MissMedia


Hårets skönhet berör inte bara tjejer, utan också män. För att håret ska vara nöjd med sin skönhet och hälsosam - de behöver rätt vård. Och den första vårdprodukten är schampo. Hans val bör åtgärdas på rätt sätt, förutom att det är enkelt att rengöra, har schampon andra funktioner som hjälper håret att vara friskt och vackert. Och eftersom håret är annorlunda och har flera typer, kan de ha ett antal problem, därför bör schampon väljas för att matchas. Vilken typ av schampo att välja bland sorten, som är fulla av butiksfönster?

Shampoo Klassificering: Översikt

De är endast avsedda att användas i vissa fall och kan inte användas löpande. Dessa schampon hjälper till att bli av med olika sjukdomar i hårbotten och håret, till exempel eksem, psoriasis. De ordineras också av trichologer och i kampen mot mjäll eller håravfall.

Dessa schampon är perfekta för dem som vill betona eller förbättra deras hårfärg. Det är ofarligt och klarar sig med färgat grå hår vilket gör det mer attraktivt för konsumenterna. Denna produkt är ett alternativ till hårfärg.

Shampoos för milifierat och färgat hår

Dessa schampon utförs som fuktgivande hår efter exponering för färg. Deras huvudsakliga funktion är att bevara färgpigmenten på håret så länge som möjligt. Till exempel köper jag här schampo för färgat hår.

Shampoo för fettigt hår

I denna form av schampo innehåller en enorm mängd rengöringsmedel som gör att du kan tvätta håret mer noggrant och torka det.

Shampoo för torrt hår

De är utformade för att återfuka hårbotten och håret. Dessutom har de en lägre mängd tvättmedel, vilket möjliggör mindre skada på håret.

Shampoos för normalt hår

Dessa schampon är lämpliga för de som inte har några problem med håret, eftersom det innehåller optimal mängd tvättmedel, som är tillräckliga för att bli av med smuts och fett, men påverkar inte den naturliga processen med utsöndring av fett i hårbotten.

Shampoo för fint hår

Sådana schampon gör visuellt håret skrymmande på grund av att de bildar en sorts film på dem. Filmen innehåller silikon- och polymerföreningar. Men denna effekt av voluminöst hår är kortsiktig.

De består huvudsakligen av örttextrakt, på grund av vilka de är praktiskt taget ofarliga och kommer inte att skada även om de kommer i kontakt med ögonen.

Shampoo för skadat hår

Med hjälp av sådana schampon kan du ge en hälsosam utseende till ditt hår. Detta beror på att shampoo, efter att ha renat håret, kommer in i varje hår och fyller om nödvändigt de tomma platserna. Och på grund av den speciella sammansättningen av ett sådant schampo läker och gör varje hår smidigt.

Dessa schampon är utformade för ägare av torrt hår. De hjälper till att ytterligare fukta håret och behålla fukt i dem under lång tid.

Det här är en typ av trollstav för oförutsedda situationer om du inte har möjlighet att tvätta håret. Den presenteras i form av en spray och skapar en illusion av rent hår.

Beställ schampon i pålitliga nätbutiker, för att inte bli en nackdel för en produkt. Och spara inte på ditt hårs hälsa.

10 huvudtyper av schampon - översikt och egenskaper

Det första schampot dök upp lite mer än 100 år sedan och tjejerna från den tiden behövde inte välja sin form eller bestämma sin hårtyp. Men tiderna har förändrats, och idag raderar hyllor med ett sortiment av verktyg. Vad är hårschampo och vad är varje sorts särdrag?

Healing Shampoos

Medicinska schampon är utformade för att behandla hår och hårbotten. Oftast är det mjäll, olika typer av seboré, versicolor, alopeci. Säljs på apotek.

Vilka åtgärder kan få rättsmedel:

 • antifungal
 • antiinflammatorisk
 • peeling
 • stärka
 • närande
 • stimulerande

Beroende på produkttyp kan det innehålla både naturliga komponenter (björktjära, svavel) och kemiska (ketokonazol, zinkpyrition). Medicin för håravfall och för behandling av alopeci kan innehålla vitaminer, växtextrakt, extrakt och ämnen som stimulerar uppkomsten av hårsäckar. Det är svårt att hitta ett sådant schampo på egen hand, så det är bäst att gå till en tricholog.

Shampoo för fet hår

Huvudproblemet med fetttypen är ökad greasyhet. Håret förlorar snabbt volymen, ser smutsigt ut och hänger orörda istappar. Shampoo för fet hår ska rengöra dem bra, ta bort överflödigt fett och normalisera sin produktion. Därför innehåller den en stor mängd tvättmedelskomponenter, oftast ganska aggressiva.

Ibland innehåller den antibakteriella ingredienser som förhindrar mjäll. I sådana produkter finns det få näringsämnen, fuktighetsgivare.

Shampoo för torrt hår

Shampoo för torrt hår - det motsatta sättet för fet hår. Den har fuktgivande, närande ingredienser. Innehåller minsta mängd tvättmedel. Uppgiften för sådana medel att noga rengöra håret från föroreningar och samtidigt fylla det med fukt. Liknande betyder mer tungt. Ofta finns det i oljens sammansättning: persika, olivolja, kokosnöt, amla. Men ledarna i moisturizing är Sheasmör och kakao.

Ägare av torrt hår bör föredra produkter där PH-nivån inte överstiger 3. Det är också bättre att välja ett schampo utan färgämnen och aggressiva tensider.

Vad mer kan vara i kompositionen:

Shampoo för normalt hår

Hans huvuduppgift är att städa håret från smuts. Det innehåller inga aktiva ingredienser med fuktgivande, närande eller avfettande effekt. Men samtidigt väljs antal och sammansättning av tvättmedelskomponenterna på ett sådant sätt att de inte överdriver håret och inte bidrar till saltningen.

Torka schampo

Med torrt hårschampo kan du snabbt uppdatera ditt hår utan att tillgripa klassisk tvätt. Oftast i form av en pulver spray för sprayning. De är gjorda på basis av talk eller stärkelse, parfymer läggs till. Lätt att använda, du måste spruta på rötterna, massage och kam. Pulvret kommer att absorbera överflödigt fett och skapa effekten av rent hår.

Kommer att spara när det inte finns tid eller en person är sjuk och kan inte tvätta sitt hår. Men du borde inte få bäras med sådan hjälp hela tiden, eftersom ackumuleringen av mikrober i hårbotten kan leda till obehagliga konsekvenser.

färgande schampo

Avser en mild färgmetod, eftersom det inte skadar håret och låter dig ändra färg eller ge mättnad och ljusstyrka till den befintliga. Kan användas som färg och appliceras tätt eller används som ett konventionellt rengöringsmedel. Du bör inte tvätta håret med schampo i duschen, det är bättre att göra det i bäckenet eller i handfatet. Var noga med att använda handskar. Trots det faktum att verktyget inte är applicerat på persistent, färgar det perfekt huden och händerna.

Mjällschampo

Förvirra inte vårdschampon med läkemedel från apoteket. Schampon som säljs i butiker klarar inte alltid mjäll och de är inte lika effektiva, men det hindrar dem inte från att vara så populära och efterfrågan.

