Användning och applicering av vassle för hår


Mejeriprodukter innehåller ett komplett utbud av fördelaktiga vitaminer och mineraler. Därför kan de användas inte bara som dietprodukter utan också för behandling och återställande av hår. Användningen av vassle kommer snabbt och effektivt att lösa problemet med mjäll, överdriven håravfall och andra problem med lockar.

Förbered ett läkningsserum för trådar och masker baserade på det med egna händer. Tänk på fördelar, kontraindikationer, recept och sätt att använda serumet för olika problem krullningar.

Användbara egenskaper hos hårserum

Det användes i kosmetolog för många århundraden sedan. Den unika sammansättningen, tillgängligheten och säkerheten i det här verktyget har gjort det till ett av de bästa sätten att ta hand om problemsträngar. Ett särdrag hos serumet ingår i de värdefulla aminosyrorna, vilket bidrar till accelerationen av hårväxten samt restaureringen av deras struktur.

De terapeutiska egenskaperna hos serum förklaras också av ingredienserna vitaminer och mikrodelar som hjälper till att upprätthålla frisk hårbotten och krullningar. Regelbunden användning av olika recept ger dig möjlighet att påskynda de metaboliska processerna i hårrötterna, vilket accelererar tillväxten och saktar ner håravfall. Whey är lämplig för olika typer av hår, fuktgivande torr och reducerande fettighet av fettkrullar. På grund av dessa strängar är otroligt frodiga, glänsande och välskötta.

Hårserum

Sättet att använda vassle för lockor beror på vilka problem med det du vill bota. Om du till exempel har splittrade ändar, tunna och livlösa strängar, ska den appliceras på spetsarna. Och om håret har tunnat, faller ut eller växer dåligt, rekommenderas det att gnugga det i hårbotten och fördela sig över hela längden av trådarna.

Du kan söka på våt och torr tråd. Dessutom kan du förbereda vackra naturliga masker som hjälper till att lösa de flesta problemen med krillens hälsa. Dessutom kan detta verktyg användas för tvättning eller sköljning. Det rekommenderas att använda produkterna på basis av serum med mjuka massagebevegelser, vilket ger ytterligare stimulans till hårrötterna, vilket accelererar tillväxten.

Whey för hår

För att göra naturlig vassle bör du använda fullmatad, hemlagad mjölk. Det måste sitta på ett varmt ställe och vänta tills det blir surt. Därefter är det nödvändigt att värma det i ett vattenbad. Du kan dock inte koka. När ostmassor bildas, ta bort från värme. När den resulterande massan har svalnat, skall serumet filtreras genom ostklaven. Den resulterande osten kan användas i mat och för framställning av olika rätter. Och häll serumet i en burk och lägg det i kylskåpet. Hon kommer att förbereda sig för att behandla dina lockar.

Hemmagjord vassla för hår är mjukare och mindre sur än det som köptes från en butik. Dessutom innehåller den inte skadliga föroreningar, och i dess sammansättning innehåller mer vitaminer och mineraler. Använd det här verktyget kan användas för att behandla nästan alla problem med lock.

Hårväxt Serum

För att påskynda hårväxten och ge denna frisyr en önskad volym, kan du också förbereda ett naturligt serum. Förbereda, blanda vasslen med en liten mängd burkolja. Denna lösning ska sköljas regelbundet. Det får inte tvättas bort, det lämnar inte en oljig glans eller andra obehagliga spår på locken. I detta fall fortsätter partiklarna i detta verktyg att ta hand om strängarna tills nästa shampooing. Tvätta håret med vassle är extremt enkelt. Och det här verktyget är billigt och billigt.

Serum för split ends

Anledningarna till splittrade ändar är ganska mycket. Detta kan vara användningen av felaktig och dålig kvalitet kosmetika, felaktig kamning, liksom oregelbunden och otillräcklig näring av håret. Fördelen med att använda naturlig vassle är en lätt och känslig konsistens som gör det möjligt att noggrant ta hand om krullarna. Det här verktyget väger inte ner strängar, och ger dem inte heller glans. Men den största fördelen är limning av hårflingor, så de delar mindre och bryts inte.

För delade ändar är det bättre att laga mat från fettmjölk. Receptet är likartat. För att förbereda måste du vänta tills mjölken har blivit sur och koka upp den. Använd ostklaff, separera osten från vasslen. Kokt stallost kan också användas för naturliga masker.

Serum för torrt hår

Torra krullar är särskilt i behov av näring och hydrering. För denna typ av hår rekommenderas därför att använda vassle som sköljmedel, liksom en komponent i masker eller schampon. Du kan självständigt förbereda ett sådant botemedel, med hjälp av vassle, avkok av medicinska örter och även vitaminer i kapslar. Det rekommenderas att applicera produkten till vått, tvättat hår, varefter krullarna ska torka naturligt. Serum för torra ändar av håret hjälper till att göra krullarna mjuka, släta och silkeiga.

Hår restaurering Serum

Efter målning eller kemisk styling behöver skadade lockar korrekt näring för att återställa strukturen. Naturlig vassla kan också hjälpa till. Förbered det själv och häll det i en flaska från en gammal kosmetisk produkt med en spruta. Flera gånger om dagen, applicera serumet på de skadade trådarna och efter några veckor kommer du att märka ett otroligt resultat. Hemlagat hårserum kommer att klara problemet med skadade lockar inte värre än dyr professionell kosmetika eller dyra procedurer i en skönhetssalong.

Hair shine serum

Glitter är huvudindikatorn för hälso- och skönhetssträngar. Därför, om dina lockar är tråkiga och livslösa, rekommenderar vi dig att förbereda naturlig mjölk-citronvassle. Det hjälper inte bara att ge ditt hår en otrolig glans, men också att återställa slätheten och det friska utseendet på strängarna.

För framställning av ett sådant verktyg behöver mjölk och citron. Krama saften av en citron och blanda den med en liter mjölk. Den färdiga massan ska läggas i ett vattenbad och koka. Efter det ska massan avlägsnas från kaminen och svalna. Separera vasslen försiktigt från den resulterande osten. Ta färdig-citronvassla bör inte vara mer än en gång i veckan. Överdriven fuktning av krullarna kan leda till förlust av volymen.

