Solid hårbalsam


Sommar är tid för semestern. Vi uppmärksammar ett recept på massivt hårbalsam, vilket är extremt bekvämt på semester, det tar inte mycket utrymme och väger lite. Dessutom är det mycket ekonomiskt och ersätter 2 eller till och med 3 flaskor konventionell luftkonditionering.

Huvuddelen i vår fasta balsam är en katjonisk emulgeringsmedel, till exempel Emulsilk eller BTMS.

Detta recept är utformat för hår av vilken typ som helst. Men du kan både komplicera och förenkla det. Du kan också ändra receptkomponenterna för att passa din hårtyp.

Solid hårbalsam "Citron och Bergamot"

Tillverkningsteknik:

1. Vi mäter den önskade mängden vatten, löser upp Trilon B.

2. Vi mäter oljor och emulgeringsmedel i en annan behållare, här har vi Emulsilk och Polavax.

3. Värm oljan för att lösa emulgeringsmedlen, ta med vattendelen till oljetemperaturens temperatur och anslut dem. Det bör noteras att vattenfasen i detta recept är extremt liten i volymen, så det blir lite svårt för nybörjare att justera fasernas temperatur. En annan svårighet är den snabba stelningen av hela blandningen på grund av den stora mängden emulgeringsmedel. Därför jobbar vi snabbt, utan att vara distraherad.

4. Så, vi har anslutit oljefasen med vattnet, rör det med en sked och lägger successivt alla övriga komponenter. Dessa är D-panthenol, silikoner, eteriska oljor och ett konserveringsmedel. Sekvensen för introduktionen av komponenterna är inte viktig. Därefter passerar vi genom blandningen med en mini-mixer eller mixer och sprider den snabbt till en form.

5. Vår fasta hårbalsam är klar! Det stiffar mycket snabbt, efter en timme kan du få den ur form.

Applicering: Applicera på vått rent hår. Tillbringa några gånger kakelplattor på håret, vänta 1-2 minuter och skölj med varmt vatten. Håll luftkonditioneringen på en väl ventilerad plats.

Vad som kan läggas till: den här balsammetoden tar alla tillsatser väl, till exempel kan du lägga: silkeproteiner, keratin, CO2-extrakt, E-vitamin, vattenväxel eller något annat fuktgivande komplex, aloe vera gel etc. Glöm inte bara vattendelen om du använder likvida tillgångar.

Hårbalsam hemma

Efter shampooing behöver håret extra omsorg i form av en hårbalsam. När du använder det, försvinner förvirring, olydnad och torrhet av lockor. Gradvis återställd glans och hälsosam utstrålning. De bästa sätten för strängar är de som är hemma - de är maximalt mättade med vitaminer och mineraler och består bara av naturliga ingredienser.

fördelar

Vid användning av rengöringsmedel tvättas inte bara föroreningar från håret utan också ett skyddande skikt som stöder hälsan hos lockar. Resultatet är förstörelsen av det skyddande skiktet - flakorna är öppna, vilket gör håret fräckt, svårt att röra och saknar naturlig glans. Dessutom har schampon en negativ effekt på huvudets epidermis - i avsaknad av extravård kan irritation uppstå, och mjäll intensifieras.

Balm balsam används efter shampooing för att återställa skadade områden i det övre keratinskiktet. I det här fallet blir håret mer lydigt, ser mer naturligt ut och mjukare vid beröringen.

Den naturliga sammansättningen innehåller inte parabener och skadliga förtjockningsmedel, det använder bara aromatiska oljor som inte kan skada krullarna - men tvärtom återställa dem längs hela längden. Fördelarna med hemmet balm är att de aldrig provocerar allergiska reaktioner och försiktigt påverkar epidermis och strängar. De viktigaste fördelarna med vårdprodukten:

 • intensiv näring - en stor mängd vitamintillskott används i hemkoncentrat. Eventuellt kan du välja kompositionen individuellt. Lägg till några naturliga produkter för att uppnå en viss effekt, från mjukhet till naturlig glans.
 • Frånvaron av färgämnen och parabener är den största skillnaden från köpta kosmetika. Det finns inga hårda effekter och negativa effekter av droger på huvudet och hårets epidermier.
 • fuktgivande - en speciell förening kan läka och närma hår för flera applikationer, som täcker varje hår med en film som håller förångning av fukt.
 • skydd mot miljöpåverkan - oljor som tillsätts som aktiva ingredienser kan inte bara närma sig och fuktas utan också skapa ett skyddande skikt på håret. Speciella fibrer kan också fylla skador i det övre lagret.

Funktioner att göra egna händer

Använd bara vårdande balsam, du kan inte ersätta den fulla vården av lock. Håret behöver stärkas, vitaminpåfyllning från insidan och regenerativa masker. Men för det första skyddet av hår från yttre faktorer, och deras styrmedel är bra, speciellt om det görs hemma med egna händer.

Blanda effektiv komposition för tillförsel av lockar är inte svårt. Det viktigaste - att välja ett recept som matchar typen av hår och scenen för deras skada. När du förbereder en balsam, måste du följa små regler:

 • Använd endast renat vatten - i det här fallet kommer inga tunga föroreningar och metaller som kan göra hårstrukturen hårdare. Idealisk för destillerat, smält, mineral och filtrerat vatten;
 • lägg till växtbaserade dekoktioner till kompositionen - de kan ersätta vatten. Detta är ett utmärkt sätt att ytterligare förbättra hårbotten med mineraler och vitaminer. Men med tillsats av naturliga avkok till en balsam reduceras hållbarheten till åtta åtta åtta timmar;
 • Det är nödvändigt att observera förberedelsestrinnen - värma upp, blanda huvudkomponenterna och blanda. Först uppvärms alla komponenter på ångbadet, då de feta ingredienserna byts ut och vattenkomponenterna är sammankopplade. Så snart kompositionerna är fullständigt upplösta och har fått en homogen konsistens blandas de samman;
 • Endast naturliga inklusioner bör finnas i produkten. Den kan förvaras i cirka 14 dagar med förbehåll för de grundläggande rekommendationerna - förvaring i en glasburk i en tätt sluten förpackning. Det är bäst att lämna balsmen i kylskåpet eller på ett kallt mörkt ställe. Innan du ansöker måste du värma upp det i dina handflator.

För att förlänga hållbarheten kan du använda en liten mängd konserveringsmedel. Deras innehåll bör inte överstiga 0,10%. De blandas genom att blanda vätskor till en vattenbas. Balsammen ökar betydligt, men samtidigt minskar effektiviteten.

arter

Det finns flera vårdformiga hårformler efter shampooing:

 • balsam - speciella föreningar som eliminerar statisk effekt, behåller fukt i håret och utför skyddande funktioner (mot de negativa effekterna av en hårtork, sol, vatten). Dess användning beror på kort exponering (1-2 minuter på håret) och appliceras på håret;
 • sköljning används för att ge glans till krullar, för att konsolidera effekten av schampo, för att återställa vattenbalansen i huden efter vatten. Det appliceras också obligatoriskt för färgat hår, eftersom det fixar färgen. Ger elasticitet till krullar;
 • Balsammen har en vårdande och helande komposition. Dess åtgärd är orsakad av penetrering inne i håret, på grund av vilket dess övre lager är inriktad. Den appliceras på hela längden - från rot till spets. Det är nödvändigt att motstå drogen i 15-20 minuter.

