Hår styling med curlers


Hår styling med curlers


Hår styling med hjälp av curlers varar mycket längre tid än styling med en hårtork eller med hjälp av elektrisk tang. Om håret är poröst, vilket innebär att det snabbt absorberar fukt och snabbt blir torrt, om det är smidigt och elastiskt, så är metoden att stylera hårsträngar med hårkrullare acceptabelt. Om håret har en struktur med ökad elasticitet och tenderar att "sticka ut" med strängarnas längd till
5 cm, hårstylingmetoden som använder hårkrullare är möjlig endast efter kemisk behandling i processen att utföra en kemisk perm.

Skönheten och naturen hos styling med hjälp av curlers beror alltid på slingrande teknik och typen av curlers. Vid användning av tunna curlers kommer curls alltid att vara små och elastiska, frisyren är bevarad under lång tid. Medellång hårkrullare på kort hår kommer helt enkelt att ge håret pomp och volym, på medelstort hår - stor vågighet och på långt hår - mjuka vågor. Stora curlers används bara för långt och halvlångt hår för att ge hårets volym och form. Således beror hårvolymen på curlers storlek: ju mindre - ju större volymen och vice versa. Att lägga på curlers görs alltid på vått hår eller fuktas med en komposition för styling.

Innan curling på curler är håret indelat i zoner beroende på det valda fuskprogrammet (bild 60). Kamma-svansen väljer sedan en hårsträng som är konstruerad för vridning. Bredden på strängarna bör vara något mindre än krökarnas längd. Strängens tjocklek är lika med curlers diameter. För att lyfta roten av strängen förskjuts den ungefär i en vinkel av 45 ° till huvudets yta, d.v.s. utföra dragsträngar. Strängens spets lindas runt krökarna, och tummen och indexfingrarna i båda händerna, håller änden av strängen, roterar krökarna så att håret är jämnt placerat på kretsarnas plan. Beroende på vilken typ av curlers de är fixerade med ett gummiband eller en hårnål.

I fig. 61-63, det finns flera ordningar för curling hår med curlers när man skapar vardagliga styling.

Fig. 60. Cheat medium längd hår på stora curlers

När allt hår är vridet sätts klienten på ett hårnät och lägger det under torken. Efter tiden ska du kontrollera om håret är vältorkat. Om håret inte är helt torrt, kommer frisyren inte att hålla sin form under lång tid. Men övertorkat hår kommer inte heller att ge en stabil styling. Innan rullarna rullas av, får de svalna för bättre fixering av locken. Att avveckla curlers startar från den nedre occipital zonen, så att håret inte är trasslat. Fortsätt sedan med att kamma hår. Detta är ett mycket viktigt steg i installationen. Formade lockar hänger med hjälp av två borstar, kammar håret hårt från ändarna till rötterna.

På begäran av klienten kan håret, efter fusk, vara borstat eller tonat. För att göra håret smidigare, kan du använda gel eller vax för hår styling. För längre bevaring av volymen är frisyren fixerad med lack.

Hur man blåser håret med curlers?

Många tjejer har rakt hår och drömmer om lock. Att göra krull på huvudet använder en mängd olika sätt. Ett sätt att skapa vackra krullar är att vrida dem till curlers. Men inte alla tjejer vet hur man gör det rätt. Låt oss försöka lista ut det.

Hur man använder hårkrullare för styling: grundläggande regler

För att krullarna ska se vackra efter styling och inte skada håret, måste du följa enkla regler:

 • Twirl curlers bättre till vått hår. Så din styling kommer att vara längre. Därför bör stryk håret med vatten före krökningsprocessen.
 • Om du är ägare till tunt hår, bör strängarna vara så tunna som möjligt. Denna metod för curling kommer att öka volymen till din frisyr.
 • För hårt hår är inte heller värt att krulla stora strängar. De kommer inte hålla formuläret och kommer snabbt att utvecklas.
 • Curl curls curlers bör vara från mitten av längden. I det här fallet måste du först dra åt botten av strängen och sedan höja krickarna sig i hårbotten.
 • Om du är ägare till en kort frisyr, sätt sedan curlers runt hårets rötter och vrid endast strängarna överst. Samtidigt, om du lägger papper på tillbehören själva, blir det mycket lättare att göra detta. Detta gäller naturligtvis inte för kardborreband.
 • När du har krökt alla krullarna, värm håret med en hårtork.
 • Du kan veckla ut krullarna först efter att håret har torkat och kylt helt. I det här fallet måste du noggrant demontera krullarna med fingrarna, för att inte förstöra formen på strängarna.
 • Det är inte nödvändigt att gå och lägga sig med curled curlers. Detta kan förstöra hårstrukturen och leda till ytterligare bräcklighet och förlust av hår. Lämna inte fusk mer än en timme. Men detta gäller inte skumrullar. De kan lämnas utan skada för hela natten.
 • För bättre fixering av tillbehör ska läggas på huvudnätet.
 • Det är nödvändigt att välja tillbehörets storlek. Helst måste du ha curlers med flera diametrar. Detta kommer att göra styling mer naturlig och intressant. I det här fallet används en mindre diameter runt ansiktet, de största tillbehören är sårade på mitten av huvudet och medelstora krillare är fastsatta på baksidan av huvudet.
 • Curlerna som har ett elastiskt band bör inte vridas. De leder till fula veck på strängarna. Det är bättre att byta ut dem med tillbehör som är fastsatta med ett klämma eller en klämma.
 • Vrid inte krullarna för hårt. En sådan perm kan störa blodcirkulationen i hårbotten och därigenom utlösa håravfall.
 • Om ditt hår redan visar tecken på skada, ska krullningen skjutas upp tills fullständig restaurering av strängstrukturen.

Huvudåtgärderna för curling strängar på curlers är följande:

 • Tvätta håret med schampo och torr hårtork.
 • Kämpa noggrant med lock.
 • Vi vindar på curlers med en liten strand, före proceduren vi behandlar med ett stylingmedel, till exempel med skum.
 • Lämna på huvudet under en viss tid. För olika typer av hårkronor och hårtyp är procedurens varaktighet annorlunda. Det varierar från 20 minuter till uppvärmda hårvalsar till hela natten för papillotok.
 • Torka handsfree hår från alla tillbehör. Lätt räkna krullarna med fingrarna och fixa stylingen med lack.

Vad är skillnaderna mellan olika curlers?

