Springwell av nyfödda


En av de yttre indikatorerna för barnets normala utveckling för barnläkare, neurologer och andra barnspecialister är våren i nyfödda barn. Det är ett litet mjukt pulserande område på barnets huvud, där hjärnvävnaden ligger ganska nära. Fjäderns yta är täckt med en tjock film med en liten fuzz.

Springwell av en nyfött baby

 • Vårfödan underlättar förlossningsprocessen, både för barnet och för mamman. Förbi genom födelsekanalen komprimeras benens benskalle och därför ser huvudet på det nyfödda utsträckt för första gången efter födseln. Då återställs huvudets form;
 • Förekomsten av fontanel ger optimala rumsliga förhållanden för normal hjärnans tillväxt i den takt som läggs av naturen;
 • Rodnichok deltar i processerna för reglering av värmeväxling av barnet och miljön. Om barnets kroppstemperatur överstiger 38 grader, sedan genom våren, kyler hjärnvävnaden naturligt;
 • På grund av förmågan att komprimera kan fontanel fungera som en stötdämpare vid ett oavsiktligt fall av ett barn.
Stora och små fontaneller

Var är den

Att bestämma var våren är i ett nyfött barn är ganska enkelt.

En stor fjäder i form av en diamant i storleken 2 till 2 centimeter ligger mitt i kronan, eller som vanligt säger de - på kronan.

Liten vår är på baksidan av huvudet. Dess storlek är ungefär en halv centimeter.

När övervuxen

En stor vår övervuxen av ungefär ett år gammal barn, ibland små avvikelser från denna parameter till ungefär ett och ett halvt år. Men om barnet i de andra parametrarna uppfyller åldersstandarder, finns det ingen anledning till oro.

En liten vår på barn som är födda i tid är redan stängd. Det händer dock att det upptäcktes efter födseln. Då ska det stängas om två eller tre månader.

Hastigheten och tiden för att stänga fontänerna beror huvudsakligen på hur mycket barnets kropp är försedd med kalcium. Om det inte fanns någon abnormitet i moderns diet, observerades den optimala regimen för att ta multivitaminer, då överväxt av fontaneller vanligtvis förekommer normalt.

Utvecklingsavvikelser

Att veta tiden när fontanel är övervuxen, liksom storleken, kan du se några avvikelser för att undvika och förebygga utvecklingen av många farliga sjukdomar hos nyfödda. Bland dem är flera:

 1. Rakitis. Denna sjukdom är nästan den vanligaste orsaken till att våren slocknar sent. Som regel sker detta i prematura barn, sällan i solen, med brist på kalcium och D-vitamin. Läs en artikel om rickets >>>;
 2. Hypotyreos. Att minska mängden sköldkörtelhormoner kan också vara orsaken till att bromsa processen av överväxt av våren.
 3. Down syndrom. För stora fontanelstorlekar indikerar förekomst av denna sjukdom tillsammans med andra karakteristiska tecken;
 4. Fontanelens överväxt i förväg kan indikera ett överskott av kalcium, samt indikera sjukdomar som craniostenos, mikrocefali;
 5. En deprimerad fontanel är också ett allvarligt symptom. Detta fenomen talar om akut dehydrering.

Vad gör för stor fontanel eller långsam (sen stängning) vår

En noggrann granskning av barnet av specialister, en detaljerad beskrivning av föräldrarna om barnets tillstånd kommer att vara nyckeln till tidig upptäckt av abnormiteter och kommer att bidra till korrekt recept på förebyggande behandling.

Skälen till att fontanel stängdes tidigt

För liten fontanel eller för snabb fontanel stängning

En bulging vår?

Oftast observeras en utskjutande fjäder mot bakgrund av sjukdomar som åtföljs av ökat intrakraniellt tryck: hjärnhinneinflammation, encefalit, tumörer, intrakranial blödning, ökat intrakraniellt tryck av annan anledning.

Om en utstötningsfjäder kan kombineras med ett eller flera av följande symtom, ska du ringa till en läkare så snart som möjligt:

 • Stark temperatur;
 • Bulning av fontaneller inträffade efter en huvudskada, ett barns fall;
 • kräkningar;
 • Dåsighet eller överdriven irritabilitet hos barnet
 • skelning;
 • Konvulsioner eller epileptiska anfall
 • Förlust av medvetande;
 • Bulning av fontanel under lång tid utan andra symtom.

Sätter in springlinjen?

Ofta observeras depression av fontanellen på grund av uttorkning av barnet mot bakgrund av temperatur, diarré och upprepad kräkningar. När en fallen vår upptäcks ska barnet få rikligt med att dricka och ska kontaktas av en läkare för att behandla sjukdomen som orsakade uttorkning.

Rädsla för skada

Många är väldigt rädda för att på något sätt skada våren. Kom ihåg! - Det här är nästan omöjligt. Trots Fontanels skenbara mjukhet är det mycket hållbart, och det är omöjligt att skada det med vanliga manipuleringar (tvätt, badning, kamning, etc.).

videor:

Hej tjejer! Idag kommer jag att berätta för dig hur jag lyckades komma i form, förlora 20 kilo och slutligen bli av med skumma komplex av feta människor. Jag hoppas att informationen kommer att vara till nytta för dig!

Vill du läsa våra material först? Prenumerera på vår telegramkanal

Det viktigaste med fjädrar i en nyfödd och svar från en neonatolog till vanliga frågor från föräldrar

Baby visade sig nyligen på ljuset. Han ser så liten och försvarslös ut. På krummans huvud finns speciella formationer - fontaneller. Nyinriktade föräldrar är ofta rädda för att till och med röra på huvudet, för att inte tala om att kamma och tvätta sina huvuden. Dessutom finns det rykten om att du kan skada krummens hjärna genom att trycka våren på nyfödda felaktigt. Mycket prat och fördomar runt detta område på barnets huvud. Men är det lätt att skada en fjäder hos nyfödda? Är det sant att dess storlek och stängningsdatum spelar en stor roll vid diagnos av allvarliga sjukdomar hos ett barn?

Vad är en vår?

Den nyfödda skallen består av ben som är sammankopplade med suturer. Benvävnaden på barnets huvud är tunn, smidig, rik på blodkärl. Vissa områden på huvudet försvinner inte, de är vävbäddade vävnader. De ligger vid korsningen av flera ben och kallas fontaneller.

Hur många fjädrar har nyfödda? För många är det en överraskning att lära sig att ett barn är född med sex fontaneller.

Var är fjädrarna i nyfödda?

Den stora våren i det nyfödda är det mest synliga av fontänerna, som ligger på kronan mellan de främre och parietala benen. Fick sitt namn med god anledning. Dess storlek är ganska stor och i genomsnitt 3 cm. Formen på en stor vår är rhombic, och vid närmare granskning kan du se pulsationen.

