Hur är håravfall och testosteron?


Hur påverkar testosteron hårväxten? Här är en av de frågor som män regelbundet frågar att de börjar märka problem med håret.

Det är känt att de traditionella faktorer som framkallar tidig baldhet är:

Med tanke på omöjligheten att påverka de två första faktorerna, vänder många deras uppmärksamhet exakt till biologiskt aktiva substanser i kroppen.

Vad är testosteron?

I sig syntetiseras detta hormon i testiklarna hos testiklarna och hör till kategorin steroider. Hår och testosteron är nära besläktade och det visuella utseendet hos en specifik representant för det starkare könet beror direkt på dess aktivitet.

testosteron - det manliga hormonet

De viktigaste funktionerna hos hormonet kvarstår:

 1. Aktivering och underhåll av normal spermatogenes. Utan en tillräcklig mängd kan det utveckla partiell eller fullständig sterilitet.
 2. Bildandet av sekundära sexuella egenskaper. Röstens grovhet, ökningen av adam och könsorgan, den aktiva tillväxten av håret i hela kroppen - resultatet av hormonets inflytande. Det är logiskt att tro att överflöd av detta ämne skulle behöva ge tjockt och frostigt hår, men det är ofta möjligt att se en situation där testosteron är förhöjd och håret faller ut.
 3. Anabola egenskaper. På grund av hormonets effekt aktiveras muskelmasstillväxten.

På något sätt, men testosteron förblir en oumbärlig substans i varje människas kropp.

Varför faller håret ut?

Om hormonet är så nödvändigt för kroppen, står den ganska legitima frågan: "Hur man förklarar skallighet?". För att svara på det måste du vara uppmärksam på de biokemiska förändringarna av denna förening. I kroppen av representanten för det starkare könet kan testosteron förbli i olika former. Allt beror på det specifika behovet i varje situation.

De vanligaste typerna är:

 • Gratis testosteron
 • Dihydrotestosteron (DGT).

Den senare bildas under inverkan av 5-alfa reduktas. Detta enzym bidrar till förändringen av den inledande strukturen hos den biologiskt aktiva substansen med utseendet av dess nya funktionella förmågor.

DGT anses vara den främsta "gärningsmannen" av manlig baldhet. Det har en komplicerad effekt på hela hårets struktur och provocerar dess förlust.

En av orsakerna till håravfall kan vara låga eller höga testosteronnivåer i en mans kropp.

Dess huvudsakliga effekter är:

 • Sammandragning av glattmuskelfibrer runt glödlampan. Diametern av hålet genom vilket stången kommer ut är inskränkt, och det skrivs bokstavligen ut ur det naturliga "bostadsortet".
 • Mikrocirkulationsprocessen i hudområdet runt follikeln är nedsatt. Detta försvagar roten ytterligare, vilket bidrar till ännu snabbare förlust.

Som kan ses, påverkar DHT direkt hårets tillstånd, vilket huvudsakligen påverkar utseendet. Det är emellertid nödvändigt att ta hänsyn till att glödlampan inte döper under påverkan av denna form av testosteron, därför kan man med kvalitativ behandling hoppas på ett bra slutresultat.

Intressant nyans

Enligt amerikanska forskare från Michigan är håravfall på grund av ökat testosteron ett obekräftat faktum. Alopeci har studerats hos 2000 män. Den övergripande nivån av alla former av könshormon var ungefär densamma.

Baserat på uppgifterna har forskare dragit slutsatsen att testosteron inte bara påverkar håret, eftersom det är känsligt för dess effekter. Det är därför olika former av terapiproblem med användning av aggressiva droger som undertrycker aktiviteten hos naturliga hormoner är ineffektiva.

Dessutom visades ett annat intressant faktum. I en studie vid samma universitet av män i åldrarna 40-47 med symtom på tidig skallighet och utan det visade sig att andelen patienter med prostatacancer bland hårlösa män är 25-25% lägre än i den normala befolkningen. Ändå har effekten av testosteron på tillväxten av tumörer ännu inte studerats på ett tillförlitligt sätt.

Lågt hormonantal

När det gäller alopeci, i de flesta fall, talar om ökade mängder aktivt manligt ämne, som förvandlas till DHT och stimulerar hårförlusten.

låga testosteronnivåer kan också orsaka håravfall

Men vad händer med håret när testosteronnivåerna är under normala.

De mest framträdande tecknen på denna situation är:

 • Muskelsvaghet och viktminskning.
 • Förlust av sexuell lust. Brott mot ejakulation, impotens.
 • Förlust av "sekundär vegetation" på händer, fötter, ansikte och liknande.
 • En del feminisering av en mans kropp med en ökning i höfterna eller gynekomasti är möjlig.

I vilket fall behöver denna situation uppmärksamhet och lämplig korrigering för att förhindra irreversibla förändringar i reproduktionssystemet.

Hår och testosteron är två sammanhängande begrepp. Beroende på mängden av hormonet och dess aktivitet kan hårets densitet variera. Men varje man är unik och svår att förutse exakt hur detta kommer att påverka hans hår.

Bodybuilding och fitness forum på Ambal.ru

LittleMan oavsett hur mycket de säger att nandroloner inte är skadliga, det är skräp. Det är faktiskt en mycket skadlig familj, och utan testosteron är det bättre att ta det. Det finns många konsekvenser för ett däck.
1 är den så kallade Deca-dick (reducerad libido och impotens)
2 Detta är vad som efter användning av nandrolon kanske inte är barn alls

Lätt försvagad myten om däckets ofarlighet (jag råder inte det till unga killar som tänker på framtiden)

Enligt min mening är den mest ofarliga prep testosteron.
sant, det finns också nackdelar
1 snabb balding på huvudet (inte allt)
2 ökad hårighet i hela kroppen
3 varje minut kommer du att tänka på tjejer (om bara någon ständigt stannar i. Det stör mycket om sommaren när tjejerna är korta kjolar och tätt passande)
4 akne (inte alla)
kan någon vara oense med mig

Vad är förhållandet mellan testosteronnivåer och manlig baldhet?

De flesta män efter 30 lider av vanliga problem: baldness, håravfall och gallring av skägget. Många skyller på näringsproblem, avitaminos eller stress, men oftast är det hormon testosteron.

När allt kommer omkring är han ansvarig för hårdhetens nivå av en stark hälsa av mänskligheten.

Hans överutbud eller brist kan påverka det övergripande tillståndet hos hormonsystemet och utseendet hos mannen.

