Tonad hårfärg


Tack vare moderna kosmetiska produkter fick kvinnor en unik möjlighet att ändra sin färg på lockar när de vill. Men inte alla har samma fördel för håret. Tjejer som vill ändra sin bild utan skada bör vara uppmärksamma på färgfärg. Det hjälper dig att ändra skuggsträngarna på ett säkert sätt.

Hur skiljer hårfärgning från färgning?

De flesta kvinnor vet inte ens att dessa förfaranden är olika. För det första används hårfärgningsmedel, för den andra permanent permanenta. Vid toning sköljs skuggan av snabbare och lämnar ingen klar gräns mellan naturliga och färgade strängar. Färgen rymmer ungefär en månad eller två. Färgning med uthålligt intensivt färgämne ger resultatet av en längre tid.

Skuggande hårfärg innehåller inte ammoniak, vilket inte kan sägas om permanent. Bland de första komponenterna finns endast en liten andel väteperoxid. Därför sker en fysisk reaktion under toning-förfarandet och en kemisk reaktion uppträder under färgning. I det första fallet piggerar pigmenten håren, och oxidanten hjälper bara det att få fotfäste starkare. I den andra utföringsformen öppnar ammoniak hårskalorna och färgen tränger djupt in i dess struktur. Tekniken att tillämpa båda sätten är densamma.

Vad är bra färg utan ammoniak för hår

Dess främsta fördel är en sparsam handling. Färgämnet byter färg genom flera nyanser, men samtidigt förstör inte strukturen, förstör inte det naturliga pigmentet. Kompositionen har komponenter som har en helande och regenererande effekt. Efter färgning ser strängarna mycket bättre ut än tidigare. Medel ganska snabbt tvättas bort tack vare det du kan experimentera ofta, försöker nya färger.

struktur

Toning hårfärgning av varje tillverkare innehåller en annan lista över komponenter, men alla ofarliga, kommer att ha en skyddande och återställande effekt. Bland dem kan vara:

 • druvfröxtrakt, hirs, vitt te, lychees, orkidéer, avokado, oliver;
 • sojaproteiner;
 • vitaminkomplex;
 • silkeproteiner;
 • olja;
 • keratinkomplex;
 • pantenol;
 • vax.

Princip för verksamheten

Hårfärg, som det sagts, innehåller inte ammoniak, eftersom det inte tränger in djupt in, men skapar en pigmenterad mantel runt. Innan appliceringen ska grädden blandas med ett oxidationsmedel som innehåller väteperoxid i en minsta mängd. Den senare komponenten säkerställer långvarig bevarande av "färgfilmen" på trådarna, men missfärgar inte, det vill säga det är inte skadligt för dem.

Tonad ammoniakfri hårfärg från de bästa tillverkarna

Nästan varje företag producerar en rad milda produkter av varierande grad av intensitet: färger, tonics, mousses, skum. Bland dem är kända sådana:

 1. Estel Sense De Luxe. Billig färgning med ett stort urval av naturliga nyanser. Efter det blir trådarna mjuka, färgen förblir i högst 8 veckor.
 2. Londa Professional Word. Sparrande färgämne med ljusreflekterande partiklar, tack vare vilket håret lyser. Ger färgretention tills den 25: e tvätten.
 3. Loreal CASTING Creme Gloss. Prisvärd färgfärg, vars bedömningar är motsägelsefulla på grund av otillräcklig hållbarhet och otillräcklighet i nyanser.
 4. Schwarzkopf IGORA Vibrance. Professionell tinting hårfärg med den bredaste paletten av nyanser. I dess sammansättning finns många användbara komponenter.
 5. Wella Color Touch. Tintingfärg med keratin och vitaminer som lägger till glans till lock. I paletten presenterade Vella många saftiga nyanser.
 6. Matrix Color Sync. Ammoniakfärg, vilket är mycket populärt bland proffs. Tillverkaren erbjuder ett brett utbud av naturliga och ljusa ödem.
 7. Kaaral Soft Color av Baco. Italiensk toningfärg med sidenpartiklar, omsorgsfullt för hår. I linjen finns en färglös kräm för att skapa en lamineringseffekt.

Var att köpa och hur mycket det kostar

Allt ovanstående tinting hårfärg är lätt att köpa. Vissa varumärken säljs även i snabbköpet. Det är bäst att köpa färg i en specialiserad professionell kosmetikaffär, som är den officiella återförsäljaren av ett antal tillverkare. Dessutom kommer produkterna att kunna köpa i nätbutiker. Innan du köper det, läs recensionerna. Du måste se till att du inte får en falsk.

Med ett ungefärligt utbud av priser på färger kan du hitta i tabellen:

Hårfärgade färgämnen

Hår för en kvinna är hennes stolthet. När allt eftersom länge sedan gamla tider var långa och välskötta lockar ansedda som en symbol för en tjejs skönhet.
Nu, i en tid av förändring och moderna omvandlingar, finns det så många sätt att ändra färgen på denna skönhet, som ibland blir nyfiket hur sådana resultat kan uppnås som erfarna frisörer kom fram till för detta.

Inte så länge sedan kom hårtoning in i mode, vilket kardinalt löser problemet med att ändra trådens färg.

Hur skiljer hårfärgning från färgning och hur är det gjort?

Professionella frisörer rekommenderar dig att inte färga håret med aggressiv färg, men att göra färgkorrigering med tonic.

Toning kan inte drastiskt ändra hårets färg, men det gör det mer mättat och ljust.

Denna färgning är semi-permanent färg, det är den mest försiktiga. Om vi ​​jämför det med ammoniakanaloger, förstör det inte krullarnas struktur, påverkar inte deras torrhet, eftersom den inte tränger in djupt inuti, deras effekt är begränsad till det yttre lagret.

Efter applicering är hårvågorna inriktade och strängarna ser jämna och glänsande ut. Det visar sig att använda toning kan inte bara ändra färgen, utan också förbättra hårets tillstånd. Effekten efter sådan färgning varar i en månad.

Fördelar och nackdelar

Det finns många produkter till försäljning för denna procedur, de kommer i form av färger, masker, balm, tonics eller en spray av hårfärger.

Den största fördelen är att färgen med denna färgning inte förstör krullarnas keratinstruktur, och de växande rötterna är ganska friska. Även med färgat hår tvättas toning mycket snabbt, vilket gör att det ofta går att byta färg på trådarna.

