Alopeci hos nyfödda: Barnhår faller på huvudet


Hårförlust är ett fenomen som oroar många idag. Hårförlust i modern vetenskap kallas "alopeci".

Kvinnor, män, unga och folk i åldern. Det påverkar även barn och barn upp till 1 år.

I denna artikel kommer vi att förstå orsakerna till baldness hos nyfödda, symtomen på denna sjukdom, samt lära sig att bota alopeci.

När är skallighet hos nyfödda ansedda normala?

Det är inte konstigt, men även barn upp till 1 år gammal är föremål för skallighet. I jämförelse med vuxna är denna process hos barn mer intensiv och uttalad. Ibland är baldness hos barn i denna kategori resultatet av en sjukdom, ofta hudsjukdom. Men i andra fall är baldness av spädbarn norm.

Faktum är att barn föds med en fluff. Fluffen är mycket känslig, har svaga hårsäckar. Med tanke på det faktum att spädbarn under de första månaderna huvudsakligen ligger, uppstår mekanisk skada på håret. Man tror att den dagliga hastigheten av håravfall hos spädbarn ska vara upp till 100 stycken. Om några månader måste hår förekomma på den fallna pistolen, med en stark hårlampa.

Vid vilken ålder börjar ett barn att blekna på fluffen på kronan?

Om barnets övergripande hälsa är bra, bör det inte finnas någon anledning till oro relaterad till håravfall hos barnet.

Tecken på alopeci

Undersök inte alopeci. Detta är en allvarlig och obehaglig sjukdom i orsaken, som ligger djupt i kroppen. Därför är det mycket viktigt att känna igen sjukdomen i tid och vidta åtgärder. För att förstå att ditt barn har en patologi av hårväxt och utveckling behöver du veta symtomen på skallighet.

Så, alopeci kan identifieras med följande funktioner:

 • ligga på sängen och ha på sig barnets hår med eller utan en lampa;
 • Detektering av brännbara fläckar i kombination med deformation av nagelplåtarna (utseendet på bucklor och stötar på dem).
 • drar hår av barnet. Detta är trichotillomania - en känslomässig upprördhet hos barnet. I detta fall, ett brådskande behov av att konsultera en psykolog;
 • I ett barn, i stället för förlorat hår, växer inte nya. Detta är telogenalopeci. I detta fall stör processen av hårutveckling. Vid det tredje (sista) utvecklingsstadiet bildas inte ett nytt hår i sovslampan;
 • ofta skalliga fläckar fling och åtföljs av hyperemi.

skäl

För att starta behandlingen på rätt sätt är det nödvändigt att förstå varför barnet har hår på huvudet. Så, överväga de främsta orsakerna till baldness.

 1. Ringorm. Detta är en vanlig sjukdom bland barn. Du kan känna igen det med runda rosa bala fläckar. Lies överförs på ett taktilt sätt, inklusive från djur.
 2. Rakitis. De utsätts vanligtvis för små, bräckliga organismer. Dess främsta orsak är bristen på vitaminer och mineraler, särskilt vitamin D.
 3. Hypotyreos. Denna sjukdom kännetecknas av en minskning av sköldkörtelns hälsa. I den bräckliga organismen uppträder en överensstämmelse med ämnesomsättningen och substanserna, vilket direkt påverkar näring och utveckling av hårsäckar. Följaktligen blir rötterna svaga. Håret faller ut.
 4. Mekanisk skada på hårsäckarna. Barnets hud, såväl som hans hår, är mycket känslig och känslig för miljöfaktorer. Hårdhårig hårborste eller en tätt svans kan skada de omogna glödlamporna.
 5. Allergy. Detta är sjukdomen i detta århundrade. Fler och fler barn är födda med allergier. Det kan vara orsak till skallighet. Dessutom kan ett allergen vara något: klädväv, babycreme, mat och så vidare.
 6. Sjukdomar i matsmältningssystemet. Bland sådana sjukdomar kan man särskilja dysbakterier, återflödessjukdom, gastroduodenit, förstoppning, parasiter.
 7. Undernäring. Detta fenomen är ganska vanligt för spädbarn. Det inträffar när mamman har otillräcklig näringsmjölk eller är dåligt smält.
 8. En överdos av vitamin A. Detta vitamin är viktigt för korrekt hårväxt. En överflöd kan dock ha motsatt effekt.

När är larmet värt att låta?

Om ett barns håravfall ligger i det normala området, är det inte nödvändigt att göra någonting. Detta är ett naturligt fenomen i kroppen som syftar till hårförnyelse. Om du kommer till slutsatsen att en bebis har hår som faller ur vägen, behöver du:

 1. Kontakta en pediatrisk dermatolog, trichologist, gastroenterolog, endokrinolog, neurolog. Dessa specialister, kompetenta inom sitt område, bör identifiera och eliminera orsaken till håravfall.
 2. Ge balanserad näring till barnet.
 3. Börja ta komplexet av barnens vitaminer (A, B1, B6, B12, C, E); 4. Sköta omhändertagande av babyhår, med hänsyn till de särskilda egenskaperna i hans ålder.

behandling

När du bestämmer orsaken till en babys skallighet hos en läkare, är det nödvändigt att börja behandlingen omedelbart för att eliminera denna speciella orsak. Läkemedelsbehandling kombineras vanligtvis med vitaminisering. En allmän förstärkningsterapi med användning av immunmodulerande läkemedel, pantotensyra, fytin och metionin utförs.

En av de allvarligaste typerna av alopeci är total alopeci. När det uppstår oftast hormonellt misslyckande. I detta fall är hormonbehandling ordinerad. Denna komplexa behandling måste utföras under strikt övervakning av en behörig läkare.

Ytterligare metoder

 1. Massage. Det måste göras försiktigt och noggrant. Stroking ska vara i riktning från pannan till baksidan av huvudet. Du kan göra ett mjukt tryck, gnugga, knacka på kuddarna fingrar. Massage har en bra effekt på hårbotten, ökar blodcirkulationen och ger syre till hårsäckarna. Massage ska göras 5-10 minuter om dagen.
 2. Massera vegetabiliska tinkturer. Denna metod är mindre farlig, men mycket effektiv och prisvärd. Till exempel, för en bebis, kan du göra följande mask:
  • 1 tsk svart rädisajuice;
  • 1 tsk aloe juice;
  • 1 tsk avokadoolja.

Ingredienserna blandas och appliceras på barnets hår medan du badar. Efter 5 minuter är det nödvändigt att tvätta det med baby schampo. Behandlingsförloppet kan vara upp till tre månader. Om behandlingen inte gav resultat behöver du larmet. Det är nödvändigt att radikalt ändra behandlingen. Det är nödvändigt att applicera irriterande ämnen som bidrar till uppvakningen av glödlamporna.

Det finns en sådan behandlingsmetod som darsonvalisering - det här är en elektrisk strömbehandling. Hårlampor utsätts för högspänningsimpulsström och frekvens, men med låg styrka. Vanligtvis utförs i kliniker. Denna metod har en bra effekt på huvudets hud. Men det är kontraindicerat för barn under 6 år!

