Hur man gör håret smidigt och glänsande


Negativa miljöfaktorer, hormonell obalans, kosmetika av dålig kvalitet - detta leder mycket till ett livlöst hår. Inte alla damer har råd att regelbundet besöka salongen för att genomföra omfattande hårvård. Gör krullarna blanka och mjuka, du kan äga, om du har den nödvändiga kunskapen.

Steg nummer 1. Korrekt shampooing

Håret blir matt, först och främst på grund av felaktig tvättprocedur. Lös problemet och gå till nästa steg.

 1. Ta en träkam med sällsynta tänder och försiktigt kamma varje strand. Detta gör att du kan distribuera kvaliteten på schampo och skölja kosmetiska stylingprodukter. Pilgrimsmussla kan ersättas med en kam av naturfibrer. I de fall där rinnande vatten är för hårt, koka det på förhand.
 2. Kom ner för att tvätta ditt hår. Våt håret och kläm inte ut vatten. Ta ett litet schampo, gnugga det mellan dina palmer, och försiktigt borsta rötterna och hårbotten.
 3. Tvätta av produkten, upprepa sedan stegen, men sprida nu shampoo över hela längden. Kram krullarna med händerna, men gnid inte med cirkulära rörelser. Tvätta igen schamponet och bearbeta trådarna igen över hela längden.
 4. Skölj håret med mycket vatten, kram inte. Applicera sköljning av samma serie, vänta 10 minuter. Under de senaste 3 minuterna, kamma noggrant varje krull med en kam för att jämnt fördela kompositionen. Köp inte produkterna "2 in 1", de har en skadlig effekt på håret och bär inte fördelarna.
 5. Var noga med att tvätta balsammen noggrant, annars kommer det att inom ett par timmar förlora håret, och locken verkar smutsiga. På grund av balsam absorberar hår damm, vilket uppenbarligen inte gör dem glänsande.
 6. När du har utfört de nödvändiga rengörings- och mjukgöringsprocedurerna, pressa ut överskott av fukt. Samla håret i svansen på baksidan och flytta näven neråt. Wrap huvudet i en handduk, vänta 25 minuter. Dra inte igen strängarna, de kommer att börja splittras och elektrifieras.
 7. Du kan börja använda hårtorken. Slå på lägsta läge, luta huvudet ner och rikta flödet i olika riktningar vartannat sekund. Tillbringa proceduren i 5 minuter, hålla ett avstånd på 30 cm. Lägg nu hårtorken i ett helt kallt läge och torka slutligen håret.

Steg nummer 2. Sköljning av hår med medicinska örter

Som tidigare nämnts beror 70% av framgång på korrekt tvättning. För att förbättra effekten av proceduren måste du lära dig hur du förbereder avkok från växter som är idealiska för alla typer av hår. Håret blir mjukare och kommer att hitta den efterlängtade glansen efter det första förfarandet. Ingredienser finns på apoteket och mataffären.

Växtbaserade blandningsalternativ:

 • 70 gr. kamomill och 55 g. linden blommor;
 • 10 gr. yarrow, 75 gr. salvia, 65 gr. torkad citronskal;
 • 30 gr. rosmarin, 15 gr. kullarrot, 50 gr. kamilleblommor;
 • 45 gr. hoppkeglar, 25 gr. citronbalsam, 60 gr. Johannesört;
 • 15 gr. coltsfoot, 80 gr. nässla, 10 gr. tistlar;
 • 75 gr. calendula, 20 gr. ekbark;
 • 25 gr. linfrö, 85 gr. björkbark, 15 gr. vide;
 • 60 gr. timjan, 40 gr. torkad persilja;
 • 35 gr. jasmin, 20 gr. mynta löv, 55 gr. ginseng;
 • 70 gr. calamus, 65 gr. nässla, 30 ml. citronsaft;
 • 45 gr. rosmarin, 55 gr. gök lin, 15 gr. magnolia;
 • 90 gr. kaprifol, 10 gr. Yarrow, 20 gr. timjan.

Matlagningsmetod
Ovanstående komponenter är utformade för kort och medium hår. Ägare av långt hår måste dubbla antalet örter och följaktligen vattnet kommer de att hällas.

För att göra en fullständig avkok, brygga ingredienserna i 1,8-2,3 liter kokande vatten, gryta på ugnen i ungefär en halvtimme. Därefter täcker du och lägger en handduk ovanpå. Lämna i 3,5 timmar.

Applikationsteknik
Många gör misstaget att skölja strängarna och omedelbart tvätta bort kompositionen. I detta fall kommer dina ansträngningar att vara förgäves. Först sköljs håret flera gånger. För det andra åldras kompositionen på strängar i ca 15 minuter, det kan vara längre.

När det gäller applicering, förvärm buljongen till en temperatur på 35-38 grader, kamma sedan ditt hår. Doppa dem i en skål eller skölj med en svag ström och sätt sedan på en duschlock. Efter en viss tid, upprepa stegen, tvätta inte infusionen med vatten.

Steg nummer 3. Lamination av hår hemma

Lamineringen är uppfunnad för att göra håret smidigt och hålla resultatet länge. Det är inte nödvändigt att besöka en frisör, du kan enkelt själv utföra proceduren.

 1. Tvätta håret noggrant, enligt rekommendationerna. Täck håret med balsam och vänta 10 minuter. Skölj med mycket vatten för att börja strängarna att "squeak", använd sedan en infusion baserad på medicinska växter. Skölj krullarna i två steg, enligt anvisningarna. Det är viktigt! Dam som tintar håret med schampo och balm, proceduren bör upprepas efter sköljning avkok. Annars kommer plantorna att tvätta av en del av produkten, och laminering kommer att avslöja nackdelarna på grund av den ökade glansen. Om du inte är ett fan av dubbingprodukter, skaka huvudet med en handduk och börja förbereda blandningen för laminering.
 2. Ta 4 doser gelatin till 20 gr. vardera. Häll varmt (inte varmt!) Vatten i en glasbehållare. Öppna det första paketet och häll långsamt i gelatin, rör det med en kniv eller gaffel. Använd inte en sked för dessa ändamål, annars kommer klumpar att bilda som kommer att förbli på håret. När du har förberett den första delen gör du samma med den andra, tredje och fjärde. Rör om och låt i 35 minuter.
 3. Efter fullständig svullnad av gelatin, ställ in mikrovågsugnen till medelkraft och placera behållaren på kanten på rörplattan. Slå på i 15 sekunder, ta bort och mixa. Skicka omblandningen i mikrovågsugnen, men i 20 sekunder. Avlägsna och rör om igen. Upprepa tills produkten är helt upplöst.
 4. Ta nu 120 gram. Häll din dagliga balsam och häll den långsamt i gelatin och omrör hela tiden. Kompositionen bör vara grumlig så att tankens botten inte är synlig. Annars ökar mängden luftkonditionering.

