Hårtork Beskrivning, egenskaper, typer och val av hårtork


Goddag, kära besökare av projektet "Välkommen till IS!" Avsnittet "Tekniken"!

Jag är glad att presentera en artikel om en hushållsapparat, utan vilken de flesta av de rättvisa sexhårtorkarna - inte kan föreställa mig livet. So.

Hårtork (Eng. Fan) - En elektrisk apparat som ger ett riktat flöde av uppvärmd luft. Det viktigaste inslaget i hårtorken är möjligheten att leverera värme exakt till ett visst område.

Ursprunget av ordet "fen" är associerat med det tyska varumärket FOEN, registrerat 1941 och hänvisar till den varma alpina vinden "fen".

Hårtork enhet

En hårtork tillverkas vanligtvis i form av en rörsektion, inom vilken en fläkt och en elvärmare finns. Ofta är torkarens kropp utrustad med ett pistolgrepp.

Fläkten drar luft genom en av rörsektionerna, luftflödet passerar av elvärmaren, värmer upp och lämnar röret genom motsatt sektion. Olika munstycken kan installeras på hårbortsrörets utsignal, vilket ändrar luftflödet. Ingångssnittet är vanligtvis stängt med en grill för att förhindra att stora föremål, som fingrar, kommer in i håret.

Ett antal modeller av hårtorkar gör att du kan justera temperaturen och luftflödet vid utloppet. Temperaturreglering uppnås antingen genom att parallellt koppla in ett annat antal värmare eller genom att använda en justerbar termostat eller genom att ändra flödeshastigheten.

Typer av hårtork

Hushålls hårtork. Denna typ av hårtork är avsedd för torkning och styling av hår. Det ger ut en ström av luft med en temperatur på ca 60 ° C och hög hastighet. Det finns hårtorkar där temperaturen är reglerad, och kan producera både en kall ström av luft och varm. I hårtork försöker du skydda mot överhettning för att undvika skador på håret med varm luft. Moderna hårtorkar har också funktionen av luftjonisering, som tidigare kallades för att ta bort en statisk laddning, liksom lovande slätt och silkeshår.

Teknisk hårtork. Denna typ av hårtork, till skillnad från hushåll, skiljer sig i förmågan att producera en ström av luft uppvärmd till en temperatur av cirka 300-500 ° C, men med låg hastighet. Olika modeller av tekniska torktumlare kan också ha lägen med lägre lufttemperatur, till exempel 50 ° C. Det finns modeller som tillåter att få luft med temperaturer i intervallet 50-650 ° C i steg om 10 ° C eller kontinuerligt inställbar. Vissa modeller gör att du kan justera luftflödet.

Hur man väljer en hårtork (hushåll)

Det rätta valet av hårtork gör att du kan skapa bra frisyrer, göra hårvård enklare och hjälpa dig att skapa din egen unika stil.

Innan du börjar studera egenskaperna hos moderna hårtorkar och olika modeller på marknaden, bestämma för vilket syfte du behöver denna "enhet". Om du bara använder en hårtork för att torka håret behöver du en tillförlitlig hårtork med minst en uppsättning funktioner. Om du ofta reser ser du bättre på de kompakta modellerna. Om du är som de flesta kvinnor, jag njuta av varje vecka för att skapa mästerverk av frisör med håret hemma, då valet av torken bör hanteras med stort ansvar, eftersom du behöver en enhet med en bra uppsättning av munstycken, makt, olika temperaturregimer, och så vidare. d.

form

Att välja en hårtork måste du vara uppmärksam på sin form, eftersom hårtork är gjord i två typer - vanliga och hårtork. Från vilken modell du väljer beror du på hur bekväm du kommer att använda den.

En vanlig hårtork har ett handtag som är vinklat mot huvuddelen, de flesta professionella hårtorkar har denna form. Men vad är en värdighet för yrkesverksamma, ger någon olägenhet i vardagen, för att kunna använda den här hårtorken själv måste du ha lite skicklighet. Förutom professionella hårtorkar, är hårhårare också gjorda av handtag, som är små, lätta och har också ett handtag.

Nybörjare att behärska skickligheten att lägga hemma, det är bättre att köpa en hårtork. Det är mycket lättare, och handen är inte så trött när den används. Dessutom hindrar den cylindriska hårtorken inte borstens rörelse och låter dig fästa olika riktningar i luftströmmen. Används för styling av hår med alla slags bilagor: "kam" - för att kamma vått hår; "Uppvärmningshand" - för pomp; "Satin brush" - för sken, "formad" - för volym och våg.

Hårtork kraft

Många säljare, som hjälper köpare att välja en hårtork, rekommenderar att man bara uppmärksammar sin kraft och säger att ju mer det är desto bättre är apparaten. Det här är inte riktigt rätt sätt. Från denna egenskap beror endast på faktorn, vilken temperatur kan ge en hårtork, och hur snabbt det kommer att torka håret. På marknaden finns modeller från 200 till 2000 W, och ökningen av enhetens effekt påverkar inte direkt dess kostnad.

Du ska inte jaga enheterna med det högsta värdet av denna parameter, om det inte är viktigt för dig hur snabbt du torkar håret, men vilken typ av frisyr du kommer att ha efter det. När du använder en för kraftig hårtork har du helt enkelt inte tid att göra stylingen och som ett resultat får du en komplett röra på huvudet. Dessutom rekommenderar starka hårtorkar inte de som har tunt hår. För normalt hår och vardagliga behov är det ett bra alternativ att köpa en 1200-1600 W hårtork. Mindre kraftfulla hårtorkar för dem som letar efter en hår hårtork (de brukar ha en låg hastighet) och för dem som har mycket lite erfarenhet av styling hår. Mer kraftfull, respektive för professionella virtuoser.

Temperatur och hastighet

Följande tekniska egenskaper som du bör uppmärksamma - hur många hastigheter och temperaturnivåer modellen har. Med en hårtork med flera lägen kan du justera luftströmmen och ändra temperaturen från varm till varm. Ju mer av dem, ju mer du kan göra kombinationer för torkning och styling av hår, ju mer frihet för kreativitet.

Låt oss notera en mer kvalitet som många modeller av hårtorkar har. Det handlar om funktionen att leverera kall luft ("cool"). När du gör stilen torkar du först krullen i önskad form och sedan i femton sekunder slår du på "cool" -läget för att fixa resultatet. Värmen gör håret elastiskt och lättsamt, och strålar av kall luft kyler håret och fixar formen under lång tid.

munstycken

Om du inte bara torkar håret med en hårtork, men också gör styling, måste du noggrant välja en uppsättning munstycken som den här eller den här modellen har. Nästan alla hårtorkar är komplett med två munstycken: ett nav och en diffusor.

