Mitt hår. Roux


I århundraden har droger förberetts huvudsakligen från örter. Grönsaksråvaror var de mest tillgängliga och lämpade för att hantera en rad olika sjukdomar. Infusioner, avkok, salvor behandlade hår och hud. Effekten av dessa medel förklaras av närvaron av fytoncider, vitaminer, flavonoider, fytoöstrogener, mineraler och många andra värdefulla ämnen i växtsammansättningen. Herbal hår masker används fortfarande idag - främst av kvinnor som inte har någon önskan att stödja den moderna skönhetsindustrin och spendera pengar på dyra (och inte alltid säkra) kosmetika.

Den största fördelen med växtbaserade läkemedel är deras naturlighet. Sannt, som alla effektiva läkemedel kan de vara skadliga om de används slumpmässigt. Därför, innan du går till apoteket för torra råvaror eller skördar det själv, är det värt att räkna ut vad dessa växter används till och hur.

Fördelar med växtbaserade masker

Apoteket har ett stort sortiment av torra örter, inklusive de som är förpackade i lämpliga säckar. Det är värt att kosta vegetabiliska råvaror, och det är bekvämt att använda dem. Andra maskar behöver inte ens tvättas, det är tillräckligt att bara gnugga i håret. Buljonger utan tillsatser förorenar inte och gör inte lockar tyngre. När de används ordentligt är de säkra, och när de används regelbundet är de effektiva. Växtbaserade masker används två eller tre gånger i veckan i 1 till 2 månader, ibland längre. Periodiskt ersätts vissa örter av andra.

Växter (med undantag för kamomill) kan dock orsaka allergier. Därför ska alla masker före första användningen testas på ett knappt märkbart hudområde.

Hur man ansöker

Kanske kan masker kallas endast droger baserade på oljor med tillsats av växtbaserade extrakt. Förutom dem finns sköljningar (vattenhaltiga lösningar) och kompositioner för gnidning (avkok eller infusioner). De används alla på olika sätt.

 • Infusioner (vatten och alkohol) och avkok är gnidade i hårrötterna och själva håret som just har tvättats och torkats med en handduk. Därefter tänds uppvärmningslocket. Efter 30-60 minuter tvättas produkten bort. Om det innehåller fettkomponenter behöver du schampo. Om det inte finns några, tvätta bara strängarna under rinnande vatten och behandla om så önskas krullarna med en exklusiv balsam eller liknande medel med en lätt textur.
 • Naturliga sköljningar (baserat på avkok, tinkturer och farmaceutiska extrakt av örter) används oftast efter eller istället för tvätt. Det är vanligtvis inte nödvändigt att tvätta bort dem: eftersom det inte finns några fettkomponenter i sin komposition, fläckar de inte krullarna. Vissa sköljningar appliceras endast i ändarna av strängarna efter någon vattenbehandling, vare sig det är ett bad eller en simtur i havet.
 • Läkemedel baserade på oljor, lera, honung, ägg fördelas mellan strängarna (och deras rötter) minst en halvtimme innan de tvättas. Vissa kräver lätt gnidning. Vanligtvis fungerar de bättre om huvudet värms med duschlock och en tjock handduksturban. Tvätta av fettmaskerna med varmt vatten och schampo, och behandla sedan lås med balsam eller skölj med örtavkok / väldigt svag ättiklösning.

Särskilda villkor och nyanser för att använda specifika örter anges i recept.

Hur man stoppar skallighet, stimulerar tillväxt och stärker hårrötterna

 • 2 msk. skedar mor - och - styvmor och nässla löv hälla 1 msk. kokande vatten. Låt svalna, spänna och massera in i rötterna. Tvätta av efter 60 minuter om det behövs. Upprepa proceduren två gånger i veckan.
 • Ta 1 msk. sked calamus och hackad kockrot, lägg 6 msk. skedar av hummer. Häll 1 liter kokande vatten, koka i 10 minuter, kyla och spänn genom en sikta. Använd som balsam tre gånger i veckan.
 • Noggrant tvättade nässla löv, täck med vodka och blöt i en mörk plats i 7 dagar. Torka hårbotten 1-2 gånger i veckan. Inget behov av att spola.
 • Ta en lime blomma, kamomill, salvia, plantain och oregano i lika stora proportioner, häll kokande vatten på det, låt det svalna och spänna. Skölj huvudet med denna produkt efter tvättning. Effekten kommer att märkas efter 14 dagar.

Hur man återställer strukturen hos torkade trådar

 • Kockrot är en universell medicin för hår av vilken typ som helst. Det grävas i senhösten och torkas. Krossas sedan, hällt kokande vatten (1 del råvaror - 10 delar vatten) och koka i 15 minuter. Sedan filtrerades, kyldes och gniddes i ren hårbotten. Spola verktyget är inte nödvändigt! Du kan också skölja dem lockar efter tvätt.
 • 15 g örter (salvia, kalkblomma, pepparmynta, kamomill, oregano, växtägran, malurt eller en blandning av dem) häll 1 msk. kokande vatten och lämna i 2 timmar. Applicera sedan produkten på rena krullar, varma och låt den gå i 1 timme. Du kan helt enkelt skölja med dessa kompositionsträngar efter tvätt. Och det mest "svåra" sättet är att kombinera flera skedar av infusion med 1 msk. sked av ricinolja och fördela i lås i 1 - 1,5 timmar före tvätt. Proceduren rekommenderas två gånger i veckan.
 • För läkning av delade ändar, förbered barken av ekbark (1 msk. Sked för 1 msk kokande vatten) och anslut med 1 msk. en sked av sheasmör. Efter varje trimning applicerar håret denna blandning till ändarna. Spola inte.

Hur bli av med mjäll

 • Häll 1 msk. sked Hypericum 2 msk. vodka och insisterar på en vecka. Gnugga denna förening i hårrötterna var tredje dag. Spola det är inte nödvändigt.
 • Förbered en stark infusion av kalendula (1 matsked per 100 ml vatten). 1 msk. Blanda en sked av infusion med 2 msk. skedar av aloextrakt och 1 rå kycklingägg. Sprid över hårbotten och lämna under handduken i 1 timme. Tvätta av med schampo.
 • För torr mjällblandning i lika stora proportioner av alkoholisk tinktur av kalendula och ricinolja. Gnugga i hårrötterna och lämna i 30 - 40 minuter, skölj sedan med schampo.
 • 1: a c. sked calamus häll 1 msk. kokande vatten och koka i 5 minuter. Kall, spänna och gnid i rent hår, skölj inte.

Förresten stimulerar alkoholbaserade droger tillväxten av lockar.

Hur man minskar fett

Oftast för att ta hand om fettigt hår används hoppa keglar, ekbark, fälthästar, nässla löv, johannesört, björk, oregano, salvia, plantain, burdock root. På grund av innehållet i tanniner, astringenter, reglerar de funktionen hos de utsöndrande körtlarna, öppna blockerade porer, desinficerar huden och förhindrar bakterier att multiplicera.

