Hårmaskar med omedelbar fuktighetsgivande effekt: matlagning hemma


Torr, emacierad av solen, dåligt vatten, låga temperaturer, håret behöver inte fuktas. För att göra detta kan du använda speciella masker som är förberedda hemma. Denna artikel kommer att berätta vad du ska göra och hur du använder dem. Här hittar du många intressanta recept av användbara produkter från helt olika ingredienser, vilket kan fukta strängarna hos nästan alla.

Villkor för förberedelse och användning

Återställande hårmaskor bibehåller en optimal fuktnivå. De klarar av torra lockor, blekande färg och förlust av glans. De kan även slåss med mjäll, bita tips och baldness.

När du förbereder sådana föreningar, var uppmärksam på följande tips:

 • Innan du använder någon produkt ska du göra ett allergiskt test: släpp det på huden bakom örat eller på handleden. Om det inte fanns något obehag i form av rodnad och klåda efter 20 minuter kan proceduren fortsätta.
 • Innan appliceringen ska masken vara huvudmassage. För att göra detta, gnugga huden med fingertopparna iurs medurs.
 • Efter blandning av ingredienserna bör kompositionen appliceras, om inte annat anges, på rent, nyvasket hår, så att det penetrerar bättre i hudvågar och håraxlar.
 • Hemblandningar baserade på oljor och mejeriprodukter rekommenderas att appliceras på smutsiga och torra trådar.
 • Det är bättre att tvätta av masken inte tidigare än i 30 minuter utan schampo och balsam.
 • Den optimala användningsfrekvensen - 2 gånger om 7 dagar. För att uppnå ett positivt resultat rekommenderas att åtminstone 8 förfaranden görs. Om håret utsattes för kemisk eller varm behandling (färgning, perm, strykning, tång), då behöver de en längre återhämtningstid, ca 2-3 månader.
 • Du kan inte gnugga tunna trådar med en handduk: Bara fukt dem lite och låt dem torka naturligt.
 • Om hårbotten är torr, ska blandningen gnidas in i rötterna och spridas sedan över hela längden av strängarna.

Recept fuktgivande hår masker

För att uppnå effekten av salongprocedurer kan du använda olika oljor av organiskt ursprung, flytande vitaminer, hemgjorda mejeriprodukter.

Oljeblandningar med stark effekt.

Oljor måste vara syrodavlennymi, inte utsatta för värmebehandling. Annars, enligt recensioner, kan deras fuktgivande effekt ifrågasättas. Dessa produkter får användas både i ren form och i kombination med andra komponenter.

Här är några av de mest kända recepten med oljor:

 • Med kokosnöt. Blanda basen (20-40 ml) med honung (4 msk. L.), och tillsätt sedan protein (1 st). Smörj blandningen noggrant tills den är jämn och applicera på hela hårets huvud, låt den stå i 30 minuter. Titta här för några fler recept för honungsmaskar.
 • Med oliv. Blanda huvudkomponenten (3 msk. L.), Avokadosmassa (1 st.) Och honung (1 tsk.) Till ett tillstånd av vassle. Mätta alla krullarna med masken och tvätta den av efter 30 minuter.
 • Med burdock. I varm mjölk (50 ml) tillsätt jäst (20 g) och honung (2 teskedar), rör om och lägg produkten på en varm plats i 30 minuter. Häll sedan olja in i den (1 msk. L.), Skaka kompositionen, gnugga in i rötterna och fördela över hela ytan. Du kan tvätta av masken efter 20 minuter.
 • Med havtorn. Först måste du värma upp oljan (5 tsk) i ett vattenbad och gnid det sedan i huden och fördela det över hela håret. Tåla en sådan mask behöver 20 minuter.

Rå kokosolja har en fast konsistens, så den bör smälta lätt innan den appliceras.

Hemmagjorda vitaminer för näring

Du behöver oljelösningar av vitaminerna E, C, PP, A och Grupp B. Om de inte är till salu kan du köpa de som är avsedda för injektion, i ampuller.

Vi rekommenderar dig att välja recept baserat på följande vitaminer:

 • E, alfa-tokoferol. Fyll den färglösa henna (20 g) med kokande vatten (120 ml) och låt det stå i en timme. Lägg sedan till linfröolja (2 teskedar) och vitamin (en ampull per 10 ml) till massan. Sätt kompositionen i ett vattenbad och efter 20 minuter applicera blandningen på locken längs hela längden. Tvätta av det efter 15 minuter.
 • PP, nikotinsyra. Häll gelatin (15 g) med varmt vatten (80 ml). Rör om massan och häll i en ampull av huvudkomponenten (10 ml) och olivolja (1 msk.) Efter det att den har svalnat. Gnugga blandningen i strängarna och tvätta bort resten efter 20 minuter.
 • Ah, retinol. I mosad äggula (1 st.) Dropp vitamin upplöst i olja (1 tesked). Massage denna blandning i hårbotten och sprida den över håret. Lämna kompositionen i 20 minuter och skölj sedan.
 • Cyanokobalamin + pantotensyra. Kombinera dem i lika stora proportioner (2 ampuller med 20 ml vardera) och häll kamille (50 ml) i infusionen. Förbereda sistnämnda, blanda örten (3 matskedar) med kokande vatten (100 ml) och spänn det. Rör om denna blandning noggrant och applicera på strängarna med en pensel. Tvätta håret efter 30 minuter.

För att säkerställa att vitaminprocedurer mättar löken och håret med användbara ämnen längs hela längden, utför dem minst två gånger i månaden. Efter avslutad kurs kommer du att märka hur strängarna blir mjukare och börjar växa snabbare. Förresten är det här målade allt mer detaljerat om maskerna för tillväxt.

Mjölkbaserad

De kommer att vara mer relevanta än någonsin för dem som har problem med huden på huvudet - sår, utslag, mol. Efter att ha använt dem finns det ingen tunghet i håret. Yoghurt, kesost och yoghurt, som finns hemma, kan bli komponenter av sådana produkter. Det viktigaste är att allt detta ska vara hemlagad och fräsch, det är bättre att vägra butiken.