Kära föräldrar, barn är livets blommor. De måste älska och vårda. Det är nödvändigt att vara så uppmärksam som möjligt för deras hälsa. Baldness tenderar både föräldrar och barn. Men i tid för den inledda behandlingen och tillhandahållandet av lämplig vård kan du snabbt återställa barnets vackra krullar.

Vad är några av anledningarna till att barnhår faller ut?

Redan i livmodern vid 16-18 veckor förekommer vegetationen i fostret. Kroppen är täckt med mjuk fluff - lanugo. Närmare 9 månader faller det ut, men håret kvarstår på huvudet. Istället för lanugo bildas ett mellanliggande lock med en mer tät struktur, som förvärvar pigment närmare släkten. Enligt naturlagarna måste ett mildt dunigt hår ersättas av hårda hår. Detta förklarar varför barnets hår faller på huvudet inom 3-6 månader efter födseln.

Emellertid uppstår en anomalös förlust som slutar i totalt skallighet. Alopeci hos spädbarn är:

 • fysiologisk;
 • medfödd;
 • ärftlig;
 • telogena;
 • fokal;
 • seborroisk.

Vad är telogen alopeci hos spädbarn

En enhetlig förlust av vegetation åstadkommer onormala kränkningar av rygg- och tillväxtcyklerna. Problemet uppstår:

 • på bakgrund av läkemedelsterapi;
 • med överdriven användning av retinoider, antikonvulsiva medel och antivirala läkemedel;
 • bindvävspatologi;
 • erytrodermi;
 • stressbelastning;
 • malabsorption - kränkning av näringsabsorption
 • med enteropatisk akrodermit;
 • genetiska avvikelser.
Diffus fallbygel i spädbarn

Ärftliga sjukdomar

En av de många orsakerna till spädbarnsförlust är hypotrichos simplex, en patologi med autonomt dominerande arv. I spädbarn börjar strängar grova, bryta sig vid roten, närmare puberteten börjar smula med lökar.

Menkes syndrom är en sjukdom som är förknippad med X-kromosommutationen. Den kännetecknas av ökad pigmentering av hårbotten och sårbarheten hos stavarna. Detta gäller för ögonbryn och ögonfransar. Vanligtvis lever inte barn med denna diagnos upp till 2 år. Symtom är märkbar omedelbart efter födseln eller efter utfodringens slut. En erytem med spårade gränser formas på huvudet. I födseln innebär baldness en total frånvaro av hårsäckar.

Alopecia Alopeci

Med denna form av skallighet strängar faller buntar i några dagar. Det finns flera kliniska former:

 • när det lokala området av lesionen är liten och utspridda över huvudet;
 • Ribbonliknande skallighet börjar från baksidan av huvudet och stiger uppåt och bildar en jämn väg till toppen av huvudet.
 • subtotal alopeci bildas genom sammanslagning av flera foci.

Orsaker: autoimmuna sjukdomar, psykogen stress, ärftlighet.

Seborrheisk dermatit

Skorpor på huvudet finns hos de flesta barn. Formationer av gul färg består av keratinerade hudvågar och sebaceous sekretioner. Om det är omöjligt att ta bort dem med varm olja eller det gula lagret visas igen - det här är en anledning att vädja till barnläkaren. Det är möjligt att barnet är mottagligt för allergier eller att kroppen ännu inte har anpassat sig till miljöförhållandena, och vid regelbunden tvättning av huvudet avlägsnas skyddsskiktet.

Det är viktigt! Felaktig vård påskyndar processen att falla ut pistolen och skadar glödlamporna, så speciella produkter med en mjuk formel väljs ut för vård.

ringorm

Barn lider ofta av svampsjukdomar. Sporer, konidier eller villkorligt patogena ämnen efter att ha gått in i den gynnsamma miljön med låg kroppsresistens börjar multiplicera. Med mycosis bildas flera foci av olika storlekar på huvudet. Hudpatologier är fyllda med kronisk kurs och långtidsbehandling.

Fysiologisk anledning

Mekanisk friktion av huvudet på kudden, locket, moderns hand bidrar till utseendet. För det första torkar barnet baksidan av huvudet, områdena ovanför öronen, då finns det kala fläckar i mörkret och centrala delar. Under året är de övervuxna med silkeslena strängar. Det händer också att den fullständiga frånvaron av vegetationskåpan kommer att ersättas av en snabb hårväxt efter 9-12 månader.

Rubbar håret på baksidan av huvudet

Varför faller ett nyfödd hår ut på toppen

Om svamphuden inte är lika vanlig, reagerar barnets labila nervsystem kraftigt på förändringar i temperatur, spänning. Detta orsakar överdriven svettning och förlust av vegetation i parietalområdet. Genom att bibehålla samma prestanda för en rumtermometer inom + 20 ° C kan problem undvikas.

Andra orsaker till skallighet:

 • sekundära sjukdomar i nervsystemet och hjärtsystemet, fel i de endokrina körtlarna;
 • infektionssjukdomar;
 • brist på vitaminerna A, D, C;
 • dystrofi;
 • avvikelser från hårstavarnas struktur.

Klassiska behandlingsmetoder

Slutsatsen görs efter differentialdiagnosen, med undantag av seborrheisk dermatit, psoriasis eller ringorm. Behandlingen utförs i flera månader enligt ett individuellt system med inkludering av:

 • biogena stimulanser (glasögon);
 • nootropa droger;
 • i svåra fall föreskrivs dysprospan med långvarig verkan.

Läkemedel av dessa grupper förbättrar metaboliska processer, korrekta hormonbalans.

Lokal terapi

Särskilda geler och suspensioner appliceras på det drabbade området under en ocklusiv dressing för natten (tätt monterad lock), tonicmedel - naftalalkohol, silokast.

Oavsett typ av alopeci är fysioterapi användbar - massage, elektrofores, galvanisering. Efter behandling av foci med fotosensibiliserande preparat utförs ultraviolett bestrålning.

Ibland uppmanar läkare att inte skynda på behandling och vänta några månader, men detta är endast möjligt om inga hudsjukdomar saknas.

Diagnos av Alopeci

Förebyggande vård

Ofta behöver man inte tvätta barnets huvud. Vattnet läggs till avkodningar av kamomill, serie, kalendula. För det hygieniska förfarandet kan barnschampon användas efter 5 månader. I efterkvällsperioden används en mjuk formel barntvål. Efter proceduren blöts låsen med en handduk och kammas med en sällsynt kam med avrundade tänder. Även om universell terapi inte existerar, kommer tidig vård av barnet att hjälpa till att undvika många problem.

Varför blir den nyfödda pannan blött

Håret faller ut hos barnet

Barn är ljuset i fönstret, de ger glädje och glädje. Men alla barn blir ofta sjuka och det ger föräldrarna mycket problem och bekymmer.

Faller barnhår ut?

Om barnet började förlora hår, finns det inget att panikera. Organs och system för det nyfödda är inte helt formade. Hårkrummer ser mer ut som de är lätta att skada, även om de kammade.

Ett barn kan födas utan hår alls, men även om han har liten vegetation på huvudet, kommer det att falla ut inom ett år, och starkare och vackert hår kommer att dyka upp som inte är så lätt skadat.

Om barnet har hela skalliga fläckar behöver du gå till barnläkaren och fråga honom om barnets hår faller ut?

