Toner för hårfärger, palett


När en tjej bestämmer sig för att omvandla sitt utseende, försöker hon göra det med hjälp av hårfärgning. I dag på marknaden för kosmetiska produkter finns ett stort sortiment av olika färgämnen, som alla har sin egen palett av nyanser. Så kan du hitta tonade schampon, färgämnen, bas och ammoniakfärger.

Uppdelning i grupper

Innan du bestämmer valet av en lämplig färg, är det värt att utforska färgklassificeringen i grupper.

Blonde

Denna kategori av nyanser innehåller ljusa färger. Möt blondinen i naturen hanterar kranen sällan och det är sällsynt för de nordliga folken. Färgpalett klassificeras enligt utspädningsgraden och temperaturen. Varje tillverkare har sitt eget namn på färg, men de viktigaste som kännetecknar blondans palett är följande:

 1. White. I sin tur är de indelade i: linnevitt, tråkigt med ett litet varmt överflöde; platina är vit med en uttalad kall undertone.
 2. Bright. Deras palett innehåller guld och ask. Alla är mycket mättade färger, endast den första har en gyllene underton, och den andra är silver.
 3. Mättad. Från denna kategori kan du välja vete, som har en rik karamell subton, samt beige, som inkluderar ljusbruna, naturliga och blekbruna nyanser och uppnå färgen på mockahår.

brunhårig personen

I denna klassificering av färgen på brunt hår är en kollektiv definition av nyanser som kombineras under ordet kastanj eller brun. Paletten här är ganska omfattande och mångsidig. Det kommer att vara möjligt att hitta både varm och kall och neutral. För naturligt brunhårig märklig ovanligt komplex hårfärgning, som har många subtoner.

Det skiljer sig från det ursprungliga spelet av olika nyanser. Bruna nyanser är svåra att erhålla genom att måla. Dessutom är den resulterande tonen alltid svår att behålla i sin ursprungliga form, eftersom den tvättas ut.

Men trots detta har den bruna tonen många fördelar, bland annat:

 1. Du kan välja den perfekta färgen brun, som kommer att vara i harmoni med vilken färg som helst i huden, ögonen.
 2. Bruna toner är de mest naturliga i alla kategorier.
 3. För djupa kastanjskärmar är närvaron av en magisk egenskap karaktäristisk: de visuellt nivåer ansiktshuden, maskerar mindre brister och ger huden ett nytt utseende.

Dela upp tonerna av brunt hår i följande nyanser:

 1. Ljus kastanj. Denna grupp innehåller sådana nyanser som karamell - en delikat choklad som har en koppar och ingefära subton; honung - en djup nyans, som kännetecknas av solmoduleringar, ligger mycket nära mediumblond; nutty - den mest dämpade, neutrala nyansen, med ett grått överskott. De känsliga kastanjetonerna, som erhållits genom färgning, ser väldigt naturligt och vackert ut, förutsatt att det finns olika trådar av olika djup i håret.
 2. Average. Den har 3 subtoner: mahogny är en djup färg med granatäpple lek; ingefära - en röd nyans med ett gyllene överflöde; kall brun - neutral, med en kall bas.
 3. Mörk. Det kan vara kaffe eller grafit. För det första alternativet präglas av rika bruna, med kastanjflöde. Men grafit representeras av en djup färg med en mörkgrå eller cool subton.

När man väljer en lämplig nyans bör man ta hänsyn till en enkel regel: Gyllene och röda färger kommer att vara lämpliga för en varm färg, men kall färg för kalla färger. Om du kombinerar kalla nyanser med varma, kan du visuellt göra ditt ansikte gammalt och markera alla sina brister.

Vilka är de mest populära korta hårklippningarna för kvinnor, kan ses på bilden i den här artikeln.

Men vilka vackra frisyrer från tuggummi för flickor är de mest populära, anges här i artikeln.

Vilka vackra knölar av hår på huvudet används oftast, hjälp att förstå informationen från artikeln: http://opricheske.com/pricheski/p-povsednevnye/kak-sdelat-krasivuyu-shishku-iz-volos.html

Men hur vackert det är att göra en bump med en bagel och hur svårt det är att göra det anges i denna artikel.

röd

Denna skugga i sin rena form är praktiskt taget omöjlig att se i naturen. Den har en speciell kombination av hårpigment och ett speciellt arrangemang. Paletten av röd nyans är mestadels varm. Om det säger muffled, så kan de ha ett rött överskott. Denna hårfärg har råd med damer med varm hud, men andra moderna kvinnor bör tänka på andra alternativ.

Men hur de kalla nyanserna av rött hår ser på bilden finns i den här artikeln.

I paletten av röd färg finns olika nyanser, inklusive:

 1. Bright. Det kan finnas en jordgubbe med en ljus koppar-subton, lätt koppar, kännetecknad av ett nytt bronsöverlopp och gult, med en uttalad gyllene färg.
 2. Deep. De kan också klassificeras i tre grupper: eldrött, mahogny och burgunder. Det senare alternativet är annorlunda än den kalla skuggan, har en rik vinrankflöde.
 3. Mörk. På paletten finns en mogen plommon och mörk koppar. För plommon nyanser är ett rött-lila överskott karakteristiskt och för mörk koppar en rik färg med en röd subton.

blond

Denna färg är neutral, det är mycket vanligt. Innehåller mjuka nyanser av hår som tar ett naturligt utseende. Ljusbrun färg har inte en likformig ton, men är ett spel med mild iriserande, allt från blek-aska till brunaktig.

Få en naturlig nyans är inte så lätt. Men att hålla den så rik och djup är ännu svårare. Men trots detta är ljusets palett idag mycket populärt. Ljusbrun färg innehåller neutrala eller svarta nyanser. Beige undertoner hjälper det att ge det en liten solbländning, och ashen hjälper till att kyla den. För dem som vill förstå hur man uppnår den ashy ljusbruna hårfärgen bör du följa länken och läsa innehållet i den här artikeln.

brunet

De mörkaste nyanserna är koncentrerade i denna palett. Applicera dem kan bara mörka kvinnor eller damer som har kontrasterande utseende. På brunettens palett finns nyanser av svart och djup brun. På håret har dessa färger en mycket vacker glöd. Svart hår samtidigt kan vara både varmt och kallt, neutralt.

