Hur är hårserum användbart? De bästa recepten för serummaskar


Tyvärr är livet utformat så att åldringsprocessen är oundviklig. De förbi inte sidan och håret. Varje år märker kvinnor att deras hår blir alltmer tråkigt och livlöst, grå hår visas.

Om ingen åtgärd vidtas kan situationen bli kritisk. Men du kan sluta håravfall, ge dem styrka och glans, om du inte är lat och regelbundet gör hemma masker av vassla.

Vad är serumets hemlighet?

Det ligger i det faktum att i dess sammansättning en stor mängd protein. Det fungerar som ett byggmaterial för hårstänger och folliklar. När det saknas blir håret skört och tråkigt, spetsarna sönder, tillväxten saktar ner.

Om du regelbundet gör masker för hår från serum kan du lösa en uppsättning problem:

 • Protein återställer struktur, eliminerar brott, kämpar splittrade ändar;
 • Laktos renar försiktigt, tar bort döda hudpartiklar;
 • Vitaminer matar, fyller lås med kraft och energi;
 • Fetter skapar en skyddande film;
 • Mineraler förhindrar håravfall, accelerera metaboliska processer, stärka.

På grund av sin kemiska sammansättning har vassle en helande effekt på livlöst och tråkigt hår.

Men effektiviteten av förfarandet beror på korrekt preparering och applicering av kompositionerna.

Huvudpunkterna

Det är bättre att göra vassle från naturlig mjölk, och inte från pastöriserad. För masken måste du ta produkten, uppvärmd till 40-50 grader. Alla komponenter måste vara noggrant knådade, massan ska vara homogen, utan klumpar. Då ligger det jämnare på strängarna, det är lättare att tvätta bort.

Det bästa matlagningsalternativet är utan värmebehandling. Frysa påsen med kefir, och lägg den så att den tinas i en fin sil. Du kan använda en kolsvamp, täckt med gasbindning. Byt behållaren, tvättas tidigare och torkas, där serumet kommer att flöda. Efter full avfrostning kommer en mild ostmassa att förbli. Det kan också användas som en komponent för masker.

Verktyget måste först appliceras på huvudets rötter och dermis, och distribueras sedan endast över hela längden av håret. Pre-curls bör vara lite fuktiga. Resultatet av förfarandet blir mer uttalat om du skapar en "växthuseffekt" med en plastpåse och en handduk som värmer ditt huvud.

Håll masken ska vara 30-50 minuter. Skölj med schampo, du kan använda balsam eller balsam. För att inte överdriva håret bör användningen av en hårtork överges.

Serum maskerar recept

För att maskera den maximala fördelen behöver du korrekt välja ytterligare komponenter. Var inte lat för att studera deras effekter på håret, för att skapa receptmask med hårserum, vilket passar dig.

Recept nummer 1 klassisk komposition

Hårserum kan användas i ren form. Gnid det i hårbotten, massera försiktigt och sprid det sedan över hela längden av trådarna.

Skölj med schampo efter en halvtimme. Denna enkomponentmask återfuktar, närmar, tar bort döda hudpartiklar, accelererar hårväxtprocesser.

Gör ett kallt avkok av kamomill eller kardborre, cool, stam. I lika stora mängder, blanda med serumet, massage i gnidning i dermis, applicera på håret. Blandningen gör locken elastisk, silkeslen, eliminerar torrhet, irritation.

Recept nummer 2 för ytterligare mat

200 ml jäst mjölkprodukt blandad med tre matsked smält honung, lägg till två slagna yolk. Rör om ingredienserna, applicera med massörrörelser, bearbeta noga håret och rötterna. Skölj med schampo efter en halvtimme. Masken fuktar, närmar, stärker folliklarna, gör strängarna elastiska, silkeslen.

Recept nummer 3 för att stärka

Krossa havregryn (cirka tre matskedar), blanda med ett glas vassla och häll massan i en mixer. Beat, applicera på dermis och hår längs hela längden. Flakorna rensar försiktigt, tar bort det döda epitelet, mättas med användbara ämnen.

Kram saften från ett enda blad av aloe, finhacka massan, gnid med en saft till en homogen massa. Tillsätt 180 ml förvärmd serum, blanda. Efter applicering, värm huvudet och tvätta av det efter en halvtimme. Istället för ett nytt klippt löv kan du använda en ampull med aloe. Denna härdande växt läker huden, gör locken elastisk, elastisk, stark, återvänder glans.

Recept nummer 4 för fet hår

Blanda i lika stora proportioner varje kosmetisk lera och fermenterad mjölkprodukt. För att göra kompositionen mer näringsrik, tillsätt lite vegetabilisk olja. Rör tills mjuk, gnid in i rötterna och huden, fördela resten över hela längden av trådarna. Skaka huvudet med en keps och lämna i 30-35 minuter. Efter proceduren kommer talgkörtlarna att återvända till jobbet, glansen kommer att försvinna.

Blanda 20 mg kli mjöl med samma mängd varm jäst mjölkprodukt. Häll i det vispade proteinet, blanda ingredienserna.

Skölj med kallt vatten med hjälp av schampo. Masken torkar, tar bort greasiness.

Koka ris och häll vatten i separata rätter. Tillsätt samma mängd vassle där och blanda. Massage blandningen i huden och strängarna. Efter 30-40 minuter kan du skölja. Efter applicering kommer håret att förbli friskt längre, glansen kommer att försvinna.

Hårmaskor från vassle hjälper de tjejer som har bestämt sig för att bota sina skadade lockar. De berika med vitaminer och mineraler, fuktar och närnar. Men maximal effekt kommer endast att ske om du utför regelbundet proceduren.

Whey för hår

Kära läsare, hur känner du dig om mejeriprodukter? Jag älskar dem mycket, inklusive stuga ost, särskilt hemlagad, rustik. Till frukost med te eller kaffe - det är så sött! Det viktigaste är att inte missbruka högmjölkade mejeriprodukter.

Vad sägs om vassle? Avfallsproduktavfall? Berätta inte för mig. I denna obetydliga gulaktiga vätska förblir ganska användbara och terapeutiska substanser som är fördelaktiga inte bara för hälsan utan också ofta används för föryngring och vård av ansiktshud och hår.

Vad är användningen av vassle för hår, hur man förbereder det hemma och använder det i hårvård, såväl som recept, låt oss prata idag.

Hårfördelar

Whey innehåller ett antal vitaminer, spårämnen och andra ämnen som har en positiv effekt på vårt hårs hälsa. nämligen:

 • närmar sig rötterna och håret;
 • återfuktar;
 • bidrar till förnyelse och restaurering av hårstruktur
 • ökar styrkan hos hårstängerna;
 • stärker hårrötterna
 • förhindrar att falla ut
 • enligt vissa rapporter bidrar till att förbättra hårväxten;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • bekämpar svampsjukdomar i hårbotten
 • normaliserar metaboliska processer;
 • återställer försvagad och skadad efter färgning, perm, frekvent styling och andra skadliga effekter av hår;
 • skydda hår från yttre skadliga effekter;
 • låter ditt hår vara rent och friskt längre.

