Vitamin-mineral komplex Aleran för hårväxt


Drömmer om ett lyxigt hårhår, går tjejerna på många krulvårdstjänster. Efter dessa förfaranden passerar emellertid effekten snabbt och håret blir ännu sämre. Experter säger att du behöver ta hand om lockar, inte bara från utsidan, utan också att mata in dem från insidan. För detta behöver du ta speciella vitaminkomplex för hår. Idag kommer vi att prata om multivitaminer för hårtillväxt "Aleran". Vi måste ta reda på vad det är, vad de består av och vilken effekt de ger till lockar. Allt detta vidare.

Vad är

Alerana är ett komplett vitamin- och mineralkomplex, som innehåller multivitaminer, aminosyror, makro- och mikronäringsämnen. Läkemedlet är utformat för att förbättra hårets tillstånd, inte bara hos kvinnor utan också hos män. På grund av den rika kompositionen av verktyget har en positiv effekt på hela kroppen, inklusive hud, naglar, tänder.

Komplexet fungerar enligt följande principer:

 • stärkande glödlampor
 • förebyggande av torr hårbotten;
 • återställa strukturen hos håraxeln;
 • minskning av sårbarhet, splittrade ändar.

Vitaminer används ofta i kombination för behandling av olika former av skallighet, liksom för ärftliga problem med hår.

Det är viktigt! Vitaminkomplexet Aleran är inte ett läkemedel, det tjänar som en extra källa till näringsämnen utöver mat, ytlig skötsel av lock.

Vad det består av

Förpackning komplexa multivitaminer Aleran består av 60 tabletter av två färger: röd och vit. Tillverkaren har skapat två formler: dag och natt. Denna utveckling är utformad för att kroppen ska kunna absorbera fördelaktiga delar, eftersom behovet och assimileringen skiljer sig beroende på tid på dagen.

Röda piller har följande egenskaper:

 • återställa strukturen av strängarna;
 • berika krullarna med användbara ämnen;
 • främja regenerering av hårbotten.

Vita tabletter riktar sig till:

 • skydd av hår från skadliga miljöfaktorer;
 • ge sken, makt att krulla;

Vitaminer för hårväxt innefattar 18 aktiva ingredienser. Därefter överväg hur varje av dem påverkar kroppen.

 1. Vitamin B1 (tiamin) bidrar till förstärkning av spröda strängar, återställer mikroskador från insidan. Från denna ingrediens beror på tillståndet hos huden och folliklarna. Tiaminbrist påverkar hårets tillstånd, vilket gör det tråkigt, skört, livlöst.
 2. Vitamin B9 (folsyra) verkar på follikelsträngarna. Främjar jämnhet, tillväxt av krullningar på grund av den aktiva mättnaden av hårbotten med syre. Komponent B9 är av särskild betydelse för ärftlig alopeci.
 3. Vitamin C syftar till att skydda krullarna mot exponering för solljus. Läker mikrokretsar i huvudets hud, ger hårets jämnhet och glans. I brist kan askorbinsyra orsaka skallighet.
 4. Vitamin E (alfa-tokoferol) är en naturlig antioxidant. Det återvänder styrka, glänsar till lock, hjälper till att förbättra sin tillväxt. Hjälper också att klara exponering för ultravioletta strålar.
 5. Magnesium främjar hårväxt. Magnesium minimerar de skadliga effekterna av nervsjukdomar på håret.
 6. Järn är en mycket viktig komponent för hårets skönhet och hälsa. Järnbrist leder till förlust, gallring av trådarna. Det ger primärt folliklarna med syre och reglerar oxidativa processer.
 7. Betakaroten behövs för att stimulera hårväxten på grund av dess förmåga att producera vitamin A. Det fungerar också som en antioxidant för strängarna och skyddar dem mot omgivande sfärens effekter.
 8. Selen är en aktivator av metaboliska processer. Det ger en tillströmning av fördelaktiga element till folliklarna, är involverad i tillväxtprocessen av nya celler.
 9. Vitamin B2 (riboflavin) hjälper till att föryngra cellerna, det är nödvändigt att förbättra tillståndet för epidermis. Bristen på denna komponent orsakar förlust av glans av krullar.
 10. Vitamin B6 (pyridoxin) fungerar som en aktivator av tillväxten av strängar, fuktar dem, eliminerar problemet med mjäll och normaliserar talgkörtlarna.
 11. Vitamin B10 (para-aminobensoesyra). Detta element behövs för att förbättra tonen i hårbotten förhindrar också för tidigt grå hår.
 12. Vitamin B12 (cyanokobalamin) stärker strängarnas rötter, är involverad i celldelning. Dess brist orsakar fokal skallighet.
 13. Vitamin D3 (cholecalciferol) bidrar till att förbättra hårfollikelns tillstånd. Reglerar produktion av oljor, åtgärden syftar till att mata folliklarna.
 14. Vitamin B7 (biotin) behövs för att påskynda tillväxten av strängar, främjar produktionen av keratin.
 15. Cystin (svavelhaltig aminosyra). Denna komponent kan förlänga perioden av tillväxt av strängar, förhindrar deras förlust. Det spelar en viktig roll i regenereringen på grund av sitt deltagande i proteinsyntesen.
 16. Silikon bidrar till produktion av kollagen och keratin. Det är tack vare kisel att vårt hår blir slät och elastiskt.
 17. Krom är ett mineral som är nödvändigt för den normala kurstillväxten. Krom reducerar också kolesterolhalten i kroppen, bidrar till bättre penetration av komponenter.
 18. Kalcium D hjälper till med normalisering av metaboliska processer i cellstrukturen.

Förutom de aktiva ingredienserna i multivitaminer finns:

Observera att bland fördelarna med drogen särskiljer den dens identiska påverkan på den manliga kroppen och på kvinnan.

Även styrkan i multivitaminkomplexet innefattar:

 • upphörande av håravfall
 • eliminering av problemet med klåda, skalning, mjäll;
 • stärka hårsäckarna
 • tillsatsen av hårdets densitet
 • förbättra strängarnas utseende;
 • skydd av strängar från yttre påverkan;
 • eliminering av statisk elektricitet.

När ska man ta

Det är värt att ta Alerans hår vitaminer när följande problem uppstår:

 • håravfall
 • alopeci av olika ursprung
 • långsam tillväxt av strängar;
 • strängar blir sköra, tunna;
 • delade ändar uppträdde;
 • störar mjäll, kliande huvud
 • Krullarna började växa fett snabbt.

Foto före och efter

Kostnad för

Priset på Aleran vitaminer ligger inom intervallet 500-600 rubel per förpackning. En förpackning är tillräcklig för en månads användning.

