Hypericum för hår (olja, avkok, infusion) - ansökan, recensioner


Artikeln berättar om St John's wort för hår. Du kommer att lära dig hur denna växt fungerar på lockar, och i vilka fall är det värt att använda. Du kommer att förstå hur man förbereder hårprodukter, och när de ska kasseras.

Fördelarna med Hypericum för hår

Urten St. John's wort for hair innehåller många värdefulla komponenter som har en fördelaktig effekt på låsens tillstånd:

 • vitaminer A, E, C, PP - närma hårbotten och håret;
 • tanniner - stärka hårsäckar, accelerera tillväxten
 • phytoncides - lindra irritation
 • katekiner - förbättra lokal metabolism
 • coumarins - främja hårväxt
 • saponiner - slåss mjäll
 • alkaloider - öka blodcirkulationen
 • eteriska oljor - skydda håret från de negativa effekterna av miljöfaktorer.

St John's wort används för skönhet och hälsa för hår. Fördelarna med Hypericum för hår finns i växtens helande egenskaper:

 • strider mot svampar och patogener
 • lindrar klåda;
 • sänker talgproduktionen
 • skapar en skyddande barriär för hårsäckar;
 • normaliserar vattenmetabolism i vävnader;
 • förhindrar håravfall
 • behandlar mjäll, seborrhea;
 • ger krullarna en hälsosam glans och strålning;
 • ger volymen till frisyren.

St John's wort för håravfall och för att stärka lockar som används i form av avkok, infusion av vatten eller olja, som en del av hushållskosmetik.

Hur man applicerar St John's wort hair

Hypericum för att förbättra strukturen och utseendet på krullar som används externt. För beredning av kosmetika är det nödvändigt att känna till den exakta dosen av produkten för att inte få motsatt effekt.

Innan du använder kosmetika med en Johannesört, kontrollera om du är allergisk mot växten. Ta lite buljong eller olja av Hypericum och applicera på hårbotten. Om du inte känner en brännande känsla och klåda betyder det att botemedlet passar dig

Oljan

Hypericumolja för hår, använd som en mask för att gnugga i hårbotten. Produkten säljs på apotek, men det är bättre att förbereda det hemma från naturliga ingredienser. Oljan är lämplig för behandling av hårbotten irritation, allergier, desquamation, torrhet och håravfall.

ingredienser:

 1. Hypericum blommor - 3 msk.
 2. Persika eller druvfröolja - 5 msk.

Hur man lagar mat: Ta en liten behållare med mörkt glas och sätt gräset i det. Fyll i olja och kyl i 2 veckor.

Hur man använder: Doppa en bomullspanna i oljan och smörj hårbotten. Gnugga resterna i hårroten dagligen i 2-3 månader.

Resultat: En inflammation i huden passerar, håret börjar växa på den skalliga platsen.

dekokt

Broth Hypericum för hår, användning i kombination med kamille och citronsaft. Verktyget används som en balsam för oljigt hår. Det torkar huden väl och tar bort oljig glans.

ingredienser:

 1. Hypericum blommor - 3 msk.
 2. Daisy blommor - 2 msk.
 3. Citron - 1 st.
 4. Kokande vatten - 1 l.

Hur man lagar mat: Fyll örterna med kokande vatten. Sätt i ett vattenbad och koka i 15 minuter. Ta bort från värme och lock. Efter kylning tillsätt citronsaft.

Hur man använder: Applicera på krullar efter att ha tvättat huvudet. Tvätta inte av produkten, torka håret med en hårtork.

Resultat: Eliminerar hårets oljiga glans, gör den skrymmande och strukturell.

infusion

Infusion prepareras på vattnet och används som en balsam för att lindra irritationen i hårbotten och öka volymen till krullarna.

ingredienser:

Hur man lagar mat: Sätt gräset i en termos och häll kokande vatten över det. Stäng och lämna i en timme. Stam.

Hur man använder: Skölj håret efter varje shampooing.

Resultat: Håret blir mer voluminöst och silkeslen.

Hårmaskar med en jägare

St John's wort används för att förbereda avkok, oljor och hårmaskor. Masker används för att lindra hårbotten, eliminera mjäll och växa och stärka håret.

Upprepa proceduren 2-3 gånger i veckan i 1-2 månader.

mjäll

Maskinkomponenterna bekämpar aktivt svampar, vilket ofta orsakar mjäll. Verktyget normaliserar hudmikrofloran, gör håret skrymmande och silkeslen.

ingredienser:

 1. St John's wort oil - 2 msk.
 2. Honung - 1 msk.
 3. Castorolja - 1 msk.
 4. Varje jäst mjölkprodukt - 2 msk.

Hur man lagar mat: Värm olja, honung och ricinolja i ett vattenbad så att oljan börjar frigöra enzymer. Lägg till jäst mjölkprodukt.

Hur man använder: Smörj håret med produkten och låt det stå i en halvtimme. Tvätta av med schampo. Upprepa masken två gånger i veckan.

Resultat: Eliminerar mjäll, peeling, seborré.

För torrt hår

Masken ger håret ett hälsosamt utseende, glans och elasticitet. Den är lämplig för torra och försvagade lockar.

ingredienser:

 1. St John's wort oil - 3 msk.
 2. Äggula - 1 st.
 3. Mjölkprodukt med hög fetthalt - 4 msk.

Hur man lagar mat: Vispa skinkan och blanda med resten av ingredienserna.

Hur man använder: Applicera produkten på håret i 40 minuter. Täck krullarna med polyeten och linda ihop med en handduk. Tvätta av med schampo.

Resultat: Ger håret sken och volymen.

Från att falla ut

Masken sparar locken från att falla ut. Lök i kompositionen aktiverar blodcirkulationen och främjar hårväxt. Innan du applicerar masken, kontrollera om det finns nackdelar och repor på hårbotten eftersom lök kan orsaka brännande känsla.

ingredienser:

 1. Hypericum gräs - 3 msk.
 2. Lök - 1 st.
 3. Kokande vatten - 0,5 msk.

Hur man lagar mat: Häll kokande vatten över gräset och gryta på vattenbadet i 15 minuter. Från löken pressa saften, försmala. Blanda alla ingredienser.

Hur man använder: Gnugga försiktigt masken i hårbotten och lämna i en timme. Tvätta av med schampo.

Resultat: Förhindrar håravfall, främjar ny tillväxt.