Det finns många typer av dessa tillbehör och var och en är avsedd för specifika ändamål. Tänk på huvudtyperna:

 • Uppvärmda hårvalsar. Med denna typ av tillbehör kan du snabbt få de välskötta locken. Samtidigt, till skillnad från ploek eller strykjärn, är strängarnas struktur inte skadad i en sådan volym, eftersom håret inte har direkt kontakt med den heta ytan. Innan du använder denna typ av hårkrullare är det nödvändigt att applicera värmebeskydd på håret för att undvika att torka ut håret.

Uppvärmda hårvalsar är av tre typer:

 1. Kräver kokande. Inne i varje curler finns en kapsel fylld med vax. Vid kokning i vatten smälter vaxet och sedan gradvis av värme från tillbehöret till krullarna.
 2. Electrical. Dessa curlers sätts på en speciell ställning, som är ansluten till elnätet och uppvärmd. Efter en full uppvärmning slingras krullarna på dem.
 3. Curlerna krullar först i krullar och sedan med hjälp av ett krusjärn av lämplig diameter värms de upp direkt på håret i varv.
 • Träkrullare. De blev populära i sovjetiska tider, men idag har de egna fans, och det här är ingen olycka. Trä är ett naturligt material som inte bara skadar hårstrukturen utan också elektrifierar lockar. Dessa curlers bör inte fuska på vått hår. Trä har förmåga att absorbera fukt, så att torka den här installationen tar lång tid. Även om det gäller frisörbranschen är det här egenskapen som gör spolar oumbärliga för kemisk perm, både för att skapa vertikala krullar och horisontella krullar.

Men trädet har också en negativ sida. Trä absorberar snabbt talg, som inte tvättas med ett tillbehör och curlers behöver helt enkelt kastas.

Lägger hårkrullare på mediumhår (36 bilder): tips och tricks

Under många år är kvinnans oersättliga assistent i skapandet av onda krullar eller romantiska krullar hårkrullare. Med deras hjälp får även glesa och fula hår en fantastisk volym och ett attraktivt utseende. Särskilt populär ligger på: för velcro curlers, boomerangs, loxes och termiska rullar.

Med hjälp av curlers kan du alltid se fantastisk ut

Typer av curlers för olika typer av hår

Vi kommer att prata om hur man väljer rätt curler för olika hårtyper och med maximal effekt.

 1. Uppvärmda hårvalsar
 1. kardborreband

Viktigt att veta! För dem som i naturen har tunt och trassigt hår, är inte igelkottar den bästa lösningen.

 1. bumeranger
 1. lås
 1. Hanen

Viktigt att veta! Kom ihåg att efter hårbanden är håret svårt att kamma.

Att lägga hårklippningar på kvadrater på curlers, men som alla andra hårklippningar hjälper till att lägga till bilden av romantiska anteckningar

Så vi tittade på vilka verktyg som ska väljas för olika hårtyper, det är dags att lära sig att style hår med curlers.

Allt om att lägga med curlers

Att lägga med hjälp av curlers kommer bara att lyckas om du ansvarsfullt närmar dig valet av verktyg och metod för krökning. Det finns horisontella och vertikala sätt, som är förutbestämda av placering av hårkrullare på huvudet.

Ungefärligt diagram över horisontell och vertikal krökning

metoder

 1. Horisontell. Denna metod gör det möjligt att lägga till hårpomp och saknad volym. Strängen av den önskade diametern måste vridas vinkelrätt från huvudets yta och vridas i motsatt riktning från hårets tillväxt.

Horisontella lockar betonar bara din femininitet och individualitet.

 1. Vertical. Det är vanligt att skapa känslan av "nedstigande" lockar utan att ta tag i håret nära rötterna. Lämplig med en minsta längd av hår från 12 centimeter.

Med hjälp av den vertikala metoden kan du enkelt skapa söta och skrämmande lockar

rekommendationer

För att skapa den perfekta frisyren med egna händer måste du utöva en liten ansträngning och förvärva några färdigheter i att arbeta med curlers.

Tålamod och uthållighet - priset på en fantastisk bild.

 • Före lindningen, separera hårsträngarna med en bredd som inte överstiger curlers storlek och täcka dem med ett stylingmedel. Detta kommer att bidra till att bevara frisyrens ursprungliga utseende under lång tid.
 • Att lägga på hårkronor på medelhår eller korta hårklippningar får endast utföras på helt torra hår. Andra typer av curlers appliceras på våt.

För att krullarna ska bildas bättre, låt håret torka helt.

 • Boomerangs, lås, spolarna avlägsnas först efter att håret har torkats helt.
 • Om du kramar locken ungefär 20 minuter efter curling, kommer de att behålla sin form längre.
 • Använd större curlers för att hantera päls, mindre för baksidan av huvudet och sidosträngarna.

Tidsexperiment

Om ditt mål är långvarigt läggande på stora curlers - kan du prova snidningstekniken. Det kommer att ge dig snygga krullar under lång tid och eliminera behovet av dagliga manipuleringar med hårets huvud. I motsats till standard-permet påverkar snidningsorganet bara hårets yta, det påverkar försiktigt krullarnas tillstånd.

Ett exempel på en lyckad carving i bilden

I vilka situationer kan du prova carving teknik?

 • När du är ägare av tunna och stygga strängar. Efter proceduren kommer de att förvärva den saknade volymen och vågenheten.
 • Om du har fet hår, kommer carving "torka" dem.
 • För de kvinnor som torteras för att lägga hårda och kränkande krullar.
 • För upptagna tjejer som inte har tid för dagliga rutiner för att skapa komplexa frisyrer.

Carving hjälper till att lösa problemet med tunt, uttryckslöst hår

Men som någon annan procedur har carving egna kontraindikationer, som bör läsas.

 • Tungt missfärgat eller nyfärgat hår.
 • Perioden för graviditet och amning.
 • Torrt eller sprött hår.

Sammanfattningsvis

Vi hoppas verkligen att våra instruktioner blir en användbar guide till dig när du skapar en ny sofistikerad bild. Det viktigaste, glöm inte att allt är bra bara i måttlighet. Ibland behöver vårt hår en liten vila från de konstanta locken eller styling, så ibland ger dem möjlighet att "slappna av".

Oavsett längden på ditt hår kommer curlers att göra sitt utseende hisnande

Användningen av curlers kommer att kunna kvalitativt uppdatera din bild, lägga till det ljusstyrka och en prägel av romantik. Var inte rädd för att prova nya former, diametrar eller vyer för att skapa den perfekta stylingen. För mer information om ämnet som intresserar dig rekommenderar vi att du läser videon i den här artikeln.

