Hur fuktar man torrt hår hemma?


I vår moderna värld är det vackert hår som är riktig lyx. Förnya eller bibehålla hälsan och skönhet hår, är det nödvändigt att arbeta i en komplex över hela linjen: att ge näring åt håret inifrån, ta hand att använda professionella verktyg, återfuktar och återställa hemlagad mask, stärka gräset... Låt oss först titta på varför håret saknar fukt och varför ens friskt hår bli tråkig, torr och spröd?

Vilket leder till torrt och sprött hår

Vad kan vi säga, det finns många faktorer som leder till torrt hår, de flesta av dem ges av den moderna skönhetsindustrin och vår önskan att experimentera, vi väljer de viktigaste för att inte gå på samma rake:

Vattnet vi tvättar vårt hår. Jag skulle vilja säga att detta är huvudfaktorn, eftersom vattnet som strömmar från kranen är väldigt tufft och alla tungmetaller ligger på håret, vilket påverkar allt hår, speciellt utsatt för torrhet. Naturligtvis mycket lättare att tvätta håret med vatten från kranen än att koka det, studio, efter utspädning, men i dag säljer specialfäst filtren till dusch, som en mycket positiv feedback.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Tvätta huvudet endast med varmt vatten, inte varmt, eftersom varmt vatten kommer att skada håret och orsaka fet hår.

Kam. Hårborsten spelar en av huvudrollerna i hårvård, en kvalitetsborste borde jämnt fördela talg från hårrötter till spetsarna, ta bort smutspartiklar från hår, inklusive stylingprodukter. Borstarna som är gjorda av naturlig eller delvis naturlig borst, även av trä och den berömda Tangle Teezer, anses vara den högsta kvalitetskammen. Du behöver bara använda rena hårborstar som måste tvättas minst en gång i veckan med ett mildt schampo.

Ignorera termiskt skydd. Om du inte torka hårtork inte räta utjuzhkom inte krypa curling, det termiska skydd du inte behöver, men om du torka håret minst en hårtork, är det nödvändigt att köpa en värmeskydd och önskvärd professionell, det är bara ett verktyg där du vill spara är inte nödvändigt och om du har torrt hår, välj sedan termiskt skydd i form av en kräm, det finns mindre alkohol än i sprayen.

Om du torkar håret med en hårtork, försök att hålla hårtorken ständigt på rörelse, försök att inte torka håret till slutet, torka det till 80% och låt det torka ut på ett naturligt sätt.

Hår behöver skydd från solen är inte mindre än huden, så på sommaren, använd produkter som har UV-skydd och skydda håret från solen.

Felaktigt utvalda kosmetika. Våra experiment med schampo, maskerade kondensatorer leder ofta till torrt och sprött hår. Vi vet att schampo är valt beroende på vilken typ av hårbotten, och balsam, balsam och mask på villkoret av hårets längd. Om ditt hår är oljigt vid rötterna och torka i längd så måste du noggrant välja alla verktyg. Du måste ha två schampon: en för att reglera fett, och den andra mer näringsrik, för att inte torka ut längden och byta dem. Dessutom är schamponet bara tillräckligt för att skumma rötterna, och när du tvättar schamponet från huvudet kommer det att rinna genom håret och tvätta hårets längd.

Efter varje hårtvätt, var noga med att applicera en luftkonditionering eller en mask på hårets längd: regenererande, närande, fuktgivande, skyddande eller för färgat hår.

Rätt sätt att leva. Trots det faktum att jag skrev denna punkt i slutet, spelar den bara en nyckelroll i hårets liv. Näring, tillväxt och hälsa hos håret beror på näringsämnen som flyter från blodet till hårrötterna. Var noga med att ompröva din kost, om det finns tillräckligt med proteiner, kolhydrater, fibrer, fettsyror, mer information finns i den här artikeln.

När det till exempel är brist på järn blir håret torrt, sprött och börjar till och med falla ut. Med en brist på vitamin B6, B12 blir håret också torrt och tömt. Med brist på fettsyror (omega-3, omega-6), blir håret oljig vid rötterna och torka vid längd, det finns andra vitaminer, spårämnen, bristen på vilket påverkar tillståndet av hår, se detaljer här.

Plötsliga temperaturfall, torr inomhusluft har också en dålig effekt på hårets tillstånd.

Fuktgivande hår hemma

För att få torrt hår i ordning behöver du inte gå till salongen och spendera mycket pengar på reparationsprocedurer, du kan använda hemlagade recept. För fuktgivande hår hemma passar:

 1. basoljor - kokosnöt, olivolja, argan, avokado, kamelia, broccoli, sheasmör, kakaosmör, jojoba, linfrö, sesam, hampa;
 2. eteriska oljor - jasmin, lavendel, ros, apelsin, sandelträ, fret, patchouli, myrra, kamomill, ylang-ylang.
 3. Aloe - en naturlig fuktighetskräm som hjälper till att återfuka även det torra håret och samtidigt anpassa arbetet med talgkörtlarna.
 4. Kefir - fuktar håret och bildar en slags skyddande film på håret, som blir som en skärm mot de negativa effekterna av miljön på håret.
 5. honung - stärker och återställer hårets längd, efter honung får håret styrka, glans och silke.
 6. Örter - lämplig för torrt hår lämpligt coltsfoot, linden, kamomill, Johannesört, lavendel.

I den här artikeln kan du se hur du gör det perfekta verktyget för splittrade ändar av hår - oljekräm för torrt hår med egna händer.

Hot wrap för torrt hår

Med hjälp av oljor kan du göra en varm omslag eller använda som en del av masker.

För heta omslag kan du ta en basolja eller blanda flera, till exempel olivolja från kamellia eller kokosnötolja från jojoba - det här är några av de mest framgångsrika kombinationerna. Oljan bör upphettas i ett vattenbad och appliceras varmt i håret, med särskild uppmärksamhet på hårets tips. Då kan du bära ett duschlock (plastfolie, plastpåse) och var noga med att slå en varm handduk. Handduken kan värmas upp genom att hålla den på batteriet eller under järnet eller du kan värma upp det regelbundet med en hårtork. Håll på håret ska vara ungefär en timme, och tvätta sedan håret med schampo (2-3 gånger).

