Hårbotten och hår. Typer av hår och hud. Hur man bestämmer hudtyp och hårtyp?


Kinesisk medicin har en princip som har följts av orientaliska läkare i många århundraden: "Behandla de sjuka, inte sjukdomen." Samma princip ligger till grund för behandlingen av både hår och hud. I det här fallet talar vi naturligtvis inte om patienten eller sjukdomen, utan om riktigheten av "innehållet" i ansiktets hår och hud. För att göra detta måste varje verktyg endast väljas i enlighet med hudtyp, fysiologiska egenskaper, personens ålder, hans livsstil och också med hänsyn till årstid, yrke (karaktär av yrkesverksamheter) etc.

I den här listan är det viktigaste, naturligtvis, precis hudtyperna, som bestäms med hjälp av vatten-lipidbalans. Härav följer att huden kan vara normal, fet, torr eller en kombination, det vill säga blandad.

Normal hud finns vanligtvis hos barn och hos ett fåtal vuxna. Huvudfunktionen är elasticitet. Det kan till och med verka som att en sådan hudvård är helt onödig: en rosa nyans (vacker), måttlig elasticitet, matthet och renhet, och porerna är knappt märkbara. Ägare av denna typ av hud (normalt) vet inte vad som är foci av inflammation, röda fläckar, purulenta finnar, svarta eller vita fläckar och blackheads. En sådan hud tolererar perfekt värme eller kyla, såväl som vind eller frost. Det skäller inte av och stör inte efter tvättning med tvål. Men ändå, till och med denna oproblematiska hud, är en frivolös attityd oacceptabel. Negativa miljöfaktorer (speciellt förorenad luft och UV-strålar) kan påverka det, och med ålder minskar fuktutbytet och sebumsekretionen minskar. Av dessa skäl kan normal hud över tiden bli en oljig eller torr hud.

Se även: Typ av masker.

Torr hud uppträder inte hos barn och ungdomar. Detta "privilegium" är endast inneboende för vuxna. Att vara ung, torr hud är mycket attraktiv: känslig, persika-färgad, tunn, med lätt synliga porer. Finnar och akne på det nästan aldrig händer, och det är mycket sällsynt att pulver det för att undvika oljig glans. Men med alla fördelar har torr hud ett antal brister: djupa veck och fina rynkor bildar sig snabbt på den. Efter tvättning, "stramar den", och i kall luft och i vinden - det skälls snabbt och rött.

Torr hud är den mest känsliga hudtypen, så det reagerar på fel vård mycket smärtsamt. Det är därför som experter rekommenderar att du noggrant studerar rekommendationerna (vanligtvis på paketet eller i paketet) och bestämmer dig för att använda dem eller inte.

Se även: Hudvård.

På grund av snabb åldrande är grunden för hudvård (torr) fuktgivande men nödvändigtvis måttlig. Överdriven entusiasm, till exempel, krämer (fett och tung) leder ofta till att systemet med fett och självfuktande i huden slutar fungera. Det är bättre att ersätta sådana medel med ljus och naturligtvis fuktgivande preparat som hjälper arbetet med denna mekanism, men ersätter inte det.

Oljig hud förekommer i de flesta fall hos 10% av vuxna, liksom hos många unga under puberteten. Dess färg är oattraktiv jordart eller gulgrå. Också fet hud har förstorade porer och en oljig (ganska specifik) glans, som oftast observeras i T-zonen (på pannan, näsan och hakan).

Oljig hud - den mest problematiska, vilket ger sina ägare en massa problem. Det kan vara extremt osjämt, eftersom det har olika utslag. När puberteten exempelvis förekommer en mängd tätningar och / eller purulenta akne ofta på den.

Som du kan se har fet hud en hel del nackdelar, men det har också allvarliga fördelar. Exempelvis är fukten i det på grund av ett överskott av talg längre än andra hudtyper, så det behåller sin elasticitet och jämnhet under lång tid. Som ett resultat uppstår åldringen av fet hud mycket senare.

För att bestämma vilken typ av hud som ska ta en enkel pappersservett och, fästa vid ansiktet, tryck lätt. Fettfläckar på den från att trycka på T-zonen säger att din hud är en kombination. Om sådana fläckar på servetten förblir efter beröring av kinderna är huden oljig.

Kombinerad (eller blandad) hud ska se ut så här: normal eller torr - på kinderna, fetare - i zonen-T. Den kombinerade typen är den vanligaste. Sådan hud är ganska frisk och jämn, men det är fortfarande inte så lätt att ta hand om det (du måste använda 2 typer av produkter samtidigt). Samtidigt desto starkare skillnaden mellan zonerna (fet och torr) desto mer problematiskt handlar de om. Den goda nyheten är att nu i apotek och specialerbjudanden. butiker har ett tillräckligt antal droger avsedda speciellt för vård av kombinationshud. Ju äldre hon är desto större är sannolikheten för hennes dramatiska förändring - hon kan till och med bli normal.

Typer av hår.

Många människor ställer frågor, till exempel "Hur man bestämmer vilken typ av hår?" Så, på samma sätt som huden, kan håret också vara av torr, oljig, blandad eller vanlig typ.

Torrt hår har inte glans, och deras tips är delade. Så de blir som regel på grund av felaktig vård. Men om du börjar ta hand om dem ordentligt (måla inte och utföra inte kemi), återhämtar de vanligtvis tillräckligt snabbt.

Experter rekommenderar att tvätta torrt hår mer än en gång var 5-6 dagar. Masker desto mer för torrt hår, desto bättre.

Oljigt hår blir snabbt smutsigt. Efter schamponering växer de snabbt (maximalt - nästa dag) fett och blir orörda. Från oljigt hår kan du enkelt göra ett hår (vilket), men samtidigt kommer det inte att vara länge. De tvättas som de är förorenade, och eftersom det händer snabbt, är de nästan dagligen med hjälp av mjuka schampon speciellt utformade för fet hår. Kemisk skadar dem inte levererar (i motsats till torrt hår).

Se även: Hårvård.

Blandad typ - hår, vars tips är torra och rötterna är feta. Detta beror på att på grund av vissa egenskaper (fysiologiska), producerar kroppen inte tillräckligt mycket fett för att smörja hela håret. Experter rekommenderar dem att tvätta dem minst två gånger inom 7 dagar, med speciella schampon som kan användas ofta. Periodiskt rekommenderas även dessa schampon att byta till den som är avsedd för fet hår. Detta måste göras för att torka hårbotten.

Normalt hår för sin tillväxt från kroppen får alla de ämnen som krävs för dem, så de ser alltid elastiska och, naturligt, friska. Tvätta dem två gånger i veckan. De drar också nytta av masker, men färgning och kemi är skadliga.

Hårtyper efter struktur, utseende av hårbotten och färgtyp av utseende - lär dig att identifiera och sköta

En vacker frisyr med glänsande lockar är drömmen till varje kvinna, och ibland en man. Men för att ge en komplett och viktigast kompetent vård för ditt hår måste du lära dig att identifiera hårtyper. Karaktäriseras enligt flera kriterier, och var och en har sina egna egenskaper.

Hårtyper efter struktur

För varje grupp av hår finns olika utvärderingskriterier. Men i en professionell miljö är det vanligt att skilja följande typer av hår: lockigt, vågigt, rakt, lockigt. För att förstå hur de skiljer sig från varandra, vilka egenskaper är de inneboende för dem och vilka typer av hår som är mer lätta och vackra, är det nödvändigt att genomföra en jämförande studieundersökning.