Den nyfödda lilla våren ligger bakom den stora i korsningen av parietala och occipitala benen. Denna vår ser ut som en triangel ca 5 mm i storlek. Ofta förekommer barn med redan stängd liten vår, resten av det stängs inom en till två månader.

Tvåparad vår kan hittas i de tidsmässiga områdena. Dessa är kilformade fjädrar. Ett annat par fångar, mastoid, finns bakom örat. Alla är stängda strax efter barnets födelse och har inget diagnostiskt värde.

Varför är ett barn född med fjädrar?

Allt i människokroppen är ingen olycka, och barnet är inget undantag. Barnets kropp är ett komplext system, varje organ har sin egen unika funktion.

Vad är vårens funktion hos nyfödda?

 1. Rodnichok spelar en viktig roll under förlossningen. Tack vare denna utbildning krymper barnets huvud och passerar genom födelsekanalen lättare. Formen på barnets huvud, född naturligt sträckt, dolichocephalic. Över tiden förändras huvudets konfiguration, blir det vanligt, avrundat.
 2. Barnet växer snabbt, och därmed barnets hjärna. Skallebenet blir mer tätt, växer i storlek och fontanelen växer. Förekomst av fontanelle och suturer i skallen skapar gynnsamma förutsättningar för hjärnans tillväxt och utveckling.
 3. Springwell hjälper barnet att behålla normal kroppstemperatur, är inblandad i termoregulering. Vid svår hypertermi (mer än 38 grader Celsius) hjälper våren att kyla hjärnan och meningesna.
 4. Dämpningsfunktion. Även om våren verkar ganska upålitlig och ömtålig, hjälper det att skydda hjärnan när en baby faller.

När läker en nyfödds vår att läka?

Vi kommer att förstå regler och tidpunkt för stängningen av fontanel.

Slutdatum för fontäner

En stor vår i spädbarn växer under perioden från sex månader till ett och ett halvt år.

Hälften av nyfödda är födda med en övervuxen liten vår. För resten av barnen är fontanten försenad i en till två månader.

De återstående parade fontalerna ses sällan hos en heltidsfödd. Om barnet föddes med laterala fontaneller blir de övervuxna strax efter födseln.

Vad påverkar stängningen av fontaneller?

Varför är några barn födda med en punkt fontanelle, som snart blir helt, medan andra kan få ett spår upp till 2 år?

 1. Ärftlig predisposition Storleken på fjädrarna, med vilken barnet föddes, liksom tiden för överväxten beror främst på de genetiska egenskaperna. Efter att ha pratat med mormödrarna och ifrågasatte dem om föräldrarnas fontaneller kan du förutse hur barnets tete kommer att stänga.
 2. Den gestationsålder där barnet föddes. Tidiga födda barn är lite bakom i fysisk utveckling från helårsmedlemmar. Cirka 2 - 3 år utspelar sig denna skillnad. Men för tidiga barn har sina egna egenskaper i utveckling. I synnerhet ju längre stängning av fontanel.
 3. Koncentrationen av kalcium och D-vitamin i kroppens kropp. Med kalciumbrist kan inhibering av fontanellerna hämmas, och med ett överskott av elementet försvinner depression före tid. Men barnets diet spelar en sekundär roll här, oftast orsaken till störd metabolism.
 4. Tar droger under graviditeten.

Det finns också en relation mellan storleken på fontanelen hos den nyfödda och moderns intag av kalcium- och multivitaminpreparat och kvinnans diet.

Men genetisk predisposition spelar en viktig roll i fontanelens storlek vid födseln.

Våren är inte övervuxen i tiden, är det värt att oroa dig?

Denna fråga besvaras av Dr Komarovsky.

Att stänga fjädrarna sker på olika sätt. Vissa barn är födda med mycket små fontaneller. För andra kan den stora fontanellen endast övergrovas med två år. Med normal välbefinnande och barnutveckling anses båda situationerna vara normala. Det spelar ingen roll om våren stängs hos nyfödda.

Storleken på våren kan indikera utvecklingen av sjukdomen. Men det finns ingen patologi som bara skulle manifestera sig genom att ändra vårens storlek. Barnets hälsa och fontanelens storlek utvärderas av barnläkaren vid varje förebyggande undersökning.

När oroa dig?

Med vissa sjukdomar hos nyfödda är det möjligt att stänga våren senare.

 1. Rakitis. Förutom att fontanellens långsamma stängning manifesteras rickets av en lagring i fysisk utveckling, förändringar i muskuloskeletala och kardiovaskulära system och en minskning av immuniteten. Sjukdomen är vanligare hos prematura barn som inte fick vitamin D som en förebyggande åtgärd. I en fullfödd bebis med regelbundna promenader och rätt näring är risken att utveckla rickets minimal.
 2. Medfödd hypotyreoidism. Det är en medfödd sjukdom där sköldkörteln inte utför sin funktion korrekt. Förutom att ändra tidpunkten för att stänga fontanellen observeras hypotyroidism slöhet, dåsighet, uthållig förstoppning, avvikelser i barnets psykiska och fysiska utveckling.
 3. Akondroplasi. Manifieras av grova kränkningar av utvecklingen av benvävnad, dvärg, långsamma slutfjädringshastigheter.
 4. Down syndrom. Sjukdom associerad med kromatos patologi. I Downs syndrom har barn ett karaktäristiskt utseende, utvecklingshinder.

Vad kan betyda stängningen av våren?

I de flesta fall spelar det ingen roll om fontanelen växer i en bebis. På hjärnans utveckling och intelligens påverkas inte. Men det finns situationer förknippade med nedsatt kalciummetabolism, ämnesomsättning, där våren stängs för snabbt.

Andra sjukdomar, såsom kraniosynostos, onormal hjärnutveckling, är mycket sällsynta, har en allvarlig kurs och karakteristiska tecken. Om barnet känns bra utvecklas enligt kalenderen spelar ingen roll hur man stänger fontanelerna.

Ändringar av fontanel

Bulging våren i nyfödda

Ofta följer en bulging fontanel meningit, encefalit, intrakranial blödning. Alla dessa sjukdomar kännetecknas av högt intrakraniellt tryck, av den anledningen, och vårens utmattning är svullnad.

Ångest symptom som i kombination med utskjutande springan hotar ett barns liv:

 • hög feber, som blir svår och snart stiger igen;
 • illamående och kräkningar hos ett barn
 • högt gråta, irritabilitet eller omvänd lethargi, dåsighet hos barnet;
 • konvulsioner, medvetslöshet;
 • om våren började böja efter fallet av smulor, skada;
 • Utseendet av strabismus, ögonsymtom.

