Hur länge toning på håret senast? Är färgen helt avstängd?


Första gången jag toning på mitt hår, idag tvättade jag mitt hår, det verkade inte ha märkt vattenfärgningen. Jag undrar hur länge färgen kommer att gå?

Ärligt talat märkte jag inte att färgfärgen som gömde hårets hårdhet sköljdes bort, åtminstone tittade jag aldrig på det. Var tredje eller fyra veckor till frisören, så jag kan inte säga hur länge färgämnet kommer att vara kvar. Men här sköljdes den mörka färgen på blekt hår med varje hårtvätt, fyra gånger det blekta håret blev märkbart. Tydligen frågade frisören mig att komma till henne om en månad.

Mörk märkning snabbare än ljus, men i tre veckor ska räcka. Upprepa sedan proceduren.

Och hon använde inte köpta tonics, så det är svårt att säga något om deras kvalitet.

Hårfärgning: typer och funktioner

Byte av hårfärg är ett viktigt steg, men inte varje kvinna är redo att drastiskt ändra bild och stil. Resultatet beror på rätt val av medel och teknik för färgning. Och för att prova på en ny bild och inte skada håret, försök toning.

Vad är toning

Denna procedur är hårfärgning med instabila och sparsamma medel, varav en del av vilken ammoniak finns i en minimal mängd eller är helt frånvarande. Det ger dig möjlighet att prova olika nyanser före en radikal förändring av hårfärgen.

När gör toning:

 • Att ändra hårfärgen till flera toner.
 • Att byta hårfärg utan mörkare och lättnad, till exempel: ge en gyllene nyans till brunt hår.
 • För att betona en naturlig nyans gör du det mer intensivt eller uppdaterar färgen.
 • Om grått hår inte är mer än 40%, återställs deras naturliga färg.
 • Som en extra omhändertagande av håret efter uthållig färgning.
 • Efter blekning eller markering, för att jämnt ut färgen, återställa och stärka försvagat hår.

Hur skiljer hårfärgning från vidhärdande färgning?

Den största skillnaden i sparsam handling - pigmentet är fixerat på hårets yta och tränger inte in i djupet. Därför tvättas en ny nyans snabbt och skadar inte hårstrukturen.

Fördelar och nackdelar

 • Hår efter toning förblir friskt och intakt, eftersom verktyget inte tränger in i håret.
 • Förfarandet är lämpligt för dem som gillar att experimentera, eftersom den nya nyansen varar från flera dagar till 2 månader.
 • Gränsen mellan hårrötterna och färgningszonen är inte märkbar.
 • Många toningprodukter innehåller vårdande ingredienser som gör håret friskt och vackert.
 • Eftersom pigmentet snabbt tvättas ut, är det nödvändigt att regelbundet tona håret.
 • Radikalt ändra färgen är omöjlig.
 • Resultatet beror på bashårfärgen. Toning betyder faller vackert och naturligt bara på jämnt färgat hår. I annat fall visas på skärmen skarpa färgövergångar, med betoning på den felaktiga frisyren.

Kostnaden för toning beror på flera faktorer - hårets längd och tjocklek, teknikens komplexitet och de medel som valts.

Intensiv. Sådana formuleringar innehåller oxidationsbeståndsdelar som ger mer intensiv och långvarig färgning. Resultatet sparas upp till flera månader. Denna teknik är vald när de vill lysa håret 1 ton eller göra dem några toner mörkare. För intensiv hårfärgning kommer det att behövas halvfasta färgämnen.

Gentle. Färgen håller på håret från 2 till 4 veckor, för att behålla effekten av toning, måste proceduren upprepas ofta. Som ett färgämne med ammoniakfri färg och tonik.

Lätt. Pigmentet tvättas av efter det första hårtvättet. För en lätt toning använda ett antal kosmetika - schampo, spray, balsam, mascara, kritor, naturliga färgämnen (kamomill, te, etc.).

Toningprodukter

kosmetisk

Det mest prisvärda och populära tintverktyget. Skäms inte av shampoos rika färg, efter att den har använts, blir krullarna bara en ljus nyans. Med det kan du neutralisera den obehagliga nyansen efter ett misslyckat experiment med hår. De mest populära schamponerna från L'Oreal och Kapous.

Denna grupp av medel är avsedd för omedelbar effekt, vilket uppträder omedelbart efter ansökan. En liknande produkt finns i produktlinjen i varumärket L'Oreal - MagicRetouch spray. Verktyget ger färgning av återvunna rötter eller gråsträngar. Jag rekommenderar att du använder den mellan resistent färgning.

Kombinerar egenskaperna hos två produkter - för styling och tonning av hår. Det är väldigt lätt att applicera moussen, eftersom den inte flyter. Bland alla medel anses mousse vara den säkraste, eftersom ett oväntat resultat utesluts. Den enda nackdelen - moussen tvättades snabbt av. När du väljer ett färgämne är det viktigt att du inte förväxlar den med en färgmousse. Det produceras av varumärken som:

Detta är en speciell halvfast färg. Även efter flera toningförfaranden förblir håret friskt och intakt. Effekten kvarstår i flera månader. En sådan produkt tillverkas av varumärkena Estel och Matrix. Måla Estelle erkänd av experter som den mest skonsamma.

Balm och balsam.

Perfekt för hemmabruk. Resultatet efter proceduren lagras upp till 1 månad. Den mest populära balsam från företaget Rocolor. Nackdelar - en liten palett.

Det finns också nyanser av balsams i professionella linjer: Concept, Estel, Kapous, Londa.

Toning masker är en bra hitta för dem som är nöjda med curls naturliga färg, men jag vill uppdatera det, lägga till sken och vitalitet. Masken kan appliceras efter färgning, i så fall blir färgen den mest naturliga. De mest eftertraktade varumärkena är Nouvelle, Inebrya, Estel och Schwarzkopf.

Naturliga färgämnen

 • Kamomill avkok. Perfekt för blont hår. Resultatet är en vacker och gyllene nyans.
 • Valnötbaserade produkter passar bäst för ägarna av brunt hår. Håret blir nyans från gyllene till kastanj.
 • Broth lök skål ägare använder grått hår för att bli av med blekta strängar.
 • Citronsaft perfekt lyser krullarna och ger dem glans. Verktyget är bättre att inte använda med torra och spröda lockar.
 • Henna och Basma är de bästa naturliga färgerna. De är allergivänliga och säkra. Ju längre tid att hålla kompositionen på håret, desto rikare blir skuggan - från gyllene till blå-svarta.

Henna tränger inte in i hårstrukturen, men resultatet av toning sträcker sig upp till flera månader. Pulvret har också en bra effekt på hårets tillstånd: det ger näring och ger det glans. Användningen av basma i sin rena form kan leda till en grönaktig färg. Därför blandas det vanligen med henna för att få olika nyanser.

Toning teknik, foto före och efter

Mörkt hår

Ändra färgen eller lätta det mörka håret inte fungerar, du kan bara ge dem en djupare och mer mättad färg. Det enklaste sättet att uppnå choklad, rött, koppar eller lila nyanser. För detta ändamål används intensiv toning av hår med icke-ammoniakfärg eller tintbalsam. Också lämpliga och naturliga läkemedel - henna och basma.