Fyra typer av hårform:

 1. Straight från hårets natur, kännetecknad av hög fetthalt, livlig glans. Sebum fördelas enkelt över hela axelns längd.
 2. Vågigt hår är mindre fet än den första typen, men det skiljer sig inte från torrhet.
 3. En fin våg eller lockigt hår som kan jämnas ut när det blöt kan ändra form. Traditionellt är sådant hår torrt på grund av att talg inte kan röra sig runt spolarna och fördelas över hela stången.
 4. Tät, elastisk, cuckery behåller sin form även när den är våt. Sådant hår är väldigt torrt, eftersom häcken i talgkörtlarna inte kan röra sig från roten som är högre än 5 cm.

Fyra typer hårstruktur:

 1. Tungt, tjockt hår har en hjärnämne. Sådana ringlets skiljer sig i frisk glans, silkighet.
 2. Håret i den andra gruppen har liknande egenskaper med den första typen, men hårskalans tjocklek är mindre.
 3. Tunna hår kräver särskild vård. De torkar snabbt upp, snabbt saly, dela och bryta.
 4. Frekvent färgning och kemisk perm resulterar i hår i ett beklagligt tillstånd, vilket kännetecknas av den fjärde typen av hårskada. Håren är torra, spröda i ändarna och fet på rötterna.

Typer av hår och hårbotten

Förutom strukturen och formen skiljer sig hårtyperna hos kvinnor i hårbotten och graden av produktion av sebaceösa sekret. Bara enligt denna klassificering produceras schampon och andra hårvårdsprodukter. Hårets hälsa beror ofta på en adekvat bedömning av din egen typ och korrekt val av produkter.

Oljigt hår

Fett hår karakteriseras av överdriven sekretion av talgkörtlarna. Detta händer på grund av problem med endokrina hälsa och metaboliska störningar. Stress, dålig näring, hormonella förändringar blir de viktigaste faktorer som påverkar ökningen av fet hårbotten. Dessa hårtyper har följande egenskaper:

 • brist på glansig glans;
 • oljig glans på rötterna;
 • brist på volym;
 • klibbiga och smutsiga lockar;
 • lägger snabbt "faller";
 • mjäll;
 • märklig lukt.

Normalt hår

Till skillnad från en fet, särskiljas en normal hårtyp genom tillräcklig utsöndring av talg genom sekretoriska körtlar och dess jämn fördelning längs hela längden av hårstammen från rötter till spetsar. Av alla hårtyper är detta alternativ inneboende i friska lockar, vilka är:

 • mjuk, silkeslen;
 • lätt att kamma;
 • glänsande, glänsande;
 • enkel styling;
 • kräver tvättning efter 3-4 dagar.

Torrt hår

Livslösa, splittrande, livlösa och strålande krokar karakteriserar torrt hår. De är ofta trassliga, magnetiserade och blir inte smutsiga under mycket lång tid - upp till 7 dagar. Hårbotten klåda, mjäll, irritation och irritation indikerar att talgkörtlarna inte klarar av sitt arbete.

Anledningen till detta fenomen är:

 • felaktig vård;
 • frekvent användning av kemikalier (färg, curling);
 • användningen av termiska stylingverktyg (krulljärn, strykjärn, hårtorkar);
 • genetisk predisposition;
 • klimat (vind, sol, frost);
 • avitaminos och minskning av immunitet.

Kombinerat hår

Det vanligaste idag är den kombinerade eller blandade typen av hår, när oljigt hår vid rötterna har torra, spröda, splittrade ändar. Felaktig vård och sveda av modern medicin - hormonella störningar - det här är de främsta orsakerna till detta tillstånd av lockningar. Bland de viktigaste problemen med vård är följande:

 1. Felaktigt valt schampo. Snabbt förorenande håret som är sallying vid rötterna kan ge en uppfattning om att värdinnan har en fet typ. Shampoo för denna typ av hår består av starka kemikalier som torkar håret och hårbotten, vilket har en beklaglig effekt på de redan torkade hårstängerna.
 2. Frekvent färgning och perming, samt användning av hushållsapparater och olika stylingprodukter har en mycket skadlig effekt på hårets hälsa, torkar ut dem och stimulerar den aktiva produktionen av sebaceous sekret som en skyddande reaktion i kroppen.

Hårtyper efter färg

Typerna av hårfärger är ett annat kriterium genom vilket inte bara frisyrer utmärks, men människors typer. Till exempel har den kvinnliga typen "höst" hårtyp rött i alla sina nyanser, från blond till mörk kastanje. Harmoniteten i kvinnans övergripande stil, från kläder och slutar med smink, beror på hur korrekt hårfärgstypen bestäms:

 1. Ljusgyllene - blond, hänvisar till typen av vår eller höst.
 2. Askblondt hår - platina blond tillhör färgtypen vinter eller sommar.
 3. Röd och brun med en gyllene krönskast - kastanj är en ljus representant för hösttypen.
 4. Brun med en prydnad choklad - den brunhåriga mannen tillhör vinterfärgstypen.
 5. Svart hår i alla nyanser - Brunett. Denna färgtyp hänför sig till vintern.

Hur bestämmer du vilken typ av hår?

Även efter alla tester och egenskaper är det inte klart för många hur man bestämmer sin hårtyp för att ge dem rätt skötsel. För att göra detta kan du göra ett litet experiment. Det är nödvändigt att sänka huvudet ner och samla håret med en kam på toppen av huvudet eller på pannan, räta upp det och släpp det och titta när de faller tillbaka.

Olika hårtyper och deras struktur (tät, tunn, medium) uppträder olika:

 1. Tunt normalt hår sänks försiktigt och jämnt till sin ursprungliga position.
 2. Tjockt, tätt, fettigt hår kommer att hålla sig i olika riktningar, som inte vill ta den ursprungliga positionen.
 3. Genomsnittligt normalt hår kommer att falla tillbaka, men inte jämnt.

Hur ta hand om olika typer av hår?

Olika typer av hårvård kräver individuellt hår.

Oljigt hår:

 1. Inte rädd för schampo. De kan tvättas ofta, medan du tvål två gånger för att noggrant tvätta bort överskott av fett.
 2. För oljigt hår kan du använda apotekets extrakt av kalendula för att gnugga i hårbotten 2-3 gånger under veckan före eller efter tvättning.

Torrt hår kräver att många restriktioner följs:

 1. Torrt hår behöver inte regelbundet tvättning. Dessutom ska du inte lämna shampoo länge på huvudet, eftersom detergenterna torkar håret.
 2. Det är omöjligt att torka torrt hår med en hårtork, använda termiska stylingprodukter och utsättas för effekterna av aggressiva frisörprocedurer: perm, missfärgning.
 3. För näring av torrt hår omslag med burdock olja effektivt hjälp. Applicera lite på hårbotten och längs hela längden av håret med en kam. Det är nödvändigt att hålla en sådan mask högst tre timmar och inte mindre än 1 timme.

Normalt hår är inte nyckfullt och lätt att ta hand om dem, men:

 1. Du får inte tvätta i alltför varmt vatten, det kan överdriva dem och stimulera överdriven aktivitet i talgkörtlarna.
 2. Du bör inte torka vanligt hår med hårtork och missbruk av järn och krusningsjärn, men det är bäst att låta dem torka på egen hand och använda mjuka hårkrokar för styling.
 3. För normalt hår är det bäst att välja naturliga produkter med extrakt av örter, vegetabiliska och animaliska fetter.

