Skapa charmiga lockar! Nyttiga tips om hur man korrekt rullar curler på kort hår, utan att gå hem


Varje kvinna vill se charmig ut. Ett av de mest effektiva sätten är att skapa en frisyr med charmiga lockar eller lockor.

Om det inte är svårt för ägare av långt hår, kan korthåriga modekvinnor möta vissa svårigheter.

För att få ett oöverträffat resultat bör du ta reda på vilka krökare som är bäst att använda i det här fallet och hur man utför lindningsförfarandet.

Vilken curler är bättre att välja för kort hår?

För närvarande finns det ett brett urval av curlers som du kan få en mängd olika effekter på. Dessa viktiga kvinnors tillbehör skiljer sig åt i olika parametrar - storlek, form, fastsättningsmetod, tillverkningsmaterial etc. De tillverkas huvudsakligen av metall, plast, trä, tyg, gummi och skumgummi.

En separat kategori består av de så kallade "heta" curlersna - termiska och curlers med elvärme. Vilket alternativ bör ges till ägare av korta hårklippningar? Låt oss räkna ut det!

  Oftast används kvinnor med kort hår med uppvärmda hårvalsar. Dessa produkter har den vanliga formen, men skiljer sig från den traditionella analogen genom att de har paraffin inuti.

Beroende på modell utförs uppvärmning elektriskt eller på vanligt sätt. I det första fallet är de anslutna till ett eluttag, och i den andra - placerad i en värmebeständig behållare, hälld med vatten, sätt på spisen och koka.

Idag är hårkroppar det bästa sättet att göra ett attraktivt och permanent curling kort hår.

För långa krullar är de lämpliga i mindre utsträckning, eftersom de i avsaknad av rätt erfarenhet och skicklighet kan svalna innan hela strängen är sårad. Lämplig för kort hår och så kallade kardborreband.

De har en prickig nålliknande yta som liknar en igelkott och kräver därför inte ytterligare fästelement.

Strängar är enkelt lindade kring en sådan produkt och hålls säkert.

Det här alternativet är mycket enkelt att använda.

Det är dock inte lämpligt för alltför tunna och spröda hår. Mjuka curlers i form av rör av skumgummi, lämpliga för dem som gillar att vrida strängar över natten.

Sådana produkter orsakar inte det minsta obehaget under sömnen. Mycket praktiskt att använda är curlers i form av boomerangs, känd som papilotki.

De kännetecknas av yttre velour grov yta och förekomsten av en flexibel metallstång inuti.

Om typer hårkrullare och vilken typ av hår de passar, se videon:

Secrets of winding på uppvärmda hårvalsar

De mest spektakulära och ihållande krullarna kan erhållas genom att linda korta strängar på uppvärmda hårkrullare. Det är väldigt enkelt att applicera produkter med elvärme. För detta ändamål är det nödvändigt att ansluta brickan i vilket de är i uttaget. Det finns också möjlighet att välja rätt temperatur, vilket eliminerar risken för att bränna fingrarna när de tas bort från facket.

Men vanliga uppvärmda hårvalsar kräver viss erfarenhet och skicklighet. För att förbereda dessa produkter för användning måste du placera dem i en kastrull, tillsätt vatten och koka på spisen. Därefter måste du hålla dem i kokande vatten i fem till tio minuter och dränera vattnet.

Processen med att linda kort hår på uppvärmda hårvalsar sträcker sig i allmänhet ungefär tio till femton minuter och involverar flera på varandra följande steg.

 1. Först och främst måste håret tvättas och torkas ordentligt.
 2. Kamma sedan dem försiktigt och dela dem i tre lika delar - vänster, höger och mitten.
 3. Processen med lindning rekommenderas att börja med den del av håret som ligger i mitten. Samtidigt är det nödvändigt att gradvis gå från framsidan till occipitalen.
 4. Efter att ha separerat måttligt tunn sträng, är det nödvändigt att vrida den från själva spetsen till cylindern. Du kan vinda upp både i yttre och inre riktning beroende på vilket resultat du vill få. Slutligen fäst den med en klämma.
 5. Liknande åtgärder bör göras med varje sträng.

Innan du använder dessa produkter måste de bearbetas med ett pålitligt verktyg i form av en balsam, spray eller emulsion.

Efter uppvärmd hår hålls rullarna under önskad tid (vanligtvis 15-20 minuter), de måste försiktigt avlägsnas. Först avlägsnas klämmorna och bakom dem själva värmevalsarna.

Så här krullar du med hjälp av värmevalsar, kommer du att lära dig här:

Hur man vrider papilotki?

Attraktiva lockar på kort hår kan skapas utan problem med papilotki. Curlers av denna typ liknar rör med olika diametrar. De har elastisk och tät metalltråd inuti, och ytterdelen är huvudsakligen gjord av vanligt eller gummerat skumgummi.

En viktig fördel med papillotok är förmågan att skapa vackra och stabila lockar utan att äventyra hårstrukturens kvalitet.

 1. Skruva dessa produkter på rent hår.
 2. Efter tvätt, applicera jämnt på strängarna med rätt mängd mousse eller spray för att skydda och säkerställa ett varaktigt resultat.
 3. Börja linda bör vara från rötterna.
 4. Strängen av liten tjocklek måste vara noggrann separerad från hela hårets hår och försiktigt kammade.
 5. Skruva filen på strängen, du måste fixa den genom att ansluta och vrida sina tips med varandra.
 6. Liknande åtgärder att göra med alla strängar.

Det är nödvändigt att ta bort papilloter efter två till tre timmar - för detta måste du försiktigt skruva bort sina tips i motsatt riktning.

Genom att fylla i stilen måste du kamma eller smula krullarna med fingrarna och fixa dem med lack.

Hur man gör stora lockar?

Stora lockar - ett tecken på feminin charm. För att skapa dem, ägare av kort hår, kan du använda en kardborreband med stor diameter.

Försiktigt dela håret i lika strängar, du borde vinda var och en av dem på curlersna. För pålitlig fixering och varaktiga resultat rekommenderas att man använder en stylyng - helst en lättmousse - den ska appliceras före lindningen.

Titta på en video om att använda klibbiga curlers för skrymmande lockar:

Hur vacker curl fina curls?

