Nyckelproducenter och hårtonerpaletter


Snygga tjejer vill alltid vara unika och oförutsägbara. Och för att uppnå en fantastisk effekt, är det ibland tillräckligt att färga håret. Om du tar en vanlig färgämnesammansättning kommer den att tränga djupt in i strukturen och en dramatisk färgförändring är nästan omöjlig, vilket kräver ingen färgningsprocedur. En annan sak - tonic! Det skadar inte bara krökarna utan ger också kortvarig färgning i de djärvaste färgerna.

Vad är tonic

Om vi ​​tar hänsyn till ammoniak eller ammoniakfritt färgämne, henna eller basma, skiljer toniken sig avsevärt från dem i sammansättning och konsistens, eftersom det är en färdigfärgad färg, som liknar en balm.

Toniken i sig är ett ammoniakfritt färgämne som inte har en skarp luktskaraktäristik för traditionella färger. Och dess användning har flera fördelar:

 • respekt för håret, liksom utjämning av deras vågor;
 • neutralisering av oönskade skuggan orsakad av resistenta färger;
 • håret blir mjukare och mer hanterbart
 • vit lin, som är en del av toniken, bidrar till bevarandet av mättad färg;
 • möjligheten till frekvent färgning
 • rik färgpalett.

Tonikompositionen innehåller oljig suspension, som skyddar krullarna mot miljöens negativa påverkan, liksom örter och eteriska oljor, vilket ger dem en hälsosam glans.

Typer av hårfärgning

Innan du väljer en nyans måste du bestämma önskad mättnad och hållbarhet. Beroende på dessa kriterier finns det tre typer av färgning:

 1. Gentle. Det innebär användning av speciella tonade schampon, som förutom rengöringskurvor ger dem en ljus nyans. Sammansättningen av detta verktyg innehåller komponenter som är användbara för hår, som spelar en viktig roll i deras näring och återhämtning. Det är mer lämpligt att använda på ljust hår.
 2. Lätt. Innehåller användningen av färggeler och mousser, som har tillräcklig mättnad. Deras färgpalett är bredare än föregående vy.
 3. Intensiv. Tonics och speciella färgkompositioner som låter dig ändra hårets nyanser används. Färgbilden i denna utföringsform är den bredaste.

Viktiga tillverkare och färgpaletter

Bland de olika färgämnena finns det högsta kvalitet och pålitliga som är mest efterfrågade. Denna lista innehåller:

"L'Oréal Professionnel"

Huvudkomponenterna är färgpigmentet, proteinerna, vårdformeln, samt fria aminosyror.

L'Oréal tinting schampo ger curls en naturlig glans och önskad nyans, och minimerar också oönskade pigment.

Korrekt användning av L'Oréal shampoo ger låsningarna en helt jämn ton och hälsosam glans. Lämplig för både färgat och ommålat hår.

"Bonacure Color Save"

Sammansättningen av tonad schampo innefattar keratin och färgpigment. Designad för att skydda basfärgen, samt ge önskad nyans till locken. Huvudsyftet med detta verktyg är att neutralisera oönskad yellowness, vilken är karakteristisk för gråhåriga eller blekta krölar.

Tonic "ROKOLOR"

Kompositionen innefattar färgpigment, vatten, etylalkohol, såväl som lanolin. Används för att ge håret önskad nyans, samt neutralisera yellowness.

För närvarande är detta det mest populära nyansverktyget på den ryska marknaden. Det skiljer överkomligt pris och en rik palett av färger.

Irida "Neva"

Finns i 25 ml påsar. Strukturen innefattar färgpigment, glycerin, keratin och vatten. Används för toning och hårvård. Det rika färgschemat gör att du kan välja det bästa alternativet för både mörkt och ljust hår.

«Estel»

Förutom färgpigment är keratinkomplexet en del av toniken. Estel tonic skiljer sig från resten av produkterna i ett brett spektrum av färger, mjuka färgämnen och de fördelaktiga effekterna på håret.

"Color Lux" av Belita - Vitex

De aktiva ingredienserna är färgpigment, shea och olivolja. Förutom toning effekten, tillverkaren hävdar att förbättra hårets struktur. Balsam appliceras på krullarna i 45 minuter, varefter en tillräckligt mjuk nyans uppnås.

Skuggningsvalregler

Färgprocessen och toning - dessa är två helt olika procedurer. Av denna anledning är det viktigt att välja rätt färgämnen.

Om den första nyanseringen sker hos befälhavaren rekommenderas att du frågar om de företag - tillverkare som han arbetar med. Vilken komposition av tonic är lämplig för din hårtyp?

Om så önskas väljs färgningskompositionen oberoende. Det faktum att denna tonic kommer att anges på förpackningen.

Ägare av blont hår kan experimentera med nästan vilken nyans som helst. På hår av brunhåriga kvinnor och brunetter kan många nyanser helt enkelt vara osynliga, så det är nödvändigt att noggrant studera färgdiagrammet, vilket anges på varje förpackning. Det är hon som kommer att berätta för vad resultatet förväntas efter toning.

Om krullarna tidigare målades med basma eller henna, kan tintningsmedlet leda till de mest oväntade resultaten.

Nyanser till ett rättvist hår:

 • silver;
 • ashy;
 • ljusbrun;
 • guld;
 • honung;
 • vete;
 • choklad;
 • Fet alternativ: rosa, grön, lila och andra nyanser.

När det gäller mörkt hår är det inte möjligt att väsentligt ändra sin färg med hjälp av ett färgämne. Det kan bara ge en liten skugga av hår. Brunetter och brunhåriga kvinnor bör experimentera med följande nyanser:

 • mörkblond;
 • choklad;
 • nötaktig;
 • svart;
 • körsbär;
 • granater;
 • mahogny.

Hårfärgsteknik

Det är möjligt att göra toning av hår som hos befälhavaren, och självständigt hemma. Tekniken i sig kräver inte speciella färdigheter, det är nog att följa instruktionerna på varje paket.