 • Ta 2 msk. matskedar hackad nässla, samma kalendula (ringblomma) och 1 msk. sked av ekbark. Fyll råvaran med 1,5 liter nykokt vatten, täck med lock och låt brygga. Efter en halvtimme, spola vätskan och flera gånger skölja den med rent hår (det är bekvämare att göra över bäckenet).
 • Kombinera malurt och ekbark (1 matsked), kombinerade med 3 finhackade bladblad. Häll 1 msk. kokande vatten, låt svalna. Sedan gnugga infusionen i en ren hårbotten, och resterna - i håret. Värm huvudet Efter 1 timme, skölj utan schampo. Om du använder balsam, applicera den bara på hårets ändar!
 • Näs, lime blomma och kamille (1 msk sked) häll 250-300 ml kokande vatten. Smula en bit svart bröd i denna blandning och lämna i en timme. Stamma, massera medicinen i hårbotten och ge den nödvändiga isoleringen. Efter 40 - 60 minuter, skölj utan att använda schampo.

Byter nyans av krullar med hjälp av växtbaserade läkemedel

Infusioner och decoctions av örter används som naturliga färgämnen.

 • Kamille, citronsaft, rabarber och saffran är lämpliga för att lätta och förnya gyllene nyanser.
 • Brunetter och ingefära rekommenderas: lökskal, rosmarin, valnöt, kastanjblad, ekbark, henna.

Men kom ihåg att rosmarin och citronsaft inte kan användas för toning av torra och skadade trådar.

Örter för hår, gör håret tjockare och hjälper till att påskynda tillväxten

Kosmetologiska företag, ofta för hårvårdsprodukter, använder ett extrakt från en växt som aktiv ingrediens. Men även före utveckling av industriell produktion av schampo, balm, krämer, folk använde avkok, infusioner av olika örter för hårdensitet och erhållit utmärkta resultat. Med hjälp av "mormors" skönhetsrecept kan du billigt organisera en helande, stödjande vård för hår. Så vilka örter är bra för hårväxt?

Princip för verksamheten

Naturen har utrustad växterna med mirakulösa egenskaper. Under deras tillväxt sker ett antal biokemiska reaktioner, där en mängd användbara element produceras, människor kan använda dem i en tillgänglig form för behandling samt för att upprätthålla frisk hud och krullningar.

Dra nytta av växtbaserade läkemedel:

 • Omfattande inverkan.
 • Avkoket kan appliceras internt och externt.
 • Biotillgängligheten av substanser är nästan 100%, vilket gör det möjligt att smälta maximalt antal vitaminer och mikrodelar.
 • Praktiskt taget inga kontraindikationer för extern användning (möjliga allergier) orsakar inte missbruk.
 • Råvaror för medicinska avkok, infusioner kan samlas in själv eller köpas till en budgetkostnad.

Observera att en behandlingstid från 1 till 2 månader krävs för att få ett positivt resultat av behandlingen. Det bästa alternativet är att göra plantering en ständig vana.

Det är nödvändigt att bekanta sig med örter som skiljer sig mest positiva på strukturen och skönheten i strängarna.

Gräsöversikt

Fototerapi har otaliga arter och underarter av växter. Genom att ta någon av dem kan du hitta en positiv effekt på någon del av människokroppen, men effekten på krullningens tillväxt har:

nässla

Denna växt innehåller en stor mängd vitamin C, det är nästan 10 gånger mer än i citrus. Det är en immunostimulator och hjälper cellerna att återställa sina skyddsfunktioner. Även i kompositionen ingår vitaminerna B, K, E och karoten (vitamin A), vilket förbättrar vävnadsregenereringen, vilket medger medel som bygger på denna växt för att öka hårväxten. Fem mikrodelar, en av dem är svavel, det normaliserar vävnadshydrobalansen, eliminerar klåda, mjäll försvinner. Phytoncides och flavonoider har en antiseptisk effekt, närma strukturen hos trådarna, hårbotten.

Denna komposition är ett idealiskt verktyg för hårdensitet och förbättring av hår. Hur man använder växten för att uppnå maximal effekt, liksom många recept med nässla för hårväxt, läs på vår hemsida.

Burdock eller burdock

Ofta på apotek hittar du burdockolja för att stärka håret hemma. Kock är rik på eteriska oljor, som är extraherade i denna form, hjälper hårsäckar för att förbättra tillväxt och cellregenerering. Tanniner desinficeras, aktiva i kampen mot mjäll.

Inulin, som ingår i burdock, förbättrar lipid, kolhydratmetabolism, vilket gör att du snabbt kan ta bort toxiner, slagg, läka hudceller och lockar, vilket gör dem glänsande. Applicera både löv och rot av växten.

Ansök om stimulering. Dess saft aktiverar hårväxt och fungerar också som en vakna för vilande lökar på grund av närvaron av allyl-senapsolja. Använd huvudsakligen växtens rot. Den är rik på vitaminer, spårämnen, phytoncider och innehåller också substansen lysozym. Det kan förstöra membranet av bakterier, är ett antimikrobiellt, antiparasitiskt medel. Det hjälper till att eliminera hudproblem: herpes, svamp manifestationer, seborré. Om håret har en obehaglig lukt, kommer en avkok av pepparrot att klara det här perfekt.

maskros

Dess rot är rik inte bara i vitaminer i grupp B, E, utan också fenolkarboxylsyror. Dessa ämnen är antioxidanter som kan skydda hårstrukturen från negativa effekter. För att förbättra strukturen, fuktar, gör dem tjocka och attraktiva.

Hoppkeglar

Kompositionen innehåller alkaloider, hormoner, syror, vitaminer. Denna komposition stärker det venösa nätet av blodkärl, såväl som cellmembran, håret blir tjockare och starkare, minskningen av förlusten. På grund av det inkommande färgpigmentet, när man använder infusionen för att skölja, förvärvar krullarna en märklig, intressant glans.

Innehåller ämnena saponiner, de när de blandas med vatten ger en sken av en tvållösning. Kan binda med fetter, vilket gör att du kan rengöra hårstrukturen kvalitativt. De är också antioxidanter och antiseptika. Polynesyror, som är rika på växter, kan stimulera cellregenerering, väcka vilande lökar. Användningen av hästslag i hårvård gör det möjligt att stoppa förlusten, för att ge håret ett hälsosamt och välskött utseende.

calendula

Den innehåller en stor andel steroler, flavonoider, koumariner, triterpenoider och karotenoider. Dessa substanser kan föryngra cellen från insidan, skydda mot ultravioletta strålar, värmeexponering av hårtorkar, tångar och termiska rullar. Eteriska oljor hjälper till att bekämpa seborré.

Rådet. Dessa mest användbara örter för hår kan användas som monokomponenter eller kombineras med varandra, vilket kommer att ha en komplicerad effekt på strängarnas skönhet.

