Varför växer ett nyfött barns hår dåligt?


Född med ett litet hårhår bryter barnen upp med henne inom fyra månader. Efter det första håret är helt rullat ut, börjar barnet framstå mer stel hår. Tillväxten hos varje enskilt hår. Vid 11 års ålder bildar alla barn sitt hår. Om ett barns hår växer långsamt eller de är praktiskt taget frånvarande, borde du inte oroa dig mycket. Mest troligt orsaken till detta - felaktig vård eller identifierade överträdelser i kosten.

Orsaker till hårtillväxtstörningar

Hårkrummer kan växa dåligt av sådana skäl:

 • Metaboliska störningar.
 • Rakitis.
 • Ärftlighet.
 • Obalanserad näring.
 • Stress.

Efter att ha lärt sig orsakerna till att barnet har problem med hårtillväxt, bör du börja arbeta med att eliminera dem.

 • Om barnet är ammande måste du balansera inte bara hans mat, men hans mamma. I kosten bör finnas sådana källor av fosfor, kalcium och protein, som spenat, fisk, äggulor.
 • Du bör ta vitaminer som främjar bättre hårväxt och stärka hårsäckarna. För att göra detta kan du köpa speciella vitaminkomplex som innehåller vitaminerna PP, E, B12, B6, A och C.
 • Det är nödvändigt att söka råd från en endokrinolog.
 • Om barnet uppträder ängsligt bör du göra en tid med en barnlig neurolog.
 • Om föräldrar har en genetisk predisposition till tidig skallighet och svag hårväxt, bör barnets hår från födseln stärkas med hjälp av speciell kosmetika.
 • Med symtom som minskad muskelton, bendeformitet eller överdriven svettning, behöver en barnläkare verkar utesluta en diagnos av rachitis.

Dysplasi av hårväxt kan också orsakas av det faktum att kosmetika för att tvätta huvudet väljs felaktigt. Eftersom det är viktigt att välja rätt verktyg som kommer att stärka håret och främja deras tillväxt.

Ytterligare hårvårdsåtgärder är följande:

 • Huvudmassage, som har en stimulerande effekt på blodflödet i hårsäckarna, så att de växer snabbare.
 • Byta shampoo för barntvål.
 • Tvätta håret en gång i veckan med äggula eller kefir.
 • Sköljning från infusion av nässla, kamomill eller burdock.
 • Burdock mask, stimulerande hårväxt.

Sällan på huvudet på ett barn kan du se skalliga fläckar. De förekommer på barnets huvud som ett resultat av förlusten av den första pistolen. Eftersom det faller ut där friktion uppstår, bildas bala fläckar oftast i den tidiga delen och på baksidan av huvudet. För att undvika sitt utseende är det nödvändigt att regelbundet vända krummen i sängen från en sida till en annan.

Orsaken till långsam hårväxt eller brist på det kan också vara seborisk dermatit, vilket är en gulfärgad flinga. De måste rengöras, annars kommer håret att fortsätta att växa dåligt. För att ta bort skorporna måste du följa följande procedur:

 1. En timme före shampooing måste du gnugga varm, pre-kryddad vegetabilisk olja i seborrheiska skalor. Det kan vara solrosolja eller vanlig babyolja.
 2. Därefter bör en halsduk läggas på barnets huvud så att skorpan mjukas under påverkan av temperaturen.
 3. De mjuka vågarna bör försiktigt kamma ut med en kam.
 4. Tvätta håret ordentligt.

Vad är skalliga fläckar och varför de verkar

Hårbalsam kan också uppstå på grund av felaktig hårvård hos tjejer. Så om du gör pigtails mycket snäva eller använder elastiska band, kan tunna platser bildas på dina tempel. På grund av det faktum att håret är starkt åtspänt med ett gummiband, bryter det och vid denna tidpunkt slutar hårsäckarna att växa. Av den anledningen bör små tjejer under tre år inte göra sitt hår, det bästa alternativet är en vacker och snygg frisyr.

Den sjukdom där barn inte växer hår kallas alopeci. Orsakerna till sjukdomsutvecklingen är oftast neurologiska i naturen, eftersom skallighet uppstår på grund av funktionsfel hos de inre organen, dermatologiska sjukdomar och nervsjukdomar.

Brist på hår kan bero på:

 • Svamp sjukdomar - versicolor.
 • Skador på hårsäckarna som uppstår med frekvent rubbning av håret eller deras täta vävning.
 • Alopecia areata, allvarlig autoimmun sjukdom, där håret faller kraftigt ut och växer inte.
 • Trichotillomania är en typ av neuros, där barnet ständigt drar eller vrider sitt hår.

Om barnet bryter mot hårväxten, måste du först besöka en barnläkare, som om det behövs kommer att referera till en tricholog, en neurolog eller en hudläkare. Om du inte omedelbart söker vård, kan barnet förbli utan hår för livet.

Hur man sköter om nyfött hår

Hår i barndomen är mycket tunt och känsligt, eftersom de inte passar schampon för vuxna. Det bästa alternativet är ett speciellt schampo som har ett neutralt pH av 6. Men inte bara det rätta valet av kosmetisk produkt kommer att bidra till att undvika tidig baldhet. För att barnets hår ska behaga sina föräldrar måste de följa följande rekommendationer:

 • Håret kan tvättas mer än en gång i veckan, eftersom schamponet torkar hårbotten.
 • Vatten som används för tvätt bör vara varmt.
 • Håret ska sköljas ordentligt, så att de inte har schampo.
 • Håret bör inte torkas torrt, de bör torkas genom att förvara med en mjuk handduk.
 • Så att håret inte bryts och sträcker sig, kammade de bara torrt.
 • Barnet ska ha sin egen kam, helst med naturliga borstar. Ett äldre barn kan köpa en träkam med trubbiga tips och breda tänder.

Varför växer ett barn hår hårt?

Varje älskling är unik från födseln: Några nyfödda är födda med ett tjockt och frostigt hårhår, andra kan inte skryta med en liten märkbar fluff på huvudet. Och under de första månaderna kan situationen förändras för kardinalens skull, både för det bättre och för det värre. I vissa spädbarn växer spökens ålder nästan till midjan, i andra växer de aldrig en millimeter. Varför hårväxten hos nyfödda kan sakta ner och vad man ska göra för att få närmare utseendet på vackra och glänsande lockar? Erfarna barnläkare delar med unga föräldrars råd om rätt vård av barns hår!

