B12 vitaminer i ampuller, indikationer för användning


Vitamin B12 är mycket viktigt för människokroppen. Denna förening reglerar blodbildning, hjälper till att röda blodkroppar bildas, och utan det kan anemi utvecklas.

Vitamin B12 - beskrivning och egenskaper

Vitamin B 12 är en grupp av ämnen, mer exakt, kemiska sorter av ett element. Gruppen innehåller kobamamid, hydroxokobalamin, cyanokobalamin. Vanligtvis i form av en lösning i ampuller innehåller en av dessa substanser, eller en kombination av dem. Formerna av läkemedlet är följande:

 1. Pulver (lyofilisat) för beredning av lösningen. Kräver utspädning av saltlösning, vatten för injektion.

Lyofilisat anses vara det mest effektiva eftersom, i utspädd form, bevaras egenskaperna hos vitamin B12 något värre. Ampuller av läkemedlet innehåller 0,1-1 mg av den aktiva ingrediensen, vilken har vitaminaktivitet. Hur mycket produktkostnaden beror på tillverkaren. Vanligtvis överstiger priset inte 25-40 rubel för 10 ampuller.

Läkemedlet har en hög biologisk aktivitet, är vattenlöslig.

Vitaminmedel, oavsett namn, har liknande åtgärder. För det första är vitamin B12 oumbärlig för blodbildning - röda blodkroppar kan inte mogna normalt utan det. Andra läkemedelseffekter:

 • deltagande i överföring av väte;
 • hjälp vid framställning av metionin, kolin, kreatin;
 • förbättring av levern, nervsystemet;

Efter införandet i kroppen betyder det absorberat från tunntarmen, omvandlas till aktiva former. Uttagning sker med deltagande av lever och njurar.

Vitaminindikationer i ampuller

Användningen av läkemedlet är mycket varierad, eftersom den är inblandad i många viktiga processer i kroppen. Brist på substans manifesteras av pallor, trötthet, ökad blödning (till exempel kan perioder bli rikligare).

Huvudindikationen för användning i vitamin B12 i ampuller är förebyggande och behandling av olika typer av anemi:

 • järnbrist;
 • alimentary;
 • toxisk;
 • aplastic etc.

Vitamin visas även i maligna former av anemi - i komplex terapi. Användningen av läkemedlet har en positiv effekt på leverns arbete, därför är bland indikationerna hepatit, cirros, fet organisk degenerering.

Läkemedlet är ordinerat i en kurs med nedsatt immunitet - som ett enda medel eller i kombination med immunmodulatorer.

Andra indikationer hänför sig till nervsystemet - läkemedlet hjälper till med inflammation i nervrötterna, neuralgi, fantomsmärta, cerebral pares, diabetisk neuropati, förlamning, pares, multipel skleros. Det är användbart att använda läkemedlet för infektioner, efter stress, med brist på ett ämne i kosten för barn och vuxna.

Hur använder man verktyget?

Lösningen får komma in i kroppen på olika sätt - subkutant, i en ven, in i en muskel, såväl som genom oral administrering. Metoden för applicering beror på bevisen och fastställs endast av en läkare, det kommer också att bero på sjukdomsgraden (den mest fullständiga och snabba absorptionen observeras vid administrering intravenöst).

Rekommendationer för behandling av enskilda patologier är följande:

  Med anemi. Doseringen är 100-200 mcg / dag, vanligen administrerad medicinering varannan dag. Svåra former av anemi med komplikationer från benmärgen kräver att dosen ökas till 400-500 mcg / dag varje dag i en vecka. Utför därefter underhållsbehandling - en injektion per vecka, 100 μg.

För att förebygga vitamin B12-brist kan du ta lösningen oralt eller injicera i muskeln 1 mg en gång per månad.

Vitamin B12 i kosmetologi

Oftast rekommenderas skönhetsmedicin för att förbättra hårets tillstånd. Det hjälper till att göra dem starka, glänsande, släta, utan splittrade ändar, och med ett elementbrist börjar håret falla ut, se livlöst.

Vitamin kan appliceras på håret externt - i form av masker.

Det enklaste sättet är att släppa några droppar av läkemedlet direkt från ampullen till shampooet, ännu bättre - i balsamsköljet eller till färdiga butiksmaskar. Det finns ett annat alternativ för att förbereda en hårmask: Blanda en matsked honung, en äggula, tillsätt en tesked vitamin B12. Applicera på håret under filmen, lämna i 30 minuter. Gör en mask en gång i veckan.

För ansiktsmedlen visas också - att läka huden, förbättra nyans, ge friskhet. Mask gör detta: en matsked honung och gräddfil kombinerade med? en tesked vitamin. På huden kan klara 15 minuter utförs proceduren en gång i veckan.

Analoger droger i ampuller och kontraindikationer

Verktyget är tillgängligt inte bara i ren form utan även i kombination med andra vitaminer. På apotek kan du hitta sådana läkemedel:

Vitamin B12 beredningar i ampuller

Vitamin B12 har egenskapen att ackumuleras i människokroppen och konsumeras efter behov. Strängt taget är vitamin B12 en grupp av ämnen som liknar struktur, egenskaper och funktioner som utförs, men oftast förstås endast detta namn cyanokobalamin. När kroppen av en eller annan anledning börjar uppleva en brist på detta ämne, kommer vitamin B12 i ampuller att rädda - den mest rationella formen av frisättningen, vilket innebär att ämnet införs i kroppen genom injektion.

Den biologiska rollen av vitamin B12 består i reglering av cellulär respiration och vaskulär ton, deltagande i syntesen av nukleinsyror, mognad av manliga könsceller, blodbildning. Vitaminbrist kan leda till allvarlig anemi, infertilitet, minnesförlust, yrsel, kritisk förlust av muskelmassa, ökad risk för hjärtinfarkt och stroke, ulcerösa lesioner i mag-tarmkanalen.

Som du kan se kan läkare ha många skäl att förskriva cyanokobalamin i injektionsflaskor, och du bör inte vara rädd.

De första symptomen på brist på vitamin B12 i kroppen är stickningar och klåda i fingertopparna. Nästan varje vegetarian står inför dessa känslor i början av sin köttfria diet.

Preparat av vitamin B12 finns för närvarande i tre doseringsformer:

  lösning i injektionsampuller

och droppar (eller spray) för intranasal användning.

De senare två formerna är givetvis mer lämpliga för patienten att ta emot, eftersom de inte kräver smärtsamma injektioner för administrering. Injektion av vitamin är emellertid det effektivaste, eftersom det möjliggör en terapeutisk effekt på kortare tid.

Dessutom är oral administrering av vitamin B12 i form av tabletter ineffektiv i nederlaget av ileum med nedsatt produktion av faktor-slottet, vilket bidrar till absorptionen av cyanokobalamin i tarmarna. Vid helminthiska invasioner minskar biotillgängligheten av orala former av vitaminet också.

Vitamin B12 beredningar i ampuller

Lösningar av vitamin B12 för injektion används för att behandla lesioner i nervsystemet av olika natur, med allvarliga kirurgiska ingrepp på mag-tarmkanalen, allvarlig förgiftning, nedsatt blodbildning.

