Receptar fast shampoo för ditt eget hår


Senast visade bland kosmetika massivt hårschampo. Detta verktyg efter den första ansökan för de flesta kvinnor blir älskad. Shampooet liknar små runda bitar av färgad tvål med en trevlig lukt.

Vad betyder detta

Fast shampoo, men påminner om tvål, är fortfarande annorlunda från att den skumbas endast när den appliceras på fuktigt hår. Lockar med sin komposition, som innehåller naturliga ingredienser som har en fördelaktig effekt på hårsäckarna. Det finns inga skadliga tillsatser och sulfater. Strukturen innehåller kandade frukter, avkok av örter, fettsyror, eteriska oljor, alkali och vitaminer.

En fast produkt tvättar inte bara håret utan har också en helande effekt på det:

 • eliminerar mjäll
 • skyddar mot brott och förlust
 • spola av överskott av fett;
 • främjar hårväxt
 • ger silkiness och glans.

Användbarheten av fasta schampon kan kontrolleras genom att vara uppmärksam på hållbarheten. Om det är 1 år, innehåller det bara naturliga ingredienser. Om användningsperioden är mycket längre, innehåller schampot konserveringsmedel.

Detta schampo kan enkelt förberedas hemma, vilket tar bara några minuter.

Positiva och negativa sidor

Liksom någon produkt har fast schampo sina fördelar och nackdelar. Fördelarna med detta verktyg - det faktum att schampon med konstant användning främjar ett friskt hår. De blir mycket tjockare, kamma bra och falla ut mindre, mjäll försvinner. Attraktiva och det faktum att schampot innehåller naturliga ingredienser.

Det är kompakt och bekvämt att ta med dig till offentliga platser, på resor. Även om det är dyrt, men priset är motiverat av det faktum att en bar räcker för att tvätta håret i flera månader. Det är mycket bekvämt att tvätta håret med det: det är lätt att använda.

Den negativa sidan av detta schampo är att det är mer lämpligt för personer med fet hår. Om håret är torrt bör du definitivt applicera en fuktgivande balm eller en mask.

Det passar inte de personer vars hår efter tvätt är smutsigt och smutsigt. I det här fallet måste du använda vanligt schampo.

DIY Shampoo Basics

För att börja bereda ett fast schampo behöver du veta din hårtyp. Alla vet att om det är oljigt hår, är det nödvändigt att kompositionen innehåller vissa ingredienser, och för torra ändar, till exempel ska shampoosammansättningen vara olika.

Huvudkomponenterna är:

 • tvålbas - 150 gram;
 • medicinalväxter - 1 - 2 msk. l.
 • bassåpe - 1 tsk;
 • eterisk olja - 1 - 15 droppar;
 • kokande vatten - 100 ml.

Välja en stiftelse

En tvålbas rekommenderas att fråga i ett apotek eller i kosmetiska butiker. Det är nödvändigt att hon hade en naturlig komposition, utan tillsats av färgämnen och konserveringsmedel, inte var försenad. I stället för en tvålbas, är en baby- eller tvätttvätt lämplig, och många recept använder glycerin.

Urval urval

För varje hårtyper är det nödvändigt att välja rätt örter. Om håret snabbt blir fet, bör du använda calendula, burdock, timjan, humle, nässlor, mint.

För normal hår - salvia, kamille.

Det är tillrådligt att tvätta torrt hår med schampo med lavendel, coltsfoot, jägare, oregano, björkblad, hummer, lindblommar.

Urval av eteriska oljor

Oljor ska matcha typen av hår.

För att stärka torr rekommenderas att lägga till följande oljor - kardborre, ricinus, apelsin, rosmarin, ros, jasmin, druvfrö. För fett, citron, grapefrukt, tea tree, ceder, bergamot tas.

komposition

Förbereda ett schampo hemma är inte särskilt svårt. Ett stort plus är att det inte tillför skadliga ingredienser, särskilt när man själv kokar. Låt oss ta en närmare titt på hur man gör ett fast schampo.

Recept nummer 1

Gör-det-själv-fast shampoo-tvålbaserad med örter och oljor bereds enligt följande:

 1. Beredning av infusionen: örter häll kokande vatten och insisterar om en halvtimme, filtrera genom en fin sil. Vissa experter rekommenderar kokande örter i ca 2 minuter, men samtidigt är vitaminerna förlorade. Buljonger kan inte filtrera, eftersom gräspartiklarna dekorerar tvål på egen väg.
 2. Termiska skyddsrätter tas, där en tvålbas placeras och smälts i ett vattenbad, är det möjligt i en mikrovågsugn.

Viktigt: var 30: e sekund, ta bort, mixa och kolla in fönstret för vad som händer.

 1. Utan kokning, lägg till andra ingredienser: en infusion av örter, eteriska oljor, glycerin. Värm lite under omröring av innehållet.
 2. Den erhållna blandningen bör hällas i silikonformar efter det att schamponet har svalnat. För bättre härdning är det bättre att placera i frysen i flera timmar.

Recept nummer 2

Detta recept är lämpligt för torrt hår, med splittrade ändar som har förlorat sin glans. Örter för honom är det önskvärt att välja hårtyp, men annars är allt på samma sätt:

 1. Ta en halv liter tvålbas, humlehopp och oregano - 1 tsk., Kanel och burdockolja - 1/2 tsk.
 2. Tvålbasen smälts i ett vattenbad.
 3. I en separat skål hälls oregano och hoppkeglar med varmt vatten, men lite så att blandningen liknar mush. Insistera ca 30 minuter och täcka innehållet med en handduk.
 4. Alla namngivna ingredienser är blandade.
 5. Innehållet hälles i silikonbehållare, kyles i flera timmar tills det är fullständigt härdat.

Recept nummer 3

Gör detta schampo utan mycket svårighet, nästan lika med föregående, skiljer sig endast i komposition. Håret visar sig mjuk, lysande, inte krävande applicering av balsam.

Lämplig för normalt och fettigt hår.