Färga ditt hår svart är inte värd damerna som har sin naturliga nyans av gyllene, röda eller ashy. Anledningen är inte bara i kombinationen av ansikts- och hårfärger, men också för att texturen i den naturliga brunettens hår är tjock och blank. Det är märkbart annorlunda än det känsliga blonda håret. På sådant hår kommer brunetten att se onaturlig ut. Men vilken färg att måla håret på en brunett, för att uppnå det bästa resultatet, kommer att bidra till att förstå informationen från den här artikeln.

Färger av populära märken

Idag på den moderna marknaden finns det en massa produkter, med vilka det är möjligt att färga hår i vilken nyans som helst. Dessutom har varje tillverkare en egen palett av färger.

Garnier

Denna tillverkare har varit bekant med all sin utmärkta kvalitet och en bred palett i över 60 år. Under denna tid har produkter lyckats hitta sina kunder. Garniers popularitet är kopplad till det faktum att specialisterna använde naturliga ingredienser under tillverkningen. Tack vare dem får håret en rik nyans och fortfarande hälsosamt och välskött utseende.

På bilden - Garnier färgpalett:

Färgkompositionen innehåller oljor, med hjälp av vilka strängarna får intensiv näring, både från utsidan och insidan. Oavsett nyans från paletten du väljer, var noga med att han kan hantera ditt gråa hår. Hur vacker är färgerna på Garnier Color hårfärg, du kan förstå genom att titta på innehållet i den här artikeln.

Colorianne prestige

Vid utvecklingen av denna kosmetiska produkt användes speciella komponenter, tack vare vilket håret förvärvar en livlig glans, liksom en rik färg. Denna produkt är värt att välja för dem som vill ge håret friskhet och hälsa. Färgen är baserad på koenzym Q10. Det används aktivt vid framställning av anti-rynk krämer.

Tack vare honom har färgen en antioxidant effekt, så att åldrandet av håret hämmas. Ett annat färgämne kan skydda håret från de negativa effekterna av UV-strålar, eftersom det innehåller naturliga fytofilter.

Londakolor

I utvecklingen av färgämnet involverade lipider lipider. Deras roll är att omsluta varje hår och ge det glans, jämnhet och djup nyans. Färgen innehåller också Vitaflection mikrosfärer.

När de tränger in i håret är de anslutna till varandra, vilket resulterar i ett tillförlitligt skydd av den förvärvade nyansen.

På Londacolors videopalett:

Estelle

Presenterad produkt anses vara inhemsk. Det var utvecklat för att bekämpa grått hår. Tillräckligt att hålla några fläckar, då att röda rötterna ensamma. Detta beror på det faktum att färgen på attraktion av lång tid behåller ljusstyrka och färg.

Moderna Estellefärger innehåller naturliga ingredienser - persikolja, grönt te, vitamin PP. Deras roll är att göra håret starkare och skydda det mot påverkan av yttre faktorer. Det kommer också att vara intressant att lära sig om vilken återkoppling Estelle Color Off tvättar finns. För att göra detta, följ länken.

Vad kan få blont hår utan yellowness

Mycket ofta, när färgning flickor står inför ett sådant problem som hårets hårdhet. Oftast gäller det för blondiner. Inte varje vit färg behåller sin vithet under en viss tid. För att förhindra att detta händer måste du vara mycket ansvarig när du väljer färgämne.

För detta, när man köper färg är det värt noga att studera förpackningen. På blanterns nyanser borde inskriften "utan yellowness". I de flesta fall är sådana märkningar kalla och ashy. Om du väljer vete, honung och solig nyans kan du inte bli av med yellowness-effekten.

Idag är paletten av färger ganska olika. Detta gör det möjligt för någon tjej att hitta sin perfekta, som perfekt kombineras med hennes hudtyp och ögonskugga. Med fördel av de presenterade rekommendationerna kan du skapa en oerhört vacker bild eftersom det är välvalgt hårfärg som är det bästa sättet att markera alla fördelar av en person och dölja brister.

8 bästa tonics för hårfärgning

Att vara densamma är hela tiden tråkig. Därför är kvinnor glada att ge fritt försök till experiment. Den första att vända är ofta hår, men ammoniakfärger förstör deras struktur och förgiftar kroppen med skadliga ämnen. Vidare varar något resistent färgämne länge och begränsar experimentfältet. Ett alternativ till ammoniak är tonade schampo och balm eller hårvatten.

Toniken ger nya eller naturliga nyanser till de naturliga eller "konstgjorda" nyanserna av hår, färgar dem helt från början till en annan färg eller neutraliserar oönskade pigment (till exempel den gula tonen av blond). Den specifika effekten beror på användningsmetoden.

Om produkten appliceras på krullarna under lång tid - färgen är mättad och ljus. När toniken läggs till balsmen eller masken med en "droppe" och tvättas av efter några minuter ger det bara en ljus nyans av håret. Vissa utspäd en liten mängd tonic i vatten, skölj huvudet med den resulterande lösningen efter tvättning. I allmänhet är användningen av tonic en rent individuell sak, och kanske är det den korrekt valda tillämpningsmetoden som bestämmer hur framgångsrikt resultatet kommer att vara.

På den ryska marknaden finns flera dussintals tonade schampon och balsams, men oftast väljer köpare bara några märken. En del av toniken tillhör segmentet av professionella verktyg, delvis - till en billig massmarknad. Om du fortfarande tvivlar på vilket företag du föredrar, läs vårt betyg på de bästa hårtonerna.

1 plats i rankningen är
hår toner L'Oréal Professionnel -
för professionell kvalitet

Vikt: 250 ml.

Pris: från 350 rubel

Aktiva ingredienser: färgpigment, vårdformel, fria aminosyror, proteiner.

Åtgärd: ger skugga och glans, bryr sig, neutraliserar oönskade pigment.

L'Oréal Professionnel "lila" tonade schampon tar bort oönskat gul pigment från grått och blont hår. Medlen presenteras i två versioner: villkorligt "manlig" (grå) och "kvinnlig" (silver). Enligt recensioner av dem som har försökt L'Oréal tonics, när de används korrekt, ger både Silver och Gray en nästan helt jämn ton utan att färga gråa eller lila grå färg. För kastanj, mörkt och blont hår har den franska tillverkaren "Gloss Color" -linjen. Den här serieens gyllene koppar och röda toniker hjälper till att märkbart återuppliva tonen och lägga till glans till både färgat och naturligt hår.

fördelar:

 • jämn färg
 • vårdande formel
 • tvättas lätt av huden.