Impacted fontanel

Om den mjuka kronan har fallit - det här är ett symptom på uttorkning av barnet. Fjädern ändras, faller under benens skall och indikerar en akut brist på vätska för barnet. Med upprepad kräkningar, diarré, hög temperatur finns en signifikant förlust av vätska. Dehydrering påverkar hela kroppen. Huden blir torr, det är möjligt att sprickbildning uppstår på läpparna, ett brott mot barnets välbefinnande.

Vad ska föräldrar veta om våren? Vanliga frågor

 1. Barnets vår är väldigt stor. Är det rickets? Storleken på fontanel med rickets kanske inte alls ändras. Det är möjligt att ändra huvudets form, öka de främre och parietala stötarna och mjuka kanterna på fontanelen. Med rickets blir fontanelens kanter flexibla och smidiga, men storleken förblir densamma.
 2. När fontanelens lilla storlek är omöjlig att förskriva vitamin D, även om du diagnostiseras med rickets? Förutom de yttre tecknen på rickets, för diagnosen bör vara laboratoriebekräftelse. Med rickets förändras halterna av alkaliskt fosfatas, kalciumnivån i blodet och urinen. Tecken på rickets är synliga på en röntgen av handlederna och rörformiga benen. När bekräftad rickets tilldelas vitamin D och kalcium, och storleken på fontanellerna spelar ingen roll. Läkemedel som väljs i rätt dosering accelererar inte stängningen av fontaneller.
 3. Långt överväxt av våren kan indikera hydrocephalus hos ett barn? Hydrocephalus (hydrocephalsyndrom) inträffar med en ökning av mängden vätska (cerebrospinalvätska) i hjärnan. Detta leder till en ökning av intrakraniellt tryck och en förändring av barnets välbefinnande. Han blir rastlös, lustfull, störd sömn. När man undersöker en baby, uppmärksammar läkare barnets utveckling, muskelton, ökning av huvudomkretsen, fontanels tillstånd. En ökning av huvudomkretsen i kombination med en ökning av fontanelens storlek och en förändring av barnets tillstånd kan indikera utvecklingen av sjukdomen.
 4. Om våren stängs för snabbt, kommer barnets hjärna att sluta växa? Huvudets tillväxt sker inte bara på grund av fontanellerna utan också av sömnen, utvidgningen och komprimeringen av benens skall. Även om fontanelen är helt stängd fortsätter huvudet att växa.
 5. Är det möjligt att skada barnets hjärna genom att röra på våren? Du kan säkert röra, kyssa, kamma barnets huvud, det kommer inte att medföra obehagliga konsekvenser. Hjärnan är säkert dold under membranen och omgivande vävnader.
 6. Hur bryr du oss om våren? Det här området kräver ingen speciell vård. Som med resten av barnets hud, behöver hårbotten vård. Efter tvättning med ett speciellt barnschampo, blöt vatten med en handduk. Gnugga inte huvudet, promakivaniya tillräckligt nog.
 7. Behöver jag ta D-vitamin med snabb eller långsam överväxt av våren? Frågan om lämpligheten av tillsättningen av D-vitamin löses individuellt i varje enskilt fall. Många faktorer påverkar detta, inklusive barnets bostadsområde, årstiderna, längden på promenaderna.

Föräldrarnas huvuduppgift är att ta hand om barnets goda näring, regelbundna promenader och vård. Lämna en bedömning av fontanels tillstånd till en specialist. Vid varje rutinbesiktning behöver läkaren bara några sekunder att spendera på huvudet och utvärdera våren.

De parametrar genom vilka bedömningen av fontanel utförs när den undersöks av en läkare

 • huruvida barnets creepers är öppna eller stängda, motsvarar det barnets ålder
 • hur många fjädrar var vid födelsetiden och deras antal för tillfället;
 • hur fontanellerna förändrats, hur snabbt de minskar, om fontanellernas form har förändrats
 • som berör kanten av fontanel. Normalt bör kanterna vara elastiska, och mjukning är ett tecken på brist på kalcium och vitamin D;
 • Hur gör våren för de omgivande vävnaderna? En trög, nedsänkt eller ansträngd, utbuktande vår är alltid ett tecken på patologi.

Låt oss sammanfatta

Rodnichki - anatomiska formationer av bäddvävnad, belägen på barnets huvud. På grund av förekomsten av fontaneller kan huvudet enkelt passera genom födelsekanalen, ändra dess form (konfiguration).

Storleken på och tidpunkten för spirande fjädrar hjälper barnläkare att misstänka förändringar i krummens hälsa. Men även en erfaren specialist kan inte diagnostisera endast genom fontens storlek, eftersom varje sjukdom har ett antal andra viktiga symptom.

Många frågor och oro uppstår bland unga föräldrar kring fontaneler. Ofta har myterna om fjäderlinjer inte någon mark under dem och de debuteras snabbt av en barnläkare. Regelbundna promenader och rationell utfodring, kärlek och vård av mammor och pappor är viktiga för en harmonisk utveckling av smulorna.

Springwell av nyfödda

Placera din hand framför dig med din handflata neråt. Koppla av. Nu i samma naturliga position lyfter du den och lägger den på huvudet så att ditt pekfinger ligger på håret. Med din tumme, tryck lätt på skalle. Känner du svag ömhet vid tryckpunkten? Detta är allt som återstår av din en gång "soft crown" eller fontanel.

Låt mig beröra din temechko.

Alla nyfödda barn och småbarn har upp till ett år, och ibland upp till 2 år, har en vår. Det är ett litet mjukt pulserande område på ett barns huvud, som ett hål i skalleboxen, täckt med hud. Det är hans mjukhet som skapar illusionen av försvarslöshet, platsen för barnets största sårbarhet. Förfödda föräldrar är även rädda för att röra honom. De tror att endast en läkare kan göra detta utan att skada barnet. I själva verket gav naturen klokt skydd för hjärnan från flera skal, och våren i spädbarn utövar en skyddande funktion.

Naturen har förutsett allt. Våren är skyddet av hjärnan.

Anatomisk struktur av skallen

Skallen representerar hjärnans behållare och andra viktiga organ. Den är bildad av 23 ben, som under processen av deras formation passerar genom två steg: bädd och ben. Skallets tak (hjärnavsnitt) innehåller rester av membranvävnad vid lederna av 3 eller 4 ben. Hon är fontanellerna, som inte bara är rudiments, utan strukturer med egen funktionalitet.

Att vara en mamma är ovärderlig!

Flertalet indikerar att det finns flera liknande hål i barnets huvud. Fyra av de sex (tidsmässiga) övervuxna i livmodern eller inom några dagar efter födseln. En (occipital) stänger från en månad till tre, och den största (och kända) parietalen kan vara öppen till 2 år.