Insidiös alopeci är en skrämmande typ av skallighet hos nyfödda, där hårtrådar faller ut och lämnar släta fläckar på huvudet. Processen är snabb och om några dagar kan barnet bli helt skallet. Med detta fenomen är strikt medicinsk kontroll och korrigerande mediciner nödvändig.

Detta beror på ett misslyckande i immunsystemet, där barnets antikroppar förstör hårsäckarna. Dessutom tror läkare att orsakerna kan vara stress, skador och funktionshinder i sköldkörteln.

Om du inte tillhandahåller barnet tidigt, kommer alopecia areata att flytta till andra etappen och bli totalt, där håret kommer att gå förlorat för alltid.

Om det fanns hårfollikelskada, till exempel under rakning, kan håret börja falla ut. Under inga omständigheter ska ett barn raka huvudet, eftersom hårsäckarna är för nära huden och är lätt skadade. Trauma kan inte bara vara mekaniskt, men också kemiskt. Många skallighet kan uppstå när olika kemiska ämnen kommer i kontakt med huden.

Telogen skallighet är ett fenomen där håret slutar växa och faller i en koma. Detta beror på en överdos av vitaminer, medicinering, trauma eller operation. Om du förstår orsaken och eliminerar det, kommer telogen skallighet att sluta, och håret börjar växa normalt igen.

En annan orsak till skallighet är ringmask. Det här är en svampsjukdom där runt fläckiga fläckar uppträder på huvudet, där det inte finns något hår. Behandling i denna situation föreskrivs av en hudläkare, som föreskriver antifungala läkemedel.

Varför barns hår faller ut?

Under de första tre månaderna av livet byts håret av fluffigt hår till hårdare. Vid denna ålder bör närvaron av skalliga fläckar inte störa. Hårets struktur förändras, och folliklarna bildas bara.

Varför barns hår faller ut? Om ett barn, förutom håravfall, svettas på natten, förändras huvudet och dess form, så ska du gå till doktorn, kanske har barnet rickets.

På vintern och våren kan barnet sakna vitamin D och kalcium, men bristen på dessa ämnen leder till en så allvarlig sjukdom som rickets. Denna sjukdom deformerar ryggraden, benens ben och skelett. Om ett barn har hår på baksidan av huvudet, har han troligtvis rickets.

Även om orsaken kan vara banal torkar mjukt hår på en kudde. För att förstå den sanna orsaken till håravfall är det bättre att gå till läkaren och sortera ut saker.

Emosionella störningar, stress och skräck är starka chocker att den ömtåliga barnpsyken varar med stor svårighet. Ibland kan håret falla ut från starka känslor hos barn.

För att håret inte ska falla ut är det nödvändigt att bära en mjuk keps på natten som passar tätt mot huvudet.

Det är nödvändigt att bada barnet endast med speciella skum och schampon som inte orsakar irritation och allergi. Barnens kosmetika bör inte innehålla aktiva kemiska komponenter. Med badeshampoo badas en gång i veckan. Bad måste göras varje dag, men samtidigt lägga till dem dekoktioner av örter.

Formad och förbättrat hår upp till fem år. Det första håret faller ut till tre månader. För att allt ska vara bra måste du strikt övervaka barnets hälsa, mata rätt, hygieniska rutiner och vid behov kontakta en läkare.

Barnet har hår på huvudet, vad ska man göra?

Den främsta orsaken till håravfall hos nyfödda är deras struktur. Även om barnet föddes med hår torkar de av arket om en månad. Hårstången är helt formad endast om fem år, vid denna tid blir håret styvt och tjockt.

Före barnets födelse fick en stor mängd hormoner från moderen. Efter separering blir hormonerna mindre och kroppen reagerar ibland med håravfall. Efter anpassning till nya existensvillkor kommer hårväxten att återupptas.

Barnet har hår på huvudet, vad ska man göra? Först och främst måste du allvarligt närma sig frågan om att välja barnens kosmetika.

I barnets schampo ska det inte vara natriumlaurylsulfat - ett ämne som bildar ett skum, men ackumuleras i kroppen.

Barnet kan inte tvättas med kosmetika avsedda för vuxna, eftersom det innehåller dofter och konserveringsmedel som kan orsaka allergier i barnet.

Under badning bör vattentemperaturen inte överstiga 37 grader. Om det inte finns någon speciell termometer kan du röra vattnet med din armbåge.

Med schampo behöver du inte tvätta huvudet mer än en gång i veckan, men bara med vatten med varje badning.

Epitelskalor ackumuleras på huvudet, vilket bildar skorpan, så efter att ha badat på huvudet måste du hålla en speciell pensel som kommer att bli av med det keratinerade skiktet som stör hårväxten.

Efter badning kan du skölja barnets hud med avkok av kamomill, salvia eller en sträng. Om möjligt, sätt avkoket direkt i vattnet.

Tja, om det finns partiklar av växter i vattnet, kommer det att bidra till utvecklingen av barnets sensationella känslor. Efter att ha badat barnet behöver du bara sätta i en handduk ett tag och klämma dig själv.

Om en skorpa eller seborrheisk dermatit bildas på huvudet, då efter bada kan hårbotten smutsas med kokt vegetabilisk olja.

För att barn ska trivas, behöver de känna kärlek och bryr sig om andra. Vuxna behöver det också, men inte lika illa som barn. När mamman är nära, är hon lugn och mild, barnet känns bekvämt och bra, som i perioden för förebyggande utveckling.

Analys av allergener hos spädbarn

Intrakraniellt tryck hos spädbarn

Hot baby head

Skorpa i barnet

Klättrar huden på en nyfödd

Rickets hos spädbarn

Hårlöshet hos nyfödda: orsaker, behandling och förebyggande

Någon mamma vill att hennes barn ska vara frisk, varsam och glad.

Det är därför som man under de första månaderna av livet undersöker kvinnor noggrant varje tum av kroppen för finnar, blöjautslag och andra problem. Barnhår övervakas inte noggrant.

Många föräldrar tror att skallighet hos nyfödda är ganska normalt. Men i vissa fall är larmet fortfarande värt det.

Intressanta fakta om babyens hår

Oavsett hur noggrann förberedelsen för graviditet och förlossning var, de första månaderna efter urladdning visar sig vara mycket stressiga för glada mammor. Vi måste strikt begränsa oss till mat, för att inte provocera en allergisk reaktion hos ett barn, för att inte sova på natten, ständigt övervaka barnets hälsa. Varje dag förändras hans kropp, så du måste alltid vara vaken.

Hårlinjen hos spädbarn förekommer även i livmodern. Dess bildning sker vid 15-20 veckor. Embrans kropp är täckt med en mild kort ned, vilken läkare kallar lanugo. Närmare till lanugokläderna ersätts med ett mellanliggande lock och håren förblir bara på barnets huvud.

Under de senaste veckorna av graviditeten förekommer pigmentering av framtida krullningar, förändras deras struktur. Färgen på mellanhöljet beror på den genetiska predispositionen. Även om en av föräldrarna har en mörkhårig hårhår, kommer barnet troligtvis att föda med kastanj eller svart hår.

