Hur kan du effektivt fukta ditt hår hemma?


Skadliga naturliga faktorer (starkt solljus, skarp förändring i temperaturförhållanden), frekvent användning av hårtork eller andra hårstylingprodukter har en negativ effekt på varje hårs struktur. Att hålla krullarna i perfekt och hälsosamt skick kommer att hjälpa deras regelbundna hydratisering. Hur fukta håret hemma? Vilka professionella verktyg är effektiva för att återställa strängar?

Allmänna principer för fuktgivande hår

Om krullarna har blivit torra och livlösa efter frekvent eller felaktig färgning, måste du trimma ändarna av strängarna innan du startar den återställande behandlingen. Det är viktigt att komma ihåg att de mindre skadade områdena kommer att vara på huvudet, ju snabbare krullarna kommer att återhämta sig och få styrka.

För att uppnå naturliga fuktgivande strängar och hjälpa dem att alltid se välskötta, glänsande och friska, måste du följa några enkla men mycket viktiga grunder:

 • Du kan inte ständigt "störa" låserna för temperaturförändringar. Följaktligen bör man åtminstone använda en hårtork, ett hårstryk, ett krusjärn, nämligen de medel som bidrar till uttorkningen av hårstrukturen. Mycket torrt hår rekommenderas för att skydda mot direkt solljus, så på sommaren ute på gatan utan solskyddsmedel förefaller oönskade.
 • Ogynnsam luft i rummet kan bidra till överdrivning av strängarna. Om du ofta måste vara på kontoret eller i ett rum där luftkonditionering fungerar eller värmen är påslagen, bör du vara beredd på att strängarna förlorar sin naturliga fuktighet och blir torra. Konstgjord fuktning påverkar positivt förhållandena hos strängarna. För att få en bekväm atmosfär i rummet kan du köpa en speciell installation - en luftfuktare. Bidra till luftfuktningen och akvarierna med fisk eller sköldpaddor, såväl som inomhusplantor.
 • Måltiderna bör bara vara hälsosamma - det här är en garanti för ett vackert utseende. Vitamin A är särskilt användbart för hår, det finns i grönsaker, olika frukter, bär, protein mat, magert kött.
 • Fuktgivande trådar utförs med speciella kosmetiska produkter (tonics, sköljmedel, balsam) eller folkkompositioner (örtteck, masker). Men det är nödvändigt att använda alla dessa formuleringar regelbundet, bara i denna variant kan ett positivt resultat uppnås.
 • Om krullarna tillhör den torra typen, kan du inte överdriven dem ännu mer med kosmetiska produkter som är baserade på alkohol.
 • Tvätta håret med hårt vatten bidrar till att torka ut hårstrukturen. För att mjuka vattnet är det nödvändigt att lägga till natron eller glycerin (vid beräkning av 1: 1).

Fuktgivande hår folkmedel

Folkläkare tror att det bästa sättet att fukta strängerna är burdockolja eller ricinolja. Det är tillräckligt i 2 timmar innan du tvätter huvudet för att fluffa krullarna med en oljig komposition, varma dem med en plastpåse och en scarfduk. Efter proceduren tvättas strängarna noggrant med varmt vatten med hjälp av ett schampo.

Det finns andra beprövade och effektiva recept som hjälper till att snabbt fukta strängerna och göra dem friska, lydiga och vackra.

 • I 2 msk. skedar av solrosolja blanda 1 tsk havtornsolja. Den erhållna blandningen appliceras på strängarna, vid hårändarna anbringas medelst ett tjockt skikt. Maca håller på huvudet i ca 2 timmar, tvättas sedan av med schampo och varmt vatten. Den rekommenderade kursen att använda detta verktyg - 10 gånger, 2 gånger under veckan.
 • Äggsmask, beredd från 1 äggula, 2 msk. skedar av ricinolja, 1 tsk. glycerin och 1 tsk. av 6% ättika, bidrar till att eliminera torrhet och rensa krullarna i ändarna. Ingredienserna blandade med varandra bildar en massa som appliceras på krullarna i 40 minuter (det är nödvändigt att värma huvudet med en mjuk handduk och en plastpåse), sedan maskeras av. Ideellt, om verktyget används inom 1 månad, 2 gånger på en vecka.
 • I ett glas mörk öl rör om 1 msk. Sprid en sked olivolja, fördela blandningen i trådar och lämna i 20 minuter. Efter det måste huvudet sköljas ordentligt. Ölmasken hjälper till att återfuka strängarna, det återställer helt torra tips från deformation och förhindrar mjäll.
 • Rör 2 msk. skedar av yoghurt och 2 msk. Med skedar av sesam eller linfröolja, lägg till 1 kycklingråsula. Applicera massan på locken, håll i 50 minuter, skölj sedan huvudet flera gånger med schampo och varmt vatten.
 • Honung, som en huvudingrediens eller i kombination med olivolja eller äggula, har utmärkta fuktighetsegenskaper. Innan du förbereder masken måste honungen värmas lite i ett vattenbad, varefter det blir flytande och blandar lätt med andra komponenter.
 • För fuktande blekta trådar skulle det perfekta verktyget vara en blandning av 1 banan, 2 msk. matskedar olivolja, 1 tsk honung och 1 äggula. Massan appliceras på ytan av strängarna, var särskilt uppmärksam på spetsarna, i 30 minuter, varefter krullarna tvättas noggrant med varmt vatten.

Ta reda på vilken fuktgivande mask som är mest effektiv - 7 steg för steg recept

Tips som hjälper dig att snabbt och effektivt återfuka torrt, skadat hår:

örter

Örter är också bra för fuktgivande trådar. Calendula, lavendel, linden, coltsfoot, St. John's wort, salvia, kamille har användbara egenskaper.

Till ört avkok hade de maximala fördelaktiga egenskaperna, det är nödvändigt att förbereda det enligt följande:

 • avkok beredas baserat på 200 ml vätska (varmt vatten) - 2 msk. sked av helande örter;
 • gräset hälls med varmt vatten, sedan sätts behållaren med avkoket på en liten eld och smälter i ytterligare 15 minuter;
 • för infusion av buljong tar 1 timme;
 • för ovanstående tid kommer avkolningen att svalna, den måste tömmas och appliceras som avsedd.

Som regel kommer det att vara 1 liter växtdekok i strängar med genomsnittslängd, om nödvändigt kan volymen av användbar vätska minskas eller ökas.

För att förbereda effektiva medel för att fukta trådarna kan du använda antingen en typ av helande ört eller en blandning av flera alternativ, till exempel kamille-lins-salvia eller lavendel-Johnsört.

Herbal decoctions måste sköljas varje gång efter tvätt. Var tålamod, eftersom effekten av ett användbart förfarande kommer att märkas först efter 3-5 ansökningar.

Professionella verktyg

För att utföra intensiv hydrering kan du använda kosmetiska och professionella produkter. Några av de verktyg som valts individuellt är det viktigt att vara uppmärksam på typen av strängar, såväl som de mänskliga kroppens individuella egenskaper (inga allergier).

Vilken typ av kosmetik kan användas för att återfuka strängarna?

schampo

Med torrt hår bör särskild uppmärksamhet ägnas åt professionella schampon. Sådana professionella moisturizers kan vara närande, regenererande, skyddande. Det är viktigt att komma ihåg att syftet med att närma och återställa schampon är att behandla hårets struktur, så att de inte ofta kan användas.

