Hur man gör håret smidigt och glänsande hemma - recensioner


Med hårets försämring står nästan alla tjejer inför, så den vanligaste frågan är hur man gör ditt hår smidigt och glänsande hemma. Lyckligtvis finns det ett stort antal naturliga produkter som har en positiv effekt på hårets utseende, stärker hårsäckar, berikar näringsämnen, släpper texturen och återställer den naturliga balansen mellan vatten.

Hårspolning

Varje tjej bör komma ihåg att sköljning är ett obligatoriskt förfarande som slutför varje shampooing. Det är den här händelsen som påverkar hårets skönhet, deras glans och nyansspel. Det finns många recept som har en positiv effekt på håret:

 • sköljning med mycket kallt vatten, främjar "kollaps" av hårvågor. Som ett resultat glättar krullarna och skimrar vackert i solen. Det enda villkoret är att det inte är nödvändigt att hälla vatten väldigt nära rotzonen, för att inte röra vid hårbotten eftersom den är fylld av förkylningar.
 • slipa i en mush ett stort blad av aloe, häll en liter varmt vatten, låt det brygga för en kvart i timmen, sedan belastning. Om huset inte har denna växt, är aloeapotekets ampul, upplöst i samma mängd vatten, lämplig. En sådan sköljning garanterar att håret blir glänsande och mycket slätt.
 • Till 3 liter vatten tillsätt 50 ml äppelcidervinäger och skölj krullar. En sådan koncentration av lösningen kommer att tillåta den skarpa lukten att eroderas snabbt, och chocken kommer att förvärva en hälsosam glans, silkighet och renas av överflödigt fett;
 • 15 gram vanliga teblad, blanda med samma mängd krossade löv av torkad mynta, häll en liter kokande vatten och lämna i en kvart i timmen. Efter att tinkturen har svalnat, måste den tömmas och sköljs sedan. Detta recept är bättre att använda mörkahåriga unga damer;
 • Blanda 15 gram apotekskamomill, häststol och nässla, häll en liter nykokt vatten, låt stå i en halvtimme, påfrestning;
 • guldhårda skönheter ska skölja en chock med vatten till vilket nypressad morotjuice tillsätts;
 • rättvisa unga damer som passar sköljning av kamilleinfusion. För att förbereda den behöver du 40 gram gräs, häll ett glas kokande vatten och låt det brygga i 30 minuter. Före användning, filtrerad infusion, måste du späda ut med en liter rent vatten.

Hårmaskar

Utan tvekan är masker ett av de mest effektiva sätten att veta hur snabbt håret blir smidigt och glänsande hemma. De innehåller alla vitaminer och mineraler som behövs för att föryngra håret, stimulera tillväxt, lägga till glans, silkighet och felfri jämnhet. Hemmasker är inte sämre än effektivitet för kosmetika baserade på kemikalier, men kostar bara pennies, så någon skönhet har råd med en enkel men effektiv vårdprodukt:

 • massan av två stora vattenmelonskivor knådar i mush, pressa saften och applicera på lockar. Wrap med plastfolie, varm med en handduk, håll i en halvtimme;
 • Värm 100 ml kefir, lägg på håret, var särskilt uppmärksam på rotzonen, lindra med polyeten och isolera. Efter en timme ska masken tvättas av med varmt vatten;
 • Blanda olivolja, mandel, persika och burdock i lika stora mängder, värm lite, fördela över hela längden av håret, linda med folie, varma och låt i 2-3 timmar. Oljekocktail tvättas av med vanligt schampo. Om det inte är möjligt att tvätta håret väl, bör du hälla en liten mängd brandy eller vodka i schampot;
 • blanda i en behållare rå kycklingblomma, en halv bananmassa, 30 ml nypressad citronsaft, 15 ml olivolja och tunn honung. För att fördela masken på hårets huvud, värma, tåla 30 minuter, skölj med kallt vatten;
 • Slå råa ägg, häll 30 ml ricinolja, 10 ml ättiksyra och glycerin, och blanda noggrant. Den resulterande näringsrika cocktailen sprider sig över stapeln, lindas med plast, viks med en handduk och lämnar i två timmar. Tvätta håret på vanligt sätt, skölj håret med avkok av kamomill eller kullrot
 • gör kaffe, separera en matsked, tillsätt det 3 matskedar varm olivolja och 5 droppar apelsineter. Blandningen ska appliceras på locken och hålla i 30 minuter;
 • Blanda en tesked äppelcidervinäger, 30 ml ricinolja, två rå kycklingäggor och 50 ml shampoo. Grundligt blandade komponenter i masken är det nödvändigt att fördela de rena, våta strängarna, isolera och motstå en kvart i timmen.