Recept för Serum Hair Masks

Whey har en närande och fuktgivande effekt även vid väldigt försvagade lås. Dess fördel är det höga innehållet i mjölkprotein, vilket är ett utmärkt byggmaterial för hårfolliklar och deras stavar. Om strängarna är bristfälliga i denna substans blir de spröda, tråkiga och livlösa, deras tillväxt saktar ner och ändarna börjar splittras.

Därför kan du använda den för hårväxt och återkomsten av sin skönhet och hälsa. För bästa effekt rekommenderas att använda serum som huvudkomponent i hårmask. Och efter några veckor kommer du att glömma hälsoproblem, liksom om den tråkiga och inte snyggade formen av trådar.

Mask med serum och äggulor

Hårvård måste börja med ordentlig näring av krullar. Detta gäller inte bara torrt och livlöst hår, men också fet hår. Förbered en underbar närande mask baserad på vassle, äggulor och eteriska oljor.

ingredienser:

 • hemlagad vassla;
 • vaktlock äggulor;
 • eteriska oljor.

För denna mask är det bättre att bara använda äggulorna av vaktelägg, men du kan ta hela ägget. Slå dem ihop med serumet i en mixer och tillsätt några droppar essentiell olja som är bäst för ditt hår. Applicera en sådan mask bör vara på hela längden på locken, liksom gnugga det i hårbotten. Koppla sedan en plastpåse över huvudet och lägg en varm hatt eller handduk ovanpå. Tvätta av masken efter 20-30 minuter. I det här fallet kan du inte använda schampo. Ögonen kommer att klara sig helt och hållet med att rensa krullarna, och serumet kommer att fuktas och tillföra en hälsosam glans till strängarna. Men om du har fet hår, ska masken tvättas av med hjälp av ditt favoritschampo.

Mask med öljäst och vassla

Om hårväxten har saktat eller det finns ett problem med överdriven hårförlust, kommer serum från håravfall att hjälpa till att återställa strängar av tidigare volym och skönhet. Det är jäst som är det mest effektiva sättet att stimulera hårväxten, och vassle hjälper till att läka hårbotten, återställa hårets ändar och behandla sin skadade struktur.

ingredienser:

 • öljäst;
 • hemlagad vassla.

Det rekommenderas att göra ett serum med egna händer för en sådan mask. För att göra detta är det bättre att använda fetthemmad mjölk. Vänta tills det blir surt, sätt det på ett varmt ställe och koka sedan i ett vattenbad. Separat från ostmassan kan man använda en kolv eller vanlig gasbindning.

Häll bryggarens jäst med varm vassla och låt ånga i några minuter. Gnugga masken i hårbotten flera gånger i veckan för att öka hårväxten och öka volymen. Tvätta av en sådan mask bör vara första varm serum, följt av rent vatten utan schampo. För att lägga till extra glans till locken, kan du lägga till lite citronsaft eller äppeläger till vattnet för sista sköljningen.

Mask med havregryn med vassla

Havregryn är en utmärkt komponent i hårmaskor, utsatta för överdriven fettighet. Därför rekommenderar vi att du förbereder en mask som baseras på havregryn och mjölkvassle, om du behöver närande vassle, som dessutom rengör och uppdaterar krullarna.

ingredienser:

 • havregryn;
 • vassla;
 • infusion av kalendula.

Förbered vasslet hemma och häll havregryn. När de svuller, lägg till en liten infusion av kalendula, vilket hjälper till att minska fettighet och behandling av hårbotten i hårbotten. Efter applicering av masken lägger du huvudet med en handduk.

Whey för hår

Fördelarna med vassle för hårskönhet är enorma. Det fungerar i första hand som en rik källa av aminosyror, som är väl näring och stärka rötterna. På grund av överflödet i dess sammansättning av vitamin C, E och grupp förbättrar metabolism i hårbotten och håravfall minimeras.

Om du regelbundet laga masker, balsam och schampo baserade på denna mejeriprodukt, är det möjligt att påskynda tillväxten av hår och göra den starkare och mer lysande.

Men du kan hantera problematiskt hår inte bara från utsidan, men också från insidan. Först och främst måste du normalisera arbetet med inre organ och vävnader, och vassle kan också hjälpa till med detta.

Regelbundet äta sin mat, kommer du återställa mag-tarmkanalen arbete, rensa kroppen från sönderfallsprodukter, bli av sömnlöshet och återställa CNS. Bara en månad, kommer din hud, hår och naglar omvandlas och tänder och ben blir starkare.

Hur man lagar vassle

Om du inte har möjlighet att förbereda mejeriprodukten själv, då kan du köpa den i butiken, men det är bättre att använda en som är beredd hemma, eftersom den innehåller det högsta beloppet av vitaminer och mineraler.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • ta en liter färsk mjölk från under koen och sätt det på en varm plats för natten. På morgonen blir det inte mjölk, men surt mjölk, vars konsistens är mycket lik gelé;
 • Denna yoghurt måste hällas i en kastrull och sätta på elden. Efter en tid börjar massprocessen, under vilken osten kommer att separeras från vätskan;
 • Fördröj inte denna process. Stäng av spisen och låt osten "mogna". När väl massan har svalnat, kan det resulterande serumet dräneras genom en sikt och används för sitt avsedda ändamål.

Applicering i kosmetologi av vallehår

Du kan återställa din egen välmående med serum på olika sätt. På sin grund i hemmet av kosmetika är möjligt att framställa ett schampo, skölj avkok av örter, näringsmässiga eller återfuktande mask, och andra. Så att tvätta håret med hjälp av vassle?

Här är några recept för helande schampo:

 • Förbered en avkok av burdock rot och blanda den med vassla i lika delar. Detta blir din schampo
 • Om du har normal eller torrt hår, kan du laga ett rengöringsmedel: Smula halv skivor rågbröd, lägg till en rå äggula och 0,5 koppar serum. Rör, behandla hårbotten med denna komposition med massörrörelser och lämna i 10 minuter. I händelse av denna tid, tvätta av under en ström med varm dusch;
 • Om du inte har tid att laga en speciell sammansättning, kan du lägga lite av vassle i din vanliga schampo och tvätta håret denna helande verktyg.

Sköljning av hår med vassla

Ett av de enklaste sätten att applicera vassle till hår sköljer. För detta förfarande används som en produkt i sig och i kombination med andra komponenter.