 • Korkettiga små lockar på medelstort och kort hår kan utföras med pappilotki eller värmevalsar med liten diameter. eller tunna hårkronor av trä, plast eller gummi.
 • Styling kan användas både före och efter curling. I det första fallet bör du välja en spray eller mousse och i den andra lacken.
 • För att skapa små krullar är det nödvändigt att separera tunna strängar och tätt vinda dem.
 • Exponeringstiden för termiska curlers bör inte överstiga 20 minuter. För alla andra arter kan det vara från två till tre timmar.

Vad varar längre och hur man hämtar behållaren?

Små krullar varar alltid längre. Ett korrekt valt fixativ kan dock förlänga det perfekta utseendet på medelstora och stora lock.

Efter lindning, kamma inte omedelbart krullarna - istället är det tillräckligt att följa dem med fingrarna och ge önskad form. Detta kommer att hålla dem längre.

slutsats

Korrekt val av curlers och stylingprodukter, du kan göra attraktiva krullar och lockar av någon form och storlek från kort hår. Skapa feminina bilder och var alltid charmiga!

Hur man lockar på kort hår

Korta hårklipp, som frisyrer av medellång längd, är ganska lätta att krura med olika verktyg: krulljärn, hårtork, hårkrullare, hårrätare. En kvinna, för att klara av detta arrangemang, behöver bara veta hur man gör det korrekt och snabbt. Det handlar om detta som kommer att diskuteras i vårt material.

Egenskaper av curling kort hår

Korta frisyrer med en perm ser bra ut på damer i olika åldrar. De ger bilden av femininitet, prettiness, hjälper till att uppnå en större mängd hår och till och med gömma mindre brister i utseende. De går till nästan alla. Men innan du sitter i en frisörstol, som vill skapa en liknande frisyr, borde du förstå funktionerna hos en sådan perm. Kom ihåg här behöver du följande:

 • någon permanent förkortar håret, även om det innebär att endast en ljusvåg bildas. Det är därför som det är lämpligt att i förväg beräkna hur länge din frisyr kommer att vara efter arbetet, och först därefter ta verktygen i dina händer.
 • För curling kort hår behövs i regel mindre tid och mindre specialverktyg än vid arbete med långa krullar. Faktum är att de inte räcks ut som långa trådar som påverkas av egen vikt, därför är de bättre och de håller sig oftast mycket längre.
 • för korta strängar finns det bara två typer av curling: bottenvinkling och hårets ändar. Den första kommer att möjliggöra en större volym och lyfta håret, och den andra kommer att underlätta styling och ge ett mer hälsosamt utseende av håret. Du måste välja den som bäst passar dina behov.
 • Curling på kort hår med en curler kan inte göras dagligen. Du måste ta en paus minst en gång om dagen för att inte förstöra ditt eget hår.
 • Curling och strykning passar bäst för läxor på lock. De är inte bara praktiska på jobbet och ger en bra effekt, men ger dig också möjlighet att variera stilen.
 • Den längsta effekten är kemisk perm på kort hår. För korta strängar är det bättre att göra det i stugan, i det här fallet kan du glömma behovet av att ständigt återta värmeinstrumentet i en månad eller två.

Tyvärr kan någon form av curling på kort hår enkelt förstöra sådana strängar. Det är därför det är så viktigt att använda högkvalitativa medel för att skydda krullarna och naturligtvis inte alltför ofta för att upprepa denna procedur.

Hemma kan krullen ske med hjälp av olika improviserade medel, inklusive stift, papper, tejp. Men det mest effektiva för kort hår är curlers, iron och curling. Låt oss överväga funktionerna i att arbeta med dem mer detaljerat.

Hur man rullar strängar på curlers

För kort hår kan du använda olika typer av curlers: boomerangs, velcro, samt hår curlers. Du måste välja dem beroende på hur snabbt du behöver för att få önskat resultat.

Så om du använder heta rullar, kan du göra en perm på torrt hår. De lindas från spetsarna till rötterna, hålles i 5-10 minuter, sedan avlägsnas, vänta tills krökorna är kalla, demontera försiktigt med fingrarna och spraya med lack. Håret är klart.

Även om denna metod är ganska effektiv, kan den inte användas ofta. Kom ihåg att hårrullar är skadliga för håret, och om du använder dem mer än en gång i veckan kan du torka ut dina egna strängar.

Du kan också använda klibbiga curlers, om du vill få stora krullar eller basvolymen. Att arbeta med dem är också ganska enkelt. För curling på curlers, bör du bara blåsa det våta håret på ändarna av sådana hårkrullare-kardborreband, torka dem med en hårtork. För att få en mer stabil fixering av styling, använd mousse eller skum. Efter det ska du försiktigt ta bort kardborrebandet och sätta lockar som du behöver.

Om du har tillräckligt med tid att skapa en frisyr (till exempel, du behöver styling på morgonen), kan du använda boomerangs av olika former och storlekar. För att göra detta, vinda på dem våta strängar och lämna i 8-10 timmar. På morgonen behöver du bara demontera strängarna och ligga med en stor kam.

Kom ihåg att boomerang sår på vått, men inte på vått hår. Annars torkar de helt enkelt inte över natten, din egen frisyr blir helt enkelt bortskämd.

Förutom boomerangs eller kardborreband kan du hålla på kort hår, med tyg, papper, osynligt hår eller annat tillgängligt material. Dessa typer av krullar görs också bäst på natten.

Frisyrer för kvinnor efter 50 eller hur man visuellt kasta bort år

Läs mer om hur du gör ditt hår friskt och tjockt här.

Curling hår curling

Om du behöver korta hår, bör du först och främst välja ett krusjärn med en medeldiameter av stången, eftersom små strängar kommer att se dåliga här, men stora är osannolika att ens ta den längden.

Vi agerar enligt detta schema för att krulla håret med ett krulljärn:

 1. Värm instrumentet till medium temperatur (för att inte bränna håret).
 2. Vi delar håret i flera delar, vi börjar arbetet från bottenskiktet för att uppnå bästa resultat.
 3. Vi blåser håret på locket och lämnar ändarna raka (för att inte förkorta längden).
 4. Demontera noga krullarna med händerna, men kamma inte dem. Spraya sedan håret med lack - styling är klart.

För att inte brinna ditt hår, innan du börjar jobba, behandla det med mousse eller speciellt skum för fixering. Använd inte lack för detta ändamål, så att du kan skada locken ännu mer.

Den typ av lock som du kan få på detta sätt beror på hur länge du fortsätter att curla på håret. Så om 5 sekunder får du en vacker ljusvåg. Men redan 10 sekunder är tillräckligt för att uppnå elastiska strängar.

