Hårfärgning: typer och funktioner


Byte av hårfärg är ett viktigt steg, men inte varje kvinna är redo att drastiskt ändra bild och stil. Resultatet beror på rätt val av medel och teknik för färgning. Och för att prova på en ny bild och inte skada håret, försök toning.

Vad är toning

Denna procedur är hårfärgning med instabila och sparsamma medel, varav en del av vilken ammoniak finns i en minimal mängd eller är helt frånvarande. Det ger dig möjlighet att prova olika nyanser före en radikal förändring av hårfärgen.

När gör toning:

 • Att ändra hårfärgen till flera toner.
 • Att byta hårfärg utan mörkare och lättnad, till exempel: ge en gyllene nyans till brunt hår.
 • För att betona en naturlig nyans gör du det mer intensivt eller uppdaterar färgen.
 • Om grått hår inte är mer än 40%, återställs deras naturliga färg.
 • Som en extra omhändertagande av håret efter uthållig färgning.
 • Efter blekning eller markering, för att jämnt ut färgen, återställa och stärka försvagat hår.

Hur skiljer hårfärgning från vidhärdande färgning?

Den största skillnaden i sparsam handling - pigmentet är fixerat på hårets yta och tränger inte in i djupet. Därför tvättas en ny nyans snabbt och skadar inte hårstrukturen.

Fördelar och nackdelar

 • Hår efter toning förblir friskt och intakt, eftersom verktyget inte tränger in i håret.
 • Förfarandet är lämpligt för dem som gillar att experimentera, eftersom den nya nyansen varar från flera dagar till 2 månader.
 • Gränsen mellan hårrötterna och färgningszonen är inte märkbar.
 • Många toningprodukter innehåller vårdande ingredienser som gör håret friskt och vackert.
 • Eftersom pigmentet snabbt tvättas ut, är det nödvändigt att regelbundet tona håret.
 • Radikalt ändra färgen är omöjlig.
 • Resultatet beror på bashårfärgen. Toning betyder faller vackert och naturligt bara på jämnt färgat hår. I annat fall visas på skärmen skarpa färgövergångar, med betoning på den felaktiga frisyren.

Kostnaden för toning beror på flera faktorer - hårets längd och tjocklek, teknikens komplexitet och de medel som valts.

Intensiv. Sådana formuleringar innehåller oxidationsbeståndsdelar som ger mer intensiv och långvarig färgning. Resultatet sparas upp till flera månader. Denna teknik är vald när de vill lysa håret 1 ton eller göra dem några toner mörkare. För intensiv hårfärgning kommer det att behövas halvfasta färgämnen.

Gentle. Färgen håller på håret från 2 till 4 veckor, för att behålla effekten av toning, måste proceduren upprepas ofta. Som ett färgämne med ammoniakfri färg och tonik.

Lätt. Pigmentet tvättas av efter det första hårtvättet. För en lätt toning använda ett antal kosmetika - schampo, spray, balsam, mascara, kritor, naturliga färgämnen (kamomill, te, etc.).

Toningprodukter

kosmetisk

Det mest prisvärda och populära tintverktyget. Skäms inte av shampoos rika färg, efter att den har använts, blir krullarna bara en ljus nyans. Med det kan du neutralisera den obehagliga nyansen efter ett misslyckat experiment med hår. De mest populära schamponerna från L'Oreal och Kapous.

Denna grupp av medel är avsedd för omedelbar effekt, vilket uppträder omedelbart efter ansökan. En liknande produkt finns i produktlinjen i varumärket L'Oreal - MagicRetouch spray. Verktyget ger färgning av återvunna rötter eller gråsträngar. Jag rekommenderar att du använder den mellan resistent färgning.

Kombinerar egenskaperna hos två produkter - för styling och tonning av hår. Det är väldigt lätt att applicera moussen, eftersom den inte flyter. Bland alla medel anses mousse vara den säkraste, eftersom ett oväntat resultat utesluts. Den enda nackdelen - moussen tvättades snabbt av. När du väljer ett färgämne är det viktigt att du inte förväxlar den med en färgmousse. Det produceras av varumärken som:

Detta är en speciell halvfast färg. Även efter flera toningförfaranden förblir håret friskt och intakt. Effekten kvarstår i flera månader. En sådan produkt tillverkas av varumärkena Estel och Matrix. Måla Estelle erkänd av experter som den mest skonsamma.

Balm och balsam.

Perfekt för hemmabruk. Resultatet efter proceduren lagras upp till 1 månad. Den mest populära balsam från företaget Rocolor. Nackdelar - en liten palett.

Det finns också nyanser av balsams i professionella linjer: Concept, Estel, Kapous, Londa.

Toning masker är en bra hitta för dem som är nöjda med curls naturliga färg, men jag vill uppdatera det, lägga till sken och vitalitet. Masken kan appliceras efter färgning, i så fall blir färgen den mest naturliga. De mest eftertraktade varumärkena är Nouvelle, Inebrya, Estel och Schwarzkopf.

Naturliga färgämnen

 • Kamomill avkok. Perfekt för blont hår. Resultatet är en vacker och gyllene nyans.
 • Valnötbaserade produkter passar bäst för ägarna av brunt hår. Håret blir nyans från gyllene till kastanj.
 • Broth lök skål ägare använder grått hår för att bli av med blekta strängar.
 • Citronsaft perfekt lyser krullarna och ger dem glans. Verktyget är bättre att inte använda med torra och spröda lockar.
 • Henna och Basma är de bästa naturliga färgerna. De är allergivänliga och säkra. Ju längre tid att hålla kompositionen på håret, desto rikare blir skuggan - från gyllene till blå-svarta.

Henna tränger inte in i hårstrukturen, men resultatet av toning sträcker sig upp till flera månader. Pulvret har också en bra effekt på hårets tillstånd: det ger näring och ger det glans. Användningen av basma i sin rena form kan leda till en grönaktig färg. Därför blandas det vanligen med henna för att få olika nyanser.

Toning teknik, foto före och efter

Mörkt hår

Ändra färgen eller lätta det mörka håret inte fungerar, du kan bara ge dem en djupare och mer mättad färg. Det enklaste sättet att uppnå choklad, rött, koppar eller lila nyanser. För detta ändamål används intensiv toning av hår med icke-ammoniakfärg eller tintbalsam. Också lämpliga och naturliga läkemedel - henna och basma.

Blont hår

Blondiner var i den mest fördelaktiga situationen, eftersom man med toning kan ge hår någon nyans. De mest populära färgerna är silver, ask, koppar, beige, gyllene och till och med en mörk palett. Du kan också få extraordinära och ljusa nyanser - rosa, blå eller lila. För detta passar några toning alternativ.

Ljusbrunt hår

Brunt hår som är lämpligt för tonning är inte lika bra som ljus, men inte så svårt som mörkt. De kan tändas eller mörkas med flera toner. För proceduren passar alla medel utom schampo.

Svart hår

I detta fall används endast ammoniakfri färg, med vilken de ger en ljusblå nyans eller återställer en rik svart färg efter bestående färgning.

Gråt hår

Toningmedel kommer inte att kunna måla över grått hår, men bara ge ljusa strängar en nyans. Det är bäst att välja gyllene eller askiga färger. Efter proceduren kommer håret att få effekten av att lyfta fram. Mörka toner gör grå hår mer synligt.