Du kanske är intresserad av följande alternativ för supermasker:

 • Kefir. Blanda kefir (25 ml), stallost (20 g) och något vitamin (en ampull). Torka den resulterande pastaen med kokt vatten (20 ml) och sprid jämnt över locken. Tvätta håret efter 20 minuter.
 • Gräddfil. För dess beredning behöver du naturlig gräddfil (3 msk.) Och orange (1 st.). Kram saften ut ur citrus, blanda den med mjölkprodukt och tillsätt mjöl till den (2 msk). Blanda sedan massan noggrant och applicera hela längden på blandningen i 15 minuter med en pensel.
 • Mejeri. Blöt gelatin (1 msk.) I varm mjölk (4 msk.), Efter en kvart timme, blanda allt och applicera med en kam på håret. Låt masken vara på i 15 minuter.
 • Krämig. Smält mjölkprodukten (100 ml) i ett vattenbad, fördela över hela längden av trådarna och låt 20 minuter uppnå en fuktgivande, närande och växande effekt. Här är det skrivet hur man gör det här och vilka ingredienser som hjälper till med detta.

Andra bra verktyg

För att förbereda dem hemma rekommenderas det att plocka upp kalk, icke-kandiserad honung, hemlagade färska ägg, Sterling lök, vitlök och mogna, även en lätt mjukad banan kan göras. Här är de masker vi erbjuder:

 1. Rosa kronblad (1 msk.) Behövs fyllas med kokande vatten (200 ml) och infunderas i 4 timmar. Därefter ska de filtreras och i den återstående infusionen tillsätt honung (2 msk.). Därefter skall blandningen gnidas in i rötterna och spridas över hela längden av håret. Det kan tvättas bort snarare än efter 15 minuter.
 2. Kombinera ägg (3 st), Agavejuice (20 ml), orange extrakt (3 droppar) och vispa. Sedan, utan att pressa för hårt, applicera en näringsämnesammansättning från roten till spetsen av strängarna och lämna i 10 minuter.
 3. Använd en mixer, kapa löken (1 st.) Utan skal och pressa saften. Tillsätt arganolja (40 ml) och omrör produkten. Applicera masken på rotzonen och kram krullarna med en kam (inte metallisk!). I denna artikel hittar du inte mindre effektiva recept argan masker.
 4. Med en blender högg citronen (1 st.), Tillsätt sur grädde (10 ml) till uppslamningen och värm upp den i ett vattenbad. Smörj rötterna och trådarna med blandningen, tvätta den efter 15 minuter.
 5. Blanda havregrynsmjöl (20 g), ricinolja (20 ml) och kefir. Som ett resultat bör du ha en krämig massa, som du kommer att behöva lägga på lockor. Efter en kvarttimme kan du tvätta håret.

För att förbättra effekten av någon mask - värm huvudet med plastfolie och en varm scarf. Du kan bygga en handduk "turban".

Recensioner av våra läsare

Efter konstant ljussättning försämrade mitt hår fruktansvärt: de blev torra och livlösa, mjäll uppträdde. Jag började använda mjölkmasker och märkte snart att tillståndet av mitt hår har förbättrats.

Alexandra, 40 år gammal:

Hon visste om fördelarna med hemlagade hårsmaskar länge, men hon använde dem inte tidigare. Jag kunde inte ens förvänta mig sådana snabba resultat från hemmet. Mina lockar har förstås inte helt återhämtat sig, men har redan börjat kamma och skina bättre.

Jag älskar att skämma bort min långa fläta med olika användbara masker. Jag var nöjd med bananblandningen, som inte bara mjukade mitt hår, utan också blötte dem med en trevlig arom. Nu ser mitt hår ännu mer attraktivt ut.

Ovanstående masker fyller dina lock med hälsa, styrka och strålning. Var charmig!

Fuktgivande hårmask hemma

En viktig del av vård av hår är dess fuktgivande. Denna procedur omfattar inte bara köpta kosmetika för hår, men också folkrecept som har varit mycket populära nyligen. Hemmagjorda masker för fuktgivande hår med systematisk användning förbättrar det övergripande utseendet, stärker, lindrar övertorkning och eliminerar brittleness.

Dessa masker är relevanta inte bara på sommaren, när de lider av solens strålar, heta luftar och salt havsvatten på semester - allt detta torkar ut håren. En fuktgivande hårmask är nödvändig och när det är kallt ute, har ingen vid denna tid på året avbrutit varm styling, förutom regelbundet slitage på hattar, inte mindre än solen skadar frisyren. Handgjorda hemlagade masker hjälper till att eliminera torrt hår och fuktar huden, eftersom det också behöver fukt.

Tips och regler för att använda fuktgivande masker

 1. Om håret ser friskt ut, för att behålla detta tillstånd appliceras en fuktgivande och närande mask för torrt hår inte mer än 1 gång på 30 dagar. Under sommarperioden kan den ökas till två användningsområden;
 2. Om du har torra tips och skuggan har bleknat, kan du fukta krullarna hemma två gånger i veckan;
 3. Matningsblandningen appliceras över hela längden, speciellt fet i ändarna. Rötterna bör antingen undvikas helt eller smutsigt;
 4. Använd inte ständigt samma hemlagade recept. Torra krullar kommer snabbt att bli vana vid samma uppsättning produkter, och håret kommer inte längre att vara så intensivt matat.
 5. För att öka effekten rekommenderas att blandningen lämnas över natten;
 6. En naturlig fuktgivande mask appliceras omedelbart efter blandning, helst på ett nedsmutsat huvud före tvätt. Med långvarig lagring förlorar den helt enkelt sina egenskaper;
 7. Det är viktigt att vara uppmärksam på kontraindikationer vid användning av någon mask. Alla komponenter är naturliga, och om det finns en allergi mot minst en av dem, kan masken vara hälsoskadlig i allmänhet.
 8. Det rekommenderas att massera huvudet i flera minuter före användning. Detta förbättrar blodflödet till folliklarna, och förbättrar effekten av blandningen. Massan själv appliceras också med massagerörelser;
 9. Efter fördelningen av kompositionen på huvudet samlas strängarna i en bunt på toppen av huvudet, en plastpåse eller en duschlock läggs på toppen och isoleras med en hatt eller en varm halsduk;
 10. För att göra strängarna mer lydiga och att lysa, kan effektiva fuktgivande recept kompletteras med örtdekok, såsom kamomill, nässla, horsetail, salvia eller burdock;
 11. Efter användning är det rekommenderat att ta en månadsavbrott och upprepa kursen.