Regler och funktioner i ansökan

För att förfarandena med användning av örter för snabb hårväxt ska vara effektivare är det värt att överväga ett antal nyanser och regler för användningen av naturliga ingredienser:

 • innan du använder någon växt, bör du testa för kroppens reaktion, för att eliminera risken för allergier;
 • verktyget är förberedt omedelbart före användning, kyllagring inte mer än en dag;
 • masken appliceras med massagebevegelser till de våta strängarna före huvudtvätt på huvudet och sköljning utförs efter tvätt av krullarna;
 • Efter applicering av en naturlig botemedel är det bättre att värma huvudet i en timme, för en djupare effekt av ämnen;
 • trichologists rekommenderar fytoterapi kurser: 2 månaders kurs, efter förändring av huvudingrediens, eller bara vila.

Foto före och efter

Ansökningsmetoder

Örter för tillväxt och förstärkning av hår kan appliceras internt och externt.

Vid avkok är det internt värt att överväga:

 • avkok av växter, måste detta läkemedel vara bekant med kontraindikationer
 • Före användning ska du konsultera en läkare;
 • avkok används minst 3 veckor, 3-4 gånger om dagen, en halvtimme före måltider från 1/4 till 1/2 kopp.

När hormonella obalanssträngar är primärt drabbade, med ett sådant problem, kommer arbetet i de inre organen tillbaka till vanligt fram. Om kroppen är internt frisk, uppstår inte problem med hår.

Vid applicering av örter externt till håravfall och hårväxt, sker effekten lokalt, så metoden för applicering är enkel:

 • förbered den önskade blandningen, avkok, med beaktande av rekommendationerna i det valda receptet;
 • om det är nödvändigt att koka, gör det bättre i ett vattenbad;
 • Applicera avkoket i form av värme;
 • Det rekommenderas att använda örter för hårtillväxt hemma 2-3 gånger i veckan.

Observera att om du sköljer håret med rent avkok, krävs inte extra tvättning av trådarna med varmt vatten.

För hårets densitet kan du använda dig själv för att göra infusioner, avkok, oljor, från färskt råmaterial eller från korrekt beredda och torkade. Men samtidigt har varje recept sina egna särdrag för tillämpning.

Recept tinkturer och avkok

Från någon ört kan du göra avkok och göra ditt hår friskare och praktiskt taget fri.

Nettle avkodning

För intensiv hårväxt hemma kan du göra denna underbara naturliga balsam:

 1. Du måste ta 200-250 gram färskt nät eller 50-80 gr. torrt gräs.
 2. Häll 0,5 liter vatten, koka i ett vattenbad i 5-10 minuter.
 3. Låt det brygga så att fler ämnen extraheras - 30 minuter.
 4. Stammen späds med varmt vatten till 2 liter.
 5. Skölj krullarna efter shampooing.

Det rekommenderas att torka håret med en handduk, utan att använda en hårtork. Detta kommer att göra det möjligt att mätta strukturen på strängarna med näringsämnen och efter det första förfarandet kommer håret att vara skonsamt och mer glänsande.

Det rekommenderas att upprepa proceduren efter varje shampooing i upp till 2 månader. Kan användas för alla typer av hår. Om håret är oljigt kan du lägga till ett par matskedar havsalt och om tvärtom torkar, när 1 tsk honung närmar sig strängarna och stabiliserar vatten-fettbalansen.

Maskrosinfusion

För tjockt hår försök att förbereda en rik infusion av färska maskros löv:

 1. 200-300 gr. hugga unga blad, häll 2 liter kokande vatten.
 2. Insistera på 30 minuter kan du använda termos.
 3. Kyl och spänna den resulterande infusionen.
 4. Gnid in i trådarnas rötter, skölj spetsarna.
 5. För att värma huvudet, lämna i 30 minuter, efter att tillåta att torka naturligt.

Ett sådant avkok kommer att ersätta den dyraste och mest effektiva toniken, näring dem med vitaminer, spårämnen. Det kommer att ge styrka för tillväxt, göra dem mer motståndskraftiga mot yttre påverkan. Lämplig för frekvent användning för alla typer av hår.

Hoppa keglar avkok

Detta avkok av gräset för tillväxt och stärka håret. Det är mycket effektivt, men det kräver noggrannt förberedande arbete för att förbereda det:

 1. Keglarna är noggrant malda: rå - med en blender, torr - med händer.
 2. Ett glas hoppkottar spelar ingen roll torr rå eller färskt, häll 2 liter kokande vatten och koka i 20 minuter.
 3. Insistera 2 timmar efter filtrering.
 4. Broth sköljde lås efter tvätt.

Hop-ämnen kan penetrera djupt in i hårstrukturen och påverka pigmenteringen. Lämplig avkokning av humle, för återvinning av normala och feta trådar.

Det är viktigt! Vid utförande av sådana förfaranden kan trådar bli 1 ton mörkare. Om håret är färgat kan färgen avta snabbare.

Maskrecept

Maskerna är avsedda som ett medel för frälsning för en intensiv kamp med hårproblemen. Vanligtvis används de i kurser. Örter från håravfall och hårväxt hjälper till att göra lockar attraktiva, aktiva substanser som accelererar tillväxten av strängar, tränger djupare in i hårstrukturen.

Från pepparrotjuice och citron

Det här verktyget kan hjälpa dig om du snabbt behöver ta med hår i ordning. Och med långvarig användning kommer det att stärka strängarna.

 1. Pepparrot rot 30 gr. krossad, tillsätt 1 msk. l. citronsaft, 1 msk. l. honung.
 2. Blandningen appliceras på lite fuktigt hår.
 3. Håll i 40-60 minuter, tvätta av med varmt vatten och sulfatfritt schampo.

Denna mask är lämplig för normalt eller oljigt hår.

För torrt hår rekommenderas att lägga till 1 msk. l. någon vegetabilisk olja (oliv, burdock, pumpa).

Från calendula och burdock olja

Calendula, det här är en gudstjänst för feta strängar. Det reglerar den hydrologiska balansen i hårbotten och krullarnas struktur utan uttorkning.

 1. Ta 2 msk. l. kronblad och blanda med 2 msk. l. burdock olja.
 2. Blanda försiktigt blandningen med 2 äggulor.
 3. Applicera på hårrötterna, isolera och låt påverka i 40 minuter.
 4. Tvätta av med varmt vatten.

Denna närande hårväxtmask hjälper till att aktivera vilande folliklar. Efter en kurs på 12 procedurer noteras återvinning av strängar, en ny ned visas.

Mask av bröd och avkok av gräs

Denna mask kan vara ett alternativ till ersättning för schampo:

 1. Förbereda ett avkok av örter nässla, burdock, kamille. 60 gr. torrt råmaterial tas 1 liter kokande vatten.
 2. Färskt rågbröd hälls med varm buljong.
 3. Insistera dag.
 4. Filtrera, använd massage rörelser på ren hårbotten och fördela på strängar.
 5. Varm, håll från 40 till 60 minuter.
 6. Tvätta av med varmt vatten, utan schampo.