Nackdelar: Det är svårt att hitta i butiker, dyrt, som en del av SLS, är det inte lätt att tvätta bort hushållsytorna, om du inte gör det direkt efter sköljning av håret.

Positiv och negativ feedback på L'Oréal tonic:

+ "L'Oréal Silver -" Måste ha! "Av varje blondin. Hårfärgen är jämn, och för en gång är hela "ärten" av detta schampo tillräckligt. Toniken är ett mycket bra skum. "

- "Besviken, jag ger den till min pappa (han gillade hur det grå håret glitter). Jag beställde via Internet ett stort paket med "Grå". Tonen är riktigt likformig, men grågrön. "

2: e plats - Bonacure Färg Spara silverfärgschampo
från Schwarzkopf Professional -
för jämn ton och färgskydd

Vikt: 250 ml.

Pris: från 350 rubel

Aktiva ingredienser: färgpigment (ACID Violet 43), keratin.

Åtgärd: skyddar basfärgen, tvättar håret, ger skugga.

Bonacure Color Save shampoo märkt "Silver" är avsedd för både blont och vitt hår. Som tänkt av tillverkaren måste han korrigera oönskade gulröda pigment på blekta "blonda" och gråa krullar. Men resursfulla damer använder den för att tona helt naturliga koppar och blond nyanser i askfärg.

fördelar:

 • enhetlig ton
 • certifierad utländsk tillverkare,
 • Målar inte hud och hushållsytor.

Nackdelar: det är dyrt, det torkar ändarna, det innehåller SLS och PEG-7. Många råder att köpa en "bonacure" tonic med en "sulfatfri" anteckning.

Positiv och negativ feedback:

+ "Avlägsnar perfekt yellowness från en koppar nyans i en användning. Ingen ojämn färg, som "Tonics". Målar inte huden och strimmiga strängar i lila. För detta kan till och med priset förlåtas. "

- "Shampoo ojämn. På mitt "skandinaviska blond" huvud är färgen matt och grå. Och vid beröringen började håret likna strå. "

På 3: e platsen i listan över bästa - Tonic ROCOLOR
Du kan, om noga!

Vikt: 150 ml.

Pris: från 60 rubel

Aktiva ingredienser: färgpigment, vatten, lanolin, alkohol.

Åtgärd: toner, neutraliserar oönskade pigment.

Det är namnet på produkten ROCOLOR har blivit ett hushållsnamn, vilket ger det populära namnet "Tonic" och andra tonade schampon. På den ryska marknaden är Tonika fortfarande det mest populära hårtoneringsverktyget. Det är lätt att använda, varar länge och säljs i nästan alla livsmedelsbutiker. Violetta och blå nyanser av Tonics kan permanent färga krullar i lila färg, därför rekommenderas de bara att skölja huvudet något, lägga till ett botemedel mot vatten eller en balsam. Vissa ljusa färger (till exempel "Mjölkchoklad") och nästan alla mörka och röda kan appliceras direkt på håret.

fördelar:

 • Lågt pris
 • En rik palett av nyanser.
 • Närvaron i linjen med särskild tvätt betyder "Retonika" för att neutralisera oönskade resultat.

Nackdelar: ojämn ton, om den används felaktigt - "giftiga" färger, målar hud och hushållsytor, det är svårt att tvätta bort, det finns skadliga komponenter i kompositionen (alkohol, SLS).

Positiva och negativa recensioner om toniket för håret "Tonic":

+ "Hela mitt liv lägger jag en ash-pearl tonic i en hårbalsam en gång i veckan. Läkemedlet är naturligtvis starkt. Därför håller jag den bara på huvudets huvuddel, och i ändarna spenderar du bara lite och tvättar den omedelbart. Det finns inga "lila fläckar" i den här applikationen. "

- "Aldrig! Inget sätt! Försök under inga omständigheter återge den ansökningsform som skrivs på paketet. I två veckor gick jag med ett lila huvud och höll, som tillverkaren rådde, en fawnfärg på håret i flera minuter. Färger perfekt inte bara hår, utan även kläder, bad, handduk, handfat! "

På 4: e plats - hår tonics "Irida" från "Neva"
för allmänhetens kärlek


Vikt: 75 ml. (3 påsar av 25 ml.).

Pris: från 60 rubel

Aktiva ingredienser: färgpigment, vatten, glycerin, keratin.

Åtgärd: toner, bryr sig.

"Irida" -tonerna, inte mindre populära än "Tonica Rocolor", är packade i påsar, på grund av vilka många tycks vara mer bekväma att använda. För mörkt hår, erbjuder tillverkaren nyanser av "Mahogany", "Burgundy", "Black Coffee", för ljusa traditionella lila toner, vilket ger en asyton ("Pearl", "silver" etc.).

fördelar:

 • En mängd olika färgpaletter.
 • Bekväm förpackning (du kan ta 1-2 påsar per resa, påsar kan enkelt passa i en kosmetisk väska).

Nackdelar: svår att hitta i butikerna, lättare att beställa från tillverkaren, som en del av det finns skadliga komponenter (silikon, SLS, alkohol).

Positiva och negativa recensioner om hår tonic "Irida":

+ "Bra verktyg! Samtidigt målar och bryr sig. Men tillämpa, naturligtvis behöver du noggrant, som alla tonade schampon.

- "Ny förpackning - väldigt obekväma! En dospåse räcker inte, två är mycket. Och det finns tre av dem i paketet. Vad ska man göra?

På 5: e plats - tonic Rocolor "Shining color" -
för effekten av laminering

Vikt: 75 ml. (3 påsar).

Pris: 40-60 rubel

Aktiva ingredienser: färgpigment, omsorgsformel.

Åtgärd: färger, bryr sig.

Tonik "Radiance of color with laminating effect" från Rocolor är gjord på basis av en unik "ofarlig" formel. Trots billigheten tränger verktyget inte in i håret, utan skapar bara en färgad skyddande lamineringsfilm på ytan.

fördelar:

 • Skadlig färgning.
 • Bekväm förpackning (påse).

