Vinäger: användbara egenskaper, effektivitet och förbud mot användning av medel


Det moderna utbudet av hårvårdsprodukter innehåller hundratals produkter, men många föredrar fortfarande enkla men samtidigt mycket effektiva hemlagade recept.

Ett av de gamla sätten är ättika för hår.

Det har en komplicerad effekt på locken, så att många kvinnor tycker om att använda den så mycket.

Vad är användningen

Vinäger för hår är främst användbar eftersom det inte bara påverkar lockningar utan även huvudets hud.

Således ökar regelbunden sköljning med ättika blodcirkulationen, gör håret mer välskött, friskt utseende, ger den nödvändiga glansen till håret.

Tvättning med användningen av produkten gör att du kan bli av med problem som mjäll, inflammation, seborré. Det viktigaste är att strikt följa funktionerna i beredningen av medel, liksom proportionerna av denna komponent i ett visst recept.

Ytterligare effekter av regelbunden användning av ättiksyra kommer att vara:

 1. Skydd mot de negativa effekterna av kemiska schampon.
 2. Effektiv avlägsnande av smuts och rester av kosmetika från lock.
 3. Restaureringsstruktur. Detta kommer att vara särskilt användbart för de kvinnor som regelbundet färgar håret, lockar dem.
 4. Långsam utskrift av färgämne från lockor.
 5. Förbättrad tillväxt.
 6. Gör krullarna mjuka och underlättar enklare styling.

Som du kan se är ättika väldigt bra för håret, men glöm inte att du bara kan använda en sådan komponent först efter samråd med trichologen.

Vilken vinäger ska användas

Båda typerna kan användas för sköljning, men det finns några särdrag. Apple är gjord på basis av äpplen, så det innehåller mycket järn. Det anses vara mycket "mjukt", så det är önskvärt att börja skölja med den. Ytterligare ämnen som ingår i kompositionen eliminerar fett.

Dessutom innehåller denna form grundläggande vitaminer som ger skönhet till håret (C-vitamin, B och A). Vinversionen anses vara sur, vilket innebär att den fungerar hårdare än äpples essens. Det rekommenderas att applicera det för att stärka skadade lockor. Det är också viktigt att veta att den idealiska lösningen skulle vara att använda en hemlagad äppleprodukt, eftersom den endast kommer att bestå av naturliga råvaror. Vid applicering av en inköpt produkt är det värt att vara extremt försiktig och att behålla de nödvändiga proportionerna för att skydda dig från brännskador.

Kontra

Trots den stora kosmetiska effekten kan inte alla tillämpa det på sig själva. Sådana förfaranden är stränga kontraindicerade vid akuta allergier, förekomsten av sår och sår i hårbotten.

Vidare är det oönskat att träna sköljning efter ny färgning eller krökning. Med försiktighet bör sådana förfaranden utföras för gravida kvinnor och personer med torr typ.

Sköljning av hår med äppelcidervinäger: de bästa recepten för att eliminera fettighet och stärka lockor

Du kan använda flera recept, som alla har sin egen riktning (från fett, från förlust, etc.). Detta bör beaktas före första användningen av produkten för masker eller sköljningar.

Förfarandet för sköljning av hår med äppelcidervinäger är inte särskilt komplicerat, men det kräver stegvis förverkligande av alla krav. Detta är det enda sättet att uppnå en positiv effekt på lockar.

Efter färgning

Det är nödvändigt att värma ättikan något och gnugga den i hårbotten och krulla i fem minuter. Efter noggrant skölj håret med varmt vatten. Upprepa metoden inte mer än två gånger i veckan. Recensioner noterar att efter ett sådant förfarande blir håret inte bara starkare, men också glänsande i utseende.

För fetttyp

Fett kan observeras hos olika människor, oavsett kön eller ålder. Ibland är detta problem så uttalat att även ett par timmar efter att ha torkat håret, ser lockarna igen sig snett.

För att eliminera fett, rista ett par äpplen och blanda dem med en sked vinäger. Applicera blandningen på rötterna, gnugga den noggrant. Låt i tjugo minuter, skölj sedan med vatten.

För torra tips

För att leverera torra och delade ändar, blanda en sked essens med honung och olivolja. Gnid blandningen i håret. På rötterna gäller inte. Skölj med vatten efter en halvtimme.

Att stärka och växa

Tonic framställs enligt följande:

 1. Blanda ett glas varmt vatten med en sked full av honung och ättika.
 2. Häll två matskedar citronsaft i blandningen.
 3. Alla mixar och appliceras från root till tips.

Håll masken i en halvtimme, skölj sedan med vatten.

Mot mjäll

För att eliminera mjäll, värm ett glas vinäger och blanda det med 300 ml vatten. Blöt håret i blandningen, wrap det med en varm handduk och vänta en timme. I slutet, skölj i vatten.

genom löss

Bli av med lössprodukten hjälper bara när den kommer att appliceras i ren form till rötterna. Därefter ska du lägga en plastpåse på huvudet och vänta i fyrtio minuter. Därefter tvättas och appliceras olivolja på alla rötter. En timme senare tvättar locken med schampo.

Sköljning av hår med äppelcidervinäger: regler för användning av produkten och recensioner av personer om denna procedur

Du kan blanda avkokning av kamomill eller burdock med ättika och applicera ett sådant verktyg efter schamponering. Detta kommer att göra dem fina, mjuka och ge dem glans. Bland de många metoderna för att använda detta ämne är det enklaste att skölja håret med äppelcidervinäger.

För att förfarandet ska bli framgångsrikt måste du följa följande rekommendationer:

 1. Innan du använder produkten är det lämpligt att tvätta håret med vanligt schampo.
 2. Använd en balsam innan sköljning inte är nödvändigt.
 3. Per 1 liter vatten ska inte använda mer än en sked full av medel.
 4. Vatten för sköljning ska vara varmt, inte varmt.
 5. Efter sköljning kan du bli av med den obehagliga lukten genom att tvätta håret med eteriska oljor.