Ännu mer användbar information om hur du gör ditt hår smidigt och glänsande hemma, du kan ta reda på genom att titta på videon.

Någon annans erfarenhet

Det är också användbart att känna tjejernas uppfattning, som är övertygade av sin egen erfarenhet, hur man gör håret smidigt och glänsande hemma, efter noggrant genomgång av sina recensioner:

Evgenia, 31 år gammal

För mitt hårda och orubbliga hår är en mask som består av två matskedar majonnäs, burdockolja och två äggulor perfekt. Hårets huvud ska delas upp i separata strängar, fluffa dem ordentligt med en blandning och linda i en halvtimme med plastfolie och en handduk. Efter en sådan mask, min skovel är mycket jätte och vackert skimrar i solen. Det enda negativa är inte ett mycket trevligt ägg lukt i håret. Men du kan bli av med det, om du kammar, släpp av eterisk olja på kammen. Jag tycker om lavendel och mandarin mest.

Yana, 26 år gammal

Det mest effektiva sättet att tillföra glans och jämnhet till håret, tror jag gelatinmask. Gelatin bör kombineras med varmt vatten i förhållandet 1: 3, häll hårbalsam och låt blandningen svälla i 20 minuter. Masken ska appliceras på våta krullar, dra tillbaka några centimeter från rötterna, sedan linda med plast och en handduk. För effektivare exponering av komponenterna måste du värma håret med en hårtork, ca 15-20 minuter och hålla masken i ytterligare 45 minuter. Därefter måste du tvätta håret bra, men använd inte schampo.

Vackra, glänsande, tjocka och silkeslena krullar - hårt arbete som kräver tålamod. Du bör inte förvänta dig en mirakulös inverkan efter den första ansökan, vilket val som helst. Skapas enbart av naturliga ingredienser, de har en kumulativ effekt, vilket manifesterar sig genom flera förfaranden.

5 recept hur man gör håret smidigt och silkesligt hemma

Varje tjej vill ha slät, glänsande och silkesigt hår, detta kan uppnås inte bara i skönhetssalongen utan också hemma, vi erbjuder dig effektiva recept som ditt hår kan omvandlas på mycket kort tid.

För att håret var smidigt och silkeset, måste du göra mycket ansträngning. Den ökande populariteten av förfarandet för rätning av hår i skönhetssalonger bekräftar bara bekymmerna för tjejer med denna fråga.

En stor mängd verktyg och procedurer erbjuder oss skönhetsindustrin, men är de alla säkert säkra? Vad är för och nackdelar?

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Mer om detta i granskningen av våra partners online ecomarket 4fresh.

Det är ingen hemlighet för någon som vår hälsa, styrka och skönhet beror på vår kropps helhet, liksom näring och daglig användning av 1,5-2 liter rent vatten, det bör först uppmärksammas.

Varför förlorar håret glans och silke?

Orsaken till dåsighet, torrhet och svaghet i håret kan vara:

 • ohälsosam diet;
 • brist på vitaminer och mikroelement
 • gastrointestinala sjukdomar;
 • perm;
 • frekvent användning av strykning och curling;
 • felaktig vård;
 • aggressiv exponering för solljus eller vice versa kallt;
 • shampooing med hårt vatten;
 • användningen av alltför stora mängder stylingprodukter;
 • Användningen av smutsiga hårborstar och hård hårbearbetning (kamning av vått hår, tvättning av huvudet med varmt vatten, med metall hårnålar och gummiband).

Tvätta håret med varmt, inte varmt vatten, detta är en av de vanligaste orsakerna till att håret förlorar sin jämnhet, silkighet och glans. Till sist kan du även skölja med kallt vatten för att släpa vågorna.