Navet är det mest populära munstycket för frisörer, det har en avsmalnande flatändning och är oumbärlig för styling och modellerande frisyrer. Hårtorkar med en nav är tillverkad av alla tillverkare, oftast i vägformatet.

Spridaren är det näst mest populära munstycket, men dess funktionella egenskaper är inte så obestridliga. Diffusorn är ett brett uttag, som är snävt passande på änden av torken. På bekostnad av många öppningar passerar han, som genom en sikt, en kraftfull ström av luft genom sig själv och gör den till en lätt varm bris. Invented denna munstycke var för snabb torkning, den här funktionen utför den, eftersom den täcker ett större område än det koncentriska munstycket. Det sparar tid, förutom att det gör en kraftig varmluftsflöde mjukare, diffus och mild, det skyddar hårbotten från överdrivning.

Förutom diffusorn och koncentratorn produceras olika munstycken i form av borstar. Hårtorkar med en uppsättning sådana bilagor är vanligtvis inte särskilt kraftfulla och är främst avsedda för styling.

- Dysan i form av en halvrunda borste är användbar för hår med "kemi", om krullarna behöver rätas ut. Munstyckan lyfter lätt håret från rötterna och släpper ut trådarna.
- Standard rund borste med plasttänder - för att skapa lockar.
- Ett munstycke kam - för att lämna, torka och ge volymen.
- Bred kam - för torkning och styling.
- Standardpincett - för curling curls.
- Tång med liten diameter - för curling små krullar.
- Rund borste med naturliga borst - för att lägga till glans.
- Borsta med infällbara tänder - skapa krullar, vilket eliminerar risken för hårflätning.

jonisering

Många moderna modeller av hårtorkar är utrustade med en joniseringsfunktion. Detta system är utformat för att bekämpa negativa effekter av positiva joner på håret, neutralisera dem med en ström av negativ och samtidigt behålla fukt. Negativa joner smidigt vågar och sänker statisk elektricitet. Som ett resultat blir ditt hår glänsande och lättsamt.

turmalin

Turmalintekniken har nyligen kommit in på marknaden. Det låter dig producera positivt laddade joner i mycket större mängder. Sådana hårtorkar kan torka håret 70% snabbare och göra håret smidigt och glänsande.

Hårtorkningsteknik

För att skapa en volym på håret med medellängd och lång starttorkning, böjer du huvudet och darrar håret. Slå håret med fingrarna mot växlingsriktningen och rikta direkt luftströmmen i olika riktningar. När ditt hår är halvtorkat, lyft huvudet och ge stilen önskad form. Först kamma kort hår med en hårtork, och borsta upp mot hårväxten, huvudet böjd framåt. Vid torkning och styling, håll torktumman på ett sådant sätt att luftflödet går från hårrötterna till ändarna. Med en sådan torkning faller hårvågorna rätt och håret lyser. Och ta inte torken för nära huvudet, det optimala avståndet är minst 20 cm.

Hur man väljer en teknisk torktumlare

När man väljer en teknisk (byggnads) hårtork är det viktigt att överväga sina huvudfunktioner, som är av stor betydelse:

- Effekt - från 1000 till 2000 watt. (ju mer kraft, desto högre är syftet);
- Temperaturjustering (närvaron av justering ökar instrumentets effektivitet);
- Huvudströmbrytaren (ska vara lätt att byta och i händelse av oavsiktlig fallande av hårtorken);
- Funktion av skydd mot överhettning (förhindrar överhettning och tändning av hårtorken);
- Varmluftsjustering (gör den mer mångsidig);
- Ledningslängd - minst 2,5 m. (Gör det möjligt att arbeta med hårtork för full höjd);
- Hook (fixar verktyget på rätt ställe);
- En uppsättning speciella munstycken (för omfattande tillämpningar).

Munstycken för den tekniska hårtorken händer som följer:

- Fokusering (koncentrerar flödet av hetluft på ett visst ställe);
- Plattform (matar till ett smalare område);
- Svetsad spegel (svetsmaterial);
- Glasskyddande (används på ytor med låg temperatur - till exempel glas);
- Reflex (värmeledningar);
- Växel (punkt värmeyta);
- Spline (PVC svetsmaterial).

Vad är hårtorkar?

Vad är hårtorken och hur man förstår dem?

Idag använder män och kvinnor, barn och äldre hårtorken. Nästan varje person eller familj har en hårtork, eftersom det sparar oss mycket tid samtidigt som vi får vår utseende i ordning. Vi blir så vana vid vår heta hjälpare att även när vi går bort tar vi honom med oss. Därför när vi ska köpa en ny hårtork förstår vi att valet måste kontaktas ansvarigt och köpa en hårtork med samma egenskaper som vi hade i håret. Så, låt oss försöka lista ut vad är hårtorkarna.

Typer av hårtorkar

Hårtorkar är indelade i tre klasser, och är inhemska och professionella och halvprofessionella. Hushålls- och halvprofessionella hårtorkar används som regel i vardagslivet, i hemmet, och professionella proffs används av deras professionella mästare under hårstyling.

Det finns tre typer hårtorkar: koncentratorer, diffusorer och stylers.

Hubbar har ett slitsformigt munstycke som leder all varmluft till en hårsträng, vilket gör att håret kan vara övertorkat. Sådana hårtorkar är kompakta och kan passa i en handväska.

Hair stylers är utformade för hår styling. De kallas också hårtork-borste, eftersom huvudmunstycket är en hårborste. Sådana hårtorkar är inte lämpliga för att torka håret, men styler ditt hår med hjälp av extra munstycken: för lindning, rätning och ökning av hårvolymen, professionellt gjort av frisörerna i salongen.

Diffuser - används för att torka håret. Denna typ av munstycke finns i många hårtorkar. Med hjälp av ett sådant munstycke är det möjligt att torka och försiktigt torka håret och ge den extra volym. I diffusorn finns fingrar genom vilken varm luft är utspridda över huvudet.

Hårtorkar-diffusorer och hårtorkar är koncentratorer, vanligtvis i form av en pistol, och hårborttagningsborstar är cylindriska i form.

gun

Arbeta med en hårtork, vars handtag ligger i en vinkel är mycket bekvämare. Handtag är vikbara, i detta fall blir hårdvararens totala vikt mindre märkbar. Professionella väljer själv hårtorkar i form av en pistol.

cylinder

Lättvikt - fördelarna med denna typ av hårtork. Som regel används de av unga frisörer som bara lär sig att göra styling.

