5 av de bästa örttoppen för hår baserat på örter som hjälper till att stoppa förlusten och öka tillväxten


Friskt hår och hårbotten - drömmen om varje tjej och kvinna. Ibland är vi redo att ge några pengar, om bara vårt hår såg tjockt, glänsande och glatt. Det finns massor av schampo, balsam, balsam, sprayer, färger som lovar att arbeta ett mirakel med vårt hår.

Men idag föreslår jag att använda naturliga ingredienser. Herbal decoctions är underbara folk remedies som du enkelt kan göra hemma. De kommer inte att vara mindre effektiva än industriella.

Ett slags naturlig tonic eller munvatten kan hjälpa dig att stoppa håravfall, mjäll lösa problem, påskynda tillväxten av trådarna, normalisera oiliness i hårbotten, gör håret starkare och friskare.

Effektiva recept örtdekok för hår

När jag av misstag hittade dessa recept, blev jag förvånad över att vissa av dem används lite annorlunda, vilket gör att vi kan berika hårbotten med de mest effektiva läkningsmaterialen och vitaminerna, som är rika på örter.

Nu är det sommar och du kan enkelt förvärva olika växter. Om du eller dina föräldrar har en stuga, borde du definitivt gå dit. Spendera lite mer tid att ta hand om ditt hår och du kommer säkert att se ett positivt resultat.

nässla

Iron-rich, nätbaserad sköljning hjälper dig att bekämpa håravfall och stimulerar också sin aktiva tillväxt.

Förresten, tillsammans med sköljning, kan du också dricka te med nässla, eftersom mineralerna i det utlöser blodcirkulationen i hårbotten, som i sin tur ökar tillväxten av strängarna.

Nettle hjälper dig också att balansera talgproduktionen, eliminera mjäll, undvika ökad fetthalt och vice versa torr hårbotten. Du bör också vara medveten om att detta gräs kommer att passa mer mörka håriga kvinnor.

 • torkat eller friskt nässla (5 msk. eller en stor handfull blad);
 • klart vatten (2 staplar);
 • EM Bey (4 k.).

Koka och använd!

Om du använder friskt nässla, lägg det i en kastrull och häll 2 koppar vatten, koka upp och låt det brygga i ca 10 minuter. Kyl, filtrera sedan vätskan, lägg till några droppar EM. Butik buljong i kylskåp kan vara upp till 6 månader.

Om du använder torkade nässlor, ta sedan av vattnet, stäng av gasen och kasta gräset, det ska infunderas i 20 minuter, när det kyls, kan du lägga till EM. Eteriska oljor, du kan välja något, men bara slå de bästa verk mot baldness.

Bör gälla så. Efter shampooing sköljer du håret noga i buljong och lämnar sedan örtbalkningen i 5-10 minuter och skölj sedan med rent vatten.

åkerfräken

Denna ört innehåller en stor mängd kiseldioxid, vilket är mycket användbart för vårt hår. Ett avkok av horsetail kommer att göra håret starkt, förhindra dess uttining och förlust, stärka hårsäckarna avsevärt. Avkok är perfekt för oljigt hår.

 • en massa färsk häststång;
 • rent vatten

Koka och använd!

Låt grytan med vatten koka, lägg sedan hästspets över låg värme. Låt det brygga i 20 minuter och filtrera därefter vätskan.

Efter tvättning av ditt huvud, skölj håret med en kyld buljong och lind huvudet med en varm handduk i 20 minuter och tvätta sedan med rent vatten.

Persilja och rosmarinfrön

Persilja och rosmarin gör håret glänsande och smidigt. Rosemary bidrar till den otroliga glansen av mörkt hår. Och persilja, förresten, hjälper till att bli av med löss. Detta är jag som referens.

 • krossad persilja frön (2 matskedar);
 • krossad rosmarin (½ skål);
 • rent vatten

Koka och använd!

Till att börja med ska du noggrant hugga persilja frön och finhacka rosmarin. Du måste göra så många ingredienser som angivits ovan. Låt vattnet i pannan koka, och tillsätt sedan örter, låt det brygga i 20 minuter. Kyl och avkyl därefter avkokningen.

Skölj håret med örter och lämna det utan att tvätta i 1 timme. Huvud och hår inslaget med en varm handduk. Det är inte nödvändigt att skölja bort sköljet, låt dina krullar vara torra på egen hand.

Kockrot

Innehåller i sin sammansättning tanniner, fibrer, essentiella fettsyror och vitaminer, skapar kockrot hårväxt och stoppar förlusten.

En avkok baserad på kardborre förstärker perfekt hårsäckar och läker hårbotten för mjäll. Men det är värt att veta att denna växt endast är lämplig för torra strängar och hårbotten.

 • hackade burdockrötter (2 matskedar);
 • rent vatten (1 stapel).

Koka och använd!

Torkad burdockrot finhackad med en kniv eller riven. Låt det torka i två veckor på en torr ventilerad plats.

När allt är klart, sätta vattnet i koka, stäng av gasen och kasta den hackade roten i den, låt buljongen rita i ca 15 minuter.

Låt det svalna och filtrera. Skölj håret och hårbotten med detta avkok, skölj inte av. Krullar medan det är torrt naturligt.

kamomill

Kamille är perfekta blondiner. Det lägger till glans och mättnad mot blont hår. Kamomill dekoctions hjälper till att stoppa förlusten av lock, liksom lindra mjäll. Du kan välja och torka blommorna själv eller köpa dem i butiken.

 • torkad kamille (100 g);
 • klart vatten (1 liter).

Koka och använd!

Det mest användbara alternativet skulle vara att bryta örter i en termos. Häll bara 1 liter vatten i en termos och tillsätt torkad kamomill där, låt stå i 1 timme.

När avkokningen har svalnat, skölj håret med det efter att ha tvättat med schampo, skölj inte av det. Torka krullarna utan att använda en hårtork.

På detta avslutar jag. Jag hoppas att du njöt av dessa växtbaserade skölj recept. Om du inte hittar färska råvaror kan du köpa i torkad form.

Effekten kommer också att vara, men tro mig, det är mer uttalat från färska örter. Om det är möjligt att skörda örter av dig själv, välj sedan bara friska skott.

Tjocka krullar till dig!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Örter för hår, gör håret tjockare och hjälper till att påskynda tillväxten

Kosmetologiska företag, ofta för hårvårdsprodukter, använder ett extrakt från en växt som aktiv ingrediens. Men även före utveckling av industriell produktion av schampo, balm, krämer, folk använde avkok, infusioner av olika örter för hårdensitet och erhållit utmärkta resultat. Med hjälp av "mormors" skönhetsrecept kan du billigt organisera en helande, stödjande vård för hår. Så vilka örter är bra för hårväxt?