Puls i hålet på barnets huvud

Av någon anledning, oerfarna föräldrar, ser att våren pulsar, är fruktansvärt rädd. Det skulle emellertid vara nödvändigt att oroa sig omvänd, om det inte var så. Den ihåliga ringen på barnets huvud liknar pulsationen av navelventilen och är en synlig del av kroppens allmänna cirkulation. Pulsen i venerna, blodkärlen och artärerna upprepar hjärtrytmen, vilket påverkar cerebrospinalvätskan. Det är dessa vibrationer som är synliga och så skrämmande föräldrar.

Om du är orolig för överdriven pulsering av spädbarnets mjuka krona, spela det säkert, kontakta din neurolog.

Om du tittar på en baby kan du se att våren är pulserande inte alltid densamma: det är knappt märkbar, det är urskiljbart. Men trots allt, ditt hjärta slår inte alltid jämnt: när man upplever rytmen i hjärtat ökar sammandragningarna. Det är detsamma med ett barn: han behöver bara gråta, eftersom det omedelbart påverkar vårens tillstånd.

Om du fortfarande är orolig för överdriven pulsering av en "mjuk krona", även i ett lugnt tillstånd, besök en neurolog. Du kan vara planerad för ytterligare test.

Många mödrar är förvånade när deras nyfödda barn börjar hicka. Detta fenomen är helt normalt. Hicka kan uppstå på grund av överätning, flatulens, hypotermi, starka känslor och många andra orsaker.

För att din lilla ska alltid vara tillförlitligt skydd är det nödvändigt att närma sig valet av bilbarnstol med fullt ansvar. Vad ska man leta efter, vilka tillverkare att ge företräde kommer att berätta för vår artikel.

Varför behöver barnet vävt vävnad på huvudet?

Under födseln behövs inte förstyvda huvudområden av barnet, inte bara av honom utan också av kvinnan i arbete. Huvudet, som är den största delen av spädbarnets kropp, viks som ett dragspel när det lämnar födelsekanalen. Detta beror på det faktum att de bildade benen, som det var, hitta varandra på bekostnad av det utrymme som tillhandahålls av de mjuka bäddplåsterna (konfiguration). Därför är barn födda med ett utplattat huvud som spricker upp och förvärvar sin vanliga form inom några dagar efter att ha fött sin födelse.

Unga mammor blir rädda när de ser att deras bebis har ett plättat huvud. Det är förgäves, efter ett par dagar får huvudet en normal form.

Dessutom utför barnens fontanelle följande funktioner:

 • Stötdämparen med stötar och faller (där barnet kommer att ha mycket, från och med sex månader);
 • Termostat (när överhettning sker genom det);
 • En indikator på barnets hälsa (medvetet, läkarna uppmärksammar noggrant på att undersöka detta "fönster", sondera dess pulsation och bestämma dess storlek).

Lite matte eller vikten av vårens storlek

Storleken på våren hos barn växer inte med dem, men minskar på grund av den gradvisa tillväxten av benvävnad från dess kanter. För långsam eller för snabb överväxt anges några avvikelser i barnets utveckling. Till exempel observeras en stor och långsamt stängande öppning i följande sjukdomar:

 • Downs syndrom;
 • rakit;
 • hypotyroidism;
 • Anomali av benvävnad.

Det viktigaste är den lilla människans emotionella tillstånd!

Den genomsnittliga normala storleken på "mjuk krona" är följande:

 • från födsel till 3 månader: 2 * 2 cm
 • 3-4 månader: 1,6 * 1,4 cm
 • 5-6 månader: 1,4 * 1,2 cm

Normal föreningstid för membranvävnad på barnets huvud

Oavsett vad läkarna säger, det finns ingen vanlig tid för ossifiering av den mjuka kronan. Det kan inträffa i intervallet från en månad till två år. Det påverkar:

 • Foderens art (HB är så balanserad som möjligt, så barnen har större chanser för snabb överväxt).
 • ärftlighet;
 • Metabolism (brist på kalcium och samtidig brist på vitamin D leder till en minskning av tiden för överväxt).

Moms som ammar barn kan ta kalcium själv. Barnen tar emot det redan i en bearbetad form.

Komarovsky rekommenderar att om du misstänker sen överväxt av mjukvävnad på huvudet, ge barnet 1-2 tabletter av kalciumglukonat (daglig dos). Det är också användbart att vattna barnet med en lösning av D-vitamin. Om hålet stängs för snabbt bör du begränsa kosten av kalciumhaltiga produkter från mamman (om hon ammar) och småbarn. Det finns inget annat sätt att reglera denna process.

Att välja en madrass för en nyfödd är en hel vetenskap. Experter rekommenderar att man föredrar stela modeller fyllda med kokosnöt eller syntetfibrer. På en sådan madrass kommer barnet att känna sig bekväma och sömnen blir lugn.

Vilken typ av vatten att ge en nyfödd och huruvida den ska ge den alls beskrivs i detalj på denna sida www.o-my-baby.ru/razvitie/pitanie/davat-vodu-grudnichku.htm.

Bifidumbacterin är ett probiotikum av en ny generation, vilket läkare förskriver till och med de minsta patienterna. Indikationer för användning, frisättningsform och dosering beskrivs här.

Andra störande symtom

Mycket mer signifikanta symtom är retraktion eller utstickning av bäddvävnad. Men de kan också vara varianter av normen. Till exempel, i fall av posttuning kan det observeras att fontanelen sjunker lite. Med tiden passerar detta fenomen. Om du märker att han föll på grund av uttorkning efter allvarlig diarré eller kräkningar, ska barnet visa sig för läkaren.

En liten utbuktning av den "mjuka kronan" efter långvarig gråt är inte heller ett diagnostiskt tecken. Men långvarig utbulning kan indikera ökad ICP och andra sjukdomar. Läkaren ska endast konsulteras om långvarig utbuktning uppstår och om den uppstår efter en allvarlig fall eller skada.

En västlig vår kan indikera uttorkning.

Varning! Eventuella förändringar i det membranösa bebiset ska inte störa dig om inga andra symtom föreligger. Om en bebis har en normal temperatur, fysisk utveckling, bra humör och aptit, bör du inte plågas själv, bli nervös och slå trösklarna till sjukhusen. Koppla av. Du har allt som planeras av naturen!

När ska fontanel växa hos spädbarn? Skulle föräldrarna oroa sig om de växer för snabbt eller för långsamt?

Många föräldrars rädsla är förknippade med ett pulserande område på huvudet av en nyfödd - en vår. Ångest orsakar vård av barnet, det finns rädsla för att skada honom när den utsätts för det oskyddade området. Föräldrar är särskilt intresserade när fontanel växer i en baby, vilket är normen, vilka avvikelser är möjliga.

