dem mot miljöens skadliga effekter. Med vanligt hår som sköljs med vassle blir håret starkt och friskt, och mjäll försvinner. Whey är en vätska som erhålls i processen med att göra stugaost. Du kan köpa den i butiken, men det är bättre att laga mat själv.

Fett i vassle är bara 0,4%, så det tvättas lätt av håret. Naturligtvis är det inte rimligt att råda dig att tvätta håret med vassle idag, när butiken har ett brett utbud av schampon och hårbalsam beredda på basis av denna jästa mjölkprodukt. Men med hjälp av vassle masker för att behandla håravfall och återställa sin struktur kan det uppnå bra resultat.

Här är recepten för dessa masker:

 • Masker av serum och ägg för torrt hår.

Blanda en kopp vassla med en äggula och applicera den resulterande masken på vått hår. Håll masken på huvudet i 20 minuter och tvätta sedan av det med varmt vatten.

 • Masker av serum och rågbröd för att stärka håret.

Ta två skivor rågbröd och ett glas vassla. Våt brödet i vassla och knåd det i en mush. Tvätta håret med schampo och applicera en mask på huvudet. Sätt på en gummikåpa och håll masken på håret i 40 minuter. Tvätta sedan ditt huvud med varmt vatten flera gånger så att brödsmulorna inte kvarstår på ditt hår. Efter flera gånger användningen av en sådan mask faller håret mycket mindre, de blir levande och glänsande.

 • Mask för att stärka håret från serum och äppelcidervinäger.

Applicera en kopp vassla till vått hår i 20 minuter. Skölj sedan håret med varmt vatten, sätt i en matsked äpplecidervinäger till det. Denna sköljning hjälper till att konsolidera den positiva effekten av serum till nästa hårtvätt.

 • Masker av serum och kamillehår.

Förbered ett avkok av kamille och blanda det med vassle i ett förhållande 1: 1. Skölj håret med den resulterande vätskan och låt den torka naturligt. Efter applicering av maskerna från serumet kvarstår en sur lukt på håret, så efter 30-40 minuter måste masken sköljas med varmt vatten.

  Masker av serum och avkok av burdock rot för hår.

Burdock anses vara en av de mest effektiva växterna för hår. Det är en del av många kosmetika för hårvård, inklusive schampo, balm och burdockolja. För att förbereda buljongen, ta 1 matsked av rötterna på denna växt, lägg dem i en termos och häll en halv liter kokande vatten. Insistera avkokningen i 1 timme och spänn den genom en sil. Till den resulterande buljongen, tillsätt en kopp serum och skölj håret med det. Tvätta håret med varmt vatten efter 40 minuter.

 • Mask för hår näring med honung och serum.

Ta 2 koppar vassla och lösa upp 3 matskedar honung i den. Skölj håret med den resulterande vätskan, sätt ett gummihatt på huvudet och håll masken på håret i 20 minuter. Efter tiden tvättas håret ordentligt med varmt vatten. Regelbunden användning av denna mask förhindrar håravfall och återställer sin struktur.

På grund av vassleens unika sammansättning accelererar hårväxten och fördelarna på huden. Det innehåller antioxidanter som saktar åldringsprocessen. Därför är maskerna från vassle användbara inte bara för håret utan också för att ta hand om problemhuden. De torkar det, smala porer och normaliserar sebumsekretionen. Dessutom saktar laktosen i serumet processen för gasbildning och renar kroppen av överskott av vätska.

Det rekommenderas varje morgon att dricka ett glas vassla till de som ofta är sjuka och överviktiga. Det stärker immunförsvaret och påskyndar processen att gå ner i vikt.

De bästa recepten för naturligt hårserum: fördelar och användningsresultat

Whey, rik på vitaminer och mineraler, används aktivt i hårvård och kosmetiska masker. Förbered pengar baserat på det hemma. Ett unikt komplex av näringsämnen hjälper till att bekämpa mjäll, brittleness och håravfall. Det är en utmärkt bas för masker som passar din hudtyp. Tänk på användning och egenskaper hos serum.

Användning av vasslehår

Unika egenskaper

Naturlig vassle är rik på laktos, fetter, proteiner, mjölksocker, vitaminer och mineraler. I ett halvt glas innehåller det 47 mg kalcium. Tack vare aminosyror och vitaminerna A, C och E används det effektivt för hårvård.

