Hårfärgning: typer och funktioner


Byte av hårfärg är ett viktigt steg, men inte varje kvinna är redo att drastiskt ändra bild och stil. Resultatet beror på rätt val av medel och teknik för färgning. Och för att prova på en ny bild och inte skada håret, försök toning.

Vad är toning

Denna procedur är hårfärgning med instabila och sparsamma medel, varav en del av vilken ammoniak finns i en minimal mängd eller är helt frånvarande. Det ger dig möjlighet att prova olika nyanser före en radikal förändring av hårfärgen.

När gör toning:

 • Att ändra hårfärgen till flera toner.
 • Att byta hårfärg utan mörkare och lättnad, till exempel: ge en gyllene nyans till brunt hår.
 • För att betona en naturlig nyans gör du det mer intensivt eller uppdaterar färgen.
 • Om grått hår inte är mer än 40%, återställs deras naturliga färg.
 • Som en extra omhändertagande av håret efter uthållig färgning.
 • Efter blekning eller markering, för att jämnt ut färgen, återställa och stärka försvagat hår.

Hur skiljer hårfärgning från vidhärdande färgning?

Den största skillnaden i sparsam handling - pigmentet är fixerat på hårets yta och tränger inte in i djupet. Därför tvättas en ny nyans snabbt och skadar inte hårstrukturen.

Fördelar och nackdelar

 • Hår efter toning förblir friskt och intakt, eftersom verktyget inte tränger in i håret.
 • Förfarandet är lämpligt för dem som gillar att experimentera, eftersom den nya nyansen varar från flera dagar till 2 månader.
 • Gränsen mellan hårrötterna och färgningszonen är inte märkbar.
 • Många toningprodukter innehåller vårdande ingredienser som gör håret friskt och vackert.
 • Eftersom pigmentet snabbt tvättas ut, är det nödvändigt att regelbundet tona håret.
 • Radikalt ändra färgen är omöjlig.
 • Resultatet beror på bashårfärgen. Toning betyder faller vackert och naturligt bara på jämnt färgat hår. I annat fall visas på skärmen skarpa färgövergångar, med betoning på den felaktiga frisyren.

Kostnaden för toning beror på flera faktorer - hårets längd och tjocklek, teknikens komplexitet och de medel som valts.

Intensiv. Sådana formuleringar innehåller oxidationsbeståndsdelar som ger mer intensiv och långvarig färgning. Resultatet sparas upp till flera månader. Denna teknik är vald när de vill lysa håret 1 ton eller göra dem några toner mörkare. För intensiv hårfärgning kommer det att behövas halvfasta färgämnen.

Gentle. Färgen håller på håret från 2 till 4 veckor, för att behålla effekten av toning, måste proceduren upprepas ofta. Som ett färgämne med ammoniakfri färg och tonik.

Lätt. Pigmentet tvättas av efter det första hårtvättet. För en lätt toning använda ett antal kosmetika - schampo, spray, balsam, mascara, kritor, naturliga färgämnen (kamomill, te, etc.).

Toningprodukter

kosmetisk

Det mest prisvärda och populära tintverktyget. Skäms inte av shampoos rika färg, efter att den har använts, blir krullarna bara en ljus nyans. Med det kan du neutralisera den obehagliga nyansen efter ett misslyckat experiment med hår. De mest populära schamponerna från L'Oreal och Kapous.

Denna grupp av medel är avsedd för omedelbar effekt, vilket uppträder omedelbart efter ansökan. En liknande produkt finns i produktlinjen i varumärket L'Oreal - MagicRetouch spray. Verktyget ger färgning av återvunna rötter eller gråsträngar. Jag rekommenderar att du använder den mellan resistent färgning.

Kombinerar egenskaperna hos två produkter - för styling och tonning av hår. Det är väldigt lätt att applicera moussen, eftersom den inte flyter. Bland alla medel anses mousse vara den säkraste, eftersom ett oväntat resultat utesluts. Den enda nackdelen - moussen tvättades snabbt av. När du väljer ett färgämne är det viktigt att du inte förväxlar den med en färgmousse. Det produceras av varumärken som:

Detta är en speciell halvfast färg. Även efter flera toningförfaranden förblir håret friskt och intakt. Effekten kvarstår i flera månader. En sådan produkt tillverkas av varumärkena Estel och Matrix. Måla Estelle erkänd av experter som den mest skonsamma.

Balm och balsam.

Perfekt för hemmabruk. Resultatet efter proceduren lagras upp till 1 månad. Den mest populära balsam från företaget Rocolor. Nackdelar - en liten palett.

Det finns också nyanser av balsams i professionella linjer: Concept, Estel, Kapous, Londa.

Toning masker är en bra hitta för dem som är nöjda med curls naturliga färg, men jag vill uppdatera det, lägga till sken och vitalitet. Masken kan appliceras efter färgning, i så fall blir färgen den mest naturliga. De mest eftertraktade varumärkena är Nouvelle, Inebrya, Estel och Schwarzkopf.

Naturliga färgämnen

 • Kamomill avkok. Perfekt för blont hår. Resultatet är en vacker och gyllene nyans.
 • Valnötbaserade produkter passar bäst för ägarna av brunt hår. Håret blir nyans från gyllene till kastanj.
 • Broth lök skål ägare använder grått hår för att bli av med blekta strängar.
 • Citronsaft perfekt lyser krullarna och ger dem glans. Verktyget är bättre att inte använda med torra och spröda lockar.
 • Henna och Basma är de bästa naturliga färgerna. De är allergivänliga och säkra. Ju längre tid att hålla kompositionen på håret, desto rikare blir skuggan - från gyllene till blå-svarta.

Henna tränger inte in i hårstrukturen, men resultatet av toning sträcker sig upp till flera månader. Pulvret har också en bra effekt på hårets tillstånd: det ger näring och ger det glans. Användningen av basma i sin rena form kan leda till en grönaktig färg. Därför blandas det vanligen med henna för att få olika nyanser.

Toning teknik, foto före och efter

Mörkt hår

Ändra färgen eller lätta det mörka håret inte fungerar, du kan bara ge dem en djupare och mer mättad färg. Det enklaste sättet att uppnå choklad, rött, koppar eller lila nyanser. För detta ändamål används intensiv toning av hår med icke-ammoniakfärg eller tintbalsam. Också lämpliga och naturliga läkemedel - henna och basma.