Särskilda funktioner

Våren bildas vid korsning av barnets kranialben, som är förbunden med en mjuk vävad vävnad. Det är tätt nog att skydda hjärnan mot yttre påverkan: du kan inte vara rädd för att tvätta, kamma och stroke barnets huvud.

Under utveckling av intrauterin utveckling bildas 6 fjädrar:

 • Två parade sidor från sidorna (framför auriklarna och bakom dem) är ganska smala, mer som stygn. De drar på vid födelsetiden eller omedelbart efter det och är inte synliga för föräldrarna:
 • Små i den ockipitala regionen (ca 5 mm i diameter) - i de flesta fall stängs den under intrauterin utveckling, observeras det oftare hos prematura barn. Dess benöverväxt växer från flera dagar till två månader.
 • Stor, som ligger på temechke, drar på i sista vändningen. Dess dimensioner sträcker sig från 22-35 mm.

En bebis kan födas med en patologiskt stor fontanel som ett resultat av prematuritet, hydrocephalus (ackumulering av överskott av vätska i hjärnans ventrikel) eller nedsatt utveckling av skelettsystemet. Den reducerade storleken på parietal och fullständig tillslutning av de återstående fontanellerna är möjlig med disproportionen av för liten skalle och hjärna jämfört med andra delar av kroppen. Sådana fall kräver medicinsk övervakning, ytterligare forskning för att ta reda på orsakerna. Graden av överväxt av fontanelle hos spädbarn med medfödda abnormiteter kan skilja sig från barn utan avvikelser.

Allmänt accepterade standarder

För parietal fontanel kännetecknas av en diamantform, vars bredd och längd ligger inom 5 - 35 mm. För att beräkna storleken måste du bestämma de maximala dimensionerna för det mjuka avsnittet längs och över, de resulterande siffrorna lägger upp och delas med två. De genomsnittliga parametrarna för parietal fontanel beroende på ålder anges i tabellen:

Dimensionerna är ungefärliga, en avvikelse på flera mm uppåt eller nedåt är tillåtet. Under de första tre månaderna är en liten ökning av fontanel möjlig på grund av intensiv tillväxt av hjärnan.

Det finns ett beroende av barnets kön (hos pojkar, det mjuka området försenas snabbare) och ärftlighet: om en av föräldrarna hade tidig eller sen överväxt utan patologier, är det möjligt för barnet att manifestera sig.

När ska våren rita ut?

Dr Komarovsky noterar att normal vävnadsbenifiering sker mellan 3 och 24 månader. Den exakta tiden individuellt beror på barnets utveckling. Stängning är sällsynt hos tre månader gamla barn - cirka 1%, cirka 40% har en övervuxen fontanel vid en ålder av två år, 95% av barnen fullbordar processen. Kanske mer sen överväxt, i avsaknad av utvecklingshinder, anses det vara normalt.

Snabba överväxt

Våren kan ta en baby upp till 6 månader. Med normal tillväxt och utveckling är detta inte en avvikelse. För tidigt anses beteckningen av mjukvävnad fontannik vid tre års ålder. Förekommer som ett resultat av patologier:

 • Craniosynostos är en avvikelse i bildandet av benvävnad, där fontanelen snabbt drags in och kranialsuturerna växer ihop, vilket hindrar normal hjärnans utveckling. Det kan vara medfött eller förvärvat, i de flesta fall observeras det i kombination med andra utvecklingsstörningar.
 • Mikrocefali - uttrycks för att minska huvudets storlek, hänvisar till svåra avvikelser vid utvecklingen av centrala nervsystemet. Huvudsymptomet är en minskad huvudomkrets, ett brott mot proportioner i förhållande till andra delar av kroppen;
 • Anomalier i hjärnans utveckling - en överträdelse av dess struktur, minskning av storlek, massa.

Sådana avvikelser är sällsynta, inte begränsade till manifestationen i form av en snabbt växande fontanel.

Långsam avstängning

Detta problem uppstår oftare, inträffar om barnet:

 • Medfödda patologier i sköldkörteln. Det uppenbarar sömnighet, svullnad, barnets låga aktivitet, dålig aptit, matsmältningsbesvär, förstoppning;
 • Rickets - de lider ofta av för tidiga barn. Kan uppstå med brist på vitamin D eller kalcium i kroppen. Symtom är sömnstörningar, aptit, ökad nervös upphetsning, svettning med utseendet på en viss sur lukt;
 • Bensjukdom på grund av genetiska abnormiteter - achondrodysplasi. Ledsaget av stunt, förkortade lemmar leder till dvärg;
 • Downs sjukdom - uppenbarad av en fördröjd utveckling.

Allvarliga sjukdomar är ganska sällsynta, för att bekräfta att diagnosen kräver en omfattande undersökning. Konsultation av en neurolog, endokrinolog är nödvändig för diagnos.

Vanliga Myter

De vanligaste missuppfattningarna i samband med överväxt av fontanel:

 • Tidig stängning begränsar hjärnans tillväxt. Skallebenen är förbundna med suturer, som helt säkrar efter 20 år. De ger normal tillväxt av huvudet och hjärnans utveckling. Vid fontanelens tidiga överväxt, kontrollera tillståndet av sömmen: om de inte är stängda betyder det att det inte finns någon fara för barnets fortsatta utveckling.
 • Snabb överväxt är orsakad av att ta vitamin D och kalciumtillskott. De är föreskrivna med hänsyn till barnets utveckling för att förebygga rickets. Endast bristen på ämnen som saktar processen och ökar periodens överväxt kan påverka tillväxten av benvävnad. Mycket intag av mineraler, vitaminer orsakar inte accelerationen av vävnadsförening, det är en individuell egenskap eller uppträder med försämrad utveckling av barnet.
 • Om årets vårår inte växer, betyder det rickets. Sjukdomen manifesteras av ett antal tecken och kan inte bestämmas enbart av graden av ossifiering av den bäddade vävnaden på barnets huvud.
 • En liten vår i en bebis vid födseln bör växa snabbare och vice versa. Tidpunkten för åtdragningen beror inte på membrans initiala storlek, utan på organismens egenskaper.

Det finns ingen exakt tid när en stor fontanelle växer hos nyfödda. Processen sker individuellt, den påverkas av olika faktorer. Det är omöjligt att självständigt göra diagnoser vid avvikelser från de allmänt accepterade perioderna av överväxt av våren. Detta kan inte vara det enda symptomet på allvarliga sjukdomar - de har alltid ytterligare tecken.

Det är förbjudet att ordinera droger och använda traditionella metoder. För barnets hälsa är det viktigt att följa regeln: diskutera eventuella problem med barnläkaren som om nödvändigt kommer att föreskriva ytterligare studier. Förutom vårens storlek bör man vara uppmärksam på sitt tillstånd: alltför konvex eller ihåligt kan vara ett tecken på sjukdom eller försämring av barnet.