Efter uppmärksamhet, missfärgning och färgning

Efter komplexa färgmetoder (balayazh) och markering (klorering), är det ibland nödvändigt att justera hårfärgen något. Alla toningalternativ är lämpliga för detta.

Vanligtvis visas det efter markering eller missfärgning. Du kan bekämpa det bara med hjälp av intensiv toning. Kosmetiken bör väljas med särskild vård, annars blir det en smutsig nyans med en grön nyans. Neutralisera den gula färgen kan vara en liten lila tonen. Ju mindre gula på strängarna desto kortare är procedurens varaktighet.

Ta bort orange eller kopparskugga.

Motvikt för röda och koppar nyanser är den blå och blågrön färg som finns i tonen "ask".

Ta bort röda och gröna nyanser.

Röda eller gröna nyanser på håret - en anledning att konsultera en specialist, som hemma för att neutralisera denna effekt är svår. Röd toner elimineras med hjälp av grönt. Med samma princip väljs en nyans för korrigering av en grön ton - med hjälp av rött. Proceduren utförs professionell icke-ammoniakfärg.

Få en askfärg

Beroende på källdata är färgens färgton vald. Det kan vara ljus eller mörk aska.

Intensiv toning är lämplig för mörkt hår, du måste välja nyanser från den maximala kalla paletten. Helst 1-2 toner mörkare än din egen. Undantaget är om ditt hår är initialt mättat rött eller kopparfärg. Först måste du tvätta av skuggan, göra den mindre mättad och sedan utföra toning.

För blond teknik är det lättare - du kan använda shampoo eller balsam med tonande effekt i ashyton.

Toning hår hemma

Det är önskvärt att utföra proceduren endast på friskt hår och välj en nyans, styrd av speciella tabeller som matchar hårfärg och kosmetikk. Innan proceduren läs noga igenom bruksanvisningen.

processen:

 • bära handskar;
 • Applicera en fet kräm i ansiktet där förening kan få, rengör huden efter att färgen blir lättare.
 • pressa produkten på handen, applicera på håret och sprida jämnt över hela längden;
 • Procedurens varaktighet anges i instruktionerna, ju längre du håller kompositionen desto intensivare kommer skuggan att vara;
 • skölj av med rent, varmt vatten.

Så tvättar du tintningsmedel

Först sortera det ut - du behöver verkligen tvätta en ny nyans, för efter en kort tid kommer den att försvinna i sig. Från resultaten av färgning bli av med i följande fall:

 • En ny nyans är absolut inte lämplig för dig;
 • Skuggan tvättas inte av estetiskt (för svart och rött).

För att återställa den naturliga färgen finns det flera sätt:

 • den mest skonsamma tvätten för färgämnen;
 • Amerikansk schampo;
 • schampo;
 • hårmaskor;

Amerikansk schampo. I den färdiga formen säljer den inte, men du kan själv göra det. Blanda 1 del av pulver för förtydligande och 1 del av schampo. Blandningen appliceras på rent, vått hår, snabbt skum och masserar hela tiden håret. Det är viktigt att ständigt kontrollera effekten på trådarna, skölj och applicera balsam. Varaktighet beror på önskad effekt.

Masker. Du kan använda en mask av yoghurt med låg fetthalt eller baserat på vegetabiliska oljor - olivolja, solros eller burdock. De blandas med äppeljuice.

Om du behöver tvätta av färgen från blont hår. Köp en speciell, mild syraavlägsare.

Det mest radikala sättet är att använda resistent färg. Denna metod är endast lämplig om du tonade ditt hår i en ton som är så nära naturlig som möjligt.

Toning är ett effektivt förfarande som ger håruttryck och hälsosam glans. Det viktigaste är att följa instruktionerna och rekommendationerna från mästaren och resultatet kommer säkert att märkas och uppskattas av alla runt.

Hur man väljer en professionell färg för att tona håret hemma

Flickor som ofta ändrar sin bild ska anta ett mjukt sätt att färglägga sina curls - toning. För detta ändamål används speciella kompositioner, vilka skiljer sig från en resistent permanent genom handlingsprincipen. Hårfärgfärg finns i olika former - balsam, schampo, tonic, spray, och antalet nyanser kommer att glädjas med sin mångfald även de mest krävande skönheterna.

Vad är

Ofta färgad kallad kortvarig, lätt eller försiktig färgning. Med hjälp av speciella preparat kan du ändra hårets initiala nyans, men inte drastiskt och i kort tid.

Nästan alla sådana produkter innehåller inte ammoniak, färgen tränger inte in i håret, men är bara fixerad på ytan. Hur länge resultatet kommer att bero beror på strukturen hos strängarna, den valda färgen, frekvensen för att tvätta huvudet. Efter allt, efter varje användning av schampo, om det bara inte är tonat, tvättas den nya färgen gradvis ut.

Förresten. För toning kan du ta inte bara sparsamma ammoniakfria formuleringar utan också naturliga färgämnen: kaffe, ekbark, kamomill, juice av olika bär och andra. Vissa frisörer använder halvvariga bläck som innehåller lite oxid. Det är ett kors mellan toniska och långlivade kemikalier.

Beroende på vad som används för att tona håret väljs utmärks dessa typer av tillfällig färgning:

 • ljus - skuggan varar inte längre än en vecka, det brukar varar fram till den första tvätten av huvudet;
 • mild - färgen varar i ungefär en månad, för detta tas ammoniakfria preparat;
 • intensiv - effekten är märkbar upp till 8 veckor, för att under professionell användning används professionell färg med ammoniak. Det är inte en nyansning i direkt mening, eftersom kompositionens pigment ger ett långvarigt resultat som tränger in i håraxlarna.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med förfarandet:

 • enkel att hålla hemma;
 • demokratiska kostnaden för hårfärgning
 • skinnande hår;
 • en stor palett av nyanser för mörka, ljusa, röda och gråa krullar;
 • möjlighet att se sig själv i en ny färg för att bedöma hur mycket det är lämpligt för permanent färgning;
 • kumulativ effekt - ju längre du använder samma sammansättning, desto ljusare blir färgen;
 • mångsidighet - lämplig för att ändra den naturliga nyansen, maskerar grått hår, misslyckad färgning eller markering;
 • minimal skada på håret. Undantaget är kompositioner som används för intensiv toning;
 • Korrigering av utseende - en bra nyans gör hårets naturliga färg djupare, mer mättad, uppfriskar visuellt ansiktet, betonar skönhet i ögon, kindben eller läppar.
 • Du kan göra en korrigering två gånger i månaden - oftare än med kemisk färg.

Det finns negativa recensioner om toning, vilket bidrar till att bilda en objektiv åsikt om förfarandet:

 • Resultatet på håret varar inte länge;
 • För att förlänga effekten behöver du regelbundet använda nyans
 • Ägare av mörka strängar måste göra missfärgning, om det finns en önskan att bli lite lättare;
 • dramatiskt förändra färgschemat inte fungerar - bara några få toner;
 • toning färgat hår ger ibland ett oväntat resultat;
 • Spår av tillfällig färg är märkbara på en handduk, kudde;
 • dåligt vald nyans kan förstöra utseendet och kräva brådskande sköljning.

Vem passar den här färgen?