Wraps kommer att vara mest användbara om de utförs två gånger i veckan i 5-7 veckor. Upprepa procedurförloppet bör vara var sjätte månad.

Fuktgivande hårmask hemma

Hemmagjorda masker hjälper till att återställa hårets mjukhet, elasticitet och glans. Dessa masker syftar till att återställa, näring och fuktar håret.

Återställande hårmask

 • 1 tesked olivolja;
 • 1 tsk arganolja;
 • 1 tsk jojobaolja;
 • 8 droppar ylang-ylang eterisk olja;
 • 5 droppar vitamin A och E i olja (säljs i apotek).

Vi blandar alla ingredienser, uppvärmda i ett vattenbad i en glasbehållare. I form av värme på håret som kommer från hårets rötter (även om denna mask kan appliceras på hårbotten, men jag föredrar bara längden). Vi isolerar masken och lämnar den åtminstone i 2 timmar och bättre för natten. Masken tvättas av med schampo (2-3 gånger). Denna mask är tillräckligt för att göra en gång i veckan.

Fuktgivande mask för hår med kefir

 • 2 matskedar kefir;
 • 2 matsked sesam eller linfröolja;
 • 1 äggula.

Olja kan uppvärmas något och blanda alla komponenter, applicera en mask på hårets längd (även om den kan appliceras på hårbotten), uppmärksamma hårets ändar. Vi värmer masken, håller i 40 till 60 minuter och tvättar sedan mitt huvud med två eller tre schampo tvättar.

Nourishing hårmask

 • 1 tesked avokadoolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk av aloejuice;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Fuktgivande mask

 • 1/2 del avokado
 • 1-2 matskedar av avokadoolja.

Det är nödvändigt att noggrant knäda en halv avokado och tillsätt olja till den, konsistensen ska vara som en kräm. Masken appliceras på hårets längd. Efter att du har tvättat håret med schampo, klistra det med en handduk och applicera en mask, lämna i 30-40 minuter, skölj sedan grundligt med vatten.

Skölj torrt hår med örter

Örter är en helt naturlig och unik hårprodukt. För torrt hår är lämpliga sådana örter: lind, kamomill, coltsfoot, Johannesjurt, calendula, salvia, lavendel.

Hur man lagar mat Koka örter med kokande vatten, i förhållandet mellan 2 matskedar örter per glas (200 ml.) Vatten. För hår av medellängd är en liter buljong tillräcklig. För att brygga gräset måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det sedan smutsas och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret. Du kan göra avkok från en typ av örter, och du kan blanda, till exempel, kamille med lind eller kalendula, salvia med lavendel...

Som jag gör: Jag tvättar mitt huvud på morgonen, så jag bryter ett avkok på kvällen och på morgonen värmer jag upp det och efter alla procedurer (schampo, mask eller balsam) går slutsköljningen. Men jag vattnar inte bara mitt hår med buljong, jag lägger det i buljongen och håller i 5-10 minuter så att även hårbotten finns i buljongen, kan du även massera det något.

Fuktgivande hår med professionella produkter

Schampo. När du väljer ett schampo för torrt hår, var uppmärksam på den professionella serien: fuktgivande, närande, skyddande eller återställande. Kom ihåg att restaurerande, näringsrika serier i professionell kosmetika går som "tung artilleri", som syftar till behandling, därför kan sådana serier inte användas ständigt, du behöver byta och titta på hårets tillstånd. Helst att ha, som sagt, några shampooer - en mer näring och en för din hårbotten eller djuprengöring.

Masker, balm och balsam. Luftkonditioneringsapparatens huvuduppgift är att släta hårvågorna och lätta kamningen, det är inte inriktat på att behandla hår. Men masken arbetar bara med hårproblemen: hydratisering, återhämtning, skydd, näring (välj dessa serier, beroende på hårets längd). Om håret bara är lite torrt eller på sommaren kan du använda en fuktgivande eller skyddande serie och om vinteren bör du vara uppmärksam på den återställande och närande serien.

Du kan också göra en "solid" mask. Du tar en bra återställande inköpsmask på vått (handdukstorkat) hår, varmt med plastfolie och en ulllock, värmepåse och värm upp det med en hårtork, värm det upp i 5-8 minuter och låt det svalna i ytterligare 15 minuter. Masken tränger igenom håret och närmar sig det.

Fuktgivande sprayer och andra outplånliga medel. Fuktgivande sprayer är gjorda på basis av växtextrakt, vitaminer och panthenol, de är utformade för att behålla fukt i håret på grund av den osynliga film som bildas på håret. När du väljer en sådan spray, ge företräde till välkända professionella varumärken och se att det inte finns alkohol i de första ställena i kompositionen.

Om du har torrt hår är det inte överflödigt att ha outplånliga medel i din vård: olja, vätska, kräm, serum, kristaller, många av dem ger inte bara ett vackert utseende utan också vårdegenskaper.

Artikeln Torrt och sprött hår är inte ett problem. Vi väljer produkter för torrt hår, du kan se detaljerad granskning av produkter för torrt hår.

Har du hittat den perfekta fuktgivaren för dig själv?

Hur man återfuktar torrt hår hemma, hur man botar sina folkmedicinska lösningar?

Torrt hår behöver konstant vård. Hårvård bör vara omfattande.

Endast på detta sätt kan du skydda ditt hår från skadliga faktorer och läka dina strängar. Ta regelbundet hand och använd hemlagade recept.

Och efter några veckor kommer du att märka trevliga förändringar: Briljans, mjukhet, lydnad, ömhet, lyxsträngar kommer att glädja dig och andra.

Så, om du har torrt hår, hur man kan fukta det hemma?

Behöver strängar fukt?

Torrt hår bör regelbundet återfuktas. Annars kommer de att förlora sin glans, styrka, och frisyren kommer att se osydd ut, kommer inte att kunna hålla sin form, strängarna blir stygga, tuffa, som en svamp.

För att återfuka torrt hår hemma kan du använda olika verktyg. Du måste börja med att välja rätt schampo. Du kan göra det själv eller köpa det klart i affären, apotek.

Därefter måste du välja rätt vårdsprodukter: masker, sköljningar efter tvättning av trådarna. De kan vara redo, men det är bättre att välja hemalternativ. Förbered dem enkelt.