Feedback om resultaten efter ansökan

Det kommer att bidra till att bättre förstå effektiviteten av användningen av ättika sådana recensioner av kvinnor:

 1. Evgenia "Jag använde oljor för att eliminera torrhet, men de hjälpte inte mycket. Sedan läste jag om fördelarna med ättika och bestämde mig för att prova det. Jag sköljde huvudet i en månad. Resultaten har glädjande, eftersom krullarna blivit mer välskötta och fuktiga. Det fungerar särskilt bra när det kombineras med honung och olivolja. "
 2. Mila "Jag har provat många olika recept för att stärka. Hittills anser jag att ättikermaskar och sköljning är mest effektiva. Ingredienser för sådana förfaranden är billiga och fördelarna med dem mer än från många inköpta medel. Det enda du inte tycker om är lukten, men det försvinner snabbt och friska hår kvarstår. "
 3. Vera "Tillämpade produkten att skölja för att bli av med fett. De första procedurerna verkar inte vara effektiva nog, men jag fortsatte kursen och efter två veckor aktiv sköljning märkte jag förbättringar. Håret blev mindre tjockt. De har en karakteristisk glans, som inte var där förut. I princip är jag nöjd med de uppnådda resultaten. "

Hur man sköljer håret med ättika

Det är ingen hemlighet att naturliga masker är mycket mer användbara och effektivare än professionella kosmetika. Först använder vi färska produkter, masken är beredd precis före appliceringen, den är inte lämplig för långvarig lagring. För det andra, sätter du en mask på håret eller huden, du vet exakt om alla ingredienser i detta verktyg. Men sammansättningen av en professionell kosmetisk mask är fortfarande ett mysterium för många. Tja, den tredje tydliga fördelen med naturliga hud- och hårvårdsprodukter är den relativa billigheten. I första hjälpenpaketet, i köksboxen och i kylskåpet kommer det säkert att finnas några verktyg som kan lösa nästan vilket kosmetiskt problem som helst.

En av de mest effektiva, ofta använda och populära hårvårdsprodukterna är ättika. Vinäger kan användas av alla - vuxna och barn, män och kvinnor. Sköljkrullar med ättika är mycket användbara för hår och hårbotten.

Varför skölj håret med ättika

Faktum är att detta förfarande har många fördelar.

 1. Ättikmasker och sköljning ger extra glans till håret. Vinäger tränger in i håraxeln och släpper vågorna, vilket gör att locken blir släta och glänsande.
 2. Vinäger är en utmärkt antioxidant. Sköljning med ättika lösning lindrar klåda, mjäll, olika inflammationer och skorpor i hårbotten. Med hjälp av vinäger kan du klara svampsjukdomen - seborré.
 3. Om ditt område har hårt vatten är sköljning med ättika en bra lösning på detta problem. Efter att ha tvättat håret, skölj dina lås med ättika, det neutraliserar saltuppbyggnaden som du har kvar på håret. Strängarna blir då mjukare och mer lätta.
 4. Vinäger används ofta efter färgning av lock. Det fixar färgen och ger den en rikare nyans.
 5. Om du har tunt hår som ständigt förvirras behöver du bara ättisk sköljning. Ättika mjukar smidigt strängarna, så att du kan kamma dem enkelt.
 6. Mycket bra ättika hjälper till med fet hårbotten. Denna syra normaliserar produktionen av fet fett, krullarna blir mycket mindre fet och glänsande.

Ätisk sköljning kan göras till ägare av fet och normal hårtyp. För torrhåriga tjejer är det bättre att inte använda ättika, eftersom det kan skada de smärtsamma strängarna ännu mer.

Vilken vinäger att använda

Vinäger kan vara naturliga eller industriella. Naturliga ättika är gjord på basis av jäsning av frukter eller bär. Industriell ättika är en konstgjord tillverkning. En sådan produkt kan endast återställa saltbalansen, det mjukar hårt vatten väl. Det här är där dess användbara egenskaper slutar. Om du vill använda ättika för kosmetiska ändamål, använd druv- eller äppeläger. Den innehåller många vitaminer, naturliga syror, fetter och spårämnen.

Hur man sköljer håret med ättika

 1. För att börja, bör du förbereda en lösning av ättika för sköljning. Det är mycket viktigt att respektera de optimala proportionerna som kommer att gynna och inte skada håret och hårbotten. Vanligtvis har äppel- eller druvätäger en styrka på 5-6%. Om en sådan siffra anges på flaskan på din produkt, tillsättes 2 matskedar syra till en liter vatten. Om procentsatsen är 10-15, är en sked tillräcklig. Om ättikan är mycket stark spolas en matsked med flera liter rent kokt vatten.
 2. När du har berett lösningen måste du tvätta håret. Det är bäst att använda babyshampor med ett minimum antal dofter. Tvätta håret på vanligt sätt, med en balsam eller hårbalsam.
 3. Skölj sedan huvudet med den beredda vinägerlösningen. Gör det långsamt och noggrant så att varje sträng behandlas.
 4. Många undrar - ska ättika tvättas av håret efter sköljning? Här bör du vara uppmärksam på vilken typ av hår du har. Om håret är fet, är det bättre att inte tvätta bort ättikan. Om håret är normalt sköljer du krullarna med rent (kokt eller mineraliskt) vatten. Om du har torra ändar och feta rötter, skölj bara ändarna.
 5. Därefter blottar håret med en ren handduk och låt håret torka naturligt. Torka inte håret med en hårtork - du kommer att förlora hela hälsoeffekten.
 6. Om du ofta gör ättika sköljning och du känner en liten obehaglig lukt på ditt hår, nästa gång du förbereder en lösning, tillsätt några droppar essentiell olja till vätskan.
 7. Om du har en naturlig hårfärg och strängarna inte utsätts för färgning, kan du lätt ändra sin nyans med hjälp av avkok av vissa örter. Om du har mörkt hår kan du betona det med avkok av rosmarin. Om du är blond kan du lätta trådarna med en halvton med en kamomill. Använd helt enkelt avkokningen av växten i stället för vanligt vatten när du bereder eddiklösningen.
 8. Med hjälp av örter kan du förbättra önskad effekt. Om du vill bli av med mjäll, förbereda en lösning baserad på kalendula avkok - det har en uttalad antiseptisk effekt. Om du vill bli av med håravfall kommer salvia hjälpa. För högfetiga strängar, använd nässla.

Dessa enkla riktlinjer hjälper dig att förbereda en användbar ättiklösning för sköljning av hår.