Effekt av testosteron på hårväxt

I genomsnitt förlorar varje man upp till hundra hår varje dag, men samma mängd växer under dagen. Men en brist på hormon testosteron kan leda till skallighet på huvudet, bröstet och ansiktet. Men om det finns en viss predisposition, blir hormonet DHT, vilket leder till gallring och förlust av hår i mogna år.

Sådan omvandling av hormonet sker på grund av reduktas påverkan (enzymet som binjurarna och prostata producerar).

Det visar sig att glödlampan kvarstår, men över tiden:

 • håret blir tunnare;
 • mer skalliga fläckar dyker upp;
 • håravfall börjar
 • glödlampor dämpas gradvis eller krympas.

Det finns riskgrupper som är mest utsatta för detta problem, detta gäller för:

 1. rättvisa och rättvisa män;
 2. män från Kaukasus och östra länder;
 3. män med genetisk predisposition;
 4. konstant stress;
 5. undernäring;
 6. exponering för externa faktorer.

Förhöjda nivåer av hormonet är ett verkligt problem som utvecklas till patologi, vilket kan leda till ett antal konsekvenser. Detta händer på grund av funktionsfel i binjurarna, prostata och sköldkörteln. Denna avvikelse kallas "hyperandrogenism".

Detta tillstånd kännetecknas av utseendet av en stor mängd hår på bröstet, buken, rygg, ben, skrot och i anus. Men nakna fläckar kan dyka upp på huvudet, håret blir tunnare och svagare.

En hög nivå av testosteron indikeras också av ett antal tecken:

 • aggressivitet och irritabilitet
 • Utseendet av sår och inflammerad akne i hela kroppen;
 • testikelproblem
 • infertilitet;
 • hjärtproblem, andningsorgan och cirkulationssystem.

Detta händer inte bara på grund av störningar i njurarna, binjurarna och bukspottkörteln, men också när man tar syntetiska droger för att bygga muskler. Därför är kroppsbyggare och idrottsmän mer benägna att drabbas av dessa problem. De har stört utsöndringen av testosteronproduktionen i kroppen.

Om du märker ett starkt kroppshår är det viktigt att konsultera en läkare och bli testad för att normalisera det hormonella systemet. Eftersom senare kommer symtomen med ökad testosteron att läggas till:

 1. njure och leversvikt;
 2. sömnlöshet;
 3. svaghet;
 4. svullnad;
 5. fetma;
 6. högt kolesterol;
 7. huvudvärk.

Hur påverkar detta baldness hos män?

Varför går män i skall när hormonnivåerna förändras? Beroende på testosteronhalten i en mans kropp, kommer de första förändringarna att påverka hårighet i olika delar av kroppen. Först och främst kommer problem att börja dyka upp på skägget, huvudet och bröstet. Senare kan armhålor, ben, rygg och skrotum drabbas. Observera att med en låg nivå av testosteron faller håret ut, medan högt växer rikligt. Även om det finns undantag.

skägg

Med en ökning av testosteronnivåerna i kroppen börjar männens skägg att växa starkare, snabbare. Vanligtvis måste du raka varje dag, eftersom håret är grovt, det tar sig igenom huden efter några timmar. Detta fenomen kan åtföljas av utseende av sår och sår. Om hormonet testosteron sänks, då skägget växer dåligt, finns det ställen i ansiktet där det inte finns något hår alls kan blekla fläckar uppstå.

huvud

Oavsett nivået av testosteron i en mans kropp, kommer håret på huvudet att vara det första som lider. Skaldhet observeras vanligen vid hög eller låg nivå av hormonet. Eftersom hormonet hämmas av ett speciellt enzym, omvandlas till DHT, vilket leder till förstörelsen av hårsäckar.

Med överskattad testosteron är situationen annorlunda, eftersom hormonet är ojämnt fördelat vilket påverkar hårets tillväxt på bröstet eller baksidan. Och på huvudet börjar något "avitaminosis".

bröst

Med ett lågt testosteroninnehåll kommer manens brösthår att vara nästan frånvarande, tunt och flufflikt. Ett högt innehåll av hormonet har en annan effekt - hela bröstet i buken är täckt av hårt och långt hår.

tillbaka

Under normal testosteron har männen på baksidan nästan inget hår. Detta är sällsynt bara för östliga nationer. Men den ökade nivån av hormonet indikerar problem när håret växer särskilt tjockt i axlarna och längs ryggraden.

Övriga delar

Hår i armhålorna, ljummen och benen är inte en indikation på tillståndet för hormonsystemet. Men utseendet av uppenbara luckor, håravfall föreslår att testosteron faller och du måste gå till doktorn.

Kommunikation av höga halter av hormon och alopeci

Varför blir män skaldiga på höga halter av hormonet? Talar om den höga nivån av testosteron och håravfall hos män har experter ännu inte nått enighet, har inte hittat en relation.

Eftersom nyligen gjorda studier i Amerika, som genomförts på flera tusen patienter, har visat att nivån av hormonet i huvudets glödlampa är nästan lika för alla. Därför påverkar hårets tillväxt inte testosteron och känslighet för det.

Därför kan en överflöd leda till att testosteron börjar hämma och förstöra lökarnas struktur, speciellt när man tar anabola steroider, konstgjorda droger. Därför fungerar inte behandling med aggressiva mediciner.

Behandling på grund av normalisering av indikatorer

Välj omedelbart att vissa metoder för behandling av skallighet på grund av instabil testosteron inte existerar. Oftast syftar terapi till att omvandla hormonet till dihydrotestosteron med hjälp av hormonella piller. Behandling kan inte vara säker, eftersom avbrytande av medicin leder till återkomst av symtom.

Du måste också följa följande regler:

 • Titta på maten, vägra fett och rökt mat.
 • Ta hand om hygien.
 • Byt kamma.
 • Välj naturliga, organiska schampon och hårbalsam.
 • Ge upp dåliga vanor.

Du kan också köpa avkok och masker för att stimulera hårväxten.

Särskilt effektiva hämmare av 5-alfa-reduktas - ämnen som stimulerar produktionen av hormonet utan kroppsliga reaktioner.

Du kan också använda följande recept:

 1. Gnid ricinolja eller havtornsolja i hårrötterna, täcka huvudet med en handduk. Upprepa proceduren tre eller fyra gånger i veckan.
 2. Skölj håret med buljongbaserad lökskal, burdock eller linden.
 3. Gör en mask av äggula och vegetabilisk olja (1 matsked). De måste blandas och appliceras på rent hår, gnugga in i rötterna. Håll masken i 20 minuter och skölj sedan med rent vatten.

