Hur man bryr sig om håret efter en perm


Curls kan curl och "anständigt folk", trots den populära folket ditty, perm till hjälp. Antag att du blir ägare till de välskötta lockarna. Hur sköter du den här skönheten och håller den "kemiska" krönningen så länge som möjligt?

Eftersom kemi är den starkaste störningen av hårets struktur. Du kan minimera konsekvenserna av att följa vissa regler.

Allmänna rekommendationer

 • Kemi torkar kraftigt hår. Därför måste dagliga vården nu innehålla specialverktyg. Speciella regenererande masker kan appliceras inte tidigare än på den 4: e tvätten efter krökning. Nästan alla kosmetikaföretag - från massmarknaden till lyxmärken - har en rad produkter för skadat hår. Så vad du väljer från hela sorten bestämmer du, beroende på personliga preferenser och budget.
 • Dessutom, efter krökning är det hög sannolikhet att få en obehaglig "bonus" - torra splittrade ändar. Därför är det bättre att skära av ändarna efter det och att ta med speciella oljor eller sprayer för delade ändar i daglig vård.
 • Om proceduren är klar under sommarperioden är det nödvändigt att dölja krullarna från direkt solljus under breda kepsar och använda UV-resistenta sprayer.
 • Du bör inte färga håret efter kemi i 2 veckor, låt det komma till dina sinnen, förutom under den här tiden blir färgen sämre fixerad.
 • Efter proceduren rekommenderas att du oftast bär lött hår. Eftersom svansar, skal och andra frisyrer med elastiska band och hårnålar kan lossna lockar.

Regler för att gå hem efter en perm

För att keratin förankras i håret behöver du inte tvätta håret de första 2-3 dagarna, använd inte hårtork, använd inte stylingprodukter. Curls bör säkra deras nya form. Annars riskerar du att få en disheveled "burdock".

1. Oljor för håråterställning

En av de vanligaste vårdprodukterna för skadat hår är oljor. Mest använda:

Om det inte finns någon önskan och tid att förbereda en mask, applicera bara en liten uppvärmd olja i hela längden av håret. Håll oljan till cellofan i minst 40 minuter, tvätta sedan ditt hår. Oljorna hjälper till att stärka och återställa dina lockar, för detta ändamål, använda dem en gång i veckan.

2. Shampooing

Du måste ta hand om ett speciellt schampo i förväg. Nu är det inte ett problem att hitta schampon avsedda speciellt för hår som har genomgått stark kemisk exponering.

Det viktigaste är att de ska vara mjuka, innehåller organiska ingredienser som kokosnötolja, shea (karit), veteproteiner, aminosyror, vitaminer och keratin.

3. Skölj

Efter varje tvätt kan håret sköljas. Du kan hämta sköljet av samma märke som shampoo. Det kan också förberedas hemma:

Från ättika - att stärka och lysa.

Lös upp 1 matsked 6% ättika i 1 liter vatten.

Från citronsaft - för snabb återhämtning.

Kram i 1 liter kokt vatten saften av en halv citron. Tack vare honom är håret återställt snabbare, väl befäst och kommer att vara trevligt att röra vid.

Efter tvätt och sköljning, gnugga inte håret med en handduk, men blöt försiktigt och bilda locken med händerna. Försök att inte sträcka eller deformera dem för att rädda lockar. Vänta tills de är helt torra, gå inte till sängs med ett vått huvud. Annars riskerar du att vakna "maskros."

4. Placering och kamning

För permerat hår behöver du en kam med en sällsynt kam, helst en trä. Våt och våt lock är i allmänhet bättre att inte kamma, du måste vänta tills de torkar. Kombination bör ske med minimalt tryck, från början. Om möjligt bör du ge upp hårtorket - eftersom håret är så torrt.

Dessutom passar de vanliga stylingverktygen inte nu. Det är lämpligt att köpa special. De vanligaste är mousses och curly hair mousses. Och speciellt vax är perfekt för modellering och styling lockar.

Dessa enkla metoder hjälper dig att hålla vackra lockar i 2-3 månader. Hårvård efter perm är en mycket viktig process. Och ju mer korrekt och noggrant du tar hand om vårdprodukter, desto mer lyxiga kommer dina lockar att se ut. Och då bestämmer du själv om du vill stanna lockigt och göra proceduren igen, eller återgå till rakt hår.

Korrekt hårvård efter perm och restaurering rekommendationer

Perm som medalj, som, som du vet, har 2 sidor. På den ena - de önskade locken, extra volym, snyggt hår utan mycket ansträngning. Å andra sidan, de snygga fläckiga lockarna, som i 100% av fallen behöver återställas. Bekymrad, skonsam hårvård efter en perm kommer att minska skadan från proceduren, hjälpa gradvis att läka och återställa hårsträngarnas struktur, för att göra krullarna levande och glänsande. För att göra detta kan du använda professionella kosmetika eller folks "farmödrar" recept, och det är bättre att kombinera båda.

Vad är och vilken skada som kan medföra

Vilket som helst, även om det är sparsamt med prefixet "bio", bryter mot hårets struktur. Vad man ska säga om klassisk kemi, även om moderna droger har mindre aggressiva effekter på strängarna än sina föregångare, som användes för några decennier sedan.

För proceduren kan du ta olika typer av curlers. Med hjälp kommer det att vara möjligt att vända håret till ljusa vågor, vertikala lockiga spiraler, vackra volymetriska boucles eller zigzagkrullar.

Huvudelementet i kemi är ett reagens, med påverkan av vilka raka strängar blir krökta. Resultatet är fixerat med en fixer, från vilken håret kan bli 1-1,5 ton lättare. Vissa tjejer gillar inte denna bieffekt, särskilt om de nyligen har målat lockar.

Men det här är inte det farligaste som kemin kan ge. Bland andra effekter av kemisk styling:

 • strängar börjar falla ut mer intensivt. Det är möjligt att ignorera problemet kan verka balding;
 • krullarna blir sköra, torra;
 • upphöra att lysa;
 • tips efter kemi ständigt splittras;
 • mjäll kan uppstå.

Hur man bryr sig om håret efter rakning

Under de första 3-4 dagarna efter proceduren är det bättre att lämna en ny frisyr ensam. Försök att inte tvätta håret, kamma inte krullar, om möjligt låta dem lossna.

Undvik stylingprodukter. Detta är viktigt eftersom processen med fästkrullning. Skydda håret efter kemi från ultraviolett strålning och oavsiktligt vått, från saltvatten till sjöss och från klorerat - i poolen.

Varning! Det är lämpligt att trimma ändarna omedelbart efter curling och regelbundet behandla kanterna på locken med speciella preparat som förhindrar den skadade delen av håret efter kemi. Vi rekommenderar att du bekanta dig med vad hårpolering är, hur det görs och effekten.

Hur, när och hur man tvättar hår

Den huvudsakliga rekommendationen för tjejer som gjorde det är att inte tvätta håret ofta. Alla kemiska föreningar torrt hår. Och om för ägarna av en fet hårtyp är detta ett plus, då för dem som har naturligt torra strängar är en signifikant minus. Det betyder inte att du kan gå med smutsiga krullar 2-3 veckor i rad, men fortfarande bör tvättfrekvensen minskas.