Blont hår

Blondiner var i den mest fördelaktiga situationen, eftersom man med toning kan ge hår någon nyans. De mest populära färgerna är silver, ask, koppar, beige, gyllene och till och med en mörk palett. Du kan också få extraordinära och ljusa nyanser - rosa, blå eller lila. För detta passar några toning alternativ.

Ljusbrunt hår

Brunt hår som är lämpligt för tonning är inte lika bra som ljus, men inte så svårt som mörkt. De kan tändas eller mörkas med flera toner. För proceduren passar alla medel utom schampo.

Svart hår

I detta fall används endast ammoniakfri färg, med vilken de ger en ljusblå nyans eller återställer en rik svart färg efter bestående färgning.

Gråt hår

Toningmedel kommer inte att kunna måla över grått hår, men bara ge ljusa strängar en nyans. Det är bäst att välja gyllene eller askiga färger. Efter proceduren kommer håret att få effekten av att lyfta fram. Mörka toner gör grå hår mer synligt.

Efter uppmärksamhet, missfärgning och färgning

Efter komplexa färgmetoder (balayazh) och markering (klorering), är det ibland nödvändigt att justera hårfärgen något. Alla toningalternativ är lämpliga för detta.

Vanligtvis visas det efter markering eller missfärgning. Du kan bekämpa det bara med hjälp av intensiv toning. Kosmetiken bör väljas med särskild vård, annars blir det en smutsig nyans med en grön nyans. Neutralisera den gula färgen kan vara en liten lila tonen. Ju mindre gula på strängarna desto kortare är procedurens varaktighet.

Ta bort orange eller kopparskugga.

Motvikt för röda och koppar nyanser är den blå och blågrön färg som finns i tonen "ask".

Ta bort röda och gröna nyanser.

Röda eller gröna nyanser på håret - en anledning att konsultera en specialist, som hemma för att neutralisera denna effekt är svår. Röd toner elimineras med hjälp av grönt. Med samma princip väljs en nyans för korrigering av en grön ton - med hjälp av rött. Proceduren utförs professionell icke-ammoniakfärg.

Få en askfärg

Beroende på källdata är färgens färgton vald. Det kan vara ljus eller mörk aska.

Intensiv toning är lämplig för mörkt hår, du måste välja nyanser från den maximala kalla paletten. Helst 1-2 toner mörkare än din egen. Undantaget är om ditt hår är initialt mättat rött eller kopparfärg. Först måste du tvätta av skuggan, göra den mindre mättad och sedan utföra toning.

För blond teknik är det lättare - du kan använda shampoo eller balsam med tonande effekt i ashyton.

Toning hår hemma

Det är önskvärt att utföra proceduren endast på friskt hår och välj en nyans, styrd av speciella tabeller som matchar hårfärg och kosmetikk. Innan proceduren läs noga igenom bruksanvisningen.

processen:

 • bära handskar;
 • Applicera en fet kräm i ansiktet där förening kan få, rengör huden efter att färgen blir lättare.
 • pressa produkten på handen, applicera på håret och sprida jämnt över hela längden;
 • Procedurens varaktighet anges i instruktionerna, ju längre du håller kompositionen desto intensivare kommer skuggan att vara;
 • skölj av med rent, varmt vatten.

Så tvättar du tintningsmedel

Först sortera det ut - du behöver verkligen tvätta en ny nyans, för efter en kort tid kommer den att försvinna i sig. Från resultaten av färgning bli av med i följande fall:

 • En ny nyans är absolut inte lämplig för dig;
 • Skuggan tvättas inte av estetiskt (för svart och rött).

För att återställa den naturliga färgen finns det flera sätt:

 • den mest skonsamma tvätten för färgämnen;
 • Amerikansk schampo;
 • schampo;
 • hårmaskor;

Amerikansk schampo. I den färdiga formen säljer den inte, men du kan själv göra det. Blanda 1 del av pulver för förtydligande och 1 del av schampo. Blandningen appliceras på rent, vått hår, snabbt skum och masserar hela tiden håret. Det är viktigt att ständigt kontrollera effekten på trådarna, skölj och applicera balsam. Varaktighet beror på önskad effekt.

Masker. Du kan använda en mask av yoghurt med låg fetthalt eller baserat på vegetabiliska oljor - olivolja, solros eller burdock. De blandas med äppeljuice.

Om du behöver tvätta av färgen från blont hår. Köp en speciell, mild syraavlägsare.

Det mest radikala sättet är att använda resistent färg. Denna metod är endast lämplig om du tonade ditt hår i en ton som är så nära naturlig som möjligt.

Toning är ett effektivt förfarande som ger håruttryck och hälsosam glans. Det viktigaste är att följa instruktionerna och rekommendationerna från mästaren och resultatet kommer säkert att märkas och uppskattas av alla runt.

Hur man gör hemlagad hårfärgning

Grunderna i att tona håret hemma

Gör vanligtvis hårfärgning efter förtydligande. Men det finns också sådana medel som ger en vacker nyans utan föregående missfärgning.

Typer av toning och deras egenskaper

 1. Intensiv. I kursen finns permanenta bläck innehållande ammoniak.
 2. Gentle. Förfarandet utförs med hjälp av lätta kemiska preparat: tonik, färgfärg.
 3. Lätt. För toning använd kosmetika som tvättas bort efter första tvätten: tonade schampon, mascara, lack, skum.
 4. Toning med växtbaserade produkter.

Intensiv hårtonering utförs med hjälp av produkter med högt innehåll av kemikalier som permanent ändrar den naturliga färgen. Sådan toning kan vara upp till två månader.

Medel för toning av hår med en mild effekt innehåller en liten andel oxidationsmedel. Sådana tonics tvättas bort bokstavligen i 1-2 veckor. I detta fall försämras curlsna inte och ser mer friska och glänsande ut.

Hårfärg täcker bara ytan på håraxeln utan att tränga inuti. Och hårfärgningsmedlet ändrar sin naturliga färg på molekylär nivå av naturlig vävnad.

Toningteknik hemma

 1. Smörj hårbotten med en närande grädde för att förhindra penetration av färgämnet.
 2. Förbered kompositionen enligt anvisningarna.
 3. Separera flera strängar och applicera färgkompositionen på rötterna med en pensel. Sedan fördela färgen över hela längden.
 4. Efter proceduren byt hårpartiet i en plastpåse och skölj efter 30 minuter.
 5. Applicera en återställande balm till trådarna, skölj och torka huvudet på ett naturligt sätt.

Fördelarna med toning

 • krullarna är mindre skadade än när de färgas med resistenta kemiska målarfärger;
 • detta är det enklaste sättet att ändra din bild varannan vecka
 • det är inte nödvändigt att ofta tona de återvunna rötterna, eftersom de färgade trådarna blandar sig med den naturliga färgen;
 • Förfarandet gör krullarna välskötta och glänsande.

Nackdelarna med förfarandet är givetvis att tonen snabbt tvättas bort. För att bevara skuggan under lång tid måste strängar "uppdateras" en gång i veckan.

