Varför torka håret i ett barn


Problemet är ganska vanligt, men när det gäller ett barn är många vuxna förlorade och vet inte hur man ska hjälpa sitt barn. Och om hos vuxna orsaken kan vara ålder eller användningen av kemiska ämnen (färgämnen eller stylingprodukter), så ligger barnets problem med torrt hår djupare.

Hår är ett slags indikator på människors hälsa. Och om kroppens arbete på något sätt störs, så kommer det nödvändigtvis att påverka hårets tillstånd. Innan du börjar göra något måste du förstå orsaken.

# Kraft

En vanlig orsak till dåligt hår hos barn är anemi eller undernäring. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt barnets diet. Det är viktigt att det innehåller grönsaker och frukter, produkter som innehåller omega-3-fettsyror. Om maten inte är tillräckligt varierad, kan den växande kroppen få mindre nödvändiga ämnen, vilket är dåligt för den lilla människans hälsa som helhet. Korrekt näring kommer att hjälpa kompetent nutritionist.

# Miljö

Externa faktorer kan torka ut håret: solljus, damm och smuts, torr luft i rummet. Skydd i detta fall skulle ha på huvudbonad i vilket som helst väder. Fuktar luften hemma kommer att hjälpa till med frekvent luftning eller användning av luftfuktare. Och regelbunden shampooing skyddar hår från damm och smuts.

# Hygien

En av anledningarna till barnhårets torrhet är det felaktiga valet av schampo. Med tanke på hudens känslighet (särskilt de minsta) bör du välja tvättmedel med neutral pH-nivå och utan raffinerade produkter (som natriumlaurylsulfat). Du bör tvätta håret inte mer än två gånger i veckan. Självklart, om ditt barn besöker sportsektionen, måste du tvätta huvudet oftare, i så fall köpa honom regelbundet babyshampo med minst en mängd ingredienser, till exempel från Johnsons Baby-serien.

Det bör noteras att huvudhjälpen i att eliminera torrt hår i ett barn är näring och skötsel. Tala med läkaren om ditt barn har brist på något vitamin och det orsakar torr hud och hår. Du kan massera med olivolja och kokosnötolja, skynda inte och använd inga kosmetiska produkter så att du bara tar ner balansen i huden.

Ett exempel på att använda kokosnötolja på barnens torra lockiga hår. Efter en mask ser håret mycket mer levande ut, och det är lättare att ta hand om dem.

Tvätta håret med varmt vatten (varmt vatten torkar huden) och speciella barns produkter. Torrt hår bör naturligt. Det är viktigt att övervaka barnets makt och mängden vatten som de konsumerar. Skydda huvudet med en hatt och en panama hjälper till att hålla håret friskt och glänsande. Observera dessa enkla tips, du kan enkelt behålla skönheten i barnets hår.

Hur stärker barnets hår?

Först berörs mammor av det faktum att barnet har känsliga tunna hår - "som fluff", och sedan börjar de låta larmet: "Är det möjligt för mitt barn att ha problem med håret"? Och börjar gnugga alla sorters droger i huden, olja, regelbundet rakning.

Många faktorer påverkar hårets tillväxt och kvalitet, men grunden - antalet hårsäckar och deras arbete - läggs genetiskt. Därför borde du inte vänta på ett frostigt hårhår och tänka på hur man förstärker ett barns hår under 4 år. Hårsäckar bildas slutligen från 7 till 10 år, så fram till den tiden räcker det att ordna omsorg för barns "krullar" utan att ta radikala åtgärder.

Hårväxt hos barn

Bebisar kan födas helt skallet eller med frodigt hår - kvaliteten hos en vuxen frisyr första håret har ingen relation. I små barn kommer 1-2 hår ut ur varje glödlampa, vilket ändå ändras ändå ändå - även om det finns många av dem nu.

Hårfolliklarna är avslappnade från friktion mot kudden - barnet ligger alltid i ljungläge, kastas ut - huvudet svettas hela tiden. Om barnet är fiske behöver du larmet och undra hur man förstärker hårsäckarna. Detta är en naturlig process.

Barnhår i sin struktur från vuxna skiljer sig inte åt. De har också en kärnkortex som är ansvarig för färg- och nagelbitar, keratinvågor intill varandra, vilket säkerställer tätheten hos keratinerade hudpartiklar. Livscykeln för barns strängar är kortare. Om hos vuxna, anagen - fasen av aktiv delning och tillväxt av matrisceller varar upp till 5 år, då i en tidig ålder är den begränsad till 2-3 år. Catagen - en period av relativ vila - alldeles samma - 1-3 veckor, men telogen - utrotningsprocessen - är snabbare.

Växlingsprocessen i växthuset efter dess utseende förekommer mycket snabbt. Det första året som en person bildar - han har inte etablerat en vital rytm, tarmen har inte helt bildats, de fördelaktiga bakterierna har ännu inte vuxit i den erforderliga mängden.

Kvaliteten på håret påverkas starkt av kroppens vitaminreserver - om de nödvändiga elementen inte absorberas är håret sällsynt och svagt. Det är ännu inte möjligt att stärka det med yttre påverkan - behandling med lokala lösningar. Hårbotten är mycket ömtålig, irriterande och stimulering av blodflödet till ytan av dermis i detta skede ökar risken för allergiska reaktioner och utseendet av inflammatoriska processer. Vitaminer kan fortfarande inte absorberas - det finns inga enzymer som behövs.

Vad är det möjligt att stärka barnets hår i en tidig ålder? Hårbottenvård och rätt näring är grunden för en vacker framtida frisyr.

Baby Hårvård

Korrekt vård av barnets huvud måste vara från födseln. Vård bör inte begränsas till att avgöra om du ska raka eller inte raka. Det faktum att håret utan detta förfarande kommer att förbli svagt och flytande - myten bevisas för länge sedan.

Dessa åtgärder måste tillgripas när det inte fanns något för att stärka barnets hår, det fanns inga speciella hygienprodukter för spädbarn. Hyppig tvättning av huvudet slutade illa och barnens huvud svetter mycket mer och starkare än den vuxna, en skorpa och irritation uppträder. De rakade barn och småbarn för att skydda sin delikat hårbotten från scrofulousness och irritation.

Nu beaktas den vetenskapliga teorin - om du utför frekvent skärning eller rakning, läggs ett program - tillväxten av strängar bör begränsas till en viss längd. Växa spott eller krök i framtiden kommer att vara omöjligt.

För att stärka håret, bör du regelbundet massera rotzonen, oavsett om den är tjock eller sällsynt. Kombinera spädbarn krävs flera gånger om dagen. När pistolen på huvudet - en speciell gummiborste, för de som kan skryta med en hårklippning - en kam med glesa tänder och bättre från naturmaterial - trä eller borst.