Serum eller komposition med dess införlivande måste förvärmas till en behaglig behaglig temperatur. För att förbättra effekten kan du lägga till en halv flaska med vitamin a eller e.

Tvätta håret som vanligt, vrida ut (du kan lätt blöda med en handduk). Använd sedan den beredda sköljningen med vassla. Kram håret, torka med en handduk och ge det torrt naturligt. Dessutom tvätta håret med vatten är inte nödvändigt. Applicera vid behov.

Efter det här förfarandet ser håret väl preparerat, vackert, lättare att hålla sig i form, stannar kvar rent och fräscht.

Recept skölj med vassla

Låt oss nu titta på hur man förbereder kompositionen för sköljning med mjölkvalle.

 • Skölj med tillsats av citronsaft

Förbered mjölkvalle i den tredje versionen med tillsats av citronsaft och använd som sköljning. Applicera 1-2 gånger i veckan.

Efter applicering håret blir slät, glänsande. Dessutom ljusnar denna komposition något.

 • Skölj från vassle och nässla

1.5 Art. L. Nettle häll 0,5 liter kokande vatten, täck, wrap och insistera på att kyla. Stam, bringa den resulterande vätskan till den ursprungliga volymen och blanda med 500 ml vassla (1: 1).

 • Skölj av vassle och kladdrot

1.5 Art. Kardborre Root L. Häll 750 ml vatten och koka upp och koka vid låg värme i 30 minuter. Ta bort från värme, lock, värme. När buljongen är cool, spänning och vätskan för att komma till den ursprungliga volymen. Den resulterande buljongen blandas med mjölkserum för hår i ett förhållande 1: 1.

Whey Spray

En typ av sköljvassle är användningen av en spray. Detta förfarande har visat sig återställa hårets struktur efter färgning, perm, frekvent styling etc.

Häll vassle i en tom flaska med en spruta och applicera på håret längs hela längden. I närvaro av splittrade ändar behandlar vi bara dem. Om så önskas kan kompositionen tillsätta 1 timme L. Burdock-olja. Ansökningsfrekvensen - flera gånger om dagen.

Serum för delade hårändar

Problemet med delade ändar av håret är bekant för många tjejer. Den främsta orsaken till utseende av bifurcated tips är felaktig vård. Frekvent färg, permanentvätska, användningen av dålig kvalitet för hårvård och styling - allt detta har en negativ effekt på tillståndet av hår.

Spalt hår kan visas inte bara på grund av felaktig vård. Om ditt hår är tunt och svagt, ofta förvirrat, kan detta också leda till splittrade ändar. Naturligtvis påverkar vår kropps tillstånd också vårt utseende, inklusive håret. Brist på vitaminer, makro- och mikronäringsämnen, den postoperativa perioden kan kraftigt förvärra ditt hår.

Lyckligtvis finns det idag en stor mängd kosmetika som kan hjälpa till att förhindra utseendet av splittrade ändar eller bli av med dem.

Ett av de mest effektiva sätten är serum för delade hårändar. Nästan alla moderna företag som producerar hårvårdsprodukter har denna produkt inom sitt sortiment. Många företag lägger silikonkomponenter i sina serum, som tränger in i håret och omsluter det utanför, förbättrar hårets tillstånd. Dessutom är sådana serum ett utmärkt förebyggande mot splittrade ändar. Samtidigt ackumuleras inte dessa silikonämnen i håret och gör dem inte tyngre. Det finns också serum för delade ändar med biopolymerer, vilket också perfekt återställer skadade och splittrade ändar.

Självklart bidrar speciella kosmetika till att snabbt återställa hårstrukturen, bli av med slutna ändar, men bra professionella serum är dyra, så inte alla tjejer har råd med dem.

Därför kan du göra serumet hemma. Ta färdig vassle som säljs i affären. Eller köp vanlig mjölk, låt den brygga vid rumstemperatur. Då, när mjölken är krökt, koka den och ta bort den från värme. Efter att blandningen har svalnat, spänn den genom ostklaven. Den filtrerade vätskan kommer att vara serum. Det kan appliceras på håret rätt. Det skapar en skyddande kokong runt håret, återställer helt de kåta partiklarna i håret, förbättrar hårets tillstånd efter olika skador.

Masker med vassla

Hårvård länge vet kvinnor om vassleens fördelaktiga egenskaper och använde den för att tvätta håret. Hår från vanlig användning av serum blev mjuk, felfri och levande. Detta bekräftas av de långa och vackra flätorna som våra mormor bar. Idag använder många kvinnor burkolja för att stärka och läka hår, vilket har en utmärkt terapeutisk effekt.

Oljan från håret tvättas av mycket svårt och därför tror de flesta kosmetologer att vassle är bäst för att förbättra hårets tillstånd. Det närmar sig hårbotten, normaliserar dess vatten och lipidbalans, inramar håret och skyddar dem mot miljöens skadliga effekter. Med vanligt hår som sköljs med vassle blir håret starkt och friskt, och mjäll försvinner. Whey är en vätska som erhålls i processen med att göra stugaost. Du kan köpa den i butiken, men det är bättre att laga mat själv.

Fett i vassle är bara 0,4%, så det tvättas lätt av håret. Naturligtvis är det inte rimligt att råda dig att tvätta håret med vassle idag, när butiken har ett brett utbud av schampon och hårbalsam beredda på basis av denna jästa mjölkprodukt. Men med hjälp av vassle masker för att behandla håravfall och återställa sin struktur kan det uppnå bra resultat.

Här är recepten för dessa masker:

 • Masker av serum och ägg för torrt hår.

Blanda en kopp vassla med en äggula och applicera den resulterande masken på vått hår. Håll masken på huvudet i 20 minuter och tvätta sedan av det med varmt vatten.

 • Masker av serum och rågbröd för att stärka håret.

Ta två skivor rågbröd och ett glas vassla. Våt brödet i vassla och knåd det i en mush. Tvätta håret med schampo och applicera en mask på huvudet. Sätt på en gummikåpa och håll masken på håret i 40 minuter. Tvätta sedan ditt huvud med varmt vatten flera gånger så att brödsmulorna inte kvarstår på ditt hår. Efter flera gånger användningen av en sådan mask faller håret mycket mindre, de blir levande och glänsande.