 1. Ta skyddskläder. Den innehåller 40 g alkali (natriumkososulfat).
 2. Sedan tillsättes nässlextrakt - 1 g, laurololja - 2 g, rosmarin extrakt - 5 g, kamillextrakt - 2 g, keratin - 1 g. Allt innehåll blandas noggrant med en plast eller en glasstång.
 3. Ställ in för att smälta i ett vattenbad tills det är smidigt.
 4. Efter att ha tagit ut, kyla lite och tillsätt de essentiella oljorna av rosmarin och citrongräs (var 5 droppar).
 5. Använd handskar, var noga med att knäda alla händer.
 6. I silikonformen lägger du fram den beredda blandningen, väl pressar ner med händerna.
 7. Därefter bildar innehållet på en sval plats för att stelna i en dag.

Låt oss nu ta en närmare titt på hur man använder ett fast schampo.

Grunderna i att använda fast hårschampo

Tvätta håret på ett sådant sätt skiljer sig från användningen av våra vanliga medel. Hårda schampon för hår rensar håret hårt, men det har inte mycket skum.

Först måste du gnugga shampoo i dina händer, som om du vill tvätta händerna. Applicera skummet på vått hår och gnid det noggrant i rötterna. För de som har långt hår är deras tips bättre att gnida med en bar. Det är tillrådligt att vänta ca 3 minuter för att schampon ska fungera som en balm. Då är det nödvändigt att tvätta det under rinnande vatten.

För att shampoo kan fungera länge måste det torkas och sätta i en torr tvålfat.

Verktyget rensar helt håret, det är inte nödvändigt att upprepa proceduren. Det märktes av dem som använde fasta schampon, att efter shampooing, med rätt val av ingredienser enligt hårtypen, blir de smutsiga och blir smutsiga mindre ofta.

Handgjord fast shampoo: funktioner och recept

Fast shampoo - en nyhet på marknaden för kosmetiska produkter. Han är ofta förvirrad med tvål. Det är sant att de liknar bara konsistens. Och syftet med dessa produkter är helt annorlunda. Detta verktyg innehåller många användbara ämnen som förbättrar lås och hårbotten. Dess kostnad är ganska hög. Det beror på komplexiteten i produktionen och naturliga ingredienser. En fast handgjord shampoo som du själv gör kan hjälpa till att spara pengar.

Fördelar och nackdelar

Nästan alla våra vanliga kosmetika innehåller natriumlaurylsulfat eller natriumlauretsulfat. Dessa är raffinerade produkter som kan ackumuleras i kroppen och orsakar allvarlig sjukdom. De läggs till tvättmedel för bra skumning. Surfaktanter gör ett utmärkt arbete med förorening men skadar hälsan.

Bristen på fasta schampon av dessa aggressiva kemikalier gör dem helt säkra. För deras framställning används vanligtvis en tvålbas, natriumkososulfat (alkali) och barntvål.

Andra fördelar med denna produkt är:

 • kvalitetskontroll av ingredienser - du bestämmer vad du ska göra shampoo från;
 • inga sulfater, parabener, färgämnen, syntetiska dofter etc.;
 • Möjligheten att montera komponenter som passar din hårtyp
 • förbättrad effekt från applikationen;
 • användarvänlighet;
 • förmågan att ge staplarna en mängd olika färger och former;
 • ekonomi.

Trots alla fördelar finns det sådana produkter och vissa nackdelar. Först av allt - det kostar: ekonomisk och tillfällig. Komponenter kommer att bli dyra om du köper dem på apotek eller en välrenommerad butik. Du måste också tilldela tid att förbereda verktyget.

Denna nackdel kompenserar för den långsiktiga användningen av schampot. Medellång hår kan tvättas i en stapel i 2-4 månader.

Vid den första applikationen ser du att skummet bildas mycket mindre än vid användning av konventionella medel. Det tvättar dock strängar och hård hård schampo inte värre. Du behöver bara vänja sig till den ovanliga konsistensen.

Komponentval

För att känna dig som en riktig mästare, gör en användbar tvål, måste du veta hur man väljer komponenter. För att göra detta måste du ta reda på vilken typ av hår du har.

Grunden kan vara annorlunda. Det viktigaste är att det inte finns några kemiska komponenter i den. Men ytterligare ämnen som har hälsoeffekter bör ordnas mycket noggrant.

Förbered en bar shampoo du kan av dessa ingredienser:

 • baser (150 g);
 • medicinska örter (1-2 matskedar av torra råvaror);
 • basoljor (1 tsk.);
 • eteriska oljor (5-15 droppar).

Om så önskas kan kompositionen berikas med glycerin, silikoner, vitaminer, panthenol och andra komponenter som är användbara för håret. Köp dem bara på apotek.

foundation

Grunden är ansvarig för agens hårdhet. Hennes schampo mest. Därför måste valet göras noggrant. Det rekommenderas att köpa högkvalitativa ekologiska produkter i ett apotek. De är luktfria och färglösa.

Erkänna användbar produkt kan vara efter tillverkningsdatum och hållbarhetstid. Föredragen som har producerats nyligen. Om etiketten anger att det är tillåtet att lagra i högst ett år, är det troligtvis inga skadliga konserveringsmedel i kompositionen.

Några ersätter bas med glycerin, baby eller hushållssepa. Det är bättre att vägra de två sista alternativen. De kan innehålla aggressiva ämnen.

örter

Herbal decoction är den aktiva komponenten i schampot. Med otvetydigt val kan det väl förstöra strängarnas utseende. För att få maximal nytta av växter behöver du väl välja dem för din hårstyp.

Calendula, burdock, humle, nässla, mynta och timjan hjälper till att ta bort irriterande oljig glans. Noggrann vård för normala lockar kommer att ge salvia och kamille. Det är möjligt att dricka torra strängar med fukt, med hjälp av coltsfoot, St John's wort, oregano, lavendel, lindblommor och humlekottar.

Den mest effektiva infusionen för varje tjej kommer att vara individuell. När allt är gjort är det med hänsyn till de specifika egenskaperna hos hårbotten och håret.

oljor

Estrar och basoljor väljs också efter hårtyperna. De har en extra effekt på håret: stoppa förlusten, stärka rötterna, främja snabb tillväxt, närma folliklarna etc.

Välj komponenter, med hänsyn till tillståndet och dina behov. Om de blir för smutsiga och feta för snabbt, var uppmärksam på oljorna av tea tree, bergamot, grapefrukt, citron och cederträ.

Behöver du göra torra tips mer livliga och fjädrande? Castorolja, burdock, jasmin, apelsin, rosmarinolja, liksom rosor och druvfrö hjälper dig.