Inom 4-6 månader efter födseln ska mellanskyddet helt förändras. Det är i detta skede att föräldrar börjar bli panik och oroa sig för skallighet. Nyfödda förekommer på huvudet skalliga fläckar, som inte alltid bråttom för att skaffa nya silkehåriga hår.

Vad är orsaken till sådana förändringar? Och är det värt att se en läkare?

Orsaker till skallighet i barnets nacke

Orsaker till håravfall hos nyfödda kan vara mycket olika. Även barnläkare och sjuksköterskor som övervakar barnets utveckling är osannolikt att berätta något bestämt. De vanligaste orsakerna till baldness är:

 • hormonella störningar;
 • ringmask och svamp;
 • stress (operation, skräck, tidszonförändring, etc.);
 • autoimmuna störningar;
 • mekanisk skada på hårsäckarna.

Samma position av huvudet under sömnen leder till skallighet i barnets hals. Därför rekommenderar barnläkare och "mammor med erfarenhet" att ändra barnets ställning i spjälsängen, för att övervaka kvaliteten på det tyg som blöjorna och kuddeöverdragna är gjorda av.

I de flesta fall faller håret ut lokalt: först börjar det skalliga huvudet att näsa, och sedan uppträder flintiga fläckar i andra delar av huvudet. Vissa barn har också total alopeci, där hårsäckarna somnar. Ibland varar fullständig skallighet upp till ett år, varefter håren vaknar igen och börjar växa med dubbel styrka.

Moms borde vara medvetna om ett sådant koncept som telogen skallighet. Med denna diagnos faller hårsäckarna i ett tillstånd som är jämförbart med klinisk död.

Barnets huvud är blygt tills orsakerna till håravfall elimineras.

Ofta utvecklas telogen skallighet på bakgrund av läkemedelsbehandling, med en överdos av vitaminer, liksom som en följd av svår stress.

Vanliga myter om skallighet hos spädbarn

Efter barnets födelse kommer många myter och folkvisdom ner på mammor. Efter råd av många släktingar kan förvärra barnets hälsa. Låt oss ta ett exempel som de mest populära rekommendationerna, som verkligen inte är värda att lyssna på.

Mytnummer 1. Barn måste vara rakad skallig till en ålder.

Sådana tips kan ofta höras från mormorens läppar. I detta fall är ålder inte visdom. Barnens hårbotten under de första månaderna av livet är mycket känslig och hårsäckarna ligger nära ytan. Eventuella, även en mindre, mekanisk effekt kan skada folliklarna, vilket kommer att leda till partiell eller fullständig skallighet.

Rakning av barnets första hår är strängt förbjudet. Många barnläkare pratar om det här oupphörligt. Äldre människor använder ofta argumentet att "på grund av rakning" kommer håret att växa bättre och snabbare och bli tjockt och tufft. " Läkare säger motsatsen: Genom att skada hårsäckarna i spädbarn kommer du att säkerställa alopeci under hela livet.

Myt nummer 2: Hårförlust är ett tydligt tecken på rickets.

Hävdade att orsaken till skallighet hos spädbarn blir rickets. Men inte så enkelt. En allvarlig sjukdom har ett antal andra symtom, inklusive:

 • förändring i hudton;
 • rastlöshet och tårighet
 • överdriven svettning
 • skalle deformitet;
 • sömnlöshet;
 • kronisk förstoppning
 • vägran att äta
 • hög feber

Oftast uppträder symtom i offseasonen - på hösten eller våren - när barnet är bristfälligt i vitamin D och kalcium. Om du märker att smulorna började falla ut i håret och också dykt upp några tecken från listan, var noga med att kontakta din barnläkare. Endast en läkare kan göra en noggrann diagnos och förskriva behandling.

Var uppmärksam! I de flesta fall visas tecken på rickets när de når 3-4 månaders ålder. Korrekt och snabb matning, regelbundna promenader i frisk luft och massage hjälper till att förhindra utvecklingen av sjukdomen. Moms rekommenderas ofta att ta vitamin D3.

Hur bryr man sig om barnhår?

Med ordentlig vård kommer barnets hår att vara mjukt och silkesigt och fuliga skalliga fläckar kommer snabbt att täckas med nya lock. Varje mamma bör notera följande tips:

1. Välj noggrant hygienprodukter och schampon under de första åren av ett barns liv. Det är bäst att använda formuleringar med ett neutralt pH. Tvätta huvudet inte mer än en gång i veckan. I annat fall börjar den skyddande filmen på hårbotten torka ut, och barnet blir lunet på grund av torrhet och täthet.

2. Använd örtdekok. Infusion av kalendula, kamomill eller salvia är idealisk för sköljning av hår efter tvätt. Medicinsk avkok för att tvätta av rester av schampo, lindra hudproblem.

Till exempel, en infusion av nässla löv (2-3 msk per 1 liter kokande vatten) kommer att stärka hårsäckarna, och kalendula avkok kommer att ha en antiinflammatorisk effekt.

Var noga med att kontrollera sköljets temperatur före användning.

3. Torka håret ordentligt. Hårbotten och hårsäckarna hos ett spädbarn är mycket ömma under de första månaderna. Det är därför barnets huvud promakivayut mjuk handduk eller blöja. Intensiv torkning kan orsaka hudskador och håravfall.

4. Välj lämplig kam. Barn med regrown lås bör köpa en kam av trä eller ben. De irriterar inte hårbotten och skadar inte de känsliga håren. Kom ihåg att vått hår blir mer trassigt, så det är bättre att vänta 20-30 minuter, när krullarna är nästan torra.

Dessa tips hjälper till att bevara skönhet och hälsa hos barnets hår, förhindra fullständig eller partiell skallighet.

Håravfall hos spädbarn på kronan

För föräldrar, stor lycka när en frisk baby är född. Och varje mamma försöker för alla att skydda hennes avkommares hälsa. De flesta spädbarn lider dock av olika sjukdomar.

Många barn förlorar sitt hår. Först ska föräldrarna lugna sig och ta reda på orsaken till att barnet blåses.

I ett spädbarn är inte alla organ helt formade, håren på huvudet är mycket tunna, det är ganska enkelt att skada dem, t ex genom kamning.

Baldness i ett barns huvud

Barnens hår kallas vanligen nedåt, de är ganska svaga, de kan bara rulla på en kudde. Men vad ska man göra om en frisk baby har områden på huvudet som inte har något hår alls.

Information om barnhårets struktur

En nyfödels hår växer redan före födseln: till exempel under 6 månader av graviditeten. Det är dock en känslig liten munk än vanligt hår. Hela kroppen är täckt med langoi, och vid födelsetiden ändras det i grunden till en genomsnittlig hårstyp som bara återstår på huvudet.

Typ av skallighet hos den nyfödda

Har du någonsin märkt hur en valp täcker förändringar? När tiden går, blir de från små "plysch" -barn till vuxna individer.

På samma sätt lider nyfödda upp till 5 månader från ungdomsmätningstid, vilket resulterar i att de har tjockare strängar, vilket innebär att de behöver noggrann vård vid användningen av läkemedlet.

Om du inte använder det är det en chans att din baby blir kallig.