 • Mask för att stärka håret från serum och äppelcidervinäger.

Applicera en kopp vassla till vått hår i 20 minuter. Skölj sedan håret med varmt vatten, sätt i en matsked äpplecidervinäger till det. Denna sköljning hjälper till att konsolidera den positiva effekten av serum till nästa hårtvätt.

 • Masker av serum och kamillehår.

Förbered ett avkok av kamille och blanda det med vassle i ett förhållande 1: 1. Skölj håret med den resulterande vätskan och låt den torka naturligt. Efter applicering av maskerna från serumet kvarstår en sur lukt på håret, så efter 30-40 minuter måste masken sköljas med varmt vatten.

  Masker av serum och avkok av burdock rot för hår.

Burdock anses vara en av de mest effektiva växterna för hår. Det är en del av många kosmetika för hårvård, inklusive schampo, balm och burdockolja. För att förbereda buljongen, ta 1 matsked av rötterna på denna växt, lägg dem i en termos och häll en halv liter kokande vatten. Insistera avkokningen i 1 timme och spänn den genom en sil. Till den resulterande buljongen, tillsätt en kopp serum och skölj håret med det. Tvätta håret med varmt vatten efter 40 minuter.

 • Mask för hår näring med honung och serum.

Ta 2 koppar vassla och lösa upp 3 matskedar honung i den. Skölj håret med den resulterande vätskan, sätt ett gummihatt på huvudet och håll masken på håret i 20 minuter. Efter tiden tvättas håret ordentligt med varmt vatten. Regelbunden användning av denna mask förhindrar håravfall och återställer sin struktur.

På grund av vassleens unika sammansättning accelererar hårväxten och fördelarna på huden. Det innehåller antioxidanter som saktar åldringsprocessen. Därför är maskerna från vassle användbara inte bara för håret utan också för att ta hand om problemhuden. De torkar det, smala porer och normaliserar sebumsekretionen. Dessutom saktar laktosen i serumet processen för gasbildning och renar kroppen av överskott av vätska.

Det rekommenderas varje morgon att dricka ett glas vassla till de som ofta är sjuka och överviktiga. Det stärker immunförsvaret och påskyndar processen att gå ner i vikt.

Whey för hår

Kära läsare, hur känner du dig om mejeriprodukter? Jag älskar dem mycket, inklusive stuga ost, särskilt hemlagad, rustik. Till frukost med te eller kaffe - det är så sött! Det viktigaste är att inte missbruka högmjölkade mejeriprodukter.

Vad sägs om vassle? Avfallsproduktavfall? Berätta inte för mig. I denna obetydliga gulaktiga vätska förblir ganska användbara och terapeutiska substanser som är fördelaktiga inte bara för hälsan utan också ofta används för föryngring och vård av ansiktshud och hår.

Vad är användningen av vassle för hår, hur man förbereder det hemma och använder det i hårvård, såväl som recept, låt oss prata idag.

Hårfördelar

Whey innehåller ett antal vitaminer, spårämnen och andra ämnen som har en positiv effekt på vårt hårs hälsa. nämligen:

 • närmar sig rötterna och håret;
 • återfuktar;
 • bidrar till förnyelse och restaurering av hårstruktur
 • ökar styrkan hos hårstängerna;
 • stärker hårrötterna
 • förhindrar att falla ut
 • enligt vissa rapporter bidrar till att förbättra hårväxten;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • bekämpar svampsjukdomar i hårbotten
 • normaliserar metaboliska processer;
 • återställer försvagad och skadad efter färgning, perm, frekvent styling och andra skadliga effekter av hår;
 • skydda hår från yttre skadliga effekter;
 • låter ditt hår vara rent och friskt längre.

Serumet är också väl etablerat som en mild rengöringsmedel (schampo). Ämnen i dess sammansättning tränger djupt in i huden och håret, löser upp föroreningar väl och tar bort döda celler.

Applikationsresultat

Efter flera förfaranden med vasslehår blir starka, få elasticitet, silkiness, volym, hälsosam glans, se frisk och välskötta, blir det mycket lättare att kamma dem.

Lös problem

Whey är lämplig för vård och förbättring av alla typer av hår, men det visade sig först och främst vara effektivt för:

 • torrt hår
 • fettigt hår;
 • Löst och skadat hår;
 • förhindra nedfall
 • eliminera mjäll
 • behandling av splittrade ändar.

Hur man gör vassla hemma

Serum kan köpas i affären, på marknaden eller gjort hemma. Om vi ​​jämför dessa tre alternativ är butiksvassan mindre effektiv. Faktum är att det inte är känt vilken mjölk som användes vid produktionen, vilka livsmedelstillsatser som ingår i den. Dessutom är industriell vassle utformad för en lång hållbarhet, vilket naturligtvis inte ger några fördelaktiga egenskaper för den.

Om du inte har tid att göra serumet själv, är den produkt som köpts på marknaden ett värdigt alternativ. Den är gjord av naturlig hemgjord mjölk utan några livsmedelstillsatser och det kan med säkerhet sägas att det inte var föremål för kokning (yoghurt värmdes endast till den temperatur som behövs för att göra stallost).

Och till sist är det mest tillförlitliga och beprövade sättet att få naturligt mjölkserum för hår att förbereda det hemma. Hur gör man det här?

Fryst Kefir

Vi placerar paketet fräsch kefir i frysen och vänta tills det är helt fryst. Sedan lägger vi en kolv eller en sikt på pannan, där vi lägger gasbindningen i flera lager och lägger den frysta kefiren. När den är helt upptunnad, kommer en mild ost att förbli i gasbindningen, och ett friskt och helande serum kommer att förbli i pannan.

Med denna metod behåller vassle, utan att utsättas för höga temperaturer, alla användbara och terapeutiska substanser i sin komposition. För dem som gör kefir hemma - det här är det bästa alternativet.

Uppvärmning av surmjölk

Häll hemlagad helmjölk i en kastrull och lämna på en varm plats för surning. För att påskynda processen kan du lägga till en skiva rågbröd. När mjölken har surt, ta av brödet och lägg pannan på en liten eld och värm tills mjölken är krökt. Var försiktig så att inte surmjölken värms mycket, annars kommer ostmassan att bli svår.