Hårtonfärgning själv består av följande steg:

 1. Beredning. För toning måste du ta en hårtork, handskar och en kam med ett brett arrangemang av tänder.
 2. Toning. Initialt appliceras verktyget för att rengöra våta krusar, efter att ha satt handskar på händerna. Med hjälp av kammen fördelas kompositionen längs hela längden, krullarna samlas i en bulle och täcks av polyeten och sedan med en handduk. Efter omslaget på huvudet värms håret med en hårtork i 20-25 minuter.
 3. Det sista steget. I slutet av tiden tvättas toningskompositionen under rinnande vatten utan att använda schampon.

Under proceduren rekommenderas det inte att applicera skum eller lack på locken, eftersom färgpigmentet som har reagerat med dem inte kan leda till önskad nyans.

Ta hand om strängarna efter proceduren

Särskilda rekommendationer för vård av tonade krullar existerar inte. De allmänna reglerna är desamma för både färgade och naturliga strängar. Det räcker att regelbundet applicera närande masker och balsam på håret, utföra förstärkningsprocedurer, använda högkvalitativa hårvårdsprodukter.

Mer detaljer om hur man tar bort split hår längs hela längden, läs här.

video

Ett bra exempel på toning hår titta på videon

slutsats

Hårfärgning är det bästa alternativet att ge locken den önskade nyansen, liksom ommåla dem i de djärvaste färgerna. Samtidigt kan resultatet lätt tvättas och skadar inte håret själv.

Toning från Estelle

palett

Paletten av tonic Estelle är ganska mångsidig. Tillverkaren såg till att varje kvinna kunde välja den mest lämpliga tonen för sig själv. För att du inte bara ska skapa en ljus, men också en harmonisk bild måste du ta hänsyn till egenskaperna hos din egen färgtyp.

 • Det bästa alternativet för kvinnors vår är nyanser av ljusbrun färg med ett gyllene glöd.
 • Det är bättre för företrädare för kategorin "sommar" att föredra en tonic av en av de ljusa färgerna - till exempel silver-ask eller honungkaramell.
 • Vinterdamerna, det är önskvärt att använda de rika tonerna av mörkare färger.
 • Men höst rekommenderas toning ljusa nyanser med hög mättnad.

Estel Solo Ton-serien

Linjen av Solo Ton "Estelle" (hårfärgningsmaling) är avsedd för kortvarig färgning och ger det befintliga färgdjupet och mättnaden. Frånvaron av "tung artilleri" i kompositionen (det finns varken aggressiv ammoniak eller väteperoxid) tillåter att hänvisa dem till kategorin sparing och omsorg.

Hår tonic "Estelle" (paletten har 18 nyanser) kan väljas för vilken hårfärg som helst. Tillverkaren har lämnat toner för blondiner, blond, brunhårig, brunett och rödhårig.

Sammansättningen av varje tonisk serie Solo Ton innehåller mangoolja (essentiell), vilket ger håret en hälsosam glöd. Dessutom levererade tillverkaren sin produkt med ett ultraviolett filter. Det förhindrar accelererad färgutbränning, vilket förlänger mättnaden och djupet av tonen för den period som Estel-utvecklarna har meddelat.

Solo Ton range toning produkter kan förbättra dessa färger:

 • kastanj - ge adeln djup av skugga;
 • koppar - förstärka röken hos en befintlig ton;
 • blond och blond - eliminera obehaglig yellowness och positivt betona den tidigare gjorda uppmärksamheten;
 • Brunett - Rengör ful styv rödhet.

Hur man väljer en nyans

Innan du börjar använda Estel-toningmedel bör du noggrant studera färgtonen som erbjuds av tillverkaren. Märket ger ett ganska bra utbud av färger nära naturligt - varmt beige, karamell, choklad, gyllene och andra.

Experimentella älskare kan försöka använda 2 toner av olika toner samtidigt. Till exempel går kanel bra med choklad. En sådan kombination av toner kommer att skapa en icke-standardiserad nyans och en viss heterogenitet av färg, på grund av vilken krullarna kommer att lysa vackert i solen.

Om du väljer färgområdet måste du fokusera på din naturliga nyans. Det gör inte ont för att titta på bilderna hos dem som redan har använt Estel tonic och delar resultaten före och efter innan de färgas.

blondiner

Korthåriga damer föredrar silver, ask, guld, honung, karamell nyanser. Älskare av chockerande kan välja rosa, röda, lila färger.

Om det är nödvändigt att eliminera den yellowness som uppstod efter föregående färgning, är det nödvändigt att använda asktonen. Det hjälper även ut skuggan utan att skada håret.

Med hjälp av tonic kan du tända eller tvärtom mörka en befintlig färg. De som inte är rädda för att experimentera kan applicera 2 nyanser samtidigt. En för att arbeta hela håret helt och det andra (ett par nyanser lättare) att sätta på enskilda lockar. Således kommer du att kunna göra en tonal markering.

Brunetter och brunhåriga

Dramatiskt förändras svart eller brunt hår med en nyansande balm kommer inte att fungera. Du borde inte räkna med det. När allt kommer omkring kan en tonic bara ge en liten extra nyans av hår eller mätta den befintliga. Bruna kvinnor och brunetter rekommenderas att använda nötter, choklad, konjak, mahogny, körsbärstoner.

 1. Skuggor av det mörka spektret hjälper brunetter att uppdatera färg och lägga till mättnad. För att göra detta, var uppmärksam på toniken av Burgund, körsbär eller granattoner.
 2. Du kan göra djupet av en befintlig nyans ännu mer uttrycksfull genom att använda kastanj, choklad och kaneltoner.
 3. Koppar, guld, cognac nyanser kommer att passa lika både mörkhåriga skönheter och röda djur.

Röd och grå

Tonic utformad för rödhåriga damer, du kan använda, även om innan du aldrig har målat. Har du redan använt henna? Ännu bättre! Då kommer Estels tintingsbalsam att lägga till skinnande glans på dina lockar. I solen kommer sådana strängar att vara som en riktig flamma.