Matlagningsmetod

Gör shampoo själv hemma är ganska enkelt. För detta behöver du kvalitetskomponenter. Det är bättre att köpa dem på apotek eller i butiker som specialiserar sig på försäljning av ekologiska varor.

Tvåltillverkning kräver eldfasta behållare. Det måste vara icke-metalliskt - under oxidation kommer de aktiva substanserna att förlora fördelaktiga egenskaper. Du kan hälla den färdiga produkten i speciella silikonformar eller tvålfat.

Steg för steg matlagningsinstruktioner ser så här ut:

 1. Tillagning av örtinfusion. Om så önskas kan den bytas ut med avkodning. För att göra detta, häll gräs med kokande vatten och lämna i en halvtimme. Stam genom gasväv eller sik. Om du vill avkoka, efter att ha blandat vatten med torra råvaror, koka kompositionen i 2 minuter över låg värme. Med denna metod kan du snabbt få den nödvändiga ingrediensen för schampo, men kommer att döda många användbara komponenter av växter.
 2. Gnugga basen på en rivare, sätt den i en värmebeständig maträtt och skicka den i ett mikrovågsugn eller vattenbad, värm till en temperatur på 30-35 ° C.
 3. Utan att koka basen introducerar vi en infusion av örter och basoljor. Det är önskvärt att temperaturen hos alla komponenter är ungefär densamma. Blanda väl.
 4. Vi lägger till etrar i slutet, då de snabbt förångas.
 5. Blanda kompositionen och piska det med en visp.
 6. Häll den färdiga tvålen i formen och låt den vara helt fryst. Du kan påskynda processen genom att placera dem i frysen.
 7. Efter att ha tagit bort medel från formuläret väntar vi på fullständig härdning. Det tar ungefär 12 timmar.

Recept för fast shampoo bas

Gör ett högkvalitativt fast schampo som passar ditt hår, hemma blir lätt. Vi har samlat de mest effektiva kompositionerna som inte bara effektivt rengör hårbotten och krullarna från föroreningar, utan också läka dem.

Konsumenterna säger att med rätt urval av komponenter börjar håret bli mindre smutsigt. De blir mer smidiga, fjädrande och glänsande, upphör att falla ut.

Tänk på, med hjälp av vilka kompositioner det är möjligt att uppnå sådana resultat.

Förstärkning och skydd

Detta recept hjälper flickor att stärka rötterna och sluta håravfall. Dessutom möjliggör ett sådant fast schampo styling.

Vi tar 40 g natriumkokosulfatflis, 5 g rosmarinhydrolat, 1 g nätd extrakt, 2 droppar kamillextrakt, 2 g laurolja, 4 droppar keratin, 2 droppar kosmetisk silikon. Blanda komponenterna väl och sätt i ett vattenbad.

Efter att sammansättningen förvärvat konsistensen av tjock gruel, tillsätt 5 droppar eteriska oljor av citron och rosmarin. Rör om med en träpinne och ta sedan bort från badet. Ytterligare knåd kommer att behöva händer. Glöm inte att bära handskar.

Vi skickar plastmassa i formar och lämnar frysning i 2 timmar. Därefter avlägsnas och låt torka i 1-2 dagar.

Moisturize Dry Ends

Om håret förlorar sken och tipsen börjar exfoliate, bör du omedelbart förbereda det här verktyget. Det kommer att återställa hårstrukturen och andas in i dem.

Till att börja med smälter vi en tvålbas i ett vattenbad. Blanda i en separat skål torkade oregano och hoppkeglar, häll kokande vatten och smutsa in. Anslut innehållet i två kokkärl. Tillsätt sedan i blandningen i en halv tesked kanel och burdockolja.

Häll kompositionen i formen och låt den torka i flera timmar. Efter extraktion, ge fullständigt frysning. Det tar 24 timmar.

Sken och mjukhet

Om du är för lat för att använda balsam varje gång du tvätter håret, kommer denna lösning att vara perfekt för dig. Det släpper ut trådarna, gör dem elastiska, lätta och mjuka.

För det första skyddar vi ögon och luftvägar, vilket krävs av säkerhetsreglerna vid arbete med alkali. Mät ut 14,23 g natriumhydroxid och häll det försiktigt i ett glas isvatten. Vi lägger undan - i det kommer det att finnas en reaktion med värmeutsläpp.

Vi smälter 40 g kokosnöt och olivolja i ett vattenbad, samt 10 g ricinolja och vetekorolja. När temperaturen hos den alkaliska lösningen når 37 ° C, introducerar vi den genom en sikta i oljan. Tja kompositionen med en mixer. Till sist lägger du till 5 droppar tea tree ether.

Häll produkten i former och lämna den på ett varmt ställe under papperet för att passera gelsteget. Efter en dag, ta bort papperet och vänta 12 timmar tills shampooet härdar. Ta bort det från formen och förvara det på ett torrt ställe.

Applikationsfunktioner

Metoden att använda torra schampon skiljer sig från användningen av flytande kosmetika. Eftersom produkten är fast, bör den inte appliceras direkt på håret.

Först fuktar locken med mycket vatten. Vrid sedan baren i händerna flera gånger, som om du vill tvätta dem. Efter det att skummet bildats, applicera det på huden. Massera kompositionen över hela hårbotten och resterna - längs längden. Vänta 2-4 minuter för att komponenterna ska fungera. Skölj med rinnande vatten.

Oftast är en tvål tillräcklig för att helt avlägsna smuts och fett. Efter tvättning är det önskvärt att använda luftkonditionering.

Låt oss sammanfatta

Torrt schampo är ganska dyrt men högkvalitativ och helt säker produkt. Om du själv vill kontrollera dess sammansättning, förbereda dig själv bättre. Genom att välja ingredienser som har helande egenskaper kan du vända varje schampo till en helande session.

Experimentera med ingredienserna, välj en kvalitetsbas och njut av den metamorfos som kommer att uppstå med ditt hår.

Fast shampoo

Har du hört talas om massivt schampo? Eller kanske hört, men har inte försökt? Jag rekommenderar starkt att du försöker laga det själv, särskilt eftersom det inte är något svårt med det. Om det inte finns någon önskan att laga mat, kan du köpa sådant schampo i många nätbutiker.

Jag ska genast säga att det kanske inte passar alla (som något botemedel). Men för att förstå detta måste du försöka. Förväxla inte fast shampoo med tvål: den andra har en mycket stark alkalisk miljö, medan det fasta schampot har en svag alkalisk miljö vilket gör den idealisk för hår.