När ska fontanelen hos ett nyfött barn växa: Allt om en mjuk babys bröst från A till Z

Alla barn är födda med en fontanel - ett mjukt område på kronan, täckt med tunn hud. Vilken storlek ska våren vara när benens skalle växer ihop, vilket kan betyda en utbuktning eller nedsänkt fläck av huden på kronan? Vi kommer att svara på dessa frågor, samt berätta allt vad dina föräldrar behöver veta om den här barnen.

Vårens läge

Först är det värt att ta reda på hur många fjädrar barnet ska ha, storlek och plats. Det visar sig att det finns flera områden på barnets huvud som inte är täckta med benvävnad. Men nästan alla är stängda vid tidpunkten för barnets födelse.

Så var ligger de:

 • På båda sidor av krummans huvud definieras 4 små små fontaner - två vid varje tempel. De är åtspända med benvävnad medan barnet är i livmodern. Vid för tidiga bebisar kan processen inte slutföras, då kan våren stängas inom en månad efter födseln.
 • Det finns ett annat litet område - på baksidan av huvudet i en crumb med en diameter på 0,5 cm, som också stängs i utero. I sällsynta fall kan denna vår på nyfödda öppnas i 1 månad och läka lite senare. Man tror att denna funktion inte är en patologi, om alla andra parametrar ligger inom normala gränser.
 • Den största våren hos nyfödda kallas den "mjuka kronan" och ligger vid korsningen av parietal och frontalben, ibland säger de "vid kronan". På bilden nedan kan du titta närmare på den här sidan. Dess stängning inträffar under de första 2 åren av ett barns liv, och formen liknar en långsträckt diamant med diagonaler på 2x3 cm. Hans tillstånd, frekvens och pulsation samt dimensioner kan berätta mycket om en barnläkare. Det handlar om kranens främre fontanelle, vi kommer att prata vidare.

Mjuk krona

Den mjuka kronan, som allt som människokroppen har, har sitt syfte. Varför behövs det? Vi listar ämnets huvudfunktioner:

 • Detta område på barnets huvud underlättar den generiska processen. På grund av det faktum att skallen i skallen inte är fullt odlade ihop kan de "springa ner" på varandra, ändra huvudets form. Vid passage genom födelsekanalen är huvudet något förlängt, dess diameter blir mindre. En vecka eller två efter födseln, krummet huvudet något avrundat, och benen på skallen faller på plats.
När du passerar genom födelsekanalen blir barnets skalle något långsträckt, men med tiden förändras huvudets form

 • Det första året eller två av barnets liv, hans hjärna utvecklas och ökar betydligt i volym. Kranets inre utrymme anpassas långsamt till den växande hjärnan, och våren är också inblandad i denna process.
 • Enligt forskning fungerar mjuk krona som en av regulatorerna för kroppens värmeöverföring. Genom detta hål i skallen kyler hjärnan i tid, om behovet uppstår.
 • Trots alla försiktighetsåtgärder kan barnet falla medan mamma vände sig en sekund. Om slaget faller på huvudet - kommer våren att mjuka sin styrka.
 • Barnläkare och neonatologer under undersökningen av barnet bedömer vårens storlek och tillstånd och drar slutsatser om huruvida barnet utvecklas korrekt. Ibland matchar parametrarna inte standardvärdena, då barnläkaren kan ordinera ytterligare tester för att upptäcka sjukdomen i ett tidigt skede.
 • Specialister kan också undersöka ett barn som använder neurosonografi och identifiera abnormaliteter i utvecklingen av hans hjärna på ett tidigt stadium. Denna procedur är möjlig tack vare den främre fontanelen och visas för alla nyfödda.

Slutdatum för fontanel

Under lång tid såg barnläkare att den främre fontanelen helt stängdes i genomsnitt vid slutet av barnets första år. Det finns dock ingen anledning att säga att de som har en vår övervuxen i perioden upp till 4 månader eller efter 12 har hälsoproblem. Till exempel argumenterar Dr. Komarovsky att tiden för överväxt av en mjuk krona för varje barn kan vara annorlunda. Det viktigaste är att besöka barnläkaren i tid och för att klara de undersökningar som läkaren ska ordinera.

Det finns också en statistik som säger att endast 40% av barnen har en vår övervuxen med ett år och 1% kan växa till 3 månader. För andra barn kan stängningstiden försenas, men vanligtvis sker det under de första 2 åren av livet.

Vårt material presenterar de genomsnittliga parametrarna i parietalzonen. Det är nog att jämföra dina mätningar av längden och bredden av en stor fjäder med tabelldata.

Tabell 1:

Kom ihåg att uppgifterna är genomsnittliga, så att de inte får panik om inte barnet passar in i den här bilden. Föräldrar bör bara mäta fjäderns längd och bredd och se till att parametrarna motsvarar tabellvärdena. Om allt är i ordning, räcker det med att skicka en rutinmässig kontroll hos barnläkaren, annars, för att konsultera oschemalagda.

Vad kommer mätningarna att berätta?

Varje månad under en rutinundersökning kommer läkaren säkert att känna och mäta barnets fontanel. Han skriver dessa data till barnets kort för att observera dynamiken.

Vad kan man säga längden och bredden på det mjuka vertexet? Vad kan betyda förtidig stängning av parietal fontanel eller dess för stora parametrar jämfört med normen? Dessa frågor bör förstås mer noggrant.

Mjuk krona mer än normalt

En fjäder hos nyfödda och barn under ett år, som skiljer sig från standardvärdet med 2-3 mm, anses inte som en allvarlig anledning till oro. Om parametrarna är mycket högre kan situationen här säga mycket, till exempel:

 • indikera en metabolisk störning och otillräcklig kalciumabsorption, vilket kan leda till rickets;
 • prematuritet;
 • födelseskada
 • utvecklingshinder
 • dåligt utflöde av vätska från vissa delar av hjärnan;
 • infektiösa och endokrina sjukdomar.
I prematura barn kan fontanel ha ett större område än normalt.

Det är viktigt att inte missa de viktigaste symptomen som kan prata om patologi. Tillsammans med ett betydande värde av ett tema finns det andra tecken som är värda att ägna stor uppmärksamhet åt. Vi har samlat i tabellen dessa sjukdomar, varav ett av symptomen kan vara en stor vår.

Tabell 2:

Mindre än normalt

Ibland läker en mjuk krona i smulor tidigt - med 3-4 månader redan, eller dess längd och bredd är mycket mindre än standarden. Området på vertex blir svårt, men samtidigt ligger det något under nivån på de omgivande vävnaderna. Denna situation kräver också inblandning av en specialist.