Shampoo är bättre att köpa en speciell, för att återställa lockigt hår. Det måste vara mjukt, med näringsämnen organiska ämnen: eteriska oljor, aminosyror, proteiner, keratin, vitaminer. Optimalt om produkten är speciellt avsedd för lockiga trådar. Olika kosmetiska företag erbjuder ett brett utbud av hårrengöringsmedel efter kemisk styling:

 1. Shampoo förstärkningskurva Älska Essential Hair Care från Davines Spa. Volymen är 250 milliliter, kostnaden är ca 1500 rubel. Ingredienser inkluderar olivolja, vitamin C, myrtlextrakt.
 2. Sulphate Free Shampoo Curl Cleansing av Joico. En flaska på 300 ml kostar cirka 1600 rubel. Bland andra ingredienser berikade med avokado olja, keratinkomplex.
 3. Glatt och krökt shampoo från Kapous. Kostnaden är ca 350 rubel per 300 ml. I kompositionen finns proteiner av silke och vete, men det finns inga sulfater och parabener.
 4. Shampoo återställer Capelli Mossi-Ricci dubbel åtgärd från Air Company. Volym - 1 liter, kostnad - 1800 rubel. Speciellt värdefulla komponenter i produkten är panthenol, vitamin B, olivolja, liksom polymerer.
 5. Revitalizing shampoo för lockigt hår Curl Revitalizing Shampoo Maraes från det italienska varumärket Kaaral. Pris - från 1300 rubel per 300 ml. Den innehåller monoi, marula och yoghurtoljor.

Om du köper ett speciellt schampo efter kemi är det för dyrt för dig, plocka upp något annat mildt botemedel för återhämtning med ekologiska ingredienser för att rädda lockar.

Under tvättprocessen efter en perm, uppmärksamma hårbotten. Massage det försiktigt med fingrarna. Curls själva kan inte röra eller göra det mycket noggrant för att inte prova för tidig rätning.

Kompromissalternativ - Tvätta bort schamponet från rötterna, skölj bara krullarna med detta tvålvatten utan extra tvättmedel. Använd regelbundet sköljning: köpt eller hemlagad.

Hur man torkar

Curls kommer att vara tacksamma för dig om du åtminstone för en tid vägrar att använda en hårtork. Varmluft - extra stress för kemitorkade krökar. Låt torsken torka naturligt. Lätt torka håret med en handduk, men det rekommenderas inte att sätta håret som en turban i den.

Du kan regelbundet pressa lockar med händerna, simulera lockar. Om du fortfarande behöver en hårtork, är det bättre att använda munstycksdiffusorn i kombination med kallt luftflöde.

Det är viktigt! Gå inte till sängs med våta lockar. Detta är ett av reglerna hur man bryr sig om hår efter kemi.

Hur man kamar

Huvudråd här är detsamma som vid tvättning av huvudet: inte för ofta. Kemiskt kammade hår måste kamma med kam med sällsynta tänder. Optimalt, om den är gjord av trä. Metall- och massageborstar är inte lämpliga.

Du kan inte ordna våta krullningar efter perm. Vänta tills de är torra och kamma med minimalt tryck, börjar med tipsen.

Vilka stylingprodukter kan användas

Styling produkter ska simulera krullar, tydligt skilda krullarna från varandra, fixa dem säkert under lång tid. För detta ändamål lämpliga texturiserande krämer, geler för våt hårstyling efter kemi, skum och mousser för lockigt hår. Bland sådana speciella medel:

 • got2b-mousse "Trap" från Schwarzkopf;
 • mousse "elastiska lockar" från SYOSS;
 • Coil Up Curl Defined Cream Flexibel från Londa;
 • TAFT Ultra gel från Schwarzkopf;
 • Alltid On-Line mousse från ESTEL och andra.

När kan jag färga mitt hår

Några mästare som väljer sparsamma kemikalier för curling, försäkra: att måla krullarna är möjliga även den dag då kemi görs. Men strängar kommer naturligtvis att uppleva den starkaste stressen från de båda förfarandena. Rusa inte.

Är det möjligt att färga håret efter kemi - svaret på den här frågan är jakande, men med ett villkor: sätt av krullfärgen i minst 3 veckor efter perm. Först måste krullarna lite behandla, återställa, och bara sedan byta färg.

Det är bättre att göra hårfärgning efter kemi med naturliga ämnen: henna, basma. De innehåller näringskomponenter som bidrar till återuppbyggnaden av håraxlarna, deras förstärkning. Minimal skada efter en perm kommer att göras av tonade schampon och balm. Väteperoxidfärger kan kraftigt torka ut den redan torra huden, strängarna. Ammoniakbeläggningar kräver också försiktighet. De används maximalt en gång varannan månad och hålls på huvudet strikt enligt anvisningarna.

Observera att det inte rekommenderas att perm på färgglada strängar. Ta en paus på minst 2-3 veckor mellan rutinerna, särskilt om de målades med henna, basma eller ljusa krullar. Är det möjligt att göra kemi på färgat, melirovanny och blekt hår, liksom funktionerna i sådan styling hittar du på vår hemsida.

Hur man återställer hår

Det är ett misstag att tro att endast de strängar som bränns under en misslyckad kemisk process måste återställas. perm. Omhändertagande för lockigt hår krävs i alla fall.

Det är nödvändigt att agera samtidigt i två riktningar:

 • minimera skadan av perm, eliminera effekterna av negativa faktorer;
 • rekonstruera hårskaktens skadade struktur. Detta är sant oavsett om håret brände kemi eller ej.

Går en promenad i solen, var noga med att bära en hatt med en bred rand. Använd lock som innehåller UV-filter. Efter att ha simat i havet, var noga med att ta en dusch, tvätta av rester av saltvatten. Innan du går till poolen, göm krullarna under locket, eftersom klor har en negativ effekt på lockar. Använd mindre krabba stiften, dra åt krullarna med ett gummiband efter en perm.

Inkludera fisk eller ta fiskoljekapslar för att stärka hårsäckarna och återställa håret efter kemi.

Prof. fonder

Sådana produkter skapas i laboratorier och passerar en serie test. Förberedelserna är speciellt avsedda för skadat hår efter kemi, därför innehåller de ofta panthenol, keratin, proteiner, vitaminer och naturliga extrakt. Medel ger noggrann rekonstruktion av brända, försvagade lockar, matar dem, återfuktar, lägger till glans och släter hårvågor.

Att återuppliva krullarna och säkerställa återhämtningen efter kemi, förutom speciella schampon som du kan använda:

 1. Balm - "Intensiv fuktgivande" Bc Fukt från Schwarzkopf, balm för torra och lockiga trådar T-LAB Professional Hydra Mist, avslappnande balm Paul Mitchell Utjämning, andra.
 2. Conditioner - Echosline C2 Hydrating Care fuktkräm, Mades Cosmetics "Elastic curl", Revlon curly hair conditioner, andra.
 3. Masker - stärkande grönt ljus dag för dag, närande NHP Nutri Argan, fuktgivande med färgskydd Inebrya Ice Dry-T, andra.
 4. Ampuller - tvåfasiga för att återställa livslösa strängar av Kleral System Silk Senjal, ett grönsakskomplex med 7 ampuller mot fallande av "Agafi First Aid Kit", för att återställa och mata L'Oreal Professionnel Pro Fiber Re-Charge, andra.

Mjölk, lotioner, serum och andra preparat kan också användas för vård, rekonstruktion och förenkling av frisyr efter kemi. Men överbelasta inte krullarna överdriven vård, köp allt på en gång. Välja en produkt, fokusera på feedback från konsumenter. Det händer att en dyr produkt för hår efter en perm är mindre lämplig än en liknande från en massmarknad.

Rådet. Det är önskvärt att alla kosmetika var från samma serie.

Användning av oljor

Doftande eteriska oljor är bra naturliga produkter för hårvård efter kemi. De kan läggas till masken eller appliceras i hårbotten och längs hela längden på lockar, och sedan linda huvudet med plast och en handduk, gå i 1 timme. I förväg är det nödvändigt att värma upp etern i ett vattenbad, vilket förhindrar kokning. Varm olja fungerar mer effektivt.