För dem som inte är bekant med denna tvål, råder jag dig att läsa om det och, om möjligt, köpa en själv. Efter att ha använt det tror jag inte längre att du ska använda vanligt köpt tvål, särskilt eftersom du kan använda den för att förbereda många användbara produkter, från och med schampon och sluta med olika tvättmedel för disk.

I slutet av artikeln gav jag inte en väldigt positiv recension så att du kunde fatta rätt beslut.

Hur man gör ett fast schampo hemma

Shampoo tvål eller hård schampo är inte särskilt svårt att förbereda. Vi kommer att göra det ur en inhemsk tvålbas som är speciellt utformad för detta ändamål (fråga i nätbutiken, och du kommer bli tillsatt omedelbart). Denna bas är tillverkad av naturliga komponenter av vegetabiliskt ursprung, består av ämnen som framställs av kokosnötolja, som utför funktionen luftkonditionering och antistatisk.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Först måste du veta egenskaperna hos olika komponenter, från vilka vi kommer att skapa schampo.

lera

 • Grön lera tar bort mjäll
 • Blå rensar håret väl, hjälper till att stoppa förlusten, stärker;
 • gul lera gör håret glänsande, silkeslen och eliminerar mjäll
 • röd löser problemet med fet hår; grå stärker delade ändar och fuktar hår
 • vit lera förhindrar håravfall, gör dem tjockare.

Färglös henna har astringent, rengörande och desinficerande egenskaper, stärker håret, närmar sig hårsäckar, förbättrar deras struktur. Men vi måste komma ihåg att henna, även färglös, kan ändra färgen på blont hår och kemiska färgämnen på hår som tvättas med henna kan uppträda helt oväntat.

gurkmeja

Gurkmeja är ett välkänt kryddor. Men det är också vanligt att ta hand om hårbotten. Om du vill bli ägare av tjockt, glänsande hår, sätt gurkmeja till schampo såpe. Men glöm inte att hon är ett färgämne!

Skötseloljor

 • när mjäll visas oljeledare, kardborre, cederträ, honom, olivolja;
 • för reglering av talgkörtlarna - jojoba, sesam;
 • med håravfall - jojoba, burdock, sesam, cederträ, vetegroddar;
 • för att stärka håret - sojabönor, kokosnöt, valnöt, senapsfrö, shea, castor, avokado, majs, persika, havtorn, hampa.

Eteriska oljor

 • för fettigt hår, rosmarin, bergamot, grapefrukt, citron, tea tree, eucalyptus, clary salvia, cypress, yarrow är bäst;
 • för torrt hår - vild morot, pelargon, lavendel, ylang-ylang, persilja;
 • för normalt hår - vild morot, pelargon, lavendel, citron, persilja.
 • mjäll - sandelträ, bergamot, lavendel, tea tree, geranium, basilika, cypress, eucalyptus, patchouli, pepparmynta, salvia, timjan;
 • för att förbättra hårväxten - enbär, ylang-ylang, citronmelé, kryddnejlika, gran, kanel;
 • för reglering av talgkörtlarna - grapefrukt, citron, bergamot, patchouli, eukalyptus;
 • med håravfall - basilika, pelargon, ingefära, Atlas cedar, clary salvia, cypress, rökelse, vinrör, salvia, rosmarin, timjan;
 • med klåda - pepparmynta. För att inte göra någon skada, glöm inte att se kontraindikationerna i anteckningarna till essentiell olja.

örter

För att berika basen, lägg till jordpulverade örter till det vid smältningssteget.

 • för hårväxt - kalamusrot, aloe, björkblad, nässla, burdock;
 • för att stärka håret - coltsfoot, ivy, timjan, calendula, gran;
 • från fallout - lime blomma, plantain, oregano, salvia blad, kamille.
 • För oljigt hår - kalendula blommor, johannesört, nässla, coltsfoot, horsetail, lindfärg, kummin, eucalyptus, rosmarin, salvia, kamille (för rättvis hår), vinrör, växtfågel;
 • för torrt hår - coltsfoot, timjan, kamomill;
 • för normalt hår - kolfot, kamomill. Välj din personlighet.

Flera recept kompositioner schampo tvål (per 100 g bas)

 • För oljigt hår (anti-mjäll)

I processen att smälta tvålbasen, tillsätt 2 tsk krossade näsblad.

 1. Grön lera - 3 tsk.
 2. Olja honom - 1 tesked.
 3. Eteriska oljor: rosmarin (15 droppar), lavendel (10 droppar), grapefrukt (12 droppar).
 • För hårväxt

Vid smältning av tvålbasen, tillsätt 2 tsk krossade salviablad.

 1. Färglös Henna - 3 msk. sked.
 2. Kockolja - 1 tsk.
 3. Eteriska oljor: patchouli (5 droppar), ylang-ylang (10 droppar), ingefära (15 droppar).
 • För hår utsatta för snabb förorening

Vid smältning av tvålbasen, tillsätt 2 tsk krossade kamilleblommor.

 1. Lera röd - 3 tsk.
 2. Gurkmeja - 1 tsk.
 3. Eteriska oljor: citron (5 droppar), patchouli (3 droppar), lavendel (10 droppar), ylang-ylang (10 droppar).
 • För torrt hår

I processen att smälta tvålbasen, lägg till 2 tsk krossade löv av en coltsfoot eller kamilleblommor.

 1. Gul Clay 0 3 tsk.
 2. Gurkmeja - 1 tsk.
 3. Castorolja - 1 tsk.
 4. Eteriska oljor: lavendel (10 droppar), ylang-ylang (7 droppar), geranium (8 droppar).

Eteriska oljor mot mjäll: sandelträ (8 droppar), lavendel (10 droppar), tea tree (12 droppar).

Firande fast shampoo gör det själv

Inte så länge sedan, jag delade med dig resultaten av mitt första experiment när det gäller att förbereda shampoo med egna händer. I mer än en månad fortsatte jag att arbeta i den här riktningen: prova nya ingredienser, laga schampon med andra recept och test självklart allt på mitt hår. Resultatet av att använda naturliga, självgjorda schampon gjorde mig väldigt glad - hårets tillstånd förbättrades väsentligt betydligt.