Kompakta hårtorkar

Vi ser även sådana hårtorkar i butikerna: de har en vikform och hjälper till med att göra bra under affärsresor och tar mindre plats i vår resväska.

Ytterligare funktioner

Hårtorkar skiljer sig från varandra i ytterligare funktioner. Valet beror på vilket syfte du köper en hårtork. Ibland kan "alla möjliga små saker" göra en hårtork till en multifunktionsenhet, som ofta visar sig vara oanställd. Ändå är det användbart att lära sig om dem.

Avlägsningsbart luftfilter längre håller hårtorket i fungerande skick. Tillverkare försöker göra tekniska enheter säkrare. I sin tur måste vi rengöra filtret från tid till annan med en vattenstråle eller en mjuk borste.

Friktionsfoder är en mycket användbar uppfinning. Många kvinnor kommer att tycka om det utan undantag, eftersom de ofta behöver separera strängarna från varandra under torkning och styling, medan händerna är upptagna med hår och hårtorken behöver sättas någonstans. Det är friktionsbeklädnaden som gör håret hårt arbetande vid sådana tillfällen säkert - din hårtork kommer inte studsa och garanteras att du inte glider från bordet till golvet.

Luftfuktighetsregulatorn bestämmer temperaturen för luftflödet och fuktnivån i håret. När de torkar minskar luftflödet automatiskt, vilket indikeras av indikatorn. Om indikatorn är orange, är ditt hår fortfarande fuktigt och luftflödet har stor hastighet. Den gröna färgen på indikatorn visar att håret är nästan torrt och luftflödet är skonsamt. Indikatorns orange färg indikerar att mätningar görs.

Det automatiska avstängningssensorn stänger av hårtorken från strömmen när vi släpper den på bordet och sätter på den så fort vi lyfter hårtorken från ytan. Bekväm funktion, mycket kommer att tilltala dem som har ett hårhår på huvudet, och torkning med styling tar lång tid.

Den inbyggda ozonlampan eller luftjoniseraren är inte bara torkad och stylad, det läker också. Jämfört med konventionella hårtorkar uppnås uppvärmningshastigheten hos sådana hårtorkar mycket snabbare, de har antistatiska egenskaper, främjar läkning och fuktgivande hår.

Tekniska parametrar

Du vet säkert att efter hetluften är det användbart att daba håret med kall luft så att hårvågorna blir fixerade och frisyren kommer att bevaras längre. Luftflödesbrytare - en knapp, i vissa modeller fungerar det inte omedelbart. Du måste se till att flödet av kall luft efter omkopplaren inte kommer att vara lång.

Lätta och tunga hårtorkar har en annan vikt på grund av motorns tjocka och smala vikningar. Lätta hårtorkar misslyckas snabbare, så deras lindning smälter snabbare från höga temperaturer. De är mindre hållbara, så när du väljer det måste du vara uppmärksam.

Överdriven motorbrus när den är påslagen indikerar att produktionen sparas på kvalitet. Vid brist, kontakta servicecentret. När du köper en hårtork, var noga med att kontrollera hur högt dess motor är.

Ledningens längd ska vara 2,5 - 3 meter. Om du kom över en hårtork, vars kabel är mycket kort, mindre än 2 meter, då med en sådan hårtork kommer du uppleva besvär. Ledningen måste vara flexibel och elastisk. Var noga med att kontrollera kabelns anslutningspunkt med en hårtork. Ledningen ska rotera fritt, utan att brytas, med bra isolering.

Materialet i torkarens kropp måste vara värmebeständigt och slitstark plast. Utanför är det mycket svårt att bestämma detta, så du måste lita på beprövade och etablerade varumärken på marknaden.

Power hårtork

Det här är den mest intressanta punkten att någon inte tar uppmärksamhet alls, medan andra tvärtom lägger för stor vikt vid detta. Den optimala effekten för att använda hårtorken i hemmet anses vara 1200-1600 watt. Professionella köper hårtorkar med en kapacitet på mer än 2100 watt. Hårtork med en kapacitet på mindre än 1200 watt lämplig för torkning av hår.

Hårtork kostnad

Beroende på de valda parametrarna och de tekniska egenskaperna bestäms kostnaden för hårtorken. Den genomsnittliga kostnaden vid vilken ett vanligt skönhetsinstrument som fungerar bra och uppfyller sitt huvudsyfte kan köpas inom 1500-2000 rubel. Du måste fokusera på dina egna preferenser, tillverkarens namn, ytterligare funktioner.

Den känsla av säkerhet som varje konsument av hushållsapparater har kan tillgodoses av beprövade tillverkare, med bra rekommendationer och kundrecensioner. Välj det bästa och framgångsrika köpet!

Typer och funktioner av hårtorkar

En modern hårtork är inte längre bara en primitiv enhet med en fläkt och en spiral, men en uppgraderad enhet med bra hårvårdskapacitet. Om de första hårtorkarna helt enkelt hade en dödlig effekt på hårets hälsa, innehåller dagens hårtorkar specialteknik och ett antal extra användbara funktioner för maximalt skydd.

Till exempel skyddar köldluftfunktionen håret från överhettning och fixar styling. En funktion som luftjonisering är utformad för att avlägsna statisk elektricitet från hårets yta och göra den mjukare, mer felfri och silkeslen. Dessutom behålls fukt i håret på grund av jonisering. Inte sällan idag hittar du hårtorkar med förångningsfunktionen. Ånga tillåter dig att behålla hårets fuktighet, samtidigt som frisyren bildas. Ånga reducerar också graden av skadliga effekter på hårstrukturen.

Hårtorkar skiljer sig från varandra, både i teknisk prestanda och i deras syfte. Beroende på applikationen kan enheterna delas in i tre grupper: professionella hårtorkar, hushåll och kompakt.

Professionella hårtorkar

Professionella modeller är konstruerade för mycket stora belastningar. De används aktivt i frisörsalonger och skönhetssalonger. Dessa modeller måste helt enkelt vara lika pålitliga och hållbara som möjligt. När allt kommer omkring måste de jobba 8 till 10 timmar om dagen. Kraften hos sådana modeller varierar från 1400 till 2600 watt. Med sådan kraft skapas en ganska stark våg av varm luft. I en olycklig händer hos en amatöranordning är det osäkert. Det finns risk för skada på hårbotten och hårhälsan. Men om styling görs av en professionell, så finns det ingen anledning till oro.