Komplexet kan köpas på något apotek eller via en onlinebutik. Förpackningen innehåller 3 plattor av 10 typer av varje färgtablet, bruksanvisningar.

Kontra

Vitaminer för hårtillväxt "Aleran" som alla droger har vissa kontraindikationer. Dessa inkluderar:

 • överkänslighet mot komponenterna
 • intolerans komponenter;
 • graviditet;
 • amning;
 • ålder upp till 14 år och över 60 år
 • sjukdomar i huvudets hud.

Regler för ansökan

Behandlingstiden är 3 månader. För denna period behöver du 3 förpackningar av läkemedlet. Läkemedlet ska tas 2 gånger om dagen. På morgonen ta 1 vitt piller, drick ett rött piller på natten.

Innan du tar drogen, var noga med att äta eller ta vitaminer under måltiden.

Upprepa behandlingstiden efter 6 månader.

Experter rekommenderar att man får ett effektivare resultat för att kombinera intaget av multivitaminer med användning av andra produkter från samma tillverkare. Till exempel kan du köpa en serie vård för lockar, som inkluderar schampo och balsam.

Effekten av läkemedlet

Effekten kommer att märkas efter 2-3 veckor efter början av komplexet. På grund av multivitaminkomplexet observeras i 70% av fallen en ökning av hårväxten, en ökning av hårvolymen och avbrott av håravfall. Det noterades också en minskning av fettighet, elektrifierade lockar. Håret efter applicering av läkemedlet blev elastiskt, smidigt och glänsande.

Observera att håret behåller sitt vackra utseende i ytterligare 4-5 månader efter avslutad behandling.

Många positiva recensioner bekräftar läkemedlets effektivitet. Med regelbunden användning märktes problemet med att klyva krullarna av deras ömhet och torrhet.

analoger

Drogen Aleran har analoger, bland dem de mest populära är:

Sammanfattningsvis kan vi säga att Alerans multivitaminkomplex för hårväxt är ett utmärkt sätt att behålla hår. Detta läkemedel är överkomligt och inte sämre i effektivitet till även de dyraste drogerna. Den enda kommentaren för att uppnå bra resultat är den regelbundna användningen av läkemedlet enligt instruktionerna och då kommer resultatet inte att ta lång tid.

Förutom skönhet vitaminer rekommenderar experter att använda en serie Aleran kosmetika för hårväxt. Du kommer att lära dig mer om deras fördelar, komposition och regler tack vare följande artiklar:

För att komplettera effekten av tillväxtstimulerande medel kan du regelbundet massera huvudet med naturliga oljor.

Användbara videoklipp

Åtgärder för håravfall.

Medverkar mot håravfall och skallighet.

Granskning av vitaminer för tillväxt och förstärkning av håret Aleran

Alerans vitaminer är ett kombinerat vitaminmineralkomplex som marknadsförs som ett effektivt medel för att stärka och växa hår, förhindra håravfall och behandla vissa tricologiska problem, både hos kvinnor och män. På grund av ganska aktiv reklam är läkemedlet populärt idag, och många konsumenter har redan provat det i åtgärd - och enligt bedömningarna har Alerans vitaminer i många fall ganska förväntad effekt, men det finns vissa nackdelar som också måste beaktas ( vi pratar om dem lite lägre).

I allmänhet är Alerans vitaminer bara en av flera produkter med samma namn i linjen hårvårdsprodukter. I denna linje finns också schampon, speciella masker och spray för hår, stimulanser tillväxt av ögonfransar och ögonbryn. Ytterligare om dem kommer också några ord att få veta.

Tillverkaren av produkten är det ryska företaget Vertex. På apotek är genomsnittspriset för Alerans vitaminer cirka 500 rubler per förpackning med 60 tabletter. En sådan mängd av dem är tillräcklig för en administreringstid, och jämfört med många läkemedel av samma riktning ser Aleran ganska dyr ut. Dessutom, som recensionerna visar, för en uttalad effekt måste de tas åtminstone flera veckor.

"Jag försökte Alerans vitaminer efter att ha ständigt använt schampon av detta varumärke. Shampoo är bra, de passar mig perfekt. Tog vitaminer Omedelbart märkte jag att i anvisningarna, sekvensen och reglerna för deras mottagning beskrivs i detalj, är det omöjligt att göra ett misstag. När man ska dricka dagen, när man dricker natten - är allt klart. Börjat att dricka. Effekt noteras efter cirka tre till fyra veckors mottagning. Håret blev på något sätt mer naturligt att skina, i allmänhet försvann förlorade. På morgonen, efter kamning, togs högst 2-3 hår bort från kammen, och i mitten av dagen faller inget hår från huvudet alls. Jag märkte inte att de växer snabbare, för mitt hår är långt och tillväxten är inte märkbar. Klippets gång var glädjande, men då upptäckte man en "men": en månad efter avslutad kurs försvann hela effekten av botemedlet. Håret faller ut på samma sätt som före Alerana. Och de ser lika ut. Det förstod jag att botemedlet bara fungerar under mottagningen, och för att effekten ska vara permanent, kommer Aleran att behöva dricka ständigt. Med ett pris på 500 rubel verkar det för mig på något sätt dyrt... "

Sammansättningen och effekten av vitaminmineralkomplexet Aleran på håret och hårbotten

Alerans komplex omfattar inte bara vitaminer, men även mineraler och vissa biologiskt aktiva substanser som har en komplicerad effekt på kroppen och bland annat på ett eller annat sätt påverkar tillståndet och hårväxten.

Vitamin-mineralkomplexet består av två tabletter, villkorligt kallade dag (vit) och natt (mörkröd). Kompositionerna av dessa tabletter varierar.