Och denna färgfärg skyddar mot frustration - om skuggan inte fungerar kan den lätt tvättas och ommålas i en annan ton. Med hjälp av toning kan du ändra bilden till en semesterfirande eller hela semestern, och sedan återgå till föregående färg.

Men nackdelarna med denna målarfärg är också tillgängliga:

 • Det målar inte helt över grått hår;
 • Den valda nyansen är inte synlig på de mörka lockarna;
 • om du nyligen har gjort markeringar eller lättare strängar, är det bättre att inte använda tonning, eftersom en oväntad nyans kan visa sig
 • Hårfärgprodukter är billigare än färger, men de är mycket dyrare än de senare, så att spara på färgning inte fungerar.
 • Att lätta håret med en tonik kommer inte att fungera, för dessa ändamål är det bättre att måla med ett oxidationsmedel.
 • Det finns en viss särdrag att använda toning - det, till skillnad från färgämne, kvarstår på huvudbonader, blir det särskilt märkbart under heta perioder när det tvättas bort från håret med svett.

Toning är utmärkt för dem som gillar att experimentera med sitt utseende, men när du använder det borde du veta att:

 • det kan inte kombineras med andra färger eller henna;
 • efter toning är det nödvändigt att använda speciella vårdprodukter för lockningar, eftersom det inte är ett terapeutiskt läkemedel och praktiskt taget inte påverkar håret.

Fördelarna och skadan av färgning

Även med frekventa färgförändringar skadar den färg som används i den, så den kan appliceras på kvinnor i en position som ammar eller lider av allergiska reaktioner.

En av de värsta scenarierna efter toning är den partiella förlusten av naturlig hårpigmentering. Ett oxidationsmedel är närvarande i toniken, och det kan lysa upp de återkroppade strängarna mer intensivt än de föregående. Av den anledningen är det troligen bättre att bläddra igenom Indol, Garnier, Schwarzkopf eller Cies hårfärgspalett, välj från vilken.

Tonic bär ingen skada på håret, men har ingen terapeutisk effekt på dem.

Det enda som innan du applicerar det ska testas i förväg på ett ogenomskinligt område i huden, för att inte tvivla på reaktionen på en eventuell allergi.

Baserat på ovanstående fakta kan vi dra slutsatsen att toning är kontraindicerad, och till och med meningslöst att göra om:

 • På håret är det grått hår, det kommer inte att måla dem helt;
 • henna applicerades tidigare på håret;
 • Sedan ögonblicket med belysningen eller förtydligandet har åtminstone en vecka inte gått.
 • Det finns skadade lockar. I det här fallet är det bättre att applicera toniken efter behandlingen, annars kan tonen dyka upp med olika ebb;
 • Det finns en hög känslighet för tonic ingredienser.

Hur man målar

I de flesta fall är detta förfarande betrodat att utförs av yrkesverksamma, men om det är nödvändigt att göra det hemma, så är processen för att blanda färgen och applicera den nästan helt upprepad, precis som med användningen av konventionellt färgämne.

Vanligtvis är färgen för toning utspädd på två sätt:

 1. omsorgsfullt blandad färg och oxidationsmedel. Deras proportioner upprätthålls enligt tillverkarens rekommendationer, vilka anges på förpackningen.
 2. betraktas som en mer godartad blandning, anpassad för hemmet. För dess förberedelse tas 1 tesked färg för toning, sedan ett bord l. oxidant, schampo och balsam, och i slutet av den resulterande kompositionen tillsätts lite vatten och bringas till önskad mängd medel.

Färgningsmedlet appliceras i endast 10 minuter, under vilken tid färgämnet är fixerat på locken, eliminerar vattnet som utgör färgen ojämn färgning.

Oxidizer tillåter hårfärg att agera direkt på håret och lockar - att målas i önskad färg. Läs i vår artikel hur man väljer oxidanter för hårfärger.

För att lätta håret leder inte till en ful gul färg, du behöver veta reglerna för användning av färger. Om färgämnen för att lätta mörkt hår här.

Nu finns det få som försummar möjligheten att grundligt ånga kroppen, så recepten för hemmet kosmetika kommer att vara lika relevant som någonsin. För dig video, hur man gör en användbar mask och kroppscrub http://ilcosmetic.ru/uhod-za-litsom/maski-uhod-za-litsom/bannye-dlya-tela-i-litsa-luchshie-retsepty.html

Den bästa färgen för hårfärgning

Valet av medel för en sådan process är imponerande, men det finns flera ledande företag vars användning ger en riktigt önskad ton om den tillämpas korrekt.

För förtydligad

Kapous färg har en trevlig effekt på håret. För att få en ljus nyans kan du först missfärga pulverens strängar i samma företag och sedan förbereda färgen i ett förhållande av 1: 2 tonic och oxidant.

I hennes palett erbjuds flera ljustoner, för att skapa en optimal nyans för ditt hår, bör du blanda flera färger på en gång, eftersom 10,1 är nästan transparent och 9,1 ger en asfärbeläggning. Bekantskap med denna färg är bättre att börja med en resa till frisören, där en erfaren mästare kommer att bestämma de bästa proportionerna och berätta hur man odlar dem nästa gång hemma.
Kockolja är en unik fytoaktivator. Den innehåller naturligt protein; inulin; feta och eteriska oljor; mineralsalter; många vitaminer. Plocka upp masker med burdockolja för hår.

För melirovannyh

Det är nödvändigt att applicera färg, vilket kommer att indikera att det är för färgat eller blekt hår. Samtidigt är det omöjligt att använda burka eller ricinolja, som vanligtvis rekommenderas att stärka lockor, eftersom de kan ge en gul nyans.

Den första gången för att markera ska utföras av en professionell, han kommer att visa korrekt färgning och sedan hemma kommer det att vara möjligt att reproducera det själv, för att undvika det fina experimentet att få hår av grön eller lila färg.

Som tonik kan du använda väl beprövad färg:

 • Estel. Hennes asy och pärl nyanser när de kombineras med varandra ger den önskade tonen. För framställning av nyans kompositionen måste blandas färg och 1,5% oxidator i ett förhållande av 1: 2. Som en tonic föreslås att man tillsätter 1 del glansgel från samma företag, berikat med keratin. Alternativt kan du prova Estels Tint Balm.
 • Schwarzkopf Blondme. Detta verktyg kan användas för toning och för lätta krullar. Med det kan du skapa 6 olika ljus nyanser. Från kalla till exklusiva varma toner.