Blont hår

Blondiner var i den mest fördelaktiga situationen, eftersom man med toning kan ge hår någon nyans. De mest populära färgerna är silver, ask, koppar, beige, gyllene och till och med en mörk palett. Du kan också få extraordinära och ljusa nyanser - rosa, blå eller lila. För detta passar några toning alternativ.

Ljusbrunt hår

Brunt hår som är lämpligt för tonning är inte lika bra som ljus, men inte så svårt som mörkt. De kan tändas eller mörkas med flera toner. För proceduren passar alla medel utom schampo.

Svart hår

I detta fall används endast ammoniakfri färg, med vilken de ger en ljusblå nyans eller återställer en rik svart färg efter bestående färgning.

Gråt hår

Toningmedel kommer inte att kunna måla över grått hår, men bara ge ljusa strängar en nyans. Det är bäst att välja gyllene eller askiga färger. Efter proceduren kommer håret att få effekten av att lyfta fram. Mörka toner gör grå hår mer synligt.

Efter uppmärksamhet, missfärgning och färgning

Efter komplexa färgmetoder (balayazh) och markering (klorering), är det ibland nödvändigt att justera hårfärgen något. Alla toningalternativ är lämpliga för detta.

Vanligtvis visas det efter markering eller missfärgning. Du kan bekämpa det bara med hjälp av intensiv toning. Kosmetiken bör väljas med särskild vård, annars blir det en smutsig nyans med en grön nyans. Neutralisera den gula färgen kan vara en liten lila tonen. Ju mindre gula på strängarna desto kortare är procedurens varaktighet.

Ta bort orange eller kopparskugga.

Motvikt för röda och koppar nyanser är den blå och blågrön färg som finns i tonen "ask".

Ta bort röda och gröna nyanser.

Röda eller gröna nyanser på håret - en anledning att konsultera en specialist, som hemma för att neutralisera denna effekt är svår. Röd toner elimineras med hjälp av grönt. Med samma princip väljs en nyans för korrigering av en grön ton - med hjälp av rött. Proceduren utförs professionell icke-ammoniakfärg.

Få en askfärg

Beroende på källdata är färgens färgton vald. Det kan vara ljus eller mörk aska.

Intensiv toning är lämplig för mörkt hår, du måste välja nyanser från den maximala kalla paletten. Helst 1-2 toner mörkare än din egen. Undantaget är om ditt hår är initialt mättat rött eller kopparfärg. Först måste du tvätta av skuggan, göra den mindre mättad och sedan utföra toning.

För blond teknik är det lättare - du kan använda shampoo eller balsam med tonande effekt i ashyton.

Toning hår hemma

Det är önskvärt att utföra proceduren endast på friskt hår och välj en nyans, styrd av speciella tabeller som matchar hårfärg och kosmetikk. Innan proceduren läs noga igenom bruksanvisningen.

processen:

 • bära handskar;
 • Applicera en fet kräm i ansiktet där förening kan få, rengör huden efter att färgen blir lättare.
 • pressa produkten på handen, applicera på håret och sprida jämnt över hela längden;
 • Procedurens varaktighet anges i instruktionerna, ju längre du håller kompositionen desto intensivare kommer skuggan att vara;
 • skölj av med rent, varmt vatten.

Så tvättar du tintningsmedel

Först sortera det ut - du behöver verkligen tvätta en ny nyans, för efter en kort tid kommer den att försvinna i sig. Från resultaten av färgning bli av med i följande fall:

 • En ny nyans är absolut inte lämplig för dig;
 • Skuggan tvättas inte av estetiskt (för svart och rött).

För att återställa den naturliga färgen finns det flera sätt:

 • den mest skonsamma tvätten för färgämnen;
 • Amerikansk schampo;
 • schampo;
 • hårmaskor;

Amerikansk schampo. I den färdiga formen säljer den inte, men du kan själv göra det. Blanda 1 del av pulver för förtydligande och 1 del av schampo. Blandningen appliceras på rent, vått hår, snabbt skum och masserar hela tiden håret. Det är viktigt att ständigt kontrollera effekten på trådarna, skölj och applicera balsam. Varaktighet beror på önskad effekt.

Masker. Du kan använda en mask av yoghurt med låg fetthalt eller baserat på vegetabiliska oljor - olivolja, solros eller burdock. De blandas med äppeljuice.

Om du behöver tvätta av färgen från blont hår. Köp en speciell, mild syraavlägsare.

Det mest radikala sättet är att använda resistent färg. Denna metod är endast lämplig om du tonade ditt hår i en ton som är så nära naturlig som möjligt.

Toning är ett effektivt förfarande som ger håruttryck och hälsosam glans. Det viktigaste är att följa instruktionerna och rekommendationerna från mästaren och resultatet kommer säkert att märkas och uppskattas av alla runt.

Hårfärgfärg Estelle efter tändning

Modet för blekt hår uppträdde periodiskt i olika tillstånd under hela perioden av mänsklig historia. Och bara de senaste decennierna är markerade med ett mode för naturliga höjdpunkter och smidiga övergångar. Under de senaste åren ökar loppet för de kalla undertonerna. Toning är effektivt för att ge ädla nyanser - färgning med instabila färgämnen, till exempel, Estels hårfärgning efter blekning hjälper ditt hår att se bra ut.

Estel-märke för moderna färgämnen

Mjuk ammoniakfri färgning värderas bland användarna. Efter det ser håret ut, inte överdriven, lätt att kamma. Bland de olika produkterna för toning är den ryska tillverkaren särskilt anmärkningsvärd - Estel. Hon är född 2001 och har sedan dess säkert sin position på marknaden för skönhetsindustrin.

I nästan vilken frisörsalong kan du se Estels hårfärgämnen bland huvudleveranser. Också verktygen kom i åtanke många kvinnor som vill ändra bilden med hjälp av försiktiga professionella verktyg.