Serumet är också väl etablerat som en mild rengöringsmedel (schampo). Ämnen i dess sammansättning tränger djupt in i huden och håret, löser upp föroreningar väl och tar bort döda celler.

Applikationsresultat

Efter flera förfaranden med vasslehår blir starka, få elasticitet, silkiness, volym, hälsosam glans, se frisk och välskötta, blir det mycket lättare att kamma dem.

Lös problem

Whey är lämplig för vård och förbättring av alla typer av hår, men det visade sig först och främst vara effektivt för:

 • torrt hår
 • fettigt hår;
 • Löst och skadat hår;
 • förhindra nedfall
 • eliminera mjäll
 • behandling av splittrade ändar.

Hur man gör vassla hemma

Serum kan köpas i affären, på marknaden eller gjort hemma. Om vi ​​jämför dessa tre alternativ är butiksvassan mindre effektiv. Faktum är att det inte är känt vilken mjölk som användes vid produktionen, vilka livsmedelstillsatser som ingår i den. Dessutom är industriell vassle utformad för en lång hållbarhet, vilket naturligtvis inte ger några fördelaktiga egenskaper för den.

Om du inte har tid att göra serumet själv, är den produkt som köpts på marknaden ett värdigt alternativ. Den är gjord av naturlig hemgjord mjölk utan några livsmedelstillsatser och det kan med säkerhet sägas att det inte var föremål för kokning (yoghurt värmdes endast till den temperatur som behövs för att göra stallost).

Och till sist är det mest tillförlitliga och beprövade sättet att få naturligt mjölkserum för hår att förbereda det hemma. Hur gör man det här?

Fryst Kefir

Vi placerar paketet fräsch kefir i frysen och vänta tills det är helt fryst. Sedan lägger vi en kolv eller en sikt på pannan, där vi lägger gasbindningen i flera lager och lägger den frysta kefiren. När den är helt upptunnad, kommer en mild ost att förbli i gasbindningen, och ett friskt och helande serum kommer att förbli i pannan.

Med denna metod behåller vassle, utan att utsättas för höga temperaturer, alla användbara och terapeutiska substanser i sin komposition. För dem som gör kefir hemma - det här är det bästa alternativet.

Uppvärmning av surmjölk

Häll hemlagad helmjölk i en kastrull och lämna på en varm plats för surning. För att påskynda processen kan du lägga till en skiva rågbröd. När mjölken har surt, ta av brödet och lägg pannan på en liten eld och värm tills mjölken är krökt. Var försiktig så att inte surmjölken värms mycket, annars kommer ostmassan att bli svår.

Avlägsna från kastrull, kyla innehåll och spänna genom flera lager av gasbind. Stortost av hög kvalitet kommer att förbli i gasbindningen, och vätskan blir en användbar och terapeutisk vassla.

Lägger citronsaft

Denna metod är utformad för snabb beredning av vassle. I en liter hemlagad helmjölk, pressa saften av en citron, blanda väl och sätt på en liten eld. Under uppvärmningen begränsas mjölken. Ta bort potten från värmen, kyl vätskan och filtrera enligt beskrivningen ovan.

Med denna metod blir vassla inte riktigt "korrekt", eftersom det i tillverkningen inte finns någon process för mognadsmjölkning och därför innehåller den resulterande produkten inte goda bakterier och andra användbara substanser som åtföljer denna process.

Hur man lagrar vassle

Whey bör förvaras i en glasbehållare i kylskåpet.

För terapeutiska och kosmetiska ändamål bör produktens hållbarhet inte överstiga tre dagar.

Och nu ska vi titta på hur man applicerar vasslen till håret för att få maximal nytta av det här verktyget.

Naturligt serumbaserat schampo

Whey innehåller ingredienser som försiktigt och effektivt rensar hårbotten och håret från kontaminering och talg. Detta verktyg är mindre aggressivt och fungerar mildare än industriella schampon. Det har också en helande och omtänksam effekt på håret och hårbotten.

Om du av någon anledning inte vill tvätta håret med vassle, lägg sedan lite till det i ditt schampo och berika det med användbara delar av produkten. Du kan också lägga serum till andra industriella hårvårdsprodukter.

Shampooing med vassla

Värm vasslet till ett varmt tillstånd och applicera en liten mängd först i hårbotten, massage i några minuter och sedan våt hela håret. Exponeringstiden är 5 minuter, skölj sedan med varmt vatten. För att förbättra effekten, skölj rent hår med avkok av kullrot.

Tvätta huvudet med vassle som du behöver.

Sköljning av hår med vassla

Ett av de enklaste sätten att applicera vassle till hår sköljer. För detta förfarande används som en produkt i sig och i kombination med andra komponenter.

Serum eller komposition med dess införlivande måste förvärmas till en behaglig behaglig temperatur. För att förbättra effekten kan du lägga till en halv ampull av vitamin A eller E.

Tvätta håret som vanligt, vrida ut (du kan lätt blöda med en handduk). Använd sedan den beredda sköljningen med vassla. Kram håret, torka med en handduk och ge det torrt naturligt. Dessutom tvätta håret med vatten är inte nödvändigt. Applicera vid behov.

Efter det här förfarandet ser håret väl preparerat, vackert, lättare att hålla sig i form, stannar kvar rent och fräscht.

Recept skölj med vassla

Låt oss nu titta på hur man förbereder kompositionen för sköljning med mjölkvalle.

Skölj med tillsats av citronsaft

Förbered mjölkvalle i den tredje versionen med tillsats av citronsaft och använd som sköljning. Applicera 1-2 gånger i veckan.

Efter applicering håret blir slät, glänsande. Dessutom ljusnar denna komposition något.

Bra resultat ger en kombination av vassle för hår med avkok / infusioner av medicinska växter.

Skölj från vassle och nässla

1.5 Art. l. nettle häll 0,5 liter kokande vatten, täck, wrap och låt svalna. Stam, bringa den resulterande vätskan till den ursprungliga volymen och blanda med 500 ml vassla (1: 1).

Skölj av vassle och kladdrot

1.5 Art. l. klyddrot häll 750 ml vatten, koka upp och koka över den minsta elden i 30 minuter. Ta bort från värme, lock, värme. När buljongen är cool, spänning och vätskan för att komma till den ursprungliga volymen. Den resulterande buljongen blandas med mjölkserum för hår i ett förhållande 1: 1.

Whey Spray

En typ av sköljvassle är användningen av en spray. Detta förfarande har visat sig återställa hårets struktur efter färgning, perm, frekvent styling etc.