Vad kan vara i kompositionen:

 • Björk tjära
 • Zinkpyrition
 • Extrakt och växtekstrakter

Anti-mjäll schampo är ganska grov, så du borde inte använda dem hela tiden. Speciellt om håret är torrt och skadat. Om problemet inte löser sig inom 3 veckor är det bäst att kontakta ett apotek för ett botemedel.

Shampoo och balsam 2 i 1

Samtidigt rensar håret och bryr sig om dem. Underlättar kamning, fyller med fukt och ger mjukhet. Händer för olika typer av hår. Ett bekvämt alternativ som inte kräver extra kostnader och tid. Men många kvinnor säger att individuellt fungerar verktygen mycket bättre.

Naturligt schampo utan sulfater

Naturliga sulfatfria hårschampon innehåller inte aggressiva skumrenare som moderna kvinnor är skrämmad med. De innehåller också det minsta antalet dofter, färgämnen och kemikalier. Dessa schampon rensar försiktigt håret, torka inte dem.

Perfekt för torrt hår typ och normalt, men ägarna av fett kanske inte är nöjda med dem. Eftersom mjukmedelskomponenterna inte kan rengöras noggrant med överflödig fet sekretion. Dessutom ger de flesta sulfatfria produkterna inte rikligt skum. Ekologiska schampon innehåller en stor mängd naturliga ingredienser och ett minimum av konserveringsmedel.

Shampoo för att ge volymen (för fint hår)

Detta schampo gör inte håren tjockare, men täcker dem med en grov film, på grund av vilken frisyren förvärvar ytterligare volym. Vid efterföljande tvättning tvättas beläggningen av. Du kan ofta höra uppfattningen att med regelbunden användning av medel för hårdförhållandena försämras. Faktum är att effekten uppnås på grund av polymererna som ingår i schamponet och silikonen avsatta på hårets yta. Och de har en kumulativ effekt och gör frisyr utan den volymen. Därför bör du inte använda dessa verktyg hela tiden.

Hår shampoos mycket och deras åtgärder beror på uppgiften. Därför är det viktigt att inte bara förstå medel, men också för att kunna identifiera din hårtyp och problemet korrekt. Om du inte hittar rätt vård och sortimentet av bubblor i badrummet kommer snart till affären, är det klokt att kontakta experterna.

Typer av schampo. Hur väljer man ett hårschampo?

Shampoo för olika hårtyper

Typer av schampon och deras egenskaper

Vad är schampo och vad är det för? Shampoo är en mycket viktig och nödvändig sak som rensar håret, vilket gör det silkeslitet och glänsande. Alla moderna människor använder schampon. Som du vet ett stort antal av dem, så när du väljer ett schampo är det viktigt att välja det korrekt. Det finns schampon för olika typer av hår. Därför, innan du köper ett schampo, tänk, och vilken typ av hår har du?

Jag kommer att lista vilka typer av schampon som finns:

Shampoo för normalt hår.

Normalt hår kräver ingen extra omsorg, så schamponet ska ha bra tvättmedel. Det är bättre att välja de mjuka schamponerna, föredra dem där den sura PH-reaktionen ligger nära den naturliga surheten i hårbotten (PH 5.5).

Shampoo för fettigt hår.

De har ett högt innehåll av ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen) och det finns aldrig några näringstillskott som fyller håret. De kommer bara att innehålla antibakteriella element och växtekstrakter med tanniska egenskaper, vilket något undertrycker fettfördelning och gör hårets yta grov, så att håren inte klibbar varandra, men som om de avstörs från varandra. Detta gör att frisyren kan hålla volymen lite längre.

Shampoo för torrt hår

I dessa schampon introduceras fettadditiv och fuktgivande polymerer nödvändigtvis, vilket täcker håret med en skyddande film och kvarhåller fukt inuti den.

Shampoo för torrt och skadat hår

Komponenterna i dessa schampon har en regenererande effekt på håret. Stärka rötterna, reglera hårets naturliga fuktighet. Dessa schampon innehåller keratiner, som fyller alla oegentligheter på hårets yta, som kombinerar hårets keratin.

Shampoo för hår av blandad typ (feta rötter och torra ändar).

Det rekommenderas inte att använda schampon inte för torr, inte för fettigt hår, eftersom detta bara kan förvärra hårets tillstånd. Korrekt användning kommer att vara specialiserade schampon för kombinerat hår.

Shampoo för fint hår.

Måste vara nödvändigtvis mjuk, ideal anses vara schampon för att öka hårets tjocklek. Som en del av bulkschamponerna finns det nödvändigtvis element som förstärker håret. Dessa är keratin, silkeprotein, silikoner, växtbaserade extrakt, henna. De gör håret hårdare och hårdare. På grund av detta, hår, avvisa varandra, skapa volym.

De är ett utmärkt verktyg för denna minutseffekt, eftersom de innehåller hårvårdskomponenter förutom tvättmedel. Dessa schampon är bekväma om du är på språng.

Med konstant användning av dessa schampon kan håret bli trögt, dåligt motstå styling, dåligt färgat. Anledningen är att de innehåller silikon, som med långtidsanvändning avsätts på håret, tränger porerna. För att bli av med rester av silikon behöver du lite tid att tvätta håret med vanligt schampo.

Med ett högt innehåll av ytaktiva ämnen. De kan tvätta alla ackumulerade lager på håret. Lager är rester från vårdprodukter, stylingprodukter, 2 i 1 schampo och lack.

Shampoo för färgat hår och perm.

Det mjuka, mjuka färgade hårschampot bidrar till att bevara den nya färgen mycket längre, det konstgjorda pigmentet tvättas inte så snabbt ut.

De innehåller särskilda ämnen, vars åtgärder är riktade. Detta är elimineringen av klåda eller mjäll eller håravfall. De ordineras av en läkare eller en frisör.

Här finns en mängd olika schampon där, välj den rätta för din hårtyp. Om du har ett dåligt humör, tvätta håret.

Vad är det bästa shampooet - reglerna för kompetent urval

Många tillverkare av kosmetiska produkter erbjuder fler och fler nya hårvårdsprodukter. Tillverkade produkter förvåna med de utlovade egenskaperna och den ljusa etiketten. Och reklamslogan lockar uppmärksamhet och provar ett utsläppsköp.

Bland en sådan sort är inte svår att bli förvirrad. Och ofta undrar kvinnor att de är - vad är det bästa håret i håret?

Fler och fler människor tänker på hur man använder schampo och ställer höga krav på produkten.

Grundläggande regler för urval av huvudtvätt

Innan succumbing till marknadsföringsföretagens inflytande och i strävan efter vackra löften och att köpa hela serien av annonserade fonder är det viktigt att vara uppmärksam på följande punkter:

  Det är nödvändigt att titta på sammansättningen av de köpta fonderna. Som redan känt har många tillverkare övergivit användningen av aggressiva komponenter vid framställning av kosmetiska produkter för att tvätta hår. Silikoner, parabener och sulfater ersätts av mer naturliga och högkvalitativa råmaterial med en mild rengöringsmedelbas.
  Men en särskild nisch fortsätter att vara upptagen av budgetmedel, vars kompositioner inte har en väldigt gynnsam effekt med långvarig exponering för lock. Till exempel kan ett högt innehåll av silikon som ackumuleras över tiden i håret orsaka förlust och störning av talgkörtlarna i hårbotten.