Kontraindikationer och eventuell skada

Hypericum för hår har inga allvarliga kontraindikationer. Det enda är allergi mot något sätt med denna växt, vilket leder till brinnande, klåda, rodnad.

Innan du använder, var noga med att kontrollera om du har en plantintolerans genom att göra ett hudtest. Om du, efter applicering av maskerna eller sköljningarna, märker en biverkning eller negativa effekter på håret, sluta behandlingen med Johannesört.

Hypericum för hår - recensioner

Recensioner av St John's wort för hår sköljning positivt. Kvinnor noterar att krullarna har blivit mer voluminösa, lättare att vikas och mindre förorenade.

Om St. John's wort från baldness recensioner är motsägelsefulla. Han hjälpte vissa människor att förhindra håravfall, men växten klarar dåligt med sitt gamla skalliga huvud.

Mitt hår är torrt och ständigt mjäll. Även speciella schampon hjälpte inte mycket. Hon vände sig till en läkare som rekommenderade masker med St John's wort oil. Hon förberedde oljan själv och applicerade den på huden 3-4 gånger i veckan. Håret blev verkligen bättre.

Efter 40 år började kala fläckar dyka upp. Behandlas med droger, men hjälpte inte. På råd av svärmor gnidade han johannesört med mjölk i 2 månader. Ljusfluff började dyka upp. Hoppas få ditt hår tillbaka.

Använd och applicera Hypericum ört för hår

Naturen bryr sig om människokroppens hälsa. Medicinska växter används i traditionell medicin för att förbereda effektiva effektiva medel. På fältet från juni till september kan du hitta många små blommor i ljusgula toner, som samlas i blomställningar.

Det är St John's Wort, känt för sin helande egenskaper sedan antiken. Örten används för att förbereda droger för olika sjukdomar. Folkläkare hävdar att johannesört är en smart växt. När den släpps ut i kroppen i form av avkok eller infusioner bestämmer den de svaga punkterna och påverkar dem.

Fördelarna med Hypericum för hår

Örten stärker hårsäckarna, påverkar hårets struktur kraftigt, stärker och toning det. Medlen på basis av Hypericum hjälper till med att bli av med fet hår och normalisera sebaceous körtlar. Med hjälp av dem är det möjligt att effektivt reducera symtomen på skallighet och övervinna mjäll, för att ge hårpomp, silkiness. De fördelaktiga egenskaperna hos Hypericum sträcker sig inte bara till håret utan också till hårbotten. Sköljning av huvudet med avkok hjälper dig att eliminera klåda, fukt och tona huden.

Effektiviteten av Hypericum i kampen mot olika sjukdomar beror på dess sammansättning, som inkluderar:

 • vitaminer PP, P, E, A, C;
 • eteriska oljor;
 • tanniner;
 • flavonoider och tandkött;
 • coumariner, fytoncider, katekiner;
 • alkaloider, saponiner, kolin.

Örter används ofta i kosmetologi. St John's Wort är en del av olika schampon, masker och balm för att stärka håret.

Applicera Hypericum för hår

Hårvård är viktigt i livet för varje kvinna eller flicka, eftersom lyx hår - är inte bara en källa till stolthet, men också en indikator på noggrannhet och grooming av det täcka könet. För att förbättra hårets utseende är det inte nödvändigt att spendera mycket pengar på salongvård eller på dyra produkter. I det här fallet kommer naturen till räddning, för du kan använda medicinska örter för att göra masker, balm, avkroppar med egna händer.

Hypericumolja för hår

För att förbereda smöret kan du använda två sätt:

Infusion av blommor av en växt på vilken olja som helst (brukar använda oliv).

Få olja med koldioxid. Verktyget har en karakteristisk färg och utmärkt läkning egenskaper.

Före användning behöver oljan inte spädas, eftersom den är koncentrerad koncentrerad. För att stärka håret bör gnid verktyget i hårbotten, linda håret med plastfilm och en handduk och lämna i två timmar. När tiden är ute, måste du tvätta håret med varmt vatten och schampo.

Hypericumolja, kokt hemma, tar bort mjäll, förbättrar hårets elasticitet, accelererar processerna för regenerering i cellerna.

Decoction Hypericum för hår

För några årtionden sedan fanns det ingen sådan mängd hårvårdsprodukter, men det hindrade inte våra mormor från att vara ägare av lyxigt och lyxigt hår. Det här är bara för att de använde naturliga gåvor - avkok, infusioner baserade på medicinska växter.

Buljongberedning recept

Att förbereda buljongen behöver färska (2 msk. Skedar) eller torkas (1 msk. Sked), Johannesört blommor som behöver hälla kokande vatten och låt stå i en timme. Du kan också använda apotekets avgift. Verktyget används för att skölja håret efter shampooing. Buljong för fet hår framställs mer koncentrerat. Om hårbotten är mycket känslig, rekommenderas att tillsätta kamille till buljongen.

Verktyget effektivt kämpar mjäll, lindrar inflammation, lugnar hud klåda. Hypericum extrakt för hår förnyar sin struktur, eliminerar skador, förbättrar utseendet.

Sköljning av hår

St John's wort för hår sköljning används för att behandla alopeci, eliminera mjäll, stärka rötterna. För att förbereda sköljningen behöver du en liter kokande vatten för att hälla 5 matskedar örter. Du kan använda som en farmaceutisk samling och blommor, torkade hemma. Verktyget måste infunderas i 5 timmar, då måste det dräneras, kylas och du kan skölja håret. Sköljning är inte nödvändigt.

Infusion Hypericum för hår

Verktyget hjälper till att stärka strängarna, effektivisera fuktkrullarna och bli av med fett genom att normalisera talgkörtlarna. För att laga mat behöver du 3 msk. skedar av krossade blommor häll 100 gram alkohol eller vodka.

Blandningen ska infunderas i en vecka i en sluten behållare på en mörk plats. Behandla hårbotteninfusionen kan inte vara mer än 2 gånger i veckan, annars kan du orsaka hårskador. Spolning krävs inte.

Kontraindikationer: torrt och sprött hår, hårbotten är för känslig. I sådana fall måste alkohol eller vodka spädas ut med vatten.

Hårmaskar med en jägare

Urten St. John's wort för hår är användbar i alla fall. Det kan användas för alla typer: det tar bort greasiness, bekämpar mjäll, ger näring och återställer strukturen hos skadat hår, fuktar torra lockar. Hjälp ditt hår att hitta skönhet, glans och silkiness hjälper recepten hemma masker.