Hur snabbt och noggrant bestämmer din hårtyp

Vård av varje typ av hår har sina egna nyanser. Därför är den korrekta bestämningen av arten av ärrbildning i hårbotten väldigt viktig. När du är medveten om din typ kan du inte bara hitta rätt verktyg för dina lås utan också organisera en kompetent vård för dem. För att göra detta behöver du inte tillgripa frisörer, titta bara på dina lock och hårbotten hemma. Och det här hjälper dig att testa. Så låt oss börja.

Huvudkriteriet för att håret är uppdelat i grupper är nivån av sebaceös utsöndring av hårbotten. På grundval av detta finns fyra typer krullar:

Normal hårtyp

Sådana lockar utmärks av hälsa, välplejad, tjocklek, elasticitet och strålning. Hårbotten har en tillräcklig nivå av sebaceous utsöndring, skal inte av och lider inte av mjäll. Normal typ behöver ingen speciell vård. Användning av naturliga färgämnen, minsta termisk exponering, förebyggande masker hemma - det här är de viktigaste reglerna för att ta hand om håret, inte bara av normal typ, men också av någon annan typ.

Torr hårtyp

Ett sådant långt hår blir inte tjockt och blir inte förorenat under lång tid, vilket innebär att det inte behöver täta tvättar. Men de viktiga bristerna på torra krullar är deras tråkiga utseende, tvärsnitt av tipsen, förvirring och skörhet, skaliga epidermier. Även oljiga strängar kan bli torra om de inte är ordentligt preparerade. Således kommer missbruk av en hårtork och styler, kemiska färgämnen och perm nödvändigtvis att leda till torrhet och brittleness av strängarna.

Fet form av lockar

Denna typ beror på ökad aktivitet hos talgkörtlarna och felaktig näring. Oljigt hår "alder" inte lika snabbt som andra typer, och efter tvätt har huvudet ett hälsosammare utseende (men tyvärr inte för länge).
Överdriven sebaceous sekretion kan korrigeras med hjälp av speciella kosmetika och hårmaskor som kan förberedas i vanliga hemförhållanden. Dessutom bör du justera maten, i synnerhet för att utesluta från dietmaten, alltför mättad med kolhydrater (söta, stekt, rökt, kryddig och fet mat).

Blandat hår

I ett sådant hårhår är rötterna och hårbotten oljiga, och ändarna är tvärtom torra och splittrade. Blandad hårtyp är vanligtvis inneboende i långa "manes".
Den kombinerade hårtyngden anses vara den svåraste att ta hand om eftersom fettrötter behöver normalisera fettproduktionen, och ändarna som lider av torrhet och tvärsnitt måste fuktas och näringas.

Nu när du vet hur du bestämmer din hårtyp med det test vi erbjuder, kommer du att kunna ge ditt hår rätt skötsel enligt dess typ. Och resultatet av denna vård kommer att vara friska och vackra krullar.

Hur man bestämmer hemma vilken typ av hår och hårbotten

Användningen av kosmetiska och hygienprodukter som inte motsvarar typen av hårbotten är ett av de vanligaste misstagen i hårvård. Betala för okunnighet står för ökad greasiness eller omvänt, torrt hår, gallring, mjäll. I slutändan undrar kvinnor, gång på gång i valet av schampo, balsam, masker och stylingprodukter, hur man bestämmer vilken typ av hår som helst.

Egenskaper hos hårtyper

För att beskriva hårets tillstånd använder frisörer och trichologer många egenskaper. De tar hänsyn till hårets längd, tjocklek, tjocklek, graden av deras bräcklighet och fuktighet. Krullans form är lockigt, vågigt, rakt. Hårets hälsa kan bedömas av sin styrka, utstrålning, jämnhet. Vid bestämning av hårtypen beaktas intensiteten i utsöndringen av hårbotten i hårbotten. Av betydelse är fördelningen av talg längs hela längden av håret.

 • Normalt hår utmärks av en hälsosam glans, elasticitet, måttlig pomp. Rena och välskötta, de ser de första två dagarna efter att ha tvättat håret. På den tredje dagen blir håret vid rötterna märkbart fet. Spetsarna på strängarna kan vara bitta, men bara lite. Normalt hår är dåligt elektrifierat, mottagligt för styling. De kräver minimal stödjande vård.
 • Torrt hår håller sig rent i en vecka. De behåller sin form och är anmärkningsvärda för sin pomp. Å andra sidan, färgen på sådana krullar dim. Håret är tydligt inte tillräckligt med fukt, vilket uppenbaras i bräcklighet, ett stort antal delade ändar. Torrt hår benägen att elektrifiera och förvirra, vilket komplicerar stylingsprocessen. Det verkar som om de växer långsamt. I verkligheten lägger håret inte i längd på grund av ökad bräcklighet.
 • Oljigt hår blir snabbt smutsigt - det är förmodligen deras främsta problem. Om sebaceous körtlar i huden aktivt sebum sebum, ser håret presenteras endast en dag efter att ha tvättat huvudet. Rengör håret utan problem passar, behåll volymen. En dag senare börjar de hålla sig ihop, förlora sin pomp. Håret får en karakteristisk oljig glans, lätt lukt av riven olja. Samtidigt är ägare av fettkrullar inte medvetna om problemet med splittrade ändar.
 • Kombinerat hår blir fet på rötterna på andra eller tredje dagen efter schamponering. Resten av håret förblir rent tillräckligt länge - upp till en vecka. Hår av blandat typ saknar ofta en basvolym. Strängarnas ändar tenderar att dela, trycka och elektrifiera. Den kombinerade typen finns som regel bland ägarna av långt hår.

Det är viktigt! Den individuella intensiteten av sebaceous utsöndringar bestäms av många faktorer, inklusive ärftlighet. Under åren minskar aktiviteten hos talgkörtlarna som regel. Hårtyp förändras med frekvent färgning, tvättning, hormonbalans och så vidare.

Sätt att bestämma hårtyp

Ta reda på vilken typ av hårbotten du har, det följande testet med dukar hjälper. På morgonen tvätta håret på vanligt sätt. Nästa dag, gnugga lätt hårbotten ovanpå pappersarket. Välj sedan strängen och håll den i mitten av den andra servetten, svep papperet till spetsen. Oljiga märken på alla torkdukar är ett tecken på fettigt hår. Brist på fläckar indikerar normal eller torr typ. Finns det märken på den första servetten, och inte på den andra? Du har en kombinerad typ.

Tester hjälper också till att identifiera hemma. Ta reda på din hårtyp genom att svara på följande frågor.

 1. Hur ofta tvättar du ditt hår?

A. Varje 3-4 dagar.

B. Efter 7 eller flera dagar.

B. Varannan dag och oftare.

D. Var 4-6 dagar.

 1. Vilken beskrivning passar dig?

A. Krullar tolererar normalt höga temperaturer, inte dela upp.

B. Håret är känsligt för värmepåverkan, ändarna är märkbart snagged.

B. Krullar är oskadade. Om det finns splittrade ändar är det inte tillräckligt.

G. Torka med en hårtork påverkar endast det nedre segmentet av håret negativt.

 1. Är dina krullar elektrifierade?