Hur lång tid tänder håret

Vanligtvis behåller skuggan sin ljusstyrka i 2-3 veckor. Men för att förlänga effekten är det nödvändigt att följa sådana enkla rekommendationer:

 1. Trots det faktum att tonik har en mer mild effekt på håret, innehåller dessa produkter emellertid kemikalier i små koncentrationer. Därför ska huvudet tvättas med schampo och behandlas sedan med en balsam för färgade lockar. Det är viktigt att använda shampoo och balsam av samma kosmetiska linje som färgfärgen.
 2. Toning shampoo ska användas för respektive ljus och mörkt hår.
 3. En gång i veckan bör du göra närande masker som kommer att återställa skönheten till de försvagade delarna.
 4. Du kan inte tvätta håret med varmt vatten! Perfekt varmt kokt vatten. För blondiner skulle ett utmärkt alternativ vara att tvätta huvudet med kamilleavkokning.
 5. Målat huvud bör undvika frekvent användning av hårtork. Varmluft torkar ännu mer lösa strängar.
 6. Minimera användningen av mousses, skum, lacker. Dessa typer av kosmetika kan ändra tonen.
 7. Skydda lock från direkt solljus. Detta gäller särskilt för mörkt tonat hår. Färgen brinner ut mycket snabbt i solen och håret blir matt och livlöst.

Färglös hårfärgning

Nu mer och mer populärt är färglös toning av naturligt hår för att förbättra sin struktur och glans. Denna procedur kallas också "avskärmning".

Förfarandet görs med hjälp av ett medel som inte innehåller ett pigmentnummer 0.00. Denna korrigerare innehåller som regel inte ammoniak. Denna procedur har sannolikt en helande effekt.

Indikationer för screening:

 • sköra, skadade, målade strängar;
 • krullar som har förlorat sin naturliga glans;
 • lockiga stygga krullar.

Teknologi färglös nyansering hemma:

 1. Tvätta noga huvudet.
 2. Applicera en närande mask och håll i 30 minuter. Du kan använda som ett färdigt verktyg, och gör det själv. Tja återställer strukturen av sammansättningen av 1 ägg, 1 sked gräddfil, 2 matskedar honung och 1 tesked olja. Alla ska blandas och appliceras på tvättade lockar.
 3. Tvätta av masken och torka av trådarna något.
 4. Förbered kompositionen för färglös färgning, enligt förpackningsanvisningarna. För att behålla den angivna tiden.
 5. Tvätta av färgen från huvudet.
 6. Vid slutet av tvätten applicera en närande balm på de våta strängarna, vilket ger strängarna en djup rik färg.

Efter avskärmning blir håret passivt, mjukt och elastiskt. De lyser direkt med hälsa och skönhet!

Nedan är ett foto före och efter toning hår. Resultaten är imponerande!

Naturliga färgämnen

Älskare av naturlig färg bör veta att det finns växter som kan ändra hårets ton, men inte orsaka dem skada.

Naturliga färgämnen inkluderar:

Men för att avlägsna den oönskade nyansen och lätta på stranden, ta naturlig äppeljuice och tillsätt några droppar citronsaft.

Det bör också noteras att phytopigmentet kan dröja länge inne i håraxeln än kemiska tonics. Den färg som erhålls genom färgning med ett extrakt av växter, kan hålla på huvudet i upp till 2 månader.

Hur man gör hårfärgning efter typ och färg

Toning har sina egna egenskaper beroende på färg och typ av hår. I vilka fall och hur man tonar håret, liksom alla subtiliteter och tips om hemtoning visas nedan. Vi hoppas att ni kommer att vara nöjda med resultaten.

Toning av strimmigt hår

Toning hår efter markering är nödvändigt i sådana fall:

 • bli av med yellowness;
 • att läka blekta krullar;
 • Ge ditt hår ett nytt utseende.

Mycket ofta, efter blekning av svarta krullar, blir det ibland gul. Efter toning blir gult hår en vacker strålande nyans. Toningprodukter, som innehåller keratin i sin sammansättning, återställer hårets axelstruktur, vilket gör det elastiskt och friskt.

Regler för toning av blekt hår:

 1. Det är möjligt att tona lås bara en vecka efter markering. Curls bör återhämta sig lite efter missfärgning.
 2. Det är nödvändigt att noggrant observera tonicens tid, vilket anges på förpackningen.
 3. Var noga med att genomföra ett hudtest för identifiering av allergier.
 4. Får inte ofta transporteras med lätt tonik. Tintingschampo kan till exempel tvättas mer än en gång i veckan. Detsamma gäller för mousses, lacker, slaktkroppar.
 5. Gravid och lakterande bör användas med försiktighet tonics. För att göra detta måste du noga läsa kompositionen och var noga med att samråda med läkaren.

Toning grå hår liknar proceduren med blont hår. Det bör dock komma ihåg att resistent grått hår är svårt att blockera med en lätt tonic. Om håret innehåller mer än 40% grått hår, är det bättre att använda djup färgning med hjälp av permanenta färger med innehållet av oxidationsmedel.

Toning blont hår

Varför blont hårfärgning? Blonda tjejer använder som regel denna procedur för att bli av med skumhet efter blekning av mörkt hår, samt att ge ett trendigt hårhår:

Det finns sådana regler för toning av blont hår:

 1. Om krullarna är artificiellt missfärgade, då före proceduren är det nödvändigt att anpassa sin färg. Det innebär att de vuxna rötterna ska målas, om någon.
 2. Brunetter som bestämmer sig för att ändra sin bild har ofta det här problemet: Efter blekning blir mörkt hår en obehaglig gul nyans. I detta fall blandas färgningsmedlet med balsam i ett förhållande av 1: 3. Om krullarna är mycket skadade på grund av frekvent missfärgning, måste färgningsmedlet blandas med balsam i ett förhållande på 1:10.
 3. Tonic kan också blandas med vatten, i en andel av 50 gram per 1 liter vatten. Denna komposition bör sköljas hår.
 4. Tintingfärg kan blandas med din favorit shampoo (1: 3). I det här fallet behöver du bara tvätta håret med denna komposition och torka sedan det.
 5. Före färgning bör du alltid göra ett försök på huden för att identifiera närvaron av en allergisk reaktion. För att göra detta bör armbågen smutsas med färg och vänta i 15 minuter. Om huden inte uppträder rodnad och klåda, kan färgen användas säkert.
 6. På blekt hår är färgen tillräcklig för att hålla högst 5 minuter. Men för att fixa resultatet kan exponeringstiden förlängas till 10-15 minuter. Det viktigaste: Läs noggrant igenom instruktionerna.

Toning mörkt hår

Toning svart hår är mycket svårare än blont. Detta beror på den obligatoriska blekningsproceduren, som sedan ger strängarna den önskade färgen. Om du applicerar en tonic till ett mörkt hår utan först ljussättning, kommer den deklarerade tonen antingen att vara helt osynlig eller skapa en onaturlig färg på locken.

För brunetter är färgpaletten mycket fattigare än för blondiner. Toningblekt hår till mörkhåriga unga damer är bättre i kastanj eller röda nyanser.

Toning blont hår

Ägarna av naturligt blont hår är de lyckligaste! De kan enkelt ändra hårets färg utan att applicera en hård missfärgning. Exempelvis utförs toning av mörkt blont hår med en preliminär tändning endast för några få toner.

Och sedan kan de rakade strängarna enkelt ges den önskade färgen. Om du vill köpa mättade mörka fjädrar behöver du inte lysa upp strängarna alls.

Mörkbrunt hår är gjort mycket bra!