Hem Moisturizing Hair Mask - 19 Recept

Den bästa fuktgivande masken är oljemaskan, men det kommer inte bara att diskuteras i recept nedan. Intensiv fuktgivande mask för torrt hår kan också inkludera glycerin, gelatin, lök, ägg eller bara yolk, alla slags etrar, mejeriprodukter. Hemma är det lätt att hitta de nödvändiga produkterna och blanda lätt blandningen i några minuter, vilket gör super fuktgivande även för mycket torrt hår.

För torrt hår

Resultat: Ett enkelt hemlagat recept på torrt hår, djup näring och fuktar krullarna i längd, hjälper till mot håravfall.

ingredienser:

 • 400 ml mandelolja;
 • 150 gr. rötterna.
Beredning och appliceringsmetod:

Skölj rötterna med rent vatten, skära, blanda med olja. Lämna på ett mörkt varmt ställe i 24 timmar. Därefter koka hela massan i badet i 15 minuter, rör om hela tiden, kall, spänning. Den resulterande oljan appliceras på håret från rötterna till ändarna i 60 minuter.

Super fuktgivande hårmask hemma

Representanterna för det mässa kön utsätter ofta sina lås för termiska och kemiska effekter. Olika färgning, curling, blåstorkning, användning av olika pleyk och stylers - allt detta förr eller senare påverkar hårets kvalitet. Håret blir tunnare, torrt, tråkigt och avbrott lätt.

Fuktgivande masker är utformade för att hantera dessa obehagliga konsekvenser. De levar upp tipsen och återställer locken.

Vilka masker är bättre - professionella eller hemma?

Definitivt svara på den här frågan är svår. Strukturen och typen av hår är olika för alla. En högkvalitativ mask som förvärvas i en professionell butik kan helst arbeta på en enda flickas hår och ge ett helt annat resultat på håret som liknar typ och struktur till den andra. Detsamma kan sägas om läxor.

Fördelarna med hemma masker:

 • tillgänglighet;
 • billighet;
 • Naturlig sammansättning.
 • Måste tinker lite med tillverkningen;
 • Eventuella allergier mot någon komponent, såsom honung.

Fördelarna med professionella masker:

 • Användarvänlighet;
 • Exponeringshastigheten.
 • Dyrt pris;
 • Inte den mest naturliga kompositionen.

Det är svårt att förutse vad som är rätt för ditt hår. Här är det nödvändigt att prova olika alternativ, eftersom det finns värdiga representanter bland professionella och hemlagade masker.

Det är mycket önskvärt att använda hemlagade fuktgivande hårmaskor till alla tjejer en gång i månaden för profylax, oavsett hårtyp, och ägare av torra krullar från naturen, liksom tjejer som missbrukar färg och termiska typer av styling, kommer inte att störa användningen av fuktgivande masker 1-2 gånger i veckan.

Idag kommer vi att titta på recepten på några av de bästa fuktgivande hårmaskorna hemma, som du kan göra från skrotprodukter.

Enkelheten och användarvänligheten sparar tid och pengar på att gå till salongen, och den resulterande effekten kan överträffa salongresultatet.

Masker för torra hårändar

Fuktgivande mask för ändarna av håret på basis av morotsjuice

I morotjuice finns en mängd olika vitaminer och mineraler. Dess läkning egenskaper är bra för regenerering av hårstrukturen. Detta recept livar de torra ändarna av lockar, vilket gör dem smidiga, glänsande och lätta.

 • Färskpressad morotjuice;
 • Vilken vegetabilisk olja.

Blanda ingredienserna i lika stora proportioner och massera lösningen i hårspetsarna. Blötlägg kompositionen från en halvtimme till en timme och tvätta huvudet med varmt vatten.

Baserat på färglös henna

Färglös henna är känd för sina fördelaktiga effekter på hår. Det har stärkande egenskaper, ger håret ett strålande utseende och lyser, "löser" hårtips. Detta recept är lämpligt för ägare av torra och exfolierade tips.

 • Färglös henna;
 • 2-3 tsk en flytande lösning av vitaminerna A och E;
 • 2 msk. mandelolja.

Färglös henna fylls med kokande vatten tills en tjock konsistens. Täck med något och vänta en kvart i timmen. Värm oljan lite och häll i den resulterande lösningen.

Som ett resultat bör en flytande pasta bildas, där det är nödvändigt att tillsätta vitaminer. Produkten förvaras på en mörk plats, tätt täppt. Använd en gång i veckan, håll i ändarna i 2-3 timmar.

Masker för färgat hår


Nedan är de mest effektiva maskerna för färgade och blekta krölar. De bryr sig intensivt om håret, återupplivar dem och ger dem en hälsosam utseende.

Med konjak

Cognac lägger sken och utstrålning till locken och kan till och med förbättra färgen på de färgade trådarna, medan äggulan intensivt ger näring krullarna och fuktar dem.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 100 ml cognac;
 • enda äggula.

Blanda alla ingredienser och fördela blandningen i strängar. Lämna masken på huvudet i 20-30 minuter och tvätta huvudet med varmt vatten.

Nourishing mask

Detta alternativ kommer att bli en livräddare för tjejer som experimenterar med frekvent färgning. Dess komponenter närmar sig och bryr sig om håret.

 • del av en mogen banan;
 • del av mogna avokado
 • äggula.

Kombinera alla ingredienser, gnugga dem försiktigt och massera dem till jämn tråd. Vik en handduk. Håll blandningen på huvudet i ca 30 minuter och skölj med varmt vatten.

Fuktgivande mask för torrt hårtyp

Gelatinbaserad

 • 1 msk gelatin;
 • 1 msk. kokosnöt eller ricinolja;
 • 20 droppar av en blandning av vitaminerna A och E;
 • En halv kopp varmt vatten.

Blötlägg gelatin i vatten och låt det svälla helt. Värm därefter tills klumparna försvinner. Häll resten av masken i den kylda massan. Smörj allt hår. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Baserat på jästa mjölkprodukter

 • En halv kopp av en jäst mjölkprodukt;
 • 2 msk. olivolja;
 • 1 msk. smält honung.

Kombinera komponenterna tillsammans och borsta hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Fuktgivande hårmask med aloe juice

 • En halv kopp gräddfil;
 • 1 msk. l. kokosnötolja;
 • 1 msk. färsk aloejuice;
 • 1 äggula.

Smält kokosoljan till ett flytande tillstånd och häll de resterande ingredienserna in i den. Massage den resulterande massan i strängar. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Några fler alternativ för masker:

lök

 • färsk lökjuice;
 • flytande honung;
 • någon vegetabilisk olja;
 • och ett äggs äggula.