A. Nej eller bara i slutet.

B. Elektrifierad starkt, längs hela längden.

B. Det är extremt sällsynt, bara under den kalla årstiden.

G. Stark, men bara i ändarna.

 1. Har ditt hår volym?

A. Ja, håret är frodig i flera dagar.

B. Ja, de är alltid voluminösa, "flyga bort".

B. Nej, volymen kommer bara efter tvätt.

G. Ja, men bara basal.

 1. Skiner du strängar?

A. Ja, håret har en hälsosam, likformig glöd.

B. Nej, de lyser inte.

V. Ja, men en hälsosam glans blir snabbt en oljig.

G. Ja, men bara vid rötterna. Hårets botten ser dim.

 1. Är dina lock lätt att stila?

A. Ja. Laying håller generellt länge.

B. Nej, håret passar inte bra.

F. Ja, det är lätt att ställa in, men bara för en kort tid.

G. Bra passform i rotzonen.

Om svaren är "A", har du en vanlig typ. Ägare av torrt hår domineras av "B" -varianter. Abstracts under bokstaven "B" motsvarar fet hår. Du har en kombinerad typ om de flesta svaren är "G".

Det säkraste sättet att ta reda på din hårtyp är att kontakta en tricholog. En läkare som specialiserar sig på hår och hårbotten problem använder laboratorietester och kliniska tester för att identifiera.

Skötselanvisningar

Normal krullningar behöver inte särskild vård. För att bibehålla sin hälsa och renhet är det tillräckligt att tvätta dem två gånger i veckan med ägg, honung eller örtschampo. I slutet kan du skölja håret med avkok av nässla, vatten, sura med äppelcidervinäger eller citronsaft.

Shampoo med tillsats av oljor är idealiska för torrt hår. När du tvättar, var noga med att använda luftkonditionering, medan du lägger - termiskskyddande medel. Hårproblem löser speciella masker och oljepackningar. Shampoos med fruktsyror, extrakt av nässla, pepparmynta, tea tree, calendula, och även jästmjölksmaskar klarar av högt fettinnehåll i lock. När blandad typ rekommenderas en gång i veckan för att sätta kosmetisk olja på spetsarna.

Hur enkelt och säkert bestämmer typen av hårbotten?

För att bestämma typen och diagnosen hos hårbotten är det nödvändigt att ta hänsyn till att förändringar ständigt förändras i kroppen, och därigenom förändras hår- och hudförhållandena. Det beror på miljön och på de produkter som människor konsumerar. I många stora städer som har ökat förorening blir håret snabbt smutsigt och tråkigt.

Huvudtyper

Följande hudtyper skiljer sig åt:

  Normal förekommer huvudsakligen hos barn och minst antal vuxna. En viktig egenskap är dess elasticitet. Människor som har denna typ känner inte till problemen med det. På huden visas inte röda fläckar, akne, finnar. Hon tolererar helt väderfenomen som frost eller blåsigt väder och är inte rädd för varmt väder. Efter att ha torkat huvudet, tar det inte av, spännar inte.

Ägare av denna art bör inte vara särskilt avslappnad och ta hand om det. Faktum är att många negativa faktorer kan förändra sin struktur och leda till ett smärtsamt sinne.

Men det finns nackdelar, till exempel är fina rynkor, som verkar ganska tidiga, karaktäristiska för det. Efter tvättning med tvål "stramar den". Utanför i blåsigt väder börjar avta och rodna. I allmänhet är detta den mest känsliga hudtypen som reagerar på yttre stimuli smärtsamt. Hon behöver rätt vård, utan han kommer att se ledsen ut. Fett finns hos många individer, speciellt börjar det manifestera sig under puberteten. Den har en färg som inte är ganska attraktiv, mestadels gul eller grå. Oljig hud har förstorade porer, vilket ger den en oljig nyans. Purulent akne kan bildas på det, akne är särskilt märkbar under puberteten. Det anses vara den mest problematiska och ser inte mycket snyggt ut mot andra.

Det finns också fördelar. Denna typ av fukt behålls ganska bra och på grund av detta behåller huden sin elasticitet under lång tid. Rynkor förefaller mycket senare än andra hudtyper.

 • Kombinerad hudtyp är den vanligaste och förekommer i nästan varje person. Utseendet ser ganska friskt och smidigt ut. Det är inte helt enkelt att ta hand om det, du måste använda flera produkter på en gång för fullständig vård. Apotek har ganska många lösningar för kombinationshud, så det borde inte vara ett speciellt problem.
 • Känslig hud är ett ganska stort problem för sina ägare. Trots allt reagerar hon även på de mest mindre irriterande ämnena. Ofta orolig för klåda, brännande. Välj kosmetika bör vara med stor försiktighet och lita på de mest beprövade tillverkarna.
 • Du kan läsa mer om hårbotten här https://vsemugolova.com/bolezni/kozhi.

  Håralternativ

  Det finns följande typer av hår:

  1. Torka oftast de har inte glans och deras tips splittras ständigt. Detta händer som en följd av att vården inte sköts. Och med en kompetent inställning till dem, återställs de. Denna typ av hår bör inte permanent färgas, och det är bättre att närma dem med bra vitaminer. Det rekommenderas att tvätta dem en gång i veckan, men användningen av olika masker är välkommen.
  2. Fetttypen är förorenad ganska snabbt. Plus för kvinnor är att skapa en vacker frisyr, håret är lätt att hålla sig till frisyren och det förblir länge. Det rekommenderas att använda schampon för fet hår, vilket stärker sin struktur och ger dem extra glans och volym.
  3. Blandad typ beaktas när rötterna har ett tjockt utseende, och spetsarna är tvärtom torra. Detta beror på det faktum att det fett som produceras inte distribueras till hela håret. Det rekommenderas att tvätta en gång i veckan.

  Hur bestämmer du?

  För att bestämma typen av hår kan du använda ett speciellt test:

  1. Du måste först göra ett fetttest. För att göra detta behöver du en servett eller pappershandduk.
  2. Ta en strand och tvätta den med schampo flera gånger, torka sedan med en servett och låt den torka helt.
  3. I framtiden, överväga den här tygan, om den har sebaceous manifestationer, då har du fet hår. Men om det inte finns några spår kvar på servetterna, hör håret till den torra, normala och kombinerade typen.

  Med hjälp av sådana observationer är den typ av hår hemma ganska enkelt bestämd.

  Omsorgstips för alla

  Människans hälsa har ett stort inflytande på hårets typ och på hårbotten.

  1. Det är viktigt att följa kosten och bara äta hälsosam mat som innehåller tillräckliga mängder vitaminer och mineraler. Och om reglerna för näring av hårbotten, kan du lära dig genom att klicka här https://vsemugolova.com/bolezni/kozhi/pitanie-k-golovy.html.
  2. Det rekommenderas också att dricka så mycket vätska som möjligt.
  3. För att undvika dåliga vanor som rökning och alkohol påverkar de hela kroppen negativt.
  4. Under den varma säsongen är det värt att ha på huvudbonad, det skyddar ditt hår mot uttorkning och brittleness.

  En hälsosam livsstil kommer att bidra till att hela organismen fungerar ordentligt. Det viktigaste är att övervaka din hälsa och välja rätt vårdprodukter. Då ska hårbotten och håret vara friskt.

  Bestäm typ av hårtest

  Intensiteten av sebumsekretion påverkar direkt hårdets fettinnehåll och därmed fetthalten eller hårtyperna. Korrekt bestämma denna typ är mycket viktigt eftersom det bestämmer valet av medel att ta hand om hår. Misstag kan leda till försämring av orderns tillstånd, även om de får tillräckligt med näringsämnen och syre från kroppens cirkulationssystem.