 1. Först måste du skydda dig själv och det omgivande rummet från inslag av färg. För att göra detta, försumma inte handskarna som är fästa på förpackningen.
 2. Tvätta och torka lite.
 3. Smörj hårbotten med en fet kräm.
 4. För att ge ljustoner måste blonda strängar först missfärgas med 2-3 toner. För att få mörka krullningar behöver blonda krullningar inte förfäras.
 5. Förbered färgfärg enligt instruktionerna, och applicera sedan färgen på våta lockor. Detta kan göras antingen med en speciell pensel eller med fingrarna. För att göra detta sätter du verktyget i handflatan och fördelas jämnt över hela längden med en kam med sällsynta tänder. Viktigt: kammen ska vara trä eller plast.
 6. Efter att ha hållit den angivna tiden tvättar de huvudet med ett schampo och lämnar det i 3-5 minuter. Det är viktigt att komma ihåg att schampo och nyans bör vara samma kosmetiska serie. I detta fall kommer målningseffekten att vara beständig.

Ton hår kan vara i en eller i flera nyanser. Du kan växla mellan stora och tunna trådar av olika färger. I det här fallet får du ett vackert färgspel på de blonda krullarna.

Röd hår toning

Rödhåriga unga damer bör vara mycket försiktiga i tintningsförfarandet. Faktum är att i det här fallet bör du välja en palett med röda nyanser: brons, kastanj, koppar. Kategoriskt försök inte bli blond eller brunett, eftersom tintingmedel på rött hår ger en helt oönskade färg.

Men var inte upprörd om detta! Rött hår ser alltid ljus ut och extravagant. I kombination med garvad hud ser det tonade röda håret verkligen oemotståndligt!

Ginger curls kan färgas i flera nyanser. Detta kommer att ge ditt hår extra volym. Det bör komma ihåg, om toning görs i rika mörka toner, då bör det uppdateras regelbundet. Detta beror på att kastanj- och koppartoner tvättas bort snabbare än ljusa.

Stora misstag hos de rödhåriga djuren är att måla krönen först med henna, och sedan med kemisk tonic. Det är nödvändigt att välja en enda toningsmetod: antingen med henna eller färgämnen. Tillsammans kommer dessa två produkter att ge en helt oönskad färg, och hårets struktur kommer att bli skadad.

Rekommendationer för home toning

 1. Undersök bordet för att matcha krullarnas ursprungliga färg med ett färgämne.
 2. Om ljus toning är planerad, är det nog att tvätta håret med en tonad schampo i två omgångar och låt det stå i 5 minuter.
 3. För att krullarna ska bli snygga och naturliga bör nyanserna väljas så nära som möjligt till den naturliga färgen.
 4. Under inga omständigheter bör du inte försöka lätta håret med en nyansberedning. För det första kommer inget av detta att fungera, eftersom denna kosmetika inte innehåller oxidationsmedel. Och för det andra kan det visa sig helt oväntat färg på dina lockar.
 5. Det är inte nödvändigt att färga håret med henna före toning i 1-2 månader. Vegetabiliskt pigment kan helt snedvrida effekten av kemisk tonic.
 6. För försvagade och skadade lockar är det nödvändigt att genomföra en rehabiliteringskurs i form av närande masker. Glöm inte att äta hälsosamt.
 7. Efter toning, glöm inte bort hårets hälsa. Tonics, men innehåller inte skadliga oxidationsmedel, men det finns fortfarande kemikalier där. Därför måste närande balm och masker utföras. Emellertid bör oljebaserade masker undvikas, vilket bidrar till snabb sköljning av skuggan.

Toning hår hemma är ett enkelt förfarande om du följer alla nödvändiga regler. Att välja en lämplig nyans som kommer att uppdatera bilden och ge krusarna en glans, du behöver studera funktionerna i ditt utseende eller kontakta mästaren.

Hur länge toning på håret

Att ändra skuggan på 5 minuter hjälper till att toning

Hår toning är färgning av lock med instabila färger. Det påverkar inte strängarnas interna struktur, så det anses vara det mest skonsamma alternativet att byta hår och har endast positiv feedback. Toning curls hemma hjälper till att hålla vår artikel.

Funktioner färgning färgning ämnen

 • Hårfärgning varar från 2 till 4 veckor och tvättas gradvis bort på grund av ofarliga ämnen som ingår i färgen.
 • Toning hjälper till att återvända den ursprungliga nyansen till de som inte innehåller mer än 40% grått hår.
 • Mörka lockar kan inte tändas genom färgning, men för rättvisa tjejer tillåter de dem att prova olika alternativ innan de bestämmer sig för den slutliga bilden.
 • Toning används ofta efter misslyckad markering. Om resultatet inte passade dig, och det finns ingen önskan att återvända till den mörka färgen, kommer hårskärmen att glida ut och tona håret.
 • Färg ska väljas 1-2 mörkare än vad du vill sluta med.
 • Välj professionella färgtoner hemma. Köp inte färg i stora butiker, men bara på specialiserade platser och butiker. Sådana verktyg, även om det kostar mer, kommer definitivt inte att förstöra din färg. Dessutom har frisörerna möjlighet att läsa recensioner och visa foton på resultatet av förfarandet.

Förberedelse för tonning av hår

Toning får det mesta av den negativa feedbacken på grund av det faktum att tjejerna felaktigt förberett sina lockar för förfarandet och resultatet uppfyllde inte deras förväntningar.

 • Måla inte strängar med Basma eller Henna några månader före proceduren. Se till att ämnena är helt tvättade innan du börjar tona håret. Annars kan ett oväntat resultat inte undvikas.
 • Skär av alla torra och delade ändar. Det är inte nödvändigt att spendera färg för att tona håret på värdelösa och döda strängar. Dessutom ser de slarviga och slarviga ut och kan förstöra det övergripande intrycket av färgning.
 • En vecka före tonning av hår, starta en kurs av återvinningsmasker och oljor. Använd dem regelbundet. De kommer att hjälpa till att förbereda krullarna för förfarandet, samt förbättra det framtida resultatet.

Hem färg tips

 1. Innan toning hår hemma, var noga med att testa verktyget för allergier. Välj en färgfärg för att tona håret, se igenom recensionerna och fotoresultatet noggrant.
 2. Få handskar, ett lock, en kappa, en pensel och en blandningstank. Förbered försiktigt för förfarandet så att processen själv kommer ut enkelt och enkelt.
 3. Applicera en fuktkräm i ansiktet och nacken före proceduren. Även om färgen kommer på dessa områden kommer det inte bli någon fläck från den.
  Läs noggrant instruktionerna och recensionerna! Hårfärgning bör utföras tydligt enligt frisörens eller tillverkarens anvisningar, annars kan resultatet bara förvärra hårets tillstånd.
 4. Efter applicering av blandningen, kamma strängarna och fördela färgen över hela längden. Tonat hår kan bara skapa en likformig färg om du gör ansträngningar för det.
 5. Överdriv inte kompositionen på huvudet, annars riskerar du att bli för mörk.

Hur tona håret hemma?

Färgljuskrullar

Mässhåriga tjejer väljer en nyans för att ta bort yellowness från håret och ge dem en vacker solig, ashy, honung eller någon annan nyans som presenteras på bilden.