Tablet Day innehåller:

 1. Provitamin A - efter absorption i matsmältningsorganet, blir det till vitamin A, vilket är nödvändigt för normal hårväxt och bildandet av deras struktur. Han deltar också i reglering av talgproduktion, och när det är bristfälligt kan seborré utvecklas, håret blir skört och börjar falla ut.
 2. Vitamin B1, som är ansvarig för att leverera hårsäckarna med alla nödvändiga näringsämnen;
 3. Vitamin B9, nödvändigt för den konstanta förnyelsen av hårbotten och för att lägga nya hårsäckar;
 4. C-vitamin - dess uppgift är att behålla tonen i kapillärerna som matar hårsäcken. Med brist på detta ämne i kroppen, faller håret långsamt men stadigt ut;
 5. E-vitamin (en effektiv antioxidant) som skyddar hår mot negativa effekter av miljöfaktorer.
 6. Järn som behövs för att säkerställa normal blodtillförsel till hud och hårsäckar.
 7. Magnesium, som främjar expansion av blodkärl och tillförsel av hår med syre. Med normal kroppsbeständighet har deras hår en god elasticitet och volym;

 • Selen är en komponent som stöder produktion av proteiner i kroppen som en helhet, som i sin tur består av hår. Enkelt uttryckt ger selen hårfolliklarna med byggmaterialet för hår och är avgörande för deras normala tillväxt.
 • Tabletternas sammansättning innehåller följande komponenter:

  1. Vitamin B2 är en viktig deltagare i metaboliska processer i kroppen. Med sin brist på hår blir torr och spröd, samtidigt som den blir tjock i närheten av rötterna.
  2. Vitamin B5, som ger normal hårstruktur och snabb tillväxt. Det noteras att håret med hypovitaminos B5 snabbt blir grå och växer inte bra.
  3. Vitamin B6, nödvändigt för att bibehålla hårbotten och en stark kvarhållning av hårsäckar i den. Med brist på det börjar klåda och hår falla ut;
  4. Vitamin B12, vars brist leder ofta till fokal alopeci;
  5. Zink - ett element som är inblandat i reglering av talgkörtlarna och produktion av manliga hormoner som är ansvariga, inklusive för hårväxt.
  6. Silikon - en komponent som är inblandad i utvecklingen av byggmaterial för hår - kollagen och protein, ansvarar för hudens elasticitet - elastin;
  7. Krom, som deltar i de metaboliska processerna i kroppen och normaliserar hårnäring;
  8. Biotin, vars brist kan orsaka mjäll och seborré

 • Cystin är en aminosyra som ingår i keratin, "råmaterialet" för att bygga hår.
 • Paraminobensoesyra, som är inblandad i metaboliska processer, inklusive vid syntes av vitamin B9, stöder processerna för att tillföra hår med näringsämnen.
 • Instruktionen för preparatet ger parallellt intag av båda tabletterna, därför bör effekten av användningen separat inte beaktas. När läkemedlet tas, fungerar alla komponenter i kombination.

  Samtidigt har ingen av komponenterna i verktyget separat och alla tillsammans inte en terapeutisk effekt. Det är känt att mineraler och vitaminer endast säkerställer normala förloppet av metaboliska processer. I avsaknad av uppenbara patologier stöder de det friska tillståndet hos håret och hårbotten, men om en sjukdom har utvecklats kan de inte bota den.

  Det enda undantaget från denna regel är bristen på detta eller det ämnet, vilket leder till hårproblem. Om det finns en sådan brist kan vitaminmineralkomplexet kompensera för det, vilket kommer att leda till normalisering av håret. Om det inte finns någon sådan brist och hårproblem orsakas av andra patologier, kommer komplexet inte att vara effektivt.

  Instruktionerna på tre olika ställen betonar att Alerans vitaminer är ett kosttillskott, men inte ett botemedel. Detta måste beaktas när man köper läkemedlet för specifika ändamål. Den officiella webbplatsen för Aleran-serien visar det kliniska beviset på agens effektivitet, men det hänvisar till sprayer innehållande Minoxidil. Vitamin-mineralkomplexet Aleran bör inte betraktas som ett läkemedel.

  Detta innebär att Aleran-vitaminerna kommer att vara användbara när de används i följande fall:

  • För att förhindra oavsiktlig (inklusive säsong) hypovitaminos, som kan påverka hårets tillstånd;
  • För att eliminera problemen i samband med redan utvecklad hypovitaminos.

  I det första fallet kommer effekten av läkemedlet inte att vara särskilt märkbar: Håret kommer helt enkelt att vara friskt och starkt, det kommer inte att falla ut om det inte fanns några specifika problem med dem eller med hårbotten innan du tog botemedlet. I det andra fallet kommer vitaminerna att ha en uttalad effekt. Men för att vara säker på det, måste du säkert veta att hårproblem orsakas av hypovitaminos.

  "Jag började dricka Alerana vitaminer efter stress, när mitt hår började klumpa rakt i mina ögon, trots systematisk användning av bra schampon och lotioner. Tabletter är dyra, priset i våra apotek är 520 rubel per förpackning, men vad som inte kan göras för skönhetens skull bestämde jag mig för att köpa och försöka. Det fanns inga biverkningar, även om jag brukade vara sjuk av några zinkprodukter. Men hon märkte inte ens den terapeutiska effekten. Vid slutet av receptionen var det en liten tillväxt på smällen, men det berodde troligen på att det var bra att ta hand om hårbotten. Hårförlusten har inte slutat, deras utseende har inte förändrats. För mig själv slog jag fast att om håret faller ut eller är sjukt från en brist på vitaminer, hjälper dessa kosttillskott. Och om orsaken är annorlunda - till exempel hormoner eller stress, då kan även de dyraste vitaminerna inte rätta till situationen, läkemedel behövs. "

  När och till vem visas Aleran-vitamintillskott?

  Vi sluter till: Alerans vitaminer kan bara lösa de problemen med hår som orsakas av bristen på en eller flera vitaminer eller mineraler som utgör komplexet. Därför är det vettigt att använda drogen, till exempel vid hypovitaminos, vars symtom är bland annat sjukdomar i hårbotten och håret.

  De officiella instruktionerna för användning som indikationer för mottagande av medel hänför sig till ökad förlust och gallring av hår. Samtidigt finns det inga förtydliganden om de specifika orsakerna till hårproblem. Det indikeras bara att produkten används som kosttillskott och en extra källa till vitaminer.

  Det är bara möjligt att ta reda på att hårproblem orsakas exakt av brist på vissa vitaminer (eller mineraler) med hjälp av en speciell diagnos från en tricholog eller dermatolog. I detta fall analyseras hårets sammansättning, närvaron av vissa komponenter i dem undersöks, andra symptom utvärderas genom vilken hypovitaminos kan detekteras:

  • Matsmältningsstörningar
  • Låg ton;
  • Depression, humörsvängningar;
  • Dermatologiska sjukdomar.

  Det är nästan omöjligt att noggrant diagnostisera bristen på ett ämne i kroppen hemma och därför kan man inte, utan att ha råd med en trikolog, vara säker på att Alerans användning kommer att dra fördel av hårproblem och kommer att ha den förväntade effekten.

  Instruktioner för användning

  Aleran tabletter av varje färg tas en gång om dagen. Det vita palet (Dag) ska vara full i morgon, den röda (natt) - på kvällen. Således är två piller berusade per dag.