Tvätta håret med schampo, skäm bort ditt hår med masker två gånger i veckan. Varje dag skyddar ditt hår med serumsprayer.

En speciell plats är ockuperad av olja. De måste tillämpas på trådarna en gång i veckan. Det är bättre att välja den första kallpressade, utan rengöring, raffinering, deodoriserande.

Mycket användbara oljor som:

 • sesam;
 • oliv;
 • druv-, aprikoskärnor;
 • amarant;
 • avokado;
 • vetegroddar
 • kamomill;
 • kardborre och andra

Vad mer kan göras för att bota torrt hår, läs i denna publikation.

Hur ta hand om dem?

För att skydda håret från torrhet och läka dem, för att bevara glans, styrka och skönhet, är det viktigt att ordentligt ta hand om strängarna. Hemma måste du ge ditt hår sådan vård:

 • Tvätta håret med användbara schampon (helst enligt hem recept);
 • göra fuktgivande masker regelbundet;
 • Använd hårtork, andra apparater mindre ofta (inte mer än en gång i veckan);
 • vägra att måla eller använda mer naturliga produkter (utan ammoniak, peroxid);
 • kamma strängar bara med träkammer, börja från spetsarna och gradvis flytta till rötterna;
 • kamma aldrig vått hår;
 • på sommaren att bära halsdukar, hattar och på vintern att bära hattar;
 • Applicera serum och annan skyddsutrustning innan du besöker poolen eller badar i havet;
 • Gör inte för hårt hår, vägrar att kamma;
 • bära med dig serum, starkt vatten i en liten flaska för att återfuka torra trådar hela dagen;
 • en gång i månaden sätta olja på strängarna (och ha skakat huvudet med en handduk, gå ett par timmar);
 • Eventuella vårdprocedurer (inklusive shampooing) bör göras vid sänggåendet.

Torrt hår: hur man kan fukta dem hemma - folkmekanismer

Det finns olika medel för torrt hår. Alla kan delas in i färdiga produkter (de säljs i butiker, apotek) och hem (som du måste förbereda hemma från olika naturprodukter).

På apoteket kan du köpa olika medel för fuktning av torra trådar: basoljor, eteriska oljor, vitaminer i kapslar, nikotinsyra, dimexid, örter.

Men det är bättre att använda hemhjälpmedel. Ja, de måste kokas. Men ibland tar det bara ett par minuter. Men resultatet kommer att behaga under mycket lång tid.

Så, hur man återfuktar torrt hår hemma med folkmekanismer?

Bröd och kefir recept

Främjar återhämtning, ger näring, fuktar, förbättrar varje hårs struktur.

 • 100 gram bröd;
 • 100 ml kefir (fett).

Bröd att bryta i små bitar. Häll kefir. Lämna i 1 timme i ett varmt rum. Slå bländaren. Håll på håret i 5 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

Bibehåller inte mer än 18 timmar.

Gelatin, ägg

Detta schampo kommer att göra strängar mjuka, ge dem volymen.

 • 1 msk. gelatin;
 • 1 äggula (eller 4 vaktel);
 • 100 ml rent vatten.

Gelatinhällvatten. Lämna i en halvtimme. Låt det svälla. Värm i ett vattenbad. Stam, lägg till äggula. Blanda upp det. Håll på håret i 20 minuter. Skölj noggrant med varmt vatten.

ricinolja

 • 2 msk. ricinolja;
 • 1 äggula.

Blanda ingredienserna. Håll håret i en kvart i timmen. Gör en hudmassage. Tvätta av med varmt vatten. Om något är kvar, håll upp till två dagar i kylan.

senap

Detta recept stimulerar hårväxten, närmar sig strängarna, fuktar dem.

 • 1 msk. senap;
 • 2 msk. starkt te;
 • 1 äggula.

Produkter blandas. Håll trådarna på den tredje timmen. Tvätta av med vatten. Du kan lagra upp till tre dagar.

Jasmine Honung

Med hjälp av detta recept kommer du att kunna närma strängarna, ge dem glans, hälsa.

 • 2 msk. enkelt schampo;
 • 1 msk. jasminblomningar;
 • 1 msk. flytande honung.

Om honungen är tjock smälta den i ett vattenbad, men koka inte det (det är skadligt för honung). Anslut alla produkter.

Massage i huden, sprid försiktigt på trådarna. Tvätta av med varmt vatten.

Du kan lagra på en mörk kall plats i upp till 1 månad.

Masker är mycket bra för hälsorelaterade. För att förbereda följande recept behöver du bara kombinera produkterna och lämna på håret i en halvtimme. Havsalternativ:

 • 2 droppar essentiell olja (tall eller ylang-ylang), 1 blad aloe (krossad i puré), 1 tsk. kamille / havtornsolja;
 • 1,5 msk. olja, 1 tsk tung grädde;
 • 1 msk. gräddfil, 1 msk. Älskling, 1 msk. sesamolja.

Dessa recept är mycket användbara, särskilt efter färgning. Proportionerna är för strängar 20 cm långa.

Du kan lära dig allt om hemvård för torrt hår här.

Det är bäst att skölja trådarna med örtinfusioner eller avkok. För deras förberedelse kan du ta 1 msk. torra kamomillblommor eller torr nässla.

Vad kan man göra hemma?

Hur fuktar man torrt hår hemma? Vissa behandlingar för fuktgivande hår kan göras hemma.

Det enklaste alternativet är att massera hårbotten.

Det stimulerar blodcirkulationen i dermis, vilket bidrar till normalisering av cellmetabolism.

Du kan också spara fukt i strängarna genom enkel laminering med gelatin. Receptet liknar det som användes för beredning av schampo.

Men med gelatin, används inte äggulor och oljor, men en butiksmask. Resultatet är positivt överraskande.

Vill du hålla dina strängar hälsosamma länge? Då regelbundet och ordentligt bryr sig om håret. Och hon kommer att tacka dig med lyxig skönhet, vilket är mycket mer värdefullt och viktigare än glansig annonsering.