 1. Om du är en onaturlig blondin, då för att få en jämn ton, rekommenderar vi dig att för-måla de återvunna rötterna och justera hela färgen längs längden.
 2. För att bli av med yellowness blandas färgämnen med den vanliga balmen i ett förhållande av 1: 3. Om dina krusar klargörs mycket, kan andelen nå 1:10.
 3. Tintningsmedel kan blandas med vatten i mängden 1 keps per 1 liter vatten, skölj sedan håret med denna komposition.
 4. Om du blandar färgen med schampo i ett förhållande på 1: 3, är allt du behöver göra noga tvätta huvudet med en lösning.
 5. Till att börja med sätta på handskar och testa kompositionen på en separat nuchle-sträng för att bestämma färgens optimala längd.
 6. Applicera hela kompositionen på håret jämnt, håll den så länge som anges i anvisningarna. Balsam appliceras på rena, våta lockar. I genomsnitt är exponeringstiden 5-15 minuter.
 7. Om strängarna lyser starkt, hålls färgen i högst 5 minuter eller tvättas av direkt efter appliceringen.

Färger mörka lockor

Vanligtvis mörkt hår tonar ton till ton, eller till och med mörkare. Den är tillämplig när håret brinner ut i solen eller påverkas av andra yttre faktorer. Enligt recensioner utmärker tonat hår i detta fall ut färgen och får dem att lysa, vilket kan ses på bilden nedan.

 1. Dela trådarna i flera sektioner, börja färgas framifrån.
 2. Vänd alla krullarna på ena sidan och börja bearbeta alla rötter, flytta växelvis från ett tempel till ett annat.
 3. Sedan måla över bakstyckena.
 4. Lämna kompositionen på den tid som anges på förpackningen och tvätta kompositionen med trådarna.

Som ett resultat förbättrar det tonade håret sin struktur och låter dig bära styling under lång tid.

Toning är ett enkelt sätt att regelbundet ändra hårets skugga.

Varje 2-3 månader kan du ändra din bild tills du når idealet. Läs recensioner, bilder och instruktioner och börja byta idag!

Toning hår hemma - hur man gör en video. Recensioner av hemtonfärgning hår, foto

Mjukt hårfärgning är precis vad vissa frisörer kännetecknar toning. Om färgämnet tränger in i hårets inre struktur vid användning av färgämnen, täcker färgen bara håren utan att tränga in i djupet. Vanliga färger innehåller en stor mängd ammoniak, vilket negativt påverkar hår och hud. Som en del av tintingverktyg är näringstillskott, mineraler, vård av hårroten, näring dem med goda vitaminer.

Fler och fler kvinnor tillgriper toning för att förändra sitt utseende, för att ge en skönhet åt bilden. I traditionell färgning, efter en vecka eller två, visas ett kontrastband av ofärgade trådar vid rötterna, som blir mer märkbara varje dag och tvingar oss att tona rötterna regelbundet. Fördelen med toning är att vid tvätt av hårfärgningsmedel tvättas av jämnt och gradvis utan att en synlig skillnad bildas mellan färgade och omlackerade lås.

Det finns flera typer av färgämnen:

 • Ihållande. Effekten av proceduren varar i en månad.
 • Sparsam. Ny nyans hålls på ljusbrunt hår i två eller tre veckor. Innehåller inte ammoniak, väteperoxid i deras sammansättning, på grund av vilka de anses vara villkorligt ofarliga.
 • Tint shampoos, balms. Lätt byta hårfärg, tvätta av efter flera procedurer för shampooing.
 • Biologiska agenser. Inte bara färgat hår, utan också ta hand om dem på grund av terapeutiska ämnen som ingår i.

Efter att ha slutat valet på toning får du möjlighet att ändra din bild utan att exponera ditt hår för aggressiva effekter av kemikalier.

Hur man gör toning hemma

För att göra en högkvalitativ hemtoning med egna händer måste du följa några regler:

 • Välj alltid högkvalitativa professionella toningprodukter från välrenommerade företag. Läs bruksanvisningen före användning. Förfarandet liknar den vanliga hårfärgningen, men återigen är bekant med sekvensen av dess genomförande överflödig.
 • Förbered en plats: täck golvet och stolen med en skyddande film. Även med noggrann användning av färg kommer några droppar av det att spillas och fläcka ytan. Du bör också ta hand om kläder. En bred frisörkapa skyddar dina tillhörigheter från oönskade fläckar.
 • Eftersom färgämnet först hälls i handflatan och först efter det är fördelat över strängarna, bör huden skyddas genom att ha på handskar.

Steg-för-steg-toning-instruktioner hemma

 1. Applicera petroleumgel eller en fet kosmetisk grädde i huden längs hårlinjen. Detta skyddar din hud mot färgning.
 2. Häll lite färgämne på dina palmer och fördela jämnt längs strängarna från rötterna till det mörka hårets tips. Se till att inga torra trådar kvarstår efter applicering.
 3. Massage dina hårrötter med fingrarna så att färgen absorberas mer.
 4. Kamma med sällsynta tänder kam genom krullarna, fördela verktyget över hela längden.
 5. Justera färgtidens hålltid enligt de bifogade instruktionerna. Överdriv det inte på locken, annars kommer resultatet inte att motivera dina förhoppningar.
 6. Tvätta av färgämnet med mycket varmt vatten, använd inte schampo. Skölj strängarna tills det strömmande vattnet är klart.
 7. Använd en balsam för färgat hår.

Toning efter markering - foto

Markering är ett förfarande där inte allt hår är färgat, men endast enskilda strängar. Ibland är resultatet av att markera kvinnor en besvikelse: målade lockar ser för kontrast på huvudbakgrunden, onaturlig. Korrekta defekter kan toning, vilket kommer att skapa en smidig övergång mellan strängarna med melirovki och naturligt hår.

Även hårfärgning visas för tjejer som, efter att ha markerat, blekta krölor ser sköra, spröda, livlösa. Komponenterna för färgtoner gör inte bara färgkorrigering utan förbättrar även hårets kvalitet, ger den glans och elasticitet.

Du kan se resultatet av markering i kombination med toning i bilden "före" och "efter".

Paint review - välj det bästa toningverktyget

Londa professionell

Tysk produkt som används av yrkesverksamma inom många skönhetssalonger. Tillverkaren garanterar långsiktigt bevarande av färgning. Ammoniak är frånvarande från ingredienserna i produkten, men det finns en parfymkomposition som ger en behaglig lukt när substansen appliceras på håret. Bland färgämnena är ämnen som närmar och förstärker hårstrukturen. Londa Professional är ett intensivt färgämne, så skuggan kommer att bestå under hela månaden.

Metod för applicering: Blandningen som framställts enligt anvisningarna appliceras på torrt rent hår. Applicatorn fördelar ämnet till trådarna. Ställ 20 minuter, tvätta av.

Matrix Color Sync

Amerikansk färgfärg utan ammoniak. Det har ett brett utbud av nyanser, varje kvinna väljer den färg hon behöver. Perfekt för dem som vill få lysande resistenta, saftiga nyanser. Färgämnena fyller håret med glasyr, på grund av vilket krullarna förvärvar utsökt glans, styrka och skönhet.

Metod för applicering: Under det primära färgämnet appliceras medel till rotzonen och fördelas sedan över alla strängar. För återfärgning appliceras Matrix Color Sync på rotdelen, åldrad i halva tiden, fördelad över hela längden och bibehållen i samma antal minuter.