Mjölk - problemet med många människor. Ett av de effektiva sätten att bli av med detta problem är mjällschampo. Detaljer om namnen på farmaceutiska terapeutiska schampon.

Titta på videon: professionell hårfärgning

Ett stort antal befintliga oljor gör det möjligt att välja det alternativ som passar bäst för en viss situation - hårdare eller torrare hår, med förlust eller överdriven brittleness, för att bli av med splittrade ändar och andra problem. Läs om vilka oljor som ska användas för hårväxt och densitet hemma.

Hemma

Toning kan göras självständigt. Om tonen väljs rätt, kommer det inte att hända något obehagligt. Innan du applicerar agenten, rekommenderas att behandla hårbotten med en fet grädde, så kommer den här tekniken att göra det möjligt för dig att tvätta bort toniken som oavsiktligt har kommit på huden. När du arbetar med detta färgämne behöver du inte bära handskar, dess aktiva komponenter är inte lika aggressiva som i vanlig färg. Och det appliceras inte på smutsigt hår, men till nyligen tvättade och ännu inte torkade trådar.

Efter en viss tid av exponering av produkten till håret tvättas den av under rinnande vatten och en mask eller balsam distribueras till dem för att fixa resultatet.

Allt förenklar användningen av tonade baljor och schampon, de är inte lika resistenta som färg, men de kräver ingen speciell applicering och restaurering av hår.

Medel "Tonika" från Rokolor är ett billigt alternativ för att byta hårfärg. Med det kan du ständigt experimentera.
För flickor, vars smak och stämningar är lika byta som höstvädret, är möjligheten att välja önskad färg från hundratals befintliga nyanser av tillfällig färg en riktig frälsning. Från artikeln lär du namnet på den tillfälliga hårfärgen.

professionell

Kända kosmetiska märken har inte förblivit avskilda från toning och erbjuder sina produkter för mer långvarig exponering.

Wella Color Touch är en populär färgämne för att ändra hårfärg. Dess unika komposition gör att du kan anpassa krullarna och släta varje sträng. Ljusa och resistenta nyanser ger ditt hår en intressant färg och glans. Sammansättningen av färgämnen innehåller keratin, vilket skyddar trådarna mot fuktförlust.

Majirel L'Oreal - den bästa färgen för toning. Det kan användas mycket ofta, medan håret inte lider men ändrar bara nyanser. I färgen finns ingen ammoniak och peroxid, så det skadar inte låsen. Dess toningskomposition förblir utanför håret och ger det glans och silke. Han gömmer till och med sitt gråa hår. Ett brett spektrum av färger gör det möjligt att måla om dagen varje dag.

Ammoniakfri

Dessa goda medel har hittat många fans.

Londa Professional tonar intensivt och uppfriskar hårfärg. Det ger djup till naturlig ton och ger en mångdimensionell nyans till färgade strängar. Copes med grått hår med 50%. Det vax och keratin som finns i det eliminerar krullarnas porositet och slår ihop med splittrade ändar.

Färgpaletten av färg Londa består av 41 nyanser. Vid applicering av håret är det jämnt fördelat. För intensiv toning föreslås en sådan färg att blandas med 1,9% eller 4% oxidationsmedel. Den appliceras på vått rent hår och inkuberas i en kvart i timmen.

Konceptfärgen för Concept Profi Touch-håret är utformad för att färgas, samt att ge nyans till hår. Det är certifierat i Europa, skiljer sig från innehållet av högkvalitativa komponenter, såsom C-vitamin, chitosan, cedertolja, glukos och andra. Men den mest betydelsefulla är den komplexa "ViPL". Tillsammans ger de krullarna den önskade nyansen och bryr sig om dem. Även om färg och bezammiachnaya, men har ett högt motstånd.

Idag ökar ammoniakfärgen Capus snabbt popularitet. I färgpalett representerade många nyanser. Förutom Ollin hårfärg från en inhemsk tillverkare, som innehåller minsta mängd ammoniak.

Titta på videon: hur man lyser och tonar håret

recensioner

Katharina, 24 år gammal. Jag ständigt experimenterar med mitt hår, genom håret och dess färg överför jag min själs tillstånd. I mer än ett år har jag målat mig själv, för så länge har mitt hår tyckt att bli tunnare.
Därför föreslog frisören att den skulle ersättas med toning. Det målas oftare, men krullarna har blivit mer levande och det finns en glans på dem. Dessutom kom volymen från någonstans. Nyanser när de är blandade är helt olika, så du behöver inte vara uttråkad


Oksana, 29 år gammal.

Jag valde Kapous-färg för toning. När det appliceras på håret är det väl fördelat, det bakar inte vid åldern, det finns ingen stark lukt. Efter användning tvättar jag av och applicerar en starkare balm av samma företag. Första gången jag blev slagen av den resulterande glansen i mitt hår, nu är jag van vid det. Vid rötterna har jag mina egna grenar och när du rör dem efter toning känner du att de blivit mycket mjuka. Nu lyser jag bara min hårskugga med den här färgen och får ständigt samma resultat - välskött hår av trevlig färg.

Toning - perfekt för konstanta experiment med hårfärg. Med hjälp av det kan kvinnor, efter flera försök att hitta "sin" nyans, utan att skada krullarna. Detta är ett bra val för dem som ständigt övervakar det senaste modet och matchar det, och ändrar sin bild utan att bli igenkänd, inklusive hårfärg. Färger för toning ger en varaktig effekt än andra medel för denna plan, och vid behov kan de lätt tvättas bort.
Kanske är det viktigaste som bör uppmärksammas under graviditeten är hår. Under graviditeten försvagas de och förlorar sin glans. Men är det möjligt att färga hår under graviditeten? Svaret finns i den här artikeln.
För att behålla hårets skönhet uppfann experter hårfärger. Det är intressant, men vad består de av, vad är det med?

Vi rekommenderar också att du läser mer detaljerat om guldfärgad hårfärg.

Tonad hårfärg: Den perfekta färgen utan ammoniak

Yana Ilinskaya

Skönhet och livsstil direkt från Europa (Prag, Tjeckien).

Effekterna av uthållig färgning är kända för någon tjej som har experimenterat med hårfärg minst en gång: krullarna blir torra och spröda, kräver intensivvård och konstant tonning av rötterna. Det var därför på en gång det blev populärt nyanser - en magisk icke-ammoniakfärgning, som ändrar hårets nyans utan negativa konsekvenser, och följaktligen tonar hårfärg.