Den bästa användningen av fuktgivande schampon är deras växel, till exempel - näringsskydd-återhämtning.

Populära effektiva märken av fuktgivande schampo inkluderar:

 • Estel Aqua Otium
 • Natura Siberica "Skydd och näring"
 • Vichy Dercos Nutritional Regenerating
 • Planeta Organica Secrets of Arctica på ekologisk havtornsfröolja
 • Dove Repair Therapy "Intensiv återhämtning"
 • Bleach and Nutrition Belita-Vitex ShineNutrition för alla hårtyper med arganolja
 • L'OREAL Intense Repair

Balm och balsam

De flesta balm och balsam är avsedda att utjämna hårets våg och för att underlätta förfarandet för kamning. För behandling av trådar är sådana medel inte lämpliga för att hålla en djup fuktgivande dem också, kommer inte att fungera.

Om krullarna tillhör den torra typen rekommenderas det under sommarperioden att välja märken av skyddande balsam och balsam som hjälper till att klara de skadliga effekterna av starkt solljus och därmed inte tillåta överdrivning av strängarna.

De bästa verktygen i den här kategorin kan väljas från listan:

 • "NAIVE KRACIE Kanebo" med aloe
 • Balm balsam "Alerana"
 • Balm balsam "Garnier Fructis SOS" restaurering

masker

Professionell fuktgivande mask är ett effektivt botemedel mot behandling, skydd och aktiv återvinning av trådarna. Med hjälp av det här verktyget kan du effektivt behandla spetsarna på strängarna från sektionen, samt genomföra förebyggande åtgärder mot eventuell torkning.

Moderna mästare erkända som de bästa maskerna:

 • Moroccanoil Intense Hydrating Mask
 • Revlon Professional Pro You Nutritive Mask
 • Schwarzkopf Essensity Moisture Mask
 • Indola Innova Hydrate Lättviktbehandling
 • Wella Pro Series fukt

Fuktgivande spray

Sammansättningen av fuktgivande sprayer innehåller växtbaserade ingredienser, vitaminer, panthenol - de ger alla på ytan av strängarna utseendet på en skyddsfilm, vilket bidrar till att hålla kvar fukt i varje hårs struktur.

Välja en fuktgivande spray, det är viktigt att uppmärksamma det faktum att kompositionen av detta verktyg inte var en bråkdel av alkohol.

Topp märken av fuktgivande professionella sprayer:

 • Gliss Kur från Schwarzkopf
 • OTIUM Aqua från Estel
 • Dual Renascence 2phase från Kapous
 • Biolage Hydrasource från Matrix
 • Deep Moisture av Londa Professional

Med hjälp av olika verktyg kan du fukta håret med professionella produkter och hemma. Att veta grunderna om effektiv hydrering kan du alltid behålla de naturliga skönheten i strängarna och förhindra att de torkar ut.

Se även: Hur man gör en fuktgivande mask för torrt och sprött hår hemma (video)

Hur fukta håret - 10 fantastiska maskeras recept

Om krullarna är sköra och torra, så är detta ett säkert tecken på att de saknar fukt. Eftersom det är mycket enkelt att återfuka ditt hår hemma, kan du undvika att slösa av salongbehandlingar. Med hjälp av hemhydrering är det lätt att uppnå elasticitet, helt av med brittleness och splittrade ändar.

Recept fuktgivande hår masker

# 1. Olika väsentliga och vegetabiliska oljor, som ofta används i hårterapi, är kända för sina utmärkta fuktighetsgivande egenskaper. De är rika inte bara i fettsyror, utan också i naturliga enzymer, vitaminer och mineralämnen.

# 2. Först och främst bland ägarna av torra och sköra strängar är kokosolja. Det är nödvändigt att värma massan till 25-27 grader, då blir det flytande och fördelas längs längden. Olja kan inte skölja några timmar, eller till och med gå över natten. Elasticiteten kommer att öka märkbart efter första användningen.

Så här ser håret ut med applicerad fuktgivande mask av kokosnötolja.

# 3. Snabbt återställa torra ändar och fuktar dem och hjälpa Sheasmör för hår. Shea-extrakt hjälper inte bara till att återställa strängarna, men också för att förbättra hårbotten. Använd det såväl som kokosnöt. Smält först och sprida sedan jämnt över trådarna.

# 4. Observera att för torrt och sprött hår rekommenderas inte burdockolja i ren form. Vid kontinuerlig applicering kan det bidra till torrhet och brittleness. Det är bättre att sprida den på rötterna, och ändarna som ska behandlas med havtorn, oliv eller majsprodukt.

# 5. En god närande mask erhålls från gelatin och honung. Torrt gelatin bör blandas med vatten och lämnas att svälla i 20 minuter. Vid denna tid värmer honungen upp i ett vattenbad. Ingredienser kombineras med varandra. Till blandningen fördelas lätt över ytan av locken till den, du kan lägga till en liten mängd konventionell balsam eller balsam. Håll i vikt minst 40 minuter.

# 6. Från splittrade ändar hjälper effektiva masker med lera och oljor. För varje hårstyp (lockigt, tunt, tätt) är det en egen typ av mineraler:

 1. Kambriumblå lera är den mest lämpliga för färgade trådar, eftersom det tenderar att stärka sköra strängar, läka huden och kärnan;
 2. Torra tunna krullar hjälper till med att återställa kaolin. Han kan också djupt närma de rätade strängarna, stärka rötterna och fukta ändarna;
 3. För täta krullar är den gröna mineralreningen från gifter och silikon optimalt.

Lera kan användas för att behandla hårbotten och håret, men proportioner bör beaktas. Fuktar lockiga lockar efter markering eller rak färgade trådar hjälper lera, utspädd i proportioner om 2: 1 (vatten: mineral). För läkning kombineras bergets pulver med örtbuljong eller mineralvatten i lika delar.

Video: hur man fukter hår hemma med hjälp av olika produkter och masker
https://www.youtube.com/watch?v=h4p3CKaqZrQ

# 7. En utmärkt fuktgivande hårmask hemma erhålls från en blandning av oljor och färglös henna. För att göra det måste du köpa irländsk henna och rör det med något örtdekok enligt instruktionerna. I den resulterande massan läggs till en tesked havtorn och burdock. Applicera över hela längden, tvätta inte i en timme.

# 8. För intensiv håråterställning och fuktgivande hjälp kommer kelpmasken. Många populära recept inkluderar alger på grund av deras mättnad med mineraler och essentiella syror. Det är nödvändigt att köpa torrt pulver av havskål på apoteket, häll varmt vatten enligt anvisningarna, blanda den med någon olja eller vanlig balsam och applicera den på trådarna. Denna blandning är i åldrarna 40 minuter. Hon kommer inte bara att kunna intensivt fukta krullarna utan också påtagligt öka tillväxten.

# 9. Castorolja och ägg anses också vara en utmärkt fuktkräm. Dessa produkter garanterar djupaste näring och restaurering av stången, mättnad av celler med fukt och näringsämnen. Ägget ska piskas och kombineras med två matskedar av varm castorca. Den resulterande massan appliceras över hela längden. Huvudet måste vara täckt med polyeten och en handduk. Detta är nödvändigt för att få växthuseffekten. Spola efter 2 timmar. Om så önskas kan du lägga till en favorit eterisk olja, honung eller vitaminer till massan.