Användbar video

Fuktande och närande hårets tips med olika hemmetoder:

5 tips för att återfuka håret hemma

Moderna luftkonditionering och värmesystem gör luften i rummet för torr. Naturligtvis påverkar detta hår- och hudförhållandena. Därför skulle det andra tipset vara att köpa ett rumsfluktare. I princip kan du köpa en dekorativ fontän eller en speciell elektrisk luftfuktare. Förresten tillåter moderna luftfuktare dig att använda en tillräckligt stor mängd vatten.

Var noga med att inkludera livsmedel som innehåller stora mängder vitamin A. Vi pratar om morötter, ägg, havtorn, grädde, smör och mycket mer. Korrekt näring har också en positiv effekt på torrt hår.

Och naturligtvis, för att återfuka håret kräver regelbunden användning av speciella schampon, balsam, balsam, masker, spray och termiskt vatten. Sprayer bör appliceras på fuktigt hår direkt efter schamponering. De lägger till glans och speciell mjukhet. Balsam balsam kan köpas i affären eller gör det själv. Det är till exempel mycket användbart att skölja håret med avkok av kamomill, nässla, häststång. Också för dessa ändamål, perfekt björksoppa och grönt te. På sommaren är det särskilt viktigt att använda termiskt vatten, vilket kan spruta hår flera gånger om dagen.

Fuktar håret hjälper till med användbara masker, lagade hemma.

Olive Oil Mask

På basis av olivolja kan göra ett utmärkt verktyg.

Blanda 1 msk. castor sked och 2 msk. skedar av olivolja, och lägg även äggulor. Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på hår i 30 minuter. Skölj sedan med mycket varmt vatten. För att återfuka färgat hår, blanda 2 msk. Skedar av citronsaft, 5 msk. skedar av morotsjuice och 2 msk. sked infusion av pepparmynta. Gnid blandningen i lite fuktigt hår och låt det stå i 10 minuter.

Fuktgivande mask från yoghurt

Inte mindre populär är masken från yoghurt. Receptet för dess förberedelse är mycket enkelt.

Värm surmjölk till 40 ° C, och fördela därefter jämnt. Bara se till att yoghurt är bara varmt, men inte varmt. 40 minuter efter appliceringen, var noga med att tvätta den med mycket vatten.

Om du följer dessa tips kommer ditt hår att se vackert även på den hetaste dagen.

Fuktgivande och närande hår hemma: effektiva medel

För att håret ska vara tjockt och silkesigt behöver du inte bara tvätta dem regelbundet, utan också ta hand om dem med hemlagade produkter. Fuktgivande hår är ett allvarligt steg mot återhämtningen av strängarna, och därför bör särskild uppmärksamhet ägnas åt denna procedur.

Varför förlorar håret fett?

Det finns externa faktorer, till exempel plötsliga temperaturförändringar, torr luft i rummet, brist på hattar på sommaren. Utöver detta använder vi fortfarande olika apparater för styling och torkning av hår, tang, hårkrullare, krusningsjärn, lås förlorar fukt, blir svaga och spröda.

Näring är också viktigt för friskt hår. Denna diet är dålig och monotont, den kommer snart att påverka arbetet hos alla mänskliga system och organ. Därför måste du äta balanserad och fraktionell, så att alla de fördelaktiga vitaminerna och spårelementen effektivt absorberas av kroppen och bara ger fördelar för människor.

Fuktgivande hår hemma

De bästa fuktgivande folkmedicinska lösningarna:

Dessa produkter returnerar strängar av hälsosam glans och närmar dem från insidan. Vegetabiliska oljor är en kraftfull källa till fördelaktiga fosfolipider, fettsyror och vitaminer. Förteckningen över ledare innefattar havtornsolja, kokosnöt, oliv och linfrö. Hemma kan dessa produkter effektivt återfuka ändarna på håret och stärka rötterna.

Mjölk och mejeriprodukter eliminerar torrt hår, vassle och sur mjölk har visat sig bra. I kombination med äggula är honung, avkok av örter ett oumbärligt verktyg för djupt fuktgivande hår hemma.

Honung är en populär produkt för håråterställning. Denna produkt har många fördelaktiga egenskaper, behandlar torr och irriterad hud, lindrar inflammation och effektivt läker sår och små sprickor, fyller glödlamporna med användbara mikroelement och vitaminer och fyller varje hår med fukt.

För att maximera fördelarna med honung, bör endast färsk honung med flytande konsistens användas, men om det har blivit sött bör du värma kompositionen i ett vattenbad till rumstemperatur.

Förberedelse av en mask för djupt fuktgivande hår

Innan du börjar applicera masken på håret, måste du tvätta och torka trådarna på ett naturligt sätt. Håll kompositionen på huvudet i ca 30 minuter, för att avlägsna alla rester av blandningen från håret, är det tillrådligt att skölja dem med örttekok eller citronsaft, utspätt med vatten i ett förhållande av 3 till 1.

För att förbättra resultatet är det nödvändigt att byta håret med en varm handduk, och innanför sätter vi en plastfolie. Du kan göra en mask för att återfuka håret hemma en gång i veckan, behandlingsförloppet - tills fullständig återhämtning av trådarna.

Medel för fuktgivande hår hemma

Med kefir

För att hjälpa håret kan komma kefir. För deras återhämtning och för att ge en naturlig glans behöver du 0,5 liter kefir, en äggula och olivolja. Alla ingredienser är väl piskade med en mixer. Den resulterande kefirmasken gnids i håret, sedan huvudet viks med en film i en halvtimme, tvättas sedan av med varmt vatten. Håret blir vackert och elastiskt. Kefir kan ersättas med vassla eller yoghurt.

Juice av vitlök och lök

Efter färgning lider hårbotten och håret blir torrare. De behöver vård, eftersom det kan verka kliande, peeling och mjäll. Vitlök och lökjuice fungerar bra i sådana fall. Den blandas i lika delar med citronsaft och vegetabilisk olja. Den resulterande vätskan gnids lätt in i huden och efter en halv timme tvättas den av med vatten.

Denna procedur gör håret starkt och elastiskt. Om du lägger till sammansättningen av arnica, blir effekten dubbelt så bra, det här verktyget ger näring till hårrötterna och eliminerar desquamation.