Vi rekommenderar att du hänvisar till det föreslagna systemet för att göra håret och mjukheten. Den korrekta tvättproceduren ställer in tonen för slutresultatet. När det gäller örter är deras antal optimalt valt, så det är inte värt att byta. Dessutom är steg-för-steg-instruktionerna att du kan ta hand om ditt hår dagligen. Enig, med en sådan frekvens gör salonglaminering verkligt overkligt. Titta på håret och vara oemotståndligt!

Tips 1: Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande

Innehållet i artikeln

 • Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande
 • Hur man gör håret mjuk och silkeslen
 • Hur får man tjockt hår

sköljning

Särskild sköljning hjälper till att göra håret skimt och mjukt. Kranvatten skadar håret hårt, vilket gör det sprött och torrt. För att undvika detta kan du använda mineralvatten istället för hårbalsam. Daglig sköljning med icke-kolsyrade mineralvatten hjälper till att göra håret tråkigt sken och ljusstyrka och göra dem mer lätta. Dessutom rekommenderas håret efter tvättning att skölja med "öl" av hög kvalitet, eftersom det innehåller i sin sammansättning många näringsämnen som är nödvändiga för hårbotten och aktiv hårväxt. Sköljning med en lätt uppvärmd öl hjälper till att göra håret glänsande och silkeslitet.

Dessutom sköljs håret ofta med olika avkok, såsom avkok av kamomill, ekbark eller nässla. Dessa dekoder hjälper till att mätta håret med näringsämnen, förbättra tillväxten och mjukna effekterna på hårbotten med hårt flytande vatten.

För att förbereda avkokning av kamomill bör du ta två matskedar av torkade blommor och häll dem ett glas kokt vatten. Blommorna ska infunderas i en halvtimme, varefter det tvättade håret kan sköljas med avkok. Skölj buljongen är inte nödvändig. Man bör komma ihåg att ett starkt avkok av kamille kan ge en kopparskugga även till mörkt hår.

Skönhetsmaskar

Ditt hår blir mjukare och silkeslipat, om minst en gång i veckan kommer du att applicera någon mask. Hemlagade hårvårdsprodukter kan beredas av produkter som är lätta att hitta i vilket kök som helst:

- majonnäs;
- yoghurt;
- kycklingägg
- burdock olja etc.

Professionella frisörer rekommenderar att använda majonnäs som en närande hårmask. Det är nödvändigt att applicera färsk majonnäs till håret längs hela sin längd, lämna i 10-15 minuter och skölj med varmt vatten. Det är bättre att inte använda denna mask oftare än en gång i veckan så att håret inte blir fet.

För att hålla håret alltid mättat med fukt och förbli mjukt och glänsande, applicera ofta en kefir mask på huvudet: Färsk kefir uppvärmd till rumstemperatur appliceras försiktigt på hårbotten, hårrötterna och sprider sig längs hela längden. Hår inslaget med plast och en varm scarf. En sådan mask kan lämnas på huvudet i en timme eller till och med två. Äggsmaskan är också gjord på samma sätt, endast piskade och spända yolk används istället för kefir.

Masken av burdockolja görs bäst inom 2-3 månader, minst en gång i veckan. För att uppnå det bästa resultatet bör du gnugga bördolja, som kan köpas på apotek, i hårbotten och gradvis sprida sig över hela längden av håret. Då måste du täcka håret med plast, linda en varm scarf och lämna masken i 1,5 timmar. Det är nödvändigt att tvätta av oljan med schampo, eftersom det tvättas av ganska hårt. Men resultatet kommer att märkas omedelbart - håret blir mycket mjukt och glänsande.

KOSMOPOLIT

Hur man gör håret glänsande: 10 hemliga sätt

Glitter hår är det främsta tecknet på deras skönhet och hälsa. Men ofta ser håret ut, trots användning av luftkonditionering eller professionella masker. Hur är det? Vi vet 10 riktigt användbara sätt att göra ditt hår glänsande!

1. Korrekt hårtork

Ofta är orsaken till hårets trötthet triten eftersom du suger ditt hår fel. Om du använder en hårtork med för brett munstycke eller styr luften på ett kaotiskt sätt, glider hårflingorna och ditt hår blir matt.

Så kom ihåg de tre reglerna för att torka hårtork för hårglans:

1. Smal munstycke - luftflödet ska vara tätt, klart riktat.

2. Torrt hår ska hålla munstycket i vinkel och i nedåtgående riktning, från rötterna - till ändarna. Det är den här rörelsen som släpper vågorna och gör håret glänsande.

3. Avsluta alltid installationen med kall luft.

2. Kokosolja

Kokosolja är ett universellt botemedel mot hud och hårskönhet. För att göra håret glänsande, förbered en mask av kokosnötolja - värm upp det lite på ångbadet och applicera varmt medel mot ditt hår. För att öka effekten kan du bära ett duschlock. Och tvätta bara ditt hår som vanligt.

3. Avocado Mask

Avokado är ett riktigt förråd av vitaminer och läkande oljor. En avokado mask är ett recept som även Jennifer Lopez regelbundet använder! Frukten av en mogen avokadosmos med en gaffel, tillsätt ett par citronsaftdrycker och jämnt fördela gruelen över hela längden av håret. Hälsosam sken efter att du har tvättat!

4. Öl sköljning

"Live" lätt öl är ett utmärkt sätt att ge ditt hår en bländande glans. Rent vått hår ska sköljas ordentligt i en öl. För att bli av med lukten kan du applicera balsam efter proceduren. Dessutom ger ölen inte bara en kosmetisk glanseffekt, utan ger också mycket näring åt håret tack vare haltens innehåll. Lysande!