Häll vassle i en tom flaska med en spruta och applicera på håret längs hela längden. I närvaro av splittrade ändar behandlar vi bara dem. Om så önskas kan kompositionen lägga 1 tsk. burdock olja. Ansökningsfrekvensen - flera gånger om dagen.

Whey Hair Masks

Sådana masker ger en särskilt intensiv helande och omtänksam effekt. För dessa ändamål kan du bara använda serum eller kombinera det med andra komponenter.

Innan du applicerar masken behöver du tvätta håret som vanligt, torka det med en handduk. Den beredda kompositionen appliceras först på hårbotten med massagerörelser och sprids sedan över hela längden av håret. Täck håret med polyeten, värm det med en frottéhandduk ovanifrån. Skölj av masken med varmt vatten efter önskad tid. Om så önskas kan du använda schampo. Låt håret torka naturligt.

Procedurens varaktighet

Procedurens varaktighet beror på receptet, men är vanligtvis 30-60 minuter.

Hur ofta ska man ansöka

Masker ger en bra effekt under proceduren två gånger i veckan. Kurs - 10 masker. För profylaktiska ändamål kan dessa masker göras en gång i veckan.

Hår Mask Recept

Vid framställning av masker för hår med vassle är inget komplicerat. Låt oss överväga flera alternativ.

Mask med vassla

Förvärmd till en behaglig temperatur vassle appliceras på hårbotten och otvättat hår. Procedurens varaktighet är en timme.

Mask med vassle i kombination med andra hårmaskor

Köpt hårmask blandat med mjölkserum i ett förhållande 1: 1. Applicera på hårbotten och rent, fuktigt hår.

Nourishing mask med honung och äggulor

2 msk. l. smälta naturlig honung i ett vattenbad (värm endast till ett varmt tillstånd!), gnid gärna med 2 äggulor av företrädesvis hemlagade ägg, späd gradvis ut blandningen med 250 ml varm vassla. Exponeringstiden är minst en halvtimme.

Masken är lämplig för alla typer av hår. Det ger näring och aktiverar rötterna, återställer hårsaxens struktur, lägger till glans och glans till håret.

Mask för fettigt hår

15 g vit lera (köp på apoteket), blanda bra med 5 g potatisstärkelse. Det resulterande pulvret späds med 45 ml varm vassle till konsistensen av gräddfil. Vid applicering, var särskilt uppmärksam på rötterna. Exponeringstiden är en halvtimme.

Masken är utmärkt för oljigt, snabbt förorenat hår. Den närmar sig rötterna, normaliserar fettbalansen i huden. Om efter misslyckad färgning i blont hår fått en gulaktig nyans, då kommer denna mask att hjälpa till att ta bort den.

Mask för torrt hår

2 msk. l. olivolja (persika, kokosnöt) kombineras med 2 msk. l. vassle. När du lägger särskild uppmärksamhet på håret, gnugga försiktigt in i kompositionen. Exponeringstiden är 1-2 timmar.

Masken fuktar aktivt, har en regenererande effekt på skadat, torkat hår. Efter flera behandlingar ser håret ut friskt och välskött.

Mask för att stärka håret

Smält 18-20 g kakaosmör i ett vattenbad, tillsätt 25 ml varm vassla och 6 droppar patchouli eterisk olja. Exponeringstiden är en halvtimme.

Masken förstärker hårrötterna, återställer effektivt hårstavarnas struktur.

Hårväxtmask

1 medium lök hackad till ett tillstånd av potatismos, slipa bra med 1 msk. l. burdockolja, späd gradvis ut blandningen med 250 ml vassla.

Kompositionen appliceras på hårrötterna och isoleras med en handduk. Om du inte har för känslig hårbotten, för att förbättra hårets effekt kan du dessutom täcka med polyeten. Exponeringstiden är 15 min.

Eftersom bögen kan orsaka irritation, skölj omedelbart av masken om det uppstår obehagliga känslor.

Masken förbättrar blodcirkulationen, aktiverar metabolismen av rötterna, stimulerar hårväxten, förbättrar deras utseende.

Mask med rågbröd för näring och hydratisering

Med tre skivor rågbröd skär av skorporna, smula köttet, häll 250 ml varm mjölkvalle. Efter 15 minuter dränerar du vätskan genom ostkot, tillsätt 2 msk. l. färglös henna och 1 msk. l. burdock olja. Exponeringstiden är en timme.

Kontra

Vassleja tolereras vanligtvis väl och är extremt sällan orsaken till allergiska reaktioner. Innan du använder både själva serumet och formuleringarna med dess inkludering, måste du dock utföra ett toleransprov.

Det är med ett så överkomligt och effektivt sätt att ta hand om hårvård som vi mötte idag. Och låt nu vassle ge oss fördelar, inte bara i matlagning, men också som kosmetik för hår. Det är så trevligt och glatt att vara inte bara hälsosam, men också vacker.

Och för själen kommer vi att lyssna idag till NIKOS IGNATIADIS - I Classic Mood.

15 bästa serum för hår och hårbotten

"Magic" -serum, som lovade att lösa alla problem med håret, förvandlas i ett ögonblick till ett värdelöst innehåll i en flaska med kodnamnet "förstår inte varför" - en välbekant situation? Toppkonstnären Moroccanoil i Ryssland, Ayrat Gadelshin, förklarade varför detta händer och berättade vad man ska göra för att rätta till situationen (och slösa inte längre pengar).

Fel: Du har felaktigt bestämt typen av serum

Till exempel serum för hår istället för serum för hårbotten och vice versa. Medel för hårbotten och håret är väldigt olika i form och syfte. Håret består av en död vävnad, och hårbotten är en levande vävnad. Hårserum är som regel lättare än huvudhudsserum, och löser problem som är förknippade med att återställa kvaliteten på lockets längd: förlust av glans, förvirring, splittrade ändar. Svårigheter som hårbotten kan uppleva, andra kliar och flaking, om huden är torr och ökad produktion av hudutsöndring, om huden är oljig. Det viktigaste att förstå är att håret själv inte kan vara fet - bara hårbotten kan vara fet och du kommer inte göra något sådant (vi kommer också ihåg "5 användbara skönhetshackar för friskt hår").

Fel: du gjorde ett misstag med seriens utseende

Här talar vi om "intraspecifika" egenskaper - valet av serum enligt dess egenskaper. Om uppgiften är att stärka hårsäckarna och / eller väcka dem så att håret blir rent och silkesligt, kan du inte vara rädd för att göra ett misstag - det här är den universella uppgiften för nästan alla liknande produkter. När ett mer individuellt problem stör dig måste du vara försiktigare. Serum kan utformas för torr hårbotten och fet. Båda arterna normaliserar pH-nivån på huden, förbättrar den, men de gör det på olika sätt. Den första fuktar och närmar hårsäckarna, läker som orsakas av klåda mikroskador, exfolierar döda hudpartiklar och lugnar. Den andra normaliserar produktionen av sebaceous sekret genom att sakta ned sebaceous körtlar och stärka "hudens porer", vilket i slutändan gör att håret kan se mer värdigt ut, och du är mindre benägna att tvätta håret. Naturligtvis fungerar olika komponenter för dessa ändamål i olika serum, till exempel oljor: argan, lavendel och geranium - i serum för torr hårbotten, ingefära - för fet hud.