  Med en sådan mottagning är pillerpaketet tillräckligt för en månad - det här är hur länge den rekommenderade tillämpningsförloppet varar. Om det finns ett uttalat positivt resultat möjliggör instruktionen en ökning av mottagningsperioden till 3 månader, varefter det är nödvändigt att ta en paus. Om det är önskvärt, och i ledning av en läkare, är det möjligt att genomföra 2-3 sådana kurser per år.

  Aleran tabletter är ganska stora, och det är svårt att svälja dem utan slipning. I vissa fall är det lämpligt att bryta varje tablett åtminstone i hälften, eller hugga med en sked och ta den i form av ett torrt pulver.

  Eftersom Alerana inte är ett läkemedel, låt oss bara ta piller av samma typ, dag eller natt. Bruksanvisningen innehåller inga sådana friheter, men från farmakokinetikens synpunkt kommer det inte att finnas några speciella effekter än effekterna av att ta båda pillerna. Samtidigt är genomförbarheten av en sådan ansökan utan att ha råd med en läkare ifrågasättande: eftersom det är svårt att bestämma orsaken till håravfall på egen hand, är det också svårt att ta reda på vilka specifika komponenter i tabletten kroppen behöver.

  Avslag från att ta ett piller av någon typ, när intoleransen hos en eller flera av dess komponenter är känd, kan vara väldigt relevant.

  "Jag blev uppmanad att Aleran av en vän. Jag var väldigt skeptisk till dessa piller först, främst på grund av negativitetshöjden i nätverket. Dessutom, i Ukraina är det inte så lätt att köpa dem, de säljs bara i Kiev och Kharkov. Men hittade och köpte fortfarande. Resultatet blev förvånat, en sådan lyxig glans uppträdde som i reklam, efter målning, håret är levande och hälsosamt. Tipsen skärs varannan månad, men de växer fortfarande snabbt igen. Så jag Alerana vitaminer passar perfekt. Det enda besväret är att piller är mycket stora, det är obehagligt att svälja dem... "

  Kontraindikationer och begränsningar i användningen av läkemedlet

  Officiellt är Alerans vitaminer kontraindicerade i tre fall:

  1. Med intolerans mot en eller flera komponenter;
  2. Under graviditeten
  3. Vid amning.

  Komponentintolerans kan manifestera sig på olika sätt. Ofta orsakar en eller flera av ämnena i kompositionen allergier, och inte nödvändigtvis sådana allergener är aktiva ämnen - kroppen kan reagera på hjälpkomponenter.

  I mer sällsynta fall orsakar läkemedlet matsmältningsbesvär. Detta gäller speciellt för Night tabletter, som inkluderar zink.

  Medel Alerana är inte avsedd för barn. Hans utnämning i barndomen, men inte en direkt kränkning av instruktionerna, men fortfarande kategoriskt rekommenderas inte och kan endast visas enligt doktorns bedömning.

  Det är också nödvändigt att ta hänsyn till att vitaminmineralkomplexet i Aleran tabletter innehåller signifikanta mängder olika vitaminer. Om kroppen och utan detta verktyg är fullt utrustad med sådana komponenter, kan deras ytterligare portioner leda till överskott och manifestationer av hypervitaminos.

  Återigen är det omöjligt att vara helt säker på hur mycket kroppen är försedd med vissa ämnen, och därför bör verktyget inte användas i fall då någon annan multivitaminberedning, som innehåller samma komponenter som finns i Aleran tabletter, redan används parallellt.

  Dessutom kan Alerans vitaminer inte användas när patienten har uppenbara tecken på hypervitaminos - läkemedlet kan ytterligare förvärra sjukdomens manifestationer.

  Eventuella biverkningar från användningen av komplexet

  Av biverkningarna av produkten tillverkaren indikerar endast möjliga allergiska reaktioner. Men även sannolikheten för sådana reaktioner är i allmänhet ganska låg trots den ganska varierande kompositionen av vitaminmineralkomplexet.

  Matsmältningsstörningar är också möjliga på grund av verkan av vissa aktiva ingredienser. Många köpare har noterat i sina recensioner illamående, flatulens och buksmärta, som de oftast associerar med zinkföreningarna.

  På samma sätt är det enligt recensionerna känt om några andra biverkningar som inte anges i den officiella beskrivningen av läkemedlet. Bland dem är:

  1. Uttagssyndrom, allmänt karakteristiskt för många vitaminkomplex. Det är kopplat till det faktum att patienten efter att behandlingen har upphört förnyar förnyelsen av de problem som han kämpade för med denna lösning eller att andra symptom uppträder. Eftersom vitaminer (inklusive komplex av typen Aleran) oftast används för att kompensera för bristen i kosten, är det återigen otillräckligt att mata mottagandet av medel genom att mata kroppen med vitaminer, och problem uppstår. Många granskare påpekar att Aleran-effekten endast uppträder under administreringen av botemedlet, och i slutet av kursen återkommer hårproblemen;
  2. Aktiv hårväxt på oönskade ställen - över läpparna, på kroppen, inklusive på ryggen och på benen, på näsbroen. Denna effekt observeras sällan, men det är ganska troligt, och du måste vara beredd på det.

  Slutligen är det viktigt att komma ihåg att många trichologiska problem inte är förknippade med brist på vitaminer och mineraler, men uppstår för helt andra orsaker. Försök att använda Alerans vitaminer för håravfall utan att förtydliga dessa orsaker kan leda till en försening i tid och förvärring av själva sjukdomen. Detta är ett annat argument till förmån för att man innan man applicerar Alerana med uppenbara hårproblem bör först samråda med en läkare, som är mer benägna att kunna diagnostisera patologin och förskriva en verkligt effektiv behandling.

  Andra beredningar av varumärket Aleran i olika preparativa former

  Förutom vitaminer under varumärket "Aleran" säljs även andra hårvårdsprodukter. De mest kända bland dem är följande:

   Sprays Alerana c-innehållet i Minoxidil 2% och 5%. Minoxidil stimulerar hårtillväxt och hämmar håravfall, medan sprayen själva är konstruerad för långvarig användning. Deras kostnad är cirka 650 rubler per 60 ml injektionsflaska med en aktiv substanskoncentration av 2% och cirka 800 rubler för samma injektionsflaska med en 5% lösning.

  Alerana schampon av flera typer för att lösa olika problem - kampen mot det oljiga håret, återställa sin normala struktur och pompa, ta hand om hårbotten, eliminera mjäll. I linjen finns också ett speciellt schampo för män. Priserna för dessa medel sträcker sig från 300 till 400 rubel;

  Särskilt serum för hårväxt baserat på dexpanthenol, procapil och capilektin. Du kan köpa den för ca 600 rubel;

  Alerana mask med jojobaolja, kapilektin, vetexproteiner och extrakt av alfalfa, chuanxionga, avokado och centrar. Den kostar ca 500 rubel;

  Balsam balsam med vitamin B5, keratin, betain och extrakt av skinnben, nässla och burdock. Priset är ca 350 rubel;

  Brasmatisk tillväxtstimulator av ögonfransar och ögonbryn med en rik komposition - hyaluronsyra, jojobaolja, E-vitamin, nässlextrakt och andra komponenter. Köp det här verktyget kan vara ca 600 rubel.

