Psoriasis medicin


Att välja ett botemedel mot psoriasis för patienter som lider av denna sjukdom är inte så lätt. Effektiva droger för vissa patienter kan ha en svag effekt för andra, så det finns ingen universell botemedel.

Det bästa botemedel mot psoriasis

De bästa läkemedlen för psoriasis är de som hjälper till att uppnå långvarig remission hos en patient. Psoriasis kan inte fullständigt botas, därför anses en signifikant framgång i behandlingen vara sjukdomsperiodens sjukdom, när de utrotande symtomen inte uppenbaras.

För behandling av psoriasis är det nödvändigt att agera i ett komplex. Läkare ordinerar externa salvor, piller och vitaminer - inuti, så att behandlingen av sjukdomen är så mångsidig som möjligt. Bland förberedelserna för extern användning rekommenderad grädde:

 • Akriderm är en mycket effektiv lösning som ger ett positivt resultat redan i slutet av den andra behandlingsveckan. Det inflammatoriska svaret minskar signifikant, plackerna blir mindre i storlek. På grund av det faktum att hormonal salva kan den inte användas under lång tid;
 • Mesoderm är en hormonell kräm för två gånger användning, när en positiv reaktion från läkemedlet för behandling av psoriasis uppnås kan dess användning minskas till en gång i veckan. Cremen används i kurser i tre veckor;
 • Dayvoneks - ett icke-hormonellt medel, för många patienter är det bästa botemedlet för psoriasis. Applicera inte mer än två månader, varefter de tar en paus
 • Läkemedlet på naturliga ingredienser - medicin Inderm för psoriasis åtföljs inte av utvecklingen av en allergisk reaktion.
 • Kartalin - smörjmedel med fett, så använd det säkert, men det har en viss beständig lukt. Icke-hormonella läkemedel och Kartalin, inklusive kan användas under en lång tid, eftersom läkemedlet inte är hälsofarligt.
 • Daivobet - ett läkemedel för psoriasis baserat på kalcipotriol och betametason. Det hjälper bra med psoriasis på palmerna och det är den bästa salvan för psoriasis på benen. Men är kontraindicerad för användning i hårbotten. Ansök inte längre än en månad.

Effektiva psoriasisbehandlingar

En effektiv medicin för psoriasis på kroppen produceras inte bara av utländska företag utan också av lokala tillverkare. Ryska droger för psoriasis i form av salvor är billigare, samtidigt som inte alla utländska droger ger den förväntade effekten. Även om priserna på utländska droger för psoriasis kan vara flera gånger högre än kostnaden för lokala fonder.

Listan över läkemedel för psoriasis kommer att rekommendera den behandlande läkaren och notera effektiviteten hos vissa föremål. Det är möjligt att behandla psoriasis utan dyra mediciner och inhemska droger. Läkemedlet ASD är till exempel inte dyrt, men det används framgångsrikt vid behandling av sjukdom.

Inte bara salvor kan användas för terapi, men även injektioner. Intramuskulära injektioner för många patienter är effektiva läkemedel mot psoriasis, eftersom de tillåter långvarig remission, men antiallerga läkemedel och vitaminer rekommenderas för patienter att förbättra effekten av de viktigaste drogerna. Bland de injicerbara läkemedlen som används:

 1. Immunomodulatorer Pyrogenal, Polyoxidonium, Timalin.
 2. Glukokortikosteroider Diprospan, Metipred, Prednisolon.
 3. Immunsuppressiva medel - moderna mediciner för psoriasis Stelara, Humira, Remicade.

Bland de effektiva drogerna i många forum rekommenderas asiatiska droger. Kinesisk medicin för psoriasis hemma enligt tillverkarens rekommendationer kommer att ge en utmärkt effekt vid behandling av sjukdomen. Men i många forum är patienternas uppfattning bara motsatsen.

Kinesiska psoriasisläkemedel Kungens skinn, Iganerjing, Fufang och Teslas medicin inspirerar inte förtroende och har ingen progressiv verkan annat än inverkan av inhemska droger. Även om det är ett billigt botemedel mot psoriasis, slösa inte tid på användningen av tvivelaktiga kosttillskott.

Huvudpsoriasismedicin

Det bästa botemedel mot psoriasis i huvudet är schampon och emulsioner med en helande effekt. Dessa är Zinocap, Skincap, Friederm Zinc, Friderm Tar, Squafan. Effektiva droger för psoriasis på huvudet är schampon med tjära, schampon med ketokonazol, och för barn finns det en särskild barnlinje.

Patienter noterar att salicylsalva, Naphtaderm med naftalanolja, Dayvonexsalva med kalcipotriol, Magnipsor med fett är effektiva för många. Dessa läkemedel kan behandla psoriasis produktivt, schampo och lotion för psoriasis ger ingen speciell hälsorisk eftersom de är baserade på naturliga ingredienser.

I svåra fall är patienter med psoriasis i hårbotten ordinerad och läkemedel för injektion. De är ganska effektiva eftersom de går direkt i blodet och ger en bra effekt. Preparat för injektionsbehandling är cyklosporin, metotrexat (tillgängligt i tabletter), soriatan.

Psoriasismedicin på armbågar

Den mest effektiva medicinen för psoriasis på armbågarna är hormonella droger Flumetazon, Cloveit, Triamcinolone, Hydrocortison. Det rekommenderas också att ta med psoriasispreparat som innehåller vitamin D - För personer med psoriasis utvecklas en speciell linje av sådana läkemedel. Med kombinationen av dessa grupper av läkemedel är det i de flesta fall möjligt att stoppa sjukdomsprogressionen.

Om det finns behov av att fortsätta behandlingen och inte alla tecken på psoriasis har försvunnit i händerna, så kopplar läkarna drogerna med zink. Det enklaste läkemedlet för nagelspsoriasis är vanlig zinksalva, som kan köpas på något apotek. Det har en utmärkt effekt på nagelarnas problemområden och händerna, fingrarna och med det extra intaget av antihistaminer uppnås förbättringar i terapi snabbare.

Behandla psoriasis på armbågarna kan vara en mängd olika droger, inklusive piller och salvor. Bland de externa läkemedlen rekommenderar läkare Lusterin salva, Methotrexate tabletter, Imupsor, Silimar. God effekt ges av Diprosalik och Diprospan, liksom det relativt nya läkemedlet Reamberin. För psoriasis i lederna rekommenderas dessutom vitaminer och kondroprotektorer.

Ny botemedel mot psoriasis

Nytt i behandlingen av psoriasis - biologiska läkemedel som har en bra effekt, men kräver införande av en läkares övervakning. Det nyaste läkemedlet för psoriasis för 2018 är Cosentics, Psoridel, Netakimab. De kan påverka även de mest allvarliga formerna av sjukdomen. De är dock inte beroendeframkallande och har hög effektivitet även vid långvarig användning. Ett nytt läkemedel för psoriasis på ben och armar kan förhindra psoriasisartrit.

Läkemedlet Xamiol - syntetiskt skapat vitamin D, tillverkas i form av salva och gel. Basen av drogen är inte bara vitamin, men betametason, vilket kraftigt ökar läkemedlets effekt. Xamiol är ett läkemedel som snabbt lindrar rodnad och plack, det hjälper till att lindra klåda och effektivt rensa huden från tillväxt och har minst kontraindikationer och biverkningar.

Nya läkemedel för hudpsoriasis kan reglera produktionen av T-lymfocyter och cytokiner, vilka är ansvariga för att upprätthålla inflammatorisk process i kroppen, vid nivån på effekter på DNA. Effekten av droger är mild. Läkemedel för hudens psoriasis är inte beroendeframkallande och kan rekommenderas för långvarig användning.

Och kom ihåg att det är omöjligt att bota psoriasis med medicinska droger, men för att uppnå en långsiktig remission är det ganska realistiskt.