Salon Elena Club

Välkommen till webbplatsen! Här hittar du: hårklipp, frisyrer, färg, smink, nyheter om skönhetsindustrin och mycket mer. Vi väntar på förslag från dig, Kära Besökare, skriv vilket ämne du vill läsa?

Teknik fusk hår curlers

Allmän teknik cheat hair curlers. Typer av tekniker fuskar.

 1. Tvätta torrt hår, använd ett stylingmedel. (skum, spray eller annat än du använder).
 2. Dela håret i zoner. Med den klassiska hårförpackningen är håret uppdelat i 6 zoner. Uppdelningen av hår i zoner när man använder den klassiska tekniken som fusk

 • Vi skiljer strängen med en kamtaxa, från den första zonen, kammade försiktigt strängen och linda upp den på krullarna och observerar curlerens regler:
  • Bredden på strängarna bör inte vara större än krökarnas längd.
  • Strängarnas tjocklek bör inte överstiga krökarnas diameter.
  • Varje sträng är väl vinkelrätt mot huvudet.
  • hårändarna måste såras så att det inte finns några rynkor, du kan använda bitar av papper (lägg tipsen på hårsträngarna där och starta omslaget)
  • slingrande curlers börjar med parietalzonen, fortsätt sedan till baksidan av huvudet och tidzoner.
  Fuskprogram
  • torka håret, sedan kallt, och lösa upp krullarna och starta styling.

  Tekniker fuskar.

  1. Den klassiska tekniken för omformning för att skapa jämn fördelning av lockar, tjänar som en stark grund för styling, håller på håret länge, är lämpligt för efterföljande hårtorkstyling och curling.
  Varianter av utrustning fuskar i det klassiska håret curling på curlers

  Den klassiska tekniken fuskar "Chess". Passar till vilken frisyr som helst, och brukar uppdatera det klassiska perm håret. Det ger hårvolymen och hjälper till att behålla hårets form. Den utförs endast på hårda rullar.

  2. Boomerangs - med hjälp, mjuka krullar som ser naturligt ut, utan rynkor.

  Klassiskt läge:
  Effekt av naturliga mjuka krullar

  Spiralarrangemang:
  Rörformig spiralkrulle

  3. Cirkulär teknik hår curling curlers. Effekten av naturligt lockigt hår, lämpligt för kort hår upp till 15 cm, ger den här volymen vid rötterna. Vikens riktning beror på framtida installation.

  4. Bookly-ge en vacker krulle i rörelse, lämplig för dem som inte vill ha volymen och älskare att bära svansar. Svansen kan flätas på toppen och under samt flätas mer än en svans. Verktyget är valt beroende på vilken typ av kröning du vill få.

  5. Teknik för wrap papilotki-ger en ljus krull utan volym (platt krullning). Dess fördelar, du kan göra en curl på mycket kort hår, ger hårets riktning och lätt styling tar inte mycket tid. Denna teknik utförs på plastpapilotki.

  6. Teknik fusk stylers-skapa naturliga, naturliga vågor. Snabb, naturlig teknik, S-formad krullning, god volym vid rötterna. Passar till hårlängder upp till 25 cm.

  Verktyg för fusk stylers

  7. Tekniskt fuskbrev W - skapa en maximal volym i rotzonen, utan tydligt definierade lockar. Curling utförs på korta och medellånga hårlängder. Tekniska egenskaper: "pitchen" är mycket större än krökarnas diameter.

  8. Teknisk wrap-spiralarrangemang - lämplig för långt hår över 15 cm, ger en naturlig kröning, riktningen beror på den valda frisyren. Verktyget är valt från att få önskad krulform.

  § 3. Hår styling med curlers och klämmor

  Denna typ av hår styling är för närvarande den vanligaste. Kvaliteten på frisyren som erhålls här beror på att håret är ordentligt krökt på curlers.

  Vid horisontell hårförpackning av hårkronor av vilken typ som helst, måste du uppfylla följande villkor:

  1) håret är vridet på krökarna vinkelrätt mot verktygets rotationsaxel, för detta måste bredden på den vridna strängen vara lika med krökarens arbetslängd;

  2) hårsträng när lindningen ska dras vinkelrätt mot det behandlade området i hårbotten. För detta bör tjockhårsträngens tjocklek (vid basens botten) vara densamma som krökarens diameter.

  Innan du drar håret på curler måste du tvätta, fukta med en speciell komposition för styling och kamning. Sedan separerar hårborstens svans en liten strand, vars tjocklek inte bör överskrida krökarnas diameter och breddlängden; Denna sträng borde ligga på kammarens svansyta. Därefter avlägsnas strängen från kammen med indexet och tummen på vänster hand, och slår det lätt bort från huden, kammas och såras sedan på curlers.

  Denna metod för att separera strängarna för fusk används vid lindning av håret på huvudets temporala och occipitala områden. Vid lindning av håret på huvudets främre eller parietala delar avskiljs strängen så att den inte faller på kamens baksida, men i dess arbetsdel, det vill säga mellan tänderna. Därefter kammas denna sträng och förskjuts i vänster hand.

  Twisted hårsträng hålls i en något sträckt position direkt vid dess ändar mellan index och mitten eller index och tummen på vänster hand. Kammen bör också placeras i vänstra handen mellan tummen och pekfingret. Vi kommer att överväga den här positionen hos hårstranden och hårborsten som den första för någon form av vågrät hårförpackning.

  Låt oss nu analysera i detalj den tekniska processen att vrida håret på hårkronor av olika slag.

  Hårlindningen på typ I curler från den ursprungliga positionen görs enligt följande: Indexfingrarna och tummen på höger hand tar curlers för änden där elastiken är. Lätt håller curlerens kropp med höger handflata, öppnar lätt tryckstången och håller den i denna position med höger handens index och tumme. Vrid sedan hårsträngen mellan curlerens och pressstångens kropp. Med tummen i båda händerna pressas strängen mot curlerens kropp med ett band, medan indexfingrarna stöder curlerna från botten och drar tillbaka till dess att ändarna av håret rör sig under pressstången och kläms fast. Detta är nödvändigt för att förhindra rynkor i ändarna av håret. Vidare, med glidande rörelser av fingrarna i vänster och höger händer, vrider håret på curlers tills de rör ytan på huvudet. Åtdragning av en hårsträng i slutförloppet av omslaget (dvs i hårbotten) rekommenderas inte. Detta kan skada hårpåsen, vilket senare leder till håravfall.