Kombinera alla komponenterna tillsammans och massera i strängar. Sitt i 30-40 minuter med en mask på huvudet och tvätta av det.

Mycket fuktgivande oljebaserad hårmask

De mest fuktgivande och närande hårmaskorna är gjorda av oljor. Detta mättar till exempel håret med användbara ämnen och ger det glans och strålning.

 • 2 msk. olivolja;
 • 2 msk. ricinolja;
 • 10 kapslar av vitamin A;
 • 1 kapsel vitamin E;
 • en äggula
 • 2 msk. flytande honung;
 • Färsk juice av en halv citron.

Alla komponenter kombineras och smörjs.
hårlängd Wrap ett huvud med den applicerade blandningen med klämfilm och dra upp en varm hatt från ovan. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Baserat på arnica-tinktur

Masken av arnica-tinktur har en aktiv fuktighetseffekt på grund av innehållet i ett stort antal biologiskt aktiva substanser. Detta alternativ hjälper till med överdriven tattered curls.

 • 3 msk. Arnica tinkturer;
 • 2 msk. någon vegetabilisk olja;
 • äggulor av två ägg.

Kombinera alla komponenter i masken och smörj hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Express mask

Receptet på denna mask är enkelt, men mycket effektivt. Oljor och äggula matar torra lockor och majonnäs ökar den fuktgivande effekten.

Du behöver:
1 msk

 • olivolja;
 • ricinolja;
 • majonnäs;
 • och ett äggs äggula.

Blanda komponenter och massera blandningen i strängar. Vik huvudet i plast och varmt med varmt material. Låt det fungera i 20 minuter och skölj sedan kompositionen med schampo.

På grundval av kefir

Kefir fuktar krullarna perfekt och kämpar med deras bräcklighet på grund av innehållet av jäst, vitaminer och mjölksyrapinnar.

 • 300-500 ml kefir;
 • äggula
 • 2 msk. vegetabilisk olja.

Blanda produkterna tillsammans och fördela över hårbotten. Lämna 30-40 minuter på huvudet och tvätta sedan med varmt vatten.

Super Moisturizing Avocado Hair Mask

Avokados arbetar underverk med hår. På grund av det höga innehållet av fettsyror, ger den intensivt och fuktar strängarna, vilket ger dem perfekt jämnhet och silkighet. Masken kan återuppliva även de skjuvade låsningarna.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 1 hälften av mogen avokadofrukt
 • 1 hälften av mogen banan;
 • 1 msk. l. någon vegetabilisk olja (helst oliv eller kokosnöt);
 • 1 msk. l. gräddfil eller hemlagad majonnäs.

Finkopp frukten till en ren konsistens för att underlätta ytterligare sköljning av blandningen. Lägg till de återstående komponenterna och försiktigt sprida masken över strängarna. Wrap huvudet med den applicerade blandningen i polyeten och varma med varmt material.

Mask måste hållas från en halvtimme till en timme och tvätta sedan håret med schampo och skölj.

Och här är en annan fuktgivande mask för långt hår:

Tips för att eliminera överdriven torrhet

 • Utsätt inte håret för frekvent färgning. Vänta minst 3 månader innan nästa målning;
 • Använd speciella fuktgivande schampon och sköljningar av samma serie som kompletterar varandra.
 • Efter shampooing är det nödvändigt att applicera en luftkonditionering eller en balsam, avsedd att "lödda" hårflingorna och skydda dess struktur. I samma syfte, efter tvättning, skölj dem med en svag lösning av ättika utspädd i kallt vatten;
 • Minimera användningen av hårtorkar, tang och andra värmeanordningar. Använd en hårtork, använd en kall eller varm ström av luft eller låt håret torka naturligt;
 • Skydda håret från kall, värme, stark vind och ultraviolett strålning;
 • Ät ordentligt och fullt. Den dagliga kosten som är fattig i protein och vitaminer påverkar hårets kvalitet negativt.
 • Drick det dagliga intaget av vatten. Brist på vätska i kroppen kommer också att påverka hårets tillstånd.


Perfekt slät, fuktat hår är inte en dröm, men resultatet av liten ansträngning och tålamod. Skönhetshår i dina händer. Det viktigaste är inte att vara lat och resultatet kommer inte ta lång tid!

Fuktgivande hårmaskor: 9 bästa recept

Livets ekologi. Skönhet: Fuktgivande är nyckeln till vackert, glänsande och friskt hår, varför fuktgivande hårmaskor har blivit en integrerad del av hårvård hemma

Fuktgivande är en pant av vackert, glänsande och friskt hår, varför fuktgivande hårmaskor har blivit en integrerad del av hårvård hemma.

Hur man gör fuktgivande hårmaskor hemma

Mycket ofta klagar kvinnor att de inte ser effekten av hemgjorda fuktgivande hårmaskor. Men om du överensstämmer med tekniken kommer en fuktgivande hårmask hemma att vara inte sämre än en liknande från en skönhetssalong.

1. Fuktgivande mask ska appliceras på rent hår, vilket skiljer hemlagad fuktgivande mask från de flesta andra som gör innan de tvättar huvudet. Tvätta håret med schampo, skölj med en handduk och torka dem något (så att de är våta, men vatten dricker inte från dem). I rent hår absorberas de fuktgivande komponenterna i masken mycket bättre.

2. Det är mycket viktigt att den hemgjorda fuktgivande masken är fördelad över hela längden av håret, från rötterna till spetsarna. Du kan för detta ändamål använda en kam med breda tänder.

3. Efter applicering av masken på huvudet är det nödvändigt att skapa värmeskydd för håret för att skydda det våta huvudet från kallt och för att skapa bekväma förhållanden för absorptionen av den fuktgivande masken. Därför lägger du omedelbart på ett duschlock eller en plastpåse, och sedan för mer värme, är det önskvärt att knyta en scarf eller handduk ovanpå.

4. Hemma innehåller fuktgivande hårmaskar längre än andra, från en halvtimme till en och en halv timme, överväga detta i ditt schema. Den exakta tiden för var och en av de hemma maskerna vi ska ge separat.

5. Tvätta bort den fuktgivande hårmasken med varmt vatten, ungefär kroppstemperatur (37 grader).

6. Det rekommenderas att använda en hemlagad fuktgivande mask som en förebyggande åtgärd en gång i veckan, för behandling - 3 gånger i veckan.