Återuppbyggande hår efter kemi kommer att hjälpa till:

 • burdock olja. Stärker hårsäckar, accelererar tillväxten, tar bort bröthet och tvärsnitt. God mjällförhindrande efter kemi;
 • persikaolja - förbättrar blodcirkulationen, lugnar irriterad hårbotten, återställer håraxlarna;
 • havtornsolja - hjälper till att kämpa tvärsnittet av spetsarna, vilket är viktigt för skadat hår efter kemi. Copes med torrt hår efter kemisk styling, mjäll;
 • Mandelolja - stärker, lägger till glans, återupplivar försvagade strängar.

Detta är inte en komplett lista över oljor som det är användbart att ta hand om håret efter perm. Men innan du behandlar dem strängar, måste du se till att det inte finns någon allergisk reaktion. Applicera några droppar eter i din handled, vänta 15-20 minuter. Om klåda, rodnad, hudutslag och andra oönskade manifestationer inte förekommer, använd gärna läkemedlet för behandling efter kemi.

Många kosmetiska märken erbjuder färdiga oljor för att vitalisera lockar. Men dessa är inte rena etrar, men professionella produkter med många ingredienser.

Håråterställning efter en perm tillhandahålls av BioSilk Hydrating Therapy fuktgivande olja med passionsfrukt extrakt, Inebrya Ice Cream Pro Age behandling, arganolja mot delade tänder, Daeng Gi Meo Ri läkande olja baserad på läkning av örter och andra liknande produkter.

sköljning

Om du ska tvätta håret som skadas av en perm, var noga med att förbereda sköljningen. Detta kan vara en kosmetisk produkt av samma företag som släppte din schampo eller drogen enligt det populära receptet. Förfarandet, som avslutar huvudets tvättning, gör krullarna mjuka och lydiga, bryr sig omsorgsfullt för snittets snitt efter kemi, lägger sken på krullarna.

Sköljande produkter:

 • regenerering med keratin från C: ENKO;
 • Philip Martins Maple Moisturizer;
 • Reparera Beyond Repair Repair och andra.

Folk recept:

 1. Sköljning av hår med ättika är ett av de mest populära sätten för krullningar efter en perm och inte bara. Att förbereda 1 matsked av essensen späds i en liter varmt vatten. Vinäger är bättre att ta äpple, men inte syntetiskt, men naturligt. Leta efter matchande flaskmärken.
 2. Vätska baserad på citronsaft hjälper till att snabbt återställa skadade lockar. För att göra detta, pressa en halv medelstor citrus i en liter vatten.
 3. Skölj med nässlor hjälper till att vitalisera och göra håret efter kemi starkare. 100 gr. örter hälls med kokande vatten och hålls på långsam eld i en halvtimme, sedan filtreras. Klarfilter packar tillräckligt för att insistera i 20-25 minuter. Med nässla mint, burdock rot, coltsfoot, som också bidrar till att bota håret efter perm.

Rådet. Du kan använda torrt och friskt gräs, men i det andra fallet måste du först hälla det med kokande vatten för att inte brinna huden.

masker

Det svartbaserade läkemedlet är optimalt för skadat hår efter kemi:

 1. Häll 2 skivor med ett glas kefir, lämna över natten.
 2. Pund brödet på morgonen med en gaffel.
 3. Tillsätt 2 äggulor, då en matsked honung.
 4. Rör om och applicera på knappt fuktiga rötter, gnugga noggrant.
 5. Massage din hårbotten i 20 minuter.
 6. Skölj med rent varmt vatten eller avkokning av kamomill, utan att applicera schampo.
 7. Upprepa två gånger i veckan.

Krämigt jästhår efter perming:

 1. Lös upp torr jäst (en tesked med en kulle) i 2 matskedar ricinolja.
 2. Häll i en matsked grädde, kycklingägg.
 3. Förvärmning med vattenbad.
 4. I form av värme spridas över rötterna.
 5. Efter en halvtimma, skölj med schampo, skölj med örtinfusion.

En lök-vitlök mask kommer att hjälpa om håret faller ut eller det finns andra negativa effekter av kemi:

 1. Krama saften av en medellök.
 2. Lägg till det 2-3 hackade vitlöksklyfta.
 3. Häll i ett halvt glas schampo, äggula och en matsked honung.
 4. Blanda allt, låt stå ett tag.
 5. Fördela försiktigt längs strängarna (det tar 15 minuter).
 6. Efter en halvtimma, skölj och skölj med läsklösning (en tesked 2 liter vatten).

Medlar med brandy för håråterställning efter kemi:

 1. Ta 1 tsk honung och alkoholhaltig dryck.
 2. Tillsätt äggula till blandningen.
 3. Häll sedan en matsked av burdockolja.
 4. Applicera på rötterna, fukta sedan masken med hela längden på locken.
 5. Wrap ett huvud med en film, ovanifrån - med en handduk.
 6. Skölj med shampoo efter 3 timmar.

Citronglycerinmask för behandling efter långvarig kemisk styling:

 1. Anslut 2 äggulor med 10 droppar glycerin (säljs i ett apotek).
 2. Tillsätt 3 matskedar varmt kokt vatten.
 3. Rör, applicera på rötterna, sedan till håret.
 4. Wrap huvudet i minst en timme.
 5. Skölj med rent vatten och skölj sedan.

Håråterställning efter kemi är en noggrann övning som kräver tålamod och tid. Korrekt utvalda remedier för krullar - schampon, masker, balsams, oljor - hjälper till att vitalisera strängarna, eliminera skadan av kemisk curling.

Kombinera professionella produkter med folkliga recept av skönhet, om möjligt undvika färgning, blåstorkning, curling på uppvärmda hårvalsar, följ alla andra hårvårdspreferenser med kemi. För att återge glansen till de försvagade locken kommer styrka och hälsa inte att fungera snabbt. Men om du behandlar detta i god tro och med fullt ansvar, kommer effekten inte att vänta dig.

Sparande alternativ för långvariga hårkrullar:

Användbara videoklipp

Hårvård efter perm.

Håråterställning efter perm.

Hårvård efter perm (60 bilder): grundläggande rekommendationer

Perm - det här är bekvämt, frisyren passar lätt och varar länge. Dessutom kan du göra utan noggrann styling - hår och så ser bra ut!

Men som någon dekoration kräver kemi noggrann uppmärksamhet och omsorg. Tja, så vad förvånar det! Skönhet kräver offer, eller hur?

Din skönhet är i dina händer.

Så att de som redan har förvärvat kemiska lockor, och de som bara ska göra det, måste du veta att det inkluderar hårvård efter permeert hår.

Allmänna regler

Följ vårdreglerna

Det finns allmänna regler som ger hårvård efter kemisk perm. Observation av dem kan eliminera de negativa nyheterna:

 1. Hårets torrhet kan undvikas genom att dagliga regenererande masker görs. De kan dock bara startas efter fyra tvättar. Masker kan tillverkas med egna händer eller köpas i butiken.
 2. Split ends är en mycket obehaglig sak. Men detta kan undvikas genom att klippa dem omedelbart efter curling, och lägga till speciella oljor och sprayer till komplexet för årlig vård, utformad för att eliminera detta problem.
 3. På sommaren rekommenderas att täcka krullarna från ultravioletta strålar. Detta kräver brett brimmed hattar och sprayer med starkt UV-skydd.
 4. Hårfärg under de första två veckorna är strängt förbjudet.
 5. För kemi är styling med lös hår lämpligast, eftersom frisyrer med hästsvansar, skal, skopor etc. leda till rätningskurvor.