Orsaker till långsam hårväxt hos spädbarn

Om ett barns hår växer dåligt är det inte nödvändigt att omedelbart panikera och tänka på det värsta. I de flesta fall kan de patologiska orsakerna till ett sådant tillstånd lätt repareras. Följande faktorer kan undertrycka normal hårväxt hos nyfödda:

 • Ärftlighet. Om föräldrar inte kan skryta med ett fluffigt tjockt hår, är det osannolikt att en bebis ska få gott hår från födseln - du måste lägga mycket ansträngning för att vända den genetiska predispositionen.
 • Rakitis. Självklart är det en ganska allvarlig sjukdom, men med rätt vård är det inte svårt att stoppa sina första steg. Det räcker att ge den nyfödda en tillräcklig mängd vitamin D och ta det dagligen för promenader - och håret börjar växa som jäst.
 • Nervös stress. Det kan tyckas att stress är ett extremt "vuxent" problem, men i verkligheten är det inte. Om den nyfödda av någon anledning inte får tillräckligt med sömn, ständigt stygg och gråt, är dålig vegetation ett helt naturligt resultat. Dessutom kan ogynnsamma förhållanden i familjen, stridigheter mellan föräldrar, skandaler, vars omedvetna vittne är en bebis, negativt påverka hårväxten.
 • Felaktig eller otillräcklig näring. Om små vitaminer och mikrodelar sätts in i smulkroppen, kommer håren inte att kunna växa tjocka. Artificiella spädbarn ska få en tillräcklig mängd anpassad spädbarnsformel, lämplig för sin ålder, och barn-spädbarn ska få högkvalitativ morsmjölk (och för detta borde en ammande kvinna äta ordentligt och fullt).
 • Tidigt lock. Om en ung mamma försöker mata en nyfödd med "vuxen" mat som inte är lämplig för ålder, kan barnets matsmältning misslyckas. Sådana problem leder ofta till metaboliska störningar och som ett resultat hypovitaminos.
 • Seborrheisk dermatit. Trots det skrämmande namnet är denna patologi inte alls farlig när den tillämpas korrekt. De flesta barn i sitt första år av livet kan ha skalor som mjäll på huvudet, speciellt i fontanelleområdet som passar snyggt mot håret och saktar ner tillväxten. I det här fallet kommer det att hjälpa till att lösa problemet med högkvalitativ och delikat vård.
 • Sova i samma ställning. Om du inte ändrar ställningen för den nyfödda kroppens kropp i spjälsen kan han med tiden rulla håret på ena sidan. Med detta problem kommer skaldetheten inte att vara fullständig, men delvis: från sidan där hårsäckarna inte utsätts för daglig nötning, kommer krullarna att vara mycket tjockare och längre än den som barnet regelbundet sover på. Samma problem kan uppstå när du har strama kepsar och kepsar hela tiden - i gummiområdet kommer håret att slita ut.
 • Fel hårvård. Daglig tvättning av huvudet på den nyfödda kan användningen av alkaliska schampo och substandard barns kosmetika förstöra även barnets naturligt frodiga frisyr.

Men inte alltid är allting så banalt och ofarligt - i vissa fall kan dålig hårväxt hos nyfödda associeras med allvarliga avvikelser i kroppen:

 • Hormonala abnormiteter. Endokrina patologier kan påverka många fysiologiska processer i kroppen, och dålig hårväxt är inget undantag.
 • Autoimmuna sjukdomar. Med sådana sjukdomar kan en nyfödds kropp avvisa hårsäckar, vilket innebär att krullarna i princip inte kan växa till fullständig eliminering av orsakerna.
 • Okontrollerad medicinering. Om mamma föda krummer med piller av någon anledning, utan att ha råd med en barnläkare, är det inte förvånande att hans hår kommer att växa väldigt illa. Och även om det är möjligt att rätta till situationen, helt enkelt ge upp orimlig användning av droger, är det inte ett faktum att självbehandlingen inte hade tid att påverka andra organ och system. Det är därför som det är nödvändigt att utesluta recept på läkemedel utan recept, och om det redan har hänt, undersök försiktigt den nyfödda.
 • Problem med ämnesomsättningen. Tyvärr kan matsmältningsstörningar inte bara uppstå på grund av felaktig eller otillräcklig näring - en metabolisk sjukdom kan också vara medfödd. I det här fallet behöver den nyfödda medicinsk hjälp och vid behov en väl valda kost.

Vad ska man göra för att åtgärda situationen?

Om du är oroad över dålig hårväxt hos nyfödda, bör du vidta åtgärder så snart som möjligt. Experter bör förstå orsakerna till patologi, men indirekta tecken kan uppmana uppmärksamma föräldrar att se vilken läkare som bör konsulteras först. Naturligtvis bör varje medicinsk undersökning börja med ett besök hos distriktets barnläkare - han kommer att avgöra om det finns anledning till oro och om nödvändigt förskriva barnet de nödvändiga testen.

Om barnet är långsamt eller omvänt att gå ner i vikt för snabbt, är det värt att besöka en barnlig endokrinolog - kanske har nyfödda vissa hormonella problem. Rastlös sömn, frekventa stämningar och orimligt gråt tillsammans med dålig hårväxt kan indikera neurologiska störningar. Och om det är parallellt med den nyfödda plågan, muskeltonen och deformationen av benen, bör han undersökas omedelbart för förekomst av rickets.

Om den nyfödda har en genetisk predisposition för dålig hårväxt bör åtgärder vidtas så snart som möjligt. Efter att ha råd med en ledande barnläkare är det värt att lägga till vitaminer i barnets kost för att förbättra vegetationen - PP, B, E, B12, B6, C och A. Dessutom kan du, i frånvaro av överkänslighet, göra smulor med oljor.

Mödrar till nyfödda som ammar bör noggrant övervaka sin egen kost. Morgonorganismen, utmattad av graviditet och förlossning, kan inte alltid ge ytterligare en person med användbara ämnen, därför är det värt att oroa sig för näringsrik näring och ta komplexa vitamintillsatser som är avsedda för ammande kvinnor.

Hur man bryr sig om nyfött hår

Högkvalitativ vård är en av huvudkomponenterna för den fulla tillväxten av hår hos nyfödda. För att göra frisyren tilltalande med pomp och densitet bör du följa ett antal viktiga regler:

 1. Använd speciella produkter för nyfödda med neutralt pH för schamponering - en alkalisk babysåpe kan torka ut och irritera folliklarna.
 2. Missbruk inte tvättmedel, även den mest godartade. Det är nog att skölja barnets huvud med schampo 1-2 gånger i veckan, och under de återstående dagarna sköljer du håret när du badar med varmt rinnande vatten.
 3. Ta bort skurna på håret i rätt tid. För att göra detta måste du först smörja hårbotten med allergivänlig vegetabilisk olja, ha på sig en keps och vänta en halvtimme tills skalorna blir mjuka. Därefter måste du kamma smulorna försiktigt med en mjuk borste, kamma försiktigt med skorporna och tvätta sedan håret med ett lämpligt schampo.
 4. Torka barnets hår efter att ha badat, var extremt mild. Gnugga inte känslig hud, men försiktigt blöt den med en handduk.
 5. Neka inte den vanliga massans huvud hos den nyfödda. Denna procedur stimulerar blodcirkulationen och följaktligen hårväxten.