Grå hårfärg rekommenderas för att tona i ashy, silverfärgad aska, pärltoner. Eftersom toniker inte har möjlighet att måla över grå hår med 100%, bör du välja de färger som inte har några grundläggande skillnader med hårets allmänna färg (i detta fall med grått hår).

Som redan nämnts, ger de positiva ämnen som ingår av tillverkaren i sammansättningen av tinting balm, bibehålla hårets hälsa, ge den glans. För strängar som förlorar pigment är detta särskilt viktigt.

Regler för ansökan

Till följd av färgning med tonic var oklanderlig, du måste tvätta håret innan du börjar proceduren. Du kan självklart använda det välbekanta schamponet för detta. Men det blir mycket bättre om du använder shampoo av samma märke som tintingsbalsam - Estel. Men det är inte allt.

Innan du fortsätter direkt till nyansering bör du genomföra förberedande aktiviteter:

 • Applicera eventuell fet grädde (om det inte finns absolut vegetabilisk olja) på templen och pannan, för att inte smita huden med tonic.
 • Sätt på något gammalt som inte är synd att kasta ut, eller kasta en onödig handduk på axlarna.
 • Ta hand om förekomsten av speciella handskar - skydda dina händer mot färgämnet.

Att måla lockar med en tonande balm behöver du gradvis:

 1. Först kläm ut en liten mängd tonic och gradvis applicera den på locken längs hela sin längd i en cirkelrörelse. I huden i hårbotten för att gnugga är verktyget inte nödvändigt. Distribuera det strängt med strängar.
 2. Efter att du har applicerat tonic på håret måste du kamma håret. Massageborste är inte lämplig. Du behöver en vanlig kam eller trä i sällsynt tandkam. Var särskilt uppmärksam när du kammar occipital och tidsmässiga områden.
 3. Exponeringstiden för kompositionen på håret anges i anvisningarna till toningbalsmen. Som regel är det möjligt att tvätta bort betyder i en halvtimme efter ritningen.

fördelar

Toningmedel har många fördelar jämfört med konventionella färger. Den första och förmodligen den viktigaste är att deras färgämne inte faller in i hårets djup och därför förstör inte det på sättet som det gör vid tillämpning av permanenta färgämnen. Som en del av estelfärgningsbalsam hittar du inte ammoniak, vilket har en mycket negativ effekt på lockar. De täcker strängarna med en mycket tunn film, vilket inte medför betydande skador på strängarna och påverkar inte hårets struktur och tillväxt.

Bekvämt, tvättas toniket helt ut inom 2 veckor. Således är det möjligt att experimentera ofta med nyanser. Lyckligtvis tillåter Estels rika palett dig att göra det här.

Efter toning bryts hårets ändar inte ut, torkar inte ut och blir inte tråkiga. Dessutom är det inte nödvändigt att dessutom använda speciella produkter för att ta hand om färgat hår. Sammansättningen av Estel tonics är berikad med fördelaktiga substanser som närmar och fuktar strängarna. Många recensioner visar att efter färgning blir krullarna mjuka och har en behaglig glans.

Det är väldigt lätt att applicera tonic. För att få det önskade resultatet är det inte nödvändigt att gå till frisören. Du kan välja önskad nyans och utföra färgningen själv. Anvisningarna som bifogas balsam varje steg beskrivs i detalj.

försiktighetsåtgärder

När du väljer en tintingbalsam från Estelle eller någon annan tonic, är det viktigt att inte bara uppmärksamma sina fördelar, men också till recensioner som har negativa punkter:

 • På grund av den snabba utmatningen av färgen är det nödvändigt att repetera ofta.
 • Gråt hår är inte helt målade över.
 • Om du applicerar tonic efter markering eller på tidigare färgat hår, kan resultatet vara oväntat.
 • Fläckar från toningmedel är extremt svåra att ta bort.

Att veta dem blir enklare för dig att göra det slutliga valet. Till exempel måste du antingen komma överens med frekvent nyansering, eller föredra permanent färg. För testet är det naturligtvis bättre att ta tonic. Och efter att ha definierat färgen och ser att den passar dig, kan du gå vidare till en mer resistent färgning.

slutsats

Toning hårbalsam från Estel hjälper till att snabbt ändra bilden, ge en hint av nyhet och friskhet. Närvaron av vissa nyanser i paletten meddelar den officiella hemsidan för det här varumärket. Den relativt låga kostnaden för tonik och ett mycket anständigt tonområde ger kvinnor möjlighet att omvandla utan att orsaka betydande hål i familjebudgeten.

Om håret fick allvarliga skador efter många aggressiva salongprocedurer (perm, rätning, frekvent färgning med ammoniakfärger) kommer en mild tonik att vara en riktig frälsning om det behövs för att ändra hårets färg.

Estel varumärke tonic

När de gråa vinterdagarna är över, försöker varje kvinna att uppdatera sin bild med våren: klara delar av garderoben ersätter de mörka vinterns saker. I den uppdaterade bilden vill jag lägga till mer ljusa och rika färger.

Det enklaste sättet att byta och bli ljusare är att ge en rik ton till färgen på dina lockar. Detta kan göras på två sätt: repaintera eller tona håret.

Permanent färgning påverkar hårstrukturen negativt: Krullorna blir sköra, tråkiga och faller aktivt ut.

För att undvika de negativa effekterna av färgning och samtidigt få en annan nyans av hår, föreslår tillverkarna att använda toningmedel.

Omfattande färgpalett, skonsam omsorg för lockar, rimligt pris för professionella hårkosmetika gjorde Estel varumärke väldigt populärt bland kvinnor. I alla olika produkter av detta märke bör särskild uppmärksamhet ägnas åt tonic.

Med detta läkemedel kan du ändra den naturliga nyansen av strängar med flera toner, utan att påverka krullarnas struktur.