  Vilka hårtyper finns det?

  Hår kan vara:

  • normal (med måttlig utsöndring av talg)
  • fet (utsöndring av talgkörtlarna ökat);
  • torr (sebaceous utsöndring är dåligt uttryckt);
  • blandad typ.

  Vart och ett av de föreslagna alternativen innebär egen vård, karaktäristiska problem och sätt att lösa dem. I grunden är det oljiga håret och huden detsamma på grund av genetisk predisposition och åldersparametrar.

  Normalt hår

  Ägare av vanlig hårtyp fet hud är måttlig, så att ett sådant problem som skalning är extremt sällsynt. Om håret är friskt, så är de elastiska, oftast ganska tjocka, har en hälsosam glans och skimrar i solen. Eftersom utsöndringen av talgkörtlarna inte är mycket aktiv ser låsningarna ofta ut i flera dagar efter att huvudet har tvättats.

  Denna typ av hår behöver inte särskild vård. När det gäller de karaktäristiska problemen, kan sådana problem som en del av spetsarna nästan aldrig förekomma, krullarna kan lätt kamma, brytas inte när de vrids, passar lätt in i frisyren och håller sin form väl vid vridning. När det gäller mjäll, det förekommer också sällan, i huvudet är hårbotten ren.

  Torrt hår

  Torr hud är mycket känslig för yttre irritationer och börjar därför ofta avta på grund av dålig kvalitet vatten, vind, solljus, hushållskemikalier för styling etc. Sådana strängar är i allmänhet mycket tunnare än vanlig hårtyp. En liten utsöndring av talgkörtlarna leder till dåligt skydd av muddrarna - sebum når inte spetsarna, så att de ofta överdriven, splittras, håret är i allmänhet inte elastiskt, tråkigt och sprött, inte har glans eftersom det är den feta filmen som speglar solljus. Vid användning av kemiska färgämnen torkar ett sådant hår dramatiskt och liknar strå. Ofta lider ägarna av sådant hår av torr mjäll - när de kammar, spjälkar utflätade hudflingor ut ur strängarna och lägger sig på axlarna med tunt vitt damm.

  Eftersom det finns liten talg, blir inte strängar tjocka under lång tid. Efter tvätten passar håret inte bra. I det här fallet är användningen av en hårtork, strykning eller krökning oönskad - den termiska effekten torkar torrt hår ännu mer - de kan helt enkelt bryta sig om styling. Bristens bristande elasticitet gör styling till en svår uppgift, men om du använder mjuka stylingmetoder, som hårkrullare, håller frisyren sig bra - det här håret är oftast lätt.

  Om håret blir torrt och sprött i avsaknad av negativa yttre påverkan på håret, indikerar detta hälsoproblem. I allmänhet behöver ett sådant hårhår speciell fuktgivande och närande vård, som syftar till att aktivera blodcirkulationen och normalisera fettmetabolismen. Först efter det kommer håret naturligt att återvända sin naturliga elasticitet. För sådana krullar, masker och oljelaggar visas - för detta används oliv-, sojabönor, ricin, burdock, mynta, jasmin och andra basoljor.

  Oljigt hår

  Oljigt hår är resultatet av aktiva talgkörtlar. Efter tvättning täcker fettet snabbt hårbotten och börjar flytta upp håret, så låsen blir snabbt feta.

  Sådant hår glänsar, men det är en obehaglig oljig glans på grund av det överflöd av naturligt smörjmedel. Av de positiva aspekterna av denna typ kan noteras:

  • flexibilitet;
  • Bra skydd mot yttre faktorer.
  • De blir snabbt feta, håren håller sig ihop varandra - frisyren ser osjäl ut;
  • Dåligt låg i en frisyr;
  • Kräver speciell vård.

  Ofta är överdriven sekretion av talg resultatet av undernäring, i synnerhet den aktiva användningen av kolhydratmat, fet, kryddig och sötmat. För att avhjälpa situationen är det nödvändigt att gå på en diet - för att begränsa konsumtionen av socker, snabbt kolhydrater - allt detta gör att du kan normalisera det endokrina systemet.

  Också problem i talgkörtlarna kan utlösas av sjukdomar i nervsystemet, listan över möjliga orsaker innefattar också hormonella störningar, mediciner och dålig näring.

  I det överväldigande flertalet fall uppstår oljigt hår hos ungdomar, oftare hos människor i äldre ålder. I vilket fall som helst kan de identifieras genom den karakteristiska matt lyster som visas i 2-3 dagar efter tvätt, särskilt i svåra fall håret täckt med talg inom en dag - vaxer sticka in istappar och ser stökigt.

  Även talg överskott påverkar koden huvudet - det kan täckas av en gulaktig fet skorpa, om hårbotten träffas av en svamp som orsakar mjäll, fett och flingor hålla ihop i klumpar som inte bara faller på axlarna, men också täppa till porerna och folliklar, beröva dem syreåtkomst. Även den feta skorpan i värmen kan orsaka klåda, eftersom det ger effekten av ett växthus på överhuden i hårbotten.

  Blandat hår

  För blandad hårtyp kännetecknas närvaron av zoner med olika fettinnehåll längs hårets längd. Rötterna är feta, då vanliga, och tipsen visar alla tecken på torrt hår. Detta hår kräver också särskild vård, med hänsyn till de problem som är typiska för denna typ av hår. Vid försäljning blir allt verkar kosmetika blandad typ av hår, men urvalet är litet, medan den traditionella medicinen kan erbjuda många alternativ för att minska fetthalten i rötterna, fukta tips och normaliseringen av talg.

  Ett enkelt test: hur man bestämmer din hårtyp

  • a) var 3-4 dagar;
  • b) en gång i 5-7 dagar;
  • c) Strängarna håller fast nästa dag i istappar;
  • d) om 2-3 dagar.
  • a) det finns praktiskt taget inga delade tips;
  • b) Ett solidt problem - torrt, delat och brutet;
  • c) dela inte alls
  • d) dela och bryta.
  • a) måttligt fettinnehåll - de börjar smutsa sig i 2-3 dagar;
  • b) torra tips, blir bara fett om en vecka;
  • c) Normalt börjar de bli smutsiga på en dag;
  • g) märkbart få fett endast 3-4 dagar efter tvätt, men tipsen är fortfarande torra.
  • a) skina och skimra i solen;
  • b) i allmänhet inte mycket glänsande, tråkig;
  • c) håret lyser, men en dag efter att tvätten har blivit obehaglig - håret är fet,
  • g) Shine är, men bara vid rötterna - spetsarna är torra och tråkiga.
  • a) Torka länge.
  • b) Torka snabbt, speciellt tipsen;
  • c) torrt måttligt
  • d) Spetsarna torkar först och rötterna är fortfarande våta under lång tid.
  • a) Ja, jag använder en hårtork, curling eller strykning, men mitt hår lider inte;
  • b) Jag använder en hårtork, curling eller strykning, men sällan, för håret torkar starkt;
  • c) Jag försöker torka naturligt, eftersom håret blir fettigt ännu snabbare;
  • d) Spetsarna är redan torra, och efter torkning med hårtork faller de i allmänhet.
  • a) står nästan inte inför ett sådant problem
  • b) speciellt på vintern
  • c) endast ibland
  • d) endast tips.
  • a) frodig men måttlig
  • b) väldigt frodig;
  • c) frodiga först efter tvättning, fast nästa dag de håller sig i istappar;
  • d) endast rötter har volym och tips är livlösa.