5. Citronsaft

Omedelbart noterar vi att denna metod inte passar tjejer med torrt hår, eftersom citronsaft tenderar att torka dem. Men samtidigt kan citronsaft verkligen lägga till sken på håret - det är nog att fördela det över hela längden, lämna i 10-15 minuter och tvätta sedan av det med kallt vatten.

6. Gelatinmasker

På Internet hittar du många recept för "gelatin hårlaminering" - och det här är förstås absolut skräp. Det är inte möjligt att göra laminering med gelatin, men för att ge ditt hår en vacker ljusglans - enkelt. Lös upp 3 matskedar gelatin med 4 skedar kokt vatten. Placera blandningen i ett ångbad och rör om tills gelatin är helt upplöst. Låt svalna och applicera produkten i håret, lämna i 40 minuter och tvätta det.

Hur man gör ditt hår smidigt och glänsande - professionella hemligheter

Glatt och glänsande hår har alltid ett hälsosamt och välvårdat utseende, som med fördel kompletterar bilden.

Tyvärr har de negativa effekterna av miljön, frekvent användning av hårtork, strykjärn och gardiner, liksom otillräckliga vårdprodukter, håret torrt och livlöst, som halm.

Hur man gör håret smidigt och glänsande?

För att returnera dina lock till en naturlig, hälsosam glans och göra dem smidiga, bör du använda enkla rekommendationer.

Tvätta håret rätt

Först måste du bestämma om vi har rätt i huvudet. Det verkar som att i detta förfarande är det absolut inget svårt: ta bara den nödvändiga mängden schampo i din handflata och börja tvåla ditt hår, vrid det som en svamp.

Men professionella hävdar att för att håret skall bli smidigt och glänsande är det nödvändigt att "stänga" hårvågorna, så när du tvätter håret bör du följa vissa regler:

 • Före applicering av schampon på håret bör det mycket spädas med varmt vatten för att uppnå optimal koncentration av tvättmedel och för att säkerställa en lätt fördelning av håret.
 • Applicera schampo borde bara vara på rötterna, för tipsen kommer att räcka skum som flyter från hårets rot.
 • Under tvättning är det inte nödvändigt att samla hår på toppen av huvudet, tvålrörelser bör utföras från topp till botten, det är nödvändigt att stänga hårets skal och tvätta varje sträng.
 • Tvätta shampoo från håret, du behöver inte sänka huvudet, du ska skicka en ström av vatten (det här är bäst att göra med dusch) så att det flyter från kronan till ändarna av håret, så skalorna stänger och håret ser jämt och glänsande ut efter tvätt.
 • Efter tvätt av håret, skölj håret med kallt, försvarat eller smält vatten med en liten mängd citronsaft, äppelcidervinäger eller citronsyra, som också stänger vågorna och normaliserar talgkörtlarna.

Hur man väljer ett schampo för glatt och glänsande hår

Hälsosamt hår ser alltid ut glänsande och slät, så först och främst är det nödvändigt att säkerställa korrekt hårvård. Det är bäst att föredra schampon som inte innehåller i SLS och parabener.

Men vad ska man göra om hårkonstruktionen är trasig, och det är helt enkelt nödvändigt att se lyxigt, till exempel i samband med en högtidlig händelse?

Som en nödåtgärd kan du tillgripa användningen av schampo, som innehåller i dess sammansättning silikoner, som omsluter varje hår, vilket gör krullarna smidiga och glänsande. Det är emellertid inte nödvändigt att missbruka sådana medel, eftersom det kommer att påverka hårets tillstånd negativt.

Balmer för att göra håret smidigt och glänsande

Att använda en balsam gör ditt hår snabbt och glänsande. För att uppnå önskad effekt, kom ihåg att:

 • Det är inte nödvändigt att applicera verktyget på hårets rotdel, för efter det att frisyren saknar volym. Frisörer rekommenderar närande hår med balm, steg tillbaka från rötterna med ett avstånd på ca 1 palm;
 • För att behålla verktyget på håret är exakt så mycket tid som rekommenderas i bruksanvisningen, vanligtvis 3-5 minuter, varefter balsmen måste sköljas ordentligt med rinnande vatten.

Det är mycket användbart minst en gång i veckan att skämma bort dina lås med användbara masker för att göra ditt hår smidigt och glänsande.

Hur man väljer en kam och kamma hår för att göra det smidigt och glänsande?

Hur rätt utvalda verktyg för hårvård beror direkt på deras utseende. Och först och främst är det värt att ta hand om att få en bra kam. Så, vi befäster oss med nödvändig information:

 • Bäst av allt, om kammen kommer att vara gjord av naturmaterial, om det är ett träd, bör du se till att tänderna inte har chipping, annars kan du skada hårets struktur.
 • När du väljer en massage kam, är det viktigt att vara uppmärksam på att tänderna har en rundad form så att effekten på håret är så mjuk som möjligt.
 • Preference ges bäst för professionella kamrar, trots den relativt höga kostnaden, kommer ett sådant verktyg att hålla i många år och kommer att ge ovärderliga fördelar för håret.

När man kammar lockar bör man komma ihåg att man inte kan kamma i våthår, och om håret är långt, bör man först kamma spetsarna och först då gå till rotdelen.

Och ett annat litet knep för dem som vill ge håret extra glans: En gång i veckan kan du lägga ett par droppar essentiell olja (rosmarin, ylang-ylang, apelsin eller lavendel) på kammen. Sådan aromaterapi kommer inte bara att förbättra hårets utseende, utan också ta hand om sin hälsa.

Hår styling för att göra krullarna släta och glänsande

För att göra håret smidigt och glänsande med styling, bör du överväga egenskaperna hos håret.

För någon, helt enkelt kamma håret, så att de ser lyxiga ut, och någon måste göra lite ansträngning, med en hårtork eller ett strykjärn för håret.

Man bör komma ihåg att den frekventa användningen av "heta" hår styling enheter kan ha negativ inverkan på deras hälsa, därför rekommenderas det inte att ständigt tillgripa sådana metoder. Och före den "heta" stylingen är det nödvändigt att skydda håret med speciella termiska skyddsmedel.

Glatt och glänsande hår med hårtork:

 • Applicera ett skyddsmedel och skum på vått hår, sprida det över hela längden;
 • torka håret med en hårtork och en kam, rikta en ström av luft från topp till botten;
 • Förbättra effekten av jämnhet och glans genom att aktivera funktionen "kall luft".