Nackdelar: målar huden, tvättas dåligt från hushållens ytor.

Positiv och negativ feedback:

+ "Jag gillar verkligen valuta för pengarna. En billig lösning, men det fungerar som en 3 i 1 schampo, tonic och mask. "

- "Sparade 20 rubel på färg och spenderade 5000 på ett nytt badrum. Bestäm själv. "

På 6: e plats - tonic "Indola Color Silver" -
för mjuk hårfärgning

Vikt: 300 ml.

Pris: 250 rubel

Aktiva ingredienser: färgpigment, hydrolyserad keratin.

Åtgärd: färger, bryr sig.

Toniken från den tyska tillverkaren Indola Color Silver är en annan märkesprodukt som sparar blekta blondiner från gulning. Tack vare keratinformeln ger håret ytterligare skydd och näring. Liksom alla Indola Professional-produkter har den en ganska mjuk färgning.

fördelar:

 • Stor volym och ekonomisk konsumtion.
 • Effekten av vård.
 • Mjuk ton.

Nackdelar: kan överdriva hår, färga naturliga och missfärgade trådar i olika färger.

Positiv och negativ feedback:

+ "Billigare, mjukare och mer ekonomiskt än andra professionella tonic."

- "Resultatet motiverade titeln. Den unge mannen började kalla honom "min gamla dam": hennes hår visade sig vara en slags helt grå-silver skugga. "

På 7: e platsen - Estel hair tonics -
för ett snyggt resultat och rikedom av nyanser

Vikt: 150 ml.

Pris: från 70 rubel

Aktiva ingredienser: färgpigment, keratinkomplex.

Åtgärd: ger ton, bryr sig.

Estel tonic kan appliceras på huvudet under den färgning som anges av tillverkaren på förpackningen. De färgar håret ganska försiktigt och jämnt, men skiljer sig på mycket oekonomisk kostnad och färgar huden ganska lätt.

fördelar:

Minus: det är svårt att tvätta av del och händer, många nyanser är tillräckligt för ett tag

Positiv och negativ feedback:

+ "Jag gillar hans" personlighet ". Resultatet är alltid annorlunda på olika hår (provade röda toner med min syster) och mycket trevligt! Tja, lukten med konsistensen är uppmuntrande - det står verkligen på huvudet hela 20 minuter, till skillnad från andra "långa" toniker.

- "Det är vanligtvis inte värre än" Tonic "eller" Irida ", men jag hade bara tillräckligt med flaskor för två gånger."

På 8: e plats i rankningen av de bästa
Tint balms för hår "Color Lux"
från den vitryska tillverkaren Belita-Viteks -
för utmärkt förpackning och naturlig ton

Vikt: 100 ml.

Pris: från 60 rubel

Aktiva ingredienser: färgpigment, oliv och sheasmör.

Åtgärd: toner, anges "förbättrar hårstrukturen."

Färg Lux Color Balms är packade extremt snygga. När du köper, förväntar du dig verkligen att se en "lyx" tonik, men inuti är den vanliga "sovjetiska" tuban, som är mer som ammoniakfärg. Medlen appliceras på håret i 40-50 minuter. I motsats till obehagliga föreningar är resultatet smidigt och mjukt. Därför är vi glada att ge Belita-Vitex den åttonde raden i listan över de bästa tonikerna.

fördelar:

• Mjuk naturlig färgning.

Nackdelar: snabb förbrukning.

Positiv och negativ feedback:

+ "Jag ljuger för alla som jag målar i salongen). Mycket naturliga chokladtoner! Men jag tror att efter att ha applicerat "Color lux" behövs en extra mask eller balsam. "

- "Jag tvättade av för tre gånger. Torkat hår. Det luktade av färg i flera dagar efter toning. "

Hår tonic - vilket företag är bättre?

När du väljer en hårfärg är det svåraste att hitta din tillverkare. I Ryssland behöver inte tonade schampon vara certifierade. Och tyvärr använder vissa företag detta genom att tillsätta tungmetallsalter till kompositionen. Sådana komponenter förblir i hårstrukturen för livet. Därför väljer du en tonic av ett känt ryskt märke, du bör noggrant undersöka förpackningen. Som praxis visar, är de mest populära ryska tonikerna i Ryssland ryska produkter från RoColor och Estel.

Utländsk tonik och ryska är "fyllda" med alla slags syntetiska komponenter. I Europa är hårfärgprodukter dock föremål för obligatorisk certifiering, så sällan innehåller de väldigt skadliga ämnen. Vid val av ett företag borde du inte lita på namnet. Toniken som du anser "vår" kan faktiskt göras i Polen eller Tyskland, och verktyget med det inbjudande "import" -namnet kan vara en inhemsk replika. Allmänna råd som kosmetologer ger till dem som tvivlar på valet av ett tonikföretag - antalet komponenter i kompositionen (desto mindre desto bättre).

Ton hårfärg

Hårfärgstonen är från 0 till 12, där 0 är den mörkaste och 12 är den ljusaste. Hur nyanser fördelas på hårfärgens palett. Foto.
Hårets ton ger en uppfattning om hur lätt eller mörkt hår. Tonnumret är i både naturlig hårfärg och färgämne. Skillnaden i toner av naturlig färg och nyanser av hårfärg föreslår att du behöver lätta och mörka din inhemska färg för att få den önskade.
Tonen på hårfärg indikeras med ett nummer, efter att det är en punkt och en annan en eller två figurer som karakteriserar färgens nyans.
Om du är vacker i frisörsalongen kommer du alltid att hjälpa till att välja rätt nyans och berätta hur mycket ljus eller mörkering kommer att uppstå, men om du vill orientera dig och utvärdera tonen som passar dig, så kommer du att vara intresserad av informationen i den här artikeln.

Det finns 10 grundläggande toner av hårfärg och ytterligare 2: 11 och 12.

Den mörkaste tonen är 1, och den ljusaste är 12.

I området med en ton finns det många nyanser som kan vara radikalt olika.

Varje ton har undertoner, som skrivs i den andra siffran genom (.) Efter huvudet. De beskriver hur en nyans förändras inom en enda ton. Den första siffran efter pricken beskriver huvuddeltonen, som mer eller mindre lagras från tillverkare till tillverkare, men inom varje palett finns vanligtvis andra siffror i pricken, som erbjuder ytterligare nyanser från denna serie.