  Ett stort antal svar under bokstaven A indikerar en vanlig hårstyp. Som en omsorg, föreslås att göra stöd och vitamin masker 1-2 gånger i veckan.

  Om bokstaven B råder i svaren, kan torrtypen identifieras. Detta hår behöver fuktgivande och närande maskor och skonsam omsorg.

  Om de flesta svaren är bokstaven B, är krullarna djärva. Komplexa förfaranden med oljor för att normalisera sekretionen av talgkörtlarna hjälper till att få ditt hår i ordning.

  Svar under brevet G säger om den blandade typen av hår. Det är värt att uppmärksamma både torra tips och feta rötter - det här låter dig ge optimal vård och göra håret vackert.

  Hur man bestämmer din hårtyp och hårbotten

  Bildandet av hårtyp sker under påverkan av genetisk information. Sammansättningen av lock, form och färg åtföljs av varje persons speciella egenskaper. Individuella parametrar är viktiga när du väljer, för om du felaktigt bestämmer hårtypen kan du skada strängarnas tillstånd.

  Vilka är hårtyperna

  Ett väsentligt villkor för korrekt vård i hemmet för håret är kunskapen om din egen typ. Urval av masker, balsam och schampon bör väljas med hänsyn till individuella egenskaper för att undvika att kränkningar skadas.

  Det är lätt att bestämma vilken typ av hår som använder testet nedan i artikeln. Hår hos kvinnor och män skiljer sig åt i följande parametrar:

  • fetthalt (blandat, normalt, fett, torrt);
  • densitet (tjock, tunn, medium);
  • elastisiteter (vågigt, rakt, lockigt).

  Varning! En liten modifiering av krullningstypen kan provocera förändringar i klimatförhållanden och hälsa, liksom felaktig vård. Ändra fettinnehållet och utseendet på trådarna.

  Eftersom håret är hälsosamt och livlöst.

  Av fett

  Sekretionen av talg beror på arbetet med ryggzonens talgkörtlar. Intensiteten hos sekretioner hos vissa människor varierar under hela livet och på grund av exponering för vissa kosmetika, såsom schampon och hårfärger.

  Med otillräcklig utsöndring av körtlarna blir huden torr. Stabil fettproduktion är typisk för den normala typen, och ökad talg är för fet. Det finns också en fjärde typ av hår - kombinerat.

  normal

  Ägare av denna typ av krullar möter nästan inte svårigheter i vården. Men inte alltid ett hälsosamt utseende och styrka innebär att strängarna inte kräver noggrann uppmärksamhet. Karaktäristiska egenskaper av normal typ:

  • elasticitet;
  • lätt kamning
  • enkel installation;
  • bristen på spetshöjning i tvärsnittet;
  • liten torrhet (ibland manifesterad);
  • bra fukt i rotzonen;
  • ingen hudskalning
  • Vid tvättning med lämpligt schampo finns det ingen känsla av hudtäthet.
  • oberoende och enkel återhämtning efter exponering för färgkompositioner och andra faktorer.

  Det är viktigt! Det räcker att rengöra håret med hjälp av 2-3 tvättprocedurer per vecka. Alla kosmetiska produkter ska innehålla märket "för normalt hår". För att upprätthålla hälsan rekommenderas veckomaskar med närande och fuktgivande egenskaper (kokta på egen hand eller inköp).

  Kamilleavkok har en fördelaktig effekt på den vanliga typen krullar. Ett glas kokande vatten bör hällas en handfull blommor av växten (2 ssk. L.) och insistera i 30 minuter. Regelbunden trimning (1 gång i 2 månader) sparar ändarna av strängarna från sektioner.

  torr

  Den andra problematiska typen av hår efter fetttyp. Vanligtvis kännetecknas håren och hårbotten av torrhet, vilket medför att symptom som mjäll, inflammation, klåda, skalning och irritation uppträder.

  Den heta stylingen, målningsprocedurerna och väderfaktorerna orsakar enorm skada på ett sådant hårhår. Felaktig vård påverkar också i stor utsträckning, särskilt fel val av kosmetika.

  Karaktäristiska drag:

  • slöhet;
  • brist på elasticitet
  • bräcklighet;
  • sammanfogning och svår kamning, särskilt efter schamponering;
  • svår att passa
  • överbelastning av ändarna uttrycks tydligt;
  • tendens till alopeci
  • känsla av täthet och obehag efter tvättning av håret.

  Torrhet kan orsakas av naturens särdrag (minskad fettproduktion), negativa effekter och tillvägagångssätt för äldre ålder. Om det inte fanns några tecken på torrhet före, är det nödvändigt att identifiera och eliminera orsaken till en sådan metamorfos.

  För detta behöver du:

  1. Överge användningen av termometrar och frekvent tvättning. Klorat vatten är inte lämpligt för det senare, det är bättre att byta ut det med filtrerat eller kokt vatten. Klor torkar håret mycket starkt. Flera gånger om dagen sprayas på huvudet med termisk vätska.
  2. Fuktar ständigheterna kontinuerligt med speciell kosmetika, och i soligt väder appliceras skyddsmedel med UV-filter. Spaltiga ändar ska appliceras med serum, sprayer, oljor eller krämer efter varje tvätt. Om tre gånger i veckan kan du utföra hemmetoder med egna handgjorda blandningar baserade på en enda arom eller komplex. Detta flöde hjälper till att påskynda återställningen.
  3. Huvudbonader ska alltid bäras i en frostig och varm tid, liksom i pooler, bad och bastur. Efter bad i saltvattnet i havet, liksom sjön eller floden, kräver strängarna noggrann tvättning med en ren och frisk vätska.
  4. Skötselprodukter måste nödvändigtvis vara designade för torrt hår, eftersom de kommer att ge bästa näring och hydratisering på grund av den ökade koncentrationen av aktiva ingredienser.
  5. Färgning, rätning och kemisk vinkning är skadliga för lockningar, så de behöver helt enkelt överges. Särskilt skadlig effekt av missfärgning av hår. Alla ovanstående procedurer är för aggressiva för torkade trådar. Om du inte kan göra utan att ändra färgen är det att föredra att använda kompositioner utan ammoniakhalt.
  6. Dieten bör endast omfatta rätt mat: fisk, grönsaker, frukt, nötkött, magert fjäderfä, baljväxter, nötter och spannmål. Vid slutet av vår och höst är det dessutom nödvändigt att ta multivitaminkomplex. Volymen av rent vatten som förbrukas bör inte ligga under minimikraven på en och en halv liter.
  7. Kombination är tillåten med en kam av trä med sällan åtskilda tänder. Metall är traumatisk för hårstrukturen. Våt hår är absolut omöjligt att kamma.
  8. Haircut med hjälp av het sax kommer att tillåta lödning av exfoliating ändarna och kommer att spara från ytterligare förstörelse av strukturen.
  9. På vintern, för att undvika förvärring av torrhet på grund av effekterna av uppvärmningsanordningar är det värt att lufta luften i lägenheten artificiellt. Detta kommer att hjälpa joniserare eller en vanlig skål med vatten, som placeras bredvid batteriet.

  Varning! Om ingenting hjälper till att ta med torra krullar tillbaka till livet, rekommenderas det att genomgå en omfattande undersökning för att identifiera sjukdomar i interna organ eller hormonella misslyckanden.

  oljig

  Fouling visas på den första dagen efter tvätt. Den mest problematiska typen av hårtyp. Även krullarna blir feta, om det finns för mycket utsöndring som produceras av talgkörtlarna.