Om du behöver uppnå basvolymen kan du använda ett verktyg med ett korrugerat munstycke. Radikal korrugering gör krullarna visuellt tjockare. Men de borde inte missbrukas, för konstant värmebehandling, inte ens med användning av termiskt skydd, gagnar håret.

Du kan också lägga till volymen i håret med en curling. För att göra detta kommer det att räcka för att du ska fånga krullarna vid basen och bläddra, men inte till full tur. Detta kommer att höja dem vid rötterna och göra en snygg styling bob, bob eller någon annan.

Skapa krullar med ett strykjärn

Ett rent järn är i synnerhet tunt - ett mer effektivt sätt att skapa lock på kort hår. Arbeta med honom är bäst från rötterna.

För curling hår strykning måste göra följande:

 1. Vi delar håret i flera delar, som i fallet med krulljärn, börjar vi arbetet med de nedre strängarna för att underlätta vår styling.
 2. Vi klämmer fast strängen vid roten och gradvis faller ner till toppen, rullar den vid basen. Vi gör rörelser långsamt och smidigt, för att inte skapa veck i håret.
 3. Om krullen inte fick den önskade formen första gången, vänta tills den svalnar, och omarbeta den sedan med ett strykjärn.

Därefter måste du vänta upp till 5 minuter tills alla krullarna har svalnat, försiktigt demontera dem med händerna och strö med lack. Håret är klart.

Så att järnet inte bränner dina strängar mycket, var noga med att använda ett speciellt sätt för värmeskydd. Det är bättre att välja det i sprutformatet - det blir bekvämare att arbeta med detta.

video

Ett bra exempel på curling kort hår med hjälp av en strykning titta på videon nedan.

slutsats

Som du kan se, för att klara av kort hår, skapa en curling curling, wrap på järnet eller något annat improviserat sätt är inte så svårt. Det är bara nödvändigt att välja den mest praktiska verktygssatsen för arbete, att studera särdrag hos att lägga korta strängar och sekvensen av utförandet av dessa eller andra fuskalternativ på dem. Och så kommer du säkert att lyckas.

Lägger kort hår på curlers - vad man ska välja och hur man skapar nödvändiga lockar

Vackra lockade lock är inte bara mycket långhåriga skönheter. Många olika stilar kan skapas för ägare av korta hårklippningar. Det viktigaste är att veta vilka enheter som är bättre att välja och hur man använder dem korrekt. På den här sidan har hårkronor för kort hår, med vilket du kan skapa både en avslappnad styling och en romantisk frisyr för en lämplig kväll, bevisat sig. Och för att göra experimentet framgångsrikt, bör du bekanta dig med de typer av curlers, metoder och regler för deras användning, och med vad som är bättre att kombinera dem så att effekten är så lång som möjligt.

Marknaden för hårkrullare för kort hår är olika. Beroende på material och form kan de användas både på natten och på morgonen när du snabbt behöver göra högkvalitativ styling.

Nästan alla typer presenteras i olika diametrar, vilket gör att du kan välja det mest lämpliga alternativet och skapa önskad tjocklek på krullen.

Kardborreband (igelkottar)

fördelar:

Ytan på sådana curlers är täckt med speciella prickles, som vid lindning griper håret och de hålls utan klämmor. På grund av detta är krullen jämn, det finns inga veck på den och strängarna torkar sig snabbare.

Det perfekta valet för kardborreband kommer att vara för caret, eftersom de lätt avlägsnas från kort hår och styling på huvudet visar sig vara voluminöst.

nackdelar:

 • Du bör inte använda sådana "igelkottar" mycket ofta, eftersom strängarna, under borttagning, skadas och frekvent användning kan skada håret. Av samma skäl, använd inte dem på tunna och skadade trådar;
 • Det är bättre att applicera velcro curlers på kort hår, som på långa de kan starkt förvirra strängarna. I det här fallet är det ganska svårt att urskilja dem, och ibland behöver de till och med skära skuren med sax;
 • Effekten av stickies är kort, och på tunga, tjocka krullar blir nästan osynliga. Curls räta nästan omedelbart.

Funktioner av användning:

Velcro sår på nästan torra lockar.

Rådet. Att sår "igelkottar" öppnar inte ut, de kan vara kopplade till varandra med en hårnål. Detta görs snyggt, från insidan av angränsande kardborreband, för att inte bilda veck.

Att lägga en snitt på en kardborreband kan vara ett mer godartat alternativ till en hårtork. I detta fall är det nödvändigt att använda "igelkottar" med stor diameter. Och en annan intressant kan vara en styling caret när man använder kardborre med olika diametrar. I det här fallet bör små igelkott vändas från botten, medeldiametern på sidorna och de största ovanifrån.

Håll dem på håret i 1-2 timmar. För att påskynda processen kan du torka sårsträngarna med en hårtork.

Du hittar mer information om hårkronor (hedgehogs) på vår hemsida.

Uppvärmda hårvalsar

Denna typ av anordning för att skapa krullar kan vara av två typer: elektriskt uppvärmd (de värms upp i 3-5 minuter i en speciell behållare) och värms upp i varmt vatten. Som regel är dessa curlers med en plastyta, inuti vilken paraffin ingår. Det är han som smälter vid uppvärmning och avger gradvis den varma temperaturen på strängarna.

Fasta termiska rullar klämmor (bågformiga eller krabbor). När du väljer, var uppmärksam på elektriska rullar. I det här fallet finns det möjlighet att reglera temperaturer. Och om du planerar att använda dem mycket ofta, sluta valet på en keramisk version med en sammet beläggning.

fördelar:

 • skapandet av en hållbar curl;
 • snabbt resultat (perfekt för morgonavgifter);
 • användbarhet.

nackdelar:

 • Eftersom krullarna skapas under hög temperatur, håret lider, så använd inte dem för ofta. Av samma anledning är de inte lämpliga för ägare av torrt hår, som uppvärmda hårrullsträngar.
 • Om det används felaktigt finns risk för brännskador.

Applikationsfunktioner:

Twisted på torra lockar. Uppvärmning av uppvärmda hårvalsar, nå dem inte på en gång. Ta en åt gången, fortsätt att värma resten.

För att rulla curlers på kort hår, ta dem stor storlek och vinda den centrala delen av håret, från pannan och sluta med baksidan av huvudet. Gå sedan längs sidorna, flytta från topp till botten.