Hypericum och Sage Mask

För dess beredning behöver 3 msk. sked Hypericum och salvia. Blanda blandningen med en halv liter vatten och koka i en timme, filtrera och skölj håret efter tvätt.

Hypericum och kamille mask

I lika stora proportioner tar vi krossade kamille- och hypericumblommor, fyller den med vatten och sätter den på eld. Verktyget ska koka i 10 minuter, filtrera sedan det och tillsätt lite Johannesörtolja. Håret ska maskeras och lämnas i en timme, höljas i huvudet med plastfolie och sätta på ett lock. Skölj huvudet med varmt vatten efter en tid.

Fläckmask

I lika stor utsträckning måste du blanda citronsaft, mandelolja och johannesört. Applicera blandningen på håret och varma, skölj efter 40 minuter.

Hypericum för hår: recensioner

I ett halvt år har jag använt avkorkningen av Johannesört för sköljning. Hår återställde glans, silkiness, deras naturliga styrka och hälsa återvände.

Långt kämpade med problemet med håravfall med hjälp av olika dyra verktyg. Då rådde en vän dig att prova smöroljan. Hårförlusten har minskat med hälften, resultatet är glatt.

Mitt hår blev fet mycket snabbt, så jag var tvungen att tvätta dem nästan varje dag. Efter att ha använt alkohol extrakt av Hypericum, försvann fet seborré. Jag är mycket nöjd med resultatet, nu rekommenderar jag det här magiska verktyget till mina vänner.

Hypericum för hår

Hypericum för hår är en medicinsk växt med enorm helande kraft. Med det kan du inte bara bota de befintliga bristerna på hårbotten och krullarna utan också förhindra uppkomsten av nya, ibland allvarliga sjukdomar.

Hur användbart St John's wort for hair ^

Du kan ha stor nytta av Hypericum för hår, om du systematiskt tillämpar verktyg som utarbetats på grundval av det. Hög effektivitet på grund av det stora antalet användbara ämnen som påverkar lockets tillstånd:

 • Saponiner dödar bakterier, skyddar huden från penetration av virus, behandlar mjäll och seborré
 • Alkaloiderna accelererar blodcirkulationen, gör fartygens väggar starkare, fuktar och tonar upp torra lockar;
 • Katekiner normaliserar intercellulär metabolism, tar bort toxiner och slaggar;
 • Phytoncides lugnar irriterad hårbotten;
 • Kolin förhindrar skallighet, rensar huden och håret från ackumulerade föroreningar.
 • Coumarins aktiverar tillväxt;
 • Hartser normaliserar talgkörtlarna;
 • Flavonoider förhindrar håravfall, stärka glödlamporna;
 • Eteriska oljor skyddar mot de negativa effekterna av miljön, fuktar och närnar hårbotten;
 • Tanniner stoppar också nedfallet och accelererar tillväxten;
 • Vitaminer återställer de snittade strängarna, förhindrar skadorna.

Alla de fördelaktiga egenskaperna hos Hypericum är kända under lång tid och representerar inte någon speciell hemlighet, men som ett terapeutiskt medel för hår värderas det exakt, eftersom det innehåller en så stor lista över komponenter som är av stor betydelse för lock.

St John's wort kan användas för att behandla både torra och oljiga strängar. Ovanstående lista gör det klart att denna växt har alla nödvändiga komponenter som kan läka krullarna av de mest olika typerna.

Användningen av Hypericum i hemlagade hårmaskor hjälper i ett antal fall:

 • Svaga rötter, alopeci;
 • Mjäll och seborré av alla slag;
 • Lösa, skadade strängar;
 • Felaktigt arbete i talgkörtlarna;
 • Tillväxt för långsam;
 • Brist på glans, omättad färg.

Regler för användningen av medel på grundval av Hypericum:

 • En infusion av hypericum rekommenderas att gnugga i hårbotten flera gånger i veckan (varannan dag);
 • Avkok av Hypericum används som sköljning efter att huvudet har tvättats.
 • Hypericumolja kan appliceras både i ren form och tillsättas till olika masker;
 • Efter fördelningen av maskinkompositionen på hårets huvud måste du bära ett duschlock och ta ett lock med en halsduk.
 • Behandlingstiden med masker görs bäst i intervaller om 2-3 sessioner per vecka i två månader.

Användningen av Hypericum för hår: recept, masker, användningsregler ^

Decoction Hypericum för hår

Avlastar klåda, behandlar inflammation och mjäll med någon form av lockar:

 • Häll i en kastrull 3 msk. l. gräs, häll 1 liter kokande vatten. Simma i 20 minuter, ta sedan bort från värme, kyla och påfrestning;
 • Färskt tvättat hår ska sköljas med avkokning avkyld till optimal temperatur;
 • Spola inte.

Infusion Hypericum för hår

Lämplig för att stärka strängar av alla typer, medan det är torrt krullningar rekommenderas att använda vodka utspädd med vatten i ett förhållande av 1: 1 och 50% alkohol används för fetter. Hur man gör alkoholinfusion:

 • 3 msk. l. råvaror häll 90 ml alkohol eller vodka. Montera en sluten behållare på en mörk plats och insistera på en vecka, skaka regelbundet disken med tinktur;
 • 1-2 gånger i veckan för att behandla endast hårbotten;
 • Spolning krävs inte.

Sköljning av hår

Hjälper till att stärka rötterna, bota mjäll och alopeci:

 • 5 msk. l. hackade örter häll 1 liter kokande vatten. Insistera 4-5 timmar, sedan spänna och låt tinkturen svalna;
 • Skölj det sköljda huvudet med en beredd produkt som inte kräver sköljning.

Hypericumolja för hår

Det kommer att ge stora fördelar för att torka, tunna strängar, utan naturlig glans och energi, och fettkrullar kommer att stärka och lindra från fettig glans:

 • Häll det tidigare tvättade och hackade gräset (en halv kopp) i en separat behållare, häll gräset med 1 kopp mandelolja. Fartyget med blandningen att stänga och sätta på en mörk plats i 3 veckor;
 • När den angivna perioden har passerat, pressa och pressa gräset, lagra den resulterande huven i 1 år i kylskåpet.

Ett sätt att använda maskerat smör är:

 • Olja hårbotten och krullarna;
 • Bär en plastlock och låt suga i 1 timme;
 • Skölj håret noggrant med varmt vatten och schampo.