Dessa hårtorkar är ganska massiva (väger mellan 400 och 800 g). I jämförelse med andra typer av hårtorkar är professionella modeller störst i sitt arbete. En professionell hårtork har vanligtvis två till tre luftflöden och tre till fyra nivåer av temperaturkontroll. Var noga med att få möjlighet till snabb luftkylning. Tack vare ett speciellt filter skyddas denna typ av apparat från ingrepp av hår, små partiklar och hushållsdamm inuti. Filtret avlägsnas lätt och sköljs med rent vatten eller rengörs med en mjuk borste.

Nästan alla professionella hårtorkar är utrustade med ett keramiskt värmeelement, vilket bidrar till en mer enhetlig uppvärmning. Det är också karakteristiskt för dem att ha en luftjoniseringsfunktion som är användbar för hår.

Alla modeller är utrustade med en välisolerad, tjock och flexibel strömkabel. Ledningens längd är tre meter eller mer. Detta är nödvändigt för att inte begränsa befälhavarens rörelsefrihet under arbetet. Livslängden för en sådan enhet är upp till tio år eller mer. Kostnaden för en professionell hårtork är mycket högre än vanliga hushållsmodeller.

Hushålls hårtorkar

Det som är bra för en professionell är inte alltid lämplig för en amatör. Till skillnad från professionella modeller är en hushålls hårtork utformad så att du kan använda den hemma på egen hand. För att torka håret, öka hårdvolymen, gör styling efter eget tycke - allt detta kan göras själv och utan stor ansträngning om du väljer rätt hårtork, som de säger "för dig själv".

Godkänn att det är svårare att göra stilen på ditt huvud än på den "utomjordiska" en. Därför har hushålls hårtorkar flera andra parametrar.

För det första är de mindre än professionella "bröder". Därför är det bekvämare att manipulera dem. För det andra väger de mindre så att du lättare kan hålla enheten ovanför huvudet. För det tredje är hushållsmodellens kraft mycket lägre och det här är inte en nackdel. Ju högre enhetens kraft desto mer går hela arbetsflödet igenom. Med hårtork på håret kan du helt enkelt inte ha tid att lägga på håret innan det torkar, och istället för en snygg frisyr får du en komplett röra på huvudet.

Hushålls hårtorkar har som regel en ergonomisk cylindrisk form och ett bekvämt handtag. Alla typer av "saker" i form av fuktsensor kontroll (ljus ändrar färg när håret torkas) och även införandet av beröring automatisk avstängning systemet (hårtork är avstängd när den sänks på bordet) göra arbetet med enheten mest bekväma.

För daglig användning, köp inte en professionell enhet med mycket ström. Oavsett hur skyddande den professionella enheten kan vara, den är inte avsedd att användas varje dag. För självbetjäning är det därför bättre att ha en hushålls hårtork med en genomsnittlig effekt på 1200-1400 watt. Detta är tillräckligt för att torka håret (optimal temperatur på ca 60 grader) och styling (inte mer än 80 grader).

Kompakta hårtorkar

Det är lätt att gissa att det här är en miniatyrenhet. Det finns modeller med ett vikhandtag. Tack vare denna design passar enheten lätt i bagaget. Det är bekvämt att ta med dig på en resa.

Bärbara modeller är vanligtvis låg effekt (överstiger inte 1200 watt). Vissa av dem är anpassade för att fungera från laddningsbara batterier, vilket är bekvämt i omständigheter där det inte går att använda el. Funktionen hos dessa enheter minimeras och vanligtvis har de inte skyddande funktioner som liknar jonisering av varmluft. Om hårtorket har mycket liten effekt (till exempel endast 400 - 600 W), ska det inte fungera länge (motorn kan överhettas). Att torka deras långa hår bör vara i flera steg med korta raster så att torken kan svalna.

Andra typer av hårtorkar

Beroende på möjligheten att göra olika typer av styling, är hårtorkar indelade i följande typer:

 • Hårtork hubbar. I utseende ser enheten ut som en platt, smal tratt (kallas även ett munstycke). Denna specifika form bidrar till att koncentrera luftflödet och avsiktligt leverera det till rätt ställe. Du kan simulera en enda sträng och lämna det återstående håret tillfälligt vått. Detta tillvägagångssätt gör stilen snygg, och låter dig också implementera de ursprungliga idéerna om frisyrer.
 • Hårdiffusorer Modeller med en volym bred bilaga i form av en uppsättning små förgrenade plast eller gummi "fingrar", som under förfarandet höja strängarna vid rötterna och skapa en ljusmassageffekt. Denna design bidrar till en försiktig mild torkning av håret, eftersom här är den heta luften inte en kontinuerlig ström men spridd över hela huvudets yta. Torkning sker huvudsakligen vid rötterna, och hårets tips kan till och med förbli lite fuktiga. Användningen av en diffusör hårtork leder således inte till bräcklighet och tvärsnitt av hårets spetsar. Ägare av tunt hår rekommenderas att använda bara en sådan hårtork. Det är också det bästa alternativet för att torka skadat hår efter perm. Denna typ av hårtork är dock endast lämplig för att torka håret och ge hårvolymen, men det är inte lämpligt för styling.
 • Stylers (hårtork-borste). Den största fördelen med denna typ av apparat är att den kan användas för att modellera olika frisyrer. Till exempel curl curls, skapa en volym vid rötterna, gör krullar på spetsarna, lägg håret "från ansiktet" eller vice versa, och varje gång göra styling på en ny sätt. Med vissa enheter kan arbetsdelen automatiskt rotera. Detta är bekvämt, men kräver viss färdighet. Denna typ av hårtork levereras inte sällan med flera munstycken. Således kan den kombinera en hårtork, borste, curling, curling tang och hårrätning plattor. Stylers har liten kraft eftersom de är i nära kontakt med håret, men de är ändå extremt effektiva.
 • Multifunktionella enheter. Billiga högspecialiserade hårtorkar kan bara göra en sak. De har ett munstycke. Men det är nödvändigt att nämna att det finns också multifunktionella modeller som kompletteras med flera olika munstycken.

Ju mer olika munstycken, desto bredare varierar kapaciteten hos enheten. Om du ständigt söker nya bilder, har du en tendens att ständigt ändra något i din frisyr, då borde du ha en multifunktionsenhet till hands. Endast en modell som är utrustad med alla munstycken som anges ovan kommer att ge riktigt utrymme för kreativitet. Naturligtvis är flera enheter mycket dyrare än monohårtorkar, men det är motiverat av det faktum att du omedelbart får allt du behöver för styling, och du behöver inte köpa varje typ av hårtork separat.

En mycket viktig punkt - när du använder en termoelektrisk enhet måste du känna till åtgärden.

Hur man väljer en bra hårtork för att tjäna i många år?