# 10. För att fukta tipsen efter tvättning och förhindra deras tvärsnitt, rekommenderar trichologer att smörja dem med flytande tokoferolacetat. E-vitamin kommer att bidra till att skydda strängarna mot negativa yttre påverkan, ge dem styrka och glans, samt ge elasticitet och hydratisering. Effekten är märkbar efter första användningen. Du kan komplettera oljelösningen B12 eller karoten i ampuller.

Rekommendationer för vård av torra lockiga lås:

 1. Efter varje tvätt måste du kasta hårdekok med örter. Detta kan vara grönt te, en blandning av salvia och mint, nässla och andra växtdelar;
 2. För att alltid ha fuktigt hår är det nödvändigt att göra masker regelbundet. Välj några av de mest attraktiva för dig och alternativa dem;
 3. Över torkade, skadade eller missfärgade trådar måste skyddas mot aggressiva yttre faktorer med hjälp av professionella produkter. För sådana ändamål kan du använda luftkonditioneringsapparater, outplånliga sprayer eller vätskor.

Professionella kosmetika för fuktgivande hår

Varje handgjord mask kommer att bli mycket effektivare om den kompletteras med professionella medel. Till exempel kan torra lockiga lås tvättas med endast ett speciellt fuktgivande hårschampo (säger Estel - Estel Aqua Otium). Den innehåller ett unikt komplex av ämnen som hjälper till att behålla fukt i krulens celler, skyddar strängen mot temperatur och mekanisk stress och förstärker kärnan.

Fuktgivande hår med professionella produkter

För att säkerställa maximal vård rekommenderar vi också att köpa en ultralätt fuktgivande balm för skadat och torrt hår Estel OTIUM AQUA. Den innehåller naturligt utvalt betain, jojoba-extrakt och essentiella aminosyror. Produkten kan användas både i salongen och hemma. Lämplig för regelbunden användning.

Om en näringsmässig hemmask inte är planerad på en viss dag, kan du applicera Somang oföränderlig fuktgivande vätska på krullarna. Många tjejer i deras åsikter på forumet uttrycker att ett av de bästa alternativen är Bonacure Moisture Kick fuktgivande hårspray. I samma betyg kan du inkludera Loreal Oil Mythic Oil and Medicinal System 4.

Mytisk olja från Loreal för att återfuka håret

Separat måste du säga om botemedlet från Kharisma - fuktgivande spray-conditioner för matt spänningshår. Avser det mest prisvärda alternativet från de beskrivna. Innehåller glycerin, fruktsyror och vitaminer. Trots att den enkla kompositionen kan eliminera fluffigheten, ger krullarna mjukhet och glans.

Utmärkt recensioner har också en professionell fuktgivande serum Kapous Dual Renascence 2-fas (Capus). Dess främsta fördel är att produktens sammansättning innehåller isolerat keratin, kombinerat med oljor och D-panthenol. Efter tvätt appliceras produkten på fuktigt hår och tvättas inte av, vilket ger mat, fuktighet och skydd samtidigt.

Fuktgivande serum Kapous Dual Renascence 2-fas

Om du inte bara behöver fuktar, utan också återställer hår, rekommenderas att du köper en krämmousse. Pantene Pro-V. Den viktigaste aktiva ingrediensen är panthenol, lugnande delade ändar och skadade lockar. Den används både omedelbart efter tvättning på våta strängar och på torrt.

Recept och metoder för fuktgivande hår hemma: orsakerna till torra trådar och effektiva sätt att bekämpa

Torrhet av trådarna och hårbotten är ett problem som berör många tjejer och kvinnor. Brist på fukt påverkar snabbt hårets tillstånd, leder till mjäll, hårbrott, tråkig hårfärg.

Hur man återställer skönhetens skönhet och hälsa, hur man återfuktar håret? Hemma masker, avkok av medicinska örter kommer att lindra torrhet, återställa hårsaxens struktur, mjukna hårbotten. Lär dig allt om fördelar, åtgärder av fuktgivande kompositioner, skriv ner recepten av enkla, effektiva masker och örtdekok.

Orsakar överdriven torrhet

Att bryta ett känsligt balans är enkelt. Varje dag verkar yttre faktorer på håret, och kroppens inre problem påverkar hårets tillstånd negativt.

Ofta förekommer bristen på fukt av följande skäl:

 • Ständig användning av strykning, curling iron, hårtork, uppvärmda hårvalsar;
 • Användning som inte är lämplig för typen av hår eller substandard shampoo med aggressiva ingredienser.
 • Ständig stanna under den brännande solen utan huvudbonad;
 • klargörande av lock med kaustiska kompositioner med mer än 2-3 toner;
 • användningen av färger med ammoniak;
 • vägran att använda hemma och färdiga masker, balm;
 • behandling av hårbotten med alkohollösningar för att minska fettinnehållet i strängarna. Passion för torkningskompositioner, inklusive masker, leder till flakning, förlust av dyrbar fuktighet;
 • Vätskeintaget per dag är mindre än förväntat;
 • en kurs av kemoterapi, långvarig användning av antibakteriella läkemedel;
 • regelbunden tvättning av håret med hårt vatten;
 • brist på vitaminer, mineraler, dålig kvalitet näring;
 • Användning av aggressivt kemiskt hår tvättar när man tar bort artificiellt färgpigment.

Ofta kombineras flera negativa faktorer, strängar blir till en bast. Det kommer att ta tillräckligt allvarliga ansträngningar för att återställa elasticiteten och skina till krullarna, för att återställa den trasiga strukturen.

Regler för behandling av torrt hår och hårbotten

För att återställa det normala hårets tillstånd, är det möjligt att avlägsna överdriven torrhet endast med ett integrerat tillvägagångssätt.

Att återställa hälsan till lås och hårbotten hjälper till:

 • korrekt näring, användning av en tillräcklig mängd vitaminprodukter, kosttillskott för friskt hår;
 • användningen av 1,5-2 liter vätska per dag (utan begränsningar);
 • Spraya örtdekok, rent vatten på strängarna i extrem värme.
 • medicinsk kosmetika för hår (balsam, schampo, serum, kosmetisk olja, fuktgivande spray);
 • undvika den ständiga användningen av hetstackning;
 • begränsa mängden lack, mousse, hårskum;
 • regelbunden vård av håret, tvätta trådarna med kokt vatten;
 • konstant hydratisering av hårbotten med hjälp av masker från naturliga ingredienser;
 • sköljning av hår med örtavkok
 • misslyckande vid tidpunkten för behandling av färgning, krökning, ljussekvenser;
 • övergång till mer "mjuka", ammoniakfria färger.

Se snygga frisyrer med bågar för tjejer och tjejer.

Läs recepten för lätta hårmaskar från den här artikeln.

Effektiva recept fuktgivande masker

Masker för fuktgivande hår hemma med naturliga ingredienser är oumbärliga för behandling av överdriven hårstänger och hud. Billiga, prisvärda komponenter är lätta att hitta på apoteket, kylskåp, i trädgården.

Var och en av de 15 recepten innehåller en hög koncentration av värdefulla ämnen. Blandningarna aktiverar hårbotten aktivt, släpper ut de "tattered" skalorna, ger elasticitet, lyxig glans till locken.

