Översikt över de mest populära färgtonerna


Tintingfärg är ett perfekt sätt att uppdatera skuggorna på strängarna, ändra den vanliga färgen, gör håret ljus.

Vad är färgerna för toning?

Toningfärger är ammoniakfria ämnen som är godartade och har något lägre motstånd än klassiska permanenta färgämnen. Till antalet fördelar kan säkert tillskrivas:

 • En bred färgpalett;
 • Noggrann inverkan - skada inte strängarnas struktur, torka inte hårets ändar.
 • Säkerhet - Sådana färgämnen kan användas under graviditet och amning.
 • Enkel applicering - innan du applicerar på trådarna måste färgen spädas med ett oxidationsmedel.
 • Ingen obehaglig kemisk lukt.

Det är viktigt! Innan du applicerar någon färg, inklusive färgning, måste du testa för allergier.

Lista över färger med toning effekt

För att välja det bästa toningverktyget, kolla in listan över de mest populära mjuka färgerna, sammanställd av erfarna färgare.

Syoss Oleo Intense

Syoss Oleo Intense kan kallas en av de bästa hårfärgade bläckfärgen. Den innehåller oljor (inklusive arganolja) och olika vitaminer som ger extra omsorg åt strängarna.

 • Feedback: "Jag köpte Syoss Oleo Intense bara för experimentet. Innan dess målade hon länge med resistenta färger, men bestämde sig för att försöka mildare förfaranden. Verktyget är ganska tjockt, flödar inte, det luktar väldigt fint och appliceras bara. Sant att klämma ut oxiden ur röret tog det mycket ansträngning. Nu om kvaliteten på färgning. Färgen kom ut enhetlig, motsvarar helt det förklarade namnet (det tog svart och kastanj) och varar länge. Det grå håret var målat helt och håret blev mjukare och mjukare. "

Evgenia, 32 år gammal

Estel Sense De Luxe

Estel Sense De Luxe är en sparsam målning i Ryssland. Nu är fonderna i detta företag i stor efterfrågan och är närvarande i alla frisörsalonger. Vad som är viktigt skiljer sig denna effektiva professionella färg inte bara av utmärkt kvalitet och hög hållbarhet utan också av rimligt pris. Bedömning av recensioner, tonen håller 8 veckor, håret förblir friskt och silkesligt. Dessutom innehåller den mycket vitaminer och användbar keratin, eftersom Estelfärg är idealisk för tunt, svagt, skadat eller torrt hår.

 • Recension: "Detta är det bästa botemedlet för blekt hår som jag någonsin har provat. Färgen är mjuk, resistent, skadar inte håret. Skuggan visade sig vara mycket vacker, med ett klart överskott. Kvaliteten på detta verktyg är också nöjd. Håret började se mycket bättre ut, fick volymen jag drömde om - effekten är exakt densamma som efter rekonstruktionen. Och det mest intressanta - färgen varade tills nästa färgning! Jag förväntade mig definitivt inte en sådan effekt från ammoniakfärg! I allmänhet gillade jag.

Matrix Socolor Beauty

Professionella dubbingprodukter från det italienska företaget Matrix representeras av en rik palett. Dessa färger används ofta i salonger, eftersom de är fördelaktigt åtskilda från andra konkurrenter tack vare deras låga pris och ökade hållbarhet. En annan viktig fördel med Matrix Socolor Beauty målar är deras sammansättning. Den innehåller ceramider och 3 unika oljor - jojoba, oliv och burdock. Och ytterligare en sak - med det här verktyget kan du gömma ett starkt grått hår i en session.

 • Granskning: "Efter applicering av vidhäftande färgämnen bestämde jag mig för att återvända till Matrix Socolor Beauty. Jag är nöjd med resultaten. Färgen förbrukas mycket sparsamt - en flaska är tillräckligt för långt hår. Den arbetar med oxider från 3 till 12%. Nöjd med den tjocka strukturen, liksom bristen på kemisk lukt. Färgen kom ut väldigt vacker, hölls ganska länge. Håret efter toning blev mjukt och glänsande. "

Matrix Color Sync

Toning cream färg Matrix Color Sync - en annan produkt i företaget, som har stor efterfrågan. Den kan användas inte bara för mild målning, men också för hemlaminering. Verktygets sammansättning innehåller många näringsämnen, eftersom det är lämpligt försvagade, tråkiga, spröda och överdrivna strängar. Det bör också noteras att färgämnet effektivt döljer grå hår. Och i Matrix Color Sync-serien finns det ett färglöst grooming-medel som ger krullarna en glans och jämnhet.

 • Recension: "Först mötte min vän den här färgen, och sedan blev jag knuten till henne." Verktyget är inte billigt, men värt det. Dessutom, för kort hår tillräckligt och ett halvt rör. Den appliceras mycket enkelt, skadar inte strängernas hälsa, orsakar inte allergier och irritationer, har en trevlig lukt. Skuggan visade sig exakt som på förpackningen. Jag hade några gråa hår, men de målade helt över. Håret efter målningen är inte bränt, levande och silkesligt ".

Victoria, 18 år gammal

Londa Professional är en annan bra produkt som gör att du kan tona naturligt eller färgat hår. Med denna färg kan du snabbt uppdatera den befintliga nyansen - verktyget ger ditt hårdjup och multidimensionality och klarar av grå procent med 50%. En annan viktig faktor är vax och naturligt keratin. Båda dessa komponenter gör håret mindre poröst och hjälper till att hantera delade ändar. Bland de andra fördelarna med färgämnena i detta företag kan man säkert tillskriva det överkomliga priset, en mångsidig färgpalett (mer än 40 ljusa och mörka nyanser) och en lämplig form av frisättning. Verktyget strömmar absolut inte och flätar jämnt varje hår, vilket underlättar förfarandet för hemfärgning.

Det är viktigt! En ljus oxidant kommer i ljusa nyanser av färgämne, så de är inte lämpliga för initialt torrt och svagt hår.

 • Recension: "Londa Professional är en riktig hitta för mina smala och sektionsgenererade strängar. Jag målar det inte så länge sedan, men jag kunde redan förstå - det här är det bästa av färger. Först tillåter verktyget dig att måla övervuxna rötter utan att använda ett ljuspulver, vilket jag är mycket glad över. För det andra förstör inte strukturen alls - hårkvaliteten efter toning har blivit flera gånger bättre. Färgning är lätt, tar 30 minuter. Tonen varar mycket länge. "

Vill du byta färg utan den minsta skadan för hårets hälsa? Var noga med att köpa icke-ammoniak från Kapous! Sammansättningen av denna professionella icke-ammoniakfärg innehåller vitaminer och regenererande oljor (argan och jojoba) som inte bara skadar håret utan också ger dem extra försiktighet. Dessutom innehåller dessa produkter inte parabener eller skadliga SLS. Kapusfärger är lämpliga för både salong och hushållning, men det är rekommenderat att börja bekanta med det från salongen. Det är en erfaren mästare som kommer att kunna bestämma proportionerna av tonic och oxidant som passar ditt hår.

 • Recension: "Jag har tonat mitt hår länge. För mig själv valde Kapus - utan ammoniakfärg, som passar bra på håret, brinner inte huden och har ingen obehaglig kemisk lukt. I slutet av målningen appliceras nödvändigtvis en fuktgivande balm av samma företag. Resultaten är fantastiska - håret har blivit mycket mjukare vid beröringen, färgen kom ut ljus och slät, de verkade skina. Jag rekommenderade det till min kollega - hon är också mycket nöjd. Var försiktig!

Se även: Betyg av ammoniakfria hårfärger - listan över de bästa

Wella färgkontakt

En populär färgfärg som gör det enkelt att byta skuggor av strängarna. Den unika sammansättningen av produkten bidrar till utjämning och utjämning av varje hår, vilket säkert kommer att vara ägare av styggt hår. Wella Color Touch erbjuder också ett stort utbud av olika nyanser - här finns en blond utan yellowness och många ljusa färger. En annan viktig fördel är att keratin, en speciell substans som skyddar strängar mot kraftig fuktförlust, är baserad på denna lösning.