Följ reglerna för hårvård, följ nyföddens näring och hälsa - och utseendet på de önskade locken tar inte lång tid!

Varför inte växa barnhår

Det första håret med vilket barnet föds, rullar i den fjärde månaden helt ut. Nytt hår växer på alla olika sätt. Hastigheten av hårväxt är enbart enskild. Full hårbildning uppstår endast 11 år.

Det händer också när ett barn inte växer hår länge eller växer mycket långsamt. I princip finns det ingen anledning till speciell oro, men det är ganska möjligt att någon slags oegentligheter eller fel vård har uppstått i en liten organism.

Det finns flera orsaker till dålig hårväxt i en baby:

Felaktig näring. Brist på vitaminer och mineraler. Metaboliska störningar. Stress. Rakitis. Ärftlighet.

Efter att ha bestämt orsaken till att ett barns hår växer långsamt, är det nödvändigt att eliminera det:

balansera näringen av barnet eller mamman, om barnet inte avvenas. I kosten måste inkluderas livsmedel som innehåller protein, fosfor och kalcium - mejeriprodukter, äggulor, fisk, kål, spenat, nötter. (lista över produkter) för att förbättra kvaliteten på hårlacken för att ta vitaminkomplex som innehåller vitaminerna A, C, B6, B12, E och PP. Om du hittar en dålig ämnesomsättning, kontakta en endokrinolog. skydda ditt barn från dåliga känslor, med stark nervositet, kontakta en barnlig neurolog. vid de första tecknen på rickets - överdriven svettning, minskad muskelton, bendeformation - starta behandlingen så snart som möjligt och för förebyggande ge barnet en lösning av vitamin D (se artikeln om Rahita); med en genetisk predisposition att inte göra någonting, det enda sättet att stärka och stimulera hårväxten.

Ibland är orsaken till kränkningen av hårväxt det felaktiga valet av kosmetika för att tvätta huvudet. I det här fallet måste du välja ett annat verktyg och stärka barnets hår:

en mild huvudmassage stimulerar hårsårets blodcirkulation och hårväxt shampoo förändring för baby tvål; en gång i veck tvätta barnets huvud med kefir eller äggulor; Gör en mask av burdockolja, det stimulerar hårväxten i alla åldrar. skölj håret med infusion av nässla, tåg, kuller eller kamille.

Delvis eller fullständig brist på hår

Den första fluffen, som lämnar huvudet, kan ibland lämna bala fläckar. Ofta är frånvaron av hår synligt på baksidan av huvudet och den tidsmässiga delen. Detta beror på att barnet i princip ligger och håret faller ut snabbare på de ställen där det finns mer friktion. Du kan undvika bala fläckar genom att regelbundet vända barnet i spjälsängen.

En vanlig orsak till brist på hårväxt är gneiss. Detta är en typ av seborrheisk dermatit, som är en skorpa av fettvågar. Avlägsnande av en sådan skorpa är nödvändig, eftersom den hindrar hårväxten. Processen är enkel:

en timme innan du tvättar huvudet, gnid försiktigt varm kokad solros, burdock eller speciell babyolja i de drabbade områdena; att värma barnets huvud med en näsduk kamma vågorna innan du badar med en mjuk borste; tvätta håret

Vi läser om skorporna på barnets huvud

Vid tjejer, med tidig flätning av snäva flätor, kan användningen av elastiska gummiband förekomma på templen. Hår från att bryta, falla ut och ytterligare hårväxt på denna plats saktar eller stannar helt och hållet. Därför är lilla skönheter upp till tre år bättre att göra en hårklippning.

Vad ska man göra om håret inte syns, och de skalliga områdena bara expanderar och håret faller ut mer och mer. Som en självständig sjukdom hos barn förekommer inte alopeci (alopeci). Orsakerna är nervösa sjukdomar, hudsjukdomar och störningar i de inre organen.

För det mesta sker alopeci hos barn när följande sjukdomar:

Trichotillomania - neuros, som manifesteras i torsion och rubbning av ett barns hår. Håraxlarna blir tunnare och får dem att falla ut. Hårskaktskada - manifesterar sig när flätor är tätt vävda. Svamp sjukdomar - till exempel ringorm. Alopecia areata - refererar till autoimmuna sjukdomar. Hårsäckar attackeras av kroppens immunförsvar och dör.

Efter att ha klarat diagnosen kommer läkaren att ordinera lämplig behandling.

Om ett barns hår växer mycket dåligt, och ibland helt frånvarande efter tre år, är det nödvändigt att genomgå en grundlig undersökning av specialister. Först och främst, kontakta en barnläkare, som då kan hänvisa till en smal specialist: en hudläkare, en neurolog eller en tricholog. Självbehandling och "folkmetoder" kan skada barnet så mycket att han kommer att förbli utan hår under resten av sitt liv.

Korrekt vård - nyckeln till vackert hår

Barnens hår är mycket känsligt och tunt. Externa aggressiva faktorer verkar på dem starkare än på vuxenhår. Kompetent vård kommer att undvika håravfall och kommer att vara utgångspunkten för en vacker frisyr i framtiden.

För att tvätta huvudet, använd ett speciellt barnschampo med ett neutralt medium (pH 6). Tvätta håret med användning av kosmetika inte mer än en gång om 7-10 dagar. Alla produkter av högsta kvalitet med frekvent användning torkar hårbotten. Använd varmt, separerat vatten för att tvätta huvudet. Skölj noga håret från schampo-rester. Efter tvättning av huvudet är det nödvändigt att inte torka, men att torka av det med en mjuk handduk. Kamma bara torrt hår. Kombinera ditt hår varje dag med en individuell kam med naturliga, mjuka borstar, för äldre barn - från naturligt trä med brett tänder och trubbiga tips. Skiljer sig åt att göra varje gång en ny plats. Överge användningen av snäva gummiband och -stift. Det är bäst att välja plastiga hårnålar med en slät yta.

