Gelatin hårborttagning


Lusten att vara vacker och bli av med överflödig vegetation är vanligt för alla kvinnor. Vissa går till skönhetssalonger för dyra procedurer, andra föredrar hårborttagning folkmekanismer.

Fördelar och nackdelar med populära metoder för depilering

Innan du tar bort hårborttagning hemma med hjälp av traditionell medicin rekommenderas att du noggrant granskar recensionerna och kontrollerar huden för en allergisk reaktion.

De obestridliga fördelarna med naturliga recept är:

 • låga kostnader för komponenter;
 • ingen svår smärta under proceduren
 • vissa medel ger omedelbara resultat;
 • Naturliga komponenter förstör folliklar, så resultatet blir lagrat under lång tid.

Separat är det värt att notera nackdelarna med folkliga metoder för depilation jämfört med köpoptionerna.

 • det är svårt att beräkna de exakta proportionerna av ingredienserna;
 • kan orsaka brännskador eller irritation
 • Det är svårt att välja en växt (botemedel) för din typ av hud och hår, så kvinnor måste försöka många produkter på jakt efter effektivitet.
 • vissa buljonger är beredda i 2-3 veckor;
 • många ingredienser, till exempel valnöt eller gurkmeja-blandning för hårborttagning, ger huden en onaturlig färg som inte försvinner omedelbart.

Folkmedel för hårborttagning

I många år har kvinnor samlat ett stort antal recept för hårborttagning hemma, nedan är populära alternativ som har positiva recensioner.

Dope gräs

När du använder dopgräs för att ta bort hår, är det alltid värt att följa säkerhetsåtgärderna, eftersom fröna och roten anses vara giftiga. Denna växt kan användas på två sätt:

 1. Fröna krossade i en kaffekvarn hälls med vodka så att en tjock massa erhålls. Hon insisterar i mörkret i 14-20 dagar. Det färdiga avkoket appliceras på huden flera gånger om dagen tills önskat resultat uppnås.
 2. 160 g vegetabilisk rot kokas i en liter vatten, det visar sig vara en slags oljedopp för hårborttagning. Varje dag tills problemet elimineras smörjs områden med överflödig vegetation.

Nudelsfrön

Nettlefrön för hårborttagning har visat sig bra, även om resultatet kommer att behöva vänta mer än en månad. Från 50 g krossade näsfrön och 200 ml olja framställs en särskild blandning, som måste lagras i 60 dagar på en mörk plats. Det resulterande verktyget, varje dag i en månad, torkar problemområden. Nettle kommer att förstöra hårstrukturen och tillåter inte att nya folliklar växer.

Brion Root

Roden av Briony är också känd som den branta. Det användes av antika apotekare för behandling av många sjukdomar. Över tiden visade det sig att depilatory salva kan tillverkas av sina bär. Nu är brionium inte efterfrågat bland mässan, så det är svårt att hitta det exakta receptet för hårborttagning. En giftig växt som bryter mot formuleringen kan orsaka allvarlig irritation, så det är bättre att vägra oberoende experiment.

Pine nut

Tallmutter används för depilering i orörd form, frukterna som hämtas i mitten av sommaren skärs i två halvor. Av dessa släpps juicer, som är smudda områden med hår, desto oftare utförs proceduren, desto snabbare blir resultatet.

gurkmeja

Gurkmeja för hårborttagning appliceras först efter fullständig avlägsnande av folliklarna i det önskade området av huden, så att de aktiva substanserna tränger in i roten snabbare. För förfarandet är en tjock gruel gjord av gurkmeja, för 3 msk. l. kryddor lägger till en sked vatten. Den resulterande blandningen smeder på huden, vänta 20 minuter. Efter denna tid tvättas kryddan med varmt rinnande vatten.

Efter avlägsnande av gurkmeja kan huden bli en obehaglig gul nyans för att förhindra en oönskade reaktion. Kroppen behandlas med sur mjölk eller vassla.

gelatin

Gelatin hårborttagningsmask görs enkelt hemma, för detta ändamål blandas 12 g torrgelatin, 20 g mjölk och 2 droppar lavendel eller limeolja i behållaren. Den resulterande massan skickas till mikrovågsugnen i 20 sekunder. Därefter fördelas den uppvärmda substansen över huden (om detta är ansiktet, så undviker ögonbrynen och ögonen). Efter 5 minuter tar masken hård och tar försiktigt bort den.

Epilering med gelatin är ett mycket mildt sätt att eliminera vegetation, så det är bäst att applicera det på den delikata huden i ansiktet. Det är värt att notera att i vissa fall kan upprepade förfaranden krävas för att uppnå effekten.

Gröna druvor

I analogi med valnötter används juice av gröna druvor. Omogna bär förvandlas till en mush innan du får en vätska som behandlas med håriga områden. Detta alternativ är perfekt för att ta bort ansiktshår.

Citronsyra

Kroppshår avlägsnande med citronsyra ger en snabb effekt på grund av blekning av håret och förstöring av roten. Men det här alternativet är inte särskilt populärt bland moderna tjejer på grund av den stora risken för skador på huden. Ofta är citronkomponenten en del av hårtillväxthämmande krämer som används efter depilering.

Du kan också ta bort överflödigt hår med citronsyra och honung. I en behållare blanda 2 msk. l. ovanstående produkter. Därefter appliceras den resulterande kompositionen på kroppen med en bomullsplatta. Efter 15 minuter tvättas den av.

De använda ingredienserna anses vara mycket allergiframkallande, så depilering utförs inte mer än 2 gånger i veckan. Vanligtvis blir resultatet märkt efter 4 sessioner.

Borsyra

Borsyra för hårborttagning klarar av sin uppgift, samtidigt som man desinficerar huden och minskar risken för inflammation. Det har en förstörande effekt på hårsäckarna, och minskar dem gradvis.

Den färdiga kompositionen köps på apoteket och flera gånger per session appliceras på huden med en bomullsplatta. För att känna effekten av syra bör proceduren upprepas inom två veckor.

Shi olja

Tja långsamt tillväxten av folliklar och ta hand om huden av eteriska oljor - Shi, mint och tea tree. Dessa medel bör användas med försiktighet, eftersom det vid höga koncentrationer är möjligt att hudförbränningar kan uppstå. Nedan finns de två mest populära recepten.

 1. I en tesked med olivolja eller vegetabilisk olja, lägg till två droppar mynt och fem droppar tea tree eter. Den erhållna blandningen appliceras på huden en gång om dagen för erhållande av det önskade resultatet.
 2. För extra försiktighet tillsätt 2 tsk till 30 ml Sheasmör. mandelolja och 4 droppar tea tree eter. Blandningen appliceras på kroppen efter depilering.

lera

Hemlagad hårborttagningslera är helt annorlunda än den som säljs i butikerna. För matlagning innebär du att du behöver ett kilo socker, en burk zelenka och ett halvt glas vinäger och vatten. Socker hälls i en stor behållare, utspätt med en blandning av vatten och ättika.

Den resulterande massan placeras på en långsam eld tills sockret har smält fullständigt, och därefter tillsätts en tredje flaska med lysande grön. Omrörningen stoppar inte tills hela substansen blir en likformig mörkgrön färg.