  Strängen är lindad på curlers och säkrad med ett elastiskt band, för vilket curlers hålls i vänster hand, och med den högra fingeren sträcker de gummibandet och hakar det till specialprojektionen på vänster sida av curlers. Fixa tuggummi, se till att inte vrida håret. Detta är mycket viktigt för att få högkvalitativ och vacker hår styling.

  Hårkrullning på kranar av typ II, dvs med en jämn arbetsyta utan en klämstång (fig 66), är framställd enligt följande: från den ursprungliga positionen placeras en hårsträng på curlerens kropp. Klämplattans roll i detta fall utförs av vänstervinklaren. Puff curlers producerade på samma sätt som beskrivits ovan. Då, när hårets ändar är klämda av pekfingret på din vänstra hand, kan du börja likvidationen. Först utförs den endast av index och tummen på höger hand. När du vinner på vänster hand i mitten och fingrarna följer du pekfingeren, som pressar ändarna på hårsträngarna till curlerens kropp. Så snart kurvan vrider sig nästan fullständigt, dvs. hårets ändar närmar sig platsen för deras grepp med en sträng, börjar index-, mitt- och ringfingrarna på vänster hand att glida längs det krullade håret mot sina ändar. Vid den här tiden fullbordar fingrarna på höger hand den första svängaren till slutet.

  Efter detta fortsätter lindningen med fingrarna i båda händerna; vriden sträng ska vara hela tiden något sträckt.

  Om curler har ett låsande tuggummi, fixeras det på samma sätt som vid användning av curlers typ I. I avsaknad av elastiska curlers fasta med en speciell stift eller klämma. För detta ändamål är stiftet (fig. 67) gängat i hålen i curlerens kropp, så att dess ände är nästan parallell med huvudets yta på vilken krularen är lindad. Den utskjutande änden av studsan vilar mot hårbotten och förhindrar att krularen avlindas. Det är möjligt att fixa curlers i sårläget, inte bara med speciella stift och klämmor, utan också med vanliga stift och smyg (bild 68).

  Fig. 66. Vridkronor typ II: a - startpositionen; b - den första svängen är gjord; i-metod för att fixera krökarna med ett klämma; g - en av alternativen för att placera curlers och klämmor i hårbotten

  Hårkrullning på hårkrokar av typ III med spikar på arbetsytan eller med en borste in i hårkrullarnas kropp görs enligt följande: från den ursprungliga positionen läggs en hårsträng på hårkrullarnas kropp. Med denna design kan curlers inte helt klämas med vänsterfingeren till ändarna av de snodda hårsträngarna, som gjordes vid lindning av hår på typ II-krökare. Därför görs en jämn fördelning av hår på hårkropparnas arbetsyta genom att helt enkelt dra hårkronorna från hårsträngens mitt till sina ändar. Spikar eller borstar i borsten kamar dessutom genom håret, deras ändar är raka och de upptar ett vinkelrätt läge med hänsyn till rotationsaxeln hos krökarna. Ytterligare lindning utför liknande förfarandet som beskrivits ovan. Fix hårkrullarna i sårläget med en speciell stift.

  Fig. 67. Godkännande av användningen av speciella studs för fixering av curlers.

  Fig. 68. Tekniker för att använda smyg och vanliga tuppar för att fixa hårkronor.

  Vertikal lindning av hår på typ IV curlers är gjort på ett något annat sätt än horisontellt. I detta fall bör basen av de avtagbara kamma hårsträngarna vara i form av en kvadrat. Vidare är det önskvärt att sidorna på denna kvadrat inte är större än krökarnas diameter eller, som en sista utväg, endast något överstiger den. Vid curling curlers är det nödvändigt att se till att deras främre del med tänder alltid är till vänster. Endast i det här fallet kommer det att vara möjligt att fixa dem i sårläget. Börja lindning på samma sätt som på typ II curlers. När hårkrullarna närmar sig basen, blir de sedan gradvis vertikala. Innan du gör krökarens sista omgång hålls en hårsträng vid basen med fingret på vänster hand från att hoppa av curler; Samtidigt ställs curlers i vertikalt läge. Därefter vrids krökarna med pekfingret och tummen på höger hand till slutet, tryck sedan lätt mot hårbotten och gör en liten rörelse i motsatt riktning. Tänderna som presenteras på curlers kommer att komma in i hårets hårbotten och curlers kommer att låsas i en vridet position.

  Förutom ovanstående metoder för att linda håret på olika curlers, finns det ett annat sätt - linda håret i platta ringlådor och fixera det i sårläget med hjälp av speciella klämmor (klämmor) eller tunna hårnålar. I frisör är denna typ av fusk ganska vanlig, som med det kan du få snyggt vackert hår. Detta gäller särskilt för lindning av hår som ligger på kanten av tillväxten. Med hjälp av klipp får de en klar silhuett och en modern form. Håret är vridet med hjälp av index och tummar i båda händerna. För att göra detta separeras en liten kvadratisk kvadrat med sidor av 2 × 2 cm från den totala hårmassan, som är väl kammad med en kam med täta tänder.

  Fig. 69. Alternativ för att placera curlers och klämmor i hårbotten

  Vriden ringen till vänster plockas det kammade håret med index och tummen på vänster hand. Då placeras pekfingret på höger hand vid hårets hårkant och fingrarna på vänster hand vrids på den i en spiral, dvs så att varje nästa spole är belägen bredvid den föregående mot fingrets ände. Så snart hela hårsträngen är vridad, tas den försiktigt bort från fingret, håller hårets ändar så att de ligger under ringen, det vill säga i hårbotten. Sedan trycks varje sårring med tummen på vänster hand i hårbotten och ett klipp tas i höger hand. När du fixar ringen med ett klämma måste du vara uppmärksam på det faktum att håret efter torkning inte lämnar något synligt spår av vecket på platsen där de klämdes fast av klämman.

  Fig. 70. Inflytandet av krökarnas och klipparnas placering, liksom deras krökriktning på den resulterande frisyrens mönster: a, b, d, g, och - krökarnas och klämmornas placering och krökningens riktning; б, г, г, з, к - ritning av den mottagna frisyren

  Små stift används också för fixering. När du styler hår i plana ringar är deras användning mycket rationellare.