Vi finner ut hur toning skiljer sig från färgning, hur man gör det på rätt sätt, varför det här sättet att få en ny hårfärg passar inte alla och vilken toningskomposition som är bättre att välja om du ändå bestämmer dig för icke-ammoniumfärgning!

Handlingsprincipen för färgfärger

Vanligt hårfärg innehåller i regel ammoniak - en stark substans som förstör hårstrukturen och tvättar bort det naturliga pigmentet från det. Således kommer den artificiella färgen att ersätta den naturliga färgen: det här är hur färgning sker.

Toning hårfärg verkar annorlunda: pigmentet tränger inte in i hårstrukturen, utan omsluter snarare det utanför, vilket ger den nödvändiga nyansen till den naturliga hårfärgen.

Allt om tinting hårfärger: dina frågor - våra svar

Liksom varje skönhetsservice har hårtoning sitt för-och nackdelar. SalonSecret-experter svarade på de mest populära frågorna om denna typ av färgning.

Hur länge slutar toning?

På grund av djup penetration inuti håret, håller ammoniakfärgning lång tid - upp till tre eller fyra veckor, då färgen måste uppdateras - speciellt vid rötterna.

Tidigare toningskompositioner tvättades ganska snabbt, men nu tillåter modern teknik och rätt appliceringsteknik toningfärger att vara upp till 3-5 veckor!

Irina Zhokhova, en stylist och kreativ partner av Redken-varumärket, säger att hållbarheten och ljusstyrkan hos färgfärgen beror på denna viktiga nyans:

"Det rekommenderas att applicera färgfärg på rent, torrt hår. Om håret är våt blir vattnet en naturlig blockerare för färgpigmentet och skuggan kan tvättas mycket snabbare. "

Irina Zhokhova

Var uppmärksam på detta när du toning i skönhetssalongen!

Har toning grå hårmask?

Tintingfärg kan ändra hårfärg i intervallet från en till tre toner, men kompositionen går inte bra med grått hår. Det handlar om handlingsprincipen: På grund av att färgfärgen inte tränger in i hårets hår, blir det grå håret på något sätt ljusare än allt annat hår, även om de kommer att få en annan nyans.

Behöver jag tona växande rötter efter toning?

Vem har inte varit arg minst en gång för det ständiga behovet att tona rötterna växer efter färgning? Toning klarar det här problemet på "en, två, tre!": Tonerfärgens sammansättning tvättas inte bara snabbt, men jämnt, så att inga för lätta eller för mörka rötter förutspås!

Är det möjligt att göra toning efter markering eller ljussättning?

Lättgörande föreningar, speciellt om du applicerar dem inte i en skönhetssalong, men på egen hand ger ofta oönskad yellowness. Att klara det hjälper toningfärg, som kan användas kontinuerligt och samtidigt utan att håret skadas.

Korrekt utvalt verktyg hjälper till att försiktigt justera skuggan, för att bekämpa yellowness och lägga till "värme" eller "kall" till dina lockar.

Är det möjligt att uppnå en naturlig nyans av hår med toning?

Många vågar inte att ammoniakfärgning av rädsla för att bli för ljus eller onaturlig hårfärg. Toning löser också detta problem: På grund av den mjuka påverkan kommer toning att ge en mycket ljus och naturlig nyans av hår - såvida det inte är någon uppgift att "markera" locken med neon!

Är det möjligt att göra toning under graviditeten?

Gravida kvinnor rekommenderas ofta inte att färga håret: de starka ingredienserna i ammoniakfärg kan ha en dålig effekt på barnets hälsa och färgen självt på grund av den "hormonella explosionen" under denna period kan ge ett oväntat resultat - inte för länge eller att donera den färg som anges på förpackning.

Toning påverkar inte barnets välbefinnande, så det kan vara ett utmärkt sätt för förväntade mammor som vill förändra sin bild under denna viktiga livstid!

Finns det många färgalternativ för färgningskompositioner?

Någon tycker att möjligheterna att tona färger är starkt begränsade av en skarp palett. Det här är inte så - de olika nyanserna här är inte mindre levande än i paletten av ammoniakfärger! Du kan välja mellan naturliga toner, och du kan be salong stylisten att blanda något "slags" för en invecklad och ovanlig toning.

Översynen av professionella färger för toning hår

Toning kompositioner är olika - beroende på målen och målen för denna tjänst. Någon vill försöka byta hårets nyans för första gången, någon är nöjd med den naturliga färgen, men vill lägga till ljusstyrka, och någon planerar att behålla färgmättnaden som redan är målad med vanliga färgfärger! Våra experter berättade hur man använder professionella färgade hårfärger.

Hur man väljer en professionell färg för att tona håret hemma

Flickor som ofta ändrar sin bild ska anta ett mjukt sätt att färglägga sina curls - toning. För detta ändamål används speciella kompositioner, vilka skiljer sig från en resistent permanent genom handlingsprincipen. Hårfärgfärg finns i olika former - balsam, schampo, tonic, spray, och antalet nyanser kommer att glädjas med sin mångfald även de mest krävande skönheterna.

Vad är

Ofta färgad kallad kortvarig, lätt eller försiktig färgning. Med hjälp av speciella preparat kan du ändra hårets initiala nyans, men inte drastiskt och i kort tid.

Nästan alla sådana produkter innehåller inte ammoniak, färgen tränger inte in i håret, men är bara fixerad på ytan. Hur länge resultatet kommer att bero beror på strukturen hos strängarna, den valda färgen, frekvensen för att tvätta huvudet. Efter allt, efter varje användning av schampo, om det bara inte är tonat, tvättas den nya färgen gradvis ut.

Förresten. För toning kan du ta inte bara sparsamma ammoniakfria formuleringar utan också naturliga färgämnen: kaffe, ekbark, kamomill, juice av olika bär och andra. Vissa frisörer använder halvvariga bläck som innehåller lite oxid. Det är ett kors mellan toniska och långlivade kemikalier.