För att köpa en bra hårtork bör du fylla i med den nödvändiga informationen. Du bör känna till de tekniska parametrarna för enheten, dess typer och önskade funktioner. Först efter det kan du säkert gå till affären för att handla.

Hårtork hjälper inte bara till att torka håret, men också för att ge dem den nödvändiga volymen och göra styling.

Enheten är uppdelad i två kategorier:

 • hushålls hårtork, som används hemma;
 • professionell, som används i skönhetssalonger och frisörer.

Hur väljer kvinnor en hårtork?

De flesta frågar sig själva hur man väljer en hårtork, för det här är verkligen nödvändigt. Några av det fina könet tror att förvärvet av en hårtork - ett ganska enkelt förfarande.

Man måste bara gå till affären, välja en vacker modell, jämföra sitt värde med sin budget och sedan köpa.

Allt är dock ganska svårt, för det korrekta valet av en hårtork beror på många parametrar. Till exempel bidrar den höga effekten hos enheten till att torka ut håret, och som ett resultat får du ett torrt och sprött hår.

Innan du väljer en modell ska du bestämma var enheten ska användas. Om det bara är nödvändigt för hemmabruk, kan du säkert ta en vanlig hårtork. Om apparaten ska tas i poolen eller på en resa, är en hårtork med ett handtag lämpligt för detta.

Dessutom är varje hårtork för att torka håret uppdelat med tekniska parametrar:

 • effekt;
 • torkningstyp;
 • lufttemperatur;
 • antal hastigheter;
 • tillverkare;
 • ytterligare funktioner;
 • kostnaden.

Typer av hårtork

Normal hårtork. En hårtork för hemmabruk köps, det bidrar till att torka tjockt eller långt hår.

Detta beror på det faktum att denna typ av enhet har hög effekt och stora dimensioner. Som regel kommer den med 2 munstycken - en diffusor som hjälper till att ge volymen till håret och en koncentrator som styr luftflödet till ett ställe.

Kompakt hårtork. I storlek är den mycket mindre än en vanlig hårtork och anpassad för resor.

Inte bara i storlek utan även i kostnad och kraft är den sämre än den vanliga typen. Du kommer att ägna mycket tid på att torka håret.

Hårtork. Denna typ är utformad för hår styling. Trots sin lilla kapacitet bidrar en hårtork till att skapa lockar och torkar håret. Perfekt för sparsamt hår.

Hårtork kraft

Från kraften på enheten beror på varvtalet av hetluft till håret. Hårets struktur påverkar hur man väljer rätt hårtork. För kvinnor med tunt eller svagt hår ska du köpa en hårtork med en kapacitet på högst 1200 watt. För de som vill snabbt torka långt hår, bör man föredra kraften på 1600 watt.

Strömmen spelas in på enheten. Konventionellt är det uppdelat i följande områden:

 • upp till 1500 watt. Denna kraft används i hårtork för mild styling;
 • från 1500 watt till 2000 watt. Används i kompakta modeller;
 • mer än 2000 watt. För vanliga hårtork och professionella.

jonisering

Många hårtorkstillverkare erbjuder en luftjoniseringsfunktion. Det bidrar till att skydda håret från att torka ut och upprätthålla sin struktur, eftersom den neutraliserar statisk elektricitet. Detta gäller speciellt under vinterperioden när håret är olydigt och mycket tjockt.

Funktionssätt

Många hårtorkar använder inte bara strömstyrning av hårtorken utan också hastighet och temperatur. Det är värt att notera att inte alla tillverkare kompletterar sina modeller med dessa funktioner.

De flesta billiga alternativen har en knapptryckningstemperatur och hastighetsreglering. Detta är inte särskilt bekvämt, eftersom tillsammans med ökningen i hastigheten ökar temperaturen. Hur man väljer en högkvalitativ hårtork i denna kategori, kommer att leda konsulten i affären, som kommer att förklara enhetens enhet.

Antal hastigheter

Hårfrisörer beslutade att ditt hår var utformat som du vill ha det. Det är därför som det finns en funktion av växlingshastigheter. På enheten är det siffror som betyder:

 • den långsammaste hastigheten;
 • medelhastighet. Vid en kompakt hårtork är denna hastighet maximal möjlig;
 • maxhastighet Som regel är denna hastighet färdig med den vanliga typen av hårtorkar.

Temperaturer i driften

Varje kvinna vet att mycket varm luft förstör sitt hår, vilket gör det sprött och tråkigt. Tillverkare uppmärksammade detta och utrustade sina enheter med flera temperaturregimer.

På produktens kropp finns siffror som anger temperaturregimer eller en knapp som ger kall luft. Ju fler arbetsalternativ, desto bättre. En professionell hårtork har det största urvalet.

Dysor för hårtork

Ju fler munstycken ingår i produkten, desto bekvämare är det att skapa unika frisyrer. Om du bara använder en hårtork för att torka håret, är antalet munstycken av grundläggande betydelse för dig.

Det finns flera typer av grundläggande munstycken.

 • Diffusor. Detta är ett munstyckeuttag med en avsmalnande ände. Inuti finns det öppningar genom vilka luft passerar. Resultatet är ett mjukt flöde som kommer att spara ditt hår.
 • Hub. Detta munstycke är tillgängligt för de flesta modeller av hårtork. Den har formen av en cylinder med en planad ände. När ett nav används, kommer luftflödet att gå exakt till den plats där enheten skickas.
 • Aktiv diffusor. Detta är ett stort munstycke som har "fingrar". Det masserar huden och hjälper till att ge hårets volym från rötterna.

Enhetsfilter

Uppmärksamhet bör ägnas åt att rengöra filtret på baksidan av utrustningen. Dess huvudsyfte är att skydda interna element från damm.

tillverkare

Med dessa saker är allt mer eller mindre enkelt. Ju mer kända företaget, desto mer noggrant följer produktionsprocessen i produktionen av torken och alla normer upprätthålls.

Om du vill att enheten ska fungera i många år är det bättre att välja en hårtork som tillverkas i Europa. Dessa kan vara så kända märken som:

När du väljer en hårtork bör du också vara uppmärksam på längden på ledningen, så att den är tillräckligt från ditt uttag till spegeln.

Kostnad för

Kostnaden för produkten beror på tillverkare och konfiguration. Märken av europeiska tillverkare säljs i genomsnitt för 5000-6000 rubel, hårborstar från 700 rubel.

TOP 5 bästa hårtork för hemmet

Apparater för torkning av hår på hyllorna i specialbutiker - många, så det är lätt att bli förvirrad av sådan överflöd. Vi har sammanställt en klassificering av de mest populära hårtorkarna, som inkluderade produkter som är särskilt populära hos inhemska kvinnor.