  Hår kräver särskild uppmärksamhet, inte bara av estetisk anledning, utan också på grund av de frekventa oljiga manifestationerna på grund av hälsoproblem.

  Egenskaper hos denna typ av hår:

  • stickning av strängar;
  • brist på sektioner
  • oljig mjäll;
  • klåda sensation i rotzonen;
  • slarvigt utseende;
  • ingen känsla av täthet efter tvättning
  • volymen visas inte ens efter läggning.

  Ökat fettinnehåll - ett idealiskt villkor för aktiv reproduktion av skadliga bakterier som orsakar epidermis och alopecias sjukdomar.

  De vanligaste orsakerna till överdriven gasning är:

  • hormonell eller endokrinstörning
  • störningar i nervsystemet
  • oro och stress;
  • en kurs för att ta vissa mediciner
  • överdriven svettning
  • olämplig diet: ökat intag av fetter och kolhydrater;
  • överdriven ansträngning vid kamning.

  För att normalisera körtlarna måste man följa ett antal rekommendationer:

  1. Justera kosten. En förutsättning är minskningen av kryddiga, söta stekt och feta livsmedel. Istället måste du öka ditt intag av spannmål, frukt och grönsaker.
  2. Det är värt att dricka filtrerat vatten i större volym.
  3. Det är att föredra att regelbundet tvätta håret med rumstemperaturvätska för att förhindra aktiv utveckling av skadliga bakterier.
  4. Behandling av hårrötter med permanent vila minskar tvättfrekvensen.
  5. Metoden för torr rengöringskurver är också effektiv.

  Om du väljer rätt produkter för feta trådar kan du säkerställa förlängningen av känslan av friskhet.

  kombinerade

  Kroppens torrhet och fetthalten i huvudets hud är de uppenbara symptomen på denna typ av hår.

  Karaktäristiska egenskaper hos de kombinerade lockarna:

  • Rotzonen är saltade efter 2 dagar från tvättstart
  • sektion och brott av ändarna.

  Omhändertagande av sådana strängar komplicerar kombinationen av två motsatta parametrar - smidighet och torrhet. Oftast är denna typ uppenbar för ägare av långa krullningar med en ojämn fördelning av talg över hårets längd.

  Varning! Egenskaper hos det kombinerade hårhåret framträder vanligen under våren när slitage av isolerade huvudvaror slutar. Rötterna börjar bli feta, och ändarna efter uppvärmningsperioden och frysande väder lider av brittleness och gallring.

  Felaktig färgning, frekvent styling med järn och hårtork samt klorerat vatten är källor till stor stress för håret.

  Den huvudsakliga rekommendationen för vården av de kombinerade trådarna är vägran att använda kosmetika för fet och torrt hår. Den första typen av produkter kommer att prova en ännu större torrhet i ändarna, och den andra kommer att orsaka en ökning av talgproduktionen.

  Det bästa alternativet är ett schampo som inte innehåller tjära, silikon tillsatser, syror och svavel. Det är värt att ta ett diskmedel med jojobaolja, ceramider och silkeproteiner. Speciell kosmetika för hår av blandat slag finns närvarande inom de mest professionella linjerna i sina respektive butiker.

  Lämplig betyder också med en mild åtgärd för alla slags krullar. De fördelaktiga effekterna kommer att ge strängar regenererande sprayer och krämer för ändarna, liksom hemlagade masker.

  Genom densitet

  Antalet folliklar inbäddade i huden på huvudet av någon person med den genetiska koden. Betydande förändring är omöjligt. Det ursprungliga antalet hårsäckar, som ligger i naturen, når en miljon.

  Av dessa utförs utvecklingen endast i 100-160 tusen, håret växer redan från dessa rötter. Inom en kvadratcentimeter finns det 20-310. Stavar bildar en mans hår.

  Antalet aktivt utvecklade folliklar beror på national, ålder och könskaraktäristika. Forskare har även identifierat förhållandet mellan naturligt pigment och tjocklek (antal stavar):

  • blond-haired - 150 tusen aktivt utvecklade glödlampor;
  • mörkhårig - 100 tusen;
  • röd - upp till 80 tusen

  Huvudparametern för krullets konsistens är deras tjocklek. Håret kan vara medelstort, tunt eller tjockt.

  tjock

  Strängar kännetecknas av stor styrka, storhet och tyngd. Ofta har ägarna svårt att försöka göra önskad styling och perm. Egen gravitation gör att krökarna snabbt återgår till deras naturliga tillstånd - direkthet.

  Det är viktigt! För färgning av tjocka trådar tar det längre tid att hålla kompositionen på hårets huvud, eftersom pigmenten behöver mer tid att tränga in i hårstrukturen. Sådana lock är emellertid lättare att överföra procedurer för att ändra nyans, missfärgning och kemisk perm. Hårets särdrag gör det stabilt och hjälper till att upprätthålla välskötta och hälsa.

  genomsnitt

  Den mest opretentiösa sorts krullar, bryr sig om vilket trivsamt innebär inte några problem. Typiska representanter - invånare i europeiska länder. Medellånga tjocklekar tar en attraktiv form när man väljer nästan vilken frisyr som helst.

  Effekten av den skapade stilen kvarstår länge. Den elastiska strukturen, ljusfärgningen, motståndet mot de aggressiva effekterna av rätning och torrförpackning är karakteristiska särdrag hos denna typ av hår.

  tunn

  Den största nackdelen som uppstår representanter för denna hårtyp är bristen på volym. Även med ett stort antal folliklar på grund av att håren sitter ut, ser strängarna sällsynta ut. Sådana lock är särskilt bräckliga, lider ofta av en sektion av ändarna och känner behovet av regelbunden hydratisering.

  Frisörer rekommenderas att helt sluta använda värmeanordningar av ägare av en tunn typ för att undvika förhöjning av gallring. Trots den goda reaktionen på färgkompositionerna är de allvarligt skadade på grund av exponering för kemikalier och förlorar deras hälsosamma utseende.

  Genom elasticitet

  En annan parameter genom vilken klassificeringen av hårtyper utförs är elasticitet. Håret är: vågigt, lockigt och rakt. Att definiera den här funktionen på egen hand är enkel. Du behöver bara överväga strängar i spegeln. Krulligt och vågigt hår har också flera undertyper.

  Raklinjer

  Ett sådant hårhår faller i en mjuk kaskad över axlarna utan några skarpa böjningar. Rak strängar brukar ha en vacker glans, eftersom den glatta ytan perfekt reflekterar ljuset. Denna typ av krullar anses vara ett riktmärke som låter dig skapa någon frisyr och utföra olika experiment.

  vågig

  Utseendet är tydligt från titeln. Strängar uttryckte lock och vågor i större eller mindre utsträckning. De lockar sig till krullar eller spiraler. Vågigt hår - den förtjusade drömmen om de flesta tjejer, eftersom de tillåter att ge bilden av romantik.

  lockigt

  Strängar är vridna i elastiska spiraler och slingor. Externt ser håret väldigt frodigt ut, men ofta torkar lockar mycket svårigheter och nyanser av vård.

  Men om ägaren klarar av att ge dem omsorg, ser håret helt enkelt lyxigt ut och gör en kvinna i mängden märkbar.