Avlägsna från kastrull, kyla innehåll och spänna genom flera lager av gasbind. Stortost av hög kvalitet kommer att förbli i gasbindningen, och vätskan blir en användbar och terapeutisk vassla.

Lägger citronsaft

Denna metod är utformad för snabb beredning av vassle. I en liter hemlagad helmjölk, pressa saften av en citron, blanda väl och sätt på en liten eld. Under uppvärmningen begränsas mjölken. Ta bort potten från värmen, kyl vätskan och filtrera enligt beskrivningen ovan.

Med denna metod blir vassla inte riktigt "korrekt", eftersom det i tillverkningen inte finns någon process för mognadsmjölkning och därför innehåller den resulterande produkten inte goda bakterier och andra användbara substanser som åtföljer denna process.

Hur man lagrar vassle

Whey bör förvaras i en glasbehållare i kylskåpet.

För terapeutiska och kosmetiska ändamål bör produktens hållbarhet inte överstiga tre dagar.

Och nu ska vi titta på hur man applicerar vasslen till håret för att få maximal nytta av det här verktyget.

Naturligt serumbaserat schampo

Whey innehåller ingredienser som försiktigt och effektivt rensar hårbotten och håret från kontaminering och talg. Detta verktyg är mindre aggressivt och fungerar mildare än industriella schampon. Det har också en helande och omtänksam effekt på håret och hårbotten.

Om du av någon anledning inte vill tvätta håret med vassle, lägg sedan lite till det i ditt schampo och berika det med användbara delar av produkten. Du kan också lägga serum till andra industriella hårvårdsprodukter.

Shampooing med vassla

Värm vasslet till ett varmt tillstånd och applicera en liten mängd först i hårbotten, massage i några minuter och sedan våt hela håret. Exponeringstiden är 5 minuter, skölj sedan med varmt vatten. För att förbättra effekten, skölj rent hår med avkok av kullrot.

Tvätta huvudet med vassle som du behöver.

Sköljning av hår med vassla

Ett av de enklaste sätten att applicera vassle till hår sköljer. För detta förfarande används som en produkt i sig och i kombination med andra komponenter.

Serum eller komposition med dess införlivande måste förvärmas till en behaglig behaglig temperatur. För att förbättra effekten kan du lägga till en halv ampull av vitamin A eller E.

Tvätta håret som vanligt, vrida ut (du kan lätt blöda med en handduk). Använd sedan den beredda sköljningen med vassla. Kram håret, torka med en handduk och ge det torrt naturligt. Dessutom tvätta håret med vatten är inte nödvändigt. Applicera vid behov.

Efter det här förfarandet ser håret väl preparerat, vackert, lättare att hålla sig i form, stannar kvar rent och fräscht.

Recept skölj med vassla

Låt oss nu titta på hur man förbereder kompositionen för sköljning med mjölkvalle.

Skölj med tillsats av citronsaft

Förbered mjölkvalle i den tredje versionen med tillsats av citronsaft och använd som sköljning. Applicera 1-2 gånger i veckan.

Efter applicering håret blir slät, glänsande. Dessutom ljusnar denna komposition något.

Bra resultat ger en kombination av vassle för hår med avkok / infusioner av medicinska växter.

Skölj från vassle och nässla

1.5 Art. l. nettle häll 0,5 liter kokande vatten, täck, wrap och låt svalna. Stam, bringa den resulterande vätskan till den ursprungliga volymen och blanda med 500 ml vassla (1: 1).

Skölj av vassle och kladdrot

1.5 Art. l. klyddrot häll 750 ml vatten, koka upp och koka över den minsta elden i 30 minuter. Ta bort från värme, lock, värme. När buljongen är cool, spänning och vätskan för att komma till den ursprungliga volymen. Den resulterande buljongen blandas med mjölkserum för hår i ett förhållande 1: 1.

Whey Spray

En typ av sköljvassle är användningen av en spray. Detta förfarande har visat sig återställa hårets struktur efter färgning, perm, frekvent styling etc.

Häll vassle i en tom flaska med en spruta och applicera på håret längs hela längden. I närvaro av splittrade ändar behandlar vi bara dem. Om så önskas kan kompositionen lägga 1 tsk. burdock olja. Ansökningsfrekvensen - flera gånger om dagen.

Whey Hair Masks

Sådana masker ger en särskilt intensiv helande och omtänksam effekt. För dessa ändamål kan du bara använda serum eller kombinera det med andra komponenter.

Innan du applicerar masken behöver du tvätta håret som vanligt, torka det med en handduk. Den beredda kompositionen appliceras först på hårbotten med massagerörelser och sprids sedan över hela längden av håret. Täck håret med polyeten, värm det med en frottéhandduk ovanifrån. Skölj av masken med varmt vatten efter önskad tid. Om så önskas kan du använda schampo. Låt håret torka naturligt.

Procedurens varaktighet

Procedurens varaktighet beror på receptet, men är vanligtvis 30-60 minuter.

Hur ofta ska man ansöka

Masker ger en bra effekt under proceduren två gånger i veckan. Kurs - 10 masker. För profylaktiska ändamål kan dessa masker göras en gång i veckan.

Hår Mask Recept

Vid framställning av masker för hår med vassle är inget komplicerat. Låt oss överväga flera alternativ.

Mask med vassla

Förvärmd till en behaglig temperatur vassle appliceras på hårbotten och otvättat hår. Procedurens varaktighet är en timme.

Mask med vassle i kombination med andra hårmaskor

Köpt hårmask blandat med mjölkserum i ett förhållande 1: 1. Applicera på hårbotten och rent, fuktigt hår.

Nourishing mask med honung och äggulor

2 msk. l. smälta naturlig honung i ett vattenbad (värm endast till ett varmt tillstånd!), gnid gärna med 2 äggulor av företrädesvis hemlagade ägg, späd gradvis ut blandningen med 250 ml varm vassla. Exponeringstiden är minst en halvtimme.

Masken är lämplig för alla typer av hår. Det ger näring och aktiverar rötterna, återställer hårsaxens struktur, lägger till glans och glans till håret.

Mask för fettigt hår

15 g vit lera (köp på apoteket), blanda bra med 5 g potatisstärkelse. Det resulterande pulvret späds med 45 ml varm vassle till konsistensen av gräddfil. Vid applicering, var särskilt uppmärksam på rötterna. Exponeringstiden är en halvtimme.