Honungsmask för torrt hår

Ta två äggulor och mixa med två matskedar honung. Blandningen är aktivt piskad och applicerad på håret, från början av rötterna. Skydda med polyeten och wrap. På morgonen skölj med varmt vatten.

En annan mask hjälper till att mjuka håret och ge det en hälsosam glans. Du måste ta 2 skedar honung, äggula och mandelolja. Blanda ingredienserna och värma i ett vattenbad, tillsätt slagna yolks till den varma massan, applicera blandningen i håret och skölj efter 40 minuter med vatten.

Nattmask med näringsegenskaper

Blanda 2 msk. skedar av färskt äpple och morotjuice och 1 msk. en sked aloe juice (kan vara av kapslar som säljs på apoteket). Rör tills uniformen och gnugga in i håret, från roten och nå toppen. Efter vakning skölj med varmt vatten.

Mask av olika oljor

Det är nödvändigt att välja 4 oljor från palm, kokosnöt, burdock, druvfrö, jojoba, castor, oliv eller någon annan, och blanda dem i lika stora mängder. Detta kommer att räcka för en mask, men det är också möjligt att lägga till eteriska oljor. Det är nödvändigt att fortsätta med 5 droppar eterisk olja per matsked av en blandning av enkla oljor.

Blanda allt grundligt och applicera på håret längs hela längden och värma huvudet. Kan bara appliceras på rötterna, då behöver du inte sätta på huvudet.
På morgonen tvättar du allt med shampoo.

Gelatinbaserad mask som är lämplig för torrt hår

Gelatinmask är mycket lätt att förbereda och det skiljer sig inte bara från den yttre påverkan på håret utan också av den inre. Applicera det helst endast på rent hår.

En matsked gelatin omrörs i ett halvt glas vatten och sväller i en halvtimme. Därefter måste du tillsätta balsam tills blandningen börjar likna konsistensen av gräddfil. Applicera en mask krävs endast på håret, försöker att inte falla på huden. På morgonen, som vanligt, tvätta av, med schampo och varmt vatten.

Mask med havregryn

Ta 2 msk. l. Havregryn, tillsätt en sked av pulver, en halv tesked soda. Ingredienserna blandas och används för att rengöra och tillsätta volym till blont hår.

kakao

2 skedar kakao, en tsk majsstärkelse, 0,5 tsk. bakpulver. Denna komposition är endast lämplig för ägare av mörkt hår.

Kosmetisk lera

För att ge friskhet och matglans måste du ta 2 skedar kosmetisk lera, en sked läsk och stärkelse. Du kan kombinera alternativen, byta ingredienser, krossade torra örter, citronolja tillförs till shampoo för smakämnen.

rosmarin

För att återställa torrt färgat hår skulle följande komposition vara lämplig: ta en sked av torr rosmarin per liter kokande vatten, koka och kyla. Skölj håret med varje tvätt. Efter 2-3 gånger kommer strängarna att bli starkare, fjädrande, fjädrande, strålande.

Fuktgivande mask för lockigt hår

Det är nödvändigt att ta en sked olivolja, ricinolja, 50 g gräddfil, en äggula. Torka försiktigt alla ingredienser och applicera på hela hårets längd, skölj med varmt vatten med schampo.

Fuktgivande masker är ett utmärkt verktyg för att förhindra eliminering av strängarnas torrhet, de är ett hjälpmedel för behandling av hårproblem, fyllning av dem med vitaminer och användbara mikroelement.

Expertråd

Hår är bilden av varje person, och de kan säga mycket om var och en av er. Det är viktigt att hålla koll på strängarna hela året, för att skydda dem mot exponering för den skadliga miljön, att ta lämpliga multivitaminkomplex, att äta ordentligt och balanserat.

Alla hemmetoder som ska användas enligt ordination av läkaren, missbrukar inte produkterna av traditionell medicin. Testa tidigt för manifestationen av en allergisk reaktion.

Det är bättre att färga håret med henna eller andra formuleringar baserade på växtekstrakter. Efter färgning använder du rätt hårvårdsprodukter. Det är viktigt att följa hårets tips, trimma dem efter behov och fuktar med närande oljor.

Låt ansiktet vara din stolthet och prestation, ta hand om dig själv och skada inte ditt hår.

Användarrecensioner om hår fuktgivande hemma

Marina, 30 år gammal.
Mitt hår är ständigt i behov av vård, för det är i naturen mycket torrt och sprött. Jag brukar göra närande masker för mina strängar, oftast använder jag mejeriprodukter och äggulor. Resultatet är 100% nöjd.

Svetlana, 25 år gammal.
Att vara vacker betyder att du tar hand om dig själv hela tiden. Samma regel gäller hår. Jag använder sällan traditionell medicin, men en gång i månaden tar jag alltid förebyggande åtgärder, gör en mask med honung och äggulor, fuktar ändarna av mitt hår med olivolja och skölj med örter avkok. Det här är givetvis inte tillräckligt för att uppnå en positiv effekt, men jag försöker och hoppas, då kommer allt bra!

Hur fukta håret hemma

Skadliga naturliga faktorer - ljus sol, frost, förändringar i omgivande temperatur, frekvent användning av hårtork eller andra elektriska verktyg för styling, negativt påverka hårets struktur - de torkar, blir sköra, splittra sina ändar. För att hjälpa till att hantera aggressiva faktorer utsätts håret för en fuktgivande procedur. För detta ändamål vänder sig vissa till professionella kosmetologer, andra spenderar pengar på dyra schampon och balsam. Du kan dock ha friskt, vackert hår utan hjälp av specialister från tredje part och dyra vårdprodukter. När allt kommer omkring har kvinnor fuktat dem inför tillkomsten av moderna fördelar av civilisationen.

Vad ska man göra om håret är torrt, hur kan det fuktas hemma? - låt oss ta reda på det.

Varför hårstorkar och splittrar slutar

Split ends är ett av de vanligaste hårproblemen. De förstör utseendet, gör strängarna bleknade, torra, de kan inte döljas. Huvudskälet till utseendet av splittrade ändar är regelbunden exponering för yttre aggressiva faktorer - färgning, perm, användning av kemikalier och andra procedurer har en skadlig effekt på håret, förstör deras struktur, berövar fukt och näringsämnen, så att de blir torra, livlösa, spröda. Naturligtvis kan du försöka minimera effekten av aggressivt inflytande - köp naturliga färgämnen från världsberömda tillverkare, använd inte en hårtork, curling iron, do not perm. Men externa faktorer, såsom sol, frost, skiftändring eller bara hårt vatten, skadar fortfarande.