Användningen av vassle för hår hemma

Erfarna hemmafruar lämnade alltid en gul klar vätska efter att ha lagat hemlagad ost. Vete närmar sig och återfuktar, ger krönorna strålning och silkighet. Whey-koncentrat är ett annat namn för en hälsosam produkt. Applicera serumet började för några århundraden sedan, en värdefull vätska hade stor framgång med ädla skönheter.

Användning av vasslehår

Användbara egenskaper vassla:

 1. Återställer krökets struktur;
 2. Skyddar nagelbandet från skador.
 3. Det närmar och fuktar.

Användning det berodde på läkningskompositionen:

 • proteiner;
 • laktos;
 • mineraler;
 • av vitaminerna A, grupperna B, E, C.

Kontraindikationer - individuell intolerans. Var noga med att kontrollera kompositionen för en allergisk reaktion för att undvika skador.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hemlagad vassle recept

Du kan köpa färdig vassle, men det blir mycket lättare att få den magiska vätskan själv och det blir mycket mer användbart.

ingredienser:

 • 500 ml mjölk;
 • 20 gr. svart bröd
Beredning och appliceringsmetod:

Du kan göra mjölkvassla med 2,5% eller 3,2% mjölk, häll den i ett öppet kärl, sätt bröd och lägg det på en varm plats i två / tre dagar, varefter yoghurt kommer att visa sig. Lägg det i en emaljad glaspanna och värm upp till 80 grader, inte mer. Spänn de resulterande ostflingorna genom en sikta och få en gul vätska. Processen med att laga vassle är klar, förvaras i kylskåp. Den läckande vätskan bidrar till att återfuka torra, missfärgade trådar, underlättar kamning av lockiga och fladdrande krullar.

Hårspolning

En serumsköljning skyddar mot ultraviolett strålning och termiska effekter. Tvättning efter shampooing löser problemet med magnetisering. Du kan späda den sura produkten med vatten eller örttekok, applicera två / fem gånger i månaden.

Hemlagad hårmask recept med serum

Hårvård med fermenterade mjölkprodukter gör det enkelt att byta professionell kosmetika. Hypoallergena, det närmar och fuktar så mycket som möjligt, reanimerar efter färgning och mekaniska effekter.

Mask för tillväxt

Resultat: För ökad hårväxt bör du använda naturliga recept som är beredda med egna händer.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 3 vitlöksklyftor;
 • 8 droppar citrongräsolja.

Förberedelse och användningsmetod: rör den pikanta massan i mejerivätskan, introducera aromatisk olja. Gnid in i huvudets epidermis, låt i ytterligare fyra minuter, tvätta noga kvar.

Mask från att falla ut

Resultat: ett prisvärt förfarande hjälper till att motverka håravfall och för volymen av sällsynta tunna krullar.

ingredienser:

 • 35 ml serum;
 • 18 gr. bovete mjöl;
 • 3 äggulor.

Beredning och appliceringsmetod: rör kornspulveret och kylda ägg i en sur vätska. Fördela den färdiga pastan i rotzonen, värm matfilmen, vila i femtio / sjuttio minuter. Skölj med kallt vatten, annars ökar proteinerna och det blir mycket svårt att ta bort i denna form.

Mask att stärka

Resultat: återställer stammarnas struktur från rötterna till spetsarna.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 18 ml kakaosmör;
 • 6 droppar patchouliumeter.

Beredning och appliceringsmetod: Lägg till mjölkprodukt och tillsätt bäckgymnar och eteriska oljor. Applicera en homogen massa efter tvättning, retreating fyra centimeter från början av tillväxten. Efter att ha vilat en kvart timme, tvätta av på vanligt sätt. För maximal effekt, tvätta håret med serum en gång i veckan.

Mask att återställa

Resultat: Med recept från serum kan du skydda krullarna mot exponering för solljus, hårdmetallkammer och termiska omslag.

ingredienser:

 • 30 ml serum;
 • 12 ml cashewolja;
 • 12 droppar kayaputolja.

Förberedelse och användningsmetod: I en blandare, slå mjölkbasen tillsammans med mutter och aromatisk olja. Sprid på torra strängar, värme och varma med hårtork. Skölj med schampo efter två timmar.

Mask för färgat hår

Resultat: Stärker håret efter kemisk exponering, bidrar till långsiktigt bevarande av pigment.

ingredienser:

 • 35 ml serum;
 • 5 ml citronsaft;
 • 15 gr. kokosnötolja.

Beredning och appliceringsmetod: pressa saften och slå ihop med en mjölkaktig vätska och tät olja. För att använda de färdiga medlen efter tvätt, fördela jämnt på lås. Efter fyrtiofem minuter för att slutföra hemvård.

Mask för fettigt hår

Resultat: Folkrecept normaliserar fettrötternas tillstånd, har en bakteriedödande effekt.

ingredienser:

 • 15 ml serum;
 • 10 gr. röd lera;
 • 4 droppar grapefruktolja.

Beredning och appliceringssätt: Blanda det marockanska pulvret med ett helande medel och citruseter. Sprid vid rötterna på våta strängar, slutför proceduren om en halvtimme.

Mask för torrt hår

Resultat: bli av med torrt hår, förlust av elasticitetsmaskor.

ingredienser:

 • 10 ml serum;
 • 10 ml rött vin;
 • 25 ml tranbärsjuice.

Beredning och appliceringsmetod: Skaka vätskekomponenterna noggrant, applicera lock på hela tillväxtområdet, linda fast och lämna masken över natten. Efter uppvaknandet skölj.

Mask för split ends

Resultat: För vackra välskötta tips, bör du regelbundet använda hårprodukter.

ingredienser:

 • 20 ml serum;
 • 4 droppar essentiell olja av ylang-ylang.

Förberedelse och användningsförfarande: fördela de kombinerade komponenterna på våta spetsar, lämna i femtio minuter. Ylang-oljan kan ersättas med en annan viktig eterisk olja.

Mask för glans

Resultat: återupplöser tråkiga lockar, ger mjukhet och silkiness.

ingredienser:

 • 15 ml serum;
 • 5 ml äppelcidervinäger;
 • 8 ml mandelolja.

Förberedelse och appliceringsmetod: tillsätt frönvinäger och stenolja till den vätska som återstår från osten. Applicera på torra trådar, inslagna, håll i minst fyrtio minuter. Ta bort den vanliga metoden.