Förteckning över de mest effektiva psoriasis tabletterna

Hej, kära läsare. Nu läkemedelsföretag producerar olika tabletter för psoriasis, som bidrar till att eliminera symptomen på sjukdomen genom att undertrycka dess spridning. Korrekt valda läkemedlet har en positiv effekt, förutsatt att patienten har till fullo uppfyllt rekommendationerna från läkaren, utan att bryta dosering skrivs ut och bota.

Vilka orala läkemedel ordineras för psoriasis? Hur använder man dem korrekt? Vad är en lista med kontraindikationer? Allt du lär dig från dagens artikel.

Vilka läkemedel ordineras?

Behandling av psoriasis måste vara komplex. Flera typer av läkemedel ordineras för att uppnå bästa möjliga terapeutiska effekten:

 • Antihistaminer. De är nödvändiga om sjukdomen utvecklas akut, åtföljd av svår klåda, brännande av huden.
 • Hormonala piller. De bidrar till en snabb återhämtning på grund av antiinflammatorisk verkan. Accepteras i samband med andra medel.
 • Enzymer. De hjälper till att undertrycka den inflammatoriska processen, förbättra kroppens skyddande egenskaper.
 • Kelater. Med hjälp av dem är utvecklingen av patologi långsammare: Tecken på förgiftning och inflammationsfaktorer elimineras.
 • Hepatoprotectors. Dessa läkemedel ordineras för störningar i matsmältningssystemet, eftersom detta kan försvaga immunförsvaret.
 • Antibiotika. Dessa är läkemedel som föreskrivs för akut patologi. De eliminerar inflammation, hämmar spridningen av plack på frisk hud.
 • NSAID. Icke-steroida läkemedel har en lugnande effekt på huden väl med klåda, svullnad, smärta (särskilt i psoriasisartrit).
 • Cytotoxiska läkemedel eller immunosuppressiva medel. Hämma bildandet av antikroppar mot sina egna epitelvävnader.
 • Homeopati. Naturliga ämnen i hjärtat av sådana fonder orsakar färre biverkningar.

Alla läkemedel ordineras av läkaren individuellt, med hänsyn till sjukdomsutvecklingen, patientens ålder, kroppens egenskaper, förekomsten av kontraindikationer. Självbehandling är farlig!

VÅRA READERS RECOMMEND!

Klåda, skalning, rodnad och andra symptom går bort! Våra läsare använder redan den här metoden. Läs mer...

antihistaminer

Vilka antiallergiska läkemedel ordineras? Det finns flera generationer av droger i denna grupp:

Första generationen

De har en stark, men kort åtgärd, så de måste ofta dricka - upp till 3 gånger per dag. På grund av sin lugnande, soporifika effekt, ordineras de till dem i vilka sjukdomsförloppet orsakas av stress. De slutar snabbt klåda, hjälp i kampen mot sömnlöshet.

Efter 2-3 veckor efter att ha tagit sådana antihistaminer uppstår missbruk, så drogerna bör alterneras.

Här är en lista över piller:

Andra generationen

Konstruerad för att behandla både svåra och kroniska former av psoriasis. Det är nog att dricka dem en gång om dagen, eftersom de har en lång terapeutisk effekt. Ett stort plus - de orsakar inte sömnighet:

Tredje generationen

De är inte beroendeframkallande. Dessa är metaboliter som eliminerar bränning, klåda med en minimal uppsättning biverkningar. Resultatet är redan synligt den första dagen. För bästa effekt rekommenderas att kombinera dem med kalciumberedningar.

Här är en lista över metaboliter som används för att behandla psoriasisskador:

hormonell

Dessa är allvarliga läkemedel som är förbjudna att ta utan att rådfråga en läkare. Med felaktigt utvalda doser kan det påverka hälsan avsevärt.

metipred

Syntetisk läkemedel som har antiinflammatorisk, antihistamin effekt på kroppen. Minskar utbredningsgraden av onormala celler i hudens vävnader genom att undertrycka immunförsvaret.

Effektiv metipred i svåra former av sjukdom, psoriasisartrit. Priset börjar från 300 rubel.

betametason

Dessa tabletter har visat sig vid behandling av vulgär, pustulär, guttatpsoriasis, skada på hårbotten samt psoriasisartrit.

Kontraindikationer - graviditet, amning, barndom, hjärt-, vaskulär patologi, svåra hudskador i svampens natur.

immunstimulerande medel

Dessa är läkemedel som stimulerar immunitetens arbete.

milgamma

Med denna medicin behandlas psoriasis på kroppen, huvudet. Apotek säljer kapslar och tabletter. Den aktiva beståndsdelen är vitamin B1 och B.

Läkemedlet bekämpar perfekt inflammation, smärta, svullnad. Det aktiverar också regenerering av huden. Priset varierar från 300 till 1400 rubel.

Befungin

Det har på patientens kropp psoriasis antiseptisk, analgetisk, regenererande, immunostimulerande effekt. En stor fördel är den nästan fullständiga säkerheten för människor, tack vare vilket läkemedlet har fått upp till 100% positiv feedback. Kostnad - 500-600 rubel.

Hepatore licopid

Tabletter med vilka det är möjligt att uppnå justering och stimulering av immunitet. På grund av detta försvinner psoriasisplakor, klåda, rodnad reduceras. Läkemedlet har antiinflammatorisk, antibakteriell, skyddande, immunmodulerande, regenererande effekt på huden.

Det hjälper till att bli av med inte bara psoriasis, men också andra hudproblem. Den allmänna kursen är 10-20 dagar beroende på patologins svårighetsgrad. Den maximala kostnaden kan nå upp till 2000 rubel.

enzymer

Om symtom på psoriasis åtföljs av matsmältningsstörningar, kan följande läkemedel förskrivas:

 • Mezim forte - tagen tre gånger om dagen, 2 tabletter vid måltiderna;
 • Creon 10.000, 1-2 kapslar tre gånger om dagen;
 • pankreatin;
 • panzinorm;
 • Wobenzym.

Köp någon av dessa droger kan finnas i onlineapoteket. Leverans till någon stad via posten av Ryssland.

kelatorer

De ordineras före eller under behandling för att rensa kroppen av skadliga ämnen, toxiner. tabletter:

 • Vitt kol;
 • Aktivt kol;
 • Filtrum.

hepatoprotectors

Dessa läkemedel ordineras för att bevara leverns funktion, eftersom psoriasis kan störa sitt arbete (priserna är i rubel):

 • Heptral (1600-2000);
 • Karsil (350-400);
 • Allohol (från 200).

antibiotika

Dessa läkemedel är endast föreskrivna av en läkare när det behövs, när psoriasis är svår med tillsats av infektion. Det kan vara:

Kom ihåg att antibiotika undertrycker både patogen och fördelaktig mikroflora. För att återställa det, tas probiotika tillsammans med dem - Eubikor, Bakset, Linex och andra.

retinoider

Dessa är läkemedel med vitamin A. De normaliserar celldelning, vilket är mycket viktigt vid kampen mot psoriasis.

neotigazon

Det är värt det kanadensiska läkemedlet Neotigazon är ganska dyrt (från 2000 till 4000), men på grund av dess effektivitet motiverar det dessa medel. Utsedd under en allvarlig form av sjukdomen, när annan behandling inte räcker.

Den allmänna terapeutiska kursen är 4 månader med kort paus, under vilken patienten genomgår fototerapi.