Kammen ska vara personlig och ren - den måste sköljas efter varje användning.

Tvätta inte håret med schampo dagligen - detta leder till en försvagning av hårsäckarna på grund av utlakning av naturligt smörjmedel. Upp till 2 år räcker det med att använda tvättmedel 2 gånger i veckan, på andra dagar - när huvudet svettas tungt - det räcker att skölja det.

Våta strängar kamma inte - de måste först torkas. Det är önskvärt att göra utan att använda en hårtork. Först, försiktigt blotta huvudet med en handduk, sedan linda turbanen så att överskott av fukt absorberas, och torka sedan krullarna på ett naturligt sätt.

I kosten bör en plats vara hög i kalcium, fettsyror, vitamin A, E, grupp B, mineralämnen. Det är nödvändigt att följa tarmarnas arbete - glöm inte om flingor, färska frukter och grönsaker.

Stress försämrar hårfollikelns tillstånd - emotionell komfort bör skapas för barnet.

Svagt hår

Efter 2-3 år är hårfolliklarna tillräckligt bildade, men deras antal minskar. I spädbarn finns 400 av dem per 1 cm2 och vid 4 års ålder, endast 300-350. Detta beror på att keratinstängerna blir tätare och tjockare.

Om detta inte händer kan barn från 4 år redan stärka håret. Du bör inte använda vuxna produkter och masker för detta - du måste begränsa dig till "farmors" metoder.

Skölj efter tvätta huvudet med tinkturer:

 • kamomill;
 • kardborre;
 • salvia;
 • mint;
 • nässla;
 • oregano;
 • krypande kryp
 • ängklöver.

2 matskedar vegetabiliska råvaror insisterar, som te, i ett glas vatten, och medför den totala volymen vätska till 1 liter. Först bör du se till att det inte finns någon allergi mot droger.

I stället för rengöringsmedel rekommenderas att använda schampon på naturliga ingredienser - använd råoljor, yoghurt och kefir, rågmjöl för hygieniska förfaranden. Naturliga schampon försiktigt massage rörelser gnidade in i rotszonen.

Små barn får inte flätas med snäva flätor, fastspända med mjuka hår med tät hårspetsar eller dra med gummiband - de är slipade och avbrutna. Det är värt att komma ihåg om den gamla vägen - fästa flätor och svansar med band. Den moderna versionen är mjuk marushki.

Hur stärker du ett barns hår vid 7 års ålder?

Vid denna ålder av håravfall kan du redan göra olika masker.

Vuxna masker är inte lämpliga för barn - stimulering och förstärkning av rötterna kan utföras endast med oljevänliga medel:

 1. Blanda en tesked aloejuice, mandel- eller burdockolja och 2 msk burdockbuljong.
 2. Kombinera ingredienser: en tesked honung, aloe juice, burdock olja, nässlextrakt eller burdock rot.

Barnmasker sätter på torrt hår och inkuberas i högst 20 minuter, tvättas med mjuka bebisschampon. För torra lås kammas, droppande mandelolja på en kam.

Missa inte oljan. Vid 12 års ålder börjar hormonell mognad, under vilken överskott av sebum utsöndras. Om du stimulerar denna process i förväg, kommer en tonåring i framtiden att ha problem med överträdelsen av syrabalansen i huden.

Om ett barns hår är svagt, det bryts, det finns konstanta irritationer i rotszonen. Skalliga fläckar uppträder - trots en balanserad kost och regelbunden vård - behöver du läsa en läkare.

Orsaken till tillståndet kan vara metaboliska störningar, kroniska och ärftliga sjukdomar. Symtom på patologier som är förknippade med hårets tillstånd inkluderar konstant snurra av strängar, bildandet av trasslar, tidigt grått hår.

Självbehandling i detta fall leder till ytterligare problem med hårets kvalitet. I dessa fall behöver du kvalificerad medicinsk hjälp.

Orsaker till hårbrott hos barn

Brötslighet och efterföljande håravfall är en naturlig process i samband med den ständiga förnyelsen av hår. Men betydande håravfall föreslår problem i barnets kropp.

De främsta orsakerna till brittleness och tvärsnitt

Orsaker till hårbrott hos barn kan vara externa och interna. De förra är förknippade med miljöexponering och är de vanligaste. Tänk dem i detalj i tabellen nedan.

Dessa faktorer är inte farliga för barnets kropp, men med stark hårförlust rekommenderas att rådfråga en läkare. Hårfraglighet i detta fall kan vara ett symptom på sjukdom.

Under vilka sjukdomar blir barnets hår svagt och tunt

Orsaker till bräcklighet och håravfall hos ett barn kan associeras med allvarliga sjukdomar och patologier:

  Rakitis. Det här är en sjukdom där barnets kropp har en signifikant vitamin D-brist. Den senare är nödvändig för absorption av kalcium, vilket i sin tur ger hårväxt, elasticitet och styrka.

Skarp håravfall indikerar en nedbrytning i det nervösa, endokrina eller matsmältningssystemet.

Behandling av brittleness och tvärsnitt

Om roten till problemet är etablerad och inte är relaterad till interna patologier, ge första hjälpen till barnet. Ta ett antal åtgärder som kommer att hjälpa till att stoppa brott och förlust av hans lockar:

 • Ta hand om skötsel av hår och hårbotten. Välj kosmetika avsedd för barn. Se till att det inte finns några aggressiva tillsatser, konstgjorda komponenter och allergener i produkterna. Det rekommenderas inte att tvätta håret oftare 2 gånger i veckan, så att du kommer att tvätta bort talg, som utför skyddsfunktioner, täcker håraxeln och skyddar den från de negativa miljöeffekterna.

Ofta bräckliga lockar blir skina och starka efter normalisering av sömn och näring.

Om genomförandet av dessa rekommendationer inte fungerar, skicka dina barn till en läkarundersökning.

Vad ska man göra om ett barns hår skär ner

Orsaker till skador på hår kan vara både externa (felaktig vård, dålig ekologi) och internt (hälsa, dålig näring, brist på vitaminer).

Var uppmärksam på barnets hälsa. Kanske saknar han vitaminer, matar in i kött, röda fiskar, korn, ägg, mjölk, nötter, lever och så mycket som möjligt säsongens grönsaker och frukter. Undvik fett och rökt mat, snabbmat och kolsyrade drycker. En stor roll spelas av kost, mellanmål på språng, för sena middagar och torrt bröd påverkar hela barnets kropp och hårets tillstånd i synnerhet.