 • Testimonial: "Jag har använt Wella Color Touch i flera år nu, från tunna färger blir mitt tunna hår till torrt halm. Jag blandar färgämnet med en 3% emulsion, applicera den på ett fuktigt hår och vänta 25 minuter. Sedan lägger jag lite vatten i min handflata och slår samman kompositionen. Jag sitter med detta skum i 5-7 minuter, och tvätta sedan med vatten. Denna applikationsteknik rekommenderades till mig av en professionell mästare. Du vet att hon helt rättfärdigar sig själv. Färgen är jämn, varar lite över en månad och håret lider inte alls. "

Tips för färgning av hårfärgad färg Wella Color Touch:

Denna toningfärg skiljer sig från den mjuka sparsamma åtgärden. Det kan användas så ofta som nödvändigt - håret kommer inte att påverkas, men kommer bara att ersätta skuggan. Fördelen med ett brett sortiment gör att du kan göra det! Kompositionen omfattar inte peroxid och ammoniak, så det envelopes bara strängarna och ger en ljus glans. Dessutom eliminerar Majirel grå hår, vilket är otroligt viktigt.

 • Granskning: "Jag har alltid blivit målade i blond, för att med toningprocessen ha varit bekant under lång tid. Nyligen faller mitt val alltmer på färgen Mazhirel. Tillverkaren hävdar att den innehåller UV-filter, torkar inte ut håret och ger en bestående färg. I princip är allt just det. Jag är väldigt nöjd! Kompositionen blandas lätt och blir tjock, vilket är mycket lämpligt för självtillämpning. Strängar efter proceduren är inte förvirrade, de förbli mjuka och fuktiga. När du använder speciella schampon, varar färgen i ungefär en månad. "

Garnier Color Shine

Garniers Color Shine är ett oljebaserat färgämne som ger vacker hårfärg, maskerar grått hår och ger extravård. Efter att ha använt detta färgämne blir håret glänsande och silkeslen, lätt att kamma och mindre splittrad. Allt detta görs genom den naturliga kompositionen, som är baserad på tranbärsekstrakt och närande oljor.

Tips! Använda Garnier Color Shine kan inte bara tonat hår i rätt nyans, utan också korrigera resultatet av misslyckad färgning med andra droger.

 • Recension: "Desperat för förändring, gick jag genast till affären för hårfärg. Men av någon anledning var hon rädd för att måla med ett bestående botemedel. Köpt Garnier Color Shine - en mild toningpreparat som innehåller naturlig argonolja. Resultaten av färgningen har glädje - håret har blivit ljus, glänsande och otroligt mjuk. Färgen försvann på ungefär en månad, vilket gjorde att håret kan ommålas i en helt annan nyans. I allmänhet är detta det perfekta verktyget för modedesök. "

Valeria, 24 år gammal

Schwarzkopf Nectra Color

Behöver du den bästa färgfärgen? Ta en bra titt på linjen med mjuka krämfärger Nectra Color, vars huvudsakliga skillnad är extremt hög hållbarhet. Och pigmentet varar ungefär en månad! Samtidigt innehåller produkten inte en droppe ammoniak eller dess derivat. Han ersattes av olja och blomnektar.

 • Testimonial: "Jag började använda Nectra Color under graviditet och amning, men jag kunde inte byta till ett annat färgämne. Verktyget passar mig helt. Det målar över gråa hår, torkar inte ut krullarna, varar mer än 3 veckor under skick av shampooing efter 2 dagar. Ja, och den här färgen är ganska billig. Samtidigt innehåller paketet allt du behöver för att måla. "

Schwarzkopf Essential Color

Viktig färg från Schwarzkopf är en mild färg som är designade för att tona håret hemma. Verktyget har en ganska tjock konsistens, så den kan appliceras direkt från flaskan för blandning. Färgen innehåller närande och regenererande komponenter - naturliga oljor, teextrakt och litchi.

 • Recension: "Den största fördelen med denna färg är dess respekt för håret - de delar inte alls och ser 100% full. Produkten luktar väldigt snäll, en fuktgivande balm ingår. Om du har grått hår, måste du hålla det lite längre, men jag kom experimentellt. Färgen förblev ljus i ca 3 veckor - för mig är det lämpligt, eftersom du fortfarande måste tona de vuxna rötterna. "

Pallett är ett utmärkt färgfärg med hög kvalitet och låg kostnad. Paletten innehåller 20 olika nyanser - ljus, mättad, beständig. Bland komponenterna i färg - vitaminer i grupp B, som återställer håret efter färgning.

 • Granskning: "Jag älskar att byta skuggning av hår, men du kommer inte att experimentera med långvariga färgämnen. Det är bra att palatfärgsprodukter säljs. Med hjälp hade jag kunnat lätta mörkbrun färg för flera ställen. Jag gillar verkligen att trådarna efter ett sådant förfarande inte faller ut, inte dela upp, ser väldigt vackert ut. Det slogs också på att färgen på förpackningen helt sammanföll med resultatet. Bra färg - jag rekommenderar. "

För toning strängar tillverkar Faberlik en hel serie ammoniakfria krämfärger med hög hållbarhet och oöverträffad kvalitet. Produktens sammansättning är naturlig, och färgpaletten är ganska bred.

 • Testimonial: "Jag har aldrig använt verktygen i detta företag, men en gång gav en vän mig ett rör utan ammoniakfärg och insisterade på att jag skulle måla den. Jag är öppen för alla experiment, så jag ordnade med glädje en salong hemma. Färgen var en frostig kastanj - rik, mycket ljus och otroligt snygg. Du vet, den här färgen var perfekt för mig. Det kombinerar alla kvaliteter som jag uppskattar (tillgänglighet, hållbarhet, säkerhet). Nu tänker jag på att byta helt till godartade droger. "

Concept Profy touch

Concept Profy touch är ett ganska vanligt färgfärg med europeiska kvalitetscertifikat. Basen för detta verktyg är extremt användbara komponenter - glukos, ViPL-komplex, cedarolja, vitamin C, kitosan etc. Alla bidrar till ytterligare fukt och näring av håret.

 • Granskning: "Jag gjorde uppmärksamhet i mer än ett år, men när jag märkte att kvaliteten på mitt hår inte förändrades till det bättre började jag leta efter ett säkrare alternativ. Mästaren rekommenderade att ersätta resistenta färger färgade. Naturligtvis måste de användas lite oftare, men håret har blivit mjukt, starkt och glänsande. Dessutom började krullarna bli mindre feta - det här är också ett stort plus. Och för att spara mina hårda tips, använder jag regelbundet en fuktgivande spray. "

L'Oreal Casting Creme Gloss

Professionella produkter från L'Oreal representeras av flera rader på en gång. En av dem är Casting Creme Gloss, vars palett representeras av många attraktiva nyanser. Färger i denna serie innehåller både kemiska och naturliga ingredienser (oljor och kunglig gelé). På grund av denna sammansättning skadar färgen inte håret lika mycket som till exempel ammoniak. Ingår är en speciell fuktgivande balm som ger grundläggande vård. Den enda nackdelen - Casting Creme Gloss kan inte måla ett stort antal gråhår.

 • Recension: "Casting Creme Gloss har ingen otålig kemisk lukt, spreds inte och ger dig möjlighet att effektivt tonat jämnt grått hår. Det tvättas snabbt av huden, men det håller på håret i minst 1 månad. Jag är nöjd med detta verktyg - och kvalitet, pris och noggrann påverkan, och hur mina strängar ser efter toning. Förresten, jag försökte skuggan av svart vanilj - färgen visade sig vara densamma som i figuren. "

L'Oreal Professionnel Dia Richesse

Nästa produkt av varumärket är L'Oreal Professionnel Diarichesse ammoniakfri färgfärg, presenterad i naturliga färger. Ett karakteristiskt drag hos dessa fonder är den fullständiga frånvaron av effekten av återvunna rötter. Toningfilm bildad på trådarna efter applicering av kompositionen, täcker håret försiktigt och jämnt. Detta döljer helt övergången mellan färgerna.