Cytostatika eller immunsuppressiva medel

De undertrycker immunitet genom deras antidepressiva egenskaper. Det rekommenderas att ta sådana droger:

 • cyklofosfamid;
 • cyklosporin;
 • merkaptopurin;
 • azatioprin;
 • Metotrexat och analoger (tabletter från Österrike, Ryssland, Israel).

homeopati

Dessa är säkra, pålitliga droger som inte orsakar negativa följder och har minst kontraindikationer. Den mest populära homeopatiska åtgärden för psoriasis är Psoril. Finns i form av granuler, tabletter och salvor värda cirka 750 rubel per förpackning.

Efter att ha använt det här läkemedlet, försvinner pustulära utslag, brinner, klåda, nedsänkning av huden. Det kan användas under perioden för förvärring och under remission.

Kosttillskott och vitaminer

De har en mild effekt, förbättrar hudens tillstånd, stöder immunitet. Vi rekommenderar dessa tillägg för psoriasis:

Det finns många vitaminer nu, så välj de som du gillar bäst. Billiga kosttillskott är inte mycket olika i komposition från de dyra.

Psoriasis tabletter av en ny generation

Kinesisk Xiao Yin Pian

Deras kostnader börjar från 1200 rubel för 120 tabletter. Denna beredning innehåller naturliga komponenter av vegetabiliskt ursprung, vilket eliminerar inflammation, aktiverar produktionen av nya epidermis celler.

Kinesiska forskare hävdar att läkemedlet fuktar huden, lindrar hyperemisk utslag, klåda, närmar kroppen med energi. Ta pillarna ska vara tre gånger om dagen (5-7 stycken) under månaden.

Fumaderm

Mycket dyrt men mycket effektivt tyskt botemedel med fumarsyra för att eliminera symptomen på psoriasis. Priset börjar från 25 tusen rubel. Nästan 65% av patienterna som tar dessa piller visar fullständigt försvinnandet av psoriasisplack 6 veckor efter start av behandlingen.

Läkemedlet är dock mycket giftigt, det sätter på levern, så det är viktigt att ta hepotoprotorer med den.

Imupsora

En indisk homeopatisk behandling som har en antiinflammatorisk, regenererande, inflammatorisk effekt på psoriasishud. Priset är litet - ca 400 rubel per förpackning.

Kom ihåg att främst psoriasis piller har en stor lista över kontraindikationer och negativa sidoreaktioner.

Var därför säker på att konsultera med din läkare innan du börjar behandling. Detta gäller särskilt för kvinnor och barn, eftersom många droger är förbjudna för denna patientgrupp. Välsigna dig

Effektiva psoriasispiller

Psoriasis är en vanlig sjukdom som är känd sedan antiken. För närvarande finns det många olika metoder för att bli av med sjukdomen, inklusive psoriasis tabletter.

Tabletter mot hudpsoriasis har en ganska stark effekt. Dessutom kan fördelarna med terapi med tabeller vara relaterade till lätt att använda.

Behandlingsförloppet och pilleregimen förskrivs individuellt, med tanke på svårighetsgraden av den inflammatoriska processen och patientens allmänna tillstånd.

Typer av psoriasis tabletter

De vanligaste och populära drogerna för behandling av psoriasis är:

Fumaderm (Fumaderm). Produktion: Tyskland. Det genomsnittliga priset per paket är 26 500 r.

För behandling av psoriasis kan du använda de mest effektiva metoderna, som innehåller fumarsyra. En av dessa droger är Fumaderm. De första positiva resultaten visas efter 6 veckors användning.

Ibland noteras Fumaderm, svår klåda, illamående, kräkningar och epigastrisk smärta vid användning av Fumaderm. För att minska biverkningar rekommenderas att du dricker medicinen med färsk mjölk.

Neotigazon. F.Hoffmann La-Roche (Pateon) Kanada. Genomsnittligt pris - 2300 sid.

Med utvecklingen av svår psoriasis, liksom i fall då andra medel för att bli av med psoriasis inte var tillräckligt effektiva, utsetts Neotigazon i en dos av 35 mg. under dagen och en gradvis minskning av 10 mg till en slutdos på 10 mg.

Behandlingskursen är 4 månader med en paus, under vilken externa medel för psoriasis och fototerapi används. Piller med utveckling av psoriasis Neotigason är praktiska att använda, men det finns fortfarande stor risk för biverkningar.

Recensioner av patienter på läkemedlet Neotigazon är mest positiva, trots att dessa tabletter med manifestationer av psoriasis rekommenderas endast i allvarlig form av sjukdomen.

Behandlingen med Neotigason bör fortsättas under lång tid tills fullständig återhämtning av huden på de områden som påverkas av psoriasis.

TABLETS PSORIL. Tillverkare: Alkoy LLC (Ryssland). Kostnad: 570 sid.

Immunomodulatorisk psoril rekommenderas att ta minst 3 gånger om dagen 30 minuter före en måltid (eller en timme efter en måltid). Psoril är ordinerat som ett extra läkemedel vid behandling av psoriasis.

Patienter bekräftar läkemedlets effektivitet. Man måste komma ihåg att med psoriasis symptom kan tabletter och granuler kombineras med schampon, geler, sprayer etc. Läkemedel i denna grupp bidrar till snabb avlastning från klåda, hudflakning och också förhindra mer allvarliga hudsjukdomar.

Metotrexat. Tillverkare: Ryssland. Kostnad: från 210 s. per förpackning.

Metotrexat hämmar celldelning i psoriasishud. Dessutom förhindrar toxiciteten hos Mototrexat deras fortsatta aktivitet. Innan behandlingen fortsätter med Methotrexat, är det nödvändigt att genomgå en diagnostisk undersökning för att detektera koncentrationen av trans-isomerer i blodet.

Methotrixat tas i 5 mg 2 gånger om dagen i 7 dagar (under förvärring av psoriasis). Sedan tar en veckospridning och kursen upprepas. När remission rekommenderas att ta 2,5 mg av läkemedlet för en dag minst 10 dagar. Dosering för barn bestäms individuellt. Metotrexat används ofta i kombination med Prednisolon (5-10 mg.) Och Kars.

Metotrexat är ett cytotoxiskt läkemedel som kräver särskild vård vid användning. Ganska ofta, mot bakgrunden av allmän terapi, kan läkemedlet provocera erythroderma och reumatoid artrit och därigenom leda patienten till funktionshinder.

Metotrexat har många biverkningar som inkluderar:

 • utveckling av allvarliga patologier hos njursystemet;
 • cystit;
 • migrän huvudvärk;
 • kränkningar av matsmältningsorganet;
 • gingivit, stomatit, faryngit.

Dessutom kan metotrexat med långvarig administrering orsaka förändringar i benmärgen och leveren, så mottagningen av detta läkemedel ska endast ordineras av en högt kvalificerad specialist, med hänsyn till kroppens allmänna tillstånd.

Under stationära förhållanden, under överinseende av en läkare, kan Mototrexat ersättas med ett mildare läkemedel: Cyclosporin-A (700-800 r). Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingskursen bör inte överstiga 8 veckor.

TABLETS LAMIZIL. Tillverkare: Novartis Pharma AG, Schweiz. Kostnad: 2105 sid.

Lamisil är ordinerat som ett extra medel mot utvecklingen av svampformen av psoriasis. När du tar drogen krävs vård, eftersom det finns ett konsonantverktyg som heter Laminin.

Indikationer för användning av läkemedlet är:

 • svampsjukdomar i nagelfalanxen;
 • mykos av epidermis och hårbotten på huvudet;
 • slemhinnan candidiasis och hud.

Effektiviteten av detta verktyg i kampen mot psoriasis-manifestationer har inte bevisats, så patienter är försiktiga med detta läkemedel.

 • Atifin -1760 r;
 • Terbizil - 950 r;
 • Exifin - 670 r;
 • Exiter - 590 r;
 • Thermikon - 500 r;
 • Fungerbin - 300 sid. (10 TB);
 • Binafin - 260 r;
 • Terbinafin - 240 s.