Förebyggande och behandling

Rådfråga en barnläkare, be ditt barn att hämta komplexa vitaminer. Skriv ditt barn i sportavsnittet, det kommer att stärka immunförsvaret och påverkar positivt hela organismernas tillstånd. Observera dagens läge, barnet ska få tillräckligt med sömn. Beroende på ålder är längden på barns sömn från 8 till 11 timmar per dag.

Hud, hår, naglar - en återspegling av kroppens inre tillstånd. Självmedicinera, vid första tecken på indisposition, sök medicinsk hjälp.

Barnets psykologiska tillstånd spelar också en stor roll. Barn, såväl som vuxna, kan utsättas för stress och nervösa överbelastningar. Följ barnets känslomässiga tillstånd, kärlek och ömsesidig förståelse är viktiga för barn.

I allvarliga fall, när hårskador åtföljs av förlust och även partiell alopeci, bör du kontakta trichologen. Läkaren ska göra en undersökning, göra en serie test och ordinera behandling.

Hårvård

Omdefiniera barnets hårvårdssystem, använd endast barnkosmetika. Shampoo och balsam är bättre att välja med en naturlig komposition, utan innehåll av SLS, färgämnen och parabener. Tvätta barnets hår med varmt vatten, använd inte en hårtork i onödan, låt krullarna torka naturligt. Efter tvätt, skölj håret med naturliga örtdekok (kamille, nässla).

En annan punkt - barn frisyrer. Lilla prinsessor älskar olika stilar och vackra flätor. Men kom ihåg att den snäva vävningen och användningen av vuxna stylingprodukter skadar vidare det svaga, splittrade håret. Användning av curling eller strykning är endast tillåtet i extrema fall.

Klipp skadade tips regelbundet. Håret kommer att se ut mer välskötta. Skydda barnets huvud från de aggressiva effekterna av höga och låga temperaturer, var noga med att bära en hatt i värmen och i kylan gömma flätan under en jacka eller halsduk.

Bli av med dåliga vanor. Se till att barnet inte drar i håret, lägger inte dem på fingret och sätter inte strängar i munnen.

Eteriska oljor för torrt hår är hemlagad kosmetika tillgänglig för alla tjejer.

Hur bryr man om torrt färgat hår? Vår artikel kommer att ge dig ett omfattande svar på denna fråga.

Vad ska man göra om håret splittras längs hela längden, och inte bara på spetsarna? Ta reda på det här.

Masker och oljor

1-2 gånger i veckan, näring och fuktar splittrat hår. För den här stora masken med naturliga oljor. Oliver, ricinus och kokosoljor är bäst för att behandla skadat hår.

Efter varje hårtvätt gnider du 1-2 droppar amla-, argan- eller macadamiaolja i dina händer och sprider den genom ditt hår och går tillbaka från rötterna 10-15 centimeter. Om det inte finns någon tid eller önskan att röra med oljor, köp den färdiga blandningen.

Vackert tjockt hår är drömmen om inte bara vuxna kvinnor, utan också små prinsessor. Inget behov av att ignorera genetiken, om föräldrarna har dåligt tunt hår, borde du inte förvänta dig att dottern kommer att ha underbara flätor. Hårets tjocklek beror till stor del på ärftlighet, men som ett resultat av korrekt vård och behandling kan även tunt och sprött hår göras starkt och glänsande.

Babyhår Problem med barnhår

Förlust och ohälsosamt utseende av hår

Varför kan ett barn förlora hår?

Mjäll i ett barn. Var kommer mjäll från?

När är mjäll ett tecken på sjukdom eller funktionsstörning i ett barns kropp?

Vad och hur man hanterar håravfall och försämring av deras kvalitet?

Vitamindrycker

 • 2 msk. l. Blanda i lika stora proportioner av ros höfter, bergaska och hallon och häll 2 koppar kokande vatten, koka i ett vattenbad i 30 minuter, kyla, tryck, pressa. Tillsätt 2 tsk. honung. Ta 1 / 4-1 / 2 kopp 2-3 gånger om dagen eller drick som te.
 • 1 msk. l. en blandning framställd av 3 delar rosenhuvud, 1 del svarta vinbär och 2 delar näsblad, brygg med två koppar kokande vatten, lämna i en tätt sluten behållare på en mörk plats, spänna genom gasbindning. Drick som te. Du kan lägga till socker efter smak.
 • Nässelfloror - 4 delar: Kruven av St John's Wort, Holed, Sageblad, Kardborre, Gräs med hästslag, Calendula Blommor - I 3 delar: Öregano Örter och Hoppkeglar - I 2 delar. En tsk örtblandning häll ett glas kokande vatten i 30 minuter, spänning och dryck under dagen som te.

Hemmagjorda lösningar för håravfall

Baby hår masker
 • Ta 2 msk. l. ekbark och lökskål häll 1 liter kokande vatten och simma i 1 timme.
 • Gör ett avkok av kalamaskräv enligt receptet som anges av tillverkaren. Lägg till en vitlöksklyfta, finhackad (med hud).
 • Blanda 5 tsk. infusion av fält havre och plantain juice, 2,5 tsk. Tymmextrakt, plantain juice och Kalanchoe juice. Kompositionen är effektiv för alopecia areata, om den gnids i fickorna av skallighet 1 gång per vecka i 1,5-3 månader
 • Honungsmask. I avsaknad av allergi mot honung är det mycket användbart att gnugga det i hårroten 1-2 gånger i veckan, ospädd eller tidigare upplöst i en liten mängd vatten.
 • Mask av kli. 1 kopp bran brygg kokande vatten för att göra en uppslamning. Applicera på håret, lätt massera hårbotten. Wrap huvudet med en handduk, vänta en timme och tvätta av masken.
 • Havtornsmask med torr seborré. Havtorn hölkar häll olivolja i förhållandet 1: 3, värme i ett vattenbad i 30 minuter, insistera natt. Gnid i hårrötterna på natten.
 • Mask för blont hår. Blanda 1 msk. l. Henna (så att håret inte blir färglöst), 1 msk. l. kokande vatten, 1 msk. l. kefir, 2 klyftor av krossad vitlök, 1/2 tsk. kakao, 1 tsk. honung. Blanda allt grundligt, tillsätt sedan 1 ägg till massan och rör om igen.
 • Mask för mörkt hår. Blanda 1/2 kopp te brew, 1 msk. l. Henna och yoghurt (surmjölk), 1 tsk. kakao- och havtornsolja, 1 äggula, tillsätt 10 droppar olja av vitamin A. Rör bikakan till ett jämnt tillstånd, värm det i ett vattenbad