Relaterade videor

Om förhållandet mellan testosteron och hårväxt hos män som beskrivs i den här videon:

slutsats

Håravfall eller deras rikliga tillväxt hos män är förknippade exakt med hormonet testosteron, så problemet bör behandlas under överinseende av en läkare. I själva verket kan problem i framtiden inte bara påverka hårbotten, utan även könsorganens funktioner, immunsystemet, njurarna och hjärtat.

Kom ihåg att testosteron kan ha olika effekter på hårets och tillstånden hos varje mans glödlampor, eftersom frågan är individuell, matchar symtomen ibland inte ibland. Var därför försiktig, led en hälsosam livsstil och glöm inte personlig hygien.

Är ett skägg som verkligen växer från testosteron?

Många manar inser inte ens att det är från testosteron att ett skägg växer, eftersom detta könshormon direkt påverkar hårfolliklarnas normala funktion. Därför, om du har dåligt utvecklade borstar i området av kinderna, hakan, mustasch, kanske en otillräcklig mängd av detta element finns närvarande i kroppen. För att ta reda på nivån av manlig könshormon rekommenderas att man besöker en endokrinolog, bara han kommer att kunna exakt diagnostisera fattig hårväxt och bestämma det verkliga problemet.

Om du bestämmer dig för att släppa ett enhetligt skägg måste du förstå vad ett manligt könshormon är, varför det produceras, vilka processer bidrar till det, vad det är för män, exakt hur testosteron påverkar tillväxten av borst. Efter att ha behandlat dessa frågor glömmer du en gång för allt om ett ojämnt växande skägg.

Vad är testosteron?

Så, för att förstå vilka produkter för skäggtillväxt att använda, rekommenderas det att studera vad det manliga könshormonet är. Testosteron är ett hormon som är närvarande inte bara hos män utan också hos kvinnor, även i små kvantiteter. Det är han som definierar de manliga egenskaperna, vilka är de viktigaste könsskillnaderna, nämligen:

 • borsttillväxt
 • grov röst
 • förbättrade svettkörtlar;
 • för den manliga kroppen och mer.

Det är därför kvinnornas representanter för detta element har så lite och för män - flera gånger mer. Förutom ökat kroppshår, androgener, det vill säga manliga hormoner, bestämmer könens libido. För att undvika problem med dessa faktorer rekommenderas att du strikt övervakar nivån av testosteron i din kropp.

De främsta orsakerna till låg testosteron

Ofta är huvudorsakerna för att sänka detta manliga hormon följande:

 • Missbruk av skadliga ämnen, nämligen alkohol, tobaksprodukter, narkotiska ämnen.
 • Felaktig näring, liksom frekvent användning av snabbmat. Det är nödvändigt att i dina dietprodukter inkludera tillväxt av ett skägg som innehåller proteiner, fetter, vanliga kolhydrater, vitaminer B, C, E. Det beror ju på hur du äter beror på hur håret utvecklas i ansiktet.
 • När en man är förlovat i otillräcklig eller, tvärtom, överdriven fysisk ansträngning. I det första fallet utvecklas hormonerna dåligt, och i andra fall förstörs de på grund av ett överskott av mjölksyra, som produceras av kroppen efter en aktiv, långvarig träning.
 • Övervikt. Ofta bryter normala hormonbalansen kroppsfett. Därför, om du har ojämnt växande borst, och samtidigt finns det extra pund, är det möjligt att problemet ligger i överdriven vikt. I det här fallet, för att återställa androgensnivån, rekommenderas att gå ner i vikt.

För att förstå varför testosteron påverkar skäggtillväxt, måste du studera i detalj vad detta hormon är. Faktum är att förutom de angivna skälen finns det fortfarande andra, till exempel olika sjukdomar eller helt enkelt ålder. Om sjukdomen kan botas, då med ålder kan du inte slåss. Det är bevisat att hos män som har korsat fyrtioårsbanan minskar nivån av manliga androgener i kroppen snabbt. Detta faktum förklaras av nedgången av äggstockarna och binjurarna, det vill säga de organ som direkt producerar androgener. Tyvärr kan ingenting göras om det.

Varje medlem av det starkare könet, som lider av ojämn hårutveckling i ansiktet, borde känna till de befintliga trick som kommer att bidra till att öka nivån på det manliga könshormonet, därför förbättra hårfollikelns prestanda. Om du har en dålig skäggtillväxt från testosteron rekommenderas det första att du besöker en läkare, eftersom endast en erfaren specialist kommer att kunna ordinera korrekt behandling.

Hur ökar testosteronnivåerna med medicinering?

Behandlingen av ojämn skäggväxt, orsakad av otillräcklig eller överdriven androgenhalt, är mycket välutvecklad idag. Läkare förskriva speciella mediciner som kan stimulera hårfolliklarna, samt stabilisera hormonerna. Testosterontabletter eller injektioner är indelade i två typer, nämligen syntetiskt eller naturligt ursprung. Naturliga beredningar är gjorda av växtmaterial, och syntetiska syntetiseras genom en laboratoriemetod, vilket skapar en analog av humant androgen.

Ofta förbättras skäggets tillväxt och testosteronnivåer med regelbundet intag av syntetiska droger, eftersom de lätt absorberas. Men de, som alla medel, artificiellt erhållna, har ett antal biverkningar. Därför bör du rådfråga en specialist och läsa noggrant igenom bruksanvisningen innan du börjar ta dessa läkemedel.

De flesta hormonella läkemedel marknadsförs som injektioner. Detta förklaras av det faktum att testosteron, som går in i levern utan tillsatser, omedelbart förstörs av enzymer. Men tack vare moderniseringen av tabletterna skapades en androgen, vars egenskaper inte förlorades vid intag. Därför föredrar de flesta män att ta exakt piller eftersom de är mycket enklare med behandling, samtidigt som samma effekt upprätthålls. Idag kan män öka testosteron för skäggtillväxt med följande effektiva läkemedel:

 • Propionat - är en eter av manligt könshormon, relaterat till steroider. Ofta kommer detta läkemedel in i kroppen intramuskulärt, det vill säga genom injektion. Propionat är giftfri, har också ett minimum av biverkningar.
 • Enantan är en ester som härrör från naturliga ingredienser. Verktyget har en positiv effekt på hårsäckarnas funktion, vilket tvingar håren på kinderna, hakan, mustasch, nacken för att växa snabbare, i en homogen massa.
 • Boldenon är ett derivat av det manliga hormonet testosteron, vilket är tillverkat av syntetiska ämnen.
 • Proviron - detta läkemedel finns tillgängligt i pillerform. Alla vet att testosteron ökar skäggets tillväxt, så läkare ordinerar lämpliga droger och stimulerar frisättningen av detta könshormon. Detta läkemedel har en androgen effekt, tack vare vilken borsten börjar utvecklas mycket snabbare. Läkemedlet blockerar globulinet som finns i kroppen och ökar därigenom nivån av testosteron.