Tabell med färger beroende på undertonen

.0 - Naturliga nyanser i mittområdet.
.1 - från svart till brunt och ljusbrunt
.2 - från aubergine till beige nyanser
.3 - från rika bruna med en gul underton till en guldblond
.4 - från kastanj till gyllene koppar
.5 - från röda kastanj till röd
.6 - från mahogny till röda nyanser
.7 - från choklad till honung-brun
.8 - från brun och brun till rosa champagne

Naturligtvis är det ungefärliga färgkoordinater, eftersom inte ens alla tillverkare av färger använder denna gradering (men de flesta) och även den grundläggande tonen kan genomgå ändringar.

Låt oss se vilka kataloger som använder denna gradering ser ut som:

Hur man väljer en hårton?

Subtonindikatorn är inte mindre viktig än den grundläggande färgtonen, eftersom det kommer att bestämma harmonin i ditt utseende. Valet av nyans beror på typ av utseende. Det finns 12 färger, var och en kommer att ha sojapreferenser i nyanser av hår. Ta provet: vilken hårfärg passar mig.

Översikt över de mest populära färgtonerna

Tintingfärg är ett perfekt sätt att uppdatera skuggorna på strängarna, ändra den vanliga färgen, gör håret ljus.

Vad är färgerna för toning?

Toningfärger är ammoniakfria ämnen som är godartade och har något lägre motstånd än klassiska permanenta färgämnen. Till antalet fördelar kan säkert tillskrivas:

 • En bred färgpalett;
 • Noggrann inverkan - skada inte strängarnas struktur, torka inte hårets ändar.
 • Säkerhet - Sådana färgämnen kan användas under graviditet och amning.
 • Enkel applicering - innan du applicerar på trådarna måste färgen spädas med ett oxidationsmedel.
 • Ingen obehaglig kemisk lukt.

Det är viktigt! Innan du applicerar någon färg, inklusive färgning, måste du testa för allergier.

Lista över färger med toning effekt

För att välja det bästa toningverktyget, kolla in listan över de mest populära mjuka färgerna, sammanställd av erfarna färgare.

Syoss Oleo Intense

Syoss Oleo Intense kan kallas en av de bästa hårfärgade bläckfärgen. Den innehåller oljor (inklusive arganolja) och olika vitaminer som ger extra omsorg åt strängarna.

 • Feedback: "Jag köpte Syoss Oleo Intense bara för experimentet. Innan dess målade hon länge med resistenta färger, men bestämde sig för att försöka mildare förfaranden. Verktyget är ganska tjockt, flödar inte, det luktar väldigt fint och appliceras bara. Sant att klämma ut oxiden ur röret tog det mycket ansträngning. Nu om kvaliteten på färgning. Färgen kom ut enhetlig, motsvarar helt det förklarade namnet (det tog svart och kastanj) och varar länge. Det grå håret var målat helt och håret blev mjukare och mjukare. "

Evgenia, 32 år gammal

Estel Sense De Luxe

Estel Sense De Luxe är en sparsam målning i Ryssland. Nu är fonderna i detta företag i stor efterfrågan och är närvarande i alla frisörsalonger. Vad som är viktigt skiljer sig denna effektiva professionella färg inte bara av utmärkt kvalitet och hög hållbarhet utan också av rimligt pris. Bedömning av recensioner, tonen håller 8 veckor, håret förblir friskt och silkesligt. Dessutom innehåller den mycket vitaminer och användbar keratin, eftersom Estelfärg är idealisk för tunt, svagt, skadat eller torrt hår.

 • Recension: "Detta är det bästa botemedlet för blekt hår som jag någonsin har provat. Färgen är mjuk, resistent, skadar inte håret. Skuggan visade sig vara mycket vacker, med ett klart överskott. Kvaliteten på detta verktyg är också nöjd. Håret började se mycket bättre ut, fick volymen jag drömde om - effekten är exakt densamma som efter rekonstruktionen. Och det mest intressanta - färgen varade tills nästa färgning! Jag förväntade mig definitivt inte en sådan effekt från ammoniakfärg! I allmänhet gillade jag.

Matrix Socolor Beauty

Professionella dubbingprodukter från det italienska företaget Matrix representeras av en rik palett. Dessa färger används ofta i salonger, eftersom de är fördelaktigt åtskilda från andra konkurrenter tack vare deras låga pris och ökade hållbarhet. En annan viktig fördel med Matrix Socolor Beauty målar är deras sammansättning. Den innehåller ceramider och 3 unika oljor - jojoba, oliv och burdock. Och ytterligare en sak - med det här verktyget kan du gömma ett starkt grått hår i en session.

 • Granskning: "Efter applicering av vidhäftande färgämnen bestämde jag mig för att återvända till Matrix Socolor Beauty. Jag är nöjd med resultaten. Färgen förbrukas mycket sparsamt - en flaska är tillräckligt för långt hår. Den arbetar med oxider från 3 till 12%. Nöjd med den tjocka strukturen, liksom bristen på kemisk lukt. Färgen kom ut väldigt vacker, hölls ganska länge. Håret efter toning blev mjukt och glänsande. "

Matrix Color Sync

Toning cream färg Matrix Color Sync - en annan produkt i företaget, som har stor efterfrågan. Den kan användas inte bara för mild målning, men också för hemlaminering. Verktygets sammansättning innehåller många näringsämnen, eftersom det är lämpligt försvagade, tråkiga, spröda och överdrivna strängar. Det bör också noteras att färgämnet effektivt döljer grå hår. Och i Matrix Color Sync-serien finns det ett färglöst grooming-medel som ger krullarna en glans och jämnhet.

 • Recension: "Först mötte min vän den här färgen, och sedan blev jag knuten till henne." Verktyget är inte billigt, men värt det. Dessutom, för kort hår tillräckligt och ett halvt rör. Den appliceras mycket enkelt, skadar inte strängernas hälsa, orsakar inte allergier och irritationer, har en trevlig lukt. Skuggan visade sig exakt som på förpackningen. Jag hade några gråa hår, men de målade helt över. Håret efter målningen är inte bränt, levande och silkesligt ".