Bosch PHD9760 / 9769

Denna modell är lämplig för både vanliga kunder och professionella frisörer.

Bosch PHD9760 / 9769 hårtork

Enheten kännetecknas av ström, 6 hastighetslägen, 3 temperaturlägen, det finns också en funktion för att tillföra sval luft.

fördelar:

 • kraftfull motor som gör det möjligt för enheten att arbeta länge utan paus
 • jonisering (det kan stängas av);
 • lång sladd (ca tre meter);
 • ytterligare munstycken - koncentrator och diffusor;
 • snabbtorkande;
 • enkel användning av diffusorn.

nackdelar:

Genomsnittlig kostnad - 3500 rubel.

Philips HP8280

Snygg hårtork, som de vackra damerna, inte bara för utseendet, men också för de utmärkta egenskaperna.

Philips HP8280 hårtork

Enheten har en speciell touch-sensor som bestämmer hur varmt håret är och reducerar temperaturen när du torkar håret.

fördelar:

 • 6 hastigheter;
 • kraftfull enhet;
 • joniseringsfunktion;
 • kyllufttillförsel;
 • snyggt utseende;
 • bekväm diffusor;
 • lång tråd;
 • avtagbart filter.

nackdelar:

 • hög kostnad;
 • ganska tung modell.

Den genomsnittliga kostnaden är 5.500 rubel.

Panasonic EH-NE31

Kompakt och bekväm modell som gör att du snabbt och smidigt kan torka håret.

Panasonic EH-NE31 hårtork

Bekvämligheten hos hårtorken ligger i det faktum att det släpper ut separata luftflöden av olika tjocklek, som alternerar och delar upp trådarna, jämnt torkar jämnt tjockt hår.

fördelar:

 • kompakthet;
 • 6 hastigheter;
 • förmågan att jonisera hår
 • torkning genom att separera strömmar;
 • tyst arbete.

nackdelar:

Den genomsnittliga kostnaden är 2400 rubel.

Polaris PHD 2077i

Förutom den ljusa designen (och enheten är tillverkad av plast lila nyanser) har hårtorken en låg kostnad, bra funktionalitet och högkvalitativ montering.

Polaris PHD 2077i hårtork

Dessutom är produkten ganska kompakt och väger lite, så handen blir inte trött vid torkning.

fördelar:

 • snyggt utseende;
 • liten vikt;
 • rimligt pris
 • överhettningsskydd
 • 3 temperaturbetingelser
 • 2 steg med strömbrytare
 • hög torrhårdhet.

nackdelar:

 • sladden roterar inte;
 • vid torkning av torktumlaren.

Den genomsnittliga kostnaden är 1300 rubel.

Rowenta CV5351D0

Ganska bra modell med hög effekt och respekt för håret.

Rowenta CV5351D0 Hårtork

Flera lägen, inklusive mild, kommer att tillåta högkvalitativ torrhet och lägga även det mest olydiga håret. Ytterligare funktioner förbättrar endast den positiva effekten.

fördelar:

 • joniseringsfunktion;
 • kall luftläge;
 • 3 temperaturbetingelser
 • mildt torkningsläge;
 • snygg design;
 • snabb hårtorkning.

nackdelar:

 • modellen är tung;
 • Den kalla luftknappen är tätt och måste klämmas fast.

Den genomsnittliga kostnaden är 2600 rubel.

En professionell enhet hjälper mästaren att skapa en intressant bild, men i händerna på en amatör är han farlig. Välj hårfönstret som passar dina specifikationer.

Tips för att välja en hårtork

Orientera i de olika moderna hårtorkarna ibland svårt. Köp själv den dyraste produkten med en mängd olika funktioner är inte heller ett alternativ, eftersom hög effekt och moderna "klockor och visselpipor" passar inte alla människor. Under tiden kommer en väl väljad hårtork inte bara att ge möjlighet att självständigt göra modell frisyrer, men också hålla håret friskt.

Vad är en hårtork för?

Typer av hårtorkar

Trots ett stort utbud är alla hårtorkar uppdelade i 4 kategorier.
Hushållsapparater. Sådana anordningar, som regel, skiljer sig i genomsnittskostnad, inte särskilt hög effekt och anständig storlek. De torkar långt och tjockt hår bra, men människor med sällsynt hår bör vara försiktiga: i avsaknad av luftflödesjustering kan en sådan vara skadlig. Experter rekommenderar att endast hushålls hårtorkar används sporadiskt. De är inte lämpliga för permanent användning, eftersom tillförseln av varm luft i dem är ojämnt organiserad, och om du slarvigt kan du bränna hår.

Kompakta enheter. Reducerade storlekar är lämpliga att ta med dig när du reser. De har mindre kraft än vanliga hårtorkar, så det tar längre tid att torka håret. Men lägre kostnader, kompakt storlek och oförmåga att torka ut hår gör det väldigt attraktivt för personer som inte behöver hårtork för att skapa frisyrer, men bara för torkning. Kompakta enheter levereras ofta med batterier, vilket gör att de kan användas utomhus eller på resor.
Hårtorkar (multi-styler). Dessa enheter passar ägarna av tunt och inte mycket långt hår. Deras makt är lågt, men överflöd av olika munstycken gör att du kan skapa någon frisyr, göra lockar, räta lockar och stila ditt hår utan att använda geler och lacker. Hårborstar är mycket lätta att använda och låter dig skapa frisyrer utan professionella färdigheter. De flesta moderna modellerna är utrustade med beröringsgivare som självständigt bestämmer temperaturen som är optimal för torkning och styling av varje typ av hår.
Professionella hårtorkar. Sådana anordningar har störst makt och är avsedda att användas i salonger. Vissa användare föredrar att köpa professionella hårtorkar och hemvård, men det kräver vissa färdigheter. Hår styling kommer att behöva snabbt, annars alltför kraftfull enhet kommer helt enkelt att torka ut håret. Fördelen med professionella enheter är ett stort antal bilagor. I sådana fall är sådana enheter lämpliga för alla typer av hår - du behöver bara ställa in rätt inställningar.