Användningen av tonics och balms är motiverad i många fall:

 • Med hjälp kommer det att vara möjligt att göra den naturliga hårfärgen mer mättad, för att lägga till glans i håret. För att göra detta, välj en nyans som liknar din naturliga.
 • En ljus palett med toningverktyg gör det möjligt att helt ändra bilden.
 • Sådana produkter är lämpliga om den tidigare hårfärgen har brunnit ut i solen eller har tvättats ut.
 • Den appliceras efter misslyckad markering eller korrigering av nyans efter perm.
 • Ofta används tintpreparat för att färga tipparna eller enskilda krullarna, genomföra ombra, shatush, balayazh-teknikerna.
 • Perfekt för flickor vars huvudhuvud är dåligt uppfattat av oxidatorn från professionella formuleringar.
 • Ammoniakfria toningmedel kan appliceras på håret under graviditeten under amning.
 • De passar och röda och gråa och blondiner med brunetter. Men för den bästa effekten bör du välja en specifik palett som rekommenderas för varje färgtyp av utseende, och inte sträva efter radikala förändringar. Frånvaron av oxid i en tonic är anledningen till att en brunett inte kan bli en askblondin utan ordentlig träning.

Varning! Ibland kan färgningsprodukter orsaka allergisk reaktion och individuell intolerans, så var noga med att utföra ett test före färgning.

Val av hårfärgsprodukter

Schampo. Det "bokstavligen" förnyar "den naturliga eller artificiella färgen på lockar och parallellt bryr sig om dem. Ofta innehåller denna produkt näringskomponenter. Ju oftare du använder produkten, ju rikare färgen är. För att återställa håret till sitt ursprungliga skick, byt ut det schamponfärg som normalt. Det kanske inte är tillräckligt bra att måla en stor mängd grå hår.

Balsam. Det ger strängar mer mättad färg än schampo. Ofta producerar kosmetiska företag specialiserade balmer: för fuktgivande, återställande, vacker glans. Så tillsammans med färgning får du extra försiktighet. Kohler tvättades gradvis, om du regelbundet inte använder verktyget.

Tonic. Ofta används detta ord som en synonym för tonad balsam. Det har blivit ett hushållsnamn tack vare det populära färgämnet "Tonic", vilka tillverkare ställer det som en balm. Tonics är helt redo att använda och koncentreras. I det andra fallet måste de spädas ut. Läs noggrant instruktionerna och rekommendationerna på flaskorna.

Spray. Det hör till den produktkategori som snabbt tvättas av håret med ett schampo. Med hjälp av en spray är det lämpligt att tona individuella strängar, göra en ombre eller shatush. Ofta innehåller produkter av kända kosmetiska företag en rik vitaminsats, vilket är en ytterligare fördel med användningen av dem.

Mousse skum. Sådana medel har en långvarig effekt som kan vara i ca en månad. Efter applicering på håret efter en viss tid måste de tvättas av. Vissa tillverkare levererar flaskorna med bekväma dispensrar, vilket eliminerar behovet av att använda en borste, svamp eller applikator.

Förresten. Dessutom finns det andra förberedelser för tonning: gel, lack, speciella masker, kritor, mascara.

Bläddra bland populära märken

På hyllorna i stormarknaderna hittar du ett stort antal kosmetiska produkter för toningkrullar. Det skiljer sig från olika kriterier: Metoden och principen för driften, varaktigheten av resultatet, färgpalett, pris, varumärke.

Bland den här sorten finns det flera av de mest populära märkena av tintprodukter som är efterfrågade bland köpare.

Varning! Tillverkningsföretag är inte ordnade efter popularitet, men i alfabetisk ordning.

BEGREPP

Erbjuder budget kosmetika av inhemsk produktion. Hårfärgsprodukter:

 1. Frisk upp - en serie balsam för att behålla nyanser. I kompositionen - linfröolja, lecitin, bivax. Det finns separata produkter för rött, koppar, brunt, blont, svarta lockar. Varje flaska på 300 milliliter kostar ca 400 rubel.
 2. Antigul effekt är en kategori kosmetiska produkter i lila flaskor som hjälper till att hålla en vacker blond nyans på ljusa och blekta lås. Särskilda pigment neutraliserar yellowness, gör håret mjukt, silkeslen. I denna serie finns:
 • en tintsalm med en arktisk blond effekt som ger en silverton till ditt hår. Kostnaden för en flaska 300 milliliter - från 250 rubel, 1 liter - ca 500 rubel;
 • balsam för att färga ljusstrålar i en ljus pärlblond. Pris för 0,3 liter - 250-300 rubel;
 • en speciell balsam för grå hår, som fördubblar "silver" i håret och bryr sig om håret. Det kostar ungefär lika mycket som liknande betyder CONCEPT av samma volym: cirka 300 rubel;
 • Silverschampo för blondiner finns i en stor flaska (1 liter) och kostar ungefär 450 rubel samt en liten (0,3 liter), vars pris är hälften.

Kapous Professional

För kortvarig färgning av hår har företaget utvecklat en serie Life Color, som innehåller balm och schampo (6 färger vardera).

Capus produkter är lämpliga för naturliga och redan färgade lockar. De innehåller inte ammoniak och väteperoxid, därför påverkar de noggrant hårets struktur. De tränger inte inuti och tätt omsluter locken med en film, skyddar håret mot ultraviolett strålning. Färgerna tvättas gradvis bort.

Färgpaletten för Kantus Färgfärgsprodukt:

Varje flaska hår toner har en volym på 0,2 liter och kostar omkring 400-450 rubel.

Londa professionell

Det tyska företaget erbjuder så många som 42 nyanser av ammoniakfri färgserier. Intensiv toning:

 • askbrun;
 • kopparröd;
 • pärlaaska;
 • rödlila;
 • guldbrun och andra.

Som en del av förberedelserna finns det Vitaflection-mikrosfärer som reflekterar ljus. Alla produkter är förpackade i ljust apelsinlådor. Detta skiljer dem från den resistenta målaren Londa, en serie som har ett lila utseende. Volymen av rör - 60 ml. Pris - ca 320-330 rubel.

Varning! Färgintensiv toning från Londa Professional är inte en tennbalsam, utan snarare en semi-permanent agent. Det måste blandas med oxidationsmedlet i samma företag 1,9% eller 4% i ett förhållande av 1: 2. Färgen upprätthåller cirka 20 procedurer för att tvätta huvudet.

L'Oreal Paris

Det välkända varumärket har också utvecklat en icke-ammoniakfärg, som inte är en tonad tonic, men mindre skadlig för trådarna än en permanent permanent:

 1. En serie alkaliska preparat DiaRichesse för naturligt hår. Ger möjlighet att måla över 70% av grått hår. Paletten är 50 nyanser, från isig blond och päron milkshake till chokladtryffel och sammet kastanj. Kostnaden för ett paket varierar mellan 560-800 rubel per 50 ml. Dessutom behöver du använda utvecklaren av samma serie.
 2. Dia Light sur ph gör håret smidigt och glänsande. Lämplig för flickor med känsliga på grund av frekventa färgningskurvor. Paletten är representerad av 29 nyanser. Till skillnad från Richesse är DiaLight-serien från L'Oreal inte avsedd att lysa upp trådarna. En förpackning av läkemedlet kostar 500-650 rubel.
 3. Casting Creme Gloss är en annan L'Oreal Professionnel-produkt som inte innehåller ammoniak. Du kan välja vilken nyans du vill från 28 toner. Balm efter färgning, som kommer i satsen, bryr sig dessutom om hår. Pris - ca 350 rubel.