Victoria, 18 år gammal

Londa Professional är en annan bra produkt som gör att du kan tona naturligt eller färgat hår. Med denna färg kan du snabbt uppdatera den befintliga nyansen - verktyget ger ditt hårdjup och multidimensionality och klarar av grå procent med 50%. En annan viktig faktor är vax och naturligt keratin. Båda dessa komponenter gör håret mindre poröst och hjälper till att hantera delade ändar. Bland de andra fördelarna med färgämnena i detta företag kan man säkert tillskriva det överkomliga priset, en mångsidig färgpalett (mer än 40 ljusa och mörka nyanser) och en lämplig form av frisättning. Verktyget strömmar absolut inte och flätar jämnt varje hår, vilket underlättar förfarandet för hemfärgning.

Det är viktigt! En ljus oxidant kommer i ljusa nyanser av färgämne, så de är inte lämpliga för initialt torrt och svagt hår.

 • Recension: "Londa Professional är en riktig hitta för mina smala och sektionsgenererade strängar. Jag målar det inte så länge sedan, men jag kunde redan förstå - det här är det bästa av färger. Först tillåter verktyget dig att måla övervuxna rötter utan att använda ett ljuspulver, vilket jag är mycket glad över. För det andra förstör inte strukturen alls - hårkvaliteten efter toning har blivit flera gånger bättre. Färgning är lätt, tar 30 minuter. Tonen varar mycket länge. "

Vill du byta färg utan den minsta skadan för hårets hälsa? Var noga med att köpa icke-ammoniak från Kapous! Sammansättningen av denna professionella icke-ammoniakfärg innehåller vitaminer och regenererande oljor (argan och jojoba) som inte bara skadar håret utan också ger dem extra försiktighet. Dessutom innehåller dessa produkter inte parabener eller skadliga SLS. Kapusfärger är lämpliga för både salong och hushållning, men det är rekommenderat att börja bekanta med det från salongen. Det är en erfaren mästare som kommer att kunna bestämma proportionerna av tonic och oxidant som passar ditt hår.

 • Recension: "Jag har tonat mitt hår länge. För mig själv valde Kapus - utan ammoniakfärg, som passar bra på håret, brinner inte huden och har ingen obehaglig kemisk lukt. I slutet av målningen appliceras nödvändigtvis en fuktgivande balm av samma företag. Resultaten är fantastiska - håret har blivit mycket mjukare vid beröringen, färgen kom ut ljus och slät, de verkade skina. Jag rekommenderade det till min kollega - hon är också mycket nöjd. Var försiktig!

Se även: Betyg av ammoniakfria hårfärger - listan över de bästa

Wella färgkontakt

En populär färgfärg som gör det enkelt att byta skuggor av strängarna. Den unika sammansättningen av produkten bidrar till utjämning och utjämning av varje hår, vilket säkert kommer att vara ägare av styggt hår. Wella Color Touch erbjuder också ett stort utbud av olika nyanser - här finns en blond utan yellowness och många ljusa färger. En annan viktig fördel är att keratin, en speciell substans som skyddar strängar mot kraftig fuktförlust, är baserad på denna lösning.

 • Testimonial: "Jag har använt Wella Color Touch i flera år nu, från tunna färger blir mitt tunna hår till torrt halm. Jag blandar färgämnet med en 3% emulsion, applicera den på ett fuktigt hår och vänta 25 minuter. Sedan lägger jag lite vatten i min handflata och slår samman kompositionen. Jag sitter med detta skum i 5-7 minuter, och tvätta sedan med vatten. Denna applikationsteknik rekommenderades till mig av en professionell mästare. Du vet att hon helt rättfärdigar sig själv. Färgen är jämn, varar lite över en månad och håret lider inte alls. "

Tips för färgning av hårfärgad färg Wella Color Touch:

Denna toningfärg skiljer sig från den mjuka sparsamma åtgärden. Det kan användas så ofta som nödvändigt - håret kommer inte att påverkas, men kommer bara att ersätta skuggan. Fördelen med ett brett sortiment gör att du kan göra det! Kompositionen omfattar inte peroxid och ammoniak, så det envelopes bara strängarna och ger en ljus glans. Dessutom eliminerar Majirel grå hår, vilket är otroligt viktigt.

 • Granskning: "Jag har alltid blivit målade i blond, för att med toningprocessen ha varit bekant under lång tid. Nyligen faller mitt val alltmer på färgen Mazhirel. Tillverkaren hävdar att den innehåller UV-filter, torkar inte ut håret och ger en bestående färg. I princip är allt just det. Jag är väldigt nöjd! Kompositionen blandas lätt och blir tjock, vilket är mycket lämpligt för självtillämpning. Strängar efter proceduren är inte förvirrade, de förbli mjuka och fuktiga. När du använder speciella schampon, varar färgen i ungefär en månad. "

Garnier Color Shine

Garniers Color Shine är ett oljebaserat färgämne som ger vacker hårfärg, maskerar grått hår och ger extravård. Efter att ha använt detta färgämne blir håret glänsande och silkeslen, lätt att kamma och mindre splittrad. Allt detta görs genom den naturliga kompositionen, som är baserad på tranbärsekstrakt och närande oljor.

Tips! Använda Garnier Color Shine kan inte bara tonat hår i rätt nyans, utan också korrigera resultatet av misslyckad färgning med andra droger.

 • Recension: "Desperat för förändring, gick jag genast till affären för hårfärg. Men av någon anledning var hon rädd för att måla med ett bestående botemedel. Köpt Garnier Color Shine - en mild toningpreparat som innehåller naturlig argonolja. Resultaten av färgningen har glädje - håret har blivit ljus, glänsande och otroligt mjuk. Färgen försvann på ungefär en månad, vilket gjorde att håret kan ommålas i en helt annan nyans. I allmänhet är detta det perfekta verktyget för modedesök. "

Valeria, 24 år gammal

Schwarzkopf Nectra Color

Behöver du den bästa färgfärgen? Ta en bra titt på linjen med mjuka krämfärger Nectra Color, vars huvudsakliga skillnad är extremt hög hållbarhet. Och pigmentet varar ungefär en månad! Samtidigt innehåller produkten inte en droppe ammoniak eller dess derivat. Han ersattes av olja och blomnektar.