Hemmask för slät och glänsande hår

Masken är gjord innan huvudet tvättas, alla ingredienserna i masken är naturliga och användbara för både hår och hårbotten.

 • 1 tesked avokadoolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk av aloejuice;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Bottom line: masken närmar sig håret med fördelaktiga ämnen, gör dem starkare, starkare och friskare, och passar också helt om hårets längd.

Välj ett speciellt schampo

När du väljer vårdprodukter för glans, släthet och silkighet i håret, titta på kompositionen av sådana komponenter som lipider, keratin, aminosyror, alger, örttextrakt, aloe vera-extrakt, oljor, det finns även speciella serier för hårglans, som inkluderar schampo, balsam, mask outplånlig botemedel. Det viktigaste att komma ihåg är att vi väljer shampoo av typen hårbotten.

Tvätta inte allt hår med schampo, det räcker bara för att skumma rötterna och när du sköljer shampooen från huvudet kommer det att tappa på håret och skölja hårets längd och tvätta alltid schamponet så att det inte kvarstår på håret.

Shampoo för glans och jämnhet av hår:

 1. Shampoo "Smoothness and Shine" KeraSys Salon Care Shampoo Straight Ampoule
 2. Mild schampo för glans och slät hår
 3. T-LAB Professional Aura Oil Shampoo
 4. Creamshampoo för jämnhet och glans av hår Estel Otium Diamond
 5. Shampoo för mjukhet av hår Orofluido Asia Revlon Professional
 6. Illuminationsschampo för mörkt hår John Fried Brilliant Brunette Liquid Shine Illuminating Shampoo

Hårbotten skalar

Scrub för hårbotten hjälper till att noggrant rengöra huden på döda celler, talg, stylingprodukter, silikoner och andra föroreningar. Du kan köpa en skrubba som redan är färdig i affären, många producerar sådan produkt i sina hårvårdsprodukter, och du kan göra hemma:

 • 2 matskedar havsalt (fin eller medium mark);
 • 3-5 droppar essentiell olja (rosmarin, bay, lavendel, orange);
 • 1 matsked basolja (olivolja, mandel, avokado, vetex, pumpa).

Skalning görs på smutsigt hår innan du tvätter huvudet, knådar skrubben innan du applicerar. Skalning görs på fuktig hud, du måste först våta hårbotten, några minuter under en varm dusch. På avdelningarna börjar vi gnugga blandningen, men bara gnugga den i hårbotten, röra inte håret, mycket salt kommer att smula, men även det som återstår kommer att räcka för att göra proceduren. Nästa, noga massera hårbotten, men utan att trycka hårt, borde det inte vara någon smärta. Massera i fem minuter och ytterligare fem minuter lämnar blandningen på håret och tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Skalning kan göras varannan vecka om hårbotten är normal eller utsatt för fett och en gång i månaden om hårbotten är torr eller känslig.

Bottom line: Håret är hälsosamt, välrenat och redo för följande procedurer, speciellt om du förstärker håret med hjälp av stramande medel (de fungerar bättre på den rengjorda huden).

Sköljning för hår silkiness

Hårets mjukhet, glans och jämnhet kan erhållas genom att skölja håret med örter, citron eller äppelcidervinäger.

Om vi ​​vill ge mjukhet och silkighet till håret med hjälp av örter, då behöver vi följande örter: kamomill, lind, kolspett, Johannesjurt, lavendel.

Örter måste kokas med kokande vatten, i förhållandet mellan 2 matskedar örter per kopp (200 ml.) Vatten. För hår av medellängd är en liter buljong tillräcklig. För att brygga gräset måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det sedan smutsas och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret.

För att uppnå silkeshår kan du använda en mjukgörare för hår från äppelcidervinäger eller citronsaft. För ett förfarande måste du ta två matskedar äppelcidervinäger eller citronsaft utspädd i en liter kokt vatten. Denna blandning ska sköljas med hår, resultatet kommer att märkas efter det första förfarandet.

Bottom line: efter sköljning kommer hårvågorna att vara tätt pressade ihop, vilket gör att håret ser jämt, mjukt och glänsande ut.