Beroende på vad som används för att tona håret väljs utmärks dessa typer av tillfällig färgning:

 • ljus - skuggan varar inte längre än en vecka, det brukar varar fram till den första tvätten av huvudet;
 • mild - färgen varar i ungefär en månad, för detta tas ammoniakfria preparat;
 • intensiv - effekten är märkbar upp till 8 veckor, för att under professionell användning används professionell färg med ammoniak. Det är inte en nyansning i direkt mening, eftersom kompositionens pigment ger ett långvarigt resultat som tränger in i håraxlarna.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med förfarandet:

 • enkel att hålla hemma;
 • demokratiska kostnaden för hårfärgning
 • skinnande hår;
 • en stor palett av nyanser för mörka, ljusa, röda och gråa krullar;
 • möjlighet att se sig själv i en ny färg för att bedöma hur mycket det är lämpligt för permanent färgning;
 • kumulativ effekt - ju längre du använder samma sammansättning, desto ljusare blir färgen;
 • mångsidighet - lämplig för att ändra den naturliga nyansen, maskerar grått hår, misslyckad färgning eller markering;
 • minimal skada på håret. Undantaget är kompositioner som används för intensiv toning;
 • Korrigering av utseende - en bra nyans gör hårets naturliga färg djupare, mer mättad, uppfriskar visuellt ansiktet, betonar skönhet i ögon, kindben eller läppar.
 • Du kan göra en korrigering två gånger i månaden - oftare än med kemisk färg.

Det finns negativa recensioner om toning, vilket bidrar till att bilda en objektiv åsikt om förfarandet:

 • Resultatet på håret varar inte länge;
 • För att förlänga effekten behöver du regelbundet använda nyans
 • Ägare av mörka strängar måste göra missfärgning, om det finns en önskan att bli lite lättare;
 • dramatiskt förändra färgschemat inte fungerar - bara några få toner;
 • toning färgat hår ger ibland ett oväntat resultat;
 • Spår av tillfällig färg är märkbara på en handduk, kudde;
 • dåligt vald nyans kan förstöra utseendet och kräva brådskande sköljning.

Vem passar den här färgen?


Användningen av tonics och balms är motiverad i många fall:

 • Med hjälp kommer det att vara möjligt att göra den naturliga hårfärgen mer mättad, för att lägga till glans i håret. För att göra detta, välj en nyans som liknar din naturliga.
 • En ljus palett med toningverktyg gör det möjligt att helt ändra bilden.
 • Sådana produkter är lämpliga om den tidigare hårfärgen har brunnit ut i solen eller har tvättats ut.
 • Den appliceras efter misslyckad markering eller korrigering av nyans efter perm.
 • Ofta används tintpreparat för att färga tipparna eller enskilda krullarna, genomföra ombra, shatush, balayazh-teknikerna.
 • Perfekt för flickor vars huvudhuvud är dåligt uppfattat av oxidatorn från professionella formuleringar.
 • Ammoniakfria toningmedel kan appliceras på håret under graviditeten under amning.
 • De passar och röda och gråa och blondiner med brunetter. Men för den bästa effekten bör du välja en specifik palett som rekommenderas för varje färgtyp av utseende, och inte sträva efter radikala förändringar. Frånvaron av oxid i en tonic är anledningen till att en brunett inte kan bli en askblondin utan ordentlig träning.

Varning! Ibland kan färgningsprodukter orsaka allergisk reaktion och individuell intolerans, så var noga med att utföra ett test före färgning.

Val av hårfärgsprodukter

Schampo. Det "bokstavligen" förnyar "den naturliga eller artificiella färgen på lockar och parallellt bryr sig om dem. Ofta innehåller denna produkt näringskomponenter. Ju oftare du använder produkten, ju rikare färgen är. För att återställa håret till sitt ursprungliga skick, byt ut det schamponfärg som normalt. Det kanske inte är tillräckligt bra att måla en stor mängd grå hår.

Balsam. Det ger strängar mer mättad färg än schampo. Ofta producerar kosmetiska företag specialiserade balmer: för fuktgivande, återställande, vacker glans. Så tillsammans med färgning får du extra försiktighet. Kohler tvättades gradvis, om du regelbundet inte använder verktyget.

Tonic. Ofta används detta ord som en synonym för tonad balsam. Det har blivit ett hushållsnamn tack vare det populära färgämnet "Tonic", vilka tillverkare ställer det som en balm. Tonics är helt redo att använda och koncentreras. I det andra fallet måste de spädas ut. Läs noggrant instruktionerna och rekommendationerna på flaskorna.

Spray. Det hör till den produktkategori som snabbt tvättas av håret med ett schampo. Med hjälp av en spray är det lämpligt att tona individuella strängar, göra en ombre eller shatush. Ofta innehåller produkter av kända kosmetiska företag en rik vitaminsats, vilket är en ytterligare fördel med användningen av dem.

Mousse skum. Sådana medel har en långvarig effekt som kan vara i ca en månad. Efter applicering på håret efter en viss tid måste de tvättas av. Vissa tillverkare levererar flaskorna med bekväma dispensrar, vilket eliminerar behovet av att använda en borste, svamp eller applikator.

Förresten. Dessutom finns det andra förberedelser för tonning: gel, lack, speciella masker, kritor, mascara.

Bläddra bland populära märken

På hyllorna i stormarknaderna hittar du ett stort antal kosmetiska produkter för toningkrullar. Det skiljer sig från olika kriterier: Metoden och principen för driften, varaktigheten av resultatet, färgpalett, pris, varumärke.

Bland den här sorten finns det flera av de mest populära märkena av tintprodukter som är efterfrågade bland köpare.

Varning! Tillverkningsföretag är inte ordnade efter popularitet, men i alfabetisk ordning.

BEGREPP

Erbjuder budget kosmetika av inhemsk produktion. Hårfärgsprodukter:

 1. Frisk upp - en serie balsam för att behålla nyanser. I kompositionen - linfröolja, lecitin, bivax. Det finns separata produkter för rött, koppar, brunt, blont, svarta lockar. Varje flaska på 300 milliliter kostar ca 400 rubel.
 2. Antigul effekt är en kategori kosmetiska produkter i lila flaskor som hjälper till att hålla en vacker blond nyans på ljusa och blekta lås. Särskilda pigment neutraliserar yellowness, gör håret mjukt, silkeslen. I denna serie finns:
 • en tintsalm med en arktisk blond effekt som ger en silverton till ditt hår. Kostnaden för en flaska 300 milliliter - från 250 rubel, 1 liter - ca 500 rubel;
 • balsam för att färga ljusstrålar i en ljus pärlblond. Pris för 0,3 liter - 250-300 rubel;
 • en speciell balsam för grå hår, som fördubblar "silver" i håret och bryr sig om håret. Det kostar ungefär lika mycket som liknande betyder CONCEPT av samma volym: cirka 300 rubel;
 • Silverschampo för blondiner finns i en stor flaska (1 liter) och kostar ungefär 450 rubel samt en liten (0,3 liter), vars pris är hälften.