När du väljer en hårprodukt måste du vara uppmärksam på dess sammansättning.

Felaktigt valt schampo kan orsaka håravfall och torrhet

I vilket fall som helst är svaret på frågan om vilket hårschampo som är bäst enskilt, och sökandet efter det kan ta lång tid. På denna väg av försök och fel kommer misslyckade produkter att uppstå, men i slutändan hittar du rätt schampo för din hårtyp.

Tips!
Tvätta huvudet med samma schampo under lång tid kan vara beroendeframkallande.
Fonder måste därför växlas och använda var och en av dem i högst 2-4 veckor.

Typer av schampon och deras syfte

För att göra det lättare att bestämma vilka schampon som är bättre att använda, är de vanligtvis uppdelade efter typ av möte:

 • vanliga rengöringsschampon för hår - lämplig för daglig och frekvent användning
 • regenererande och medicinska schampon - används av kursen för att eliminera problem med lockar;
 • schampo avsedd för djup rengöring (eller schampo-peeling). Dess komposition gör att du kan tvätta stylingprodukter, ackumulerade silikoner och färg från hår. Du kan använda från 1 gång per vecka till 1 gång per månad;
 • tonade schampon avsedda att ge en djupare nyans till hårets naturliga färg eller dess temporära förändring;
 • Shampoo Corrective Shade - oftast lila eller blå, vars användning gör att du kan bli av med oönskade yellowness på ljusbrunt och blont hår. Du kan inte ansöka mer än 1 gång i veckan, för att inte orsaka torrt hår.

Olika produkter för tvättkrullar konfronterar kunder med ett svårt val.

Dessutom finns det en separation av tvättmedel av hårtyp:

Men ofta är det vanliga sättet inte tillräckligt för att få effektiv vård. Därför, när en fråga uppstår om vilket schampo som ska användas efter biovave och andra ingrepp i hårstrukturen, är det nödvändigt att tillgripa mild rengöring.

Regelbundet diskmedel fungerar inte, du måste använda en mer fuktgivande och omtänksam serie med en hög koncentration av användbara och återställande komponenter. I den professionella linjen av kosmetiska produkter för hår kan du hitta speciella schampon för att bibehålla effekten efter olika salongprocedurer.

Deras formuleringar innehåller vanligtvis:

 • proteiner;
 • ceramider;
 • vitaminkomplex;
 • UV-filter, etc.

Det är tillrådligt att undvika att använda schampon med högt innehåll av aggressiva ingredienser.

Långt välskötta lockar återkom också i mode och fler och fler tjejer började vara intresserade av vilket shampoo hår växer snabbt. Mest vanligen innefattar tillväxtstimulerande medel blodcirkulation som stimulerar hårbotten och närande hårsäckar.

 • D-pantenol
 • vitamin PP,
 • betakaroten
 • ginkgo biloba extrakt, etc.

Många stjärnor föredrar att producera egna produkter för hår

En speciell nisch är upptagen av produkter som produceras av populära mediefolk. I sökandet efter ett svar på frågan, vilka stjärnor som använder schampon, kan du hitta en produktlinje som produceras av sig själva eller med deras deltagande.

Till exempel, Kardashian-samlingen av hårvård för systrar - Kardashian Beauty eller Schwarzkopf-märkesvaror skapade med deltagande av Claudia Schiffer som heter Essence Ultime.

Bilder av terapeutiska schampon, vars åtgärder syftar till att lösa olika problem med hår

Vilka hårprodukter rekommenderar läkare?

Eventuella problem med hår börjar först och främst från insidan, därför när man hänvisar till en specialist, är det nödvändigt att utesluta faktorer som är förknippade med långvarig stress, ohälsosam kost och arbete i mag-tarmkanalen.

Information om vilka schampon som rekommenderas av trichologer är tvetydig. Huvudkriteriet vid utnämning av tvättmedel är bestämningen av den individuella typen av fet hud i hårbotten och dess tillstånd.

Vid överdriven sebumsekretion rekommenderas ett schampo för oljiga krullar, även i torra och delade ändar. Hårets längd fuktas separat med närande balsam och masker, som under inga omständigheter kan appliceras på rötterna. Detsamma gäller för den torra hårtyperna.

Efter att ha bestämt vilket som är det bästa shampooet för hår, rekommenderar trichologer att man tar hänsyn till att ansökan är korrekt.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt att tvätta huvudet, där schamponet appliceras på våta rötter, och hela hårets längd sköljs endast med flytande skum. En sådan regel kommer att hjälpa till att undvika att dränera krullar.

Var uppmärksam!
Om du har allvarliga hårproblem i samband med en skarp förlust eller utseendet på seborré, bör du inte välja sin egen helande schampo.
Innan du använder någon inköpt produkt är samråd med en läkare nödvändig.

Valet av schampo för barnet måste kontaktas med särskilt ansvar

Hur man väljer ett tvättmedel för små barn?

Många tips och rekommendationer från experter om vilket schampo som är bäst för nyfödda, ger sina föräldrar ett stort urval av barns kosmetiska produkter.

De viktigaste punkterna som är värda att uppmärksamma när man väljer ett tvättmedel för ditt barn:

 1. Sammansättningen av schampon bör inte vara aggressiva komponenter, inkl. parabener och silikoner. Det är önskvärt att han var nära naturen.
 2. Barnens produkter ska inte ha färg och lukt, och därför bör syntetiska dofter och konstgjorda färger vara frånvarande.
 3. En oskadlig organisk bas (glycerin, kokosnötolja, etc.) bör fungera som ett ytaktivt ämne.
 4. Hypoallergena schampo är det perfekta rengöringsmedlet för barnet. Dessutom måste på etiketten vara ett märke om passage av dermatologisk kontroll.
 5. Babyshampo ska vara pH-neutral.
 6. Närvaron av lugnande naturkomponenter i form av växtextrakt (följd, björk, burdock, etc.) kommer att tjäna som en ytterligare fördel med den valda agenten.

Åtgärden hos ett ordentligt utvalt barnschampo bör inriktas på att normalisera och balansera mikrofloran i barnets hårbotten samt att förbättra dess barriärfunktioner.

Använda många recept, gör hemlagad schampo med egna händer är inte svårt

Matlagningsmedel för hår hemma

Bland människor som är intresserade av hur man bäst ska använda schampo är det mycket populärt att förbereda tvättmedel för hår med egna händer.

 • Naturlig tvålbas (barntvål utan tillsatser, glycerin);
 • Växtbaserade extrakt (decoctions);
 • Essentiella och basiska oljor (tillval);

Instruktioner för att göra hemlagad schampo:

 1. Utvalda örter (kan vara i enskilda påsar) häll kokande vatten, och efter 1,5-2 timmar, stam.
 2. Förbered en tvålbas: smälta den på låg värme i 20 minuter och tillsätt spändbuljong, omrör väl.
 3. Den resulterande blandningen tillsattes några droppar av eteriska oljor och för att producera mer nutritious medel - 2-3 droppar basoljor (kokosnöt, kardborre, jojobaolja, etc.).

Det är möjligt att använda sådan hemberedning regelbundet, men inte mer än 1 vecka, och förvaras i en glasbehållare i kylskåpet.