Vi kommer att få håret smidigt och glänsande med hjälp av hårjärn:

 • torka håret med en hårtork eller på ett naturligt sätt;
 • Applicera ett skyddsmedel
 • räta hårstrykning, arbeta genom varje sträng;
 • Om det behövs, om det är hög luftfuktighet ute eller om du vill spara din stil under en längre tid, åtgärda resultatet med hårspray.

Det är värt att notera att många tillverkare producerar stylingprodukter som ger hår jämnhet och glans utan att använda en hårtork och strykning. Sådana produkter är till exempel i sortimentet Sunsilk, Got2b, Maria Nila och andra.

Salongbehandlingar för att göra håret smidigt och glänsande

För de som drömmer att håret alltid ser glänsande ut, men inte har tid eller önskan att göra daglig styling, är det lämpligt att göra ett professionellt förfarande som ger håret ett bra utseende.

Här är de vanligaste:

 • Laminering eller belysning - Applicering på håret av en speciell komposition som innehåller proteiner, vilket ger jämnvågar, vilket gör håret smidigt och glänsande. Beroende på hårets struktur, varar effekten från 1 till 3 månader.
 • Skärmning är ett förfarande vars mål är att omge varje hår med en tät film som ger krullarna en blank glans och skyddar dem från negativ påverkan av den yttre miljön. Kompositionen som appliceras på håret skapas på basis av sojaprotein och olika växtkomponenter och innehåller inte ammoniak;
 • Keratinisering är behandling av hår med en komposition som inte innehåller några kemiska ämnen som negativt påverkar hårets struktur. Förfarandet ger långvarig hydrering av lockar, blockerar delade ändar, utjämnar vågar och, som ett resultat, jämnhet och glans av hår.

Beslutet om hur man ger håret jämnhet och glans, varje tjej tar sig själv, men först och främst bör du komma ihåg att det friska håret själv ser fantastiskt ut.

Hur man gör håret smidigt och glänsande, ta reda på genom att titta på videon:

6 bevisade sätt att göra ditt hår glans

1. Kamma håret ordentligt.

Kom ihåg gamla råd: så att håret var vackert, kammade det, göra hundra slag med en borste? Naturligtvis är hundra en byst. Men om du långsamt borstar ditt hår eller kamma med en kort och tjock naturlig borste (till exempel från en vildsvin) 20-30 gånger blir de mjukare och skinnigare. Frisörer kallar denna teknik hårpolering. Allt förklaras helt enkelt: sådan kamning polerar verkligen håret, utjämnar nagelskalorna - och de börjar skina.

2. Använd speciella produkter för hårglans

Nästan varje märke har en sådan linje. Dessa är olika produkter med vitaminer (främst panthenol), växtekstrakter, kollagen, keratin, glycerin, betain, flyktiga silikoner, olika naturliga oljor. Om du behöver snabba och maximala resultat väljer du professionella produkter. Endast du bör först kontakta en frisör: Om du har gjort ett fel val (till exempel, välja vård som inte passar din hårtyp) kan du förvärra hårets tillstånd. Ja, hon kommer att skina, men frisyren kommer snabbt att förlora sin form.

Hur man gör hår glans?

Och var försiktig med oljor, outplånliga sprayer och serum för hårglans: Om de något överdriver det med deras mängd kommer håret att hålla ihop och kommer att verka oljigt.

3. Gör hårlaminering

I skönhetssalongen, för att ge ditt hår glans, kan du erbjuda ett förfarande för laminering eller eliminering. Även om funktionsprincipen som används för dessa kompositioner skiljer i grunden, är det i princip liknande förfarande: håret under 20-30 minuter för att tillämpa en särskild del (transparent eller med en touch) med proteiner och andra biologiskt aktiva substanser, som verkade att limma disparat nagelband smidig och porös hår, vilket gör dem mer glänsande, smidiga och hanterbara. Vidare varar effekten 3-6 veckor.

4. Färga håret med henna

Det spelar ingen roll - färg eller färglös - glans garanteras. Till skillnad från kemiska färgämnen tränger Henna inte in i hårsaxens struktur, såväl som lamineringsformuleringarna omsluter dem och fyller oregelbundenheter i det övre skaliga skiktet. En extra bonus är att håret blir starkare och blir bättre, eftersom Henna också stärker dem bra. Och fortfarande sådana stärkande "masker" - en effektiv lösning för att bekämpa mjäll. Men kom ihåg att kemiska färgämnen efter färgning med henna kan "inte ta upp" eller resultatet blir det mest oväntade (upp till en mossgrön nyans). Av samma anledning, efter färgning av hår med henna, inklusive färglös, rekommenderas det inte att göra en perm eller kemisk hårrätning.

5. Tillsätt surhet

Om pH-värdet ändras till surt är det också enkelt att släta nagelbandet och få håret att lysa. Enligt denna princip arbetar många hårglansbalsamer - effekten uppnås genom att tillsätta fruktsyror, extrakt eller citrusoljaoljor till deras sammansättning. Och ett mycket enkelt alternativ - du kan lägga citronsaft eller vinäger till vattnet för sköljning (en matsked per liter vatten). Förresten, denna försurning mjukar också vattnet. Och hårt vatten är en av anledningarna till att håret förblir tråkigt, trots alla ansträngningar: Salterna som finns i den reagerar med tvättmedlet. Som ett resultat bildar ett sediment på håret, berövar dem av glans. För att avlägsna det tillsätts fruktsyror eller salicylsyra till många schampon.

6. Använd naturliga masker

Den enklaste hemlagade masken för hårglans - med äggula. Vitaminerna A, B och E ingår i det. Aminosyror och lecitin ger näring, fukt och återställer även skadat hår. För maximal effekt är det bättre att blanda äggulan med olja (till exempel olivolja, avokado eller jojoba). Den resulterande blandningen appliceras på håret i 30-40 minuter före tvätt.

Naturliga masker som det bästa verktyget för att stryka håret

Välskötta glänsande hår är den främsta dekorationen av en kvinna. Men inte var och en av oss kan skryta med en sådan underbar gåva från naturen. Dessutom gör användningen av lacker, skum, blödtorkning, frekvent färgning och brist på vitaminer jobb - håret blir tråkigt, sprött, utbuktande och svårt att stila...