Dessa läkemedel är viktiga, det är ofta föreskrivet av endokrinologer att öka nivån på könshormoner. Men förutom medicinska metoder finns det traditionell medicin, som kan lösa ett liknande problem så effektivt. Så om du vet att testosteron främjar skäggets tillväxt, men din kropp har tyvärr din brist, kan du försöka höja den med populära metoder.

Hur man ökar testosteron utan medicinering?

Idag är det inte nödvändigt att ta speciella läkemedel för att stabilisera den hormonella bakgrunden, eftersom det finns naturliga metoder som inte ger skadliga biverkningar till kroppen. Den enda nackdelen med traditionell medicin är en långsam rörelse, eftersom alla metoder är utformade för en lång behandlingstid. Så, om du vill bli ägare av eleganta borstar, följ sedan dessa rekommendationer:

 1. Använd speciella örter. Ända sedan antiken har våra förfäder använt olika växtbaserade lösningar för att stimulera hårfolliklarnas normala funktion för att få tjockt hår. Om du har en skäggtillväxt och testosteron inte är normalt, rekommenderas att ta ginsengtinktur tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är utformat i tre månader.
 2. Hälsosam, full sömn. Det mesta av det manliga könshormonet producerar det på natten, så det rekommenderas att sova en dag i minst sju till åtta timmar.
 3. Sports. Fysisk aktivitet är ett utmärkt sätt att öka androgener hos män. Det är nödvändigt att besöka gymmet tre gånger i veckan, då kommer du att glömma vad som är ojämnt hår på kinderna, hakan, nacken.
 4. Rätt näring. Endast användningen av "hälsosamma" produkter bidrar till att folliklarna fungerar fullt, därför är den aktiva tillväxten av hår i ansiktet. Det rekommenderas att i kosten inkludera följande näringsämnen: grönsaker, frukter, mejeriprodukter, nötter, bönor, kött. Testosteron påverkar trots allt ett skäggs tillväxt och det kan bara öka genom att använda dessa produkter.

KÖP NU MED RABATT!
Tack vare de angivna metoderna kan du enkelt släppa ut en enhetlig, vacker, hälsosam borste som kommer att glädja dig och människorna runt dig. Det är dock värt att komma ihåg att innan du börjar behandling, spelar ingen roll om det är medicinskt eller med hjälp av traditionell medicin, du borde definitivt rådfråga en specialist. När allt kommer omkring kan ett felaktigt utvalt läkemedel orsaka allvarliga skador på din kropp. Forskare har visat att testosteron växer ett skägg och utvecklar andra mindre manliga sexuella egenskaper, så du måste strikt övervaka din hälsa och undvika hormonella störningar.

Hur testosteron påverkar manlig baldhet

Lyxigt tjockt hår - en källa till stolthet, inte bara kvinnor. Tunnat hår blir ett verkligt problem för en stark hälsa av mänskligheten. Hårförlust indikerar en naturlig åldersrelaterad förändring, som uppträder med 45-50 år. Men hos vissa män är det redan observerat vid 25-30 år, det drabbade området påverkar kronan, tempel, panna, krona. Tidig alopeci är ofta associerad med hormonernas effekter. Hur påverkar testosteron manlig baldhet?

Effekt av testosteron

Genetisk predisposition, en minskning eller ökning av hormoner associerade med patologiska förändringar eller åldersrelaterade processer leder till manlig baldhet. Testosteron är ansvarig för tillväxten av vegetation genom hela kroppen. Dess andra form - dihydrostestosteron - leder till håravfall.

Vissa faktorer påverkar omvandlingen av hormoner. Under forskningen visade sig att deras nivå i balding och non-balding män är ungefär densamma. Vad som är viktigt är folliklarnas individuella känslighet på grund av genetisk predisposition.

Utsläppsmekanism:

 • krympa hårsäckar;
 • Tunna, ljusstrålar;
 • håravfall observeras.

Testosteron är viktigt för proteinsyntesen i vävnaderna, ansvarar för metabolismens processer, blodcirkulationen. Det finns i blodet i olika former, det är nödvändigt för byggandet av muskelfibrer.

Vid interaktion med specifika enzymer omvandlas den till dihydrotestorin. Dess inflytande är många gånger starkare än den icke syntetiserade formen. Han är inte bara ansvarig för tillväxten och tjockleken i hårbotten, men också för manlig libido, det muskuloskeletala systemet. Blockerar tillgången på näringsämnen, syre till folliklarna. Under dess verkan försämras läget av lökarna och tabellerna, på grund av minskningen av muskelfibrer runt lökarna.

Försvagningen av rötterna leder till en minskning av densiteten, förstörelsen av stammarnas struktur. Gradvis upphör follikeln att fungera, men är fortsatt livskraftig. Androgen alopeci är en reversibel process som kan korrigeras.

Symtom och diagnos

Håravfall och ett brott mot nivån av manliga hormoner orsakas ofta av genetisk predisposition. Den har sina egna egenskaper, så att man skiljer från andra typer av alopeci.

Androgen alopeci

 • områden av håravfall - kronan och pannan
 • gallring och förlust inträffar i steg;
 • på platsen för de fallna kofferten uppträder fluffhår;
 • Förekomsten av detta problem i den manliga halvan av loppet;
 • ökade dihydrotestosteronnivåer.

Relaterade symtom:

 • försämring av det allmänna välbefinnandet
 • känslomässig instabilitet, irritabilitet, apati
 • trötthet;
 • ersättning av fettavläsningar i muskelmassa, viktökning
 • minskad libido.

Varning! När du hänvisar till en tricholog, har läkaren en mikrovideokamera ett trichogram per 1 kvadratmeter. se inom baldness. Därefter visas bilden på bildskärmen, räknar antalet strumpor, utvärderar epithelets tillstånd.

Test för alopeci:

 • slutföra blodtal
 • biokemiskt blodprov;
 • blodprov för infektion;
 • blodprovtagning för att bestämma nivån av järn;
 • på sköldkörtelhormoner
 • test för kortisol, adrenokortikotropiskt hormon;
 • testosterontestning;
 • spektralanalys av hår;
 • scalp biopsi - upptäckt av svamp mikroorganismer.