Typer och orsaker till barns håravfall

Följande diskussion kommer att fokusera på varför hår hos nyfödda faller ut:

Traumatisk alopeci

På grund av felaktig vård av en nyfödd, kan håret skadas och börja intensivt falla ut. Så att han inte står inför ett sådant problem måste du välja tvättprodukter som endast är avsedda för spädbarn, och de tillämpas bara en gång i veckan.

Om det finns gneis, vilket är en gulaktig blomma som en skorpa, ska den inte avlägsnas mekaniskt från hudområdet alls. En nyfödd görs en oljemask, vilket innebär att denna beläggning blir mjukare och enkelt kan avlägsnas under badning med hjälp av en mjuk massage och borstar med en speciell borste.

Enligt våra läsare är den mest effektiva hårbehandlingen Hair MegaSpray, en unik spray, kända trichologer och forskare har en hand i sin skapande. Den naturliga vitaminformeln i sprayen gör att den kan användas för alla typer av hår. Produkten är certifierad. Akta dig för förfalskningar. Åsikt frisörer.. "

Lokal skallighet hos nyfödda

Simning med barnet anses vara en mycket användbar övning som stärker barnets immunitet, har en positiv effekt på hela kroppen och ger möjlighet att bota vissa sjukdomar. Det är också användbart för barnet att delta i en speciell fitball. Barn av alla åldrar kan studera där. Tack vare sådana aktiviteter får mamma och barn mycket nöje.

Svamp och nervsjukdomar i hårbotten

En annan anledning till att en nyfödd har skaldethet kan vara en svamphalsskada. Bland sådana sjukdomar kan noteras alopeci, liksom sjukdomen hos ringorm. När de första sjukdomslåsningarna börjar falla mycket snabbt, kan i vissa fall hårförlust ses på bara några timmar, men ingen skalering uppträder alls.

Med den andra sjukdomen i manifestationsområdet bryts håret över tiden, detta område börjar klia, rodnad och skalning uppträder. Men nyfödda lider litet från denna typ av skallighet. Även om neurologi kan hittas överallt.

Baldness Diagnosis

Baldness med rickets

Varför blir en nyfött skaldad? Ett annat kliniskt tecken på skallighet är rickets när alopeci observeras. Att diagnostisera endast på grundval av detta symptom är absurt. Som med denna sjukdom är barn oroliga för flera symtom samtidigt, när ångest och andra observeras.

Den världsberömda barnläkaren, som kallas Komarovsky, har sina egna uppgifter om symtomen på rickets hos nyfödda. Enligt hans mening reagerar barnets nervsystem mest på sjukdomen. I de flesta fall gråter han ofta, förvärrar sömn och näring. Barnet börjar svettas mycket under aktiva belastningar, han har en skallig lapp på halsen.

I förebyggande åtgärder är D-vitamin förskrivet. Det är i princip föreskrivet att ta sin vattenform - akvadetrima. Och spädbarnet, som är på normal matning, utan symptom på rickets, behöver inte en extra del av vitamin D.

Baldness med rickets

Torrskorpor

Detta fenomen utgör ingen risk för barnets hälsa.

Experter har lärt sig att barn kan ha olika orsaker till håravfall. Men om den nyfödda har ett skalligt huvud så är det inte bara ett symptom på någon defekt eller sjukdom.

Till exempel uppträder en skallig plåster i en nyfödd på baksidan av huvudet på grund av att det ständigt ligger när de inte ändrar sin position.

För att minimera denna typ av symptom är det bättre att vända det över 1 gång inom 18 minuter.

De främsta orsakerna till håravfall på huvudet av en nyfödd bebis

Hårets tillstånd indikerar kroppens allmänna hälsa, är en slags indikator på att inre organ fungerar ordentligt.

Därför, om du har problem med ditt hår, bör du inte låta allt gå i slumpen. Det är viktigt att säkert diagnostisera både barnets hår och kroppen som helhet.

Om vi ​​talar om nyfödda, har de ofta ett liknande problem med hår.

Vad orsakar baldness i barndomen?

Enligt Dr Komarovsky, liksom andra specialister inom pediatri, är håravfall hos ett spädbarn ofta ett tecken på förekomsten av patologier, vad gäller fysiologin är hälsoförnyelsen ungefär fyra år gammal. Skaldhet hos barn skiljer sig i vissa nyanser och är intensivare än hos vuxna. Men med tidig mottagning av sjukvården löses problemet snabbt med moderna mediciner.

Det är viktigt! Först efter att ha etablerat den sanna orsaken till skallighet hos spädbarn, kan du börja en behandlingskurs.

Låt oss prata mer om orsakerna till att, som noteras av Komarovsky och andra specialister inom barnsjukdomar, det leder till skallighet i tidig barndom.

ringorm

Denna sjukdom är ett av de vanligaste problemen, på grund av vilket håret faller ur en baby. Sjukdomens orsaksmedel är en svamp som påverkar både huvudet och ögonbrynen, liksom ögonfransar.

Hårstänger och folliklar kan påverkas negativt. Huvudsymptomet hos sjukdomen - närvaron på barnens huvudområden med fallna, brutna hår.

Samtidigt observeras bildandet av våg eller svarta fläckar, och huden på dessa ställen är intensivt kliande, vilket ger barnet obehag.

Behandling av spädbarn utförs på följande sätt:

 1. Användning av antimykotisk medicin i flera månader. Läkemedlet väljs i enlighet med krummens åldersgrupp.
 2. Med denna sjukdom är speciella terapeutiska schampon med antimykotisk effekt ofta föreskrivna.

Ringworm anses inte som en smittsam sjukdom. Barnets återhämtning sker med konstant användning av läkemedlet som ordinerats av doktorn och efter avslutad terapeutisk kurs.

Alopecia avel

Denna patologi är annorlunda genom att håret på ett barns huvud faller plötsligt ut. Oftast manifesteras alopeci i form av en oval eller rund form, medan huden blir helt jämn, utan närvaro av peeling och manifestationen av någon inflammation.

Hur går ner i vikt efter att ha fött?

Många kvinnor efter födseln står inför problemet med uppkomsten av övervikt. Någon han visas under graviditeten, någon - efter födseln.

 • Och nu har du inte råd att bära öppna baddräkter och korta shorts...
 • Du börjar glömma de ögonblicken när män komplimangerade din felfria figur...
 • Varje gång du kommer till spegeln, verkar det som om de gamla kommer aldrig att återvända...

Men ett effektivt botemedel mot övervikt är! Följ länken och ta reda på hur Anna förlorade 24 kg om 2 månader.

Hur går ner i vikt efter att ha fött?

Många kvinnor efter födseln står inför problemet med uppkomsten av övervikt. Någon han visas under graviditeten, någon - efter födseln.

 • Och nu har du inte råd att bära öppna baddräkter och korta shorts...
 • Du börjar glömma de ögonblicken när män komplimangerade din felfria figur...
 • Varje gång du kommer till spegeln, verkar det som om de gamla kommer aldrig att återvända...

Men ett effektivt botemedel mot övervikt är! Följ länken och ta reda på hur Anna förlorade 24 kg om 2 månader.

Denna håravfall uppstår på kort tid, intensivt, ofta även under dagen.