  Beroende på kraven på håret används curlers och clips i olika kombinationer (bild 69).

  På order av curlers och clips på hårbotten, liksom på vridningens riktning beror det på mönstret erhållna frisyrer (Fig. 70).

  Twisted hair curlers bör torkas under torken. Det rekommenderas att curlers inte avvecklas omedelbart efter torkning, de måste först svalna. Efter det kammades håret med en kam och en borste, vilket gav den en tänkt silhuett och form (bild 71).

  Fig. 71. Kombinera hår med en pensel efter att ha tagit bort krökarna

  De övervägda metoderna för hårstyling används självständigt i frisörspraxis. Men för närvarande är det den kombinerade metoden för att lägga som finner större användning.

  Fig. 72. Varianter av att kombinera hår styling i vågor med platta ringlets.

  När du bestämmer dig för tillämpningen av en viss stilmetod måste du fortsätta med kraven på frisyr. Så att skapa en fluffig frisyr bör använda curlers, och för en smidig kompakt frisyr - klämmor (Fig.72).

  Allt om hårklipp och frisyrer

  Hår styling med curlers

  Den vertikala metoden används för att bilda de nedåtgående krullarna utan att lyfta håret runt rötterna (bild 2). Hårlängden måste vara minst 12-15 cm.


  Beroende på placeringen av curlers och hårkrullets riktning utmärks följande metoder:

  lättnad - växlande krökare med olika diametrar, liksom olika krullningsriktningar, får stora, ihållande vågor (fig 4);

  motgående - multidirectional curling ger resistenta vågor och lockar på långt hår (Figur 5);

  "Fir-tree" - växlar mellan motsatta och motsatta riktningar, krullarna lägger glans till håret runt ansiktet, det används för långt hår (fig 6);

  "Chess" - schackarrangemanget för att placera curlers garanterar en enhetlig perm med långa kaskade hårklippningar (Figur 7).
  radiella - curlers är placerade på samma avstånd från mitten av framtida frisyr.

  När curling hår på curlers följa dessa regler (bild 8):

  2) tummen ovanpå strängen håller indexet underifrån och rullar på strängen under hårvridningen i mitten och nedre occipitala och underlägna temporala zoner (fig 9b).

  Sekvensen av curling hair curlers:
  - Strängen som är avskild av regleringarna sätts i vänster, och curlersna - i högra handen sätter strängen på curlers kropp;
  - håll slutet av strängen med index och tummar i båda händerna;
  - gör kretsarnas första vridning, sätt spänningskraftsträngarna;
  - fortsätt att vrida strängen med glidrörelserna i indexet och tummarna i båda händerna, tills krullarna röra på huvudet;

  En variation av den vertikala krökningsmetoden är spiralkrullning, längs vilken en hårsträng med en kvadratbas är lindad på en speciell spiralliknande krökare (fig 16).

  Orsaker till hårvård av dålig kvalitet med hjälp av curlers:
  - Överträdelse av kraven för curling curlers;
  - Ej tvättat hår
  - otillräcklig eller överdriven användning av stylingprodukter
  - hårrotsveckor
  - rynkor av hårets tips
  - Lösa curling hair curlers i förhållande till huvudets yta;
  - otillräcklig torkning eller torkning av håret
  - otillräcklig kylning av håret före kamning
  - Dålig stylingfixering.

  Hår styling med elektriska tang eller varm hår styling.

  Denna styling utförs endast på torrt och rent hår. Om lack eller någon annan fixer har applicerats på håret innan det kommer att skada hårstrukturen. Håret kan förlora sin glans, blir torrt sprött.

  Separera hårborststrängen. Ta det vid hårets rötter med pincett. Placera strängen mellan tångvalsen och klämman, värm upp, rör tången längs hela längden av trådarna och vinda håret på tångvalsen.

  Exponeringstid - 20-30s. Dra försiktigt tången ur krullen. För att undvika hårbottenbrännskador, är det nödvändigt att inte ta med elektriska tang nära huden. Vridningsriktningen med hjälp av elektriska tang bestäms av det önskade resultatet av den framtida frisyren. Med krullar kan du gå vidare till den sista stilen. Samtidigt kan du applicera hårdragning, bouffanting, använd hårnålar, hårnålar, osynlighet. För större stabilitet bör frisyren fixas.

  När du använder elektrisk tång är håret väldigt torrt, så det rekommenderas inte att använda dem varje dag.

  Safety.

  Elektrisk utrustning, elutrustning och elverktyg måste hållas i gott skick, vara säkra i drift och skydd mot oavsiktlig kontakt med strömbärande element. Om fel upptäcks ska utrustningen stoppas tills dessa fel elimineras.

  1. Demontera elektriska apparater, annan elektrisk utrustning och självständigt reparera.

  2. Används för rengöring av elektriska apparater med värmeelement, med alkohol eller med alkohol.

  3. Det är strängt förbjudet att lagra brandfarliga och brännbara ämnen i närheten av ugnar.

  4. Det är förbjudet att torka kläder på stationära hårtorkar.

  5. När du lämnar arbetsplatsen är frisören skyldig att stänga av de lokala enskilda belysnings- och värmeanordningarna.

  6. Alla elvärmare måste ha eldfasta bärare.

  Teknik styling hår curlers.

  1. Kamma ditt hår.

  2. Tvätta håret.

  3. När du utför dagliga frisyrer, på kundens begäran, applicera stylingprodukter, varefter håret ska jämnt kamma, fördela produkten.

  4. Ge håret riktningen av linjen för framtida frisyr med hjälp av en kam.

  5. Börja från fronto-parietalzonen, vind håret på curlers längs linjen av den framtida frisyren.

  6. För att undvika rynkor fixeras de med ett elastiskt band vid avskiljningspunkten eller märkbara detaljer på frisyren, krökarna fixeras med ett klämma.

  7. Under metalldelarna hos curlers i kontakt med pannan, nacken, öronen, lägg bitar av bomullsull, om håret är kort, bär sedan ett hårnät på toppen.

  8. Torka håret under torken.

  9. Efter att curlerna och hårsträngarna har helt svalnat, ta försiktigt bort krökarna, kamma håret noggrant med en kam med glesa tänder och en pensel.