Inklusive serum:

Tillverkningsegenskaper

Whey är en billig och lättillgänglig produkt som kvarstår efter att mjölken har rullats upp. Vätska bildas vid produktion av ostar, stallost och getin. Du kan köpa den i butiken eller laga den själv. Denna process är inte komplicerad och kräver inte mycket tid.

Sätt surgjord mjölk (8 timmar på en varm plats för surning), sätt på en långsam eld. Efter att flakarna har separerats, låt massan svalna och spänn den genom en kolv. Den resulterande stugaosten är lämplig för kulinariska ändamål inte värre än för kosmetiska.

Det finns också en metod som inte kräver värmebehandling. Det räcker att frysa en liter kefir i frysen och låt den väga av sig över kapaciteten i en kolsyrare, fodrad med två eller tre lager gasbind.

Hemlagad Mask Recept

För att påskynda tillväxten

Som en tillväxtstimulator är en mask med nikotinsyra lämplig.

Massan appliceras med massage rörelser i hårbotten. Nikotinsyra orsakar blodflöde till hårsäckarna, vilket kraftigt ökar effektiviteten hos serum och olja. En handduk som bärs över duschkåpan ökar effekten genom uppvärmning. Skölj med schampo efter en timme.

Regelbunden användning av denna mask en gång i veckan kommer att påskynda hårväxten kraftigt och stärka dem. Efter en månad med regelbunden användning kan du märka "underrock" av växande nytt hår.

Från att falla ut

Mask med öljäst hjälper till i kampen mot håravfall och ger roten volymen.

Fyll jästen med varm vassla och låt den lösa upp. Applicera vätskan i hårbotten 2-3 gånger i veckan innan du tvättar i 30 minuter.

För återhämtning

Honungsmask med serum fyller till och med även mycket skadat hår. Det återställer strukturen, ger de "trötta" strängarna glans och elasticitet.

Lös honung i varm vassla och applicera kompositionen längs hela längden på rötterna. 10-15 minuter räcker för att fördelaktiga ämnen ska fungera. Skölj håret utan schampo, under mycket rinnande vatten.

För färgat hår

Citronsaft i masken bidrar till bevarande av färg och kokosolja i kombination med vassla återställer aktivt krullarna efter färgning.

Blanda lite värmda ingredienser och applicera en mask på längden. Skölj med schampo efter en timme. Om du har torrt hår kan masken användas före, men efter tvättning av huvudet och skölj med rent vatten. Då kommer näringsämnena att fortsätta att näring och skydda krullarna mot aggressiva miljöpåverkan.

För oljigt hår

Eterisk olja av röd lera och grapefrukt är välkända läkemedel för fet hår. I kombination med näringsvården för vassle normaliserar denna mask effektivt sebaceous körtlar och stärker strukturen.

Lös upp lera med eterisk olja till ett tillstånd av flytande gräddfil och applicera på de våta strängarna vid rötterna. Skölj med vatten efter en halvtimme. Börja med två gånger i veckan, efter några månader kan du använda det en gång var 14: e dag för att bibehålla effekten.

För torrt hår

Sammansättningen av serum och olivolja hjälper till att ge livlig glans och styrka för att torka håret. Redan efter den första ansökan blir de märkbart mer elastiska och täta.

Använd en mask 1-2 gånger i veckan. Applicera föreningen jämnt på varje sträng, undvik rötterna. Tvätta håret med schampo efter ett par timmar.

För glans

Äppelcidervinäger hjälper till att få tillbaka glanskrullarna till en livlig glans, och mandelolja och vassle ger mjukhet.

Applicera vätskan på de torra trådarna och linda en handduk över duschlocket. Skölj med schampo efter två timmar. Kompositionen är lämplig för frekvent användning utan att beröva hårets volym.

mjäll

En enkel men effektiv mask med ägg och vassle kommer att hjälpa till med mjäll. Kompositionen kommer inte bara att lindra problem med hårbotten, men ger också hårstyrka och glans.

Blanda slagna ägg med serum- och massörrörelser i hårbotten och fördela den återstående kompositionen längs längden. Tvätta håret med schampo efter 15 minuter.

Applikationsresultat

Som ett resultat av att du använder masker med serum kan du bli av med många problem och få ett stabilt resultat. Detta är en naturlig och säker produkt med ett komplex av unika egenskaper. Med hjälp är det lätt att återställa skadat hår och behålla skönheten i friska krullar.