Egenskaper för hårtorkar

effekt

Antal uppvärmningslägen

Möjligheten att styra luftstrålens temperatur är en extremt nödvändig funktion för en hårtork, speciellt om det är en hög effektenhet. Ju fler temperaturintervall du kan ställa in, desto dyrare är enhetens pris. Professionella enheter har 4 till 6 lägen, men för hemanvändning är det inte nödvändigt med detta antal växlar. För de flesta konsumenter är tre temperaturområden tillräckligt:

 • maximal värme kan användas för att torka tjockt och långt hår;
 • den genomsnittliga temperaturen är lämplig för snabb torkning av tunna och försvagade lockar, liksom att lägga tjockt hår;
 • vid lägsta temperatur är det bra att utforma färgat och skadat hår.

luft~~POS=TRUNC hastighet~~POS=HEADCOMP

Närvaron av motorhögtalare

Ytterligare funktioner

Munstycksdiffusor. Denna enhet är konstruerad för snabb och säker hårtorkning. Men för att ge håret extra volym och pumpa med hjälp av en diffusor är det osannolikt att det fungerar: för detta behöver du ha vissa färdigheter och professionell fingerfärdighet.


Aktiv (roterande) diffusor. Om munstycket för snabbtorkning vanligtvis är slät, är ytan på den aktiva diffusorn pläterad med små stift. Under drift vibrerar de, alternerande gripande lockar, vilket resulterar i snabb och försiktig torkning. I det här fallet får användaren en avslappnande huvudmassage och extra volym vid hårets rötter.
Jonisering. Enheten, utrustad med en negativ jongenerator, kan ta hand om håret, ge det glans och ta bort statisk elektricitet. En liknande, men starkare effekt på håret har en turmalinbelagd hårtork. De genererar mer joner än enheter med joniseringsfunktion, men kostnaden för sådana enheter är ganska hög.
Tillförsel av kall luft. För mer stabil styling i många hårtorkar ger ett sätt att kyla luften. Genom att trycka på en speciell knapp kan användaren stänga av värmeelementet - och hårtorken kommer att fungera i kallt luftflöde. Denna funktion är användbar när du skapar lock av olika kaliber. Fixering med en kall ström av en krull bildad genom hettorkning och styling gör att krökarna kan stanna så länge som möjligt.
Nanoolja. Med denna teknik kan du skydda ditt hår från att torka ut. Med en speciell dispenser är håret mättat med mikropartiklar av olja, vilket gör det möjligt att inte använda ytterligare skyddsmedel under torkning.
Luftfuktighetssensor Om du inte vill ställa in önskad temperatur och luftflöde varje gång kommer du säkert att ha en hårtork utrustad med en liknande sensor. En sådan anordning avgör självständigt hårets grad av fukt och i enlighet med detta utsätts det optimala torkningsförfarandet.
När du köper en hårtork bör du uppmärksamma inte bara funktionaliteten, men också till tillförlitligheten hos enheten. Kroppen ska vara tillverkad av slitstarkt värmebeständigt material, och det är önskvärt att det inte installerades en metall, men ett keramiskt värmeelement. I detta fall kommer strängerna att värma upp jämnt, vilket förhindrar skador på håret under torkning. Det är också värt att uppmärksamma ledningslängden: i hushållsmodeller ska denna siffra vara minst 1,8 m och i professionella enheter - 2,7 m. Ledningen ska vara av tillräcklig tjocklek och fäst på hårtorken med ett roterande element.

Hur man väljer en hårtork?

Skönhetsindustrin, som utvecklas i en hektisk takt, ligger inte bakom den moderna dynamiska livsstilen hos en kvinna. Samtidigt har tiden som den vackra halvan av mänskligheten kan spendera "på sig" blivit betydligt mindre. Dess underskott känns även i så vanliga saker som skapandet av frisyrer. Konventionella hårtorkar tjänstgjorde nyligen som en enkel "hårtork" för hår. Idag kan dessa enheter, med tillräcklig funktionalitet och behändighet hos kunden, erbjuda nästan hela utbudet av tjänster som presenteras i skönhetssalongen: de ger volymen till hår, räta ut naturliga krullar, krullkronor av vilken diameter som helst. Men hur man väljer en lämplig hårtork, med tanke på dina hårtyper, budget och styling färdigheter?

Varför köpa en hårtork?

Många stylister säger att bilden av en person börjar bilda med hans hår. Skönhetssalonger är som regel ansvariga för högkvalitativ och aktuell frisyrning, men många är styling, på grund av brist på tid, är de gjorda med egna händer. Med hjälp av kammar och hårtork. Med denna kända hushållsapparat kan du snabbt och med vissa funktioner torka och säkert torka och sätta det mest problematiska håret i en trevlig frisyr. När du väljer en hårtork, möter många människor ett brett utbud av problem och frågor, eftersom den här "enkla" hushållsapparaten har många subtila inställningar och nyanser. Hårtorkar, bland annat, fungerar inte med reglerna: "ju dyrare desto bättre", "ju mer funktionella desto bättre" och "desto starkare desto bättre". Låt oss börja med ström.

Hur man väljer hårdvarans kraft?

Många tror felaktigt att kraften påverkar lufttemperaturen, men endast luftflödet beror på denna indikator. Moderna hushållsapparater har en effekt i intervallet 1200-1600 watt. Vanligtvis är det tillräckligt för att regelbundet använda enheten i vardagen. Professionella modeller har som regel en effekt överstigande 2100 watt. När du använder dem är torkning snabbare, med mindre tid kvar för läggning. Med tanke på att professionella hårtorkar är hårdare och svårare än hushållen, kan bara en frisör hantera styling om några minuter. Därför är efterföljande apparater med högre effektvärde värt om torkhastigheten är viktigare för dig än vad frisyren kommer efter. När du väljer ström måste du också fokusera på hårets typ.

För skört, torrt eller kort hår bör du välja en hårtork för ett hår på högst 1200 W, för högre kraft kan förstöra hårstrukturen.

För tjock, lång eller tung hår är en apparat med en effekt på 1600 W och över lämplig. Denna kraft är tillräcklig för att säkerställa hårvolymen och pumpen.

Det bästa alternativet när du väljer torktumlarens kraft är att köpa en modell med möjlighet att justera luftflödet. Den här funktionen gör det möjligt att använda en hårtork absolut för alla familjemedlemmar.

Vilka typer av hårtorkar finns det?

Utbudet av hårtorkar, munstycken och andra tillbehör är mycket brett, och det finns ingen strikt klassificering och uppdelning enligt deras egenskaper. "Roskontrol" föreslår att man fördelar kategorierna hårtorkar enligt tillämpningsområdet.

kompakt

Genomsnittligt pris: 1000 rubel.

Den mest budget och låg effekt enhetstyp. Som regel levererar tillverkarna dessa hårtorkar med ett minimum av alternativ och munstycken eller slutför dem inte alls. Begränsad funktionalitet och maktoffertivitet. Dessa hårtorkar har ett vikbart handtag och kan bäras i en liten väska.