Det räcker att suga på kort hår i 15 minuter för att uppnå önskad effekt.

Skumgummi

De är små cylindrar av skumgummi med ett bekvämt klipp.

fördelar:

 • den mest sparsamma i förhållande till håret;
 • perfekt när snurrande krullar stod för natten. De är bekväma, ta form av huvudet och därför är det bekväm att sova i dem.

nackdelar:

mjukt skum är en signifikant nackdel med sådana curlers. Under sömnen kan de så platta krullningar som ett oönskat rum bildar på dem: platta eller vinklade.

Papiljotter, bumeranger

Också presenterad på marknaden i form av skumcylindrar, men i motsats till den tidigare versionen, inne i papillotok finns en tråd och de är längre.

När du väljer det är det bättre att föredra mer hållbara gummiblandningar. De är också gjorda av skum, men toppen är täckt med ett mer slitstarkt gummimaterial. Sådana boomerangs kommer att vara längre än skumanaloger.

fördelar:

 • tillförlitlig fixering av krullen;
 • brist på veckor;
 • harmlöshet (de påverkar inte håret med höga temperaturer, och ytan är mjuk, vilket inte skadar locken);
 • det är bekväm att sova i dem;
 • tillgänglighet. Billiga, de kan till och med snabbt bli hemma. För att göra detta är det tillräckligt att skära långa tyg (eller papper) remsor ca 3 cm tjocka och vrid strängarna på dem. Tissue-filer fixas genom att knyta en knut. Och papper kan fixas med ett klipp eller smyg.

nackdelar:

 • Att lägga på kort hår med hjälp av dem kan inte ge den önskade effekten, eftersom de håller sig på sådana krullar bräckliga.

Applikationsfunktioner:

 1. Att vrida låser kostnaderna från en occipital del. Till resten av håret stör inte, de bör fixas med hårnålar eller klämmor.
 2. Bundlar måste tas små.
 3. Efter lindningen räcker det bara att böja cylindern som du behöver.

Rådet. För att skapa flera, små, tydliga krullar måste ta tunna boomerangs. Och om du vill göra en vacker ljusvåg, bor du på versionen med stor diameter.

sammet

Velvet curlers är velourbelagda cylindrar som fästs på håret med plastpinnar. Mycket populär hos frisörer.

fördelar:

 • sparsam. Liksom skum, skada sammetytan inte lockar;
 • lätt flyttbar.

nackdelar:

 • Ej lämplig för curling över natten. De kommer vara mycket obehagliga att sova;
 • att använda dem, måste du öva, eftersom sammetrullare snabbt glider ner och du måste anpassa dig till dem.

Funktioner av användning

Att blåsa på kort hår hemma på morgonen passar:

Med undantag för termovarianten är det i detta fall nödvändigt att värma upp trådarna med en hårtork tillsammans med curlersna.

På natten är styling kort hår på curlers bättre skapade med hjälp av dessa alternativ:

Curlers väljs också beroende på typen av strängar och önskat resultat:

 • för volymen av rötterna är lämpliga stickies;
 • För tunna och känsliga lås, välj flöjtkrullare;
 • För effekten av att permittera lämpliga spolar.

Användarvillkor

Hur man rullar curlers? Grundregler:

 1. Om du vill kasta kort hår med en curler, tvätta sedan håret med schampo först.
 2. Efter tvättning bör du använda luftkonditionering. Detta kommer att göra strängarna lydiga, och de kommer att vara mer mottagliga för styling.
 3. Håret ska vara lite vått. Om du blåser det våta korta håret på curlersna, kommer de att torka länge, och vid avveckling kan det vara att krullarna inte torkas och krullen sönderfaller omedelbart.
 4. Kamma ditt hår väl.
 5. För att göra bilens styling mer intressant kan du omedelbart före avveckling göra en ovanlig avskjutning.
 6. Applicera en liten mängd mousse eller skum på krullarna. Detta kommer att stärka krullen och den vågiga effekten kommer att vara längre. Om det önskade resultatet är en perm-effekt, applicera en fixativ gel på huvudet.
 7. Dela håret i 2-4 zoner (beroende på hårets tjocklek) och fäst dem med clips.
 8. Börja att rulla curlers, varje gång du väljer samma tjocklek av antalet strängar. Svängning sker från spetsarna, rör sig uppåt, till rötterna, mot huvudet. Varje sträckt sträng måste före vridning vara vinkelrätt mot krökarna.
 9. Att komma igång är bättre med smäll, eftersom det torkar snabbt. Då utarbetas whiskyen, huvudets baksida och huvudets huvud. Twist curls värda i en riktning. Curlers ska passa snyggt ihop.
 10. Om dopet är torrt under drift är det värt att vätma det med en sprayflaska.
 11. Om det inte finns någon tidsgräns, torka huvudet 5-10 minuter efter avveckling. Och ha torkat, vänta lite mer tid för att håret ska svalna. Kylda krullar på detta sätt kommer att vara längre.
 12. Hur länge behöver du behålla curlers? Till fullständiga torkningssträngar.
 13. Ta bort curlers försiktigt, utan att dra strängarna och gå över krullarna med fingrarna eller en kam med mycket sällsynta tänder. Bättre sårsträngar kamma inte på vanligt sätt. Annars kan frisyren visa sig vara för frodig och voluminös. Och om curling var på stora curlers, krullar snabbt sönderfall.
 14. Spraya omedelbart håret med lack för att fixa resultatet.

tips

 1. Bär en flaska lack för att rätta ditt hår i tid. Detta är speciellt sant i regnigt väder, när krullarna kan varva ner mycket snabbt.
 2. Innan sängen, var noga med att tvätta håret för att ta bort spår av stylingprodukter från dem. Så du sparar dem hälsa.

Det är viktigt! När du väljer dina hårkrullare, kom ihåg att metallerna elektrifierar håret, och träen blir snabbt smutsiga mot talg och fläckar håret. Det är nästan omöjligt att rengöra dem, så det rekommenderas att byta dem varje 5-7 perms.