Egenskaper och fördelar

Att bedöma vilken komposition som är bättre att använda för att ändra bilden, bör du uppmärksamma de särdragen hos färgverktyg från Estel-märket, liksom deras fördelar.

Fördelarna med att använda Estel tonics jämfört med färger:

 1. Färgpartiklar av schampon tränger inte djupt in i krullarnas struktur, påverkar inte hårpigmentet och har ingen destruktiv effekt.
 2. Tack vare den mjuka åtgärden blir strängarnas ändar inte torra, spröda eller tråkiga i utseende.
 3. Som en del av tintingbalsamerna finns ingen ammoniak och peroxid, vilket påverkar hårets utseende negativt. Tvärtom lägger företaget Estel speciella komponenter som noggrant bryr sig om hårets tillstånd.

Ett särdrag hos professionella färgverktyg - de täcker varje hår med en tunn film, på grund av vilken färgförändringen saknar skada på locken.

Jämfört med målarfärg, håller inte effekten av toningsträngar sig så länge - efter två veckor försvinner den helt och tvättas av. Men du kan använda tonics mycket ofta, utan rädsla för att skada dina chic krullar.

palett

Innan du använder Otium Unique Tint Shampoos eller Estel Tinting Balms, måste du undersöka den befintliga skuggpaletten. Detta företag erbjuder kunderna ett varmt välkomnande, beige, karamell, choklad och guldfärg.

För dem som inte är rädda för att experimentera, kan du kombinera två toningfärger, till exempel kombinera kaneltonen med choklad, detta kommer att ge hårets huvud en intressant, ojämn nyans och krullarna kommer att glittra i solen.

Lämplig ton för färgning bör väljas med fokus på din naturliga hårfärg:

För blondiner

 1. en ashy tinge kommer att göra om det finns en önskan att ta bort yellowness utan att skada blonda krullar;
 2. Med hjälp av det här verktyget kan du göra färgen eller mörkret eller ljusare beroende på önskemål från ägaren av ljussträngar.
 3. Estels varumärke erbjuder olika färgalternativ, till exempel beige, ashy, polär ton.
 4. Om det finns en önskan att utföra ett experiment kan du använda två skuggningsmedel: Applicera en ljus färg på allt håret och applicera sedan en nyansande balm på en sträng till en eller två toner lättare. Således, utan att lämna ditt hem, kan du göra höjdpunkter i ditt hår.

För brunetter

 1. Applicera en mörk färgpalett, brunetter kommer att kunna ge sitt hår en rik ljus färg;
 2. kommer att tillföra rika färger till trådarna i tonerna av färgerna "granat", "burgund", "burgundy";
 3. Den varma djupa tonen kommer att visa sig om man ska använda balm: "kastanj", "choklad", "kanel".

För rödhåriga och brunhåriga kvinnor

 1. Ett av följande färgämnen kan vara ett alternativ: "röd koppar", "rubin", "guldnötter";
 2. varje tjej kan använda sortimentet för rödhårda damer, i synnerhet om hon tidigare använde henna för färgning;
 3. tonics för redheads kommer att lägga strängar av eldig glans, solen skimrar som en flamma i solen.

För gråhårig

 1. Det rekommenderas att använda en av 12 färgämnen;
 2. utmärkt hantera grått hår; asktoner: "vaniljskycken", "champagneplaskor";
 3. tack vare användningen av vitaminer och keratiner, som ingår i tintingbalsam, kommer håret att få en hälsosam glans och rik färg.

Hur man använder

För att få en perfekt toning av lockar, måste du noggrant tvätta håret. För att göra detta använd din vanliga schampo, men det är bättre att använda professionell kosmetika från varumärket Estel.

Om hårbotten är torr och det finns en stor mängd cornified partiklar, är det nödvändigt att skalla av mjäll. Bland produktsortimentet har Estel ett specialverktyg som låter dig hantera detta problem.

Skalningshampoo kommer att återställa hårbotten och hårstrukturen. Det kan användas både i vardagen och för medicinska ändamål.

Före genomförandet av tinting hår är flera förberedande åtgärder nödvändiga:

 • Applicera en fet kräm eller olja på pannan och templen, så att det inte under fläckar fläckar hårbotten.
 • täcka kläder med en onödig handduk;
 • Förbered speciella handskar för att skydda händerna mot färg.

Proceduren för toningkrullar innehåller flera steg:

 • Krymp ut färgfärgen och applicera den gradvis på hårsträngarna i en cirkulär rörelse. Det är inte nödvändigt att gnugga tonic i hårbotten, var uppmärksam på trådarna.
 • När kompositionen appliceras är det nödvändigt att
 • kamma håret. För att göra detta, använd en kam med sällsynta tänder. Var noga med att försiktigt gå igenom kammen på baksidan av huvudet och templen. Håll kompositionen så mycket tid som anges i anvisningarna. I genomsnitt tar denna process 30 minuter. Det finns några tips:
 1. För blondiner rekommenderas det inte att överdriva produkten längre än den angivna tiden, eftersom de riskerar att inte bli av med yellowness men få gråa höjdpunkter.
 2. Brunettes användningsområde för läkemedlet kan ökas, så att färgen blir mer levande och mättad;
 3. För brunhåriga och rödhåriga tjejer kan du använda en kombination: Estelle blandat med Tonika, detta experiment hjälper till att skapa strängar av olika färger, vilket ökar det naturliga utflödet. En liknande effekt kan erhållas och blondineras med hjälp av dessa kompositioner för melirovannyh-hår.
 • Efter den tid som anges i anvisningarna är det nödvändigt att tvätta produkten ordentligt. Det är nödvändigt att utföra denna operation tills vattnet är klart.

Om du inte fick en så lys skugga som du drömde, kan du upprepa proceduren en gång till. Den enda gången Estel tonic kommer att vara på håret bör minskas.

Några dagar efter toning kan du applicera en mask eller balsam. För att spara färgen under en längre tid är det bättre att använda tonfärger och Estel balsams. De är lämpliga för melirovannyh hår.