Vass mot ansiktet

Fördelarna

Som i fråga om hårvård, i kosmetologi, värderas serum för innehållet av aktiva substanser i den. Denna universella botemedel är lämplig för djuprengöring, näring, föryngring och lättnad av åldersfläckar. I kombination med en mild fuktgivande, reglerar den fet hud och ger det en hälsosam utseende.

Recept masker med vassla

För torr hud

Blöt bröd gnugga i en mush och applicera i 20 minuter, skölj sedan med massörrörelser. Resultatet blir en mjuk, fuktig hud utan att peeling.

Från rynkor

Aktiv näring av huden, kombinerad med fuktgivande, kommer att förhindra utseende av rynkor och ge ansiktet ett friskt utseende. Retinol, som kallas "skönhetsvitamin", multiplicerar vassleans egenskaper. Håll i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten.

För akne

Torkningsmask, bekämpning av inflammation. Eukalyptusolja har en desinfektionseffekt och lera lugnar huden. Serum lyser akne ärr. 25 minuter räcker för att rensa huden och förhindra framkomsten av nya komedoner.

Med ägg

Masken skärper porerna och normaliserar talgkörtlarna. Efter 15 minuter blir huden märkbart mer matt och jämn. Ägare av epidermis, utsatta för torrhet och flaking, är att minska tiden till 7-10 minuter eller välja en annan komposition.

Med havregrynsmjöl

Skal rengör huden försiktigt utan att skada det. Håll det värt inte mer än fem minuter, skölj sedan av i en cirkulär massagerörelser och applicera en fet kräm.

Med kockost

Stugaost är vald beroende på vilken typ av hud som helst. För fett - 0-2%, för torr - från 6%. Massan bibehålls i en halvtimme. Resultatet blir en hälsosam hud och elastisk hud.

Med ärtmjöl

Pasta har en föryngrande och toning effekt som passar alla hudtyper. Applicera den på ångad hud och tåla 15-20 minuter.

Whey har inga analoger med samma breda handlingssätt. Det är ett prisvärt och lättanvänt verktyg som kan vara ett värdigt alternativ till dyra kosmetiska formler.

Användningen av vassle för hår hemma

Erfarna hemmafruar lämnade alltid en gul klar vätska efter att ha lagat hemlagad ost. Vete närmar sig och återfuktar, ger krönorna strålning och silkighet. Whey-koncentrat är ett annat namn för en hälsosam produkt. Applicera serumet började för några århundraden sedan, en värdefull vätska hade stor framgång med ädla skönheter.

Användning av vasslehår

Användbara egenskaper vassla:

 1. Återställer krökets struktur;
 2. Skyddar nagelbandet från skador.
 3. Det närmar och fuktar.

Användning det berodde på läkningskompositionen:

 • proteiner;
 • laktos;
 • mineraler;
 • av vitaminerna A, grupperna B, E, C.

Kontraindikationer - individuell intolerans. Var noga med att kontrollera kompositionen för en allergisk reaktion för att undvika skador.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hemlagad vassle recept

Du kan köpa färdig vassle, men det blir mycket lättare att få den magiska vätskan själv och det blir mycket mer användbart.

ingredienser:

 • 500 ml mjölk;
 • 20 gr. svart bröd
Beredning och appliceringsmetod:

Du kan göra mjölkvassla med 2,5% eller 3,2% mjölk, häll den i ett öppet kärl, sätt bröd och lägg det på en varm plats i två / tre dagar, varefter yoghurt kommer att visa sig. Lägg det i en emaljad glaspanna och värm upp till 80 grader, inte mer. Spänn de resulterande ostflingorna genom en sikta och få en gul vätska. Processen med att laga vassle är klar, förvaras i kylskåp. Den läckande vätskan bidrar till att återfuka torra, missfärgade trådar, underlättar kamning av lockiga och fladdrande krullar.

Hårspolning

En serumsköljning skyddar mot ultraviolett strålning och termiska effekter. Tvättning efter shampooing löser problemet med magnetisering. Du kan späda den sura produkten med vatten eller örttekok, applicera två / fem gånger i månaden.

Hemlagad hårmask recept med serum

Hårvård med fermenterade mjölkprodukter gör det enkelt att byta professionell kosmetika. Hypoallergena, det närmar och fuktar så mycket som möjligt, reanimerar efter färgning och mekaniska effekter.