En sådan mask, där de mest användbara örterna för hår används, kan närma trötta, sköra strängar med en "vitamincocktail", återställa glans, hälsosamt utseende och öka tillväxten.

Rådet. Mask med bröd och mnogotravyem ska användas i en månad, 2-3 gånger i veckan.

Effekt av användning

Herbal hårmask är ett effektivt alternativ för märkesvaror och reklamprodukter för tillväxt av krullar.

Örmedicin har bekräftat sin förmåga att läka, återställa och förhindra att strängar faller ut, för att öka sin tillväxt under många århundraden. Den enda nackdelen är den tid som krävs för framställning av dekoktioner, uppsamling, beredning av råmaterial. Men effekten och budgeten för förfarandena gör denna metod av vård populär.

Drömmer du om långt hår, men du kan inte odla dem? Följande artiklar kan påskynda hårtillväxten:

Herbal hårmask

Hår är en av de viktigaste aspekterna av feminin skönhet, charm och attraktivitet. Våra farmödrar använde också olika växtbaserade masker för pomp, volym och glans av hår. Numera finns det en ganska stor efterfrågan på populära recept för hårskönhet. Det här är inte förvånande, eftersom sådana masker inte innehåller kemikalier, några skadliga ämnen och samtidigt närmar sig håret med olika vitaminer, användbara ämnen, gör håret och naturens skönhet. När det gäller slaviska kvinnor grundade de sådana komponenter som honung, örtjuicer, olivolja, örter och olika smaker. Dessa komponenter var grunden för olika masker, som vi nu ska diskutera.

Masker för skadat hår

 • Nettlebaserad mask. Du måste blanda två matskedar av torkad nässla och skogsgeranium, häll gräset med 0,5 koppar kokande vatten, värm sedan i 30 minuter i ett vattenbad, svalna och applicera masken i 25 minuter, efter att tiden har gått, tvätta av masken med vatten.
 • Mask på basis av humle och tistel. Det är nödvändigt att blanda två matskedar torkade keglar och örter av en tatarnik, häll 0,5 koppar kokande vatten över gräset och värm i ett vattenbad i 25 minuter, kyla masken och applicera den på håret, efter en tid skölja av masken med vatten. Det är bäst att använda en mask för mörkt hår.
 • Mask baserad på gräs. För masken behöver du ta en sked av torr salvie, mor-och-mormor, kamomillblommor, hummer, nässla, björkblad och blanda med kokande vatten. Värm vattenbadet i 25 minuter. I en cool komposit lägg till en slagen kycklingägg, citronsaft och blanda blandningen. Applicera masken på håret, rulla upp med en handduk och lämna i 35 minuter.

Masker för att förbättra hårväxten.

 • Mask på basis av yarrow. För masken behöver du hälla en kopp varmt vatten med två skedar vinrör och koka i 30 minuter, låt sedan buljongen stå i 1,5 timmar, spänn det och blanda sedan buljongen med en äggula. Den resulterande blandningen appliceras på huvudet. Tvätta av masken med vatten, om så önskas, skölj med örtavkokning inom 20 minuter.
 • Lime färgmask. För masken behöver du hälla ett glas varmt vatten med åtta matskedar lindblommor och koka i ett vattenbad i 3 minuter, kallt och påfrestande. Till buljongen kan du tillsätta citronsaft, 0,25 ml eukalyptustinktur och applicera på hår. Hårskydd med plastfolie. Masken ska appliceras på håret i 20 minuter innan huvudet tvättas.
 • Mask baserad på coltsfoot och nässla. Du måste blanda 3 matskedar av coltsfoot och nässla. Häll gräset med varmt vatten och värm i ett vattenbad i 25 minuter. Låt blandningen svalna och applicera på vått hår i 25 minuter.

Herbal Masks för fet hår

 • Mask baserad på nässla gräs och kullar rot. Du måste hälla 0,5 liter kokande vatten med två skedar av nässla och burdock. För att förånga buljongen i ett vattenbad till hälften av volymen, gnugga blandningen över tiden i 25 minuter i hårrötterna. Lös upp den återstående masken med en liter vatten och tvätta av håret.
 • Masken är baserad på kalendula och coltsfootens färg. För masken måste du blanda tre skedar med en kolsfot med tre matskedar av kalendollens färg, tillsätt 0,5 liter kokande vatten till gräset och värm det i ett vattenbad. Låt avkokningen svalna, lägg sedan till eukalyptustinktur och citronsaft. Applicera masken på håret efter 30 minuter för att tvätta det.
 • Mask på basis av en blandning av örter. För masken behöver du ta en sked full av kamomill, lind, nässla och häll 200 ml kokande vatten. Låt buljongen brygga i 30 minuter och spänn på det. Tillsätt flytande vitaminer A, B1, E, B12 till blandningen och avsluta crusting rugbröd till masken. Applicera masken på huvudet och lämna under filmen i 1 timme. Skölj omedelbart med vatten.

Masker mot oönskade håravfall

 • Burdock-baserad mask För masken behöver du ta en sked smör, en sked honung, en äggula och en sked av brandy. Rör om och applicera en mask i 3 minuter under filmen. Därefter sköljas väl med schampo.
 • Mask för hår av kalendula och nässla. För masken behöver du hälla 1,5 liter kokande vatten med två matskedar nässla, en sked ekbark och två matskedar färgkalendula, låt buljongen brygga i 30 minuter. Torka av det och skölj håret med infusion.
 • Mask av honung och citronsaft. Det är nödvändigt att blanda en matsked honung, citronsaft, aloe och ricinolja, applicera på håret innan det tvättas i 30 minuter.

Masker för torrt hår

 • Linden-baserad mask. Behöver hälla 0,5 liter. Vatten åtta matskedar lime och koka dem i 20 minuter. Applicera på håret, efter 25 minuter, skölj håret med vatten.
 • Mask av burdock rötter. För att förbereda denna blandning måste du ha torkade rötter av årliga växter grävde ut i senhösten. En del av finhackad burdock måste hällas med tio delar kokande vatten och koka i 10 minuter på låg värme, låt buljongen rita och dra upp den. Skölj huvudet efter att ha tvättat det.
 • Mask baserad på ricinolja. För masken måste du ta två skedar ricinolja, en sked glycerin, ett ägg och en sked vinäger. Slå blandningen och gnugga i håret. Skölj håret med en handduk och håll i en timme, skölj med vatten.

Masker för att stärka håret

 • Mask av burdockrötter för att stärka håret. Du måste ta 10-20 g burdockrötter och häll dem med ett glas kokt vatten. Låt smutsa och gnugga i håret.
 • Burdock-baserad mask För masken behöver du ta 150 ml solrosolja och 75 g färsk kullrot. Låt det stå en dag och koka infusionen. Applicera på huvudet i 1 timme före tvätt.