Ryska och utländska mästare uppskattar Estel Professional för valuta för pengarna. Den ryska tillverkaren lyckades skapa produkter av anständig kvalitet i ett billigt prissegment. Kanske är professionella produkter inte enklast att använda, men erfarna färgare uppnår resultat som är jämförbara med lyxprodukter.

Analys av professionella frisörers forum visar att Estels färgkompositioner förblir bland de mest eftersökta. Lyxsalonger kompletterar deras utbud av dyrare elitmaterial. Ibland flyttar hantverkare i princip sig från att använda det inhemska varumärket till förmån för andra produkter. Men sådana personliga preferenser är undantaget snarare än regeln. Samtidigt är styling- och hårvårdsprodukter från Estelle inte populära hos frisörer.

De flesta användare noterar ett positivt resultat av användningen av medel hemma. Många säger att det är nödvändigt att lära sig att blanda färger, studera teknik. Resultatet är en unik önskad nyans med önskad hållbarhet.

Varning! Före toning bör du kontrollera hudens reaktion på färgkompositionen. Ytterligare användning är möjlig i avsaknad av allergier, utslag, irritationer.

Toning hemma

Förfarandet är ganska enkelt. Genom att utföra handlingar snyggt och konsekvent kan du uppnå önskat resultat:

 1. Skydda ytan med en film från oavsiktlig stänk, använd en frisörsalong med en kappa, använd handskar.
 2. Att bearbeta en fet kräm eller vaselin en tillväxtlinje av hår.
 3. Blanda kompositionen och applicera på de kammade torra trådarna, kamma sedan igenom med fingrarna och en bred kam.
 4. Låt på i 20 minuter och skölj med balsam; Tvätta färgen tills vattnet är klart.
 5. Ta bort färgrester från huden, torka trådarna naturligt.

Under förfarandet behövs inte ett uppvärmningslock, Estels färgkomposition gäller vid normal rumstemperatur.

Vad är toning för?

I avsaknad av kontraindikationer kommer toning efter förtydligande att erbjudas kunden av någon självrespektiv mästare. Avfärgning associerad med avlägsnandet av pigment och penetrationen av färgkompositionen i lipidskiktet. Efter de skadliga effekterna försvagas hårsaxens struktur och kan bryta under normal kamning. Toning hjälper till att återvända låsens glans, elasticitet och elasticitet. Vårdkomplexet hjälper dig senare att enkelt kamma håret och forma stilen.

Det är viktigt! För grå hår är detta förfarande inte tillämpligt: ​​en mild komposition kan inte klara av grått hår. Det är nödvändigt att använda speciella färgkompositioner för grått hår.

Med alla positiva egenskaper har toning flera kontraindikationer:

 • graviditet och amning (vissa anser att förfarandet är ofarligt, så beslutet förblir för unga mödrar);
 • allvarligt skadad hårstruktur
 • klåda, utslag, sår i hårbotten;
 • Närvaron av förtydligande är inte äldre än 3-5 dagar;
 • individuell intolerans mot komponenterna.

Estellefärg för toning av blekt hår

Estelle är ett av de mest populära kosmetiska varumärkena i skönhetssalonger. Hon behandlar omsorgsfullt kvinnor och modebehov, försöker göra färgprocessen trevlig och ger dig så nära som möjligt till önskat resultat. Bland de beprövade färgtonerna är följande serier:

Estel Sense de Luxe - den här professionella serien älskade av glansen av paletten av ljus nyanser, icke-ammoniak komposition, mjukhet, vård vid färgning. Creamfärg blandas lätt, och panthenol, avokadoolja, närmar sig krullarna i omvandlingsprocessen.

Estel Haute Couture Crystal Blond - toningskrämfärg för professionella. Nio skina blonda nyanser gör ditt utseende mer respektabelt och spektakulärt. Den unika formeln hjälper till att uppnå en kristallklar färg i locken.

Estel SOLO TON - en separat rad tintsalmer, bestående av 18 toner. Till skillnad från billiga skuggningsprodukter innehåller SOLO TON-produkter UV-filter som förhindrar snabb förlust av färg. Resultatet av toning resistent och klarar upp till 9 swabs.

Estel LOVE NUANCE - en rad icke-professionella färgämnen. Tillverkaren erbjuder 17 nyanser som harmoniskt kommer ligga på ditt hår och dekorera ditt ansikte. Färgning klarar 6-8 spolor, kommer att vara perfekt för dem som bara söker en ny bild.

Estel Solo Contrast - En liten palett av toner. Färgen är avsedd för intensiv lättnad (5-6 nivåer) och toning. Mättad, resistiv färg kommer att glädja de mest krävande kvinnorna.

Kvalitet och uppmärksamhet till kunder förde Estel produkter till världsmarknaden. Detta är ett bra, beprövat märke av produkter för snabb, mild och förstklassig reinkarnation. Med Estelle kan kvinnor förändras utan att bry sig om krillens hälsa, för en välkänd tillverkare har redan tagit hand om detta.

Tips för att välja en ny bild

Medel Estel kan utföra mild eller intensiv toning. Gentle innebär användning av tonade schampon och speciella balm. I vilket fall som helst penetrerar komponenterna inte djupt in i hårstrukturen, har en ytlig effekt, fixar stavens flingor. De tvättas gradvis ut i 2-4 veckor.

Den negativa erfarenheten av att toning vissa tjejer med Estel betyder ofta att det bryter mot teknik eller felaktigt utbud av nyanser. Recensioner av varumärket indikerar. Att på olika hår kommer samma färg att se annorlunda ut.

För att få rätt färgsträngar behöver du navigera ett stort utbud av produkter. Det finns allmänna regler för val av färger:

 1. Blondiner ska inte använda nyanser för brunetter och vice versa.
 2. Tonfärg är inte avsedd att lysa mörka lockor.
 3. För honungblond är det bättre att välja karamelltoner för att förbättra den guldglans.
 4. På rökiga nyanser fungerar pärla, silver, platina ton effektivt.
 5. Rika bruna eller röda lockar bättre tonade koppar och rödaktiga nyanser.

Val av nyanser från Estel-paletten

Modetrender och ålder pressar kvinnor att förändras. Tillsammans med detta ändras hårets färg. Men hur kan man inte förlora pengar med valet av färg och vad man ska göra med färgen nästa? Hur man kombinerar 3 delar av rebusen (ursprunglig hårfärg, vald ny ton och procentandel av oxidationsmedel) till ett fantastiskt önskat resultat? Vi kommer nu att hantera detta med exemplet av Estelle-tabellen.