Hypericum för hårväxt: mask

Bidrar till förstärkning av rötterna och aktiv tillväxt av strängar av alla slag:

 • Häll kokande vatten 1 msk. l. Johannesört. Värm i ett vattenbad 2 msk. l. honungsbi. Rör om det med 1 äggula. Ångad örtblandning med tidigare beredda honung-äggula komposition;
 • Applicera blandningen endast på rötterna;
 • Exponeringstiden är 1 timme, varefter det är nödvändigt att använda vanligt varmt vatten för sköljning.

Mask för att stärka håret från Hypericum

Hjälper till att bota alopeci, stimulerar tillväxt, lindrar mjäll och seborré:

 • Förbered avkokningen (100 ml), häll dem sedan 1 msk. l. jästpulver och låt stå i 10 minuter tills kompositionen fermenteras. Häll i slutet en liten brandy (50 ml), nypressad citronsaft (1 tsk.), 2 msk. l. burdockolja och tillsätt 1 slagen kycklingägg
 • Alla komponenter blandas noggrant, den färdiga massan appliceras på rötterna och alla trådar;
 • Efter att ha hållits i 1 timme, tvätta håret med mycket varmt vatten från kranen.

Hypericum mjäll

Rekommenderas för fettkrullar:

 • Rör 1 msk. l. essentiell olja av Hypericum och mandel, lägg till dem 1 tsk. citronsaft;
 • Applicera kompositionen i hårbotten och isolera;
 • Skölj inte tidigare än 40 minuter med varmt vatten och en liten mängd schampo som matchar hårtypen.

Hypericum och kamille hårmask

Behandlar skadade trådar, men på grund av innehållet i lättnadskomponenterna är det bara lämpligt för ägare av ljusbruna eller ljuskronor. Brunetter som vill lysa upp lite kan också använda detta verktyg:

 • 3 st. l. Hypericum och kamilleblommor Häll 0,5 liter vatten. Koka på låg värme i 10 minuter, sedan kyla, spänna och tillsätt 1 tsk. Hypericumolja;
 • Skölj håret med kompositionen och låt arbeta i 1 timme under locket;
 • För avfettning använd normalt varmt vatten.

Hypericum och Sage Hair Mask

Läker mikrokretsar, stimulerar tillväxt, gör krullar av alla typer skina och mjuka:

 • St John's wort and salvia (3 ss. L.) Brew i 1 liter kokande vatten i två timmar;
 • Stryk och kyla infusionen för att skölja rena krullar efter tvätt
 • Spola inte.

Hypericum hårmask: recensioner, videor, tips

Resultaten av att applicera Hypericum gräs för hår hemma är underbara:

 • Mängden fallande hår och skadade trådar minskar;
 • Rötter stärks
 • Hår börjar växa märkbart snabbare;
 • Mjäll och seborré
 • Visas naturlig glans och mjukhet.

Recensioner på Hypericums mask för håret hos våra vanliga läsare:

"Tätningsolja är bäst för mig: det fuktar torra trådar väl och läker skador. Jag använder den 2 gånger i veckan i en månad nu. "

"Jag började precis använda decoctions och masker från Hypericum på råd av en vän, som således framgångsrikt botade mjäll. Hittills har ingen signifikant effekt observerats, men jag märkte att håret började falla mycket mindre "

"Med hjälp av Hypericum jagade jag snabbt oljig seborré. Självklart är jag nöjd med resultatet! "

Hypericum för hår - fördelarna och applikationen

Trots den överflöd av kosmetiska hårvårdsprodukter är traditionella metoder för att påverka håret i många år fortfarande relevanta och effektiva. Vad är hemligheten? Och svaret måste sökas i det faktum att alla naturliga medel är mycket effektiva och effektiva, eftersom de har helande naturkraft.

St John's Wort är en fantastisk växt.

St John's wort är en växt som har varit känd i hundratals år och förlorar inte popularitet hos herbalists, healers och healers till denna dag. Är St John's wort så uppskattad i officiell medicin och varför är denna färg särskilt användbar?

Det finns en version som St John's wort kan självständigt bestämma en svag punkt i kroppen och rikta all sin kraft till rehabilitering av något organ eller system. Är det verkligen möjligt att upptäcka det först efter att ha använt denna fantastiska fabrik?

Många positiva och bekräftande uttalanden samlas in om effekten av Hypericum på håret. Hypericum för hår är mycket användbart, eftersom hypericum verkar på hårets struktur, nämligen dess djupa lager.

Hur användbart St John's wort hair:

 • förstärker nagelbandet och hårsäckarna
 • toner håraxeln, dess struktur;
 • förhindrar sårbarhet i kärlväggen;
 • normaliserar talgkörtornas funktionella förmåga;
 • kunna bekämpa mjäll och håravfall
 • har en desinfektions- och sammandragande effekt
 • stärker glans, elasticitet och elasticitet hos håret
 • lindrar irritation från hårbotten och lugnar klåda.

Alla hemmaagent baserad på olika Hypericum naturlig, nyttig, eftersom den har ett antal ingredienser, med den maximala mängden näringsämnen: Vitamin bioactivators och andra användbara föreningar.

För medicinska ändamål använder Hypericum främst endast örtens blommiga och ytdelar.

Sammansättningen och användningen av Hypericum

Från den vetenskapliga, biologiska och kemiska sidan av Johannesört har en komplex komposition, som i sin natur är unik och innehåller ett komplext utbud av aktiva substanser:

 • alkaloider
 • flyktiga
 • saponiner
 • katekiner
 • koliner
 • harts
 • flavonoider
 • kumariner
 • eteriska oljor
 • tanniner
 • pektinföreningar
 • vitaminer P, A, C, E, PP

Balansen av användbara komponenter i sammansättningen av Hypericum gör denna växt extremt användbar för hår. Hypericums helande egenskaper är mycket noterade av specialister, främst på grund av närvaron i växten:

 • betakaroten och provitamin A, vilket gör håret levande, friskt och starkt
 • rutin behövs för hälsosam hårvolym
 • tanniner med antibakteriell verkan
 • vitamin C, som påverkar metaboliska processer
 • eteriska oljor och hartser som behövs för att bekämpa inflammation och mjäll
 • tanniner som behövs för allmän helande

Användning av hypericum

St John's wort, som de flesta växter och örter kan användas för kosmetiska och terapeutiska ändamål i form av avkok, infusion, sköljning och olja.