Fuktgivande mask för kefir hår

I Ryssland var traditionellt hemgjorda fuktgivande hårmaskor gjorda av jästa mjölkprodukter som perfekt närmade och fuktigt hår - det är nog att minnas vilka eleganta flätor som slaviska tjejer hade.

Du kan ta sur mjölk, klabbar, kefir och göra en utmärkt fuktgivande hårmask från någon av de presenterade alternativen. Häll ett halvt glas av produkten, lägg det i en tallrik med varmt vatten i några minuter för att värma upp det något och fördela massan över hela längden på ditt hår. Förfarandet tar 30-40 minuter, varefter masken tvättas av. Du kommer bli glatt överraskad hur effektiv den här enkla masken återfuktar håret.

Ägg fuktgivande hårmask

Människor argumenterar för vad som kom före en kyckling eller ett ägg, men det finns inget argument om effektiviteten hos en äggmask för fuktgivande hår, alla är överens med detta uttalande. Om du har torrt hår behöver du bara äggula, om oljig - bara vit och tjejer med normalt hår kan ta hela ägget. Lägg till ägget eller dess delar i förhållandet mellan ett till ett mineralvatten med gas, 5-6 droppar citron, skaka allt bra och sprida blandningen över hela längden på håret och sätt locket på i ca 20-25 minuter. Tvätta av med schampo för din hårtyp.

Fuktighetsgivande mask med yoghurt

Naturlig yoghurt är en utmärkt balanserad produkt som hjälper inte bara från insidan, men också från utsidan. Till exempel kan du skapa en kvalitet hemgjord fuktgivande hårmask från yoghurt. Du behöver ett glas naturlig yoghurt, utan socker, smakämnen och färgadditiv och en apelsin. Kram saften ut ur apelsinen, blanda den med yoghurt, lägg till 2 matskedar mjöl eller stärkelse till samma plats och blanda det igen.

Det är viktigt att du applicerar masken omedelbart efter beredningen, för att maximera effekten av fukt, sträcka den över hela längden av håret. Du kan ta av masken och tvätta håret på 20-30 minuter.

Fuktgivande hårmask med gurka

Alla vet att vatten i en gurka rymmer upp till 80 procent av sin volym, och vattnet är inte enkelt, men strukturerat. Därför är det naturligt att använda en mask med en gurka hemma för fuktgivande hår.

Det enklaste receptet är att helt enkelt skalla en ny gurka, grilla den och gnugga den resulterande vattnet i en halvtimme i rötterna och längden på håret. Men du kan diversifiera det, till exempel genom att lägga till gurka 2-3 matskedar av naturlig yoghurt utan socker, som innehåller ett stort antal användbara ämnen. Det är också möjligt att ersätta yoghurt med god gräddfil för att fukta, men utan några kemikalier är det bättre att ta hemlagad, från marknaden.

Fuktgivande hårmask med oljor

Mask med oljor är en idealisk hemgjord lösning för fuktgivande torrt hår och hår med skadade tips, eftersom oljor kan penetrera djupt i hårstrukturen och bilda en skyddande film, samtidigt som fukt hålls inuti.

Blanda i en glaskopp med 1 msk. l. Olive-, mandel- och ricinolja säljs alla i apotek. Värm sedan blandningen i ett vattenbad till kroppstemperatur, tillsätt 4 droppar eteriska oljor (ett val av lavendel, ylag-ylang, pelargon, tea tree, rosmarin). Applicera en mask på håret och håll i en och en halv timme.

Aloe Moisturizing Hair Mask

Hemmagjorda fuktgivande hårmaskor med aloe har de vackraste recensionerna bland den vackra halvan av mänskligheten - de återfuktar håret, ger förtjockning och minskar bröthet och ger inte ett splittande spets till nedstigningen. Kortfattat kan denna fuktgivande hårmask också kallas hemläkare.

Här är det viktigt att inte lägga till många komponenter till aloe för att inte störa dess arbete. Så, två matskedar av aloejuice (köp på apoteket) och samma naturliga osötade yoghurt kombineras i en glasbehållare, följ sedan de regler som vi berättade i början av artikeln. Fuktar håret med denna mask i en timme.

Fuktgivande hårmask med gelatin

Gelatin är ett enkelt och billigt sätt att återfuka ditt hår hemma, återställa glans och återställa styrka. Den används för hemlaminering, och förseglar även de skiktade hårflingorna och fyller eventuella skador.

För att förbereda denna fuktgivande mask, häll 2 msk. l. gelatin 4 msk. l. kallt vatten. Vänta tills gelatinet sväller, sätt sedan i ett vattenbad, efter att gelatinet är helt upplöst, avlägsnas från värme och låt svalna en stund. Sprid över hela längden av håret, håll i en timme och skölj.

Fuktgivande hårmask med honung och glycerin

Denna hemgjorda fuktgivande hårmask fungerar universellt - honung ger användbara näringsämnen till håret och glycerin (kan ersättas med burdockolja) stänger hårflingorna, tack vare vilken vi får en dubbel effekt.

Denna fuktgivande mask fungerar bra i alla åldrar, de mest positiva recensionerna om det. Blanda 2 msk. l. flytande honung och 1 msk. l. glycerin (säljs i apotek) och vegetabilisk olja, är kompositionen försiktigt fördelad över håret och hårbotten. Håll i 40 minuter, skölj sedan.

Fuktgivande hårmask med banan och gurka

Utmärkt resultat för torrt hår hemma visar en mask med banan och gurka. Båda dessa produkter, som du vet, innehåller fukt redan på mobilnivån, så den fuktgivande effekten av denna mask är märkbar nästan omedelbart.

Så masha en banan till en slam, skära av huden från en gurka och gnid den i en fin rivare. Kombinera båda produkterna, tillsätt två matskedar olivolja och gnid i hårbotten i en halvtimme. Skölj sedan håret under rinnande vatten, om nödvändigt kan du använda schampo. Vi rekommenderar denna fuktgivande hårmask två gånger i veckan med en paus på 3 dagar.

Vad mer, förutom masker, kan användas för att återfuka håret hemma

Om du lägger till 1 tsk. honung i din vanliga balsam-balsam, får du ett utmärkt verktyg som bibehåller fukt i ditt hår och skyddar det mot delaminering och bräcklighet.

Örtete - kamomill, kalendula, horsetail och nässla - hjälper till att återfuka håret. Häll en liter kokande vatten en blandning av de angivna örterna (1 tsk. Av varje ingrediens), insistera på 1 timme. Du kan använda sköljningen från en typ av gräs, enligt din önskan.