Även om jag med rättvisa vill säga att jag inte var vant vid sådan schampo omedelbart. I början verkade mitt hår hårt och tungt, men jag anpassade mig gradvis, och mitt hår anpassades också. Men den andra dagen såg jag försäljningen av ekologiskt schampo (dess sammansättning svarade nästan på namnet och var behagligt annorlunda än de mest sålda schamponerna) och bestämde mig för att prova det. Efter den första användningen kände jag en påtaglig skillnad och insåg att jag var tvungen att snabbt återvända till mitt hemlagade schampo. Och sedan hans utbud var över bestämde jag mig för att utföra ett nytt experiment och inte göra en fast, men fast schampo från Castilian-tvål.

För att göra vårt sola schampo behöver vi:

 1. 50g. Castilian tvål;
 2. 50 gr. vatten;
 3. 1 tsk burdock olja;
 4. 1 tsk honung;
 5. 5 droppar essentiell olja av ylang-ylang;
 6. 5 droppar keratin;
 7. 5 droppar silkeprotein.

Castilipåpa, galler, tillsätt vatten till det och smälta det på ångbad eller i en mikrovågsugn, och du bör se till att den inte kokar. Därefter tillsätt burkolja och honung, blanda noggrant. Berik sedan det med eterisk olja, keratin och silkeproteiner, blanda igen. Häll massan i en mögel på förhand och behandlad med alkohol. Vi lämnar för att slutföra stelningen under ca 1 timme. Därefter måste vårt schampo avlägsnas från formarna och läggas på ett torrt ställe för att torka i 1-2 dagar. Efter denna tid kan schampon användas. Om du har gjort det för framtiden, ska du lagra schampo, ha förpackat i en matvinda på den torra, svala platsen.

Varför bestämde jag mig för att göra shampoo med bara sådana komponenter?

 • För det första har Castilian tvål-grönsakssåpe en helt naturlig komposition, därför är det en utmärkt grund för organiska schampon.
 • För det andra har burdockolja en positiv effekt på hårbotten, förbättrar blodcirkulationen, lugnar, lindrar klåda, irritation och återställer lipids balans. Också stärker denna olja hårsäckarna, vilket förhindrar och förhindrar håravfall, normaliserar sin struktur och ger dem en naturlig glans och elasticitet.
 • För det tredje är honung oumbärlig för kvalitetshårvård. Det närmar hårsäckarna, toner och lugnar hårbotten, mjukar, stärker, vitaminer och skyddar håret, återställer sin struktur. I mer detaljer om fördelarna med honung för hår skrev jag här.
 • För det fjärde är den essentiella oljan ylang-ylang perfekt för läkning och förbättring av hårets kvalitet, nämligen att kämpa med splittrade ändar och sprött hår, eliminerar hårdhet och klåda i hårbotten.
 • För det femte är keratin och silkeproteiner substanser som hjälper visuellt att förbättra utseendet på håret, gör dem glänsande, jämn och lättsam. Dessa ingredienser för hemlagad kosmetika ägnade jag en separat artikel i hans blogg. Så här kommer jag inte att bo på sina egenskaper. Vem bryr sig - om keratin kan här läsas och silkeproteiner här.

Jag hoppas att mitt recept är användbart för dig och tycker om det. Och har försökt att göra ett naturligt schampo med egna händer, du kommer att uppskatta det och, som jag, vill du inte återvända till den köpta. Var vacker!

Feedback om hårda hår shampoos

Jag har länge hört talas om sola schampon (inte att förväxlas med torrt pulver), men under lång tid vågade jag inte prova dem. Det visar sig inte förgäves. De passade mig inte alls.

Till att börja med gör jag en bokning att jag i denna artikel bara talar om min erfarenhet med sola schampon. Det här är inte anti-reklam, men bara en beskrivning av det faktum att de används. Därför kommer jag inte ens att ange vilka märken jag använde (det fanns flera av dem). Beskriv bara ditt hårs reaktion på denna kosmetiska.

Några av mina vänner, liksom min man, kom upp med dessa medel. Jag lyckades inte följa ett tydligt mönster till vilka dessa schampon är lämpliga och vem som inte är. Om bara på grund av kompositionerna är de väldigt olika. Till exempel innehåller fasta Lush shampoos sulfater, andra märken använder förtvålen förtvålning av vegetabiliska oljor som ytaktivt medel (se nedan).

Men jag vill fortfarande varna dem som inte vet om de möjliga konsekvenserna. Eftersom jag är mycket ledsen att ingen varnade mig om ett möjligt resultat.

Kort om solida schampon

Formellt kan allt som säljs under namnet "Solid Shampoo" delas in i två typer:

 • schampo-tvål (som ett ytaktivt medel, dvs en rengöringskomponent, används en förtvålad fraktion av feta oljor)
 • Hård schampo korrekt (en sorts sulfat används som ytaktivt medel).

I det här fallet kommer vi att fokusera på det första verktyget, d.v.s. om shampoo-tvål (även om det fanns ett "Solid Shampoo" -märke). Och för detta ändamål kommer vi att bo lite mer på rengöringsmedlet - förtvållade oljor.

Tvätta oljan med alkali. Det anses att alkalin i sig inte är närvarande i kompositionen men endast deltar i skapandet av förtvålen fraktion. Jag är inte en kemist, och jag kan inte kommentera denna punkt. Men jag var mycket generad av det faktum att efter att ha använt mina fasta schampon rekommenderas att skölja mitt hår med vatten med tillsats av citronsaft eller äppelcidervinäger. Med andra ord krävs surgjort vatten, vilket, vilket är känt, är nödvändigt för att neutralisera den alkaliska reaktionen. Många hävdar att utan en sur miljö är schampo från håret i allmänhet inte helt tvättat av.

Vissa sköljer inte håret efter fasta schampon i allmänhet. Någon använder de vanligaste balsamsköljningarna eller kosmetiska maskerna. Det beror på håret och kvaliteten på schamponerna.

Fördelar med fasta hårschampon

 • Man tror att det är i fast tillstånd att de naturliga tillsatsämnenas fördelaktiga egenskaper är bättre bevarade. Mindre konserveringsmedel används i dessa schampon, som i fasta produkter är risken för multiplikation av bakterier mycket mindre. De föredrar mest flytande medium.
 • Fast shampoo är väldigt bekvämt att ta med dig på en resa! Han kommer inte att spillas i påsen och fläckar inte saker. Det väger bokstavligen 40 - 80 gram. Samtidigt räcker det i mycket lång tid.