Sammansättningen av den senare omfattar i regel:

 • naturliga extrakt
 • naturliga komplex
 • mineraler och en extra uppsättning vitaminer;
 • oljor, lösliga i vatten (till exempel klämning från broccoli, som består av naturlig silikon typ);
 • Taurinsyra ger mjukhet.

herbal

Balsam baserade buljonger, juicer och infusioner gör det möjligt att stärka hårsäckarna, minska förlusten eliminera mjäll, naturlig färgton trådar. Det kan innehålla följande ingredienser:

 • aloe vera juice I detta fall tillsätts saften från växten till oljebasen. Det återställer intracellulärt arbete, aktiverar tillväxten av lockar, har en fuktgivande och närande effekt. Hjälper också till att eliminera irritation
 • castorinfusion. Kockrot måste krossas, sedan avkok, infusion eller pressa juice. Användningen av denna komponent låter dig närma håret med vitaminer, förbättrar krullarnas struktur, aktiverar regenerering av nya celler.
 • nässla - stärker rötterna, förhindrar håravfall, stimulerar blodcirkulationen i kärlen;
 • Calendula - avkok hjälper till att eliminera mjäll och andra hudsjukdomar. För beredning av balsam måste du använda torkade löv och blomställningar av växten.

Från mat

Ett av de kostnadseffektiva och effektiva metoderna för hårvård kan vara vilken matprodukt som helst. Stor popularitet och utmärkt terapeutisk effekt har:

 • honung - brukade leverera hårsäckar. Sats med vitaminer och spårämnen. Söt nektar är användbar och kan användas som bas av balsam. Det har också en tonisk effekt, eliminerar hårets svaghet och slöhet, korrigerar talgkörtlarna.
 • citronflavonoider, karotenoider som ingår i citrus, kämpar mjäll, ljusnar och till och med ut håret, eliminerar föroreningar från huden.
 • äggulan är rik på riboflavin och vitaminer från grupp B. Dess kombination med feta oljor främjar hälsosamt hår längs hela dess längd;
 • ättika - varje komposition (balsam, vin, äpple) har sina egna fördelar. I allmänhet används den för att ge briljans och ger hållbarhet mot färgade strängar;
 • gelatin är ett sant naturligt protein och kollagen. Lödhårbuntar, utjämningskalor, ger glans till lock. Men om det är felaktigt blandat i den naturliga kompositionen kan det påverka strängarna negativt.

Från kosmetika

För att förbättra kompositionen, för att öka hållbarheten kan du använda speciella komponenter. Kosmetikbaserade hembalsam kan innehålla:

 • glycerolkomponent, D-pantenol, basiska oljor och estrar - den aktiva basen;
 • naturliga förtjockningsmedel - agar-agar, gummi;
 • emulgerande ingredienser - oliviem (komponent baserad på olivolja), Dehyquart - syntetisk, ofarlig komponent (löslig i vatten);
 • konserveringsmedel - alkoholtinktur, etrar, silvercitrat;
 • komplex av mineraler - extrakt, hyaluronsyra, flytande silke.

Folk recept

När du förbereder dina egna hårvårdsprodukter måste du använda en tvålbas, som du kan köpa på en kosmetisk butik. Den har som regel en neutral balans, är allergivänlig och består bara av naturliga ingredienser.

fast

För att göra en solid balsam behöver du:

 • kakaosmör - 50 g;
 • karitolja - 12 ml;
 • kokosnötolja - 12 ml;
 • broccoliolja - 7 g;
 • Polavax - 12 g;
 • emulgeringsmedel - 7 g;
 • alkoholtinktur - 7 ml;
 • fenyltrimetikon - 4 g;
 • ylang-ylang olja, rosor och neroli.

MagicSoap.ru Hem.

"Lemon rosmarin" - solid kakel-hårbalsam (recept och mästerklass)

Idag ett recept för de som älskar hårprodukter i fast form.

Hårda balsam med en lätt hand LUSH har blivit populära hos oss relativt nyligen (som fasta schampon). Många har kommit att älska detta format av vårdprodukter, eftersom de brukar ta upp lite utrymme (naturligtvis finns det inget vatten i dem.), de transporteras lätt (på resor, affärsresor, en pool) och i allmänhet - allt nytt brukar lockas :)

Och eftersom jag har Valentinsdag på min näsa, gjorde jag dem i form av hjärtan :) Men du kan göra dem till och med rosor, även stjärnor :)

Jag valde kompositionen ganska enkelt, för Jag behövde ett vandringsalternativ som jag kan göra om ett par minuter (och det är sant!). Men du kan variera det med dina komponenter.

Jag gjorde kakorna små, på en gång, för Jag vill absolut inte tillsätta ett konserveringsmedel till kompositionen, men igen kan du också göra en stor version av en sådan kakelplatta för hår, 100 gram (men med tillsats av ett konserveringsmedel). Ett bra alternativ är ännu mer ekonomiskt att använda.

Och om att spara - du kommer att spendera en sådan kakel under mycket lång tid. Det viktigaste är att du gillar det och inte blir uttråkad.

Hård hårbalsam används efter shampooing. Jämnt "utsmält" - fördelat över hela längden av håret. Kakelplattan är tillräckligt solid, så försök först att göra en liten sats för att se hur bekvämt det här formatet är för dig. Om det förvarades i kylskåpet (vilket är valfritt), låt det värmas upp lite vid rumstemperatur.

Skölj med varmt vatten efter ett par minuter. I kylan blir det dåligt att tvätta bort, kom ihåg :)

Jag lurade mig inte, eftersom kompositionen kan tas och BTMS, konditioneringsemulsifierare och emulsil, och omedelbart tog en universell bas för luftkonditioneringsapparaten - Dehikvart C 4046 / Dehyquart C 4046. För extravård - shea smör oraffinerade, mangoolja och hampolja.

Dessa oljor ger näring och återställer hår. Också eteriska oljor av rosmarin och citron för att stärka, förhindra förlust och glans. Lukt - glädje!

Observera dock att citron kan lätta håret.

Hårda balmrecept

Ah. vilka utomordentligt vackra bilder. bara estetisk njutning.
Bravo, Catherine. Tyvärr, om jag avklassificerar dig - men jag kunde inte hålla nyfikenhet och inte google "solid conditioner" och hittade din underbara butik. :-) Sådan skönhet är du, ömtålig och vacker och allt du gör med dina magiska händer. Det är omöjligt att titta på alla dessa tvålstycken. Jag vill äta dem som läckra desserter. :-)
Oh. Detta beror på att mästarklassen måste uttryckas, inte författaren. Tyvärr. :-) Men jag kunde inte hålla tyst. :-)
Lycka till dig och de vackraste underverken i livet, kära Catherine! Och laget - lycka till i tävlingen! :-)

Team 2 2017, Tack för MK !!)) Ljust. Sunny. Bra..)) Jag kom precis från en resa där skulle din idé definitivt vara till nytta) MEN.. Men jag kom ihåg. Att jag har samma sak Dehikvart gick för att göra det vanliga luftkonditionering) Tack, som laddar oss med dina idéer med en positiv och bara dela effektiva och bekväma recept.)) Berätta för mig och droppare - pipetter på att dispensera flaskor från en lokal butik?

nadine,
Jag gillar även konditioneringsemulsifieraren, jag använder den tillsammans med btms, 5-6 btms + 0,5 konditionering, men jag har inte provat det här buntet i massiv balsam, för att efter en stor procentandel av kond emulgeringsmedel (även 1% utöver 5% btms) ganska snabbt bli smutsig. Om du är intresserad kan du prova det, men jag kan inte garantera resultatet (för experimentet skulle jag ta 40 btms, 4 konditionering och resten skulle sluta med CA), men för vad jag kan garantera - bara btms med cetylalkohol, rekommenderar jag att du byter ut emulgatorer för detta recept på 45 btms och 30 CA, du får en bra balsam, jag har använt det i många år :)

Tack för de snälla orden!