Loreal Proffessional Dia Richesse

Alkalisk färgämne utan ammoniak, föredragen av kvinnor som vill måla över grått hår. Tillverkaren garanterar att färgen täcker upp till 70% av det grå håret. Kompositionen innehåller aprikoskärnolja, som har en fördelaktig effekt på hårstrukturen. Det appliceras inte bara på känsligt och försvagat hår, utan även på krullar som har genomgått kemisk perm, markering eller rätning.

Metod för applicering: För färgning appliceras allt hårfärg i 20 minuter. Om du vill ändra skuggan av enskilda strängar är färgämnet åldrat i 5-10 minuter.

Recensioner av förfarandet

Lisa: Jag använder toning agent Londa 10.81. Färgen är mild, håret efter det är mjukt. Det finns ingen stark ammoniak lukt. Passar lätt applicering, färgen är helt fördelad över strängarna och sprids inte. Jag gillar hårets skick och utseende efter färgning. Efter proceduren rekommenderar jag att du applicerar en fuktgivande mask och håller den längre.

Natalia: Intensiv toning rådades till mig av min flickvän frisör. Hon sa: "Varför förstör du ditt hår med färgämnen? Om du vill ändra färgen, försök toning. " Samma dag köpte jag produkten Estel 6/43 Dark Blonde Copper Gold. Efter proceduren uppfyllde hårets färg och tillstånd mig helt och hållet. En gång i månaden jag tonade växande rötter på egen hand. När jag bestämde mig för att återvända till den naturliga nyansen av hår, slutade jag använda toning. Efter en tid tvättades färgämnet av och håret förvärvade en naturlig naturlig färg.

Ksenia: Efter att jag upptäckte toning agenter vill jag inte gå tillbaka till målning med vanliga persistenta färgämnen. Mitt hår ser vackrare ut än någonsin: mjukt, glänsande, vackert skimrande i solen. Men ändå är det nödvändigt att använda vanliga färger över tiden, när det blir mer grå hår.

Lär dig hur du väljer att tona hårprodukter.

Hur mycket kostar professionell hårtoning i salongen?

Vi har sammanställt ett bord för dig för de genomsnittliga scenerna av toning i salongerna i Moskva.

Obs! Dessa tabeller är subjektiva och kan skilja sig från den faktiska kostnaden för tjänsten vid tidpunkten för dess genomförande. Kolla med administratören på skönhetssalongen för exakt pris.

Om du en gång färgat ditt hår hemma kan du klara av toning utan problem. I huvudsak är dessa två förfaranden inte annorlunda. Men vi rekommenderar att du kontaktar professionella frisörer i skönhetssalonger, vem väljer rätt nyans för dig beroende på din färgtyp av utseende. I videon nedan visar en frisör sin toningteknik.

Hur länge tänder håret?

Jag vill nivå färgen. Gör det ljusare. Tidigare målad med henna. Men hon torkar verkligen håret (fråga i ämnet

Gästen

flera gånger gjorde färgläggning i kabinen på en målade blond - precis före den första tvätten.
Denna färg är professionell, mild, om någonting.

Psykolog Popova

Månaden. Jag började bara i slutet av månaden bryta igenom yellowness (jag var målade från blondinen och stugan). Måla igora.
I allmänhet betraktas 24 tvättar som vanliga.

Lenussya

Min frisör lovar mig en månad, och Gud förbjuder håller mig i en vecka.

Gästen

Det beror helt på hur ofta du tvätta huvudet. Vem håller en månad, vem har mindre.

Gästen

tjejer, och vilka färger tonade? Jag har målat i salongen Vella Color i flera år nu, nu har färgen, i min mening, försämrats mycket, håret är brutet från rötterna. Nu har jag läst att prickens färg inte är rätt rakt nyans, att det finns mer försiktiga färger. Jag bestämde mig för att odla mina egna naturliga och jag tänkte åtminstone tillfälligt tonade så att övergången från rötterna inte var så stark.

Hår toning: en salong händelse eller en enkel hemmet förfarande? Är det möjligt att tona hårbeständig färg? Svar på dessa och många andra frågor + naturligtvis, personlig erfarenhet av PHOTO

God dag till alla! Idag pratar jag om fenomenet hårfärgning - vad det är, hur det görs, hur det skiljer sig från resistenta och andra typer av hårfärg, oavsett om det skämmer bort håret eller godisar och mycket mer.

Mitt hår jag färgar nästan hela mitt vuxna liv - från gymnasiet. Det var i mitt liv både henna och tonic och paletter med garniers och massor av färgalternativ för professionell användning.

Under lång tid förstod jag inte vilken färgning som valde färg slumpmässigt, och då (som det visade sig vara det inte heller det bästa valet) i många år litade jag på hantverkarna i salongerna.

Under denna tid var jag både mörk och blond - och extremt "varm" och blekt.

Men det närmaste med mig är en cool beige eller pärlemorblond, som av någon anledning ingen mästare någonsin kunde skildra på mitt huvud och som jag har skapat mig i många år.

När jag väl väljer en skugga varmare, en gång - kallare och en gång - och porozove.

Så, först och främst, vad är toning?

Viktigt toning ger håret en nyans. Det är färgning. Och du kan färga håret på olika sätt beroende på typ av färgämne.

1) Beständig färg

De innehåller ammoniak (i ​​formuleringarna - Ammoniumhydroxid), eller dess derivat (etanolamin, monoetanolamin), antingen alla tillsammans, och kan måla över grått hår, samt lätta naturligt hår upp till 4-5 nivåer beroende på vilken oxid som används (3%, 6%, 9% eller 12%).

På grund av skapandet under färgningen av en stark alkalisk miljö är sådana färgämnen ganska aggressiva mot huden och håret oavsett om de är i ammoniak, eller används hans ersättare under högljudda slagord "vår färg är ammoniakfri!"

Många mästare använder resistenta färger för toning (inklusive att förklara "ofarlig" av denna process med en låg procentandel av oxid) - applicera kompositionen till hela längden eller "dra" färg från rötterna kort före exponeringstiden utgår.

Att göra så är vägen för det minsta motståndet för befälhavaren (ingen anledning att hålla 2 eller till och med 3 olika färgämnen, inget behov av att bearbeta håret två gånger), men det här är garanterat (om än gradvis) att döda håret i en olägen stat.

Mitt tunna och mjuka hår saknar vanligen en sådan "broach" för att göra en anständig blond i en torr bast och nivån är lägre i skuggan (håret på grund av skador på strukturen reflekterar ljus mindre och tycks mörkare).

Men omvänt omvandling kräver mycket mer kraft och resurser (i bilden före och efter keratin L'anza protetik, bilder i identiska förhållanden utan blixt, borste / järn och användning av extra medel).

Problemet är att resistenta färgämnen skapar en stark alkalisk miljö och oxiden behövs bara för att balansera kompositionens pH, för att oxidera hårets naturliga pigment med hjälp av syre och för att visa färgpigment. Med låga procenthalter syreoxid frigörs litet respektive färgpigment deponeras grundligt och eget pigment påverkas något (men ändå påverkas).

2) Demi-permanenta färger

Arbeta med mindre alkaliskt pH, i stället för resistenta färger, med oxider från 2% till 6%.