Lätt avkyld lera läggs i en glasskål, vars botten är täckt med en ren väska. Efter 30 minuter kan verktyget användas som vanlig lera, det vill säga att skapa en ansiktsmask.

lime

I vissa kvinnor är snabblime populär, i huvudsak liknar det en depilatory cream. Den traditionella lösningen späds med vatten till ett tillstånd av uppslamning och appliceras på huden, och efter 30 minuter tvättas det av med rinnande vatten. Systematisk användning av kalk bör gradvis sakta ner och så småningom avlägsna folliklarna.

Medel för olika hudområden

Traditionella recept för hårborttagning kommer att fungera mycket mer effektivt om du vet vilka delar av kroppen de ska användas till. Trots allt är follikelns färg och styvhet på ansiktet och benen annorlunda, så en lättavhuggning för känslig hud kommer att vara värdelös att ta bort borsten på underbenen.

 • Ansiktshår avlägsnas vanligtvis med druvsaft, peroxid eller retinol. Många kvinnor föredrar att inte eliminera och missfärga håren i detta område.
 • För depilering av bikini och underarmar är det bättre att välja icke-aggressiva medel, till exempel valnöt, Rivanol, nässelfrön, en blandning av ammoniak och jod, en dop tinktur för hårborttagning.
 • Ben och händer kan epileras av alla tillgängliga folkmekanismer som inte orsakar allergier.

Kontraindikationer för hårborttagning folk remedies

Den viktigaste kontraindikationen för hårborttagning av folkläkemedel för evigt är förekomsten av allergier mot aktiva substanser. Alla örter testas först på ett litet område av huden innan de appliceras på ansiktet eller på andra delar av kroppen.

Det är förbjudet att använda aggressiva salvor eller tinkturer om det förekommer sår och andra brott mot höljets integritet. Annars kan förvärring av inflammatoriska processer påbörjas.

Med omsorg, och det är bättre efter samråd med övervakande läkare, borde gravida och ammande kvinnor använda traditionella metoder. Ämnen tränger in i kroppen och kan påverka barnets hälsa.

Experter rekommenderar att du slutar hårborttagning permanent hemma med quicklime, eftersom det provar dermatit och inflammation.

Beslutar att göra epilering folk recept, kvinnor bör konsultera en hudläkare, som kommer att godkänna eller tvärtom förbjuda avlägsnande av vegetation med improviserade medel, om det finns kontraindikationer.

Risken att använda populära recept för hårborttagning

Många av de naturliga komponenterna som används för att bränna ner folliklar är giftiga i sig, till exempel den populära dop som eliminerar oönskade hår. Om koncentrationen överskrids eller vårdslös behandlas är risken för brännskador eller pigmentfläckar stor.

Innan du tar bort ansiktshår för alltid borde du utvärdera alla fördelar och nackdelar, det är ibland lättare att använda en rakhyvel eller vax än att färga din hud en ljus färg och bli allergisk.

 • 2018/06/10 Hur man gör ett djupt bikini hårborttagning på brasilianskt, Hollywood och franskt sätt
 • 2018/06/10 Tillbaka hårborttagning för män i hemmet och i salongen
 • 2018/06/10 Män laser hårborttagning
 • 2018/06/10 Male shugaring gör det själv
 • 2018/06/10 Shugaring intim zon av män

Användning av material på andra platser är endast möjligt med hyperlänken till webbplatsen öppen för indexering. Användning av material i tryckta publikationer är möjlig med utgivarens skriftliga tillstånd.

Lamination av hår med gelatin: ett värdigt alternativ till salongprocedurer

Vad ska man göra om håret är skadat av många färgämnen, konstant styling med en varm hårtork, curling eller strykning eller helt enkelt drabbats av effekten av den brännande solen eller den förtrollade vinden? Är för att få håret i snyggt utseende, måste du använda sax? Skärsträngar i detta fall är inte alls nödvändiga. Det finns en enkel och effektiv lösning på detta problem: laminering av hår med gelatin. Förresten, det är värt det bara en öre, och du kan själv göra proceduren själv.

SNABB ARTIKEL NAVIGATION

Vad betyder termen "laminering"

VIKTIGT ATT VET! Ett medel för att stärka och växa hår som används av stjärnor av showbranschen Läs mer >>>

Laminering är tillämpningen av en speciell komposition på locken, avsedd att försiktigt vikla varje hår i en tunn transparent skyddsfilm.

Samtidigt används inte aggressiva syror och oxidationsmedel i blandningarna, och de porösa områdena i de skadade låsen är fyllda med naturliga bindande komponenter.

Goldwell betraktas som pionjär i denna hårvårdsmetod. Hon var den första som föreslog ett elueringsförfarande för kvinnor. För närvarande är skönhetssalonger, som försöker vara originella, erbjudandeförfaranden: bio-laminering, glasering, cementering, skärmning etc. Det är faktiskt samma laminationstjänst som du enkelt kan göra hemma själv med vanlig matgelatin.

Hemlagad hårlaminering tar inte mer än en timme, och till en kostnad kommer det att kosta flera gånger billigare än annonserade förfaranden med mystiska höga namn och den resulterande effekten med exakt anslutning till tekniken kommer inte att vara värre än salongen.

Redaktionskommitté

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder.

En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer.

Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem.

Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Effekten

Laminering av hår med gelatin tillåter att lösa ett antal problem:

 • ge ditt hår ett vackert och väl preparerat utseende;
 • skydda lockar från effekterna av varm styling, förväxling;
 • ge glansglans utan användning av extra kosmetika;
 • ge ytterligare volym (i genomsnitt 15%);
 • håll mättad färg;
 • göra krökarna mer lydiga;
 • bli av med de splittrade ändarna.

Allt detta blir möjligt på grund av det faktum att filmen sänktes på håret, klistrar fast keratinkanalerna. Som ett resultat blir även de kraftigt drabbade trådarna starka, släta och mer voluminösa.

Vad är gelatin

Innan du börjar göra hemlaminering av hår, är det användbart att bekanta dig med den viktigaste aktiva ingrediensen - gelatin.

Denna färglösa eller något gulaktiga substans är inget annat än benlim. Den består av ett naturligt delvis hydrolyserat protein (kollagen). Det är en produkt av bearbetning (denaturering) av bindväv (brosk, vener, ben) hos djur.

För livsmedelsindustrin produceras den i form av tunnplattor eller löv (kvalitativt alternativ) eller i form av småflis (lägre kvalitet). Gelatin tenderar att svälla i vatten och lösa upp med en gradvis ökning av temperaturen till 45-60 grader.

Gelatin är mer än 87% protein, ca 1% av dess sammansättning består av fetter och kolhydrater, resten är svavel, kalcium, fosfor och olika aminosyror i små kvantiteter.

Experter säger att när de tas in absorberas gelatin helt av kroppen. Det bidrar till:

 • stärka ben och leder
 • fördelaktig effekt på hår, tänder och naglar
 • stärker hjärtat
 • förbättrar matsmältningen
 • främjar muskeltillväxt hos idrottare;
 • förbättrar nervsystemet och hjärnaktiviteten.

Som du kan se är det här en helt naturlig och väldigt användbar matprodukt. Därför kan vi säkert säga att när det appliceras externt, kommer det inte att skada håret, utan tvärtom kommer det att göra det starkare och vackrare.

Kompositionberedning

För att utföra laminering av hårgelatin utan att lämna ditt hem, kan du använda den enklaste kompositionen. För att förbereda den behöver du: en påse med ätlig gelatin, vatten och säkert varje kvinna på badrumshyllan, en balsam eller en kosmetisk hårmask.