Åh !! Vilken ovanlig liten sak !! Jag vet massiv schampo, men för första gången hör / ser fast balsam / jag måste upprepa. MK magisk i sina skönhetsflickor

julia,
Ingen konspiration med dig!))) Tack så mycket, mycket trevligt att höra sådana typiska ord från kollegor i verkstaden

Massiv schampo och hårbalsam gör det själv

Vänner, jag vill dela med dig erfarenheten av att använda naturligt fast shampoo och hårbalsam handgjorda, som om så önskas kan göras hemma.

För några år sedan blev problemet med håravfall brådskande för mig. Hårklippningar blir kortare och håret blir mindre.

Jag var så allvarligt oroad över det här problemet, att jag ens fick se en trichologist en gång.

Han visade sig vara en grundlig och adekvat person, rådde inte omedelbart mig "magiska" kosmetika, men föreslog att jag tittar på möjliga skäl.

För vilken jag är väldigt tacksam för honom, för då började jag "gräva" i exakt dessa områden.

Och de möjliga orsakerna till håravfall är många. Både internt och externt. Detta och det allmänna psyko-emotionella tillståndet, hormoner, förekomsten av inflammatoriska processer, brist på vitaminer och mikrodelar, funktioner i ämnesomsättningen, dålig blodtillförsel, felaktig vård och missbruk av kemisk kosmetika. Och det här är inte en komplett lista.

Och om du jobbar med håråterställning, jobba du på alla dessa områden.

Det är bra att jag inte rusade för att dricka antibiotika och hormoner och göra dyra kosmetiska förfaranden.

Långsamt började den nödvändiga informationen komma fram.

Sedan mötte jag Lesha, det alkaliska systemet för återhämtning och det holistiska konceptet som helhet.

Vid ett tillfälle insett jag att konceptet är så holistiskt och täcker alla områden som kräver reglering, vilket påverkar hälsan i allmänhet, påverkar hårets hälsa i synnerhet.

Psykologiskt arbete, förändring av näring, vitaminer och kosttillskott, alkaliseringsprocedurer, massage och naturvårdsprodukter gjorde sitt jobb.

Nej, jag kan inte skryta med en snedställning i midjan. Men nu, sopa mina händer genom mitt hår, är jag glad att det inte finns något bunt av förlorat hår på dem.

Omsorgsprodukter spelar också roll i håråterställningen.

I år hade jag många recept för att göra kosmetika med egna händer. Inklusive schampo och hårbalsam.

Jag blev förälskad i massiv schampo första gången!

Kokas, tvättat håret och "bedövas". En sådan enkel komposition och ett underbart resultat.

Tvättprocessen i sig är väldigt trevlig. schampo ger ett frodig skum och luktar gott på grund av de eteriska oljor som utgör den.

Hår efter tvätt är mycket fluffigt och voluminöst. Och det andra andetaget verkar öppna i hårbotten. Håret blev starkare, växa snabbare. Efter en tid började även min underrock börja växa.

Passar detta schampo alla? Jag kan inte säga en entydig "Ja". Jag gjorde schampo för mina arbetskollegor, någon precis som jag blev kär i honom och helt bytte till att använda den, men någon tyckte inte om det. I vilket fall som helst kan du experimentera med kompositionen för att hitta det bästa för dig själv. Och var noga med att göra ett allergitest innan du använder den för första gången.

Senare gjorde jag hårbalsam. Som kan användas som näringsmask innan tvätt, och som luftkonditionering efter.

Jag ska berätta om recepten.

Fast shampoo

 • Coco natriumsulfat - 80%
 • Vatten eller hydrolat - 10%
 • Basolja - 10%
 • Eteriska oljor - du kan upp till 40 droppar per 100 g. Det är bättre att börja med en mindre mängd.

Var inte förvirrad av namnen på ingredienserna. Natriumkokosutsulfat är ett sådant pulver som erhålles från kokosnötolja. Du kan vanligtvis köpa det i butiker för tvålmakare.

Hydrolat (blomvatten) är en vätska erhållen genom ångdestillation genom delar av en växt.

Jag använder Rosa hydrolat som den mest mångsidiga för alla hudtyper. Vid förberedelse för första gången tillsattes ett enkelt mineralvatten.

Basoljor är feta oljor som härrör från växter. För hår är det bra att använda Castorolja, Jojobaolja, Avokado, Broccoli, Burdock.

Eteriska oljor kan plockas upp helt enkelt av doften som du gillar. Vårt känsla av lukt själv kan välja vad som är bra för vår kropp. Detta bygger till och med principen om aromdiagnostik.

Hur man gör ett fast schampo hemma

Väg alla huvudingredienser i rätt proportioner. Jag brukar laga 100 g, så jag tar 80 g kokosulfat, 10 g hydrolat, 10 g basolja. Jag lägger allt detta i ett glas och lägger det i ett vattenbad och omrör hela tiden. Jag stör sushi ätpinnar.

Kokosulfat löses inte upp, det verkar smälta, blandas med vatten och olja, vilket resulterar i att en svampig massa bildas. Processen tar cirka 20 minuter. Därefter måste massan lämnas för att svalna. Det är möjligt att introducera eteriska oljor vid en temperatur som inte överstiger 40 grader för att bevara deras fördelaktiga egenskaper.

Då kan du lägga massan i formuläret. Jag lägger den i frysen ett tag så att schamponet är helt härdat. Allting kan anpassas som en form, till exempel en plastkopp, som då enkelt kan skäras. Jag anpassade silikonkakspannan.

Hårbalsam

 • BTMS - 5%
 • Vatten - upp till 95%
 • Basolja upp till 5%
 • Eteriska oljor - upp till 40 k. Per 100 g.
 • Konserveringsmedel (om du lagar mat mycket länge) -1%
 • Tillgångar (du kan lägga till dem om du förbereder en mask eller balsam)

BTMS är en naturlig emulgeringsmedel som erhålls från rapsfrö och palmolja. Det har en konditioneringseffekt. Det kan även köpas i butiker för tvålmakare.

Hur man gör balsam eller balsam hemma

Jag brukar göra 200 g.

Väg 10 g. BTMS, häll om ett glas varmt vatten. För att vara exakt måste du beräkna andelen.

Låt BTMS svälla, omblandning ibland. Efter fullständig svullnad av emulgeringsmedel, tillsätt de återstående ingredienserna - fet olja och eteriska oljor. Och lägg allt i en kruka. Om du planerar att behålla det under lång tid måste du lägga till ett konserveringsmedel.

Masker och balm appliceras på håret innan de tvättas och lämnas under en längre period. Följaktligen ökar tiden för exponering för håret och hårbotten. Därför kan du i maskerna och balsamerna lägga till en större mängd fettoljor och tillgångar - ceramider, vitaminer, fuktgivande faktorer etc.

Processen med att göra kosmetika är mycket intressant och spännande.

Du känner dig som en riktig kemist och en skapare när du blandar alla dessa ingredienser.

Jag vill experimentera och skapa den perfekta formeln.

Jag önskar dig en intressant kreativitet!

Jag kommer gärna att svara på frågor.