Tips!
De första 2 - 3 dagarna tvättar inte håret, stack inte hårtorken, använd inte stylingprodukter.
Curls vid denna tid fixa sin form.

Vårdregler

Hur man bryr sig om hår efter en perm, intresserar alla ägare av artificiellt köpta lockar. Enkla regler tar inte mycket tid. De skiljer sig inte mycket från de åtgärder som rekommenderas för hårvård i allmänhet.

Användning av oljor

Olja - den bästa assistenten

 1. Använd olika oljor:
  • den vanligaste solrosan;
  • olovad i barndomshjulet, i detta fall ger en fantastisk effekt;
  • den berömda olivan är också användbar;
  • Traditionell för Rysslands kullock passar perfekt

Att använda någon av ovanstående oljor är lätt. Tillräckligt att värma upp lite och applicera på håret längs hela längden. Håll under cellofan i 40 minuter, du kan mer. Det rekommenderas att göra proceduren en gång i veckan, ofta inte värt det.

tvätta

Tvätta huvudet ordentligt

Hur bryr du om perm? Låt oss börja med tvätten. Detta viktiga förfarande för något hår behöver nu göras med ett speciellt schampo.

Det måste uppfylla följande krav:

 1. Försiktigt påverka hårbotten och håret.
 2. Innehåller organiska ingredienser.

Det är bättre att välja produkter, på etiketten som det anges att de är avsedda för hår som har genomgått en stark kemisk effekt.

sköljning

Skölj - ett steg till hårets hälsa

Om före kemi, försummade du det här, då måste du nu vända sig till ansikte sköljning. Efter varje tvätt behöver du bara skölja. Det ska dock vara samma märke med schampo.

Om du vill kan du använda folkmedicinska lösningar:

 1. Ättika. Användningen av det här verktyget är användbart. För detta gör du en matsked på 6% i en liter vatten. Skölj med en lösning av huvudet.
 2. Citronsaft har effekt av snabb återhämtning. För att använda den måste du klämma en halv citron i en liter vatten.
 3. Ett glas tesvamp, infuserad månad och uppvärmd till 80 grader, häll en blandning av lavendelblommor och björkblad (en tesked). Insistera på 2-3 timmar och vrid ut. För längder över genomsnittet ökar andelen.

Tips!
Efter att ha tvättat håret, undvik att använda en hårtork.
Torra lockar kan bara naturligt.

Kombinera och styling

Kam - din vän

Inte mindre viktigt stadium än de föregående. Med skarpt styling kan håret skadas så att restaureringen därefter kommer att ta mycket tid och ansträngning.

För att undvika sådana problem måste du:

 1. Använd sällsynt kam, bättre av trä.
 2. Våt hår kamning rekommenderas inte.
 3. Startkammning krävs från tipsen med minimal ansträngning.
 4. För styling behöver du specialverktyg för lockigt hår.
 5. För modellering och styling - vax, men inte någon, också specialiserad.

Folkmekanismer

Den mest långlivade och effektiva har alltid varit och kommer att vara folkmekanismer. Här öppnar ett enormt utrymme för kreativitet. Hur man bryr sig om hår med en perm, med hjälp av det underbara sättet för farmödrar, berättar nedan.

Honung och Cognac

 1. Ta en tesked av brandy och honung, tillsätt äggulor, burdockolja (matsked).
 2. All mix, applicera över hela längden av håret.
 3. Vi sätter ihop och skickar lockar under filmen.
 4. Håll i tre timmar - inte mindre.
 5. Tvätta med schampo.

Nettle och Calendula

Foto - de bästa örterna för hår

 1. Lika mängder av nässla och kalendula blandas med ekbark. Den sista ingrediensen ska vara två gånger mindre än resten.
 2. Alla häll kokt vatten i en mängd av en liter.
 3. Blöt i ett vattenbad i 10 - 15 minuter.
 4. Kall och spänning.
 5. Applicera som sköljning.

Herbal mask

Kombinationen av örter ökar effekten

 1. På en matsked tar vi en kamomill, en lind, en nässla.
 2. Fyll med kokande vatten.
 3. Insistera på 30 minuter.
 4. Stam ut.
 5. Lägg till olika vitaminer i ampuller (A, B1, B12, E).
 6. Skriv in rågskorpa i blandningen.
 7. Insistera ytterligare 15 minuter.
 8. Applicera på hår.
 9. Vi sätter på ett vattentätt lock.
 10. Tåla en och en halv timme.
 11. Vi tvätta huvudet med shampoo.

Kockrot

Denna komponent kan köpas på apoteket

Regelbunden avkok av burdockrötter är extremt effektiv för att återställa skadat hår, inklusive efter en perm.

Instruktioner för användningen av detta verktyg är mycket enkla:

 1. Cirka tjugo gram rötter, ungefär två matskedar - häll varmt vatten (0,5 liter).
 2. Värm i ett vattenbad i 10-15 minuter.
 3. Avstryk avkokningen.
 4. Applicera som sköljning.

Brödvatten

100% effektivitet

Priset på en perm, särskilt en bra mästare, är ganska hög. Och för att bevara den förvärvade skönheten, rekommenderas att använda brödvatten.

Den är beredd enligt följande:

 1. Råg (svart) bröd hällde kokande vatten.
 2. Vi lägger till jäsning i värme.
 3. Insistera fem timmar att tvätta eller två eller tre dagar för behandling.

Salonprocedurer

Högteknologiska effekten

I sortimentet av varje salong finns det många förfaranden som kan återställa skadat hår.

Vi rekommenderar dig att använda dem:

 1. Photochromotherapy. Under proceduren utsätts hårkutiklet för strålar av ett annat spektrum. Det har upprättats att rött stärker, gult förbättrar foderfoder, grönt stärker deras blodtillförsel, och blå stärker mjäll.
 2. Cysteinåtervinning rätnar inte krullarna, men minskar bara volymen något. Hårmatningar inifrån, blir tätare, lydiga.

slutsats

Omsorg för en perm är inte svårt, men omtänksamt. Videon i den här artikeln hjälper dig att förstå problemet. Om du har frågor - skriv i kommentarerna, kommer vi att skingra alla dina tvivel.

Hur man bryr sig om håret efter en perm

Inte alla tjejer har fina krokar som du enkelt kan lägga på curlers och stanna där. För damer med rakt hår, svårt att stil, designad perm. Det låter dig rädda locken tills dess, tills de växer tillbaka. Men det här alternativet är bara möjligt med korrekt vård, som vi kommer att prata om idag.

Grundläggande vårdregler

 1. Efter en perm kommer det hälsosammaste håret att börja splittras. För dessa ändamål, köp en serum- eller split-split spray, spray det dagligen flera gånger. Föredraget en professionell serie.

Buljong för hår

Folkmedel är inte sämre än professionell kosmetika. Matlagningsdekok kommer inte att kosta dig en fin öre, och ingredienserna kan köpas på något apotek eller stormarknad.

Detta alternativ av vård är lämpligt för boende i både stora städer och små bosättningar, där det inte alltid är möjligt att hitta högkvalitativa frisörprodukter. Förbered växtbaserade infusioner flera gånger i veckan. Förvara dem i ett mörkt skåp med locket tätt stängt. För enkel användning är det bättre att hälla buljonger i ett glas- eller plastbehållare. Skölj strängar varje gång du tvätta håret.

Immortelle avkok

 • björksoppa - 60 ml.
 • immortelle - 50 gr.
 • ekbark - 100 g.
 • näsblad - 30 gr.
 • Datura - 30 gr.
 • Kamilleblommor - 40 g.
 • Lavendel ester - 12 droppar.
 • ginsengeter - 8 droppar.
 • Citron Balm - 7 droppar.
 • citron - 1 st.