Princip för verksamheten

Naturen har utrustad växterna med mirakulösa egenskaper. Under deras tillväxt sker ett antal biokemiska reaktioner, där en mängd användbara element produceras, människor kan använda dem i en tillgänglig form för behandling samt för att upprätthålla frisk hud och krullningar.

Dra nytta av växtbaserade läkemedel:

 • Omfattande inverkan.
 • Avkoket kan appliceras internt och externt.
 • Biotillgängligheten av substanser är nästan 100%, vilket gör det möjligt att smälta maximalt antal vitaminer och mikrodelar.
 • Praktiskt taget inga kontraindikationer för extern användning (möjliga allergier) orsakar inte missbruk.
 • Råvaror för medicinska avkok, infusioner kan samlas in själv eller köpas till en budgetkostnad.

Observera att en behandlingstid från 1 till 2 månader krävs för att få ett positivt resultat av behandlingen. Det bästa alternativet är att göra plantering en ständig vana.

Det är nödvändigt att bekanta sig med örter som skiljer sig mest positiva på strukturen och skönheten i strängarna.

Gräsöversikt

Fototerapi har otaliga arter och underarter av växter. Genom att ta någon av dem kan du hitta en positiv effekt på någon del av människokroppen, men effekten på krullningens tillväxt har:

nässla

Denna växt innehåller en stor mängd vitamin C, det är nästan 10 gånger mer än i citrus. Det är en immunostimulator och hjälper cellerna att återställa sina skyddsfunktioner. Även i kompositionen ingår vitaminerna B, K, E och karoten (vitamin A), vilket förbättrar vävnadsregenereringen, vilket medger medel som bygger på denna växt för att öka hårväxten. Fem mikrodelar, en av dem är svavel, det normaliserar vävnadshydrobalansen, eliminerar klåda, mjäll försvinner. Phytoncides och flavonoider har en antiseptisk effekt, närma strukturen hos trådarna, hårbotten.

Denna komposition är ett idealiskt verktyg för hårdensitet och förbättring av hår. Hur man använder växten för att uppnå maximal effekt, liksom många recept med nässla för hårväxt, läs på vår hemsida.

Burdock eller burdock

Ofta på apotek hittar du burdockolja för att stärka håret hemma. Kock är rik på eteriska oljor, som är extraherade i denna form, hjälper hårsäckar för att förbättra tillväxt och cellregenerering. Tanniner desinficeras, aktiva i kampen mot mjäll.

Inulin, som ingår i burdock, förbättrar lipid, kolhydratmetabolism, vilket gör att du snabbt kan ta bort toxiner, slagg, läka hudceller och lockar, vilket gör dem glänsande. Applicera både löv och rot av växten.

Ansök om stimulering. Dess saft aktiverar hårväxt och fungerar också som en vakna för vilande lökar på grund av närvaron av allyl-senapsolja. Använd huvudsakligen växtens rot. Den är rik på vitaminer, spårämnen, phytoncider och innehåller också substansen lysozym. Det kan förstöra membranet av bakterier, är ett antimikrobiellt, antiparasitiskt medel. Det hjälper till att eliminera hudproblem: herpes, svamp manifestationer, seborré. Om håret har en obehaglig lukt, kommer en avkok av pepparrot att klara det här perfekt.

maskros

Dess rot är rik inte bara i vitaminer i grupp B, E, utan också fenolkarboxylsyror. Dessa ämnen är antioxidanter som kan skydda hårstrukturen från negativa effekter. För att förbättra strukturen, fuktar, gör dem tjocka och attraktiva.

Hoppkeglar

Kompositionen innehåller alkaloider, hormoner, syror, vitaminer. Denna komposition stärker det venösa nätet av blodkärl, såväl som cellmembran, håret blir tjockare och starkare, minskningen av förlusten. På grund av det inkommande färgpigmentet, när man använder infusionen för att skölja, förvärvar krullarna en märklig, intressant glans.

Innehåller ämnena saponiner, de när de blandas med vatten ger en sken av en tvållösning. Kan binda med fetter, vilket gör att du kan rengöra hårstrukturen kvalitativt. De är också antioxidanter och antiseptika. Polynesyror, som är rika på växter, kan stimulera cellregenerering, väcka vilande lökar. Användningen av hästslag i hårvård gör det möjligt att stoppa förlusten, för att ge håret ett hälsosamt och välskött utseende.

calendula

Den innehåller en stor andel steroler, flavonoider, koumariner, triterpenoider och karotenoider. Dessa substanser kan föryngra cellen från insidan, skydda mot ultravioletta strålar, värmeexponering av hårtorkar, tångar och termiska rullar. Eteriska oljor hjälper till att bekämpa seborré.

Rådet. Dessa mest användbara örter för hår kan användas som monokomponenter eller kombineras med varandra, vilket kommer att ha en komplicerad effekt på strängarnas skönhet.

Regler och funktioner i ansökan

För att förfarandena med användning av örter för snabb hårväxt ska vara effektivare är det värt att överväga ett antal nyanser och regler för användningen av naturliga ingredienser:

 • innan du använder någon växt, bör du testa för kroppens reaktion, för att eliminera risken för allergier;
 • verktyget är förberedt omedelbart före användning, kyllagring inte mer än en dag;
 • masken appliceras med massagebevegelser till de våta strängarna före huvudtvätt på huvudet och sköljning utförs efter tvätt av krullarna;
 • Efter applicering av en naturlig botemedel är det bättre att värma huvudet i en timme, för en djupare effekt av ämnen;
 • trichologists rekommenderar fytoterapi kurser: 2 månaders kurs, efter förändring av huvudingrediens, eller bara vila.

Foto före och efter

Ansökningsmetoder

Örter för tillväxt och förstärkning av hår kan appliceras internt och externt.

Vid avkok är det internt värt att överväga:

 • avkok av växter, måste detta läkemedel vara bekant med kontraindikationer
 • Före användning ska du konsultera en läkare;
 • avkok används minst 3 veckor, 3-4 gånger om dagen, en halvtimme före måltider från 1/4 till 1/2 kopp.

När hormonella obalanssträngar är primärt drabbade, med ett sådant problem, kommer arbetet i de inre organen tillbaka till vanligt fram. Om kroppen är internt frisk, uppstår inte problem med hår.

Vid applicering av örter externt till håravfall och hårväxt, sker effekten lokalt, så metoden för applicering är enkel:

 • förbered den önskade blandningen, avkok, med beaktande av rekommendationerna i det valda receptet;
 • om det är nödvändigt att koka, gör det bättre i ett vattenbad;
 • Applicera avkoket i form av värme;
 • Det rekommenderas att använda örter för hårtillväxt hemma 2-3 gånger i veckan.

Observera att om du sköljer håret med rent avkok, krävs inte extra tvättning av trådarna med varmt vatten.

För hårets densitet kan du använda dig själv för att göra infusioner, avkok, oljor, från färskt råmaterial eller från korrekt beredda och torkade. Men samtidigt har varje recept sina egna särdrag för tillämpning.