Hem outplånlig grädde för hårtips

Krämernas sammansättning är helt naturlig och mycket användbar, den innehåller de bästa oljorna för hårets längd som ger näring och bryr sig om vilken typ av hår som helst.

 • 1 matsked olivolja;
 • 1 matsked jojobaolja;
 • 1,5 tsk kokosnötolja;
 • 1,5 tsk sheasmör
 • 15 droppar essentiell olja av ylang-ylang;
 • 1 tesked bivax.

Först måste du smälta basoljorna tillsammans med vaxet i vattenbadet, och när oljorna svalnar, tillsätts den eteriska oljan. Oljorna kommer att tjockna och du får en ganska tjock grädde med gul färg, vilket är önskvärt att hålla i kylskåpet.

Denna kräm appliceras på rent, vått hår efter tvätt, och det behöver inte mycket alls, bokstavligen en droppe, krämen måste gnidas i palmerna och gnidas sedan i hårets ändar, det är tillrådligt att inte röra längden, bara spetsarna (2-3 centimeter) eftersom grädde kan smörja hår, särskilt tunt. Men när håret torkar upp ser spetsarna perfekt ut.

Resultatet: håret är mjukt, silkesigt och glänsande, förutom att krämet förhindrar hårets tvärsnitt och bryr sig om tipsen.

Med dessa enkla recept kommer ditt hår alltid att vara i perfekt skick, kom ihåg bara att de kräver konstant och systematisk vård.

Tips 1: Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande

Innehållet i artikeln

 • Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande
 • Hur man gör håret mjuk och silkeslen
 • Hur får man tjockt hår

sköljning

Särskild sköljning hjälper till att göra håret skimt och mjukt. Kranvatten skadar håret hårt, vilket gör det sprött och torrt. För att undvika detta kan du använda mineralvatten istället för hårbalsam. Daglig sköljning med icke-kolsyrade mineralvatten hjälper till att göra håret tråkigt sken och ljusstyrka och göra dem mer lätta. Dessutom rekommenderas håret efter tvättning att skölja med "öl" av hög kvalitet, eftersom det innehåller i sin sammansättning många näringsämnen som är nödvändiga för hårbotten och aktiv hårväxt. Sköljning med en lätt uppvärmd öl hjälper till att göra håret glänsande och silkeslitet.

Dessutom sköljs håret ofta med olika avkok, såsom avkok av kamomill, ekbark eller nässla. Dessa dekoder hjälper till att mätta håret med näringsämnen, förbättra tillväxten och mjukna effekterna på hårbotten med hårt flytande vatten.

För att förbereda avkokning av kamomill bör du ta två matskedar av torkade blommor och häll dem ett glas kokt vatten. Blommorna ska infunderas i en halvtimme, varefter det tvättade håret kan sköljas med avkok. Skölj buljongen är inte nödvändig. Man bör komma ihåg att ett starkt avkok av kamille kan ge en kopparskugga även till mörkt hår.

Skönhetsmaskar

Ditt hår blir mjukare och silkeslipat, om minst en gång i veckan kommer du att applicera någon mask. Hemlagade hårvårdsprodukter kan beredas av produkter som är lätta att hitta i vilket kök som helst:

- majonnäs;
- yoghurt;
- kycklingägg
- burdock olja etc.

Professionella frisörer rekommenderar att använda majonnäs som en närande hårmask. Det är nödvändigt att applicera färsk majonnäs till håret längs hela sin längd, lämna i 10-15 minuter och skölj med varmt vatten. Det är bättre att inte använda denna mask oftare än en gång i veckan så att håret inte blir fet.

För att hålla håret alltid mättat med fukt och förbli mjukt och glänsande, applicera ofta en kefir mask på huvudet: Färsk kefir uppvärmd till rumstemperatur appliceras försiktigt på hårbotten, hårrötterna och sprider sig längs hela längden. Hår inslaget med plast och en varm scarf. En sådan mask kan lämnas på huvudet i en timme eller till och med två. Äggsmaskan är också gjord på samma sätt, endast piskade och spända yolk används istället för kefir.