Säkerhetsåtgärder

 1. Det är omöjligt att värma upp de trådar som vrids på metallkrullare med hårtork.
 2. När du använder uppvärmda hårvalsar, titta på temperaturen så att inte bränna strängarna och bränn inte huden. Det bör också tillämpas på locken, före krökning, med termiskt skydd.
 3. Sträck inte, när det är curling, är strängarna för snäva. Annars kan hårsäckar skadas och blodtillförseln till håret kommer att skadas.
 4. Det är inte nödvändigt att hålla curlers på huvudet under en mycket lång tid i strävan efter en bestående krulle. Annars kan krullarna bli spröda.
 5. Elektriska uppvärmda hårvalsar bör skyddas mot fukt. Och det är bättre att inte använda dem i badrummet.
 6. Du kan inte krulla för skadad och lossa lockar. Det kan skada dem.

På grund av de olika typerna av curlers på marknaden idag kan du skapa någon version av curl utan mycket ansträngning. Allt som behövs är att behärska tekniken med curling curls och vet vilka typer av curlers som är lämpliga för en eller annan styling.

Perm - ett bra alternativ till konstant curling på curlers. Läs mer om proceduren i följande artiklar:

Användbara videoklipp

Casual volym styling av tunt kort hår.

Curlers för kort hår

Vacker och fluffig frisyr med lockar är drömmen om varje tjej och kvinna. Detta är dock inte alltid möjligt, eftersom det kan kräva mycket ledig tid och pengar som behövs för att gå till en professionell salong. Detta problem är speciellt akut för ägare av korta hårklippningar, som inte verkar ge utrymme för olika frisyrer.

Trots detta är skapandet av en vacker bild i hemmet också tillgänglig för representanter för det vackra golvet med korta krullar. Det räcker bara för att få lämpliga hårkrullare, laga upp med lust och tålamod!

Funktioner: vilket är bättre för kort hår?

Curlers är ett specialelement av kvinnors "enheter" som gör att du kan locka lockar i en viss ordning och att skapa vissa typer av frisyrer. Volymen och formen uppnås genom långvarig fixering av håret, som sår runt krökaren i en viss position. För att skapa en eller annan bild är det därför nödvändigt att inte bara ha curlers själva utan också ha kunskap om hur och i vilken ordning de ska såras.

Sådana anordningar har varit kända under lång tid, så det är inte förvånande att nu har sortimentet av curlers blivit ännu större. Detta låter dig experimentera och skapa fler och fler olika frisyrer. Det är särskilt viktigt att användningen av detta verktyg har blivit möjligt för ägare av korta hårklippningar.

De mest kända alternativen för curlers idag:

 • Uppvärmda hårvalsar är den typ som är bäst för korta lockar. Faktum är att "rören" för att uppnå effekten bör vara tillräckligt uppvärmda, så de måste såras så fort som möjligt och med långt hår är det osannolikt att det lyckas.
 • Kardborreband. Deras effekt uppnås genom en speciell borste i basen, som är tätt fastsatt på håret. Enheten är väl lämpad för korta krökningar, men det är inte rekommenderat att använda om du har för svaga och spröda hår.
 • Skumrullar är det enklaste och mest skonsamma alternativet. Nackdelen är att för att få ett resultat är fixering nödvändig under lång tid. Vanligtvis med deras hjälp är det bättre att locka håret över natten och räta ut det bara på morgonen.
 • De så kallade boomerangerna gör det möjligt att låsa strängar mer exakt och tillförlitligt. Sådana krökare liknar i många avseenden skumgummi på grund av den mjuka och lätta ytan. De har emellertid en metallstång inuti, och håret fixeras genom att böja kanterna.
 • För kort hår är också ett idealiskt alternativ är sammet krullare. Dessa rör på velour-basis används ofta av professionella frisörer, eftersom de tillåter en snabb och imponerande effekt av curling.
 • Så kallade spolar är ett annat klassiskt alternativ. De är små cylindriska baser som kan vara gjorda av plast, trä, elfenben och fasta med specialklämmor eller gummiband.

Tillverkarnas betyg

Vi har förberett för dig en lista över de mest populära tiotals curler tillverkarna idag:

 • Etude House är ett välkänt företag för många kvinnor, som är engagerad i produktion av kosmetika och olika kosmetiska produkter. Koreanska curlers Etude HouseStrawberry Hair Roll är en ovanlig version av mjuka skumrullar, som inte bara är ett attraktivt utseende utan också ger ett gott resultat av curling utan att skada håret.
 • Top Choice 3400 curlers är klassiska kardborreband, som är gjorda på basis av mjukt skumgummi. Faktum är att de representerar en ganska intressant kombination som gör det möjligt att använda standard kardborreband under en längre tid vilket är bra vid en kort hårklippning.

Egenskaper av curling kort hår med en curler

Curlers är relevanta inte bara för långt hår. Med en modig kort hårklippning är de också ett oumbärligt hjälpmedel för att skapa styling. Vilka curlers är bäst att använda på kort hår? Hur ska de blåsa? När ska man använda: på morgonen eller på natten? Det är inte så svårt att försöka. Det viktigaste är att känna till de viktigaste reglerna för att vinka och framgångsrikt välja vilken typ av curlers.

Typer av curlers för kort hår

Uppvärmda hårvalsar

Bland ägare av kort hår tar hårvalsar första plats för att skapa lockar. Deras popularitet beror på följande faktorer:

 • Hastigheten hos curling;
 • Användarvänlighet;
 • Liten storlek;
 • Fixing curls under lång tid.

Under användning av uppvärmda hårvalsar kan flera rör svalna. Därför är de bara perfekta när de curling på ett kort hårhår. Curlers är gjorda av plast, och därför ganska hållbart. Under bearbetningen av curls deformeras inte och förloras inte form.

Den mest praktiska och säkra för krillens hälsa är elektriska krökare, eftersom de tillåter dig att variera exponeringstemperaturen efter eget gottfinnande.

Skumgummi

Skumrör är de mjukaste och mest bekväma curlersna. De är bekväma att sova hela natten. De skadar inte lockor och håller sig bra på korta frisyrer. Det finns dock också en minus: På grund av designens mjukhet kan krullarna vara något deformerade över natten eller förlora sin form.

kardborreband

Velcro är nästan viktlösa plaströr. Inuti är designen fixad en speciell borste som hjälper till att skapa krullning. Denna typ av vinkling ska användas för dem som har hälsosamt, tjockt och tätt hår från naturen. Kardborrebandet får inte användas på för tunna, sköra och sjuka krullar. Dessutom kan kardborrebandet kraftigt inblanda strängar, men det hotar inte kort hår.

bumeranger

Boomerangs förvirras lätt med skumrullar. Emellertid skiljer de sig från att en flexibel metallstav är placerad inuti. Topp mjuk skal. Boomerangar böjer sig lätt i någon riktning, kan vikas in i karalka, etc. Tack vare detta kan curls formas på vilja. Att använda denna enhet för för kort hår är ganska problematisk. Ett annat namn på enheten är papilotki.