Kapous Professional

För kortvarig färgning av hår har företaget utvecklat en serie Life Color, som innehåller balm och schampo (6 färger vardera).

Capus produkter är lämpliga för naturliga och redan färgade lockar. De innehåller inte ammoniak och väteperoxid, därför påverkar de noggrant hårets struktur. De tränger inte inuti och tätt omsluter locken med en film, skyddar håret mot ultraviolett strålning. Färgerna tvättas gradvis bort.

Färgpaletten för Kantus Färgfärgsprodukt:

Varje flaska hår toner har en volym på 0,2 liter och kostar omkring 400-450 rubel.

Londa professionell

Det tyska företaget erbjuder så många som 42 nyanser av ammoniakfri färgserier. Intensiv toning:

 • askbrun;
 • kopparröd;
 • pärlaaska;
 • rödlila;
 • guldbrun och andra.

Som en del av förberedelserna finns det Vitaflection-mikrosfärer som reflekterar ljus. Alla produkter är förpackade i ljust apelsinlådor. Detta skiljer dem från den resistenta målaren Londa, en serie som har ett lila utseende. Volymen av rör - 60 ml. Pris - ca 320-330 rubel.

Varning! Färgintensiv toning från Londa Professional är inte en tennbalsam, utan snarare en semi-permanent agent. Det måste blandas med oxidationsmedlet i samma företag 1,9% eller 4% i ett förhållande av 1: 2. Färgen upprätthåller cirka 20 procedurer för att tvätta huvudet.

L'Oreal Paris

Det välkända varumärket har också utvecklat en icke-ammoniakfärg, som inte är en tonad tonic, men mindre skadlig för trådarna än en permanent permanent:

 1. En serie alkaliska preparat DiaRichesse för naturligt hår. Ger möjlighet att måla över 70% av grått hår. Paletten är 50 nyanser, från isig blond och päron milkshake till chokladtryffel och sammet kastanj. Kostnaden för ett paket varierar mellan 560-800 rubel per 50 ml. Dessutom behöver du använda utvecklaren av samma serie.
 2. Dia Light sur ph gör håret smidigt och glänsande. Lämplig för flickor med känsliga på grund av frekventa färgningskurvor. Paletten är representerad av 29 nyanser. Till skillnad från Richesse är DiaLight-serien från L'Oreal inte avsedd att lysa upp trådarna. En förpackning av läkemedlet kostar 500-650 rubel.
 3. Casting Creme Gloss är en annan L'Oreal Professionnel-produkt som inte innehåller ammoniak. Du kan välja vilken nyans du vill från 28 toner. Balm efter färgning, som kommer i satsen, bryr sig dessutom om hår. Pris - ca 350 rubel.

L'Oreal övervakar regelbundet användarnas önskemål och erbjuder en stor samling L'oreal hårfärger. Varianterna av nyansens palett, fördelarna och nackdelarna i varje serie finns på vår hemsida.

Matrix

Företaget, som producerar professionella färgämnen, erbjuder ett helt system ColorGraphics Lift Ton, med vilken du kan lätta och tonade hår. De flesta av fonderna har redan upphört, men finns ibland på marknaden. Kostnaden för flaskor - från 360 rubel per 118 milliliter.

Det finns i matrisen och icke-ammoniakfärger som kan användas för att tona, återställa, förbättra eller korrigera färgschemat samt glasrutor (glans) - färgsynkronisering. Paletten representeras av fem dussin nyanser. Färgen upprätthåller upp till 20 procedurer för att tvätta huvudet. En flaska 90 milliliter värda 450-600 rubel. Färgen måste spädas ut med en aktivator.

Dessutom producerar företaget Matrix akvarell nyanser i en serie vattenkolor. Om du spädar dem med en genomskinlig ton får du pastellfärger. Sortimentet av färger - blå, rosa, persika, grön, pärlemorfärg. Kostnaden för någon är ca 500 rubel.

Varning! Alla matrisprodukter rekommenderas för användning i salonger.

Schwarzkopf Professional

 • Bonacure Color Freeze Silverfärgad silverschampo. Ta bort yellowness, rödaktig nyans. Enligt recensioner är det effektivt även på mörkt blont hår (det ger dem en kall glans). En 250-ml flaska kostar cirka 450 rubel, en liter flaska kostar 1800-2000 rubel. Tidigare kunde försäljningen också hitta en serie palettschampon från Schwarzkopf.
 • Direktfärger för toning IgoraColorWorx (serien CONCENTRATES och INTENSE) appliceras på blont eller blekt hår. Behöver inte använda ett oxidationsmedel. Färgområdet är lila, turkos, orange, korall och andra ljusa färger. En flaska på 100 milliliter värt ca 750 rubel.
 • Skugga mousse Igora Expert är 16 naturliga nyanser: ashy, golden, brown och others. De håller på huvudet upp till 8 tvättprocedurer, blandar sig lätt bland dem, appliceras bekvämt och döljer grått hår upp till 20%. Kostnad - från 600 rubel per 100 milliliter.
 • Tennspray BlondMe, presenterad i fyra toner: is, jade, jordgubbe, stålblå. Det gör hårmått, stärker det tack vare vitaminkomplexet. Kohler försvinner helt efter 3: e shampooing. Priset för 250 milliliter är 700-800 rubel.