Likopid. Tillverkare: Peptek (Ryssland). Kostnaden för förpackning är i genomsnitt 1500 p.

Licopid tabletter är immunmodulerande läkemedel som signifikant hämmar den inflammatoriska processen i kroppen. Behandlingen går som regel utan allvarliga biverkningar. Ibland är det möjligt att ta en liten ökning av kroppstemperaturen (38 ° C) i det första skedet av att ta pillerna.

Tabletter tas inom 10 dagar (2 ton per dag). Efter en daglig paus återupptas läkemedlet vid 1 TB. under dagen i 10 dagar. Med utvecklingen av svåra former av psoriasis, förlängs behandlingstiden till 20 dagar (utan paus).

Läkemedlet är kontraindicerat under graviditet och amning, med hypertermi, autoimmuna sjukdomar. Gravid läkemedel är kontraindicerat. Dessutom stoppas piller när psoriasis symptom uppstår vid ödem, klåda och hudutslag.

Det är viktigt att komma ihåg att tabletterna är ordinerade av läkaren i avsaknad av en positiv effekt från andra metoder. Patientrecensioner säger att detta läkemedel lindrar psoriasis manifestationer så snabbt som möjligt.

Analoger av Licopid är:

 • Viferon (150 r.);
 • Bronhomunal (450 p.);
 • Isoprinosin (800 p.).

Närmast verkan av Licopid är läkemedlet Romurtid, producerat i Japan. I Ryssland används inte detta verktyg.

Altai Mummy. Tillverkare: Ryssland. Genomsnittlig kostnad per paket - 280 s.

Drogen normaliserar metaboliska processer, återställer immun- och nervsystemet, hjälper till att neutralisera klåda. Tabletter mumiyo med utveckling av psoriasis rekommenderas att ta 2 p. under dagen (30 minuter före frukost och mellan måltider). Kursens längd är 1 månad, då tas en 10 dagars paus och kursen upprepas igen. Man bör komma ihåg att mummitabletter är mindre effektiva än externa medel, men många patienter noterar att psoriasisplack på huvud, ben och händer har minskat avsevärt efter att ha tagit det.

IMPSOR (Imupsora CHARAK) Ursprungsland. Indien. Kostnad: 380 s.

Dessa psoriasistabletter verkar direkt på huden och undertrycker aktiviteten i den inflammatoriska processen, vilket leder till en minskning av peeling och rodnad på händer, huvud och ben. Imupsora hänvisar till homeopatiska läkemedel och kan tjäna som det främsta botemedlet för det milda stadium av psoriasis. Dessutom kan Imupsor psoriasistabletter användas vid behandling av de allvarligare stadierna av psoriasis.

Fördelar med att använda Imupsor tabletter:

 • drogen orsakar en tidigare och långvarig eftergift;
 • Imupsora hjälper till att lindra klåda;
 • tabletter kompletterar den grundläggande behandlingen;
 • läkemedlet lindrar patientens ångest.

Imupsor används ofta som ett tillägg till immunosuppressiva medel, såsom metotrexat och cyklosporin, vilket ökar deras effekter. Dessutom kan antihistaminer (Tavegil, Claritin, etc.) samt sedativa (Valerian, Motherwort tincture etc.) ordineras mot klåda.

Silimar. Tillverkare: VILAR (Ryssland). Kostnad: 150 s.

Silymar är ett annat homeopatiskt medel som används som hjälpmedel. Det är ganska svårt att svara på frågan om dessa piller hjälper till att utveckla psoriasis, så vilken åtgärd liknar adsorbenter och tar bort toxiner från kroppen. Patienter noterar dock en förbättring av kroppens allmänna tillstånd när de används.

Kinesiska apotekstabletter

XIAO YIN PIAN. Tillverkare: Heilongjiang Pharmaceutical Group Fuhe Huaxing LLC. Kostnad: 1300 s. (120 tabletter).

Många patienter är intresserade av frågan om vilka kinesiska piller som finns mot psoriasis symptom?

Kinesiska forskare har utvecklat en effektiv tablettpreparation mot psoriasis-manifestationer - Xiao Yin Pian, som innehåller växtdelar av naturligt ursprung. Dessa komponenter riktas mot inflammatorisk process och producerar snabbt nya hudceller.

Indikationer för användning Xiao Yin Pian är avlägsnande av otränklig klåda och hyperemisk utslag, liksom avlägsnande av psoriasisskador. Kinesiska läkare hävdar att Xiao Yin Pian mättar kroppen med vital energi och fuktar patientens hud. Enligt anmärkningen måste sådana piller för psoriasis symptom dricka 3 p. per dag (5-7 delar) i 30 dagar.

De senaste drogerna för behandling av psoriasis

Medicinen går vidare och med hjälp av bioteknik som använder monoklonala antikroppar utvecklas nya droger för att bekämpa allvarliga sjukdomar, inklusive psoriasis. Dessa medel har förmåga att undertrycka T-lymfocytaktivitet punktvis.

Gruppen av nyaste droger omfattar:

 • Ustekinumab (Stelara drog). Kostnaden för injektionslösningen varierar från 141 000 till 240 000 rubel;
 • Remicade (Leophilisate). Kostnaden varierar från 27 700 till 51 000 rubel;
 • Humira (rr för injektion). Priserna varierar från 25 000 till 58 000 rubel;
 • Simponi (rr-injektion). Den genomsnittliga kostnaden för 61 000 rubel;

Alla dessa läkemedel tillverkas i form av lösningar. De har utvecklats med genteknik och har använts sedan 2003. Monoklonala antikroppar verkar punktvis på ett givet mål. Med utvecklingen av sjukdomen är monoklonala antikroppar mycket effektiva, men kostnaden för preparat som innehåller monoklonala antikroppar är ganska hög och det är svårt att köpa dem i vanliga apotek.

Det är nödvändigt att genomgå läkarundersökningar i tid och för att klara alla nödvändiga tester och innan du använder något läkemedel ska du rådgöra med din läkare. Detta kommer att undvika allvarliga komplikationer för kroppen.

Hur man behandlar psoriasis i hårbotten

Psoriasis är en kronisk sjukdom i huden av icke-infektiös typ, som hör till gruppen av scaly herpes, som ofta är lokaliserad på huvudet. Kunna provocera allvarliga kränkningar i en persons fysiska och psykiska tillstånd. Den största risken för psoriasis vid möjlig utveckling av psoriasisformer av artrit och hepatit. Men att veta hur man behandlar psoriasis på huvudet, kan du undvika sådana allvarliga konsekvenser.

Detta är utseendet på utslag i hårbotten.

skäl

VIKTIGT ATT VET! Ett botemedel som kommer att rengöra din hud och lindra psoriasis för alltid. Läkare i hemlighet började ge råd till sina patienter! Läs mer >>>

Psoriasis är en icke-smittsam sjukdom, med de faktorer som det anses vara:

 1. Mjuk mekanisk effekt på huvudets hud i form av friktion, gnidning, intensiv kamning.
 2. Användningen av kosmetika för hårvård som irriterar huden.
 3. Allergiska reaktioner som kännetecknas av ett konstant utseende.
 4. Torrt hår och hårbotten i huvudet, manifesterad i form av mjäll, vilket är orsaken till utvecklingen av seborrhepspsoriasis.
 5. Frekvent stress och depression.
 6. Förekomsten av sjukdomar av icke-infektiös typ.
 7. En abrupt förändring i livsstil, manifesterad i avvisandet av dåliga vanor eller efter stelna dieter, liksom väderförhållanden när man flyttar till en annan klimatzon.
 8. Ärftlig predisposition
 9. Hormonala störningar.
 10. Felaktig och otrolig mat.
 11. Missbruk av dåliga vanor.

symptom

Den kliniska bilden av sjukdomen beror på typen av psoriasis:

1. Plaque

Den vanligaste formen av sjukdomen diagnostiseras hos nästan 90% av patienterna med psoriasis. Karaktäriseras av följande funktioner:

 • De inflammerade hudområdena i huvudet är röda och de är täckta på toppen med grå hud som är torr och skalig. Vid lesionsplatsen noteras en lokal temperaturökning;
 • Det grå skiktet kan lätt avlägsnas, och den röda huden under den är snabbt skadad och blödar.