Känslor på håret under och efter tvätt

Tja, först, några ovanliga applikationer. Jag var rädd att schampon skulle skumma dåligt, det skulle ta mycket lång tid att tvätta, och skummet skulle inte vara lika stabilt som från flytande schampon. Mina schampon skummade mycket bra, skummet var utmärkt. Det enda, det är svårare att fördela genom håret än flytande schampo.

Faktum är att denna positiva erfarenhet slutade. Shampoo är inte särskilt bekvämt att använda. Applicera det märkbart längre och svårare än flytande.

Utan vana brukade jag bara tvätta hårets rotdel. Särskilt om du anser att sådana schampon kan torka hår, var jag rädd att distribuera dem över hela längden. Redan vid tvättens tid verkade håret på något sätt tufft. Jag kände mig

generellt för första gången på flera år. Naturligtvis, för förebyggande, applicerade jag en liten mask (ljus, utan silikon, som jag hade använt vid den tiden i en månad). Jag torkade mitt hår med en handduk, satte på mina kläder. De torkade mig istället för de föreskrivna 4 timmarna hela dagen. Och det var en känsla att de inte torkade ut helt. Mer eller mindre rent hår förblev bara vid rötterna (och denna renlighet varade bara fram till nästa morgon). Vidare längs längden var de som utsmyckade med klester eller vax. dvs klibbig, tråkig, fet. Inte bara lämnade utseendet mycket att önska. De var fortfarande nästan omöjliga att kamma. För detta kom endast benkam. Men även med honom föll håret nådigt, och kammen var täckt med någon slags otrevlig gråhaltig massa. Detta torkades av med alkoholtorkar.

Nästa dag bestämde jag mig för att skumma hela håret helt med ett annat schampo. Det var inte där. De känner sig även feta. Som om håret inte tvättades, men smedde med något klibbigt. Jag insåg att den här gången är fallet väldigt dåligt. Hon tvättade dem med sin vanliga Marin Grace (han gör ett utmärkt jobb även med mycket feta oljor). Nästan ingen effekt.

Jag var tvungen att tvätta mitt hår med schampo djuprengöring Schwarzkopf Hair Hårbotten Djuprengöring. Den här gången var jag rädd för att lägga något på mitt huvud, jag lämnade allt som det är. Förresten, till Schwarzkopfs kredit, håret efter det inte torkade ut, förblev normalt, inte trasslat och inte fluffat. Mycket bra schampo!

Ett par dagar senare återupptog jag experimentet. Den här gången bestämde jag mig för att jag inte skulle smita något extra, mitt hår var väl rengjort från alla "extra" komponenter med hjälp av djuprengöring, så det finns inget att vara rädd för. Jag började tvätta mitt hår med ett annat hårt schampo (för torrt hår med em um ylang-ylang). Han vägrade att skumma i mitt hår i princip, men han återvände en känsla av greasiness och styvhet samtidigt. Jag bestämde mig för att jag hade nog, tvättat mitt huvud 2 gånger! Schwarzkopf shampoo djuprengöring, men den här gången klarade han inte alls. Håret var fortfarande klibbigt. Efter denna tredje gången slutade jag experimenten med fasta schampon. Och knappt någon kommer någonsin att övertyga mig om att förnya dem.

Många hävdar att detta är hur håret reagerar på övergången från sulfatschampon till icke-sulfatprodukter. Att det är normalt och ska gå över 2-3 veckor. Jag kommer inte att argumentera. Men personligen tycker jag att det är helt ointressant att leva med fet och smutsigt hår i 2 veckor och dra ut mycket hår under den här tiden.

Dessutom är faktumet oklart, men varför andra icke-sulfatprodukter som jag försökte i överflöd aldrig ledde till något sådant. Absolut naturlig jujube, shikakai, rasul lera, brahmi (brami), organiskt schampo från Padma Organic, marockansk tvål Clay Planeta Organica tvättade helt mitt hår och en positiv effekt på dem.

Andra säger att det är omöjligt att skölja håret efter en fast schampo, om du inte sköljer den med vatten med ättika eller citronsaft. För att vara ärlig, verkar det helt obehagligt och onödigt. Varje gång innan du tvättar, röra med förberedelsen av surgjort vatten, skölj sedan håret i ett handfat, och det kommer att ta lång tid att skölja dem manuellt. Jag ser inte punkten, om vi anser att nu kan du köpa en mängd bra tvätt- och konditioneringsmedel med utmärkt komposition och god effekt.

Fast shampoo: matlagning hemma

Fördelarna med fast shampoo

Fast shampoo innehåller inte vatten och konserveringsmedel. Huvudkomponenterna i denna produkt är oljor, vitaminer, natriumsalter, fettsyror. På grund av denna unika sammansättning förstör inte fast shampoo hårstruktur, överdriver inte huvudets hud. Dess huvudegenskaper är: näring, hydratisering, restaurering, förstärkning och accelererande tillväxt. Vad behövs för det frodiga hårhåret som Hollywoods stjärnor?

Naturligtvis är den huvudsakliga fördelen med ett fast schampo i motsats till ett flytande schampo dess ekonomi, eftersom det är mer koncentrerat på grund av brist på vatten i kompositionen. Också särskild uppmärksamhet på detta verktyg bör betalas till resenärer - det är lätt att transportera, håret kräver mindre tvätt. Dessutom ser håret mycket bättre ut, lätt att kamma och inte elektrifieras. Och denna effekt uppnås endast när du använder ett fast schampo. Inga extra masker, balm och balsam krävs helt enkelt - spara på ansiktet.

Det är ganska enkelt att använda fast schampo - våt huvudet och tvål det med en bit av denna kosmetiska produkt för att bilda ett rikt skum, massera din hårbotten och tvätta den med vatten.

Framställning av fast schampo hemma

En annan fördel med ett fast schampo är att det kan förberedas självständigt hemma. För att göra detta behöver du: en tvålbas (du kan köpa den i butiken för kreativitet eller tvåltillverkning, glycerin (önskvärt men inte närvarande i alla recept), växtbaserade extrakt, eteriska oljor, aromatiska tillsatser.