Ammoniak, som regel, innehåller inte, men dess derivat används med makt och huvudämne - särskilt etanolamin.

De kan måla upp till 30-45% grått hår, mindre hårskador än resistenta färgämnen (på grund av det lägre innehållet av ammoniak och dess derivat).

3) Tillfälliga färgämnen (fysikalisk typ)

Det här är en grupp färgämnen som fungerar antingen på grund av den mekaniska "fyllningen" av pigment under hårkutlet (alla typer av "hemlagad" färgämnen - tonade schampo, balm, skum, samt henna och basma) eller på grund av vidhäftningseffekten - molekylernas attraktion med olika jonladdning, d.v.s. verkan på fysiska, snarare än kemiska principer.

4) Färgfärger

De innehåller inte ammoniak eller dess derivat, och oxiden till dem är som regel endast en typ - med en procentandel peroxid på ca 2%. Denna mängd behövs bara för att utveckla de konstgjorda färgpigmenten i färgen. På grund av den låga procentandelen oxid och avsaknaden av en alkalisk komponent (ammoniak eller dess substitut) kan färgfärger bara måla ett litet grått hår och helt oförmögen lätta håret De är mest försiktiga mot håret och därför rekommenderas skuggan av enfärgad (blekt) hår att stödjas av dem.

Jag försökte allt.

Under lång tid förlorade befälhavaren, som jag litade på, mitt hår med ihållande "toning", och jag undrade varför jag köpte och köpte dyra professionella reparationsmedel och mitt hår splittrade och splittrade.

Sedan fanns det en fascineringsperiod med "toning" shampoo och masker, eftersom jag trodde att de var "utan kemi", vilket innebär att de skulle förstöra håret mindre.

Sådana medel, i motsats till populär tro, fysiskt oförmögna att lätta håret, De verkar genom att införa färgkorrigeringspigment i hårstrukturen (för en tid, förstås) (för blont hår, det vill säga för den gula bakgrunden är dessa lila pigment).

Dessa pigment, som appliceras på friskt hår, klibbar helt enkelt på toppen, men med skadat hår, på vilket nagelbandet är "fluffat", fylls de under nagelbandet och förhindrar att vågorna håller fast vid håraxeln.

Som ett resultat förlorar håret snabbt fukt och reflekterar ljuset dåligt.

Samtidigt kan korrigeringen av skuggan vara irriterande för ögat, färgen kan bli grå, eller den kan bli grön.

Till exempel - mitt hår efter att ha applicerat schampo-silver från L'oreal Professional (vänster) och efter tonfärgen Christophe Robin (höger).

Jag tonade mitt hår med demi-permanenta färger, men de torkade ordentligt skadat hår, särskilt med tiden, och vissa gav också oförutsägbara färger.

På bilden till vänster - hår efter Color Touch Wella, till höger - efter Redken EQ Cream:

Och före-efter L'oreal Dialight:

Många märken i serien av demi-permanenter skapar de mest godartade färgämnena som är designade speciellt för blondinen. De innehåller mindre ammoniakderivat än den "klassiska" demi-linjen, men de innehåller fortfarande, vilket innebär att för hårets struktur är detta den minst skadliga varianten av de som hittills listats, men ändå inte optimala.

I fotohåret efter Color Touch Relights Wella (vänster) och Lakme K.blonde Toner Pearl (höger):

Och slutligen är det bästa alternativet för att ge nyanser till håret, som du inte behöver måla över grå hår eller drastiskt ändra färgen, och som jag föredrar för alla andra sätt att tona blondan, är den "sanna" färgningen, som inte innehåller ammoniak eller dess derivat (även i minimikvantiteter).

Under alla år av prov och kasta hittade jag bara 2 sådana färger - Goldwell Colorance och Paul Mitchell Shines (men hon blev återutgivet, och nu är hon också på etanolamin).

Det var efter dessa färgämnen (med rätt omsorg, förstås) att jag lyckades behålla hårets kvalitet på en anständig nivå under mycket lång tid, och medan jag tonade mitt hår själv var allt bra och mitt hår var förstört bara i salongen.

För att sammanfatta

1) Toning är ett sätt att ge nyans till hår, både naturligt och tidigare målat / blekt. Varningen av denna process och huruvida toning påverkar färgen på naturligt hår beror direkt från kompositionen används färgämne.

2) Toning kan inte härdas hår, det fuktar inte, ger näring och återställer dem inte. Sammansättningen av sådana medel för detta är helt enkelt inte beräknad. Toning introducerar bara extra pigment i håret, vilket i sin struktur av natur och inte mer än en procent. Följaktligen är något där för att "stärka" med pigment helt enkelt löjligt.

3) Toning (och även utförs enligt reglerna, jag pratar inte ens om tekniköverträdelser) kan skada håret, och några av dess typer (till exempel, tona en lätta förening med 6-9-12%) - gör det snabbt och med en garanti.

4) Det finns inget komplicerat i toning-förfarandet (blandad oxid och färg, appliceras, tvättas bort), och det är inte alls nödvändigt att ge en anständig (och ibland helt enkelt otänkbar) salongprislapp. Jag gav detaljerade instruktioner för färgning i recensioner för specifika färgämnen.

5) Tillfälliga färgämnen i form av "tonic", schampo och masker, trots att de verkar enligt fysikens lagar, inte kemi, lämnar håret i ett mycket oattraktivt tillstånd som inte gagnar deras hälsa.

5) Håret lider inte av högkvalitativ och exakt toningskomposition, och du kan lugnt utföra toningprocessen en gång i 2-3-4 veckor efter behov. Jag har blivit tonad varje 2-3 veckor i många år.

6) Sällan säljs konventionell toning (som regel färglös demi-permanent färg) under skydd för "avskärmning", glasering (glasering), härdning, laminering, Gud känner fortfarande en form av glans och andra marknadsföringsegenskaper.

I detta fall, före toning, appliceras någon typ av Masochka på ditt hår, och ibland läggs en mask / balsam direkt till blandningen av färgämne och oxid. Det finns inga skillnader jämfört med toning i 99% av fallen i dessa förfaranden.

Slutlig åsikt

Med korrekt val av färgprodukt är toning ett bra sätt med minimal håravfall för att ge dem en extra färg nyans, justera oönskade undertoner eller måla över de första gråa håren.

Det här är inte så svårt som det verkar vid första anblicken, och det ligger ganska inom varje makt.

• ● ❤ ● • Tack för att du har slutat! • ● ❤ ● •

Glad om min recension var till hjälp för dig.

Toning hår hemma. Bilder före och efter toning. Instruktioner för toning hårfärg Estel.

Jag tona mitt hår mig relativt nyligen, ungefär ett år. Jag är mycket ledsen att jag ursprungligen försökte uppnå den önskade hårskärmen med vanliga färgämnen och därigenom förstöra mitt hår. Att få en vacker nyans av blond är inte lätt, speciellt när det är gjort inte på en skönhetssalong, men hemma.

Icke-professionella färger ger sällan det önskade resultatet när de faller exakt i tonen som jag skulle vilja se på håret, särskilt i ljus nyanser.

Som det visade sig är det lätt att få den blonda jag önskar utan yellowness och att inte brinna håret utan bara behöver lysa håret med ljuspulver och tonade in i önskad nyans. Om hur jag lyser håret kan läsas här och här.

Vad är toning och varför det behövs.