Masken är utmärkt för oljigt, snabbt förorenat hår. Den närmar sig rötterna, normaliserar fettbalansen i huden. Om efter misslyckad färgning i blont hår fått en gulaktig nyans, då kommer denna mask att hjälpa till att ta bort den.

Mask för torrt hår

2 msk. l. olivolja (persika, kokosnöt) kombineras med 2 msk. l. vassle. När du lägger särskild uppmärksamhet på håret, gnugga försiktigt in i kompositionen. Exponeringstiden är 1-2 timmar.

Masken fuktar aktivt, har en regenererande effekt på skadat, torkat hår. Efter flera behandlingar ser håret ut friskt och välskött.

Mask för att stärka håret

Smält 18-20 g kakaosmör i ett vattenbad, tillsätt 25 ml varm vassla och 6 droppar patchouli eterisk olja. Exponeringstiden är en halvtimme.

Masken förstärker hårrötterna, återställer effektivt hårstavarnas struktur.

Hårväxtmask

1 medium lök hackad till ett tillstånd av potatismos, slipa bra med 1 msk. l. burdockolja, späd gradvis ut blandningen med 250 ml vassla.

Kompositionen appliceras på hårrötterna och isoleras med en handduk. Om du inte har för känslig hårbotten, för att förbättra hårets effekt kan du dessutom täcka med polyeten. Exponeringstiden är 15 min.

Eftersom bögen kan orsaka irritation, skölj omedelbart av masken om det uppstår obehagliga känslor.

Masken förbättrar blodcirkulationen, aktiverar metabolismen av rötterna, stimulerar hårväxten, förbättrar deras utseende.

Mask med rågbröd för näring och hydratisering

Med tre skivor rågbröd skär av skorporna, smula köttet, häll 250 ml varm mjölkvalle. Efter 15 minuter dränerar du vätskan genom ostkot, tillsätt 2 msk. l. färglös henna och 1 msk. l. burdock olja. Exponeringstiden är en timme.

Kontra

Vassleja tolereras vanligtvis väl och är extremt sällan orsaken till allergiska reaktioner. Innan du använder både själva serumet och formuleringarna med dess inkludering, måste du dock utföra ett toleransprov.

Det är med ett så överkomligt och effektivt sätt att ta hand om hårvård som vi mötte idag. Och låt nu vassle ge oss fördelar, inte bara i matlagning, men också som kosmetik för hår. Det är så trevligt och glatt att vara inte bara hälsosam, men också vacker.

Och för själen kommer vi att lyssna idag till NIKOS IGNATIADIS - I Classic Mood.

Mask för hår från hemlagat serum

Mejeriprodukter kommer att ha en positiv effekt på kroppen, inte bara om du äter dem. Serum hår masker kan fungera underverk.

Fördelarna med serummasker

Serum eller kefir innehåller många fördelaktiga substanser som inte bara stärker och regenererar, utan också terapeutisk effekt. Genom att göra maskerna på egen hand bara två gånger i månaden kommer du snart att märka en positiv effekt:

 • förlusten kommer att minska
 • tillväxten kommer att accelerera
 • håret blir mindre sprött och mer "levande";
 • delade ändar försvinner;
 • håret blir mer glänsande, frodigt och tjockt;
 • bota mjäll
 • torrhet kommer att försvinna.

Den största fördelen med vassle, som en ingrediens i maskernas sammansättning, är dess mångsidighet. Detta verktyg är helt lämpligt för alla typer av hårbotten. Vitaminerna A, B, C och E i kompositionen närmar och förstärker torrt hår, vilket gör det starkt och elastiskt. Aminosyror minskar aktiviteten hos talgkörtlarna, så problemet med oljig glans försvinna helt efter ett tag.

Användbara spårämnen (kalium, fosfor och kalcium) förstärker hårstrukturen, men de blir mindre känsliga för skador. Protein - huvuddelen "byggnad" av kroppen är ansvarig för tillväxten.

Hur man gör vassle hemma?

Hur man lagar vassle

Snickare och de som länge har använt sådana masker, rekommenderas att använda en naturlig produkt, som är hemlagad. Effekten blir starkare än från butikskosmetik, och resultatet är mer långsiktigt och märkbart.

Självkokning tar lite tid. Men tro mig, insatsen kommer att vara värt det. För att få produkten behöver du 2 liter mjölk, en tesked gräddfil, en sik och en gasbindning.

 • koka mjölk (om det är pastöriserat, det är inte nödvändigt);
 • tillsätt gräddfil, mixa;
 • rengör för en dag på en varm plats;
 • sur mjölk i en halvtimme för att värma i ett vattenbad, det är bättre att inte blanda det;
 • Så snart mjölken är krökt, ta bort pannan från ugnen (det är viktigt att förhindra kokning).
 • från den erhållna osten för att dekantera vätskan, placera massan i gasväv och klämma väl (du kan lämna produkterna i gasbindning under en tid);
 • dekanterat serum bör kylas och hällas i glasvaror, förvaras på en sval plats.

Som ett resultat av dessa enkla åtgärder får du läckra hemlagad keso och vassla, som inte bara kan användas för kosmetiska ändamål. Det är användbart att dricka, du kan lägga till degen.

Försök att göra masker och för ansiktet. Huden kommer se frisk ut, ung och frisk. Dessutom kan torka ansiktet med serum dagligen rengöra huden, göra den matt, elastisk, bli av med oljig glans och åldersfläckar.

Maskrecept

Det finns många recept för masker. Var och en av dem löser ett problem:

Du behöver bara gnugga serumet i hårbotten och fuka håret, var särskilt uppmärksam på tipsen.

 1. Öka elasticiteten

Lika mängder vassle blandat, ett avkok av burdock och kamille.

Sex matskedar krossad havregryn häll två koppar vassla och blanda noggrant.

För att göra ditt hår starkt och friskt kan du göra en honungsbaserad mask. För att göra detta blandas 6 teskedar honung (naturligtvis flytande) med ett glas vassla och äggulor (2 delar).

Blanda 1 ägg och ett glas vassla. Hårets struktur efter att ha använt en sådan mask kommer att återställas, spetsarna kommer sluta skära.