Fläckmask

Resultat: lätt lindrar mjäll, lugnar irriterade hudhuden i huvudet.

ingredienser:

 • 5 msk. skedar av serum;
 • 2 tsk socker
 • 2 msk. skedar av kaffe.

Förberedelse och appliceringsmetod: Blanda den söta sanden med doftande tjockt, tillsätt den vätska som samlas upp från osten. Gnid den resulterande vattnet i hårbotten i tre till fyra minuter och lämna sedan ytterligare sex. Tvätta noggrant.

Mask med vassla och honung

Resultat: för att återanpassa dehydrerade, sköra strumpor, för att ge volymen till tunna lock lätt hemma.

ingredienser:

 • Art. sked serum;
 • 3 msk. skedar av honung;
 • tesked semolina.

Förberedelse och användningsmetod: Efter att ha kombinerat honung med semolina, späd den resulterande pastaen med en sur produkt. Spridas från rötterna och över hela längden är det önskvärt att sätta ihop en film. Efter att ha väntat i femtio minuter, slutföra hemvård.

Mask med serum och ägg

Resultat: För att snabbt återställa blekta krullningar med en porös struktur.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 3 ägg;
 • 7 droppar citron eterisk olja.

Förberedelse och användningsmetod: piskade ägg med näringsvätska, tillsätt aromolja. Sprid på strängar, linda matfilm och torka, efter trettio minuter kan avlägsnas.

Mask med vassle och havregryn

Resultat: löser stratifierat nagelband, mättade vitaminer, mineraler, ger styrka och volym.

ingredienser:

 • 35 ml serum;
 • 15 ml spannmål;
 • pyridoxinampull.

Förberedelse och användningsmetod: Häll havregryn med varm vätska (serum kan inte kokas, det kommer att förlora dess användbara egenskaper), stäng och låt stå i tjugo minuter. Efter att ha piskat massan tills den är jämn i en mixer, tillsätt vitamin B6. Att bearbeta torra lås, för att bibehålla inte mindre än en timme.

Serum och Aloe Mask

Resultat: närmar och fuktar, förhindrar bräcklighet och uttömning av lockar.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 15 ml aloejuice;
 • 9 ml hasselnötolja.

Förberedelse och användningsmetod: Håll avskuren skott i kylskåpet i minst 24 timmar, pressa aloejuice, kombinera med fermenterad mjölkprodukt och jordnötssmör. Att använda efter tvättning, täcker med struktur på all längd. Tjugofem minuter att spola.

Mask med serum och jäst

Resultat: En magisk vassleprocess hemma stärker och accelererar tillväxten.

ingredienser:

 • 40 ml serum;
 • 6 tabletter av öljäst
 • 2 äggulor.

Förberedelse och användningsförfarande: Krossa tabletter i pulver, kombinera med äggulor och varm näringsvätska. Korrekt behandlade rötter, och sedan kan fördelas över hela längden. Efter en och en halv timmes åtgärd, komplett med sköljning.

Mask med serum och vit lera

Resultat: mot naturligt fet hår och för densitet, rekommenderas att använda naturliga recept.

ingredienser:

 • 45 ml serum;
 • 15 gr. lera;
 • 5 gr. stärkelse.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda kaolin med potatispulver, späd ut den fermenterade mjölkprodukten. För att bearbeta området av rötterna, ha på sig ett duschlock, vänta en halvtimme, då kan du ta bort medicinsk komposition.

Mask med vassla och peppar

Resultat: hjälper till att påskynda tillväxten av friska krullar.

ingredienser:

 • 5 msk. skedar av serum;
 • 2 gr. cayennepeppar.

Beredning och appliceringsmetod: Vid förberedelse, undvik att bränna pulver på huden, förbered en mask med handskar. Efter blandning av komponenterna med en pensel, fördela på rötterna och skölj noggrant med kallt vatten efter 10 minuter. om det börjar brinna mycket, spola det.

Video: Hur och vart ska man använda vassle hemma

Recensioner om användning av hårserum

Jag använder serum för hårväxt i sex månader. Jag gnuggar var fem dagar för natten, krullarna förlängs med nio centimeter.

Regelbundet med sina folkrättsmedel, de långa lockarna. Masken för hår från vassle är en av favoritarna, och den karakteristiska lukten avlägsnas av citron och rosmarin etrar.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

De bästa recepten för naturligt hårserum: fördelar och användningsresultat

Whey, rik på vitaminer och mineraler, används aktivt i hårvård och kosmetiska masker. Förbered pengar baserat på det hemma. Ett unikt komplex av näringsämnen hjälper till att bekämpa mjäll, brittleness och håravfall. Det är en utmärkt bas för masker som passar din hudtyp. Tänk på användning och egenskaper hos serum.

Användning av vasslehår

Unika egenskaper

Naturlig vassle är rik på laktos, fetter, proteiner, mjölksocker, vitaminer och mineraler. I ett halvt glas innehåller det 47 mg kalcium. Tack vare aminosyror och vitaminerna A, C och E används det effektivt för hårvård.

Inklusive serum:

Tillverkningsegenskaper

Whey är en billig och lättillgänglig produkt som kvarstår efter att mjölken har rullats upp. Vätska bildas vid produktion av ostar, stallost och getin. Du kan köpa den i butiken eller laga den själv. Denna process är inte komplicerad och kräver inte mycket tid.

Sätt surgjord mjölk (8 timmar på en varm plats för surning), sätt på en långsam eld. Efter att flakarna har separerats, låt massan svalna och spänn den genom en kolv. Den resulterande stugaosten är lämplig för kulinariska ändamål inte värre än för kosmetiska.

Det finns också en metod som inte kräver värmebehandling. Det räcker att frysa en liter kefir i frysen och låt den väga av sig över kapaciteten i en kolsyrare, fodrad med två eller tre lager gasbind.

Hemlagad Mask Recept

För att påskynda tillväxten

Som en tillväxtstimulator är en mask med nikotinsyra lämplig.

Massan appliceras med massage rörelser i hårbotten. Nikotinsyra orsakar blodflöde till hårsäckarna, vilket kraftigt ökar effektiviteten hos serum och olja. En handduk som bärs över duschkåpan ökar effekten genom uppvärmning. Skölj med schampo efter en timme.

Regelbunden användning av denna mask en gång i veckan kommer att påskynda hårväxten kraftigt och stärka dem. Efter en månad med regelbunden användning kan du märka "underrock" av växande nytt hår.

Från att falla ut

Mask med öljäst hjälper till i kampen mot håravfall och ger roten volymen.

Fyll jästen med varm vassla och låt den lösa upp. Applicera vätskan i hårbotten 2-3 gånger i veckan innan du tvättar i 30 minuter.

För återhämtning

Honungsmask med serum fyller till och med även mycket skadat hår. Det återställer strukturen, ger de "trötta" strängarna glans och elasticitet.