P.S. Handbok som hjälper dig att välja olja beroende på behoven. Information som tagits från föreläsningarna i aromaterapi skolan "Astarta".

Egenskaper av feta oljor.

Nourish hår: baobab, Brasilien nötter, jordgubbar, Camellia, hampa, vallmo frön, mango, burdock olja.

Skick: baobab, kamelia, hampa, broccoli, vattenmelon.

Glitter: avokado, broccoli, jojoba, hampa, mandel, monoya, papaya, burdock olja, kamelia, dogrose.

Mot mjäll: arnica, jojoba, johannesört, kamelia, ricinus, pinjenötsolja, sesam, laurel, monom, burdockolja, svart kummin, pumpa.

Mot förlust: arnica, pinjenötter, laurel, mandel sött, mjölktistel, burdock, pumpaolja.

Stimulerar hårväxt: Avokado, Vattenmelon, Johannesört, Ricinus, Mandel, Kardborre.

Fuktighet: vattenmelon, brazilnöt, jojoba, kokosnöt, kukui, sesam, macadamia, vallmo, papaya, persika, kamelia.

Förbättra strukturen av: avokado, vattenmelon, jojoba, Camellia, castor, kokos, hampa, majs, sesam, kapuassu, linfröolja, macadamianötter, vallmofrön, mango, mandel, Mona, Murmur, oliv, papaya, vetegroddar, kardborre, ris, saffran, sal, safflor, sojabönor, dogrose.

Från brittleness: avokado, baobab, jojoba, vallmofrö, morötter, burdock.

Från skivade ändar: avokado, baobab, jojoba, vallmo, morot, burdock.

Stärkar: argan, baobab, babassu, arnica, gochitsa.

Egenskaper för eteriska oljor.

Öka hårelasticiteten: bitter apelsin, ylang-ylang, rökelse, neroli, patchouli, tysk kamille, skotsk furu, medicinal salvia.

Förhindra håravfall: Orange bitter, basilika, vik, hibiskus, ylang-ylang, ceder, kanel, lavendel, rökelse, manuka, citronmeliss, myrra, bockhornsklöver, alla typer av paprika, Petitgrain, citron, rosmarin, salvia, salvia, rosmarin, eukalyptus globos.

De lägger till sken: basilika, bitter apelsin, citron, petitgrain, enbär, patchouli, tysk kamille, medicinsk salvia.

Anti-mjäll: apelsin söt bergamott, orange bitter, geranium, gran, kayaputa, ceder, tall, cypress, lavendel, lagerblad, rökelse, citron, Petitgrain, citronmeliss, enbär, dragon, rosmarin, sandelträ, tea tree, salvia av alla slag, citron eukalyptus och sfärisk.

Återställ hårfolliklar: beat, paprika, petitgrain, citron, rosmarin.

Främja hårväxt: basilika, bay, grapefrukt, kola, cederträ, cypress, rökelse, lime, citron, petitgrain, morötter, fenegreek, paprika, rosmarin, tysk kamomill, salvia muskotnöt.

Tone up hår: grapefrukt, muskotnöt, citrongräs, litzeya-kubeba, persilja, tall, salvia.

Stärker håret: Orange bitter, basilika, vik, bergamott, ylang-ylang, kayaputa, ceder, cypress, kanel, lavendel, rökelse, lime, citron, Petitgrain, libbsticka, magnolia, myrra, myrten, enbär, morötter, neroli, patchouli, Tysk kamille, tall, kryddig, tea tree, all salvia, elemi.

Hårda balmrecept

Cetarylalkohol och stearinsyra används för förtjockning. När det gäller komposition ser det ut som en oljegolv, snarare än en lägenhet för hår. bara med frukt.
Vi har här upprepade gånger diskuterat att det inte är helt klart hur de kan bevara frukt i sådana kompositioner. Speciellt torr. Och betydelsen av frukt i sådana produkter är inte mycket tydlig när det gäller användbara egenskaper.
Klorofyllin är här som ett färgämne. Klorofyllipt (alkohollösning) säljs på apotek, jag målar dem ibland med tvål
Natriumlaurylsulfat är ett ytaktivt medel, aggressivt. Varför? Förtvättat vid spolning. BTMS tvättar också lite, allt tvättas lätt.
Oljorna i denna Lashevsky-kakel är fasta, vilket bidrar till konsistensen. Du tog vätskan.
Men du kan försöka. För experimentets skull. Kanske då bara fruktpulver lägga till det, och inte frukt levande. om du verkligen vill ha det.
Då kommer exakt allt att vara med vatten.

Jag är fantasiserande.
BTMS - 10%
Cetylalkohol - 5%
stearinsyra - 5% (en av detta kan vara, men 10%, som i en massageplatta)
kakaosmör - 20% (xs hur mycket det behövs. Om som kakelolja, då inte mindre än 50)
avokadoolja - 15%
sheasmör - 10%
castorc - 10%
Kashmilan - 2% (maxsta bar)
D-panthenol - 2% (inte längre värt det)
Hanneva -
Dimetikon - 7% (mikroemulsions silikon är bättre).
Vatten 14% (fråga åt sidan. Men emulsionen kommer att fungera.)
konserveringsmedel, EM
Lyssna, och det här är bekvämt alls. Är det värt att störa?

Baby Lou
Jag går nu till ett ställe, det finns en svår lägenhet. Att jämföra.
Jag gick))).
Detta är exakt det mycket receptet)))
Tanya vår kommenterade det på detta recept, vi måste vänta på det))).

Här är det. Det här är Elens recept från hemmet. Detta är verkligen i form av en kakel hård lägenhet.
BTMS 35%
Kondens Emulsifier 35%
Hårolja (som passar dig) 5-7%
Dimetikon 5-7%
D-panthenol 3-4%
Glycerin 3-4%
Resten är frivilliga tillgångar, extrakt, eteriska oljor.

Rytsya-Kytsya
Du gör lite först för att utarbeta konsistensen.
Vatten är absolut inte nödvändigt. Författaren har inte den))).
Det verkar som om Elena just justerat hennes konsistens med oljor.

__________________
Jag är inte bättre än andra, men inte sämre.

Go.
Jag fungerade inte med villkoret. emule eftersom det kräver förtjockning av individen, det stammar mig och även efter seminariet i Marina har jag slutligen etablerat mig i tanken att jag inte behöver honom
Omkring 35% håller jag generellt tyst.
Kostnaden för denna kondeya kommer att vara transcendental.
Men om du verkligen vill.

Efter Lasha i allmänhet vill jag göra en massa allt, men NATURLIGT. Lukten av Lasha fyller bara rummet med en tanke.
Jag en gång en massa sina recept skovlade, men fann lite nytta.
Jag förstår fortfarande inte hur man löser upp och blandar vattenlösliga extrakt i olja.
Tja, du värmer BTMS och EC med oljor, det smälter allt, och då vad.
Endast om fettlösliga extrakt används.
Och glycerin och oljor blandas vid BTMS.

__________________
Jag är inte bättre än andra, men inte sämre.

Baby Lou, jag vill bara ha en sådan lägenhet att bli älskad, t.ch. Emissionspriset är inte så relevant.
Butters avokado nej, det finns dessa: mandel, shea, kakao, palm, palmkärna, mango, laurel, kokosnöt. Vad ska man ta?
D-Panthenol kan ersätta vit.E, annars kommer det inte att lösas upp i olja? Lanolin också.