Sådana områden av den drabbade huden kallas psoriasisplakor. De tenderar att öka i storlek, slå samman med andra plack och därigenom bilda hela kluster.

2. Teardrop

Manifierad i form av hudskador som liknar droppar, där det finns torrhet, rodnad och svullnad. Den främsta orsaken till utvecklingen av guttatpsoriasis är streptokockinfektion.

3. Pustulär

Den allvarligaste typen av psoriasis, kännetecknad av utseendet på huden på bubblans huvud eller blåsor, fylld med en klar vätska, pustler. Huden runt dessa lesioner förvärvar rodnad och svullnad. I pustulär form av psoriasis föreligger en stor sannolikhet för en exacerbation när den klara vätskan inuti vägen ger plats för purulent innehåll.

Psoriasis på huvudet av någon av de tre typerna kan botas: foto före och efter.

stadium

Utvecklingen av psoriasis i hårbotten karakteriseras av staging:

 1. Progressive. Inledningsskedet orsakas av ett stort antal små formationer som tenderar att växa snabbt och förena.
 2. Stationär. Vid detta tillfälle upphör tillväxten av plack som börjar bli täckta med skalor.
 3. Regressiv. Det finns en resorption av plack, en minskning av flakningen av huvudets hud, och bildningen blir blek.

behandling

Terapeutiska åtgärder som syftar till att bli av med psoriasis kännetecknas av komplexitet, vilket innefattar både yttre och inre effekter på sjukdomen. De viktigaste rättsmedel för psoriasis på huvudet är:

1. Medicinering


I närvaro av måttliga eller svåra former av sjukdomen behandlas psoriasis med droger:

 • Reamberin. Presenterad i form av en lösning avsedd för dropp. På grund av den antihypoxiska och återställande effekten är huvudinsatsen inriktad på att avlägsna berusningsskyltar. Huvuddelen av läkemedlet är bärnstenssyra, känd för dess antioxidantegenskaper, liksom förmågan att mätta cellerna med syre.
 • Metotrexat. Läkemedlet används endast om det är nödvändigt att bota de allvarliga formerna av sjukdomen. Åtgärden syftar till att bromsa processen med celldelning. Mottagning sker intravenöst eller muntligt. På grund av förekomsten av ett stort antal biverkningar används läkemedlet först efter medicinskt samråd.
 • Diprospan. Tillhör en grupp hormonella droger. På grund av de många kontraindikationer som föreskrivs för svåra former av psoriasis.

2. Sjukgymnastik

Fysioterapi är väl etablerad vid behandling av hårpsoriasis. Hittills har de mest beprövade och mycket effektiva metoderna för fysioterapi effekter:

a) Fototerapi

Det är ett sätt att undertrycka tecken på psoriasis genom ultravioletta strålar. PUVA-terapin, som föreslår exponering för ultraviolett strålning, har visat sig mest positivt. Bestrålning utförs efter att ha tagit en fotosensibilisator, ett läkemedel som ökar känsligheten hos huden till ljus. Efter mottagandet blir det möjligt att tränga in i ultraviolett ljus i de djupare skikten av huden, vilket gör det möjligt att effektivt behandla sjukdomen.

b) Kryoterapi

Metoden kännetecknas av kortvarig exponering för kyla på de drabbade hudområdena i huvudet. Kärnan i förfarandet är följande:

 • patienten ligger i en speciell enhet som ser ut som en kamera och kallas cryosauna;
 • En kall gas med en temperatur på -130 grader lanseras in i kammaren. Resultatet är ögonblicklig kylning av huden, liksom stimulering av naturliga skyddsprocesser.
 • patienten befinner sig i denna position i några minuter.

Effekten av kryoterapi uppnås efter att ha fullgjort en hel kurs på 30 sessioner. Varje dag kan upp till 4 procedurer utföras som hjälper till att eliminera klåda och smärta, inflammationsprocesser.

c) Laserterapi

I detta fall används lasern. Dess fördel ligger i de terapeutiska effekterna på den drabbade huden utan att påverka friska områden. Förfarandena är smärtfria och ofarliga: detta uppenbaras i avsaknad av ärr och efterföljande pigmentering efter behandling.

3. Krämer och salvor

För att bli av med psoriasis genom lokala preparat är det lämpligt att använda:

a) krämer

Följande föreningar har visat sig bra:

 • Pikladol. Hög effektivitet av grädden uppnås endast med komplex behandling av sjukdomen. Det har en ljus antiinflammatorisk mjukningseffekt. Främjar snabb regenerering av huden. Verktyget används tills sjukdomen återkommer.
 • Tsinokap. Huvudkomponenten, som representeras av pyrithionzink, har en antibakteriell effekt som väcker bakteriernas död.
 • Psorilom. Den har en rik växtsammansättning med ett rikt innehåll av vitaminer, på grund av vilket desinfektion av huvudets hud. Det har också en sårläkning och antimykotisk effekt.

b) salvor


Experter rekommenderar att du använder:

 • Naftaderm. Salvan är känd för att effektivt undertrycka kliande känslor på huvudet. Karakteriseras av regenererande, analgetiska, antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Huvuddelen är Naftalanolja, vilket ger läkemedlet en uttalad lukt av olja. Appliceringsmetoden reduceras till en enkel applicering av salva på huden under håret utan att gnugga. Behandlingskursen är 5 veckor.
 • Salicylsalva. Basen av läkemedlet är syran med samma namn, som kännetecknas av frånvaron av provokerande sidreaktioner.
 • Dayvoneks. Salvan har en viskös konsistens med en genomskinlig färg. Huvudämnet är kalcipotriol, som är en syntetisk analog av vitamin D.

4. Lotioner

Även "försummad" psoriasis kan botas hemma. Glöm inte att smita en gång om dagen.


Olika lotioner är också effektiva mot psoriasis:

 • Belosalik. Det hör till gruppen hormonella medel, som inkluderar betametason och salicylsyra. I kombination med varandra har dessa ämnen antiinflammatorisk, antihistamin, antiseptisk effekt, åtföljd av avlägsnande av kliande känslor. Lätt att applicera lotionen beror på närvaron av ett speciellt munstycke för att spruta de drabbade områdena av huvudet.
 • Diprosalik. Den har en liknande komposition. På bekostnad av en spray sätts det med lätt gnidning. Effektivt för lindring av symtom och inflammationsprocesser.
 • Calamine. Läkemedlet har en naturlig komposition som innehåller zink och kalamin. Resultatet är en antiinflammatorisk och kylande effekt.

5. Shampoo


Shampoos i behandlingen av psoriasis på huvudet i håret är indelade i flera kategorier:

a) Dogternye

Kompositionerna innehåller nödvändigtvis tjära av björk, pil och barrträd i form av tall och enbär. Dessa komponenter bidrar till

 • avlägsnande av överskott av talgsmässiga manifestationer
 • hudrening av döda celler;
 • tvätta salvor oljig konsistens;
 • avlägsnande av inflammation och klåda;
 • undertryckande tillväxten av svampmikroorganismer.

De mest effektiva schamponerna: "Friderm Tar", "Psoril", "Algopiks". De har en lugnande effekt, klarar av kliande känslor på huden.

b) antifungala

En kraftfull antifungal effekt uppnås genom att öka klåda sensationerna i början av användningen av schampon. Den aktiva substansen i den aktuella gruppen är ketokonazol.
Den mest effektiva schampo-antifungala gruppen anses vara "Nizoral":

 • sanitiserar svampskador
 • lugnar huden
 • läker de drabbade områdena.