Äpplevinäger DIY


Som noterat är den bästa kosmetiska produkten naturlig. Därför är det bäst att laga det själv. För detta behöver du äpplen, socker och vatten. Två kilo gröna äpplen rullar genom köttkvarn eller hugg i en mixer. Blanda massan med två glas vatten och ett glas socker. Sätt den resulterande massan i en glasflaska och lämna den på ett varmt och mörkt ställe. För att förhindra att en flaska exploderar, måste du täcka nacken med en gummipat eller fingertopp. När fermentationen fortskrider måste överflödig luft frisättas periodiskt. Rör massan från tid till annan. Efter några veckor, kompensera kompositionen och få en naturlig produkt för kulinariska och kosmetiska ändamål.

Kontra

Vinäger är en oumbärlig produkt som används som en kulinarisk dressing, i vardagen, och även i form av ett rengöringsmedel. Vinäger kan dock inte medföra mindre skönhet i vårt hår. Regelbunden ättika sköljning kommer att göra dina strängar silkeaktig, mjuk och hälsosam. Ta hand om dig själv och använd naturkosmetik!

Egenskaper av hår sköljning med ättika

Användningen av ättika för att skölja håret efter tvätt har pågått i mer än ett århundrade. Ägare med långa flätor tvättade håret med alkaliska lösningar som kvarstod på håret och stör hårklippets konsistens. Ättiksyra var en alkali-neutraliserare. Efter sköljning blev håret slät och silkeslitet. Men hur man sköljer håret efter tvätt och vilket innebär att det bästa är för en sådan procedur är detaljerad här.

Varför behöver jag skölja håret med ättika

Shampoo används för att tvätta håret. Men användningen av vinäger är fortfarande relevant. Detta är ett billigt och effektivt sätt att ta hand om hårbotten och håret, om du uppfyller villkoren för användningen.

Huvudegenskapen är normaliseringen av syrabasbasen i hårbotten.

På grund av denna kvalitet kan följande problem lösas:

 • bli av med salthår;
 • mjäll;
 • klåda.

Ett positivt resultat uppnås inom 14 - 21 dagar.

Huvudvillkor:

 • korrekthet;
 • respekt för proportioner
 • applicering av den önskade typen.

Om dessa krav inte uppfylls tills effekten blir motsatt: torkat, sprött hår.

Du kan också vara intresserad av information om hur sköljning av hår med läsk.

I videon - en beskrivning av proceduren för sköljning av hår:

Men hur effektiv hårmask med olivolja och hur man använder den, kommer att hjälpa till att förstå informationen på länken.

Fördel och skada

Sköljskador kommer endast att ske i ett fall: om felaktig ättika används och skiljs i fel belopp. Med rätt tillvägagångssätt blir håret friskt, mjukt och glänsande.

Vilket är lämpligt för sköljning

Vinäger för livsmedelsändamål som produceras på två sätt:

 1. genom metoden för kemisk syntes från gas, produkter av olja och träbearbetning;
 2. oxidation av alkoholhaltiga produkter med ättiksyrabakterier.

Syntetisk har inga aromatiska egenskaper. Det finns en ihållande lukt av ättiksyra.

Livsmedel naturlig - är resultatet av mikrobiologisk syntes under påverkan av ättiksyrabakterier i produkter som innehåller alkohol. Förutom denna syra innehåller de värdefulla element, tack vare vilka de används i matlagning, medicin. Du kan också vara intresserad av information om hur man använder kokosnötolja för hår.

En naturlig produkt är av flera slag:

 • alkohol vinäger;
 • äpple;
 • balsamic;
 • vin;
 • malt;
 • vassla;
 • ris.

Men vad som skiljer hårspolningen från hårbalsam, beskrivs här i detalj.

Alkoholisk ättika framställs genom oxidation av etylalkohol med ättiksyrabakterier. Den innehåller aldehyder, estrar, alkoholer, tack vare vilken den har en egen arom.

Apple innehåller 60 organiska föreningar, inklusive vitaminerna B, C och E. Förutom ättiksyra finns det 4 liknande föreningar, inklusive äppel. Berikat med mikro- och makroelement, enzymer. Äppelvinäger har en mild, trevlig smak. Den används i matlagning och medicin.

Balsamik (baserat på druvmust) är den dyraste matvinägen. Dess förberedelse tar flera år. Huvudanvändningen är tillagning.

Vinframställning av vitt eller rött vin. Den har en sötare smak än andra. Rik på flavonoider, antioxidanter. Används i traditionella franska och italienska rätter.

Hem malt - England. Det visar sig från grodd korn korn. I Ryssland, nej.

Ris - resultatet av jäsning av risbuljong. Används i kinesiska köket när man lagar risrätter.

Vete erhålls från vassle. Det produceras i små kvantiteter.

Syntetisk matvinäger är inte lämplig för sköljning, eftersom den innehåller en ättiksyra.

Näringsvineger från naturprodukter används för att tvätta huvudet. Vinegars är relevanta för ryska förhållanden:

Äppel- och vinprodukt kan hittas eller köpas själv.

Du kan också vara intresserad av information om vilket schampo för kombinerade hår som är bäst och vilka recensioner som finns, det är detaljerat här.

Det är viktigt att komma ihåg att äppel och vinvinegars måste lagras vid lämplig temperatur och ljus för att bevara sina värdefulla egenskaper.

Bordsalkoholättika bör ha en genomskinlig konsistens. Äpple och vin har en rik färg. Förvara produkten vid en temperatur som inte är lägre än 5 och inte högre än 15 gram. på en mörk plats i ett glas med ett välslutet lock.

Hur man odlar

Matvätäger är en vattenhaltig lösning av 80% ättiksyra, bringad till en koncentration av 3-15%. För sköljning krävs 9% ättika.

Vid 1 liter vatten sättes 1-2 msk. l. ättika eller 15-30 ml. I fallet med en högre eller lägre procentandel ättiksyra krävs en justering av mängden sköljmedel i lösningen.

För blondiner rekommenderas att tillsätta kamille till lösningen, för att brunetter ska skölja med avkok eller infusion av rosmarin och vinäger.

Syntet kan användas för att bevara färgpigmentet på håret efter färgningsproceduren.

Men vilken typ av schampo mot gult hår är det mest effektiva och hur man använder det är detaljerat här.