Recept tinkturer och avkok

Från någon ört kan du göra avkok och göra ditt hår friskare och praktiskt taget fri.

Nettle avkodning

För intensiv hårväxt hemma kan du göra denna underbara naturliga balsam:

 1. Du måste ta 200-250 gram färskt nät eller 50-80 gr. torrt gräs.
 2. Häll 0,5 liter vatten, koka i ett vattenbad i 5-10 minuter.
 3. Låt det brygga så att fler ämnen extraheras - 30 minuter.
 4. Stammen späds med varmt vatten till 2 liter.
 5. Skölj krullarna efter shampooing.

Det rekommenderas att torka håret med en handduk, utan att använda en hårtork. Detta kommer att göra det möjligt att mätta strukturen på strängarna med näringsämnen och efter det första förfarandet kommer håret att vara skonsamt och mer glänsande.

Det rekommenderas att upprepa proceduren efter varje shampooing i upp till 2 månader. Kan användas för alla typer av hår. Om håret är oljigt kan du lägga till ett par matskedar havsalt och om tvärtom torkar, när 1 tsk honung närmar sig strängarna och stabiliserar vatten-fettbalansen.

Maskrosinfusion

För tjockt hår försök att förbereda en rik infusion av färska maskros löv:

 1. 200-300 gr. hugga unga blad, häll 2 liter kokande vatten.
 2. Insistera på 30 minuter kan du använda termos.
 3. Kyl och spänna den resulterande infusionen.
 4. Gnid in i trådarnas rötter, skölj spetsarna.
 5. För att värma huvudet, lämna i 30 minuter, efter att tillåta att torka naturligt.

Ett sådant avkok kommer att ersätta den dyraste och mest effektiva toniken, näring dem med vitaminer, spårämnen. Det kommer att ge styrka för tillväxt, göra dem mer motståndskraftiga mot yttre påverkan. Lämplig för frekvent användning för alla typer av hår.

Hoppa keglar avkok

Detta avkok av gräset för tillväxt och stärka håret. Det är mycket effektivt, men det kräver noggrannt förberedande arbete för att förbereda det:

 1. Keglarna är noggrant malda: rå - med en blender, torr - med händer.
 2. Ett glas hoppkottar spelar ingen roll torr rå eller färskt, häll 2 liter kokande vatten och koka i 20 minuter.
 3. Insistera 2 timmar efter filtrering.
 4. Broth sköljde lås efter tvätt.

Hop-ämnen kan penetrera djupt in i hårstrukturen och påverka pigmenteringen. Lämplig avkokning av humle, för återvinning av normala och feta trådar.

Det är viktigt! Vid utförande av sådana förfaranden kan trådar bli 1 ton mörkare. Om håret är färgat kan färgen avta snabbare.

Maskrecept

Maskerna är avsedda som ett medel för frälsning för en intensiv kamp med hårproblemen. Vanligtvis används de i kurser. Örter från håravfall och hårväxt hjälper till att göra lockar attraktiva, aktiva substanser som accelererar tillväxten av strängar, tränger djupare in i hårstrukturen.

Från pepparrotjuice och citron

Det här verktyget kan hjälpa dig om du snabbt behöver ta med hår i ordning. Och med långvarig användning kommer det att stärka strängarna.

 1. Pepparrot rot 30 gr. krossad, tillsätt 1 msk. l. citronsaft, 1 msk. l. honung.
 2. Blandningen appliceras på lite fuktigt hår.
 3. Håll i 40-60 minuter, tvätta av med varmt vatten och sulfatfritt schampo.

Denna mask är lämplig för normalt eller oljigt hår.

För torrt hår rekommenderas att lägga till 1 msk. l. någon vegetabilisk olja (oliv, burdock, pumpa).

Från calendula och burdock olja

Calendula, det här är en gudstjänst för feta strängar. Det reglerar den hydrologiska balansen i hårbotten och krullarnas struktur utan uttorkning.

 1. Ta 2 msk. l. kronblad och blanda med 2 msk. l. burdock olja.
 2. Blanda försiktigt blandningen med 2 äggulor.
 3. Applicera på hårrötterna, isolera och låt påverka i 40 minuter.
 4. Tvätta av med varmt vatten.

Denna närande hårväxtmask hjälper till att aktivera vilande folliklar. Efter en kurs på 12 procedurer noteras återvinning av strängar, en ny ned visas.

Mask av bröd och avkok av gräs

Denna mask kan vara ett alternativ till ersättning för schampo:

 1. Förbereda ett avkok av örter nässla, burdock, kamille. 60 gr. torrt råmaterial tas 1 liter kokande vatten.
 2. Färskt rågbröd hälls med varm buljong.
 3. Insistera dag.
 4. Filtrera, använd massage rörelser på ren hårbotten och fördela på strängar.
 5. Varm, håll från 40 till 60 minuter.
 6. Tvätta av med varmt vatten, utan schampo.

En sådan mask, där de mest användbara örterna för hår används, kan närma trötta, sköra strängar med en "vitamincocktail", återställa glans, hälsosamt utseende och öka tillväxten.

Rådet. Mask med bröd och mnogotravyem ska användas i en månad, 2-3 gånger i veckan.

Effekt av användning

Herbal hårmask är ett effektivt alternativ för märkesvaror och reklamprodukter för tillväxt av krullar.

Örmedicin har bekräftat sin förmåga att läka, återställa och förhindra att strängar faller ut, för att öka sin tillväxt under många århundraden. Den enda nackdelen är den tid som krävs för framställning av dekoktioner, uppsamling, beredning av råmaterial. Men effekten och budgeten för förfarandena gör denna metod av vård populär.

Drömmer du om långt hår, men du kan inte odla dem? Följande artiklar kan påskynda hårtillväxten:

lycklig naturliga

Naturligt tillvägagångssätt för hälsa, näring och skönhet

Hur man sköljer håret med örter (och inte bara)

Dela inlägget "Hur man sköljer håret med örter (och inte bara)"

Hur man sköljer hår med örter eller som en enkel och billig metod hjälper till att uppnå vackert och friskt hår.

Vi tittar väldigt sällan på TV. Men när jag är på, är jag förvånad över den enorma annonsannonsen.

Och jag fick en tydlig position - att inte köpa något som annonseras. Eftersom alla dessa produkter inte kan kallas även nära naturliga. Och detta, inklusive hårvårdsprodukter. De lovar oss vackert glänsande hår. Men på bekostnad av vad? Parabener, silikoner och dofter? Friskt hår kommer att leva helt utan dem.

Jag använder naturliga schampon, balsam och masker (jag använder ofta den senare själv hemma).

Jag gillar också att skölja mitt hår med ättika. Det låter förmodligen konstigt, men hur skiner de sedan (och utan några silikoner - de ger glans till ditt hår i livsmedelsbutiker).