Honung - äggblandning

Masken med honung och ägg kompletterar, fuktar, skyddar hår från skadliga effekter. Anslut i behållare med 1 msk. l. lätt honung och tjock gräddfil, 1 äggula, ½ tsk. oljelösning av tokoferol (vitamin E). Behandla lockar, värma i 40-45 minuter, skölj med schampo.

Yoghurt med äggulor

Värm ett glas naturlig yoghurt lite, tillsätt 2 mosade äggulor, vispa. Sprid en homogen massa över trådarna, massera huvudet i några minuter, varma med cellofan och en handduk. Tvätta av kompositionen på 30-40 minuter, skölj krullar med kamomillbuljong.

Majonnäs plus honung

Anslut en matsked hemlagad majonnäs med 2 msk. l. glesa medka, piskad äggula. Gnugga noggrant komponenterna, applicera med fingrarna, gnugga in i huden. Var noga med att bära ett uppvärmningslock. Tvätta majonnäsblandningen om en halvtimme, skölj krullarna med surgjort vatten.

Oljemask

Oljemask är nödvändig för stark hårdhet, riklig mjäll, för djupt fuktgivande hår. För en fuktgivande blandning behöver du oliv, burdock, mandel eller vanlig ricinolja. Ta en typ av olja eller kombinera 2-3 för att förbättra effekten, värma lite, gnugga den i rötterna, bearbeta hela längden med en kam. Skölj håret, efter två timmar, tvätta trådarna med sulfatfritt schampo.

Glycerolkomposition

Glycerinblandningen hjälper även i avancerade fall. Om du har seboré, använd den här speciella formuleringen. Varm ricinolja (du behöver 1 msk. L.), En halv tesked vinäger, 2 msk. l. glycerin blanda väl i en skål.

Applicera fuktighetsgivande blandning på strängarna. Fördela försiktigt kompositionen till ändarna av trådarna, varma. Procedurstid - en timme, avkok av kamomill krävs.

Det enklaste receptet

Den enklaste masken av 2 msk. l. olivolja och äggula. Smörj de torra trådarna med en oljig komposition, sätt på cellofan, skapa värme med en handduk. Låt krullarna maskeras i en och en halv timme. Efter att ha torkat håret med ett mildt schampo, applicera ett avkok av lika delar av nässla och kamille på håret.

Enkelt recept nummer 2

Ett annat enkelt sätt att mätta hårskakt med fukt. Värm ett glas yoghurt. Om så önskas, tillsätt 3-4 droppar lavendel eller apelsineter, smörj de skadade håren rikligt. Ett uppvärmningslock hjälper till att fuktar håret aktivt. Tvätta trådar om en halvtimme.

Kockolja plus aloe

Tillsätt värmd burkolja (2 matskedar) med samma mängd aloejuice, tillsätt en tesked flytande honung. För långa krökar, dubbla volymen. Applicera den fuktgivande kompositionen till lite fuktiga krullar, linda ihop, vänta ungefär en timme. Varmvatten plus schampo hjälper till att avlägsna honungoljig massa.

Uppfriskande komposition

Uppfriskande mask - ett utmärkt verktyg för aktiva fuktgivande trådar, torkad hårbotten. Förbered naturlig juice: från morötter - 3 msk. l., från citron - 2 dess. l. Blanda ingredienserna.

Brew mint: ett glas kokande vatten - 1 msk. l. löv. Till en blandning av juice tillsätt 2 msk. l. Mintinfusion, bearbeta rena våta strängar, efter 10 minuter, skölj krullar.

Aktiv fuktgivande

På vanligt sätt (i ett vattenbad) värm i 3 minuter 2 msk. l. Castorolja eller burdockolja. Pund äggulan, tillsätt den oljiga vätskan, häll en matsked av farmaceutisk tinktur av arnica berg. Smörj försiktigt strängarna, hantera väl spetsarna och rötterna på håret. Utför proceduren i 25-30 minuter innan tvätt krullar.

Kokosammansättning

Kokosmask med yoghurt utstrålar en delikat arom, närmar sig strängarna, ger livgivande fukt. Kombinera en lika stor mängd (4 msk) kokosmjölk, yoghurt utan färgämnen. Häll 1 msk. l. juice av aloe-massa, tillsätt en äggula. Delen är avsedd för långa strängar. Efter uppvärmning och bearbetning av håret, vänta 45-50 minuter, tvätta av masken.

Almond öl mask

Ölmask med mandelolja - ett bra alternativ för återhämtning av "utbrända" strängar. I ett glas varm öl (helst mörkt), tillsätt en tesked mandelolja eller olivolja. Oljig vätska fuktar väl krullar, gnugga in i rötterna. Innan proceduren, var noga med att skydda axlarna i den gamla kappen. Tvätta av ölmasken om 20-25 minuter.

Hur man gör en hårklippning till skolan? Se ursprungliga idéer.

Vitaminmasker för håravfall beskrivs i denna artikel.

Gå till http://jvolosy.com/sredstva/masla/myaty.html och lär dig om egenskaper och användning av pepparmynthår.

För blekt hår

För blekta trådar passar masken med mumiyo. Lös upp ½ tsk. bergharts i 1 msk. l. varmt vatten. Lägg till 2 dess. l. kokosnöt eller persikaolja, en matsked av närande balm för torrt hår.

Kompositionen med en delikat konsistens gäller för livlösa, tråkiga lockar, varma på vanligt sätt. Sessionstiden är fyrtio minuter.

Avkok av örter

Förbered örtdekok: Ta en matsked av kamomill, humlehoppar, nässla, lägg i en kastrull, häll 500 ml kokande vatten. Koka, sedan 15 minuter, ta bort från värme.

Efter en tredjedel av en timme, spänna helande buljong, häll ett halvt glas, tillsätt 1 msk. l. Kockolja, samma mängd honung. Dampen strängar, massera lätt rötterna som vanligt. Tvätta strängarna, fukta med resterande avkok.

För torr hårbotten

Allt är väldigt enkelt och prisvärt. Brew starkt grönt te, spänna vätskan, häll ½ kopp. Lägg till 2 msk. l. aloe juice, en tesked honung. Fuktsträngar, massera torr hårbotten.

Sätt på cellofan på våta krullar (om det finns, använd ett duschlock för proceduren), och sätt sedan ihop med någon handduk, helst med en frottéhandduk. Tvätta av den fuktgivande kompositionen på 20 minuter.

Kefirno - brödblandning

Brödmask med kefir aktiviserar håret på huvudet med fukt, närmar och mjuker huden. Om så önskas, lägg till honung - få en vitamincocktail som återvänder hälsan till försvagade lockar.

Proportioner: Fat kefir - ett glas, rågbröd - 3-4 skorp, varm honung - en dessertsked. Blöt brödet i den fermenterade mjölkprodukten, krossa smulan, om du vill lägga till honung. Applicera försiktigt en fuktgivande mask på torr hud och strängar, varma, ta av blandningen efter en halvtimme.