Experter säger att den främsta anledningen till att sjukdomen uppträder hos nyfödda är det aggressiva beteendet hos barns immunitet mot hårfollikeln. Sjukdomen diagnostiseras med metoden att identifiera andra faktorer som påverkar skallighet. Behandlingstiden föreskrivs av en hudläkare. På den behandlande läkaren observeras barnet i tolv månader, och i vissa fall ännu mer.

Hårskada

En annan vanlig orsak till att hår kan falla ut från en nyfödd på huvudet är hårets axelskada, vilket uppstår i fallet med:

 1. frekvent friktion;
 2. stark hårspänning;
 3. kemiska brännskador;
 4. trichotillomania, det vill säga med en störning, under vilken patienten lider av vanan att ständigt röra, dra håret.

Barnhårförlust på huvudet, vilket orsakas av skada på håraxeln, anses ofta vara en brandpunkt, där det drabbade området expanderar, det observeras hårborttagning av olika längder.

Diagnostisera sjukdomen är ganska enkel. Det är nödvändigt att eliminera den överdrivna spänningen, liksom hårets friktion, och de kommer sluta att bryta av, falla ut och börja återhämta sig fullt ut.

Om vi ​​berör problemet i samband med trichotillomani (viljan att röra hår hela tiden), för att lösa det, används avslappning av modern teknik och beteendebehandling.

Telogen baby baldness

Denna typ av baby skallighet observeras en månad efter födseln, och ännu tidigare. Med denna sjukdom kan sovhår som har passerat livscykeln falla ut, och nya kommer att visas istället. Ofta blir orsaken till barnets tillstånd stress eller känslomässig chock, liksom:

 1. användning av separata mediciner;
 2. operationer under anestesi
 3. hög feber;
 4. ett överskott av vitamin A i barnets kropp

allergi

Hår kan också falla ut i ett spädbarn som lider av olika allergiska reaktioner.

På så sätt reagerar kroppen på ett specifikt allergen, till exempel till en ny mat, som vissa föräldrar börjar introducera i spädbarnsdiet från månaden eller till sammansättningen av tvättmedel med syntetiska ingredienser.

Så snart kontakt med det identifierade allergenet är uteslutet tillämpas lämplig behandling, vald av doktorn, den allergiska reaktionen försvinner och skallet stoppar.

Vad mer är orsakerna till spädbarnsbarhet?

För att få ett omfattande svar på den här frågan och för att förstå varför en baby har skallighet, inte ens en krona, men också på baksidan av huvudet, är det viktigt att nämna några möjliga orsaker till detta fenomen:

 1. störningar i organens funktion
 2. brist på vitaminer och väsentliga spårämnen i den växande kroppen;
 3. olika hormonella störningar
 4. substandard kranvatten som används för att tvätta barnets hår och mycket mer.

Även om barnet inte har problem med hårväxten, bör vårdande föräldrar sköta sig ordentligt, kamma dem med en speciell hårborste, tvätta barnets huvud endast med schampon för barn, lyssna på råd från experter som Dr Komarovsky, använd säkra medel för att stärka håret, för att massera huvudets huvuddel.

Låt dina barn växa upp friska och aldrig bli sjuka!

Hur går ner i vikt efter att ha fött?

Många kvinnor efter födseln står inför problemet med uppkomsten av övervikt. Någon han visas under graviditeten, någon - efter födseln.

 • Och nu har du inte råd att bära öppna baddräkter och korta shorts...
 • Du börjar glömma de ögonblicken när män komplimangerade din felfria figur...
 • Varje gång du kommer till spegeln, verkar det som om de gamla kommer aldrig att återvända...

Men ett effektivt botemedel mot övervikt är! Följ länken och ta reda på hur Anna förlorade 24 kg om 2 månader.

Hur går ner i vikt efter att ha fött?

Många kvinnor efter födseln står inför problemet med uppkomsten av övervikt. Någon han visas under graviditeten, någon - efter födseln.

 • Och nu har du inte råd att bära öppna baddräkter och korta shorts...
 • Du börjar glömma de ögonblicken när män komplimangerade din felfria figur...
 • Varje gång du kommer till spegeln, verkar det som om de gamla kommer aldrig att återvända...

Men ett effektivt botemedel mot övervikt är! Följ länken och ta reda på hur Anna förlorade 24 kg om 2 månader.

Faller det nyfödda håret ut på huvudet? Var inte panik!

Ditt barn är din glädje och stolthet. Han har de vackraste ögonen, rör på dimples och det mest fluffiga håret. Men i ett ögonblick märker du att barnet har balding tempel, och åh, skräck, börjar du rita skrämmande bilder i din fantasi. Så vad ska man göra i en situation där håret faller ut hos nyfödda på huvudet?

Var inte panik före tid, men jag hjälper dig med det här.

Orsaker till skallighet hos små barn

Låt oss se tillsammans varför hår faller i en bebis. Faktum är att denna process är ganska naturlig, och bär inte någonting fruktansvärt i sig. Tänk noggrant på ditt barns första hår: de är mjuka, ljusa och liknar mer fluff än människans hår.

Det är på grund av sin lätthet och brittleness att de kan falla ut: krummens huvud smältar ständigt mot något. Det här är till exempel en hatt som du lägger på en promenad, en barnsängs yta eller en schäslong - eftersom barnet fortfarande ligger mycket, även den mjukaste kammen kan dra ut några hår.

Därför finns det inget överraskande i det faktum att ett barn under de första tre månaderna kan bilda skalliga fläckar - det här är ett spädbarnsflöde "ger sätt" till riktigt "vuxent" hår.

Orolig punkt: ibland kan håravfall associeras med rickets (läs mer om rickets hos spädbarn >>>). Observera noggrant och kontrollera om din bebis har följande symtom förutom håravfall:

 1. Färgen på huden liknar marmor;
 2. Barnet svetter ofta;
 3. Avslag från modermjölk, tårbarhet;
 4. Hög temperatur

Om minst en poäng matchar, är det bättre att kontakta din barnläkare, han kommer antingen att skingra dina tvivel eller ge nödvändig hjälp.

! Byte av fluffigt hår med normalt hårt hår uppstår under de första månaderna av ett barns liv. Men ibland kan processen ta upp till ett år gammal.

Hur man undviker barn håravfall

Korrekt vård är det bästa förebyggandet av eventuella problem som barnet har.

 • Var särskilt uppmärksam på valet av barnens kosmetika, eftersom barnets hud är känslig och kan reagera dåligt på någon komponent. Köpt schampo? Titta på kompositionen, om det finns för stark lukt eller för mycket mättad färg. Ju mer naturliga utseende - desto bättre;
 • Var noga med att välja den som kommer med etiketten "allergivänlig", märkt "från födseln" och "utan tårar". Det skulle räcka en gång eller högst två gånger användningen av schampo per vecka och resten av tiden är det bättre att bara skölja huvudkrummen med löp eller kokt vatten. Läs, är det möjligt att tvätta den nyfödda med tvål? >>>
 • Använd aldrig din schampo och balm, de är absolut inte lämpliga för nyfödda! Om det inte finns något barnmedel, bättre brygg en sträng eller en kamomill - naturen blir din bästa assistent. Faktisk artikel: Örter för att bada en nyfödd >>>.
 • Vattentemperaturen kan mätas med en speciell termometer, vilken anses vara optimal för badande nyfödda vid ca 37 °;
 • Om barnet ligger i olika former - på magen, på sidan, och inte bara på baksidan, så kommer de skalliga fläckarna på baksidan av huvudet att vara mindre. Och det blir mer intressant att du spenderar tid med ditt barn.
 • Var uppmärksam på storleken på ditt barns huvudbonad: det ska inte vara för litet för honom. Seasonality är också viktigt - i alltför varma kepsar kommer barnet att svettas mycket. Både den första och den andra kan leda till håravfall.