  Bland dessa medel finns bland annat läkemedelspreparat. Exempelvis har schampon och spray med Minoxidil en terapeutisk effekt och kan användas för intensiv behandling av vissa sjukdomar. I synnerhet kan de användas tillsammans med ett vitaminkomplex.

  Analoger av Aleran Vitaminer

  Vitaminer Alerana kan ersättas av många andra komplex. Några av dem har en liknande effekt, vissa skiljer sig avsevärt, men lämpligheten av deras användning beror på vilken specifik sjukdom eller hårproblem dessa medel är avsedda att lösa.

  Så, från andra vitaminer för hårväxt kan noteras:

   Vitrum Beauty med en mycket mer omfattande komposition, vars pris är cirka 900 rubel per paket;

  Särskilda Merz-piller, vars sammansättning väsentligen liknar Alerans sammansättning. Dess kostnad är cirka 1200 rubel per flaska för 120 tabletter;

  Pantovigar - ganska populära kapslar med tiamin, vitamin B5, kalcium, cystin, keratin och medicinsk jäst. Ett paket med 90 kapslar kan köpas för ca 1700 rubel;

  Fitoval är också ett ryskt läkemedel, i sammansättning som liknar Alerans vitaminer. Det kostar ca 650 rubel.

  Också på försäljning finns andra komplex med en komposition som liknar den i Aleran, men billigare. Var det som det är, är det inte alltid tillrådligt att välja dem som ett alternativ till Alerana: det beror helt på varför håret faller ut och vilka specifika komponenter som behövs för att eliminera detta problem.

  "Mitt problem är känt för många kvinnor:" molting "började efter födseln och slutade inte, trots alla mina insatser för att normalisera kosten. Det var uppenbart att ytterligare medel behövs. Gick till endokrinologen, på den här sidan är allt bra. Läkaren rekommenderade att köpa något komplex av vitaminer för hår. Jag tittade på alternativen, stannade vid Alerans vitaminer. Såg hela kursen, strängt enligt instruktionerna. Resultatet är noll. I allmänhet växer håret inte, faller ut som tidigare. "

  Vad säger recensioner av läkare och användare om Alerans vitaminer

  Många frågor ingår i den välkända Aleran-serien vitaminer för hårväxt. Det är ibland svårt att skilja negativa recensioner på grund av dålig produktkvalitet från negativa åsikter på grund av felaktig användning. Därför är det värt att noggrant förstå alla svårigheter att använda vitaminmineralkomplexet, studera dess egenskaper, och också lära känna trichologens uppfattning om botemedlet.

  Om tillverkaren

  VERTEX har funnits sedan 1999, men en licens för tillverkning av läkemedel erhölls fyra år senare. I sortimentet hittar du inte bara hårvårdsprodukter, utan även produkter för gynekologi, neurologi, psykiatri, dermatologi, allergi och andra medicinska områden.

  Aleran serien är vitaminer, serum, schampo, sprayer, balm och stimulanser. De är utformade för att eliminera förlusten, samt förbättra det allmänna tillståndet, hårväxten och ögonfransarna. Det är anmärkningsvärt att varje kategori av produkter har genomgått kliniska studier som bekräftar deras effektivitet.

  Vitamin-mineral komplex produceras i form av tabletter, som är belagda med ett speciellt skal (vit och rödbrun). Lådan innehåller tre blåsor, var och en innehåller 20 stycken piller (totalt 60 stycken).

  fördelar

  När det gäller de viktigaste skillnaderna från analoger är det här möjligt att skilja:

  1. Nästan 20 aktiva ingredienser som är ansvariga för hälsa och hårväxt.
  2. Komplexets effektiva verkan har visats genom kliniska studier.
  3. Frånvaron av hormonella ämnen i kompositionen.
  4. Utveckling av två speciella formler för dag och natt.
  5. Maximal kompatibilitet mellan aktiva ingredienser.
  6. Fondernas inverkan, med hänsyn till rytmen för återhämtning och tillväxt av nya hår.

  Men tillverkaren noterar omedelbart att dess produkter endast är en extra, och inte den huvudsakliga källan till vitaminer, aminosyror och mineraler som är så nödvändiga för hud och skalp hos män och kvinnor. Behandlingen av detta problem måste därför behandlas på ett omfattande sätt, med beaktande av läkarens anvisningar och riktlinjerna för användningen av vitamin Aleran.

  Kompositionens egenskaper

  Som redan nämnts är komplexet uppdelat i två grupper av piller: vissa tas under dagen och andra på natten. Det här är inte ett märke av varumärket, utan en väl genomtänkt åtgärd som experterna studerade under forskningen. Faktum är att sammansättningen av Aleran-vitaminerna innehåller ett stort antal aktiva ingredienser, och för deras effektiva och fullständiga assimilering utvecklades två formler - "Day" och "Night".

  Komponenterna är indelade i varje kategori, som också har gemensamma hjälpkomponenter. Således mottar en person vid rätt tidpunkt det erforderliga antalet spårämnen baserat på kroppens rytmer.

  Formeln "dag"

  inkluderar:

  • tiamin (Bl);
  • folsyra (B9);
  • askorbinsyra (C);
  • alfa tokoferol (E);
  • betakaroten;
  • magnesium;
  • selen;
  • järn.

  Formeln "natt"

  • riboflavin (B2);
  • pyridoxin (B6);
  • cyanokobalamin (B12);
  • cholecalciferol (D3);
  • biotin (H);
  • D-pantotenat,
  • cystin;
  • kisel;
  • zink;
  • krom;
  • para-aminobensoesyra.
  • cellulosa (mikrokristallin);
  • stärkelse (potatis);
  • aerosil (kiseldioxid);
  • kalciumstearat;
  • speciellt skal.

  Vilken effekt har den?