L'Oreal övervakar regelbundet användarnas önskemål och erbjuder en stor samling L'oreal hårfärger. Varianterna av nyansens palett, fördelarna och nackdelarna i varje serie finns på vår hemsida.

Matrix

Företaget, som producerar professionella färgämnen, erbjuder ett helt system ColorGraphics Lift Ton, med vilken du kan lätta och tonade hår. De flesta av fonderna har redan upphört, men finns ibland på marknaden. Kostnaden för flaskor - från 360 rubel per 118 milliliter.

Det finns i matrisen och icke-ammoniakfärger som kan användas för att tona, återställa, förbättra eller korrigera färgschemat samt glasrutor (glans) - färgsynkronisering. Paletten representeras av fem dussin nyanser. Färgen upprätthåller upp till 20 procedurer för att tvätta huvudet. En flaska 90 milliliter värda 450-600 rubel. Färgen måste spädas ut med en aktivator.

Dessutom producerar företaget Matrix akvarell nyanser i en serie vattenkolor. Om du spädar dem med en genomskinlig ton får du pastellfärger. Sortimentet av färger - blå, rosa, persika, grön, pärlemorfärg. Kostnaden för någon är ca 500 rubel.

Varning! Alla matrisprodukter rekommenderas för användning i salonger.

Schwarzkopf Professional

 • Bonacure Color Freeze Silverfärgad silverschampo. Ta bort yellowness, rödaktig nyans. Enligt recensioner är det effektivt även på mörkt blont hår (det ger dem en kall glans). En 250-ml flaska kostar cirka 450 rubel, en liter flaska kostar 1800-2000 rubel. Tidigare kunde försäljningen också hitta en serie palettschampon från Schwarzkopf.
 • Direktfärger för toning IgoraColorWorx (serien CONCENTRATES och INTENSE) appliceras på blont eller blekt hår. Behöver inte använda ett oxidationsmedel. Färgområdet är lila, turkos, orange, korall och andra ljusa färger. En flaska på 100 milliliter värt ca 750 rubel.
 • Skugga mousse Igora Expert är 16 naturliga nyanser: ashy, golden, brown och others. De håller på huvudet upp till 8 tvättprocedurer, blandar sig lätt bland dem, appliceras bekvämt och döljer grått hår upp till 20%. Kostnad - från 600 rubel per 100 milliliter.
 • Tennspray BlondMe, presenterad i fyra toner: is, jade, jordgubbe, stålblå. Det gör hårmått, stärker det tack vare vitaminkomplexet. Kohler försvinner helt efter 3: e shampooing. Priset för 250 milliliter är 700-800 rubel.

Rådet. Titta även på produkterna Tonika, Estelle och andra.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. När du väljer ett skuggningsverktyg, vägledas inte bara av tillverkarens "stora namn" utan även av konsumentens återkoppling på sina produkter.
 2. Köp tonika och balsam som passar bäst i din färgtyp. För att bestämma det, gör ett enkelt hemtest eller konsultera en professionell stylist.
 3. Var uppmärksam på tillverkarens rekommendationer för att hitta den optimala nyansen för sina lockar.
 4. Försök inte bli lättare med ett toningmedel. Välj en färg som matchar hårets skugga eller mörkare. Undantaget är den preliminära missfärgningen, men då är det svårt att tala om en mild toning.
 5. Olämplig färg kommer visuellt att göra dig äldre, accentuera ditt utseende, eller bara se olämpligt ut. Detta gäller särskilt trendiga ashy, silver, rosa toner.
 6. Blondiner kan experimentera med en större palett än brunhåriga kvinnor och särskilt brunetter. Ägarna av mörka lockar bör välja ett rött, rött, brunt, kastanjebrunt, aubergine och svart sortiment.
 7. Tabuot för ljust blont hår är lila och djupt chokladbrunt. Du kan få ett oväntat resultat.
 8. Det optimala valet för krullar av någon nyans är ett medel som skiljer sig från 1-2 toner från det ursprungliga håret.
 9. Flickor med blont hår tar lätt bort den fula gula toniken, schampon eller balsam med ett lila pigment. Enligt recensioner kommer en sådan produkt på mörkblonda strängar att skapa en ljus effekt av ashyton.
 10. För att se vilken färg det kommer att dyka upp efter att toning detta eller det drog, försök först ut det på en tunn occipital sladd. Detta råd är särskilt relevant om du nyligen färgade lock med en permanent, henna eller basma, gjorde en perm.
 11. Toning agenter måste fördelas ganska snabbt på håret för att få en enhetlig nyans.
 12. Du kan applicera tonic / balsam direkt från flaskan eller pressa in en liten mängd i en icke-metallisk behållare.
 13. Ungefär en månad före förfarandet börjar man genomgå en regenerativ maskeringsperiod. Använd stylingprodukter mindre, använd mindre hårtork, krusjärn, strykjärn för att behandla hår.
 14. Om det finns splittrade ändar, skära dem i förväg.

Färgteknik

Shading shampoo ska användas på samma sätt som vanligt: ​​Applicera på fuktigt hår, skum, sköljning. Innan det borde du dessutom vänta några minuter - tonen blir lite ljusare.

Det finns rekommendationer enligt vilka du först måste tvätta håret med vanligt schampo, och bara då - toning. I praktiken görs detta sällan. Medel är utformade speciellt för att rensa hår från talg med en extra bonus i form av lätt toning.

Spray och mousse fördelas på vått hår, och skillnaden mellan dem är att det första verktyget inte tvättas av.

Varning! Läs anvisningarna på det köpta verktyget. Det kan innehålla ytterligare, mer specifika rekommendationer för optimala resultat.

För att få en ny färg med en tintsalm eller tonic, fortsätt enligt följande:

 1. Ta ett test för att se till att verktyget är rätt för dig. Applicera lite på handleden eller armbågen. Tro på en halvtimme: finns det några rodnader, klåda.
 2. Tvätta och torka håret lite.
 3. Sätt på gamla kläder eller en vattentät kappa för att inte bli smutsig.
 4. Kamma lite fuktiga krullar.
 5. Dela in i 4 delar och fixa på baksidan av huvudet, tempel, krona med krabba / klipp.
 6. Använd handskar.
 7. Lös upp håret från den occipitala zonen, dela in i strängar ca 2 cm bred.
 8. Måla dem växelvis, flytta från rötterna till kanterna.
 9. Använd samma teknik, fördela produkten längs strängarna vid templen, sedan vid kronan.
 10. Behåll den tid som rekommenderas av tillverkaren. Detta är vanligtvis inte längre än 30 minuter.
 11. Skölj huvudet med varmt och i slutet kallt vatten (det ska bli transparent).

Varning! Tekniken är universell för något hår, men mörka lockor måste vara missfärgade i förväg om tonic / balsam är lättare än hårets ursprungliga färg.

För förfarandet för preliminär blekning av mörkt hår framställs en speciell komposition för ljussättning enligt anvisningarna. Innan du applicerar huden längs hårlinjen smutsad med fet grädde.