Rådet. Titta även på produkterna Tonika, Estelle och andra.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. När du väljer ett skuggningsverktyg, vägledas inte bara av tillverkarens "stora namn" utan även av konsumentens återkoppling på sina produkter.
 2. Köp tonika och balsam som passar bäst i din färgtyp. För att bestämma det, gör ett enkelt hemtest eller konsultera en professionell stylist.
 3. Var uppmärksam på tillverkarens rekommendationer för att hitta den optimala nyansen för sina lockar.
 4. Försök inte bli lättare med ett toningmedel. Välj en färg som matchar hårets skugga eller mörkare. Undantaget är den preliminära missfärgningen, men då är det svårt att tala om en mild toning.
 5. Olämplig färg kommer visuellt att göra dig äldre, accentuera ditt utseende, eller bara se olämpligt ut. Detta gäller särskilt trendiga ashy, silver, rosa toner.
 6. Blondiner kan experimentera med en större palett än brunhåriga kvinnor och särskilt brunetter. Ägarna av mörka lockar bör välja ett rött, rött, brunt, kastanjebrunt, aubergine och svart sortiment.
 7. Tabuot för ljust blont hår är lila och djupt chokladbrunt. Du kan få ett oväntat resultat.
 8. Det optimala valet för krullar av någon nyans är ett medel som skiljer sig från 1-2 toner från det ursprungliga håret.
 9. Flickor med blont hår tar lätt bort den fula gula toniken, schampon eller balsam med ett lila pigment. Enligt recensioner kommer en sådan produkt på mörkblonda strängar att skapa en ljus effekt av ashyton.
 10. För att se vilken färg det kommer att dyka upp efter att toning detta eller det drog, försök först ut det på en tunn occipital sladd. Detta råd är särskilt relevant om du nyligen färgade lock med en permanent, henna eller basma, gjorde en perm.
 11. Toning agenter måste fördelas ganska snabbt på håret för att få en enhetlig nyans.
 12. Du kan applicera tonic / balsam direkt från flaskan eller pressa in en liten mängd i en icke-metallisk behållare.
 13. Ungefär en månad före förfarandet börjar man genomgå en regenerativ maskeringsperiod. Använd stylingprodukter mindre, använd mindre hårtork, krusjärn, strykjärn för att behandla hår.
 14. Om det finns splittrade ändar, skära dem i förväg.

Färgteknik

Shading shampoo ska användas på samma sätt som vanligt: ​​Applicera på fuktigt hår, skum, sköljning. Innan det borde du dessutom vänta några minuter - tonen blir lite ljusare.

Det finns rekommendationer enligt vilka du först måste tvätta håret med vanligt schampo, och bara då - toning. I praktiken görs detta sällan. Medel är utformade speciellt för att rensa hår från talg med en extra bonus i form av lätt toning.

Spray och mousse fördelas på vått hår, och skillnaden mellan dem är att det första verktyget inte tvättas av.

Varning! Läs anvisningarna på det köpta verktyget. Det kan innehålla ytterligare, mer specifika rekommendationer för optimala resultat.

För att få en ny färg med en tintsalm eller tonic, fortsätt enligt följande:

 1. Ta ett test för att se till att verktyget är rätt för dig. Applicera lite på handleden eller armbågen. Tro på en halvtimme: finns det några rodnader, klåda.
 2. Tvätta och torka håret lite.
 3. Sätt på gamla kläder eller en vattentät kappa för att inte bli smutsig.
 4. Kamma lite fuktiga krullar.
 5. Dela in i 4 delar och fixa på baksidan av huvudet, tempel, krona med krabba / klipp.
 6. Använd handskar.
 7. Lös upp håret från den occipitala zonen, dela in i strängar ca 2 cm bred.
 8. Måla dem växelvis, flytta från rötterna till kanterna.
 9. Använd samma teknik, fördela produkten längs strängarna vid templen, sedan vid kronan.
 10. Behåll den tid som rekommenderas av tillverkaren. Detta är vanligtvis inte längre än 30 minuter.
 11. Skölj huvudet med varmt och i slutet kallt vatten (det ska bli transparent).

Varning! Tekniken är universell för något hår, men mörka lockor måste vara missfärgade i förväg om tonic / balsam är lättare än hårets ursprungliga färg.

För förfarandet för preliminär blekning av mörkt hår framställs en speciell komposition för ljussättning enligt anvisningarna. Innan du applicerar huden längs hårlinjen smutsad med fet grädde.

De fördelar blekningsblandningen över korta strängar från rötterna till spetsarna och över de långa - omvända. Huvudet värms inte, kompositionen hålls inte längre än 30 minuter och tvättas sedan av.

Färgverkan

Tinting kallas därför en tillfällig färgning, eftersom resultatet inte håller länge och färgen tvättas gradvis helt av håret, om du inte utför korrigeringen. Du kan göra ommålning varje månad för att behålla intensiteten i skuggan - varannan vecka.

Ett viktigt tillvägagångssätt: Ju oftare du använder nyansverktyget, desto ljusare blir färgen.

Utan korrigering kommer den att försvinna efter cirka 4-6 schamponeringsprocedurer.

För att göra den nya färgen sist så länge som möjligt, undvik långvarig sol exponering och simma i poolen utan ett lock. För att återställa strukturen hos strängarna använd inte naturliga oljor: de bidrar till utlakningen av artificiellt pigment.

Ammoniakfria toningprodukter är optimala för tjejer som inte är villiga att riskera hårets hälsa. Med korrekt urval och korrekt användning av tonic, kommer schampo eller spraykrullar att förbli vackra och glänsande. I så fall kan deras färg ändras så ofta som ditt humör.

Alternativa hårfärgningsprodukter:

Vilken färg som helst är en stress för lockar. Vi kommer visa dig hur man återställer hår efter färgning.

Användbara videoklipp

Hur tona det gula håret av blondiner.

Professionell hårfärg utan ammoniak

Önskan att ändra utseendet av hårfärgnings naturligt för någon av det verkliga golvet, liksom volatilitet, genom vilken frekvensändring nyanser ibland kvantifieras. Det blev alltför ofta ommålning tidigare orsaken till hår sjukdomar, öka deras bräcklighet, att minska tätheten av håret. Efter ammoniak, så nödvändigt för djup inträngning i hårfärgningsmedel och dess stabilitet, är det den viktigaste komponenten i färgningskompositioner. Idag finns färre risker tack vare en ny uppfinning för hälsobranschen kvinnliga hår - denna hårfärg utan ammoniak Professional, som skyddar håret, hålla sin briljans, skönhet och hälsa.

Ammoniakens verkningsmekanism och dess fara

Ammoniak (eller ammoniumhydroxid) - himsoedinenie krävs för färgning, permanentvätska, toning, blekning av hår, och mer. Hans uppgift - att skapa en särskild alkaliskt pH-miljö där håret börjar snabbt svälla, blir det en "signal" för att starta nedbrytningen av väteperoxid. Som ett resultat, färgämnen kemiska element tränga djupt in i hårstrukturen och höll den under en lång tid, trots frekvent tvättning strängar.