Notera:

 • Efter att ha besökt orter vid havet kommer många tjejer med skadade trådar som är torra från saltvattnet och den aktiva solen.
 • skölj håret med kamillebuljong eller örtte för att läka håret, två eller tre gånger i veckan, använd fuktgivande masker;
 • Om strängarna är mycket torra, utför oljeluckorna. På kvällen smörjer du krullarna med uppvärmd olivolja eller kardolja, tvättar på morgonen;
 • efter en månad med vanliga procedurer, kommer du helt enkelt att läka solens strängar.

Det är viktigt! Var noga med att konsumera tillräckligt med vätska, kasta bort färgning, sällan torka dina lock med hårtork, använd inte rätare, krusjärn och uppvärmda hårkrullare.

Följande video recept fuktgivande mask för torrt hår:

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner!

Fuktgivande hår hemma

För att ditt hår ska vara vackert och välskött, behöver du konstant vård, speciellt för torrt hår, eftersom den här typen av hår inte ser ut så attraktiv, den bryter, splittrar, pressar och blir trassig, hela poängen är att de får den nödvändiga fukt och näring. Fuktgivande hår är väldigt viktigt både på sommaren och på vintern. På sommaren torkas vårt hår av sol och vind, och på vintern, den torra luften i lägenheten och plötsliga temperaturförändringar.

Låt oss först titta på vad som leder till torrt hår

2. Vi använder alla typer av hårföremål, till exempel hårtorkar, curlingjärn, hårkrullare, vi berövar dem själva av fukt. Att färga håret gör det också torrt och sprött. Försök att använda hårtork sämre och räta håret med ett platt järn.

3. Näring är lika viktigt för hälsosamt hår, försök att inkludera hälsosam mat innehållande vitaminer i din kost så mycket som möjligt. Till exempel finns vitamin A, som är så bra för hår, i morötter, lever, äggulor, etc.

Fuktgivande hår med professionella produkter

1. Fuktgivande hårsprayer.

Sådana medel finns i nästan vilken kosmetik som helst. Högkvalitativa fuktgivande hårsprayer är gjorda på basis av termiskt vatten eller vatten med växtekstrakter. De skapar en osynlig film och därmed behåller fukt i håret. Också i deras sammansättning innehåller de vitaminer och mineraler. Chitosan och ceramider skapar ett vattenbesparande hölje, det skyddar håret från att torka ut, men berövar inte förmågan att "andas". Billigare sprayar med obsessad lanolin och mineralolja. Glycerin och propylenglykol kan hänvisas till fuktgivande komponenter.

Andra fördelaktiga ingredienser i fuktgivande sprayer:

- chitosan, skapar en skyddande film, underlättar kamning av hår, lägger till sken och behåller fuktighet;
- Vitamin E, ger håret sken och fuktar;
- vitamin F;
- panthenol, underlättar kamningen och fuktar håret.

När du väljer en fuktgivande spray, var försiktig, var uppmärksam på kompositionen, ofta i kompositionen finns det inga användbara komponenter, och huvuddelen består av silikon, vilket bara skapar en kosmetisk effekt.


2. Fuktgivande masker och balm

Tillverkare av professionell kosmetika föreslår också att använda speciella masker och balm för att återfuka håret, det finns en hel del av dem, så du borde välja den bästa produkten själv.

3. Fuktar hår hemma

Hårmaskar hjälper till att återställa och fukta håret. Följande komponenter kommer att vara lämpliga för fuktgivande hår:

- kefir, sur mjölk;
- håroljor (kardborre, ricinus, persika, mandel, avokado, jojoba, oliv och andra);
- honung;
- gräddfil;
- aloe;
- lökjuice.

Fuktgivande hår med kefirmasker

Kefir och sur mjölk - det perfekta sättet att fukta håret. Det enklaste sättet är att applicera den uppvärmda kefiren på håret och linda upp den med en film, efter en timme kan du tvätta av masken.

Kefir mask med oljor - dubbel fuktgivande

- 2 msk. yoghurt;
- 2 msk. olivolja;
- 1 äggula.

Alla komponenter ska vara vid rumstemperatur, blanda dem tills de är mjuka och applicera på håret, var särskilt uppmärksam på hårets ändar. Klä upp duschlocken och handduken ovanpå. Det är lämpligt att gå med masken i minst en timme och tvätta sedan med schampo.

Fuktighetsgivande mask med kefir och svartbröd

Koka rågbröd i kefir och låt det brygga i 30-40 minuter, sedan knåda brödet med en gaffel eller använd en mixer för att få en mask utan klumpar.

Om så önskas kan ett par droppar essentiell olja sättas till masken. Fördela håret och lämna i en timme. Det är önskvärt att göra en sådan mask 2 gånger i veckan.

Honung Moisturizing Mask

- 1 msk. lökjuice;
- 1 msk. honung;
- 1 msk. burdock olja;

Smält honungen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen och blanda med andra ingredienser. Applicera blandningen på håret och lämna i en timme. Denna mask återfuktar inte bara håret utan återställer dem också. om du hade torrt och hårt skadat hår, då skulle ett sådant recept vara oumbärligt

Fuktgivande mask med honung och oljor

- 2 msk. honung;
- 1 msk. olivolja;
- 1 msk. persikaolja;
- 1 msk. mandelolja;

Förhettar blandningen och värmer den på håret, var noga med att slå ett huvud med en handduk, håll i minst 30 minuter.

Fuktgivande hår med oljor

Havtorns oljemask

- 2 msk. havtornsolja;
- 1 msk. annan olja (på din förfrågan)
- Vitamin A och E i olja (några droppar)

Denna mask fuktar aktivt håret, det kommer att vara användbart för hårbotten och håret.

Varm oljepackning

För detta förfarande, lämpligt för alla vegetabiliska oljor, till exempel burk, ricinus, macadamiaolja, avokado, mandel, etc. Allt som behövs är att värma oljan och fördela den i håret i värmen. Övre locket hår med en varm handduk (för detta måste du suga en handduk med varmt vatten och klämma ut). Håll i ca 40 minuter och tvätta sedan håret ordentligt. Andra ingredienser och vitaminer kan läggas till omslaget.

Mask med kardborre och persikaolja

Kockolja och persikaolja för att ta i lika stora mängder, tillsätt ett par citronsaft och applicera över hela längden på håret. Håll masken i 1 timme. Tvätta av med schampo. Masken används för att återställa håret, för intensiv fuktgivande, för att ge en trevlig färg och glans till livet. För mycket torrt hår används en mask utan citronsaft.

Gräddfilmsmjölk

Fuktgivande hår med aloe juice

Aloe juice själv har en verkligt terapeutisk komposition, men i kombination med andra komponenter kommer effekten att förbättras flera gånger:

- 1 msk. aloe juice;
- 1 msk. l. lökjuice;
- 1 msk. l. gräddfil;
- 1 msk. honung;
- 1 msk. kardborre och ricinolja.

Blanda först lökjuice och aloejuice, och tillsätt sedan alla andra ingredienser, blanda tills de är mjuka och applicera på håret från rot till spets. Efter en timme tvättas vi som vanligt. Efter denna mask är resultatet synligt från första gången.

Som du kan se är fuktgivande hår hemma möjligt och inte ens så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Ta hand om ditt hår och efter ett tag ser du ett utmärkt resultat.

5 tips för att återfuka håret hemma

Moderna luftkonditionering och värmesystem gör luften i rummet för torr. Naturligtvis påverkar detta hår- och hudförhållandena. Därför skulle det andra tipset vara att köpa ett rumsfluktare. I princip kan du köpa en dekorativ fontän eller en speciell elektrisk luftfuktare. Förresten tillåter moderna luftfuktare dig att använda en tillräckligt stor mängd vatten.