tillämpningar

infriction

 • 2 msk. l. torr hackad kockrot kasta ett glas kokande vatten, koka i ett vattenbad i 10 minuter, tryck, pressa.
 • Ta 1 msk. l. horsetail per 1 liter vatten, indunstas i ett halvt vattenbad (upp till en volym av 0,5 liter).
 • Ett avkok av 100 g krossade färska eller torkade nässelfloror häller 0,5 liter vatten och 0,5 liter vinäger. Koka i 30 minuter. Insistera på 40 minuter, stam.
 • 4 msk. l. blanda gräs (4 delar burdockrot och calamus, 3 delar hopkeglar, kalendula blommor och nässelflor) för att brygga med ett glas kokande vatten, koka i ett vattenbad i 20-30 minuter, kyla, dränera, pressa.
 • Tvätta håret med varmt vatten utan tvål och smutsa sedan i saltet i 10-15 minuter, massera noga hårbotten och skölj håret noggrant med vatten.
 • Gnugga i fet seborré. 2 msk. l. Calendula blommor, 3 msk. l. hoppkeglar, 4 ssk. l. Hackad kockrot kasta 1 liter kokande vatten. Insistera på 40 minuter, stam. Att gnugga i hårbotten på natten 2-3 gånger i veckan i 1 månad

Hårbalsam

 • Sköljning används efter tvättning av huvudet eller applicering av en mask. Efter sköljning av hårtvätt är det inte nödvändigt.
 • Brew 1 kopp kokande vatten 1 msk. l. blandning, taget i lika stora proportioner av humlekottar, näsblad, kamilleblommor, burdockrötter. Efter 30 minuter, belastning.
 • En blandning av pilbåg och kalendula blommor (eller burdock root) för att ta 2 matskedar, koka i 1 liter vatten över låg värme, sval, dränera. Torka inte håret efter sköljning, men låt det torka på egen hand.
 • Till skalet av 4 citroner tillsätt 1 liter vatten, koka i 15 minuter.
 • Kamille och guldfärgblommor tar lika stora proportioner. 1 msk. l. blandning brygga 3 liter kokande vatten, för att insistera 30 minuter, filtrera. Hår sköljning.
 • Skölj för blont hår. Infusion av kamomillblommor. 1 msk. l. kamille apotek brygga 3 liter kokande vatten, för att insistera 30 minuter, stam.
 • Skölj för mörkt hår. 1-2 msk. l. 3-6% ättika (helst äpple) per 1 liter vatten
Förebyggande vid prolaps och seborré

Min dotter 10 let.silno falla volosy.okolo månader sedan hade löss, var chef behandlade 3 gånger (2 gånger om dagen och pedikulen deparazin) sedan helt enkelt sypyatsya hår och hans huvud täckt av fjäll.ne om den är ansluten med kemin som vi använde, Brände vi hårbotten ?? vi ordinerades kanel schampo och zink tabletter.

God kväll till min dotter i 3 månader, håret växer snabbt och danglar mycket efter en baddag, vad kan jag göra? Berätta för mig, jag förstår inte varför håret växer så snabbt?

Hallå Min son är 9 år gammal. Håret är oljigt till skräck, om ditt huvud tvättades tisdag, då på torsdagen är håret redan väldigt smutsigt, vi brukade tvätta det ett par gånger i veckan, nu ser vi att vi måste tvätta det tre gånger åtminstone, snälla berätta vad det kan kopplas till?

Hallå I de flesta fall beror det på den ökade aktiviteten hos fettkörtlarna - oljig seborré i hårbotten. Denna patologi behandlas av en hudläkare eller trikolog, men kanske är orsakerna associerade med uppkomsten av metaboliska eller endokrinologiska störningar i kroppen. Därför måste du först gå till barnläkaren, genomgå generella undersökningar, parallellt med konsulten med endokrinologen.

Hallå Min dotter är 5 år, blond hårfärg blir grå. Håret är väldigt skört och färgen är matt, absolut ingen glans. På kammen efter varje kamning, förblir ett stort hårhår, som jag verkar bryta, men faller inte ut. Han säger att det gör ont till kam, hår strax under axelbladet och mycket tunt. Vi dricker vitaminer. Vad ska man göra Kan jag få ett speciellt schampo?

Hallå Hårproblem är inte alltid en indikation på att hår eller hårbotten bryts - ofta är det en patologi av organ och system (metaboliska störningar, inflammation, kronisk förgiftning). Därför är det först och främst nödvändigt att konsultera en barnläkare och klara grundläggande tester för att skicka smala specialister (enligt din doktors eget omdöme). En tricholog eller en hudläkare behandlar hårproblem, var noga med att samråda med dessa specialister. Ett av alternativen för förekomsten av dessa tecken kan vara - endokrina sjukdomar, störningar i mineralmetabolism, vitaminbrist med brist på en viss typ av vitaminer som är associerade med matsmältningssystemet eller helminthias. Under alla omständigheter måste håret klippas eller kort skära barnet (i det här fallet är det ganska svårt att återställa strukturen av redan skadat och tillräckligt långt hår). - Brittleness och färg kommer att förbli, och du kommer inte att kunna bestämma förbättringen av deras utseende i framtiden. Det kan antas att hårfärgen förändras och deras fysiologiska förlust, vilket anses vara normalt, men det kan inte sägas med säkerhet, därför är en omfattande undersökning av barnet nödvändigt för att utesluta patologi. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt definitionen av maskinfektioner (Giardia, Toxocara, spolmask, opisthorchiasis) - ganska ofta deras massiva förökning i tarmen kan framkalla liknande symptom och patologi i levern och njurarna.

Hej! Min äldsta dotter 3 år gammal, är håret mycket tunn, tunn, mycket dålig växa, speciellt i den övre delen golovy.Ochen många korta hårstrån vid tinningarna området och den nedre delen av huvudet, vilket är nästan tre otrastayut.Raza trimmas ändarna. Blodprover, järn under normy.Propili vitaminer och läkemedel som ökar järn förbättringar net.a min man och mig en bra tjockt hår, alltid trott att den lilla flickan också kommer att vara sådan, men det är tyvärr....Hotelos att se om du kan göra en mask för hår till exempel från burdockolja med peppar, ricinolja eller någon annan vid den tiden? Vi har också en dotter i 14 månader, hon har också mycket tunt och mycket tunt hår. Kan hon också göra masker för hår från naturprodukter? Och i så fall vad vill du rekommendera? Tack på förhand!