 • Recension: "Om du bryr dig om ditt hårs hälsa, sluta med det här tintningsverktyget. Jag använder den i mer än ett år - jag har redan försökt flera nyanser. Alla av dem ger utmärkta och vackra resultat. Färgen tvättas först efter 2 månader, den passar mig perfekt. Naturligtvis är det här verktyget inte lämpligt för en grundläggande förändring av skuggan. Men med det kan du anpassa och förbättra den befintliga färgen. Hår efter applicering Professionnel Dia Richesse ser bara vacker ut. Jag rekommenderar det till alla! "

L'Oreal Professionnel Inoa

L'Oreal Professionnel Inoa är en mjuk färgfärg som fyller perfekt med grått hår och har ett ganska högt motstånd. Och viktigast av allt - detta verktyg skadar inte hårets tillstånd. Den består av flera naturliga oljor som gör håret mjukt, starkt och glänsande.

 • Granskning: "I mitt liv har jag provat ett stort antal färger, men i det närmaste föredrar jag att tona mitt hår med icke-invasiva medel. En av dem är Professionnel Inoa av L'Oreal. Målet är bara bra - det innehåller olja, som har en fuktgivande effekt. Kanske, av alla färger i L'Oreal är det bäst. "

Veronica, 19 år gammal

L'Oreal Professionnel Dialight

Företagets sista utväg är L'Oreal Professionnel Dialight. Detta är en mild färg som är avsedd för toning av skadat och överkänsligt hår. Basen för detta färgämne är ett surt pH, vilket ger effekten av laminering. Dialight perfekt uppdaterar hårfärg, eftersom det ganska ofta används i salonger för ombra och balayazha.

 • Recension: "Efter att ha läst recensioner på Internet bestämde jag mig för att köpa Dialore-färg från Loreal. Verktyget är bara perfekt! Jag försökte pärlskuggan och mjölkad sorbet - färgen är slät, ljus, ihållande och vacker. Färgen målar helt övervuxna rötter och kräver inte användning av en klarare. "

Hur tona hår, se här.

Som du kan se, toning färger representeras av ett ganska brett utbud och förtjänar närmaste uppmärksamhet av moderna fashionistas. Efter att ha granskat graden av schampon för färgat hår kan du enkelt välja det bästa verktyget och följa hårets hår enligt alla regler och föreskrifter.

Se även: regler för toning och hårvård (video):

Hårfärgning: typer och funktioner

Byte av hårfärg är ett viktigt steg, men inte varje kvinna är redo att drastiskt ändra bild och stil. Resultatet beror på rätt val av medel och teknik för färgning. Och för att prova på en ny bild och inte skada håret, försök toning.

Vad är toning

Denna procedur är hårfärgning med instabila och sparsamma medel, varav en del av vilken ammoniak finns i en minimal mängd eller är helt frånvarande. Det ger dig möjlighet att prova olika nyanser före en radikal förändring av hårfärgen.

När gör toning:

 • Att ändra hårfärgen till flera toner.
 • Att byta hårfärg utan mörkare och lättnad, till exempel: ge en gyllene nyans till brunt hår.
 • För att betona en naturlig nyans gör du det mer intensivt eller uppdaterar färgen.
 • Om grått hår inte är mer än 40%, återställs deras naturliga färg.
 • Som en extra omhändertagande av håret efter uthållig färgning.
 • Efter blekning eller markering, för att jämnt ut färgen, återställa och stärka försvagat hår.

Hur skiljer hårfärgning från vidhärdande färgning?

Den största skillnaden i sparsam handling - pigmentet är fixerat på hårets yta och tränger inte in i djupet. Därför tvättas en ny nyans snabbt och skadar inte hårstrukturen.

Fördelar och nackdelar

 • Hår efter toning förblir friskt och intakt, eftersom verktyget inte tränger in i håret.
 • Förfarandet är lämpligt för dem som gillar att experimentera, eftersom den nya nyansen varar från flera dagar till 2 månader.
 • Gränsen mellan hårrötterna och färgningszonen är inte märkbar.
 • Många toningprodukter innehåller vårdande ingredienser som gör håret friskt och vackert.
 • Eftersom pigmentet snabbt tvättas ut, är det nödvändigt att regelbundet tona håret.
 • Radikalt ändra färgen är omöjlig.
 • Resultatet beror på bashårfärgen. Toning betyder faller vackert och naturligt bara på jämnt färgat hår. I annat fall visas på skärmen skarpa färgövergångar, med betoning på den felaktiga frisyren.

Kostnaden för toning beror på flera faktorer - hårets längd och tjocklek, teknikens komplexitet och de medel som valts.

Intensiv. Sådana formuleringar innehåller oxidationsbeståndsdelar som ger mer intensiv och långvarig färgning. Resultatet sparas upp till flera månader. Denna teknik är vald när de vill lysa håret 1 ton eller göra dem några toner mörkare. För intensiv hårfärgning kommer det att behövas halvfasta färgämnen.

Gentle. Färgen håller på håret från 2 till 4 veckor, för att behålla effekten av toning, måste proceduren upprepas ofta. Som ett färgämne med ammoniakfri färg och tonik.

Lätt. Pigmentet tvättas av efter det första hårtvättet. För en lätt toning använda ett antal kosmetika - schampo, spray, balsam, mascara, kritor, naturliga färgämnen (kamomill, te, etc.).

Toningprodukter

kosmetisk

Det mest prisvärda och populära tintverktyget. Skäms inte av shampoos rika färg, efter att den har använts, blir krullarna bara en ljus nyans. Med det kan du neutralisera den obehagliga nyansen efter ett misslyckat experiment med hår. De mest populära schamponerna från L'Oreal och Kapous.

Denna grupp av medel är avsedd för omedelbar effekt, vilket uppträder omedelbart efter ansökan. En liknande produkt finns i produktlinjen i varumärket L'Oreal - MagicRetouch spray. Verktyget ger färgning av återvunna rötter eller gråsträngar. Jag rekommenderar att du använder den mellan resistent färgning.

Kombinerar egenskaperna hos två produkter - för styling och tonning av hår. Det är väldigt lätt att applicera moussen, eftersom den inte flyter. Bland alla medel anses mousse vara den säkraste, eftersom ett oväntat resultat utesluts. Den enda nackdelen - moussen tvättades snabbt av. När du väljer ett färgämne är det viktigt att du inte förväxlar den med en färgmousse. Det produceras av varumärken som:

Detta är en speciell halvfast färg. Även efter flera toningförfaranden förblir håret friskt och intakt. Effekten kvarstår i flera månader. En sådan produkt tillverkas av varumärkena Estel och Matrix. Måla Estelle erkänd av experter som den mest skonsamma.

Balm och balsam.

Perfekt för hemmabruk. Resultatet efter proceduren lagras upp till 1 månad. Den mest populära balsam från företaget Rocolor. Nackdelar - en liten palett.

Det finns också nyanser av balsams i professionella linjer: Concept, Estel, Kapous, Londa.

Toning masker är en bra hitta för dem som är nöjda med curls naturliga färg, men jag vill uppdatera det, lägga till sken och vitalitet. Masken kan appliceras efter färgning, i så fall blir färgen den mest naturliga. De mest eftertraktade varumärkena är Nouvelle, Inebrya, Estel och Schwarzkopf.

Naturliga färgämnen

 • Kamomill avkok. Perfekt för blont hår. Resultatet är en vacker och gyllene nyans.
 • Valnötbaserade produkter passar bäst för ägarna av brunt hår. Håret blir nyans från gyllene till kastanj.
 • Broth lök skål ägare använder grått hår för att bli av med blekta strängar.
 • Citronsaft perfekt lyser krullarna och ger dem glans. Verktyget är bättre att inte använda med torra och spröda lockar.
 • Henna och Basma är de bästa naturliga färgerna. De är allergivänliga och säkra. Ju längre tid att hålla kompositionen på håret, desto rikare blir skuggan - från gyllene till blå-svarta.