Korrekt valt tvättmedel - en pant av vackert hår under lång tid

slutsats

Val av tvättmedel för krökar vid första anblicken kan verka enkelt. Bland de olika varorna i butikerna är det nödvändigt att vara uppmärksam på kompositionen för en viss produkt, med hänsyn till ditt eget hårtillstånd och typ av hårbotten.

Korrekt utvalt schampo kan inte bara bevara curls naturliga skönhet, utan också rädda dig från de många problem som uppstår med dem.

Videon i den här artikeln kommer att avslöja mer detaljerat ämnet för rätt val och användning av medel för att tvätta hår.

Typer av schampon

Nu på marknaden finns det ett brett utbud av schampo och kosmetiska dagligen kampanj kommer med fler och fler nya typer eller namn och beskrivningar av schampo för att locka människor är att deras produkter. Endast kunskap om funktionerna i hår, hårbotten och typer av schampo kan hjälpa till att välja rätt produkt som passar för varje hår.

 • schampo
 • medicinerad schampo
 • 2 i 1 schampo
 • SAS
 • kosmetika

Håret är vanligtvis uppdelat i fet, torr, normal och skadad. Dessutom anses hår inte normalt och hälsosamt om någon kemisk kemikalieförfarande har utförts (färgning, blekning, perming eller kemisk rätning). Dessutom kan håret förvärva skador som en följd av daglig termisk rätning (strykning), intensiv repning, kraftig utbrändhet i solen samt användning av aggressivt schampo.

Endast en väl vald typ av schampo och mask (balsam) hjälper till att delvis kompensera för befintlig skada och få en hälsosam utseende.

Ofta har schampon mycket liknande kompositioner (ytaktiva ämnen, konserveringsmedel, skumförstärkare, dofter), men det är skillnaderna i vård och behandlingskomponenter som skapar en mängd olika typer av schampon som finns på marknaden.

Shampoos för normalt hår

Shampoos för normalt hår

Shampoo för normalt hår är den bredaste typen av schampon, som rekommenderas för personer med hälsosamt hår. I denna kategori är alla neutrala, syrabalanserade och tekniska salongschampon. Högkvalitativa schampon i denna linje har inte ett alkaliskt pH, innehåller ett minimum av vård och en vanlig komposition av tvättmedelskomponenter. Syftet med sådana schampon är helt enkelt att tvätta håret och, om möjligt, för att bevara hårets hälsosamma utseende. Dessa schampon rekommenderas vanligtvis inte för daglig användning, på grund av deras höga hårdhet.

Ibland för marknadsföring, tillverkare för att locka konsumenterna till sina schampon fördelar separat schampon för blondiner, brunetter, redheads. I grund och botten är alla dessa typer bara ett reklamflytt som maskerar bara en vanlig serie shampoos för normalt hår. I extremt sällsynta fall, om schampon själva har någon nyans (röd, gul, brun) faller de i kategorin färgskampor. Men det här är ganska sällsynt.

Shampoo för färgat hår

Shampoos för färgad - en speciell grupp av schampon, vars syfte är att bevara kosmetisk färg på håret. De innehåller milt rengöringsmedel ytaktiva ämnen, som minimerar tvätten färgen från håret och en liten mängd omsorgsämnen.

Shampoo för skadat hår

Shampoos för skadat hår - den här typen av schampo, vars arbete är att artificiellt återställa strukturen av skadat hår och skapa utseende av friskt hår. Deras uppgift är att rengöra försiktigt skadat hår och hårbotten utan att orsaka ytterligare skador. Och fyll även lite i hålen, stryka ytan.

Fuktgivande schampon

Fuktgivande schampon (konditionsschampo) används för torrt och lockigt hår. Även i denna kategori faller schampo sommar-serien. Uppgiften att fuktar schampon som möjligt för att fylla och hjälpa till att behålla fukt i håret. Dessa schampon har en stor mängd konditioneringsmedel, så kallas de ibland konditioneringsschampon.

Healing Shampoos

Gruppen av medicinska schampon innehåller ett stort antal preparat som innehåller speciella medicinska ingredienser som löser problemen med hårbotten. Fläckschampo, fet hårschampo (shampoo för seborrebehandling), känsliga hårbottenhampor och schampon för håravfall faller i denna kategori. Ofta är det för en komplex behandling av var och en av dessa problem en serie terapeutiska medel, varav en är schampo.

Shampoo för fint hår (schampo för att ge volymen)

Shampoo för fint hår (schampo för att ge volymen) skapar en kosmetisk effekt på att öka varje hårs diameter och som en konsekvens av att öka hårvolymen. Sådana schampon innehåller ett stort antal polymerföreningar (filmbildande substanser) och silikoner som sätter sig på hårets yta och bildar en tunn, något grov film och skapar en volym. Denna film har en tillfällig karaktär, eftersom den delvis tvättas av under den efterföljande schamponeringen. Men med regelbunden användning av schampo för volymen bör du vara försiktig med den kumulativa effekten och rengöra håret med ett djupt rengöringsschampo.

Färgschampo (färgskampor)

Ottennochnye schampon

Färgschampon - det här är en ganska populär lösning för att ge färg, förbättra befintlig färg och neutralisera oönskade nyanser. Denna serie innehåller ganska populär kamouflage grå hår schampo, sällskapsdjur schampo kvinnor målade i blonde - schampo anti gulfärgning, schampo intensifierar färgen rött och brunt hår.

Ofta är det vanliga schampon för naturligt eller färgat hår med en enda funktion - närvaron av färgade pigment som ger hårfärg när du tvätter håret. Dessa schampon försämrar inte hårets kvalitet, lätta inte håret, eftersom de inte har alkaliska och oxiderande egenskaper. De ger helt enkelt eller ändrar lite skugga på håret. Den resulterande nyansen är inte stoic och tvättas ut med användning av regelbundet schampo. Den enda "men" på applicering av färgschampo är det möjligt att få en intensiv oönskade färg på mycket ljusstarkt hår. Därför bör dessa användas försiktigt schampo, eventuellt spädning med vatten - beroende på hårets porositet.

Universal 2-i-1 schampon

Universal 2-i-1 schampo är en speciell grupp av schampon som kombinerar schampo och balsam. De kräver inte längre användning av masker och balsam, eftersom de själva klarar av att shampooa och utjämna håret. Från att tvätta dessa shampoo hår glans och lätt att kamma.

Djuprengöring schampon

Djuprengöringsschampo är en speciell, övervägande salongversion av schampo. Huvuduppgiften med schampo djuprengöring - ta bort och tvätta all ackumulering av hår som bildas som ett resultat av vård och styling. Detta schampo har en mycket starka rengöringsmedel och minimalt innehåll av omsorgsämnen. Det är därför detta schampo används endast när det uppenbarligen är ackumulering på håret och inte mer än en gång varannan vecka.

Han tvättar aggressivt sitt hår och hårbotten, så han tvättar lätt den kosmetiska färgen från hans hår och kräver sedan användningen av en bra balsam. Med regelbunden användning kan det orsaka irritation och torr hud, mjäll och torrt hår. Därför rekommenderas inte starkt att använda djuprengöringsschampo som hemschampo.