För kortskuret hår, ta bara 1 matsked gelatinkristaller. Om du har långt och tjockt hår, bör numret på alla komponenter i receptet ökas med 3-4 gånger.

Gelatin Häll inte för varmt vatten i ett förhållande av 1: 3. Detta innebär att om du gör kompositionen för korta strängar, då i 1 sked av gelatinkristaller måste du lägga till 3 matskedar vatten. Om du är ägare till ett långt hårhår, lägg sedan till 3 skedar vatten till 3 matskedar matgelatin.

Blanda blandningen noggrant och låt den vara på en varm plats för att svälla i ca 15-20 minuter. Om den här tiden inte räcker till fullständigt upplöst gelatin, bör det värmas upp till en homogen massa. Gör det bättre i ett vattenbad.

Lägg till den resulterande massan 0,5 skedar av din vanliga färdiga kosmetiska hårmask. Du bör ha en blandning som liknar tjock gräddfil eller deg för pannkakor, redo att appliceras.

Två metoder för tillämpning

Hemlaminering av hår kan utföras genom att applicera den beredda kompositionen på strängarna med användning av någon av metoderna som beskrivs nedan.

I båda fallen appliceras den gelatinösa blandningen på väl tvättad med schampo och något torkat hår. Efter applicering av kompositionen ska huvudet vikas med cellofan och en varm handduk. I stället för en handduk kan du bära en ulllock.

För att förbättra effekten under exponeringen av lamineringsmasken kan du periodiskt värma ditt huvud med en hårtork.

Metodnummer 1. Den beredda blandningen appliceras på strängarna som en vanlig mask och fördelas över hela längden av krullarna.

Den enda skillnaden från den vanliga masken är ett obligatoriskt tillstånd: gelatin kan inte gnidas i hårbotten. För att göra detta bör du börja använda kompositionen på ett avstånd av 1 till 2 centimeter från hårrötterna.

Skölj av masken med varmt vatten efter 30-60 minuter.

Metod nummer 2. Med denna metod att applicera från hårets totala massa, växelvis separerade hårsträngar. Kör försiktigt igenom, och använd en pensel för att applicera färg på strängen. Gelatinös blandning appliceras. Därefter lindas strängen i en bit folie.

Allt hår behandlas på samma sätt. Kompositionens exponeringstid varierar också från 30 till 60 minuter.

Den andra metoden för hemlamination kräver att du spenderar lite tid och visar färdigheter i hårbearbetning, men effekten av det visar sig vara mer imponerande.

Hur ofta kan jag göra proceduren?

Lamination av hår med gelatin är ett helt ofarligt förfarande. Därför kan det göras regelbundet, en gång i veckan, i 2 månader.

Det bör noteras att effekten från tid till annan blir mer märkbar. Och efter några procedurer kommer du att ha glänsande glänsande krullar istället för tråkiga, splittrade orörda strängar.

Laminering Mask Recept

Om du är förvirrad av närvaron av en kosmetik i receptet, kan hemmet lamineras av håret utan att en mask eller balsam ingår i dess komposition. För detta är följande recept till nytta.

Med kosmetisk olja

Tekniken att blanda gelatin med vatten i denna mask är densamma som i ovanstående recept. Den enda skillnaden är att i stället för en kosmetisk mask läggs en halv tesked kosmetisk hårolja till kompositionen.

För dessa ändamål kan du använda: burdock, mandel, olivolja, jojobaolja eller någon annan olja som passar din hårtyp.

Med ett avkok av örter

Basen för detta recept på hemlaminering är också gelatin. Bara i det vanliga vattnet ersätts med ett avkok av örter och en hårmask med 1 tesked honung. Andelen flytande och gelatin förblir densamma - 1: 3.

För blondiner är det bättre att använda avkok av kamille. För brunetter - avkok av nässla. I stället för vatten kan också mjölk eller mineralvatten tillsättas till kompositionen.

Med henna

Receptet på denna mask för hemlamination rekommenderas att använda för dem som vill ge håret extra volym och samtidigt behandla dem.

För att förbereda kompositionen behöver du: 1 tesked gelatin, 1 äggula, 1 tesked färglös henna, 1 tesked senap och två stora skedar vatten.

Blanda alla komponenter noggrant, värm i ett vattenbad och applicera på fuktigt hår i 40 minuter.

Med äggula

I denna mask, i stället för en kosmetisk balsam, tillsättes kycklingblomman till gelatin och vatten. Endast det är nödvändigt att ta hänsyn till att denna mask bör värmas mycket noggrant i ett vattenbad, eftersom äggulan kan koagulera.

Med fruktjuice

I gelatinisk komposition istället för vatten kan du lägga till fruktjuice. Det är bättre om det är citronsaft för blondiner och morot för brunetter.

Kostnaden är ett viktigt argument

Hemlaminering för hår har två huvudfördelar:

 1. Kompositionen för laminering innehåller endast naturliga ingredienser. Med hjälp av salongens tjänster kan du inte vara helt säker på att kompositionen som appliceras på ditt hår är 100% naturlig.
 2. Det andra viktiga argumentet till förmån för hårlaminering med gelatin är kostnaden. Tyvärr har många kvinnor inte råd med lamineringen i skönhetssalonger.

Att köpa färdiga produkter är också dyrt, i genomsnitt kostar ett lamineringssats för hår hemma omkring 3 tusen rubel.

Därför laminering hårgelatin - ett bra sätt att ge ett välskämt utseende till dina strängar, samtidigt som du spenderar ett minimum av medel.

Du kan se hur hårlaminering med gelatin görs på video.

Epilering hemma: Välj en effektiv metod

Vad är det bästa sättet att ta bort oönskade hår på kroppen? Denna fråga har stört den vackra halvan av mänskligheten i många år. Kosmetologinäringen erbjuder alla nya möjliga medel och metoder för att eliminera detta problem, och vart och ett av oss väljer individuellt den lämpliga metoden för hans behov.

Många damer av en eller annan anledning föredrar att epilera med egna händer hemma, snarare än att kontakta en skönhetssalong. Och det finns en anledning till detta!

Ta bort överskottshår hemma

Hem hårborttagning tekniker

Definitivt har hårborttagning hemma flera fördelar.

 1. För det första är förfarandet mycket mer ekonomiskt, vilket är viktigt under en instabil situation i världen. Priset för samma metod i stugan och hemma kan variera betydligt.
 2. Andra gången. Du kan utföra proceduren när som helst, även vid midnatt.
 3. För det tredje, komfort. Inte alltid vänder sig till en främling, en kvinna känner sig bekväm, särskilt när det gäller hårborttagning i det intima området.

Epilering löser problemet med överskott av vegetation

Trots betydande fördelar finns det vissa nackdelar med hårborttagning. Det finns risk för att proceduren utförs felaktigt, vilket kan leda till många problem.

De främsta orsakerna till infödning

 • varbildning.

Det beror helt på den valda metoden. För var och en av dem finns det instruktioner och rekommendationer från specialister, som följer med vilket förfarandet inte kommer att orsaka sådana komplikationer, och huden kommer att glädja med en oklanderlig jämn utseende.

Vägar av hårborttagning är både allmänt accepterade och inte helt traditionella.