Nu när du vet varför nyfödda har hår på huvudet och hur man hanterar detta, kan du anses vara en utbildad specialist för att lösa detta problem.

Moms delar sina åsikter

Om du tror att endast din familj har ett problem när en nyfödd har hår som faller ut, så är det inte. Här skriver andra mödrar om detta:

Vera, Maxims mamma:

"När jag först såg att min son hade en skallig lapp, var hon naturligtvis rädd. Det är bra att det fanns några mormödrar som övertygade mig om att detta är normalt och att barn ofta kan förlora hår. Jag började sprida min son oftare på magen, och snart var mitt huvud täckt med nytt hår "

Anna, mamma till Ilya och Daria:

"Under den andra månaden av livet började mina tvillingar av någon anledning förlora hår. Först trodde jag att det var brist på vitamin D, men det visade sig vara en vanlig process. Ja, vi noggrant utvalda vårdprodukter för våra barn, försökte välja den mest naturliga. Någonstans vid sex års ålder märkte jag att håret inte längre liknade ludd, men blev som vuxna "

Irina, Igors mor:

"Efter att ha lärt mig att babybarn kan förlora hår och ställde sig inför detta själv, granskade jag återigen alla våra barns badkosmetika och såg till att det var säkert. Vi använder schampo bara en gång i veckan, resten av tiden bryter vi örter - de är användbara för hårbotten, och Igorka är lugnt före en natts sömn. "

Maria, Nastyas mor:

"Vanligtvis gör jag inte panik, men då ser jag att min dotters hår faller ut, jag blev rädd och bestämde mig ens att kolla med barnläkaren. Sedan, när jag lärde mig mer om orsakerna till detta problem, slutade jag oroande.

Återigen gick jag över våra hattar - några visade sig vara lite trånga, läste barnschampoens sammansättning och bestämde mig också för att jag skulle använda den mindre ofta och ersätta den med örter.

Jag hoppas det snart kommer barnet att ha riktigt vackert hår "

Vad är några av anledningarna till att barnhår faller ut?


Spädbarnsförlust

Redan i livmodern vid 16-18 veckor förekommer vegetationen i fostret. Kroppen är täckt med mjuk fluff - lanugo. Närmare 9 månader faller det ut, men håret kvarstår på huvudet.

Istället för lanugo bildas ett mellanliggande lock med en mer tät struktur, som förvärvar pigment närmare släkten. Enligt naturlagarna måste ett mildt dunigt hår ersättas av hårda hår.

Detta förklarar varför barnets hår faller på huvudet inom 3-6 månader efter födseln.

Emellertid uppstår en anomalös förlust som slutar i totalt skallighet. Alopeci hos spädbarn är:

 • fysiologisk;
 • medfödd;
 • ärftlig;
 • telogena;
 • fokal;
 • seborroisk.

Vad är telogen alopeci hos spädbarn

En enhetlig förlust av vegetation åstadkommer onormala kränkningar av rygg- och tillväxtcyklerna. Problemet uppstår:

 • på bakgrund av läkemedelsterapi;
 • med överdriven användning av retinoider, antikonvulsiva medel och antivirala läkemedel;
 • bindvävspatologi;
 • erytrodermi;
 • stressbelastning;
 • malabsorption - kränkning av näringsabsorption
 • med enteropatisk akrodermit;
 • genetiska avvikelser.

Diffus fallbygel i spädbarn

Ärftliga sjukdomar

En av de många orsakerna till spädbarns håravfall är hypotrichos simplex, en patologi med en autonom dominerande arv. I spädbarn börjar strängar grova, bryta sig vid roten, närmare puberteten börjar smula med lökar.

Menkes syndrom är en sjukdom som är förknippad med X-kromosommutationen. Den kännetecknas av ökad pigmentering av hårbotten och sårbarheten hos stavarna. Detta gäller för ögonbryn och ögonfransar.

Vanligtvis lever inte barn med denna diagnos upp till 2 år. Symtom är märkbar omedelbart efter födseln eller efter utfodringens slut. En erytem med spårade gränser formas på huvudet.

Medfödd skallighet innebär en total frånvaro av hårsäckar.

Alopecia Alopeci

Med denna form av skallighet strängar faller buntar i några dagar. Det finns flera kliniska former:

 • när det lokala området av lesionen är liten och utspridda över huvudet;
 • Ribbonliknande skallighet börjar från baksidan av huvudet och stiger uppåt och bildar en jämn väg till toppen av huvudet.
 • subtotal alopeci bildas genom sammanslagning av flera foci.

Orsaker: autoimmuna sjukdomar, psykogen stress, ärftlighet.

Seborrheisk dermatit

Skorpor på huvudet finns hos de flesta barn. Formationer av gul färg består av keratinerade hudvågar och sebaceous sekretioner.

Om det är omöjligt att ta bort dem med varm olja eller det gula lagret visas igen - det här är en anledning att vädja till barnläkaren.

Det är möjligt att barnet är mottagligt för allergier eller att kroppen ännu inte har anpassat sig till miljöförhållandena, och vid regelbunden tvättning av huvudet avlägsnas skyddsskiktet.

Det är viktigt! Felaktig vård påskyndar processen att falla ut pistolen och skadar glödlamporna, så speciella produkter med en mjuk formel väljs ut för vård.

ringorm

Barn lider ofta av svampsjukdomar. Sporer, konidier eller villkorligt patogena ämnen efter att ha gått in i den gynnsamma miljön med låg kroppsresistens börjar multiplicera. Med mycosis bildas flera foci av olika storlekar på huvudet. Hudpatologier är fyllda med kronisk kurs och långtidsbehandling.

Fysiologisk anledning

Mekanisk friktion av huvudet på kudden, locket, moderns hand bidrar till utseendet. För det första torkar barnet baksidan av huvudet, områdena ovanför öronen, då finns det kala fläckar i mörkret och centrala delar. Under året är de övervuxna med silkeslena strängar. Det händer också att den fullständiga frånvaron av vegetationskåpan kommer att ersättas av en snabb hårväxt efter 9-12 månader.

Rubbar håret på baksidan av huvudet

Varför faller ett nyfödd hår ut på toppen

Om svamphuden inte är lika vanlig, reagerar barnets labila nervsystem kraftigt på förändringar i temperatur, spänning. Detta orsakar överdriven svettning och förlust av vegetation i parietalområdet. Genom att bibehålla samma prestanda för en rumtermometer inom + 20 ° C kan problem undvikas.

Andra orsaker till skallighet:

 • sekundära sjukdomar i nervsystemet och hjärtsystemet, fel i de endokrina körtlarna;
 • infektionssjukdomar;
 • brist på vitaminerna A, D, C;
 • dystrofi;
 • avvikelser från hårstavarnas struktur.