Ibland är det nödvändigt att administrera vitamin B12-lösningar till människor på strikt vegetarisk kost, eftersom naturligt vitamin finns främst i animaliska produkter.

cyanokobalamin

Cyanokobalamin är en vattenlösning av vitamin B12 med natriumklorid. Finns i olika tillverkare i ampuller innehållande 0,2 och 0,5 mg vitamin B12 vardera.

Introducera lösningen intramuskulärt, intravenöst, subkutant eller intralyumno. Priset på detta läkemedel är 30 rubel för 10 ampuller.

Enligt instruktionerna för användning av vitamin B12 i ampuller "Cyanokobalamin" administreras från hälften till tre ampuller en gång med specifika intervaller för varje sjukdom.

Vid myelos och skleros injiceras läkemedlet i ryggradskanalen.

Neyrobion

Detta vitamin B12 i ampuller produceras av den tyska oro Merck. Kontraindikationer är graviditet, amning, ålder upp till 12 år, allergiska reaktioner mot läkemedlets komponenter.

Neyrobion är en kombination av vitaminerna B1, B6 och B12. Indikationer för användning är neuralgi och neurit hos olika lokaliseringar. Finns i form av en injektionslösning med 3 ml i ampullen. Priset på ett förpackning innehållande 3 ampuller är ca 200 rubel.

"Vi var ordinerad Trigamma, men hon var på omprövning. Apoteket sa att det finns en analog, Neyrobion, men det gör ont att sticka honom. För brist på ett alternativ köpte vi det, nu lider vi. "

Neyrorubin

Neurorubin är en beredning av vitamin B12 i ampuller (liksom i form av tabletter), en analog av Neurobion, producerad av det tyska företaget Mepha. Det är avsett att användas med symptomen på vitamin B12, B6 och B1 vitaminer, med anemi och vissa former av skleros.

För en enda injektion används innehållet i 1-3 injektionsflaskor, men endast läkaren bör ordinera specifika doser!

Vitagamma

Vitagamma - vitamin B 12 i ampuller av rysk produktion, producerad av V. Bryntsalov.

Förutom vitaminerna B1 B6 och B12 innehåller det också lidokain, vilket reducerar smärtsamma känslor under injektionen. Priset på detta läkemedel är ca 15 rubler för 1 ampull eller 60 rubel för ett paket med 5 ampuller.

Rekommenderas inte för barn, gravida kvinnor, med allvarlig blödning eller i en chocktillstånd.

Trigamma

Trigamma är en analog av Vitagamma från MosHimPharmPreparat.

Dessutom, tillsammans med vitaminerna B1, B6, B12, innehåller Lidokain för att minska smärta vid administrering. Verktyget är kontraindicerat hos barn, gravida och ammande kvinnor, personer med hjärtsvikt och de som uppvisar ökad känslighet för injektioner av vitamin B12.

Bepleks

Beplex är ett multivitaminpreparat som säljs i lådor med 10 ampuller om 2 ml vardera.

Beplex innehåller vitaminerna B12, B1, B6, B5 och PP, avsedda för användning med symptomen på hypovitaminos av vitamin B i grupp B, smittsamma sjukdomar, störningar i matsmältningssystemet, neuralgi, encefalopati och dermatit.

"Var på undersökning. Diagnosen är anemi vid första skedet, ett brott mot blodformeln, leukemi. Beplex ordinerades för behandling och hematogen som profylax. B12-vitamin piller var förbjuden att dricka, de sägs vara dåligt absorberade. Och bra: efter en månad behandling blev tillståndet mycket bättre.

Complegam B

Kompligam B är ett annat ryskt vitamin B12-preparat i ampuller.

Priset är cirka 150 rubler för 10 ampuller om 2 ml vardera. Innehåller vitaminerna B12, B1 och B6, liksom lidokain som lokalbedövning.

Combilipen

Läkemedlet Kombilipen är en analog av Compligam B, och innehåller samma komponenter. Priset på Combilipen i ampuller är ca 600 rubler för 10 ampuller med 2 ml vardera.

Det ordineras för trigeminalt neuralgi, polyneuropati av olika etiologier, ansiktsnerven inflammationer och smärtor i många ryggradssjukdomar.

Instruktioner för användning: Läkemedlet ska administreras intramuskulärt, 2 ml per dag i en vecka. Efter 7-10 dagar är det nödvändigt att byta till injektioner med en frekvens av 2-3 gånger i veckan, med mildare sjukdomsformer kan injektioner med sådan frekvens ske omedelbart.

Av alla beredningar av vitamin B12 i ampuller, de som innehåller lidokain i deras komposition bör föredras - dessa läkemedel har inte så smärtsamma injektioner (du måste vara säker på att du inte är allergisk mot lidokain). Annars skiljer sig alla läkemedel lite från varandra och har liknande effekter.

Det är viktigt att komma ihåg att endast en läkare ska ordinera specifika injektioner av vitamin B12! Han kommer att välja den som passar bäst för ett visst kliniskt fall och en som är optimal för priset. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt.

Instruktioner för användning av läkemedel B12

Injektionspreparat av vitamin B12 administreras som regel intramuskulärt. Innan du prickar på vitamin B12, måste du noggrant tvätta händerna med tvål och vatten. Torka injektionsstället med en bomullskula fuktad med alkohol eller en alkoholhaltig beredning.

De flesta moderna tillverkare producerar droger i ampuller, för öppningen som det är tillräckligt att klicka på etiketten märkt som en punkt i ampullens övre del. För att skydda dina fingrar mot eventuell skada av skarpa kanter eller splittrat glas, ska ampullens övre del lindas med en servett eller bomullsull. I avsaknad av en etikett är det nödvändigt att hålla spikfilen eller keramikplattan applicerad på preparatet flera gånger på ampullens hals.

Injektionsflaskan öppnas med rörelse från sig själv. Öppna ampuller med vitamin kan inte lagras.

För att välja mängden och dosen av beredningen av vitamin B12 i ampuller ska vara i strikt överensstämmelse med anvisningarna, och detta borde bara vara en läkare. Detta gäller särskilt när det är nödvändigt att sticka vitaminerna B6 och B12 samtidigt - om de administreras felaktigt kan sådana droger orsaka biverkningar.

Det rekommenderas inte att injicera vitaminerna B6 och B12 i mängder större än 10 ml per injektion.

Kompatibilitet med vitamin B12 med andra vitaminer

Injicerbara former av vitamin B12 är som regel tillgängliga i form av kombinerade preparat innehållande även vitaminerna B1 och B6. Den gemensamma introduktionen av dessa vitaminer förbättrar signifikant effektiviteten hos var och en jämfört med applikationen separat.

Den terapeutiska effekten av en kombination av vitaminer i grupp B är förenad med accelerationen av metabolism i nervvävnaderna, vilket bidrar till snabb återhämtning. Det är därför kombinationen av vitaminer B1, B6 och B12 i en beredning i frånvaro av kontraindikationer är mer föredragen än förekomsten av endast B12.

Vi föreskrev vitamin B12 droppar för injektioner. Det är väldigt obekvämt för mig att regelbundet gå till förfaranden, så vår veterinär prickade mig. Instruktionerna för detta vitamin i ampuller är enkla, så han klarade sig. De köpte en produkt med vitaminerna B6, B1 och B12, doktorn sa att detta är bättre än när bara en B12. "

Galina Pavlovna, Yeremeyskoe

Prick samtidigt är vitaminerna B12 och B6 möjliga (och ofta till och med nödvändiga), men endast efter samråd med din läkare.