Masken av burdockolja görs bäst inom 2-3 månader, minst en gång i veckan. För att uppnå det bästa resultatet bör du gnugga bördolja, som kan köpas på apotek, i hårbotten och gradvis sprida sig över hela längden av håret. Då måste du täcka håret med plast, linda en varm scarf och lämna masken i 1,5 timmar. Det är nödvändigt att tvätta av oljan med schampo, eftersom det tvättas av ganska hårt. Men resultatet kommer att märkas omedelbart - håret blir mycket mjukt och glänsande.

Hur man gör håret smidigt och glänsande

Negativa miljöfaktorer, hormonell obalans, kosmetika av dålig kvalitet - detta leder mycket till ett livlöst hår. Inte alla damer har råd att regelbundet besöka salongen för att genomföra omfattande hårvård. Gör krullarna blanka och mjuka, du kan äga, om du har den nödvändiga kunskapen.

Steg nummer 1. Korrekt shampooing

Håret blir matt, först och främst på grund av felaktig tvättprocedur. Lös problemet och gå till nästa steg.

 1. Ta en träkam med sällsynta tänder och försiktigt kamma varje strand. Detta gör att du kan distribuera kvaliteten på schampo och skölja kosmetiska stylingprodukter. Pilgrimsmussla kan ersättas med en kam av naturfibrer. I de fall där rinnande vatten är för hårt, koka det på förhand.
 2. Kom ner för att tvätta ditt hår. Våt håret och kläm inte ut vatten. Ta ett litet schampo, gnugga det mellan dina palmer, och försiktigt borsta rötterna och hårbotten.
 3. Tvätta av produkten, upprepa sedan stegen, men sprida nu shampoo över hela längden. Kram krullarna med händerna, men gnid inte med cirkulära rörelser. Tvätta igen schamponet och bearbeta trådarna igen över hela längden.
 4. Skölj håret med mycket vatten, kram inte. Applicera sköljning av samma serie, vänta 10 minuter. Under de senaste 3 minuterna, kamma noggrant varje krull med en kam för att jämnt fördela kompositionen. Köp inte produkterna "2 in 1", de har en skadlig effekt på håret och bär inte fördelarna.
 5. Var noga med att tvätta balsammen noggrant, annars kommer det att inom ett par timmar förlora håret, och locken verkar smutsiga. På grund av balsam absorberar hår damm, vilket uppenbarligen inte gör dem glänsande.
 6. När du har utfört de nödvändiga rengörings- och mjukgöringsprocedurerna, pressa ut överskott av fukt. Samla håret i svansen på baksidan och flytta näven neråt. Wrap huvudet i en handduk, vänta 25 minuter. Dra inte igen strängarna, de kommer att börja splittras och elektrifieras.
 7. Du kan börja använda hårtorken. Slå på lägsta läge, luta huvudet ner och rikta flödet i olika riktningar vartannat sekund. Tillbringa proceduren i 5 minuter, hålla ett avstånd på 30 cm. Lägg nu hårtorken i ett helt kallt läge och torka slutligen håret.

Steg nummer 2. Sköljning av hår med medicinska örter

Som tidigare nämnts beror 70% av framgång på korrekt tvättning. För att förbättra effekten av proceduren måste du lära dig hur du förbereder avkok från växter som är idealiska för alla typer av hår. Håret blir mjukare och kommer att hitta den efterlängtade glansen efter det första förfarandet. Ingredienser finns på apoteket och mataffären.

Växtbaserade blandningsalternativ:

 • 70 gr. kamomill och 55 g. linden blommor;
 • 10 gr. yarrow, 75 gr. salvia, 65 gr. torkad citronskal;
 • 30 gr. rosmarin, 15 gr. kullarrot, 50 gr. kamilleblommor;
 • 45 gr. hoppkeglar, 25 gr. citronbalsam, 60 gr. Johannesört;
 • 15 gr. coltsfoot, 80 gr. nässla, 10 gr. tistlar;
 • 75 gr. calendula, 20 gr. ekbark;
 • 25 gr. linfrö, 85 gr. björkbark, 15 gr. vide;
 • 60 gr. timjan, 40 gr. torkad persilja;
 • 35 gr. jasmin, 20 gr. mynta löv, 55 gr. ginseng;
 • 70 gr. calamus, 65 gr. nässla, 30 ml. citronsaft;
 • 45 gr. rosmarin, 55 gr. gök lin, 15 gr. magnolia;
 • 90 gr. kaprifol, 10 gr. Yarrow, 20 gr. timjan.