Om resultaten på dihydrotestosteron ökar eller känsligheten hos pärlorna till hormoner ökas, diagnostiseras androgen alopeci. Konsultation av en endokrinolog, en urolog, en neuropatolog, för en fullständig undersökning och komplex behandling av hormonell obalans kommer också att krävas

Orsaker till Testosteron Disorder

Både externa och interna faktorer kan påverka ökningen av androgenkoncentrationen. Bland de vanliga orsakerna, användningen av droger eller droger för att öka muskelmassan. En stor inverkan på balansen påverkar livsstilen.

Brist på vila, kronisk stress, trötthet, ohälsosam kost, dåliga vanor.

Mer än 60% av androgenalopecia är associerade med en genetisk predisposition. DNA: n fastställer hårföslarnas känslighet för dihydrotestosteron. Ju starkare roten är utsatt för dess effekter desto snabbare blir förlusten.

Påverkan av ålder vid förlust

Hos män i åldern 20-40 år är hormonsekretion cyklisk. Den maximala ökningen av testosteron observeras på morgonen, den minsta koncentrationen - från 15 till 17 timmar. Ökningen i utsöndring sker upp till 30 år, sedan går gradvis ner. Med ålder ökar östrogenproduktionen, respektive ersättningsprocesser uppträder.

Efter 40 år finns det märkbara hormonella förändringar, det finns inte bara håravfall. Emosionellt tillstånd karakteriseras som en midlife kris.

Vid åldern 50-60 minskar koncentrationen med 2 gånger jämfört med mängden hormoner som produceras i ungdomar. Ett av de associerade symtomen är svårigheter i kampen mot fetma, förlust av muskelmassa. Mindre uttalad cyklisk ökning / minskning av hormonnivåerna under dagen. Efter 70 år, på grund av en minskning av syntesen av manliga hormoner, produceras kvinnorna aktivt.

Hur normaliseras

Om håravfall på grund av hormonell obalans upptäcks är samråd med en endokrinolog nödvändig. Läkaren ska genomföra en omfattande undersökning, föreskriva medicinering. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren. De första resultaten kommer endast att märkas om några månader. Användningen av droger för alopeci är effektiv i ett integrerat tillvägagångssätt. Goda resultat ger fysioterapi - elektrofores, akupunktur, massage, sessioner med hjälp av en laser.

Åtgärder för att återställa testosteronnivåerna:

 • Använd låg fetthalt kött, skaldjur, nötter;
 • ersätta enkla kolhydrater med komplexa
 • avvisa mjölprodukter, godis
 • Berika kosten med färska grönsaker, frukter;
 • Ta ett multivitaminkomplex, inklusive vitaminerna A, E, C, B, D, mineraler, arginin.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fysisk form. Styrketräning normaliserar testosteronnivåer, hjälper till att återställa muskelramen. Var noga med att alternativa träningspass med vila, överdriven motion kan leda till motsatt effekt.

Varning! Full sömn, ett stabilt känslomässigt tillstånd, avvisandet av dåliga vanor - kommer att stabilisera hormoner. Kampen mot androgen alopeci är en lång process, det är svårt att förutsäga resultaten.

Hur man förhindrar

Det viktigaste sättet att förhindra hormonell obalans - överensstämmelse med den dagliga behandlingen. Det rekommenderas att ligga och gå upp på ungefär samma gång. En full 8-timmars sömn normaliserar androgenernas nivå.

Förebyggande av testosteronfluktuationer:

 • Exponering för solen aktiverar syntesen av vitamin D, vilket indirekt påverkar syntesen av testosteron.
 • Titta på vikt, tillåter inte fetma. Använd inte olika tillsatser för att öka muskelmassan.
 • Ät produkter för att återställa manliga hormoner: fisk, gröna grönsaker, kål, nötter och frön, skaldjur, bananer. Stugaost och magert kött bidrar också till att undvika androgenfluktuationer.
 • Försiktighet bör vidtas för att använda hushållskemikalier och kosmetika. De innehåller ofta bisfenol (en analog östrogen). Användningen av lotioner, geler, schampon med denna tillsats bör begränsas.

Androgen alopeci kräver en omfattande diagnos och läkemedelsbehandling. Förutom terapi och fysioterapi måste du följa en hälsosam livsstil.

Testosteron och överskott av hår.


Listan över meddelanden i ämnet "Testosteron och överskott av hår." Forum Jag vill ha ett barn> Jag vill ha ett barn

Om projektet

Alla rättigheter för material som publiceras på webbplatsen är skyddade av upphovsrätt och närstående rättigheter och kan inte reproduceras eller användas på något sätt utan upphovsrättsinnehavarens skriftliga tillstånd och sätta en aktiv länk till Eva.Ru-portens hemsida (www.eva.ru) bredvid med begagnade material.
För innehållet i reklammaterial är utgåvan inte ansvarig. Medieregistreringscertifikat El. Nr FS77-36354 daterad 22 maj 2009 v.3.4.168

Vi är i sociala nätverk
Kontakta oss

Vår webbplats använder cookies för att förbättra prestanda och förbättra webbplatsens prestanda. Inaktivera cookies kan orsaka problem med webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.

Testosteron påverkar manlig baldhet?

Man tror att en ökad nivå av testosteron i en mans blod bidrar till tidig skaldethed. Är det så?

Den manliga hormon testosteron ger vegetation på kroppen och ansiktet, när en annan form av det kan avlägsna håret på huvudet.

Faktum är att isolerat fritt testosteron inte kommer att påverka arbetet och tillväxten av hårsäckar. För att "starta" tidig androgen alopeci måste en man ha en viss uppsättning faktorer.

Fig. 1 - Varianter av skallighet hos män i samband med testosteron - androgen alopeci.

Orsaker till tidig håravfall

 • genetisk predisposition (en specifik uppsättning gener som överförs av det recessiva sättet);
 • hormoner (förhöjda halter av dihydrotestosteron);
 • åldersgränser (25-45 år).

Hur påverkar testosteron håravfall?

Gratis testosteron kan inte påverka vissa receptorer, eftersom det inte har något samband med dem. Även med androgen alopeci kan testosteronnivåerna ligga inom normala gränser. Mängden av dess andra fraktion, dihydrotestosteron, har ökats.

Hur uppstår skallighet under hormonella effekter?