Det bör komma ihåg att vitaminer är substanser med exceptionellt hög biologisk aktivitet som utför fin reglering av olika kroppsfunktioner och kan inte bara förbättra patientens tillstånd utan också ge betydande hälsorisker om de används felaktigt. Därför bör beslutet om behovet av att använda vitaminpreparat för injektioner, timing och regim endast tas av en läkare.

Vitamin B12 i ampuller

B-vitaminer har en stor positiv effekt på människokroppen. Cyanokobalamin, i synnerhet, ackumuleras helt i kroppen, konsumeras vid behov. Dess brist kan leda till negativa konsekvenser för en person, utvecklingen av olika patologier. Av detta skäl, i allvarliga fall, administreras vitamin B12 i ampuller, så fort som möjligt sprids genom hela kroppen. Det är viktigt att följa reglerna för injektion, att rådgöra med din läkare innan du använder denna form av frisättning av vitaminsubstansen.

Släpp formulär

Det är känt att cyanakobalamin i ampuller finns i flera versioner:

 • pulver för självutspädning och administrering;
 • klar lösning som användes vid injektionstillfället.

Många experter tror att pulverformen för frisättning är att föredra för ampullen, eftersom den kan lagras längre. Dessutom bevaras de fördelaktiga egenskaperna hos cyanokobalamin i denna form i större utsträckning. På apotek, oftast erbjuds användare med recept som tillåter försäljning av ett vitamin i ampuller droger med namn som:

 • "Cobamamid-lyofilisat";
 • "Oxycobalamin Solution";
 • "Cyanokoblaminlösning och lyofilisat";
 • "Cyanokobalamin bufus lösning";
 • "Cyanokobalamin-flasklösning".

Vanligtvis bestämmer specialisten vilken av dessa medel som är lämplig i en situation som berör en viss person. Han bestämmer också dosen och varaktigheten av behandlingen. Med en liten hypovitaminos B12 används dessa medel inte. Därefter rekommenderar experter multivitaminer som kallas enligt följande:

Innan du använder dem är det också viktigt att konsultera en specialist. Tänk inte att det är bättre - piller eller injektioner. Det är mycket viktigare att välja doseringsformen av vitaminelementet som är riktigt lämpligt i detta enskilda fall.

Användbara egenskaper

Cyanokobalamin behövs för vuxna och barn, för att det har många användbara egenskaper. Dess främsta fördelar är:

 • normalisering av blodsystemets funktion
 • förbättra processen med fettmetabolism i leversystemet;
 • optimera tillståndet i centrala nervsystemet;
 • normalisering av metaboliska processer i kroppen;
 • minska mängden kolesterolhalt i blodet;
 • normalisering av processen för produktion av DNA-molekyler, aminosyror;
 • förbättra behandlingen av fett- och kolhydratceller;
 • stimulera celldelning

En brist på detta värdefulla ämne kan leda till irreversibla negativa konsekvenser. Av denna anledning är det extremt viktigt att uppmärksamma sina symptomatiska manifestationer, såsom:

 • irritabilitet, nervositet
 • ökad trötthet, svaghet;
 • blek, ibland med en gulaktig kant, hudintegumentet;
 • ryggsmärta
 • aptitlöshet;
 • acceleration av hjärtslag, andfåddhet under träning.

När dessa symptom uppträder är det viktigt att omedelbart konsultera en specialist, är det möjligt att genomgå en ytterligare undersökning.

Indikationer för användning

De viktigaste indikationerna för användning av injektioner är:

 • anemi, både kronisk och framträdande på grund av närvaron av komplexa sjukdomar;
 • kronisk hepatit;
 • cirros av leversystemet;
 • brist på funktion av leversystemet;
 • alkoholberoende
 • feber tillstånd
 • polyneurit;
 • radikulit;
 • neuralgi;
 • funulära myeloser;
 • Cerebral pares;
 • Downs sjukdom;
 • hudsjukdomar;
 • långvarig stress
 • patologiskt tillstånd hos njursystemet;
 • strikt dieting.

Injektioner används för sjukdomar som:

 • infektiösa tillstånd hos nyfödda;
 • encefalit;
 • multipel sklerotisk sjukdom;
 • immunbristtillstånd
 • poliomyelit;
 • strålningssjukdom.

Det är inte ovanligt att cyanokobalamininjektioner ges till kvinnor som lider av menstruationssjukdomar. Under graviditeten används det för att förbättra tillståndet med utvecklingen av anemi. Prickinjektioner rekommenderas också efter födseln, tillsammans med stor blodförlust. Det är dock förbjudet att ta ett ämne i denna form under graviditeten, eftersom detta kan påverka fostrets utveckling negativt.

Kontra

Trots de stora fördelarna med vitamin i form av injektioner, finns vissa kontraindikationer för deras användning. De är förbjudna att använda när:

 • överkänslighet hos människokroppen till det specificerade elementet;
 • tromboembolism;
 • eritremii;
 • polycytemi;
 • laktationsperiod hos kvinnor;
 • Leber sjukdom;

Det är inte nödvändigt att använda läkemedlet i en injicerbar form utan att konsultera en läkare för sådana sjukdomar som:

 • megalooblastisk anemi
 • predisposition till trombos
 • godartade, maligna tumörer.

Det är också viktigt att följa doseringsuppsättningen från läkaren, följ reglerna för injektionsproceduren, eftersom felaktiga åtgärder kan leda till allvarlig försämring av människors välbefinnande.

Hur man använder

Instruktioner för användning av injektioner ger tydliga rekommendationer om hur man tar på sig drogen. Till att börja med är det lämpligt att välja den plats där injektionen ska utföras. Dessa kan vara sådana delar av människokroppen som:

 • axel - du kan göra injektioner i det angivna området till personer som är unga eller medelålders, och doseringen av lösningen ska inte vara mer än 1 ml;
 • höft - den angivna delen av kroppen är att föredra när det gäller de som gör injektioner på egen hand. Det är också bättre att använda det när man administrerar lösningen till barn under fem år.
 • skinkor - införandet av lösningen i det angivna området är bättre att lita på hälsoarbetarna. Den högra eller vänstra övre delen av gluteus maximus-muskeln är vald. Det är viktigt att inte skada den nervsjukdom som ligger i samma område.
 • yttre lår - den angivna platsen är lämplig för injektioner hos vuxna och barn. Det rekommenderas att välja den del som ligger vid sidan av bäckenbenet.

Välj sedan injektionsmetoden - intramuskulär eller subkutan. I det första fallet går det värdefulla ämnet genast i det mänskliga genetiska materialet och sprids genom det genom kroppen. I det andra fallet är det viktigt att förfarandet utfördes av en erfaren specialist, eftersom huden ska dras av och sprutan ska vara lutande i en vinkel på 45 ° och nålen ska inte vara djupt insatt.

Hur man gör en injektion?