Shampoo är lämplig för att bekämpa alla typer av svampskador på huvudet.

c) medicinsk

Medicinsk kategori av schampon kännetecknas av närvaron av:

 • salicylsyra;
 • urea;
 • ihtiola;
 • zink och andra.

De har en uttalad antibakteriell och fuktgivande effekt. Medicinska schampon presenteras i ett stort sortiment. Den mest populära är "Skin Cap", lämplig för en annan typ av svamphudsskador. "Skin Cap" säljs också som en aerosol. Den appliceras externt genom att spruta på håret på ett avstånd av 15 cm.

6. Folkmekanismer

För att avlägsna manifestationerna av psoriasis, använd ofta recept av traditionell medicin. Var uppmärksam på den mest prisvärda för användning hemma:

a) Oljor:

 • Essential. Ofta används eteriska essenser: ylang-ylang, oregano, myrra, sandelträ, pelargon. Havtornsolja är inte mindre effektiv vid behandling av en sjukdom. Det har en lugnande effekt, desinficering och regenerering av huden.
 • Linfrö. Linfröolja hjälper till att stoppa inflammation, lindra puffiness och läka snabbt de drabbade områdena i huvudet.

Masker för huvudet är gjorda av de nämnda oljorna:

Recept # 1:
 • burdock olja i mängden av ett par skedar är blandat med 5 droppar ylang-ylang och kamille;
 • blandningen upphettas och gnids i huvudets hud;
 • masken lämnas i 40 minuter, tvättas sedan av med schampo.

Ett positivt resultat uppenbaras vid accelererad läkning av huden, förbättrar hårstrukturen och förhindrar håravfall.

Recept # 2:
 • druvfröolja i mängden en tesked blandad med en matsked av grapefruktmassa;
 • 10 droppar citron-essens tillsätts;
 • oljeblandningen gnids i de drabbade områdena och lämnas i en halvtimme;
 • efter det att den önskade tiden har gått, tvättas masken av.

b) Tvålmedel


Den särskilda populariteten hos denna tvål beror på följande egenskaper:

 • förbättrad blodcirkulation;
 • förstörelsen av patogena bakterier
 • desinfektion av de drabbade områdena
 • avlägsnande av smärtsamma och kliande känslor.

Tvättmedelstvål kan ha en tömningseffekt. Detta bör beaktas hos patienter med ökad torr hårbotten. Du bör också vara förberedd för det faktum att tvålen har en ganska skarp lukt.

c) Lök

Recept för behandling av psoriasis: lök krossas, inslagna i gasväv och appliceras på den drabbade huden i några minuter. Efter hela huvudet måste du tvätta det med kallt vatten och applicera salva till platsen för plackplacering.

7. Diet

En av de främsta orsakerna till psoriasis är allergiska reaktioner. Under behandlingsperioden är det viktigt att följa en viss kostnäring:

 • uteslutning från kost av alkoholprodukter
 • Förekomsten av en bråkdel, som innebär att man äter mat i små portioner och håller pausen på tre timmar.
 • minimera saltintaget;
 • avvisande av rökt kött och pickles;
 • undantag från kosten av konstgjorda tillsatser i form av färgämnen och konserveringsmedel;
 • frekvent konsumtion av färska grönsaker och fruktprodukter;
 • daglig konsumtion av fermenterade mjölkprodukter.

Psoriasis i hårbotten före och efter behandlingen

förebyggande

För att förhindra utseende av psoriasis i hårbotten är användbar:

 1. Undvik överhettning och solbränna.
 2. Tid att diagnostisera och behandla sjukdomar.
 3. Tvätta noga och kamma håret.
 4. Tvätta huvudet regelbundet med läkande schampon.
 5. Håll dig till en hälsosam och näringsrik kost.
 6. Skydda dig mot negativa känslor och undvik stressiga tillstånd.
 7. Välj kosmetiska produkter för hårbotten och hårvård enligt deras typ.

Även om psoriasis i hårbotten är en allvarlig sjukdom, kan behandlingen vara snabb och smärtfri. Det viktigaste är att följa läkarens rekommendationer och noggrant övervaka deras hälsa, förhindra några patologiska manifestationer.

Psoriasis tabletter - vi behandlar effektivt

Psoriasis avser sjukdomar vars behandling sällan görs utan läkemedelsbehandling. När patologi använde tabletter av olika grupper. Det använder anti-nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel, hormoner, lugnande medel och många andra. Att uppnå den önskade eftergiften utan att kroppen skadas är möjlig med hjälp av ett kompetent val av droger och deras rätt kombination.

Lite om psoriasis

Människokroppen är en fantastisk mekanism vars arbete kan störa under påverkan av många faktorer. Stress, dåliga vanor, genetisk predisposition, hudskador, nedsatt immunitet - allt detta kan orsaka sjukdomen, på grund av vilken huden blir täckt av obehagliga fläckar som har en rödaktig eller rosa nyans. Plackor skalar, kliar, som leder till svårt obehag hos patienten.

Dessutom har fläckarna ett obehagligt estetiskt utseende, vilket ger upphov till stark återhållsamhet, patientens ovillighet att dyka upp i samhället. Psoriasisläkemedel - piller, salvor, vitaminer, injektioner och många andra medel gör det möjligt att eliminera obehagliga manifestationer på kroppen, lindra inflammation, klåda, peeling, torrhet. För att ta reda på vilka piller som hjälper till med psoriasis, bör du ta reda på vilka som är de viktigaste grupperna av droger.

Typ av droger för psoriasis

Psoriasis kräver komplex behandling. Endast på detta sätt är det möjligt att snabbt avlägsna sjukdomsförstörelsen och eliminera de huvudsakliga manifestationerna. Läkemedelsgruppen omfattar:

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • antiallergiska läkemedel;
 • antibiotika (används för att infektera plack);
 • sorbenter, enzymer;
 • vitaminer;
 • gepatoprotektory;
 • immunsuppressiva;
 • immunomodulatorer;
 • biologics;
 • retinoider.

Alla ovanstående läkemedel tas oralt och väljs av läkaren efter att en diagnos har gjorts i enlighet med kroppens individuella egenskaper och sjukdomsförloppet.

Effektiva psoriasispiller

Många patienter letar efter svaret på hur man väljer piller för psoriasis, vilket hjälper till att glömma att varje medicin kan verka på en viss organism på olika sätt. Tabletter för hudens psoriasis bör ordineras uteslutande av en läkare, eftersom många droger orsakar allvarliga biverkningar och kan bara förvärra situationen.

Salvor och tabletter används enligt ett visst schema. Endast på detta sätt är det möjligt att uppnå önskad effekt, eliminera komplikationer.

Immunostimulerande läkemedel

Immunostimulerande medel används inte i medicin för så länge sedan. Verkan av droger syftar till att stimulera cellens immunitet, vilket har en positiv effekt på psoriasisens gång.

milgamma

Används som medicin för psoriasis på huvudet och andra delar av kroppen. Läkemedlet är tillgängligt i form av kapslar och tabletter. De aktiva ingredienserna här är vitaminer B, B1. Dessutom innehåller den lakokain, natriumhydroxid, cellulosa och andra komponenter. På grund av den unika sammansättningen av Milgamma har antiinflammatorisk regenererande effekt, minskar smärta. I psoriasis reglerar läkemedlet kroppens nervfunktioner, främjar inrättandet av blodmikrocirkulation och förbättrar immuniteten.

Priset varierar från 300 till 1300 rubel, beroende på förpackningen och frisättningsformen.