Hur applicerar Hypericum för hår?

I folkmedicin används johannesört som ett regenererande (regenererande) medel. Denna naturliga antiseptisk kan användas fullt och framgångsrikt både internt och externt. När extern applicering av Hypericum i form av masker och sköljning av Hypericum
hjälper håret att påskynda tillväxten, få en hälsosam glans, gör hårstrukturen jämn, mjuk, silkeslen och behaglig för beröring.

För att förbereda näringsmässiga och regenererande läkemedel baserade på ört av johannesört, är det nödvändigt att bli bekant med receptet för beredning av rättsmedel.

Hypericumolja för hår

Det är nödvändigt att blanda johannesört (3 msk gräs) och olivolja (5 msk.). För att förbättra effekten av örtsmör är det bättre att göra färska gröna. I en mörk flaska vill du lägga på gräset och oljan och avlägsna verktyget på ett kallt ställe i 1,5 veckor, vilket periodiskt ska skakas av. Efter två veckor filtreras oljan och är klar för användning. Denna medicin behandlar inflammation i hårbotten, håravfall.

Sköljning av hår

För sköljning måste du ta följande ingredienser:

 • Hypericum ört 3 msk
 • gräs och tusensköna blommor 2 msk
 • 1/2 juice av citron

Torkad frukt skall hällas med en liter kokande vatten från den specificerade beräkningen av komponenterna. Efter St John's wort och kamille ge upp alla saft och styrka du behöver lägga citronsaft och blanda allt. Denna vätska används som en lösning för sköljning. Denna mirakelhärdning är oumbärlig för att bekämpa fet hårbotten. Den konstanta användningen av denna naturliga botemedel normaliserar talgkörtlarna och stärker hårrötterna.

St John's wort för att bekämpa mjäll

 • Sealerolja - 2 msk
 • kefir - 2 msk
 • honung - 1 msk

Alla ingredienser blandas och värms något innan de används utomhus. Masken appliceras på lite fuktigt hår. Det är bättre att tvätta det av efter 30 minuter med ett mildt rengöringsmedel, baby eller biopsjampo.

Med regelbunden användning hjälper verktyget att bekämpa seborré i hårbotten.

Balm mask för försvagade lockar

 • Försäljning av olja - 3 msk
 • en äggula
 • yoghurt eller kefir (du kan använda grädde eller surmjölk) - 4 msk.

Alla produkter blandar och applicerar den resulterande näringsblandningen till håret i 30 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten. Masken visas för hår som ser tråkigt och livlöst ut. Dessutom kämpar verktyget bra med sådana fenomen som misslyckad färgning, hårutbränning i solen, torrt hår efter att ha besökt poolen och bastun.

Mask för hår mot deras förlust

 • Hypericum gräs - 3 msk
 • färsk lökjuice
 • 1 2 glas mjölk

Kram saften från lökarna, efter att ha rivit den på en rivare och gör avkropp från Hypericum. All blandning och medicin för håravfall är klar. Detta verktyg används för att behandla hårbotten. Balm mask kvar på håret i ungefär en timme. Masken tvättas av med vatten vid rumstemperatur.

Känslan när du använder den här masken är inte den trevligaste, men med en stabil applikation (en gång var 7: e dag i 1,5 månader) kommer effekten att märkas och märkbar.

Den terapeutiska blandningen kan inte användas för mikroinflammation i hårbotten, i närvaro av sår och allergiska reaktioner. Lök och Johannesört är utmärkta biogena stimulanser som påverkar alla processer av blodtillförsel till håret. Deras användning förbättrar blodcirkulationen i vävnader, ger näring till hårsäckar.

Korrekt användande av Hypericum är inte bara bra förebyggande, utan också ett fantastiskt naturläkemedel.

Hypericum för användning och användning av hår

Hypericum för hår är en medicinsk växt med enorm helande kraft. Med det kan du inte bara bota de befintliga bristerna på hårbotten och krullarna utan också förhindra uppkomsten av nya, ibland allvarliga sjukdomar.

Ett ständigt ört - Johannesört - används för kosmetiska ändamål så mycket som för medicinska ändamål. Övriga namn på växten: kravnik, rött gräs, friskt gräs, sjukdom, ungdomsblod.

Masker och sköljning från Hypericum ökar blodtillförseln i rotzonen, hårsäckarna stärks, de får mer användbara ämnen, håret blir tjockare och växer snabbare. Hypericums verkan ger en positiv effekt på hårbotten - tonhöjningarna, klåda och irritation elimineras. Läs mer: Senapolja för hårbruk, recept.

Denna växt stärker håret väl, vilket förhindrar sin rikliga förlust. Detta händer på grund av åtgärden på hårsäcken, som blir mer flexibel och stark. På grund av de många fördelaktiga ämnena i sammansättningen av Hypericum (phytoncider, olika hartser, eteriska oljor, komplex av sådana vitaminer som PP, E, C, etc.) förbättras hårbotten. Mjölk försvinner delvis eller helt, irritation och peeling går bort, eftersom med rätt användning av extrakt och oljor från Johannesört får huden tillräckligt med näringsämnen.

Hur är St John's wort användbart för hår?

Detta gräs finns i någon trädgård. Många trädgårdsmästare beundrar skönheten i Hypericum-blommorna, men misstänker inte styrkan i detta ogräs.

 • Antibakteriella ämnen av Hypericum bekämpar ideellt problematisk hårbotten, eliminerar fetthalten och fettigheten i huden. Hypericummasker hjälper också till att lugna klåda.
 • Avkok och masker från denna ört torka helt och närma hårbotten. Eliminera fläckning och mjäll.
 • Hypericum kan behålla fukt i hårstrukturen.
 • Stärker hårsäcken, återställer dess skyddande barriär.
 • Med hjälp av Hypericum kan du behandla håravfall och göra krullarna tjockare och friska.
 • Hår efter sköljning med avkok av hypericum förvärvar glans, utstrålning, elasticitet och elasticitet.
 • När du lägger till ytterligare komponenter, kommer en mask med en jonkört att låta dig hålla volymen och formen på ditt hår under lång tid.

För att förbereda rätt och riktig kosmetika från Hypericum behöver du veta några bevisade recept.

För att stärka rötterna och hårväxten är det alltid bra att använda örter. Sköljande infusioner är gjorda av naturläkemedel, gruel från växtbaserade råmaterial appliceras i stället för lotioner för att lindra hårbottens inflammatoriska process och öka hårfollikelns aktivitet, buljonger är fulla för att mätta kroppen med vitaminer som är ansvariga för hårets kvalitet.