Henna tränger inte in i hårstrukturen, men resultatet av toning sträcker sig upp till flera månader. Pulvret har också en bra effekt på hårets tillstånd: det ger näring och ger det glans. Användningen av basma i sin rena form kan leda till en grönaktig färg. Därför blandas det vanligen med henna för att få olika nyanser.

Toning teknik, foto före och efter

Mörkt hår

Ändra färgen eller lätta det mörka håret inte fungerar, du kan bara ge dem en djupare och mer mättad färg. Det enklaste sättet att uppnå choklad, rött, koppar eller lila nyanser. För detta ändamål används intensiv toning av hår med icke-ammoniakfärg eller tintbalsam. Också lämpliga och naturliga läkemedel - henna och basma.

Blont hår

Blondiner var i den mest fördelaktiga situationen, eftersom man med toning kan ge hår någon nyans. De mest populära färgerna är silver, ask, koppar, beige, gyllene och till och med en mörk palett. Du kan också få extraordinära och ljusa nyanser - rosa, blå eller lila. För detta passar några toning alternativ.

Ljusbrunt hår

Brunt hår som är lämpligt för tonning är inte lika bra som ljus, men inte så svårt som mörkt. De kan tändas eller mörkas med flera toner. För proceduren passar alla medel utom schampo.

Svart hår

I detta fall används endast ammoniakfri färg, med vilken de ger en ljusblå nyans eller återställer en rik svart färg efter bestående färgning.

Gråt hår

Toningmedel kommer inte att kunna måla över grått hår, men bara ge ljusa strängar en nyans. Det är bäst att välja gyllene eller askiga färger. Efter proceduren kommer håret att få effekten av att lyfta fram. Mörka toner gör grå hår mer synligt.

Efter uppmärksamhet, missfärgning och färgning

Efter komplexa färgmetoder (balayazh) och markering (klorering), är det ibland nödvändigt att justera hårfärgen något. Alla toningalternativ är lämpliga för detta.

Vanligtvis visas det efter markering eller missfärgning. Du kan bekämpa det bara med hjälp av intensiv toning. Kosmetiken bör väljas med särskild vård, annars blir det en smutsig nyans med en grön nyans. Neutralisera den gula färgen kan vara en liten lila tonen. Ju mindre gula på strängarna desto kortare är procedurens varaktighet.

Ta bort orange eller kopparskugga.

Motvikt för röda och koppar nyanser är den blå och blågrön färg som finns i tonen "ask".

Ta bort röda och gröna nyanser.

Röda eller gröna nyanser på håret - en anledning att konsultera en specialist, som hemma för att neutralisera denna effekt är svår. Röd toner elimineras med hjälp av grönt. Med samma princip väljs en nyans för korrigering av en grön ton - med hjälp av rött. Proceduren utförs professionell icke-ammoniakfärg.

Få en askfärg

Beroende på källdata är färgens färgton vald. Det kan vara ljus eller mörk aska.

Intensiv toning är lämplig för mörkt hår, du måste välja nyanser från den maximala kalla paletten. Helst 1-2 toner mörkare än din egen. Undantaget är om ditt hår är initialt mättat rött eller kopparfärg. Först måste du tvätta av skuggan, göra den mindre mättad och sedan utföra toning.

För blond teknik är det lättare - du kan använda shampoo eller balsam med tonande effekt i ashyton.

Toning hår hemma

Det är önskvärt att utföra proceduren endast på friskt hår och välj en nyans, styrd av speciella tabeller som matchar hårfärg och kosmetikk. Innan proceduren läs noga igenom bruksanvisningen.

processen:

 • bära handskar;
 • Applicera en fet kräm i ansiktet där förening kan få, rengör huden efter att färgen blir lättare.
 • pressa produkten på handen, applicera på håret och sprida jämnt över hela längden;
 • Procedurens varaktighet anges i instruktionerna, ju längre du håller kompositionen desto intensivare kommer skuggan att vara;
 • skölj av med rent, varmt vatten.

Så tvättar du tintningsmedel

Först sortera det ut - du behöver verkligen tvätta en ny nyans, för efter en kort tid kommer den att försvinna i sig. Från resultaten av färgning bli av med i följande fall:

 • En ny nyans är absolut inte lämplig för dig;
 • Skuggan tvättas inte av estetiskt (för svart och rött).

För att återställa den naturliga färgen finns det flera sätt:

 • den mest skonsamma tvätten för färgämnen;
 • Amerikansk schampo;
 • schampo;
 • hårmaskor;

Amerikansk schampo. I den färdiga formen säljer den inte, men du kan själv göra det. Blanda 1 del av pulver för förtydligande och 1 del av schampo. Blandningen appliceras på rent, vått hår, snabbt skum och masserar hela tiden håret. Det är viktigt att ständigt kontrollera effekten på trådarna, skölj och applicera balsam. Varaktighet beror på önskad effekt.

Masker. Du kan använda en mask av yoghurt med låg fetthalt eller baserat på vegetabiliska oljor - olivolja, solros eller burdock. De blandas med äppeljuice.

Om du behöver tvätta av färgen från blont hår. Köp en speciell, mild syraavlägsare.

Det mest radikala sättet är att använda resistent färg. Denna metod är endast lämplig om du tonade ditt hår i en ton som är så nära naturlig som möjligt.

Toning är ett effektivt förfarande som ger håruttryck och hälsosam glans. Det viktigaste är att följa instruktionerna och rekommendationerna från mästaren och resultatet kommer säkert att märkas och uppskattas av alla runt.

Tonad hårfärg: Den perfekta färgen utan ammoniak

Yana Ilinskaya

Skönhet och livsstil direkt från Europa (Prag, Tjeckien).

Effekterna av uthållig färgning är kända för någon tjej som har experimenterat med hårfärg minst en gång: krullarna blir torra och spröda, kräver intensivvård och konstant tonning av rötterna. Det var därför på en gång det blev populärt nyanser - en magisk icke-ammoniakfärgning, som ändrar hårets nyans utan negativa konsekvenser, och följaktligen tonar hårfärg.

Vi finner ut hur toning skiljer sig från färgning, hur man gör det på rätt sätt, varför det här sättet att få en ny hårfärg passar inte alla och vilken toningskomposition som är bättre att välja om du ändå bestämmer dig för icke-ammoniumfärgning!

Handlingsprincipen för färgfärger

Vanligt hårfärg innehåller i regel ammoniak - en stark substans som förstör hårstrukturen och tvättar bort det naturliga pigmentet från det. Således kommer den artificiella färgen att ersätta den naturliga färgen: det här är hur färgning sker.

Toning hårfärg verkar annorlunda: pigmentet tränger inte in i hårstrukturen, utan omsluter snarare det utanför, vilket ger den nödvändiga nyansen till den naturliga hårfärgen.

Allt om tinting hårfärger: dina frågor - våra svar

Liksom varje skönhetsservice har hårtoning sitt för-och nackdelar. SalonSecret-experter svarade på de mest populära frågorna om denna typ av färgning.

Hur länge slutar toning?

På grund av djup penetration inuti håret, håller ammoniakfärgning lång tid - upp till tre eller fyra veckor, då färgen måste uppdateras - speciellt vid rötterna.

Tidigare toningskompositioner tvättades ganska snabbt, men nu tillåter modern teknik och rätt appliceringsteknik toningfärger att vara upp till 3-5 veckor!

Irina Zhokhova, en stylist och kreativ partner av Redken-varumärket, säger att hållbarheten och ljusstyrkan hos färgfärgen beror på denna viktiga nyans:

"Det rekommenderas att applicera färgfärg på rent, torrt hår. Om håret är våt blir vattnet en naturlig blockerare för färgpigmentet och skuggan kan tvättas mycket snabbare. "

Irina Zhokhova

Var uppmärksam på detta när du toning i skönhetssalongen!

Har toning grå hårmask?

Tintingfärg kan ändra hårfärg i intervallet från en till tre toner, men kompositionen går inte bra med grått hår. Det handlar om handlingsprincipen: På grund av att färgfärgen inte tränger in i hårets hår, blir det grå håret på något sätt ljusare än allt annat hår, även om de kommer att få en annan nyans.

Behöver jag tona växande rötter efter toning?