På videon - detaljerade anvisningar om hur man spädar ättikan för proceduren:

Men vilken typ av schampo för kombinerade hår är bäst, och vad är recensionerna om detta verktyg kan ses i artikeln på länken.

recensioner

 • Svetlana P.: "Jag led länge med klåda och mjäll i huvudet. Hans hår var matt, skört. Goda lösningar var dyra, och de som var billigare hade ingen effekt. Råd gavs av farmor: prova äppelcidervinäger. Jag gjorde allt som hon berättade för mig. Resultatet är helt enkelt fantastiskt. Varför köpa kosmetika för hårvård för pengarna, om deras öre betyder mer effektiv? Jag kände förbättringen omedelbart efter den första tvätten. Doften av äpplen var mycket trevlig. Håret blev smidigt och smidigt. Kombination är ett nöje. Fläcken försvann gradvis. Nu har jag en oro - för att se till att vinägerna inte slutar. "
 • Marina F.: "Reste i en avlägsen by, 100 km från staden. Det hände så att de lämnades utan schampo. Jag var tvungen att använda tvål. Vattnet i brunnen och på floden är mjukt, men håret blev fortfarande en grå, dåligt kammade klump. Efter varje kammade smutsen på kammen, som om hon inte hade tvättat håret. Kvinnan bredvid såg mitt lidande och gav mig en flaska vanligt 9% ättika. Jag reagerade otroligt på hennes råd, men jag försökte. Faktum är att håret efter sköljning med ättika blev silkesvikt, tvättat. Nu använder jag ättika och efter schampo. Bara köpt äppelcidervinäger: det har en mer behaglig doft. "

Användningen av ättika för sköljning - en gammal mormors recept. Det hjälper till att återställa syra-basbalansen i huden, vilket eliminerar mjäll, kliande, snabb kontaminering av hår. Att få önskat resultat är endast möjligt med obligatorisk uppfyllande av villkoren för kompositionen och dess innehåll i vatten.

Skölj håret med ättika

Skölj håret med ättika - ett förfarande som hjälper till att bli av med mjäll och kliande i hårbotten, och stärka håret, göra det mer lättsamt, smidigt och mjukt. Äppelcidervinäger passar bäst för detta förfarande, det är det mest prisvärda och kan förberedas av dig själv.

Grundläggande regler för användning av ättika för hår

1. För hår kan du använda äpple, vin, balsamik eller fruktäger. Vinäger bör vara naturliga, beredda från livsmedelsråvaror. Det är bäst om du lagar ättika själv, men om du inte har någon sådan möjlighet, bör du välja vinägerna noggrant. I Ryssland produceras ca 90% av kemiska medel, denna ättika innehåller inte några användbara komponenter och kan inte användas för hår.

2. Strängt observera proportionerna med att använda ättika, om du överdriver det med koncentrationen av ättika i lösningen, då kan håret skadas. Optimal användning av 1-2 matskedar. ättika till 1 liter vatten.

3. När du använder ättika måste du överväga din hårtyp. Om du har oljigt eller normalt hår, då du har sköljt håret med ättika, kan du inte tvätta det med vatten, om håret är torrt och bräckligt, sedan efter proceduren rekommenderas att skölja håret med vatten.

4. Skölj håret med ättika bör utföras regelbundet, bara i det här fallet kommer du att se ett positivt resultat.

5. Vinäger kan kombineras med örter avkok för att förbättra effekten.

Användbara egenskaper av äppelvinäger

Vilken effekt har äppelvinäger på håret?

Äppelcidervinäger - Applikation

1. Skölj håret med ättika.

För förfarandet bör ättika spädas med varmt vatten, 1/3 kopp vinäger ska tas 3 glas vatten. Efter att ha tvättat håret, skölj håret med denna lösning.

2. Masker för hår med ättika

Recept nummer 1 - för mjukt hår
- 1 msk. äppelcidervinäger;
- 1 l. varmt vatten;
- 1 tsk citronsaft.
Blanda alla komponenter och skölj håret omedelbart efter tvätt.

Recept nummer 2 - för torrt hår
- 1 msk. ättika;
- 1 msk. ricinolja;
- äggula.
Blandningen appliceras på håret och hårbotten, lämna i en timme. Efter masken, tvätta håret med schampo med varmt vatten.

Recept nummer 3 - en mask för sprött hår
Ta 1 msk. sked kefir, äppelcidervinäger och honung och blanda noggrant. Sprid massan genom håret och lämna i en timme. Om håret är skadligt, lägg 1 lök på masken, efter att den har gnidts på rivaren.

Sköljning av hår med ättika bör ske regelbundet, strängt efter proportionerna, endast i det här fallet kommer denna procedur att vara effektiv. Kom ihåg att vanligt ättika inte kan användas.

Hur man sköljer håret med ättika och varför det borde ske?

Trots det stora utbudet av hårvårdsprodukter fortsätter många av oss fortfarande att använda enkla, men samtidigt mycket effektiva metoder för vård av hår, som vi fortfarande har från våra mormor. Lyckligtvis gav de oss många värdefulla recept för användningen av naturprodukter, vilken natur själv har tilldelat oss. Ett av dessa recept är förknippat med att skölja håret med ättika.

Ättiksyra sköljningar: vad är användningen?

Vinäger är en speciell vätska som innehåller en mängd olika ämnen som har en positiv effekt, inte bara på håret utan också på huvudets hud. Ätisk hår sköljer berikar lock med användbara komponenter, vilket gör dem mer livliga, felfria och glänsande. Daglig eller frekvent användning av aggressiv "kemi för hår", såväl som styling-enheter har en negativ inverkan på strukturen hos varje hår och epidermis. Banal ättikspolor hjälper också till att minimera effekterna av negativa komponenter och enheter.

Glöm inte en annan viktig egenskap av vinäger: det är ett utmärkt antiseptiskt medel med en uttalad antiinflammatorisk effekt. På grund av denna funktion kan ättika du aktivt hantera ett så obehagligt fenomen som mjäll eller seborré, samt minimera klåda i olika sjukdomar i hårbotten.

Bland annat positiva aspekter på att använda ättika för sköljning är det nödvändigt att markera följande:

 • mjukar perfekt kranvatten, vilket minskar de negativa effekterna på saltets hår och deras föroreningar.
 • förbättrar avsevärt hårets utseende: efter gynnsamma förfaranden ser de friskare ut och välskötts;
 • tar perfekt bort rester av kosmetika från hår och hårbotten;
 • återställer hårets struktur (många kvinnor som har genomgått ett permanent förfarande, notera att ättikspolor kan förbättra hårets tillstånd inom 2-3 veckor efter det aggressiva förfarandet).
 • saktar processen att tvätta ut färgen efter hårfärgningsproceduren.