 • shugaring;
 • vax;
 • elektrisk epilator;
 • depilatory cream
 • rakhyvel
 • bärbar laser för hemmabruk.

Hem epilering - ekonomiskt och bekvämt förfarande

Alternativa hårborttagningsalternativ kan utföras med:

Och nu mer detaljerat om de mest intressanta sätten.

Denna produkt är alltid tillgänglig i nästan alla hemmafruar, det är inte bara hälsosamt och gott, men det kan också användas inte riktigt som avsedd. Epilering honung på principen liknar hårborttagning med vax.

En suspension för evenemanget kan beredas oberoende:

 • 300 gr. honung är inte för flytande konsistens;
 • 1 citron (liten);
 • 300 gr. socker.

Bilder på produkter som krävs för förfarandet

Matlagningsanvisningarna är följande:

 • i en behållare med honung häll socker och citronsaft;
 • Förbereda ett ångbad, på toppen av vilket sätta en behållare med ett framtida verktyg;
 • rör om innehållet ständigt med en träspatel, förhindra att den kokar;
 • efter att sockret är helt upplöst, och honungen har blivit helt flytande - verktyget är klart.

Efter att ha gjort hemlagad honungsvax, ska du vänta tills suspensionen kyler till ett varmt tillstånd (inte högre än 40 grader), och först då börja applicera.

Det är viktigt! Produkten ska vara varm, men inte bränn hud. Du kan kontrollera tillåten temperatur genom att släppa en droppe honung på handleden, om det inte finns någon brännande känsla, kan du använda den för det avsedda ändamålet.

Ytterligare åtgärder liknar vaxning.

Bland bristerna kan identifieras:

 • måttlig smärta
 • eventuell allergisk reaktion på honung;
 • eventuell irritation och rodnad i huden.

Av fördelarna med metoden:

 • absolut miljövänlighet
 • effektivitet;
 • förmågan att ta bort jämnt pistolhår
 • nästan ingen effekt av hårväxt.

Shugaring är en modern vegetationsavhämtningsmetod

Väteperoxid

Nyligen har information om den mirakulösa kraften av väteperoxid för att avlägsna onödig vegetation spritt sig mycket. Om egenskaperna hos peroxid är känd under lång tid.

För det första är det ett utmärkt antiseptiskt medel som används vid skärningar och nötningar. Det fanns en tid då peroxid användes för att omvandlas till en blondin, nu har modernare metoder uppträtt och behovet av verktyg har försvunnit.

Lätta hår med väteperoxid

Epilering med väteperoxid består i att lätta och tunna hårstrukturen men inte helt avlägsna den. Följaktligen är det maximala av vad som kan uppnås med hjälp av denna metod hårets lätta och saktar tillväxten, deras mirakulösa försvinnande kommer inte att uppstå.

Du kan använda verktyget på flera sätt. Den mest elementära och inte mindre effektiva är smörjningen av oönskat hår med 5-10% väteperoxid. Förfarandet bör utföras två gånger om dagen, i minst två veckor, mer exakt kan det inte sägas. Effekten är rent individuellt beroende på hårets struktur och färg.

Det är viktigt! För förfarandet kommer 3% peroxid inte att fungera, det är för svagt, men under inga omständigheter använda en 30% lösning, det kommer oundvikligen att orsaka en bränning! Endast 5-10% betyder effektiv och säker för dessa manipuleringar.

Väteperoxid i kampen mot överskott av hår

elektrolys

Förfarandet är också känt som nål hårborttagning, det har framgångsrikt använts i skönhetsindustrin i över ett sekel. Epilering är en av de få metoder som helt kan eliminera oönskad vegetation, eftersom hårfollikeln förstörs av hårets elektriska impuls och tillväxten av vegetationen stannar.

Det går bara att utföra proceduren hemma om det finns en speciell enhet, i andra fall måste du kontakta en specialist.

Från nackdelarna med förfarandet finns:

 • smärta;
 • varaktighet;
 • hög kostnad.

Elektrolys med en tunn nål och en gnista av ström

För att helt eliminera tillväxten av oönskat hår måste proceduren upprepas från 3 till 6 gånger beroende på de individuella egenskaperna och hastigheten på hårväxten.

Eldar eldar

Ett annat långsiktigt extravagant sätt. Epilering med eld sungar oönskat hår. Använd därför matcher, tändare, eldslam över en tallrik, etc. Flammen riktas till det önskade området, men på ett säkert avstånd och snabba rörelser utförs flera gånger tillsammans.

Under denna åtgärd vrider håren från värmen och faller av. Denna metod har många nackdelar, vilket är anledningen till att det inte är särskilt populärt bland kvinnor.

 • kan bli bränd
 • håret är inte helt avlägsnat, råheten förblir på ytan av huden;
 • effekten är icke-hållbar, kärnan i rakhyveln;
 • Under proceduren finns det en obehaglig lukt av bränt hår.

Manganlösning

Till vilka kvinnor bara inte är redo att gå för att ta bort överflödigt hår från sina kroppar blev epilering med kaliumpermanganat ett annat alternativ. Teoretiskt är effekten att hårsäckarna gradvis brinner med en lösning av mangan.

Som ett resultat av denna händelse slutar han växa.

Många hävdar att det kommer att ta många dagliga rutiner (minst en månad) för att känna effekten, men tyvärr kan vi inte citera ett enda positivt exempel.

Kaliumpermanganat anses vara en hårborttagare.

 • Experimentet med mangan består i att späda lösningen i varmt vatten tills det är homogent, så att granulerna inte kvarstår.
 • Efter vilket innehållet läggs till vattenbadet, bör färgen vara lila, men transparent, inte för mättad.
 • Därefter är proceduren helt enkelt att ta ett bad i 10-15 minuter dagligen.

Om du tror att håret verkligen försvagar och faller ut för evigt, så är detta den största fördelen med metoden.

 • utan att beräkna koncentrationen av lösningen kan du få en bränning eller åtminstone torka huden;
 • efter sådana bad målar huden;
 • Processen är mycket lång och inte bekräftad av resultaten.

Trots inskriften på bilden är kaliumpermanganat en tvivelaktig metod att bli av med hår.

Harp i kampen mot onödigt hår

Epilering med harts är ett mer välbekant sätt som används både i salonger och hemma. Produktens sammansättning innefattar honung, tallharts och jordnötter.

Förfarandet liknar vaxning eller sugaring.

Phytoharts epilering har flera fördelar:

 • innehållet i en blandning av valnöt extrakt saktar ner hårväxten;
 • alla komponenter är rent naturliga;
 • hårbrott under proceduren är minimal, vilket förhindrar hårväxt.
 • hartsens sammansättning verkar samtidigt som ett depilationsmedel och skalning, vilket medger att man uppnår jämnhet och friskhet i huden;
 • Metoden är lämplig även för de mest känsliga områdena.
 • proceduren är inte för smärtsam, på grund av att blandningen kommer in i porerna och reducerar, sålunda obehag;
 • effekt varaktighet upp till fyra veckor.

Harp - billigt sätt

Använd pincett

Om du behöver ta bort hår från ett litet område av kroppen, till exempel över överläppen, i nacken eller ögonbrynen, är epilering med pincett lämplig. Metoden är mycket enkel och effektiv, faktiskt är effekten av den samma som vid användning av elektrisk epilator, med den enda skillnaden att tiden spenderas mycket mer.