Hallå Hårväxtens aktivitet, deras struktur och antalet lökar är nästan alltid ärftliga, men inte alltid våra barn ärver bättre gener. Med dessa frågor är det bättre att söka råd från en tricholog, det är den här specialist som hjälper dig att förstå orsakerna till alla symptom som berör dig. Ofta kan detta bero på svampflora, så doktorn ordinerar lämplig behandling - speciella schampon och, om nödvändigt, tablettpreparat. Därför är det först och främst nödvändigt att utesluta denna etiologiska faktor. Barn bör ordineras multivitaminer, bryggerjäst med spårämnen. Jag tror att de kombinerade maskerna med kardborre och ricinolja inte kommer att kontraindiceras, men det är bättre att samråda med en specialist - alla enskilt. Högkvalitativ behandling av anemi är också nödvändigt, det kan vara en ytterligare faktor som minskar effektiviteten av behandlingen hos trichologen. Mangel på järn stör syretillförsel till alla vävnader och organ och kan störa normal näring och hårväxt. För att bota anemi måste du bestämma orsaken, om behandlingen tidigare inte gav resultat.

Välkommen! Min två månader gamla dotter har fet hår. Hon föddes med en ganska anständig mängd hår. Min Bubchen shampoo 1-2 gånger i veckan, de andra dagarna bara lite vatten. Håret blir tjockt mycket snabbt, bokstavligen på kvällen nästa dag (snälla berätta vad jag ska göra med det? Finns det något sätt att bli av med fettigt hår?

Hej Anastasia!
Oljigt hår i ett barn bör ges särskild uppmärksamhet, annars kommer situationen efter en viss tidsperiod helt enkelt inte att gå över kontroll. Om du sjampo barnets hår ofta blir det beroendeframkallande. Håren blir fetare och kräver ofta tvättning. Det visar sig en mystisk cirkel: håret är förorenat - de måste tvättas, håret tvättas och det visar sig också att det bara förorenas.

Många "avancerade" föräldrar vägrade att använda barnets schampo eftersom deras komposition lämnar mycket att önska. De tvätta barnets huvud med vatten eller avkok av örter. Och när du väljer ett schampo måste du kontrollera pH-nivån (för ett barn i intervallet 4,5-6). Tvätta barnets hår varje dag är inte nödvändigt.

Jag rekommenderar att du tvättar av schamponet från barnets huvud, inte med rinnande vatten, utan med örtdekok: kamille, nässla, humlepinnar, björkpinnar. Att förbereda avkok är inte särskilt svårt. Det är nödvändigt att häll 4 matskedar krossade örter med två liter kallt vatten, koka över låg värme, svalna och spänna vid rumstemperatur. Och hårets feta innehåll kommer att bidra till att minska avkokningen av ekbark som används för att tvätta barnets huvud, men inte mer än två gånger i månaden.

Bra tid på dagen! Min son är 10 år gammal och hans hår faller ut. Han blir fortfarande grå. Först ena två hår är sadlar och nu blir de större och större. När jag tittar på mitt huvud ser jag mitt hår falla mycket hårt, mitt hjärta blöder... berätta varför mitt hår blir grå och faller ut från sonen, vilka vitaminer han ska köpa i vår tid på apotek så många vitaminer vet inte ens vad man ska köpa. Tack på förhand!

Välkommen! min dotter är 4 år gammal, efter semesteret började hennes hår att falla ut, jag tror att orsaken är på grund av kloridvatten? eller schampo förändring? snälla ge råd om vad som kan vara orsakerna till

Hej Elena!
Orsaken till håravfall hos barn kan vara annorlunda och det är nödvändigt att förstå varje enskilt fall, men trichologer anser att håravfall i åldern 4-5 år är den fysiologiska normen. I de flesta fall är orsaken till detta fenomen ersättning av barns hår av vuxna, de skiljer sig åt i struktur och livslängd. Hemoglobin ersätts också från fostret till en vuxen, omedelbart efter barnets födelse med utvecklingen av fysiologisk gulsot. Kanske alla ovanstående skäl (på grund av kloridvatten eller byte av schampo?) Blivit en provocerande faktor som stimulerade mer aktiv håravfall (vanligtvis är denna process mindre märkbar) och passerar utan föräldrarnas betoning. Men som en praktiserande barnläkare vill råda alla fall undersöka barnet (analys av blod, urin, avföring) - ganska ofta orsaken till håravfall hos barn är ämnesomsättningsrubbningar (av metabola nefropati), anemi och endokrinopatier, så det är nödvändigt att eliminera dessa möjliga faktorer.

God dag! döttrar 5 år gammal, bor på havet. På vintern, fortfarande ingenting, och med början av simsäsongen blir håret till halm. Barnens schampo för havet och solen hjälper inte. Castorolja är inte här. Kommer masker från druvolja och havremjöl hjälp? eller avokado? Och kan de göras av barn? tack på förhand

Välkommen! Bland orsakerna till torrhet och skört hår är exponering för havsvatten och solens ultravioletta strålning inte på sista plats. Den första (på grund av hög salthalt) berövar håret med den optimala mängden fukt, de andra förstör proteinerna, lägger på torrhet i huden och stör håret.
Dessutom kan detta tillstånd associeras med försämrade metaboliska processer i kroppen, otillräckligt intag av näringsämnen, vitaminer och mineraler. På sommaren, i värmen, skiljer aptit inte höjda nivåer. Men tillräckligt med intag av animaliska proteiner och fetter tillsammans med grönsaker och frukter, särskilt för en växande barns kropp, är nödvändig.
Orsaken kan vara i kroniska sjukdomar i inre organ (mag-tarmkanalen, njurarna), inklusive med dysbakteri eller orminfestation. Det kan finnas ett omedelbart problem i hårbotten (hudsjukdom) och slutligen i själva håret. Och allt detta kan eskalera med ökande aktivitet och barnet själv och solen.
Användningen av näringsmässiga masker (naturliga) är möjlig, men problemet kommer inte att lösas. Det är nödvändigt att eliminera orsaken / orsakerna. Prova ofta inte att fuka håret, kamma bara med träkamper (det här är också en massage). Analysera dotterens näring och hälsa. Om du inte hittar uppenbara skäl eller försök att eliminera dem kommer inte att ge resultat, kontakta din hudläkare (eller trikolog).

Vår dotter har 1,6. Hon har mycket torrt hår som halm på baksidan av huvudet och våren är fortfarande inte helt stängd. Snälla berätta vad jag ska göra och vad kan det vara?

Oftast kan sådana problem indikera utvecklingen av rickets. Var inte rädd, för att det lätt kan förebyggas genom att ta D-vitamin. Försök att få ditt barn mer tid i solen och andas frisk luft. Dagliga promenader är mycket viktiga, men samtidigt är det värt att ta hand om god näring.