Men håret kan sköljas inte bara med ättika! Ett annat bra sätt att behålla sin skönhet och hälsa är att skölja dem med växtbaserade infusioner. Örter är rika på väsentliga spårämnen för att återställa och behålla hårets skönhet.

Fördelarna med att skölja håret örter

 • accelererar hårväxten genom att stimulera hårsäckar
 • hjälper till att bekämpa mjäll
 • förbättrar cirkulation och rusning av blod till hårbotten
 • gör håret glans
 • tvättar bort schampo och balsam

Hur man väljer örter för att skölja håret?

Beroende på hårets färg och struktur, liksom syftet - kan du välja en mängd olika örter och jämn te!

För rättvist hår:

kamille, calendula, catnip

För mörkt hår:

rosmarin, salvia, hallonblad, malurt

För rött hår:

calendula, hibiskus, klöver

Att ge näring till håret:

malurt, rosmarin, salvia, horsetail

För balans och mot mjäll:

kalendula, kamomill, malurt

När du faller ut:

malurt, rosmarin, salvia

Hår skölj te

Te innehåller koffein och vitaminer som stimulerar hårväxten, minskar håravfall och förbättrar deras struktur.

 • Svart - återställer färg och glans
 • Grön - stärker håret och stimulerar folliklar
 • Rooibos är ett utmärkt val för rödaktigt hår.

Hur man sköljer håret med örter

Hur man bryter örter eller hår te

För att skölja håret med örtte behöver du inte vara Einstein :) Naturligtvis kan du göra allt för ögon. Men jag brukar använda en enkel formel:

2-3 matskedar + 2 glas vatten

Häll denna mängd gräs med kokande vatten. Brew en timme och bättre på natten. Vi spänner och spädes i vatten, vanligtvis i 2-3 liter. För att göra detta är det lämpligt att helt enkelt hälla den resulterande lösningen i en 3-liters burk och omedelbart före sköljning tillsätt vatten och fyll på burken.

Användningsmetod:

Efter tvättning av håret med schampo och / eller balsam, tvätta den - skölj håret med örttextrakt! Inget behov av att spola!

Min erfarenhet sköljer håret med örter

Jag avgick periodiskt i örter för hår. Men nu har jag en ytterligare anledning till detta.

Vi brygger Emelyanu gräs för badet, och med det brygger jag och gräset själv. Jag försökte ens skölja mitt hår med en sträng kamomill med utmärkta resultat.

Sköljning av hår med örter, jag försöker växla med ättika. Håret blir mjukare, skiner bättre och växer snabbare. Och förresten faller mitt hår nästan inte ut efter graviditeten (problemet med många som födde). Kanske är en av anledningarna bara sköljande med örter.

Sköljar du ditt hår med örtinfusioner?

Jag mästar nu Instagram, mina tankar om brådskande problem och inte bara på evgenia_happynatural

Dela inlägget "Hur man sköljer håret med örter (och inte bara)"

Vilka örter är bra för hår att behandla och skölja?

För att lägga till volym och styrka för att krulla, kan du använda många naturresurser: mineraler, örtdekok, fetter. Vi föreslår att överväga vilka örter som används för håret, vilken typ av växter är användbara för feta och torra krusar, och också hur man gör infusioner av dem för sköljning.

Örter för hårväxt

Att stimulera tillväxten av krullar använde olika folkmedicinska lösningar. Den mest populära växten är nässla. Denna ört har en hög mängd aminosyror i dess komposition, vilket i allmänhet är ovanligt för växter. Nettle är aktiv i alla tillstånd: fräsch eller torkad. Det är användbart att använda för att ge tjockt hår, accelerera tillväxten och aktivera "sovande" glödlamporna. För beredningen av läkningskompositionen måste du ta 200 gram plantens löv och häll dem med varmt vatten, inte kokande vatten. Efter att ha ångat det i 20 minuter tvättas den resulterande lösningen flera gånger i veckan.

För delade ändar är calamus root en utmärkt lösning. I gamla tider används denna växt av folkläkare för att återställa den normala tillväxttakten, stärka och "helga" de splittrade ändarna. Det är nödvändigt att köpa i apoteket torrkalamorrot (ofta innehåller en bröstkollektion), häll kokande vatten och koka i 10 minuter, du kommer att få en mörk komposition med en specifik lukt. De behöver regelbundet (varje dag) torka rötterna med en bomullspanna, swab. Spola inte!

För att stärka rötterna tvätta tjejer också håret med te från serien. Detta läkemedel stimulerar perfekt återhämtningen av ordern, används för att accelerera tillväxten och öka ljusstyrkan hos tråkiga och livlösa krullar. För ett glas vatten behöver du tre skedar torrt gräs. Dampa blandningen i varmt kokt vatten under dagen, efter en kall infusion, skölj efter tvättning. Om du inte behöver gå någonstans, är det bättre att inte tvätta bort denna naturliga balsam, ett tåg skapar en osynlig hud på huvudet, vilket bland annat skyddar hår från påverkan av yttre faktorer (solstrålar, vind eller kyla, vilket är särskilt användbart för färgade tjejer).

Mycket effektiva decoctions för tillväxt erhålls med en blandning av örter. Till exempel, för att påskynda tillväxten, måste du blanda nässlor, malurt och pepparmynta i lika delar, tre skedar vardera, häll dem med ett glas vatten och låt dem infiljas för en dag. Skölj med denna lösning efter varje tvätt. Denna metod är bra för en brunett tjej, för nässla och malurt tenderar att skugga mörkt hår.
Video: Vårt örter för hårbehandling

Örter för att stärka håret

För att stärka krullarna är humpkäglar mycket användbara, det är en universell botemedel som används för att återställa sebaceousbalansen i huden, vilket eliminerar överflödigt fett, och för hårrotsna stärks de, förlusten minskar. På ett glas kottar måste du ta en liter varmt kokt vatten, häll dem med vätska och låt dem infilera i 3 timmar. Skölj före tvätt, helst skölj huvudet i denna buljong.

För att stärka skadat hår efter en perm, kan du brygga dope. Detta giftiga ört innehåller kolhydrater som är fördelaktiga för strängens struktur, som tränger in i krullens bagage, närmar dem dem. Det är nödvändigt att fylla tre skedar av dopfrön med ett glas vatten, gnugga lösningen i avskiljningarna mellan håret, var noga med att tvätta det, du kan inte hålla kompositionen på ditt huvud i mer än en timme. Dessutom rekommenderas inte denna metod för gravida tjejer eller ammande mödrar.

Do-it-yourselfers kan göra en bra tonic. För detta behöver du köpa följande ingredienser:

Vi tar 5-9 bay leaves, tre matskedar av rosmarin och två mint, blanda och häll med varmt vatten, låt svalna helt och regelbundet hänga i behållaren. Den resulterande blandningen måste sköljas tre gånger i veckan. I grund och botten används detta recept efter missfärgning eller kemisk nivellering, men det kan också användas för problematisk ansiktshud, akne på huvudet eller för att eliminera obehaglig lukt av naglar efter hushållsarbete.