Vem har inte varit arg minst en gång för det ständiga behovet att tona rötterna växer efter färgning? Toning klarar det här problemet på "en, två, tre!": Tonerfärgens sammansättning tvättas inte bara snabbt, men jämnt, så att inga för lätta eller för mörka rötter förutspås!

Är det möjligt att göra toning efter markering eller ljussättning?

Lättgörande föreningar, speciellt om du applicerar dem inte i en skönhetssalong, men på egen hand ger ofta oönskad yellowness. Att klara det hjälper toningfärg, som kan användas kontinuerligt och samtidigt utan att håret skadas.

Korrekt utvalt verktyg hjälper till att försiktigt justera skuggan, för att bekämpa yellowness och lägga till "värme" eller "kall" till dina lockar.

Är det möjligt att uppnå en naturlig nyans av hår med toning?

Många vågar inte att ammoniakfärgning av rädsla för att bli för ljus eller onaturlig hårfärg. Toning löser också detta problem: På grund av den mjuka påverkan kommer toning att ge en mycket ljus och naturlig nyans av hår - såvida det inte är någon uppgift att "markera" locken med neon!

Är det möjligt att göra toning under graviditeten?

Gravida kvinnor rekommenderas ofta inte att färga håret: de starka ingredienserna i ammoniakfärg kan ha en dålig effekt på barnets hälsa och färgen självt på grund av den "hormonella explosionen" under denna period kan ge ett oväntat resultat - inte för länge eller att donera den färg som anges på förpackning.

Toning påverkar inte barnets välbefinnande, så det kan vara ett utmärkt sätt för förväntade mammor som vill förändra sin bild under denna viktiga livstid!

Finns det många färgalternativ för färgningskompositioner?

Någon tycker att möjligheterna att tona färger är starkt begränsade av en skarp palett. Det här är inte så - de olika nyanserna här är inte mindre levande än i paletten av ammoniakfärger! Du kan välja mellan naturliga toner, och du kan be salong stylisten att blanda något "slags" för en invecklad och ovanlig toning.

Översynen av professionella färger för toning hår

Toning kompositioner är olika - beroende på målen och målen för denna tjänst. Någon vill försöka byta hårets nyans för första gången, någon är nöjd med den naturliga färgen, men vill lägga till ljusstyrka, och någon planerar att behålla färgmättnaden som redan är målad med vanliga färgfärger! Våra experter berättade hur man använder professionella färgade hårfärger.

Hårfärg

Tintingfärg är en säker kosmetisk produkt med vilken du kan ändra hårets nyans och ge det ett hälsosamt utseende. Sammansättningen innehåller oftast inte ammoniak, så det är helt ofarligt och har inga kontraindikationer.

Hår toning är ett bra alternativ till fullfärg. Anledningen till sådan popularitet är att färgen för toning är säker, liksom förfarandet självt. Med hjälp av toning kan du uppdatera bilden, göra den original och ge ditt hår en hälsosam utseende.

Kapous

Denna produkt har en mild inverkan på håret, eftersom det har en icke-ammoniakkomposition. För att få en ljus nyans lyser första strängar pulveret från samma tillverkare och bereder sedan färgen i ett förhållande av 1: 2 = tonic: oxidant.

Färgfärgen innehåller flera ljustoner.

Och även om färgen är lämplig för hemmabruk, är det bäst att söka hjälp från en erfaren mästare. Han kommer att kunna föreslå proportioner och berätta hur man använder färgen hemma. Färgen är baserad på burdockolja. Det fungerar som en fytoaktivator. innehåller:

Londa professionell

Denna färg bidrar till intensiv toning, vilket ger ett friskt utseende till trådens färg. De aktiva ingredienserna i produkterna gör den naturliga tonen djup och ger en mångdimensionell nyans till de färgade lockarna. Färgen klarar effektivt 50% grå. Kompositionen innehåller vax och keratin. De eliminerar porositet och splittrade ändar.

I linjen finns 41 skuggar. Vid applicering av färgen fördelas den lätt genom håret.

Matrix Socolor Beauty

Detta är en professionell färgfärg som utvecklats av det italienska företaget Matrix. Den har en rik palett av färger, bland vilka det finns både naturliga och ljusa nyanser. Funktion av produkten - lågt pris och hög hållbarhet.

Dessutom har färgmatrisen en naturlig komposition, så det finns inga kontraindikationer.

Sammansättningen innehåller ceramider och 3 unika oljor: jojoba, oliver och burdock. Färgämnen är perfekt för kvinnor som i ett förfarande vill bli av med grå hår. Applicera färg för att torka håret, skölj av efter 10-20 minuter.

L'Oreal

Detta verktyg är perfekt för hemtoning. Det innehåller inte ammoniak, så färgen har inga kontraindikationer. Dessutom gör den en rik hårskugga, dess aktiva ingredienser förstärker strängarna, ger en hälsosam glöd. Färgets formel bryter omsorgsfullt om strängarna och mättar dem med näringsämnen.

Följande komponenter användes i utvecklingen:

Applicera färg på våta strängar och tvätta på 10-15 minuter med rinnande vatten.

Keune

Detta är en ammoniakfri toningskomposition som gör att du kan behålla färgfasthet upp till 8-12 huvudtvättcykler. Så det här målaralternativet bör hänföras till hållbar toning. Tvätta skuggan sker gradvis. Basen erhållna lila-plommonpigment som gör att du kan få vackra, coola färger. Paletten har 40 nyanser som rekommenderas för att ge en naturlig, cool nyans till ljussträngar.

På grund av den tjocka konsistensen av färg, uppnås den bekväma tillämpningen hemma. Håll kompositionen i 20 minuter. Efter toning håret ökar deras glans, och strukturen är komprimerad.

Om du använder den klara färglösa färgtonen i denna serie kan du återuppliva hårfärgen, förbättra glansen, öka jämnheten och göra krullarna lydiga.

Kompositionen innehåller följande komponenter:

Estel

Kosmetisk färg för att tona håret Estelle bättre att köpa i en specialbutik. På paletten finns cirka 70 nyanser. Det finns både naturliga och ljusa, mörka toner. Färgen är helt ofarlig och har ingen kontraindikationer, eftersom det inte finns någon ammoniak i kompositionen.

Kompositionen innehåller komponenter såsom keratin, plommonekstrakt och avokadoolja. Tack vare dem blir håret lydigt, slätt och silkeslen. Applicera produkten på våthår, och tvätta om 20-25 minuter med rinnande vatten.

Wella färgkontakt

Detta är en populär färgfärg, med vilken du snabbt kan byta skuggning av hår. Den har en unik komposition som smälter och smidar varje hår, vilket uppskattas särskilt av tjejer med stygga krullar. På paletten finns ett brett utbud av nyanser: blont utan yellowness, ljusa, bruna toner. Kärnan i produkten är keratin.

Välj en högfärgad färgfärg - är en svår sak. Det är viktigt att noggrant studera produktkompositionen, för att inte orsaka ännu större skada på locken och samtidigt få den nödvändiga nyansen. Och innan du använder färgen är det absolut nödvändigt att utföra ett allergitest för att förhindra de obehagliga effekterna av toning.

Hur man väljer en nyans för toning från Estelle färgpalett?

Mark Estel - en av ledarna inom hårfärgning.

Sortimentet erbjuder flera färgalternativ för intensiva och skonsamma förfaranden.

De används för att fräscha färgen på naturliga, färgade eller blekta strängar.

Den valda nyansen varar 3-4 veckor, återställer och skyddar locken, vilket påverkar hårstrukturen försiktigt.

Palett av målar Estelle för färgning

Estelles professionella linje innehåller 2 färger som är lämpliga för mjuk och intensiv toning. De är berikade med keratinkomplex, gröna teextrakt och guarana frön. Färgämnets sammansättning innefattar inte ammoniak, innan arbetet blandas den valda tonen med en aktivator från Estelle-linjen.