  Var och en av komponenterna i Alerans vitaminminerala komplex är ansvarig för en specifik effekt på håret och hårbotten:

  1. Tiamin. Färg, glans, kamp med brittleness och brutna ändar.
  2. Folsyra Ansvarig för tillväxtstimulering.
  3. Askorbinsyra. Ger hårets elasticitet, är involverad i framställning av kollagen.
  4. Alfa tokoferol. Med brist på E-vitamin blir håret svagt, och nya visas inte.
  5. Betakaroten. Blockerar förekomsten av mjäll, ger volymen och densiteten av håret.
  6. Magnesium. Förbättrar strukturen i strängarna, vilket gör dem starkare, starkare och mer elastiska.
  7. Selen. En fördelaktig effekt på hårets tillstånd, vilket aktiverar inte bara tillväxt utan även regenerativa processer.
  8. Järn. Det närmar sig rötterna, saturerar folliklarna med syre, vilket garanterar gott skick och hårdhet.
  9. Riboflavin. Ansvarig för reglering av talgkörtlarna, normaliseringen av metaboliska processer, vilket eliminerar det ökade fettinnehållet i hårbotten.
  10. Pyridoxin. Det eliminerar inte bara mjäll, utan förbättrar också absorptionen av andra näringsämnen av folliklarna.
  11. Cyanokobalamin. Bekämpar svamp, avlägsnar klåda, ger syre till rötterna, förhindrar brännviddskallhet.
  12. Kolekalciferol. Förhindrar håravfall och många hårbottenproblem, såsom psoriasis.
  13. Biotin. Den innehåller svavel, vilket är nödvändigt för att kroppen ska bibehålla ett normalt tillstånd, inte bara för krullningar utan även av naglar.
  14. D-pantotenat. Blockerar det tidiga utseendet på gråa trådar och hjälper också till att stärka håret.
  15. Cystin. Det är den främsta faktorn för skydd mot externa negativa effekter (sol, hårtork, krusningsjärn, etc.).
  16. Kisel. Stärkar hudceller, naglar, hår, vilket minskar risken för bildning av skalliga fläckar.
  17. Zink. Ett oumbärligt spårelement, om du är ägare till den kombinerade typen av hår (ändarna är torra och rötterna är feta).
  18. Chrome. Ansvarig för utseende av hår, och upprätthåller också folliklarna i gott skick.
  19. Para-aminobensoesyra. Stärker hårets tillväxt och skyddar mot utseendet på tidigt grått hår.

  Som du kan se täcker Alerans vitaminer nästan alla dagliga behov av inte bara hår, men också hud, liksom naglar. Det är svårt att hitta ett annat sådant verktyg som kommer att innehålla en liknande mängd spårämnen som är användbara för kroppen.

  Varför är vitaminer från näring inte tillräckligt?

  I många forum kan man hitta långa historier om trichologer om patienter som inte vill använda kosttillskott, med hänvisning till en professionellt beredd diet av en personlig näringstillämpare. Men om du vände dig till en specialist, är problemet med håret inte löst genom en balanserad kost. Och det här är en mycket enkel förklaring:

  1. Vissa vitaminer dör under värmebehandling (matlagning, bakning, stekning, etc.).
  2. Den mänskliga mag-tarmkanalen absorberar långt från alla näringsämnen som kommer med mat.
  3. Med matsmältningsavvikelser absorberar kroppen mindre vitaminer.
  4. Stressfulla situationer och vissa sjukdomar ökar en persons behov av mikrodelar.

  Med tanke på allt detta blir det klart varför experter råder sina patienter efter test och undersökningar för att dricka Alerans vitaminer från håravfall och för att förbättra tillväxten. När allt kommer omkring, ökar två unika formler i stor utsträckning chanserna för assimilering i kroppen av alla användbara och nödvändiga ämnen.

  Indikationer och kontraindikationer för användning

  Alerans vitaminer (dag, natt), enligt kunder och specialister, kan hantera följande hårproblem:

  • långsam tillväxt;
  • svår utfällning
  • hög fetthalt av rötterna;
  • brott av ändarna;
  • bräckliga lockar;
  • skadad struktur;
  • mindre skalliga fläckar;
  • tråkig färg (brist på glans);
  • mjäll och klåda;
  • torr hårbotten;
  • gallringskurvor.

  I alla dessa fall finns det behov av att använda vitaminer, men endast efter att ha råd med en läkare och genomgått undersökning.

  Rekommenderas inte att ta vitaminer:

  • gravida kvinnor;
  • under amning
  • med individuell intolerans mot kompositionen;
  • barn under 14 år
  • tillsammans med andra liknande medel;
  • personer över 65 år gammal.
  • Särskild försiktighet bör visas för personer med arytmi, sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, problem med mag-tarmkanalen, såväl som njur- och leverfel.

  Biverkningar

  Sådana negativa effekter uppträder praktiskt taget inte. Oftast är de förknippade med en överträdelse av dosen, samtidig administrering av liknande droger, liksom med individuell intolerans:

  • allergisk reaktion (utslag, klåda);
  • yrsel;
  • generell svaghet
  • blodtrycksstörning
  • andfåddhet;
  • hjärtklappning;
  • olika ödem;
  • utseende av oönskat kroppshår;
  • illamående och kräkningar.

  Alla dessa biverkningar kan undvikas om du strikt följer reglerna för att ta komplexet och de tillhörande läkarnas rekommendationer.

  Hur man använder

  Instruktioner för användning av vitaminer Aleran säger att tabletter ska druckas varje dag, och helst med måltider. På morgonen eller på eftermiddagen tas pillen "Dag" och på kvällen - formeln "Natt".

  När det gäller kursens varaktighet kan det vara mellan en och tre månader. Då görs en paus, och på bara ett år kan du inte dricka mer än två eller tre förpackningar. Men under alla omständigheter, bara under överinseende av en läkare, som kommer att bestämma behovet av att upprepa behandlingen.

  Överdosering sannolikhet

  Vitaminer är viktiga för människokroppen, men en överflöd ger inte något bra. Därför bör du, om du tar komplexet, inte glömma sannolikheten för en överdosering under följande omständigheter:

  • överträdelse av instruktioner
  • samtidig administrering av liknande läkemedel.

  Hypervitaminos är möjlig här, där de interna systemen inte klarar av ett överskott av spårämnen. I en sådan situation är det nödvändigt att omedelbart avbryta kursen och gå till sjukhuset för vidare undersökning.

  Var kan man köpa?

  Om du väljer att köpa Alerans vitaminer på apoteket, är de endast representerade i följande länder:

  Det är anmärkningsvärt, men i vissa regioner, särskilt långt ifrån regionala centra, är det svårt att hitta VERTEX produkter. Men på internet är sakerna mycket enklare. Men i det här fallet är det viktigt att hitta en pålitlig plats, inte glömma att jämföra bild av vitaminer med den officiella portalen.