Dekoktioner av örter för att håret faller ut

Ofta är håravfall en manifestation av det dåliga tillståndet i huden, så du behöver ta tillbaka huvudets epidermis till normalt (speciellt efter lätta). Med denna utmärkta tusensköna blommor. In natura avgifter kan köpas direkt på apoteket. Det är nödvändigt att förbereda en blandning av tre matskedar av kamomill, två salvia och ett glas vatten för 200 ml. Skölj omedelbart efter tvättning och skölj inte.

Alla vet om de utmärkta egenskaperna hos kullrot. Det accelererar tillväxten, används för att förbättra krillens tillstånd, bidrar till att sakta ner förlusten. Blanda roten i ett förhållande av 1: 2, tvätta de våta låsningarna. Dessutom är användningen av burdockolja nödvändig, det kommer att kraftigt förbättra effekten av växten. Kom ihåg att burdock eter är mycket svårt att tvätta, så använd det bara på natten.

För att skölja de fallande krönen, kan du använda ett avkok av björkbark. Denna åtgärd är känd för sina astringerande och näringsmässiga egenskaper. Två matskedar björkbark blötläggs i kokt vatten. Använd som burdock.

Många äng örter är kända för sina återställande och uppfriskande förmågor mot nedfall. Ett av de mest populära sätten är hästrotet. Det ordineras för tråkigt, livlöst eller utbränt hår som faller tungt. Blanda horsetail och hoppa i lika delar, häll en liter vatten, förhållandet mellan löv och vätska 2: 3, insistera under dagen. Efter vi filtrerar och torkar lockar längs hela längden tre gånger i veckan.

Bra för att bekämpa alopeci, liksom mot tvärsnittet, har visat sig en mask, som inkluderar kalam, salvia, kamille och pepparmynta. Vi behöver:

 1. Luft - 2 skedar;
 2. Sage - 2;
 3. Kamille - 4;
 4. Mynt - 2;
 5. 5 droppar persika eller mandelolja.

Vi blandar allt, fyller det med varmt vatten, insisterar i 6 timmar, sedan filtreras och värms upp till behaglig värme. Applicera lösningen på håret, lämna i 2 timmar, skölj sedan. Den kan användas för torrt hår varje dag och för fet hår - två gånger om dagen.

Hypericumbuljong används inte bara för att skapa en densitet utan också för att behandla en mängd seborré, ta bort akne på huvudet och eliminera mjäll. Tre matskedar av växterna häller två koppar kokande vatten, blanda och insistera i 24 timmar, efter att ha tvättat håret.

Herbal mjällinfusioner

Tänk på vilka örter som kan skölja håret med mjäll:

 1. Ekbark normaliserar metaboliska processer i strängarna, lindrar mjäll, ger en långvarig känsla av friskhet;
 2. Lavendel hjälper till att bekämpa svampar som orsakar skalor. Dessutom kan du, med hjälp av lavendelfärg, bli av med överdriven svettning och lukt efter kemiska manipulationer på strängarna;
 3. Indiska örter har visat sig vara utmärkt i detta avseende - de är gurkmeja, brahmi (centella), indiska viburnum, koriander. Alla kryddor används för att återställa vackert hår, måla grått hår.
Foto - Äkta bark

För att bli av med mjäll är det nödvändigt med vanligt sköljning av hår med fältväxter, till exempel maskros är mycket användbar (speciellt för rättvisa tjejer), kalendula (för att återställa täthet och behandla mjäll av mörka trådar) samt en mängd olika medicinska blandningar.

Vi rekommenderar dig att prova följande recept:

 1. Sked av tinktur av calendula;
 2. Aloe juice (två skedar);
 3. Kycklingolja

Allt grundligt piska och sätta på otvättade lockar, masseras i 10 minuter, efter att ha lämnat ytterligare 15. Denna schampo hjälper till att återställa den normala balansen av fett, bota mjäll och rengöra även mycket feta krökor.

Användningen av kryddor är också mycket användbar för strängarnas skönhet. Ofta orsakar färgning ytterligare intensiv prolapse och gallring av koufüry, för att undvika detta bör basilika användas. För att behandla håret behöver du tre skedar frön, en olivolja och ett glas vatten. Alla blanda, insistera på 6 timmar, sätt på partiklarna och fördela sedan över hela längden.

Allmän lista

I vilket fall som helst är skador med hjälp av växtbaserade ingredienser nästan omöjliga. Vi erbjuder en lista med örter som är användbara för hår av vilken typ som helst:

 1. Mor och styvmor (uppdaterar, underlättar kamning); Foto - Nettle
 2. Apotekskostnader (normalisera talgkörtlarna, uppdatera huden);
 3. Knotweed, herde säck, borage (känd som användbara örter som saktar förlusten);
 4. Citrongräs, rosa blommor, cornflower (lightening örter);
 5. Kinesiska folkplanta är huvudsakligen inriktade på att mata sköra och skadade hår. De är effektiva om krullarna skadas färg, kemiska kompositioner för ylande, termiska yttre faktorer.
 6. Vårblommor (lilja av dalen, loach). De ger hårvolymen och styrkan, lindrar mjäll, fett, normaliserar talgkörtlarna.

Kvinnaforumet säger att de bästa örterna ska samlas in enligt månakalenderen, då blir deras effektivitet mycket högre.

Professionella analoger

Många tjejer har inte tillräckligt med ledig tid för att brygga buljonger, så du kan köpa färdiga blandningar. Utmärkt recensioner om balsam från företaget Recept mormor Agafi, du kan köpa den i vilken butik som helst, desto mer är priset mer än trevligt. Den är baserad på Kaukasus örter, sådan vård kommer att vara extremt användbar för krullningar efter blekning eller färgning.

Också populärt kosmetikföretag SHISEIDO. Den består av naturliga kinesiska örter, det är dyrare än inhemska, men anses vara mer effektivt. Dessutom är sådan vård säkrare på grund av det faktum att preparaten inte innehåller färgämnen, det kommer ingen skada på strängarnas ljusa nyanser.

För hälsa Kuafyury är det viktigt att inte bara hitta rätt sammansättning utan även att använda medel regelbundet, bara på det här sättet kommer du att uppnå det optimala resultatet.

Vilka örter är användbara för hår Avkok av örter för sköljning av hår

Hej kära läsare. Våren trivs oss med varmt väder, grönt gräs, blommor. Våren har redan ingått sina rättigheter. Efter våren blir en varm sommar. Så kan du förbereda örter. Örter är en naturlig första hjälpen kit som hjälper oss att lösa olika uppgifter. Inklusive många örter användbara för tillväxt och mot håravfall. Du behöver bara veta vad och hur man applicerar dem på rätt sätt. Det finns nu många förberedelser för hår som kan köpas på apoteket, i snabbköpet, och till och med vid en vanlig butik. Men jag föredrar naturlig hårvård. Dessa är naturliga oljor, inklusive eteriska oljor, decoctions av örter för hår, hemgjorda masker från naturliga ingredienser. På bloggen kan du hitta många recept som hjälper till med hårvård.