 • Testimonial: "Jag började använda Nectra Color under graviditet och amning, men jag kunde inte byta till ett annat färgämne. Verktyget passar mig helt. Det målar över gråa hår, torkar inte ut krullarna, varar mer än 3 veckor under skick av shampooing efter 2 dagar. Ja, och den här färgen är ganska billig. Samtidigt innehåller paketet allt du behöver för att måla. "

Schwarzkopf Essential Color

Viktig färg från Schwarzkopf är en mild färg som är designade för att tona håret hemma. Verktyget har en ganska tjock konsistens, så den kan appliceras direkt från flaskan för blandning. Färgen innehåller närande och regenererande komponenter - naturliga oljor, teextrakt och litchi.

 • Recension: "Den största fördelen med denna färg är dess respekt för håret - de delar inte alls och ser 100% full. Produkten luktar väldigt snäll, en fuktgivande balm ingår. Om du har grått hår, måste du hålla det lite längre, men jag kom experimentellt. Färgen förblev ljus i ca 3 veckor - för mig är det lämpligt, eftersom du fortfarande måste tona de vuxna rötterna. "

Pallett är ett utmärkt färgfärg med hög kvalitet och låg kostnad. Paletten innehåller 20 olika nyanser - ljus, mättad, beständig. Bland komponenterna i färg - vitaminer i grupp B, som återställer håret efter färgning.

 • Granskning: "Jag älskar att byta skuggning av hår, men du kommer inte att experimentera med långvariga färgämnen. Det är bra att palatfärgsprodukter säljs. Med hjälp hade jag kunnat lätta mörkbrun färg för flera ställen. Jag gillar verkligen att trådarna efter ett sådant förfarande inte faller ut, inte dela upp, ser väldigt vackert ut. Det slogs också på att färgen på förpackningen helt sammanföll med resultatet. Bra färg - jag rekommenderar. "

För toning strängar tillverkar Faberlik en hel serie ammoniakfria krämfärger med hög hållbarhet och oöverträffad kvalitet. Produktens sammansättning är naturlig, och färgpaletten är ganska bred.

 • Testimonial: "Jag har aldrig använt verktygen i detta företag, men en gång gav en vän mig ett rör utan ammoniakfärg och insisterade på att jag skulle måla den. Jag är öppen för alla experiment, så jag ordnade med glädje en salong hemma. Färgen var en frostig kastanj - rik, mycket ljus och otroligt snygg. Du vet, den här färgen var perfekt för mig. Det kombinerar alla kvaliteter som jag uppskattar (tillgänglighet, hållbarhet, säkerhet). Nu tänker jag på att byta helt till godartade droger. "

Concept Profy touch

Concept Profy touch är ett ganska vanligt färgfärg med europeiska kvalitetscertifikat. Basen för detta verktyg är extremt användbara komponenter - glukos, ViPL-komplex, cedarolja, vitamin C, kitosan etc. Alla bidrar till ytterligare fukt och näring av håret.

 • Granskning: "Jag gjorde uppmärksamhet i mer än ett år, men när jag märkte att kvaliteten på mitt hår inte förändrades till det bättre började jag leta efter ett säkrare alternativ. Mästaren rekommenderade att ersätta resistenta färger färgade. Naturligtvis måste de användas lite oftare, men håret har blivit mjukt, starkt och glänsande. Dessutom började krullarna bli mindre feta - det här är också ett stort plus. Och för att spara mina hårda tips, använder jag regelbundet en fuktgivande spray. "

L'Oreal Casting Creme Gloss

Professionella produkter från L'Oreal representeras av flera rader på en gång. En av dem är Casting Creme Gloss, vars palett representeras av många attraktiva nyanser. Färger i denna serie innehåller både kemiska och naturliga ingredienser (oljor och kunglig gelé). På grund av denna sammansättning skadar färgen inte håret lika mycket som till exempel ammoniak. Ingår är en speciell fuktgivande balm som ger grundläggande vård. Den enda nackdelen - Casting Creme Gloss kan inte måla ett stort antal gråhår.

 • Recension: "Casting Creme Gloss har ingen otålig kemisk lukt, spreds inte och ger dig möjlighet att effektivt tonat jämnt grått hår. Det tvättas snabbt av huden, men det håller på håret i minst 1 månad. Jag är nöjd med detta verktyg - och kvalitet, pris och noggrann påverkan, och hur mina strängar ser efter toning. Förresten, jag försökte skuggan av svart vanilj - färgen visade sig vara densamma som i figuren. "

L'Oreal Professionnel Dia Richesse

Nästa produkt av varumärket är L'Oreal Professionnel Diarichesse ammoniakfri färgfärg, presenterad i naturliga färger. Ett karakteristiskt drag hos dessa fonder är den fullständiga frånvaron av effekten av återvunna rötter. Toningfilm bildad på trådarna efter applicering av kompositionen, täcker håret försiktigt och jämnt. Detta döljer helt övergången mellan färgerna.

 • Recension: "Om du bryr dig om ditt hårs hälsa, sluta med det här tintningsverktyget. Jag använder den i mer än ett år - jag har redan försökt flera nyanser. Alla av dem ger utmärkta och vackra resultat. Färgen tvättas först efter 2 månader, den passar mig perfekt. Naturligtvis är det här verktyget inte lämpligt för en grundläggande förändring av skuggan. Men med det kan du anpassa och förbättra den befintliga färgen. Hår efter applicering Professionnel Dia Richesse ser bara vacker ut. Jag rekommenderar det till alla! "

L'Oreal Professionnel Inoa

L'Oreal Professionnel Inoa är en mjuk färgfärg som fyller perfekt med grått hår och har ett ganska högt motstånd. Och viktigast av allt - detta verktyg skadar inte hårets tillstånd. Den består av flera naturliga oljor som gör håret mjukt, starkt och glänsande.

 • Granskning: "I mitt liv har jag provat ett stort antal färger, men i det närmaste föredrar jag att tona mitt hår med icke-invasiva medel. En av dem är Professionnel Inoa av L'Oreal. Målet är bara bra - det innehåller olja, som har en fuktgivande effekt. Kanske, av alla färger i L'Oreal är det bäst. "

Veronica, 19 år gammal

L'Oreal Professionnel Dialight

Företagets sista utväg är L'Oreal Professionnel Dialight. Detta är en mild färg som är avsedd för toning av skadat och överkänsligt hår. Basen för detta färgämne är ett surt pH, vilket ger effekten av laminering. Dialight perfekt uppdaterar hårfärg, eftersom det ganska ofta används i salonger för ombra och balayazha.