Förmodligen inte i en sådan kvinna som inte vill se vacker ut. Som redan känt är skönhet håret hos en kvinna, vilket innebär att du behöver ordentligt ta hand om ditt eget hår. Människorna med rättvist sex vill alltid att de ska vara vackra, vackra inte bara med sin kropp, sitt ansikte, utan också med sitt hår. Och viktigast av allt bör de slå sig friska och starka. Men för att vara rättfärdigad måste håret regelbundet förses med vitaminer och näringsämnen. Örmedicin har i sig alla dessa aspekter av helande egenskaper. Växtbaserade masker måste appliceras regelbundet. Och vi måste komma ihåg att håret behöver vård och hur vi behandlar det, så att håret kommer att behandla oss.

Herbal hårmask

Masker för normalt hår

Masker för torrt hår

Oljiga hårmaskor

Mjölk av mjäll och hårborttagning

För torrt hår med mjäll, i 20-30 minuter före tvätt, rekommenderas att massera huvudet med ricinus (1 L. L.) Och olivolja (1 msk.) Olja med tillsats av citronsaft. Blandningen gnids i hårbotten och håret med fingertopparna. Du kan gnugga och alkoholtinktur av kalendula, blandad med ricinolja i lika stora mängder.

För oljig mjäll bör en blandning av honung, aloe (agave), citronsaft och ricinolja, i lika stora proportioner, appliceras i hårbotten en halvtimme före tvätt. Du kan också lägga till två klyftor med mosad vitlök.

Mellan huvudet är en daglig massage med en pensel eller händer med en infusion av en blandning av blommor och örter användbart: 400 g nässla (helst ung), 50 g kamille och ringblomma. Mala och häll 0,5 liter kokande vatten, koka i 10 minuter på låg värme, kyla, spänna och pressa. Om håret är torrt, lägg sedan till infusionen av en tesked ricinus och majsolja.

Masker-applikationer med följande sammansättning är också användbara: majonnäs eller gräddfil, honung, ricinolja (alla 1 tesked). Blanda med 2 klyftor av riven vitlök. Gnid en gång i veckan.

Från ricinolja. Ta 1 msk. sked av ricinolja, blanda med 1 msk. Skedbuljongte (1 timme. Sked te i 50 ml vatten, koka i 2-3 minuter) och 1 msk. med en sked vodka. Denna vätska fuktas med huvudet, lämnar i 2-3 timmar, sköljdes sedan med varmt vatten. Förfarandet görs 2-3 gånger i veckan tills mjällen försvinner.

Lök - en gammal botemedel mot mjäll. 2 finhackade lök häll 300 ml vodka (eller alkohol utspätt med vatten) och smält i 2 timmar. Spännd tinktur 1 gång om dagen, smör huvudet för att stärka håret. För svår mjäll rekommenderas att blanda lökjuice med lika mycket petroleum och vodka. Blandningen gnids dagligen i intervallen mellan tvättning av huvudet.

Effektiv alkoholtinktur av nässla. Färska näsbladen tvättas noggrant, den sista gången - med kokt vatten och läsk - maldes, blandas med tio gånger mängden alkohol (vodka) och infunderas i en tätt sluten flaska i en vecka. Då filtreras tinkturen. Gnid hårbotten 1-2 gånger i veckan. Detta läkemedel hjälper också mot håravfall, liksom i oljig seborré i hårbotten.

En zaparka från ordinarie ordinarie. En matsked av finhackade stjälkar och blommor av skummande vanliga häller 400 ml kokande vatten och lämnar i två timmar. Strömd ångning används för att tvätta håret (utan tvål) varannan dag i en månad.

Rödbetor vatten. Häll i 1,5 liter kallt vatten i en tre-liters burk och sätt de hackade rötterna där. Sätt burken på fönsterbrädan i 5-6 dagar tills en grön form bildas, sedan spänna. Det resulterande vattnet sköljde huvudet efter tvätt och spädde det med varmt vatten. Det är bättre att tvätta huvudet med rugbröd: smula 150 g ovalt svart bröd, häll med kokande vatten. Gruel "tvål" hår, skölj med rent och sedan med betor vatten. Du kan också tvätta huvudet med ägg eller yoghurt.

Med håravfall är det användbart att göra saltade masker. Applicera bordsalt till en del av det tvättade huvudet och lämna det under filmen i 15 minuter. Skölj sedan med vatten. Gör denna procedur varje gång efter tvätt. Efter 6-10 gånger kommer håravfall att stanna.

Luft - mjällmedel. calamus används som ett botemedel mot mjäll och håravfall i form av avkok: 4 msk. sked calamus rot måste hällas 1 liter. vatten och 5 min. att koka.

Buljong mot mjäll och håravfall. Nässla används mot mjäll och håravfall i form av avkok (2 msk örter, häll 1 kopp kokande vatten i 15 minuter. Skydda med en handduk, sedan stam).

Linden slutar håravfall. Linden slutar håravfall (8 matskedar limefärgade skedar häll 0,5 liter vatten och koka i 20 minuter).

Ett avkok av burdockrot mot håravfall, mjäll, kliande, för att förbättra hårväxten. För detta ändamål grävs årliga växter i senhösten och våren. Från de torkade råmaterialen förbereda ett avkok. En fraktion av finhackade torkade rötter hälls med tio fraktioner kokande vatten, kokas i 10-15 minuter vid låg värme, försvarad 2-3 timmar, filtreras. Klar buljong gnids i hårroten eller sköljs med hår efter att ha tvättat huvudet.

Infusion coltsfoot för bättre hårväxt och mot håravfall. Den allra första vårblomman - coltsfoot - har länge varit en känd medicinsk växt. Samlade sina löv i början av sommaren, torkades i skuggan, användes för bättre hårväxt och mot deras förlust. Vanligtvis förbereder infusion av coltsfoot i kombination med nässla. Tre matskedar av torkade örter hälls med en liter varmt vatten och infunderas i 30-40 minuter, filtreras och appliceras omedelbart. Ibland gör de det starkare, fyller samma mängd gräs med mindre vatten, blötlägger rötterna på rent hår minst 1-2 gånger i veckan. För terapeutiska och kosmetiska ändamål använder nu plantans unga blad, eftersom de innehåller den största mängd näringsämnen.

Infusion av nässla stärker håret, förbättrar tillväxten, eliminerar mjäll. Under århundradena har nålens helande egenskaper testats. Det är känt att det redan i XVI-talet användes i stor utsträckning i recepten av rysk traditionell medicin. En infusion rekommenderas för hårvård. En matsked torrpulverbladslingor hälls med ett glas kokande vatten och lämnas i en timme på ett mörkt ställe, filtreras och appliceras omedelbart: vått hår eller rötter, torka inte med en handduk.