Hanen

Stavarna är småstrålar, så de kan enkelt användas på kort hår. Materialproduktion: plast, trä, elfenben etc. Oftast används de för kemisk våg. En sådan perm är självklart endast relevant för vissa hårklippningar. Men om håret klipps ordentligt, kommer stylingen att gå av med ett slag. Det är viktigt att spolarna sätts ordentligt på strängarna och klarar en viss tid.

Professionella hårkrullare

Professionella hårkransare med velourbeläggningsbarber använder i salonger. Dessa enheter har olika storlekar. De kan skapa någon styling för kort hår. Fördelar: förstör inte håret.

Vinkningsmetoder

Det finns många sätt att curl curlers för kort hår. På många sätt beror dessa metoder på vilket resultat du vill få - volym, krullar, spiralkrullningar etc.

Använda uppvärmda hårvalsar

Steg-för-steg-instruktioner för lindning av kort hår på uppvärmda hårvalsar:

 1. Tvätta håret med en luftkonditionering och torka;
 2. Värm krökarna på ångbadet.
 3. Dela håret i strängar;
 4. Krulsträngar in eller ut och lås;
 5. Vänta 20 minuter;
 6. Ta bort hårvalsarna;
 7. Korrigera krullarna, om nödvändigt, kam;
 8. Fixa lack.

Uppvärmda hårvalsar är gjorda av mjuk plast. Under krullningen avger de aktivt värme och fixar på ett tillförlitligt sätt den givna formen av lockar. Om huvudsyftet med volymen, efter curling curls, är säker på att kam och fluff.

Med hjälp av uppvärmda hårvalsar kan du vinda ditt hår för både volymen och flirta lockar. Express frisyr kan göras även om 5-10 minuter. Definitivt bör inte gå till ytterligheter, eftersom någon värmeexponering är skadlig för håret.

Användning av stickies, boomerangs och andra arter

Curling hår med kardborreband är också ganska enkelt:

 1. Kamma ditt hår och blöt det
 2. Dela in i strängar;
 3. Vrid strängarna in eller ut;
 4. Vänta tills håret är helt torrt;
 5. Ta bort kardborrebandet;
 6. Korrekt krullar.

Kardborre liknar en pensel. Tack vare en sådan yta behöver de inte fixa med gummiband eller andra enheter. Det är nog att lämna curlers med en snodd sträng på huvudet. Ägare av korta hårklippningar klagar ofta på att de krullade krullarna faller av håret ganska snabbt. Med kardborreband händer detta inte. Det är därför den här typen av curling är väldigt bekväm med kortast möjliga hår.

Om du föredrar bob frisyr eller sida, är det meningsfullt att använda boomerangs för curling. För att fixa den snodda strängen på huvudet, är den här typen av curlers tillräckligt för att böja två gånger. Med boomerangs är det bekvämt att sova eller bara gå runt huset. Håll dem på huvudet ska vara tills håret torkar. Om du vill ge frisyren effekten av vått hår, kamma de resulterande locken och behandla dem med gel. Strängarna kommer att lägga sig lite avslappet men kommer fortfarande att vara krullade.

Ofta krävs hårklippning för att ge volymen. För att göra detta, använd en storstorlek. Det är också möjligt att anpassa stora skumgummiska kuddar. De är lätta att använda, och deras släta yta gör inte håret skadligt.

Curler använder regler

Även när man använder olika typer av curlers gäller samma regler. Till exempel, gör alltid en perm på tvättat och något torkat hår. Så, din frisyr kommer att vara mycket längre.

Det är viktigt att kunna ordentligt fixa enheterna för krökning. Ha alltid dem exakt en under varandra, och inte på ett kaotiskt sätt. Vrid inte banden i lager, annars sträcker krullarna i olika riktningar. Att krulla var slät och snyggt som ett resultat måste strängarna vara desamma i tjocklek. Håll dig till denna regel även om ditt mål är lätt försumlighet.

I processen att curla första vinden strängarna på templen, och sedan på sidorna och på kronan. Du kan placera curlers både horisontellt och vertikalt. Bredden på strängarna måste exakt matcha längden på krökarna.

Tekniken för att lindra en sträng på curler är som följer:

 1. Välj en sträng och ta bort de återstående krullarna så att de inte stör varandra.
 2. Placera strängen något vinkel mot huvudet;
 3. Kamma och dra åt det
 4. Vrid nu krökaren uppåt (detta kan ske inom eller utanför);
 5. Fortsätt linda tills curler rör på huvudet.
 6. Lossa enheten för krökning endast vid basen av hårväxt.

Medan du vrider strängen, håll spetsen med tummen och pekfingret.

Om du torkar håret med en hårtork, tar du bort curlers endast när locken har svalnat helt. Annars finns det risk för att krullarna utvecklas och förlorar glans om några minuter.

För någon typ av vinkling, använd ett termiskt skydd. För en kort hårklippning kommer en liten skumkula att räcka. Dessutom kan du använda extra medel för fuktning.

Om hårrötterna höjas vid krökning kommer stylingen att vara frodig och voluminös. Samtidigt bör spinnningen vara vinkelrätt mot huvudets yta. Du kan också locka krullar i motsatt riktning av hårväxt.

Om du vill få avlastningsvågor, alternativa hårkrullare med olika diametrar i en uppsättning. Vridningsriktningen kan också vara olika: både inåt och utåt.

För att göra läget naturligt, efter krullning, ge krullarna rätt tid: fluffa dem med fingrarna, kamma dem, försök att ge rätt riktning.

Användningen av curlers på kort hår är åtföljt av många nyanser. Och ändå är det ett av de bästa sätten att bilda lockar. Användningen av modern och högteknologisk pleyok, hårtork och tång påverkar trots allt hårets kvalitet och hälsa.

Hair curlers för kort hår (36 bilder) - hur man väljer material och gör en perm?

Ägare av kort hår står ofta inför problemet med att välja frisyrer. För att se spektakulärt och oemotståndligt, tänker många på hur man ordentligt blår kort hår med curlers.

På korta frisyrer kan du också skapa spektakulära lockar.