Shampoos för daglig användning

Dagliga schampon är i huvudsak mjuka schampon för normalt hår som rekommenderas för daglig användning. De har vanligtvis ett surt pH-värde och icke-irriterande komposition av detergentbeståndsdelar.

Babyshampor

Babyshampo är vanligtvis milda rengöringsmedel som inte irriterar ögonen. De använder ofta de mjukaste tvättmedelskomponenterna, liksom konditioneringsmedel. Eftersom barn producerar mindre talg än vuxna, rekommenderas de inte för vuxna. Det enda undantaget är som ett schampo för daglig användning. Det bör dock komma ihåg att denna typ av schampo inte är mycket effektiv på mycket smutsigt hår, eftersom det blir svårt för honom att klara av denna uppgift.

Torka schampon (vattenfri schampo)

Torka schampo

Torka schampon (vattenlös schampo) - en ganska sällsynt position, som används i fall där det inte går att tvätta håret med vanliga medel. Torra schampon har konsistens i pulver och rengör håret utan att använda tvål och vatten. När det gäller deras sammansättning är dessa schampon en blandning av absorberande pulver och mjukt alkali. Alkali förtäver sebummet, och pulvret absorberar smutsen, resulterande tvål och rester av fett. Resterna av schampot tas bort vid kamning.

Det bör dock noteras att torra schampon sätter volymen i håret, gör det svårt att kamma och orsaka torrt hår. Eftersom alkali avslöjar skiktet av skiktet, och senare stänger de inte.

Torra schampon är svagare än vanliga schampon. Vid tvättning kräver mycket smutsigt hår ofta upprepad användning av schampo, vilket leder till en signifikant försämring av hårets kvalitet. Du bör också noggrant genomföra frisörprocedurer på hår som tvättas med torrt schampo.

Sammansättningen av schampon, egenskaper och syfte med inkommande komponenter

Egenskaper, klassificering av utnämning av skum

I enlighet med DSTU 4315: 2004 och ändringar daterad den 26 december 2006 är nr 372 schampon kosmetiska produkter för att rengöra huden och håret baserat på syntetiska ytaktiva ämnen: schampo, schampo-balm, schampo-balsam, flytande tvål, duschgeler eller badgeler i form av en vätska, gel eller kräm.

Shampoo-balsam - schampo i form av en vätska, gel eller kräm, innehållande biologiskt aktiva substanser som rengör håret och hjälper till att återställa innehållet i lipider och spårämnen i håret och hårbotten.

Shampoo conditioner - schampo i form av antistatiska ämnen med flytande, gel eller kräm avsedda för att avlägsna överskott av statiska elektriska laddningar.

Duschgel eller bad - ett medel i form av en gel för att tvätta kroppen.

Konsistensen av schampon finns i form av: vätska, gel, grädde eller pulver. I sammansättning kan schampon baseras på syntetiska tensider, baserade på tvål eller blandade baser.

Den kosmetiska effekten av hygieniska schampon är en rengörande, avfettningsverkan riktad mot ytan av huden och hårbotten. Terapeutiska och profylaktiska schampon ger mjällborttagning, förhindrar håravfall, visar en regenererande effekt på grund av införandet av ett komplex av biologiskt aktiva substanser, särskilda tillsatser. Dekorativa schampon ger kortvarig nyans.

Shampoo kan klassificeras:

av hårtyp: för torr, oljig, normal, blandad (oljig på rötterna och torr i ändarna av håret), skadad, färgad, försvagad, tunn etc. För torrt hår, förutom ett mildt rengöringsmedel, behövs fuktgivande tillsatser, såsom olja, växtekstrakter, solskyddsfaktorer, provitamin etc.

. Sammansättningen av schampon för fet hår innefattar tillsatser som minskar produktionen av fett, genom att begränsa kanalerna i talgkörtlarna. Svavelpreparat, kakaobönekstrakt, nässla, burdock etc. har liknande effekt. Konditioneringsämnen är nödvändiga för att införas i schampon för skadat hår, vilket säkerställer transport av bioadditiver till det skadade området och fixering av dem på håret. Av kosttillskott är de mest effektiva proteinerna och deras derivat (keratin), ceramider;

efter överenskommelse - "(män, barn, kvinnor, familj). En känsla av barns schampo är det mest milda tvättämnet, den nästan fullständiga avsaknaden av färgämnen, konserveringsmedel, alltför aktiva kosttillskott, en stark lukt, den måste vara allergivänlig och inte orsaka irritation i hårbotten och ögonslimhinnan.

i utseende flytande, krämig, geléliknande, torr (används både med och utan utspädning, i aerosolförpackning.

på terapeutisk verkan: mot håravfall mot seborré, mjäll

Rengöringsdjup: Mjukt för daglig användning och för djuprengöring.

enligt tilläggseffekten: konditionering, nyans, skyddande (inklusive sol), regenererande, fuktgivande, skalning.

Nyligen har aromaterapi shampoos blivit ganska utbredd.

Aromaterapi shampoo innehåller naturliga eteriska oljor eller speciella parfymkompositioner baserade på eteriska oljor

Ovannämnda klassificering är godtycklig, eftersom alla moderna schampon kombinerar egenskaper hos olika grupper.

Krav på schampon

Shampoo måste uppfylla följande krav:

ha en bra rengöringsförmåga

för att bilda rikligt, stabilt skum. Proteinhydrolysater och deras kondensationsprodukter, etoxylerad ricinolja, olika estrar av fettsyror och glycerin ger ett krämigt utseende till skummet.

Det är väl fördelat på håret;

Lätt att kombinera och stylera hår, glans och silke;

bör inte orsaka irritation i hårbotten och ögonen, såväl som allergiska reaktioner.

Sammansättningen av schampon, egenskaper och syfte med inkommande komponenter

Sammansättningen av ett modernt schampo innefattar:

tensider - tvättmedel

tillsatser i form av hjälp-ytaktiva medel (sam-ytaktiva medel), vilket bidrar till att erhålla ytterligare specificerade egenskaper hos schampot;

konditioneringskomponenter, funktionella tillsatser och modifieringsmedel (pH-reglerare, konserveringsmedel, förtjockningsmedel, etc.);

estetiska komponenter som ger schampo en presentation (dofter, färgämnen, ogenomträngande medel, pärlemorösa ämnen etc.);

En av de viktigaste komponenterna i schampo är ytaktiva ämnen. Vätskeformiga schampon är sålunda vattenhaltiga lösningar av aktiva tvättmedel - sulfaktanter (ytaktiva ämnen ytaktiva ämnen från 10 till 30%.

Ytbehandlade substanser (ytaktiva ämnen) möjliggör att minska ytspänningen mellan vatten och sebumpartiklar, smuts, vilket underlättar avlägsnandet av dessa partiklar från hårbotten och hårets yta; främja bildandet av skum och suspension av smutspartiklar i skummet, vilket förhindrar dem från att återställa sig på håret, stabilisera lösningen; öka viskositeten hos schampon.

I de flesta moderna schampon används anjoniska ytaktiva ämnen, i synnerhet salter av alkylsulfater, etoxylerad natriumlaurylsulfat (natriumlauretsulfat) som huvud tvättmedelskomponent. Koncentrationen av laurylsulfat i schampon är vanligen 7-15% i form av vattenfritt salt.