  10. Att utfärda hår i en frisör, på kundens begäran.

  Hair curlers - det vanligaste verktyget för hår styling, både i frisörer och hemma. Professionella frisörer använder upp till sex uppsättningar curlers med en diameter på 1 till 5 cm, en längd på 8-10 cm. Curlers är gjorda av metall, gummi och plast, har ett antal mindre skillnader i designen - håret är fäst på dem med gummiband, klämmor, tryckplattor, specialpinnar. Inuti curlers finns det ibland pincett - borstborstar: det sticker ut från hålen på sidorna av curlers, vilket gör deras yta grov och underlättar hårets vridning.

  Koklushki - används för kemiskt perm hår. Tillverkad av trä och plast. Stavarna är lätta att göra med egna händer, till exempel en bit gummislang på en trådram. Diametern på spolens mittdel är 1,5-2 gånger mindre än änden. Ju längre håret desto bekvämare spolen med en avlång arbetsdel. Puffar för vertikal vinkling är mer komplicerade än vanligt, de är konformade, utrustade med en fjäder för att fästa en snodd hårsträng. Hittills är dessa spolar inte utbredd.

  Hår styling på curlers.

  Det finns 4 typer:

  1. Metallkronor med en pinne.

  2. Metallkranar utan pinnar.

  3. Curlers med en borste.

  4. Curlers för vertikal styling.

  Hår styling på curlers kan vara både en självständig typ och en extra typ av hår styling. Curlers används för att skapa vardag och kväll frisyrer. Diameteren av curlers från 1 till 5 cm eller mer, väljs beroende på hårets struktur, syftet med frisyren, och om de använder curlers med olika diametrar, då beroende på platsen.

  Regler slingrande curlers.

  Längden på de enskilda strängarna bör vara längden på curlers arbetsyta. Bredden på strängarna bör matcha bredden på krökarna. Vid lindningen bör strängen vara strikt vinkelrätt mot huvudets yta.

  Curlers efter lindning, i ett fast tillstånd bör klämma fast den plats från vilken strängen separerades. Före lindningen bör strängen vara väl sårad och håret i det ska vara parallellt med varandra.

  Hårtork är utformad för styling och torkning av hår med varmluft. Torken är en konstruktion av elfläkten och värmeelementen i ett plastfodral. Han torkar snabbt håret och hjälper till att sätta dem i en frisyr av någon komplexitet med hjälp av bifogade bilagor.

  Det finns hårtorkar, pennor och hårtorkar, pistoler - L-formad. I arbetet är det bättre att använda en hårtork. När du använder en hårtork, ska du inte torka håret med en mycket varm ström av luft, eftersom de börjar splittras.

  En professionell hårtork ska vara minst 1500W, ha en lång sladd, flera munstycken och det måste finnas ett smalt munstycke - ett munstycke som används för att torka enskilda trådar och delar av trådar, för att torka hårrötterna vid styling vilket ökar visuell hårighet rot roterar i position, vinkelrätt mot huden och torkas 1-1,5 cm från roten).

  För den snabbaste och mest pålitliga hårbehandlingen är dubbelsidig hårbehandling möjlig med en hårtork. Torrt hår med snabbare.

  Under styling är stor uppmärksamhet åt den nödvändiga riktningen och fullständig torkning av basens bas, vilket påverkar frisyrens styrka och volym.

  För att påskynda hår styling med en hårtork, är det lämpligt att använda flera runda borstar. Hår, sår på den första borsten och behandlas med en hårtork, svalna, börjar omedelbart behandling av en annan hårsträng, med denna metod återställs hårets elasticitet snabbare och mer effektivt.

  I slutet med en kam gör styling hår. Om nödvändigt, betona enskilda strängar eller, för att skapa en slät frisyr, applicera vax på strängarna med fingrarna och forma frisyren.

  Frisyrer för hårkrullare för kort, medium och långt hår

  Att skapa en spektakulär styling med egna händer är enkelt. Det är nog att välja sin stil och sitt sätt att skapa, en av de mest populära idag är hårkrullare för hårkrullare. Trots det faktum att skönhetsindustrin erbjuder oss fler och fler nya sätt att locka krullningar, ger hårkrullare inte upp sina positioner.

  Trots historien om existensen av curlers har mer än ett hundra år, är de efterfrågan idag. Vackra frisyrer för hårkrullare i en trend, och de anses själva vara säkraste för vardagliga styling, till skillnad från hår hårtork eller krulljärn, vilket kan skada hårstrukturen. För att skapa effektiv styling med dem behöver du ett minimum av styling, vilket i hög grad påverkar hårets naturliga utseende och hälsa. Det finns bara tre nyanser som är värda att överväga när man väljer den här stylingen: det tar tid, det är bättre att torka håret vid rumstemperatur, och stylingen i sig kommer att kräva viss skicklighet, men att lära sig att göra det är inte svårt även för nybörjare.

  Vackra frisyrer på mjuka curlers

  Frisyrer med handgjorda hårkransar ser perfekt ut om du väljer rätt typ för ditt eget hår och längden på ditt eget hår, bör du också noga välja stilen som du ska göra. Idag finns det många modeller anpassade till de mest krävande kvinnors önskemål.

  Till exempel kommer en frisyr på mjuka curlers av skumgummi med plastfäste att passa bäst på långt hår av vilken tjocklek som helst. De tillåter dig att skapa mjuka vågor, vackert både i kork och i styling. För curling behöver du dessutom en vanlig kam och hår styling som passar hårtypen - mousse eller skum. När du tvätter håret bör du använda en balsam eller balsam, desto flexiblare och mer lydiga krullarna - ju vackrare styling. På ett handdukstorkat, lite fuktigt hår applicera styling, var särskilt uppmärksam på rötterna för att ge ytterligare volym och ändar av trådarna.

  Dela ditt hår med en kam i zoner, oavsett vilken stil du har i åtanke, bör du börja med trådar över pannan. Komba håret, separera den smala strängen och pressa änden med fingrarna till curlersna, vrid den och säkra. Att vrida strängarna är "från ansiktet", försöker göra det så smidigt som möjligt, behöver bara sätta allt hår och låt dem torka vid rumstemperatur.

  I inget fall bör du inte lösa de våta krökarna eller torka dem med en hårtork - så du riskerar inte att spara stylingen.

  Frisyrer på stora curlers, papilotki och "flypapers"

  Frisyr för stora curlers gör att du kan skapa en vacker mängd smidiga linjer av styling och naturliga krullar, ju större deras diameter desto större krullarna blir. Efter att ha väntat på fullständig torkning kan du kamma trådarna med en hårborste - så du får en klassisk styling, eller du kan helt enkelt ta fram de resulterande locken med händerna för att skapa en mer avantgarde frisyr. Ge styling extra volym, slår lite krullarna med händerna och fixa den med en liten mängd lakmediumfixering.