Mask för tillväxt

Resultat: För ökad hårväxt bör du använda naturliga recept som är beredda med egna händer.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 3 vitlöksklyftor;
 • 8 droppar citrongräsolja.

Förberedelse och användningsmetod: rör den pikanta massan i mejerivätskan, introducera aromatisk olja. Gnid in i huvudets epidermis, låt i ytterligare fyra minuter, tvätta noga kvar.

Mask från att falla ut

Resultat: ett prisvärt förfarande hjälper till att motverka håravfall och för volymen av sällsynta tunna krullar.

ingredienser:

 • 35 ml serum;
 • 18 gr. bovete mjöl;
 • 3 äggulor.

Beredning och appliceringsmetod: rör kornspulveret och kylda ägg i en sur vätska. Fördela den färdiga pastan i rotzonen, värm matfilmen, vila i femtio / sjuttio minuter. Skölj med kallt vatten, annars ökar proteinerna och det blir mycket svårt att ta bort i denna form.

Mask att stärka

Resultat: återställer stammarnas struktur från rötterna till spetsarna.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 18 ml kakaosmör;
 • 6 droppar patchouliumeter.

Beredning och appliceringsmetod: Lägg till mjölkprodukt och tillsätt bäckgymnar och eteriska oljor. Applicera en homogen massa efter tvättning, retreating fyra centimeter från början av tillväxten. Efter att ha vilat en kvart timme, tvätta av på vanligt sätt. För maximal effekt, tvätta håret med serum en gång i veckan.

Mask att återställa

Resultat: Med recept från serum kan du skydda krullarna mot exponering för solljus, hårdmetallkammer och termiska omslag.

ingredienser:

 • 30 ml serum;
 • 12 ml cashewolja;
 • 12 droppar kayaputolja.

Förberedelse och användningsmetod: I en blandare, slå mjölkbasen tillsammans med mutter och aromatisk olja. Sprid på torra strängar, värme och varma med hårtork. Skölj med schampo efter två timmar.

Mask för färgat hår

Resultat: Stärker håret efter kemisk exponering, bidrar till långsiktigt bevarande av pigment.

ingredienser:

 • 35 ml serum;
 • 5 ml citronsaft;
 • 15 gr. kokosnötolja.

Beredning och appliceringsmetod: pressa saften och slå ihop med en mjölkaktig vätska och tät olja. För att använda de färdiga medlen efter tvätt, fördela jämnt på lås. Efter fyrtiofem minuter för att slutföra hemvård.

Mask för fettigt hår

Resultat: Folkrecept normaliserar fettrötternas tillstånd, har en bakteriedödande effekt.

ingredienser:

 • 15 ml serum;
 • 10 gr. röd lera;
 • 4 droppar grapefruktolja.

Beredning och appliceringssätt: Blanda det marockanska pulvret med ett helande medel och citruseter. Sprid vid rötterna på våta strängar, slutför proceduren om en halvtimme.

Mask för torrt hår

Resultat: bli av med torrt hår, förlust av elasticitetsmaskor.

ingredienser:

 • 10 ml serum;
 • 10 ml rött vin;
 • 25 ml tranbärsjuice.

Beredning och appliceringsmetod: Skaka vätskekomponenterna noggrant, applicera lock på hela tillväxtområdet, linda fast och lämna masken över natten. Efter uppvaknandet skölj.

Mask för split ends

Resultat: För vackra välskötta tips, bör du regelbundet använda hårprodukter.

ingredienser:

 • 20 ml serum;
 • 4 droppar essentiell olja av ylang-ylang.

Förberedelse och användningsförfarande: fördela de kombinerade komponenterna på våta spetsar, lämna i femtio minuter. Ylang-oljan kan ersättas med en annan viktig eterisk olja.

Mask för glans

Resultat: återupplöser tråkiga lockar, ger mjukhet och silkiness.

ingredienser:

 • 15 ml serum;
 • 5 ml äppelcidervinäger;
 • 8 ml mandelolja.

Förberedelse och appliceringsmetod: tillsätt frönvinäger och stenolja till den vätska som återstår från osten. Applicera på torra trådar, inslagna, håll i minst fyrtio minuter. Ta bort den vanliga metoden.