Lös honung i varm vassla och applicera kompositionen längs hela längden på rötterna. 10-15 minuter räcker för att fördelaktiga ämnen ska fungera. Skölj håret utan schampo, under mycket rinnande vatten.

För färgat hår

Citronsaft i masken bidrar till bevarande av färg och kokosolja i kombination med vassla återställer aktivt krullarna efter färgning.

Blanda lite värmda ingredienser och applicera en mask på längden. Skölj med schampo efter en timme. Om du har torrt hår kan masken användas före, men efter tvättning av huvudet och skölj med rent vatten. Då kommer näringsämnena att fortsätta att näring och skydda krullarna mot aggressiva miljöpåverkan.

För oljigt hår

Eterisk olja av röd lera och grapefrukt är välkända läkemedel för fet hår. I kombination med näringsvården för vassle normaliserar denna mask effektivt sebaceous körtlar och stärker strukturen.

Lös upp lera med eterisk olja till ett tillstånd av flytande gräddfil och applicera på de våta strängarna vid rötterna. Skölj med vatten efter en halvtimme. Börja med två gånger i veckan, efter några månader kan du använda det en gång var 14: e dag för att bibehålla effekten.

För torrt hår

Sammansättningen av serum och olivolja hjälper till att ge livlig glans och styrka för att torka håret. Redan efter den första ansökan blir de märkbart mer elastiska och täta.

Använd en mask 1-2 gånger i veckan. Applicera föreningen jämnt på varje sträng, undvik rötterna. Tvätta håret med schampo efter ett par timmar.

För glans

Äppelcidervinäger hjälper till att få tillbaka glanskrullarna till en livlig glans, och mandelolja och vassle ger mjukhet.

Applicera vätskan på de torra trådarna och linda en handduk över duschlocket. Skölj med schampo efter två timmar. Kompositionen är lämplig för frekvent användning utan att beröva hårets volym.

mjäll

En enkel men effektiv mask med ägg och vassle kommer att hjälpa till med mjäll. Kompositionen kommer inte bara att lindra problem med hårbotten, men ger också hårstyrka och glans.

Blanda slagna ägg med serum- och massörrörelser i hårbotten och fördela den återstående kompositionen längs längden. Tvätta håret med schampo efter 15 minuter.

Applikationsresultat

Som ett resultat av att du använder masker med serum kan du bli av med många problem och få ett stabilt resultat. Detta är en naturlig och säker produkt med ett komplex av unika egenskaper. Med hjälp är det lätt att återställa skadat hår och behålla skönheten i friska krullar.

Vass mot ansiktet

Fördelarna

Som i fråga om hårvård, i kosmetologi, värderas serum för innehållet av aktiva substanser i den. Denna universella botemedel är lämplig för djuprengöring, näring, föryngring och lättnad av åldersfläckar. I kombination med en mild fuktgivande, reglerar den fet hud och ger det en hälsosam utseende.

Recept masker med vassla

För torr hud

Blöt bröd gnugga i en mush och applicera i 20 minuter, skölj sedan med massörrörelser. Resultatet blir en mjuk, fuktig hud utan att peeling.

Från rynkor

Aktiv näring av huden, kombinerad med fuktgivande, kommer att förhindra utseende av rynkor och ge ansiktet ett friskt utseende. Retinol, som kallas "skönhetsvitamin", multiplicerar vassleans egenskaper. Håll i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten.

För akne

Torkningsmask, bekämpning av inflammation. Eukalyptusolja har en desinfektionseffekt och lera lugnar huden. Serum lyser akne ärr. 25 minuter räcker för att rensa huden och förhindra framkomsten av nya komedoner.

Med ägg

Masken skärper porerna och normaliserar talgkörtlarna. Efter 15 minuter blir huden märkbart mer matt och jämn. Ägare av epidermis, utsatta för torrhet och flaking, är att minska tiden till 7-10 minuter eller välja en annan komposition.

Med havregrynsmjöl

Skal rengör huden försiktigt utan att skada det. Håll det värt inte mer än fem minuter, skölj sedan av i en cirkulär massagerörelser och applicera en fet kräm.

Med kockost

Stugaost är vald beroende på vilken typ av hud som helst. För fett - 0-2%, för torr - från 6%. Massan bibehålls i en halvtimme. Resultatet blir en hälsosam hud och elastisk hud.

Med ärtmjöl

Pasta har en föryngrande och toning effekt som passar alla hudtyper. Applicera den på ångad hud och tåla 15-20 minuter.

Whey har inga analoger med samma breda handlingssätt. Det är ett prisvärt och lättanvänt verktyg som kan vara ett värdigt alternativ till dyra kosmetiska formler.

Whey for Hair: en garanti för hälsa och skönhet

I dag, som för tusentals år sedan, använder kvinnor huvudvapnet - utseende för att locka uppmärksamheten hos män och uppnå framgång i samhället. Trofasta hjälpmedel för att skapa en bländande bild - hälsosamt, välskött hår. Men vad ska man göra om den lyxiga manen upphörde att glömma ögat, med håret blev tråkigt, sprött? Inte värt panik, spendera pengar på dyra kosmetika och salongprocedurer. Utan att lämna ditt hem, utan att spendera stora summor, kan du återställa skönheten och glansen av ditt hår med hjälp av en naturlig jäst mjölkprodukt - vassla.

Vilken är den positiva effekten baserad på?

Skönheten i antikens Grekland visste om fördelarna med vassle för hår. Med framgång användes denna produkt för att återställa volymen, pompen av frisyrer och våra mormor. En av anledningarna till en sådan popularitet är tillgängligheten och användarvänligheten. Omsorg för utseendet och näring av håret från insidan ger serumet dem skönhet och hälsa.

Whey - en produkt som erhållits vid framställning av stallost från jäst mjölk. Även om 90 procent består av vatten, lagras hälften av de näringsämnen som är inneboende i mjölken.

Benefit Components

Varför växer håret långsamt, blir svagt? Den främsta orsaken är brist på näring, vilket leder till att folliklarna förlorar aktivitet, håret börjar växa dåligt. Lösningen mot detta problem är vassla. Den positiva effekten av produkten bestäms av en bred lista över användbara ämnen.

 • Aminosyror - stärka håret längs hela längden, stoppa förlusten.
 • Biotin - återställer hårsäckens hälsosamma tillstånd.
 • Vitaminer från grupp B - är ansvariga för god hårväxt, hälsosam glans och styrka.
 • Retinol (vitamin A) - hjälper till att skapa god näring och normal tillväxt. Reglera syntesen av kollagen och korrekt fettmetabolism. För fet eller överdriven hårbotten - en anledning att tänka på balansen av vitamin A.
 • Askorbinsyra (vitamin C) - förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar flödet av näringsämnen till håret.
 • Tocopherol (vitamin E) - levererar syre till hårsäckarna, återställer glans till hår, eliminerar bräcklighet och torrhet.
 • Kalium, magnesium, kalcium - förnyar cellerna i epidermis, stärker hårsäckarna, bevarar hårets hälsa och energi.