  Innan jag köper, undrar jag naturligtvis hur mycket Alerans vitaminer kommer att kosta. Priset i ett apotek (stationärt) kan vara något högre än kostnaden för erbjudandet på Internet. Men det är anmärkningsvärt att det finns för mycket obalans mellan priserna i nätverket. Till exempel börjar bottenfästet från 500 rubel och når nästan 700 rubel. Och det här är allt i en region. Det billigaste att köpa vitaminer i St Petersburg och Kaliningrad. Men apotekare rekommenderar innan du köper verktyget, läs beskrivningen i detalj.

  Vad ska du byta ut?

  Alerananalogerna av vitaminer kan vara både billigare och dyrare. Bland de viktigaste förslagen är det värt att lyfta fram:

  • Perfectil;
  • Fitoval;
  • Revalid;
  • Merz (special dragee);
  • Pantovigar.

  Drick aldrig dessa lösningar tillsammans, utan att ha råd med läkaren.

  När kommer effekten?

  Enligt studier, efter att ha tagit Alerans vitaminer, är resultatet märkbart efter en månad med regelbunden användning av komplexet. Det rekommenderas att dessutom tillämpa speciella sådana:

  Men i alla fall är det inte nödvändigt att använda två eller tre förpackningar i rad, eftersom pauser mellan kurser krävs.

  Kliniska forskningsdata

  Ofta har kosttillskottet (kosttillskott) inga tecken på effektivitet, men VERTEX har utfört experiment, under vilka det var möjligt att identifiera procentandelen effektivitet för att lösa ett visst problem med hår:

  1. Avmattningen i deponeringsprocessen - 82%.
  2. Minskad ömhet - 93%.
  3. Fettreduktion - 83%.
  4. Fallet i elektrifierad hastighet - 87%.
  5. Ökad lydnadskräm - 83%.
  6. Förbättrad färg och glans - 57%.

  Alla studier är öppna. Volontärer med ökad håravfall deltog i dem.

  När du tar några vitaminer måste du komma ihåg att under lång tid (utan avbrott) kan du inte dricka dem. Även en sådan oskyldig lösning, om du inte följer instruktionerna kan skada kroppen. När det gäller resultaten visade recensionerna en positiv bild, men med starkt skallighet kommer Aleran-komplexet fortfarande att vara ineffektivt.

  Recensioner av vitaminer Alerana

  Om andra Aleran-produkter för hårvård ger upphov till vissa tvivel, har vitaminmineralkomplexet fått bästa betyg från specialister. Endast läkare noterar att deras patienter anser att detta läkemedel är botemedel. Även om förpackningen tydligt säger att tabletterna är ett kosttillskott. Det är nödvändigt att behålla håret på ett komplicerat sätt, lösa det befintliga problemet, så om du väntar på riktigt bra resultat, kan du helt enkelt inte göra ett besök hos läkaren.

  Om vi ​​pratar om kunder finns det positiva och negativa recensioner:

  Karina Abramenko, 24, Kiev: "Jag bestämde mig för att mata min kropp med vitaminer när jag märkte håravfall efter att ha födt. Hushållens volym minskade med hälften efter 6 månader efter leveransen. Min frisyrsvans liknade nu en is, men med lös hår slutade det att gå helt, eftersom det hittade hår på disk och i barnkläder. Alerana lärde sig om vitaminer från Internet och eftersom recensionerna var mest entusiastiska, köpte de dem. Jag måste säga att du bara kan dricka vitaminer om du inte redan ammar. Men även med alla regler och rekommendationer hjälpte det obesvarade verktyget inte. Jag drack piller en månad och märkte inga förändringar. I mitt fall hjälpte minoxidil 5%, vilket trichologisten föreskrev. Jag tror att i sådana fall är det bättre att kontakta specialister. De vet bäst av sin erfarenhet vad som fungerar och vad som inte gör det. "

  Olga Storchevaya, 34, Moskva: "Jag tog vitaminer i 2 månader. Hårtillväxten ökade inte, men de slutade falla ut. Och det är jag mycket glad över. Mina naglar har aldrig varit tunna och spröda, så jag kan inte beskriva effekten av läkemedlet på naglarna. Slutsats: "Wow" såg inte effekten, men resultatet är ".

  Elena Igoshina, 31, Moskva: "Jag rekommenderar detta vitaminkomplex till alla! Håret började falla ut efter hans sons födelse. Jag gjorde ingenting, för jag trodde att allt skulle återhämta sig i tid. Men tiden gick och "hårfallet" slutade inte. Jag vände mig till trichologen, som ordinerat detta läkemedel för mig. Efter två veckors användning slutade håret helt och hållet att falla ut. Och i en månad växte de med 3 cm. De är mycket trevliga och smidiga för beröring. Nöjd med resultatet! "

  Alerana Vitaminer för hårväxt

  Alerana Vitaminer för hårväxt: bruksanvisningar och recensioner

  Latinska namnet: Alerana

  Aktiv ingrediens: vitaminer (vitaminer), makro- och mikroelement (makro- och mikroelement) och L-cystein (L-cystein)

  Tillverkare: Vertex CJSC (Ryssland)

  Aktualisering av beskrivning och foto: 11/26/2018

  Alerana Vitaminer för hårväxt är ett kosttillskott (BAA) för mat, en extra källa till vitaminer, mineraler och aminosyror, avsedda för intensiv näring av hårsäckar, stimulerar hårväxt, förbättrar hår och hårbotten.

  Släpp form och sammansättning

  Läkemedlet släpps i form av belagda tabletter: Dagformel - från vit till beigefärg, Nattformel - från burgund till brun färg [20 st. i en blister (10 st. "Dag" + 10 st. "Natt"), i en kartonglåda 3 blåsor och bruksanvisningar för Alerana Vitaminer för hårväxt].

  Aktiva substanser i en tablett med formeln "Dag":

  • Vitamin A (beta-karoten) - 5 mg;
  • vitamin b1 (tiamin) 4,5-5 mg;
  • vitamin b9 (folsyra) - 0,5-0,6 mg;
  • C-vitamin (askorbinsyra) - 100 mg;
  • E-vitamin (tokoferol) - 40 mg;
  • magnesium (magnesiumoxid) - 25 mg;
  • järn (järnfumarat) - 10 mg;
  • selen (natriumselenit) - 0,07 mg.

  Aktiva substanser i en tablett med formeln "Natt":

  • L-cystin - 40 mg;
  • vitamin b2 (riboflavin) - 5-6 mg;
  • vitamin b5 (pantotensyra) - 12-15 mg;
  • vitamin b6 (pyridoxinhydroklorid) - 5-6 mg;
  • vitamin b7 (biotin) - 0,12-0,15 mg;
  • vitamin b12 (cyanokobalamin) - 0,007-0,009 mg;
  • vitamin d3 (cholecalciferol) - 0,0025 mg;
  • nässlextrakt (innehåller kisel) - 71 mg;
  • zink (zinkcitrat-tvåvatten) - 15 mg;
  • krom (krompikolinat) - 0,05 mg.