I allmänhet förstod jag att jag inte har många saker. ((((((((((Jag måste beställa en STOR lista. Esheb-pengar för alla att hitta)))))))

__________________
Jag är inte bättre än andra, men inte sämre.

Frisk lashfrukt är osannolikt att använda eller använda upp till 1% totalt. Jag är inte säker på att detta är den fullständiga kompositionen.
Kakao smör i första hand + mer smör i slutet av listan - för att tvätta bort mycket Pav av olika håll.

Om fasta balmar har jag en mycket blandad åsikt. 70% av katjoniska emulgeringsmedel är naturligtvis en översättning av produkten. 10% är nog + ja, låt oss säga Polavax + konsistenter.
Det är generellt bättre att applicera oljor på torrt hår i skarpa mängder, om du vill ha en effekt (jag pratar inte nu om hårbotten masker).
Siliconer och glycerol, cetylalkohol - allt detta är välkommen.

Agomeda, upplysa, beståndsdelar - vad är det?
A kan ersätta 35% BTMS och 35% konditioneringsemulgerare genom att:
15% BTMS
20% konditioneringsemulgeringsmedel
15% Polavax
20% cetylalkohol
______ och smörbottnar:
2,5% mandel
2,5% mango
2,5% laurel

7% dimetikon
3% D-Panthenol
3% glycerol
2,2% HoneyQuat
3% kashmilan
4% fenyltrimetikon
0,8% OptiPhen


Fan, det är bara hur man introducerar vattenlösliga tillgångar.

1. Du behöver en advokat för att göra emulsionen med dina vattenlösliga komponenter.
2. du behöver ett tvättmedel för att rengöra det hela
3. pH bör vara 5 för båda emulgeringsmedlen.
4. du behöver hårdhetsmedel som stearinsyra eller myristinsyra (det verkar också tjockna)

7% dimetikon. Har du redan erfarenhet av att använda denna% silikon? Författarens hår är ofta målade, så hon kom upp med detta förhållande.
20% cetylalkohol kommer att vara mycket tung.

konsistent är vad som påverkar konsistens

Baby, Kapril och mjölk beställde redan. Men vilken decesid hittas inte. Kanske ge en länk för att läsa det CE EQE.
Jag ska ersätta oljorna med smörjmedel.
Medan du väntar på leverans och hemlagad recept med dina tips. För vilken tackar du mycket)))

Agromed, på de två första punkterna, vilka komponenter skulle du rekommendera?

__________________
Jag är inte bättre än andra, men inte sämre.

http://vitazone.ru/index.php?productID=904 Detta är en solubilizer Kapril.
I beskrivningen av mandelolja finns det inget ord om hår. Precis som i beskrivningen av kakao. Ja, och promki med smörmandel och kakao, jag kommer inte ihåg att jag är ärlig.
Mango är mer sannolikt än inte. Men det är mjukare än shi.
I shi förvirrar jag bara en sak - kakelarna med honom i min frysning spricker när de fryser
Jag försökte nästan alla oljor för hår. Den sista i önskelistan var en camellia (sasankva), men jag köpte den och provade den. Om måste ha för hår, jag har redan skrivit flera gånger. Men det är allt individuellt.

För att vara ärlig, idag bröt jag hela mitt huvud om denna hårda lägenhet !! Och idag, äntligen, kom jag till min frisör, som jag inte kunde få på grund av leverans och avstånd, i nästan ett år. Hon minns inte heller kakao i kompositionerna. Men mitt tillstånd av håret är mer än glatt. Så mina experiment med kompositioner, oljor kan betraktas som framgångsrik mono))
Åh ja.
Jag bestämde mig för att jag skulle försöka bungla den här dagen med denna wonder-judo i mina anteckningar på åkrarna och recensionerna av Agomeda. Polavacas behöver bara tömmas i denna lineup. Men jag tror det kommer.
Det finns 2 scenarier:
1) Den är baserad på flisarna av Aromarins "kokosnötse" (eller vad de än är).
2) som en emulsion med en minimal mängd vatten. (Detta är att göra Kashmilan och pulverämnen för renhet av experimentet).
Men jag vill undvika kakao. Olja bör vara för hår, inte för konsistens. Så vi ska försöka.

Master klass för nybörjare: vi gör en enkel hårbalsam

Idag vill jag lägga upp receptet för det enklaste hårbalsam som även en nybörjare i grädde kan hantera. Jag försökte göra det maximala med improviserade medel så att den här balsmen kunde svetsas av en person som inte bara upplever, men också speciella enheter: en mini-mixer, vikter, specialcontainrar och så vidare.

Trots sin enkelhet får vi en ganska effektiv balm, som naturligtvis inte kan jämföras med industriella balsam! Det kommer att återställa skadat hår, bibehålla ett gott intakt hår, ge mjukhet och utmärkt glans, gör håret smidigt och hanterbart.

Det finns en hel del olja i balsam, de "fungerar" perfekt och i mängden 7-10%, sätter någon mindre, någon mer. Jag tror lite experiment och du bestämmer din optimala mängd oljor. Jag föreslår att du tar förrätt det enklaste smöret - kokosnöt, säkert har många människor det. Jag föreslår att de som är villiga att försöka lite, börja och laga en balsam för dig själv, vilket kommer att vara:

 1. Använd fördelarna med håroljor (ta klassikerna - kokosnötolja).
 2. Inte bara näring, men också fuktar håret och hårbotten (på grund av att kompositionen kommer att vara vatten).
 3. Lägg till en mängd olika tillgångar (ta komplexet "Intensiv fuktgivande" - aka NUF- och eteriska oljor).
 4. Låt inte applicera mycket kemi på håret och bli väl tvättat av.

Beräkningen gjordes för 50 gram. Om du gillar receptet kan du öka alla ingredienser med 2 gånger och få 100 gram, eftersom det för mig verkar, behöver du redan en mini-mixer att blanda.

Så du behöver:

 1. Kokosolja (burk och andra lämpliga för hår).
 2. Emulgator BTMS.
 3. Vatten (helst destillerat).
 4. Komplex "Intensiv fuktgivande" (aka NUF). I allmänhet för hår använder jag provitamin B5 oftare, men just nu är det över för mig, så jag tar detta komplex. Han är också bra för hår. Om du har provitamin B5, kan du lägga den i stället för det fuktgivande komplexet i mängden 23 droppar.
 5. Eteriska oljor (du kan ha en som du har och är lämplig för hår: ylang-ylang, citron, beat, rosmarin, lavendel, etc.).
 6. Konserveringsmedel (jag använder Cosgard, det är certifierat och används för kosmetika märkta "Organic").
 7. En liten burk (jag tar ut ur barnmat).
 8. Visp för blandning.
 9. En tesked för att mäta oljan och emulgermedlet.
 10. Alkohol- och gasbindskiva för desinfektion.

Några ord om emulgermedlet BTMS: En emulgator behövs för att kombinera vatten och olja och få en emulsion. BTMS har utmärkta konditioneringsegenskaper: underlättar styling och kammar hår, vilket gör att håret är mjukt och silkesligt, vilket minskar den statiska effekten. Håret är mindre skadat, blir blankt och mjukt.

Konserveringsmedel krävs, för utan det kan fonder lagras i 2-3 dagar. Med konserveringsmedel håller jag i kylskåpet i 3-4 månader. Jag beställer alla ingredienser på den franska sajten Aromazon.

- kokosnötolja - 3,5 g (7%);

- BTMS emulgeringsmedel - 3 g (6%);

- destillerat vatten - 35 ml (upp till 100%);

- NAF - 17 droppar (2%);

- Ylang-ylang eterisk olja - 4 droppar;

- konserveringsmedel - 10 droppar.