Estel Essex är en förberedelse för intensiv toning av naturligt eller färgat hår. Paletten är väldigt rik, den innehåller 114 nyanser, uppdelade i grupper. Var och en är märkt med en 2-siffrig kod. Den första betecknar gruppen, den andra - namnet på färgen. Primärfärgerna är indelade i följande kategorier:

 • svart (1);
 • mörkbrunhårig (3);
 • brunhårig (4);
 • ljusbrun (5);
 • mörkblond (6);
 • medelblond (7);
 • ljusblond (8);
 • blond (9);
 • ljusblond (10).

Färger markeras med siffror från 0 till 77. Ju mörkare och rikare färgen desto större siffra. För maskering av grått hår lämplig färg med märkning 00.

Den separata gruppen innehåller korrigatorer som kan blandas med varandra eller läggas till basfärgen för att ge intressanta nyanser. För förtydligande av blandningen föreslås neutral korrigering. Drogmärkning börjar vid 00, följt av en färgkod.

Paletten innehåller nyanser för färgmarkering och en omfattande grupp av Extra Red, som erbjuder trendiga ljusa färger. De kan blandas med basfältet och uppnå unika kombinationer. Serien är betecknad med 4 figurer, det är bättre att välja den nödvändiga färgen enligt album med de målade låsningarna.

Estel Sense de Lux är lämplig för toning av blekt och blekt hår. En väldigt mjuk komposition utan ammoniak bryr sig försiktigt för lockar, ger dem glans, avlägsnar yellowness, vilket ger en bestående och effektiv skugga. Formeln berikas med ett komplex av keratiner, panthenol och härdande oljor av avokado och oliv. Paletten består av 74 färger som kan blandas.

Principen om färgmärkning sammanfaller med Estel Essex-färger, men linjen för mjuk toning är kortare. Nyanser uppdateras ofta, bland de intressanta nya produkterna kan noteras kopparbruna och lila aska toner.

Korrigatorer från Essens-paletten är inte bara lämpliga för att ge färgnyanser, men också för självtillämpning. Du kan skapa effekten av moderiktig pastellfärgning genom att blanda den valda nyansen med krämaktivatorn i lika stora proportioner. För att göra färgen enklare späds blandningen med en neutral korrigeringsenhet.

Regler för att välja rätt nyans

Välj en lämplig färg kommer att hjälpa ett speciellt album med kretsprover, som erbjuds i salongen eller i butiken. Det låter dig jämföra olika nyanser från en grupp. Ljustoner är placerade i palettens övre del, de mörka placeras nedanför.

För blont och mörkt hår

Toning kommer att ge mörkt hår en rikare nyans, kommer att ge intressant lek och varaktig glans, jämförbar med salongrutor. Brinnande brunetter passar svart, blå och svart, mörkbrun, rödbrun eller lila nyanser.

En neutral korrigerare blandad med en aktivator ger en vacker spegelglans utan att ändra huvudhårfärgen. Vid kraftigt grått hår är det värt att prova mörka toner från Essex linje med markering 00.

Ljusbrunt hår kan färgas i samma färg eller prova de ursprungliga färgnyanserna. Tjejer sval färg passar lila, blåaktig, asy nyanser. Smoky Topaz, Silver Pearl, Burgundy ser imponerande ut.

Ljusbrunt hår kan markeras med en korrigering av blå, grön, röd eller lila nyans. Ju mörkare den naturliga färgen desto mindre uttalad färgen.

För blondiner

Blondiner har ett särskilt brett utbud av val. Flickor av varm färg typ kommer att passa toner med guld, beige, brun eller honung nyanser. De kommer att förbättra hårets varma ton och mörkna strängarna något. Att göra färgljuset hjälper till att lägga till en neutral korrektor. Du kan titta på tonerna Vanilj, Karamell, Yantar, Ljus Rosewood.

Mårhåriga tjejer med cool vit eller rosa hud kommer att älska trendiga ashy, silver, pärlemor eller pärltoner. Det är värt att försöka de grundläggande alternativen Metallic, Gentle Lily, Silver Pearl.

Det ser väldigt snygga toningfärger på modegruppen i lila, lila, rosa eller violett färg.

För röd och kastanj

Rött hår ska vara tonat med en speciell Extra Red-serie. Den innehåller ljusa alternativ med koppar, guld, röda moduleringar, levande även de minsta strängarna. De är särskilt resistenta och rik glans.

Lite liven upp färgen hjälper korrigatorer orange eller gul. I en blandning med aktivatorer kommer de att ge låsen en känslig guldglöd. I baspalett är det värt att notera färg med koppar, brunt, honungsmedel. Lämpliga nyanser av ingefära, konjak, granatäpple eller cappuccino, som kan spädas med en neutral korrigerare.

Professionell hårfärg Estelle - ett utmärkt val för självtoning. Den mjuka beredningen belyser inte bara, men återställer även strängarna, ger dem en vacker naturlig glans.

Användbar video

Frisör-färgämne om Estelle toning betyder.

Hur man väljer en professionell färg för att tona håret hemma

Flickor som ofta ändrar sin bild ska anta ett mjukt sätt att färglägga sina curls - toning. För detta ändamål används speciella kompositioner, vilka skiljer sig från en resistent permanent genom handlingsprincipen. Hårfärgfärg finns i olika former - balsam, schampo, tonic, spray, och antalet nyanser kommer att glädjas med sin mångfald även de mest krävande skönheterna.

Vad är

Ofta färgad kallad kortvarig, lätt eller försiktig färgning. Med hjälp av speciella preparat kan du ändra hårets initiala nyans, men inte drastiskt och i kort tid.

Nästan alla sådana produkter innehåller inte ammoniak, färgen tränger inte in i håret, men är bara fixerad på ytan. Hur länge resultatet kommer att bero beror på strukturen hos strängarna, den valda färgen, frekvensen för att tvätta huvudet. Efter allt, efter varje användning av schampo, om det bara inte är tonat, tvättas den nya färgen gradvis ut.

Förresten. För toning kan du ta inte bara sparsamma ammoniakfria formuleringar utan också naturliga färgämnen: kaffe, ekbark, kamomill, juice av olika bär och andra. Vissa frisörer använder halvvariga bläck som innehåller lite oxid. Det är ett kors mellan toniska och långlivade kemikalier.

Beroende på vad som används för att tona håret väljs utmärks dessa typer av tillfällig färgning:

 • ljus - skuggan varar inte längre än en vecka, det brukar varar fram till den första tvätten av huvudet;
 • mild - färgen varar i ungefär en månad, för detta tas ammoniakfria preparat;
 • intensiv - effekten är märkbar upp till 8 veckor, för att under professionell användning används professionell färg med ammoniak. Det är inte en nyansning i direkt mening, eftersom kompositionens pigment ger ett långvarigt resultat som tränger in i håraxlarna.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med förfarandet:

 • enkel att hålla hemma;
 • demokratiska kostnaden för hårfärgning
 • skinnande hår;
 • en stor palett av nyanser för mörka, ljusa, röda och gråa krullar;
 • möjlighet att se sig själv i en ny färg för att bedöma hur mycket det är lämpligt för permanent färgning;
 • kumulativ effekt - ju längre du använder samma sammansättning, desto ljusare blir färgen;
 • mångsidighet - lämplig för att ändra den naturliga nyansen, maskerar grått hår, misslyckad färgning eller markering;
 • minimal skada på håret. Undantaget är kompositioner som används för intensiv toning;
 • Korrigering av utseende - en bra nyans gör hårets naturliga färg djupare, mer mättad, uppfriskar visuellt ansiktet, betonar skönhet i ögon, kindben eller läppar.
 • Du kan göra en korrigering två gånger i månaden - oftare än med kemisk färg.

Det finns negativa recensioner om toning, vilket bidrar till att bilda en objektiv åsikt om förfarandet:

 • Resultatet på håret varar inte länge;
 • För att förlänga effekten behöver du regelbundet använda nyans
 • Ägare av mörka strängar måste göra missfärgning, om det finns en önskan att bli lite lättare;
 • dramatiskt förändra färgschemat inte fungerar - bara några få toner;
 • toning färgat hår ger ibland ett oväntat resultat;
 • Spår av tillfällig färg är märkbara på en handduk, kudde;
 • dåligt vald nyans kan förstöra utseendet och kräva brådskande sköljning.