Om håret är uttömt, tunt och sprött och spetsarna är torra och bita rekommenderar vi att du använder ett professionellt verktyg - en tillväxtaktivator tonic. Det kommer att göra det möjligt för dig att snabbt hantera dessa svårigheter, återvänder sin vitala strålning, glans och naturlig skönhet.

Särskilda komponenter, som tränger in i hårsäcken, har en stark förstärkande effekt, vilket skyddar ägarna av elegant hår från att falla ut.

Efter applicering av detta verktyg är Estel hår inte så intensivt krypt ut, ökar tillväxten av nya hår, som har en mer tät struktur.

Tips mästare

brunetter kan ge håret en rik ljus färg för brunhåriga kvinnor och rödhåriga tjejer. Du kan använda kombinationen: Estelle blandat med Tonics, detta experiment hjälper till att skapa strängar av olika färger som multipliceras.

Estel tonic: en palett av färger och nyanser till hår och recensioner, ashy tillväxtaktivator

När de gråa vinterdagarna är över, försöker varje kvinna att uppdatera sin bild med våren: klara delar av garderoben ersätter de mörka vinterns saker. I den uppdaterade bilden vill jag lägga till mer ljusa och rika färger.

Det enklaste sättet att byta och bli ljusare är att ge en rik ton till färgen på dina lockar. Detta kan göras på två sätt: repaintera eller tona håret.

Permanent färgning påverkar hårstrukturen negativt: Krullorna blir sköra, tråkiga och faller aktivt ut.

För att undvika de negativa effekterna av färgning och samtidigt få en annan nyans av hår, föreslår tillverkarna att använda toningmedel.

Omfattande färgpalett, skonsam omsorg för lockar, rimligt pris för professionella hårkosmetika gjorde Estel varumärke väldigt populärt bland kvinnor. I alla olika produkter av detta märke bör särskild uppmärksamhet ägnas åt tonic.

Med detta läkemedel kan du ändra den naturliga nyansen av strängar med flera toner, utan att påverka krullarnas struktur.

Egenskaper och fördelar

Att bedöma vilken komposition som är bättre att använda för att ändra bilden, bör du uppmärksamma de särdragen hos färgverktyg från Estel-märket, liksom deras fördelar.

Fördelarna med att använda Estel tonics jämfört med färger:

 1. Färgpartiklar av schampon tränger inte djupt in i krullarnas struktur, påverkar inte hårpigmentet och har ingen destruktiv effekt.
 2. Tack vare den mjuka åtgärden blir strängarnas ändar inte torra, spröda eller tråkiga i utseende.
 3. Som en del av tintingbalsamerna finns ingen ammoniak och peroxid, vilket påverkar hårets utseende negativt. Tvärtom lägger företaget Estel speciella komponenter som noggrant bryr sig om hårets tillstånd.

Ett särdrag hos professionella färgverktyg - de täcker varje hår med en tunn film, på grund av vilken färgförändringen saknar skada på locken.

Jämfört med målarfärg, håller inte effekten av toningsträngar sig så länge - efter två veckor försvinner den helt och tvättas av. Men du kan använda tonics mycket ofta, utan rädsla för att skada dina chic krullar.

palett

Innan du använder Otium Unique Tint Shampoos eller Estel Tinting Balms, måste du undersöka den befintliga skuggpaletten. Detta företag erbjuder kunderna ett varmt välkomnande, beige, karamell, choklad och guldfärg.

För dem som inte är rädda för att experimentera, kan du kombinera två toningfärger, till exempel kombinera kaneltonen med choklad, detta kommer att ge hårets huvud en intressant, ojämn nyans och krullarna kommer att glittra i solen.

Lämplig ton för färgning bör väljas med fokus på din naturliga hårfärg:

För blondiner

 1. en ashy tinge kommer att göra om det finns en önskan att ta bort yellowness utan att skada blonda krullar;
 2. Med hjälp av det här verktyget kan du göra färgen eller mörkret eller ljusare beroende på önskemål från ägaren av ljussträngar.
 3. Estels varumärke erbjuder olika färgalternativ, till exempel beige, ashy, polär ton.
 4. Om det finns en önskan att utföra ett experiment kan du använda två skuggningsmedel: Applicera en ljus färg på allt håret och applicera sedan en nyansande balm på en sträng till en eller två toner lättare. Således, utan att lämna ditt hem, kan du göra höjdpunkter i ditt hår.

För brunetter

 1. Applicera en mörk färgpalett, brunetter kommer att kunna ge sitt hår en rik ljus färg;
 2. Lägg till rika färger på tonerna av färgen "granat", "burgundy", "burgundy";
 3. Den varma djupa tonen kommer att visa sig om man ska använda balm: "kastanj", "choklad", "kanel".

För rödhåriga och brunhåriga kvinnor

 1. Ett av följande färgämnen kan vara ett alternativ: "röd koppar", "rubin", "guldnötter";
 2. varje tjej kan använda sortimentet för rödhårda damer, i synnerhet om hon tidigare använde henna för färgning;
 3. tonics för redheads kommer att lägga strängar av eldig glans, solen skimrar som en flamma i solen.

För gråhårig

 1. Det rekommenderas att använda en av 12 färgämnen;
 2. utmärkt hantera gråhåriga asktoner: "vaniljskycken", "champagneplaskor";
 3. tack vare användningen av vitaminer och keratiner, som ingår i tintingbalsam, kommer håret att få en hälsosam glans och rik färg.

Hur man använder

För att få en perfekt toning av lockar, måste du noggrant tvätta håret. För att göra detta använd din vanliga schampo, men det är bättre att använda professionell kosmetika från varumärket Estel.

Om hårbotten är torr och det finns en stor mängd cornified partiklar, är det nödvändigt att skalla av mjäll. Bland produktsortimentet har Estel ett specialverktyg som låter dig hantera detta problem.

Skalningshampoo kommer att återställa hårbotten och hårstrukturen. Det kan användas både i vardagen och för medicinska ändamål.