Enligt reglerna för krämframställning värmer vatten- och oljefasen upp i olika behållare och kombinerar sedan, men BTMS-emulgermedlet är mycket "snäll" och kommer att förlåta oss vår lathet. Därför gör vi allt i en burk. Han kommer också att förlåta oss om en mini-mixer saknas, så vi gör allt med en visp.

Det är naturligtvis bättre att ha skalor, men i vissa fall (som till exempel i vårt) är ett litet fel tillåtet. Alla ansiktscremer, mer komplexa masker och balmar, lagar jag alltid exakt enligt vikterna, men den här masken tror jag kan lagas utan dem. Till exempel kommer det inte att finnas något hemskt, om oljan visar sig vara lite mer eller mindre, bestämmer du empiriskt hur mycket olja du behöver. BTMS-emulgeringsmedlet används också i dosen på 1-10%, så om du av misstag har det 5% eller 7% istället för 6% som jag använde, så är det okej också. Balsammen blir bara lite tunnare eller tvärtom tjockare än min. Om du tar mer tillgångar än jag använt, måste doseringen av emulgermedlet också ökas.

Så fortsätter vi. Först måste du sanitera allt med alkohol. Jag använder inte bomullsull och bomullsskivor, eftersom små villi kvarstår från dem, men jag använder ett bandage. Jag torkar allt ner: en burk, en visp, en sked, händer och en tallrik, där jag lägger en desinficerad visp och sked.

Vi mäter kokosnötolja, det visade sig så mycket:

Speciellt smält för att visa hur mycket det kommer att vara i flytande form - en tesked.

Sätt i en burk. Vi mäter emulgermedlet - det visade sig också om en tesked med en liten kulle.

Skickas i en burk och tillsattes 35 ml vatten - det här är exakt tre matskedar.

Vi har det här:

Vi skickar för att suga i ett vattenbad: I en liten koppkanna, häll lite vatten, sätt det på eld, sätt vår burk där och vänta tills allt är varmt och emulgeringsmedlet är helt upplöst.

Det ser ut så här:

Sedan tar vi en burk ur vattnet och börjar intensivt blanda med en visp i 1-2 minuter. Vi lämnar en stund: nu ska emulsionen svalna ner till ca 40 grader, det vill säga bli lite ljummet. Vid kylning kan du fortfarande blanda 2-3 gånger. Därefter lägger vi till tillgångar - 17 droppar av ett fuktgivande komplex (eller 23 droppar provitamin B5) och 4 droppar eterisk olja som är lämpliga för håret efter eget val, varsamt ändra efter att ha tillsatts varje ingrediens. I slutet lägger du till 10 droppar konserveringsmedel och blandar också bra. Som ett resultat har vi en sådan balsam. Det kan överföras till ett mer bekvämt, förbehandlat med alkohol, en burk.

Denna volym är tillräcklig för mig ungefär 4 gånger användningen. Förvaras i kylskåp i 3-4 månader.

Nu lite aritmetisk: kostnaden för 100 gram balsam (beräknad till 62 rubel per euro):

 1. Med ett fuktgivande komplex - 61-87 rubel.
 2. Med provitamin B5 - 41-79 rubel.

Kostnaden varierar beroende på volymen av den inköpta ingrediensen (desto större är desto billigare blir det 1 ml), och du kan också minska priset om du köper några ingredienser för en "cut", det vill säga en stor mängd köps och delas in i flera personer.

Låt oss beräkna hur mycket en mer "chic" mask kommer att kosta, till exempel i detta recept:

Kokosilikon - 3%

Macadamia olja - 6%

Söt mandelolja - 7%

Emulsifier BTMS - 7%

Maca Root Extract - 2%

Silkeproteiner - 2%

Provitamin B5 - 2%

Eterisk oljebalans - 0,4%

Destillerat vatten - upp till 100%.

Jag gjorde (även per 100 ml mask) - 190-300 rubel.

Stor hårbalsam

Mät ut fettfasen: ShI 10gr olja och VTMS 12gr i en behållare

I en annan kopp mäter vi vattenfasen.

Vi lägger båda behållarna i vattenbadet och väntar på att BTMS smälter helt. Ta sedan bort glasögonen från vattenbadet och häll långsamt oljefasen i ett glas vatten med kraftig omrörning.

För detta är det bekvämt att använda en mini-mixer. Slå ca 5 minuter och låt svalna vid rumstemperatur.

När emulsionen är kall kan du lägga till de aktiva ingredienserna: keratin och inulin.

Sätt glaset på vågorna och mäta rätt mängd keratin, blanda.

För att införa i blandningen inulin måste den lösas i en liten mängd varmt vatten. Mät ut i en liten behållare 2 gram inulin och tillsätt varmt vatten, rör om. Nu kan du lägga till den beredda tillgången till emulsionen.

Tillsätt rosemary eterisk olja och konserveringsmedel, blanda igen.

Nu kan den resulterande balsammen överföras till förberedda, alkoholbehandlade burkar (du behöver 2 burkar på 100 ml vardera) med en bred hals eller en 200 ml flaska med en dispenser.

Efter avslutat arbete bestämde jag mig för att mäta pH på det resulterande luftkonditioneringsapparaten, det här är resultatet.

All information som presenteras på webbplatsen är endast som referens. Det rekommenderas att testa för individuell reaktion före användning.

diskussion

Välkommen! Konditioneringsemulgeringsmedel och BTMS kan kombineras i ett recept i ungefär lika stora proportioner, till exempel:
BTMS 3g
Konditionering EM-2 gr
Mejeri till-att 1 gr
Vatten 72 gr
Cetiaryl alkohol - 4 gr
Olja - 3g
Polikvaternium7- 7gr
Tillgångar (d-panthenol, silke, keratin, silikoner) -8 gr
konserveringsmedel
Glöm inte att BTMS värms upp med oljefasen och konditioneringsemulgatorn med vatten är upp till 80 grader och neutraliseras med mjölksyra, vilket ska vara hälften av emulgeringsvolymen. Fasblandningen sker på samma sätt vid 80 grader, annars kommer emulsionen att separera.
(för vissa är det här alternativet lämpligt, tvärtom är någon med den enda BTMS mer som den, du måste försöka).

Konditioner, krämer och flytande schampon utan konserveringsmedel rekommenderas inte, eftersom det finns för mycket vatten där (om du använder färdiga baser, kan du lämna i en kylskåp utan konserveringsmedel, du kan också prova fasta schampon - du kan inte bevara dem för brist på vatten i kompositionen) kan oljeblandningar bevaras med vitamin e eller co2 rosmarin extrakt. Även om du inte klättrar in i medel med fingrarna är det svårt att skapa absolut sterila betingelser under tillverkningen och bakterierna kommer fortfarande att komma in i produkten och kommer att multiplicera där med tiden vilket leder till försämring. Välj naturliga konserveringsmedel (silvercitrat, till exempel, det är inte det som inte är skadligt, men till och med en produkt som är användbar för huden) eller gör enstaka delar för några dagar av användning som måste lagras i kylskåpet.

Gör hårbalsam med egna händer

Artikelns innehåll:

 • Hårbalsamens roll
 • Sammansättningen av hemlagad balm
 • Balsam Recept

Som om det inte vore önskvärt, men efter att ha tvättat håret med schampo är det ibland svårt att kamma håret, för att inte tala om en vacker styling. Vidare besviker trådarna ofta sina ägare med utseendet av statisk elektricitet, vilket förstör frisyrens övergripande utseende. Användningen av en speciell balm kommer att låta dig glömma ovanstående problem, samt få gott, silkesigt hår.