Innan du lägger en injektion är det värt att förbereda. I förväg måste du förbereda en spruta, tejp, vitaminampull, bomullskulor eller tamponger, alkohol. Nästa behandlas den plats där injektionen kommer att placeras. Huden gnides med alkohol, varefter lösningen från ampullen samlas i en spruta. Det är viktigt att det inte finns några luft- eller luftbubblor kvar i den. Med införandet av lösningen är det viktigt att följa följande regler:

 • integreringar dras bort för att underlätta införandet av förtätat vätska;
 • patienten måste vara avslappnad
 • sprutkapaciteten bör inte fyllas med blod med lösningens införande.
 • nålen ska avlägsnas i samma vinkel som den infördes på;
 • Platsen där vätskan prickade ska behandlas med alkohol och limas med tejp för att förhindra att skadliga ämnen kommer in i blodet.

Biverkningar

Biverkningar vid användning av en befäst lösning uppträder oftast när dosen specificerad av en specialist överskrids. Dessa inkluderar:

 • allergier;
 • smärta i hjärtat
 • hjärtklappning;
 • Gastrointestinala sjukdomar;
 • ökad nervös irritabilitet, ångest;
 • hyperkoagulation (ökad aktivitet hos koagulationssystemet av genetiskt material).

Om du upplever dessa symtom är det viktigt att du hör en specialist. I detta fall stoppar användningen av läkemedlet omedelbart. Symtomatisk behandling föreskrivs vid behov.

Särskilda anvisningar för användning

Det är värt att uppmärksamma att cyanokobalamin inte används tillsammans med vitaminerna B1, B6. Förutom att injektionslösningar inte kan blandas i samma spruta är det extremt viktigt att försäkra sig om att injektioner inte placerades samma dag. Det är tillrådligt att sticka dessa näringsämnen genom dagen.

Preparat som ökar koagulerbarheten hos genetiskt material används inte heller tillsammans med de angivna injektionslösningarna. Cyanokobalamin och askorbinsyra får inte "komma ihop" samtidigt i människokroppen. Tja, medlen av antiepileptisk, salicylatorientering kan leda till en minskning av förmågan hos inre organ och vävnader att absorbera läkemedlet.

Använd på okonventionella sätt

Nästan allt rättvist sex vet att vitaminvätska från ampuller kan användas för kosmetiska ändamål. Så är ansiktsmasker, som inte bara innehåller cyanokobalamin, utan också gräddfil, oljelösningar, uppvärmd honung och andra vitaminer, populära. De bidrar till föryngring av huden, utjämning, förminskning av porer.

Genom att tillsätta vitamin B12 till apoteket hår olja eller schampo, tar kvinnor hand om det friska tillståndet av sina lås. Vitaminsubstans förstärker dem, stimulerar tillväxt, förhindrar förlust och bräcklighet. Tja, om du lägger till vitaminer B1, B6 till detta ämne, så kan du få en supernourande blandning som kommer att återställa glans, elasticitet och vitalitet till livlöst hår.

recensioner

De flesta patienter som använde vitamin B12 i ampuller noterade en förbättring av kroppens övergripande tillstånd. Några påpekade att den tidigare volymen och silkenheten återvände till håret, andra skrev om att bli av med anemi. Det är känt att människor efter en injektionsväg är mycket mindre benägna att lida av smittsamma, virala sjukdomar, vilket indikerar en förstärkning och normal funktion av immunsystemet. Det är viktigt att komma ihåg att det inte är önskvärt att använda en injicerbar form av ett vitaminsubstans utan att rådfråga en specialist eftersom det kan leda till negativa konsekvenser för människokroppen.

Vitamin B12

Är det möjligt att ta vitaminpiller och prick vitamin 12 samtidigt med ishasa


Ovanstående information är avsedd för medicinsk och farmaceutisk personal, bör inte användas för behandling och kan inte anses vara officiell. Den mest exakta informationen om förberedelsen finns i instruktionerna på förpackningen av tillverkaren. Ingen information som publiceras på denna eller någon annan sida på vår webbplats kan tjäna som en ersättning för personlig prövning till en specialist.
Var uppmärksam på angivna datum för inmatning av information, information kan vara föråldrad.

Vitamin B12 i ampuller

Vitamin B 12: bruksanvisningar (ampuller)

Farmakologiskt är vitamin B 12 (cyanokobalamin) ett vattenlösligt vitamin. Samtidigt är det en hög aktivitet i förhållande till biokemiska och fysiologiska processer. Nödvändigt i kroppen för många processer: syntesen av röda blodkroppar, är involverad i överföring av väte, bildandet av många ämnen (kolin, metionin, nukleinsyror, kreatin. Den har en direkt fördelaktig effekt på nervvävnaden. Och även levern. Det aktiverar blodkoagulationssystemet i extremt höga doser öka aktiviteten av protrombin och tromboplastin.

Absorberas farmakokinetiskt i blodet efter intramuskulär injektion, såväl som snabbt och fullständigt absorberad inuti efter intag av mag-tarmkanalen. Metabolism börjar i vävnaderna, blir till en koenzymform, vilken är den aktiva formen - adenosylcobalamin. Det härledas både från en lever med gall och med urin.

I neurologisk praxis finns det många indikationer på användningen av vitamin B 12. Bland dessa bör följande tillstånd vara:

Det används också för anemi på grund av vitamin B12-brist, i dermatologisk praxis för dermatit, dermatit, psoriasis, alopeci, för strålningssjukdom, liksom för andra tillstånd. Det kan användas för att förbättra hårets tillstånd och utseende.

Kontra

Det finns ett antal villkor för att ta vitamin B12 är kontraindicerat:

 • Tromboemboliska tillstånd
 • polycytemi
 • Allergiska reaktioner och känslighet för vitamin B12

Metod för användning

Vitamin B 12-injektioner används subkutant, intramuskulärt och intravenöst, och kan också användas intralumbalt.

De använda doserna varierar mycket beroende på förhållandena, den terapeutiska korridoren (det använda dosintervallet) är brett:

 • Funiculär myelos. 500 mcg i 7 dagar i rad, sedan en gång i veckan under lång tid. När eftergift har uppnåtts används en dos på 100-200 mcg 2 gånger i månaden.
 • Sjukdomar i centrala och perifera nervsystemet. När smärtssyndrom 200-500 mg (upp till 1000). Med skador 200-400 mcg varannan dag 40-45 dagar.
 • Polyneuropati - 100 mcg dagligen i 1 månad.
 • Strålningssjuka - 60 mcg dagligen i 1 månad.
 • Vid amyotrofisk lateralskleros, för inställning av blockader enligt Katlen, kan kabelbanans myelos införas i ryggradskanalen vid 200-250 μg.

Från författaren. I min praktik använder jag ofta en dos på 500 mcg i 10 dagar i rad. För svår smärta kan du använda en dos på 1000 mcg i 10-15 dagar i rad. Observera att i 1 ml av lösningen är 200 eller 500 μg vitamin B12, titta på dosen på förpackningen (0,2 mg per 1 ml = 200 μg per 1 ml, 0,5 mg = 500 μg per 1 ml).

Biverkningar

Biverkningar är sällsynta. Ofta är det en allergisk reaktion. Sällan observerade spänningssituation och ångest, smärta i hjärtat, hjärtklappning.

överdos

Tillförlitliga fall av sann överdos är inte beskrivna. Långtidsintag av vitamin B 12 i höga doser kan leda till erytrocytemi, trombos (teoretiskt).