Efter ämne CARE:

Daglig och veckovis barnomsorg. Barnomsorg. Nyfödd hygien

Hem> Baby> Nyfödd hälsa>

Att märka att barnets hår växer dåligt, kärleksfulla föräldrar vill säkert fixa allt, för det här är en dekoration, stolthet för en person och en indikator på kroppens tillstånd. Att vara stolt över ditt hår måste du bevara skönhet och ta hand om dem.

Hår hos nyfödda

Barnet är födt med vegetation på huvudet eller nästan skallet, det här är en enskild faktor. Ibland är håret nästan osynligt, men när man tittar noga kan man se en lätt "fluff". Hos nyfödda är håret mjukt och bräckligt. På grund av deras bräcklighet faller de ut 5-7 veckor efter födseln. I de flesta fall finns det skalliga fläckar på baksidan av huvudet. Detta beror på det faktum att barnet ligger för det mesta av tiden och håret faller ut på grund av friktion av huvudet. Detta kan förhindras genom att regelbundet vända barnet i spjälsängen. Detta är en fysiologisk process och snart kommer nya hår att dyka upp i den förstfödda.

Mycket ofta är orsaken till att håret växer dåligt, en skorpa av feta vågar (seborrheisk dermatit eller gneiss). Skorpa svår att växa, det måste tas bort. Innan badning gnider du en liten bördolja i de områden där det största antalet lesioner är märkbart. Värm barnets huvud med en näsduk eller handduk. Efter 15 minuter avlägsna försiktigt de crusted skalorna med en mjuk borste och tvätta barnets huvud med en icke-alkalisk schampo.

Ofta är fattigt kroppshår associerat med Rickets första manifestationer. Orsaken till sjukdomen är en brist på vitamin D.

I denna situation måste du konsultera en läkare, han kommer att ordinera nödvändig medicinering.

Upp till tre månader är hårfördelningsprocessen individuell. Detta beror på graviditeten hos moderen och ärftliga predispositioner. Men om håret inte växer längre än den angivna tiden - föräldrarna bör oroa sig: varför?

Termen för den fullständiga bildandet av hårlinjen kommer till 9-12 år. Denna process är olika för varje barn.

Orsaker till dålig tillväxt

defekt diet

På grund av bristen på näringsämnen växer håret dåligt, så du bör berika och diversifiera barnets dagliga meny så att han får de nödvändiga spårämnena.

Det finns många användbara ämnen i sådana produkter:

kött, ägg, kesost, mjölk, baljväxter (proteiner, Ca); valnötter, fiskolja, linfröolja (omega-3-fettsyror, fosfor); sorrel, kål, spenat, persilja, bönor (vitamin D, folsyra); tomater, pumpa, morötter, rödpeppar (vitamin A, beta keratin); frukt (vitamin C).

Det är lämpligt förutom att ta ett komplex av barns vitaminer, de kommer att hjälpa till att välja en barnläkare. Begränsa överskottskonsumtionen av söta och mjölprodukter.

Metabolisk störning

Förstöring av matsmältningsorganens funktion är det faktum att kroppen inte absorberar näringsämnena som den tar emot. Använd råd från en endokrinolog, han planerar en undersökning och om han finner avvikelser hjälper han dig att välja rätt kost som främjar återhämtning.

Genetisk predisposition

Titta på den blygsamma densiteten och låga hastigheter på hårväxten hos dina avkommor, tänk på det. Det är möjligt, i familjen och det finns inga personer som kännetecknas av en elegant hårdhet. Observera likheterna, kom ihåg att situationen kan förändras till det bättre, främst genom att ta hand om hälsa och främja hårväxt.

alopeci

Denna sjukdom kännetecknas av en överträdelse av processen för tillväxt av nytt hår eller förlust av befintliga. Orsaken till alopeci kan vara olika sjukdomar:

svampsjukdomar (ringorm); alopecia areata (inflammation, som leder till huvudets skallighet och andra delar av kroppen).

Endast en expert kommer att kunna diagnostisera och ordinera korrekt behandling.

Nervositet, stress

Erfarenheter, störningar är en följd av långsam tillväxt. Det bekräftas att hos barn med överdriven ångest, frekvent sömnlöshet, bullrigt hår växer långsammare. Sådana barn har en vana att slingra strängar på ett finger, varför håraxeln blir tunnare. Detta sätt kan leda till bildandet av en nervös tik och partiell förlust av hårväxten. Var noga med att söka råd från en pediatrisk neurolog, som ska ordinera en behandling som stabiliserar nervsystemet.

För att undvika stress, skydda ditt barn mot negativa känslor.

Otillräcklig vård

Ofta är orsaken till att ett barns hår växer långsamt, den felaktiga vården.

Använd lämpliga baby rengöringsmedel med ett neutralt pH. Köp schampon med en "nej tårar" -ikonen, de innehåller en minsta mängd kemiska tillsatser; Tvätta huvudet ska inte vara mer än 2 gånger i veckan, eftersom upprepad tvättning leder till att hårbotten torkas (naturligt smörjmedel skyddar håret, behåller fukt, bibehåller elasticitet och glans). sköljning med avkok av medicinska örter (kamomill, sträng, burdock, nässla) kommer att ha en förstärkningseffekt på hårbotten; Applicera en mask av burdockolja, varigenom du vaknar de "sovande" hårsäckarna; barnets huvudmassage kan öka blodflödet, vilket bäst påverkar hårfollikelns tillstånd, och massageen kommer också att slappna av för barnet före sänggåendet. Efter tvättning, använd inte en torktumlare för torkning, bara torka håret med en handduk, och när de är helt torra - kam; Välj lämplig typ av hår för att kamma från naturmaterial (För direkt passform en bred massageborste, för lockig - en kam med breda tänder med trubbiga spetsar. Se också till att organen för kamning är rena); Fäst inte flickorna tätt, använd säkra tillbehör för att fixa frisyren som inte traumatiserar barnets hud och hår. periodisk hårklippning accelererar tillväxtprocessen, gör håret snyggt om densiteten och längden är otillräcklig.

Hälsat och tjockt hår - resultatet av kompetent vård och ett hälsosamt tillstånd i kroppen. Om du hittar orsaken i tid, korrigera de misstag som gjorts, sedan på kort tid kan du observera en väsentlig naturlig hårväxt i ditt barn.

Hur bli av med hemorrojder från postparten?