Men det finns en lösning - en naturlig mask för utjämning av hår kan hjälpa, vilket inte är svårt att göra hemma - alla recept är ganska enkla och ingredienserna är tillgängliga.

Mask av honung, äggula och citron

Denna mask är väldigt populär, eftersom det ger ett snabbt och synligt resultat! Verktyget hjälper till att göra håret smidigt, pulserande, mjukt vid beröring, mättat från insidan. Så du behöver:

 • juice av en citron
 • fem matskedar av basolja;
 • tre matskedar honung, uppvärmd i ett vattenbad;
 • äggula.

Blanda alla ingredienser och applicera på torrt hår, sätt sedan på en cellofantlock. Håll masken i ungefär en timme, skölj sedan håret noggrant.

Utjämning av gelatinmask

Denna mask för hårets jämnhet i dess effekt liknar något av lamineringen. Masken kommer att behöva följande ingredienser: en matsked ädlat gelatin, tre matskedar balm och en matsked av någon olja, till exempel mandel, persika, vetegroddar.

Om så önskas kan du lägga till ett par droppar essentiell olja, håret kommer inte bara att vara blank och silkeslen, men också doftande.

Börja, häll gelatin med varmt vatten och vänta tills det helt sväller. Lägg sedan till smör och balsam. Applicera masken för att rengöra lite fuktigt hår, jämnt fördela över hela längden. Observera att rötterna inte ska påverkas - det kan få effekten av smutsigt hår. Vi sätter ihop en film och värmer med en handduk, gå med en mask i en timme.

Vi tvätta håret utan att använda schampo. Efter torkning är de raka, lätta att kamma, skina och lukta bra!

Vitaminiserad mask

För att göra denna hemgjorda produkt för att stryka håret, måste du köpa vitaminer A och E på apoteket. Du kan lägga till dem i vilken hemlagad mask som helst, till din favorit shampoo och balsam. Vitaminer återvänder inte bara smidigheten och glansen i ditt hår, men hjälper också till att stärka dem, stimulera tillväxten.

Det är viktigt! Lägg vitaminer direkt i flaskan betyder inte! Detta bör bara göras med den del som du ska använda just nu!

Majonnäsmask

För jämnhet och glans fungerar följande hårmask bra (se videon nedan för ett detaljerat preparatrecept).


Tre matskedar av vår majonnäs ska appliceras på rent, lite fuktigt hår, inklusive rötterna. Därefter måste du sätta ihop trådarna med film och isolera med en hatt eller handduk. Lämna masken i en halvtimme, skölj sedan med en mild schampo. För att bli av med lukten av ättika kan du lägga till några droppar eteriska oljor.

Den användbara egenskapen hos majonnäs är att den är rik på proteiner - det hjälper till att återställa skadat och sprött hår till livet, göra det livligt, mjukt och glänsande.

Kaffe för mörkt hår

Två matskedar av naturligt kaffebrygga i ett glas kokande vatten, kallt och spänst. Applicera den resulterande avkoket till vått rent hår och sätt på en plastlock. Vänta en halvtimme, skölj sedan infusionen med kallt vatten utan att använda schampo.

Du kommer bli glatt överraskad av ditt hårs glans! Denna procedur rekommenderas inte för blondiner, eftersom kaffedekok ger håret en mörk nyans. Resten av kaffekakan kan läggas till duschgelen - du får en doftande skrubba.

Glycerin Mask

Du behöver ricinolja och glycerin i ett förhållande mellan två och en, liksom äggvita. Blanda alla ingredienserna noggrant och applicera blandningen i hårets längd i tjugo minuter före tvätt.

Det är viktigt! Skölj håret med kallt vatten, annars kan proteinet koka.

Curd Mask för hår glans

Höstost är en utmärkt balsam för hår. För att förbereda en sådan mask behöver du ett ägg och några skedar av stugaost. Applicera produkten på längden och tvätta av efter tio minuter med varmt vatten. Håret kommer att kamma bra, sluta elektrifiera och bryta.

När du har gjort en mask och tvättat ditt hår, fixa resultatet med avkok av örter. För blondiner är kamillextrakt idealisk och mörkhåriga tjejer rekommenderas timjan, mint och salvia.

Det är också mycket användbart att skölja med lösningar av eteriska oljor, som är mycket enkla att göra sig själv. Det räcker att lägga till oljen av tall, ylang-ylang eller apelsin i varmvattnet i förhållande till tre droppar per hundra milliliter vatten. Den resulterande lösningen är nödvändig för att tvätta håret efter användning av schampo. Unreal shine garanterad!

Men kom ihåg att ingen mask kommer inte att hjälpa ditt hår att få vitalitet och hälsosam glans, om du inte ordentligt tar hand om dem. För att skydda krullarna från brittleness, torrhet och snitt är det tillräckligt att följa ett antal regler.

Viktiga hårvård regler

 1. Tvätta inte huvudet med för varmt vatten, den optimala temperaturen är 37 ° C.
 2. Shampoo och balsam ska matcha din hårtyp.
 3. Kamma inte vått hår, det gör ont på dem.
 4. Missa inte hårtork, strykjärn, curling strykjärn. Använd inte hårtorken i snabbast läge, varm luft är mycket skadlig. Håll enheten på ett avstånd av trettio centimeter från huvudet.
 5. Välj ett kvalitetshårfärg som inte innehåller ammoniak.
 6. Ta hand om ditt hår hela tiden, gör masker, dra inte åt dem med snäva gummiband.
 7. Försök att använda en kam av naturliga material - med naturliga borst eller trä.
 8. Innan sänggåendet, kamma håret noggrant, du kan droppa på kammusslor eterisk olja.
 9. Undvik bouffant, de skadar genast hårets struktur.
 10. Skydda ditt hår med huvudbonader på sommaren - från solen och på vintern - från frost.
 11. Ät mer frukt och grönsaker. Ta vitaminer och mineraler på hösten och våren när din kropp är svag. Drick inte alkohol, rök inte - allt detta påverkar negativt det bara på hårets tillstånd, men också på huden, figur.


Masker för att stryka håret hemma är inte svåra att förbereda, det viktigaste är att välja ett recept som passar dig, och tillsammans med rätt vård och en balanserad kost kommer resultatet inte att ta lång tid! För att håret var glatt och glänsande, räcker det med att göra dem två gånger i veckan.