Klassiska behandlingsmetoder

Slutsatsen görs efter differentialdiagnosen, med undantag av seborrheisk dermatit, psoriasis eller ringorm. Behandlingen utförs i flera månader enligt ett individuellt system med inkludering av:

 • biogena stimulanser (glasögon);
 • nootropa droger;
 • i svåra fall föreskrivs dysprospan med långvarig verkan.

Läkemedel av dessa grupper förbättrar metaboliska processer, korrekta hormonbalans.

Lokal terapi

Särskilda geler och suspensioner appliceras på det drabbade området under en ocklusiv dressing för natten (tätt monterad lock), tonicmedel - naftalalkohol, silokast.

Oavsett typ av alopeci är fysioterapi användbar - massage, elektrofores, galvanisering. Efter behandling av foci med fotosensibiliserande preparat utförs ultraviolett bestrålning.

Ibland uppmanar läkare att inte skynda på behandling och vänta några månader, men detta är endast möjligt om inga hudsjukdomar saknas.

Diagnos av Alopeci

Förebyggande vård

Ofta behöver man inte tvätta barnets huvud. Vattnet läggs till avkodningar av kamomill, serie, kalendula. För det hygieniska förfarandet kan barnschampon användas efter 5 månader.

I efterkvällsperioden används en mjuk formel barntvål. Efter proceduren blöts låsen med en handduk och kammas med en sällsynt kam med avrundade tänder.

Även om universell terapi inte existerar, kommer tidig vård av barnet att hjälpa till att undvika många problem.

Också på vår hemsida kan du läsa en artikel om orsakerna till håravfall hos spädbarn 3 år.

Spädbarnsförlust

Födelsen av ett friskt barn är en stor lycka för en kvinna. För att bevara hälsan hos varje del av din babys kropp är varje mors heliga plikt. Men spädbarn kommer ofta i problem och sjukdom.

Ibland har barn en sådan sak som håravfall. Först och främst behöver du inte panik - orsakerna till alopeci (skallighet) hos barn kan vara mycket olika.

Barnet har inte alla system är fullt formade, håren på huvudet är mycket tunna, det är mycket lätt att skada dem, till exempel genom kamning.

Ofta föds spädbarn helt skalligt, särskilt för tidigt, det här är normalt ur medicinsk synvinkel.

Håret hos nyfödda kallas fluffigt, de är mycket svaga, tunna, de rullar lätt på en kudde eller madrass. De faller ofta ut under det första året av livet, i gengäld uppträder nya, starkare, hårdare och mer motståndskraftiga mot mekanisk stress.

Men vad ska man göra om ett friskt barn har områden på huvudet som helt saknar hår. Ibland händer det väldigt snabbt - på en natt. I det här fallet måste du kontakta din barnläkare, vem ska avgöra orsakerna och förskriva korrigerande behandling.

Typer av skallighet hos nyfödda

1. Alopecia areata - en förræderisk typ av håravfall hos nyfödda. I det här fallet faller håret i bunkar och lämnar släta lappar på barnets huvud. Denna process uppträder ganska snabbt och inom några dagar kan fullständig skallighet inträffa.

Alopecia areata kräver konstant medicinsk övervakning och recept på korrigerande läkemedel. Diagnos utförs genom visuell inspektion, som i medicinsk praxis är det omöjligt att fastställa orsakerna till denna typ av skallighet med hjälp av test.

De främsta orsakerna till alopecia areata hos nyfödda är ett funktionsstörning i immunsystemet, när hårsäckarna förstörs av antikropparna i barnets kropp, såväl som psykiskt trauma, stress, en obalans i sköldkörteln.

2. Totalt alopeci - den andra etappen av alopecia areata, där det finns fullständig förlust av hår.

3. Hårfollikelns trauma. Denna typ av skallighet är förknippad med mekaniska effekter på hårbotten, såsom rakning.

Rakning av ett barns huvud är omöjligt vid vilken ålder som helst - barnens hårrötter ligger mycket nära hudens yta.

En enda slarvig rörelse av en rakhyvel räcker för att raka hårsäckarna, som inte återställs efteråt! Kemiska brännskador kan också lämna områden av skallighet på huvudet.

4. Telogen skallighet. Hårkroppens tillstånd, där tillväxten stannar, utvecklas och "koma" sätter in. Som ett resultat faller håret ut och lämnar en inaktiv follikel i huden. Orsakerna till detta tillstånd kan vara skador, överdosering av vitaminer, droger, kirurgi. Telogen skallighet är tillfällig och försvinner efter att orsaken eliminerats.

5. Ringworm - en svamp sjukdom som lämnar rundade fläckiga fläckar på ett barns huvud. Håren inom dessa fläckar saknas eller verkar trimmas. I dessa fall är tillgång till en hudläkare nödvändig och kräver behandling med svampdödande medel.

Orsaker till alopeci hos barn

Aktiv ersättning av fluffhår för hårdare inträffar under de första tre månaderna av barnets liv. Undvik därför att få panik om de växer dåligt och det finns bala fläckar på barnets huvud. Vid denna tidpunkt är det en förändring i hårets struktur och bildandet av hårsäckar.

Men om håravfall åtföljs av ytterligare alarmerande symtom, till exempel ökad svettning på natten, förändring av huvudets form, är detta förmodligen ett tecken på progressiva rickets.

Särskilt noga med att vara på vintern och våren, när en brist på vitamin D i kroppen leder till en kalciumbrist. Rickets är en allvarlig sjukdom som kan leda till spinal deformiteter, kranben och felaktig bildning av skelettben.

Håravfall, speciellt på baksidan av huvudet, är en av tecknen på rickets början hos nyfödda.

Ofta förekommer alopeci hos barn i närvaro av en svampsjukdom. Ringmask lämnar hårbotten som återställs efter behandling.

För barn är stress, rädsla och känslomässiga utbrott en stark chock att deras svaga psyke uppfattar med en stor belastning. Ofta är kroppens reaktion håravfall förknippad med ökad frisättning av hormoner i barnets blod.

Den nyfödda organismen är ett omotet system som bara börjar fungera i full kraft. Eventuella förändringar i hans tillstånd: feber, sjukdom, medicinering, psyko-emotionell stress, kan orsaka ökad håravfall hos spädbarn.

Förhindra alopeci i ett barn

För att förhindra mekanisk skada på ett nyfödds hår bör du ha en mjuk keps som passar tätt runt huvudet medan du sover.

För simning bör du använda speciella barns allergivänliga schampon som inte innehåller aktiva kemiska tillsatser. Men inte mer än 2 gånger i veckan. Du bör inte tvätta barnets huvud med tvål, det torkar den känsliga huden. En dag senare, bada din baby i ett avkok av medicinska örter - en sträng eller kamille.

Bildandet och förbättringen av hårstrukturen hos barn uppstår ungefär till fem års ålder.

Håravfall hos nyfödda under 3 månaders ålder i medicin anses vara normalt, men till viss del.

Noggrann uppmärksamhet på barnets hälsa, rätt näring, hygien, snabb tillgång till läkare gör det möjligt för moderen att undvika problem i framtiden och höja en självsäker, vacker och frisk person.Nästa Artikel
De mest effektiva hemmet hår maskerar