Den tidiga stängningen av fontanel, liksom dess små parametrar, kan indikera närvaron av en så allvarlig sjukdom som kraniosynos eller indikerar anomalier i hjärnans utveckling. Vad som annars kan vara tecken på dessa patologier betraktar vi mer detaljerat.

Tabell 3:

Men dessa diagnoser görs mycket sällan, ofta krummer arvet en liten vår eller tidig stängning från en av föräldrarna. Denna funktion kan också förklaras av de enskilda egenskaperna hos utvecklingen av barnets skelettsystem.

Inte alltid en stor eller liten storlek temechka säger om patologin. Barnläkaren, tillsammans med en undersökning av detta område, kommer att fråga föräldrarna frågor om hur deras avkommor sover, oavsett om det är försvagat för ofta, om det inte släpar efter sina kamrater. Dessutom kan en specialist förskriva ett antal studier för att utesluta förekomsten av allvarliga sjukdomar i smulorna. Om allt är i ordning, är kronans icke-standardparametrar enskilda egenskaper hos barnet.

Tecken som bedömer fontanelens tillstånd

Förutom de uppenbara tecknen - Fontanelparametrarna, bedömer läkaren sitt tillstånd med andra kriterier. Normalt ser det lite ihåligt ut eller spolas med omgivande vävnader. Dessutom kan parietalzonen pulsera hos nyfödda och hos barn upp till ett halvt år.

Vi kommer att lista vad du bör ägna särskild uppmärksamhet åt när du behöver rådgöra med en läkare:

 • Att droppa huden i kronans krona kan prata om uttorkning. Detta symptom blir ännu mer alarmerande om det åtföljs av en liten mängd urinering av smulorna, torkning av slemhinnorna, såväl som hans tröga, tårbara tillstånd. I det här fallet bör du omedelbart kontakta en specialist.
Wandering fontanel är en alarmerande signal och kräver brådskande expertrådgivning.
 • Utsprång av fontanel ovanför hudytan. När en baby gråter, är den lunefull, kan parietalområdet på huvudet bulla, och samtidigt börjar det bota. I stunder av lugn, sömn kommer detta område till normala. Det händer att det sticker ut över ytan av de omgivande vävnaderna och när krummen är lugn - orsaken kan ligga i det ökade intrakraniala trycket. Detta symptom uppträder sällan, ofta är det ett symtom på en annan sjukdom, vars konsekvenser kan vara ganska allvarliga.
 • Varför pulserar våren ibland (mer information i artikeln: Ska en vårfjäder ha en vår?)? Pulsering av den nyfödda och spädbarns mjuka kronan upp till 6 månader är normen, den fullständiga frånvaron av patologin indikeras av dess patologi. Beats of membran överför pulseringen av blodkärl genom cerebrospinalvätskan - vätskan som omger hjärnan. Hon kan snabbt pulsera när barnet skriker, lustiga. Resten av tiden, hennes råttor försvagar och efter 6 månader blir de mindre märkbara. I andra fall krävs samråd med barnläkare.

Rekommendationer till föräldrar

Vårkrummer kräver särskild uppmärksamhet. Denna plats på toppen av hans huvud bör skyddas mot drag, oavsiktliga slag, så det är bättre att ha på sig en keps, vilket kommer att skapa en extra barriär nära temechka (mer information i artikeln: Hur man knyter en keps till nyfödda i videon). Det rekommenderas inte att sänka barnet i vattnet, imitera dykning. Detta kan orsaka fluktuationer i intrakranialt tryck.

Det finns emellertid förfaranden som är nödvändiga för att barnet ska utvecklas korrekt, samt att stimulera hjärnaktivitet:

 • Vissa mödrar är rädda för att röra på våren, för att inte skada smulorna. Men huden på huvudet bör regelbundet tas hand om - tvätta, smörja med babyolja och bli av med skorporna som ofta bildas på spädbarns huvud.

Slutligen vill jag notera att icke-standardparametrar och vårens tillstånd inte kan vara det enda symptomet på en allvarlig sjukdom. Kriterierna som vägleder en bra barnläkare för att bestämma barnets tillstånd och utvecklingsnivå är mycket olika. Föräldrarnas uppgift är att märka i tid eventuella avvikelser i fontanelens storlek och tillstånd. Om en barnläkare föreskriver vitamin D eller rekommenderar en annan behandling är det viktigt att följa hans råd noggrant.

När en teme övervuxen i en bebis och dess egenskaper

Den lilla saken i den nyfödda är mest känd för moderen, kallad en vår. Det är lätt att identifiera det på ett barns huvud, det här är den mjukaste platsen, som skyddas från omvärlden med hjälp av endast ett tunn membran. Efter en viss period efter barnets födelse i världen blir han helt solid. På grund av sin mjukhet passerar barnet lätt genom födelsekanalen. Gängan utför också flera fler funktioner.

Vilka är funktionerna i temat?

Visuellt bildar våren på ett barns huvud en diamantform. Med en lätt beröring kan du hitta en pulsation som motsvarar hjärtslaget. I detta fall passerar processen för tillväxt och utveckling av barnet korrekt.

Det är viktigt för föräldrarna att veta var barnets huvud är. Per område borde den inte överskrida sex kvadratcentimeter. I vissa barn kan det till och med vara flera gånger mindre. På många sätt beror denna siffra på graviditeten och ärftliga egenskaper.

Till exempel, om en kvinna åt för mycket kalcium när man bär ett foster, då skulle våren vara liten. Denna mikroelement bör konsumeras endast i begränsade mängder, annars kan temechko växa tillbaka i livmodern. Av denna anledning kan födelseprocessen bli komplicerad. Det ökar också risken för skador på skallen när den passerar genom födelsekanalen.

Skalleboxen består av sig av tre plattor. De börjar växa aktivt efter barnets födelse. Det är vid deras korsning att våren ligger. Endast en barnläkare kan döma sin karaktär och överensstämma med normala storlekar. Omedelbart efter att ha blivit född, är denna plats stor och mjuk vid beröring. Men efter en viss tid börjar området att dra på.

Fontanelens huvudfunktioner

Varje enskilt organ och delar av människokroppen skapades för ett visst ändamål. Tack vare fontanel ger en mjukare passage av barnets huvud genom födelsekanalen. Det bör noteras att barnets skalle av denna anledning har en något långsträckt och planad form.

Fontanelens mjuka struktur är också nödvändig för att skydda barnet från skullskador i första livet. I själva verket ökar risken för fallande. Tack vare temechku krävs nödvändig avskrivning, därför är huvudet helt intakt.

Vår är också nödvändig för att säkerställa den nödvändiga tillväxthastigheten i hjärnan. Denna struktur gör det möjligt att expandera och tillhandahålla allt nödvändigt utrymme.