Var noga med att inkludera livsmedel som innehåller stora mängder vitamin A. Vi pratar om morötter, ägg, havtorn, grädde, smör och mycket mer. Korrekt näring har också en positiv effekt på torrt hår.

Och naturligtvis, för att återfuka håret kräver regelbunden användning av speciella schampon, balsam, balsam, masker, spray och termiskt vatten. Sprayer bör appliceras på fuktigt hår direkt efter schamponering. De lägger till glans och speciell mjukhet. Balsam balsam kan köpas i affären eller gör det själv. Det är till exempel mycket användbart att skölja håret med avkok av kamomill, nässla, häststång. Också för dessa ändamål, perfekt björksoppa och grönt te. På sommaren är det särskilt viktigt att använda termiskt vatten, vilket kan spruta hår flera gånger om dagen.

Fuktar håret hjälper till med användbara masker, lagade hemma.

Olive Oil Mask

På basis av olivolja kan göra ett utmärkt verktyg.

Blanda 1 msk. castor sked och 2 msk. skedar av olivolja, och lägg även äggulor. Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på hår i 30 minuter. Skölj sedan med mycket varmt vatten. För att återfuka färgat hår, blanda 2 msk. Skedar av citronsaft, 5 msk. skedar av morotsjuice och 2 msk. sked infusion av pepparmynta. Gnid blandningen i lite fuktigt hår och låt det stå i 10 minuter.

Fuktgivande mask från yoghurt

Inte mindre populär är masken från yoghurt. Receptet för dess förberedelse är mycket enkelt.

Värm surmjölk till 40 ° C, och fördela därefter jämnt. Bara se till att yoghurt är bara varmt, men inte varmt. 40 minuter efter appliceringen, var noga med att tvätta den med mycket vatten.

Om du följer dessa tips kommer ditt hår att se vackert även på den hetaste dagen.

Fuktgivande och närande hår hemma: effektiva medel

För att håret ska vara tjockt och silkesigt behöver du inte bara tvätta dem regelbundet, utan också ta hand om dem med hemlagade produkter. Fuktgivande hår är ett allvarligt steg mot återhämtningen av strängarna, och därför bör särskild uppmärksamhet ägnas åt denna procedur.

Varför förlorar håret fett?

Det finns externa faktorer, till exempel plötsliga temperaturförändringar, torr luft i rummet, brist på hattar på sommaren. Utöver detta använder vi fortfarande olika apparater för styling och torkning av hår, tang, hårkrullare, krusningsjärn, lås förlorar fukt, blir svaga och spröda.

Näring är också viktigt för friskt hår. Denna diet är dålig och monotont, den kommer snart att påverka arbetet hos alla mänskliga system och organ. Därför måste du äta balanserad och fraktionell, så att alla de fördelaktiga vitaminerna och spårelementen effektivt absorberas av kroppen och bara ger fördelar för människor.

Fuktgivande hår hemma

De bästa fuktgivande folkmedicinska lösningarna:

Dessa produkter returnerar strängar av hälsosam glans och närmar dem från insidan. Vegetabiliska oljor är en kraftfull källa till fördelaktiga fosfolipider, fettsyror och vitaminer. Förteckningen över ledare innefattar havtornsolja, kokosnöt, oliv och linfrö. Hemma kan dessa produkter effektivt återfuka ändarna på håret och stärka rötterna.

Mjölk och mejeriprodukter eliminerar torrt hår, vassle och sur mjölk har visat sig bra. I kombination med äggula är honung, avkok av örter ett oumbärligt verktyg för djupt fuktgivande hår hemma.

Honung är en populär produkt för håråterställning. Denna produkt har många fördelaktiga egenskaper, behandlar torr och irriterad hud, lindrar inflammation och effektivt läker sår och små sprickor, fyller glödlamporna med användbara mikroelement och vitaminer och fyller varje hår med fukt.

För att maximera fördelarna med honung, bör endast färsk honung med flytande konsistens användas, men om det har blivit sött bör du värma kompositionen i ett vattenbad till rumstemperatur.

Förberedelse av en mask för djupt fuktgivande hår

Innan du börjar applicera masken på håret, måste du tvätta och torka trådarna på ett naturligt sätt. Håll kompositionen på huvudet i ca 30 minuter, för att avlägsna alla rester av blandningen från håret, är det tillrådligt att skölja dem med örttekok eller citronsaft, utspätt med vatten i ett förhållande av 3 till 1.

För att förbättra resultatet är det nödvändigt att byta håret med en varm handduk, och innanför sätter vi en plastfolie. Du kan göra en mask för att återfuka håret hemma en gång i veckan, behandlingsförloppet - tills fullständig återhämtning av trådarna.

Medel för fuktgivande hår hemma

Med kefir

För att hjälpa håret kan komma kefir. För deras återhämtning och för att ge en naturlig glans behöver du 0,5 liter kefir, en äggula och olivolja. Alla ingredienser är väl piskade med en mixer. Den resulterande kefirmasken gnids i håret, sedan huvudet viks med en film i en halvtimme, tvättas sedan av med varmt vatten. Håret blir vackert och elastiskt. Kefir kan ersättas med vassla eller yoghurt.

Juice av vitlök och lök

Efter färgning lider hårbotten och håret blir torrare. De behöver vård, eftersom det kan verka kliande, peeling och mjäll. Vitlök och lökjuice fungerar bra i sådana fall. Den blandas i lika delar med citronsaft och vegetabilisk olja. Den resulterande vätskan gnids lätt in i huden och efter en halv timme tvättas den av med vatten.

Denna procedur gör håret starkt och elastiskt. Om du lägger till sammansättningen av arnica, blir effekten dubbelt så bra, det här verktyget ger näring till hårrötterna och eliminerar desquamation.

Honungsmask för torrt hår

Ta två äggulor och mixa med två matskedar honung. Blandningen är aktivt piskad och applicerad på håret, från början av rötterna. Skydda med polyeten och wrap. På morgonen skölj med varmt vatten.

En annan mask hjälper till att mjuka håret och ge det en hälsosam glans. Du måste ta 2 skedar honung, äggula och mandelolja. Blanda ingredienserna och värma i ett vattenbad, tillsätt slagna yolks till den varma massan, applicera blandningen i håret och skölj efter 40 minuter med vatten.

Nattmask med näringsegenskaper

Blanda 2 msk. skedar av färskt äpple och morotjuice och 1 msk. en sked aloe juice (kan vara av kapslar som säljs på apoteket). Rör tills uniformen och gnugga in i håret, från roten och nå toppen. Efter vakning skölj med varmt vatten.

Mask av olika oljor

Det är nödvändigt att välja 4 oljor från palm, kokosnöt, burdock, druvfrö, jojoba, castor, oliv eller någon annan, och blanda dem i lika stora mängder. Detta kommer att räcka för en mask, men det är också möjligt att lägga till eteriska oljor. Det är nödvändigt att fortsätta med 5 droppar eterisk olja per matsked av en blandning av enkla oljor.

Blanda allt grundligt och applicera på håret längs hela längden och värma huvudet. Kan bara appliceras på rötterna, då behöver du inte sätta på huvudet.
På morgonen tvättar du allt med shampoo.