Balm funktioner

Oavsett kvalitetsschampo du använder, innehåller det vatten som du tvättar håret från håret alkalier. Det alkalin ger så mycket problem för tjejer. För att neutralisera det, använde några ägarna av det rättvisa könet, efter att ha lyssnat på farmors råd, en enkel lösning av vatten och ättika. Mjukt vatten gör håret lättsamt och glänsande. Det finns en annan metod för att förbättra tillståndet hos trådarna - balms. Denna produkt täcker noga varje hår med en film som kan återställa det friska utseendet på ett långt hår.

Till salu hittar du olika variationer av balm: balm, balsam, balsam, masker, balm, balsam. För att bestämma vilken produkt som passar dig speciellt, bör du först ta hänsyn till hårets tillstånd. Om de ser friska, kan du behöva en balsambalsam. Denna produkt kommer ytterligare att stärka den naturliga glansen av strängarna, samt ge lätt kamning och borttagning av statisk elektricitet. Balsams-conditioners har utmärkta mjukningsegenskaper, behåller glans och hårfärg. Balsammask kan appliceras så länge som 10-20 minuter, under vilken tid agenten närmar sig strängarna med fördelaktiga substanser, varefter tillväxten accelereras och förlusten förhindras.

Inkluderingen i receptet på dessa eller andra komponenter gör att du kan skapa kosmetiska produkter för olika typer av hår, inklusive:

 • Försvagas.
 • Målade.
 • Dim.
 • Utan volym.
 • Dry.
 • Fatty.

Vad är hårbalsam gjorda av?

Formuleringen av balm kan innefatta både syntetiska och naturliga komponenter. Om du vill göra egna hårvårdsprodukter, kan du vara uppmärksam på följande ingredienser:

  Vallmorrot extrakt. Tillgången stimulerar väsentligt hårväxten, stärker strängarna, förhindrar förlusten på grund av att pärlorna har bättre motståndskraft mot stressfaktorer och genom att öka densiteten av kollagen i hårbottenvävnaderna. För att tillgången ska fungera korrekt, lägg till receptet i en mängd från 1 till 5% av produktens totala vikt.

Mango smör. Grönsaksråvaror kan användas för att återfuka och närma tråden, det används ofta för att ta hand om torrt, sprött, skadat och tråkigt hår.

Vegetabiliska ceramider. Denna aktiva substans, som erhålls från solrosolja, mjukar hårvågorna, ger dem mjukhet, förbättrar strängarnas hållfasthet, skyddar mot skador, hjälper till att bevara glans och färg av färgat hår, förhindrar utseende av klåda och mjäll. Vegetabiliska ceramider i en mängd av 1 till 5% rekommenderas för att skydda håret från effekterna av hårtork, strykning etc.

Fucocert. Den aktiva substansen av naturligt ursprung har en utjämningseffekt, vilket gör strängarna mer glänsande. Denna tillgång i beloppet från 1 till 20% ingår i vårdprodukterna för torrt, skadat, matt och lockigt hår.

Castorolja. Denna produkt har länge varit känd för sina unika egenskaper, det närmar sig håret, mätta det med användbara element, accelererar tillväxten, stärker perfekt och klistrar även torra vågar.

Den aktiva substansen Phytok? Ratine. Den består av hydrolyserat veteprotein, innehåller aminosyror som är identiska med de i hår och naglar, upprätthåller hårets fuktighet, stärker, ger sken och mjukhet.

Skvalan. Mjukgörande och skyddande kosmetisk aktiv substans släpper håraxeln, skapar en tunn mjukfilm, som upprätthåller oxidationsresistent hydratisering. Den rekommenderade dosen är 5-70%.

Mjölksyra Används för att minska pH i kosmetika, inklusive schampo och balm, hjälper till att bli av med mjäll och död hud, gör håret silkeslen och mjuk.

BTMS-emulgeringsmedel. Emulgerande vax används ofta för att skapa balmkonditioneringsmedel på grund av dess mjukningsegenskaper. Baserat på det faktum att det liknar keratinhår, minskar det statisk elektricitet avsevärt, det hjälper också håret att rasa och vara silkesleget. Produkten gör komponenterna till stabila emulsioner, vilket minskar pH för de färdiga produkterna.

Organisk balsam emulgeringsmedel. Denna emulgeringsmedel i mängden 5-10% är ett alternativ till BTMS, stärker även håret och underlättar kamning. Dessutom minskar sårbarheten i håret, lägger volymen till tunna strängar, utan att göra dem tyngre, återställer hydrofobicitet, skyddar mot torrhet.

Wild ingefära pulver. Använd den här ingrediensen för att göra hårvårdsprodukter, om du vill att den slutliga produkten ska främja tillväxten av trådarna, göra dem tjockare, uppfräscha hårbotten och lämna en fin och ren doft. Lämplig för alla typer av hår, inklusive tråkig och svag.

Vitamin E. Elementet förbättrar blodcirkulationen i folliklarna och därigenom mättar strängerna med syre, fuktar håret, skyddar det från fuktförlust, syntetiserar kollagen, vilket gör håren mer elastiska.

Kokosmjölkspulver. Framställd genom frysning (80% färsk kokosnöt och 20% vatten). Ger en näringsrik, regenererande och fuktgivande vård, lägger till glans i håret, främjar tillväxt och hjälper till att rensa hårbotten av föroreningar.

Hydrolyserat risprotein. Den gula till gula vätskan är känd för sin förmåga att hålla vatten, det skapar en skyddande film på ytan som sparar uttorkning och gör det lättare att placera.

 • Sheasmör. De värdefulla egenskaperna hos frukten av sheaträdet har tagits med i många år, i antiken använde kvinnor denna olja till hud och hår för att se yngre ut. Nu används råvaror både i ren form och som en del av en mängd olika kosmetika, inklusive balm, eftersom shea förbättrar hårstrukturen, gör det mjukare, ger näring med fördelaktiga vitaminer och spårämnen, återställer vattenbalansen i färgat hår, skyddar mot UV-exponering varnar snittets tvärsnitt.

 • Hårbalsam recept

  För att förbereda en bra balsam måste du först bestämma de använda ingredienserna, med hänsyn till hårets behov. Alla komponenter kan köpas på en vanlig krämaffär eller online. Om du tänker engagera dig i tillverkningen av kosmetiska produkter, skulle det inte vara överflödigt att köpa smycken eller mätskedar, speciella värmebeständiga behållare, en kosmetisk visp eller cappuccinator, behållare för lagring av den färdiga produkten, en termometer. Du kan själv tänka på ett balsamrecept, eller du kan använda färdiga recept:

  1. För tillväxt:
   • Vildengrönpulver - 8,1 g.
   • Kokosmjölkspulver - 1,8 g
   • Bay St. Thomas hydrolat - 22 g.
   • Vallmorrot extrakt - 0,7 g

   Lägg i en behållare kokosmjölk och ingefärapulver, tillsätt gradvis hydrolaten, blanda alla ingredienser tills det är slät. Glöm inte vallmoxtraktet. Denna formulering är inte avsedd för långvarig lagring av den beredda produkten, så efter att ha gjort balsam, kan du omedelbart börja använda den (lämna i 10-15 minuter, skölj sedan med ett mildt schampo). Balm främjar hårväxten, saktar förlusten.