Ett bekvämt sätt för ett enda hårborttagning, inklusive som ett korrigerande verktyg efter en annan typ av hårborttagning. Denna metod är tillgänglig, ekonomisk och har inga kontraindikationer.

Men för att utvärdera effektiviteten är det bara möjligt för ett litet område av hårborttagning. Annars måste du spendera för mycket tid för att ta bort dem.

Ögonbrynskorrigering med pincett - det bästa alternativet

Andra metoder

Epilering är populär med karamell eller shugaring, metoden är effektiv, åtgärden är identisk med harts eller vax. Fördelen med shugaring är minimal hudtrauma, eftersom blandningen omsluter håren, men samtidigt håller det praktiskt taget inte fast vid epidermis, vilket gör det möjligt att undvika allvarlig irritation och inflammatoriska processer.

Shugaring - en söt form av epilering

Det finns också ett sådant absurt alternativ, som hårborttagning med scotch tape, istället för shugaring eller vax. Det här är en osäker, smärtsam metod som inte tar bort alla oönskade hår, och endast ett fåtal kan dra ut delvis, medan resten kommer att vara kvar på plats eller avbrott.

OBS! Använd scotch för sitt avsedda syfte, och inte för hårborttagning. Det finns många andra tillgängliga sätt att ta bort överflödig vegetation. Var försiktig.

Gelatinepilation är en annan hårborttagningsmyth som människor försöker prova. Men du måste förstå att gelatin själv inte kan ta bort hår, - försök inte. Det finns depilatory krämer, som inkluderar gelatin, de kan köpas på apotek.

slutsats

Hem epilering erbjuder många metoder. Absurd kommer inte att använda!

Alternativ för att avlägsna oönskad hårmassa: från konventionell till ibland helt absurd. Till vilken bara kvinnor är redo att gå för att få en mjuk, silkeslen hud! Men ibland kan motsatt effekt hända.

Logiskt tänkande, varför behövs laser, vax eller elektroepilyatsii- om det var lätt med väteperoxid för att bli av med håret eller mangan, t ex jod?

Därför beslutar att spendera på sig själva eller som experiment, till en början väga för- och nackdelar, och först därefter fatta ett beslut om att välja epilyatsii.Video metod i detta dokument bekräftar den information som ges ovan.

Hur bli av med ansiktshår hemma

Skälet till det tjocka ansiktshåret är helt annorlunda.

Detta påverkas av förändringar i hormonnivåerna under graviditeten och vissa läkemedel samt en oregelbunden menstruationscykel.

Anledningarna till överdriven hårväxt i ansiktet kan tillskrivas och genetisk eller etnisk predisposition.

Men för att ta bort ansiktshår är det inte lätt, eftersom huden är känslig och inte alla metoder är lämpliga.

Hur bli av med ansiktshår med professionella medel

vaxning

Pros - Denna metod är lämplig för både professionell och hemvård. Vax är ett mycket enkelt och billigt material. Det tar bort håret tillsammans med roten, vilket gör huden mjuk under lång tid. Under senare år har nya förbättrade typer av hårborttagning uppträtt - choklad eller mango.

Nackdelar - För många kvinnor orsakar förfarandet allvarliga allergier. Det finns irritation i form av utslag, rodnad och skabb. Med regelbunden repetition blir huden mjuk och mjuk, och håret - tunnare och mer smidigt.

rakning

Pros - Det enklaste och billigaste sättet att bli av med oönskad vegetation. Inga speciella färdigheter krävs.

Nackdelar - Främjar utseende av ingrowna hår och bildandet av ett dött lager av hud. Effekten av rakning är också mycket kort. Det är nödvändigt att upprepa proceduren en gång i veckan.

epilator

Pros - Enkel, billig och hudvänlig metod.

Nackdelar - Epilatorn tar inte bort håret från roten, men skär bara av 88% av all vegetation.

Depilatory cream

Fördelar - Förmåga att snabbt och smärtfritt ta bort hår. Det har en mycket långvarig effekt.

Nackdelar - Cremen fungerar ytligt, så du måste observera regelbundenhet i förfarandet. Kemiska komponenter orsakar irritation och allergi hos vissa kvinnor. Denna kräm rekommenderas inte för att avlägsna ansiktshår.

Laser hårborttagning

Pros - Säkert och hållbart sätt att bli av med oönskade hår. Bestrålning är ofarligt för huden och lämnar inga spår.

Nackdelar - Förfarandet är inte det mest överkomliga priset och är mycket riskabelt. Brännskador förblir på solbränd eller mörk hud efter bestrålning. Dessutom rekommenderas inte proceduren för hormonell obalans.

Hem rättsmedel för överskott av hår

Effektiva och ekonomiska medel för att ta bort ansiktshår i ansiktet kan göras för hand!

Även om det tar lite tid för de första resultaten att visas, är det helt ofarligt och prisvärt.

Hur bli av med ansiktshår med en gelatinmask

10-15 g gelatin (ej svullet)

2 droppar limejuice eller lavendelolja

Blanda i en liten kopp med mjölken med gelatin, tillsätt några droppar limejuice eller eterisk olja och blanda sedan bra.

Ställ i mikrovågsugnen i 15-20 sekunder.

Sprid masken jämnt över ansiktet tills det är kallt.

Det rekommenderas inte att lägga en massa nära ögonen och ögonbrynen.

Låt gelatinmaskan stå i 5 minuter tills den är helt härdad.

Ta bort de formade remsorna helt från ansiktet. Med tät vegetation kan du behöva upprepa proceduren.

Aprikos Facial Scrub

½ kopp torkad aprikos

Krossa torkad aprikos till ett pulver. Se till att det inte är för stort.

Lägg till en sked honung och blanda massan väl.

Applicera noga på skrubben på ytan av ansiktet och lämna en kvarts timme.

Massage din hud i 15-20 minuter med mjuka medurs rörelser.

Rengör ansiktet på skrubben med vatten vid rumstemperatur.

Upprepa proceduren 2-3 gånger var 7: e dag för att uppnå bästa resultat.

Ansiktsskrubb saktar hårväxten

1-3 msk. sked av kli

1 tsk rosa vatten

20 g mjölk

Förberedelse och användning:

Blanda alla ingredienser i en liten kopp.

Applicera ett jämnt lager av massa på problemområdena.

Lämna en minut och massera försiktigt ditt ansikte i cirkelrörelse. Fortsätt tills kli är torr.

Låt din hud suga på några minuter. Tvätta sedan skrubben med vatten.

Under veckan, upprepa proceduren dagligen och minska sedan till 8-9 gånger i månaden.

Scrub tenderar att sakta hårväxten.

Hur man tar bort ansiktshår med eteriska oljor

Många kvinnor lider av oönskad vegetation på bröstet och hakan, vilket är symtom på hirsutism.

Forskare har funnit att dessa två essentiella oljor hjälper till att behandla lindriga former av denna bolezni.Poskolku båda ingredienserna har antiallergiska egenskaper, kan de användas för att ta bort ansiktshår.

Rör en tesked lavendel eterisk olja med 5 droppar tea tree olja.
Applicera en bomullspinne försiktigt på ansiktet.

Upprepa 2-3 gånger om dagen i tre månader för att helt ta bort håret.

Ansikts hårborttagningsmask

7 g hackad apelsinskal

5 g citronskalpulver

6 g havremjöl

10 g olivolja

5 g rosevatten

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olivolja och rosevatten och gnid tills det är smidigt.