Några droppar aloejuice läggs till ett glas vassla. Några månader med att använda masken - och håret blir tjockt och glänsande.

 1. Bli av med splittrade slut och äta

Fyra matskedar av bryggerjäst blandas med ett stort glas vassla. Denna mask ska tvättas av två gånger. Först med en lösning av vatten och vassle (mjölk). Sedan - vatten med citronsaft.

 1. Minska sebaceous körtelaktivitet

Blandning, perfekt för fet hår. Samma mängd vit kosmetisk lera och vassle blandas till konsistensen av tjock grädde, tillsätt några droppar olja (burk eller oliv).

Masker ska göras regelbundet 1-2 gånger i veckan. Då, bara en månad, kommer de första resultaten att märkas.

Hur man gör en mask?

Korrekt valt recept och regelbunden användning är hälften av framgången på vägen till vackert och tjockt hår. För att masken från serumet ska producera en effektiv effekt måste du göra det på rätt sätt.

Mjölken är mycket viktig. Det är bättre att köpa en rustik. Resultatet blir mer märkbart, och själva produkten är mer användbar.

Vid masker är det viktigt att blandningen är homogen: inte för tjock eller flytande, utan klumpar. Det är lättare att applicera jämnt och tvätta sedan av det.

Masken ska vara varm. Efter applicering på håret måste du lägga ett duschlock på huvudet och linda huvudet med en handduk med en handduk i en halvtimme.

Tvätta av masken med varmt vatten. För varmt eller kallt vatten är dåligt för både hårbotten och håret, vilket gör det dimmare. Du kan skölja håret med ett avkok av örter eller vatten med citronsaft för att göra dem skina och jämnhet. Blödtork rekommenderas inte.

Användningen av vassle för hår hemma

Erfarna hemmafruar lämnade alltid en gul klar vätska efter att ha lagat hemlagad ost. Vete närmar sig och återfuktar, ger krönorna strålning och silkighet. Whey-koncentrat är ett annat namn för en hälsosam produkt. Applicera serumet började för några århundraden sedan, en värdefull vätska hade stor framgång med ädla skönheter.

Användning av vasslehår

Användbara egenskaper vassla:

 1. Återställer krökets struktur;
 2. Skyddar nagelbandet från skador.
 3. Det närmar och fuktar.

Användning det berodde på läkningskompositionen:

 • proteiner;
 • laktos;
 • mineraler;
 • av vitaminerna A, grupperna B, E, C.

Kontraindikationer - individuell intolerans. Var noga med att kontrollera kompositionen för en allergisk reaktion för att undvika skador.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hemlagad vassle recept

Du kan köpa färdig vassle, men det blir mycket lättare att få den magiska vätskan själv och det blir mycket mer användbart.

ingredienser:

 • 500 ml mjölk;
 • 20 gr. svart bröd
Beredning och appliceringsmetod:

Du kan göra mjölkvassla med 2,5% eller 3,2% mjölk, häll den i ett öppet kärl, sätt bröd och lägg det på en varm plats i två / tre dagar, varefter yoghurt kommer att visa sig. Lägg det i en emaljad glaspanna och värm upp till 80 grader, inte mer. Spänn de resulterande ostflingorna genom en sikta och få en gul vätska. Processen med att laga vassle är klar, förvaras i kylskåp. Den läckande vätskan bidrar till att återfuka torra, missfärgade trådar, underlättar kamning av lockiga och fladdrande krullar.

Hårspolning

En serumsköljning skyddar mot ultraviolett strålning och termiska effekter. Tvättning efter shampooing löser problemet med magnetisering. Du kan späda den sura produkten med vatten eller örttekok, applicera två / fem gånger i månaden.

Hemlagad hårmask recept med serum

Hårvård med fermenterade mjölkprodukter gör det enkelt att byta professionell kosmetika. Hypoallergena, det närmar och fuktar så mycket som möjligt, reanimerar efter färgning och mekaniska effekter.

Mask för tillväxt

Resultat: För ökad hårväxt bör du använda naturliga recept som är beredda med egna händer.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 3 vitlöksklyftor;
 • 8 droppar citrongräsolja.

Förberedelse och användningsmetod: rör den pikanta massan i mejerivätskan, introducera aromatisk olja. Gnid in i huvudets epidermis, låt i ytterligare fyra minuter, tvätta noga kvar.

Mask från att falla ut

Resultat: ett prisvärt förfarande hjälper till att motverka håravfall och för volymen av sällsynta tunna krullar.

ingredienser:

 • 35 ml serum;
 • 18 gr. bovete mjöl;
 • 3 äggulor.

Beredning och appliceringsmetod: rör kornspulveret och kylda ägg i en sur vätska. Fördela den färdiga pastan i rotzonen, värm matfilmen, vila i femtio / sjuttio minuter. Skölj med kallt vatten, annars ökar proteinerna och det blir mycket svårt att ta bort i denna form.

Mask att stärka

Resultat: återställer stammarnas struktur från rötterna till spetsarna.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 18 ml kakaosmör;
 • 6 droppar patchouliumeter.

Beredning och appliceringsmetod: Lägg till mjölkprodukt och tillsätt bäckgymnar och eteriska oljor. Applicera en homogen massa efter tvättning, retreating fyra centimeter från början av tillväxten. Efter att ha vilat en kvart timme, tvätta av på vanligt sätt. För maximal effekt, tvätta håret med serum en gång i veckan.

Mask att återställa

Resultat: Med recept från serum kan du skydda krullarna mot exponering för solljus, hårdmetallkammer och termiska omslag.

ingredienser:

 • 30 ml serum;
 • 12 ml cashewolja;
 • 12 droppar kayaputolja.

Förberedelse och användningsmetod: I en blandare, slå mjölkbasen tillsammans med mutter och aromatisk olja. Sprid på torra strängar, värme och varma med hårtork. Skölj med schampo efter två timmar.

Mask för färgat hår

Resultat: Stärker håret efter kemisk exponering, bidrar till långsiktigt bevarande av pigment.

ingredienser:

 • 35 ml serum;
 • 5 ml citronsaft;
 • 15 gr. kokosnötolja.