En av mina favorit örter är nässla, jag sköljer mitt hår med ett avkok av nässla för hår och förbereda mig själv bäst. När allt kommer omkring kommer du säkert att vara säker på kvaliteten på råvarorna. Mer detaljer om hur nässle är användbar för hår också? alla detaljer om hur man förbereder nässlor finns i artikeln "Skölj hår med nässlor". Naturligtvis bryr sig naturen om vår skönhet och hälsa.

Vilka örter är bra för håret

Det är mycket bekvämare och lönsamt att samla örter till hår, de som växer i ditt område, bort från vägar och industrianläggningar. Torkade örter i ett välventilerat område och förvaras i bomullspåsar. Örter lagras vanligtvis inte mer än 2 år. Nu överväga de vanligaste örterna som används för hår.

Kamomill. Kamille är känd för att vara lämplig för blont hår. Ett avkok av kamomill lugnar hårbotten, har antiinflammatoriska egenskaper. Ger skinn och gyllene nyans till hår.

Calendula. Applicera Calendula med kliande av hårbotten, lugnar hårbotten. Ljusa blommor av calendula har antiseptiska, antiinflammatoriska egenskaper. Hårkalendula ger elasticitet och elasticitet.

Nettles. Nässla förhindrar håravfall, stärker hårrötterna. Nettlebuljong för hår hjälper till att lindra mjäll och påskynda hårväxten, förbättra blodcirkulationen i hårbotten.

Björk. Hjälper till att hantera fet hår, applicera avkok för mjäll, förlust. För att förbereda avkoket kan kombineras med andra örter.

Mint. Mintdekok har antiseptiska egenskaper, ger en uppfriskande och kylande effekt, lugnar irriterad hårbotten. Lämplig för torrt och färgat hår. Mynten går bra med linden, från dessa två örter kan du göra avkok för håret.

Rosmarin. Rosemary är effektivt för att bekämpa fet hår. Rosemary hjälper till att göra håret frodig och glänsande. Rosemary hjälper till att förbättra subkutan mikrocirkulation av blod i hårbotten, vilket påskyndar hårväxten, ger näring till hårrotet.

Kardborre. Buljonger gjorda av kullrot ger hjälp för att klara av fet hår. Applicera avkroppar mot håravfall, för att påskynda hårväxten, eftersom burken förstärker hårrötterna.

Mor-och-styvmor. Brothmor och styvmor ger skina på håret, lugnar hårbotten. Applicera buljong för håravfall, mjäll.

Lavendel. Lavendel har en positiv effekt på hårbotten när klåda, med seborré, hjälper till att klara av mjäll. Lavendel reglerar talgproduktionen. Det är användbart att applicera lavendel med torr hårbotten. Avkok av lavendel kan väl ersätta hårbalsam, om du sköljer håret med lavendelavkok efter tvätt av håret. Och lavendel förstärker hårsäckar och förhindrar håravfall. För hår brukar jag använda lavendelolja, göra oljemask, hur man ansöker lavendelolja, du kan se i artikeln "Lavendelolja, egenskaper, applikation".

Med tanke på gräset för håret måste du bestämma vad du vill förhindra eller bli av med. Välj gräset som hjälper dig att klara uppgiften.

Kom ihåg att denna eller den här örlen kan vara allergisk eller idiosyncrasy. Om du märker obehagliga symptom efter appliceringen, sluta använda denna ört.

Medicinsk örter finns ett stort utbud, örtmedicin har mer än 3000 örter. Om du har något att lägga till i denna lista med örter, skriv i kommentarerna, vad mer är ört användbart för hår.

Dekoktioner av örter för hår

För sköljning av hår som förbereder en avkok eller infusion. Infusionen framställs helt enkelt, hälls gräs med kokande vatten och insisterar, och buljongen innebär kokning eller värmebehandling i ett vattenbad. Man tror att avkoket är mycket mer användbart än infusionen, eftersom värmebehandlingen av örten aktiverar dess fördelaktiga egenskaper.

För att förbereda avkok eller infusion kan du ta både torrt och friskt gräs. Torrt gräs gnidas vanligtvis med händer och färsk mark. Herbal decoctions kan läggas till hårmaskor, för detta avkok görs mer koncentrerad än för sköljning av hår.

Hur man lagar en avkok av örter? Avkok för sköljning av hår är väldigt enkelt att förbereda, en matsked gräs per halv liter vatten, jag brukar laga mat per liter. Jag lägger allt på eld och koka i 2-3 minuter. Jag insisterar i en förseglad behållare i 20 minuter, filtrera, sätt det kokta vattnet till den ursprungliga volymen. Jag sköljer håret med avkok av rumstemperatur.

Hur man gör en infusion av örter? Jag förbereder infusion av örter med samma proportioner. En sked gräs en halv liter, men inte vatten, men kokande vatten. Jag lagar alltid en liter. Därefter insisterar jag, ca 20-30 minuter, filtrera. Infusionen är klar.

Om du vill förbereda ett avkok av örter för masker eller infusion, behöver du en sked av örter i ett glas kokande vatten, insistera i en sluten behållare, filtrera och använd den för att förbereda masker för hår.

Örter har en positiv effekt på håret och hårbotten, vilket hjälper till att lösa problemet med håravfall, klåda i hårbotten. Örter återställer naturlig glans till hår, tunt hår ges volym.

Örter för att stärka håret: Kamille, mint, björk, kullock, lövblad, rosmarin, hoppa, Johannesört, horsetail.

Örter för tillväxt och mot håravfall: nässla, tåg, korgrot, lavendel.

Örter som kan användas för oljigt hår: mint, nässla, kardborre, mor och styvmor, kamomill, lind, salvia, aloe, humle, rosmarin, St John's wort, linden.

Örter som kan användas med torrt hår: timjan, aloe, lind, kamille, kalendula, björk.

Örter för ljust hår: kamille, linden, björk, rosmarin, maskros.

Örter för mörkt hår: nässla, kardborre, valnötblad, humle, kalendula, lavendel, salvia, tutsan, mynta.

Skölj håret med örter bör vara efter tvättning av håret, men du kan skölja håret inte bara med avkok av örter, men äppelcidervinäger. På en liter vatten tillsätt en matsked äppelcidervinäger och skölj håret efter tvätt. Mer detaljerat om användningen av äppelcidervinäger till hår kan du läsa i artikeln "Äppelcidervinäger till hår".