Om du ignorerar problemet med split ends utseende under en längre tid, bryr dig inte om, dessutom fuktar, då över tiden kommer dessa degenerativa förändringar att spridas längre in i håraxeln och det blir svårare att återställa dem, varje gång du kommer att behöva trimma mer för att uppnå ett hälsosamt utseende.

Huvudorsakerna till torrt, livlöst hår är följande.

 1. Vitaminbrist. Bristen på näring av viktiga spårämnen påverkar tillståndet av alla kroppssystem, inklusive hud, naglar och hår. Du måste ändra din meny och välja produkter så att du alltid får de nödvändiga vitaminerna. För hår är det nödvändigt att kosten hade mer fisk, nötter, grönsaker, frukt.
 2. Brist på vatten, låg luftfuktighet. För att vår kropp ska fungera fullt måste du dricka minst två liter rent vatten varje dag. Men för hår och hud är det lika viktigt att den relativa luftfuktigheten i miljön är tillräcklig.
 3. Orsaken till den skadade hårstrukturen kan vara kroniska sjukdomar och infektioner. Ofta beror detta på en överträdelse av mag-tarmkanalen.
 4. Dåliga vanor - alkohol, rökning, missbruk av koffein, socker, spola vitaminer från kroppen. Speciellt märkbart påverkar tillståndet av håravfall av kalcium och en allmän minskning av immuniteten med frekvent användning. Övervikt, förekomsten i kosten av fet, stekt, kryddig mat har inte heller någon nytta.
 5. Genetics. Från ärftlighet beror inte bara färg, hårtjocklek, utan också tendens till skallighet, tidigt grått hår, torrhet. Ingenting kan göras om det, du kan bara förbättra vård, kost och dessutom fuktar.
 6. Stress påverkar negativt tillståndet för hela organismen, inklusive hår. Särskilt om nervös spänning är ett sätt att leva.
 7. Brist på nödvändig vård och skydd. Om du inte bär en hatt i kylan eller en hatt på varma sommardagar, kan du bli ägare till inte bara torrt, livlöst hår, men får också tidigt skallighet.
 8. Fel vård. Shampoo bör väljas efter hårtyp, masker, balsam ska tvättas ordentligt, inte för att köpa billiga, tvivelaktiga vårdprodukter.
 9. Mekanisk skada vid kamning. Använd endast keramisk eller träkam och endast för torkade trådar.
 10. Frekvent exponering, styling. Minimera antalet fläckar, användning av hårspray, kemiska förfaranden, hårtork, curling. Stramt tuggummi, dubbar kan också vara skadliga om de tanklöst används.
 11. För långt hår saknar styrkan att absorbera fukt och näringsämnen över hela dess längd. Därför måste deras tips fuktas ytterligare, smörj regelbundet med näringsämnen.
 12. Om du är krullets ägare bör du komma ihåg att korallrev är mer mottagliga för att skrapa, och också på grund av sin vågiga struktur fördelas den feta beläggningen ojämnt över dem, berövar dem full skydd och näring. Behöver därför mer uppmärksamhet - användningen av regenererande balm, masker visas speciellt för lockiga tjejer. Hur fukta lockigt hår hemma? - Fonder används samma som för direkt.

Men innan du börjar hemma för att återfuka håret, måste du se till att de verkligen behöver det. Hur definierar du det? - nu ta reda på det.

Hur man vet att håret behöver fuktas

hårförhållanden före och efter färgning

Om du inte uppmärksammar ditt hår länge, bryr dig inte om dem, då kan det påverka deras hälsa. Hur förstår du att du redan behöver fuktgivande?

 1. Undersök hårets tips. För att göra detta, ta en liten strand och rikta ljuset till det. Titta på om det finns bifurcated, split hairs. Om sådant belopp är litet och huvuddelen ser frisk ut, kan de räddas. Ofta har hår som saknar fukt splittrade ändar och ju mer desto mer försummade tillståndet.
 2. Inspektera personlig kam. Tabellgraden är cirka 100 hår per dag. Om mer, får hårbotten inte den nödvändiga näringen. Undersök de fallna håren - de borde ha en bas och inte bryts av.
 3. Gör ett experiment - fördjupa några hår i en behållare med kallt vatten - om de simmar och inte snabbt blir våta, behöver de inte ytterligare hydrering.
 4. Undersök ditt hår. Dra upp och ner med fingrarna. Om du känner grovhet betyder det att deras struktur är skadad.
 5. Vid styling, var uppmärksam på hur strängarna tar den önskade formen - friska är mer lydiga.

Sådana enkla metoder kommer att med hjälp av indirekt bevis kunna fastställa behovet av fuktgivande behandlingar.

Vad kan fukta hår hemma

Det finns många folkmekanismer som du kan fuktar håret. Faktum är att de flesta profylaktiska förfaranden utförs för detta ändamål. Hemma, för detta ändamål används kosmetiska oljor och helt enkelt produkter som bidrar till näring av trådarna.

 1. Vilken olja är bäst för fuktgivande hår? Naturligtvis, oliv, på grundval av vilken majoriteten av vårdprodukter och masker är beredda. Men det ersätts också ofta med andra - burdock, castor, kokosnöt, havtorn, mandel. Vi får emellertid inte glömma att oljan inte ska appliceras på rötterna och hårbotten, men bara längs strängarnas längd, annars kommer det att täppa till porerna och det kommer inte att finnas någon syreförbrukning på grund av vilket håret börjar falla ut över tiden.
 2. Intensivt fuktgivande hår hemma kan inte föreställa sig utan användning av fermenterade mjölkprodukter. Kefir, yoghurt, yoghurt - framgångsrikt används som ingrediens i masker och omslag.
 3. Ägg, honung - är stora butiker av proteiner, vitaminer, återställer skadat hår genom felaktig vård, bibehåller nödvändig vattenbalans.