Följande eteriska oljor har visat att fukta ditt hår - ylang-ylang, orange, sandelträ, rosenträ, rökelse, kamomill, myrtle. Lägg till 3-5 droppar till schampon, balsams, fabrik och hemlagad fuktgivande masker, liksom bara i vattnet, som du sköljer ditt hår. publicerad av econet.ru

Det kommer att vara intressant för dig:

Fuktgivande mask för alla typer av hår gör det själv

För att klara torrheten i strängarna hjälper det att fuktar hårmask hemma. Baserat på naturliga ingredienser kan den återvända friskt utseende till livlöst hår, närande det hela sin längd med användbara mikroelement och substanser. Det är nödvändigt att välja maskinsammansättning, baserat på individuella egenskaper - med hänsyn till hårtypen, graden av skada och mottaglighet för en viss komponent.

Masker hemma för ändarna av håret

Blanda ingredienser för fuktgivande masker, kokta hemma, det är nödvändigt i ett glas eller keramisk skål. Gör kompositionen effektivare, du kan om du täcker ditt huvud med en plastpåse och linda med en frottéduk ovanpå. För att återställa torra tips kan du använda olika naturliga ingredienser som har en stor mängd näringsämnen. Sådana produkter inkluderar bihoney, äggula, grönsaker och frukter med högt innehåll av vitaminer och friska fetter, mejeriprodukter med hög fetthalt. De kan kombineras med varandra, sätta på ändarna av håret i 20-30 minuter:

 • Applicera på ändarna av kompositionen, framställd från oljan av burdock och ricinolja, taget i lika villkor;
 • smält honung blandad med rå äggula - sätt på spetsarna;
 • ta bort skalen från en hel avokado, krossa den till ett puréstat, häll innehållet i kapslarna av vitaminerna A och E.

Fuktgivande masker för färgat hår

Färgat hår behöver maximal återhämtning, vilket kan uppnås genom användning av näringsrika livsmedel berikade med vitaminer. Samtidigt är det nödvändigt att välja komponenter med hänsyn till bevarande av hårfärg - många produkter kan tvätta av färgen och göra den matt. Av samma anledning ska du separera fuktgivande masker för mörkt och blont hår:

 • en bra fuktgivande mask för blont hår kan lätt göras från ½ citronsaft, en sked smält honung och ricinolja;
 • avkok av kamomill kan färga blont hår, så masken med det är bättre att bara använda på den mörka hår: häll varmt vatten, örtblandning av kamomill blommor dosering, nässlor blad och salvia, att insistera för en timme, tillsätt en matsked smält honung;
 • Cognac kan erbjuda högkvalitativ vård för mörkt hår: Bland 1 glas alkohol i ett glas med en sked ricinolja och honung;
 • hacka lökhuvudet med en fin rivare eller slipa i en mixer, blanda den resulterande gröt med rå äggula och två stora skedar linfröolja. Lök, som används som vitaminhjälpmedel hemma, kan ge en obehaglig lukt på håret, du kan bli av med det genom att tvätta av masken med citronvatten (blondiner) eller ättika (mörkhåriga tjejer).

Fuktgivande kompositioner för skadat hår

Skaddat hår kräver en djupt penetrerande komposition som kan påverka hela strukturen och ge fullständig vård. Denna uppgift kan hanteras av fuktgivande masker som är förberedda hemma med hjälp av flera ingredienser som tillsammans ger det bästa resultatet:

 • grilla råa morötter (inte pressa saften), häll i en sked linje linolja och 5 droppar essentiell rosmarin essens;
 • allvarligt skadat hår hemma kan föra tillbaka till livet med hjälp av mjölkprodukter: yoghurt eller gräddfil (för fet hår produkt tas med en sänkt fetthalt, torr - med ökad) blandas med en rå äggula och sked persika smör;
 • rosa lera för att lösa upp i varmt vatten och applicera i 25 minuter på hela längden av håret.

Fuktgivande masker för blekt hår

Hushållens fuktgivare som appliceras på blekta krölor måste samtidigt klara av två uppgifter: återställa dem efter de skadliga effekterna av kemiska förfaranden och lägga till glans, vilket eliminerar slöhet. Det bör undvikas i hemmet masker brinnande komponenter (senap, rödpeppar, ättika), för att inte torka håret ännu mer:

 • Bananmassan sträcker sig med en gaffel, kombineras med en sked honung och rå ägg;
 • pressa saften av två blad av aloe (för detta behöver de ett par dagar för att hålla i kylskåp), häll en sked av jojobaolja och 5 droppar tinktur extrakt av kamomill,
 • gör en blandning av torra örter, ta en sked full av johannesört och burdockblad, häll kokt vatten, lämna i en halvtimme. Därefter häll i en sked av burdockolja.

Recept för fint hår hemma

Nourishing curls och ger dem tjocklek och volym i hemmet hjälper olika fuktgivande ingredienser, som inkluderar friska fetter:

 • Applicera majonnäs över hela hårets längd. Det är nödvändigt att göra denna mask endast med en torr typ av lockar;
 • späd en sked honung och ett rå ägg i buljong av en burdock;
 • rismjöl blandad med 2 tsk glycerin. Det är mycket lätt att göra mjöl - en matsked vitt ris är markerat i en mixer.

Recept för fet hår hemma

Hemma kan du göra fuktgivande masker, som samtidigt lindrar håret från fettig glans, normaliserar utsöndringen av körtlar. Fermenterade mjölkprodukter med hög fetthalt bör undvikas, och man bör fokusera på användningen av komponenter som innehåller syror:

 • späd med en tesked senapspulver med vatten, tillsätt ett avkok av nässla (fördröja växten löv i varmt vatten i 20 minuter), vissa druvor fröolja;
 • häll innehållet i en kapsel av E-vitamin (det kan köpas på apoteket) och proteinet av ett rå ägg i en halv kopp med låg fetthalt.
 • Fritt 1 stor mogen tomat från huden, ge den ett purétillstånd, tillsätt det vita riset pundat i en kaffekvarn (1 sked är tillräckligt för långt hår) och 5 droppar teeter essenser.