Stänga fontanelen hos en nyfödd

Ett element anses vara normalt om dess storlek inte överstiger sex kvadratiska känslor. Om en nyfödd har ett område på endast en centimeter i kvadrat, så är toppen liten. Under de första dagarna efter att barnet är födt kan tematets storlek öka. Detta är nödvändigt så att skallen kan ta rätt form. Över tiden kommer dess storlek att minska.

Hittills var det inte möjligt att fastställa exakt när detta ben växer. Processen beror på organismens individuella egenskaper och arvelig disposition. I medicinsk praxis finns det bara ungefärliga siffror som anses vara normala.

Praktiskt taget alla barn tar inte mer än två år att växa över fontanel. I hälften av dem kommer denna process att sluta under det första året av livet. Det finns också sådana barn i vilka parietalbenet kommer att vara palperbart väl efter tre månader.

En viktig roll i denna process spelas också av barnets kön. Enligt statistiken växer fontanelen mycket snabbare hos pojkar än hos tjejer.

Senare överväxt och storlek över normal

Vid en läkarundersökning lägger barnläkaren alltid uppmärksamhet vid undersökningen av detta område. Om det finns uppenbara avvikelser från normen kommer en omfattande undersökning att schemaläggas, vilket gör det möjligt att identifiera orsaken. Oftast ligger det i närvaro av en sjukdom som är medfödd.

Om kronan inte växer under en längre tid indikerar situationen närvaron av följande patologier:

 • Rickets kan diagnostiseras i prematura barn. Situationen uppstår också om det finns en otillräcklig mängd vitamin D i kroppen. Med rachitis hos en baby kan du också märka en platt baksida av huvudet. Detta är ett av de uppenbara symptomen på sjukdomen. I närvaro av dessa avvikelser bör inte tveka att besöka barnläkaren.
 • Hypothyroidism är en sjukdom som diagnostiseras vid funktionsstörning i sköldkörteln. Patienten är alltid i trög tillstånd, ständigt sover och äter dåligt. En detaljerad undersökning kan noteras förekomsten av överträdelser i excretionssystemet. Om mamma märkte följande symptom i sitt barn, är det nödvändigt att omedelbart testa för hormoner som produceras av sköldkörteln.
 • I sällsynta fall diagnostiseras barn med dysplasi, oregelbunden längd på benen och breda ben i huvudet. Sjukdomen kallas achondrodysplasi. Patologi är medfödd och kan inte behandlas.
 • I Downs syndrom har kroppen ett stort antal utvecklingsstörningar. Barnet har en förkortad nacke. Dessutom stör hans ansiktsuttryck. Sjukdomen diagnostiseras efter barnets födelse. Det finns också milda former som talar om mindre avvikelser från normen.
 • Olika sjukdomar i muskuloskeletala systemet.

Snabb överväxtprocess och liten storlek

Tyvärr indikerar även en snabb process att strama kronan närvaron av vissa avvikelser i barnets kropp. En sådan process i medicinsk praxis är sällsynt och indikerar närvaron av följande sjukdomar:

 • Craniosynostos diagnostiseras när det finns en liten skalle där det finns ökat tryck. Dessutom kan barnet ha strabismus, dålig hörsel och onormal utveckling. För att eliminera sjukdomen kommer det att krävas operation.
 • Den lilla storleken temechka talar om nedsatt tillväxt och utveckling av hjärnan. Diagnosen är ganska allvarlig och görs på grundval av ett stort antal test. Behandlingen beror direkt på den specifika patologin.

Dessa normer har ett antal funktioner. Därför kan endast en specialist på detta område analysera situationen.

Vad pratar en ihålig teme om?

Denna situation är oftast observerad hos barn i det ögonblick då våren börjar växa. Symtom uppträder långt ifrån alla barn, men indikerar inte förekomsten av vissa utvecklingsstörningar. Oftast uppstår situationen mot bakgrund av uttorkning.

Att eliminera det rekommenderade att upprätta ett drickssystem. Föräldrar behöver kontrollera mängden urinering. För att göra detta, måste dagen betraktas som våta blöjor. De måste vara åtta åtta.

Springwell sjunker när kroppen förgiftas mot bakgrund av kräkningar och illamående. Ett akut behov av att konsultera en läkare. Han kommer att kunna välja en behandling för att eliminera denna situation.

Varför är våren utbulande?

Vid bulging måste temechka vara uppmärksam, eftersom detta symptom är allvarligt. Platsen stiger i händelse av en ökning av blodtrycket. Situationen kan indikera närvaro av en tumör, en inflammatorisk process eller blödning.

Dessutom kan din baby ha slöhet, svår irritation, illamående och kräkningar. Vissa patienter upplever förlust av medvetande. I det här fallet måste du ringa en ambulans. Annars ökar risken för dödsfall.

Besök till läkaren

Tillväxt och utveckling av spädbarn bör följas av en professionell i sina karriärer. Endast en mycket professionell barnläkare kommer att kunna överväga sjukdomen i ett tidigt skede.

Uppmärksamhet borde göras till läget i kraniet varje besök.

Inspektion innebär genomförandet av ett antal enkla manipuleringar:

 • bestämning av huvudets kronans tillstånd genom noggrann undersökning;
 • Storlek spelar också en viktig roll, nämligen förhållandet till barnets nuvarande ålder.
 • Mjuka kanter indikerar närvaron av rickets, så det är nödvändigt att undersöka våren i detalj.
 • Intensiteten hos pulsationerna, som läkaren bestämmer genom sonderning, analyseras också.

Ytterligare undersökning utses om avvikelser hittades i åtminstone en av dessa punkter. Ultrasonografi hjälper till att klargöra diagnosen. Förfarandet påverkar inte barnets kropp negativt och hjälper till att identifiera avvikelser.

Slut på överväxtprocessen

Under de första åren av barnets liv borde han helt växa över våren. Normalt behöver det inte externa källor. Vitamin D kan användas som den främsta förebyggande åtgärden för rickets.

Oerfaren kvinnor är även rädda för att röra på våren. En sådan åtgärd har dock ingen bra anledning. Denna plats är väl skyddad membran, så skada barnet inte kommer att fungera. Det rekommenderas att tvätta håret försiktigt. När processen är över kommer det att räcka för att torka av med en våthandduk.

En ljusmassage har också en positiv effekt. I detta fall måste kvinnan kontrollera tryckstyrkan.

Temechko spelar en viktig roll i utvecklingen av barnets utveckling. Om föräldrar misstänker några avvikelser från normen rekommenderas det att besöka barnläkets kontor och få hans råd. I det här fallet kommer det att vara möjligt att igenkänna medfödd patologi på ett tidigt stadium.Nästa Artikel
Populära hårborttagningsmedel: välj den mest effektiva