Mala citronen i en köttkvarn tillsammans med skalen, lägg blandningen i en kastrull och häll 400 ml över. kokande vatten. Häll 1,7 liter varmt vatten i en separat behållare och sätt örter där, låt blandningen stå i 6 dagar. Därefter blanda de två lösningarna, spänn genom en kolv. Mät estrarna med en spruta och droppa dem i infusionen.

Rowan buljong

 • timjan - 45 gr.
 • rosmarinblommor - 25 gr.
 • rabarber - 45 gr.
 • rowan - 90 gr.
 • Calendula - 15 gr.
 • Kamilleester - 2 ml.
 • tea tree ester - 9 ml.
 • grapefrukt - 1 st.

Blås vatten över plantorna, vänta en dag. När tiden går ut, värm infusionen, skär grapefrukten i tunna skivor och placera den mot plantorna. Vänta 5 timmar, stam, droppetrar.

Buljong från lök och vitlök

 • vitlök - 1 st.
 • vitlök - 4 tänder
 • kardborre - 45 gr.
 • Mynt - 25 gr.
 • lind - 45 gr.
 • coltsfoot - 20 gr.
 • citron - 2 st.
 • Geraniumester - 4 ml.
 • apelsineter - 4 ml.
 • grapefruktester - 4 ml.
 • salvia eter - 7 ml.

Krama vitlöket i en krossa, hugga löken och citronerna (med zest) i köttkvarn. Fyll växterna med 2,2 liter varmt vatten, tillsätt de krossade ingredienserna. Infusera blandningen i 5 dagar, spänna och droppa estrarna. Oroa dig inte för lukten av vitlök, citron neutraliserar det.

Thistle decoction

 • rosmarin - 45 gr.
 • Mulleinblommor - 45 gr.
 • skrapa - 90 gr.
 • Mynt - 55 gr.
 • lindblommor - 45 gr.
 • Junipereter - 10 ml.
 • Klöver Eter - 4 ml.
 • furu eller graneter - 7 ml.
 • Ylang Ylang Ester - 9 ml.

Täck plantorna med kallt vatten, sätt på en långsam eld, laga i 3 timmar. Stam, tillsätt estrar och skölj omedelbart håret.

En avkok av serien

 • humle - 45 gr.
 • plantain - 65 gr.
 • hästslag - 40 gr.
 • sväng - 110 gr.
 • salvia - 15 gr.
 • Rosewood ester - 8 ml.
 • Oregano ester - 4 ml.
 • patchouli-eter - 4 ml.
 • Lavendel ester - 4 ml.

Häll kokande vatten över örterna, vänta 1 timme, spänning. Dropp estrarna, skölj sedan håret.

Avkok av nasturtium

 • Oregano - 25 gr.
 • nasturtiumblad - 75 gr.
 • örtbäddstid - 55 gr.
 • persilja löv - 25 gr.
 • persilja frön - 25 gr.
 • butterbur - 35 gr.
 • sandelträester - 9 ml.
 • kanel ester - 4 ml.
 • geranium ester - 8 ml.

Alla växter, inklusive persilja, måste vara torra. Blötlägg dem i 2,3 liter kokt vatten, skicka dem till skåpet i 5 dagar. Efter utgångsdatumet, spänn väl, tillsätt etrar. Om så önskas kan kompositionen droppe 35 ml. citronsaft.

Gurka avkok mask

 • kalamusrot - 15 gr.
 • Alostenglar - 3 st.
 • St John's wort - 35 gr.
 • nettle - 15 gr.
 • basilika - 10 gr.
 • Citron Balm - 10 ml.
 • gelatin - 35 gr.
 • äggula - 4 st.
 • gurka - 1 st.

Mala gurka i en mixer, utan att ta bort skalen och frön, blanda den med äggulor. Dampa växterna i 400 ml. vatten, låt det brygga i 45 minuter, kyla och tillsätt gelatin. Anslut båda kompositionerna, applicera blandningen på locken, gnugga försiktigt. Vänta 3 timmar. Försök att inte samla hår, de borde ligga löst. För dessa ändamål, täck axlarna med en påse eller handduk.

Fick en perm, men håret började splittras och förvirras? De första tre dagarna tvättar inte håret, torkar bara locken med en hårtork med diffusor. Avvisa att använda en massageborste för att inte bli en maskros. Köp en kam med stora och breda tänder. Skölj håret med avkok av medicinska växter, nu behöver du naturläkemedel som aldrig tidigare. Lämna helt och hållet strykning och curling, tweak curls med termiska rullar.

Hårvård efter perm

Många kvinnor som har naturligt rakt hår är ofta missnöjda med detta tillstånd. De vill verkligen få eleganta lockar eller flirta lockor. Naturligtvis kan du vrida strängarna på curlers eller använda elektriska tang eller krulljärn och fixa sedan det färdiga håret med hårspray. Men tyvärr ger ingen av dessa metoder en varaktig effekt: det tar flera timmar, och stilen skapad med sådan svårighet förlorar sin form. Det är därför kvinnorna som inte fick lockigt hår från födseln, tillgodoser ett sådant frisörförfarande som ett permanent hår.

När man bestämmer sig för att göra "kemi" styrs de flesta kvinnor av det faktum att hon kommer att befria dem från behovet av att utföra daglig frisyring och förenkla deras omsorg. Och det här är sant. Och perm tillåter dig att öka mängden hår och visuellt dölja några av bristerna i ansiktet. Men förutom fördelarna har denna procedur en stor nackdel, vilket består i det faktum att när det utförs används ganska aggressiva medel som inte påverkar hårstrukturen på bästa sätt. De höjer nagelskalorna, vilket bidrar till bildandet av hålrum i hårstängerna, på grund av vilka de senare blir sköra och spröda. Detta leder ofta till att vattenfettbalansen bryts i hårbotten, och som en följd uppstår torr eller våt mjäll. För att minska sannolikheten för dessa eller andra problem är det nödvändigt efter att ha möjlighet att tillhandahålla högkvalitativ hemvård för ditt hår, som vi kommer att prata om idag.

Rekommendationer för hårvård efter en perm

Tyvärr är det omöjligt att helt skydda håret från stress när du utför en perm, men det är ganska realistiskt att minimera dess negativa effekter. För att göra detta, följ helt enkelt de enkla riktlinjerna för vård av krusar hemma:

 • Efter en perm är det omöjligt att tvätta håret i 3 dagar (det är inte önskvärt att bara blötlägga det med vatten), eftersom kompositionen fortfarande fortsätter att fungera och fukt som har på håret kan negativt påverka slutresultatet.
 • Försök att avstå från att kamma håret på den första dagen, och använd sedan bara en trä- eller silikonkam med sällsynta breda tänder för detta ändamål. Kassera massageborstarna och borsta. Kombinera curls mycket smidigt, så att krullarna inte förlorar formen.
 • Under den första veckan efter att "kemi" inte använt en hårtork, eftersom exponering för varm luft kan störa styling. Lämna håret efter tvättning för att torka naturligt. Vik inte handduken med handduken, vänta tills den blir nästan torr, men torka försiktigt för att avlägsna överskott av fukt. Borsta inte våtkrullar i vilket fall som helst, eftersom de är mycket sårbara mot mekanisk stress. I framtiden är det tillåtet att använda en hårtork, men det är önskvärt att sätta på den till lägsta luftflödeshastigheten. Om du föredrar att tvätta håret före sängen, var noga med att torka håret. Det är omöjligt att sova med ett vått hårhår, annars kommer krullarna att deformeras och förlora sin form.
 • Försök att gå med lös hår så ofta som möjligt, och när du skapar frisyrer, använd exceptionellt mjuka brett gummiband och hårnålar som inte har skarpa tänder. Skall inte eller krulla ditt hår, annars kan krullarna bli ojämna.
 • Använd inte hög temperatur apparater för styling (strykjärn, curlers, tang), annars ökar du ditt hårs tillstånd och förlorar vackra lockar. I extrema fall kan du använda mjuka curlers, men de ska inte missbrukas.
 • Tvätta huvudet endast med ett speciellt schampo som inte innehåller silikon (de gör håret tyngre och hjälper till att tvätta det naturliga keratinet). Du kommer också att behöva köpa en balsamkonditioneringsapparat som är utformad för att ta hand om locket efter "kemi" och betyder för hårets ändar (serum eller kosmetisk olja). Det är lämpligt att köpa alla produkter från samma serie med produkten för curling. För att hålla krullarna i form så länge som möjligt och inte sönderfall rekommenderas det att använda speciella sprayer (de kan köpas hos någon butik som säljer skönhetsprodukter för hår).
 • När du tvätter håret, applicera bara schampo på rotzonen, slå det i skum och fördela det bara över hela längden av strängarna. Detta kommer att hjälpa dig att hålla lockar från att torka och tunna. Gnid inte eller vrid håret under tvättning, för att inte skada dem.
 • Det rekommenderas att utföra vattenprocedurer inte mer än 2 gånger i veckan. Vanligtvis är det tillräckligt för att håret ska hålla ett nytt och välvårdat utseende (efter en perm är vanligen mindre saltade än tidigare). Senast sköljning av håret är önskvärt att producera inte vanligt vatten och växtbaserade avkok (nässla, salvia eller apotekskamomil). De ger curls mjukhet, silkiness och naturlig glans.
 • Hår som har genomgått kemisk perm rekommenderas inte att behandlas med lack. För att fixa frisyren är det bättre att använda speciella produkter (skum eller mousses) som är konstruerade för lockigt hår och vax är en bra lösning för modelleringskurvor. Som ett alternativ till fabrikskosmetik kan du använda folkmedicin, såsom öl eller citronsaft. De fixar perfekt krullarna och låter dem behålla sin form i flera timmar.
 • Efter "kemi" börjar hårändarna ofta att exfoliera, så att frisyren blir orubblig och oförskämd. Och eftersom de skadade lockarna inte kan återställas, måste de skäras periodiskt till friska områden (detta görs bäst med hjälp av het sax). Det är också nödvändigt att förhindra utseende av splittrade ändar genom användning av speciella produkter (kosmetiska oljor eller serum).
 • Om du har krökt håret med kemisk sammansättning, avstå från att färga håret i minst 1-1,5 månader (detta gäller inte bara permanenta färgämnen, men även för halvfärger, liksom tonik och naturläkemedel). Annars kommer krullarna inte att få tid att återhämta sig och börja bryta och falla ut.
 • En perm, även den mest försiktiga, försvagar håret och gör det mer mottagligt för effekterna av olika negativa faktorer. Därför är det efter denna frisörens manipulation nödvändigt att tillhandahålla lås med skydd. För att göra detta, på sommaren och våren, använd produkter som innehåller UV-filter, ha på sig hattar (både i den varma säsongen och i kylan), undvik kontakt med krökta trådar med klorerat vatten och övervaka luftfuktigheten i rummet där du spenderar större delen av din tid. av tiden.

För att minimera risken för hårproblem efter perm rekommenderas det att utföra en kurs av regenererande masker. För dessa ändamål kan du använda både fabriksverktyg och självtillverkade kosmetiska kompositioner baserade på naturprodukter. När det gäller effektivitet är hemmet kosmetika inte alls sämre än butiken, och i viss utsträckning överträffar den än. Därför, om du har fritid, kan det första alternativet vara en riktig trollstav.

För att hemlagade masker ska vara ganska effektiva bör de appliceras på rent och lite fuktigt hår. Krullar behandlade med en kosmetisk blandning bör värmas med en plastfilm för att förbättra effekten. Varaktigheten av sådana medel kan variera från 20 till 60 minuter (beroende på strukturella egenskaper och krillarnas tillstånd). För att avlägsna masker är det bättre att använda varmt filtrerat eller separerat vatten eller växtdekok (till exempel från nässla eller salvia). Det rekommenderas att utföra återvinningsförfaranden två gånger i veckan i en och en halv till två månader.

Masker för hår restaurering efter en perm: recept

Recept nummer 1

Effekt: Stärker och ökar hårsaxens struktur, accelererar regenerering av skadade vävnader, ger hårets hår en vacker glans och silkighet.

 • äggula - 1 st.
 • honung - 30 g;
 • olivolja - 50 ml;
 • Cognac - 30 ml.
 • Vispa skinkan med en visp tillsammans med olivolja.
 • Lägg till cognac och honung och lägg på ditt hår.
 • Efter en halvtimme mitt huvud med schampo.

Recept nummer 2

Effekt: Smidder nagelskalorna, släpper krullarnas struktur, närmar och fuktar dem längs hela längden.

 • bakningsjäst - 20 g;
 • kräm - 50 ml;
 • rågula - 1 st.
 • ricinolja (varm) - 50 ml.
 • Krämen upphettas och blandas med jäst.
 • Sätt blandningen på en varm plats i 20-30 minuter.
 • Torka äggula ordentligt med smör.
 • Vi kombinerar båda blandningarna och distribuerar den färdiga masken på locken.
 • Vi väntar 40 minuter, tvätta mitt huvud och skölj det med vatten med en liten mängd äppelcidervinäger.

Recept nummer 3

Effekt: mjukar och fuktar krullade strängar, förhindrar uttorkning och torkning, ger hälsosam glans till håret.

 • olivolja - 50 ml;
 • jojobaolja - 30 ml;
 • druvolja - 10 ml;
 • Sandelträ eterisk olja - 3 droppar;
 • Ylang-ylang eterisk olja - 3 droppar.
 • Vi blandar vegetabiliska oljor (jojoba, olivolja och druvfrö) och värmer det på ett ångbad.
 • Tillsätt etrar och applicera på lockar i 50-60 minuter.
 • Tvätta noga med shampoo.

Recept nummer 4

Effekt: mjukar och fräschar perfekt, krullar, styrker och stärker sin struktur, förhindrar brott.

 • rågbröd - 1/4 bröd;
 • kefir - 200 ml;
 • 1 äggula;
 • honung - 20 g
 • Krumble bröd och häll det med kefir.
 • Koka brödet i en musha efter 20-30 minuter och blanda den med äggula och honung.
 • Vi distribuerar masken på håret, vänta ca 40 minuter, tvätta sedan mitt hår med mycket vatten (utan schampo).

Recept nummer 5

Effekt: återställer hår som utsätts för "kemi", släpper ut nagelflakor, eliminerar fraglighet och skyddar ändarna från splittring.

 • Nettle avkok - 100 ml;
 • aloe juice - 10 ml;
 • flytande honung - 30 g;
 • mandelolja - 30 ml.
 • Slå alla ingredienser med en mixer.
 • Applicera en liten del av masken i hårbotten och utför en ljusmassage.
 • Vi mätta krullarna med rester, värma upp dem och vänta 45 minuter.
 • Tvätta håret med rinnande vatten med en mild schampo.

De rekommendationer och folkrecept som anges ovan hjälper dig att inte bara behålla krullarna som följer av en perm perm, men också för att förhindra alla slags hårproblem. Det bör dock komma ihåg att vård av krullar - det här är inte en engångshändelse, men omhyggligt arbete, vars resultat blir märkbart endast om det är regelbundet.