Kort sagt är toning en mild färgning av hår på en låg andel oxidationsmedel. Sådan färgning är inte beständig och det här är inte en minus, eftersom du kan tona håret ganska ofta, en gång var fjärde vecka.

Toning skadar inte håret som vanligt färgning, vid toning tränger färgämnet inte in i de djupare lagren av håret, men täcker bara håret med pigment utanför.

Med hjälp av toning kan du få exakt den nyans du vill ha.

Resultatet av tinting hår.

Med hjälp av toning blir jag av med yellowness på blekt hår.

Detta foto visar hur mycket skuggan ändras.

Från en oförståelig gul nyans (tyvärr är det inte alltid efter ljusning med ett pulver får du en likformig hårfärg) kan du få en jämn vacker nyans.

Vid toning kan du justera färgens färg. Jag gillar till exempel inte grå eller lila nyanser av en blond, det här problemet är väldigt enkelt att lösa. Du behöver bara lägga till en neutral färgkorrigering till färgen när den är blandad.

Detta resultat kan uppnås med färg Estelle Deluxe. Min återkoppling om denna färg och om användningen av en neutral korrektor finns här.

Hur tona hår.

Det är möjligt att bara tona håret på en låg procentandel av oxid, jag tona alltid med 1,5 procent.

Nyligen har jag använt Estel för tonning.

 • Först och främst bestämmer vi den ursprungliga basen, det vill säga hårfärgen som finns på håret just nu. Gör det enkelt, kolla bara på färgpalett på Internet.
 • Välj sedan den önskade nyansfärgen. För att göra detta, se mer noggrant på antalet färger. Vad betyder siffrorna på Estelle färg nummer?

Numerisk beteckning av toner i palettex / xx - första siffran - djuptoner / Хx - andra siffror - färgnyans / хХ - tredje siffra - ytterligare färgnyans

 • Vi blandar färg med en oxidator i förhållandet 1 till 2. Vi sätter på rent vått hår i 20 minuter.

Instruktioner från tillverkaren:

Det är mycket viktigt att håret, innan du applicerade färgen, var rent, tvättat utan balsam eller mask, inte behandlad med olika icke tvättbara. Annars kommer färgen att falla ojämnt.

Efter applicering på håret börjar färgen att ändra färg på håret, på vänster foto appliceras bara färgämne, till höger - efter 15 minuter.

Hår efter toning.

Omedelbart efter att du har torkat färgen från håret, kan du utvärdera sin sanna mjuka effekt. Håret är ganska mjukt, behagligt att röra vid. Efter torkning börjar håret skina vackert, ser väldigt bra ut.

hår efter toning

Så här ser håret ut två veckor efter toning, färgen är jämn, det finns ingen yellowness. Toning tvättas bort efter ca 4 veckor, förutsatt att jag ständigt gör oljiga hårmaskor (detta bidrar till att tvätta pigmentet).

Jag ser inte några nackdelar med att tona håret, just på grund av rätt färgning (ljusning med pulver och tonning) började mitt hår se många gånger bättre än vid färgning av hår med färger från snabbköpet.

Detta är ett bra alternativ till uthållig färgning som passar dem som vill försiktigt ändra hårfärgen.

Min recension om Estelle paint

Min recension av Estelle DeLux-färg

Min recension om försiktigt bezammiachnoe lätta hår

Tack för din uppmärksamhet, vacker och hälsosam. Hår Bam.

Vad är hårfärgning?

malikahon 78

Hårfärgning
Hår toning färgar inte färgade färger, som vanligt, men mer ljus nyans. Tinting är attraktiv för de flesta kvinnor, eftersom det tillåter dig att prova olika nyanser innan du äntligen bestämmer dig för en radikal förändring av hårfärgen. Särskilt lämpliga för toning hår älskare ger ofta sitt hår en ny nyans i enlighet med kraven på mode, utan några problem att ge sig en ny bild. Och toning återställer försiktigt den ursprungliga färgen på bara början till grått hår (högst 40% grått hår).
Toning hår kan ändra skuggan eller mätta den naturliga färgen. Färger för toning helt påverkar inte hårets interna struktur, men täcker bara det, behåller skalor av nagelband. Justering av hårstrukturen, toning ger också en vacker glans och rik, naturlig färg. Toningfärger tvättas gradvis ut med varje tvättning av huvudet och lämnar ingen skarp gräns mellan färgat och omaintat hår. Och i motsats till resistent färg eller lätta, har de en mer mild effekt på håret, eftersom de inte innehåller ammoniak eller väteperoxid.
Det finns intensiv och mild toning. Färger för intensiv toning innehåller inte ammoniak, men endast några oxiderande ämnen, och håller upp till två månader. Med hjälp kan du få en förtydligande av ett par toner eller färg i någon mörk färg. Med mild toning fortsätter färgen ungefär två till fyra veckor, vilket möjliggör mer frekvent toning. Sådana produkter innehåller vanligtvis olika vitaminer och kosttillskott som underlättar kamningen och bryr sig om håret utan att störa deras struktur. Och för den enklaste hårfärgningen släpper de tintningsmedel i form av schampon, mousser, skum och jämn spray som tvättas bort genom en eller flera tvättar - detta är särskilt viktigt för ljusa neon nyanser.
Hårfärgning på tekniken är inte mycket annorlunda än hårfärgning. Skuggning appliceras på rent, fuktigt hår. Använd också handskar och täck kläder från färgfärger. De omgivande hudområdena är skyddade med en fet kräm, varigenom färgen lätt tvättas av huden. Om färgen kommer på huden tvättas den av med en bomullspinne fuktad med alkohol. Hårfärg pressas ut på handflatan och appliceras på håret längs hela längden. Efter det kammades håret med en icke-metallisk kam med breda tänder för att fördela färgen jämnt. Tåla tiden som anges i anvisningarna och tvättas med vatten tills det blir rent.
Vid tonning av hårfärgschampo appliceras det två gånger på håret. Den andra gången ska det lämnas på håret i 3-5 minuter och först efter det tvättas av. Ju längre färgskampan kvarstår på håret desto ljusare är skuggan.
När du tonar håret kan du använda en eller flera nyanser. Denna procedur föregås ofta av förtydligandet av enskilda lockar. Men om mörkare strängar läggs till din egen färg behöver du inte bleka ditt hår. För att uppnå effekten av naturlighet används inte mer än tre nyanser, som ligger nära sin egen färg, som spelas upp med ljusare eller mörkare höjdpunkter. Du kan tona breda strängar, eller skapa mer subtila modulationer av nyanser.
Färgen på nyans för toning har en ganska bred palett. Men först måste du noggrant läsa tabellen över överensstämmelse med den ursprungliga hårfärgen och nyanser av nyans. Bäst av allt kommer att ligga tonen närmast den naturliga färgen. Men mirakel händer inte, och det är omöjligt att tända mörkt hår med hjälp av toning. Ljusskuggande medel på mörkt hår kommer helt enkelt inte att synas.
Ljus nyanser när toning kan uppnå effekten av bränt hår, vilket ser väldigt fint på långt hår. Med toning kan du också underbart experimentera med koppar och röda nyanser, särskilt mörka blondiner och blont hår, eftersom färgmedlet innehåller alla nyanserNästa Artikel
Lightening svartfärgat hår - är det möjligt?