  Så här bestämmer du din typ

  Om du definierar din elasticitet är inte svår, då är det inte så enkelt för fett och densitet. Att identifiera typerna av lockar nedan är ett test. Han hjälper dig att se till dina egna gissningar och lära dig hur du ska ta hand om en viss typ av hår.

  Bestämning av fett

  I. Hur ofta måste du tvätta håret i en vecka för att hålla det rent och städat?

  1. 2-3 gånger är nog;
  2. 1-2 gånger
  3. dagligen;
  4. upp till 2 gånger.

  II. Hur kan du karakterisera tillståndet för strängarnas ändar?

  1. Smidig eller med liten dissektion.
  2. Torr, spröd, hård och skuren.
  3. Det finns ingen bunt.
  4. Bryta och exfoliera.

  III. Beskriv rottezonens tillstånd.

  1. Sällan saltad, 2-3 dagar efter tvätt.
  2. Efter applicering av schampot är huden torr, efter 7 dagar blir den lite fet.
  3. Normal, blir oljig nästa dag.
  4. Ren och frisk, växer fett på tredje dagen, men ändarna förblir torra.

  IV. Skular kulorna i solens ljus?

  1. Ja, strängar skimrar i solen.
  2. Glitter är knappt märkbart, tråkigt hår.
  3. Sken bara efter att ha tvättat huvudet, på andra dagen visas en oljig glans.
  4. Glitter är synlig vid rötterna, ändarna är svaga, reflekterar nästan inte ljus.

  V. Hur lång håller fukten kvar? Kom ihåg hur krullarna torkar efter tvätt och hitta rätt svar.

  1. Håret behöver lång tid att torka.
  2. Nästan omedelbart blir trådarna torra, ändarna torkar ännu snabbare.
  3. Måttlig torkningstid.
  4. Första tipparna blir torra, rötterna tar mycket längre tid.

  VI. Används du termometrar (hårtorkar, likriktare eller krusjärn)?

  1. Ja, det påverkar inte krillarnas tillstånd.
  2. Extremt sällan orsakar detta förvärring av sektioner, brittlighet och torkning.
  3. Hårtork används inte, eftersom detta ökar krossningen av rötterna.
  4. Jag föredrar att inte använda eftersom ändarna är torra och brutna.

  VII. Kan håret elektrifiera?

  1. Nej.
  2. Det elektrifieras ofta, särskilt på vintern.
  3. Det händer sällan.
  4. Det observeras endast på tipsen.

  VIII. Är ditt hår stort i volym?

  1. Måttlig pomp.
  2. Mycket voluminös, spridning.
  3. Efter tvättning är volymen märkbar, men på andra dagen förloras och strängarna håller fast ihop.
  4. I rotszonen är håret fluffigt och i ändarna - fluffiga.

  Nu måste du beräkna vilket nummer som motsvarar de flesta svaren.

  Om det är 1, är din hårtyp normal. För att bibehålla hälsan är det tillräckligt att applicera en hårmask varje vecka. Om nödvändigt kan frekvensen av kosmetika ökas till två gånger inom 7 dagar.

  Om du gör fler svar under nummer 2 är hårets typ torr. Först måste du analysera vården av trådarna och ge dem näring och hydratisering. Vidare rekommenderas att skyddsutrustning används vid användning mot ultraviolett strålning och värmeanordningar.

  Om antalet svar är större än nummer 3 är typen av dina curls fetstil. För att få fettigt hår i ordning kommer det att krävas en rad olika procedurer, inklusive schampon och masker.

  De flesta svaren i nummer 4 betyder en kombinerad typ av lockar. Särskild uppmärksamhet krävs i detta fall till tunna och sköra ändar. Det är att föredra att inkludera speciella masker, krämer och sprayer för delade ändar i vården.

  Så här bestämmer du tjockleken

  Hårets tjocklek kan mätas med trichologisten med hjälp av en speciell enhet - en mikrometer. Fyra zoner undersöks: tempel, nedre delen av nacken, knäck och krona. Inspektionen utförs nära rötterna, krullarna ska vara rena, torra, utan behandling med stylingmedel.

  Beroende på hårets diameter är följande:

  • tunn (silkeslen) - upp till 0,05 mm;
  • medelvärde: 0,05-0,07 mm;
  • tjock (hård): från 0,07 mm.

  Varning! Det andra sättet att bestämma tjockleken innefattar studien av avskiljningen. Det är nödvändigt att dela håret och inspektera den bildade linjen.

  Tunt hår kännetecknas av en bred delningslinje. Huden är tydligt synlig, liksom hårets rötter. Om krullarna är tjocka kommer avskiljningen att vara mycket smal och huden kommer inte att synas.

  Det tredje alternativet har ingen vetenskaplig motivering, men det praktiseras ofta. Strängar ska avlägsnas i svansen och använda ett måttband omkretsen av håret. Resultatet på upp till 5 cm talar om hårets hårdhet. Figuren 5-10 cm motsvarar vanligtvis den normala (genomsnittliga) typen. För tjockare omslag varierar dessa siffror från 10 till 15 cm.

  Är det möjligt att ändra typen

  Torrt hår behöver inte täta tvättar, eftersom rotzonen redan kännetecknas av täthet. Ofta - torr mjäll, om det avslöjas, bör vårdande kosmetika väljas mycket noggrant. Försvagade och tråkiga strängar behöver lägga till glans. Av detta skäl måste medlen ha stärkande och närande egenskaper, samt läka splittrade ändar.

  Noggrann vård är inte begränsad till balsam och schampo. Torrt hår kräver regelbunden applicering av masker och huvudmassage. Den maximala tvättfrekvensen är två gånger i veckan. I kosten bör läggas till produkter som kan göra glanskrullar. Dessa inkluderar olivolja, spannmål och bryggerjäst.

  Korrigering behövs inte för normala lockar, de tolererar enkelt användningen av eventuella schampon och vårdprodukter. Fördelen för ägaren av denna typ av strängar är bristen på behov av noggrann vård.

  Den korrekta kosten är dock ett obligatoriskt kriterium, eftersom de minsta förändringarna i hormonnivåerna kan ge upphov till minskning eller ökning av talgproduktionen.

  Förhöjning av låsens tillstånd kan utföras felaktigt genom färgning, kemisk vinkling, regelbundna resor till solariumet och andra förfaranden som kännetecknas av negativa effekter.

  Capricious andra anser fet hår. Hon behöver tvättas dagligen, och strängarna saknar glans. Volymen håller nästan inte, ofta finns det mjäll, som lagras i rotzonen i form av epidermispartiklar. Funktioner omhändertagande av sådant hår bör alltid övervägas.

  Ett exempel är masker och balsam som kan förvärra den oljiga glansen, så användningen av dem bör uteslutas eller begränsas. Dieten justeras nödvändigtvis genom att överge fet mat. Att torka trådar hjälper färg- och stylingverktyg.

  Blandade krullar gör valet av tvättmedel och vårdmedel mycket problematiskt, eftersom rötterna blir tjocka och ändarna lider av övertorkning. Ofta blir utmatningen köp av flera produkter för att få håret i ordning.

  På grund av salthalten i basalzonen används shampooen för fetttypen, och efter tvätten appliceras masken eller vårdbalsmen för den torra. De splittrade ändarna behöver bara regelbundet trimmas, eftersom det är nästan omöjligt att återanpassa dem på annat sätt. Frisörer rekommenderas inte att växa långt hår till ägarna av det kombinerade hårhåret, eftersom det är lättare att ta hand om medellängder.  Nästa Artikel
  Magic hävstångskrullkrok