Det finns många användbara örter för hår, det viktigaste är att välja gräset som passar dig och hjälper dig att lösa vissa uppgifter. Örter bör alterneras, du kan använda ett och sedan ett annat gräs, du kan ta en paus genom att ersätta sköljning av hår med örter för att skölja med vatten surgjord med citron eller äppelcidervinäger.

Örter för hår

Vår natur håller allt som behövs för hela organismens hälsa. Infusioner och avkok av örter används aktivt i medicin och kosmetologi över hela världen. För behandling och restaurering av hår finns många bevisade folkrecept med örter.

Vitaminer och örter för hår

Användbarheten av alla örter är annorlunda, så att lösa ett specifikt problem måste du veta vilka användbara örter för hår att använda.

Örter för hårlista

Sköljning av hår med örter

I motsats till tillgången till ett stort antal fabriksgjorda hårvårdsprodukter, föredrar många idag fortfarande örtbehandling. Sådana metoder för förebyggande och återställande av strängar är helt miljövänliga och ganska effektiva. Men du måste veta vilka örter att skölja håret.

Sköljning med örtinfusioner och avkok är mycket populärt. Det är viktigt att veta huvudskillnaden mellan dessa metoder: Avkok är en produkt av kokande vatten och örter, infusionen är beredd utan värmebehandling. Sköljning tar inte mycket tid och ger ett positivt resultat efter den första applikationen. Gräset för beredning av sköljblandningarna kan användas både friskt och torrt. I det här fallet bör du bara använda friska örter för hår.

För att förbereda buljongen måste du ange 15 gram av önskade hackade örter i kokande vatten i en mängd av 250 ml. Koka buljongen över låg värme i 10-20 minuter. Därefter ska behållaren med buljongen täckas med lock och får svalna och smälta i 30 minuter. Klar växtbaserad avkok kan användas som ett självständigt verktyg för sköljning av hår och som tillsats till de vanliga vårdprodukterna.

För att förbereda växtbaserad infusion måste du utföra samma steg, men utan värmebehandling. Infusera blandningen på en mörk plats i 14 dagar.

Örter för att stärka håret

Det finns många örter för att stärka och växa hår. Här är de mest populära och prisvärda örterna för att stärka och växa hår för våra regioner:

 1. Humle (koner) - blandningar framställda av humlekottar för att stärka hårsäckarna och stimulera tillväxten. Växtens kemiska sammansättning innehåller kalcium, magnesium, kalium och vitaminer från grupp B. På apoteket kan du köpa hoppolja och gnugga den i hårbotten. Produkten bekämpar mjäll.
 2. Laurel används för att stärka fett och normala lockor. Sköt omsorgsfullt med krullarna längs hela längden.
 3. Horsetail är rik på salter och kiselsyra, så att hårstrukturen återställs och stärks.
 4. St John's wort är lämplig för att stärka fetttypen av strängar, har antiseptiska egenskaper.

Örter för hårväxt: kalamus, sträng och nässla. För att förstå vilka örter som ska stärka håret att använda, kan du hitta nedan listor av örter som passar olika typer av hår.

Örter för fet hår

De mest lämpliga örterna för fettkrullar:

 • fälthästsail
 • aloe vera;
 • Butterbur;
 • humle;
 • grönt te;
 • rowanbär;
 • rosmarinstänger;
 • nässla löv;
 • ekbark;
 • växtblad
 • mynta löv;
 • salvia.

Buljonger från dessa växter hjälper till att klara av fettinnehållet i strängar. Genomförande av sköljningsprocedurer tar lite mer än vanligt, men resultatet är värt det.

Örter för torrt hår

Torra krökningar kräver också ett individuellt tillvägagångssätt, så du behöver veta vilka örter som är användbara för denna typ av hår. Här är de mest kända:

 • björkblad;
 • strumpor
 • St John's wort;
 • hoppkeglar;
 • lindblommar;
 • kamilleblommor;
 • timjan före blommande
 • kalendula blommor;
 • oregano.

Buljonger och infusioner påverkar försiktigt håret, närnar och ger vitalitet.

Örter för hår - recensioner

Många kvinnor drömmer om ett smart och hälsosamt hår. Vissa spenderar enorma summor pengar på resor till skönhetssalonger för att genomföra dyra rutiner för att stärka och närma sig lockar. Tyvärr vet inte alla om fördelarna och effekten hos naturliga örtmaskor, avkok och infusioner. Sådana metoder - billigt, överkomligt och enkelt - hjälper till att klara av nästan alla hälsoproblem av hår:

Grön terapi ger ett positivt resultat i slutet av flera procedurer, och ibland första gången. Applikationsformen för örter beror på problemet. Den mest känsliga sköljningen. För mer specifika effekter kan du göra masker och lotioner. De mest effektiva igenkända wrapsna.

Viktigt: Det finns växter som kan orsaka allergiska reaktioner på mottaglig hud. Prövning av växtbaserade kompositioner på känsliga hudområden, såsom armbågens insida, rekommenderas.

Anastasia Dorozhkina, Sevastopol

Sedan barndomen inställa jag en kärlek till växter i vård av sig själva. Aldrig i mitt liv har jag stött på hårhälsoproblem. Varje gång jag använder olika decoctions: mint för friskhet, kamomill för glitter, burdock för förstärkning. Jag har snygga långa lockar och allt tack vare min mormors råd.

Ksenia Kuznetsova, Perm

Med hjälp av buljonger blev jag av med nedfallet. Innan det försökte jag mycket saker, men masker, schampon, etc. hjälpte mig inte.

Larisa Vinogradova, Lipetsk

Det var alltid för lat för att brygga gräs för sköljning. Men när jag försökte förfarandet märkte jag resultatet. Jag använder inte längre lat och tacksamt moderna naturens gåvor.

Vilka örter kan vara bra för håret?

Ört- och örtinfusioner har alltid använts av kvinnor för att stärka och läka hår. Även i XXI-talet, när hyllor av butiker brister med en stor mängd schampo och balsam, är naturliga växtbaserade läkemedel väldigt populära. Herbal decoctions för hår har en positiv inverkan på både lock och hårbotten, men du behöver veta mer om vilka örter som ska skölja ditt hår.

Örmedicin

Förstärkning av hår hemma, där dekoktioner av örter används, är mycket mer användbar än att tvätta och skölja huvudet med vanliga schampon. Örter för hår kommer att lindra mjäll, göra krullarna starkare och ge dem en bra naturlig glans. Sköljning av hår med örter är en överkomlig metod som inte kräver stora utgifter och ansträngningar.