Låt alla ovanstående ingredienser du är redo, då kan du börja den spännande processen att förbereda fast schampo hemma.

Börja med ett avkok av örter. Det finns flera alternativ för dess förberedelse:

 1. En matsked av samlingen hälls med en halv kopp kokande vatten, täckt med en handduk och infunderas i en timme.
 2. Två matskedar av en torr blandning av örter hälls med kokande vatten och kokas i ett vattenbad i 15 minuter och filtreras därefter.

Det första alternativet är naturligtvis enklare att genomföra, men i det andra fallet är avkoket mer mättat och koncentrerat. Så valet är ditt.

Därefter fortsätt direkt till beredningen av fast schampo: tvålbasen måste smältas i ett vattenbad, efter det att dess fullständiga upplösning lägger till den resulterande massan växtdekok, glycerin och eteriska oljor. Blanda allt bra, laga i ett par minuter, vilket inte tillåter kokning.

Häll den färdiga kompositionen i en silikonform och svalna vid rumstemperatur och placera den i frysen tills den är helt inställd. Hemlagad fast shampoo klar!

Recept och matlagning tricks hemlagad fast schampo

För att återställa hårväxten (i detta recept kan du själv göra en tvålbas).

Du behöver följande ingredienser:

 • 400 gram kokosnöt och samma mängd olivolja;
 • 100 gram ricinolja och vetegrodolja;
 • 150 gram alkali;
 • 370 ml destillerat vatten;
 • några droppar av någon essentiell olja (till din smak).

Vi går direkt till beredningen: vi tar destillerat vatten, försiktigt tillsätt alkali till det (inte vice versa), blanda noggrant tills alkali är helt upplöst i vatten. Den resulterande lösningen ska svalna till en temperatur på 35-36 grader, det är bättre att övervaka ändringen med en termometer.

Vidare placeras alla oljor som anges i receptet i en emaljskål och smälts på spisen. Efter den resulterande blandningen bör också svalna och nå en temperatur av 35-36 grader. När temperaturen hos alkali och eteriska oljor är lika, kan de blandas (häll den alkaliska lösningen i den smörjda och inte vice versa). Rör om tills blandningen är tjockare. Nu kan du hälla den i burkar, täcka med lock, linda i en handduk och lämna i 16-18 timmar.

Efter den angivna tiden avlägsnas handduken och täcken och shampooet är öppet i ca 12-14 timmar. Förberedelsen är fullständig.

För att ge jämnhet och förbättra hårväxten.

För schampo behöver:

 • 500 gram tvålbas;
 • 5 gram torr burdock och samma mängd torr extrakt
 • en halv tesked kanel och ricinolja (burdock) olja;
 • halv matsked kosmetisk parfym (tillval).

Smälta tvålbasen. I en separat behållare, blanda torra örttextrakt med en liten mängd vatten så att blandningen liknar en viskös gröt, lägg den till tvålbasen, och ricinolja och kosmetisk parfym skickas där. Allt detta blandas återigen och hälls i former där det förblir tills fullständig stelning.

För glans och lätt hårljus.

Det här receptet är inte särskilt vanligt, eftersom redan kända ingredienser, till exempel 40 gram tvålbas, 3 droppar kamomill och nässlextrakt, eteriska oljor av citron och rosmarin, 5 droppar laurolja, tillsätt 1 gram keratin, ett halvt gram kosmetisk silikon och 5 gram Rosemary hydrolata (blommigt vatten).

Som vanligt behöver du först smälta tvålbasen och sedan lägga till alla dessa ingredienser, förutom eteriska oljor. Sätt blandningen i ett kallt vattenbad, vänta på kokande vatten, håll i ett kokande bad i 5 minuter och ta bort.

Utan att låta kompositionen svalna, knäda den med handsken, tillsätt eteriska oljor, vägra, sätt i form och skicka till kylskåpet i en halvtimme. Efter att vi har tagit innehållet ur formen och lämnar rumstemperaturen tills den är helt torr.

Lätt att förbereda fast schampo mot splittrade ändar.

Detta recept är verkligen extremt enkelt, för att förbereda denna schampo behöver 3 ingredienser:

 • tvålbas (100 gram);
 • broccoliolja (3 gram);
 • 10 droppar vitlök eterisk olja.

Som i tidigare recept måste du först smälta tvålbasen, häll i broccoliolja och kryddnejlika, blanda, häll i mögel, vänta på fullständig torkning och användas.

Med henna.

Sammansättningen av detta schampo innefattar:

 • 50 gram tvålbas;
 • 50 gram grönt te;
 • 2 teskedar färglös henna;
 • 1 tsk castor (burdock) olja.

Därefter agerar vi enligt de redan kända instruktionerna: dränka tvålbasen, tillsätt de övriga ingredienserna, blanda väl, häll i mögel, vänta på fullständig torkning vid rumstemperatur.

Man kan dra slutsatsen att fast shampoo är en av de bästa hårvårdsprodukterna som någonsin gjorts. Och den största fördelen ligger i det faktum att det kan tillverkas med egna händer och välja den komposition som är idealisk för dig. Skapa själv något unikt och överraskande effektivt.

Shampoo hemma

De fördelar som gör-det-själv-hemlagad schampo är förstås i ingredienserna. Attraktiva bubblor av schampon som säljs i köpcentra innehåller inte alltid användbara kosmetiska produkter. För att vara säker på vad vår hårrengöring består av kommer vi att göra en självhäftande schampo, naturlig i komposition.

Hur man gör shampoo gör det själv

Shampoo med egna händer kan förberedas med olika recept och råvaror. Beroende på komponenterna gör de sina egna schampon från början, med hjälp av oljor och alkali. Förbered även schamponet med egna händer med de nödvändiga ingredienserna:

 • från tvålbas
 • från baby tvål
 • från tvätttvål
 • från ytaktivt ämne
 • baserad på växtbaserade avkok

Intressant är att shampoo inte nödvändigtvis är flytande. Numera är shampoo tvål eller fast handgjord schampo återigen populär. Vi erbjuder recept på flera typer av kosmetiska produkter för att tvätta håret i den här artikeln för att räkna ut tillsammans hur man gör shampoo med egna händer.