Särskilda instruktioner

Det finns ett antal riktlinjer som måste läsas innan du använder vitamin B 12.

 • Att ta hormonella preventivmedel kan minska vitaminhalten i blodet.
 • Vitamin B 12 kan öka allergiska reaktioner mot vitamin B1.
 • Parenteral användning av läkemedel kloramfenikol leder till en minskning av effektiviteten av anemi.
 • Vitamin B 12 är oförenligt med askorbinsyra, vitamin B1 (i bromidsaltet), riboflavin i en lösning.

Använd med högdosangina med försiktighet. Det är nödvändigt att kontrollera blodkoagulering och undvika dess ökning.

Förvaringsförhållanden

Förvara på ett mörkt ställe vid rumstemperatur. Vissa komplexa droger kräver förvaring i kylskåp.

Analoger av vitamin B 12 existerar inte, eftersom det är en aktiv substans i sig. Det finns emellertid många olika läkemedel som är monovitamin B12 eller är komplexa läkemedel (inklusive Neyrobion, Milgamma, Kombilipen, etc.).

Priserna varierar kraftigt från tillverkaren, apoteksmarknaden, samt om en enda produkt eller ett komplex används. Genomsnittliga priser på läkemedlet varierar från 25 till 300 rubel per förpackning med 10 ampuller med 1 ml vardera.

Artikel författare: Alexey Borisov

Övning av neurolog. Han tog examen från Irkutsk State Medical University. Fungerar i fakultetskliniken för nervsjukdomar. Läs mer om författaren.

Normalt bör vi få vitaminer och mineraler med mat, men i vissa fall kan denna mekanism störas, vilket leder till utveckling av hypovitaminos och andra patologiska tillstånd. Korrigering av sådana sjukdomar utförs genom att ta vitaminpreparat som kan intas oralt, intramuskulärt och intravenöst. Ett av dessa medel är vitamin B12 i ampuller, det kan köpas på nästan vilket apotek som helst, komplett med verktyget är en instruktion som beskriver i detalj dess användning, indikationer och kontraindikationer för behandling med dess användning, effekten av ett sådant läkemedel, möjliga biverkningar, såväl som analoger, komposition och dosering.

Vad är sammansättningen av läkemedlet "Vitamin B12" i ampuller?

Det internationella namnet på denna medicinska sammansättning är cyanokobalamin. Dess frisättning utförs i ampuller, vilka var och en innehåller en milliliter vätska, som i sig innehåller tvåhundra eller femhundra mikrogram av det aktiva elementet. Standardförpackning innehåller tolv flaskor.

Vad är effekten av vitamin B12 i ampuller?

Vitamin B12 har metaboliska egenskaper i förhållande till celler, det kännetecknas också av hematopoetiska egenskaper. Detta läkemedel är en representant för den farmakologiska gruppen av vitaminer. Efter intag fördelas den aktiva substansen i hela kroppen och den huvudsakliga metaboliska processen i det önskade kroppselementet (cobamid) sker i levern.

Kobamamid kan aktivt stimulera processerna för vävnadsregenerering, det behövs också för att fullständigt uppdatera de röda blodkropparna. Detta ämne stärker och förbättrar också processen för att assimilera järn av kroppen.

Vitamin B12 är också inblandat i lipid-, kolhydrat- och proteinmetabolism. Detta ämne kan fastställa leverns aktivitet och påverka nervsystemet på ett positivt sätt. Dess användning gör att du kan öka aktiviteten av tromboplast, såväl som protrombin, och reducera lite kolesterolhalten i blodet.

Vad är indikationerna för användning av "Vitamin B12" i ampuller?

Cyanokobalamin används aktivt vid korrigering av kroniska anemiämnen, som uppstår med brist på vitamin B12. Dessa inkluderar matar-makrocytisk anemi och Addison-Birmers sjukdom. Dess användning är tillrådligt vid komplex behandling av anemier utlöst av droger, giftiga partiklar etc.

Vitamin B12 kan användas vid korrigering av kroniska typer av hepatit, levercirros, olika neuralgier och ischias. Dess användning är indicerad vid behandling av leverfel och alkoholism, samt långvarig feber och polyneurit.

Användningen av cyanokobalamin är tillrådligt vid behandling av funulär myelos och undernäring, cerebral pares, nervskador i periferin och Downs syndrom. Det används också för olika hudkänslor, inklusive psoriasis, fotodermitis, herpetiformis och atopisk dermatit. Läkaren kan ordinera vitamin B12 till patienter med strålningssjukdom, migrän, maligna former i tarmarna eller bukspottkörteln. Det är vettigt att ta det för njursjukdomar och långvariga infektionsskador.

Cyanokobalamin kan också användas som ett profylaktiskt medel vid konsumtion av biguanider, C-vitamin och PAS i signifikanta doser. Dessutom är dess användning tillrådligt om patienten har intestinala eller magala abnormiteter där absorptionen av vitamin B12 kan försämras.

Vad är användningen och doseringen av läkemedlet "Vitamin B12" i ampuller?

Cyanokobalamin är avsedd för subkutan, intramuskulär, intravenös eller intra-lumbar administrering. Doseringen beror på typ av sjukdom.

Med korrigeringen av Addison-Birmers sjukdom administreras ett hundra till tvåhundra mikrogram per dag med ett intervall på en dag. För att eliminera makrocytisk anemi åtföljd av neurologiska symptom, föreskrivs administrering av femhundra mikrogram aktiv substans i taget, under den första veckan av behandlingen ges injektioner varje dag, varefter ett intervall på fem till sju dagar upprättas mellan dem.

Vid behandling av post-hemoragisk eller järnbristanemi används denna lösning i trettiohundra mikrogram tre gånger i veckan, och applastisk anemi kräver införandet av ett hundra mikrogram tills en laboratoriebekräftad förbättring visas.

Med neurologiska sjukdomar och patologier i CNS används cyanokobalamin två till femhundra mikrogram åt gången, doserna ökas gradvis och med förbättring reduceras till hundra mikrogram per dag.

Terapi för leversjukdom innebär daglig administration av trettio till sextio mikrogram vitamin B12.

Vad är kontraindikationerna för användningen av vitamin B12 i ampuller?

Läkemedlet kan inte användas om patienten är allergisk mot dess komponenter, liksom för erythremi och erytrocytos. Dess användning är inte möjlig under amning och fertil fertilitet. Kontraindikationer inkluderar även tromboembolism.

Vilka är biverkningarna av vitamin B12 i ampuller?

Användningen av vitamin B12 kan orsaka allergiska reaktioner, kardialgi, takykardi, yrsel, agitation och huvudvärk. Med införandet av en signifikant dosering av läkemedlet kan det orsaka hyperkoagulering och störning av purinmetabolism.

Vad ersätter vitamin B12 i ampuller? Analoger har?

På försäljning kan du hitta flera föreningar som liknar vitamin B12 kapslar. Detta är samma läkemedel, men med ett annat namn Aktamine B12, Arkavit B12, Dankavit B12, Kobavit, Vibikon, etc.

Vi ansåg läkemedlet "Vitamin B12" i ampuller, instruktioner för användning, användning, indikationer, kontraindikationer, verkan, biverkningar, analoger, komposition och dosering. Använd det som rekommenderat av din läkare.