Vad betyder färgfärgskoden?

Färgfärger för färgämnen och vanliga konsumenter, som en förståelse för en fullständig bild av en nyans, uttrycker i regel 2-3 siffror, mindre ofta använder de 4, åtskilda av kommatecken eller snedstreck. Tänk på de grundläggande reglerna för avkodning av denna "kod".

Den första siffran i koden anger huvudtonen som bör förväntas som en följd av färgning. De var konventionellt uppdelade i 10 poäng från 1 - den mörkaste till 10 - den lättaste. Som ett resultat ser graderingen ut så här:

 • 1 - svart;
 • 2 - mörk mörk kastanje;
 • 3 - mörk kastanje;
 • 4 - kastanj
 • 5 - lätt kastanj
 • 6 - mörkblond;
 • 7 - blond;
 • 8 - ljusblond;
 • 9 - blond;
 • 10 - blond blond.

Den andra siffran i koden bestämmer den dominerande nyansen. Deras totala utsläpp 8, plus en noll nyans, vilket motsvarar den naturliga hårfärgen. Estelles gradering av nyanser ser så här ut:

 • 0 - naturlig nyans, identisk med basfärgen;
 • 1 - ashen;
 • 2 - lila (pärlemor);
 • 3 - gyllene;
 • 4 - koppar;
 • 5 - röd;
 • 6 - brun;
 • 7 - pärla.

Den tredje, fjärde siffran är ytterligare nyanser. Deras digitala kod är också föremål för principen om att den dominerande nyansen.

Observera att vissa varumärken av hårfärgstillverkare kan avvika från internationella standarder för ytterligare nyanser. Det gäller särskilt den berömda paletten.

Lite övning:

Färg 7/38 innebär att man får en ljusbrun färg med en beige skugga.

Och efter färgen 9/34 blir du en blond med en guld-kopparfärg.

Vi förstår invecklingen av färgning

Du behöver också oxid för färgning av trådarna. Det kallas också syre, utvecklar mjölk eller emulsion. Det är faktiskt en komposition innehållande väteperoxid. Hans procenttal talar om koncentrationen av peroxid i 1 liter bas. För tydlighet så ser det ut: 3% oxid innehåller i 1 liter bas 30 ml peroxid, 6% - 60 ml etc.

Oxider används i färgning från 1,5 till 12%, allt beror på önskat resultat och skillnaden mellan original och vald färg:

 • oxidant 1,5-1,9% - ger endast bakgrundsförklaring
 • 3% - ger bakgrundsbelysning och ljusar håret med 0,5-1 ton;
 • 6% - ger en bakgrund av lätta och ljusar håret med 1-2 toner;
 • 9% - ger bakgrundsförtydligande och lyser håret 2-3 toner;
 • 12% - ger bakgrundsbelysning och ljusar håret med 4 toner.

Bakgrundsbelysning - detta är en ytterligare nyans i håret efter lätta, det vill säga det är rester av det dominerande naturliga hårpigmentet. Bakgrundsförklaring hjälper till att förbättra önskad effekt, om den sammanfaller med den valda tonen, men om den tvärtom stör varandra, vidta åtgärder för större klarering eller neutralisering.

På färgpaletten visar tillverkaren av färgkompositioner tydligt den skugga som kan uppstå. Men observera att vita syntetfibrer användes för färgning, så det kan ändras något på ditt hår.

Rådet. Den valda produkten kan alltid testas på en sträng. Om du är nöjd med resultatet kan du börja färglägga hela håret.

I färgpaletten finns också en speciell lysande serie (längst ner till vänster) för att ändra färgen till 6 toner. Dessa färger måste spädas med 12% oxid och hållas på ett hårhår 45-50 minuter.

För master colorists erbjuder Estelle dessutom en rad färgkorrigeringsmedel och färgämnen för färghöjning, toning (längst ner på bordet till höger), men du bör inte använda dem hemma utan att ha färdigheter i arbetet, tilldela det till proffs.

Sammanfattning

Välj till exempel två färger:

 • initial - 7/0 (blond);
 • Den färg som vi förvandlar till är 9/34 (blond gyllene koppar).

Algoritm för ytterligare åtgärder vid färgning:

 1. Bestäm skillnaden i toner - i vårt fall 2.
 2. Från bordet av oxider välj önskad procentandel - i vårt fall 6%.
 3. Fukt håret före ljussättet, men använd inte balm och balsam.
 4. Torka färgen med oxid omedelbart innan den appliceras på krullarna, blanda väl så att det inte finns några klumpar av torrt färgämne.
 5. Sprid kompositionen över strängarna: börja färglägga det långa och medelhåriga håret från ändarna, mitten och fortsätt sedan till rötterna. Korta hårklippningar är målade över helt längs hela längden.
 6. Tåla medlen angiven tid och spola.

För att bibehålla blekt hår erbjuder utvecklarna silversmarta balsamer och masker som fungerar eftersom lila pigmentet i kompositionen neutraliserar yellowness. Glitter schampon och glitter balsams med panthenol och keratin kommer att markera krullarna från insidan. Du kan också ansöka om oljebehandling för näring och välvårdad utseende.

Att orientera på en mängd olika sätt är inte enkelt. Därför görs de första experimenten med färgbyte bäst i kabinen. En erfaren mästare väljer rätt nyans och rekommenderar lämplig vård. Oberoende experiment bör börja med en första kunskapsbas i färg.

Varje tjej borde definitivt hitta märket som ger det önskade resultatet på sina strängar. Vid misslyckande är det värt att komma ihåg att färgen gradvis tvättas bort och återkommer till sin ägare en färg som liknar originalet.

Bra att veta för toning:

Hårfärgade färgämnen

Hår för en kvinna är hennes stolthet. När allt eftersom länge sedan gamla tider var långa och välskötta lockar ansedda som en symbol för en tjejs skönhet.
Nu, i en tid av förändring och moderna omvandlingar, finns det så många sätt att ändra färgen på denna skönhet, som ibland blir nyfiket hur sådana resultat kan uppnås som erfarna frisörer kom fram till för detta.