Vitaminer och spårämnen är viktiga, men glöm inte tillräckligt med animaliskt protein. En balanserad kost hjälper till att rätta till problemet med håret och stärka immunförsvaret. Vad gäller våren, upp till två år kommer det att stänga och det här är ingen avvikelse. Upp till ett år stänger endast 35% av barnen. Enligt statistiken stänger 95% av barnen våren helt med två år, men det finns senare perioder och det här är ingen avvikelse! Allt är lika relativt som med tandvård.

Välkommen! Min son och jag har också ett problem med håravfall på huvudet (i sonen). Han är 8 år gammal. Upp till 3 år gammal hade han så tjockt och långt hår. Vi har enligt anpassade hårklippningar efter att barnet är 3 år gammal. Så gjorde de. Allt var bra, men med flytten till en annan bostad började min sons hår falla ut. Först var det helt omärkligt, men nu ser jag bara och varje gång gråter mina ögon. Jag kan heller inte ta till kliniken, för arbetet är mycket upptagen. Allt hoppades också på allt, allt blev avstängt. Men efter att ha läst dina kommentarer lärde jag mig mycket. Ändå bestämde hon sig för att hon inte kunde göra det utan medicinens hjälp. Enligt min åsikt är han på något sätt inte bekväm i skolan. Trots allt, inte alla har hår faller ut och inte i sådan mängd.

Det finns ett antal skäl till riklig håravfall. Den vanligaste:
• vitaminbrist - brist på vitaminer C och B, liksom mineraler (selen, magnesium, fosfor, järn, etc.);
• ringorm
• Påverkan av dålig ekologi eller stress.
Kanske rörelsen var orsaken till detta fenomen. Att förändra situationen är inte alltid på barnets axel, och även om han försöker anpassa sig, kan det vara svårt för honom att psykologiskt anpassa sig. Hans erfarenheter och eventuella konflikter med klasskamrater eller andra socialiseringsproblem kan orsaka en sådan organismreaktion. Under alla omständigheter måste barnet dricka vitaminer på våren och konsumera dem från frukt. Detta kommer att förbättra ämnesomsättningen och förebygga problemet. Också värt att prata med baby. Kanske är han orolig för något, låt honom tala ut, ge moraliskt stöd.

MIN VNOCHKI (GIRL ÄR 5 ÅR GAMMAL) MYCKET STARK HÅRDEKLÄPP. SENASTE BEGRÄNSAD HÖGVÄXT OCH PÅ LOBK DEL. OCH MODERN OCH FÄRREHÅR ÄR MÖRK OCH HAIR OCKSÅ ÖVER. GIRL - MÖRK, HAIR TILL MELLANBACK, MEN DET ÄR EN PROBLEM...
VÄRDEN VAD VI ÄR OCH VID SÄRSKILDA FÖR ADRESS.
Vi kommer att vara mycket GRÄDRA FÖR HJÄLPEN.

Hej Marina!
Kroppsregionens tidiga hårväxt kan vara associerad med konstitutionella egenskaper hos flickans kropp.

Det kan också vara ett tecken på tidig puberteten, som inte alltid har en patologisk natur.

I vissa fall är dock tillväxten av pubhår i åldern 5 år bevis på utvecklingen av en allvarlig sjukdom.

Du måste kontakta ditt barn till en endokrinolog, som utser alla nödvändiga undersökningar.
Nödvändigt att kontrollera tillståndet av strukturerna i hjärnan, binjurarna och äggstockarna.

Hej! Min dotter är 11 år gammal, i 1 månad har hon nästan förlorat allt håret. Alla de tester som dermatologen förskrivit gjordes, sköldarna kontrollerades. Järn, allting är normalt. Problemet kvarstod, men igelkott gick men inte så ofta, men håret fortsätter att falla kvar! Vi är väldigt upprörd och vet inte vad jag ska göra, hjälp, snälla. Tack

Hej, Gulnara!
Denna typ av total håravfall observeras ofta efter barnets stress.
En spasm av blodkärl i hårbotten, som följer med denna process, leder till dysfunktion av hårsäckar.

Fall av allvarlig håravfall när ett barn går in i puberteten beskrivs.
Detta beror på en dramatisk förändring av hormonnivåerna.

Oftast är orsaken till detta tillstånd maskbesvär.
Förgiftning av kroppen med maskaravfall åtföljs av en överträdelse av metaboliska processer i huden.

Lägre leverfunktion och andra inre organ åtföljs av otillräcklig absorption av proteiner, vitaminer och spårämnen från mat.

Jag skulle råda dig att ha en ultraljud av levern, gallblåsan, bukspottkörteln, njurarna och binjurarna.
Det är också nödvändigt tre gånger om dagen för att passera en analys av avföring på maskens ägg.

Ange mat som innehåller stora mängder protein, i synnerhet kollagen, i flickans diet.
Det här är kött, ostar, kesost, brawn, gelé, kycklingmage, gelé.
Obligatorisk mottagning av multivitaminer (Centrum) för en månad.

Före tvätten ska flickans hår appliceras på huvudmasken.
Den består av en matsked lökjuice, ricinolja, honung, någon schampo och en äggula.
En plastpåse sätts på toppen av huvudet, med en frottéhandduk på den.
Du kan hålla masken i flera timmar.

Oavsett orsaken till håravfall, kommer håret att återställas om två månader.

Dd.u barn hårdförtunnat hår överallt. Temechko Vid avskiljning skiner huden, där det inte finns något hår. Håret drogs lätt ut utan smärta. Det förändrade sig till glänsande blondin. Skulden märkte inte att det fanns löss. Liksom de blev av med. Det var bara på huvudet. Barnet var fullt 4 år. Och vad ska vi göra?

Hej Irina!
Närvaron av löss påverkar inte barnets hår.
Fallande skorpor efter vattkoppor kan leda till deras förlust.

Dessutom är vanliga orsaker till håravfall anemi, maskbesmittning, vitaminbrist, sjukdomar i inre organ.

Det är nödvändigt att undersöka barnet.
Gör en fullständig blodräkning, en tre-timmarsanalys av avföring på maskens ägg varje annan dag, en ultraljudsundersökning av de inre organen och sköldkörteln.
Under månaden måste du ta ett multivitamincentrum i åldersdoseringen.

Min dotter, hennes hår började falla kraftigt ut, efter morgonen kammade hon upp 3 buntar hår, hår blev som halm, vad ska man göra?

Hej Olga!
Om en tjej inte har lider någon sjukdom eller en virusinfektion dagen innan kan det finnas flera orsaker till hennes håravfall.
I de flesta fall orsakas detta tillstånd av bristen på animaliska proteiner, vitaminer och spårämnen i kroppen.
En minskning av mängden hemoglobin i blodet kan leda till håravfall, därför minskar syreförrådet till hårbotten vilket leder till störningar av metaboliska processer.