Enzymet 5-alfa reduktas är ansvarigt för omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron. Detta enzym, som aktiverar i blodet, binder till den fria fraktionen av testosteron. Efter interaktionen mellan dessa två substanser är två hydroxylgrupper bundna till testosteronmolekylen, vilket ger tillgång till blodströmmen av den aktiva fraktionen av dehydrogenas. Den ökade nivån av den senare i hårfollikeln har en skadlig effekt på hårets tillväxt och utveckling. Faktum är att detta enzym inte dödar hår och förstör inte hårsäckar. Det blockerar gradvis intaget av näringsämnen med blodflöde i kapillärsystemet. Med tiden blir håret tunnare, liknar en pistol. Håret blir färglöst och mycket tunt. Efter några år upphör hårfollikeln helt och hållet, även sådant hår försvinner. I den drabbade follikeln lider inte glödlampan: det skleroser inte, men helt enkelt upphör att fungera. Så detta fenomen är reversibelt.

Tecken på androgen alopeci

Baldness, på grund av en kombination av ärftliga faktorer och ökad dihydrotestosteron, har sina egna egenskaper. Och enligt kliniska tecken kan vi anta rätt diagnos.

Utmärkande drag hos androgen alopeci:

 • Karaktäristiska områden av håravfall (parietal stötar och frontal area);
 • staging baldness som är karakteristisk för denna typ av patologi;
 • förhöjda halter av dihydrotestosteron;
 • Förekomsten av en ärftlig kedja (bestående spårning i den manliga halvan av en slags skallighet).

Steg av androgen alopeci

Mekanismen för håravfall har 7 steg:

 1. Det börjar med ett skift av hårlinjen från pannan och uttunning av håret i androgenberoende zoner (främre lobe och parietal tubercles);
 2. Hårlinjen börjar bilda en triangel. Samtidigt faller håret på parietalområdena i templen och pannan delvis ut och gallrar;
 3. Hårfolliklarna matas upp i området av parietal tubercles och det finns en fullständig hårförlust i denna zon (även vellushår slutar växa);
 4. Parietalzonen är hårfri, håret börjar falla i tempel och panna. Samtidigt mellan de båda områdena av skallighet, tydligt synligt område av tjockt hår, vilket avgränsar pleshina;
 5. Håret på toppen av huvudet blir mer gles. Det parabola området i det skalliga området ökar i storlek, tillväxtlinjen vid templen rör sig vidare, vilket också ökar området för håravfall.
 6. Plechina på parietalhögarna och den främre temporala regionen är avgränsade från varandra endast genom en tunn väg av sällsynt hår;
 7. Skillnaden mellan baldnesszoner försvinner, de sammanfogar sig i en. Med tiden går det till nacken, baksidan av huvudet och området ovanför auriklarna.

Metoder för behandling och förebyggande

Terapi är indelad i specifika och icke-specifika.

Särskild terapi

Specifik terapi innebär omedelbar borttagning av orsaken som orsakade skallighet.

Modern medicin har utvecklat läkemedel som kan påverka hårsäcken lokalt, vilket förbättrar tillväxten. Det mest kända läkemedlet är Minoxidil och andra preparat baserade på Minoxidil. Dess åtgärdsmekanism som syftar till att förbättra hårväxten är inte fullt ut förstådd. Det antas att det aktiva ämnet minoxidil förbättrar hårets näring vilket medför en förbättring av tillväxten (läs mer om detta här).

Den andra specifika länken som kan påverkas är 5-alfa reduktas. Men 5-alfa reduktashämmare bör endast användas under strikt övervakning av läkaren, eftersom dessa läkemedel har ett antal biverkningar. De kan provocera gynekomasti, sakta eller stoppa mognad av spermatozoa, vara en riskfaktor för maligna tumörer. En av företrädarna för 5-alfa reduktas blockerare är Finasteride.

Nonspecifik terapi

Nonspecifik terapi är inriktad på symptomatisk behandling. I grund och botten används externa medel som hjälper till att förbättra den lokala blodtillförseln och hjälper till att näringa det yttre håret med användbara komponenter.

Exempel på icke-specifika terapier är:

 • elektriska effekter på hårbotten av D'Arsonval;
 • hårbotten massage;
 • akupunktur;
 • aktiv serumelektrofores;
 • applicera närande hårmaskor.

Nyligen har en kirurgisk teknik utvecklats för att bekämpa androgen alopeci - hårfollikeltransplantation med användning av STRIP- och FUE-metoderna.

Vanliga frågor

Är det sant att tidiga skalliga män har en högre nivå av testosteron?

Testosteron i sig har ingen effekt på hårsäckar. Med normalt innehåll av testosteron i blodet kan dess aktiva form - dihydrotestosteron ökas. Detta beror på ett komplex av skäl som anges i artikeln.

Är det möjligt att bota androgen alopeci utan att tillgripa speciella medel?

Tyvärr kan folkmetoder eller helt enkelt hopp och tid inte bota alopeci.

Kommer vitaminer att hjälpa till med androgen alopeci?

Vitaminer från skallighet kommer bara lite att sakta ner hårskalans gallring.

Kombinera, bär huvudbonader bidrar till håravfall?

Nej. Kombinera tvärtom ökar blodflödet och förbättrar glödlampans näring.

Kommer hårtransplantation att hjälpa? Hur länge? Hur mycket är det här förfarandet?

Hårtransplantation löser inte problemet. Dessa nya glödlampor börjar dö. Omfattande hormonell behandling med en transplantation kommer permanent att ta bort problemet med skallighet. Förfarandet kostar omkring 10 000 rubel.

Testosteron påverkar hårväxten

Hormoner som påverkar hårväxten, såsom testosteron, produceras i små mängder i kvinnokroppen av äggstockarna och binjurarna. Ökning av testosteronhalten i honkroppen är acceptabel under perioden av ägglossning och graviditet.

Brist på testosteron leder till en minskning av sexuell lust, men dess överskott kan öka det ibland. Brist på hormon orsakar fetma, muskelsläckhet och förlust av elasticitet i huden.

Överskott av manligt hormon leder i vissa fall till att tumörer uppträder, dåligt flödande menstruationscykler, till ett brott mot ägglossningen. Påverkar utseendet på förbättrad hårväxt, manliknande skallighet, dystrofi hos bröstkörtlarna, akne, grovhetens grovhet.

Hur påverkar testosteron manlig hårväxt?

Oftast är manlig baldhet ärvt.

Mycket, i åldern 45 år, kan många män inte skryta av tjockt hår. Och när den femtioåriga milstolpen är passerad, tvingas många gradvis dela med håret. Ärftlighet har faktiskt sin effekt på tillväxten eller förseningen av hårväxten. Detta är vetenskapligt bevisat. I det här fallet talar vi om generens överdriven känslighet till ett specifikt hormon med det komplexa namnet Dihydrotestosteron. För att göra det tydligare är det värt att prata mer om interna processer.

Testosteron påverkar hårtillväxten?