Shampoo gör det själv från basen

Det är ett nöje att arbeta med en flytande tvålbas. Det är tillräckligt att tillsätta basoljor till det, för att berika det med eteriska oljor och det visar sig användbart naturligt schampo utifrån handarbetet.

ingredienser:

 • 100 ml - basen av Shampoo basiska organiska ingredienser
 • 1,5 ml - jojobaolja
 • 1,5 ml - ricinolja
 • 5 cap. - rosmarin eterisk olja
 • 5 cap. - Enbärolja
 • 5 cap. - eterisk olja av tall

Shampoo hemma

 1. Mät ut 100 ml flytande tvålbas.
 2. Värm basen till 30-35 grader Celsius i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn.
 3. Mät ut önskad mängd olja och värm den också.
 4. Häll oljan i en tvålvätskebaserad bas (helst var temperaturen hos basen och oljan ungefär densamma).
 5. Vi droppar valda eteriska oljor och blandar väl eller skakar.
 6. Häll det färdiga schamponet med egna händer från basen till en torrflaska av lämplig storlek genom en tratt.
 7. Vi använder genast.

resultat:

Utvalda för shampoo-basen för 70% består av organiska komponenter. Basen anpassar sig perfekt för vård av vilken typ av hår som helst, beroende på de tillsatta komponenterna. I detta fall användes omsorgsoljor och eteriska oljor för att förhindra mjäll och främja hårväxt.

Handgjord fast shampoo

Shampoo-tvål beredas på flera sätt, varav en är baserad på natriumaktivt natriumkososulfat.

ingredienser:

 • 40 g - natriumkoksulfat (fast shampoobas)
 • 1 g - nässlextrakt
 • 1-2 kap. - kamillextrakt
 • 2 g - laurelolja
 • 5 g - rosmarin hydrolat
 • 4 cap. - keratin
 • 2 keps. - kosmetisk silikon (fenyltrimetikon)
 • 5 cap. - rosmarin eterisk olja
 • 5 cap. - essentiell olja av citrongräs

Hård schampo recept

 1. Vi mäter kokosulfat, om så önskas, kan krossas i en murbruk i små partiklar.
 2. Mät ut med en pipett och tillsätt 5 g rosmarinhydrolat, vilket har en stor effekt på hårväxten.
 3. Tillsätt 1 g nötkött extrakt, som på grund av den koncentrerade gröna färgen något färgar shampoo.
 4. Vi lägger till 1-2 droppar kamille extrakt, vilket kommer att mjukna hårbotten och förhindra mjäll.
 5. Tillsätt 2 g laurololja, perfekt för oljigt hår.
 6. Nästa steg är att introducera de aktiva ingredienserna - keratin och kosmetisk silikon (mjukna hår och lätta styling).
 7. Blanda alla ingredienser och skicka till vattenbadet.
 8. Det visar sig i form av en tjock gruel, vi lägger till 5 droppar rosmarin och citrongräs eteriska oljor.
 9. Basen fryser ganska snabbt, knådar det bra först med en pinne och sedan med handskar.
 10. Plastbasen läggs ut i en form, välpressad och sprids över hela ytan.
 11. Låt frysa i några timmar.
 12. Avlägsna från formen och låt den torka i ytterligare 24-48 timmar.

Massivt hårschampo

Torrt schampo, som har en massa användbara egenskaper, utmärkt skumning och behagligt luktande, är oumbärlig för resor och hemma. Efter användning, försök att torka resterande bit. Denna storlek av shampoo tvål varar i två månader med en genomsnittlig hårlängd.

Omsorg hård schampo gör det själv från början

ingredienser:

 • 40 g - kokosnötolja
 • 40 g - olivolja
 • 10 g - vetegroddolja
 • 10 g - ricinolja
 • 14,23 g alkalisk NaOH
 • 33 g - vatten
 • 5 cap. - Trädolja eterisk olja

Steg för steg instruktioner:

 1. Observera säkerhetsåtgärderna vid arbete med alkali. Vi förbereder alla ingredienser, tallrikar och mögel för 150 g tvål, stäng ansiktet med glasögon och andningsskydd, bär handskar på våra händer.
 2. Vi mäter isvatten i ett stort glas.
 3. Väg alkali och häll försiktigt i isvatten. Reaktionen börjar med värmeavgivning. Lämna lösningen ett tag.
 4. Värm och smält oljan.
 5. Vi mäter temperaturen hos den alkaliska lösningen och oljorna. Om temperaturen ligger i intervallet 30-37 grader Celsius introducerar vi den alkaliska lösningen i oljan genom en sikt.
 6. I en behållare med olja och alkali sänker du mixern och börjar slå tills ett spår framträder.
 7. Tillsätt teatolja och mixa.
 8. Framtida schampo hälls i formar, inslagna i papper och skickas till en varm plats för att gå igenom gelsteget.
 9. Efter 12-24 timmar, lossa mögel och lämna i ytterligare 12 timmar.
 10. Efter en bestämd tid, ta bort schampot från grunden på ett kallt sätt och lämna det för att mogna i några veckor.

Tvål sjampo med egna händer

Utmärkt tvål shampoo underbara skum, bryr sig om hårbotten och håret, ekonomiskt konsumeras. Efter varje användning torka resterande stycke.

Baby Tvål Shampoo

ingredienser:

 • 100 g - baby tvål
 • 0,5 liter destillerat vatten
 • 10 cap. - lavendel eterisk olja

Baby Tvål Sjampo Recept

 1. Gnugga barnsäpen utan tillsatser i värmebeständiga rätter och smälta i ett vattenbad.
 2. Tillsätt varmt vatten och blanda.
 3. Ta till ett önskat konsistensschampo utan att skadliga tillsatser avlägsnas från värme.
 4. Lägg i lavendelolja i shampoobasen.
 5. Häll i en vacker flaska, lämplig för volymen av schampo.
 6. Shampoo är redo att användas.

resultat:

Hemmagjorda barnsåpschampo skummar vackert, har inga skadliga ingredienser och luktar som en favorit doft.

Hemlagad hårschampo

Hemlagad schampo är en kosmetika som använder endast bekanta ingredienser. Beroende på den tillsatta basen och eteriska oljor erhålls en hemlagad schampo för fet hår och torr, för hårväxt, smuts, etc. Handgjord schampo, recensionerna är positiva. Ta gärna experimentera och välj kompositionen av det schampo som är perfekt för din hårtyp.Nästa Artikel
Är det möjligt att snabbt växa hår och hur man gör det i hemmet och salongförhållandena?