För att återfuka ditt hår hemma, använd ingredienser till hands - vegetabiliska oljor, kefir, ägg, majonnäs, bananer, avokado och jämn öl.

Recept, fuktgivande hår hemma

Hur fuktar torrt hår utan betydande utgifter? Om de blir sköra, tråkiga, olydiga, då är det dags att vidta åtgärder. Var noga med hemma, du kan fuktas med masker, balm, serum och andra medel som kommer att diskuteras ytterligare.

Hårmaskar

Det är bäst att återfuka ditt hår hemma med masker. Självklart är det bättre att köpa färdiga, och inte själv göra det som låg i kylskåpet. Men om du följer de allmänna reglerna för deras förberedelse och tillämpning, kan du uppnå ett märkbart resultat, och effekten av ansökan kommer inte att vara sämre än vad professionella vårdprodukter gör, men det blir mycket billigare.

 1. Applicera masken uteslutande på rent hår - så det kommer bättre att penetrera näringsämnena, effekten av fukt blir mer uttalad.
 2. Sprid blandningen över hela längden av trådarna, koncentrera sig på spetsarna. För detta är det bekvämt att använda en träkam med breda tänder.
 3. För att säkerställa goda förutsättningar att absorbera föreningen, täck huvudet med en speciell keps eller plastpåse, och på toppen av den med en handduk eller näsduk.
 4. Masken ska hållas i minst en halvtimme för att få ett bra resultat av fukt. Upprepa proceduren 1-2 gånger i veckan.
 5. Tvätta av masken med rinnande varmt vatten utan att använda schampo.

Vi presenterar de mest populära, effektiva recepten av fuktning.

 1. Häll två matskedar olivolja i en skål, lägg till samma burka och rör om, rör om lite. Applicera en varm mask på ditt hår utan att röra vid rötterna. Lätta rörelser gnuggar det i några minuter. Täck huvudet med en plastlock och lämna i en halvtimme. Båda dessa oljor återfuktar håret och ökar den ömsesidiga effekten.
 2. Fem stora skedar kefir eller annan jäst mjölkprodukt, värme och distribuera på strängar. Håll blandningen på huvudet i ungefär en timme och tvätta sedan av det. Masken från kefir har länge varit känd som en utmärkt fuktkräm, återupplivande skadat hår. Det är bra att använda på vintern.
 3. Blanda 2 ägg och två matskedar olivolja, häll 1 msk. l. smält honung. Applicera kompositionen på strängarna, täck huvudet med polyeten och på toppen av en handduk. Lämna en timme och torka sedan av masken med varmt vatten. Upprepa proceduren varje vecka och ditt hår fylls med fukt, blir mjuk, felfri.
 4. Blanda en banan i en skål, lägg till två matskedar flytande honung och en mandelolja. Applicera denna mask längs hårets längd. Tvätta av på en timme. Upprepa proceduren efter tre dagar och dina strängar blir släta, kommer att få en naturlig glans.
 5. Blanda fyra matskedar olivolja och två glycerol och honung. Använd denna fuktgivande mask när du känner att ditt hår har blivit mycket torrt.
 6. Till 100 ml aloejuice tillsätt två teskedar ricinolja. Häll 1 tsk. torkad basilika och 1 msk. l. marken fenugreek. Applicera blandningen på huvudet, täck det med plast och en handduk. Skölj sedan med varmt vatten. Fuktgivande mask med aloe vera innehåller en unik kombination av vitaminer, mineraler och aminosyror, vilket har en bra effekt på hårets tips.
 7. Tre matskedar av sesamolja ska blandas med en halv tesked riven ingefära. Applicera blandningen i längden på trådarna, linda huvudet med en handduk, lämna i en halvtimme och skölj sedan.
 8. Blanda en matsked juice med betor, citron och sesamolja. Applicera på strängar, lämna i en timme. Efter några dagar, upprepa proceduren.
 9. Till mogna skalade avokado, lägg till två matskedar olivolja. Blanda väl tills konsistensen är tjock och jämn. Applicera blandningen på det tvättade huvudet, lämna i 30 minuter och skölj sedan. Avokado innehåller vitaminer A, E, proteiner och mättade fetter.

Med hjälp av fuktgivande masker kan du återställa torrt, livlöst hår hemma, men det här är inte det enda sättet att förbättra det. Hur kan det annars fuktas övertorkat hår hemma?

Hemlagad schampo

Nu på hyllorna finns ett stort utbud av schampon. Många av dem innehåller emellertid kemikalier som aktivt tränger in i hårets struktur, vilket gör att inte bara smuts, utan också användbara spårämnen, oljig beläggning, berövar strängar av mat. Naturresurser är mycket dyrare, så vi ska försöka hitta dem ett billigt alternativ.

Gör ett fuktgivande schampo för torrt hår hemma genom följande recept.

 1. Blanda två matskedar gelatin med ett glas vatten och lämna i en halvtimme.
 2. När blandningen sväller tillsätt en äggula och rör om.

Hemlagad schampo kan förberedas i förväg och håller i kylskåp i 1-2 dagar. Det återfuktar väl, återställer skadat hår, gör det mjukt, lydigt.

Och du kan också använda följande recept.

 1. Ta 100 gram svartbröd, fyll det med kefir.
 2. Mala ingredienserna med en mixer och tvätta huvudet med denna blandning.

Detta schampo återställer skadat hår, fuktar dem och ger styrka.

Hemlagad balsam

Hur fungerar hårbalsam? Det har redan sagts att inköpta schampon tvättar ut inte bara smuts utan också användbar fetthalt - en naturlig oljig beläggning som behåller fukt. Som ett resultat öppnar skalorna, strängarna blir torra, ser dåliga ut. För att förhindra detta, efter att du har shampooat håret med schampo, används speciella balsams som fyller hårstrukturen, närnar det med vitaminer och återfuktar, stänger vågorna. Samma handlingsprincip för masker.

Hem balsam är att föredra att köpa som inte innehåller kemiska komponenter. Du kan förbereda det enligt följande.