Applicera vitlök för att stärka håret. De biologiska aktiva substanserna i det - phytoncides - har en skadlig effekt på bakterier och eteriska oljor som irriterar huden, ökar blodflödet till talgkörtlarna och hårsäckarna, vilket bidrar till att förbättra hårväxten och försvinnandet av mjäll.
För fokal skallighet används vitlök. Vid fokal alopeci kan vi rekommendera följande metod. Hacka vitlöksklyftorna i en mortel, riven eller i köttkvarn för att göra en tjock gruel. Applicera det på köldcentralerna en gång om dagen i 2 timmar och tvätta sedan håret på vanligt sätt. Sådana förfaranden bör göras inom 7-10 dagar. Förloppsförloppet kan upprepas två eller tre gånger med intervall om tio dagar.
Applicera vitlök för att förbättra hårväxten, eliminera mjäll. För att förbättra hårväxten, eliminera mjäll kan vitlök appliceras en gång i veckan 2 timmar före schamponering. Med torrt hår är det bättre att gnugga gruel eller juice - vitlök, pressad genom gasbindning, i halv med någon vegetabilisk olja, med oljig - utan tillsats av olja. Under alla omständigheter bör detta ske under lång tid - minst två eller tre månader.
Efter applicering av gruel- eller vitlöksaft i hårbotten är det inte nödvändigt att täcka det för att inte orsaka irritation.

Medel för att stärka håret från ägg och ricinolja. Blanda 1 ägg, 2 msk. skedar av ricinolja, 1 timmes sked bordsvinäger och 1 timmes sked glycerin. Ständigt knackar blandningen, gnugga den i hårrötterna. Täck huvudet med en varm handduk, håll tid över ångan och skölj. Efter denna procedur bör håret bli tjockare, skinnigare, mjukare och bättre passform.
Till toppen

Andra recept för masker och tinkturer

Tinktur för blont hår - kamille och rosmarin. För blont hår, kamille och rosmarin. Skedkamomill och en sked full av rosmarin, häll ¾ kopp vodka. (Det här är det sällsynta fallet när alkohol tjänar en kvinnas skönhet. Det ger i grunden oåterkallelig skada.) Sätt tinkturen på ett mörkt och varmt ställe i en mörk glasflaska. Skaka flaskan dagligen. Efter 2 veckor är tinkturen klar. Då måste det spännas genom gasbindning, häll i en ren flaska och stäng med en kork. 2 gånger i veckan, torka över hårbotten med en mjuk gammal tandborste på natten, vätta den i tinkturen.

Buljong från hmel för hår. Efter tvättning av det mörka håret, skölj med buljongen: Häll en handfull humle och en handfull svart te med en liter vatten, koka i 20 minuter, spänna, kyla och buljongen är klar. Sköljning av hår med örtdekok: med fet hår - kalamus, kamomill, nässla, i samma proportioner eller avkokning av näsbörningar. Med torrt blont hår - kamille med mallow.

Kockrot för att stärka håret. Från burdockens rötter kan du göra en salva för att stärka håret. För detta ändamål indunstas den färdiga buljongen på låg värme till hälften av volymen. Fortsätter att värma, blandas i hälften med djur (inre) fett. Den resulterande blandningen packas tätt i en behållare med ett tätt lock som täckes med deg och sätts i en varm ugn för att mätta den feta basen med infusion. Den färdiga salvan gnidas periodiskt i rötterna av rent hår.

För hårvård lämplig bördolja. Den är beredd på följande sätt: 1 del av färskhackade burdockrötter infunderas i 3 dagar i 3 delar solros- eller mandelolja, kokt i 10-15 minuter, ofta rörande, försvara och filtrera. Burkberedd på detta sätt ger en vacker glans till håret, accelererar tillväxten, tjänar som en god mat för rötterna och förstör mjäll.

Ett avkok av burdockrot för att stärka håret. Brew 10-20 g torra, strimlad rötter i ett glas kokande vatten, koka i 10-15 minuter på låg värme. Insistera 5 minuter. Applicera med mjäll, klåda och fet seborré. Gnid in i hårroten eller skölj håret 2-3 gånger i veckan.

Kockolja för att stärka håret. 75 g färska krossade burdockrötter insisterar i 24 timmar på en varm plats i 200 ml solros eller petroleumjelly. Därefter kokas infusionen på låg värme i 15 minuter, rör ofta, filtrera, dränera. 1-2 timmar innan du tvättar håret gnids med olja och lägg på en varm hatt.

Lök. Den är gjord av lökskal och vatten (1:10). Detta är ett bra botemedel mot mörkt hår från flakande hårbotten. Gnid den med en bomullspinne 2-3 gånger i veckan i 30 dagar.

Från kamomillblommor. Stärker perfekt blont hår. Gnid det i rötterna 2-3 gånger i veckan i en och en halv månad.

Från vodka med citronsaft. Det är det ideala förebyggandet av friskt hår. Blanda 50 ml vodka med en tesked citronsaft och gnid i hårbotten varannan dag i 2-3 veckor.
Till toppen

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-kategorier

 • Akne, akne, akne (15)
 • Fregnar och åldersfläckar (9)
 • Hår (28)
 • Dieter (56)
 • Hemmet Kosmetika (116)
 • Solbränning (6)
 • Tänder (6)
 • Matlagning (51)
 • Medicinsk örter (18)
 • Traditionell medicin (232)
 • Naglar (9)
 • Rengöring av kroppen (25)
 • Bantning (20)
 • Cellulit (12)

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-intressen

-Vanliga läsare

-statistik

Hårmaskar från örter och andra naturliga ingredienser

Hemmagjord kosmetika påminner om att alla naturliga hårmaskor appliceras på rent hår. Innan du applicerar masken, tvätta håret med schampo och torka med en handduk. Applicera en mask på något vått hår.

Fuktgivande hemlagad hårmask:

Denna hemlagad mask fuktar normalt normalt hår, det är gjord av 4 matskedar morot och 2 matskedar citronsaft. Alla komponenter blandas och tillsättes ett glas pepparmyntsbuljong. pepparmynta perfekt tonar hårbotten. Efter tvätt, gnugga blandningen i håret, håll i 5 minuter och skölj väl. Denna hemlagad mask är användbar för hårväxt.

Burdock hårmask med honung:

Kockolja används ofta i hemmagjorda hårvårdsprodukter. Recept - blanda 2 teskedar honungs och burdockolja och tillsätt 2 äggulor. Gnid blandningen i hårbotten och skölj av efter 40 minuter. Gör en mask en gång i veckan i 2-3 månader.

Folk hårmask (timjan):

För att stärka håret kan du förbereda timemask. Grind 2 handfullt timjan ört i en mortel och häll 0,5 liter kokande mineralvatten, kyla och påfrestning. Efter nästa tvätt, applicera infusionen till håret och linda huvudet med en handduk i 15 minuter.

Herbal mask för att stärka hårrötterna:

hårrödor kan stärkas med en mask av örter. Ta 1 msk. sked ingredienser - kamomill, linden, lämnar krapiva, häll ett glas kokande vatten. Efter en halvtimme, spänna och tillsätt några droppar vitaminer A, B1, B12 och E. Krossa sedan lite rugbröd i blandningen och efter 15 minuter. Ansök på huvudet. Sätt på en plastlock på toppen och efter 1-1.5 timmar skölj huvudet väl med vatten. Denna mask, kokad hemma stärker hårrötterna.