Vid helminthisk invasion förgifts organismen med produkterna av vitaliteten av helminter, vilket också påverkar hårväxten.
Förstöring i barnets inre organ är orsaken till försämringen av matabsorptionen och berövar hårbotten som är nödvändig för att ämnets normala funktion ska fungera.
Om håret faller i bunkar, kan utvecklingen av en svampinfektion i hårbotten inte uteslutas.

Jag tycker att det är nödvändigt att göra ett barn en allmän analys av blod, urin och avföring på maskens ägg.
Analysen av avföring och skrapning för enterobios är gjord tre gånger om dagen.
Också informativ ultraljudsundersökning av inre organ, inklusive sköldkörteln.
Flickan bör undersökas av en hudläkare och, om nödvändigt, skrapas från håravfallssidor.

I barnets diet måste man ange produkter som innehåller kollagen.
Dessa inkluderar kycklinghjärtan, magen, kalvbenen, brawn, geléer.
Under månaden visas multivitaminintag (vattnande baby, Centrum).

Hallå Advisera hur pzhl oss är? Döttrar på 7 år, efter sommarlägerna, hittade lus och behandlades hemma med läkemedel från apoteket 3 gånger de använde spray och schampon för pedikulos. Efter 2 veckor började vi nu förlora håret kraftigt. I morgon vet jag inte hur jag ska vara i skolan? Kanske efter allt denna kemi. Tack

Hej Moldir!
När löss tas bort, smittar kemikalier ofta hårrötterna och får dem att falla ut.
Särskilt ofta sker detta om barnet har ljus, känslig hud.

Hår restaurering börjar med upphörande av användningen av anti-huvud löss behandlingar.
Emellertid är processen mycket lång.
Det kan accelereras genom att använda multivitaminer, till exempel Centrum i åldersdoseringen i en månad.
I flickans diet bör det finnas mycket grönsaker och produkter som innehåller kollagen.
Dessa inkluderar kycklinghjärtan, mage, kalvfribbar, brawn, aspic.

Mycket snabbt återställer förlorad hårmask, som appliceras på håret en gång i veckan före tvätt.
Blandad ricinolja, naturlig honung, nypressad lökjuice och eventuellt schampo.
Alla dessa ingredienser tas i matsked.
Äggblomma tillsätts till blandningen.
Masken gnids och appliceras på håret i maximal tid.
En plastpåse och en frottéhandduk läggs på huvudet.
Då tvättas håret med schampo.

Hello. Min dotter är 4 år gammal. hennes hår är flytande-flytande, väldigt kort, växer väldigt långsamt, det verkar som om jag inte växer alls. Hjälp snälla, ge råd om vilka vitaminer som kan ges?

Hej Zhangul!
Långsam hårväxt kan bero på bristen på livsmedelsproteiner av animaliskt ursprung, liksom vitaminer och spårämnen.
Försök att öka innehållet i kosten av köttprodukter som innehåller kollagen.
Dessa inkluderar kycklinghjärtan, magar, kalvribben, geléer, brawn.
Från vitaminberedningar kan du applicera Watering Baby eller Centrum i en åldersdosering i en månad.

Trots att flickans hår växer mycket långsamt, måste de skäras regelbundet och tvätta håret med äggula.

Min dotter är 4 år gammal, hon har långt hår...... Självklart flät jag alltid hårt och på natten för att jag gick till jobbet på morgonen. Men i flera veckor nu märkte jag hennes håravfall. Jag hänvisade till det faktum att hon inte lät henne fläta varje dag, om det gick över helgen då och mycket mer. Förståelse såklart, att håret i en pigtail kan fungera som förlust... Nu tror jag att hennes hår faller ut starkare och de har märkbart tunnat..... Vad ska jag göra? Ett annat faktum som oroar mig är att åtta månader sedan begravde vi en man, pappa.... Barnet är mycket orolig.

Alla, flickan kan ha flera orsaker till håravfall.
Självklart spelas inte den sista rollen av sin snäva flätning i pigtails.
Hårets spänning, särskilt på natten, leder till att deras mekaniska drag ut ur hårsäckarna.
Jag förstår att detta beror på behovet av att komma till jobbet i tid, men mitt hår behöver också vila.
På helgerna är det lämpligt att helt ge upp flätor och kamma håret flera gånger om dagen med en massageborste.

Håravfall kan också vara ett resultat av stress, som barnet lidit efter faderns död.
En spasm av hudkärl leder till störningar av blodtillförseln till håret och försämringen av deras näring.
En vanlig orsak till håravfall är vår avitaminos och otillräcklig mängd spårämnen i maten.
Detta fenomen uppstår också när anemi uppstår.

Till att börja med, ge flickan ett fullständigt blodantal och ge 1 dos av Vattendjur dagligen.
Försök att massera hårbotten i en timme före sänggåendet.
Den maximala tiden under dagen håret ska vara lös.

Förlust och försämring av hårkvaliteten hos barn, orsaker, behandling

Ibland blir barnets hår på huvudet tråkigt, tunt och bryts, delas i ändarna och faller ut.

Problemet med håravfall är inte bara i försämringen av utseendet, men också i det faktum att det kan vara ett symptom på oegentligheter i kroppen.


Orsaker till håravfall och försämring av deras kvalitet:

 • Hormonal dysfunktion. Speciellt i puberteten.
 • Hypovitaminosis. Vitamin A-brist, grupp B-vitaminer, folsyra, vitamin F, biotin, pantotensyra. Zink, kalcium, kisel och selenbrist.
 • Nervös stress. Avbrott i det autonoma nervsystemet (se "Veg-vaskulär dystoni").
 • Hudsjukdomar: seborrheisk dermatit, psoriasis, trichofyti etc.
 • Matsmältningsstörningar.
 • Kroniska sjukdomar.
 • Minskad immunitet.
 • Allergy.
 • Ärftlighet.
 • Olika faktorer som leder till undernäring av huden: En hård hatt eller för varmt, huvudet svettar i det.
 • Använd lågkvalitets schampo eller vatten med kemiska föroreningar.
 • Låg eller hög temperatur: Shampooing i alltför varmt vatten, överhettning i solen, barnet bär inte en hatt på vintern, torkar ofta huvudet med en varmtork etc.

Håravfall kan åtföljs av mjäll, klåda, ökad hårdhet, eller omvändt hår blir orörligt, snabbt smutsigt, fult. Anledningen till detta är seborrheisk dermatit, ett brott mot bildandet av talg. Detaljer om mjäll och seborrheisk dermatit återfinns i kapitlet "Skräp".