Enligt statistiken ökar varje "björk" från andra trimestern risken för att utveckla en obehaglig sjukdom. Hemorrojder lider av hälften av gravida kvinnor, sjukdomen utvecklas snabbt och oftast behandlar kvinnor redan konsekvenserna, men gör inte profylax. Enligt statistiken är hälften av patienterna 21-30 år, i deras främsta. En annan tredjedel (26-30%) - i åldern 31-40 år. Läkarna rekommenderar att man behandlar hemorrojder i tid, liksom att utföra förebyggande åtgärder, inte att starta sjukdomen och vara uppmärksam på din hälsa.

Men ett effektivt botemedel mot hemorrojder är! Följ länken och ta reda på hur Anna blev av med sjukdomen...

När ska du oroa dig om ett barns hår växer dåligt

Inom några månader från födelsetiden blir smarta och smala håret av spädbarn gradvis tunnare och raderas. Du kan upptäcka detta genom de resulterande skalliga fläckarna på vissa delar av huvudet. Det finns inget hemskt i detta, för i framtiden kommer barnets hår att bli längre och sådana defekter kommer inte att synas. Och vad ska man göra om ett barns hår märkbart växer dåligt, och frisyren är annorlunda för det värre från kamraterna, även om det är ungefär ett år eller mer?

Funktioner av "medfödd" hår i en nyfödd

Även i moderns livmoder börjar barnet aktivt växa hår över hela kalven, men närmare födelsen försvinner de och lämnar bara håret på huvudet. Strukturen hos barnets folliklar är fortfarande för tunn, krummen kan vara mörk eller ljus, men under åren kommer sannolikt att frisyrens nyans förändras.

Ofta hos spädbarn under det första året av livet, märker föräldrar att deras hår är dåligt och långsamt växande. Detta påverkas av folliklarna (hårsäckar). Hårbotten under mycket lång tid anpassar sig till förhållandena utanför livmodern, men dålig hårväxt hos nyfödda är i regel oftast norm.

Alopeci hos spädbarn uppstår på grund av hormonella störningar

Orsaker till dålig hårväxt hos spädbarn

De säger barn! Min syster som barn började ibland att döma:
- Som luktbröd (sötsaker, kakor...) luktar det.
Så hon visste att hon ville ha sötnos.

Läkare ringer många faktorer som påverkar hårväxten hos nyfödda och spädbarn negativt. Långsam hårväxt kan vara normen, men kan bero på vissa sjukdomar. De främsta orsakerna till dålig hårväxt är i regel:

 • genetiska predisposition hos barnet (därför, om föräldrarna till det nyfödda hade ett liknande problem, bör du inte oroa sig för förekomsten av anomalier med hälsa);
 • hormonell obalans (den är associerad med endokrina patologier);
 • autoimmuna sjukdomar (avstötning av hårsäckar genom kroppen på barnets huvud inträffar, vilket leder till dålig hårväxt);
 • rickets hos spädbarn
 • störningar i nervsystemet (stress hos ett barn);
 • felaktig utfodring av spädbarnet eller mamman (om han inte avviker från amning)
 • tidiga tillskott utan barnläkare rekommendationer

  Alopeci hos spädbarn kan vara ärftlig eller på grund av att du bär hattar och mössor

  Att ha på sig snäva och stickade hattar saktar hårväxten hos nyfödda

  Om alla faktorer kontrolleras och utesluts, är det troligt att detta är en individuell egenskap hos din nyfödda kropp. Med tiden stannar dålig hårväxt i håret.

  Det är viktigt! Om krummen föddes för tidigt och efter ett tag märkte du bala fläckar på huvudet, är det värt att diskutera problemet med barnläkaren. Förmodligen utplånas det av lanugo (inborn hår över hela kroppen), nya, starkare kommer att växa i sin plats.

  När det är nödvändigt att visa barnet för läkaren: alopeci, versicolor

  Håret hos en nyfödd, ett spädbarn och ett ettårigt barn kan växa dåligt om lökarna påverkas av vissa sjukdomar.

  1. Telogenalopeci hos spädbarn är en process genom vilken tillväxten av framtida frisyr hos en nyfödd saktar eller stannar helt. Detta kan orsakas av okontrollerad medicinering under graviditeten (särskilt under svagaste trimestern) eller överdosering. Skaldhet i vissa delar av huvudet uppstår på grund av födelsestrauma eller intrauterina sjukdomar.

  Det rekommenderas inte att använda hårnålar på bröstet, de hindrar hårväxten på huvudet.

 • Nestande alopeci (alopeci) anses vara en allvarlig sjukdom eftersom den orsakas av nedsatt immunförsvar. Det finns en förlust av hår i bunkar, och på ett huvud bildas smidiga platser av en rund form. Hårsäckar förgås. Även denna process kan orsakas av sköldkörteln dysfunktion.
 • Fullständig skallighet uppstår på grund av ärftliga faktorer och fostrets abnormiteter, på grund av hårets underdeformation.
 • Ringorm. Du kan märka denna sjukdom genom att fläckar på huvudet uppträder på olika ställen. Håret märkbart tunnare, verkar kort. Den orsakande agenten hos sådan skallighet är en svamp.
 • Titta på en video om funktionerna i hårets struktur hos spädbarn.

  Hur återställer hårväxten hos spädbarn: speciella rekommendationer Komarovsky

  Den välkända barnläkaren E. Komarovsky rekommenderar att han inte vidtar några åtgärder på egen hand för att återställa hårväxten på ett barns huvud. Vissa åtgärder kan förvärra situationen och du riskerar att lämna barnet med en kort hårklippning för livet.

  En barnläkare kan ordinera ett antal procedurer för spädbarn, samt ytterligare samråd med smala specialister (neurolog, endokrinolog, immunolog, dermatolog). Om allt är i ordning med barnets hälsa, förskriver de en traditionell uppsättning kosmetiska förfaranden.

  E. Komarovsky säger att det är bättre att starta omfattande vård av barnets hår från året innan, eftersom det här är hur folliklarna börjar sin fulla bildning. Före detta räcker det att bada barnet med milda kosmetiska produkter.

  Om barnets hår växer dåligt måste du ordentligt ta hand om dem: använd inte hårda kammusslor för att kamma

  Också överväga några viktiga rekommendationer för vård av barnets hårbotten:

  • Tvätta håret med alkaliska fria schampon två gånger i veckan;
  • Skölj det nyfödda håret med varmt vatten för att avlägsna skorpor på grund av att det ursprungliga smörjmedlet lossnar.
  • För mjukning av skorpor orsakad av seborrheisk dermatit, bör du använda en speciell babyolja;
  • om den nyfödda har långt hår men inte växer bra - använd inte grovkam;

  När du tvätter huvudet på en nyfödd bör tvål och schampo inte användas ofta.