Fläckmask

Resultat: lätt lindrar mjäll, lugnar irriterade hudhuden i huvudet.

ingredienser:

 • 5 msk. skedar av serum;
 • 2 tsk socker
 • 2 msk. skedar av kaffe.

Förberedelse och appliceringsmetod: Blanda den söta sanden med doftande tjockt, tillsätt den vätska som samlas upp från osten. Gnid den resulterande vattnet i hårbotten i tre till fyra minuter och lämna sedan ytterligare sex. Tvätta noggrant.

Mask med vassla och honung

Resultat: för att återanpassa dehydrerade, sköra strumpor, för att ge volymen till tunna lock lätt hemma.

ingredienser:

 • Art. sked serum;
 • 3 msk. skedar av honung;
 • tesked semolina.

Förberedelse och användningsmetod: Efter att ha kombinerat honung med semolina, späd den resulterande pastaen med en sur produkt. Spridas från rötterna och över hela längden är det önskvärt att sätta ihop en film. Efter att ha väntat i femtio minuter, slutföra hemvård.

Mask med serum och ägg

Resultat: För att snabbt återställa blekta krullningar med en porös struktur.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 3 ägg;
 • 7 droppar citron eterisk olja.

Förberedelse och användningsmetod: piskade ägg med näringsvätska, tillsätt aromolja. Sprid på strängar, linda matfilm och torka, efter trettio minuter kan avlägsnas.

Mask med vassle och havregryn

Resultat: löser stratifierat nagelband, mättade vitaminer, mineraler, ger styrka och volym.

ingredienser:

 • 35 ml serum;
 • 15 ml spannmål;
 • pyridoxinampull.

Förberedelse och användningsmetod: Häll havregryn med varm vätska (serum kan inte kokas, det kommer att förlora dess användbara egenskaper), stäng och låt stå i tjugo minuter. Efter att ha piskat massan tills den är jämn i en mixer, tillsätt vitamin B6. Att bearbeta torra lås, för att bibehålla inte mindre än en timme.

Serum och Aloe Mask

Resultat: närmar och fuktar, förhindrar bräcklighet och uttömning av lockar.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 15 ml aloejuice;
 • 9 ml hasselnötolja.

Förberedelse och användningsmetod: Håll avskuren skott i kylskåpet i minst 24 timmar, pressa aloejuice, kombinera med fermenterad mjölkprodukt och jordnötssmör. Att använda efter tvättning, täcker med struktur på all längd. Tjugofem minuter att spola.

Mask med serum och jäst

Resultat: En magisk vassleprocess hemma stärker och accelererar tillväxten.

ingredienser:

 • 40 ml serum;
 • 6 tabletter av öljäst
 • 2 äggulor.

Förberedelse och användningsförfarande: Krossa tabletter i pulver, kombinera med äggulor och varm näringsvätska. Korrekt behandlade rötter, och sedan kan fördelas över hela längden. Efter en och en halv timmes åtgärd, komplett med sköljning.

Mask med serum och vit lera

Resultat: mot naturligt fet hår och för densitet, rekommenderas att använda naturliga recept.

ingredienser:

 • 45 ml serum;
 • 15 gr. lera;
 • 5 gr. stärkelse.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda kaolin med potatispulver, späd ut den fermenterade mjölkprodukten. För att bearbeta området av rötterna, ha på sig ett duschlock, vänta en halvtimme, då kan du ta bort medicinsk komposition.

Mask med vassla och peppar

Resultat: hjälper till att påskynda tillväxten av friska krullar.

ingredienser:

 • 5 msk. skedar av serum;
 • 2 gr. cayennepeppar.

Beredning och appliceringsmetod: Vid förberedelse, undvik att bränna pulver på huden, förbered en mask med handskar. Efter blandning av komponenterna med en pensel, fördela på rötterna och skölj noggrant med kallt vatten efter 10 minuter. om det börjar brinna mycket, spola det.

Video: Hur och vart ska man använda vassle hemma

Recensioner om användning av hårserum

Jag använder serum för hårväxt i sex månader. Jag gnuggar var fem dagar för natten, krullarna förlängs med nio centimeter.

Regelbundet med sina folkrättsmedel, de långa lockarna. Masken för hår från vassle är en av favoritarna, och den karakteristiska lukten avlägsnas av citron och rosmarin etrar.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Whey för hår

Kära läsare, hur känner du dig om mejeriprodukter? Jag älskar dem mycket, inklusive stuga ost, särskilt hemlagad, rustik. Till frukost med te eller kaffe - det är så sött! Det viktigaste är att inte missbruka högmjölkade mejeriprodukter.