 • För torrt hårtyp "Baobab och mango":
  • Mango smör - 16%.
  • Sheasmör - 34,8%.
  • Grönsaksolja baobab - 18%.
  • Druvfröolja - 14,8%.
  • Castorolja - 15%.
  • Naturligt aromatiskt extrakt av mango - 0,6%.
  • Bergamot eterisk olja - 0,6%.
  • Vitamin E - 0,2%.

  Till att börja med värma sheasmöret och mango i ett vattenbad, avlägsna från värmen och tillsätt fröolja, ricinolja och baobabolja och blanda väl. Innan du lägger resterande ingredienser i den oljiga massan, vänta tills blandningen har svalnat. Applicera den beredda produkten på håret i 10-15 minuter, skölj det med det vanliga mjuka schamponet med vatten.

 • Skyddskonditionerare för färgat hår. För att förbereda Henna infusion, ta 90% destillerat vatten och 10% Henna Brown granat. Balmformulering innehåller följande komponenter:
  • Vegetabilisk olja argan - 6%.
  • BTMS emulgeringsmedel - 10%.
  • Cetylalkohol - 0,5%.
  • Naturlig färgämne Rouge Baiser - 0,15%.
  • Blackcurrant hydrolat - 38,85%.
  • Henna infusion - 30%.
  • Squalen - 5%.
  • Keramider - 3%.
  • Naturligt aromatiskt körsbärsextrakt - 2%.
  • Mineral lila pärlemor - 0,4%.
  • Cosgard konserveringsmedel - 1%.
  • Komplex "sorbat och bensoat" 1%.
  • Mjölksyra - 0,25%.
  • Surfaktant Sockerskum - 2%.

  Blanda vatten och henna för en infusion, låt den stå i 24 timmar, sedan belastning. Sätt arganolja, BTMS-emulgeringsmedel, cetylalkohol och naturligt färgämne i en behållare, blandad hydrolat med henna-extrakt i den andra. Värm båda faserna i ett vattenbad till en temperatur av ca 70 ° C, häll sedan vattenfasen i fettfasen, omrör i tre minuter. Efter kylning måste massan kompletteras med andra komponenter, blanda den framtida balmen mellan varje ingång. Applicera produkten i 5-10 minuter och skölj sedan med rent vatten.

 • För tråkigt hår:
  • Druvfröolja - 10%.
  • Squalen - 5%.
  • Emulgator "Conditioner" - 5%.
  • Destillerat vatten - 75,4%.
  • Phytokeratin (veteprotein) - 2%.
  • Citron eterisk olja - 2%.
  • Cosgard konserveringsmedel - 0,6%.

  Den feta fasen bildas av druvfröolja, squalen och ett emulgeringsmedel, vattenfasen är destillerat vatten. Efter uppvärmning i ett vattenbad häll vatten i en behållare med en smält emulgeringsmedel, squalen- och druvfröolja och blanda komponenterna med en mini-kvast i tre minuter. Tillsätt resterande ingredienser i den kalla blandningen och överför den kokta produkten till en tom ren behållare. Sprid lite balsam på håret och tvätta inte.

 • För fettigt hår:
  • Sage hydrolat - 67,1%.
  • Xanthangummi - 0,3%.
  • Emulgatorolja 1000 - 8%.
  • Grön lera - 20%.
  • Cedar eterisk olja - 2%.
  • Mint eterisk olja - 2%.
  • Cosgard konserveringsmedel - 0,6%.

  Placera salviahydrolat och xantangummi i ett vattenbad, samt en separat skål med ett emulgeringsmedel. När båda faser har nått temperaturen vid vilken emulgeringsmedlet smälter, reducerar värmen och rör om båda faserna i tre minuter för erhållande av en homogen blandning. De återstående komponenterna bör tillsättas redan i fallet då blandningen kyles och når omkring 40 ° C. För bättre dispersion, förblanda grön lera med en liten mängd vatten. Applicera en balmmask på rötterna och skölj den med vatten i bokstavligen 5 minuter.

 • För lockigt hår:
  • Grönsaksolja baobab - 5%.
  • Castorolja - 43,8%.
  • Sheasmör - 50%.
  • Ylang-ylang eterisk olja - 1%.
  • Vitamin E - 0,2%.

  Smält den exakta mängden sheasmör på en långsam eld i ett vattenbad, reducera värmen och tillsätt baobabråmaterialet och ricinoljan, omrör väl med en glasstång eller minpisk. Låt oljorna svalna och bara sedan fortsätt till ylang-ylang-etern och vitamin E. Överför den resulterande emulsionen i en kruka och förvara i kylskåpet. Balm är perfekt för torrt lockigt hår, liksom näring, som positivt påverkar stångens struktur. Applicera en liten mängd av den beredda produkten på håret, sprid över hela längden med hjälp av en kam.

 • För torrt hår med mangoolja:
  • Mango av vegetabilisk olja - 50%.
  • Prakaksyolja - 6%.
  • Smörolja - 8%.
  • Fraktionerad kokosnötolja - 34%.
  • Aktiv Phyto'liss - 1%.
  • Naturligt aromatiskt extrakt av mango - 1%.
  • Vitamin E - 0,2%.

  Smält mango vegetabilisk olja och blanda den med andra oljor, inklusive kokosnötolja. Låt blandningen svalna för att introducera resten av ingredienserna och omrör den framtida produkten mellan varje matning. Balm är utformad för torrt hår, hjälper till att släta strängarna och mätta dem med näringsämnen. Ta en mycket liten mängd produkt och fördela hela längden på håret.

 • För torrt hår med monoi-macerat:
  • Mazerat Monoi - 18,4 g.
  • Vegetabilisk kokosnötolja - 23 g.
  • Cera bellina vax - 5 g.
  • Naturlig arom av Cocosun - 1 g.

  För att förbereda en balm som gör strängarna mjukare och mer glänsande, sätt helt enkelt alla ingredienser i ett vattenbad tills det smälter. Rör om blandningen väl så att den blir en homogen massa och lämpar sig för användning.

 • Solskyddsmedel för alla hårtyper:
  • Vegetabiliskt sheasmör - 50,6%.
  • Sesamolja - 29,4%.
  • Vegetabilisk kokosnötolja - 17,8%.
  • Naturlig aromatisk ananas extrakt - 2%.
  • Vitamin E - 0,2%.

  Smält shea-produkten och tillsätt de återstående oljorna till den, rör om till en homogen emulsion. Naturligt ananas-extrakt, liksom antioxidant, E-vitamin, ingår i slutstadiet av balsamberedningen. Sprid en liten mängd av produkten på håret för att skydda dem mot exponering för miljön.

 • För tråkigt hår:
  • Vaniljmackerat - 10%.
  • Emulgator "Conditioner" - 5%.
  • Bambuhydrolat - 76,9%.
  • Glycerin - 5%.
  • Hydrolyserat risprotein - 1%.
  • Naturlig arom av vanilj - 1,5%.
  • Cosgard konserveringsmedel - 0,6%.

  För att kombinera de två faserna, sätt fett (vaniljmakerat, emulgeringsmedel) och vatten (hydrolat, glycerin) i ett vattenbad tills temperaturen når 80 ° C och blanda sedan. Rör ingredienserna noga i tre minuter och låt massan svalna för att börja tillsätta hydrolyserat risprotein, vaniljsmak och konserveringsmedel. Försök hålla den beredda emulsionen borta från ljus och värme.

 • Video recept hårbalsam:  Nästa Artikel
  Keratinschampo för rekonstruktion och utjämning av hår Nexxt Keratin-Shampoo