  Hjälpkomponenter: maltodextrin, natriumkroscarmellosstabilisator, MCC-bärare, potatisstärkelse, antiklumpningsmedel - kalciumstearat, kiseldioxid; para-aminobensoesyra (valfritt för formeln "Night"); makrogolstabilisatorskal (polyetylenglykol), talkobstansmedel, polyvinylalkoholglasmedel, färgämnen: järnoxid svart och gult; järnoxidrött (valfritt för formeln "Night"); titandioxid, hydroxipropylmetylcellulosa emulgeringsmedel.

  Farmakologiska egenskaper

  farmakodynamik

  Alerana Vitaminer för hårväxt är ett vitaminmineralkomplex som innehåller 18 aktiva ingredienser som hjälper till att stärka hårsäckar, minska håravfall, öka tillväxten och öka volymen, förbättra hårbotten. Två komponenter i produkten - formlerna "Dag" och "Natt" väljs med hänsyn till ingrediensernas kompatibilitet och den dagliga rytmen av hårväxt. Dessa delar av läkemedlet demonstrerar en synergistisk effekt och ger kroppen full absorption av användbara substanser som är nödvändiga för hårsäckens näring och tillväxtaktivitet. Kosttillskott har också tonik och antioxidantegenskaper.

  Effekten av Alerana Vitaminer för hårtillväxt beror på verkan av aktiva ingredienser:

  • cystin (svavelhaltig aminosyra): är en komponent av keratin - ett protein som är huvudkomponenten i håret; bidrar till förbättringen av huvudets hud, förbättrar processerna för regenerering;
  • Betakaroten: deltar i kontrollen av talgkörtlarna i hårbotten, förhindrar mjäll, ökar hårväxten, förhindrar deras ömhet och förlust. När det är kort, skärs och torrhet i huden, och även dimmighet och bräcklighet hos håret uppträder;
  • Pantotensyra: En del av koenzym A, deltar i oxidativa processer och biosyntes av steroler, fettsyror, fosfolipider, liksom i metabolismen av proteiner, fetter, kolhydrater. vitamin B-brist5 orsakar håravfall, utmattning och försämring av strukturen;
  • askorbinsyra: normaliserar kapillärton, dess brist leder till försämrad blodmikrocirkulation och håravfall som ett resultat av otillräckligt intag av näringsämnen;
  • tokoferol: kontrollerar syrets transport i blodet, hjälper till att upprätthålla en hälsosam hud; påverkar näring av hårsäckar, med brist på detta ämne ökar håravfallet;
  • folsyra: spelar en viktig roll vid celldelning, påverkar hårväxten positivt; Den kombinerade användningen av denna ingrediens med järnjoner bidrar till att förbättra blodbildningsförfarandena.
  • tiamin: deltar i metabolismen av kolhydrater och fetter, brist på tiamin leder till ökad bräcklighet i håret och gör dem tråkiga och livlösa;
  • Riboflavin: är en aktiv delaktig i metaboliska processer, är nödvändig för normal behandling av redoxreaktioner; med sin brist på hår vid rötterna blir de snabbt oljiga och hårets tips - mer torra;
  • Biotin: det innehåller svavel, vilket gör huden mjukare och hår tjock och full; en brist på detta ämne, kallad skönhetsvitamin, kan leda till dysplasi av naglar, mjäll och seborré
  • pyridoxin: ger normal matsmältning av fett och protein och adekvat produktion av nukleinsyror som förhindrar åldrande brist på pyridoxin kan orsaka klåda, en känsla av torr hårbotten och mjäll.
  • cholecalciferol: förbättrar kalciumabsorptionen, förhindrar utveckling av hudinfektioner, skyddar mot de negativa effekterna av ultraviolett strålning; gör håret glänsande och smidigt;
  • cyanokobalamin: deltar i celldelning, dess brist orsakar skört hår, klåda och torr hårbotten, mjäll och kan också orsaka lokaliserad alopeci (brännbarhet).
  • järn: spelar en viktig roll vid genomförandet av oxidativa processer och syretransport; Med brist på ett element förlorar håret sin vitalitet, börjar tunna, växa tråkigt och falla ut. hos kvinnor kan järnbrist orsaka den vanligaste orsaken till håravfall;
  • magnesium: reglerar metabolismen av proteiner, fetter och kolhydrater, hjälper till att expandera blodkärlens lumen och förbättra hårets näring, ger dem elasticitet och en betydande mängd;
  • zink: kontrollerar utsöndringen av manliga könshormoner, vilket är mycket viktigt för friskt hår, eftersom ett överskott av dessa hormoner orsakar håravfall; normaliserar talgkörtlarna;
  • selen: är ett extremt viktigt element som i kombination med kalcium ger de nödvändiga näringsämnena för den snabba tillväxten av håret (särskilt på vintern) som ska levereras och levereras till folliklarna;
  • kisel (en av komponenterna i nässlextrakt): aktiverar produktionen av elastin och kollagen, fyller håret med vital kraft, ökar deras tillväxt och ger elasticitet;
  • krom: är en nödvändig deltagare i den normala hårväxtprocessen; reglerar koncentrationen av glukos och hjälper till att minska kolesterol i blodet, ökar styrkan i benvävnad, förbättrar kroppens energipotential.

  Indikationer för användning

  Alerana Vitaminer för hårväxt rekommenderas för användning som ett biologiskt aktivt livsmedelstillsats, en ytterligare källa till cystin, vitaminerna A, C, E, D3, grupp B och mineralämnen (zink, krom, järn, magnesium och selen), som är nödvändiga för att stärka och växa friskt hår, samt eliminera deras förlust hos kvinnor och män.

  Kontra

  • graviditet och amning
  • överkänslighet mot någon av komponenterna i produkten.

  Alerana Vitaminer för hårväxt, bruksanvisningar: Metod och dosering

  Alerans tabletter Vitaminer för hårväxt är avsedda för intag.

  Ungdomar över 14 år och vuxna tar drogen dagligen med mat 2 gånger om dagen: på morgonen eller på eftermiddagen - 1 tablett med "Day" -formeln, på kvällen - 1 tablett av "Natt" -formeln.

  Kursens längd - 30 dagar. Om det behövs, 2-3 gånger om året är upprepade kurser tillåtna.  Nästa Artikel
  Burdock och castor mask för tjockt och starkt hår