Vad sägs om vassle? Avfallsproduktavfall? Berätta inte för mig. I denna obetydliga gulaktiga vätska förblir ganska användbara och terapeutiska substanser som är fördelaktiga inte bara för hälsan utan också ofta används för föryngring och vård av ansiktshud och hår.

Vad är användningen av vassle för hår, hur man förbereder det hemma och använder det i hårvård, såväl som recept, låt oss prata idag.

Hårfördelar

Whey innehåller ett antal vitaminer, spårämnen och andra ämnen som har en positiv effekt på vårt hårs hälsa. nämligen:

 • närmar sig rötterna och håret;
 • återfuktar;
 • bidrar till förnyelse och restaurering av hårstruktur
 • ökar styrkan hos hårstängerna;
 • stärker hårrötterna
 • förhindrar att falla ut
 • enligt vissa rapporter bidrar till att förbättra hårväxten;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • bekämpar svampsjukdomar i hårbotten
 • normaliserar metaboliska processer;
 • återställer försvagad och skadad efter färgning, perm, frekvent styling och andra skadliga effekter av hår;
 • skydda hår från yttre skadliga effekter;
 • låter ditt hår vara rent och friskt längre.

Serumet är också väl etablerat som en mild rengöringsmedel (schampo). Ämnen i dess sammansättning tränger djupt in i huden och håret, löser upp föroreningar väl och tar bort döda celler.

Applikationsresultat

Efter flera förfaranden med vasslehår blir starka, få elasticitet, silkiness, volym, hälsosam glans, se frisk och välskötta, blir det mycket lättare att kamma dem.

Lös problem

Whey är lämplig för vård och förbättring av alla typer av hår, men det visade sig först och främst vara effektivt för:

 • torrt hår
 • fettigt hår;
 • Löst och skadat hår;
 • förhindra nedfall
 • eliminera mjäll
 • behandling av splittrade ändar.

Hur man gör vassla hemma

Serum kan köpas i affären, på marknaden eller gjort hemma. Om vi ​​jämför dessa tre alternativ är butiksvassan mindre effektiv. Faktum är att det inte är känt vilken mjölk som användes vid produktionen, vilka livsmedelstillsatser som ingår i den. Dessutom är industriell vassle utformad för en lång hållbarhet, vilket naturligtvis inte ger några fördelaktiga egenskaper för den.

Om du inte har tid att göra serumet själv, är den produkt som köpts på marknaden ett värdigt alternativ. Den är gjord av naturlig hemgjord mjölk utan några livsmedelstillsatser och det kan med säkerhet sägas att det inte var föremål för kokning (yoghurt värmdes endast till den temperatur som behövs för att göra stallost).

Och till sist är det mest tillförlitliga och beprövade sättet att få naturligt mjölkserum för hår att förbereda det hemma. Hur gör man det här?

Fryst Kefir

Vi placerar paketet fräsch kefir i frysen och vänta tills det är helt fryst. Sedan lägger vi en kolv eller en sikt på pannan, där vi lägger gasbindningen i flera lager och lägger den frysta kefiren. När den är helt upptunnad, kommer en mild ost att förbli i gasbindningen, och ett friskt och helande serum kommer att förbli i pannan.

Med denna metod behåller vassle, utan att utsättas för höga temperaturer, alla användbara och terapeutiska substanser i sin komposition. För dem som gör kefir hemma - det här är det bästa alternativet.

Uppvärmning av surmjölk

Häll hemlagad helmjölk i en kastrull och lämna på en varm plats för surning. För att påskynda processen kan du lägga till en skiva rågbröd. När mjölken har surt, ta av brödet och lägg pannan på en liten eld och värm tills mjölken är krökt. Var försiktig så att inte surmjölken värms mycket, annars kommer ostmassan att bli svår.

Avlägsna från kastrull, kyla innehåll och spänna genom flera lager av gasbind. Stortost av hög kvalitet kommer att förbli i gasbindningen, och vätskan blir en användbar och terapeutisk vassla.

Lägger citronsaft

Denna metod är utformad för snabb beredning av vassle. I en liter hemlagad helmjölk, pressa saften av en citron, blanda väl och sätt på en liten eld. Under uppvärmningen begränsas mjölken. Ta bort potten från värmen, kyl vätskan och filtrera enligt beskrivningen ovan.