  Med samma princip skapas frisyrer på hårrullar, de kan också användas för att skapa klassisk styling, och du kan experimentera genom att styla ditt hår, inte bara i horisontella krullar utan även i vertikala. Papilloter är lika säkra för hår som vanliga modeller, de är skumcylindrar med en trådram inuti. Placera papillo vinkelrätt mot den valda strängen så nära som möjligt till dess ände, vind upp den och vind upp den till rötterna, ge formen av en boomerang och fixa sedan den. För att göra detta, bara ta med sina ändar ihop.

  Pinned papillots kan vridas mellan varandra, vilket ger styling ett mer komplext mönster. Papilloter är perfekta för styling av hår av medellängd och mycket korta hårklippningar, krullarnas storlek beror bara på deras tjocklek. Ju större deras diameter desto mjukare och mer lockigt kommer att krulla. Men när du skapar en sådan styling, bör du inte använda en hårtork och torka håret vid rumstemperatur.

  På hår av någon längd kan du också skapa en frisyr på hårkrullarna - "kardborreband", de är idealiska för inte alltför tjockt hår. "Velcro" fick sitt namn på grund av de speciella borsten som täcker ytan och låter dig fästa strängar utan extra ansträngning. Med hjälp av "velcro" kan du både lägga till extra volym i håret eller skapa små lockar. Resultatet beror bara på deras diameter. Det enda som bör beaktas när man väljer en sådan metod för att lägga är att ta bort kardborreband från torkade strängar mycket noga - deras hår kan vara förvirrad med sin yta. För att undvika detta, lyft försiktigt trådarna från rötterna, innan du löser upp de färdiga lockarna

  "Papillots" och "Velcro" är oumbärliga för att skapa frisyrer för hårkronor för medelstort och kort hår, oavsett deras tjocklek och struktur, men för ägare av långa krullar är det bäst att använda de klassiska modellerna av skumgummi.

  Frisyrer till stora curlers för mediumlångt hår (med foto)

  En av de snyggaste frisyrerna för hår av medellängd för stora curlers, oavsett det faktum att du har valt "papilotki" eller "kardborreband" skapas i den kombinerade tekniken. För att göra detta måste du i slumpmässig ordning lägga strängar i parietala och tidzoner och lämna hela hårvolymen på naken.

  Krullarna läggs på samma sätt - från pannan till baksidan av huvudet - så får du en vacker ansiktsramning med sidosträngar. De resulterande locken kan noggrant kammas, vilket ger en volym och silkesduk. Och du kan bara rätta fingrarna, kombinera krullade och lösa strängar. I vilket fall som helst kommer du att få en naturlig spektakulär styling som krävdes både i vardag och kväll.

  Hur man professionellt gör ditt eget hår på hårkrullare på mellanhår kommer att leda till dessa bilder:

  Hur man sätter på ett curler kort hår, "stege" (med foto)

  Hårklippningar är alltid populära och deras omsorg och stilering tar lite tid. För att göra frisyrer för hårkronor för kort hår är det värt att använda smala "papilotkami" eller "stickies" med ytterligare klipp, som kallas "krabbor". Fullständigt säkra kort längd utan dem är nästan omöjligt. Hår för perm bör beredas enligt det klassiska systemet: Tvätta och fuktighet, låt torka något vid rumstemperatur och applicera ytterligare styling på hela längden av trådarna.

  Hårklippningar med långsidor, till exempel en mängd olika stilar "bob" eller "square" kan läggas genom att kröna toppen av huvudområdet från pannan till baksidan av huvudet och sätta in trådarna inuti. Torkade trådar kan kammas, bilda släta, snygga vågor, eller du kan helt enkelt räta fingrarna och fixa med en liten mängd lack. Under alla omständigheter kan installationen skapa en vacker extravolym.

  Men några korta hårklippningar kräver deras tillvägagångssätt till perm. Till exempel, hur man sätter på en curler kort hårklipp "stege", kommer du att bli uppmanad av hennes teckning, kommer tunna "papilotki" att ge dig ett spektakulärt utseende. Börja med de kortaste kronsträngarna, gradvis flytta till det tidsmässiga, och sedan occipitalen, curling sina ändar inte inuti, utan utåt, för att skugga det snygga mönstret av hårklippningen.

  Samma teknik ger dig möjlighet att effektivt lägga en kort hårklippning med långa asymmetriska smällar. Att lägga det kostar också, från början av huvudet, att separera de tunna trådarna och gradvis rör sig direkt till smällen. Räta ut de torkade trådarna med händerna och ta hela håret från pannan till huvudets baksida;

  Förbered försiktigt effekten med en liten mängd hårspray. För kort hår är det värt att använda extremt noggrann styling vid curling.

  För att bevara den färdiga stilens naturlighet, för korta hårklipp av nästan alla stilar, är en "boll" av mousse eller skum storleken på en valnöt och en hel del gel eller vax är nog.

  Observera hur kreativt stylade hårkrullare för kort hår på dessa bilder:

  Frisyrer för hårkrullare för långt, tjockt hår

  När du bestämmer vilken frisyr att göra med curlers, se till att inte bara överväga deras längd och tjocklek, utan också hårets struktur. Långa och mjuka krullar som är perfekt lämpliga för att krulla på skum "papilotki" - boomerangs och mjukt voluminöst kardborreband. Men för att skapa en frisyr för hårkrullare för långt och tjockt hår, och ännu tättare i naturen, bör du definitivt använda den kombinerade tekniken för krökning.

  För att göra detta behöver du volymen mjuk "papilotki", och att vackert rita huvudkretsen av krullar - uppvärmda hårvalsar. Före användning måste de värmas upp genom doppning i några minuter i kokande vatten eller med mikrovågsugn. Det är värt att komma ihåg att det inte är nödvändigt att använda denna metod för läggning dagligen, bara vrid strängarnas ändar upp till mitten av deras längd och lägg inte sådana metoder vid rötterna. En sådan "het" styling kan skada hårstrukturen såväl som krulljärn eller tang. I vilket fall som helst, bör en speciell termisk spray appliceras på håret.