Behandling av håravfall hos barn

I. Diet. Vitaminrik mat rekommenderas. Det är tillrådligt att inkludera följande livsmedel i kosten:

- Gröna, morötter, körsbär, vildrosa, pumpa, tomater, spenat, vitlök, kål, paprika, baljväxter, havtorn, svarta vinbär.
- Kornmjöl (fullkornsbröd), kli, vetexpulver. Bryggerjäst.
- Kött, lever, njure, fisk (inte feta sorter), ostron, äggulor.
- Fermenterade mjölkprodukter.
- Linfröolja och andra vegetabiliska oljor, valnötter, hasselnötter, frön, pumpafrön.

II. Allmän behandling. Med håravfall förutom extern behandling (hårmaskar, medicinerad schampo) är det nödvändigt att eliminera den främsta orsaken till sjukdomen (vitaminbrist, hormonell obalans, matsmältningssjukdom etc.). Utnämning av läkemedel inuti krävs.

Behandling av den underliggande sjukdomen som orsakade håravfall. Enligt läkarens rekommendation.
Vitaminer och spårämnen. Tas individuellt eller som en del av ett multivitamin- och vitaminmineralkomplex:

 • Vitamin A (betakaroten) och zink.
 • E-vitamin, selen och vitamin C.
 • Vitaminer av grupp B, folsyra, vitamin F, biotin, pantotensyra, bryggerjäst.
 • Spårämnen: kalcium, kisel, koppar.
 • Fleromättade fettsyror: fiskolja, linfröolja.
 • Multivitaminer och vitamin-mineralkomplex som innehåller dessa komponenter. Komplex för att stärka håret. Kosttillskott för hårstöd.

III. Örmedicin En källa till vitaminer och mineraler, hårväxtstimulans kan vara växter. Nässla, vildrosa, havtorn, bergaska, svart vinbär, aloe, tåg, svart elderbär, lakritsrot, hästsail i form av kosttillskott, örtmedel, tinkturer, örtte, etc. används.

Örmedicin № 1 (med håravfall):
Hypericum ört 3 delar, salvia lämnar 3 delar, näsblad 4 delar, kardborre rot 3 delar, calendula blommor 3 delar, oregano gräs 2 delar, hopp keglar 2 delar, horsetail gräs 3 delar.

Brew 1 tsk. krossad samling av 1 kopp kokande vatten, insistera 30 minuter, belastning och dryck under dagen, som te.


Örmedicin № 2 (för att stärka håret).

Ta i lika stora proportioner gräset i serien, violett tricolor, näsblad och jordgubbar. Brew 1-2 tsk. i tekanna och dricka som te. Du kan använda dessa örter separat.
Infusion av kullrot. Brew 1 tsk. kullrot med 1 kopp vatten, för att insistera på att kyla. Ta från 1/4 till 1 kopp per dag beroende på ålder.
Lakritsrot naken. Detta är ett växthormon, det återställer hormoner och främjar aktiv hårväxt. Du kan brygga själva roten eller använda läkemedelsglycyramet från 2 veckor till 6 månader.
Infusion av lakritsrot. Brew 1 msk. l. hackad rot 1 kopp kokande vatten, lämna i 30-40 minuter eller koka i ett vattenbad i 10-15 minuter, stam. Ta jag te - 1 matsked 3 gånger om dagen.

IV. Extern behandling.
Medicinerade schampon. Medicinska schampon säljs på apotek. Den mest kända är Friderm-serien. Serien "Migliorin" från det schweiziska företaget "Vivasan" har visat sig bra. Terapeutisk schampo och andra speciella medel mot håravfall kommer att rekommendera en läkare. Problemet med håravfall är engagerade i dermatologer, trichologer och kosmetologer.
Castor och burdock olja. Kan användas ensam eller i ett förhållande 1: 1. Oljan gnids i hårbotten 2 timmar före tvätt, eller den kan lämnas över natten. Olja för att gnugga in kan ytterligare berika vitaminet
mi (några droppar av en oljelösning av vitamin A, läkemedlet).

Barnens hälsa

Vi är sju år gamla. Efter sommaren - en lång vistelse till sjöss och i solen (i en hatt), bad i poolen blev håret tunnare, snorat, blev torrt, spettet blev dubbelt tunnare jämfört med förra året. Vi vill inte klippa och klippa håret under axelbladet. Jag köpte specialerbjudanden. Det schampo med balsam, professionell linje (även om den brukade tvättas av Johnson och det var bra). Jag gnuggar burkolja varje vecka, men jag ser ingen förbättring i mitt hår. De faller inte ut, bara ohälsosamma hårtillstånd. Kan du gå till trichologen? Eller folkmetoder? Jag tänker på att använda hårmaskor (Kerastaze, Paul Mitchell), som jag använder mig själv, men jag är inte säker på om barn kan? Jag kommer att lyssna på några råd. Hjälp spara hår! Tack på förhand.

Tanya och Veronichka (20 januari 2003)

Parallell extern vård - tvätt gräs, burdock olja. Jag vill också konsultera en tricholog. Således får vi ett integrerat tillvägagångssätt. Tack till alla som gav råd!

Tanya och Veronichka (20 januari 2003)

Pomashka + nässla + hoppa + horsetail.
Brewed, och i tvättstället tvätta det huvudet.

En radikal men effektiv metod är att tvätta håret i lökskalvbuljong. Det stinker, men hennes hår blir underbart.

Igår i apoteket köpte jag nässlor och kamille. Vi tvättade sanningen med barnets Alloton-schampo och sköljdes sedan med ogräs - håret är glänsande och mjukt. Jag ska försöka varje vecka, jag lägger till hoppkeglar och lapuh. Effekten kommer inte att vara omedelbart. Tack för råd!

Tanya och Veronichka (20 januari 2003)

Färskar varje dag (grönsaker och frukt), ångkoteletter, ångad fisk, bräserad kanin, gröt - varje dag är annorlunda. Så det handlar inte om näring, det är säkert!

Tanya och Veronichka (20 januari 2003)

Grillade sojakoteletter?! Eller pommes frites? Yummy förmodligen?! Det viktigaste är användbart - inga djurfetter och proteiner, för ett barn är det naturligtvis ett gift.
Vi är alla supera - oroa dig inte, det huvudsakliga tillvägagångssättet är positivt, utan "läskigt att se", köttbullar och kaniner, plus grönsaker, en rätter i form av spannmål och så vidare. Du förstår inte)))Nästa Artikel
Hur man återställer hår efter lättade?