Vem passar den här färgen?


Användningen av tonics och balms är motiverad i många fall:

 • Med hjälp kommer det att vara möjligt att göra den naturliga hårfärgen mer mättad, för att lägga till glans i håret. För att göra detta, välj en nyans som liknar din naturliga.
 • En ljus palett med toningverktyg gör det möjligt att helt ändra bilden.
 • Sådana produkter är lämpliga om den tidigare hårfärgen har brunnit ut i solen eller har tvättats ut.
 • Den appliceras efter misslyckad markering eller korrigering av nyans efter perm.
 • Ofta används tintpreparat för att färga tipparna eller enskilda krullarna, genomföra ombra, shatush, balayazh-teknikerna.
 • Perfekt för flickor vars huvudhuvud är dåligt uppfattat av oxidatorn från professionella formuleringar.
 • Ammoniakfria toningmedel kan appliceras på håret under graviditeten under amning.
 • De passar och röda och gråa och blondiner med brunetter. Men för den bästa effekten bör du välja en specifik palett som rekommenderas för varje färgtyp av utseende, och inte sträva efter radikala förändringar. Frånvaron av oxid i en tonic är anledningen till att en brunett inte kan bli en askblondin utan ordentlig träning.

Varning! Ibland kan färgningsprodukter orsaka allergisk reaktion och individuell intolerans, så var noga med att utföra ett test före färgning.

Val av hårfärgsprodukter

Schampo. Det "bokstavligen" förnyar "den naturliga eller artificiella färgen på lockar och parallellt bryr sig om dem. Ofta innehåller denna produkt näringskomponenter. Ju oftare du använder produkten, ju rikare färgen är. För att återställa håret till sitt ursprungliga skick, byt ut det schamponfärg som normalt. Det kanske inte är tillräckligt bra att måla en stor mängd grå hår.

Balsam. Det ger strängar mer mättad färg än schampo. Ofta producerar kosmetiska företag specialiserade balmer: för fuktgivande, återställande, vacker glans. Så tillsammans med färgning får du extra försiktighet. Kohler tvättades gradvis, om du regelbundet inte använder verktyget.

Tonic. Ofta används detta ord som en synonym för tonad balsam. Det har blivit ett hushållsnamn tack vare det populära färgämnet "Tonic", vilka tillverkare ställer det som en balm. Tonics är helt redo att använda och koncentreras. I det andra fallet måste de spädas ut. Läs noggrant instruktionerna och rekommendationerna på flaskorna.

Spray. Det hör till den produktkategori som snabbt tvättas av håret med ett schampo. Med hjälp av en spray är det lämpligt att tona individuella strängar, göra en ombre eller shatush. Ofta innehåller produkter av kända kosmetiska företag en rik vitaminsats, vilket är en ytterligare fördel med användningen av dem.

Mousse skum. Sådana medel har en långvarig effekt som kan vara i ca en månad. Efter applicering på håret efter en viss tid måste de tvättas av. Vissa tillverkare levererar flaskorna med bekväma dispensrar, vilket eliminerar behovet av att använda en borste, svamp eller applikator.

Förresten. Dessutom finns det andra förberedelser för tonning: gel, lack, speciella masker, kritor, mascara.

Bläddra bland populära märken

På hyllorna i stormarknaderna hittar du ett stort antal kosmetiska produkter för toningkrullar. Det skiljer sig från olika kriterier: Metoden och principen för driften, varaktigheten av resultatet, färgpalett, pris, varumärke.

Bland den här sorten finns det flera av de mest populära märkena av tintprodukter som är efterfrågade bland köpare.

Varning! Tillverkningsföretag är inte ordnade efter popularitet, men i alfabetisk ordning.

BEGREPP

Erbjuder budget kosmetika av inhemsk produktion. Hårfärgsprodukter:

 1. Frisk upp - en serie balsam för att behålla nyanser. I kompositionen - linfröolja, lecitin, bivax. Det finns separata produkter för rött, koppar, brunt, blont, svarta lockar. Varje flaska på 300 milliliter kostar ca 400 rubel.
 2. Antigul effekt är en kategori kosmetiska produkter i lila flaskor som hjälper till att hålla en vacker blond nyans på ljusa och blekta lås. Särskilda pigment neutraliserar yellowness, gör håret mjukt, silkeslen. I denna serie finns:
 • en tintsalm med en arktisk blond effekt som ger en silverton till ditt hår. Kostnaden för en flaska 300 milliliter - från 250 rubel, 1 liter - ca 500 rubel;
 • balsam för att färga ljusstrålar i en ljus pärlblond. Pris för 0,3 liter - 250-300 rubel;
 • en speciell balsam för grå hår, som fördubblar "silver" i håret och bryr sig om håret. Det kostar ungefär lika mycket som liknande betyder CONCEPT av samma volym: cirka 300 rubel;
 • Silverschampo för blondiner finns i en stor flaska (1 liter) och kostar ungefär 450 rubel samt en liten (0,3 liter), vars pris är hälften.

Kapous Professional

För kortvarig färgning av hår har företaget utvecklat en serie Life Color, som innehåller balm och schampo (6 färger vardera).

Capus produkter är lämpliga för naturliga och redan färgade lockar. De innehåller inte ammoniak och väteperoxid, därför påverkar de noggrant hårets struktur. De tränger inte inuti och tätt omsluter locken med en film, skyddar håret mot ultraviolett strålning. Färgerna tvättas gradvis bort.

Färgpaletten för Kantus Färgfärgsprodukt:

Varje flaska hår toner har en volym på 0,2 liter och kostar omkring 400-450 rubel.

Londa professionell

Det tyska företaget erbjuder så många som 42 nyanser av ammoniakfri färgserier. Intensiv toning:

 • askbrun;
 • kopparröd;
 • pärlaaska;
 • rödlila;
 • guldbrun och andra.

Som en del av förberedelserna finns det Vitaflection-mikrosfärer som reflekterar ljus. Alla produkter är förpackade i ljust apelsinlådor. Detta skiljer dem från den resistenta målaren Londa, en serie som har ett lila utseende. Volymen av rör - 60 ml. Pris - ca 320-330 rubel.

Varning! Färgintensiv toning från Londa Professional är inte en tennbalsam, utan snarare en semi-permanent agent. Det måste blandas med oxidationsmedlet i samma företag 1,9% eller 4% i ett förhållande av 1: 2. Färgen upprätthåller cirka 20 procedurer för att tvätta huvudet.

L'Oreal Paris

Det välkända varumärket har också utvecklat en icke-ammoniakfärg, som inte är en tonad tonic, men mindre skadlig för trådarna än en permanent permanent:

 1. En serie alkaliska preparat DiaRichesse för naturligt hår. Ger möjlighet att måla över 70% av grått hår. Paletten är 50 nyanser, från isig blond och päron milkshake till chokladtryffel och sammet kastanj. Kostnaden för ett paket varierar mellan 560-800 rubel per 50 ml. Dessutom behöver du använda utvecklaren av samma serie.
 2. Dia Light sur ph gör håret smidigt och glänsande. Lämplig för flickor med känsliga på grund av frekventa färgningskurvor. Paletten är representerad av 29 nyanser. Till skillnad från Richesse är DiaLight-serien från L'Oreal inte avsedd att lysa upp trådarna. En förpackning av läkemedlet kostar 500-650 rubel.
 3. Casting Creme Gloss är en annan L'Oreal Professionnel-produkt som inte innehåller ammoniak. Du kan välja vilken nyans du vill från 28 toner. Balm efter färgning, som kommer i satsen, bryr sig dessutom om hår. Pris - ca 350 rubel.

L'Oreal övervakar regelbundet användarnas önskemål och erbjuder en stor samling L'oreal hårfärger. Varianterna av nyansens palett, fördelarna och nackdelarna i varje serie finns på vår hemsida.

Matrix

Företaget, som producerar professionella färgämnen, erbjuder ett helt system ColorGraphics Lift Ton, med vilken du kan lätta och tonade hår. De flesta av fonderna har redan upphört, men finns ibland på marknaden. Kostnaden för flaskor - från 360 rubel per 118 milliliter.