Vi gör ett hårhuvud lyxigt och strålande hemma!

Det finns flickor som ser nästan felfritt ut: de har alltid snygg smink på ansikten, och skönheten i figuren framhävs av kläder av högkvalitativa tyger. Ett doftande tåg av utsökt parfym sträcker sig bakom dem, och det verkar som om det inte finns några brister i dem... förutom torrt, tråkigt och livlöst hår som kan förstöra även det mest gynnsamma intrycket.

De säger att det frodiga och välskötta hårhåret är praktiskt taget telefonkortet för någon modig kvinna och skönhet.

Men för att göra håret glänsande och silkeslitet, med deras genomsnittliga naturliga data, kan inte alla vara kapabla. Nästan alla strävar nu efter slät hår, eftersom den här frisyren, det verkar, aldrig kommer att lämna listan över stora trender.

Men vad ska man göra om hårstrukturen är porös, och de själva är ganska bortskämda av färgning och kemisk perm? Låt oss ta en närmare titt på nyanser av vård och försök att uppnå ett lyxigt hårhår hemma!

Grundläggande hårvård regler

Tyvärr är lång och medelhår alltid mer sårbart för eventuella negativa influenser från utsidan. Ju längre längd, desto långsammare är kröktipsen försedda med alla nödvändiga näringsämnen.

Deras tillstånd påverkar användningen av hårdvatten, aggressiva kemiska färgämnen, exponering för ultraviolett strålning och till och med felaktig kost, i kombination med en styv diet. Vissa tjejer föredrar att släta sina strängar med strykningen.

Termiskt inflytande ger givetvis ett utmärkt visuellt resultat, men om du placerar lockar på detta sätt hela tiden påverkar det deras interna tillstånd på det mest negativa sättet. Hur man gör håret riktigt smidigt? Det första du behöver göra är att följa reglerna för korrekt vård.

Vad ska man inte göra med hårets dagliga vård?

 • Torrt hår med hårtork, speciellt om luften är extremt hett. Generellt används stylingprodukter bäst vid behov, men inte på daglig basis. Dessutom är det viktigt att ge ett munstycke med en hårtork, vilket hjälper till att förhindra spridning av het ånga. Och själva apparaten måste vara av hög kvalitet, med möjlighet till jonisering. Torka aldrig håret med varm luft: installera en sval ström;
 • Långtorka håret med en handduk. Många unga damer, ständigt undrar hur du kan göra ditt hår smidigt och glänsande, uppriktigt förbryllat över deras torrahet, brittleness och yttre livlöshet. I detta fall använder flickor inte alltid varma hårtorkar och stryker "den gamla generationen". För att göra dina lockar tunna och porösa, räcker det att överdriva dem med en handduk. Vissa av oss gör ett allvarligt misstag genom att sätta in huvudet med en trasa i en halvtimme eller mer. Mycket mer användbar för att lätt blöta strängarna med lätta material och låta dem torka i det klara. Förresten, japanska kvinnor och kinesiska kvinnor som är kända för sitt avundsvärtande hårhår, har aldrig blötat huvudet med terryhanddukar. Efter tvättning använder de bara silkestofar;
 • Kombinera våta lockar. Detta sägs mycket, men många kvinnor fortsätter att motstå denna regel, med hänvisning till det faktum att utan att sådan kamning, de helt enkelt inte rasa krullningar efter torkning. Tja, om ditt hår verkligen är så benäget att smitta, använd en träkam med glesa tänder. Bättre än, applicera en speciell utjämningsolja i ditt hår. Så du "dödar två fåglar med en sten": Skärbensskalorna kommer aktivt att absorbera alla näringsämnen, återställa cortexen från insidan, och strängarna själva blir mycket mer lätta och smidiga för att ligga även efter naturlig torkning.
 • Tvätta håret med aggressivt schampo. Tyvärr är moderna hushållsprodukter inte särskilt höga och användbara för lock. Vanliga schampon och balsam från L'Oreal, Gliss Kur eller Garnier innehåller en hög koncentration av laurethsulfater, parabener och andra konserveringsmedel som har en destruktiv och destruktiv effekt på krullarnas struktur. Därför blir progressiva kvinnor i allt högre grad till organisk kosmetika - tvätta huvudet är inte bara trevligt men också användbart. Använd endast aggressiv kemi om ditt hår är mycket tätt och naturligt tjockt.
 • Gör frisyrer utan speciellt behov. Om du är van att samla hår i en bulle, vara hemma, bli inte förvånad över att dina krullar är splittrade. Eventuell hårspänning påverkar deras struktur negativt, försvagar och tunnlar dem. Om du är obehaglig att gå med lösa strängar, samla dem i flätor eller hästen, men utan ett tätt tuggummi.

Mjölk "laminering"

Hur kan du göra ditt hår smidigt och silkeslöst utan att använda salong "omvänd kemi" och andra dyra procedurer? Prova hemlaminering!

Vi erbjuder dig ett recept på en mer näringsrik mask, snarare än en sådan trendig gelatinbaserad produkt:

 • Kram saften av en halv citron eller kalk i ett glas;
 • Gradvis tillsätt en och en halv teskedar majs eller potatisstärkelse till färsk juice för att göra ett ämne utan klumpar.
 • Värm 1/4 kopp kokosmjölk på ångbadet;
 • Lägg till det 2 tsk. fettko mjölk eller grädde;
 • Fäst 1 msk. extra jungfruolja;
 • Gradvis tillsätt stärkelse med citronsaft;
 • Masken ska tjockna, men inte koka;
 • När massan förvärvar en krämig konsistens, ta bort den från kaminen;
 • Tvätta huvudet på vanligt sätt och ludd lätt med en handduk;
 • Applicera en mask över hela längden, som om "kör in" i lockar;
 • Wrap huvudet i plast och en varm handduk;
 • Tillåt 1-1.5 timmar och tvätta av.

Masken kommer att göra ditt hår ovanligt glänsande och silkeslen. Försök att använda den inte efter behov, men regelbundet, eftersom det har en kumulativ effekt.

Försök också med oljebehandling - använd basolja för regelbunden shagging.

Herbal decoctions är också bra, till exempel från följande växter:

Vi tänkte på hur man gör håret mjukt och smidigt hemma. Omfattande vård är säker på att hjälpa dig att återställa det mest "försummade" håret.