Applicera masken på ytan av ansiktet och låt huden suga. Massage sedan i cirkelrörelse i tio minuter. Tvätta med varmt vatten utan tvål.

Upprepa proceduren var tredje dag för att uppnå ett konkret resultat.

Och vad är bättre att inte använda när du tar bort oönskad vegetation?

Det är värt att undvika blekande hår.

För det första, som namnet antyder, förblir håret på ansikten bara upplyst till önskad ton.

För det andra orsakar denna metod irritation med långvarig hudkontakt med solen. För det tredje är hårblekning kraftlös mot tjock vegetation.

Det rekommenderas inte att ta bort håret genom tandtråd. Förfarandet är mycket smärtsamt och inte effektivt nog. Vegetation börjar dyka upp efter några dagar. Dessutom, med sådan hårborttagning, kan ingen garantera sterilitet.

Är det värt att offra hälsa för några dagar utan hår?

Och vi vill varna dig att du knappast kommer att kunna bli av med ansiktshår för alltid. Men för att minska sin tillväxt är det ganska skickligt.

Hem epilering shugaring recept

Kampen mot oönskade hår får vissa kvinnor att kasta sig i extremiteter, som ofta är hälsofarliga. Så det bästa anses laseravlägsnande och Elos, som utförs med hjälp av en speciell enhet. Men denna procedur är inte säker. Det är bättre att välja de metoder som utförs hemma från naturliga ingredienser.

Hem epilering - de bästa recepten

Ett av de vanliga förfarandena är varmt hårborttagning. För hennes pasta är beredd med honung, socker och citronsaft. Du måste blanda 1 kopp honung, socker och 2 msk. l. juice. Det kan ersättas med utspädd citronsyra. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka i ett vattenbad i 5-7 minuter. Rör och låt inte klumma bildas. Kall tills honung är varm och applicera inte mer än 1,5 cm tjock.

Efter att de utsmyckade ställen klistras över med band av naturligt tyg, tryck väl och dra kraftigt. Du kan förbereda honungsblandningen för flera förfaranden, och smälta en del i mikrovågsugnen innan du använder den. Honungsbehandling är i stor efterfrågan på kvinnor vars hud är benägen att irritera.

Du kan också göra en karamellpasta själv. Blanda 1 stapel för att förbereda. rörsocker och juice från två citroner. Det är nödvändigt att laga mat tills massan blir brun och viskös, men inte klibbig i händerna. Denna epilering är effektiv för både ben och armhålor. Karamellpasta används både varmt och kallt. Det är bara för heta behov av ränder, och kall karamell används genom att applicera på kroppen med händerna. Tvätta det lätt med varmt vatten.
Ta bort hår och gelatin, späd det enligt anvisningarna. Men vänta tills det härdras länge, så det är bättre att köpa färdigblandning och värma upp den till önskad konsistens.

Hur domar huden i hemmet

Men ingen hårborttagning är inte smärtfri, som om vi inte var säkra på reklam. Varje mästare har sina egna hemligheter av hudbedövning, men improviserade medel hjälper till att minska smärta hemma.

Först och främst, skölj med en varm dusch och torka torr. Du kan minska smärta med medicinering. Väl lämpad lidokain i ampuller eller spray. Massage med klappar och kranar.

Effektiv analgesi genom frysning. Våt handduken och placera i frysen, linda platsen med en kall handduk före proceduren. Använd även speciella kosmetika, som Karmolis och Emla.

Funktioner av epilering av det intima området

Djup bikini kräver särskild uppmärksamhet. Om epilationen utförs av någon anordning, ska huden ångas och om vaxet kyls. Så du måste raka håret längs tillväxtlinjen. Om du använder epilatorn, då mot tillväxt. Metoden som använder socker appliceras mot tillväxt och återkallas på tillväxt. Vax fördelas i höjd och avlägsnas - mot. På intima platser är det oönskade att göra epilering 3 dagar före och efter perioder.

Efter proceduren, var noga med att använda naturliga antiseptiska medel. Applicera på huden olivolja, infusion av kalendula, kamille eller hypericum. Recensioner av kvinnor säger att brasiliansk och enzymepilation är utmärkt för bikinilinjen.

Vaxer hemma

Denna metod är kanske den mest populära. Den används i salonger och hemma. En mycket bra videovaxningssession hemma presenteras i programmet "Everything will be good". För att göra denna procedur med egna händer måste du köpa ett speciellt vax. Det säljs i burkar och patroner.

Det säkraste vaxproceduren är säkrast. Smält vaxet med vaxvax till önskad temperatur och applicera ett tunt skikt på huden, täckt med band för epilering. Efter några sekunder riva remsan parallellt med huden. Vaxet är omfattande. Det används för att ta bort övre läpphår och bikini. För ansiktet är det bättre att använda kallt vax och för benen - hett. Avlägsna rester lätt genom att gnugga vanlig olja. Depilering av vax hemma blir mindre smärtsamt om du omger området med is.

Sugar hårborttagning eller shugaring (recept och video)

Du kan laga en pasta för shuffaring inte samtidigt. Shugaring är också lämplig för en man för att ta bort whiskers. Det kommer att behöva 1 kg socker, 7 msk. l. citronsaft och 8 msk. l. vatten. Citron kan överdrivas lite, det gör inte ont. Sätt i allt i en gryta och gryta i 30 minuter under locket, rör om så småningom. Efter hälls i en plastbehållare för att svalna. Epilering kan göras efter 3 timmar, under vilken tid sugret svalnar. En bit massa knådar händer och ansöker mot hårväxt, riva skarpt. Det behöver inte specialremsor. Om du lagar blandningen med en reserv, kan den endast lagras i 3 månader. Innan det nya förfarandet smälter pastan i badet.

Hur man lagar en pasta för shugaring finns det många recept. Du kan titta på dessa lektioner gratis på YouTube.

Hur man gör shugaring hemma video

En mästarklass på shugaring utfördes av mer än en kosmetolog, men hur man gör det mer komplicerat hemma.

Hårborttagningspilatorn

Om du inte kan bekämpa håren i ovanstående metoder, använd epilatorn. Han kommer inte att bli av med håret för alltid, men det är fortfarande möjligt att njuta av jämn hud i 2-3 veckor. Vanligtvis arbetar alla epilatorer mot hårväxten, de går till uppsättningarna med munstycken för varje zon. Tillverkaren lämnar bilden med instruktionerna i instruktionerna och det är mycket viktigt att inte förvirra, eftersom ett munstycke är konstruerat för långt hår och det andra för korta. I vilket fall som helst, ånga ut huden och hårfollikeln. Efter proceduren, använd en kräm för att sakta ner hårväxten.

Hem ansikts hårborttagning metoder

Metoder för att ta bort hår på ansikte och kropp är oroande för många kvinnor. Det finns metoder som rakning, laserbehandling och vaxning som tar mycket tid och kan skada huden. Hemmet hårborttagning metoder är de mest populära eftersom de är lätt tillgängliga och inte orsaka några biverkningar.

Vårt kök har många naturliga ingredienser som kan användas för effektiv hårborttagning. De kan inte skada din hud och är kostnadseffektiva.