Före genomförandet av tinting hår är flera förberedande åtgärder nödvändiga:

 • Applicera en fet kräm eller olja på pannan och templen, så att det inte under fläckar fläckar hårbotten.
 • täcka kläder med en onödig handduk;
 • Förbered speciella handskar för att skydda händerna mot färg.

Proceduren för toningkrullar innehåller flera steg:

 • Krymp ut färgfärgen och applicera den gradvis på hårsträngarna i en cirkulär rörelse. Det är inte nödvändigt att gnugga tonic i hårbotten, var uppmärksam på trådarna.
 • När kompositionen appliceras är det nödvändigt att
 • kamma håret. För att göra detta, använd en kam med sällsynta tänder. Var noga med att försiktigt gå igenom kammen på baksidan av huvudet och templen. Håll kompositionen så mycket tid som anges i anvisningarna. I genomsnitt tar denna process 30 minuter. Det finns några tips:
 1. För blondiner rekommenderas det inte att överdriva produkten längre än den angivna tiden, eftersom de riskerar att inte bli av med yellowness men få gråa höjdpunkter.
 2. Brunettes användningsområde för läkemedlet kan ökas, så att färgen blir mer levande och mättad;
 3. För brunhåriga och rödhåriga tjejer kan du använda en kombination: Estelle blandat med Tonika, detta experiment hjälper till att skapa strängar av olika färger, vilket ökar det naturliga utflödet. En liknande effekt kan erhållas och blondineras med hjälp av dessa kompositioner för melirovannyh-hår.
 • Efter den tid som anges i anvisningarna är det nödvändigt att tvätta produkten ordentligt. Det är nödvändigt att utföra denna operation tills vattnet är klart.

Om du inte fick en så lys skugga som du drömde, kan du upprepa proceduren en gång till. Den enda gången Estel tonic kommer att vara på håret bör minskas.

Några dagar efter toning kan du applicera en mask eller balsam. För att spara färgen under en längre tid är det bättre att använda tonfärger och Estel balsams. De är lämpliga för melirovannyh hår.

Om håret är uttömt, tunt och sprött och spetsarna är torra och bita rekommenderar vi att du använder ett professionellt verktyg - en tillväxtaktivator tonic. Det kommer att göra det möjligt för dig att snabbt hantera dessa svårigheter, återvänder sin vitala strålning, glans och naturlig skönhet.

Särskilda komponenter, som tränger in i hårsäcken, har en stark förstärkande effekt, vilket skyddar ägarna av elegant hår från att falla ut.

Efter applicering av detta verktyg är Estel hår inte så intensivt krypt ut, ökar tillväxten av nya hår, som har en mer tät struktur.

Resultat: före och efter

Innan du använder tonfärgsprodukter från Estel-märket bestämmer du den naturliga färgen på trådarna. Shading shampoo är bättre att välja en eller två toner mörkare än den naturliga färgen. Annars blir resultatet av färgning nästan omärkligt.

Tonics av ​​detta märke har ett specialtecken som gör att du kan förenkla beslutet i riktning mot en viss hårfärg. Det indikerar krullarnas färg innan du använder det här verktyget och efter applicering.

Den slutliga effekten beror på flera faktorer:

 1. Antalet toner som utförs - med varje efterföljande användning av tonade schampon, kommer den valda färgen att vara längre och färgen blir rikare och ljusare jämfört med första gången.
 2. Hårets tillstånd - det rekommenderas inte att applicera sådana medel omedelbart efter en perm, blekning eller nivellering av lock. Efter dessa procedurer blir trådarna tunna, och du kan få en oväntad effekt av användningen av färgämnen. Håret är täckt med en onaturlig lilaskugga, som blir ganska svår att bli av med. Det är bättre att vänta lite tid för att krullarna återhämtar lite och lugnt utföra färgningsprocessen.
 3. Närvaron av gråtonade Estel-schampon kan måla över 30% av det grå håret. Om det finns mer, kommer toning att ha en låg effekt: färgen kommer antingen att snabbt tvättas eller "kommer inte att ta". I närvaro av ett stort antal gråa trådar är det bättre att använda professionell färg för gråa krullar.

recensioner

För att förvärva tonik från varumärket Estel finns det många positiva recensioner från kvinnor som har lyckats använda verktyget.

Flickorna, som tillämpade skuggning och balm, märkte att efter användning av Estelberedningar blev krullarna mjuka, silkeslen och skimrande i solen.

Ibland kommer det en tid när vi verkligen vill ändra vår stil och utseende. Speciellt med vårens början, längtar vi efter förändringar i allt, även i vår bild. Vi tänker på det.

Hår tonic Estelle färgpalett

Ibland kommer det en tid när vi verkligen vill ändra vår stil och utseende. Speciellt med vårens början, längtar vi efter förändringar i allt, även i vår bild. Vi tänker på hur man gör det perfekt och lägger till en del av det. Men samtidigt vill vi inte förändra oss radikalt, utan bara för att ge en viss mångfald i den redan skapade bilden. Och för detta måste du roa över valet av din färg och stil. Detta kommer att bidra till att göra en tonic avsedd för hår.

Tonic är en kosmetisk produkt som kan ändra färgen på dina naturliga krullar med flera toner. Du kan argumentera för att detta är exakt vad hårfärg är för, att det har samma effekt, men tyvärr. Mellan dem en stor skillnad. Tonics används för hår, har sina egna egenskaper och karakteristiska bara för dem funktioner.

Fördelar med Estel tonics

Före hårfärger har tonics ett antal fördelar. För det första kan deras färgämnen inte falla djupt in i hårets struktur och har ingen förstörande effekt på dem. Estel tonics föredras speciellt av kvinnor. Deras fördelar är att de verkar på vårt hår extremt noga och ganska enkelt.

Det här verktyget tvättas i 14 dagar, så det är lätt att experimentera med färg, speciellt eftersom Estel är känt för sina olika färger.