Jag köpte testosteron på denna adress: http://market24hx7.ru/universal-dhea-25mg-kapsul-p-179.html

Någonstans en månad efter ansökan började håret på armar, ben och bröstkorg växa starkt och mycket. Har någon stött på det här problemet? Eller är det bara jag som har testosteron? Och i allmänhet vad ska man göra i den här situationen? Kasta eller fortsätt? Jag skulle vara väldigt tacksam för praktiska råd...

Ja, det påverkar när ett överskott av deg passerar in i en annan harmonisk, som är ansvarig för hårväxten! Och bara du fortsätter att fortsätta eller inte! Allt det bästa.

Bodybuilding och fitness forum på Ambal.ru

111Rembo111 och nu har jag en sådan fråga.

LittleMan oavsett hur mycket de säger att nandroloner inte är skadliga, det är skräp. Det är faktiskt en mycket skadlig familj, och utan testosteron är det bättre att ta det. Det finns många konsekvenser för ett däck.

1 är den så kallade Deca-Dick

2 Detta är vad som efter användning av nandrolon kanske inte är barn alls

Lätt försvagad myten om däckets ofarliga skull

Enligt min mening är den mest ofarliga prep testosteron.

sant, det finns också nackdelar

1 snabb håravfall på huvudet

2 ökad hårighet i hela kroppen

3 varje minut kommer du att tänka på tjejer

kan någon vara oense med mig

Är det möjligt att ackumulera testosteron i honkroppen på grund av förhöjd styrka och kardioövningar?

Och ja och nej. Testosteron frigörs endast som svar på kraften och det är vid tidpunkten för utförandet. Den kvinnliga kroppen utsöndrar den ungefär 12 gånger mindre än hanen. Vi växer främst på grund av tillväxthormon, inte test. Under träning stiger nivån, men inte tillräckligt för att orsaka enskilda tecken på virilisering.

Men en dramatisk viktminskning på 100% påverkar hormoner. Fettceller har också hormonell aktivitet. Förutom ett antal andra hormoner släpper de östrogener, vilket skapar en extra pool av kvinnliga hormoner, förutom att utsöndra äggstockarna. Det visar sig ju mindre fet, desto mindre kvinnliga hormoner i kroppen. Den andra punkten med viktminskning är allvarlig stress för kroppen, som den vanligtvis svarar på genom att sänka nivån på både testosteron och östrogen.

Håravfall är en brist på vitaminer och spårämnen som orsakas av kost. Vid bortskaffande av gamla lager släpper du också bort de fettlösliga gifterna som har inkapslats i fettvävnad. Lägg till den oxidativa attacken från förhöjd förbränning av fettsyror och få en omfattande förgiftning av kroppen. Detta är normalt när du förlorar vikt, och bli inte förvånad. Därför försöker människor att gå ner i vikt långsamt så att alla system klarar av den ökade belastningen.

Naturligtvis påverkar hormoner också hårväxten. Så ingenting är möjligt. Men det faktum att viktminskning påverkar denna bakgrund är 100%.

Min flickvän började växa ansiktshår med ett drag till Amerika. Så flödet av hormoner från utsidan har också en effekt. Jag själv bodde där i en och en halv månad, men jag har inte sett sådana framsteg i träning även i 5. Det finns inget behov av att åka till Amerika, men innehåller ganska mycket kött i kosten. I allmänhet är det inte lätt att leva nu))

Testosteron påverkar manlig baldhet?

Man tror att en ökad nivå av testosteron i en mans blod bidrar till tidig skaldethed. Är det så?

Den manliga hormon testosteron ger vegetation på kroppen och ansiktet, när en annan form av det kan avlägsna håret på huvudet.

Faktum är att isolerat fritt testosteron inte kommer att påverka arbetet och tillväxten av hårsäckar. för lansering tidig androgen alopeci, en man bör ha en viss uppsättning faktorer.

Fig. 1 Varianter av skallighet hos män i samband med testosteron androgen alopeci.

Ökad testosteron påverkar håravfall hos kvinnor?

Du har tagit upp en mycket viktig fråga som berör många av våra patienter och besökare.

Låt oss börja med det faktum att gallring av hår på huvudet och deras tillväxt på oönskade ställen är ett symptom på en viss sjukdom och kan inte betraktas som en egen. behöver behandla orsaken, och tydligen orsaken - vid onormal sköldkörtelfunktion.

otillräcklig funktion är vanligtvis uppenbarad vid övervikt, vitare och grovhet i huden, ökad känslighet mot kyla, hårväxt på oönskade ställen, bildandet av cyster i äggstockarna etc. denna abnormitet är en ganska vanlig förekomst. Goda resultat erhålls med behandling med depo-provers. Tyvärr rekommenderas inte denna preparat för användning i inflammatoriska sjukdomar, och gynekologisk inflammatorisk process kan vara källa till din sjukdom. Du behöver utveckla en behandlingsplan med en tandläkare och samordna behandling med en endokrinolog.

oavsett om du gillar det eller inte, måste du ta hormonpreparat. Levoteraxin används ofta i USA. du behöver bara konsultera en bra endokrinolog och genomgå en fullständig behandling under hans handledning.

förhöjt testosteron är ett relativt begrepp, eftersom normen varierar från 9 till 500. Många kvinnor i väst tenderar att artificiellt öka testosteronnivåerna och till och med göra lämpliga injektioner. Man tror att ökat testosteron har en positiv effekt på sexuell aktivitet.

Vad gäller hår, det enda vi kan råda dig nu är att använda minoxidil, det kommer inte att skada dig. Det finns mycket material på denna sida om denna förberedelse.

men vi rekommenderar dig att göra ditt bästa för att ta hand om din hälsa utan hänsyn till håret och börja med full konsultation med en endokrinolog och en gynekolog. lycka till dig

Meddelanden: 682 Registrerad: 08 maj 2003, 11:26 Plats: Hårtransplantationsklinik i USA och Ryssland

Testosteron påverkar hårtillväxten?