Ansökan för att lösa hårproblem

Vilka problem kan vassle lösa?

 • Det finns en "lamineringseffekt": håraxeln är förtjockad naturligt, de avslöjade flingorna av delade ändar slätas.
Masker från naturlig mjölkvalle hjälper till att stärka håret och ge dem tillbaka styrka.
 • Fuktar hårbotten, förhindrar mjäll.
 • Även de mest "hopplösa" glödlamporna efter stimulering med vassleämnen väcker, håret börjar växa.
 • Förlorad färg efter kemisk färgning återställs, det blir intensivt och ljust.

Förberedelse av produkten från mjölk hemma

I stormarknader kan du köpa färdig att äta produkt, men många tillverkare kan inte utan olika tillsatser och konserveringsmedel. Mycket mer användbar för att förbereda serumet hemma på en enkel, århundrad gammal beprövad teknik.

 1. Ta en liter mjölk, häll den i en glasburk och sätt den på ett varmt ställe - så här visar yoghurt. När kommer det att hända? Så snart du ser att produkten blir tjock och du känner en karaktäristisk surt lukt, är det dags att förbereda vasslen.
 2. Sura lite yoghurt i en kastrull och sätt på en liten eld. Rör för att säkerställa enhetlighet, ingen anledning att koka. Snart ser du hur en tjock massa har bildat - det här är stallost och flytande, med en gulaktig nyans - det här är serum.
 3. Ta bort pannan från värme och låt svalna. Ta en kolsyrare, sätt en stor bit gasbind in i den, häll ut den kylda massan. Separera ostmassan, den är färdig att användas i mat. Serum hälldes i en burk eller kanna.

Vissa hemmafruar rekommenderar att citron- eller citronsyra används för att påskynda beredningen av vassle. Resultatet är emellertid en produkt utan fördelaktiga mjölksyrabakterier, som multiplicerar i processen med traditionell mogning. Om du vill få en naturlig mejeriprodukt, var vänlig.

Är det rätt att applicera rent och tvätta huvudet

I outspädd form används serum för att skölja håret efter tvättning. Detta görs enkelt - i 0,5 liter vatten tillsätt 2-3 matskedar jäst mjölkprodukt, applicera på rena krullar. Du kan massera lite för att förbättra effekten av fördelaktiga ämnen i hårbotten och fördela sköljmedlet för hårets längd.

Vissa kosmetologer rekommenderar efter detta att helt enkelt torka håret, inte tvätta av vattnet, utspätt med serum. Observera att den beredda lösningen har en karakteristisk lukt. Efter en lång vistelse på huden kan orsaka en allergisk reaktion - vassle innehåller mjölksyra. Därför är det bättre att skölja håret noggrant efter sköljning.

Hårmask: hur man gör och använder

Ta hand om ditt hår hemma - tycker du att det är svårt och dyrt? Prova masker med vassle, det här prisvärda och billiga verktyget hjälper till att återställa hårets hälsa och styrka på kort tid.

Med havregryn för fett

Rekommenderas för hår utsatta för snabb salinisering.

Förbered en behållare med en kapacitet på 1 liter. Häll två glas vassla i det, tillsätt ett glas omedelbara havregrynflingor, mixa. För att flingorna ska svälla och suga upp den fermenterade mjölkprodukten måste du sätta den kokta massan på ett mörkt ställe i tio minuter. Applicera på rent, fuktigt hår, jämnt fördela över hela hårets längd. Wrap huvudet med en handduk, vänta 15 minuter, skölj noggrant. Masken eliminerar alltför mycket fettinnehåll, håret ökar ytterligare volym. För att uppnå önskat resultat, upprepa proceduren två gånger i veckan.

Med honung för torr och spröd

Använd om håret är skadat, benäget att falla ut eller ha splittrade ändar.

Lös upp 3 matskedar av naturlig honung i 2 koppar vassla. Applicera på rent hår, vänta 15 minuter, skölj sedan noggrant. Efter att ha använt denna mask, får håret en vacker glans, deras bräcklighet försvinner.

Var uppmärksam! Honungsmaskor tvättas av under lång tid, så varma dig med tålamod, du behöver inte använda schampo och andra tvättmedel!

Med vit lera för skadad

Mask för skadat och svagt hår.

Förbereda, blanda 250 gram serum och vit lera, applicera på håret, sprid längs hårets längd med en kam med tillfälliga tänder. Vänta 15 minuter, skölj. För att slutligen avlägsna den vita leran måste du tvätta av den applicerade kompositionen minst två gånger. Vit lera närmar hårbotten och håret med användbara mineraler, kämpar mot överflödigt fett. Även denna mask kommer att vara användbar för blont hår - de får en vacker glans.

Mask med ägg från att falla ut

Effektiv mot mjäll, kämpar med problemet med håravfall.

Ta två kycklingägg, vispa i en homogen massa, blanda med två koppar vassla. Applicera den resulterande kompositionen i håret, gnida i hårbotten med massagerörelser och vätta håret till spetsarna. Ovanifrån kan du bära baddräkt eller linda huvudet med en film. Vänta 15 minuter och skölj med varmt vatten. Komponenter av ägg har en positiv effekt på hårstrukturen, hjälper till att se blankt och friskt ut.

Rådet. Effekten av masken var mer uttalad, i stället för två kycklingägg, ta fem vaktelar. De innehåller mer näringsämnen: tre gånger - magnesium, två gånger - vitamin B1.

Komponenter av kycklingägg har en positiv effekt på hårstrukturen

Använda aloe juice för tillväxt

Hjälper till att stärka håret, påskyndar tillväxten, ger näring till hårsäckar.

För att förbereda masken behöver du aloeblad, 3-4 stora eller 5-6 små. Tvätta bladen noggrant, skär av kanterna med tänder, den övre hårda huden. Krossa löven med en kniv, kom ihåg massan med en sked eller en rulle så att den ger juice. Tillsätt den resulterande massan till 2 koppar vassla.

De fördelaktiga ämnena i aloe-hjälpen accelererar hårväxten och stärker dem längs hela längden.

Aloe juice gör serumet tjockt och du applicerar produkten snabbt och enkelt på håret. Håret ska vara rent och vått. Masken inkuberades i 15 minuter, tvättades sedan med varmt vatten. Användningen av denna mask återställer glans till hår, det blir fluffigt och tjockt.

Med öljäst från peeling och klåda

Heals split ends, levererar hårrötter med vitaminer.

För att förbereda masken behöver du:

 • torr bryggerjäst - 4 matskedar;
 • varm vassla - 300 gram.