Hur man bryr sig om håret efter en perm

Artikelns innehåll:

 1. Hur ser håret ut
 2. Hur man bryr sig
  • schampo
  • vitaminer
  • Salonprocedurer
  • masker

Perm är ett förfarande som tillåter rakt hår att vara permanent krökt. Det genomförs genom att man applicerar på strängarna en speciell sammansättning av kemiska element som ändrar sin struktur och gör den mjuk, vilket gör det möjligt att enkelt ge det önskade utseendet. Det hävdas att, tack vare modern teknik, permanent vinkling är ett enkelt och säkert förfarande, men det är listigt. Ja, denna process skadar inte håret lika mycket som tidigare, men efter det behöver krullarna regenerativ vård.

Hur ser håret ut efter kemi?

Omedelbart efter proceduren, om du självklart tar trollkarlens val utan halt, kommer hårkemi att se helt charmigt ut - de perfekta lockarna som du måste ha drömt om hela ditt liv. De kommer att vara lysande och lydiga, och du måste spendera bokstavligen 5-10 minuter på en lyxig frisyr.

Men över tiden kommer situationen att försämras. Curls kommer långsamt "varva ner" och sätta dem i en vacker frisyr blir allt svårare. Efter flera veckor påverkar de negativa förändringarna inte bara stylingen utan även hårets tillstånd.

Och här är bilden faktiskt väldigt annorlunda. Först spelar valet av mästaren en viktig roll: gjorde han permen korrekt, gav han korrekta rekommendationer för vården etc. För det andra är typen av vinkling av stor betydelse, idag finns det många av dem - sura, alkaliska, neutrala, biovågor, silke etc. En annan bestämningsfaktor är hårets tillstånd före kemi.

I situationer där alla omständigheter är bäst för dig är det troligt att huvudproblemet kommer att vara att håret blir torrare, men för ägarna av feta trådar är det i allmänhet till och med ett plus. Men om du hade en dålig mästare, var typen av curling felaktigt vald eller håret innan kemi var uttömt, olika obehagliga konsekvenser är oundvikliga.

Hår kan börja aktivt falla ut, bryta, dela upp och frisyren själv kan bli som en maskros: strängar kommer att vara fula att trycka och se osjobbiga ut. För att undvika en så otrolig bild och försäkra dig så mycket som möjligt mot att håret lossnar, måste du börja ta hand om dem omedelbart efter proceduren, även om det verkar som om allt är perfekt för tillfället.

Hur bryr man sig om hår efter kemi?

Huvuduppgiften efter den permanenta vinkningsproceduren är att ge lotionerna maximal näring och hydratisering. Drick dem med fukt och viktiga vitaminer och mineraler hjälper speciella schampon, masker och andra hårvårdsprodukter. Låt oss titta på dem i detalj.

Shampoo för hårvård efter en perm

Idag finns det en stor mängd schampon för hårvård efter kemi. Orientering i befintlig mångfald är ganska svår. Naturligtvis är den bästa taktiken att klargöra vilka medel att använda, från befälhavaren som kommer att utföra förfarandet. Men om du inte har gjort det, hoppas vi att den här lilla recensionen hjälper dig att göra rätt val:

  Black Snail "All in One" av Secret Key. Representanten för moderna koreanska kosmetika idag är ett schampo med det så kallade snail mucin och en mängd olika växtbaserade ingredienser. Bland de sistnämnda är extrakt av bär (hallon, blåbär, björnbär), peon, ginseng, honung, granatäpple, havsfisk. Dessutom innehåller schampot oliv- och sheasmör. Tillverkaren placerar verktyget som en multifunktionell, och det klarar verkligen en massa uppgifter: fuktar och närmar sig håret, förhindrar att smälta och rensar väl. Priset på produkten är 700 rubel (250 ml).

Fryst Limonnik Nanai av Natura Siberica. En annan växtbaserad produkt, men den här gången från en rysk tillverkare. Huvuddelen av schampot är ett extrakt av en östra liana, denna växt tillhör gruppen adaptogener, vilket innebär att den kan mobilisera alla kroppens interna resurser. Även del av ett antal växtdelar "födda" från Sibirien. Det är viktigt att schampot inte innehåller sulfater, syntetiska konserveringsmedel, färgämnen. Förutom att stärka strängarna ger det också dem sken och volym. Och kostnaden är mycket mer lönsam än den koreanska konkurrenten - 300 rubel (400 ml).

Giardino di Roma av D'oliva. Professionell tysk produkt att ta hand om lösa och dehydrerade trådar - det stimulerar tillväxten, förhindrar förlust och brott. Säljs i ett apotek och dess huvudkomponenter - olivolja, basilika, kamille, kalendula, humle, vinrör. Kostnaden för schampo - 550 rubel (200 ml).

Joico Moisture Recovery. Ett annat professionellt verktyg, den här gången från Amerika. Det innehåller också växtbaserade ingredienser, men shampoos hemlighet är inte så mycket i dem, som i speciella patenterade substanser som är nära struktur i människohår. Det är med hjälp av dem att verktyget kan återställa krullarna, komponenterna verkar vara inbäddade i hårstrukturen, där det är nödvändigt att reparera skadan, och en slags "lapp" erhålls. När det gäller vegetabiliska komponenter, inklusive kokosnötolja, jojoba, extrakter från alger, är de ansvariga för hydrering och näring. Shampoo kostar dyrt 1600 rubel (300 ml).

Vitamin Pro från Belita-Vitex. Och det här verktyget är tvärtom budget, men visar en bra effekt. Sjampoen utvecklades av ett vitryskt företag, dess huvudsakliga funktion är innehållet i olika vitaminer. Hjälpkomponenter är panthenol, silkeproteiner, växtekstrakter. Medlen mjukar väl, rengör dem och återställer. Priset på schampo - bara 110 rubel (400 ml).

 • Coco av Desert Essense. Detta schampo har en helt naturlig komposition: endast vegetabiliska komponenter, inga sulfater, silikoner, parabener, färgämnen etc. Företaget är också stolt över att inte testa sina produkter på djur. De viktigaste aktiva ingredienserna: rosmarin och vinränsextrakt, kokosnötolja, shea och jojoba. Verktyget förstärker primärt håret, tonar det och minskar också klåda, vilket kan orsaka torr hårbotten. Kostnaden är 600 rubel (250 ml).

 • Att bry sig om krökt hår bör börja tidigast 48 timmar efter proceduren. Den här tiden kräver att krullarna är väl "gripna" och permanent styling varade längre. Tvätta inte håret, några masker och andra behandlingar, såväl som styling - och hett (med hårtork, strykjärn, etc.) och kallt (genom olika curlers).

  Hur man återställer håret efter kemi med vitaminer

  Att välja rätt hårschampo med permanent perm är bara det första steget i vård av dem. Oavsett hur bra rengöringen, de behöver extravård. En av alternativen för sådan vård är vitaminterapi.

  För hår efter en perm är det viktigaste:

   Vitamin A. Det hjälper till att bekämpa slöhet och förlust, och är också ett bra förebyggande av mjäll.

  Vitaminer i grupp B. Eliminera torrhet, minska sårbarhet, slåss med sektion. De förbättrar också blodcirkulationen, vilket resulterar i att ämnesomsättningen accelereras och mer näringsämnen tillförs till håret.

 • Vitamin E. Det verkar direkt på follikeln och stärker det från insidan. Strängarna blir så starkare och ser hälsosamma ut.

 • Du kan köpa kapslar med dessa vitaminer på något apotek till ett överkomligt pris. Applicera dem direkt på håret - du kan separat, men du kan "i en bunt."