  Folkmedel för hjälp

  Förutom den omfattande hygienhanteringen av känsligt barnhår kan du använda recepten av traditionell medicin.

  Utmärkt stimulerar hårväxten på huvudet av baby kefir. Applicera det på huvudet på nyfödda, massage det och efter 15 minuter skölj och upprepa proceduren.

  Det är viktigt! Se till att temperaturen på kefir var rumstemperatur, annars kan barnets huvud frysa. Skölj avstrykningsmaskan är också nödvändig med lite varmt vatten.

  När du lägger barnet för att sova (på natten) smör huvudet med burdock eller ricinolja. Det stärker perfekt folliklarna. På morgonen skölj väl med baby shampoo.

  Stärker barnets hår perfekt med avkok av kamomill eller lavendel, men med dessa örter ska vi vara försiktiga. De är smutsiga allergen för barn i det första året av livet.

  De säger barn! På tv är reklam vitaminer för barns intelligens. Skolbarn lär sig lektioner och grumbles:
  - Och vad, utan dessa vitaminer, blir alla barn dumma?

  Huvudmassage för spädbarn

  Det finns två typer av huvudmassage för spädbarn som har dålig hårväxt: förebyggande och läkande. Den första används om barnet inte växer hår och det här är inte orsakat av intern patologi, och den andra - som en del av komplex terapi.

  Huvudmassage visas för att stimulera hårväxten.

  Massage taktik

  Förebyggande massage bör utföras försiktigt i lätta rörelser. Detta kommer att stimulera blodflödet till hårsäckarna.

  1. Vi tvätta våra händer och värma dem. Försiktigt strök huvudet på den nyfödda.
  2. Vidare utför vi tryck med fingrarna, tryck inte för mycket.
  3. Dra sedan barnets huvud flera gånger med vågformiga rörelser.
  4. Och den sista handen är en rund knådning av huden med dynor. Sådana rörelser kan upprepas under schamponering.
  5. I slutet ska du utföra kroksträckor och flytta smidigt till baksidan av huvudet.
  Observera! Terapeutisk massage utförs endast under stationära förhållanden när proceduren utförs av en specialist. I det här fallet, se till att massagen var trevlig för barnet. Om krummen blir nervös kommer inte en positiv effekt att uppnås.

  Haircut barn upp till ett år: fördelarna och nackdelarna

  Barnläkare är oense om det är möjligt att skära ett barn upp till ett år. Men Dr Komarovsky säger definitivt att det finns villkor för och emot detta förfarande.

  Skär inte ett barn under ett år om det inte finns några bevis för detta.

  • proceduren är inte bekant, men krummen kan bli rädd;
  • du kan oavsiktligt skada den inte utdragna våren;
  • folliklar är skadade, så håravfall är möjligt.

  Det rekommenderas att trimma barnet om håret är för långt och på sommaren orsakar hårborsten; om det kan ses att hårbotten stör (klättrar i ögonen, öron); Visad kortklippt bebis med huvudlöss.

  Hur stimulerar hårväxten hos spädbarn utan medicinering

  För att hårväxten på huvudet hos nyfödda och barn upp till ett år ska vara normalt är det nödvändigt att försvara sig med följande tips.

  1. Barnets dagliga kost måste vara komplett. Mat bör innehålla omkring
  2. Grönsaker, frukt, mejeriprodukter, kött, fisk, buljonger. Vid behov kompletterar kosten vitaminkomplex. Allt om kosttillskott för spädbarn, läs här.
  3. Var noga med att öka mängden inkommande protein i kroppen. Lägg till kefir, kokta ägg, spannmålsporridor till smulträdens diet.
  4. Gör en mild huvudmassage med en speciell olja. Läs om hans taktik ovan.
  5. Använd inte en hårtork för att torka håret, vänta tills håren har torkat själva och kamma dem med en tjock kam.
  6. Torka bara det våta huvudet med en mjuk handduk, gnugga inte för hårt.
  7. Flickor i en sådan tidig ålder rekommenderas inte snabba frisyrer: svansar, flätor, pigtails.

  Var noga med att ge dina baby vitaminer med kalciumhalt, om hans hår växer illa

  Föräldra recensioner

  Min dotter föddes med kort hår. Vi fick alltid veta att de växer dåligt. Upp till ett år gjorde vi ingenting, och när amningen slutade började vi växa med språng.

  Galina, Evpatoria, 34 år

  Den yngre sonen hade hormonella problem på grund av graviditetspatologin flera månader efter födseln, märkte de att barnets hår växte dåligt och hormonbehandling var ordinerad. I en månad återställdes allting.

  Olesya, Rostov-till-Don, 31 år

  Jag var mycket orolig att min dotter hade dåligt växande hår på huvudet, men vi tog inte risken att bli behandlad med läkemedel. Alltid gjorde en huvudmassage, följde rekommendationerna för badning. Redan på 1,5 år var det möjligt att väva pigtails. Jag tror att allt har blivit restaurerat tack vare den rätta massagen.

  Titta på videoklippet, hur man stärker barnets hår.

  Barnet är skrivet i dagis: vad ska man göra?

  En av frågorna som intresserar unga föräldrar är varför barnets hår växer dåligt? Men oroa dig inte i förväg, för processen är väldigt individuell. Vissa är födda med tjockt hår, andra - nästan skalliga. Många faktorer påverkar hårväxten. Hormoner bestämmer exakt hur håret kommer att växa. Det är nästan säkert att ditt barns hår snart kommer att växa snabbare. Och det är också bevisat att blont hår växer långsammare än mörkt hår, och rakt hår växer snabbare än lockigt hår.

  Hur kontrollerar du barnets hår korrekt?

  Du måste tvätta håret med ett speciellt schampo, vilket inte innehåller färgämnen, konserveringsmedel. Detta schampo borde vara från naturliga ingredienser. Måste vara neutralt PH. Välskött så kallat schampo "utan tårar". En lätt hårbottenmassage stimulerar hårbotten väl, liksom ny hårväxt. De växer snabbare om det inte finns några splittrade ändar. Så försök trimma ditt hår minst en gång i månaden. Det är lämpligt att inte använda en hårtork för torkning, eftersom varm luft påverkar deras tillstånd negativt. Det är inte heller nödvändigt att bära täta elastiska band, de drar över håret.
  Det är möjligt att applicera avkok av örter sedan två år. Kamille och nässla har en bra effekt på hårväxten. Kockolja, olivolja, mandel, har också en bra effekt på barnets hårbotten.
  Det finns också populära recept:

  • Tvätta barnets huvud med kefir. Applicera på huvudet och lämna i 15 minuter. Tvätta och repetera. Tvätta huvudet väl efter detta.
  • På natten, applicera kastor eller burdock olja till barnets hår. På morgonen tvättar alla flitigt bort.
  • När du tvätter huvudet kan du lägga till några droppar kalendulaolja.