Inte så länge sedan kom hårtoning in i mode, vilket kardinalt löser problemet med att ändra trådens färg.

Hur skiljer hårfärgning från färgning och hur är det gjort?

Professionella frisörer rekommenderar dig att inte färga håret med aggressiv färg, men att göra färgkorrigering med tonic.

Toning kan inte drastiskt ändra hårets färg, men det gör det mer mättat och ljust.

Denna färgning är semi-permanent färg, det är den mest försiktiga. Om vi ​​jämför det med ammoniakanaloger, förstör det inte krullarnas struktur, påverkar inte deras torrhet, eftersom den inte tränger in djupt inuti, deras effekt är begränsad till det yttre lagret.

Efter applicering är hårvågorna inriktade och strängarna ser jämna och glänsande ut. Det visar sig att använda toning kan inte bara ändra färgen, utan också förbättra hårets tillstånd. Effekten efter sådan färgning varar i en månad.

Fördelar och nackdelar

Det finns många produkter till försäljning för denna procedur, de kommer i form av färger, masker, balm, tonics eller en spray av hårfärger.

Den största fördelen är att färgen med denna färgning inte förstör krullarnas keratinstruktur, och de växande rötterna är ganska friska. Även med färgat hår tvättas toning mycket snabbt, vilket gör att det ofta går att byta färg på trådarna.

Och denna färgfärg skyddar mot frustration - om skuggan inte fungerar kan den lätt tvättas och ommålas i en annan ton. Med hjälp av toning kan du ändra bilden till en semesterfirande eller hela semestern, och sedan återgå till föregående färg.

Men nackdelarna med denna målarfärg är också tillgängliga:

 • Det målar inte helt över grått hår;
 • Den valda nyansen är inte synlig på de mörka lockarna;
 • om du nyligen har gjort markeringar eller lättare strängar, är det bättre att inte använda tonning, eftersom en oväntad nyans kan visa sig
 • Hårfärgprodukter är billigare än färger, men de är mycket dyrare än de senare, så att spara på färgning inte fungerar.
 • Att lätta håret med en tonik kommer inte att fungera, för dessa ändamål är det bättre att måla med ett oxidationsmedel.
 • Det finns en viss särdrag att använda toning - det, till skillnad från färgämne, kvarstår på huvudbonader, blir det särskilt märkbart under heta perioder när det tvättas bort från håret med svett.

Toning är utmärkt för dem som gillar att experimentera med sitt utseende, men när du använder det borde du veta att:

 • det kan inte kombineras med andra färger eller henna;
 • efter toning är det nödvändigt att använda speciella vårdprodukter för lockningar, eftersom det inte är ett terapeutiskt läkemedel och praktiskt taget inte påverkar håret.

Fördelarna och skadan av färgning

Även med frekventa färgförändringar skadar den färg som används i den, så den kan appliceras på kvinnor i en position som ammar eller lider av allergiska reaktioner.

En av de värsta scenarierna efter toning är den partiella förlusten av naturlig hårpigmentering. Ett oxidationsmedel är närvarande i toniken, och det kan lysa upp de återkroppade strängarna mer intensivt än de föregående. Av den anledningen är det troligen bättre att bläddra igenom Indol, Garnier, Schwarzkopf eller Cies hårfärgspalett, välj från vilken.

Tonic bär ingen skada på håret, men har ingen terapeutisk effekt på dem.

Det enda som innan du applicerar det ska testas i förväg på ett ogenomskinligt område i huden, för att inte tvivla på reaktionen på en eventuell allergi.

Baserat på ovanstående fakta kan vi dra slutsatsen att toning är kontraindicerad, och till och med meningslöst att göra om:

 • På håret är det grått hår, det kommer inte att måla dem helt;
 • henna applicerades tidigare på håret;
 • Sedan ögonblicket med belysningen eller förtydligandet har åtminstone en vecka inte gått.
 • Det finns skadade lockar. I det här fallet är det bättre att applicera toniken efter behandlingen, annars kan tonen dyka upp med olika ebb;
 • Det finns en hög känslighet för tonic ingredienser.

Hur man målar

I de flesta fall är detta förfarande betrodat att utförs av yrkesverksamma, men om det är nödvändigt att göra det hemma, så är processen för att blanda färgen och applicera den nästan helt upprepad, precis som med användningen av konventionellt färgämne.

Vanligtvis är färgen för toning utspädd på två sätt:

 1. omsorgsfullt blandad färg och oxidationsmedel. Deras proportioner upprätthålls enligt tillverkarens rekommendationer, vilka anges på förpackningen.
 2. betraktas som en mer godartad blandning, anpassad för hemmet. För dess förberedelse tas 1 tesked färg för toning, sedan ett bord l. oxidant, schampo och balsam, och i slutet av den resulterande kompositionen tillsätts lite vatten och bringas till önskad mängd medel.

Färgningsmedlet appliceras i endast 10 minuter, under vilken tid färgämnet är fixerat på locken, eliminerar vattnet som utgör färgen ojämn färgning.

Oxidizer tillåter hårfärg att agera direkt på håret och lockar - att målas i önskad färg. Läs i vår artikel hur man väljer oxidanter för hårfärger.

För att lätta håret leder inte till en ful gul färg, du behöver veta reglerna för användning av färger. Om färgämnen för att lätta mörkt hår här.

Nu finns det få som försummar möjligheten att grundligt ånga kroppen, så recepten för hemmet kosmetika kommer att vara lika relevant som någonsin. För dig video, hur man gör en användbar mask och kroppscrub http://ilcosmetic.ru/uhod-za-litsom/maski-uhod-za-litsom/bannye-dlya-tela-i-litsa-luchshie-retsepty.html

Den bästa färgen för hårfärgning

Valet av medel för en sådan process är imponerande, men det finns flera ledande företag vars användning ger en riktigt önskad ton om den tillämpas korrekt.

För förtydligad

Kapous färg har en trevlig effekt på håret. För att få en ljus nyans kan du först missfärga pulverens strängar i samma företag och sedan förbereda färgen i ett förhållande av 1: 2 tonic och oxidant.