Till skillnad från kemiska färgämnen blir hårets tips efter att tonicet applicerats inte tråkigt eller sprött och överdriver inte heller.
Efter tintningsproceduren behöver ingen speciella preparat för omhändertagande av färgat hår. Och viktigast av allt, i sammansättningen av tonik från Estel finns det ingen ammoniak, som negativt påverkar lockets tillstånd. Endast i stark tonic är det försumbar mängd. Estels tonicföretags sammansättning innehåller fortfarande specialvårdsprodukter.

Det finns tonics, både ljus och djup inflytande. Lätt tonikum tvättas helt enkelt efter 14 dagar och har en sparsam effekt på håret.

Och djuptonade toniker, ibland kallade icke-ammoniakfärger, tvättas inte i upp till 60 dagar.
Den största fördelen med tonic, som producerar företaget Estel, är att det är praktiskt taget ofarligt. Curls är bara täckta med en extremt tunn skuggfilm. Detta försvårar inte strängarnas tillstånd och påverkar inte heller deras struktur. Bevis för detta är de många positiva användarens återkoppling.

Kvinnor konstaterar att trådarna efter färgningsproceduren blir skina och extremt mjuka. Tonics är mycket lätta att använda. För att få det önskade resultatet behöver du inte en frisör. Verktyget kan plocka upp, såväl som att själv göra färgproceduren.

I vår tid, ett stort utbud av färgämnen kosmetiska produkter. Tonic för curls palett jämför sig positivt med andra genom att det saknar ammoniak och peroxid.

Estel är särskilt populär bland kvinnor. Mycket respekt och välförtjänt ära vann Estel-produkter från sina fans. Detta firma producerar 17 olika tonic nyanser. Ett särdrag hos detta verktyg är dess utmärkta konditioneringseffekt.

Estelle hår tonic

Enligt statistiska studier föredrar cirka 80 procent av kvinnorna i europeiska länder att tona sitt hår. Denna procedur skiljer sig något från de vanliga färgkrullarna och är väldigt populär.

Innan färgningsproceduren startas är det nödvändigt att utvärdera färgen på dina naturliga krullar. Eftersom det är nödvändigt att välja tonic minst en skugga mörkare än dess naturliga strängar, för annars är det inte möjligt att få några resultat.

Slutresultatet beror på antalet tidigare tints. Om du använder tonic för första gången måste du göra ett testtest på en separat sträng. Förutsatt att den resulterande nyansen uppfyller dig, kan du lägga tonic på ditt hår.

Estelles färgpalett är ganska olika. Ett brett spektrum av färger innehåller en mängd olika nyanser. För att du ska kunna skapa din inte bara harmoniska men också en levande bild måste du ta hänsyn till din färgtyp. När allt kommer omkring är skuggande balm, liksom Estel curls tonics, en underbar reinkarnation av varje kvinna utan att hälsan skadas.


Man tror att ljusbruna nyanser med en gyllene glans passar bäst för våren, och för sommarljus är det blont toniskt att föredra. Och på vintern bör man vara uppmärksam på mer mättade och mörka färger, medan det på hösten är bättre att välja ljusa och ganska varma nyanser. När allt kommer omkring, är paletten av toner av detta verktyg från företaget Estel väldigt olika. Det påverkar inte vårt hår negativt, eftersom det inte innehåller väteperoxid och ammoniak. Huvuddelen av toningberedningar av detta företag är mango-extrakt. Det gör håret mjukt och silkeslen, näring och skyddar det mot negativa yttre påverkan. Raffinerade färger garanteras när Estel tonic används. Enligt frisörer och skönhetssalonger är toners för hår i detta företag det bästa, så konsumenter föredrar dem.

Estel tonics som används för att experimentera med färg kommer inte bara att förändra ditt utseende, men också göra ditt hår till en stor stolthet. Kära kvinnor, jag önskar dig ett bra experiment.

Författare: Y. Belyaev

Snygga tjejer vill alltid vara unika och oförutsägbara. Och för att uppnå en fantastisk effekt, är det ibland tillräckligt att färga håret. Om du tar den vanliga färgkompositionen kommer den att penetrera djupt in i strukturen och en dramatisk färgförändring är nästan omöjlig.

Estel Sess hår tonic färgpalett

Snygga tjejer vill alltid vara unika och oförutsägbara. Och för att uppnå en fantastisk effekt, är det ibland tillräckligt att färga håret. Om du tar en vanlig färgämnesammansättning kommer den att tränga djupt in i strukturen och en dramatisk färgförändring är nästan omöjlig, vilket kräver ingen färgningsprocedur. En annan sak - tonic! Det skadar inte bara krökarna utan ger också kortvarig färgning i de djärvaste färgerna.

Vad är tonic

Om vi ​​tar hänsyn till ammoniak eller ammoniakfritt färgämne, henna eller basma, skiljer toniken sig avsevärt från dem i sammansättning och konsistens, eftersom det är en färdigfärgad färg, som liknar en balm.

Toniken i sig är ett ammoniakfritt färgämne som inte har en skarp luktskaraktäristik för traditionella färger. Och dess användning har flera fördelar:

 • respekt för håret, liksom utjämning av deras vågor;
 • neutralisering av oönskade skuggan orsakad av resistenta färger;
 • håret blir mjukare och mer hanterbart
 • vit lin, som är en del av toniken, bidrar till bevarandet av mättad färg;
 • möjligheten till frekvent färgning
 • rik färgpalett.

Tonikompositionen innehåller oljig suspension, som skyddar krullarna mot miljöens negativa påverkan, liksom örter och eteriska oljor, vilket ger dem en hälsosam glans.