  Och det här är inte alla alternativ för traditionell medicin. Kom ihåg att de kan användas tidigare än två års ålder.
  Nåväl, äntligen kan vi dra slutsatsen att oavsett vad orsaken till dålig hårväxt hos spädbarn, föräldrar inte får panik. Du måste först ta reda på orsaken, och bara leta efter sätt att förbättra situationen. Trots allt är det här ett tillfälligt fenomen och om en månad eller två kan barnets hår och deras längd glatt överraska dig.

  Varför växer ett nyfött barns hår dåligt?

  Det första håret med vilket barnet föds, rullar i den fjärde månaden helt ut. Nytt hår växer på alla olika sätt. Hastigheten av hårväxt är enbart enskild. Full hårbildning uppstår endast 11 år.

  Det händer också när ett barn inte växer hår länge eller växer mycket långsamt. I princip finns det ingen anledning till speciell oro, men det är ganska möjligt att någon slags oegentligheter eller fel vård har uppstått i en liten organism.

  Identifiera orsakerna och ta håret tillbaka till det normala

  Det finns flera orsaker till dålig hårväxt i en baby:

  1. Felaktig näring.
  2. Brist på vitaminer och mineraler.
  3. Metaboliska störningar.
  4. Stress.
  5. Rakitis.
  6. Ärftlighet.

  Efter att ha bestämt orsaken till att ett barns hår växer långsamt, är det nödvändigt att eliminera det:

  • balansera näringen av barnet eller mamman, om barnet inte avvenas. I kosten måste inkluderas livsmedel som innehåller protein, fosfor och kalcium - mejeriprodukter, äggulor, fisk, kål, spenat, nötter. (lista över produkter)
  • För att förbättra hårklackens kvalitet, ta vitaminkomplex som innehåller vitaminerna A, C, B6, B12, E och PP.
  • Om du hittar en dålig ämnesomsättning, kontakta en endokrinolog.
  • skydda ditt barn från dåliga känslor, med stark nervositet, kontakta en barnlig neurolog.
  • vid de första tecknen på rickets - överdriven svettning, minskad muskelton, bendeformation - starta behandlingen så snart som möjligt och för förebyggande ge barnet en lösning av vitamin D (se artikeln om Rahita);
  • med en genetisk predisposition att inte göra någonting, det enda sättet att stärka och stimulera hårväxten.

  Ibland är orsaken till kränkningen av hårväxt det felaktiga valet av kosmetika för att tvätta huvudet. I det här fallet måste du välja ett annat verktyg och stärka barnets hår:

  • en mild huvudmassage stimulerar hårsårets blodcirkulation och hårväxt
  • shampoo förändring för baby tvål;
  • en gång i veck tvätta barnets huvud med kefir eller äggulor;
  • Gör en mask av burdockolja, det stimulerar hårväxten i alla åldrar.
  • skölj håret med infusion av nässla, tåg, kuller eller kamille.

  Delvis eller fullständig brist på hår

  Den första fluffen, som lämnar huvudet, kan ibland lämna bala fläckar. Ofta är frånvaron av hår synligt på baksidan av huvudet och den tidsmässiga delen. Detta beror på att barnet i princip ligger och håret faller ut snabbare på de ställen där det finns mer friktion. Du kan undvika bala fläckar genom att regelbundet vända barnet i spjälsängen.

  En vanlig orsak till brist på hårväxt är gneiss. Detta är en typ av seborrheisk dermatit, som är en skorpa av fettvågar. Avlägsnande av en sådan skorpa är nödvändig, eftersom den hindrar hårväxten. Processen är enkel:

  1. en timme innan du tvättar huvudet, gnid försiktigt varm kokad solros, burdock eller speciell babyolja i de drabbade områdena;
  2. att värma barnets huvud med en näsduk
  3. kamma vågorna innan du badar med en mjuk borste;
  4. tvätta håret

  Vid tjejer, med tidig flätning av snäva flätor, kan användningen av elastiska gummiband förekomma på templen. Hår från att bryta, falla ut och ytterligare hårväxt på denna plats saktar eller stannar helt och hållet. Därför är lilla skönheter upp till tre år bättre att göra en hårklippning.

  Vad ska man göra om håret inte syns, och de skalliga områdena bara expanderar och håret faller ut mer och mer. Som en självständig sjukdom hos barn förekommer inte alopeci (alopeci). Orsakerna är nervösa sjukdomar, hudsjukdomar och störningar i de inre organen.

  För det mesta sker alopeci hos barn när följande sjukdomar:

  1. Trichotillomania - neuros, som manifesteras i torsion och rubbning av ett barns hår. Håraxlarna blir tunnare och får dem att falla ut.
  2. Hårskaktskada - manifesterar sig när flätor är tätt vävda.
  3. Svamp sjukdomar - till exempel ringorm.
  4. Alopecia areata - refererar till autoimmuna sjukdomar. Hårsäckar attackeras av kroppens immunförsvar och dör.

  Efter att ha klarat diagnosen kommer läkaren att ordinera lämplig behandling.

  Om ett barns hår växer mycket dåligt, och ibland helt frånvarande efter tre år, är det nödvändigt att genomgå en grundlig undersökning av specialister. Först och främst, kontakta en barnläkare, som då kan hänvisa till en smal specialist: en hudläkare, en neurolog eller en tricholog. Självbehandling och "folkmetoder" kan skada barnet så mycket att han kommer att förbli utan hår under resten av sitt liv.

  Korrekt vård - nyckeln till vackert hår

  Barnens hår är mycket känsligt och tunt. Externa aggressiva faktorer verkar på dem starkare än på vuxenhår. Kompetent vård kommer att undvika håravfall och kommer att vara utgångspunkten för en vacker frisyr i framtiden.

  1. För att tvätta huvudet, använd ett speciellt barnschampo med ett neutralt medium (pH 6).
  2. Tvätta håret med användning av kosmetika inte mer än en gång om 7-10 dagar. Alla produkter av högsta kvalitet med frekvent användning torkar hårbotten.
  3. Använd varmt, separerat vatten för att tvätta huvudet.
  4. Skölj noga håret från schampo-rester.
  5. Efter tvättning av huvudet är det nödvändigt att inte torka, men att torka av det med en mjuk handduk.
  6. Kamma bara torrt hår.
  7. Kombinera ditt hår varje dag med en individuell kam med naturliga, mjuka borstar, för äldre barn - från naturligt trä med brett tänder och trubbiga tips.
  8. Skiljer sig åt att göra varje gång en ny plats.
  9. Överge användningen av snäva gummiband och -stift. Det är bäst att välja plastiga hårnålar med en slät yta.