I hennes palett erbjuds flera ljustoner, för att skapa en optimal nyans för ditt hår, bör du blanda flera färger på en gång, eftersom 10,1 är nästan transparent och 9,1 ger en asfärbeläggning. Bekantskap med denna färg är bättre att börja med en resa till frisören, där en erfaren mästare kommer att bestämma de bästa proportionerna och berätta hur man odlar dem nästa gång hemma.
Kockolja är en unik fytoaktivator. Den innehåller naturligt protein; inulin; feta och eteriska oljor; mineralsalter; många vitaminer. Plocka upp masker med burdockolja för hår.

För melirovannyh

Det är nödvändigt att applicera färg, vilket kommer att indikera att det är för färgat eller blekt hår. Samtidigt är det omöjligt att använda burka eller ricinolja, som vanligtvis rekommenderas att stärka lockor, eftersom de kan ge en gul nyans.

Den första gången för att markera ska utföras av en professionell, han kommer att visa korrekt färgning och sedan hemma kommer det att vara möjligt att reproducera det själv, för att undvika det fina experimentet att få hår av grön eller lila färg.

Som tonik kan du använda väl beprövad färg:

 • Estel. Hennes asy och pärl nyanser när de kombineras med varandra ger den önskade tonen. För framställning av nyans kompositionen måste blandas färg och 1,5% oxidator i ett förhållande av 1: 2. Som en tonic föreslås att man tillsätter 1 del glansgel från samma företag, berikat med keratin. Alternativt kan du prova Estels Tint Balm.
 • Schwarzkopf Blondme. Detta verktyg kan användas för toning och för lätta krullar. Med det kan du skapa 6 olika ljus nyanser. Från kalla till exklusiva varma toner.

Mjölk - problemet med många människor. Ett av de effektiva sätten att bli av med detta problem är mjällschampo. Detaljer om namnen på farmaceutiska terapeutiska schampon.

Titta på videon: professionell hårfärgning

Ett stort antal befintliga oljor gör det möjligt att välja det alternativ som passar bäst för en viss situation - hårdare eller torrare hår, med förlust eller överdriven brittleness, för att bli av med splittrade ändar och andra problem. Läs om vilka oljor som ska användas för hårväxt och densitet hemma.

Hemma

Toning kan göras självständigt. Om tonen väljs rätt, kommer det inte att hända något obehagligt. Innan du applicerar agenten, rekommenderas att behandla hårbotten med en fet grädde, så kommer den här tekniken att göra det möjligt för dig att tvätta bort toniken som oavsiktligt har kommit på huden. När du arbetar med detta färgämne behöver du inte bära handskar, dess aktiva komponenter är inte lika aggressiva som i vanlig färg. Och det appliceras inte på smutsigt hår, men till nyligen tvättade och ännu inte torkade trådar.

Efter en viss tid av exponering av produkten till håret tvättas den av under rinnande vatten och en mask eller balsam distribueras till dem för att fixa resultatet.

Allt förenklar användningen av tonade baljor och schampon, de är inte lika resistenta som färg, men de kräver ingen speciell applicering och restaurering av hår.

Medel "Tonika" från Rokolor är ett billigt alternativ för att byta hårfärg. Med det kan du ständigt experimentera.
För flickor, vars smak och stämningar är lika byta som höstvädret, är möjligheten att välja önskad färg från hundratals befintliga nyanser av tillfällig färg en riktig frälsning. Från artikeln lär du namnet på den tillfälliga hårfärgen.

professionell

Kända kosmetiska märken har inte förblivit avskilda från toning och erbjuder sina produkter för mer långvarig exponering.

Wella Color Touch är en populär färgämne för att ändra hårfärg. Dess unika komposition gör att du kan anpassa krullarna och släta varje sträng. Ljusa och resistenta nyanser ger ditt hår en intressant färg och glans. Sammansättningen av färgämnen innehåller keratin, vilket skyddar trådarna mot fuktförlust.

Majirel L'Oreal - den bästa färgen för toning. Det kan användas mycket ofta, medan håret inte lider men ändrar bara nyanser. I färgen finns ingen ammoniak och peroxid, så det skadar inte låsen. Dess toningskomposition förblir utanför håret och ger det glans och silke. Han gömmer till och med sitt gråa hår. Ett brett spektrum av färger gör det möjligt att måla om dagen varje dag.

Ammoniakfri

Dessa goda medel har hittat många fans.

Londa Professional tonar intensivt och uppfriskar hårfärg. Det ger djup till naturlig ton och ger en mångdimensionell nyans till färgade strängar. Copes med grått hår med 50%. Det vax och keratin som finns i det eliminerar krullarnas porositet och slår ihop med splittrade ändar.

Färgpaletten av färg Londa består av 41 nyanser. Vid applicering av håret är det jämnt fördelat. För intensiv toning föreslås en sådan färg att blandas med 1,9% eller 4% oxidationsmedel. Den appliceras på vått rent hår och inkuberas i en kvart i timmen.

Konceptfärgen för Concept Profi Touch-håret är utformad för att färgas, samt att ge nyans till hår. Det är certifierat i Europa, skiljer sig från innehållet av högkvalitativa komponenter, såsom C-vitamin, chitosan, cedertolja, glukos och andra. Men den mest betydelsefulla är den komplexa "ViPL". Tillsammans ger de krullarna den önskade nyansen och bryr sig om dem. Även om färg och bezammiachnaya, men har ett högt motstånd.

Idag ökar ammoniakfärgen Capus snabbt popularitet. I färgpalett representerade många nyanser. Förutom Ollin hårfärg från en inhemsk tillverkare, som innehåller minsta mängd ammoniak.

Titta på videon: hur man lyser och tonar håret

recensioner

Katharina, 24 år gammal. Jag ständigt experimenterar med mitt hår, genom håret och dess färg överför jag min själs tillstånd. I mer än ett år har jag målat mig själv, för så länge har mitt hår tyckt att bli tunnare.
Därför föreslog frisören att den skulle ersättas med toning. Det målas oftare, men krullarna har blivit mer levande och det finns en glans på dem. Dessutom kom volymen från någonstans. Nyanser när de är blandade är helt olika, så du behöver inte vara uttråkad


Oksana, 29 år gammal.