Relaterade nyheter

Vitamin B12 i ampuller: indikationer och bruksanvisningar

Mikroorganismer som är ansvariga för tarmmikrofloran, kan självständigt syntetisera vitamin B12.

Detta räcker dock inte, och en person behöver dessutom ta emot detta vitamin från livsmedel eller vitaminkomplex.

Vitamin B12 i produkter finns i små doser, så B12 i ampuller hjälper till att fylla på sina reserver i kroppen. Priset på apotek överstiger inte 30-40 rubel för 10 stycken, och du kan köpa det överallt. Vitamin administreras intramuskulärt, intravenöst och subkutant.

Här hittar du instruktioner för användning, indikationer, kontraindikationer, biverkningar och symtom på överdosering.

Indikationer för användning

Vitamin B12 behövs av alla, men det finns särskilda kategorier av människor som behöver det mer än andra.

Vitamin B12 i ampuller som behövs för rökare, vegetarianer, äldre och personer som är benägna att depression

Alkoholälskare och rökare. En organism som försvagas av tobaksrök och alkohol behöver en ökad mängd vitaminer, inklusive B12.

Vegetarianer. Eftersom B12 huvudsakligen finns i animaliska produkter (kött, mejeriprodukter, fisk) får vegetarianer mindre av det.

Äldre människor. För att förhindra utvecklingen av senil demens och minnesminskning är det viktigt att B12-balansen upprätthålls på rätt nivå.

Människor utsatta för depression. Detta vitamin hjälper till att förbättra humör, normaliserar sömn och kämpar stress.

 • anemi (skadlig, agastrisk, näringsmässig, giftig läkemedel);
 • malign anemi
 • cirros, hepatit, Botkins sjukdom och andra leversjukdomar;
 • multipel skleros;
 • migrän;
 • strålningssjuka;
 • ischias;
 • psoriasis.

B12 är också ordinerat för barn med:

 • cerebral pares;
 • Downs sjukdom;
 • aplastisk anemi
 • dystrofi.

Hur är B12-ampuller bättre än kapslar?

Faktum är att läkemedlet i kapslar inte är värre än ampuller. Men kapslar kan inte alltid användas, till exempel för att behandla små barn - de injicerar B12 subkutant i form av injektioner.

Vitamin B12 i ampuller förskrivs i sådana doser:

 1. Hepatit, levercirros: inom 25-40 dagar, 0,03-0,06 mg varje dag eller 0,1 g varannan dag.
 2. För sjukdomar i centrala nervsystemet: i 14 dagar, 0,1-0,5 mg varje dag.
 3. Strålningssjuka: i 25-30 dagar, 0,06-0,1 mg varje dag.
 4. För tidiga barn: i 15 dagar, 0,03 mg varje dag.
 5. Down syndrom och cerebral parese: i 15 dagar, 0,015-0,03 mg varje dag.
 6. Den rekommenderade dosen för vuxna med vitaminbrist i kroppen är 3 mikrogram.

Varning! Den exakta dosen av vitamin kan endast ordineras av en läkare.

Symptom på överdosering och kontraindikationer

En överdos av vitaminer kan orsaka hjärtsmärta, en allergisk reaktion och andra sjukdomar.

B12 är kontraindicerat vid graviditet, laktation, trombos, erythremi, erytrocytos samt överkänslighet mot detta vitamin.

 • allergiska reaktioner;
 • hjärtvärk och hjärtklappning;
 • sjukdom i matsmältningskanalen;
 • nervös spänning, ångest;
 • hyperkoagulation.

Biverkningar uppträder vanligtvis vid överskridande av daglig dos flera gånger. Om dessa symptom uppträder bör du tillfälligt sluta att administrera B12 och informera din läkare.

Okonventionella applikationer

Vitaminanvändning är utbredd bland kvinnor som kosmetik för kropps- och hårvård, och B12 är inget undantag.

Ansiktsmask Vitamin appliceras på ansiktet i kombination med gräddfil, oljor, honung, andra vitaminer och extrakt.

B12 appliceras på ansiktet har en utjämning och föryngrande effekt, stramar porerna, främjar förnyelsen av epidermis och ger huden en hälsosam utseende.

Vitamin B12 används i hår och ansiktsmasker

Vitaminblandningar för hår. Man tror att vitamin B12 har en positiv effekt på hårets struktur, stärker dem och accelererar tillväxten.

Applicera det genom att applicera på hårbotten tillsammans med apotekoljor eller tillsätt ampullens innehåll direkt till shampooflaskan. Används ofta i kombination med vitaminerna B1 och B6.

Vitamin B12 är en av de viktigaste vitaminerna som är nödvändiga för hälsan och kroppens fulla funktion. Det är omöjligt att ta detta läkemedel subkutant, intravenöst eller intramuskulärt utan recept.

Före användning måste du skicka test och ta reda på om det verkligen finns brist på vitamin för att inte skada din kropp. Om läkaren föreskriver det är det viktigt att följa alla rekommendationer och följa anvisningarna för användning.

Hur man applicerar vitamin B12-injektioner?

Vitamin B12 är kodnamnet för en grupp av ämnen som innehåller det kemiska elementet kobolt. Den vanligaste formen av vitamin B12 är cyanokobalamin, och det finns i denna form att det finns i läkemedel och livsmedel.

Detta är en extremt viktig substans för människokroppen, eftersom den deltar i biokemiska reaktioner, på grund av vilken vitaliteten hos celler, organ och system är säkerställd.

Brist på detta ämne är hälsofarligt, i sådana fall föreskrivs injektioner av vitamin B12. Detaljerade anvisningar för läkemedlet, liksom i detalj all roll av vitamin B12 i kroppen, anser nedan.

B12-vitaminens roll i kroppen

Cyanokobalamin är det enda vattenlösliga vitaminet som är känt för att ackumuleras i kroppen. Detta är ett ämne utan vilket intracellulära biokemiska reaktioner inte kan gå vidare.

Den kemiska syntesprocessen av cyanokobalamin är ganska komplicerad, men i mitten av 20-talet kunde forskare fullt ut studera denna process. Funktionerna hos detta ämne som det utför i människokroppen har också bestämts.

Tänk på dem:

 • Huvudrollen av vitamin B12 är att den deltar i processen för regenerering av röda blodkroppar
 • Vid celldelning deltar vitamin B12 i överföringen av den fullständiga uppsättningen kromosomer från moderen till dottercellen.
 • B12 är involverad i bildandet av membranet av neuroner, liksom för att säkerställa att nervsystemet fungerar som helhet. Det används vid behandling av neuralgiska sjukdomar.
 • Cyanokobalamin är involverad i tillväxten av benvävnad hos barn och ungdomar. Samma substans är inblandad i regenereringsprocesser som förekommer i benvävnaden under hela livet.
 • Utan cyanokobalamin uppstår inte energiomsättning. Detta ämne är involverat i nedbrytning av fetter, främjar absorptionen av proteiner.
 • Vitamin B12 är inblandat i de biokemiska reaktionerna vid bildandet av enzymer.

B12-vitamin i ampuller - instruktioner

Läkemedlet är en lösning av vitamin B12 i 1 ml glasampuller. Koncentration av aktiv beståndsdel - 5 mg. Innehållet i ampullerna är en klar, scharlakansvätska.