Fuktgivande masker för natten

Nattmaskar hemma bör vara gjorda av ingredienser som försiktigt verkar på locken, så att en lång vistelse på håret inte orsakar dem skada. Sådana masker tvättas på morgonen med citron eller ättiksyra:

 • förbereda en oljekomposition av lika stor mängd mandel- och jojoba-extrakt, tillsätt 5 droppar lavendelolja;
 • Applicera över hela längden kefir, skaka huvudet med klädesfilm och värma med en handduk;
 • i honung, rör om obehandlad äggula. Den sista komponenten ska tas från början av strängarna: för korta är en yolk tillräcklig, men 2 eller 3 är långa.

Receptar fuktgivande masker hemma

Många naturliga ingredienser kan maximera näring av hår hemma, deras unika egenskaper bör användas för att återställa hälsan hos lockar.

Med ägg

Ett ägg innehåller protein, värdefulla aminosyror och mättade fetter som hjälper till att stärka håret och återställa det hemma.

En extra bonus är att äggulan ger curls en hälsosam glöd:

 • Blanda det rika ägget med gräddfil, ansök om en kvart i timmen.
 • För smutsigt hår, är sur grädde bättre att ersätta med fettfattig kefir, och lägger också till det ett rå ägg;
 • rör om det råa ägget i lökgröt, häll i en sked full av varm honung.

Med oljor

Grönsaker och eteriska oljor är en av de bästa hjälparna i kampen för de goda förutsättningarna för strängarna. De bör väljas utifrån hårtyperna och masken ska göras enligt följande formel: Ta 2 olika vegetabiliska oljor, använd 1 matsked, kombinera, häll i 5-6 droppar eter-essens. Innan du använder oljor, bör de värmas upp:

 • För oljigt hår kan basoljor väljas bland druvor, mandel, oliv, linfrön, argan, druv; lämplig väsentlig - citron, rosmarin, enbär, kamille, timjan
 • vegetabiliska extrakt från vetex, aprikos, castorca, valnöt, burdock är lämpliga för torra krullar; eterisk: basilika, lavendel, apelsin, pelargon.

Med kefir

Med hjälp av kefir bör du ta hänsyn till graden av produktion av subkutant fett och välja denna fermenterade mjölkprodukt med en låg procentandel med hög fetthalt, med en låg procentandel - med högt:

 • tillsätt vattenpulver av blå lera (1 sked), tillsätt kefir;
 • brygga nässla löv, lämna dem i 20 minuter, stam, häll kefir;
 • Blöt ett par skivor svartbröd i ett glas kefir, lämna i en timme. Därefter, spänna genom cheesecloth, frigöra vätskan från smulorna, använd den resulterande kefir lösningen under schamponering.

Med glycerin

Detta ämne ger korrekt näring till krullarna och kan återställa dem på kort tid med hjälp av fuktgivande. När man använder den ska man ta hänsyn till en noggrannhet - när det i mängden syre saknas, börjar glycerin att dra ut det ur håret och därigenom torka ut det och skapa motsatt effekt.

Därför kan fuktgivande masker, kokta hemma på basis av glycerin, inte värmas upp:

 • Farmaceutiska kamomillblommor häller varmt vatten över, lämnar i en halvtimme, påfrestning och tillsätt en sked stor glycerin till buljongen.
 • värm av persikafrösextraktet, blanda med rå äggula och glycerin;
 • Från 2 blad av aloe klämma saften, kombinera den med uppvärmd honung och glycerin - alla ingredienser tas i samma mängd.

Med kokosolja

Kokosuttryck är en av de bästa och mest effektiva produkterna som du kan använda hemma för att skapa en fuktgivande mask.

Den passar bäst för torra och färgade strängar, vilket hindrar proteinet från att läcka ut:

 • det kan appliceras som ett självständigt medel, föruppvärmt lite;
 • blandat extrakt från kokos och andra oljor (jojobaolja, mandel, persika, linfrö) genom tillsats av 6 droppar eterisk (lavendel, rosmarin, mandarin, eukalyptus);
 • Honung läggs också till i kokosnöt - det visar sig vara en utmärkt vitmask hemma med uttalade fuktighetsegenskaper.

Med gelatin

Denna kollagen substans kan erbjuda en komplett uppsättning behandlingar för håret: det fuktar dem, lägger till, förstärker, eliminerar splittrade ändar. Innan du lägger till gelatin i masken bör du röra den i varmt vatten, efter att ha uppnått fullständig upplösning av kristallerna:

 • gelatinlösning utspädd rå äggula och smält honung;
 • förbereda en lösning av gelatin och i en annan behållare späd upp senapspulveret med vatten, kombinera båda vätskorna;
 • Gelatin utspädd i vatten tillsätts också till vanliga medel för vård av lockar - schampo, balsam, balsam.

Många naturliga ingredienser som kan hittas hemma kan göra sammansättningen av en mask så användbar och effektiv som möjligt. Fuktgivande masker skapas hemma är väldigt enkelt samtidigt som de kan skapa fullvärdig konkurrens till många dyra kosmetika och salongprocedurer, vilket sparar tid och pengar.

Hur fukta håret - 10 fantastiska maskeras recept

Om krullarna är sköra och torra, så är detta ett säkert tecken på att de saknar fukt. Eftersom det är mycket enkelt att återfuka ditt hår hemma, kan du undvika att slösa av salongbehandlingar. Med hjälp av hemhydrering är det lätt att uppnå elasticitet, helt av med brittleness och splittrade ändar.

Recept fuktgivande hår masker

# 1. Olika väsentliga och vegetabiliska oljor, som ofta används i hårterapi, är kända för sina utmärkta fuktighetsgivande egenskaper. De är rika inte bara i fettsyror, utan också i naturliga enzymer, vitaminer och mineralämnen.

# 2. Först och främst bland ägarna av torra och sköra strängar är kokosolja. Det är nödvändigt att värma massan till 25-27 grader, då blir det flytande och fördelas längs längden. Olja kan inte skölja några timmar, eller till och med gå över natten. Elasticiteten kommer att öka märkbart efter första användningen.

Så här ser håret ut med applicerad fuktgivande mask av kokosnötolja.

# 3. Snabbt återställa torra ändar och fuktar dem och hjälpa Sheasmör för hår. Shea-extrakt hjälper inte bara till att återställa strängarna, men också för att förbättra hårbotten. Använd det såväl som kokosnöt. Smält först och sprida sedan jämnt över trådarna.