Typer av hårfärgning

Innan du väljer en nyans måste du bestämma önskad mättnad och hållbarhet. Beroende på dessa kriterier finns det tre typer av färgning:

 1. Gentle. Det innebär användning av speciella tonade schampon, som förutom rengöringskurvor ger dem en ljus nyans. Sammansättningen av detta verktyg innehåller komponenter som är användbara för hår, som spelar en viktig roll i deras näring och återhämtning. Det är mer lämpligt att använda på ljust hår.
 2. Lätt. Innehåller användningen av färggeler och mousser, som har tillräcklig mättnad. Deras färgpalett är bredare än föregående vy.
 3. Intensiv. Tonics och speciella färgkompositioner som låter dig ändra hårets nyanser används. Färgbilden i denna utföringsform är den bredaste.
Tint shampoos

Viktiga tillverkare och färgpaletter

Bland de olika färgämnena finns det högsta kvalitet och pålitliga som är mest efterfrågade. Denna lista innehåller:

"L'Oréal Professionnel"

Huvudkomponenterna är färgpigmentet, proteinerna, vårdformeln, samt fria aminosyror.

L'Oréal tinting schampo ger curls en naturlig glans och önskad nyans, och minimerar också oönskade pigment.

Korrekt användning av L'Oréal shampoo ger låsningarna en helt jämn ton och hälsosam glans. Lämplig för både färgat och ommålat hår.

"Bonacure Color Save"

Sammansättningen av tonad schampo innefattar keratin och färgpigment. Designad för att skydda basfärgen, samt ge önskad nyans till locken. Huvudsyftet med detta verktyg är att neutralisera oönskad yellowness, vilken är karakteristisk för gråhåriga eller blekta krölar.

Bonacure Color Save

Tonic "ROKOLOR"

Kompositionen innefattar färgpigment, vatten, etylalkohol, såväl som lanolin. Används för att ge håret önskad nyans, samt neutralisera yellowness.

För närvarande är detta det mest populära nyansverktyget på den ryska marknaden. Det skiljer överkomligt pris och en rik palett av färger.

Irida "Neva"

Finns i 25 ml påsar. Strukturen innefattar färgpigment, glycerin, keratin och vatten. Används för toning och hårvård. Det rika färgschemat gör att du kan välja det bästa alternativet för både mörkt och ljust hår.

«Estel»

Förutom färgpigment är keratinkomplexet en del av toniken. Estel tonic skiljer sig från resten av produkterna i ett brett spektrum av färger, mjuka färgämnen och de fördelaktiga effekterna på håret.

"Color Lux" av Belita - Vitex

De aktiva ingredienserna är färgpigment, shea och olivolja. Förutom toning effekten, tillverkaren hävdar att förbättra hårets struktur. Balsam appliceras på krullarna i 45 minuter, varefter en tillräckligt mjuk nyans uppnås.

Skuggningsvalregler

Färgprocessen och toning - dessa är två helt olika procedurer. Av denna anledning är det viktigt att välja rätt färgämnen.

Om den första nyanseringen sker hos befälhavaren rekommenderas att du frågar om de företag - tillverkare som han arbetar med. Vilken komposition av tonic är lämplig för din hårtyp?

Om så önskas väljs färgningskompositionen oberoende. Det faktum att denna tonic kommer att anges på förpackningen.

Palette tonics Irida

Ägare av blont hår kan experimentera med nästan vilken nyans som helst. På hår av brunhåriga kvinnor och brunetter kan många nyanser helt enkelt vara osynliga, så det är nödvändigt att noggrant studera färgdiagrammet, vilket anges på varje förpackning. Det är hon som kommer att berätta för vad resultatet förväntas efter toning.

Om krullarna tidigare målades med basma eller henna, kan tintningsmedlet leda till de mest oväntade resultaten.

Nyanser till ett rättvist hår:

 • silver;
 • ashy;
 • ljusbrun;
 • guld;
 • honung;
 • vete;
 • choklad;
 • Fet alternativ: rosa, grön, lila och andra nyanser.
Resultatet av ljusa tonade krullar

När det gäller mörkt hår är det inte möjligt att väsentligt ändra sin färg med hjälp av ett färgämne. Det kan bara ge en liten skugga av hår. Brunetter och brunhåriga kvinnor bör experimentera med följande nyanser:

 • mörkblond;
 • choklad;
 • nötaktig;
 • svart;
 • körsbär;
 • granater;
 • mahogny.

Hårfärgsteknik

Det är möjligt att göra toning av hår som hos befälhavaren, och självständigt hemma. Tekniken i sig kräver inte speciella färdigheter, det är nog att följa instruktionerna på varje paket.

Hårtonfärgning själv består av följande steg:

 1. Beredning. För toning måste du ta en hårtork, handskar och en kam med ett brett arrangemang av tänder.
 2. Toning. Initialt appliceras verktyget för att rengöra våta krusar, efter att ha satt handskar på händerna. Med hjälp av kammen fördelas kompositionen längs hela längden, krullarna samlas i en bulle och täcks av polyeten och sedan med en handduk. Efter omslaget på huvudet värms håret med en hårtork i 20-25 minuter.
 3. Det sista steget. I slutet av tiden tvättas toningskompositionen under rinnande vatten utan att använda schampon.

Under proceduren rekommenderas det inte att applicera skum eller lack på locken, eftersom färgpigmentet som har reagerat med dem inte kan leda till önskad nyans.

Ta hand om strängarna efter proceduren

Särskilda rekommendationer för vård av tonade krullar existerar inte. De allmänna reglerna är desamma för både färgade och naturliga strängar. Det räcker att regelbundet applicera närande masker och balsam på håret, utföra förstärkningsprocedurer, använda högkvalitativa hårvårdsprodukter.

Brödmask för hår hemma: recept och användningsregler

Mer detaljer om hur man tar bort split hår längs hela längden, läs här.

Allt om perm på medelhår: http://guruhair.ru/zhenskie/ukladki/lokony/kudryashki-na-srednie-volosy-stojkaya-shhadyashhaya-ximiya-domashnie-sposoby.html

video

Ett bra exempel på toning hår titta på videon

slutsats

Hårfärgning är det bästa alternativet att ge locken den önskade nyansen, liksom ommåla dem i de djärvaste färgerna. Samtidigt kan resultatet lätt tvättas och skadar inte håret själv.Nästa Artikel
Färg för att lätta håret: hur man väljer och använder