Hårmask med konjak:

hemma kan du göra en utmärkt hårmask baserad på brandy. Blanda en matsked av brandy, en äggula och en dessertsked honung. Applicera blandningen på huvudet i 20 minuter. Skölj med vatten.

Mask mot håravfall från coltsfoot:

hem recept av denna mask är - 3 msk. skedar av löv häller 1 l. varmt vatten och insistera 30-40 minuter., spänning och omedelbart applicera på rötterna av rent hår minst 1-2 gånger i veckan. Masken hjälper mot håravfall.

Hårmask med aloe :

För att göra denna mask, ta en matsked aloe juice och jojobaolja, blanda allt grundligt och applicera på rent hår. Håll inte mer än 30 minuter. och skölj med vatten.

Äggsmask för hår med honung:

För hårväxt kan du göra en äggmask - 1 msk. sked vegetabilisk olja, rå äggula, 1 msk. en sked honung - blanda allt bra och gnugga den här massan i hårrötterna. Utan tvättning, sätta grundigt om huvudet i 1 timme. Skölj sedan håret med en infusion av örter från kamille, hoppa eller björkblad (tillval). Det är bäst att skölja med kamomill, det har antiinflammatorisk verkan; en avkok av kullrot kommer att lindra svampen och ge hårstyrka. En handgjord mask är en garanti för naturlighet och friskhet.

Folk kosmetika för hårväxt - mask från kalamus:

Folk kosmetika för hårväxt använder en naturlig maske av calamus i ättika - 3 msk. skedar av calamusrötter koka i 0,5 liter 9% ättika på låg värme i 15 minuter. Stam, sval och gnugga in i hårrötterna.

Hemmask för fet hår:

För hårväxt och för oljigt hår är en rånad ricin god, gnugga hårrötter med svart rädisjuice, likna i 30 minuter med ett omslaget huvud och skölj. Radish - ett bra verktyg för hårväxt.

Kefir hårmask:

Kefir hårmask är ett populärt recept på hemlagad kosmetika. Kefir gnuggar in i hårrötterna, värm huvudet med cellofan, en varm halsduk och låt i 1,5-2 timmar. Skölj sedan med ett avkok av örter eller droppar av schampo. För att utföra proceduren en gång i veckan i 5-7 veckor, och ditt hår kommer att glädja dig.

Hårmask med senap:

senapspulver 1 msk. sked, 2 msk. skedar av starkt bryggt svart te och 1 äggula. Applicera i 30 minuter. Kommer att brinna! Skölj sedan med vatten, inget schampo krävs. Gör varje 3-4 dagar tills det finns en bestående effekt. Senap är kanske den vanligaste lösningen för håravfall.

Maske av Henna och äggula för hårväxt:

Henna stärker det svaga håret, för att förbereda en mask som du behöver för att lösa upp henna med kaffe (för mörkt hår, för blont hår - bara med vatten), lägg två äggulor där och sätt det här på torrt hår, sätt håret ihop med en film och sätt på ett uppvärmningslock. Efter 15-20 minuter skölj utan schampo. Henna för hårväxt bör vara färglös.

Mask för hårväxt på ricinolja, rödpeppar och örttinktur:

3-5 tsk ricinolja, 1 tsk calendula tincture (eukalyptus tinktur, kamille på alkohol kan användas. Det kan ersättas med en sked av brandy eller vodka). Plus några droppar eterisk olja (någon) och om en tesked varm peppar. Håll på håret i 1-2 timmar. Castorolja används oftast som grund för en hårväxtmask.

Bröd hår mask:

Det här är den bästa folkmask för hår. Ta svart bröd, det bästa är råg, 2-3 skivor blöta i vatten, när du mjuker en bra sträcka dina händer. Lite varmt upp, så att det inte var kallt, men inte varmt, tillsätt ett par droppar kamferolja. Och lägg allt detta på huvudet (inte blöt det!) Rett mellan strängarna så att den är varm mot huvudet. Lägg sedan på en plastpåse eller lock, på toppen av en handduk, håll i ca en timme. Det är bättre att tvätta omedelbart i ett handfat och tvätta sedan med schampo. Masken för hårväxten från svartbröd var populärt även bland våra mormor.

Peppar hårmask:

peppermask används i de fall där du behöver uppnå snabb hårväxt, för att varva 10 dygn för att smita hårets rötter med varm pepparjuice, håll håret i 1 timme och skölj sedan. Applicera en mask med gummihandskar! Om huden på huvudet är mycket känslig bör du späda saften av peppar med vatten i den koncentration som är bekväm. För sår eller repor på hårbotten är masken kontraindicerad.

Mask för peppartinktur:

Peppartinktur används för att stärka håret, en gång i veckan för att gnugga bittert peppartinktur i hårrötterna och ha på sig gummihandskar. Applicera en mask med gummihandskar! Om huden på huvudet är mycket känslig bör du späda peppartinkturen med vatten i den koncentration som är bekväm. För sår eller repor på hårbotten är masken kontraindicerad.

Burdock hårmask med peppar:

Denna mask för hårväxt. Ingredienser - 2 msk. Skedar tinktur av capsicum, 2 msk. skedar kokt vatten och 2 msk. skedar oljeblocket. Detta gnuggar alla 2 gånger i veckan i hårrötterna. Lämna i 1 timme. Kommer vara lite bakad. Håret är inte färgat. Tvätta av med schampo.

Olive hårmask med citron:

Denna mask är gjord för natten. Ta olivolja och citronsaft 50/50. Gnugga i rötterna, linda huvudet och lämna för natten. Tvätta håret på morgonen som vanligt. Du kan fortfarande skölja med avkok av ekbark. Masken hjälper mot håravfall.

Hemmaske för split ends:

De flesta masker för hårets spetsar inkluderar alla vegetabiliska oljor: kardborre, mandel, olivolja, ricinolja. Fina hacka örterna: kamomill, St John's wort nässla, björkblad och täcka med ett halvt glas vegetabilisk olja. Tätt stäng burken och insistera på en mörk plats i minst en vecka. Töj sedan. Du kan ersätta denna mask med en komprimering av varm olivolja med tillsats av en liten mängd citronsaft. Också lämplig äggula, slagen med dessertsked av ricinolja.

Hårmask från kefir med lök:

Denna mask för håravfall, lökjuice bör blandas med kefir, eftersom bara kefir avskyr lök lukt. Du kan också lägga till burdockolja och äggula till denna mask.

Naturlig mask för hårväxt och mjäll:

Maskens grund är vodka och tinktur av rödpeppar, utspädd en till fem. Tillsätt eteriska oljor till basen - rosmarin och muskotnöt. Applicera blandningen med handskar. Tvätta händerna noggrant, stäng ögonen.