Grupp: Frekventa gäster
Inlägg: 2
Registrering: 06/09/2010
Användar-ID: 1562

Lokal grupp: Administration Inlägg: ∞ Registrering: 01/05/2012 Användarnr: 1


Grupp: Forumanvändare
Meddelanden: 1377
Registrering: 07/21/2009
Från: St Petersburg
Användar-ID: 1035


Grupp: Forumanvändare
Meddelanden: 2226
Registrerad: 25.3.2009
Användar-ID: 899


Grupp: Root Admin
Meddelanden: 3836
Registrering: 9.1.2007
Från: gym
Användar-ID: 2


Grupp: Frekventa gäster
Inlägg: 1
Registrering: 06/09/2010
Användar-ID: 1564

Jag håller med att degen i tabletterna inte kan vara


Grupp: Forumanvändare
Meddelanden: 1377
Registrering: 07/21/2009
Från: St Petersburg
Användar-ID: 1035


Grupp: Forumanvändare
Meddelanden: 2226
Registrerad: 25.3.2009
Användar-ID: 899


Grupp: Forumanvändare
Meddelanden: 130
Registrering: 1.5.2008
Från: SPB
Användar-ID: 600


Grupp: Root Admin
Meddelanden: 3836
Registrering: 9.1.2007
Från: gym
Användar-ID: 2


Grupp: Forumanvändare
Meddelanden: 1377
Registrering: 07/21/2009
Från: St Petersburg
Användar-ID: 1035


Grupp: Frekventa gäster
Meddelanden: 9
Registrering: 11.2.2011
Användar-ID: 1901


Grupp: Forumanvändare
Inlägg: 11
Registrering: 31.5.2012
Användar-ID: 3118


Grupp: Forumanvändare
Meddelanden: 12
Registrering: 31.5.2012
Användar-ID: 3117


Grupp: Forumanvändare
Meddelanden: 61
Registrering: 03.10.2012
Användar-ID: 3369

Med injicerbara steroider är detta en av de vanligaste biverkningarna - den androgena effekten av testosteronhoppet - ökade hårväxten på kroppen och försvagad hårväxt på huvudet.

Jag vet innan fettsteroid kachkov skallig fält i 30 år, men på bröstet och röven är en ganska tillväxt))). Och negro pitching i staterna - visa mig minst en som har hår på huvudet?

Testosteron och manlig mönster skallighet

Du är en aggressiv, sexig, modig man, och testosteron svänger kraftfullt genom hela din kropp. Du är stolt över dina muskler, din sexuella lust, din kropp fylld med det manliga hormonet. Och samma sak som gör dig en stor, stark och sexig man kan göra dig skallig. Lägg till den här ett annat skämt - ju mer hår du förlorar på ditt huvud, desto mer hår kommer att växa i dina öron, näsa, axlar och rygg.

För första gången hörde människor testosteron med manlig skallighet när de väckte uppmärksamhet mot eunuchs, som, till skillnad från vanliga män, aldrig förlorade sitt hår. Femtonde århundradet castrati i italienska opera hade alltid en hel mop av hår. Detsamma observerades hos soldater som fick skada på testiklarna i strid.

Eunuchs som inte producerar testosteron kommer aldrig att bli skalliga, även om de har en genetisk predisposition. Men om ett testosteron injiceras i en genetisk förmåga för skallighet, förlorar han sitt hår i den klassiska versionen - i form av en hästsko. Så hur är testosteron fortfarande förknippad med klassisk manlig mönstret skallighet?

Hur påverkar testosteron håret?

Vanligtvis förlorar hårbotten cirka 100 hår per dag och växer i stället 100 nya. Men testosteronhormon kan förstöra denna dynamiska balans. Testosteron i form av DHT (dihydrotestosteron) stimulerar hårväxt på ansikte och kropp. Men hos män som bär en viss gen, beror det samma hormonet gradvis på vegetationens hårbotten, ger sina åldrande huvuden en glans och samtidigt täcker öronen, axlarna och tillbaka med håret. Hårbottenförlust påverkas av omvandlingen av testosteron till DHT (dihydrotestosteron). Så om du har en ärftlig predisponering för håravfall, är det troligt att hårbotten blir tunnare vilket leder till manlig klassisk skallighet.

Men hur hanterar testosteron, hormonet som gjorde dig manlig, ditt hår? Studier visar att balding män har normala nivåer av hormon i blodet, men DHT-innehållet i deras hårpärlor ökar betydligt. Således gör inte testosteron direkt ditt huvud allt mer lysande. Testosteron omvandlas till DHT med ett enzym som kallas reduktas (5-alfa reduktas), vilket produceras i prostata, binjurar och i hårbotten. Med tiden orsakar DHT: s verkan hårsäckarna att försvaga, vilket reducerar den aktiva tillväxtfasen. Och även om lampan är "tekniskt" fortfarande levande och försedd med en god blodtillförsel, kommer detta inte att förhindra utvecklingen av manlig skallighet. Nytt hår växer långsammare och i mindre kvantiteter, men håravfall fortsätter i vanligt tempo - jag ser resultatet i spegeln dagligen.

Vissa hårsäckar kommer gradvis att dö, men de flesta kommer att krympa till den storlek som observeras hos nyfödda. Håret växer från sådana glödlampor, svagt, tunt, och liknar mer än på en grov mans hår.

Men överskjutande DHT orsakar inte skallighet på egen hand. De flesta män som förlorar sitt hår, har en ärftlig predisposition till den så kallade androgena baldnessen. I allmänhet kan vi säga att graden av håravfall beror på tre faktorer: mogen ålder, ärftlig predisposition och förekomsten av ett överskott av vår gamla vän - DHT, i hårsäckarna.

Håravfall är bara en sekundär sexuell egenskap.

Så vem är mer sannolikt att förlora ditt hår? När det gäller genetik är risken för skallighet mycket högre för rättvisa och rättvisa män. Dessutom är oddsen också betydligt högre om du är från Kaukasus. Det är, om du är en rättvis blond kaukasisk, förutom att du har en familjeskalning av skallighet, är dina chanser att bli ett glänsande huvud mycket högre än en japansk eller afrikansk amerikan.

Naturligtvis är genetisk predisposition och överproduktion av DHT i hårsäckarna inte de enda orsakerna till håravfall. Hastigheten av håravfall kan vara ökad kost, vilket påverkar kroppens hormoner. I en ny studie i Japan konstaterades att ju mer en man fokuserar på västerländsk kost, ju snabbare han förlorar hår. Det är känt att fet mat och rött kött (de viktigaste produkterna i västerländsk kost) bidrar till håravfall. Och förstås att bli av med håret hjälper stress, vilket aktiverar adrenalinproduktionen (samma testosteronfamilj).

Så vad kan du göra förutom att be? Håll dig lugn. Ät hälsosam och näringsrik mat, kanske gå till den östra kosten med massor av grönsaker och soja. När det gäller skallighet. Du har inget att skämma över. Ditt skalliga huvud är bara ett sätt för naturen att påpeka att du är en kille som pumpas upp med bra material - testosteron och DHT.

Video: "Hårförlust"Nästa Artikel
Förfarandet för att bestämma orsaken till skallighet eller vad som ska passera test för håravfall