Vissa modeller går på batterier, så att de används så bekvämt som möjligt. Nackdelarna hos kompakta enheter är uppenbara: låg effekt, inga munstycken. Den enda funktionen hos dessa enheter är hårtorkning, och det är långsamt.

värdighet

 • Lågt pris
 • Hög rörlighet

brister

 • Låg effekt
 • Begränsad funktionalitet

Det rekommenderas att torka kort hår eller för kunder som reser regelbundet, går till gymmet eller poolen.

vardagliga

Genomsnittligt pris: 1500 rubel

Med tekniska egenskaper, som bara överstiger möjligheten till kompakta hårtorkar, har den "inhemska" klassen av enheter ett antal fördelar. Den lilla vikten av dessa enheter gör det möjligt att fritt manipulera, och deras makt är tillräckligt för vardagliga behov. Dessutom är hushålls hårtorkar det mest ergonomiska och praktiska alternativet för självständig användning. Kontrollknapparna och deras knoppar är utformade så att de lätt kan hittas vid beröring. Å andra sidan är sådana hårtorkar, liksom "kompakter" inte konstruerade för långt arbete,

värdighet

 • ergonomi
 • Låg vikt
 • Lågt pris

brister

 • Begränsad tid
 • Begränsad funktionalitet

Rekommenderas till ett brett utbud av konsumenter.

Professionell hårtork

Genomsnittligt pris: 3000 rubel

Senast användes denna kategori av enheter uteslutande i skönhetssalonger. De har den största storleken, vikt, kraft och, som regel, den rikaste uppsättningen. Vanligtvis har dessa hårtorkar en stötsäker och värmebeständig kropp, utbytbara filter, en lång sladd och stylingstips för hår av vilken längd som helst.

De kan fungera utan avbrott under en mycket lång tid. Den största nackdelen med dessa enheter är deras ergonomi. Knapparna och knapparna för växling av lägen och hastigheter i dessa enheter är sannolikt skärpade av specialisternas arbete och kanske inte helt bekväma för enskild användning. Även professionella hårtorkar är mycket tunga, det kommer att vara svårt att hålla dem med en hand över huvudet länge.

värdighet

 • multifunktionalitet
 • Höghastighets hårtorkning
 • Möjligheter för att skapa frisyrer

brister

 • Nackdelen när det används ensamt
 • Högt pris
 • Hög ljudnivå

Rekommenderas för proffs och de köpare som, med tillräcklig skicklighet och kvalifikationer, vill få ut det mesta av enheten.

Hur man väljer ett munstycke för en hårtork?

När det gäller hårtork är deras utrustning en av huvudkriterierna när man väljer en enhet. Som regel är tillverkaren redo att erbjuda kunder flera munstycken på en gång, var och en är avsedd för specifika manipuleringar.

Navet är det mest populära munstycket bland frisörer och kunder, det har en avsmalnande flatändning och är oumbärlig för styling och modellerande frisyrer. Man tror att detta munstycke med all sin hastighet och bekvämlighet kan skada håret, eftersom det koncentrerar hetluft på en punkt. Optimalt, om hårspetsbredden på munstyckspetsen är 70-90 mm, är 90-110 mm tillräcklig för torkning.

Spridaren är det näst mest populära munstycket. Det är ett brett uttag, smalt slitit i slutet av torken. På bekostnad av många öppningar passerar han som en sikt en kraftfull ström av luft genom sig själv och gör den till en lätt varm vind. Huvudfunktionen hos enheten är snabb hårtorkning, och munstycket hanterar det perfekt. Men marknadsförare ger också detta tillbehör möjligheter att öka volymen och bildandet av lockar. För att uppnå dessa uppgifter från diffusorn är det emellertid nödvändigt att ha en frisörs och fingerfärdighetens initiala yrkeskunskaper. Ändå sparar denna munstycke tid, förutom det gör en kraftig varmluftsflöde mjukare, diffus och mild och skyddar hårbotten från att torka ut.

Hårtork (styler).

Genomsnittligt pris: 2000 rubel

Denna typ av enhet kombinerar funktionaliteten hos en vanlig hårtork och borstning. Kraften hos dessa enheter är vanligtvis liten, så det är mer lämpligt för att skapa frisyrer, snarare än att torka hår.

Typiskt erbjuder tillverkare för denna typ av enhet ett brett utbud av stylingmunstycken som gör att du kan räta ut håret, ge det mer volym, krullningskurvor. Det är nödvändigt att hantera denna typ av hårtork skickligt, vanligtvis används den av proffs i skönhetssalonger.

värdighet

 • mångsidighet
 • Brett urval av munstycken

brister

 • Svårighetsgrad
 • Lång torkningstid

Det rekommenderas för de köpare som hellre behöver en styling enhet, snarare än för att torka håret.

Hur man väljer ett munstycke för en hårtork?

Som regel kan hårtork styler köpas med följande typer av munstycken:

- Munstycket i form av en halv rund borste kommer att vara användbar för hår med "kemi" om krullarna behöver rätas ut. Munstyckan lyfter lätt håret från rötterna och släpper ut trådarna.

- Standard rund borste med plasttänder - för att skapa lockar.

- Kam-munstycke - för omhändertagning, torkning och tillsats av volym.

- Bred kam - för torkning och styling.

- Standard curling tang - för curling curls.

- Tångar med liten diameter - för curling små krullar.

- Rund borste med naturliga borst - för att lägga till glans.

- Borsta med utdragbara tänder - för att skapa krullar, eliminerat möjligheten att fästa hår.

Vilka material gjordes av högkvalitativ hårtork?

Hårkroppens kropp måste vara av högkvalitativt material. Billiga plast tenderar att smälta från höga temperaturer, så efter 10 minuters torkning kan du känna en ganska obehaglig och bräcklig brinnande lukt. Tyvärr är det nästan omöjligt att urskilja dålig plast från gott. Ofta säger kvalitetscertifikatet ingenting om vilket material hårtorken är tillverkad av. Vid val av fallmaterial fungerar en universell rådgivning: om en obehaglig plastlukt kommer ut från enheten redan på butikshallen, bör du definitivt inte köpa den.

Värmaren på hårtorken kan vara en billig metall eller dyrare keramik. Användningen av den första typen i hårtorkens utformning kan leda till att håret kommer att värmas ojämnt vilket kan påverka deras tillstånd negativt. Keramikvärmare torkar håret betydligt snabbare än metall. Det ger jämn uppvärmning, håret kommer att vara säkert.Nästa Artikel
Otroliga experiment: blekt hår och bryr sig om dem