Beredning och appliceringsmetod: pressa saften och slå ihop med en mjölkaktig vätska och tät olja. För att använda de färdiga medlen efter tvätt, fördela jämnt på lås. Efter fyrtiofem minuter för att slutföra hemvård.

Mask för fettigt hår

Resultat: Folkrecept normaliserar fettrötternas tillstånd, har en bakteriedödande effekt.

ingredienser:

 • 15 ml serum;
 • 10 gr. röd lera;
 • 4 droppar grapefruktolja.

Beredning och appliceringssätt: Blanda det marockanska pulvret med ett helande medel och citruseter. Sprid vid rötterna på våta strängar, slutför proceduren om en halvtimme.

Mask för torrt hår

Resultat: bli av med torrt hår, förlust av elasticitetsmaskor.

ingredienser:

 • 10 ml serum;
 • 10 ml rött vin;
 • 25 ml tranbärsjuice.

Beredning och appliceringsmetod: Skaka vätskekomponenterna noggrant, applicera lock på hela tillväxtområdet, linda fast och lämna masken över natten. Efter uppvaknandet skölj.

Mask för split ends

Resultat: För vackra välskötta tips, bör du regelbundet använda hårprodukter.

ingredienser:

 • 20 ml serum;
 • 4 droppar essentiell olja av ylang-ylang.

Förberedelse och användningsförfarande: fördela de kombinerade komponenterna på våta spetsar, lämna i femtio minuter. Ylang-oljan kan ersättas med en annan viktig eterisk olja.

Mask för glans

Resultat: återupplöser tråkiga lockar, ger mjukhet och silkiness.

ingredienser:

 • 15 ml serum;
 • 5 ml äppelcidervinäger;
 • 8 ml mandelolja.

Förberedelse och appliceringsmetod: tillsätt frönvinäger och stenolja till den vätska som återstår från osten. Applicera på torra trådar, inslagna, håll i minst fyrtio minuter. Ta bort den vanliga metoden.

Fläckmask

Resultat: lätt lindrar mjäll, lugnar irriterade hudhuden i huvudet.

ingredienser:

 • 5 msk. skedar av serum;
 • 2 tsk socker
 • 2 msk. skedar av kaffe.

Förberedelse och appliceringsmetod: Blanda den söta sanden med doftande tjockt, tillsätt den vätska som samlas upp från osten. Gnid den resulterande vattnet i hårbotten i tre till fyra minuter och lämna sedan ytterligare sex. Tvätta noggrant.

Mask med vassla och honung

Resultat: för att återanpassa dehydrerade, sköra strumpor, för att ge volymen till tunna lock lätt hemma.

ingredienser:

 • Art. sked serum;
 • 3 msk. skedar av honung;
 • tesked semolina.

Förberedelse och användningsmetod: Efter att ha kombinerat honung med semolina, späd den resulterande pastaen med en sur produkt. Spridas från rötterna och över hela längden är det önskvärt att sätta ihop en film. Efter att ha väntat i femtio minuter, slutföra hemvård.

Mask med serum och ägg

Resultat: För att snabbt återställa blekta krullningar med en porös struktur.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 3 ägg;
 • 7 droppar citron eterisk olja.

Förberedelse och användningsmetod: piskade ägg med näringsvätska, tillsätt aromolja. Sprid på strängar, linda matfilm och torka, efter trettio minuter kan avlägsnas.

Mask med vassle och havregryn

Resultat: löser stratifierat nagelband, mättade vitaminer, mineraler, ger styrka och volym.

ingredienser:

 • 35 ml serum;
 • 15 ml spannmål;
 • pyridoxinampull.

Förberedelse och användningsmetod: Häll havregryn med varm vätska (serum kan inte kokas, det kommer att förlora dess användbara egenskaper), stäng och låt stå i tjugo minuter. Efter att ha piskat massan tills den är jämn i en mixer, tillsätt vitamin B6. Att bearbeta torra lås, för att bibehålla inte mindre än en timme.

Serum och Aloe Mask

Resultat: närmar och fuktar, förhindrar bräcklighet och uttömning av lockar.

ingredienser:

 • 25 ml serum;
 • 15 ml aloejuice;
 • 9 ml hasselnötolja.

Förberedelse och användningsmetod: Håll avskuren skott i kylskåpet i minst 24 timmar, pressa aloejuice, kombinera med fermenterad mjölkprodukt och jordnötssmör. Att använda efter tvättning, täcker med struktur på all längd. Tjugofem minuter att spola.

Mask med serum och jäst

Resultat: En magisk vassleprocess hemma stärker och accelererar tillväxten.

ingredienser:

 • 40 ml serum;
 • 6 tabletter av öljäst
 • 2 äggulor.

Förberedelse och användningsförfarande: Krossa tabletter i pulver, kombinera med äggulor och varm näringsvätska. Korrekt behandlade rötter, och sedan kan fördelas över hela längden. Efter en och en halv timmes åtgärd, komplett med sköljning.

Mask med serum och vit lera

Resultat: mot naturligt fet hår och för densitet, rekommenderas att använda naturliga recept.

ingredienser:

 • 45 ml serum;
 • 15 gr. lera;
 • 5 gr. stärkelse.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda kaolin med potatispulver, späd ut den fermenterade mjölkprodukten. För att bearbeta området av rötterna, ha på sig ett duschlock, vänta en halvtimme, då kan du ta bort medicinsk komposition.

Mask med vassla och peppar

Resultat: hjälper till att påskynda tillväxten av friska krullar.

ingredienser:

 • 5 msk. skedar av serum;
 • 2 gr. cayennepeppar.

Beredning och appliceringsmetod: Vid förberedelse, undvik att bränna pulver på huden, förbered en mask med handskar. Efter blandning av komponenterna med en pensel, fördela på rötterna och skölj noggrant med kallt vatten efter 10 minuter. om det börjar brinna mycket, spola det.

Video: Hur och vart ska man använda vassle hemma

Recensioner om användning av hårserum

Jag använder serum för hårväxt i sex månader. Jag gnuggar var fem dagar för natten, krullarna förlängs med nio centimeter.

Regelbundet med sina folkrättsmedel, de långa lockarna. Masken för hår från vassle är en av favoritarna, och den karakteristiska lukten avlägsnas av citron och rosmarin etrar.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>Nästa Artikel
Masker för täthet och hårväxt hemma