Komponenterna är blandade, försiktigt gnidas i håret och hårbotten. Maskens exponeringstid är 15 minuter, varefter blandningen ska tvättas av, skölj håret två gånger. Första gången - med varmt vatten, utspätt i hälften med mjölk, lägg den andra gången i vatten 5 droppar citronsaft. Använd masken i 30 dagar och du kommer att märka att håret ser friskt ut, hårbotten och fläcken i hårbotten försvinner.

Med vetekli för näring

Eliminerar fet hår, ger rötterna med spårämnen - magnesium, kalium, B-vitaminer och vitamin A.

För att förbereda masken ska vassle vara varm, du behöver ett glas. Tillsätt 4 matskedar vetekli och blanda väl. Gnid blandningen i hårrötterna och huden, lind huvudet med en film och vänta i 15 minuter. Tvätta av med vanligt varmt vatten.

Buljonger och sköljningar med vassla

För att förbättra effekten av någon shampoo, balsam eller färdig hårmask, kan du använda den förberedda sköljningen med mjölkvalle. Mjölkprodukt skyddar hårets yta och hjälper till att smarta penetrering av ämnen från kosmetiska preparat i hårstrukturen. Samtidigt eliminerar serumet de eventuella överdrivna aggressiva effekterna av kemiska komponenter, som omsluter håret längs hela sin längd.

Avkok med näsblad

Ett avkok av nässla används i sammansättningen av schampo, balm och balsam på grund av egenskaperna att behandla splittrande hår, lindra mjäll. Skölj med vassle kan beredas oberoende. Koka en liter vatten, tillsätt 4 matskedar av torkade nässla löv, koka igen. Ta bort buljongen från värmen, låt den brygga i 10 minuter. Sedan måste verktyget kylas, filtreras och blandas med 400 ml serum. Skölj håret med detta avkok ska vara två gånger efter varje shampooing.

Nettle decoction gör håret smidigt och hanterbart.

Skölj med bladblad

Kock har länge använts i medicin och kosmetologi som ett botemedel mot inflammation, hudskador och som preparat för mjäll. Vitaminer och mikrodelar som ingår i bladblad är ansvariga för att närma hårbotten, eteriska oljor för att återfuka håret.

Ta en liter vatten, koka upp, tillsätt 3 matskedar av torkade bladblad. Koka fortsätt i ytterligare 3 minuter, dränera sedan vattnet, kyla, tillsätt samma mängd vassla. Rör, skölj håret, wrap huvudet med en handduk i 20 minuter. Skölj sedan med varmt vatten och skölj noggrant varje sträng. Användningen av en sådan produkt gör håret glänsande, lättsamt och kammade det - enkelt.

Rådet. I stället för kardborre kan du använda hackade rötter, som också har medicinska egenskaper. Mängden matlagningsbuljong är densamma - 3 matskedar.

Hur man behandlar hårbark och serum

Kockolja - en behandling för brittleness och håravfall, förhindrar mjäll. Använd olja för att behandla hår och använd vassle för att underlätta sköljning. Späd vattnet med serum i ett förhållande 1: 1 och skölj håret två gånger efter applicering av klyftaolja. Som en följd av detta förfarande får du livligt och behagligt hår.

Med kamomillblommor

Kamille har en lugnande effekt, lindrar klåda, inflammation, mjukar håret och uppdaterar sin färg.

Häll 3 matskedar av kamomillblommor med 500 ml kokande vatten, låt det brygga i 10 minuter. Det resulterande avkoket måste filtreras och kylas. Blanda med ett glas vassla och skölj håret. Täck håret med en handduk, vänta 15 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten.

Kom ihåg att effekten av några kosmetiska produkter erhålls endast med regelbunden användning. Använd vasslepreparat två gånger i veckan i en månad, och du kommer se hur håret blir glänsande, tjockt och starkt.

För maximal effekt, observera regelbunden användning av vassleprodukter.

Kontra

Masker och avkok med vassle har nästan inga kontraindikationer att använda, det är en naturlig och väldigt användbar produkt. Det finns dock några mindre begränsningar.

 • Om det finns sår på huden, djupa repor, rekommenderas det inte att använda dessa läkemedel - syror som innehåller serum orsakar bränning, och det finns också risk för infektion.
 • Kassera även hårmaskor och hårsköljningar om du har en tendens att vara allergisk mot mjölk och mejeriprodukter, vilket orsakar hudutslag och rodnad.

I processen att applicera vassle för hårvård, analysera dina känslor - oavsett om du gillar den sura smaken, strukturen av trådarna efter applicering av produkterna. Om något obehag uppstår, neutralisera vasslen genom att skölja huvudet efter att ha använts med två liter varmt vatten med tio droppar citronsaft tillsatt.

Recensioner av kvinnor om produktens fördelaktiga egenskaper för hår

Många kvinnor brukar använda mejeriprodukter för hårvård, få bra resultat. Här är några recensioner om användningen av vassle för masker och sköljningar.

Om vassle, eller snarare, att det brukar växa och stärka hår, lärde jag mig om fyra månader sedan. Min vän hade alltid långt, lyxigt hår, delade en hemlighet med mig. Jag tog en penna med en anteckningsblock för att skriva ner allt jag hörde, blev lite besviken när hon berättade för mig att hon inte använde något annat än vassle. Självklart hoppades jag på något annat, men snart, efter att ha försökt ett nytt verktyg på mig själv, blev jag förvånad över effekten. Mitt hår har blivit silkeslen och glänsande, och efter flera användningsområden har hårfallet slutat.

Anastasya3
http://otzovik.com/review_231151.html

Jag sköljer mitt hår hela sommaren med serum, och på vintern med bröd av torra örter (vanligtvis nässla). Snarare sköljer jag inte bara, men blöt och håller i 5-10 minuter. Serumet tvättas naturligtvis med lite vatten efteråt (för lukten är sur, om den inte tvättas bort) och bryggan tvättas inte längre. Hår blev märkbart friskare att se och känna. Även om jag självklart har övat det i flera månader och till och med i flera år.

manna
http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smfItemid=126topic=75254.420

Effekten av dessa masker är utmärkt. Håret blir mycket tjockare och starkare, mindre faller ut.

Nuska1984
http://make-ups.ru/forum/viewtopic.php?p=9592

Masker - ett effektivt och prisvärt sätt att återställa hårstyrka och hälsa

Vassleens egenhet som fermenterad mjölkprodukt är mångsidighet, den kan användas för olika hårtyper. Torrt hår får näringsämnen bristande ämnen och fukt, med ökat fettinnehåll, funktionen talgkörtlar är normaliserad. Står du inför det faktum att curls ofta måste tvätta på grund av deras tendens att snabbt bli fet? Eller kanske var håret torrt och svagt? Prova masker med vassle, och du hittar en lösning på problemet.Nästa Artikel
Vilken hårborste är bättre för hår?