Lökmask för hår:

Denna mask för hårväxt, lök gnidas på en rivare eller malet. Fyra delar av lökgrus lägger till en del honung. Blandningen gnids i huvudet i en halvtimme, tvättas av med varmt vatten efter en timme. Om håret är mycket torrt och skört, lägg sedan till en olivolja (havtorn) till den beredda blandningen.

Vitaminmask för hårväxt och densitet:

ta 2 teskedar - dimexide, vitamin A i olja, vitamin E, ricinolja, färsk citronsaft, blanda allt, satte på hans huvud, rulla upp håret med polyeten, topp att bära en hatt, hålla en timme, kommer att vara lite nypa, alla 2- 3 gånger tvätta av med schampo, gör bara 1 gång per vecka.

Mask för färgat hår:

Denna mask för att minska rödhår efter färgning, lätta hår - pressa saften av färska citroner, applicera på hår. Skölj inte i flera timmar.

Naturlig mask för håravfall:

Denna mask är lätt att göra med egna händer hemma - 1 äggula, 1 tsk yoghurt (utan frukt tillsatser), 1 msk. en sked av något hårbalsam, 1 tsk honung, 5-6 droppar lök eller vitlökjuice, 5-6 droppar brandy. Applicera på tvättat, fuktigt hår, håll minst 1 timme, bättre natt. Skölj utan schampo. Masken hjälper mot håravfall.

Mask för håravfall och mjäll:

Blanda 120 ml vegetabilisk olja och 10-15 droppar ylang-ylang-essensen. Våt hår, gnugga medicin i dem, linda en handduk runt huvudet, och efter 15 minuter tvätta håret noggrant. Men var försiktig - lukten av ylang-ylang skapar en känsla av eufori, och i vissa orsakar det huvudvärk. Om du lägger till 10-15 droppar teträdolja till 120 ml vegetabilisk olja, får du en utmärkt smutslösning. Använd det som en hårmask innan du tvättar håret.

Mjäll frukt vinäger:

försiktigt gnugga huvudet med fruktäger, linda den med polyeten på toppen, vilken du kan bära en hatt eller en handduk, du kan gå en timme mer och tvätta sedan ditt huvud med ditt favoritschampo - effekten är synlig från första gången. För att börja, måste proceduren upprepas en gång i veckan tills det inte är nödvändigt.

Henna Hair Mask:

Ett populärt, hemlagat recept för håravfall är en halv kopp torrnål + 3 henna tsk (färglös) häll kokande vatten till en mushy state + 1 äggula. Applicera på huvudet i 1,5-2 timmar.

Hårmaskar med vitaminer:

henna (färglös) häll kokande vatten för att bli en tjock massa, täck, att insistera 15 minuter, värmde nästan till en koka i ett vattenbad olja som du använder för håret, så att slammet efter tillsatsen blev vattniga pasta, täck med ett tätt lock, tillåta svalna ner Lägg till 2-3 tsk. Vitamin A och E till blandningen. Denna massa kan förvaras på en torr plats, tätt stängd med lock. Applicera masken för att rengöra håret, förvärmt, i 2 timmar. Gör 1-2 gånger i veckan.

Peppar hårmask:

Denna mask används ofta i hemmet kosmetika, dess recept är enkelt - ta 3 msk. skedar av honung + 2 msk. skedar av vitpeppar. Håll 15 min. Efter sköljning med citronvatten. Denna mask används för hårväxt.

Hårmask med ricinolja och äggula:

Denna hemlagad mask är mycket effektiv mot håravfall - ta två eller tre äggulor och 2 msk. skedar av ricinolja. Beat, lägg på huvudet, täck med en plastpåse och en varm handduk. Gå i tre timmar. Skölj under varmt vatten med baby eller tjärsåp 3 gånger. Gör 2 masker per vecka, under 2-4 veckor.

Jästmaske:

Denna mask används för att stärka håret - ta 30 g jäst och 2 msk. Sked peppar. Applicera på hårbotten i 20 minuter. Tvätta av med vatten.

Hemmask för håravfall:

1 msk. späd med en sked stor senapspulver med låg fetthalt, lägg till 1 äggula, 1 tesked honung, 1 tsk mandelolja, några droppar essentiell olja (citron, rosmarin, ylang-ylang - efter eget gottfinnande). Applicera på håret i 30-40 minuter. Skölj med varmt vatten under locket och skölj sedan. Denna hemlagad mask hjälper till mot håravfall.

Maske av majonnäs för hår:

Mayonnaise mask för hårväxt och glans bereds enligt följande - 2 ägg, en sked vegetabilisk eller olivolja och majonnäs i ögat. Allt detta blandas grundligt och gnids i hårrötterna och sprids jämnt över hela längden. Vik på väskan och näsduken. Spola efter 2 timmar. Det närmar sig håret, underlättar kamning.

Olive hårmask med ylang-ylang:

ta varm olivolja och 5 droppar ylang-ylang eterisk olja. Varm olja för att smörja delade hårändar. Överhett inte oljan, varma den bara till ett varmt tillstånd. Täck sedan hårförpackningen och vänta en halvtimme. Skölj sedan som vanligt.

Hemmasker för hårdensitet:

Denna mask är lämplig för de fall då håravfall är mycket stark. Mask - 1 sked ricinolja; 1 sked lökjuice (endast juice behövs, men inte massa, annars håret kommer att lukta); 1 sked av kalendula tinktur; 1 sked chili-tinktur; 1 sked honung; 1 sked av brandy; 1 äggula. Om håret är långt, så skedar - bord, om kortt te. Mask sätta på huvudet, ta på en hatt och håll i en timme. Det rekommenderas att göra denna mask minst en gång var 2-3 veckor. Och för terapeutiska ändamål - en gång i veckan. Masken hjälper mot håravfall.

Hemmask för torrt hår:

ta 1 tsk ricinolja, juice av en citron, 1 äggula. Blanda allt, applicera på fuktigt hår i 40 minuter. Skölj noggrant. Gör denna mask för hår inte mer än 2 gånger i månaden

Honung ägg hår mask:

Detta är ett hemlagat recept för håravfall, färglös henna 50 g, senapspulver 1 msk. sked med glid, honung 2 msk. Skedar, salvia eterisk olja 5 droppar, 1 äggula. Henna med senap, ånga med kokande vatten tills smetannom står i 20 minuter, tillsätt sedan resterande ingredienser, blanda ut smurt på tvättat vått hår, gnugga tungt i rötterna. Senap kommer att brinna ganska starkt, men detta är kärnan - blodflödet till hårbotten kommer att öka. På toppen av håret, sätt på en plastlock, linda en handduk och håll masken i en timme. Skölj med varmt vatten utan schampo (henna är en naturlig balsam), skölj sedan håret med vatten och tillsätt äppelvinäger. Applicera inte på färgat hår.Nästa Artikel
Vad ska man göra med tunt och sparsamt hår? Identifiera orsakerna till utmattning och ge styrka och volym!