Men denna kemikalie har en fördel: den lilla storleken på molekylerna och snabb volatilitet. På grund av detta tvättas ammoniak snabbt ur håret och med den obehagliga lukten. Även om det efter färgning och tvättning är kvar i håret, kommer det snabbt att eroderas, vilket garanterar färgens hållbarhet under lång tid. Men proffsen är över, finns det bara en skada som består av:

 • fullständig förändring av hårstruktur
 • hårets hårdhet, deras oförmåga att stänga på egen hand;
 • torrhet och bräcklighet i strängarna;
 • förlust av hälsosam färg och glans
 • sjukdomar och håravfall.

Men det är inte allt. Om du väljer hårfärger genom att bläddra deras imponerande lista valde damen för kompositionen med ammoniak, bör veta: denna kemikalie kan orsaka brännskador i hårbotten, slemhinnor, mun, svalg, näsa och hals. Efter anslutning av ammoniak med ett oxidationsmedel förorsakar skarpa och giftig lukt. Förresten, är den första "offer" av lukten blir frisörer som tvingas andas det varje dag. Men en sådan förgiftning kan bidra till mentala störningar. Och det räknar inte med de många allergiska reaktionerna.

Vilka är fördelarna med icke-ammoniakfärger

Färgningskompositioner i vilka ingen väteperoxid, fungerar helt annorlunda. Om du tittar djupt i själva verket visar det sig att ammoniakfria färger är inte riktigt färger, eftersom de inte tränga djupt in och förblir helt utanför och bildar ett slags hår runt varje plenoobrazny färg "kokong".

Det är därför du ofta kan hitta material där det sägs att detta är en färgande hårfärg utan ammoniak eller färgämnesammansättning eller phyto-färg.

Fonder utan peroxid har betydande fördelar, de är:

 • Varar inte länge (även om vissa attribut denna egenskap till brister);
 • har vissa helande egenskaper
 • innehåller grupper av vitaminer;
 • normala sebaceous utsöndringar;
 • aktivera blodcirkulationen i hårbotten;
 • skyddar hår från ultraviolett strålning;
 • näring hårsäckar
 • stärka rötterna.

På grund av spridningen endast på ytan av hårfärgen, som inte innehåller ammoniak, tvättas av mycket snabbt. Vissa anser att det är en minus. Men med den här egenskapen kan du ofta ändra bilden, vilket exakt motsvarar den föränderliga kvinnliga naturen. Alla mjuka ammoniakfria formuleringar bevarar hårbotten utan att förbränna eller irritera ytan. En färgad "kokong", som omsluter varje hår, skyddar den mot någon negativ attack från utsidan, samtidigt läker och återställer den inuti tack vare användbara naturliga ingredienser.

Kompositioner utan ammoniak innehåller många vitaminer, växtämnen, oljor. De är i någon professionell färg utan väteperoxid, allt från italienska till koreanska. Det är dessa användbara element som är ansvariga för restaureringen av tidigare skadad pryadok. I många naturliga färger:

 • B-vitaminer;
 • druvfröolja;
 • björk, hirs extrakt;
 • andra grönsakskomponenter.

Speciellt mycket fördelar - framträdde i relativt nyligen krämbaserade oljebaserade färger. Yrkare hävdar att sådana färger kan bota och "göra" även mycket torra och skadade strängar skina starkt igen. Och när man tittar på sammansättningen av dessa fonder är det starkt trodde.

Toning eller färgning?

Eftersom ammoniakfärger fortfarande är ganska populära, tror vissa att färgning och färgning ska separeras, eftersom i det första fallet toningskompositioner används i den andra starka, kemiska, permanenta. Men med tillkomsten av ammoniakfria bläck har linjen mellan dessa två processer gått av, eftersom idag för toning och färgning har många börjat applicera toning hårfärg utan ammoniak. Den enda skillnaden är att den ammoniakfria lösningen tvättas mycket hårdare ut ur håret. Varför färgning med naturliga färger kallas ibland toning.

Skillnaden här är att de sparsamma ämnena innehåller den minsta mängden peroxid, permanent - maximalt. Därför sker reaktionen i det första fallet på den fysiska nivån, i den andra - på kemisk nivå. När toning (färgning utan peroxid) är skadan sålunda minimal eller helt frånvarande, i den andra - mycket stark och långvarig.

Varje tillverkare har en bra färgton sammansättning innehåller olika komponenter. Men de är alla helt ofarliga, kan skydda och återställa strängarna.

Bland de användbara elementen finns:

 • te, oliv, extrakt;
 • extrakt från avokado, lychees, orkidéer;
 • silkeproteiner;
 • vitaminkeratinkomplex;
 • vax;
 • pantenol.

Men för att uppnå den maximala effekten av färgning (färgning) formuleringar är det nödvändigt att applicera dem uteslutande på torrt hår. Vatten är en naturlig blockerare som inte tillåter att en färgad film bildas runt håret. Och med maximal ansträngning kan du få ett nollresultat.

Subtiliteter med användning av ammoniakfria färger

Förutom att ammoniakfria färger är helt ofarliga även för gravida kvinnor, behöver du veta några mer viktiga subtiliteter om dem. Så, när säkra färger bara har dykt upp, trodde man att de bara kan färga "ton till ton", det vill säga att de inte kan ändra hårets färg kraftigt, utan bara förstärka sin grundläggande nyans, vilket gör det mer glänsande, hälsosamt. Men i dag, med tillkomsten av professionella kompositioner, blev det möjligt att ändra färg på trådarna med icke-ammoniakfärger med 7-8 toner. Men inte alla produkter kan detta, men bara produkter från raden för professionell användning!

Tala om professionell användning. Kompositioner utan ammoniak är svåra att förbereda och kan vara "löjliga" i processen. Och, som vill färga hemma, kan du inte uppnå det önskade resultatet eller ens några. Därför bör damerna bara lita på professionella stylister, frisörer och inte experimentera på egen hand.

Säkerhetsfärger utan peroxid är idealiska för olika justeringar. Om efter en lång användning av ammoniakformuleringar har håret blivit gult, och viljan att bli en idealblondin är stark, du behöver inte tänka på vilket bästa färgämne från listan kommer att klara av den här uppgiften. Gör håret igen perfekt vit kan bara bezammiachnye namn. Om så behövs läggs de lätt till krullarna av karamell eller platinfärg. Ljusbruna trådar med hjälp blir silke, med en mer mättad färg. Och om de appliceras på brunhårigt hårhår slutar de med en mer choklad eller rubinfärg.Nästa Artikel
Volumetrisk hår styling med kardborreband