Det finns andra droger i form av tabletter, men i vissa fall absorberas inte substansen i matsmältningsorganet, till exempel i strid med slumpfaktorn.

Hur man gör injektioner?

Vitamin B12 i ampuller är avsedd för intramuskulära injektioner. Injektioner ska ges till en sjuk person av en sjukvårdspersonal eller någon med kunskaper för att injicera intramuskulära injektionslösningar. Men i det fallet, om det inte är möjligt, kan du själv gå in i lösningen.

Vad du behöver för detta:

 • Engångsspruta i steril, förseglad förpackning.
 • Bomuld ull och alkohol eller alkoholservetter för desinfektion.
 • Direkt ampuller med medicin och ett verktyg för att öppna dem (det är absolut nödvändigt att sätta dem i paketet).
 • Lim.

Låt oss nu överväga steg för steg hur man gör injektioner korrekt:

 1. Först och främst bör du bestämma platsen för introduktion. Intramuskulära injektioner kan ges i glutealområdet, axlarna eller låren. Om du i taget behöver gå in på högst 1 ml kan du göra ett skott i axeln.
 2. Nu behöver du behandla dina händer med en desinfektionslösning och förbereda allt du behöver för proceduren.
 3. Öppna sedan ampullen och välj innehållet från den genom en spruta med en nål. Därefter måste du vrida sprutan och släppa ut all luft.
 4. Det är nödvändigt att desinficera huden vid nålens införing med bomullsull fuktad med alkohol eller alkoholtorkar.
 5. På injektionsstället är det nödvändigt att fördröja huden något och sätt in nålen så att den ligger i förhållande till kroppen i rätt vinkel.
 6. Endast efter att nålen är helt insatt kan sprutkolven sakta sänkas.
 7. Efter det är det nödvändigt att försiktigt ta bort nålen, torka injektionsstället omedelbart med alkohol och stäng det med tejp för att stoppa blodet och skydda såret från patogenernas penetration.

Gemensamma problem - Direkt väg till funktionshinder

Särskilda instruktioner

Samtidigt som du tar vitamin B12 bör du följa flera rekommendationer. Här är de:

 • vägra droger som ökar blodpropp
 • övervaka blodtal, röda blodkroppar
 • kvinnor under amning bör tillfälligt sluta amma
 • Håll dig från att köra bil, andra aktiviteter som kräver snabb respons och maximal uppmärksamhet.

Indikationer för användning

Cyanokobalamin i ampuller är ett läkemedel som endast ska användas som föreskrivet av en läkare, och i förebyggande syfte använder kosttillskott och livsmedel.

Tänk på en lista med indikationer på användningen av vitamin B12-injektioner:

 • neurologiska sjukdomar, ischias, inflammation i trigeminusnerven;
 • smittsam leversjukdom;
 • immunbrist;
 • anemi;
 • Cerebral pares;
 • dermatit av olika etiologier;
 • rehabiliteringsperiod efter svåra infektionssjukdomar och kirurgisk ingrepp;
 • andra sjukdomar och tillstånd som åtföljs av en brist på vitamin B12.

Därför erbjuder allt oftare modern medicin andra läkemedel för korrigering av anemi hos gravida kvinnor.

Kontraindikationer och biverkningar

Först och främst är vitamin B12 kontraindicerad hos individer med individuell överkänslighet mot läkemedlet.

Använd inte heller cyanokobalamininjektioner för följande sjukdomar och tillstånd:

 • akuta tromboemboliska sjukdomar;
 • angina pectoris;
 • erytrocytos och erythremi
 • maligna neoplasmer;

Beslutet måste fattas av den behandlande läkaren individuellt på grundval av en analys av kvinnornas tillstånd och andra viktiga faktorer.

Användarrecensioner

Vitamin B12 används i ampuller inte bara för injektioner och anses därför vara ett universellt läkemedel som används i nästan alla medicinska områden som en del av den terapeutiska kedjan.

Tänk på recensioner av personer som använde läkemedlet för behandling av olika sjukdomar:

Victoria, 23 år gammal.

Den andra ungdommen i mina leder!

Jag grät, det var smärtsamt för mig, även promenad var svårt. Hittills i 2017 kom jag inte in i gruppen patienter som deltog i de kliniska prövningarna av ett speciellt läkemedel som utvecklats av den ryska akademin för vetenskap.

Vitamin B12 beredningar i ampuller

Vitamin B12 har egenskapen att ackumuleras i människokroppen och konsumeras efter behov. Strängt taget är vitamin B12 en grupp av ämnen som liknar struktur, egenskaper och funktioner som utförs, men oftast förstås endast detta namn cyanokobalamin. När kroppen av en eller annan anledning börjar uppleva en brist på detta ämne, kommer vitamin B12 i ampuller att rädda - den mest rationella formen av frisättningen, vilket innebär att ämnet införs i kroppen genom injektion.

Den biologiska rollen av vitamin B12 består i reglering av cellulär respiration och vaskulär ton, deltagande i syntesen av nukleinsyror, mognad av manliga könsceller, blodbildning. Vitaminbrist kan leda till allvarlig anemi, infertilitet, minnesförlust, yrsel, kritisk förlust av muskelmassa, ökad risk för hjärtinfarkt och stroke, ulcerösa lesioner i mag-tarmkanalen.

Som du kan se kan läkare ha många skäl att förskriva cyanokobalamin i injektionsflaskor, och du bör inte vara rädd.

De första symptomen på brist på vitamin B12 i kroppen är stickningar och klåda i fingertopparna. Nästan varje vegetarian står inför dessa känslor i början av sin köttfria diet.

Preparat av vitamin B12 finns för närvarande i tre doseringsformer:

  lösning i injektionsampuller

och droppar (eller spray) för intranasal användning.

De senare två formerna är givetvis mer lämpliga för patienten att ta emot, eftersom de inte kräver smärtsamma injektioner för administrering. Injektion av vitamin är emellertid det effektivaste, eftersom det möjliggör en terapeutisk effekt på kortare tid.

Dessutom är oral administrering av vitamin B12 i form av tabletter ineffektiv i nederlaget av ileum med nedsatt produktion av faktor-slottet, vilket bidrar till absorptionen av cyanokobalamin i tarmarna. Vid helminthiska invasioner minskar biotillgängligheten av orala former av vitaminet också.

Vitamin B12 beredningar i ampuller

Lösningar av vitamin B12 för injektion används för att behandla lesioner i nervsystemet av olika natur, med allvarliga kirurgiska ingrepp på mag-tarmkanalen, allvarlig förgiftning, nedsatt blodbildning.

Ibland är det nödvändigt att administrera vitamin B12-lösningar till människor på strikt vegetarisk kost, eftersom naturligt vitamin finns främst i animaliska produkter.

cyanokobalamin

Cyanokobalamin är en vattenlösning av vitamin B12 med natriumklorid. Finns i olika tillverkare i ampuller innehållande 0,2 och 0,5 mg vitamin B12 vardera.

Introducera lösningen intramuskulärt, intravenöst, subkutant eller intralyumno. Priset på detta läkemedel är 30 rubel för 10 ampuller.

Enligt instruktionerna för användning av vitamin B12 i ampuller "Cyanokobalamin" administreras från hälften till tre ampuller en gång med specifika intervaller för varje sjukdom.