Jag valde Kapous-färg för toning. När det appliceras på håret är det väl fördelat, det bakar inte vid åldern, det finns ingen stark lukt. Efter användning tvättar jag av och applicerar en starkare balm av samma företag. Första gången jag blev slagen av den resulterande glansen i mitt hår, nu är jag van vid det. Vid rötterna har jag mina egna grenar och när du rör dem efter toning känner du att de blivit mycket mjuka. Nu lyser jag bara min hårskugga med den här färgen och får ständigt samma resultat - välskött hår av trevlig färg.

Toning - perfekt för konstanta experiment med hårfärg. Med hjälp av det kan kvinnor, efter flera försök att hitta "sin" nyans, utan att skada krullarna. Detta är ett bra val för dem som ständigt övervakar det senaste modet och matchar det, och ändrar sin bild utan att bli igenkänd, inklusive hårfärg. Färger för toning ger en varaktig effekt än andra medel för denna plan, och vid behov kan de lätt tvättas bort.
Kanske är det viktigaste som bör uppmärksammas under graviditeten är hår. Under graviditeten försvagas de och förlorar sin glans. Men är det möjligt att färga hår under graviditeten? Svaret finns i den här artikeln.
För att behålla hårets skönhet uppfann experter hårfärger. Det är intressant, men vad består de av, vad är det med?

Vi rekommenderar också att du läser mer detaljerat om guldfärgad hårfärg.

Hur man väljer en nyans för toning från Estelle färgpalett?

Mark Estel - en av ledarna inom hårfärgning.

Sortimentet erbjuder flera färgalternativ för intensiva och skonsamma förfaranden.

De används för att fräscha färgen på naturliga, färgade eller blekta strängar.

Den valda nyansen varar 3-4 veckor, återställer och skyddar locken, vilket påverkar hårstrukturen försiktigt.

Palett av målar Estelle för färgning

Estelles professionella linje innehåller 2 färger som är lämpliga för mjuk och intensiv toning. De är berikade med keratinkomplex, gröna teextrakt och guarana frön. Färgämnets sammansättning innefattar inte ammoniak, innan arbetet blandas den valda tonen med en aktivator från Estelle-linjen.

Estel Essex är en förberedelse för intensiv toning av naturligt eller färgat hår. Paletten är väldigt rik, den innehåller 114 nyanser, uppdelade i grupper. Var och en är märkt med en 2-siffrig kod. Den första betecknar gruppen, den andra - namnet på färgen. Primärfärgerna är indelade i följande kategorier:

 • svart (1);
 • mörkbrunhårig (3);
 • brunhårig (4);
 • ljusbrun (5);
 • mörkblond (6);
 • medelblond (7);
 • ljusblond (8);
 • blond (9);
 • ljusblond (10).

Färger markeras med siffror från 0 till 77. Ju mörkare och rikare färgen desto större siffra. För maskering av grått hår lämplig färg med märkning 00.

Den separata gruppen innehåller korrigatorer som kan blandas med varandra eller läggas till basfärgen för att ge intressanta nyanser. För förtydligande av blandningen föreslås neutral korrigering. Drogmärkning börjar vid 00, följt av en färgkod.

Paletten innehåller nyanser för färgmarkering och en omfattande grupp av Extra Red, som erbjuder trendiga ljusa färger. De kan blandas med basfältet och uppnå unika kombinationer. Serien är betecknad med 4 figurer, det är bättre att välja den nödvändiga färgen enligt album med de målade låsningarna.

Estel Sense de Lux är lämplig för toning av blekt och blekt hår. En väldigt mjuk komposition utan ammoniak bryr sig försiktigt för lockar, ger dem glans, avlägsnar yellowness, vilket ger en bestående och effektiv skugga. Formeln berikas med ett komplex av keratiner, panthenol och härdande oljor av avokado och oliv. Paletten består av 74 färger som kan blandas.

Principen om färgmärkning sammanfaller med Estel Essex-färger, men linjen för mjuk toning är kortare. Nyanser uppdateras ofta, bland de intressanta nya produkterna kan noteras kopparbruna och lila aska toner.

Korrigatorer från Essens-paletten är inte bara lämpliga för att ge färgnyanser, men också för självtillämpning. Du kan skapa effekten av moderiktig pastellfärgning genom att blanda den valda nyansen med krämaktivatorn i lika stora proportioner. För att göra färgen enklare späds blandningen med en neutral korrigeringsenhet.

Regler för att välja rätt nyans

Välj en lämplig färg kommer att hjälpa ett speciellt album med kretsprover, som erbjuds i salongen eller i butiken. Det låter dig jämföra olika nyanser från en grupp. Ljustoner är placerade i palettens övre del, de mörka placeras nedanför.

För blont och mörkt hår

Toning kommer att ge mörkt hår en rikare nyans, kommer att ge intressant lek och varaktig glans, jämförbar med salongrutor. Brinnande brunetter passar svart, blå och svart, mörkbrun, rödbrun eller lila nyanser.

En neutral korrigerare blandad med en aktivator ger en vacker spegelglans utan att ändra huvudhårfärgen. Vid kraftigt grått hår är det värt att prova mörka toner från Essex linje med markering 00.

Ljusbrunt hår kan färgas i samma färg eller prova de ursprungliga färgnyanserna. Tjejer sval färg passar lila, blåaktig, asy nyanser. Smoky Topaz, Silver Pearl, Burgundy ser imponerande ut.

Ljusbrunt hår kan markeras med en korrigering av blå, grön, röd eller lila nyans. Ju mörkare den naturliga färgen desto mindre uttalad färgen.

För blondiner

Blondiner har ett särskilt brett utbud av val. Flickor av varm färg typ kommer att passa toner med guld, beige, brun eller honung nyanser. De kommer att förbättra hårets varma ton och mörkna strängarna något. Att göra färgljuset hjälper till att lägga till en neutral korrektor. Du kan titta på tonerna Vanilj, Karamell, Yantar, Ljus Rosewood.

Mårhåriga tjejer med cool vit eller rosa hud kommer att älska trendiga ashy, silver, pärlemor eller pärltoner. Det är värt att försöka de grundläggande alternativen Metallic, Gentle Lily, Silver Pearl.