De fördelar blekningsblandningen över korta strängar från rötterna till spetsarna och över de långa - omvända. Huvudet värms inte, kompositionen hålls inte längre än 30 minuter och tvättas sedan av.

Färgverkan

Tinting kallas därför en tillfällig färgning, eftersom resultatet inte håller länge och färgen tvättas gradvis helt av håret, om du inte utför korrigeringen. Du kan göra ommålning varje månad för att behålla intensiteten i skuggan - varannan vecka.

Ett viktigt tillvägagångssätt: Ju oftare du använder nyansverktyget, desto ljusare blir färgen.

Utan korrigering kommer den att försvinna efter cirka 4-6 schamponeringsprocedurer.

För att göra den nya färgen sist så länge som möjligt, undvik långvarig sol exponering och simma i poolen utan ett lock. För att återställa strukturen hos strängarna använd inte naturliga oljor: de bidrar till utlakningen av artificiellt pigment.

Ammoniakfria toningprodukter är optimala för tjejer som inte är villiga att riskera hårets hälsa. Med korrekt urval och korrekt användning av tonic, kommer schampo eller spraykrullar att förbli vackra och glänsande. I så fall kan deras färg ändras så ofta som ditt humör.

Alternativa hårfärgningsprodukter:

Vilken färg som helst är en stress för lockar. Vi kommer visa dig hur man återställer hår efter färgning.

Användbara videoklipp

Hur tona det gula håret av blondiner.

Hårfärgade färgämnen

Hår för en kvinna är hennes stolthet. När allt eftersom länge sedan gamla tider var långa och välskötta lockar ansedda som en symbol för en tjejs skönhet.
Nu, i en tid av förändring och moderna omvandlingar, finns det så många sätt att ändra färgen på denna skönhet, som ibland blir nyfiket hur sådana resultat kan uppnås som erfarna frisörer kom fram till för detta.

Inte så länge sedan kom hårtoning in i mode, vilket kardinalt löser problemet med att ändra trådens färg.

Hur skiljer hårfärgning från färgning och hur är det gjort?

Professionella frisörer rekommenderar dig att inte färga håret med aggressiv färg, men att göra färgkorrigering med tonic.

Toning kan inte drastiskt ändra hårets färg, men det gör det mer mättat och ljust.

Denna färgning är semi-permanent färg, det är den mest försiktiga. Om vi ​​jämför det med ammoniakanaloger, förstör det inte krullarnas struktur, påverkar inte deras torrhet, eftersom den inte tränger in djupt inuti, deras effekt är begränsad till det yttre lagret.

Efter applicering är hårvågorna inriktade och strängarna ser jämna och glänsande ut. Det visar sig att använda toning kan inte bara ändra färgen, utan också förbättra hårets tillstånd. Effekten efter sådan färgning varar i en månad.

Fördelar och nackdelar

Det finns många produkter till försäljning för denna procedur, de kommer i form av färger, masker, balm, tonics eller en spray av hårfärger.

Den största fördelen är att färgen med denna färgning inte förstör krullarnas keratinstruktur, och de växande rötterna är ganska friska. Även med färgat hår tvättas toning mycket snabbt, vilket gör att det ofta går att byta färg på trådarna.

Och denna färgfärg skyddar mot frustration - om skuggan inte fungerar kan den lätt tvättas och ommålas i en annan ton. Med hjälp av toning kan du ändra bilden till en semesterfirande eller hela semestern, och sedan återgå till föregående färg.

Men nackdelarna med denna målarfärg är också tillgängliga:

 • Det målar inte helt över grått hår;
 • Den valda nyansen är inte synlig på de mörka lockarna;
 • om du nyligen har gjort markeringar eller lättare strängar, är det bättre att inte använda tonning, eftersom en oväntad nyans kan visa sig
 • Hårfärgprodukter är billigare än färger, men de är mycket dyrare än de senare, så att spara på färgning inte fungerar.
 • Att lätta håret med en tonik kommer inte att fungera, för dessa ändamål är det bättre att måla med ett oxidationsmedel.
 • Det finns en viss särdrag att använda toning - det, till skillnad från färgämne, kvarstår på huvudbonader, blir det särskilt märkbart under heta perioder när det tvättas bort från håret med svett.

Toning är utmärkt för dem som gillar att experimentera med sitt utseende, men när du använder det borde du veta att:

 • det kan inte kombineras med andra färger eller henna;
 • efter toning är det nödvändigt att använda speciella vårdprodukter för lockningar, eftersom det inte är ett terapeutiskt läkemedel och praktiskt taget inte påverkar håret.

Fördelarna och skadan av färgning

Även med frekventa färgförändringar skadar den färg som används i den, så den kan appliceras på kvinnor i en position som ammar eller lider av allergiska reaktioner.

En av de värsta scenarierna efter toning är den partiella förlusten av naturlig hårpigmentering. Ett oxidationsmedel är närvarande i toniken, och det kan lysa upp de återkroppade strängarna mer intensivt än de föregående. Av den anledningen är det troligen bättre att bläddra igenom Indol, Garnier, Schwarzkopf eller Cies hårfärgspalett, välj från vilken.

Tonic bär ingen skada på håret, men har ingen terapeutisk effekt på dem.

Det enda som innan du applicerar det ska testas i förväg på ett ogenomskinligt område i huden, för att inte tvivla på reaktionen på en eventuell allergi.

Baserat på ovanstående fakta kan vi dra slutsatsen att toning är kontraindicerad, och till och med meningslöst att göra om:

 • På håret är det grått hår, det kommer inte att måla dem helt;
 • henna applicerades tidigare på håret;
 • Sedan ögonblicket med belysningen eller förtydligandet har åtminstone en vecka inte gått.
 • Det finns skadade lockar. I det här fallet är det bättre att applicera toniken efter behandlingen, annars kan tonen dyka upp med olika ebb;
 • Det finns en hög känslighet för tonic ingredienser.

Hur man målar

I de flesta fall är detta förfarande betrodat att utförs av yrkesverksamma, men om det är nödvändigt att göra det hemma, så är processen för att blanda färgen och applicera den nästan helt upprepad, precis som med användningen av konventionellt färgämne.

Vanligtvis är färgen för toning utspädd på två sätt:

 1. omsorgsfullt blandad färg och oxidationsmedel. Deras proportioner upprätthålls enligt tillverkarens rekommendationer, vilka anges på förpackningen.
 2. betraktas som en mer godartad blandning, anpassad för hemmet. För dess förberedelse tas 1 tesked färg för toning, sedan ett bord l. oxidant, schampo och balsam, och i slutet av den resulterande kompositionen tillsätts lite vatten och bringas till önskad mängd medel.

Färgningsmedlet appliceras i endast 10 minuter, under vilken tid färgämnet är fixerat på locken, eliminerar vattnet som utgör färgen ojämn färgning.

Oxidizer tillåter hårfärg att agera direkt på håret och lockar - att målas i önskad färg. Läs i vår artikel hur man väljer oxidanter för hårfärger.

För att lätta håret leder inte till en ful gul färg, du behöver veta reglerna för användning av färger. Om färgämnen för att lätta mörkt hår här.