Ett enkelt och mycket effektivt recept används i stor utsträckning idag. Och då finns det en annan, ganska logisk fråga: vilken ättika är lämplig för sköljning av hår?

Äpple eller vin: vilken ättika ska användas för sköljning?

Sköljning med äppelcidervinäger. Produktets namn talar för sig själv. Denna typ av ättika är gjord på basis av äpplen, på grund av vilken en stor mängd av ett ämne som järn är närvarande i dess sammansättning. Man tror att äppelcidervinäger är den mest "mjuka". Om du först bestämde dig för att genomföra sköljproceduren med en mirakulös komponent, rekommenderas att börja med det. Andra ämnen som ingår i äppelcidervinäger, har en liten effekt av peeling och minskar också sebumutsläppet på huvudet avsevärt. Dessutom innehåller den vitaminer, kallad "skönhet vitaminer." Först och främst talar vi om vitaminerna A, B och C.

Skölj med vinäger. Produkten innehåller en standard uppsättning syror, som är inneboende i de flesta essenser (mjölk, oxal, etc.), liksom en typisk uppsättning "skönhets vitaminer". En särskild komponent av vinäger - resveratrol. Antioxidant har en tonisk effekt och förbättrar många gånger krillens tillstånd.

Års erfarenhet av våra mormor föreslår att torr, "utbränd" och torkat hår, som uppträder brittleness och torrhet, det rekommenderas att skölja med vatten med tillsats av äppelcidervinäger. Sköljning med vinäger är en idealisk lösning för normalt hår, såväl som krullar som är benägen för fett.

Det är mycket viktigt att respektera de grundläggande proportionerna. Vid överträdelse finns det stor risk att bränna hårbotten och ytterligare skada hårstrukturen.

Hur man bereder ättiksyra för sköljning: steg för steg instruktioner

Resultaten av användningen av ättiksköljningar beror direkt på korrektheten av beredningen av läkningslösningen. Matlagningsproceduren är väldigt enkel och tar väldigt lite tid. Det finns många variationer av proportioner och kompositioner. Klassiker av genren - 1: 4 (1 del ättika och 4 delar varmt kokt vatten).

Beroende på hårtyp och graden av fettinnehåll kan receptet förändras:

 • Torrt hår Det rekommenderas att använda en mindre koncentrerad lösning med ett förhållande av 1: 6 (1 del ättika och 6 delar vatten).
 • Oljigt hår. Rekommenderad klassisk andel i förhållandet 1: 4.
 • Normalt hår. Andelen är 1: 5.

För att förbättra de positiva effekterna av sköljning av ättika rekommenderas att lägga till medicinska örter eller eteriska oljor till lösningen.

Till exempel, med torr hårbotten eller seborré, kommer ett avkok av burdock eller nässla att hjälpa. Ätisk sköljning med tillsats av avkok av kamilleblommor eller apotekskalendula hjälper till att bli av med huvudets torrhet. För att klara av högt fett hår bör läggas till balsamavkokningen av ekbark.

Hur man gör en vinägerblandning för sköljning (video)

Vinäger för hår: Enkel och effektiv hårvård, som hjälper till att göra dem friska och vackra utan att använda dyra hårvårdsprodukter.

Effektiva recept för hår baserat på vinäger

 • Anti-mjäll komprimera. 100-150 ml vatten blandat med samma mängd äppelcidervinäger. Värm lösningen till en temperatur av 36-37 grader och applicera på torrt hår, gnugga det försiktigt i hårrötterna. Efter - wrap huvudet med en handduk och vänta 60 minuter. Torka sedan håret ordentligt med rinnande vatten med en liten mängd schampo tillsatt.
 • Mask som minskar hårfett. Två eller tre äpplen gnider på ett medelstråle. Blanda med 1 msk. sked äppelcidervinäger. Den resulterande vasslan appliceras på krullarnas rötter, som intensivt gnuggar in i huden. Att hålla på håret inom 15-20 minuter. Efter - tvätta håret ordentligt.

 • Mask med tonisk effekt. I 250 ml varmt vatten tillsätt 1 msk honung och 1 tsk äppelcidervinäger. Ingredienserna blandas grundligt till en enhetlig konsistens. Applicera en underbar mask på ditt hår, jämnt fördela från rot till hårspets. Vänta en halvtimme och skölj noggrant med varmt vatten.
 • Värmemask Maskens ingredienser kan vara olika. Basen tas 100 ml vatten och 1 tsk vinäger. Efter tillsats: 2-3 matskedar honung, 1 äggula, rågbrödskött. Alla ingredienser blandas för att erhålla en homogen uppslamning, som appliceras jämnt längs hela hårets längd. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt rötterna. Sedan är håret inslaget i en plastpåse och inslaget med en varm handduk. Procedurstiden är 1 timme. Nästa - tvätta håret väl och torka naturligt utan att använda en hårtork.
 • Standard ättikermask. Goda resultat ges inte bara genom inslagning av masker utan även av så kallade "öppna" masker. Lätt uppvärmd ättika gnids i håret och hårbotten med massagerande rörelser. Skölj med varmt vatten efter 20-30 minuter. Förfarandet hjälper bra i kampen mot hårt hår och mjäll. Procedurens frekvens - högst 1-2 gånger i veckan.

 • Trots de olika effektiva recepten för att skölja håret på basis av vinäger, bör du inte få alltför bort med sådana läkningsprocedurer för att inte orsaka skada. För fettigt hår är det lämpligt att använda ättika skölj 2-3 gånger i veckan. När det är torrt - en gång i veckan i 3-4 veckor. Efter denna period ska sköljet bytas ut.

  Läs våra andra hårvårdsprodukter:

  Hur man använder ättika sköljning?

  Som redan nämnts är det enkelt att förbereda lösningen för ättika sköljning. Lite vatten och ättika i rätt proportion - och nu mirakulös sköljning i dina händer.

  Sköljning ska utföras efter tvätt av håret med schampon, väl valda enligt hårtypen. Det är inte nödvändigt att sätta en speciell balsam på håret - det kommer att rätta håret väl och göra ättika skölj mjukt och hanterbart.

  Huvudet ska sänkas ner och försiktigt vattna håret med "hälsan elixir".

  Massage försiktigt som om det gnuggar sköljet i håret. Kom ihåg att dessa effekter förbättrar helande effekten och hjälper till att hantera den irriterande mjällen. Efter att proceduren avslutats behöver håret inte sköljas med rent vatten.