Befungin

Befungin har många åtgärder som positivt påverkar psoriasisens gång. Läkemedlet har en regenererande, immunostimulerande, analgetisk och antiseptisk egenskaper. Bedömning av recensionerna är dessa piller ett effektivt och säkert medel.

Trots den effektiva effekten av Befungin orsakar agenset ibland biverkningar. Dessa inkluderar: störning i orgorna i mag-tarmkanalen, allergiska utslag, irritabilitet. Med utvecklingen av sådana tillstånd bör man sluta ta piller och samråda med en specialist.

Tillgänglig medicin i form av kapslar eller injektionsvätska. Priset på tabletter varierar mellan 500 och 600 rubel.

Hepatore licopid

Heptor Licopid tabletter stimulerar och korrigerar immunitetens arbete. Heptor Likopid behandlar huden psoriasis på grund av den milda effekten på processen med celldelning av dermis. Drogen av läkemedlet innefattar immunostimulerande, skyddande, antiinflammatorisk, regenererande, hepatobeskyttande och antibakteriell. Läkemedlet används i olika hudsjukdomar.

Licopid är kontraindicerat under graviditet, vid förhöjd kroppstemperatur, hos barn under 3 år och hos patienter som har dålig tolerans mot läkemedlets komponenter. I de flesta fall tolereras tabletterna väl, i sällsynta fall finns hypertermi. Med en ökning av kroppstemperaturen, bör du avbryta mottagandet av pengar, kontakta din läkare.

Behandlingsperioden med Licopid är från 10 till 20 dagar. På dagen förskrivs patienten 1 - 2 tabletter. Dosens längd och dosen bestämd av läkaren i enlighet med patologins gång. Läkemedlets pris beror på doseringen, från 200 till 1800 rubel.

immunsuppressiva medel

Ofta använder psoriasis en grupp läkemedel som ger artificiell immunitetsundertryckning. Tack vare detta är det möjligt att minska cellulär mykos vid sjukdom, vilket är nödvändigt för att uppnå en eftergivningsperiod.

metotrexat

Recensioner av metotrexat tabletter för psoriasis indikerar en effektiv effekt av läkemedlet, men användningen av läkemedlet är endast tillåtet under strikt medicinsk övervakning, eftersom läkemedlet har många biverkningar. Det är visat metotrexat med omfattande lesioner av dermis (mer än 20%), svåra former av nagelspsoriasis, använd ofta sådana tabletter för hårbotten i psoriasis, atypisk, vulgär, pustulär psoriasis.

Metotrexat-tabletter har många biverkningar:

 • skador på lever och njurar;
 • matsmältningsstörningar
 • yrsel, huvudvärk, illamående
 • allergiska reaktioner;
 • minskad förmåga hos kroppen att motstå infektionssjukdomar;
 • under graviditeten finns risk för förlossning.

Prismetotrexatabletter beror på att doseringen är från 200 till 500 rubel.

Att använda verktyget på egen hand, även för en kort tid, är extremt farligt. Kontrollera din medicinering med din läkare.

Cyclosporin Hexal

Cyclosporine Hexal är ett psoriasispiller som har en immunosuppressiv effekt. Läkemedlet används i många hudsjukdomar. Kontraindikationer är barnens ålder, graviditetsperioden och amning och förhöjd kroppstemperatur. Ciklosporin används som föreskrivet av en läkare i kombination med andra läkemedel. Priset på droger från 800 till 1000 rubel, den exakta kostnaden bör kontrolleras på apoteket.

Hormonala piller

Man tror att hormonpreparat, till exempel pentoxifyllin, är mycket effektiva.

metipred

Metipred avser syntetiska glukokortikosteroidläkemedel, har antiinflammatorisk, antiallergisk effekt. Läkemedlet har förmågan att hämma immunförsvaret, vilket ibland är nödvändigt för att minska frekvensen av cellulär mykos. Metipred är ordinerad för hudpatologier, eksem, lupus erythematosus, psoriasis, inklusive psoriasisartrit. Priset på läkemedlet varierar från 200 till 400 rubel, beroende på doseringen. Läkemedlet används uteslutande under överinseende av en läkare. Oberoende användning av produkten är hälsofarlig och kan förvärra situationen.

betametason

Ett annat hormonellt läkemedel som används i medicinsk praxis för behandling av psoriasis. Betametason är en effektiv botemedel mot psoriasis i huvudet och andra delar av kroppen. Tabletter används bland patienter med sådana typer av sjukdomar som psoriasis vulgaris, pustulär, guttat, psoriasisartrit och några andra typer av patologi. Läkemedlet är kontraindicerat under graviditet och amning, småbarn, patienter som lider av hjärtsjukdomar och blodkärl, psykiska störningar, med svåra svampinfektioner. Behandlingsförloppet och doserna av Betamethason bestäms av läkaren i enlighet med karaktären av sjukdomsförloppet. Priset på tabletter från 130 till 400 rubel, beroende på doseringen. Den exakta kostnaden för drogen måste anges i ett apotek eller på tillverkarens hemsida.

Det finns också icke-hormonella medel. Calciumglukonat hjälper också bra.

Homeopatiska medel

Homeopatiska läkemedel kännetecknas av god effekt och relativ säkerhet.

Psorilom

Psoriasispsoriasistabletter bidrar till snabb eliminering av skador på kroppen, lindrar irritation, rodnad, skalning, inflammation. Drogen bekämpar patologins huvudsakliga manifestationer, läkning av sår, sprickor, minskning av området som påverkas av psoriasisplakor. Recensioner av Psoril tabletter med psoriasis indikerar en positiv effekt av läkemedlet, dess effektivitet och säkerhet.

Köp medicin i webbutiken genom att besöka tillverkarens hemsida. Priset på ett homeopatiskt medel är 1000 rubel. Den exakta kostnaden finns i apoteket. Läkemedlet är kontraindicerat till barn upp till 3 år, såväl som hos patienter med individuell intolerans mot komponenterna i läkemedlet.

retinoider

Namnet retinoider är härledda från ordet retinol, så i medicinsk praxis kallar de vitamin A. Med hjälp av dessa verktyg är det möjligt att normalisera graden av celldelning, vilket är viktigt för psoriasis.

neotigazon

Många patienter frågar vilka tabletter att dricka för kroppens psoriasis utan hälsoskador? Retinoider anses vara säkra för behandling av många hudsjukdomar. Neotigazon används för psoriasis för att återställa graden av cellulär mitos. Läkemedlet är kontraindicerat vid intolerans mot läkemedlets komponenter under laktationsperioden och graviditet vid nedsatt njur- och leverinsufficiens i kombination med behandling med andra läkemedel baserade på vitamin A. Dessa tabletter har positiva recensioner bland många patienter. Priset på medel sträcker sig från 2000 till 4000 rubel.

Neotigazon används exklusivt för den behandlande läkaren, självbehandling är inte tillåtet.

antiallergisk

Antiallerga läkemedel ordineras för att eliminera symtomen på sjukdomen, såsom klåda, svullnad, rodnad.

suprastin

Baserat på recensionerna - det är ett effektivt piller för psoriasis, som vanligen används för att eliminera allergiska manifestationer. Suprastin används som adjuvansbehandling, eliminerar väl klåda, svullnad och har en liten hypnotisk effekt. Kontraindikationer inkluderar graviditetstiden, laktation, förekomst av sjukdomar i andningssystemet, inklusive bronkialastma. Förbjudna läkemedelspatienter med hjärtsjukdomar, njurar, lever. Biverkningar är sällsynta, försvinner efter avskaffandet av piller. Suprastin pris från 150 till 500 rubel. Kostnaden beror på läkemedlets förpackning.