Typer av curlers för korta krullar

Idag finns det många alternativ för curlers. Några av dem är universella, och vissa är bäst lämpade för korta frisyrer, eftersom de hjälper till att snabbt bilda lockar eller ge volymen till en frisyr. När man bestämmer vilka hårkrullare som är bättre för kort hår, är det värt att väga alla fördelar och nackdelar med varje alternativ.

Det är viktigt att välja rätt curling material för att få önskat resultat.

Uppvärmda hårvalsar

Med det här alternativet kan du snabbt skapa elastiska lockar. För långa krullar används denna typ av curlers sällan, då rören svalnar under vridning, och mycket tid spenderas på permen.

Foto hår hårkransar med hårnålar för att fästa trådarna

Uppvärmda hårvalsar är vanligtvis gjorda av plast och inuti väskan fylls med paraffin. Efter uppvärmning i vatten smälter det och avger värme under lindningen. På grund av den optimala temperaturen krullar varje sträng snabbt och håller sin form längre än vid användning av andra typer av krullningsanordningar.

Var uppmärksam på eluppvärmda hårvalsar - de låter dig anpassa den optimala temperaturen och minska risken för oavsiktlig brännskada.

Det är nödvändigt att noggrant använda curlers efter att de har upphettats

Instruktioner för curling på uppvärmda hårvalsar:

 1. Tvätta huvudet. Efter det ska krullarna torkas, om möjligt med hjälp av termiska skyddsmedel.
 2. Doppa de uppvärmda hårvalsarna i varmt vatten, låt dem värma enligt instruktionerna (vid elektriska alternativ kan detta steg hoppas över).
 3. Nästa måste du separera strängen och skruva på röret. Börja med templen, då - med krullarna framför huvudet och gå sedan till baksidan av huvudet. Vid rullen av krullen för att fixa.
 4. Efter 15-20 minuter, försiktigt ta bort armaturen och fixa håret med hårspray.

Curling tar inte mycket tid.

kardborreband

Korta hårkretsar är en snabb och billig lösning. De har många villi på sin yta, som håller strängarna. Diametern på "tejp" kan vara mycket annorlunda.

Velcro är enkelt och billigt!

Ägare av korta frisyrer med hjälp av dem kommer att kunna skapa extra volym eller curl små, mycket elastiska lockar. De största fördelarna med detta alternativ - lågt pris och användarvänlighet. Men samtidigt kan villi skada krullarna, om inte vara mycket försiktiga.

Observera: Det är viktigt att välja kvalitetskrämare, annars kommer de vara mycket svåra att ta bort från frisyren.
Ägare av skadade eller svaga hårlås rekommenderas inte att använda "kardborreband".

Skum rullar och boomerangs

Skumrullar är små rör som vrids i strängar, varefter de lämnas på huvudet hela natten. De är kompakta och mycket ljusa, så stör inte bekväm sömn.

Skumverktyg för att locka vindstrålarna försiktigt på grund av mjukheten

Det är inte nödvändigt att kontakta en frisör för att lära sig hur man ordentligt blår kort hår med skumgummikrullare. Varje krull måste skruvas in i ett rör och lindas, vilket hjälper till att säkra strängarna så att de inte bryts upp. Du kan enkelt göra det själv.

En mängd olika skummaterial är "boomerangs" - de har en metallstång inuti, vilket gör det möjligt att bättre fästa strängen och därmed bättre snurra upp det. Curling kort hår på curlers boomerangs är också möjligt på natten.

Curls med boomerangs - det är enkelt

Sådana curlers är minst skadliga för krullningar. Men de har också en märkbar minus - krullarna bildas en kort stund. Det är nödvändigt att genomföra proceduren mycket noga, strängarna måste vara av samma storlek, annars på morgonen kan du få fel frisyr.

Var uppmärksam!
Om omedelbart efter curling fixa resultatet med lack, kommer frisyren att vara mycket längre.

Användbara tips för curling kort hår

Det är viktigt att inte bara veta hur man korrekt lockar korta hår på curlers, utan också att välja de bästa materialen för dig själv.

Det är viktigt att välja rätt verktyg för att uppnå önskade lock.

 • Till exempel, uppvärmda hårvalsar dessutom torrkrullar, så ägare av skört hår bör använda dem så lite som möjligt.
 • Du kan välja keramiska modeller, och även alternativ från ett träd, plast, velour.
 • Att lägga kort hår på metallkromare kan dessutom elektrifiera hår.
 • Det mest ofarliga att krulla alternativet - skumrör på grund av den släta ytan skadar inte hårets struktur.

Det är viktigt att följa reglerna för att hålla ditt hår friskt.

Vilken procedur som helst kan allvarligt skada frisyren om du inte kommer ihåg om säkerhetsåtgärderna.

Om du vill lära dig att snurra kort hår på en curler för att få elastiska lockar under en längre tid, följ de enkla reglerna:

 • I de flesta fall måste du blåsa upp vått hår. Torra strängar är nästan omöjliga att sätta på kardborreband eller silikon. Det rekommenderas att göra en perm ca 20 minuter efter tvätt, eller att spruta på rena rent krullar med vatten från en sprayflaska.

Det är bättre att lämna krullarna lite våta för att uppnå ett bättre resultat.

 • Torka håret med hårtork direkt efter att du har lagt dem på hårkrullarna - mycket oönskade. Det gör ont i håret, och krullarna räcks därefter mycket snabbare. Denna metod bör endast användas i extrema fall när perm måste göras mycket snabbt.
 • Elektriska hårkrullare och termiska hårvalsar å andra sidan kräver noggrann torkning av hår före användning.

För att använda heta curlers rekommenderas det att torka håret

 • Om du vill uppnå en långvarig effekt, applicera lite skum på varje sträng innan du vrider.

slutsats

Det är också värt att veta hur man lockar kort hår på hårkrullarna utan att skada dem. Så många förstår, bör du kamma håret före krökning, dra inte strängarna, försiktigt forma frisyren efter proceduren och välj lämpliga anordningar för att skapa elastiska lockor. I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

Rekommendationer om hur man kan hitta korta hårkronor ordentligt

Det är ingen hemlighet att inte bara tjejer med långt hår kan göra lockar. Skönheter med korta hårklipp kan också säkert ändra sin bild. Det är bara viktigt att bestämma metoden att utföra krullar. I det här fallet, idealiska hårkrullare för kort hår.