  Efter avslutad sköljning med ättika kommer håret att vara en lätt sur lukt. För att eliminera det, tillsätt ett par droppar essentiell olja till lösningen.

  Sköljning av hår med äppelcidervinäger (video)

  Användbara tips och tricks för att undvika de vanligaste misstagen när du använder ättika sköljning.

  I vissa fall är användningen av ättiksyra skölj kontraindicerad

  Inte alla människor kan använda sköljning från ättika. Så, "skönhetsprocedurer" med hjälp av en läkande lösning är kontraindicerade i närvaro av individuell intolerans mot ättiksyra eller allergier mot vätskekomponenter.

  Dessutom är ättiksyraspolningen kontraindicerad:

  • ägare av för torrt och sprött hår (kan ytterligare skada de försvagade lås);
  • i närvaro av den minsta skada på hårbotten;
  • omedelbart efter den senaste färgen av håret och permen.

  Det är nödvändigt att alltid följa receptet och strikt följa förhållandet mellan komponenterna och inte heller använda för koncentrerade lösningar. För torrt hår rekommenderas att ättikspolningen dessutom sköljs med rent varmt vatten.

  Sköljning av hår med vinäger: hur man spädar lösningen ordentligt - vad är proportionerna av receptet

  Ätisk sköljning - en av de äldsta metoderna för vård av hår. Strängar blir mjuka, lydiga, förvärva en hälsosam glans. Men vilken ättika att använda och hur man spädar den?

  Till exempel använder kvinnor naturlig ättika för att skölja hår, men vad ger det?

  Sköljning av hår med ättika - fördelarna, nackdelarna

  fördelar

  Denna metod för vård av håret har varit känd sedan antiken. Det ger bra resultat:

   Hårbotten rengörs väl från rester av syntetisk schampo.
   Hygienrester orsakar ofta torr hud, klåda och mjäll. På grund av normaliseringen av syra-basbalansen försvinna dessa symtom.

  Folliklar förstärks
  Som ett resultat av denna sköljning stannar nedfallet och hårets aktiva tillväxt observeras.

  Keratin vågar stänger
  Strängarna blir släta, mjuka och glänsande, lätta att kombinera. Skydd av hår mot yttre irritationer (värme, ultraviolett etc.) förbättras.

 • Volymen läggs till
  Om dina strängar är tunna och inte så tjocka, har du inte volymen - surgört skölj kan vara en frälsning från detta problem. Men för detta, bortsett från honom, använd inte några pulver, spray eller balsam. Denna effekt är möjlig på grund av produktens näringsmässiga sammansättning. Den innehåller: vitamin A, pektin, magnesium, kalcium, järn och enzymer som hjälper absorptionen av fördelaktiga element.
 • brister

  När det gäller bristerna hänvisar de alla till reglerna för att använda sköljmedel

   Det är inte för alla
   Om det finns sår eller repor på hårbotten, vänta tills de läker.
   Efter kemisk behandling (kemisk färgning, färgning) bör strängarna också tillåtas vila i minst två veckor.
   Ätisk sköljning kan inte användas av dem som har en individuell intolerans mot dess komponenter.
   Det rekommenderas inte för förhöjning av hjärt-kärlsjukdomar, förekomsten av inflammation i kroppen.

 • Det är viktigt att förbereda lösningen korrekt.
  Annars kan det orsaka brännskador på huden.
  • Hur man använder äppelcidervinäger till hår: Sköljteknik och maskuppskrifter.
  • Recept fuktgivande hår masker för användning hemma är här.

  Vilken vinäger är bäst att använda

  Det finns två huvudtyper av ättika:

   Syntetisk (tabell)
   Konstgjord koncentrat, som ofta används i matlagning för bevarande. Dess styrka är från 7 till 9%. För kosmetiska ändamål, inklusive för sköljning av hår, rekommenderas inte bordvinäger.

 • naturliga
  Sådan vinäger (druv, äpple, balsam) används i stor utsträckning i kosmetik, i synnerhet för sköljning av hår. Den erhålls genom jäsning av naturliga alkoholhaltiga råvaror. Den färdiga produkten innehåller matsyror, mineraler, aldehyder, pektiner, spårämnen, vitaminer. Dess styrka är från 4 till 6%.
 • äpple

  Äppelcidervinäger finns i flytande och pillerform (används i dieter). För våra syften tar vi förstås det första alternativet.

  Produkten innehåller organiska syror (inklusive äppel, citronsyra), mineraler (kalium, natrium, kalcium och andra), vitaminer (A, C, grupp B).

  Äppelcidervinäger används för att skölja fet och smutsigt hår och kan vara fördelaktigt eller skadligt.

  Efter användningen är det oljiga håret kvar rent längre och förstärks generellt och läker. Dock kan torra trådar bli mer spröda.

  Grape (vin)

  Vinäger är vit och röd, beroende på vilken typ av vin. För vård av lockar passar båda typerna.

  Röda vinäger är vanligtvis gjorda av Bordeaux och insisterade på ekfat. Vit - gjord av vita torra viner och infunderad i behållare av rostfritt stål. På grund av detta är det billigare.

  Produkten innehåller vitaminer C och A, livsmedelsyror (inklusive mjölksyra, pantotensyra, vinsyra, askorbinsyra), kalium, järn, kalcium, magnesium, fosfor. Även i dess sammansättning är en naturlig antioxidant resveratol.

  En sådan rik komposition minskar håravfall, brittleness och strimlat hår, ger glans och elasticitet åt dem. Passar alla hårtyper. Torra strängar mjuknar, gör det trevligare att röra, eliminerar peeling och fungerar som mjällskydd.

  ljumma

  Den är gjord av vita druvor och vinäger. Den lagras i träfat i 25 år och först efter det är den klar att användas.

  Smaken av produkten beror på vilken typ av trä det är från. Det smakar vanligtvis söt och surt. Konsistensen av produkten är tjock och viskös.

  På grund av den komplexa tekniken och långa tillverkningsprocessen är produkten ganska dyr och inte så vanlig. Men han är bättre än andra typer av ättika villkor och återställer hår.

  Oavsett vilken produkt du väljer att använda, är det viktigt att det behåller alla dess användbara egenskaper. För att göra det, sätt det på ett mörkt ställe och förvara vid en temperatur av 5-15 ° C i en tätt förseglad glasbehållare.