  Efter ämne CARE:

  Hej tjejer! Idag kommer jag att berätta för dig hur jag lyckades komma i form, förlora 20 kilo och slutligen bli av med skumma komplex av feta människor. Jag hoppas att informationen kommer att vara till nytta för dig!

  Vill du läsa våra material först? Prenumerera på vår telegramkanal

  Skulle jag oroa mig om barnet inte växer hår på huvudet?

  Kappan är skapad av hudens hörnformade filiformhängen. Ovanför hårbotten står håraxeln och roten kommer in i subkutan fettvävnad. Det är vid roten (eller snarare i lönsroten) är färgpigmentet, vilket bestämmer färgen på barnets hår. Under de första månaderna av livet svänger mängden pigment, och därför kan det blonda håret på en nyfödds huvud ändå ändra sin färg.

  Hår utvecklas hos en bebis som redan är i den sjätte månaden av fosterutveckling, så några barn är födda med hår (men allt är individuellt, det finns också absolut skalliga bebisar). Ett nyfödels hår är mycket bräckligt, vilket i en och en halv till två månader faller de ofta ut. Det här är normalt, men om barnets hår inte växer ens efter flera månader?

  Kappan är skapad av hudens hörnformade filiformhängen. Ovanför hårbotten står håraxeln och roten kommer in i subkutan fettvävnad. Det är vid roten (eller snarare i lönsroten) är färgpigmentet, vilket bestämmer färgen på barnets hår. Under de första månaderna av livet svänger mängden pigment, och därför kan det blonda håret på en nyfödds huvud ändå ändra sin färg.

  Hår utvecklas hos en bebis som redan är i den sjätte månaden av fosterutveckling, så några barn är födda med hår (men allt är individuellt, det finns också absolut skalliga bebisar). Ett nyfödels hår är mycket bräckligt, vilket i en och en halv till två månader faller de ofta ut. Det här är normalt, men om barnets hår inte växer ens efter flera månader?

  Orsaker till fenomenet

  Anledningen till detta fenomen - många. Här är bara några av dem:

  • barnet är undernärda, vilket leder till att den inte får rätt mängd vitaminer.
  • Barnet saknar vitamin D, vilket orsakar rickets;
  • nerver: i bullriga och rastlösa barn blir håret långsammare
  • ärftlighet som ingenting kan göras.

  När orsaken är upprättad kan du försöka lösa det själv eller kontakta en specialiserad läkare. Till exempel, om barnet är rastlös, är det bättre att konsultera en neurolog och ta reda på hur man lugnar honom. Om orsaken till ärftlighet och ingen av dina släktingar inte hade ett lyxigt hårhår, är det osannolikt att barnet kommer att dyka upp. Tja, okej, det här är inte meningen. Det viktigaste är att barnet blir frisk och glad.

  Lite om näring för barn

  När barnets kropp bara utvecklas behöver den en stor mängd vitaminer, inte bara för hårväxt, men också för kroppens funktion som helhet. Dessa är zink, kalcium, magnesium och vitaminerna A, B, PP och C. Om du ger en barnformel behöver du noggrant studera dess komposition: förmodligen finns det inte tillräckligt med vitaminer för tillräcklig utveckling.

  Om barnets hår växer långsamt i åldern 8 månader och det inte finns en enda tand, är orsaken en brist på kalcium. I det här fallet är det bättre att lägga till speciella stekpottar, mjölk och att dricka speciella medicinska tabletter som syftar till att eliminera vitaminbrister. Kalcium absorberas bättre med fosfor, som är rik på fisk, så många läkare rekommenderar att man ger skaldjur från 7 månader.

  Under de första månaderna av livet matar många mödrar sina barn med bröstmjölk, och det är genom honom att alla fördelaktiga ämnen överförs. För att normalisera barnets diet måste vårdmor normalisera sin kost.

  Nutritionists rekommenderar att äta mer:

  • djurlever
  • bovete;
  • morötter;
  • röd och grön peppar;
  • äpplen (helst grön);
  • kycklingägg
  • vitt kött
  • smör;
  • kockost;
  • mjölk;
  • grönska.

  Ju mer energi kvinnliga kropp får, desto mer näringsrik mjölken går till barnet. Det är nödvändigt att ta bort så mycket som möjligt från kosten livsmedel som innehåller skadliga ämnen, inte äta stekt och om möjligt laga mat för ett par.

  Vad är rickets?

  Rickets orsakas också av brist på vitaminer i kroppen - i synnerhet vitamin D. Det har ingen direkt effekt på hårtillväxten, men just på grund av denna patologi stör fosfor och kalciumabsorptionen. På grund av rickets i kroppen störs ett stort antal mekanismer: från oxidativa reaktioner till blodomloppet.

  "Recognize" rickets är möjlig inte bara genom långsam hårväxt. Tillsammans med honom stör nervfunktionens funktion, varigenom barnet kan bli humört, tåraktigt och svettning ökar mycket på natten. Inte bara hudsvett, men också hår är mycket skadligt, och därför är det bland de försiktighetsåtgärder som rekommenderas att använda barntvål medan man badar. Många mödrar misstänker inte ens att täta promenader i solen kan vara en effektiv motverkan mot rickets.

  Skär håret för tillväxt?

  Bland de "effektiva" sätten att hjälpa hårväxten erbjuder man ofta att skära av svagt hår, förmodligen kommer starkt hår att växa efter hårklippning, och alla problem löses av sig själva. I själva verket är nu barnläkare benägna till en annan synvinkel: ett frisyr ger inte bara starkt hår, det ger inte alls hårväxt. Hårklippning, eller snarare rakning av svagt hår i roten, saktar bara tillväxten, så barnläkare rekommenderar inte denna åtgärd.

  Så, om din bebis har några problem med hårväxten, måste du först och främst leta efter orsaken i kosten. För att göra detta kan du självständigt beräkna den önskade mängden vitaminer för den dagliga kosten, eller, för att inte misstas, konsultera en läkare. Om detta inte hjälper, då vägen till neurologen. Tja, om du inte vet var du ska börja, gå till barnläkaren - han kommer definitivt att kunna hjälpa, oavsett orsaken.Nästa Artikel
Huvud kliande och orsaka håravfall