Redan vid namnet är det klart i vilket medicinskt fält den här växten, som vanligen finns i det tempererade och varma klimatet i Eurasien, är mest populärt. Masker och sköljning från Hypericum ökar blodtillförseln i rotzonen, hårsäckarna stärks, de får mer användbara ämnen, håret blir tjockare och växer snabbare. Hypericums verkan ger en fördelaktig effekt på hårbotten - tonhöjningarna, klåda och irritation elimineras. Ett ständigt ört - Johannesört - används för kosmetiska ändamål så mycket som för medicinska ändamål. Övriga namn på växten: kravnik, rött gräs, friskt gräs, sjukdom, ungdomsblod.

Användbara egenskaper hos örten St John's wort för hårväxt

För tillväxt och förstärkning av hår används örter som har antiinflammatoriska, regenerativa och stimulerande egenskaper, har en rik kemisk sammansättning - bara en sådan växt är johannesört. Den innehåller: phytoncider, saponiner, alkaloider, kumariner, tanniner, hartser, kolin och eteriska oljor, sistnämnda så mycket att vegetabilisk olja ofta gör olja som har en helande effekt på hårets tillstånd.

Användbara ämnen i växten - vitaminerna A, C, PP, E - tränger in i hårsäckarna, berika dem. Med regelbunden användning av Hypericum-masker blir strängar mer lätta och glänsande.

Kontraindikationer för hypericum

 • Ofta i en zon med konstant radioaktiv strålning (arbete).
 • Ökad kroppstemperatur.
 • Individuell intolerans.
 • Perioden för graviditet och amning.
 • Hypertension.
 • Tar orala preventivmedel, läkemedel mot aids.
 • Lång exponering för solen.
 • Återhämtningsperioden efter organtransplantation.
 • Ta antibiotika och antidepressiva medel.
 • Arbeta vid höga temperaturer.

Rådgör alltid med din läkare innan du använder oljan. Var noga med att innan du ansöker om inköp av John's Wort Oil, var uppmärksam på tillverkarens tips och rekommendationer.

Användningen av Hypericum att ta hand om lockar

Oftast från växtmaterial görs infusion. För att göra detta omvandlas 1 skopa av torkade råvaror eller 2,5 färska till bryggning och utspädes till en volym av en liter. Om sekretionen av talg ökar, fördubblas lösningens mättnad.

Om hårbotten och mjäll är irriterad att applicera som en mask, ånga ut så mycket grön massa som behövs för att täcka hela problemområdet. En sådan kompressor undertrycker svampfloraens aktivitet, vilket orsakar mjäll och eliminerar klåda i hårväxtzonen. Huden rensas och syreåtkomsten återställs, växthuseffekten försvinner.

I vissa fall, för att eliminera inflammatoriska processer, rekommenderas att lägga till alkoholhaltiga extrakt baserat på denna växt till vårdprodukterna. I en flaska vodka - 0,5 liter - 5-6 mätskedar av Hypericum hälls från mörkt glas. Blandningen lämnas på en mörk plats vid rumstemperatur i 7-9 dagar, skaka ibland.

Den resulterande medicinen behandlas vidare med inflammerade områden och försöker förhindra att kompositionen kommer på strängarna - den har en uttalad torkningseffekt. Om akne i rotzonen upptar stora områden späds infusionen bäst med vatten.

För att göra masker för hår produceras Hypericum-olja hemma med en metod som kallas industriell maceration. Kvaliteten på produkten liknar mandelolja, dess struktur är tillräckligt ljus och lukten är trevlig.

En metod att göra smör St. John's wort

 • 3 mätta skedar av torra grönsaksråvaror eller fem färska satser placeras i en flaska gjord av mörkt glas och häller 100 ml vegetabilisk olja.
 • Kapacitet tätt stängd och rengöras i kylskåp; skaka regelbundet, insistera 10-14 dagar.
 • Så snart blandningen är infunderad, filtreras den och används för sitt avsedda syfte - att ta hand om hårbotten.

I de flesta fall används olivolja eller solrosolja för att hälla, men vissa föredrar vaselin - det luktar inte och slutprodukten är mer doftande.

Hypericum hårvård alternativ

Fläckmask

För beredningen av denna mask är det bättre att använda Hypericumolja

 • 2 skopor av denna olja blandas med ryazhenka eller yoghurt - mejeriprodukter tar i samma volym. Lägg till blandningen ricinolja och honung - 1 matsked.
 • Före gnidning i hårbotten upphettas produkten i ett vattenbad för att göra det lite varmare än kroppstemperaturen.
 • Före proceduren är det bättre att tvätta huvudet, lite vått hår med en handduk - bör inte torkas.

Ett annat recept på mjäll. Blanda i lika stora smör av St John's wort och mandel - 1,5 skedar är nog, lägg till 2 mätta skedar citronsaft.

Stärka strukturen hos keratinstänger

 1. Effektiv maske för håravfall I 4 skålar med kefir med hög fetthalt - du kan använda osmält yoghurt eller sur mjölk - häll i Hypericumolja - 3 skopor, lägg äggula i blandningen.
 2. Gör en infusion av en blandning av växtmaterial - kamille och Johannesört - 4 skopor. När vätskan blir intensiv färg dräneras den - den är användbar för sköljning. I icke pressad grusgruvel läggs 2 skopor med burdockolja.
 3. Buljong är gjord av Hypericum och Kamille eller salvia. På en matsked växtbaserade råvaror häll 100 ml vatten och koka i 5-10 minuter för att göra vätskan lite viskös. Kyl lite, filtrera. Hypericumolja sätts till blandningen - 1 skopa.
 • Gör den vanliga infusionen av 3 skott av Hypericum på vanligt sätt.
 • Blanda med lökjuice - pressa löken i medelstorlek.
 • Tillsätt 1/3 kopp mjölk.

Alla masker gnids in i hårbotten, vänster under ett uppvärmningslock i 40-50 minuter. Tvätta av med ett lätta schampo - det är lämpligt att köpa ett tvättmedel, som inte innehåller smakämnen eller armeringsmedel och ett minimum av konserveringsmedel. Om masken med lökjuice orsakar en stark brinnande känsla, bör den tvättas av tidigare.