  Hur man köper en kvalitetsprodukt

  Ibland är en syntetisk produkt så kvalitativ tonad med en naturlig att det är omöjligt att skilja dem externt. Hur förstår du det innan du är en surrogat?

   pris
   Titta bara på priset. I en kvalitetsprodukt kommer det att vara minst 280-300 rubel per 0,5 l.

  Ange bearbetningsmetod
  På naturlig ättiksyra anges vanligen exakt hur det erhölls.

 • insättning
  Till skillnad från syntet, i naturliga ättika finns det vanligtvis en liten rest i form av flingor. Även om sedimentet kanske inte är.
 • Eddikutspädning

  Resultatet av dina ansträngningar beror i stor utsträckning på hur bra du spädde ut vinägerna. Om du överdriver det med koncentrationen, kan du istället för ett frostigt starkt hår få torrt och sprött hår.

  Naturligtvis är det kategoriskt omöjligt att använda rent koncentrat. Den klassiska proportionen är 1-2 msk. l. koncentrera per liter varmt kokt vatten. Men kompositionen justeras något beroende på hårtyperna. Om strängar:

  • mycket torr - gör en lösning av 1: 6 (1 del ättika, 6 delar vatten);
  • fett 1: 4;
  • normalt 1: 5.

  För att förbättra effekten tillsätts 200 ml av en infusion eller växtdekok till den resulterande sköljningen:

  • för att bevara färgen på brunetter - rosmarin ört;
  • för att bibehålla färgen på blondiner - kamomill eller lind;
  • för att stärka rötterna;
  • för att bli av med mjäll
  • Vi gör en användbar kefir hårmask hemma, så att de är tjocka och starka.
  • De bästa recepten för att återställa hårmaskor hemma är här.

  Regler för användning av ättika

  Slutresultatet påverkas också av hur korrekt du använder den surgjorda lösningen:

  • Skölj strängar efter tvätt. Undvik kontakt med ögonsköljning.
  • Spola det är inte nödvändigt.
  • Låt krullarna torka naturligt.

  Medan håret fortfarande är våt kan det finnas en liten lukt av syra på den. Men när de torkar kommer lukten att passera.

  Om du har behållit proportionerna korrekt och använt en kvalitetsprodukt, bör resultatet i form av glans och elasticitet hos strängarna märkas efter den första eller andra applikationen.

  Hur ofta kan du skölja håret med ättika

  När det gäller förfarandets frekvens varierar åsikterna:

  Skölj håret efter varje tvätt inte kan

  Vissa hävdar att användningen av surgjord balsam kan vara högst en gång i veckan, om du är ägare till torrt hår. Och en gång om 2-3 dagar, om strängarna är feta.

  På grund av den höga syrehalten är det inte möjligt att använda lösningen efter varje shampooing. Annars kan håraxlarna bli skadade, och hårbotten blir irriterad.

  Skölj strängarna efter varje tvättbehållare och borde vara

  Andra säger att om du utför proceduren efter varje shampooing, är det lättare att spåra reaktionen hos strängarna. När allt kommer omkring är varje person individuell och reaktionen är annorlunda för alla.

  Dessutom, om du är nöjd med resultatet, kan ättikslösningen hällas i en sprayflaska och periodiskt sprutas hår i intervallet mellan att tvätta huvudet.

  Vilket alternativ att följa är upp till dig.

  Effektiv användning av vinäger

  Med fet hår

  Det rekommenderas att tvätta strängar med benägenhet till fetthalt med mjukat vatten. Och ättika hjälper också i denna fråga.

  Vatten är bättre att använda kallkokt. I den klassiska applikationen rekommenderas att skölja strängarna med en lösning genom en schamponering.

  Med färgat hår

  Med hjälp av den surgjorda balsammen behåller de färgade locken sin färg längre. Detta beror på det faktum att stängda hårvågar förhindrar utlakning av pigment.

  Men ättika kan användas snarare än ett par veckor efter färgningsproceduren.

  Med håravfall

  Varför vinäger (särskilt äpple) hjälper till med håravfall:

   Syror och andra aktiva beståndsdelar i vinäger verkar som ett antiseptiskt medel. De neutraliserar bakterier som leder till hårförtunning.

 • Sköljning stimulerar ökad blodcirkulation. Som ett resultat stärks hårbrotten och levereras med näringsämnen.
 • Effekten av användningen av ättika sköljning var mer, efter att du tvättat och sköljdes med strängar, massera noga hårbotten.

  3 droppar pepparmint eller basilja eterisk olja kan också sättas till lösningen. Tänk i det här fallet att essentiell olja absorberas bättre, om du först blandar den med en nypa salt. Proceduren rekommenderas att upprepa 2-3 gånger i veckan.

  Sköljning av trådarna med en surgjord lösning är en bra naturlig hårvårdsprodukt. Korrekt iakttagande av proportioner och regelbundenhet av förfarandena ger ett positivt resultat oavsett vilken typ av hår du har.

  Video: Vinäger för sköljning av hår

  Naturliga ättika - ett otroligt användbart verktyg för hår, det viktigaste är att känna till alla hemligheter och regler för användningen. I våra videoklipp finns det användbara tips som du definitivt kommer att komma till nytta.

  Skölj håret med ättika. Hur man spädar ättika med vatten

  Hårvård är ett mycket svårt jobb som inte alla fungerar korrekt. Tyvärr tror många att omsorgen för krullar endast är i bruk av professionella schampon och balsam. Detta är dock absolut inte fallet.

  Efter shampooing på hudens yta och hårpartiklar förblir tvättmedel som bidrar till utseende av torrhet och mjäll. I vissa fall leder de till en överträdelse av talgkörtlarna, vilket är orsaken till mycket snabb salinisering av hår.

  Alla dessa problem uppstår just på grund av de schampon och balsam som vi regelbundet (vissa nästan varje dag) använder för att tvätta vårt hår. Och allt eftersom vi glömmer att håret ska sköljas så noggrant som möjligt. Och sköljning är inte bara rinnande vatten, vilket innehåller en stor mängd salt, men till exempel ättiksyra.

  Ätisk sköljning är mycket lätt att förbereda och använda. Men samtidigt är det mycket effektivt och kan återställa även de torra och skadade lockarna på kort tid. Det handlar om hur håret ska sköljas med ättika och hur man förbereder en lösning för detta, vi kommer nu att prata.