Oxyetylerade laurylsulfatsalter (magnesium, natrium, ammoniumlauretsulfater) injiceras företrädesvis i babysjampor. De är mjukare, men också dyrare. Nyligen används nya mjuka anjoniska ytaktiva ämnen - kondensationsprodukter av kokosnötolja fettsyror med aminosyror (till exempel natriumlauroylsarkosinat), vilket bidrar till att skapa transparenta schampon och underlätta processen att kamma hår.

Av de andra sulfo-föreningarna som används i schampon är det nödvändigt att beteckna sulfo-bärnstenssyraestrar och natriumsalter av a-olefinsulfonater, som verkar mycket mjukt på huden och ögonen och har bra tvättmedel och skumningsegenskaper.

Kationiska ytaktiva medel användes ofta som additiv och mycket mindre ofta som det huvudsakliga ytaktiva ämnet. De har en svag rengöringseffekt, men säkerställer fixeringen av kosttillskotten på håret. Dessa innefattar kvaternära ammoniumsalter, katjoniska polymerer, kvaternerade proteinhydrolysater, derivat av växtpolysackarider etc. Införandet av katjoniska ytaktiva medel till schampon i små mängder ger produkterna antistatiska och desinfektionseffekten trots de ytaktiva ämnens låga funktionella egenskaper.

Amfotera ytaktiva ämnen (amfolyter) i deras struktur innehåller hydrofila och hydrofoba grupper, så att dessa föreningar har egenskaperna hos anjoniska ytaktiva ämnen i en alkalisk medium och katjonisk i en sur lösning. Shampoos, som i sin sammansättning har denna grupp av ytaktiva ämnen, ger en lång avfettningseffekt på håret, irriterar inte ögons slemhinnor.

Den amfotera ytaktiva gruppen representeras av alkylamidopropylbetainer och långkedjiga alkylsubstituerade aminosyror, vilka används i kombination med anjoniska tensider för att producera en mild tvättmedel. Större användning i moderna schampon eftersom det huvudsakliga ytaktiva ämnet återfinns i salterna av sulfo-bärnstenssyrahaltersyra av sulfosuccinater, vilka är bland de mildaste ytaktiva ämnena.

Amfotera ytaktiva ämnen används ofta i konditionering, barn och speciella schampon. Enligt statistiken finns de i 24% av schampon för normalt hår och i 57% av alla schampon för torrt hår. Det är också viktigt att tillsatsen av amfolyter minskar koncentrationsgränsen för den irriterande effekten av anjoniska ytaktiva ämnen.

Nyligen har amfotera imidazolderivat (kokokampacetat) använts mer och mer i formuleringar som i kombination med anjoniska ytaktiva medel förbättrar skumningsförmågan och ökar säkerheten hos formuleringar och i kombination med katjoniska polymerer förbättrar de den positiva effekten av silikoner och polymerer på hår och hud.

Icke-joniska ytaktiva ämnen införs i sammansättningen av schampon för att förbättra konsistensen, de reologiska egenskaperna, göra håret silkeslen och mjuk, de introduceras som solubiliseringsmedel och dispergeringsmedel av ytaktiva komplex, mjukgörare, fett, aromatiska och terapeutiska komponenter

Oxyetylerade alifatiska alkoholer, alkylfenoler och alkylamider, glycerider och polyglycerolestrar av alifatiska syror, estrar av socker, maltos och andra sockerarter, propylenglykol och högmolekylära fettsyror används oftast. Införandet av dessa ytaktiva medel i sammansättningen av schampon ger solibiliserande och anti-stabiliserande funktioner, en mjukgörande effekt. Andelen amfolytes i schampon är 30%, på grund av deras dermatologiska egenskaper, god kompatibilitet med ytaktiva ämnen av alla slag.

Alkylpolyglykosider (APG), som är icke-joniska sulfaktanter, skiljer sig något från klassiska icke-joniska ytaktiva ämnen, blir allt populärare, främst på grund av naturliga påfyllningsbara produktionskällor. Fördelen med APG utöver dess dermatologiska egenskaper är deras positiva effekt på hårets struktur, som används i recept av "mjuka schampon", till exempel för tunt, skadat hår eller barns schampon. Användningen av APG i formuleringen och modern teknik för mikroemulsionsproduktion öppnar möjligheten att förbereda duschgeler "2 in!" Med ett högt innehåll av oljor även vid låga temperaturer.

Moderna alkylpolyglykosider har fördelar både när det gäller biologisk inkompatibilitet (de är ekologiskt och dermatologiskt säkra) och när det gäller produktionsteknik.

Användningen av icke-joniska ytaktiva medel förbättrar dermatologiska egenskaper, reglerar formuleringarnas viskositet, förtjockar, stabiliserar skummet och ger "pärlighet".

Extra tensider (sam-ytaktiva ämnen). Alla tvättmedel har en irriterande och torkande effekt på håret, hårbotten och ögonslimhinnan. Därför, tillsammans med det huvudsakliga ytaktiva medlet, användes milda tvättmedel, det så kallade sam-ytaktiva ämnet. De minskar koncentrationen av huvudtvätt och därigenom minskar dermatologisk styvhet. Dessutom tillåter co-tensider du att göra skumet rikligt och stabilt, liksom att uppnå önskad konsistens av schampo. Betains, främst kocamidopropylbetainer, natriumlauret-3-trietanolaminlaurylsulfatnatriumsulfosuccinat, används ofta som sam-ytaktiva ämnen.

Tvål (salter av högre fettsyror) har i stor utsträckning förlorat sin betydelse vid framställning av schampon. Men i vissa fall används de för att förbereda vissa schampon. Vanliga tvålar är natrium-, kalium-, ammoniumsalter av laurin-, myristiska, palmitin-, oljesyra- och andra syror av vegetabiliskt eller animaliskt ursprung. Tidigare bereddes schampon uteslutande på basis av tvålar som härrör från kokosnötolja. För närvarande blandas kokosolja med omättade tvålar som härrör från olivolja eller ricinolja. Sådana blandningar har ett mjukare tvättmedel och mindre irriterande effekt och skum lättare. De bästa resultaten i tvättmedel, mjukhet och skumbildning är tvålberedning från en blandning av mono- och trietanolaminer.

Mekanismen för rengöringseffekten av ytaktiva ämnen på ytan av håret och huden beror på ytaktiva ämnets fysikalisk-kemiska egenskaper och består av följande steg.

Hydrofilisering av huden.

Solubilisering av fettpartiklar i lösning

Hydrofilisering av huden. Surfaktantmolekyler kan interagera med lipidfilmer. På grund av strukturens difilicitet innehåller de två platser - hydrofila och hydrofoba. De kan vara inbäddade i lipidskiktet och fokusera sin hydrofoba del av fettpartiklarna. Samtidigt grupperas tensidmolekyler på ett sådant sätt att de hydrofila, det vill säga vattenpermeabla områdena ligger i lipidskiktet. Den första konsekvensen av den ytaktiva effekten på stratum corneum är hydrering av lipidmembran - vatten applicerat på hudytan sipprar in i stratum corneum och tränger in i de hydrofila områdena som skapas av ytaktiva molekyler. Ökningen i graden av passage av vatten genom stratum corneum är ett sätt att utvärdera skadlig effekt av ytaktiva ämnen och särskiljer den från skadliga effekter av andra faktorer. Men i detta fall tränger vattnet lätt in i stratum corneum, både utanför och inuti, från dermisidan. Därför åtföljs hydratisering av stratum corneum med partiell skada på lipidstrukturerna och orsakar en minskning av epidermis vattenhaltighet, vilket slutligen leder till utveckling av torr hud.