Du kan också hänvisa till snygga frisyrer för långt hår. Glänsande styling, men återställer inte strukturen, utan kommer säkert att skapa en fantastisk estetisk effekt. Och komplex termisk hårrätning för dessa ändamål är inte alls nödvändigt. Bland de släta frisyrer för medelhår kan identifieras skal, hårbollarina och strikt stilning i stil på 50-talet.

Var vacker och låt ditt hår skina med hälsa och styrka!

Hur man gör håret smidigt och glänsande hemma

I den här artikeln kommer du att lära dig hur du gör ditt hår smidigt och glänsande hemma. Och hjälpa oss i denna folkmedicin - lökjuice. Du kommer att lära dig receptet att göra masker med lökjuice. Ta reda på hur man kan bli av med löklukten på håret.

Hur man gör håret smidigt och glänsande hemma

Hur man gör håret smidigt och glänsande hemma på en dag, med en vanlig båge. Om du går igenom forumet ser du många positiva recensioner om fördelarna med lökjuice.

Varje kvinna drömmar om långt, friskt och vackert hår, men tyvärr kan inte alla växa en hög:

 1. hår raster och faller ofta ut
 2. inte tillräckligt med naturlig glans
 3. håret växer inte alls

Och folkrecept åtminstone en gång, men de var användbara för varje kvinna och räddade från torr hud, trasiga naglar eller inflammationer i ansiktet. Så, vad är fördelarna med lökar:

 • båge håller håret vackert
 • sparar från deras förlust
 • stimulerar tillväxten
 • stärker locket

Lökjuice kommer att vara en underbar hjälpare för dig i kampen mot ett lyxigt hårhår.

Kanske har du inte ens misstänkt att löket som du gråter när du lagar mat är din främsta allierade, som enkelt startar hårläkningsmekanismen.

Även lökskal är användbar:

 1. återställer strukturen
 2. hjälper till att återvinna hår efter kemisk ingrepp

Hur man får lökjuice utan juicer

Lök innehåller en stor mängd fukt, så pressa juice ut ur det är inte den svåraste uppgiften:

 1. Passera lökgen genom juicer eller blender, för rengöring och skär det i flera små bitar.
 2. Du kan få lökjuice utan en juicer med en rivare eller en vanlig kniv (gnid löken på ett fint rivjärn, pressa den resulterande lökmassan genom en sikta (eller med en gasbindning)

En mask behöver 1 medium eller stor lök.

Hur man hanterar lukten av lök i håret

Många vägrar lökbaserade masker på grund av lukten, vilket är ännu mer uttalad under svettning. Naturligtvis vem kommer vara glada att vara bredvid en man med lökplume? Det finns många sätt att muffla lökarmen, men hur blir du av med det hela? Nej:

 • Gör inte masker före viktiga möten eller möten (när spänd svettning ökar - en skarp lukt hörs inom en meter)
 • Ljusets skarpa och längd beror på hårets struktur (på friskt och kort hår kommer det inte bli någon lukt efter torkning)
 • Lök eller skadat hår på skadat eller blekt hår - kommer att höras under 10-14 dagar

Om du fortfarande bestämmer dig för att bekämpa brittleness och svaghet i håret och inte kommer att dra sig tillbaka, använd en naturlig absorberande lera. Lera kommer att bidra till att minska eller praktiskt taget bli av med lukten av lök.

Dessutom kommer sköljning av håret att bli av med den skarpa löklukten på håret:

 • surgjord med användning av äppelcidervinäger i ett förhållande av 1 msk till 1 liter. antingen citron
 • örtkamomill eller njurinfusion (denna procedur kommer att dämpa den obehagliga lukten och fixa effekten av lökmaskan)
 • i schampon eller sköljningar lägger till eteriska oljor - ylang-ylang, rosmarin, tea tree (högst 1-2 droppar per dos)

Det är inte nödvändigt att applicera en blandning av lökjuice för hela längden av håret (lukten kommer att bli skarpare och mer hållbar, bara sätta på rötterna)

I den här artikeln kan du läsa hur du kan göra äppelcidervinäger hemma.

Hur man inte skjuter tårar över varje fallen lök

Lök har en mycket skarp lukt på grund av lakrimatorn - en speciell substans som finns i lök. Lakrimatorn släpps och blandas med luft och tårar. Därför börjar svavelhalten irritera ögonets slemhinnor. För att bli av med den här obehagliga effekten gör du följande:

 1. kyla löket så mycket som möjligt genom att placera det i kylskåpet i 15 minuter och skölj kniven under kallt vatten innan det skärs
 2. Det är bättre att hacka löket bredvid den påslagna kranen, tvätta händerna och ögonen med jämna mellanrum

Kallet blockerar lacrimatorns utlösning ett tag och skärning eller gitter löken blir ett trevligare förfarande.

Ett annat ovanligt sätt:

 • placera ett vaxljus bredvid det ("gråt" ämnet kommer att lockas av flamman)
 • Det är också ofta rekommenderat att "översvämma" lacrymotorer i 5 minuter genom att blöda glödlampan i saltlösning

Maskrecept med lökjuice

Det första sättet. Applicera uttunnad lökjuice på hårrötterna (håll ren juice på huvudet kostar inte mer än 20-25 minuter, eftersom du kan bränna huden).

För att undvika denna effekt och skydda dig mot brännskador, prova masker med lökjuice och tillsätt andra ingredienser.

Det andra sättet. Du behöver lök, citron, morotsjuice, olivolja och jäst:

 1. flytande element blandar
 2. tillsätt jäst - 1 msk. jäst per 2 msk varmt vatten
 3. sätt blandningen på rötterna
 4. täcka med klämfilm och under handduken
 5. hålla en sådan mask är värt högst en timme

Applicera blandningen med långsamma massagerörelser, för att undvika skarp gnidning. Detta leder till ökad blodcirkulation och bättre absorption av produkten.

Masker med lökjuice bör göras kurser 2-3 gånger i veckan i en månad.

slutsats

Idag lärde du dig att göra ditt hår smidigt och glänsande hemma med lökjuice.

Nu i din spargris av recept finns ett annat effektivt sätt att stimulera hårväxten.

Vi lärde oss hur vi snabbt och snabbt ska bli av med lukten av lök i håret, vi förstod vad som orsakar våra tårar när vi skär lökar.