 • Recension: "Efter att ha läst recensioner på Internet bestämde jag mig för att köpa Dialore-färg från Loreal. Verktyget är bara perfekt! Jag försökte pärlskuggan och mjölkad sorbet - färgen är slät, ljus, ihållande och vacker. Färgen målar helt övervuxna rötter och kräver inte användning av en klarare. "

Hur tona hår, se här.

Som du kan se, toning färger representeras av ett ganska brett utbud och förtjänar närmaste uppmärksamhet av moderna fashionistas. Efter att ha granskat graden av schampon för färgat hår kan du enkelt välja det bästa verktyget och följa hårets hår enligt alla regler och föreskrifter.

Se även: regler för toning och hårvård (video):

Tonad hårfärg: Den perfekta färgen utan ammoniak

Yana Ilinskaya

Skönhet och livsstil direkt från Europa (Prag, Tjeckien).

Effekterna av uthållig färgning är kända för någon tjej som har experimenterat med hårfärg minst en gång: krullarna blir torra och spröda, kräver intensivvård och konstant tonning av rötterna. Det var därför på en gång det blev populärt nyanser - en magisk icke-ammoniakfärgning, som ändrar hårets nyans utan negativa konsekvenser, och följaktligen tonar hårfärg.

Vi finner ut hur toning skiljer sig från färgning, hur man gör det på rätt sätt, varför det här sättet att få en ny hårfärg passar inte alla och vilken toningskomposition som är bättre att välja om du ändå bestämmer dig för icke-ammoniumfärgning!

Handlingsprincipen för färgfärger

Vanligt hårfärg innehåller i regel ammoniak - en stark substans som förstör hårstrukturen och tvättar bort det naturliga pigmentet från det. Således kommer den artificiella färgen att ersätta den naturliga färgen: det här är hur färgning sker.

Toning hårfärg verkar annorlunda: pigmentet tränger inte in i hårstrukturen, utan omsluter snarare det utanför, vilket ger den nödvändiga nyansen till den naturliga hårfärgen.

Allt om tinting hårfärger: dina frågor - våra svar

Liksom varje skönhetsservice har hårtoning sitt för-och nackdelar. SalonSecret-experter svarade på de mest populära frågorna om denna typ av färgning.

Hur länge slutar toning?

På grund av djup penetration inuti håret, håller ammoniakfärgning lång tid - upp till tre eller fyra veckor, då färgen måste uppdateras - speciellt vid rötterna.

Tidigare toningskompositioner tvättades ganska snabbt, men nu tillåter modern teknik och rätt appliceringsteknik toningfärger att vara upp till 3-5 veckor!

Irina Zhokhova, en stylist och kreativ partner av Redken-varumärket, säger att hållbarheten och ljusstyrkan hos färgfärgen beror på denna viktiga nyans:

"Det rekommenderas att applicera färgfärg på rent, torrt hår. Om håret är våt blir vattnet en naturlig blockerare för färgpigmentet och skuggan kan tvättas mycket snabbare. "

Irina Zhokhova

Var uppmärksam på detta när du toning i skönhetssalongen!

Har toning grå hårmask?

Tintingfärg kan ändra hårfärg i intervallet från en till tre toner, men kompositionen går inte bra med grått hår. Det handlar om handlingsprincipen: På grund av att färgfärgen inte tränger in i hårets hår, blir det grå håret på något sätt ljusare än allt annat hår, även om de kommer att få en annan nyans.

Behöver jag tona växande rötter efter toning?

Vem har inte varit arg minst en gång för det ständiga behovet att tona rötterna växer efter färgning? Toning klarar det här problemet på "en, två, tre!": Tonerfärgens sammansättning tvättas inte bara snabbt, men jämnt, så att inga för lätta eller för mörka rötter förutspås!

Är det möjligt att göra toning efter markering eller ljussättning?

Lättgörande föreningar, speciellt om du applicerar dem inte i en skönhetssalong, men på egen hand ger ofta oönskad yellowness. Att klara det hjälper toningfärg, som kan användas kontinuerligt och samtidigt utan att håret skadas.

Korrekt utvalt verktyg hjälper till att försiktigt justera skuggan, för att bekämpa yellowness och lägga till "värme" eller "kall" till dina lockar.

Är det möjligt att uppnå en naturlig nyans av hår med toning?

Många vågar inte att ammoniakfärgning av rädsla för att bli för ljus eller onaturlig hårfärg. Toning löser också detta problem: På grund av den mjuka påverkan kommer toning att ge en mycket ljus och naturlig nyans av hår - såvida det inte är någon uppgift att "markera" locken med neon!

Är det möjligt att göra toning under graviditeten?

Gravida kvinnor rekommenderas ofta inte att färga håret: de starka ingredienserna i ammoniakfärg kan ha en dålig effekt på barnets hälsa och färgen självt på grund av den "hormonella explosionen" under denna period kan ge ett oväntat resultat - inte för länge eller att donera den färg som anges på förpackning.

Toning påverkar inte barnets välbefinnande, så det kan vara ett utmärkt sätt för förväntade mammor som vill förändra sin bild under denna viktiga livstid!

Finns det många färgalternativ för färgningskompositioner?

Någon tycker att möjligheterna att tona färger är starkt begränsade av en skarp palett. Det här är inte så - de olika nyanserna här är inte mindre levande än i paletten av ammoniakfärger! Du kan välja mellan naturliga toner, och du kan be salong stylisten att blanda något "slags" för en invecklad och ovanlig toning.

Översynen av professionella färger för toning hår

Toning kompositioner är olika - beroende på målen och målen för denna tjänst. Någon vill försöka byta hårets nyans för första gången, någon är nöjd med den naturliga färgen, men vill lägga till ljusstyrka, och någon planerar att behålla färgmättnaden som redan är målad med vanliga färgfärger! Våra experter berättade hur man använder professionella färgade hårfärger.Nästa Artikel
7 underbara håroljor från splittrade ändar