Vid utveckling av formuleringar av tvättmedel, i synnerhet schampon, är det nödvändigt att ta hänsyn till de ytaktiva ämnens positiva egenskaper;

-möjligheten att stabilisera mikro- och makroemulsioner;

-förmågan att öka hudens permeabilitet, påverka penetreringen av biologiskt aktiva substanser och öka hastigheten för att uppnå en kosmetisk effekt (på grund av dessa egenskaper, ytaktiva ämnen hör till förstärkare). - ämnen som kan förstöra lipidstrukturer, ökar permeabiliteten hos stratum corneum och underlättar penetreringen av biologiska aktiva substanser genom stratum corneum;

-säkerställa tvättverkan på grund av höga funktionella egenskaper (skumningsförmåga, skumstabilitet, skummultiplicitet etc.);

-manifestation av avfettning, konditionering och bakteriedödande åtgärder,

Det är nödvändigt att överväga biverkningar av tensider i deras tillämpning:

-risken för irritation på grund av förstörelsen av lipidstrukturerna i stratum corneum, vilket reducerar hudens barriärfunktion

-möjligheten till cytotoxisk verkan av vissa katjoniska ytaktiva ämnen;

utveckling av kontaktdermatit orsakad av användningen av höga koncentrationer av anjoniska ytaktiva ämnen;

-manifestation av den kumulativa effekten.

Tillsammans med komplexet av ytaktiva ämnen innehåller en modern pono-agent vanligen en komplett uppsättning ytterligare biologiskt aktiva substanser som ger läkemedlets nödvändiga stabilitet under lagring och användning och förbättrar konsumentegenskaper. Ytterligare ämnen för att tvätta kosmetika innefattar förtjockningsmedel, konserveringsmedel, antiseptika, pH-reglerande medel, smaker, antistatiska medel, lösningsmedel, brännare, antioxidanter, komplexbildande medel, pärlemorösa tillsatser, färgämnen, pigment och speciella tillsatser för att förbättra konsumtionsegenskaperna hos schampon.

Konditioneringskomponenter introduceras i schampon för att uppnå följande mål:

avlägsnande av statisk elektricitet, minskning av "flygande" av hår;

anpassning av skadade områden av håraxlar;

lätt kamning vått och torrt hår;

minimering av hårporositet;

hårglans och silkiness;

skydda mot värme och mekanisk skada

Shampoo av hårtyp

Det är lätt att bli förvirrad i överflöd av kosmetiska produkter. Välja schampon av hårtyp, du borde förstå deras sammansättning och inte sänka sig till charmen av reklam.

Historien om utseende av schampon för olika typer av hår

Flytande schampo för alla hårtyper uppträdde 1927, från det tyska företaget Schwarzkopf. Och det första pulverschampot patenterades av grundaren redan 1903. Redan då fanns det 8 typer av pulvervård, inklusive björk, kamille och ört.

Före detta tvättades huvudet med vad det än skulle vara, anpassa kompositionen till individuella behov och till hårets typ. I folkrecepten användes följande som en hemlagad schampo: aska (för ryssar, "potash"); vegetabiliska och eteriska oljor; mat (ägg, kvass, honung, koumiss, havre, kokosmjölk); växter (täljsten, akacia shikakai, alger). Senare uppträdde en bekväm tvål, men dess användning av hår såg inte bäst ut.

1933 lanserade Schwarzkopf det första alkaliska fria schampot på marknaden. I Frankrike kom Eugène Schueller, som skapade varumärket L'Oreal, till denna upptäckt 1934. Men inkomgen var inte tillfredsställande - enligt undersökningar, hade en tredjedel av fransmännen inte tvättat håret alls. Sedan var det en annons som syftade till att främja renhetskulten.

En sådan försäljningsstrategi under dessa år stöddes av amerikanska företagare. John Brack, som skapade den första formeln som är överkomlig för massorna av schampo (baserad på alkylbensensulfonater, som nu bara används i pulver), delade för första gången 1930 för första gången arten efter syfte. Visas: för oljigt hår och torrt. Och hans son Edward var allvarligt engagerad i produktfrämjande med hjälp av visuell visualiserad reklam, som har blivit en hel bransch dessa dagar.

Många olika typer av schampon efter hårtyp har sedan ökat många gånger genom kosmetologers, tekniker och marknadsförare.

Vad är skillnaden mellan schampon för olika hårtyper?

Shampoo, som alla vårdprodukter för huvudet, producerar:

Professionell serie. De är uppdelade inte av hårtyp, men av PH-nivå, sålda i stora volymer. Sammansättningen av salongschampo är kort, eftersom den tjänar ett direkt syfte (för vilket det uppfanns) - rengör hår och hårbotten. Men med varierande grad av intensitet.

För att inte förväxlas med de pseudo-professionella schampon som uppfanns av marknadsförare, som, förutom priset, skiljer sig inte från de vanliga.

För självadministration:

Massmarknad. Säljs överallt, rimligt pris.
Premium klass. "Selektiva" verktyg med hög kostnad. Ibland inte motiverat.
Medelklass. Line vård från kända märken eller kändisar.

Shampoos av varje typ är uppdelade med syfte: för fett, torr, skadad, normal, för alla typer.

Många schampon är likartade i kompositionen: 12-15% av ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen) i dem. Cirka 10% konserveringsmedel, skumstabilisatorer, surhetsmodifierare. Olika typer av förtjockningsmedel, fuktgivare, dofter, färgämnen. Och några vårdande ingredienser som gör rengöringskompositionen "speciell".

Mot bakgrund av en sådan mängd "kemi", är det roligt att lägga ingredienser av naturligt ursprung i listan och det krävs mer konserveringsmedel. Särskilt, med tanke på att de inte kommer att få tid att agera. Trots allt, på ett minnesamt sätt, kan schampo inte hållas på huvudet i mer än en minut, förutom behandlingen i specialprogram.

Shampoo för olika hårtyper är olika i kombination med ytaktiva ämnen (andra proportioner är en annan åtgärd, även om det är skrivet). Och alla är syntetiska och om reklam lovar någonting annat, tror du inte på det.

Men var inte rädd, eftersom tvål också är ett ytaktivt medel. När det används ordentligt kommer skada inte ens från "skräckhistorierna" (och försäljningsstimulans "organiska" schampon) natriumlaurylsulfat (SLS) och dess mjukare etoxylerat derivat - natriumlauretsulfat (SLES).

Förutom de anjoniska "aggressorerna" SLS (som fortfarande är bättre att ge upp) och SLES finns det mjukare, men inte sådana skumande, anjoniska, amfotera, nonjoniska ytaktiva ämnen.

Om (fiction) tvättmedel för huvudet visade sig vara baserat på tvålrot eller andra växter med saponiner (tvättmedel), skrivs de inte i slutet av sammansättningen av kompositionen. Detta indikerar en liten procentandel i produkten. Och bör skrivas första stycket.