  Dermatologer och skönhetsindustrins yrkesverksamma nekar inte fördelarna med folkmetoder för hårvård. Men de råder dig att börja med att välja rätt schampo, men här är allt inte så enkelt. Många tillverkare lägger till sina schampon ytaktiva ämnen, silikoner, parabener, dofter och färgämnen. Dessa ämnen är inte bara kvar på huden efter applicering, men kan skada håret och till och med hälsan i allmänhet. Det rekommenderas att välja ett schampo som innehåller endast naturliga ingredienser.

  Dessa schampon är gjorda av Mulsan Cosmetic. Den perfekta hårvårdsexperten kallar schampon av det här företaget. De naturliga växtextrakten som finns i dem accelererar hårväxten, återställer sina skadade strukturer, liksom vårdar hårbotten och normaliserar talgkörtlarna. Dessutom ger schampon från Mulsan Cosmetic hårskydd mot negativa miljöfaktorer. Vi rekommenderar att du besöker webbplatsen mulsan.ru, där ett brett sortiment av naturliga hårvårdsprodukter presenteras.

  Fördelarna med att skölja med ättika

  Vinäger innehåller en mängd olika ämnen som berikar håret och hårbotten, återställer dem och ger krullarna en vacker glans som förloras till följd av exponering för kemiska element.

  Dessutom har ättika antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper, så det kämpar perfekt med manifestationerna av mjäll och seborré, vilket eliminerar klåda och känsla av täthet i huden. Många har noterat en minskning av manifestationen av dessa symtom redan efter 1-2 applikationer av ättika sköljning.

  Det är också värt att notera att detta verktyg är utmärkt:

  • mjukar vattnet och därigenom minskar effekten av salter på krullarna;
  • tar bort kosmetikrester från lock och hårbotten;
  • tar bort plack kvar av vatten under vattenbehandlingar;
  • gör håret glans
  • återställer sin struktur (vissa noterade en signifikant förbättring av krillens tillstånd inom några veckor efter applicering av en perm!);
  • förhindrar utlakning av färgat pigment från håret efter färgning.

  Som du kan se är sköljning av håret med vatten och ättika användbart för hår. Det är bara att inte avslöja en annan fråga, vilken ättika är bäst att använda? Som det framgår av många års praktik, kan du använda äpple eller vinäger, om du har skadat lock, lider av torrhet eller mycket fett. Om du har normalt hår, bör du använda vanlig bordsvinäger, som är tillgänglig i varje hem.

  Det bör dock tillämpas korrekt och observera vissa proportioner. Annars riskerar du att brinna hårbotten och orsaka ännu mer skada på ditt hår.

  Kontraindikationer för användning av ättika sköljning

  Ätisk sköljning ska inte användas för personer som har en individuell intolerans eller en allergisk reaktion mot ättiksyra. Det uppträder som en brännande känsla under appliceringen av sköljmedel. Om detta symptom började visas under proceduren bör du därför sluta använda sköljmedlet och skölj håret ordentligt under rinnande vatten.

  Dessutom kommer en obehaglig känslosköljning medföra och de som har sår eller repor på huvudet. Därför är det värt att vänta tills de läker, och först därefter applicera detta verktyg för att återställa håret.

  Alternativa metoder för att återställa hårstyrka och hälsa

  Eftersom sköljning med ättika är kontraindicerat kan alternativa metoder användas. Det är känt att hårets utseende och tillstånd beror direkt på livsstil och näring. Tyvärr, men idag är det extremt svårt att rädda sig från stress, liksom att äta rätt. Därför är speciella kosttillskott särskilt populära bland mässan, som kan köpas på iHerbs hemsida.

  Förutom tillsatser kan du använda oljor. Särskilt effektiv är kokosnötolja. Detta verktyg ger näring, stärker och stimulerar hårväxten. Dess funktion är att det är en av de få oljorna som tränger in i håraxeln och håller fukt inuti. Kokosolja är lämplig för alla typer av hår. När man köper olja är det viktigt att vara uppmärksam på att den är oförfinerad. Var försiktig:

  Kom ihåg att vid temperaturer under 20 grader klarar kokosnötoljan. För att göra en hårmask ut ur den, räcker det att värma oljan till rumstemperatur.

  För håråterställning kan du också välja ett speciellt B-komplex för hårdhet + schampo med biotin från Madre Labs (414 ml), vilket ökar hårets tjocklek och volym avsevärt, ger dem styrka och hälsosam glans, intensivt närande både ute och inne.

  Framställning av ättiklösning för sköljning av hår

  På hur väl ättika sköljningen kommer att förberedas beror på vilka resultat du kan uppnå. Så det klassiska receptet för att förbereda ättika sköljning är följande: ättika måste spädas med vanligt varmt vatten i ett förhållande 1: 4.

  Detta recept är dock något justerat beroende på hårets typ:

  • Om krökorna är mycket torra är det nödvändigt att observera en andel av 1: 6 (1 del ättika, 6 delar vatten);
  • om krullar av fetttyp - 1: 4;
  • om håret är normalt - 1: 5.

  För att förbättra effekten kan olika urtete eller eteriska oljor sättas till sköljningen. Till exempel, om du lider av mjäll, kan en lösning av burdock eller nässla läggas till lösningen. Om du lider av torrhet, då är du väl lämpad buljong från den farmaceutiska kamille och calendula. Tja, om du vill eliminera glans, då ska du använda enbär eller ekrot.

  Förbereda sådana avkok lättare än någonsin. Ta 1 matsked torra och hackade örter, hälls med ett glas vatten och kokas i 15 minuter i ett vattenbad efter kokning. Därefter bör buljongen stå i ca 30 minuter, då borde den tömmas och läggas till sköljningen.

  Eteriska oljor på något sätt behöver inte förberedas. De läggs omedelbart till balsam. Den ideala proportionen i detta fall är 5-6 droppar eterisk olja per liter vatten. Det bör också väljas beroende på hårtypen. Om de är torra fungerar oljan av mandarin och rosmarin väl, om de är torra, minta och citronolja.

  Hur man spädar ättikan för att skölja håret, vet du nu. Men kom ihåg att du inte ska delta i sådana förfaranden. Om du har torra lockar, kommer användningen av en sådan sköljning en gång i veckan att vara tillräckligt. Om du har fettkrullar kan du använda den före varje shampooing i 1 månad. Därefter ska sköljningen ändras.  Nästa Artikel
  De bästa sätten att göra håret mjukare