Om du letar efter information om hårvård, läs den här artikeln.

Var friska och vackra, kära damer, och glöm inte om skönhetsrecepten, som vi presenterat av naturen.

Det är inte konstigt att våra mormor och mormor brukade använda naturliga ingredienser.

Jag är säker på att naturskönheten i framtiden kommer att vara relevant. Det kan bara uppnås med hjälp av recept som ackumulerats genom århundradena.

Infoladies

Skönhet och hälsa, relationer psykologi, föräldraskap, arbete och karriär, livsstil, självutveckling

Hur man gör håret smidigt och glänsande?

Den naturliga glansen av silkeslen och släta krullar till vilken kvinna som helst ger en extra del av charmen. Och vice versa: felaktiga istappar av bleka livlösa strängar enkelt förstöra bilden av en kvinna och intrycket av att träffa henne. Därför undrar många av det fina könet ofta: hur man gör ditt hår smidigt och glänsande hemma? För att få ett liknande resultat måste du först ta reda på varför håret blir skört och tråkigt.

Varför blir håret tråkigt och splittrat?

Från den ganska omfattande listan med orsaker till brittleness och livlöshet av hår kan följande utpekas som de viktigaste:

 • felaktig kost (förekomsten av fettmat, snabbmat och sockerhaltiga kolsyrade drycker).
 • brist på vitaminer och mineraler;
 • brist på fukt i kroppen;
 • dåliga vanor
 • Användning av felaktigt utvalda eller lågkvalitativa kosmetika för hår;
 • genetisk predisposition;
 • regelbunden användning av krusjärn och hårtork
 • försummelse av huvudbonader under den kalla och heta säsongen;
 • infektionssjukdomar och kroniska sjukdomar i inre organ.

Alla ovanstående faktorer har en signifikant negativ inverkan på hårets tillstånd och deras utseende.

Hur man gör håret smidigt och glänsande hemma?

Det finns många olika sätt att positivt påverka dina curls utseende: utjämna texturen, berika dem med väsentliga näringsämnen, stärka hårsäckarna och normalisera vattnets balans.

sköljning

Sköljning kan användas för att göra håret smidigt och glänsande. Det kommer att vara användbart för varje kvinna att veta att sköljning är ett obligatoriskt förfarande, vilket bör slutföra varje shampooing. Detta har en fördelaktig effekt på hårets skönhet och färgtoner.

 1. Skölj med kallt vatten. Hårvågar under kallt vatten slätas och håret blir jämnare. Dessutom främjar detta förfarande cellregenerering och accelererar hårväxten. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är omöjligt att hälla kallt vatten på rotzonen - detta kan prova förkylningar.
 2. Skölj med aloe-tinktur. För dess förberedelse är det nödvändigt att fylla i en liter varmt vatten ett blad av aloe, tidigare krossat till konsistensen av vattendrag. Om den nödvändiga växten inte är till hands kan du använda injektionsflaskan med aloeapoteket utspätt i samma mängd vatten för detta ändamål. Denna procedur hjälper till att göra håret smidigt och glänsande.
 3. Skölj med ättika. Förbered den nödvändiga lösningen, späd 50 ml äppelcidervinäger i tre liter vatten. Den obehagliga lukten av ättika kommer snabbt att försvinna, och krullarna kommer att bli av med överflödigt fett och bli frisk och silkeslen.

Hårmaskar

För att göra håret smidigt och glänsande kan du också använda egna handgjorda hårmaskor. Hemlagade masker baserade på naturliga ingredienser - ett av de bästa sätten att göra krullarna smidig och hälsosam glöd. När det gäller effektivitet är de inte sämre än färdiga kemikalier, och ingredienserna för deras framställning är tilltalande med en acceptabel kostnad, varför någon kvinna kan använda denna metod.

Kefir mask

100 ml kefir bör värmas och appliceras på håret, med särskild uppmärksamhet på rotzonen. Efter det ska håret lindas med plastfolie och isoleras (till exempel med en handduk). Efter 60 minuter ska masken sköljas ordentligt med varmt vatten.

Oljekocktail

För beredningen av denna mask bör blandas persikaolja, olivolja, mandel och burdock, tagen i lika stora mängder. Den resulterande blandningen bör uppvärmas något. Då måste det appliceras jämnt på håret över hela längden, lindas med plastfilm och isoleras. Efter 2-3 timmar ska masken tvättas av med en vanlig schampo. Om du tvättar håret noggrant efter det att detta förfarande misslyckats kan du lägga till en liten vodka eller brandy i schampot.

Hårmask med citron och honung

För att förbereda en sådan mask, i keramik eller glas, måste du blanda 1 äggula med 2 msk. l. flytande honung. Lägg till blandningen 5 ssk. l. burdockolja och 2 msk. Jag citronsaft. Rör tills mjuk. Således framställd blandning ska vara jämnt fördelad över hela längden av håret. Applicera en mask för att torka håret. Vänd sedan med plastfolie och varma med en handduk. En timme senare ska masken tvättas av med varmt vatten med ett schampo.

Hemvårdstips

 1. Det rekommenderas inte att tvätta håret oftare 2 gånger i veckan. För detta ändamål måste du använda schampon och andra vårdprodukter som är lämpliga för din hårtyp. Vattnets temperatur vid tvätt av huvudet ska inte överstiga 35-40 grader.
 2. Flera gånger om dagen i 5 minuter ska håret kamma med en träkam. Detta är en nödvändig manipulation innan du tvätter huvudet och sover. Denna kammade brunn stimulerar blodtillförseln i hårbotten och har en positiv effekt på hårväxtens hastighet.
 3. Hemlagade hårmaskor rekommenderas inte mer än 1 gång per vecka. I annat fall kommer håret att bli överväldigt, vilket påverkar deras utseende negativt.
 4. Varje månad och en halv är det lämpligt att trimma tipsen. Detta förbättrar inte bara deras utseende utan eliminerar även torrhet och tvärsnitt.
 5. Hårtorkare, curlingjärn och andra liknande hårstylningsanordningar rekommenderas att användas så lite som möjligt. Du bör inte heller få bort med kemisk curling och frekvent färgning.

Användningen av dessa enkla metoder hjälper en kvinna att göra sitt hår smidigt och glänsande hemma på kort tid.Nästa Artikel
Vi tvättar Henna från håret