  Också i apoteket kan du köpa färdiga vitaminer och mineralkomplex. Han kommer att bli dyrare, men det finns tydliga fördelar: för det första, alla vitaminer i det ordentligt balanserad och förekommer i rätt mängd, och för det andra, vid den tidpunkt då tillämpningen av vitaminer i kapslar på håret - det är en hel procedur tar mycket tid, du behöver bara några ögonblick för att dricka vitamin tabletten.

  Vi föreslår att du ska bli bekant med listan över redan beprövade hårkomplex:

   Solgar. Produkten från det amerikanska företaget, verktyget hjälper till att förbättra inte bara hårets tillstånd utan även naglar och hud, har en tonisk effekt på kroppen.

  Alerana. Vitaminer för hår från det ryska företaget. Komplexet kan återställa jämnt hårda skador, kämpar med håravfall och skallighet.

  Merz. Tysk universell botemedel mot hår och naglar. Basen består av vitaminerna B och E, och komplexet innehåller också ett omfattande sortiment av mineraler.

  Pantovigar. En annan tysk utveckling, ett kraftfullt verktyg som används även vid behandling av olika trichologiska sjukdomar.

 • Eleven. Ett balanserat vitaminkomplex för gravida kvinnor kan naturligtvis också tas av dem som inte förbereder sig för att bli moder. Läkemedlets sammansättning är väldigt rik, vilket innebär att det inte bara hjälper till att lösa hårproblem utan också för att förbättra kroppen som helhet.

 • Det bör noteras att en bra hjälp till ditt hår inte bara tar apotek vitaminer, men också näring korrigering. Välj rätt mat, äta mindre risker, och den gynnsamma effekten kommer inte att hålla dig väntar.

  Hur man återställer hår efter kemi med hjälp av salongprocedurer

  Helst bör vård för permanent perm omfatta inte bara hem, men också salongprocedurer. Vad du än kan säga, men bara ett professionellt förfarande med användning av kraftfull modern teknik i återhämtningen av strängarna kommer att ge en verkligt märkbar effekt från första gången.

  Här är några förfaranden för håråterställning efter kemi bör vara uppmärksam:

   Laminering. Omedelbart bör det noteras att detta förfarande inte är läkande, det förbättrar bara hårets utseende, men har ingen helande effekt. Dess väsen ligger i det faktum att en speciell skyddande filmbeläggning appliceras på trådarna, vilket hjälper till att hålla fukten inuti håret och sparar locken från de aggressiva effekterna av den yttre miljön.

  Polering. Kraftfull reparationsprocedur. Det utförs enligt följande: Sammansättningen av speciella näringsämnen appliceras på strängarna, de fyller de skadade områdena av strängarna, och sedan förseglas dessa element inuti med hög temperatur. Efter proceduren ser håret väl preparerade och glänsande, medan de "inbäddade" komponenterna fortsätter att fungera på restaureringen från insidan.

  Biorevitalization. Kostsamt och verkligt terapeutiskt förfarande - speciella injektioner injiceras under huden. Naturligtvis är dess genomförande inte mycket trevligt, men den globala effekten är hälsosam. Hårsäckar får de nödvändiga ämnena direkt, vilket gör att håret blir tjockare, större, starkare och mer silkeslen.

 • Keratinovanie. Detta förfarande är i själva verket ett speciellt fall av glansning, här är endast keratin förseglad i håret - ett protein som är huvudkomponenten i hårstrukturen. Kemi förstör keratin, och keratiniseringen återställer det, vilket resulterar i att strängar förvärvar ett naturligt hälsosamt och välskött utseende.

 • Det bör noteras att keratinisering kan utföras hemma, det kommer att kräva keratinampuller och ett vanligt hårjärn. Men självklart måste du förstå att du inte ska ta på den utan lämpliga färdigheter, annars kommer du att göra det ännu värre.

  Hårmask efter kemi

  Masker är ett annat sätt att städa upp ditt hår efter permanent vinkling. De kan göras hemma på egen hand, eller du kan köpa butiksaffärer.

  Låt oss ta en titt på flera återställningsmaskar som har bevisats genom åren:

   Kardborre. Blanda schampo för skadade trådar (3 matskedar) med burdockolja och aloe juice (1 matsked). Applicera en mask på rötterna och håret och bära det i en timme. Skölj med vatten eller ört avkok med en liten mängd citronsaft (ungefärlig andel - 1 matsked till 3 liter vatten).

  Egg. Smaka äggulan (2 stycken), tillsätt castorolja (2 msk) och brandy (50 ml). Värm blandningen något och applicera på håret, var särskilt uppmärksam på rötterna och spetsarna. Bär en mask i 30-40 minuter, tvätta den med varmt vatten, använd sedan din vanliga balsam, håll den i några minuter och tvätta den också.

  Nässlor. Gör ett starkt avkok av nässla (ungefärlig andel - 2 matskedar per 100 ml vatten). Låt sitta 15 minuter, sila och blanda av buljongen (2 matskedar) med vispad äggulor (2 st), kardborre olja (2 matskedar) och smält honung (1 matsked). Masken appliceras i en halvtimme, och tvättas av med en svag avkok av nässla (1 matsked per kopp vatten).

  Kefir. Lägg i ett djupt behållare ett par skivor svartbröd och häll dem med kefir (1 kopp) över natten. På morgonen masha brödet och tillsätt smält honung (1 matsked) och vispad (2 st) till masken. Alla komponenter ska blandas tills de är enhetliga och appliceras på håret i 20 minuter, under hela denna tid är det nödvändigt att massera hårbotten. Tvätta av masken är bästa avkok av kamomill.

 • Jäst. Häll torr skakning (1 påse) med varm ricinolja (4 msk), tillsätt vispaddla (1 bit) och grädde (1 matsked). Applicera produkten på huvudet, speciellt försiktigt gnugga det i rötterna. Bär en mask i 30 minuter, skölj med avkok av kamomill eller nässla.

 • Observera att efter applicering av alla masker, förutom kefir, måste du byta håret med polyeten och sedan med en handduk, så de kommer att fungera mer effektivt.

  Om du inte har tid att förbereda hemlagade masker köper du en vårdprodukt i affären. Vi rekommenderar att du tittar på följande lösningar:

   L'Oreal Professionnel Absolut reparation lipidium. Masken med ett exklusivt (enligt tillverkaren) lipidkomplex med ceramider och vegetabiliskt keratin återställer aktivt strängarna och rekonstruerar varje hår från insidan. Curls efter att applikationen blivit stark, glänsande, eliminerar "fluffiness". Men tyvärr är verktyget inte billigt, det kostar ca 1500 rubel för 200 ml.

  Havtornsmask från Natura Siberica. Denna lösning innehåller också keratin, olika naturliga oljor och silkeproteiner är hjälpämnen. Det ger näring och fuktar strängarna, vilket gör dem elastiska, fjädrande, glänsande och voluminösa. Priset på produkten är mycket mer ekonomiskt - 450 rubel för 300 ml.

 • Belita-Vitex Arganolja + flytande silke. Och slutligen, den mest budget, men mycket effektiva masken från det vitryska företaget. På internet finns det ett stort antal rave recensioner om det. Produkten innehåller betain och en mängd olika oljor, inklusive aprikos och argan. Dessa komponenter återställer håret väl, vilket gör det smidigt, strålande och välskött. Priset på den "magiska" masken är bara 130 rubel för 200 ml.

 • Som du kan se, för att ta hand om hår, är det inte nödvändigt att ha mycket tid eller att spendera mycket pengar.

  Hur man bryr sig om håret efter en perm - titta på videon:  Nästa Artikel
  Hur man applicerar olja på håret