Behandling med johannesört kommer att bli effektivare om det efter stärkningsförfarandet sköljs håret med en speciell infusion - 3-5 skott av färsk eller torkad johannesör infunderad i en liter vatten.

St John's wort rekommenderas att användas för normalisering av produktion av sebaceous sekret, behandling av fet seborré, eliminering av inflammatoriska processer för fet och problem hårbotten två månader kurser.

När man behandlar på sommaren i 2 dagar efter behandlingsproceduren bör man undvika exponering mot solen med ett blött huvud. Vegetabiliska råvaror ökar känsligheten för ultraviolett.

Användbara maskuppskrifter

För framställning av föreningar behöver billiga, överkomliga komponenter. Hypericum elixir använder apotek eller tillagas med egna händer.

Oljemask för att stärka håret

Denna mask med regelbunden användning stärker håret, accelererar tillväxten och fuktar hårbotten väl.

ingredienser:

 • Hypericumolja - 1 matsked.
 • Söt mandelolja - 1 matsked.
 • Eventuellt, eterisk olja av patchouli, citron eller kanel.

preparatet:

 1. Blanda mandel och St John's wortolja i en liten skål.
 2. Värm blandningen i ett vattenbad (eller helt enkelt sätt skålen i mycket varmt vatten) till 30-35 grader. Kontrollera att temperaturen kan droppa olja på insidan av handleden. Du bör känna en trevlig värme.
 3. Om så önskas kan några droppar essentiell olja sättas till blandningen. För oljigt hår passar citron, apelsin eller grapefrukt (4-5 droppar). För att förbättra hårväxten - kanelolja (endast högst 3 droppar, och se till att prova på handleden innan du applicerar masken). Och om du inte har några speciella problem med hårbotten, kan du använda universal patchouliolja - 4-5 droppar.

Användning:

Applicera masken på torr hårbotten (om oljan är varm ökar effekten). Gör en ljusmassage med fingrets cirkulära rörelser. Sprid resten av blandningen över hela längden av håret. Vik huvudet i en plastpåse och linda upp en varm handduk. Tvätta håret efter 30 minuter. För att förbättra effekten, skölj med ett avkok av hypericum, receptet som jag kommer att ge nedan. Använd en mask 1-2 gånger i veckan.

Decoction Hypericum för hår

ingredienser:

 • Torrt ört Hypericum 2 matskedar.
 • Kokande vatten 0,5 liter.

preparatet:

Toric gräs av Hypericum somnar i en termos. Häll kokande vatten och låt det infiltrera i 1 timme. Broth stam. Om du har mycket långt hår kan du lägga till ytterligare 0,5 liter vatten till den resulterande buljongen.

Användning:

Skölj håret med detta avkok kan vara efter varje shampooing. Det ger hårvolymen och ljusheten, förbättrar glans och lugnar hårbotten.

Hypericum mask för håravfall

ingredienser:

 • St John's wort - 3 matskedar;
 • medelstora lökar;
 • mjölk - ett halvt glas.

Beredningsmetod:

 1. Förbered avkokning av Hypericum. För att göra detta, häll gräset med ett glas kokande vatten, sedan i ett vattenbad, sval och belastning.
 2. Skaka löken och pressa saften ut ur den.
 3. Blanda mjölken med lökjuice och örttekoko.

Användning:

Den resulterande vätskan måste försiktigt gnidas in i hårbotten. Låt sedan masken stå i 60 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Denna kosmetiska kan ge obehagliga känslor, men i de flesta fall är de ganska tolerabla. Innan du applicerar masken, se till att det inte finns sår, sår och snitt på huvudet, annars kommer den brännande känslan att vara mycket stark. Lök och Johannesört är utmärkta aktivatorer av livsprocesser. Deras komposition förbättrar blodtillförseln i hårsäckarna, och mjölken ger ytterligare näring och avlägsnar lätt de aggressiva egenskaperna hos lök.

Anti-mjällformulering

komponenter:

 • sesamolja - 2 msk. l.
 • Hypericumolja - 3 msk. l.
 • tunn honung - 1 msk. l.
 • fett kefir (ryazhenka) - 2 msk. l.

Användning:

Förbered oljeblandningen, värm lite, tillsätt resten av ingredienserna; gnugga näringskompositionen i huden, sprida en sällsynt kam över hela längden, värm håret; Varaktigheten av den användbara sessionen är en kvart i timmen; rengör trådarna med avkok av lika delar av Hypericum och Kamille (500 ml vätska, 1 matsked av var och en av örterna).

Oljeblandning för hårväxt

ingredienser:

 • oljig vätska extraherad från Hypericum - 1 msk. l.
 • burkolja - 2 tsk
 • Rosemary - 3 droppar.

Användning:

Till den uppvärmda basen, tillsätt den aktiva etern, bearbeta rotzonen, massage i 4-5 minuter; täcka huvudet med en plastpåse (bära ett duschlock), sticka en terryhandduk; efter fyrtio minuter, ta bort den oljeaktiga blandningen med varmt vatten och sulfatfritt schampo; Stärka tillväxten av lockar hjälp avkok av nässla, hoppa kottar eller kullar rot. Skölj rent krullar.

Näringsämne för att reparera skadade strängar

komponenter:

 • kamilleavkok - 500 ml (för sköljning);
 • Hypericumolja - 1 msk. l.
 • kycklingblomma - 2 st.
 • fet grädde - 2 dess. l.

Användning:

Om strängarna är mycket torra, använd en kräm med hög fetthalt (högklassig gräddfil). tillsätt den pounded äggulan, grädden eller gräddfilen till den uppvärmda oljiga vätskan, blanda ingredienserna noggrant; bearbeta rötterna, massage epidermis, smörja trådarna till spetsarna; Wrap håret som vanligt, vänta 30-40 minuter, tvätta locken; Använd hypoallergena schampo, varmt vatten; fuktiga tusenskönorna med avkok av kamomillblommor, tvätt inte av det.

Uppfriskande läkningsmask

Masken är lämplig för behandling av fet hår, mjäll, torr och oljig seborré i hårbotten.

komponenter:

 • saft från halv citron
 • hemlagad smör - 3 msk. l.

Användning:

Ingredienser Mix; Tätning Elixir Värm lite; Applicera oljig vätska på epidermis, massage i 3-4 minuter, värm huvudet; sessionstiden - kvart i timmen; Det sista steget är ett avkok av kamomill med salvia, jägare eller kalendula (proportionerna av örter är 1: 1).