Nu finns det få som försummar möjligheten att grundligt ånga kroppen, så recepten för hemmet kosmetika kommer att vara lika relevant som någonsin. För dig video, hur man gör en användbar mask och kroppscrub http://ilcosmetic.ru/uhod-za-litsom/maski-uhod-za-litsom/bannye-dlya-tela-i-litsa-luchshie-retsepty.html

Den bästa färgen för hårfärgning

Valet av medel för en sådan process är imponerande, men det finns flera ledande företag vars användning ger en riktigt önskad ton om den tillämpas korrekt.

För förtydligad

Kapous färg har en trevlig effekt på håret. För att få en ljus nyans kan du först missfärga pulverens strängar i samma företag och sedan förbereda färgen i ett förhållande av 1: 2 tonic och oxidant.

I hennes palett erbjuds flera ljustoner, för att skapa en optimal nyans för ditt hår, bör du blanda flera färger på en gång, eftersom 10,1 är nästan transparent och 9,1 ger en asfärbeläggning. Bekantskap med denna färg är bättre att börja med en resa till frisören, där en erfaren mästare kommer att bestämma de bästa proportionerna och berätta hur man odlar dem nästa gång hemma.
Kockolja är en unik fytoaktivator. Den innehåller naturligt protein; inulin; feta och eteriska oljor; mineralsalter; många vitaminer. Plocka upp masker med burdockolja för hår.

För melirovannyh

Det är nödvändigt att applicera färg, vilket kommer att indikera att det är för färgat eller blekt hår. Samtidigt är det omöjligt att använda burka eller ricinolja, som vanligtvis rekommenderas att stärka lockor, eftersom de kan ge en gul nyans.

Den första gången för att markera ska utföras av en professionell, han kommer att visa korrekt färgning och sedan hemma kommer det att vara möjligt att reproducera det själv, för att undvika det fina experimentet att få hår av grön eller lila färg.

Som tonik kan du använda väl beprövad färg:

 • Estel. Hennes asy och pärl nyanser när de kombineras med varandra ger den önskade tonen. För framställning av nyans kompositionen måste blandas färg och 1,5% oxidator i ett förhållande av 1: 2. Som en tonic föreslås att man tillsätter 1 del glansgel från samma företag, berikat med keratin. Alternativt kan du prova Estels Tint Balm.
 • Schwarzkopf Blondme. Detta verktyg kan användas för toning och för lätta krullar. Med det kan du skapa 6 olika ljus nyanser. Från kalla till exklusiva varma toner.

Mjölk - problemet med många människor. Ett av de effektiva sätten att bli av med detta problem är mjällschampo. Detaljer om namnen på farmaceutiska terapeutiska schampon.

Titta på videon: professionell hårfärgning

Ett stort antal befintliga oljor gör det möjligt att välja det alternativ som passar bäst för en viss situation - hårdare eller torrare hår, med förlust eller överdriven brittleness, för att bli av med splittrade ändar och andra problem. Läs om vilka oljor som ska användas för hårväxt och densitet hemma.

Hemma

Toning kan göras självständigt. Om tonen väljs rätt, kommer det inte att hända något obehagligt. Innan du applicerar agenten, rekommenderas att behandla hårbotten med en fet grädde, så kommer den här tekniken att göra det möjligt för dig att tvätta bort toniken som oavsiktligt har kommit på huden. När du arbetar med detta färgämne behöver du inte bära handskar, dess aktiva komponenter är inte lika aggressiva som i vanlig färg. Och det appliceras inte på smutsigt hår, men till nyligen tvättade och ännu inte torkade trådar.

Efter en viss tid av exponering av produkten till håret tvättas den av under rinnande vatten och en mask eller balsam distribueras till dem för att fixa resultatet.

Allt förenklar användningen av tonade baljor och schampon, de är inte lika resistenta som färg, men de kräver ingen speciell applicering och restaurering av hår.

Medel "Tonika" från Rokolor är ett billigt alternativ för att byta hårfärg. Med det kan du ständigt experimentera.
För flickor, vars smak och stämningar är lika byta som höstvädret, är möjligheten att välja önskad färg från hundratals befintliga nyanser av tillfällig färg en riktig frälsning. Från artikeln lär du namnet på den tillfälliga hårfärgen.

professionell

Kända kosmetiska märken har inte förblivit avskilda från toning och erbjuder sina produkter för mer långvarig exponering.

Wella Color Touch är en populär färgämne för att ändra hårfärg. Dess unika komposition gör att du kan anpassa krullarna och släta varje sträng. Ljusa och resistenta nyanser ger ditt hår en intressant färg och glans. Sammansättningen av färgämnen innehåller keratin, vilket skyddar trådarna mot fuktförlust.

Majirel L'Oreal - den bästa färgen för toning. Det kan användas mycket ofta, medan håret inte lider men ändrar bara nyanser. I färgen finns ingen ammoniak och peroxid, så det skadar inte låsen. Dess toningskomposition förblir utanför håret och ger det glans och silke. Han gömmer till och med sitt gråa hår. Ett brett spektrum av färger gör det möjligt att måla om dagen varje dag.

Ammoniakfri

Dessa goda medel har hittat många fans.

Londa Professional tonar intensivt och uppfriskar hårfärg. Det ger djup till naturlig ton och ger en mångdimensionell nyans till färgade strängar. Copes med grått hår med 50%. Det vax och keratin som finns i det eliminerar krullarnas porositet och slår ihop med splittrade ändar.

Färgpaletten av färg Londa består av 41 nyanser. Vid applicering av håret är det jämnt fördelat. För intensiv toning föreslås en sådan färg att blandas med 1,9% eller 4% oxidationsmedel. Den appliceras på vått rent hår och inkuberas i en kvart i timmen.

Konceptfärgen för Concept Profi Touch-håret är utformad för att färgas, samt att ge nyans till hår. Det är certifierat i Europa, skiljer sig från innehållet av högkvalitativa komponenter, såsom C-vitamin, chitosan, cedertolja, glukos och andra. Men den mest betydelsefulla är den komplexa "ViPL". Tillsammans ger de krullarna den önskade nyansen och bryr sig om dem. Även om färg och bezammiachnaya, men har ett högt motstånd.

Idag ökar ammoniakfärgen Capus snabbt popularitet. I färgpalett representerade många nyanser. Förutom Ollin hårfärg från en inhemsk tillverkare, som innehåller minsta mängd ammoniak.

Titta på videon: hur man lyser och tonar håret

recensioner

Katharina, 24 år gammal. Jag ständigt experimenterar med mitt hår, genom håret och dess färg överför jag min själs tillstånd. I mer än ett år har jag målat mig själv, för så länge har mitt hår tyckt att bli tunnare.
Därför föreslog frisören att den skulle ersättas med toning. Det målas oftare, men krullarna har blivit mer levande och det finns en glans på dem. Dessutom kom volymen från någonstans. Nyanser när de är blandade är helt olika, så du behöver inte vara uttråkad


Oksana, 29 år gammal.

Jag valde Kapous-färg för toning. När det appliceras på håret är det väl fördelat, det bakar inte vid åldern, det finns ingen stark lukt. Efter användning tvättar jag av och applicerar en starkare balm av samma företag. Första gången jag blev slagen av den resulterande glansen i mitt hår, nu är jag van vid det. Vid rötterna har jag mina egna grenar och när du rör dem efter toning känner du att de blivit mycket mjuka. Nu lyser jag bara min hårskugga med den här färgen och får ständigt samma resultat - välskött hår av trevlig färg.