Det finns i matrisen och icke-ammoniakfärger som kan användas för att tona, återställa, förbättra eller korrigera färgschemat samt glasrutor (glans) - färgsynkronisering. Paletten representeras av fem dussin nyanser. Färgen upprätthåller upp till 20 procedurer för att tvätta huvudet. En flaska 90 milliliter värda 450-600 rubel. Färgen måste spädas ut med en aktivator.

Dessutom producerar företaget Matrix akvarell nyanser i en serie vattenkolor. Om du spädar dem med en genomskinlig ton får du pastellfärger. Sortimentet av färger - blå, rosa, persika, grön, pärlemorfärg. Kostnaden för någon är ca 500 rubel.

Varning! Alla matrisprodukter rekommenderas för användning i salonger.

Schwarzkopf Professional

 • Bonacure Color Freeze Silverfärgad silverschampo. Ta bort yellowness, rödaktig nyans. Enligt recensioner är det effektivt även på mörkt blont hår (det ger dem en kall glans). En 250-ml flaska kostar cirka 450 rubel, en liter flaska kostar 1800-2000 rubel. Tidigare kunde försäljningen också hitta en serie palettschampon från Schwarzkopf.
 • Direktfärger för toning IgoraColorWorx (serien CONCENTRATES och INTENSE) appliceras på blont eller blekt hår. Behöver inte använda ett oxidationsmedel. Färgområdet är lila, turkos, orange, korall och andra ljusa färger. En flaska på 100 milliliter värt ca 750 rubel.
 • Skugga mousse Igora Expert är 16 naturliga nyanser: ashy, golden, brown och others. De håller på huvudet upp till 8 tvättprocedurer, blandar sig lätt bland dem, appliceras bekvämt och döljer grått hår upp till 20%. Kostnad - från 600 rubel per 100 milliliter.
 • Tennspray BlondMe, presenterad i fyra toner: is, jade, jordgubbe, stålblå. Det gör hårmått, stärker det tack vare vitaminkomplexet. Kohler försvinner helt efter 3: e shampooing. Priset för 250 milliliter är 700-800 rubel.

Rådet. Titta även på produkterna Tonika, Estelle och andra.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. När du väljer ett skuggningsverktyg, vägledas inte bara av tillverkarens "stora namn" utan även av konsumentens återkoppling på sina produkter.
 2. Köp tonika och balsam som passar bäst i din färgtyp. För att bestämma det, gör ett enkelt hemtest eller konsultera en professionell stylist.
 3. Var uppmärksam på tillverkarens rekommendationer för att hitta den optimala nyansen för sina lockar.
 4. Försök inte bli lättare med ett toningmedel. Välj en färg som matchar hårets skugga eller mörkare. Undantaget är den preliminära missfärgningen, men då är det svårt att tala om en mild toning.
 5. Olämplig färg kommer visuellt att göra dig äldre, accentuera ditt utseende, eller bara se olämpligt ut. Detta gäller särskilt trendiga ashy, silver, rosa toner.
 6. Blondiner kan experimentera med en större palett än brunhåriga kvinnor och särskilt brunetter. Ägarna av mörka lockar bör välja ett rött, rött, brunt, kastanjebrunt, aubergine och svart sortiment.
 7. Tabuot för ljust blont hår är lila och djupt chokladbrunt. Du kan få ett oväntat resultat.
 8. Det optimala valet för krullar av någon nyans är ett medel som skiljer sig från 1-2 toner från det ursprungliga håret.
 9. Flickor med blont hår tar lätt bort den fula gula toniken, schampon eller balsam med ett lila pigment. Enligt recensioner kommer en sådan produkt på mörkblonda strängar att skapa en ljus effekt av ashyton.
 10. För att se vilken färg det kommer att dyka upp efter att toning detta eller det drog, försök först ut det på en tunn occipital sladd. Detta råd är särskilt relevant om du nyligen färgade lock med en permanent, henna eller basma, gjorde en perm.
 11. Toning agenter måste fördelas ganska snabbt på håret för att få en enhetlig nyans.
 12. Du kan applicera tonic / balsam direkt från flaskan eller pressa in en liten mängd i en icke-metallisk behållare.
 13. Ungefär en månad före förfarandet börjar man genomgå en regenerativ maskeringsperiod. Använd stylingprodukter mindre, använd mindre hårtork, krusjärn, strykjärn för att behandla hår.
 14. Om det finns splittrade ändar, skära dem i förväg.

Färgteknik

Shading shampoo ska användas på samma sätt som vanligt: ​​Applicera på fuktigt hår, skum, sköljning. Innan det borde du dessutom vänta några minuter - tonen blir lite ljusare.

Det finns rekommendationer enligt vilka du först måste tvätta håret med vanligt schampo, och bara då - toning. I praktiken görs detta sällan. Medel är utformade speciellt för att rensa hår från talg med en extra bonus i form av lätt toning.

Spray och mousse fördelas på vått hår, och skillnaden mellan dem är att det första verktyget inte tvättas av.

Varning! Läs anvisningarna på det köpta verktyget. Det kan innehålla ytterligare, mer specifika rekommendationer för optimala resultat.

För att få en ny färg med en tintsalm eller tonic, fortsätt enligt följande:

 1. Ta ett test för att se till att verktyget är rätt för dig. Applicera lite på handleden eller armbågen. Tro på en halvtimme: finns det några rodnader, klåda.
 2. Tvätta och torka håret lite.
 3. Sätt på gamla kläder eller en vattentät kappa för att inte bli smutsig.
 4. Kamma lite fuktiga krullar.
 5. Dela in i 4 delar och fixa på baksidan av huvudet, tempel, krona med krabba / klipp.
 6. Använd handskar.
 7. Lös upp håret från den occipitala zonen, dela in i strängar ca 2 cm bred.
 8. Måla dem växelvis, flytta från rötterna till kanterna.
 9. Använd samma teknik, fördela produkten längs strängarna vid templen, sedan vid kronan.
 10. Behåll den tid som rekommenderas av tillverkaren. Detta är vanligtvis inte längre än 30 minuter.
 11. Skölj huvudet med varmt och i slutet kallt vatten (det ska bli transparent).

Varning! Tekniken är universell för något hår, men mörka lockor måste vara missfärgade i förväg om tonic / balsam är lättare än hårets ursprungliga färg.

För förfarandet för preliminär blekning av mörkt hår framställs en speciell komposition för ljussättning enligt anvisningarna. Innan du applicerar huden längs hårlinjen smutsad med fet grädde.

De fördelar blekningsblandningen över korta strängar från rötterna till spetsarna och över de långa - omvända. Huvudet värms inte, kompositionen hålls inte längre än 30 minuter och tvättas sedan av.

Färgverkan

Tinting kallas därför en tillfällig färgning, eftersom resultatet inte håller länge och färgen tvättas gradvis helt av håret, om du inte utför korrigeringen. Du kan göra ommålning varje månad för att behålla intensiteten i skuggan - varannan vecka.

Ett viktigt tillvägagångssätt: Ju oftare du använder nyansverktyget, desto ljusare blir färgen.

Utan korrigering kommer den att försvinna efter cirka 4-6 schamponeringsprocedurer.

För att göra den nya färgen sist så länge som möjligt, undvik långvarig sol exponering och simma i poolen utan ett lock. För att återställa strukturen hos strängarna använd inte naturliga oljor: de bidrar till utlakningen av artificiellt pigment.

Ammoniakfria toningprodukter är optimala för tjejer som inte är villiga att riskera hårets hälsa. Med korrekt urval och korrekt användning av tonic, kommer schampo eller spraykrullar att förbli vackra och glänsande. I så fall kan deras färg ändras så ofta som ditt humör.

Alternativa hårfärgningsprodukter:

Vilken färg som helst är en stress för lockar. Vi kommer visa dig hur man återställer hår efter färgning.

Användbara videoklipp

Hur tona det gula håret av blondiner.Nästa Artikel
Mumiyo tabletter i hårschampo: regler för användning, recensioner och effektivitet