Hem rättsmedel för ansikts- och kroppshårborttagning

Gelatinmask

Ett av de enklaste och bästa sätten att ta bort oönskade ansiktshår på ett ögonblick. Det kan enkelt göras hemma. För att undertrycka lukten av gelatin kan du lägga till några droppar citronsaft eller några droppar eteriska oljor.

 • 1 matsked gelatin
 • 2 till 3 matskedar mjölk
 • Limejuice (3 till 4 droppar) eller
 • Lavendel eterisk olja från ca 1 till ca 2 droppar
 • Lägg i en liten skål med mjölk, gelatin och citronsaft eller en lavendelolja för att blanda upp det hela.
 • Värm i mikrovågsugnen i ca 15 till 20 sekunder.
 • Applicera masken omedelbart på ansiktet efter att ha tagit bort det från mikrovågsugnen.
 • Lämna på ansiktet i några minuter.
 • Applicera en mask på områden där oönskade hårtillväxt finns
 • Applicera aldrig det mycket nära ögonen och ögonbrynen.
 • Du kan ta bort masken från gelatin från ditt ansikte efter 5 minuter.

Aprikos och Honung - Ansiktsskrubb

Aprikos är en frukt som är rik på vitaminer och mineraler, och har också stora koncentrationer av lykopen, vilket är mycket effektivt för att avlägsna ansiktshår. Aprikos med honung är en bra ansiktsskrubba som hjälper dig att bli av med oönskade hår och ansiktsrengöring. Honung har egenskaper som gör huden mjuk.

 • En halv kopp aprikoser utan ben eller ångad mjuktorkad aprikoser
 • En tesked honung
 • Grind aprikos eller torkade aprikoser i en mixer.
 • Tillsätt honung och blanda väl.
 • Applicera denna blandning på ditt ansikte och låt i ca 5 - 10 minuter.
 • Ta försiktigt bort skrubben i en cirkelrörelse i ca 15-20 minuter.
 • Tvätta ditt ansikte med varmt vatten.
 • Upprepa denna procedur två eller tre gånger i veckan för att effektivt ta bort ansiktshår.

Kli

Kli är en mycket användbar produkt och hjälper till att ge kroppen alla nödvändiga näringsämnen. Det är också mycket effektivt som en kosmetisk produkt och används vid tillverkning av många scrubs och masker för att eliminera oönskat hår och är också ett effektivt botemedel mot ansiktsrynkor.

 • En till 3 matskedar kli
 • En tesked rosenvatten
 • En matsked mjölk
 • I en liten skål, blanda kli, mjölk och rosevatten.
 • Applicera den här grova skrubben på ditt ansikte jämnt.
 • Gnid försiktigt in en cirkulär rörelse.
 • Lämna skrubben i ansiktet tills kli har torkat i några minuter och skölj sedan ansiktet med vatten.
 • Upprepa denna procedur dagligen i en vecka eller två, och använd sedan den här metoden två till tre gånger i veckan.
 • Du kommer att upptäcka att skrubben hjälper till att minska ansiktshårets tillväxt.
 • 1 matsked kli
 • 1 matsked mjöl
 • 1 matsked färsk mjölk eller ostmassa
 • Kvarts tesked gurkmeja pulver
 • Blanda kli, mjölk eller keso och gurkmejpulver i en liten skål, gör en pasta.
 • Applicera denna pasta jämnt i ansiktet.
 • Låt det stå i ca 20-25 minuter eller tills det är helt torrt.
 • Fukt dina fingrar med vatten och gnugga ansiktet försiktigt i en cirkelrörelse.
 • Ta försiktigt bort skrubben från ansiktet med vatten.
 • Upprepa denna procedur två eller tre gånger i veckan.
 • Denna ansiktsskrubba hjälper dig att bli av med oönskade ansiktshår över tiden. Det kommer också att göra din hud mjuk, slät och ungdomlig.

Lavendel Ansiktshår Avlägsnande Mix och Tea Tree Oil

Det finns många kvinnor som lider av tillväxten av oönskat hår på hakan och bröstet. Detta beror främst på ett tillstånd som kallas hirsutism, när håret utvecklas på ett manligt sätt. Det har fastställts att en blandning av lavendel och tea tree olja effektivt hjälper till vid behandling av hirsutism hos kvinnor. Lavendel och tea tree olja har anti-androgena egenskaper, och när de appliceras på ansiktet kan hjälpa till att ta bort oönskade hår.

 • 1 tesked lavendelolja
 • 4-6 droppar tea tree oil
 • Blanda en tesked lavendelolja med 4-6 droppar tea tree oil
 • Applicera denna blandning på hårområdet med en bomullsplatta.
 • Upprepa detta förfarande 2-3 gånger om dagen.
 • För att helt avlägsna håret, använd blandningen i 3 månader.

Oönskade hår, masker och exfoliating scrubs hjälper till att ta bort oönskat hår. Välj själv en metod, använd hemma från oönskade hår i ansiktet och kroppen.

Orange och Citron Facial Mask

En av de mest populära ingredienserna som används i traditionell kinesisk medicin är apelsinolja, som kan erhållas hemma från apelsinskal. Detta är en mycket populär ingrediens som hjälper till att rengöra huden och ger det ett tonat utseende. Apelsinskal har en hög koncentration av vitamin C, både skal och citronsaft och dess massa. Orange och citronskal är naturliga exfolierande medel som hjälper till att bli av med oönskade ansiktshår.

 • 1 tsk apelsinskalpulver
 • 1 tsk citronskalpulver
 • 1 tsk markerad mandel
 • 1 tsk havregrynsmjöl
 • 2 tsk olivolja
 • 1 tsk rosevatten
 • Blanda alla ingredienser i torkat apelsin, citron och malt mandelpulver i en skål.
 • Lägg nu till den önskade mängd olivolja och rosenvatten, blanda till en pastaformig stat.
 • Sätt denna pasta på ditt ansikte och lämna i 5 till 8 minuter.
 • Sedan med fingertopparna gnuggar du försiktigt pastaen i en cirkelrörelse.
 • Utför denna process i ca 5 till 10 minuter och skölj sedan med vatten.
 • Upprepa proceduren två till tre gånger i veckan för att se effektiva resultat.

Korn scrub

Om du har envis ansiktshår, så är korn en mycket bra skrubba som du kan använda för att bli av med oönskat hår. Bygg kommer också att ge din hud ett hälsosamt glödande utseende.

 • 1 msk. kornpulver
 • 1 msk. limejuice
 • 1 msk. av mjölk
 • Ta en liten skål och tillsätt kornpulver, mjölk och citronsaft. Blanda dessa ingredienser bra för att göra en pasta.
 • Applicera pasta på ditt ansikte och lämna i 30 minuter eller så.
 • Skölj med varmt vatten och torrt ansikte.
 • Upprepa denna process från 3 till 4 gånger om dagen för att se synliga resultat.

Svart Cohosh (Kohosh) Gräs

Black Cohosh är en blommande växt som växer i östra Nordamerika. Kohosh har fytoöstrogener, och hjälper till att effektivt sakta ner tillväxten av oönskat hår. Det har en antiinflammatorisk androgen effekt och hjälper sålunda vid behandling av hirsutism. För närvarande används svart cohosh-extrakt huvudsakligen för gynekologiska problem och hjälper till vid behandling av symptom på klimakteriet och premenstruell stress. Extraktet är också tillgängligt i form av kapslar eller tinkturer. Du kan också använda svarta cohosh-örter för att göra te.