Toning - perfekt för konstanta experiment med hårfärg. Med hjälp av det kan kvinnor, efter flera försök att hitta "sin" nyans, utan att skada krullarna. Detta är ett bra val för dem som ständigt övervakar det senaste modet och matchar det, och ändrar sin bild utan att bli igenkänd, inklusive hårfärg. Färger för toning ger en varaktig effekt än andra medel för denna plan, och vid behov kan de lätt tvättas bort.
Kanske är det viktigaste som bör uppmärksammas under graviditeten är hår. Under graviditeten försvagas de och förlorar sin glans. Men är det möjligt att färga hår under graviditeten? Svaret finns i den här artikeln.
För att behålla hårets skönhet uppfann experter hårfärger. Det är intressant, men vad består de av, vad är det med?

Vi rekommenderar också att du läser mer detaljerat om guldfärgad hårfärg.

Toning hår hemma - foto före och efter

Varannan tjej minst en gång i hennes liv målade krullar, och var tredje gör det regelbundet. Hår toning är ett förfarande som är idealiskt för blondor och brunetter, graying och tjejer först efter lätta.

Hur man gör hårfärgning hemma

Toning - målningsteknik, där färgningen utförs exklusivt utan ammoniakföreningar. De tränger inte in i kärnan, utan förblir på ytan av krullen. Det bidrar till att minimera skador på torra och kombinerade trådar.

Denna teknik förklarar skillnaden mellan toning och hårfärgning.

Tekniken kan användas oberoende, till exempel för att ge krullarna en viss nyans eller att lämna den vanliga färgen (blondiner ofta med hjälp av toning ändrar hårfärgen till ljusbrun eller naturlig blond). Men nu används det huvudsakligen för att avlägsna yellowness efter färgning ombra, shatush eller balayazh.

Markerar överton

Sådan färgning kan utföras på mörkt och blont hår, efter markering och brondirovaniya, beroende på önskat resultat.

Det är ganska svårt att måla naturligt hår hemma, men toning efter belysning kan göras även av en icke-professionell. Det enklaste sättet att använda en speciell balm eller schampo. Effekten blir inte mindre ljus än efter en vanlig färgsession, men proceduren blir så säker som möjligt.

För att eliminera yellowness är det mest prisvärda alternativet att tvätta håret med ett färgämne (Tonic, Estelle och andra):

 1. Känn dig fri att välja en nyans mycket lättare än din egen (om du behöver förtydligande). Samtidigt borde brunhårda kvinnor förstå att schampo och balsam inte kommer att ha någon effekt på mörkt hår.
 2. En liten mängd färgämne appliceras på våta lås. Det bör lämnas en stund på locken, skölj sedan med kallt vatten och använd luftkonditionering. Appliceringen av färgkompositionen
 3. Vid behov kan proceduren upprepas. Tonic reaktionsprocess

Det här är ett perfekt alternativ för att skugga höjdpunkter eller lätta några blondiner. Men på den svarta krullen är effekten av effekten tvivelaktig. För brunetter mer lämplig professionell toning.

Toning mörkt hår

För mörka skönheter finns det många alternativ för hur man målar lock. De mest populära typerna av målning är nu:

 1. Ombre. Kombinationen av flera nyanser av målning, där ändarna är missfärgade, och rötterna antingen döljer eller lämnar som det är;
 2. Shatush. En teknik som mycket liknar en ombre, med undantag av gradientlinjen. I ombra är det tydligt, och i shatush är det mjukare och mer diffust;
 3. Balayazh. Den är klar för både lång och kort. Det består i att sträcka färgen från spetsarna till rötterna längs hela längden. På grund av detta skapas effekten av volym och bländning.

För att en sådan fashionabel färg ska se mer spektakulär ut och vita strängar sticker ut mot den allmänna bakgrunden, är de mörka områdena tonade. För att skapa en ljus övergång används nyanser, 1-2 toner mörkare än naturliga.

Teknik tonning mörkt hår:

 1. Huvudet är zonat i flera sektioner - mästare använder kvartssystem. När alla strängar är uppdelade i 4 lika zoner;
 2. Beroende på vilken typ av färg som valts, är låsningarna kammade eller tvärtom kammade och missfärgade i folie. För att göra detta appliceras en lysande förening på deras yta. Det rekommenderas att använda färgämnen utan ammoniak - de är mindre skadliga för hårstrukturen.
 3. Efter 20-30 minuter anses klarningen fullständig. På de mörka områdena av de strängar som inte är målade, applicera en toningskomposition av önskad nyans. Färgexperter rekommenderar att man undviker skarpa onaturliga färger, det är bättre att sluta med naturliga: mörk choklad, kastanj, etc.;
 4. En lösning med en nyans appliceras på ponnyytans yta. Den täcker rötterna, men berör inte de missfärgade områdena. Åldrig, beroende på tillverkarens rekommendationer, från 20 till 40 minuter;
 5. Det sista steget - ammoniakfri toning av de klargjorda tipsen. För att göra det är det bättre att välja den mest ljusa nyansen - det kan helt avlägsna yellowness och "play" in contrast.

På naturligt hår håller skuggningstoning i genomsnitt upp till 2 månader. Termen beror på frekvensen av tvätt och användning av schampon. För att förlänga färgens ljusstyrka, använd mjuka schampon och balm för färgade lockar.

Toning blont hår

När det gäller brunetter, för blondiner, finns det olika alternativ för toning hår. Mest populära:

 1. Brondirovanie. Vissa strängar är målade i en mörk färg, på grund av vilket krullarna ser snyggare och snyggare ut. Ibland är bara rötterna mörkade - den här tekniken kallas också ombre;
 2. Toning för att ta bort yellowness. Så snart tjejerna inte kämpar med en "billig" gul nyans på blondin. Med hjälp av specialverktyg och tekniker kan även den mest olyckliga färgen korrigeras (upp till eliminering av orangefärgans skugga på det blekta huvudet).

Du kan ta bort de gula trådarna på egen hand på två sätt: använd en tonic eller gör en mild sammansättning av schampo, färg och balsam. Tänk på för och nackdelar med båda alternativen.

I det första fallet är tonisk färgning, den största fördelen är enkelhet. Men dess effektivitet är ifrågasättande: verktyget kan inte helt eliminera den utpräglade gula nyansen och tvättas snabbt ut.

Det andra alternativet är svårare att genomföra, men det ger en långvarig effekt. Bevisat recept på hemlagad tonic för blekt hår:

 1. En tesked färg av önskad färg utan ammoniak pressas in i en icke-metallisk behållare. En palett med ashy anteckningar rekommenderas. Till exempel, ashy ljusbrun eller pärlvit;
 2. Till samma behållare läggs en matsked balsam, schampo och väteperoxid. Oroa dig inte, peroxid i denna komposition fungerar som ett oxidationsmedel;
 3. Därefter tillsättes en sked vatten till blandningen för att späda kompositionen. Den resulterande massan appliceras över hela längden av håret och lämnar i 10 minuter.