Med denna metod blir vassla inte riktigt "korrekt", eftersom det i tillverkningen inte finns någon process för mognadsmjölkning och därför innehåller den resulterande produkten inte goda bakterier och andra användbara substanser som åtföljer denna process.

Hur man lagrar vassle

Whey bör förvaras i en glasbehållare i kylskåpet.

För terapeutiska och kosmetiska ändamål bör produktens hållbarhet inte överstiga tre dagar.

Och nu ska vi titta på hur man applicerar vasslen till håret för att få maximal nytta av det här verktyget.

Naturligt serumbaserat schampo

Whey innehåller ingredienser som försiktigt och effektivt rensar hårbotten och håret från kontaminering och talg. Detta verktyg är mindre aggressivt och fungerar mildare än industriella schampon. Det har också en helande och omtänksam effekt på håret och hårbotten.

Om du av någon anledning inte vill tvätta håret med vassle, lägg sedan lite till det i ditt schampo och berika det med användbara delar av produkten. Du kan också lägga serum till andra industriella hårvårdsprodukter.

Shampooing med vassla

Värm vasslet till ett varmt tillstånd och applicera en liten mängd först i hårbotten, massage i några minuter och sedan våt hela håret. Exponeringstiden är 5 minuter, skölj sedan med varmt vatten. För att förbättra effekten, skölj rent hår med avkok av kullrot.

Tvätta huvudet med vassle som du behöver.

Sköljning av hår med vassla

Ett av de enklaste sätten att applicera vassle till hår sköljer. För detta förfarande används som en produkt i sig och i kombination med andra komponenter.

Serum eller komposition med dess införlivande måste förvärmas till en behaglig behaglig temperatur. För att förbättra effekten kan du lägga till en halv ampull av vitamin A eller E.

Tvätta håret som vanligt, vrida ut (du kan lätt blöda med en handduk). Använd sedan den beredda sköljningen med vassla. Kram håret, torka med en handduk och ge det torrt naturligt. Dessutom tvätta håret med vatten är inte nödvändigt. Applicera vid behov.

Efter det här förfarandet ser håret väl preparerat, vackert, lättare att hålla sig i form, stannar kvar rent och fräscht.

Recept skölj med vassla

Låt oss nu titta på hur man förbereder kompositionen för sköljning med mjölkvalle.

Skölj med tillsats av citronsaft

Förbered mjölkvalle i den tredje versionen med tillsats av citronsaft och använd som sköljning. Applicera 1-2 gånger i veckan.

Efter applicering håret blir slät, glänsande. Dessutom ljusnar denna komposition något.

Bra resultat ger en kombination av vassle för hår med avkok / infusioner av medicinska växter.

Skölj från vassle och nässla

1.5 Art. l. nettle häll 0,5 liter kokande vatten, täck, wrap och låt svalna. Stam, bringa den resulterande vätskan till den ursprungliga volymen och blanda med 500 ml vassla (1: 1).

Skölj av vassle och kladdrot

1.5 Art. l. klyddrot häll 750 ml vatten, koka upp och koka över den minsta elden i 30 minuter. Ta bort från värme, lock, värme. När buljongen är cool, spänning och vätskan för att komma till den ursprungliga volymen. Den resulterande buljongen blandas med mjölkserum för hår i ett förhållande 1: 1.

Whey Spray

En typ av sköljvassle är användningen av en spray. Detta förfarande har visat sig återställa hårets struktur efter färgning, perm, frekvent styling etc.

Häll vassle i en tom flaska med en spruta och applicera på håret längs hela längden. I närvaro av splittrade ändar behandlar vi bara dem. Om så önskas kan kompositionen lägga 1 tsk. burdock olja. Ansökningsfrekvensen - flera gånger om dagen.

Whey Hair Masks

Sådana masker ger en särskilt intensiv helande och omtänksam effekt. För dessa ändamål kan du bara använda serum eller kombinera det med andra komponenter.

Innan du applicerar masken behöver du tvätta håret som vanligt, torka det med en handduk. Den beredda kompositionen appliceras först på hårbotten med massagerörelser och sprids sedan över hela längden av håret. Täck håret med polyeten, värm det med en frottéhandduk ovanifrån. Skölj av masken med varmt vatten efter önskad tid. Om så önskas kan du använda schampo. Låt håret torka naturligt.