 1. Ta en matsked av torkad kamomill, nässla, mint och St. John's wort.
 2. Fyll örterna med 100 ml uppvärmd olivolja.
 3. Lämna till infusion i flera dagar på en mörk plats.
 4. Spänn blandningen och tillsätt saften från en halv citron.
 5. Applicera en hemlagad balsam för att städa håret i längdriktningen, och tvätta sedan efter tio minuter.

Ett enklare recept på en hemlagad fuktgivande balm är enligt följande.

 1. Blanda två matskedar honung med 100 ml varmt vatten.
 2. Tillsätt juice från en halv citron.
 3. Applicera på håret i ungefär femton minuter.

Skölj av balsam, liksom andra liknande produkter, med varmt vatten utan schampo.

Skumklämmor som används för hårstyling, brukar inte skada dem, men utmärks av det faktum att de är lite torkade. Om du har hälsosamt hår med normalt fettinnehåll kan du använda sådana klämmor utan restriktioner, men användningen på torra strängar kan göra dem mer spröda. Men i hemmet kan du göra en bra fuktgivande mousse, vilket inte kommer att ge till sin köp effektivitet.

Det enklaste sättet är att använda äggvita. Slå den med en mixer, du kan använda som en mousse för hår som kommer att återfuktas.

Ett annat klassiskt recept med citron.

 1. Skär citronen i små skivor och fyll den med ett glas vatten.
 2. Låt grytan koka och reducera sedan kokplatens flamma. Låt brinna under locket tills kompositionen avdunstar med hälften och förtorkar.
 3. Efter avlägsnande från värmen, vänta tills det svalnar och tryck sedan.
 4. Häll moussen i behållaren och applicera på trådarna med en sprayflaska.
 5. Om du planerar att använda produkten omedelbart, lägg till en sked alkohol eller vodka till det för konservering. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till att etanol kommer att torka hår och hårbotten lite.

Luftkonditionering

Fuktighetsgivande hårbalsam kommer att lindra torrhet, bibehålla skönhet. Du kan blanda en matsked flytande honung med massan av en banan och 1 tsk. olivolja eller mandelolja, applicera på trådar, lämna blandningen i en halvtimme och skölj sedan.

Ett annat sätt är att tillsätta ett ägg och en tesked citron till schampo utan lukt, såväl som några droppar av din eteriska olja. För effektiv fuktighet, håll huvudet i ungefär tjugo minuter.

Fuktkräm används för torkade, splittrade ändar. Hemma förbereder han sig helt enkelt.

Smält en tesked bivax tillsammans med följande oljor i ett vattenbad:

 • olivolja - 1 msk. l.
 • Jojoba - 1 msk. l.
 • kokosnöt - 1 tsk
 • sheaträd - 1 tsk.

När blandningen har svalnat, tillsätt 15 droppar ylang-ylang eterisk olja. Vänta tills massan tjocknar. Du måste använda en hel del grädde, gnidade den med fingertopparna. Förvara återstoden i kylskåpet.

Efter tvättning av håret, applicera en fuktighetskräm på hårets tips (2-3 cm).

Mottagande av vitaminer och mikroelement

För att ge fullständigt fuktgivande hår behöver du ordentligt äta och ta vitaminer. Det är bäst att konsultera en trikolog, så att han, baserat på testresultaten, föreskriver användning av preparat som innehåller exakt de vitaminer och spårämnen som kroppen saknar. Det är dock alltid användbart att känna dig själv vad ditt hår behöver.

Dieten bör innehålla spårämnen som magnesium, kalcium, zink, järn, omega-3-fleromättade fettsyror. Vitaminer som påverkar hårets tillstånd - Grupp B (B1, B2, B6, B7, B8, B9, B12), PP, A, E och C. För masker behöver du köpa vitaminer i ampuller.

serum

Hur fuktar och förstärker håret i hemmet, även efter aggressiv lättnad? Använd serum, vilket snabbt förbättrar deras tillstånd, mättar med användbara komponenter.

Serum framställs enligt följande.

 1. Värm mjölken över låg värme utan att koka den.
 2. Separera de resulterande flingorna, det vill säga osten.
 3. Kyl det ner.

Applicera på strängar två gånger i veckan i fyrtio minuter.

Serum tvättas av med varmt vatten utan schampo.

Havregryn mjölk

Hemgjord havremjölk mjölk används också framgångsrikt för att återfuka håret. Det återställer dem, närmar sig, eliminerar skador, ger volymen, gör det mer lättsamt. Den kan användas både för hår och för hela kroppen.

 1. Mäta en halv kopp havregryn och häll den i en skål.
 2. Fyll i två glas varmt vatten.
 3. Lämna till infusion över natten.
 4. På morgonen slipa blandningen i en mixer.
 5. Stam.

Applicera lotionen på torrt hår i tio minuter.

lotion

Fuktgivande hår lotion kommer att sätta dem i ordning, vilket gör det mjukt, lydigt. Efter appliceringen är det lätt att sätta någon frisyr.

 1. Ta två matskedar av aloe juice.
 2. Tillsätt samma mängd smält honung.
 3. Krama två vitlöksklyftor.
 4. Rör om.

Sprid på håret och lämna i en halvtimme.

spraya

Att göra hemma fuktgivande spray för hår till tre Art. l. mineralvatten, tillsätt juice från halva citron och tio droppar av din favoritolja.

Häll blandningen i en finfördelare, skaka. Använd dagligen.

Avkok av örter

Kanske är det äldsta sättet att återfuka ditt hår hemma att skölja det med ett avkok av örter och blommor av växter. För detta ändamål används oftast:

 • salvia;
 • melis;
 • kamomill;
 • linden blommor;
 • St John's wort;
 • tansy;
 • aloe vera;
 • oregano;
 • timjan;
 • björkknoppar.

Du kan brygga en ört eller flera på en gång, vilket kommer att förbättra deras gemensamma åtgärder. För att uppnå en bestående fuktgivande effekt, skölj håret två eller tre gånger i veckan med avkokning.

Friskt, starkt hår är resultatet av daglig vård. Förhindra deras torrhet, brittleness, för att säkerställa effektiv fukt kan vara hemma. Regelbunden användning av masker och andra metoder ovan på bara en eller två månader kan du njuta av det uppnådda resultatet.Nästa Artikel
Esvitsin. Instruktioner för användning för hår. Recensioner trichologer var man kan köpa, pris