# 4. Observera att för torrt och sprött hår rekommenderas inte burdockolja i ren form. Vid kontinuerlig applicering kan det bidra till torrhet och brittleness. Det är bättre att sprida den på rötterna, och ändarna som ska behandlas med havtorn, oliv eller majsprodukt.

# 5. En god närande mask erhålls från gelatin och honung. Torrt gelatin bör blandas med vatten och lämnas att svälla i 20 minuter. Vid denna tid värmer honungen upp i ett vattenbad. Ingredienser kombineras med varandra. Till blandningen fördelas lätt över ytan av locken till den, du kan lägga till en liten mängd konventionell balsam eller balsam. Håll i vikt minst 40 minuter.

# 6. Från splittrade ändar hjälper effektiva masker med lera och oljor. För varje hårstyp (lockigt, tunt, tätt) är det en egen typ av mineraler:

 1. Kambriumblå lera är den mest lämpliga för färgade trådar, eftersom det tenderar att stärka sköra strängar, läka huden och kärnan;
 2. Torra tunna krullar hjälper till med att återställa kaolin. Han kan också djupt närma de rätade strängarna, stärka rötterna och fukta ändarna;
 3. För täta krullar är den gröna mineralreningen från gifter och silikon optimalt.

Lera kan användas för att behandla hårbotten och håret, men proportioner bör beaktas. Fuktar lockiga lockar efter markering eller rak färgade trådar hjälper lera, utspädd i proportioner om 2: 1 (vatten: mineral). För läkning kombineras bergets pulver med örtbuljong eller mineralvatten i lika delar.

Video: hur man fukter hår hemma med hjälp av olika produkter och masker
https://www.youtube.com/watch?v=h4p3CKaqZrQ

# 7. En utmärkt fuktgivande hårmask hemma erhålls från en blandning av oljor och färglös henna. För att göra det måste du köpa irländsk henna och rör det med något örtdekok enligt instruktionerna. I den resulterande massan läggs till en tesked havtorn och burdock. Applicera över hela längden, tvätta inte i en timme.

# 8. För intensiv håråterställning och fuktgivande hjälp kommer kelpmasken. Många populära recept inkluderar alger på grund av deras mättnad med mineraler och essentiella syror. Det är nödvändigt att köpa torrt pulver av havskål på apoteket, häll varmt vatten enligt anvisningarna, blanda den med någon olja eller vanlig balsam och applicera den på trådarna. Denna blandning är i åldrarna 40 minuter. Hon kommer inte bara att kunna intensivt fukta krullarna utan också påtagligt öka tillväxten.

# 9. Castorolja och ägg anses också vara en utmärkt fuktkräm. Dessa produkter garanterar djupaste näring och restaurering av stången, mättnad av celler med fukt och näringsämnen. Ägget ska piskas och kombineras med två matskedar av varm castorca. Den resulterande massan appliceras över hela längden. Huvudet måste vara täckt med polyeten och en handduk. Detta är nödvändigt för att få växthuseffekten. Spola efter 2 timmar. Om så önskas kan du lägga till en favorit eterisk olja, honung eller vitaminer till massan.

# 10. För att fukta tipsen efter tvättning och förhindra deras tvärsnitt, rekommenderar trichologer att smörja dem med flytande tokoferolacetat. E-vitamin kommer att bidra till att skydda strängarna mot negativa yttre påverkan, ge dem styrka och glans, samt ge elasticitet och hydratisering. Effekten är märkbar efter första användningen. Du kan komplettera oljelösningen B12 eller karoten i ampuller.

Rekommendationer för vård av torra lockiga lås:

 1. Efter varje tvätt måste du kasta hårdekok med örter. Detta kan vara grönt te, en blandning av salvia och mint, nässla och andra växtdelar;
 2. För att alltid ha fuktigt hår är det nödvändigt att göra masker regelbundet. Välj några av de mest attraktiva för dig och alternativa dem;
 3. Över torkade, skadade eller missfärgade trådar måste skyddas mot aggressiva yttre faktorer med hjälp av professionella produkter. För sådana ändamål kan du använda luftkonditioneringsapparater, outplånliga sprayer eller vätskor.

Professionella kosmetika för fuktgivande hår

Varje handgjord mask kommer att bli mycket effektivare om den kompletteras med professionella medel. Till exempel kan torra lockiga lås tvättas med endast ett speciellt fuktgivande hårschampo (säger Estel - Estel Aqua Otium). Den innehåller ett unikt komplex av ämnen som hjälper till att behålla fukt i krulens celler, skyddar strängen mot temperatur och mekanisk stress och förstärker kärnan.

Fuktgivande hår med professionella produkter

För att säkerställa maximal vård rekommenderar vi också att köpa en ultralätt fuktgivande balm för skadat och torrt hår Estel OTIUM AQUA. Den innehåller naturligt utvalt betain, jojoba-extrakt och essentiella aminosyror. Produkten kan användas både i salongen och hemma. Lämplig för regelbunden användning.

Om en näringsmässig hemmask inte är planerad på en viss dag, kan du applicera Somang oföränderlig fuktgivande vätska på krullarna. Många tjejer i deras åsikter på forumet uttrycker att ett av de bästa alternativen är Bonacure Moisture Kick fuktgivande hårspray. I samma betyg kan du inkludera Loreal Oil Mythic Oil and Medicinal System 4.

Mytisk olja från Loreal för att återfuka håret

Separat måste du säga om botemedlet från Kharisma - fuktgivande spray-conditioner för matt spänningshår. Avser det mest prisvärda alternativet från de beskrivna. Innehåller glycerin, fruktsyror och vitaminer. Trots att den enkla kompositionen kan eliminera fluffigheten, ger krullarna mjukhet och glans.

Utmärkt recensioner har också en professionell fuktgivande serum Kapous Dual Renascence 2-fas (Capus). Dess främsta fördel är att produktens sammansättning innehåller isolerat keratin, kombinerat med oljor och D-panthenol. Efter tvätt appliceras produkten på fuktigt hår och tvättas inte av, vilket ger mat, fuktighet och skydd samtidigt.

Fuktgivande serum Kapous Dual Renascence 2-fas

Om du inte bara behöver fuktar, utan också återställer hår, rekommenderas att du köper en krämmousse. Pantene Pro-V. Den viktigaste aktiva ingrediensen är panthenol, lugnande delade ändar och skadade lockar. Den används både omedelbart efter tvättning på våta strängar och på torrt.Nästa Artikel
Tvätta håret med tvål: alla funktioner, fördelar och nackdelar