Procedurens varaktighet

Procedurens varaktighet beror på receptet, men är vanligtvis 30-60 minuter.

Hur ofta ska man ansöka

Masker ger en bra effekt under proceduren två gånger i veckan. Kurs - 10 masker. För profylaktiska ändamål kan dessa masker göras en gång i veckan.

Hår Mask Recept

Vid framställning av masker för hår med vassle är inget komplicerat. Låt oss överväga flera alternativ.

Mask med vassla

Förvärmd till en behaglig temperatur vassle appliceras på hårbotten och otvättat hår. Procedurens varaktighet är en timme.

Mask med vassle i kombination med andra hårmaskor

Köpt hårmask blandat med mjölkserum i ett förhållande 1: 1. Applicera på hårbotten och rent, fuktigt hår.

Nourishing mask med honung och äggulor

2 msk. l. smälta naturlig honung i ett vattenbad (värm endast till ett varmt tillstånd!), gnid gärna med 2 äggulor av företrädesvis hemlagade ägg, späd gradvis ut blandningen med 250 ml varm vassla. Exponeringstiden är minst en halvtimme.

Masken är lämplig för alla typer av hår. Det ger näring och aktiverar rötterna, återställer hårsaxens struktur, lägger till glans och glans till håret.

Mask för fettigt hår

15 g vit lera (köp på apoteket), blanda bra med 5 g potatisstärkelse. Det resulterande pulvret späds med 45 ml varm vassle till konsistensen av gräddfil. Vid applicering, var särskilt uppmärksam på rötterna. Exponeringstiden är en halvtimme.

Masken är utmärkt för oljigt, snabbt förorenat hår. Den närmar sig rötterna, normaliserar fettbalansen i huden. Om efter misslyckad färgning i blont hår fått en gulaktig nyans, då kommer denna mask att hjälpa till att ta bort den.

Mask för torrt hår

2 msk. l. olivolja (persika, kokosnöt) kombineras med 2 msk. l. vassle. När du lägger särskild uppmärksamhet på håret, gnugga försiktigt in i kompositionen. Exponeringstiden är 1-2 timmar.

Masken fuktar aktivt, har en regenererande effekt på skadat, torkat hår. Efter flera behandlingar ser håret ut friskt och välskött.

Mask för att stärka håret

Smält 18-20 g kakaosmör i ett vattenbad, tillsätt 25 ml varm vassla och 6 droppar patchouli eterisk olja. Exponeringstiden är en halvtimme.

Masken förstärker hårrötterna, återställer effektivt hårstavarnas struktur.

Hårväxtmask

1 medium lök hackad till ett tillstånd av potatismos, slipa bra med 1 msk. l. burdockolja, späd gradvis ut blandningen med 250 ml vassla.

Kompositionen appliceras på hårrötterna och isoleras med en handduk. Om du inte har för känslig hårbotten, för att förbättra hårets effekt kan du dessutom täcka med polyeten. Exponeringstiden är 15 min.

Eftersom bögen kan orsaka irritation, skölj omedelbart av masken om det uppstår obehagliga känslor.

Masken förbättrar blodcirkulationen, aktiverar metabolismen av rötterna, stimulerar hårväxten, förbättrar deras utseende.

Mask med rågbröd för näring och hydratisering

Med tre skivor rågbröd skär av skorporna, smula köttet, häll 250 ml varm mjölkvalle. Efter 15 minuter dränerar du vätskan genom ostkot, tillsätt 2 msk. l. färglös henna och 1 msk. l. burdock olja. Exponeringstiden är en timme.

Kontra

Vassleja tolereras vanligtvis väl och är extremt sällan orsaken till allergiska reaktioner. Innan du använder både själva serumet och formuleringarna med dess inkludering, måste du dock utföra ett toleransprov.

Det är med ett så överkomligt och effektivt sätt att ta hand om hårvård som vi mötte idag. Och låt nu vassle ge oss fördelar, inte bara i matlagning, men också som kosmetik för hår. Det är så trevligt och glatt att vara inte bara hälsosam, men också vacker.

Och för själen kommer vi att lyssna idag till NIKOS IGNATIADIS - I Classic Mood.Nästa Artikel
Behandling av sjukdomar i hår och hårbotten folkmekanismer