Resultatet är en beständig och mycket vacker toning, som inte lämnar ett spår av yellowness. En separat fördel med detta recept är att målningen är mycket säkrare än vanlig återblekning, och färgen tvättas inte av.

Toning på blont hår

Ugly gul nyans sker ofta på naturligt blont hår. I synnerhet, om efter sommaren bleknarna krökt eller proceduren för misslyckad färgning utfördes. För att lösa dessa problem rekommenderar barberfärggivare aktivt toningproceduren.

För att ge en ljus asy nyans till ditt ljusbruna hår, kommer det vara tillräckligt att tvätta krullarna flera gånger i månaden med ett speciellt schampo. Och utan det ljuset behöver naturlig färg inte ytterligare konstgjord ljusning.

Om du vill göra tonen ljusare eller betona trådarna efter färgning, rekommenderas det att använda toning med mjuka färger. För sådan förtydligande väljes en ljus nyans, vilken uteslutande appliceras för 10 minuters instruktion, som liknar blondiner. Längre exponering kan också lysa upp blont.

Toning grå hår

Recensioner hävdar att toning grå hår kan lösa problemet med enskilda silver strängar utan färgning. Men i salongen använder frisörerna endast halvvarig färg, eftersom det varar längre.

Hur tona grå trådar:

 1. Hemma kan du använda mousse, schampo för tonning, färgande hårbalsam. För självständig användning i denna situation rekommenderas det inte att arbeta med halvfast färg, eftersom endast en erfaren färgist kommer att kunna bestämma hur länge det ska hållas. Om du inte tar hänsyn till denna faktor, kommer fördelarna med en sådan toning att vara mycket tveksamt;
 2. Kompositionen appliceras på hela ytan av strängarna - från rötterna till spetsarna. Det är viktigt att jämnt fördela det så att det inte finns någon skillnad i skuggan. Vissa medel kan inte hålla alls (appliceras och tvättas), medan andra är viktiga att klara upp till 15 minuter. Läs därför noggrant bruksanvisningen.
 3. Du måste också tvätta håret från rötterna till ändarna och gnugga grundstyckena noggrant för att tvätta allt applicerat ämne. Var noga med att använda en balsam.

Det är nödvändigt att upprepa en sådan toning inte i tid (till exempel en gång vartannat vecka), men när tonen börjar spolas ut. På gråa trådar är processen mycket snabbare än på ljusa eller mörka. I de flesta fall behövs korrigeringen efter 10 dagar.

Röd hår toning

Tyvärr kan även professionella verktyg som används för att tona hår i salongen och hemma inte klara av att tända redhead på ett adekvat sätt. Problemet är ett mycket tätt pigment, vilket manifesterar sig även när man försöker göra den minsta förtydligandet.

Det maximala som kan göras:

 1. Skugga naturlig rödhårig för att göra den mer levande och saftig;
 2. Gör en färglös toning för att återställa håret och få effekten av laminering.

För den andra metoden används icke-färgande, men reducerande kompositioner. De skadar absolut inte strängarna, hjälper till att ge dem jämnhet och mjukhet, samt eliminerar överflödighet efter färgning.

Hur man gör toning på rött hår:

 1. Den nödvändiga nyansen är vald. Som vi har sagt, att använda en ton lättare än naturlig är det inte meningsfullt, därför rekommenderar vi att du väljer naturlig mörkröd;
 2. Du kan färga enskilda strängar, efter att ha kammade dem - detta kommer att ge frisyrens visuella volym och färgövergångar, som i ombre. Eller skugga alla krullarna;
 3. Om du väljer det första alternativet - separeras vissa hår från håret, som kammas och bearbetas av färgämnen. För att påskynda reaktionen kan de vikas i folie. Om den andra - då upprepar proceduren standardmålningsprocessen.

Även färgen på rött hår varar längre än på alla andra. Därför, om du inte tvättar ditt hår varje dag, kommer effekten av toning att fortsätta i upp till 3 veckor.

Toning hår efter markering och blekning

Även de vackraste höjdpunkterna kräver efterföljande toning för att nyans ska vara likformig. Du kan använda tonics eller professionella färgkompositioner. Experter rekommenderar att du kombinerar flera nyanser - det här låter dig få den önskade färgen utan att gulna och oförståliga blåaktiga eller rosa höjdpunkter.

Steg-för-steg-instruktioner om hur man tonar blekt eller blekt hår:

 1. Hela stapeln är uppdelad i separata zoner. Det kan vara en central och två temporal, två centrala och två temporal, etc.;
 2. Färgen späds enligt instruktionerna eller blandas (om det finns erfarenhet). Ansökan sker med en bred pensel från rötterna till spetsarna. Tonade trådar är inslagna i folie;
 3. Kompositionen åldras på strängar från 15 till 20 minuter. Som ett resultat kommer detta hår toning efter lätta att ge effekten av naturligt vita lockar med några mörka områden av naturlig färg.

Valet av färg och improviserad betyder

Det svåraste med toning är att välja rätt verktyg för proceduren. Tänk på de mest populära produkterna för färgning och skuggning:

 1. Estel Sense De Luxe färgämne Estelle (det här är en färgpalett) - perfekt för ljus skuggning av hår. Det innehåller inte ammoniak, är hållbart, prisvärd och lätt att använda. Det lyser och tar bort yellowness mycket bättre än blekningspulver och med minimal skada.
 2. Londa från Intensive Toning-serien är ett demi-permanent färgämne. Londa kan måla över grått hår och ta bort den gula färgen från de vita krökarna. Du måste köpa den helt enkelt för att den är otroligt mild och enkel att använda. Denna serie har också produkter för färglös färgning; Londa Professional Palette
 1. MATRIX Color Sync (Matrix Color Sync) hjälper till att skapa perfekta naturliga färger på ditt hår. Detta är en kastanj utan röd, askblond, beigeblond och många andra. Efter användning lämnar effekten av glasrutan - det ger sken och styrka, därför behövs ingen extra omsorg.
 2. Schwarzkopf Professional Igora Vibrance (Schwarkopf Professional Igor Vibrans) - hanterar perfekt färgningen av yellowness och skuggning av ljuskronor. Men recensioner hävdar att detta inte är det bästa alternativet för mörka strängar på grund av röda inneboende i bruna och ingefära nyanser;
 3. L'OREAL Dialog ammoniakfri färgämne (L'Oreal Dialight) är också lämplig för toning. Men det är hon som oftare används av brunetter än blondiner. Färgpaletten är bred, färgningseffekten varar upp till 3 veckor. Paint Wella Touch för blont hår

Många forum markerar färger från Wella Touch (Vella), Capus och Ollin. De är mer tillgängliga än de flesta ovan, betyder och har liknande egenskaper. Men efter Vella finns det ingen glasningseffekt, och Kapus tvättas snabbt bort.

Självklart beror färgens varaktighet och ljusstyrka i stor utsträckning på vilken typ av schampo som används för tonat hår. Vi rekommenderar att du föredrar professionella varumärken - Brelil, Igora, Loreal.

Bilder före och efter proceduren

Toning utförs på hår av olika längder - medium, lång och jämn kort. För att kunna fullt ut uppskatta skönheten och effektiviteten i denna skönhetsprocess har vi förberett ett foto före och efter.Nästa Artikel
Betygsätt de bästa schamponerna från naturliga ingredienser