Tavegil

Tavegil är ett anti-allergiframkallande läkemedel som har en blockerande effekt på histaminreceptorer. Läkemedlet används i olika allergiska sjukdomar. Tabletter har antipruritisk verkan, kan ta bort puffiness, rodnad. Verktyget används inte bland barn upp till ett år, under amningstiden, i närvaro av allergikomponenter i läkemedlet. Priset Tavegila varierar från 150 till 250 rubel.

Tsetrin

Recensioner av medicin för psoriasis Tsetrin i de flesta fall positiva. Drogen eliminerar försiktigt patologins manifestationer, har en relativt säker effekt.

 • graviditet;
 • amning;
 • individuell intolerans mot verktygets komponenter;
 • njursjukdom, lever;
 • gammal och barnåldern.

Priset på medicinen är från 150 till 250 rubel. Den exakta kostnaden måste klargöras på apoteket.

hepatoprotectors

Hepatoprotektorer upprätthåller och återställer leverfunktionerna, vilka är allvarligt drabbade av psoriasis.

Geptral

Heptral - piller för psoriasis med antidepressiv förmåga. Under behandling av psoriasis har Heptral en positiv effekt på leverfunktionen, vilket är nödvändigt för en framgångsrik behandling av patologi.

 • graviditet;
 • allergi mot verktygets komponenter.

Biverkningar är sällsynta, rapporter om överdos har inte rapporterats. Priset på drogen är 1,5-2 tusen rubel.

karsil

Det är tillåtet att ta detta läkemedel för psoriasis hemma, eftersom läkemedlet är baserat på naturliga ingredienser i form av örter. Huvudkomponenten är den prickade mjölktisteln. Växten är mättad med goda vitaminer, tanniner, mineraler.

 • barn under 5 år
 • barn under 12 år
 • individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Pris Kars är från 350 till 400 rubel. Du kan kontrollera kostnaden i ett apotek eller webbutik.

Phosphogliv

Att besvara frågan, vilka piller behandlar psoriasis, det är omöjligt att ignorera det hepatoprotektiva ämnet Phosphogliv. Tack vare växtbaserad medicin har den en mild effekt på levern, förlänger eftergivningsperioden och lindrar symtom vid sjukdomens förvärmning.

 • amningstid
 • barn under 12 år
 • individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Pris Phosphogliv från 500 till 1500 rubel.

Silimar

Silimär används ofta i lever och gallvägar. I psoriasis används läkemedlet för att återställa och förbättra leverns funktioner. Tack vare detta är det möjligt att rensa kroppen av toxiner och sönderdelningsprodukter.

 • ålder upp till 12 år
 • amning;
 • graviditet;
 • allergi.

Pris 125 - 300 rubel.

Essentiale

Läkemedlet har en positiv effekt vid behandling av psoriasis. Läkemedlet förbättrar lipidmetabolism, hjälper till att eliminera negativa ämnen och sönderdelningsprodukter från kroppen.

 • barn under 3 år
 • allergi mot verktygets komponenter.

Priset varierar från 700 till 2000 rubel, beroende på förpackningen.

sorbenter

Under sjukdomen samlas många negativa ämnen och toxiner i människokroppen. Sorbenter krävs för borttagning och rening. Gruppen av dessa läkemedel innefattar:

enterosgel

Läkemedlet är baserat på metylsilicinsyra. Läkemedlet har en utmärkt sorbing effekt. Verktyget är säkert även under graviditet och amning. Priset varierar från 350 till 450 rubel.

Polifipan

Polyphipan rensar helt och hållet kroppen av toxiner och sönderdelningsprodukter, normaliserar matsmältningssystemet. Vid psoriasis har den en sorberande effekt som har en fördelaktig effekt på patologins gång och gör att du snabbt kan ta bort plack från huden.

 • sår, gastrit
 • individuell intolerans mot verktygets komponenter.

Kostnaden för läkemedlet varierar från 100 till 200 rubel.

polisorb

Med psoriasis binder Polysorb på ett tillförlitligt sätt och tar bort slagg, sönderdelningsprodukter och patogener från kroppen.

 • magsår i mag och tarmar;
 • allergisk mot läkemedlets komponenter.

Beroende på dosen varierar priset på fonderna från 100 till 400 rubel.

antifungal

Antifungala läkemedel används för att förhindra sekundär plackinfektion i psoriasis med svampinfektioner.

Lamisil

Lamisil används ofta i psoriasis i huvudet, naglar och andra delar av kroppen. På grund av det faktum att läkemedlets effektivitet i kampen mot sjukdomen inte har bekräftats officiellt, bör den endast användas som föreskrivet av en läkare.

 • barn under 2 år
 • allergi mot komponenterna i produkten;
 • graviditet och amning.

Lamizil kostar mellan 500 och 1000 rubel. Priset beror på dosen av läkemedlet.

vitaminer

Vitaminterapi spelar en viktig roll vid behandling av skalig berövande. Anrikningen av kroppen med vitaminer och mineraler har en positiv effekt på patientens allmänna välbefinnande och hans förmåga att motstå sjukdomen. Populära vitaminberedningar är:

 • folsyra;
 • latsetin;
 • mummy tabletter;

Läs mer om folsyrabehandling här.

Trots den relativa säkerheten av vitaminer rekommenderas att de används enligt ordination av en läkare. Annars kan hypervitaminos utvecklas.

Psoriasis tabletter av en ny generation

Modern vetenskap står inte stilla. Forskning inom psoriasis kan du upptäcka nya och effektiva medel i kampen mot patologi.

laminin

Laminin produceras genom särskild bearbetning av kycklingäggsextrakt. Studier inom detta område har visat att efter fertilisering av ett ägg finns en massa användbara delar i embryot, vilket har en fördelaktig effekt på psoriasisens gång. Dessutom innehåller Laminin mer än 20 användbara aminosyror, vitaminer och mineraler. Läkemedlet används i olika typer av patologi. Erhöll både negativa och positiva recensioner av patienter. Verktyget är väldigt populärt. Läkemedlets pris anges på den officiella webbplatsen för tillverkarens företag, är cirka 2,5 tusen rubel.

Fumaderm

Fumaderm är ett läkemedel baserat på fumarsyra. Recensioner av patienter om verktyget indikerar en effektiv effekt av läkemedlet. Behandlingen av psoriasis med Fumaderm utförs under överinseende av en läkare med en gradvis ökning av dosen. Bland biverkningarna noteras matsmältningssjukdomar, utslag på kroppen, en generell försämring av hälsan. Kostnad Fumaderm är från 25 tusen rubel. Du kan köpa läkemedlet på den officiella hemsidan.

Imupsora

Indiskt läkemedel som har en direkt effekt på den mänskliga huden, undertrycker den inflammatoriska processen. Imupsor är en kraftfull homeopatisk medicin som används i alla typer av patologi. På grund av läkemedlets unika sammansättning har den antipruritiska, antiinflammatoriska, regenererande effekten. Kostnaden för drogen är relativt låg, cirka 400 rubel.

Kinesisk medicin för psoriasis

Psoriasismedicin från Kina idag är mycket populära. Kinesiska piller har fått många positiva recensioner från patienter runt om i världen. Populära lösningar inkluderar Xiao Yin Pian (Xiao Yin Pian). Läkemedlet eliminerar klåda, inflammation, hjälper till att minska graden av celldelning, rensa dermis från plack. Det ungefärliga priset på läkemedlet på företagets hemsida är 1000 rubel.

Psoriasis är en allvarlig kronisk hudsjukdom. Drogterapi bör vara omfattande, uteslutande vald av en certifierad specialist. Att svara på frågan vilka psoriasispiller är mest effektiva, man kan inte ge ett bestämt svar. Verkan av ett visst läkemedel beror på kroppens individuella egenskaper och egenskaperna hos sjukdomsförloppet hos en viss patient.Nästa Artikel
10 orsaker till håravfall: tips och tricks