Förutom rengöring utför schampon kosmetiska funktioner:

De ger volymen, omslutande hår med aminosyror, proteiner, silikoner, oljor.
Fuktar, släpper vågarna, stratifierat nagelband och ger glans med silikoner och andra tillsatser (det fortsätter tills nästa tvätt).

Alla effekter är visuella och tillfälliga, inte helande.

Shampoo för fet hår

Oljigt hår är värdinna liknande i hudtyp. Ökat arbete i huvudets talgkörtlar är noterat som ett ärftligt fenomen, framträder som ett resultat av hormonavbrott, metaboliska störningar, vissa sjukdomar, problem med mag-tarmkanalen. Dessutom framkallar riklig sebumsekretion frekvent tvättning av hår.

Förorenade feta hår rekommenderade schampon med en alkalisk nivå på 6-7 PH. Men en sådan grundlig rengöring hjälper inte att bli av med problemet. Överdriven aggressivitet ökar fettproduktionen av talgkörtlarna. Och alkalier höjer nagelbandet, gör håret skört, tråkigt tömt i ändarna med frekvent användning. Det är därför som ägare av oljiga hårtyper rekommenderas att skölja håret med surgjort vatten (citronsaft eller vinäger) för att återställa pH. Balsams och balsam har samma egenskap, men de kan inte appliceras på tjocka krökar för att inte göra dem tyngre. Är det torra tips.

Om du använder aggressiva schampon hela tiden, då vid rötterna blir frisyren ännu tjockare, och ändarna blir torra och skiktiga. Välj ett högkvalitativt schampo med milda ytaktiva ämnen som tvätta sämre, men irritera hårbotten mindre. Se till att det inte innehåller fuktgivande medel, silikon, inskriptionerna "närande", "2 i 1", "för färgat hår", "för alla typer".

Tja, om schampo för fet hår innehåller följande hjälpkomponenter:

Lera (1-3%). Minska greasiness, rengör mycket försiktigt.
Upp till 10% av växtextrakt (rosmarin, enbär, johannesört, kalendula, calamus). När hormonella störningar - östrogenanaloger baserade på klöver eller soja.
Eteriska oljor för fet hår. Från 0,1 till 1%.

För oljig hårtyp kan tvättmedel appliceras två gånger. Byt varmt vatten med varmt vatten för att inte öka käftarnas produktivitet. Det är viktigt att du börjar tvätta håret mindre ofta. Helst, för snabbt oljigt hår, uppnå en paus på minst 2-3 dagar. Om du har ledig tid, prova hemlagade recept för rengöring. Det viktigaste är att behandla problemet från insidan med hjälp av en hudläkare eller trikolog, och inte med hjälp av en massmarknadsschampo, som tidigare inte har sådana egenskaper.

För smutsigt hår med mjäll är schampon berikad med ämnen med antimikrobiell verkan, zink, tjära. Men om problemet orsakas av en svamp, kommer kosmetiska schampon bara att ge en tillfällig effekt.

Denna härdande mjällschampo har en enkel komposition, men innehåller alltid ketokonazol. Efter tvättning blir håret hårt och dåligt kammade, därför föreskriver trichologer med mjäll och seborré inte bara tvättmedel utan även balsam, spray av en linje.

Shampoo för torrt hår

Hormonella faktorer, brist på vitaminer, hälsoproblem påverkar torr hud och hår. Dessutom, den felaktiga typen av krullar vård och procedurer som påverkar hårbotten och hårsaxelns struktur: färg, perm.

Torrt hår typ lämpliga schampon för färgat hår, fuktgivande, närande, för volym. De bör bestå av milda ytaktiva medel och sam-ytaktiva ämnen som inte bryter mot lipidskiktet. Även tack vare den dubbla åtgärden hjälper det till att återställa den, förutsatt att den är ordentligt tvättad.

Nödvändig närvaro av konditioneringsmedel, luftfuktare, mjukgörare och till och med silikoner:

Sparrande rengöringsmedel med co-ytaktiva ämnen. Natriumlaurylsarkosinat eller etoxylerat magnesiumlauretsulfat som används i barnens tvättmedel, kokosulfater, kokamidopropylbetain, Coco-Glicosid, sulfosuccinater. Dyrare teo-lauret och teo-laurylsulfat.
Luftfuktare: Glycin, Bioten, Panthenol. Glycerylkokoat, glyceryloleat, PEG-35, 40, 60.
Quaternium mjukgörare.
Silikoner: Amodimetikon, Tridecet-12, Dimetikon Copolyo. Hydroxipropyl, polysiloxan, cyklometikon-cetyl, cyklopentasiloxan.
Additiva oljor: beat, shea, argan, mandel, macadamia.
Vitaminer, till exempel E.
Proteiner, aminosyror, keratin.
Växtbaserade extrakt och eteriska oljor.
UF-filter.

Näringsmässigt torrt hår överbelastning med negativ effekt på frisyrens volym. Och de komponenter som ger pomp är inte alltid ofarliga.

Shampoo rekommenderas med PH 3,5-4,5. Hög surhet är inte särskilt bra för hårbotten. Det är lämpligt att tvätta torrt hår en gång i veckan med balm med balsam. Om ändarna är splittrade, blir de porösa från färgning, regelbunden användning av näringsmässiga masker eller hemkurs visas. Till exempel, med olivolja eller havregryn, sköljning örter: kardborre, rosmarin, kamomill, björk, hopp. Hopp bara för annonserade eller dyra schampon och balsam är inte värt det.

Shampoo för normal hårtyp

Normal hårtyp behagar värdinnan med en hälsosam glans, elasticitet och elasticitet, lätt att passa.

Diskmedelskompositioner för den normala krullningsformen bör inte innehålla hårda ingredienser, och överdriven tillsatser, som väger håret, bör också överges. Regelbundna schampon har en surhetsnivå på 4,5-5 PH. Neutrala, balanserade produkter för att tvätta normalt hår tar försiktigt bort smuts.

Rengör huvudet med vanliga krullar bör inte vara mer än 2 gånger i veckan, för att inte leda till torrhet eller fettighet. De får inte överbelastas med silikonoljor. Dyra solderad skiktad nagelband, ger jämnhet, glans, elasticitet för att torka skadat hår, men billiga silikoner av dålig kvalitet är källor till limfilm, på grund av vilken förorening sker snabbare. Och täta tvättar - spenderar håret av vilken typ som helst.

Genom att välja shampoo för typen hårbotten, bör man närma sig klokt: tro inte blint annonsering, gör inte det "hjärtat" berättelser om skador på ytaktiva ämnen. Shampoo är bara ett rengöringsmedel som behöver användas. Byt hår eller bota han kan inte. Om du har problem med hår, först och främst anpassa näring, intag av vitaminer och mikrodelar, se upp för allmän hälsa.

Kom ihåg att naturvård är det medel som du själv förbereder från ekologiska ingredienser och inga "växtbaserade schampon" kommer att ge ett resultat som vanliga hälsoprocesser som passar din hårtyp. Kontakta en tricholog eller en hudläkare i tid utan att vänta på seborré, alopeci, avancerade allergier. Låt dina lyxiga flätor växa till midjan!Nästa Artikel
Vi använder aloe för hårväxt: recept för hemmet aloe-närande hårmaskor