  För att skapa en vacker styling, hår på kron- och tidsområdena, måste du krulla med hjälp av stor papillotok. Och torka resten av håret, försiktigt kamma och dela det i tunna trådar, sätt det med hjälp av värmevalsar. Krullar kan göras i den klassiska stilen, curling ändarna av strängarna inåt och bildar mjuka, släta vågor och lockar. Och du kan vrida det och skapa en komplex och vacker kontur. För att göra detta måste du helt torka håret, applicera lite mer styling på ändarna av trådarna och dra ut det lite med en rund pensel. Böj ditt huvud nere, slår lätt på styling med händerna och demonterar det i separata strängar.

  Tunn och inte lydig hår står något behandlas med lack vid rötterna, samt att använda händerna för att ge trådarna ovanpå den extra volym. Enkel försumlighet, enkelhet och naturlighet är de obligatoriska funktionerna i dagens fashionabla styling, så du bör inte missbruka styling.

  En sådan styling ser bra ut på flera nivåer, kaskad hårklippning för hår av de mest olika längderna. Du kan också lägga ditt hår med en frisyr av vilken stil som helst, vars kontur är dekorerad med gallring eller rivna "fjädrar".

  Sådant vinkande ser inte bara spektakulärt, men också modernt, det här är en av de mest trendiga styling i andan av 70-80-talet från förra seklet.

  Samma snygga och vackra frisyrer på curlers som på bilden, kan du enkelt göra med dina egna händer:

  Kroppens struktur under läggning på curlers

  Curl har tre huvudkomponenter - basen, bågen, cirkeln.

  • Krullbågen är klyftan mellan huvudets yta och curlerrundningen. Den bågen är ansvarig för rörelsen i håret. Långa bågar är mer rörelse, om bågen är kort är rörelsen mindre, men basen är starkare.
  • Kretscirkeln är den del av hårsträngen som ligger direkt på curler. Cirkeln bestämmer krökets diameter.
  • Grunden för krullen - fördelningen av hår för styling curlers. Med andra ord är det en rektangulär separering på huvudets yta med raka gränser.

  Storleken på krullbasen beror på storleken på krökaren och diametern. Den vanligaste basen, vars mått är lika med en diameter och längden på krökaren.

  • Krullbågen är klyftan mellan huvudets yta och curlerrundningen. Den bågen är ansvarig för rörelsen i håret. Långa bågar är mer rörelse, om bågen är kort är rörelsen mindre, men basen är starkare.

  Kropparnas placering på huvudets yta

  Storleken på krullets bas och kretsarnas läge relativt basen är relaterade till varandra på olika sätt, men det beror på slutlig styling (dens densitet, vågighet, volym).

  Curler-baserad curlerarrangemang

  Curlers är belägna mellan övre och nedre gränserna av curl basen. I detta fall uppnås maximal hårdhet och den starkaste basen erhålls, vars storlek är lika med krökarnas dimensioner. Vid åtdragning ligger strängen i en vinkel på 45 0 till basens mitt och vrider också till mitten.

  Hair curlers på en halv basis

  Curlers placeras exakt på den övre gränsen - halva krullen på basen, och den andra halvan är inte. Med denna slingrande krulle blir mindre volymin.

  Håren dras ner under 90 0 till basen och vrider sig i riktning mot den övre gränsen.

  Curlers utanför curl base

  När hårkrullare placeras för håret bakom linjen i den nedre gränsen för kretsbasavskiljningen uppnås minsta volymen av frisyren och den svaga basen.

  Håren dras ner under 45 0 till basens mitt och riktas när de vrider lite längre än basens nedre kant.

  I detta fall borde bredden på basen vara lika med 1,5-diameter curlers. Strängen vrids i riktning mot basens mitt, dras i en vinkel på 90 0 och passar i underdelen av basen, men inte på separationslinjen.

  Liksom i föregående fall är bredden på basen lika med 1,5 diameter curlers. Men strängen vrider sig under 45 0 till mitten av basen och läggs i sin övre del.

  Vad curlers väljer på medium hår

  Valet av en viss typ av hårkrullare beror på vad du vill få som ett resultat. Utseendet på frisyren, dess elegans och naturlighet beror på tekniken för curling curlers och verktygets storlek.

  Om du har medellång hår och du behöver små krullar som fjädrar, ta en liten diameter curler.

  På stora rullar erhålls volymkrullar med smidiga böjningar.

  Medelstora curlers hjälper dig att få stora lockar.

  Curlers för kort hår

  Tunna curlers ger små och elastiska lockar. Den här stilen varar länge.

  Med hjälp av medelstora curlers på kort hår att modellera en magnifik och volym frisör.

  Vilka hår curlers att välja för långt hår

  Stora curlers används endast för långt och halvlångt hår - de ger volymen och formen att krulla.

  Medellånga curlers tillåter mjuka vågor på långa strängar.

  Frisyrer baserade på styling och curling, rekommenderar jag:

  Med hjälp av speciella hårnålar uppnåddes lite slarviga krullar, volumetriskt vikta med en hög i området av övre nacken. Den understrukna oaktsamheten betonar yttrehetens individualitet och gör håret lyxigt.

  Denna komposition med en helt öppen panna är perfekt för en dam med oval ansiktsform. Huvuddelarna hos frisyren är franska flätor och lockar, erhållna med eltång. Frisyren baserad på spikelet är asymmetrisk, vilket ger originalitet och originalitet till kompositionen. Den logiska slutsatsen - en dekorativ prydnad.

  Hår av medellängd packas i vågor efter att ha lagt på curlers. Denna frisyr kan "bäras" både varje dag och på semester. Det beror på detaljerna och tillbehörens noggrannhet. Den är mycket lämplig för melirovanny hår: blekta lås ser mild och romantisk ut. Huvuddelen av frisyrvågsmodellen med en curler kan ha en annan storlek, vars storlek beror på verktygets diameter.

  Vill du ha romantik? En frisyr med tonvikt på att falla ner i ett vattenfall vridna strängar med en hög upphöjd nacke är mild och romantisk. En hög med kronhår skapar höjd och pomp. Den skapade formen deformeras inte, lång håller sitt ursprungliga utseende.

  Romantisk frisyr är ett vattenfall av långa, flytande lockar, krökt med en krullning. Krullarna är uppdelade i delar, svaga buntar är vridna och fasta och osynliga.

  Vill du hålla dig uppdaterad? Få nya verkstäder? Intressanta, användbara artiklar om e-post? Anmäl dig till det fria nyhetsbrevet. För att prenumerera, registrera dig på webbplatsen.  Nästa Artikel
  Varför skadar hårbotten?