Gelatinbaserad mask som är lämplig för torrt hår

Gelatinmask är mycket lätt att förbereda och det skiljer sig inte bara från den yttre påverkan på håret utan också av den inre. Applicera det helst endast på rent hår.

En matsked gelatin omrörs i ett halvt glas vatten och sväller i en halvtimme. Därefter måste du tillsätta balsam tills blandningen börjar likna konsistensen av gräddfil. Applicera en mask krävs endast på håret, försöker att inte falla på huden. På morgonen, som vanligt, tvätta av, med schampo och varmt vatten.

Mask med havregryn

Ta 2 msk. l. Havregryn, tillsätt en sked av pulver, en halv tesked soda. Ingredienserna blandas och används för att rengöra och tillsätta volym till blont hår.

kakao

2 skedar kakao, en tsk majsstärkelse, 0,5 tsk. bakpulver. Denna komposition är endast lämplig för ägare av mörkt hår.

Kosmetisk lera

För att ge friskhet och matglans måste du ta 2 skedar kosmetisk lera, en sked läsk och stärkelse. Du kan kombinera alternativen, byta ingredienser, krossade torra örter, citronolja tillförs till shampoo för smakämnen.

rosmarin

För att återställa torrt färgat hår skulle följande komposition vara lämplig: ta en sked av torr rosmarin per liter kokande vatten, koka och kyla. Skölj håret med varje tvätt. Efter 2-3 gånger kommer strängarna att bli starkare, fjädrande, fjädrande, strålande.

Fuktgivande mask för lockigt hår

Det är nödvändigt att ta en sked olivolja, ricinolja, 50 g gräddfil, en äggula. Torka försiktigt alla ingredienser och applicera på hela hårets längd, skölj med varmt vatten med schampo.

Fuktgivande masker är ett utmärkt verktyg för att förhindra eliminering av strängarnas torrhet, de är ett hjälpmedel för behandling av hårproblem, fyllning av dem med vitaminer och användbara mikroelement.

Expertråd

Hår är bilden av varje person, och de kan säga mycket om var och en av er. Det är viktigt att hålla koll på strängarna hela året, för att skydda dem mot exponering för den skadliga miljön, att ta lämpliga multivitaminkomplex, att äta ordentligt och balanserat.

Alla hemmetoder som ska användas enligt ordination av läkaren, missbrukar inte produkterna av traditionell medicin. Testa tidigt för manifestationen av en allergisk reaktion.

Det är bättre att färga håret med henna eller andra formuleringar baserade på växtekstrakter. Efter färgning använder du rätt hårvårdsprodukter. Det är viktigt att följa hårets tips, trimma dem efter behov och fuktar med närande oljor.

Låt ansiktet vara din stolthet och prestation, ta hand om dig själv och skada inte ditt hår.

Användarrecensioner om hår fuktgivande hemma

Marina, 30 år gammal.
Mitt hår är ständigt i behov av vård, för det är i naturen mycket torrt och sprött. Jag brukar göra närande masker för mina strängar, oftast använder jag mejeriprodukter och äggulor. Resultatet är 100% nöjd.

Svetlana, 25 år gammal.
Att vara vacker betyder att du tar hand om dig själv hela tiden. Samma regel gäller hår. Jag använder sällan traditionell medicin, men en gång i månaden tar jag alltid förebyggande åtgärder, gör en mask med honung och äggulor, fuktar ändarna av mitt hår med olivolja och skölj med örter avkok. Det här är givetvis inte tillräckligt för att uppnå en positiv effekt, men jag försöker och hoppas, då kommer allt bra!

Viktiga steg i hårvård: Vad är fuktgivande, närande, restaurera och skydda?

Jag skulle vilja berätta om en mycket viktig, enligt min mening, på vägen till chic krullar - om rätt planering av hårvård. Vilka stadier av vård borde vara närvarande? Vilken typ av hår behöver de? Varför är ditt hår fortfarande torrt och sprött, trots att du generöst häller det med olja?
I det här inlägget hittar du svar på dessa frågor baserat på min erfarenhet. Glad visning!

Så, ofullständig och inkonsekvent vård är ett mycket vanligt misstag.
I synnerhet är det därför många hus har ett helt lager av burkar, vilket av någon anledning inte gör håret till ett vackert glänsande tyg. Enligt min åsikt, om du har en sådan situation - det här är en anledning att sluta köpa butikshyllor massor eller professionella - det spelar ingen roll och tänk: vad är fel?

Vilka steg bör förekomma i hårvård?

 • återvinning
 • mat
 • befuktning
 • skydd

Och nu får vi förstå varför

Hår (jag menar den regrowna delen, det vill säga det vi ser ovanför huden) består huvudsakligen av keratin, det vill säga protein. Protein, som vi alla vet, är byggt från aminosyror (för hår, till exempel cystin, etc.).
Förutom keratin i håret om (data är olika, här är genomsnittet):
10-15% vatten;
ca 6% lipider;
ca 1% pigment
Bottom line är att om nagelbandet (hårets yttre skikt) är skadat förstörs hårets glans och elasticitet. Kutiklet är täckt med ett lager av lipider. bestående av i synnerhet fettsyror. Lipider utför någon form av skyddande och vattenavstötande funktion. I detta fall förstör även UV-strålning dem. Dessutom är lipidskiktet naturligtvis bäst centrerat med 10 centimeter hår från rötterna, och ju längre håret desto tunnare det här skiktet, och mest sannolikt i slutändan, kommer det till intet. Jag tycker att det är lätt att föreställa sig att hårspetsarna 60-70 cm långa i ungefär 3 år av deras "liv" har "överlevt" många saker, och det är bra om de bara förlorade lipidskydd.

Nu, baserat på håraxelns sammansättning, berättar jag direkt om stadiet av vård.

EFFEKT

Jag börjar med mat, för jag märkte att det var från honom att många började vårda. Tyvärr, och de slutar
Under hårets kraft förstår mättnaden av håret med lipider som omsluter halsbandet. Det är, olja, som många flitigt gnider - det här är mat. Inte fuktgivande och inte återhämtning! Oljor i viss utsträckning hjälper till att behålla fukt, men du måste förstå att för att behålla något måste du ha det. I porös, helt bortskämd genom felaktig färgning och med hårkrullar / strykjärn utan värmebeskydd är vattnet på något sätt inte väldigt poröst. Håret är mycket dåligt hållet. Men läs om hydrering nedan.

Vilka andra komponenter kan hänföras till näring?
Från det jag läste och från min erfarenhet kom jag till slutsatsen att alla filmbildande ämnen i viss mening kan hänföras till "näring". De gäller även komponenter för skydd och hårglans. Eftersom fettsyror, framför allt, utför en skyddande funktion för nagelbandet, men samtidigt lägger de till glans.
Vad mer:
Lecithin - så äggulor har fått en viss popularitet bland naturliga vårdälskare;
Squalan finns också i vissa vegetabiliska oljor (till exempel i olivolja). Mer, det produceras av våra talgkörtlar (som en del av hemligheten, som jag förstår).
Allantoin används både som en fuktgivande komponent och som ett filmbildande medel.
Keramider (ceramider) -
fasta eller vaxliknande substanser av lipid natur (sphingolipider), vilka tillsammans med kolesterol och fettsyror bildar hudens lipidbarriärskikt. Och samtidigt och hår
Silikoner, polymerer, vaxer - förresten, utföra en skyddande funktion, ger skinn och silke. Men hennes erfarenhet har märkt att det är bättre att kombinera dem med andra komponenter.