De bästa örterna för att tvätta huvudet

Användbara örter för hår är bättre att samla på platser som är långt ifrån industriområden och motorvägar. Det är nödvändigt att torka örter i ett rum där det alltid finns tillgång till frisk luft och förvara dem i bomullspåsar. Hållbarhet - 2 år. Och nu listar vi de bästa och mest effektiva örterna för att skölja håret:

 • Kamomill. Denna växt är utmärkt för ägare av ljussträngar. Avkolningen av kamomill har antiinflammatoriska egenskaper, lugnar hårbotten väl och förbättrar också den naturliga blonda nyansen.
 • Björk. Tvätt hår med björkavkärningar är främst för personer med djärva typer av trådar, mjäll eller de som lider av alopeci (alopeci).
 • Mint. När det gäller örter för torrt hår är det mint som först kommer att tänka på. Ett avkok av denna växt ger uppfriskande och svala känslor och har även antiseptiska egenskaper som kan lugna irriterad hud. Mynt ger också en bra effekt när man interagerar med linden, så det är bättre att göra avkok med dessa två komponenter på en gång.
 • Nettles. Om du behöver örter från håravfall och hårväxt hemma, var noga med att vara uppmärksam på nässlor. Infusion eller avkok av denna ört kan stärka rötterna väl, förhindra skallighet och förbättra blodcirkulationen i hårbotten.
 • Calendula. Detta verktyg är värt att skölja håret med svår klåda i huden. Calendula blommor har en antiseptisk och antiinflammatorisk effekt, samt lägger motståndskraft och elasticitet till krullar.
 • Kardborre. Medicinska avkok, beredda på grund av burdock, hjälper till att bli av med överdriven fettighetsträngar. Dessutom är ett avkok av burdock ett bra botemedel mot håravfall och hårväxt.
 • Rosmarin. Denna växt förbättrar subkutan blodmikrocirkulation, ger näring till rötterna, accelererar hårväxten och klarar också bra med huvudets fettinnehåll. Tack vare rosmarin blir håret mer frodig och lätt.
 • Lavendel. Denna ört kan hjälpa en person med klåda på huvudet, seborré, och är också ett bra botemedel mot mjäll och skallighet. Detta är en universell växt som passar både människor med feta trådar och de som har dem torra. Dessutom är lavendelavkok ett bra balsam, det ska appliceras på håret efter shampooing.

För vilken typ av hår som helst

Alla ovanstående örter bör väljas beroende på vilken typ av strängar. Och vilka örter passar alla typer av krullar? Låt oss ta reda på det.

 • Mor-och-styvmor. Denna ört kan sluta förlust, lindra mjäll och lindra hårbotten när det är irriterat. Coltsfoot har också en bra uppfriskande effekt och underlättar avsevärt kamningen.
 • Klar apotekskostnader. Herbal decoctions av dem är väluppfriskad hud och stabiliserar arbetet med talgkörtlar.
 • Citrongräs, cornflower och rosa blommor. Denna samling är väl näring och ljusnar strängarna.
 • Knotweed, borage, herde säck. Dessa växter saktar ner håravfall.
 • Lily of the valley och loach Dessa vårblommor kommer att ge volymen och styrkan av håret, lätta håret från fett och övervinna mjäll.

recept

Du har redan lärt dig vilka örter som är bra för håret. Nu är det dags att lära känna recepten, tack vare vilken du kan förbereda effektiva avkroppar för hår.

 1. Ett botemedel mot håravfall från nässla. Tidigare sägs det att det inte finns något bättre gräs för hårväxt än nässla. För att förbereda ett högkvalitativt avkok av nässla för sköljning av hår, följ dessa riktlinjer:
 • hacka näsbladen;
 • sätt i en glasbehållare;
 • häll en halv liter vatten och samma ättika;
 • koka blandningen i en halvtimme i ett vattenbad;
 • stam.

Försök skölja håret med detta avkok efter varje schamponeringsprocedur.

 1. Rosemary och kamille är underbara örter för att stärka håret hemma. En avkok av dessa växter framställs enligt följande:
 • Blanda en matsked av kamomill och en matsked av rosmarin.
 • lägg till 5 vikslöv
 • täcka med en liter vatten och koka i 10 minuter;
 • stam.

Det resulterande avkoket appliceras efter att huvudet har tvättats.

 1. Medel för förstärkning från björkblad. Kanske det enklaste receptet av alla. Så matlagning:
 • häll en matsked torra björkblad med två koppar varmt vatten;
 • Lägg disken med blandningen under filten och låt den brygga i 2 timmar.

Skölj krullarna med detta avkok och gnugga i hårbotten.

 1. Buljong från skallighet. Vi har redan diskuterat örter för snabb hårväxt, bland annat lavendel. Läkemedlet från det är berett så här:
 • koka vatten och ta bort från värme;
 • Tillsätt äppelvinäger (3 matskedar) till pannan och blanda noggrant;
 • Häll en halv kopp torkade lavendelblommor och blanda igen;
 • täcka pannan med lock, låt lösningen stå i 2-4 timmar;
 • stam. Infusion kan förvaras i kylskåp i en glasbehållare i 2 dagar.
 1. Ett avkok av burdock och calendula för feta strängar. Herbal decoctions av dessa två komponenter har alltid varit kända för sin effektivitet och enkel förberedelse:
 • hacka burdock rötter;
 • Blanda två matskedar av kalendula blommor och en matsked hackade burdock rötter,
 • tillsätt en halv liter vatten och koka i 25 minuter;

Försök att skölja dem strängar och gnugga dem i huden.

 1. Medicinsk avkok av mynta. Att förbereda det behöver inte mycket ansträngning:
 • hacka färsk mynta
 • två matskedar av den klippta växten häll två glas kokande vatten och låt för att infilera i en halvtimme;
 • Stam och användning enligt anvisningarna.
 1. Ett avkok av lime och mynta från skallighet. Tidigare i artikeln nämndes att mynta och lind har en positiv effekt på hårets tillstånd. Tillsammans stärker dessa örter väl folliklarna och förhindrar deras förlust. Ett effektivt recept som kan hjälpa människor som lider av skallighet:
 • Häll två matskedar lindblommor och samma mynt med ett glas kokande vatten;
 • sätt disken på låg eld och koka i 15 minuter.

Det resulterande avkoket kan tvätta håret.

Kontra

I vissa fall kan inte örter avkok användas. Det finns ett antal kontraindikationer som alla ska läsa:

 1. Allergy. Personer som lider av denna sjukdom bör konsultera en läkare innan de använder örtsköljning.
 2. Graviditet. Under denna period är kvinnans kropp sårbar, vilket kan orsaka förvärrade gamla sjukdomar och nya. Alla framtida mammor som vill tvätta sina huvuden med örttek avkok bör komma ihåg en regel: var noga med att konsultera en läkare innan du använder dem.
 3. Känslighet. Om efter användning av örter börjar klåda eller irritation i huden, ska de kasseras.
 4. Mycket lätta lockar. Med denna typ av hår kan vissa örter färga dem i en ny färg.

Efter att ha granskat de förtecknade förbuden och kontraindikationerna kommer du att undvika många obehagliga följder av användningen av växtbaserade infusioner och avkok. Lycka till!Nästa Artikel
Hur man dricker gelatin för hår och naglar: recept för effektiva läkemedel