 • 20 gram svart cohosh rot (torkad)
 • 4 ¼ glas vatten
 • 1 tesked honung (tillval)
 • Häll vatten i en kastrull och tillsätt torkad svart cohosh-rot.
 • Koka upp denna blandning och låt den koka i ungefär en halvtimme.
 • När vatten kokar bort till 1/3 av dess ursprungliga mängd, stäng av. Ta bort vattnet och spänningen.
 • Lägg till honung, om det behövs, och låt svalna till rumstemperatur.
 • Drick en kopp av detta te tre gånger om dagen i flera veckor för att se effektiva resultat.
 • Du kan också hålla te i kylskåpet i 2 dagar.

Om du lider av någon leversjukdom eller någon typ av cancer eller tumör är det bäst att undvika svart cohosh te. Du bör inte ta högre doser av detta te än rekommenderas, eftersom detta kan leda till yrsel, illamående, huvudvärk och buksmärta.

Grönt te med fenegreek

Fenugrek är en mycket bra medicinska ört. Den är mycket effektiv vid behandling av hirsutism hos kvinnor. Du kan suga fenugreekfrön i vatten för natten, och nästa morgon dricker du det. Du kan också använda fenegreek som ansiktsmask och skrubba för att ta bort oönskat hår.

 • En till två teskedar av fenegreekfrön
 • En till två teskedar grönt te.
 • vatten
 • Ta fenugreek frön och grönt te, krossa vrida det till ett fint pulver.
 • Tillsätt tillräckligt med vatten till pulverblandningen för att göra det som en pasta.
 • Applicera denna pasta på ditt ansikte och lämna tills det är helt torrt.
 • Använd nu en mjuk, torr trasa och torka försiktigt den torkade pastan från ansiktet.

gurkmeja

Gurkmeja kan användas ensam eller i kombination med andra hårborttagningsingredienser. Gurkmeja har antibakteriella egenskaper och förhindrar hudinfektioner. Här är olika sätt att använda gurkmeja för hårborttagning.

Metod 1 (gurkmeja och vatten)

 • Ta två teskedar av gurkmeja och blanda med vatten till en pasty-stat.
 • Applicera på ansiktet och lämna i 10-15 minuter.
 • När blandningen torkar, torka ansiktet med en fuktig trasa.
 • Applicera masken regelbundet i flera veckor för att uppnå fullständigt avlägsnande av oönskade ansiktshår.

Metod 2 (Indisk nässla och gurkmeja)

Indisk nässla är en medicinsk växt och används vid behandling av astma, lunginflammation, trycksår, sår etc. Det är också ett bra botemedel mot oönskat hår. När det appliceras på huden tränger saften av växten in i huden och orsakar gallring av håret på ansiktet. Med kontinuerlig användning under en viss tid hindrar masken hårväxten i ansiktet. Det fungerar bra för hårborttagning när det används i kombination med gurkmeja.

 • Ta en handfull indiska näsblad och gnugga dem för att bilda en pasta.
 • Grind färska gurkmeja rot för att förbereda 1 tesked gurkmeja pasta, eller använd 1 tsk. gurkmeja pulver, (om frisk rot inte är tillgänglig).
 • Blanda gurkmeja pasta med löv av nässlepasta och applicera det på ansiktet du vill ta bort.
 • Låt i 40-60 minuter torka.
 • Du kan också applicera denna pasta innan du lägger dig och lämna den över natten för bättre resultat. Tvätta av på morgonen.
 • Upprepa metoden varje dag i två månader för att uppnå fullständig ansiktshårborttagning.

Metod 3 (gurkmeja och kikärmjöl)

 • 2 msk kycklingmjöl
 • 3 matskedar mjölk
 • 1 tesked gurkmeja pulver
 • 1 tesked färsk grädde
 • Blanda alla ovanstående ingredienser tillsammans för att göra en pasta.
 • Applicera det på ansiktet och massage i 10 minuter.
 • Lämna sedan på ansiktet i 20 minuter eller tills pastaen torkar.
 • Ta bort pasta i motsatt riktning av hårväxt.

Havremjölskrubb

Havregryn har en granulär struktur som gör den till ett gott exfolierande medel för ansiktets hud, det innehåller antioxidanter som hör till klassen avenatramid och kan därför skydda huden från skador som orsakas av solens ultravioletta strålar, reducerar rodnad som orsakas av solljus. När du använder havregryn med andra naturliga ingredienser blir din hud hårfri, mjuk och fuktad.

 • 1 tsk havregryn
 • 1 matsked honung
 • 1 tesked färsk citronsaft
 • Blanda havregryn, citronsaft och honung för att göra en pasta
 • Applicera denna pasta på ditt ansikte och lämna i 15-20 minuter.
 • Efter 20 minuter, torka ansiktet i cirkulära rörelser i fem minuter inom hårväxten mot hårväxten.
 • Tvätta av pasta med varmt vatten.
 • Upprepa metoden 2-3 gånger i veckan tills håret är helt avlägsnat.

Mask av potatis

Potatisjuice är ett kraftfullt hårborttagningsverktyg, och när det används i kombination med citronsaft och honung gör masken huden ljus, jämn och fuktad. Detta är en populär metod för hårborttagning från Ayurveda.

 • 1 kopp hackade och skalade potatis
 • 1 kopp gul linser (suga över natten i vatten)
 • 4 msk citronsaft
 • 1 matsked honung
 • Extrahera juice från potatis
 • Gör en linspasta
 • Blanda nu lentilskorpan, potatisjuice, citronsaft och honung.
 • Applicera denna blandning på området ansiktshår.
 • Lämna i 20-30 minuter
 • Gnugga händerna i motsatt riktning av hårväxt
 • Tvätta av med varmt vatten.

Äggsmask

Äggvit är en mycket bra ingrediens som hjälper till att eliminera ditt oönskade ansiktshår. Ansiktsmaskan är lite smärtsam när den appliceras, eftersom den kommer att dra ditt ansiktshår.

 • Enkelt äggprotein
 • 1 matsked socker
 • 1 matsked majs mjöl
 • Slå äggvita med socker och majsmjöl.
 • Applicera denna pasta på delar av ditt ansikte där det är oönskade hår eller kan till och med appliceras som en full mask i ditt ansikte.
 • Låt masken torka.
 • Du måste dra ner masken, som om du drar ut håret med det.
 • Efter att du har tagit bort masken, skölj ansiktet med varmt vatten.

Sockermask

Socker är ett utmärkt verktyg för att bli av med oönskade ansiktshår.

 • En matsked socker
 • En tesked honung
 • ½ tsk citronsaft eller bara några droppar
 • Ta socker, tillsätt honung och några droppar citronsaft. Blanda allt bra.
 • Värm nu blandningen i mikrovågsugnen i 2 till 3 minuter så att sockret smälter och blanda så bra för att göra en pasta.
 • Låt svalna. När pastan är lite varm, applicera en mask på den del av ansiktet där det är oönskade hårtillväxt.
 • Täck detta område med en remsa av tyg och tryck det lite.
 • Dra omedelbart remsan i motsatt riktning från hårväxten.
 • Skölj ansiktet med varmt vatten.

Du bör försöka många av de här ovanstående åtgärderna och se vilken som passar din hud perfekt.Nästa Artikel
Vichy rättsmedel för håravfall