BEFUKTNINGS

Fuktighetsgivare innefattar 2 typer av komponenter: behåller och lockar fukt. specifikt:
Hyaluronsyra - 1 hyaluronisk molekyl som kan hålla upp till 500 vattenmolekyler. Perfekt lockar fukt från luften. Effektiv även i små koncentrationer.
Förresten frågade flickor i fasan flera gånger: "Hur är den här syran ?? Kemi är mycket skadligt för håret, särskilt surt! "Det faktum att hyaluronsyra produceras av vår kropp och finns i många vävnader skickas för att läsa Google

Glycerin - åsikter om det på Internet är mycket kontroversiella. Jag märkte två läger: vissa säger att det är en bra fuktkräm, andra att när luftfuktigheten är mindre än 60%, "drar" vatten från huden och håret. Som ett resultat, läs att huden verkligen kan torka den, men på håret fungerar det på något sätt annorlunda. Vad är din åsikt du bestämmer.

allantoin

Chitosan - ett derivat av kitin (polysackarid) behåller perfekt fukt. Det har en avgift motsatt håret, tack vare vilken det är väl fastsatt på ytan.
Aloe Vera

Dessutom är det värt att notera att filmformare, silikoner också bidrar till att behålla fukt.
Och förresten håller det porösa håret henne väldigt illa. Hur fixar du det? - Ett omfattande tillvägagångssätt för hårvård. Skador på håret behöver repareras, keratin hjälper också att behålla fukt.
Och en annan punkt - emulgeringsmedel har ofta också exempelvis fuktgivande egenskaper.

ÅTERHÄMTNING

Av reparationskomponenterna är det bara hydrolyserad proteiner: keratin, sojaproteiner, vete. Det är hydrolyserade proteiner som är mindre molekyler som kan penetrera håret. Och det är därför det är värdelöst att gnugga äggvita eller till exempel stugaost i håret - molekylerna i dem är för stora och kommer inte att göra absolut inget väder för håret. Även om nej - de kan svalna torrt vet simmade

Vad ger hår ett botemedel som bara innehåller keratin?
Åh, ingenting. En film från utsidan kan och kommer att skapa, men du kommer definitivt inte att få någon restaurering från insidan. Poröst, skadat hår och förbli så, oavsett hur du försökte gnida det här verktyget i dem

Keratinaminosyror:
Ibland i kompositionen kan du hitta aminosyror. Jag läser två åsikter om dem: att det är med hjälp av dem att hårets "rekonstruktion" uppträder bäst av allt, eller att de är värdelösa, eftersom molekylerna är för små och de bara hoppar ut ur håret tillbaka.
Min åsikt:
Ärligt talat vet jag inte vad jag ska tänka. Men det är osannolikt att produktionen (eller extraktionen?) Av aminosyror är en billig fråga. I det här fallet, varför behöver en skön tillverkare extra kostnader för något som inte fungerar alls?

Jag har återställande ingredienser i masken lundenilona 3 i 1, Bonakur-mask, fuktspark, Spray Bonacur av samma serie; Jag har lite hydrolyserat protein i Argan Angel mousse, i Kaaral Maraes ampuller.

Vad som annars är viktigt att veta om återhämtning:
Det behöver inte alla typer av hår. Det är inte meningsfullt att använda restaureringsmedel för ägare av friska, ommålade, som inte har sett curling eller strykning av hår. Dessutom, om du har schampo, balsam, mask och spray - allt med keratin, så är det troligt att ditt hår snabbt blir hårdat, för det är för mycket!
Som jag skrev ovan, bör hårvård vara omfattande, det är ingen mening att dumt köpa upp alla produkter som är märkta "innehåller keratin" (vilka marknadsförare är glada att göra).

Kanske har du en populär fråga: Kan återvinningsprodukter verkligen återställa hår? Hur gör de det?

Tja, först och främst vill jag säga omedelbart - om du har ett halm på ditt huvud, dödad av felaktig förtydligande, kem. perm, analfabetisering och / eller unthinking Använda termometrar varje dag utan värmeskydd - INTE kommer att spara detta hår! Du kan sänka ner i avloppet mycket pengar för masker, salongprocesser, skärning med het sax / varm rakhyvel / eld / varm cayennepeppar - allt kommer att vara värdelöst, "effekten" kommer att tvättas av mycket snabbt och ändarna bryts av med samma hastighet
Det är, om håret verkligen är dödat - du måste sucka sorgligt, men samla ditt mod och avskära allt stygghet. Det här är jag om håret som verkligen brändes i papperskorgen!

För det andra vet jag inte det exakta svaret på frågan om hur återhämtningen sker. Jag läste något om de motsatta laddade partiklarna av keratin som lockas till de skadade områdena... För att vara ärlig, gjorde jag och förstod inte i detalj de möjliga alternativen.
Men en sak som jag förstod säkert - "restaurering" kan kallas lite godtyckligt, sådana rutiner / masker ska göras regelbundet (till exempel med kurser) - gradvis återställande av ingredienser, tyvärr, tvättas ut ur håret. Tyvärr kan skadat hår inte återställas en gång för alla.

När det gäller min personliga erfarenhet:
Jag hade precis bränt blond, jag avslutade det med självljus hela husets längd med hushållsfärg, även om det var nödvändigt att lätta bara rötterna. Honest jag vet inte hur mina långvariga hår inte faller av strålar från rötterna, som i den kända videon med krulljärn. Så, det här håret måste skäras så fort som möjligt och glömma den här skräcken, men jag försökte med all min kraft att rädda dem. I en viss utsträckning hjälpte min favoritmaske LI 3 i 1 och förmodligen till och med oljor och hemmamaskar mig att göra det, eftersom jag i allmänhet fick omsorg som inkluderade nästan alla angivna steg (jag hade inte använt outplånliga medel länge).
Men det räddade fortfarande inte från brott (även om det var mindre än det kunde) och utspolning av ändarna, så att hela denna fasan i slutändan gradvis skulle avskäras

Inte alltid, om masken säger "fuktgivande" - det är verkligen fuktgivande. Tyvärr kan det vara så att i kompositionen hittar du inte en enda komponent som är nödvändig för detta! Därför mina uppriktiga råd: om du går för en mask med en specifik effekt - var inte lat, vrid burken över och titta på kompositionen. Du behöver inte känna till alla möjliga emulgeringsmedel, förtjockningsmedel och konserveringsmedel, bara titta på de aktiva ingredienserna och den ungefärliga bilden kommer redan att vara klar.

Jag hoppas verkligen att mitt inlägg kommer att vara användbart. Jag vill säga direkt: informationen i posten är baserad på min erfarenhet, artiklar från internet, rekommendationer från tekniker av olika märken, så jag låtsas inte vara den ultimata sanningen. Snarare försökte jag ge dig, så att säga, mat till tankar, en utgångspunkt för planering av "medveten" vård.

Jag önskar er lycka till att växa och hitta din perfekta vård!Nästa Artikel
Korrekt hårvård efter rätning av keratin