Vid myelos och skleros injiceras läkemedlet i ryggradskanalen.

Neyrobion

Detta vitamin B12 i ampuller produceras av den tyska oro Merck. Kontraindikationer är graviditet, amning, ålder upp till 12 år, allergiska reaktioner mot läkemedlets komponenter.

Neyrobion är en kombination av vitaminerna B1, B6 och B12. Indikationer för användning är neuralgi och neurit hos olika lokaliseringar. Finns i form av en injektionslösning med 3 ml i ampullen. Priset på ett förpackning innehållande 3 ampuller är ca 200 rubel.

"Vi var ordinerad Trigamma, men hon var på omprövning. Apoteket sa att det finns en analog, Neyrobion, men det gör ont att sticka honom. För brist på ett alternativ köpte vi det, nu lider vi. "

Neyrorubin

Neurorubin är en beredning av vitamin B12 i ampuller (liksom i form av tabletter), en analog av Neurobion, producerad av det tyska företaget Mepha. Det är avsett att användas med symptomen på vitamin B12, B6 och B1 vitaminer, med anemi och vissa former av skleros.

För en enda injektion används innehållet i 1-3 injektionsflaskor, men endast läkaren bör ordinera specifika doser!

Vitagamma

Vitagamma - vitamin B 12 i ampuller av rysk produktion, producerad av V. Bryntsalov.

Förutom vitaminerna B1 B6 och B12 innehåller det också lidokain, vilket reducerar smärtsamma känslor under injektionen. Priset på detta läkemedel är ca 15 rubler för 1 ampull eller 60 rubel för ett paket med 5 ampuller.

Rekommenderas inte för barn, gravida kvinnor, med allvarlig blödning eller i en chocktillstånd.

Trigamma

Trigamma är en analog av Vitagamma från MosHimPharmPreparat.

Dessutom, tillsammans med vitaminerna B1, B6, B12, innehåller Lidokain för att minska smärta vid administrering. Verktyget är kontraindicerat hos barn, gravida och ammande kvinnor, personer med hjärtsvikt och de som uppvisar ökad känslighet för injektioner av vitamin B12.

Bepleks

Beplex är ett multivitaminpreparat som säljs i lådor med 10 ampuller om 2 ml vardera.

Beplex innehåller vitaminerna B12, B1, B6, B5 och PP, avsedda för användning med symptomen på hypovitaminos av vitamin B i grupp B, smittsamma sjukdomar, störningar i matsmältningssystemet, neuralgi, encefalopati och dermatit.

"Var på undersökning. Diagnosen är anemi vid första skedet, ett brott mot blodformeln, leukemi. Beplex ordinerades för behandling och hematogen som profylax. B12-vitamin piller var förbjuden att dricka, de sägs vara dåligt absorberade. Och bra: efter en månad behandling blev tillståndet mycket bättre.

Complegam B

Kompligam B är ett annat ryskt vitamin B12-preparat i ampuller.

Priset är cirka 150 rubler för 10 ampuller om 2 ml vardera. Innehåller vitaminerna B12, B1 och B6, liksom lidokain som lokalbedövning.

Combilipen

Läkemedlet Kombilipen är en analog av Compligam B, och innehåller samma komponenter. Priset på Combilipen i ampuller är ca 600 rubler för 10 ampuller med 2 ml vardera.

Det ordineras för trigeminalt neuralgi, polyneuropati av olika etiologier, ansiktsnerven inflammationer och smärtor i många ryggradssjukdomar.

Instruktioner för användning: Läkemedlet ska administreras intramuskulärt, 2 ml per dag i en vecka. Efter 7-10 dagar är det nödvändigt att byta till injektioner med en frekvens av 2-3 gånger i veckan, med mildare sjukdomsformer kan injektioner med sådan frekvens ske omedelbart.

Av alla beredningar av vitamin B12 i ampuller, de som innehåller lidokain i deras komposition bör föredras - dessa läkemedel har inte så smärtsamma injektioner (du måste vara säker på att du inte är allergisk mot lidokain). Annars skiljer sig alla läkemedel lite från varandra och har liknande effekter.

Det är viktigt att komma ihåg att endast en läkare ska ordinera specifika injektioner av vitamin B12! Han kommer att välja den som passar bäst för ett visst kliniskt fall och en som är optimal för priset. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt.

Instruktioner för användning av läkemedel B12

Injektionspreparat av vitamin B12 administreras som regel intramuskulärt. Innan du prickar på vitamin B12, måste du noggrant tvätta händerna med tvål och vatten. Torka injektionsstället med en bomullskula fuktad med alkohol eller en alkoholhaltig beredning.

De flesta moderna tillverkare producerar droger i ampuller, för öppningen som det är tillräckligt att klicka på etiketten märkt som en punkt i ampullens övre del. För att skydda dina fingrar mot eventuell skada av skarpa kanter eller splittrat glas, ska ampullens övre del lindas med en servett eller bomullsull. I avsaknad av en etikett är det nödvändigt att hålla spikfilen eller keramikplattan applicerad på preparatet flera gånger på ampullens hals.

Injektionsflaskan öppnas med rörelse från sig själv. Öppna ampuller med vitamin kan inte lagras.

För att välja mängden och dosen av beredningen av vitamin B12 i ampuller ska vara i strikt överensstämmelse med anvisningarna, och detta borde bara vara en läkare. Detta gäller särskilt när det är nödvändigt att sticka vitaminerna B6 och B12 samtidigt - om de administreras felaktigt kan sådana droger orsaka biverkningar.

Det rekommenderas inte att injicera vitaminerna B6 och B12 i mängder större än 10 ml per injektion.

Kompatibilitet med vitamin B12 med andra vitaminer

Injicerbara former av vitamin B12 är som regel tillgängliga i form av kombinerade preparat innehållande även vitaminerna B1 och B6. Den gemensamma introduktionen av dessa vitaminer förbättrar signifikant effektiviteten hos var och en jämfört med applikationen separat.

Den terapeutiska effekten av en kombination av vitaminer i grupp B är förenad med accelerationen av metabolism i nervvävnaderna, vilket bidrar till snabb återhämtning. Det är därför kombinationen av vitaminer B1, B6 och B12 i en beredning i frånvaro av kontraindikationer är mer föredragen än förekomsten av endast B12.

Vi föreskrev vitamin B12 droppar för injektioner. Det är väldigt obekvämt för mig att regelbundet gå till förfaranden, så vår veterinär prickade mig. Instruktionerna för detta vitamin i ampuller är enkla, så han klarade sig. De köpte en produkt med vitaminerna B6, B1 och B12, doktorn sa att detta är bättre än när bara en B12. "

Galina Pavlovna, Yeremeyskoe

Prick samtidigt är vitaminerna B12 och B6 möjliga (och ofta till och med nödvändiga), men endast efter samråd med din läkare.

Det bör komma ihåg att vitaminer är substanser med exceptionellt hög biologisk aktivitet som utför fin reglering av olika kroppsfunktioner och kan inte bara förbättra patientens tillstånd utan också ge betydande hälsorisker om de används felaktigt. Därför bör beslutet om behovet av att använda vitaminpreparat för injektioner, timing och regim endast tas av en läkare.Nästa Artikel
18 bästa schampon för fet hår 2018