Det är viktigt! Sammansättningen bekämpar mjäll, uppdaterar strängar, ger glans, delikat arom. Efter behandling är håret lätt att kamma, mindre saltat. På internet lämnar många tjejer kommentarer till Hypericums olja för hår.

En användbar produkt med ett rimligt pris och en positiv effekt på håret - så tycker majoriteten av det fina könet, som utvärderade verkan av en naturlig elixir.

Många rekommenderar att man förbereder naturligt balm på egen hand om det är möjligt att förbereda en växt med ljusgul medelstora blommor. Gräset växer i olika regioner, det är lätt att hitta gräs. Torra råvaror i en lämplig låda kan köpas på apotekskedjan.

Sammansättning och fördelaktiga egenskaper hos Hypericumolja

Hypericumolja erhålls från stammarna med blommor med hjälp av metoden för oljeutvinning och extraktion med koldioxid, uppträder som en vätska av rödbrun färg med en lätt arom av Hypericum. Det innehåller många biologiskt aktiva komponenter, vitaminer, phytoncider, särskilt C, P, PP, E, A, mikro och makronäringsämnen, flavonoider, tanniner, eterisk olja, mineraler och ämnen. Oljens egenskaper är lika med mandelolja, den kännetecknas av antiseptisk, astringent, baktericid, uppvärmning, reducerande, antiparasitisk, antiinflammatorisk, antispasmodisk och smärtstillande egenskaper.

Hypericumolja lindrar perfekt spasmer, muskelsmärta, kramper, normaliserar blodcirkulationen, förbättrar lever, njurar, mage, har en positiv effekt på nervsystemet, stärker det, lindrar överbelastning och stress, accelererar läkning av sår, nackdelar och annan hudskada, hjälper till med behandling av gikt och reumatism, har en terapeutisk effekt vid allergiska reaktioner och neurodermatit. Och det kan helt enkelt förbättra humör och lindra depression, eliminerar effektivt blåmärken, hematomer, nackdelar, blåmärken, hjälper till att lindra tillståndet i osteokondros, vilket ger en regenererande effekt på ryggradsbrusk, det kan kallas det första botemedlet för sår, brännskador, abscesser och abscesser, stomatit, katarralsutslag, djurbett.

På grund av dess egenskaper har oljan en positiv effekt på ansiktets hud och är lämplig för vård av oljig och kombinationshud. Läs mer: Kokosolja för hår - hur man ansöker.

Indikationer för att ta emot hypericumolja:

 • periodontal sjukdom
 • magsår
 • stomatit,
 • gallkanalsjukdomar,
 • laryngit,
 • njursjukdom
 • närvaron av maskar.

St John's Wort - anses vara en sann assistent i kosmetiska fältet. Det behandlar inte bara, men ger också håret glans och glans, och lämnar bakom en förvirrande plume av doftande blommande. Om du är kvinna, så är du inte främmande för vården och bekymmer om ditt hårs tillstånd. Från antiken var alla de mest effektiva recepten av skönhet noggrant bevarade och vidarebefordrade av skönheter från generation till generation. I kampen för hårets skönhet och styrka går de oftast in i gräset. En av de mest användbara plantorna för hår är johannesört.

Hypericum för hår - fördelarna och applikationen

Har du märkt att med början av kallt väder på kammen började bli mer hår? Detta problem är lösbart. Idag vill jag prata om hur man förstärker håret med hjälp av en mask från St John's wortolja och avkok av dess örter.

Lätt håravfall på hösten och våren är en naturlig process. Men mot bakgrund av beriberi och försvagad immunitet kan du förlora mycket mer än din planerade kropp. För att mitt hår ska klara avkylningen använder jag en oljemask och avkok av Hypericum.

Fördelarna med Hypericum för hår

Hypericums helande egenskaper på grund av dess unika sammansättning:

St John's wort innehåller sådana vitaminer som A, E, C, PP och P, vilket är mycket fördelaktigt för håret själv och för hårbotten.

Tanniner, som är ganska mycket i denna växt, stärka hårsäckarna och förhindra håravfall, samt accelerera hårväxten.

Saponiner hjälper till att förstöra bakterier och svampar som orsakar mjäll och andra sjukdomar i hårbotten.

Cholin rensar huden och hjälper förhindra skallighet.

Phytoncides lindrar hudirritation.

Coumariner ökar hårväxten.

Katekiner förbättrar intercellulär metabolism och hjälper huden att avlägsna toxiner.

Alkaloider förstärker blodkärlens väggar och ökar blodcirkulationen.

Eteriska oljor närmar sig, fuktar hårbotten och skyddar den mot negativa miljöfaktorer.

Det är lätt att se att johannesört är perfekt för hårvård. Så skriv ner receptet.

Oljemask för att stärka håret

Hypericumolja - 1 matsked.
Söt mandelolja - 1 matsked.
Eventuellt, eterisk olja av patchouli, citron eller kanel.

1. Blanda i en liten skål med mandelolja och hypericum.
2. Värm blandningen i ett vattenbad (eller lägg skålen i mycket varmt vatten) till 30-35 grader. Kontrollera att temperaturen kan droppa olja på insidan av handleden. Du bör känna en trevlig värme.
3. Eventuellt kan några droppar essentiell olja sättas till blandningen. För oljigt hår passar citron, apelsin eller grapefrukt (4-5 droppar). För att förbättra hårväxten - kanelolja (endast högst 3 droppar, och se till att prova på handleden innan du applicerar masken). Och om du inte har några speciella problem med hårbotten, kan du använda universal patchouliolja - 4-5 droppar.

Decoction Hypericum för hår

ingredienser
Torrt ört Hypericum 2 matskedar.
Kokande vatten 0,5 liter.

beredning
1. Torka gräset av Hypericum somna i en termos.
2. Häll kokande vatten och låt det smälta i 1 timme.
3. Torka buljongen.
4. Om du har mycket långt hår kan du tillsätta ytterligare 0,5 liter vatten till den resulterande buljongen.

Skölj håret med detta avkok kan vara efter varje shampooing. Det ger hårvolymen och ljusheten, förbättrar glans och lugnar hårbotten.

Viktigt för blondiner

Hypericum kan göra ditt hår mörkare, så om du är blond och värdesätter din hårfärg, är det bättre att skölja kamilledekok efter applicering av hypericummasken.Nästa Artikel
Citronsyra iakttagande hårtäthet och fluffiness