Det ser väldigt snygga toningfärger på modegruppen i lila, lila, rosa eller violett färg.

För röd och kastanj

Rött hår ska vara tonat med en speciell Extra Red-serie. Den innehåller ljusa alternativ med koppar, guld, röda moduleringar, levande även de minsta strängarna. De är särskilt resistenta och rik glans.

Lite liven upp färgen hjälper korrigatorer orange eller gul. I en blandning med aktivatorer kommer de att ge låsen en känslig guldglöd. I baspalett är det värt att notera färg med koppar, brunt, honungsmedel. Lämpliga nyanser av ingefära, konjak, granatäpple eller cappuccino, som kan spädas med en neutral korrigerare.

Professionell hårfärg Estelle - ett utmärkt val för självtoning. Den mjuka beredningen belyser inte bara, men återställer även strängarna, ger dem en vacker naturlig glans.

Användbar video

Frisör-färgämne om Estelle toning betyder.

Tonad hårfärg: Den perfekta färgen utan ammoniak

Yana Ilinskaya

Skönhet och livsstil direkt från Europa (Prag, Tjeckien).

Effekterna av uthållig färgning är kända för någon tjej som har experimenterat med hårfärg minst en gång: krullarna blir torra och spröda, kräver intensivvård och konstant tonning av rötterna. Det var därför på en gång det blev populärt nyanser - en magisk icke-ammoniakfärgning, som ändrar hårets nyans utan negativa konsekvenser, och följaktligen tonar hårfärg.

Vi finner ut hur toning skiljer sig från färgning, hur man gör det på rätt sätt, varför det här sättet att få en ny hårfärg passar inte alla och vilken toningskomposition som är bättre att välja om du ändå bestämmer dig för icke-ammoniumfärgning!

Handlingsprincipen för färgfärger

Vanligt hårfärg innehåller i regel ammoniak - en stark substans som förstör hårstrukturen och tvättar bort det naturliga pigmentet från det. Således kommer den artificiella färgen att ersätta den naturliga färgen: det här är hur färgning sker.

Toning hårfärg verkar annorlunda: pigmentet tränger inte in i hårstrukturen, utan omsluter snarare det utanför, vilket ger den nödvändiga nyansen till den naturliga hårfärgen.

Allt om tinting hårfärger: dina frågor - våra svar

Liksom varje skönhetsservice har hårtoning sitt för-och nackdelar. SalonSecret-experter svarade på de mest populära frågorna om denna typ av färgning.

Hur länge slutar toning?

På grund av djup penetration inuti håret, håller ammoniakfärgning lång tid - upp till tre eller fyra veckor, då färgen måste uppdateras - speciellt vid rötterna.

Tidigare toningskompositioner tvättades ganska snabbt, men nu tillåter modern teknik och rätt appliceringsteknik toningfärger att vara upp till 3-5 veckor!

Irina Zhokhova, en stylist och kreativ partner av Redken-varumärket, säger att hållbarheten och ljusstyrkan hos färgfärgen beror på denna viktiga nyans:

"Det rekommenderas att applicera färgfärg på rent, torrt hår. Om håret är våt blir vattnet en naturlig blockerare för färgpigmentet och skuggan kan tvättas mycket snabbare. "

Irina Zhokhova

Var uppmärksam på detta när du toning i skönhetssalongen!

Har toning grå hårmask?

Tintingfärg kan ändra hårfärg i intervallet från en till tre toner, men kompositionen går inte bra med grått hår. Det handlar om handlingsprincipen: På grund av att färgfärgen inte tränger in i hårets hår, blir det grå håret på något sätt ljusare än allt annat hår, även om de kommer att få en annan nyans.

Behöver jag tona växande rötter efter toning?

Vem har inte varit arg minst en gång för det ständiga behovet att tona rötterna växer efter färgning? Toning klarar det här problemet på "en, två, tre!": Tonerfärgens sammansättning tvättas inte bara snabbt, men jämnt, så att inga för lätta eller för mörka rötter förutspås!

Är det möjligt att göra toning efter markering eller ljussättning?

Lättgörande föreningar, speciellt om du applicerar dem inte i en skönhetssalong, men på egen hand ger ofta oönskad yellowness. Att klara det hjälper toningfärg, som kan användas kontinuerligt och samtidigt utan att håret skadas.

Korrekt utvalt verktyg hjälper till att försiktigt justera skuggan, för att bekämpa yellowness och lägga till "värme" eller "kall" till dina lockar.

Är det möjligt att uppnå en naturlig nyans av hår med toning?

Många vågar inte att ammoniakfärgning av rädsla för att bli för ljus eller onaturlig hårfärg. Toning löser också detta problem: På grund av den mjuka påverkan kommer toning att ge en mycket ljus och naturlig nyans av hår - såvida det inte är någon uppgift att "markera" locken med neon!

Är det möjligt att göra toning under graviditeten?

Gravida kvinnor rekommenderas ofta inte att färga håret: de starka ingredienserna i ammoniakfärg kan ha en dålig effekt på barnets hälsa och färgen självt på grund av den "hormonella explosionen" under denna period kan ge ett oväntat resultat - inte för länge eller att donera den färg som anges på förpackning.

Toning påverkar inte barnets välbefinnande, så det kan vara ett utmärkt sätt för förväntade mammor som vill förändra sin bild under denna viktiga livstid!

Finns det många färgalternativ för färgningskompositioner?

Någon tycker att möjligheterna att tona färger är starkt begränsade av en skarp palett. Det här är inte så - de olika nyanserna här är inte mindre levande än i paletten av ammoniakfärger! Du kan välja mellan naturliga toner, och du kan be salong stylisten att blanda något "slags" för en invecklad och ovanlig toning.

Översynen av professionella färger för toning hår

Toning kompositioner är olika - beroende på målen och målen för denna tjänst. Någon vill försöka byta hårets nyans för första gången, någon är nöjd med den naturliga färgen, men vill lägga till ljusstyrka, och någon planerar att behålla färgmättnaden som redan är målad med vanliga färgfärger! Våra experter berättade hur man använder professionella färgade hårfärger.Nästa Artikel
Vitamin A fördelar för hår