De hjälper till att skapa en romantisk och feminin frisyr som passar både speciella tillfällen och vardagen. För att skapa den perfekta stylingen är det viktigt att överväga vilka hårkronor som är lämpliga för kort hår, hur man bäst kan vrida dem och andra viktiga aspekter.

För närvarande i butiker ett stort utbud av curlers. De är uppdelade på storlek, form, material från vilka de är gjorda.

Varianter av denna curler

kardborreband

Velcro - de ser ut som igelkottar, eftersom det finns små spikar på ytan. Att vrida sådana curlers bör vara på något fuktigt hår och hålla i ca 1 timme.

 • användarvänlighet, eftersom det är nödvändigt att helt enkelt vrida en sträng, kommer hon att hålla sig utan olika clips;
 • Curls är släta och klara, utan rynkor. - på kort hår skapar en magnifik volym.
 • skada håret, eftersom när du tar bort ryggraden skadar strängen;
 • Ej lämplig för tjockt hår, eftersom styling inte rymmer och snabbt löser upp.

Titta på videon om att använda kardborreband på kort hår:

Uppvärmda hårvalsar

Uppvärmda hårvalsar är en mild metod för varm stapling. Curlersna värmer upp och vrider strängarna. Bäst för korta hårklippningar, eftersom curlers inte har tid att svalna vid slingring.

 • styling tar inte mycket tid, curlers bör hållas högst 20 minuter;
 • lockar kvar länge.
 • farligt att använda, eftersom det är möjligt att få en bränning;
 • frekventa användningsskador strängar;
 • Använd inte på torrt, livlöst hår.

Skumgummi

Skumrullar - kan vara av olika storlekar. Till exempel i form av rör eller cylindrar.

 • Lämplig för tjejer som gillar att göra styling för natten. De kommer inte att ge obehag under sömnen.
 • säker att använda och inte skada håret.

papiljott

Papilotki - har formen av cylindrar, inom vilka kärnan. Utanför kan de beläggas med olika material. Det är bättre att föredra de gummerade modellerna, de kommer att hålla längre.

 • skada inte håret;
 • krullarna är släta och tydliga;
 • kan användas under sömnen;
 • låg kostnad.

Nackdelar - det är inte alltid möjligt att få önskad effekt på kort hår, så du måste välja rätt storlek.

Hur man lockar locket - steg för steg instruktioner

På termiska rullar

Uppvärmda hårvalsar är olika. Som regel skiljer de sig från metoden för uppvärmning. Så, det finns de som värmer upp med en kruka med vatten. Och modernare, uppvärmd elektriskt. Skruvhårkrullare behöver bara rena torra trådar.

Vridningssteg på värmevalsar:

 1. Tvätta håret med schampo och torrt hår grundligt.
 2. Värm krökarna. Slå på enheten enligt anvisningarna. Eller sätta curlers i en kruka med vatten för att koka. Det är viktigt att de är redo just för tiden att fuska på håret.
 3. Dela håret i 3 zoner: sid och mitt. Sidodelen för att haka i klippet.
 4. Svängning börjar med huvudets huvuddel. Det är önskvärt att vinda curlers i ena riktningen från pannan. Således är det gradvis nödvändigt att vinda hela centrala delen.
 5. Vi fortsätter att vinda sidos zonerna. Den första curler måste börja från pannan. Det borde vara horisontellt i pannan. Så vind från den ena sidan, sedan gradvis från den andra.
 6. När alla curlers är lindade, är det nödvändigt att behandla det med lack för att säkra krullarna.
 7. Vänta ca 30 minuter. Vänta på att curlersna svalnar.
 8. Ta försiktigt bort klämmorna och hårkronorna.
 9. Distribuera de resulterande locken.

Beroende på curlerens diameter får du antingen mjuka krullar eller små elastiska lock. Uppvärmda hårvalsar måste användas mycket noggrant, eftersom du kan bli bränd. I det här fallet är det bäst att använda eluppvärmda hårvalsar, för det kan du ställa in en viss uppvärmningstemperatur, så risken för skada blir mindre. Termiskt skydd kan användas vid viljan, eftersom hett läggs på plats.

På papilotki

Papilloter har formen av skumgummierade rör, inuti vilka det finns en stav. De kommer i olika storlekar och diametrar. Det tar mycket tid att packa. Men effekten kommer att bli bra, eftersom krullarna blir klara och även utan olika klipp. Stages av linda korta strängar på papilotki:

 1. Tvätta och torka lite med en handduk.
 2. Applicera styling agent. Du kan välja skum, gel eller mousse.
 3. Separera strängen och börja linda. Papilotku behöver stram och snäv vridning. Så krullarna blir lika och elastiska.
 4. Det är nödvändigt att torka håret. 2-3 timmar är vanligtvis nog. Du kan också påskynda processen och använda en hårtork.
 5. Det är nödvändigt att ta bort papilotki smidigt, utan att dra och utan att skada håret.
 6. Sprid krullarna och fixa med lack.

Typer av lockar

stor

För att skapa stora lockar på kort hår måste du använda kardborreband. För stora krullar måste du hämta hårkrullare med stor diameter. Förfarandet utförs också på rent, fuktigt hår. Applicera sedan ett bekvämt och bekant stylingverktyg.

Curlers appliceras på håret i ordning. De är fastsatta utan klämmor, tack vare små nålar på curlers.

liten

Effektivt och coquettishly på små hår små lockar ser ut. För att få dem, kan du använda alla curlers med liten diameter. Det är mycket viktigt att krullarna använder ett fixativ. Applicera det innan hårförpackning. Strängar bör vara små. Curlers lämnas att torka helt. Ta sedan bort och distribuera i håret.

Den tid under vilken krullarna kommer att förbli beror på vilken typ av hår och den valda stylingprodukten. Om strängarna inte håller krullning dåligt, är det nödvändigt att använda medel för stark fixering. Kamma inte krullar och lockar kam. Du behöver bara sätta ditt hår försiktigt med dina händer. Det bör också noteras att små krullar varar mycket längre på håret än stora.

slutsats

Tjejer med jämn kort hårklipp kan se kvinnligt ut. För att göra detta kommer de att hjälpa till med olika krillare. Det viktigaste är att använda dem korrekt, och då kan du uppnå de nödvändiga och önskade resultaten hemma.Nästa Artikel
Håret blev skört: Hjälper hemhjälp? Skört hår: behandling hemma på olika sätt