Matlagningsmetod
Ovanstående komponenter är utformade för kort och medium hår. Ägare av långt hår måste dubbla antalet örter och följaktligen vattnet kommer de att hällas.

För att göra en fullständig avkok, brygga ingredienserna i 1,8-2,3 liter kokande vatten, gryta på ugnen i ungefär en halvtimme. Därefter täcker du och lägger en handduk ovanpå. Lämna i 3,5 timmar.

Applikationsteknik
Många gör misstaget att skölja strängarna och omedelbart tvätta bort kompositionen. I detta fall kommer dina ansträngningar att vara förgäves. Först sköljs håret flera gånger. För det andra åldras kompositionen på strängar i ca 15 minuter, det kan vara längre.

När det gäller applicering, förvärm buljongen till en temperatur på 35-38 grader, kamma sedan ditt hår. Doppa dem i en skål eller skölj med en svag ström och sätt sedan på en duschlock. Efter en viss tid, upprepa stegen, tvätta inte infusionen med vatten.

Steg nummer 3. Lamination av hår hemma

Lamineringen är uppfunnad för att göra håret smidigt och hålla resultatet länge. Det är inte nödvändigt att besöka en frisör, du kan enkelt själv utföra proceduren.

 1. Tvätta håret noggrant, enligt rekommendationerna. Täck håret med balsam och vänta 10 minuter. Skölj med mycket vatten för att börja strängarna att "squeak", använd sedan en infusion baserad på medicinska växter. Skölj krullarna i två steg, enligt anvisningarna. Det är viktigt! Dam som tintar håret med schampo och balm, proceduren bör upprepas efter sköljning avkok. Annars kommer plantorna att tvätta av en del av produkten, och laminering kommer att avslöja nackdelarna på grund av den ökade glansen. Om du inte är ett fan av dubbingprodukter, skaka huvudet med en handduk och börja förbereda blandningen för laminering.
 2. Ta 4 doser gelatin till 20 gr. vardera. Häll varmt (inte varmt!) Vatten i en glasbehållare. Öppna det första paketet och häll långsamt i gelatin, rör det med en kniv eller gaffel. Använd inte en sked för dessa ändamål, annars kommer klumpar att bilda som kommer att förbli på håret. När du har förberett den första delen gör du samma med den andra, tredje och fjärde. Rör om och låt i 35 minuter.
 3. Efter fullständig svullnad av gelatin, ställ in mikrovågsugnen till medelkraft och placera behållaren på kanten på rörplattan. Slå på i 15 sekunder, ta bort och mixa. Skicka omblandningen i mikrovågsugnen, men i 20 sekunder. Avlägsna och rör om igen. Upprepa tills produkten är helt upplöst.
 4. Ta nu 120 gram. Häll din dagliga balsam och häll den långsamt i gelatin och omrör hela tiden. Kompositionen bör vara grumlig så att tankens botten inte är synlig. Annars ökar mängden luftkonditionering.

Vi rekommenderar att du hänvisar till det föreslagna systemet för att göra håret och mjukheten. Den korrekta tvättproceduren ställer in tonen för slutresultatet. När det gäller örter är deras antal optimalt valt, så det är inte värt att byta. Dessutom är steg-för-steg-instruktionerna att du kan ta hand om ditt hår dagligen. Enig, med en sådan frekvens gör salonglaminering verkligt overkligt. Titta på håret och vara oemotståndligt!

Hur man gör håret glänsande och smidigt hemma?

Livlig glans av vackert, silkesigt hår lockar ögat och ger kvinnan en extra charm. Och de tråkiga, livlösa strängarna, som hänger med orörda istappar, kan förstöra även den mest idealiska bilden och förstöra intrycket av att dö. Därför är det för många representanter för det fina kön den mest pressande frågan om hur man gör håret glänsande och återställer sin hälsa och skönhet.

Experter erbjuder olika lösningar på problemet. Det är nödvändigt att ge håret rätt skötsel, använd kosmetika av hög kvalitet, ta vitaminer och glöm inte bort de moderna salongprocedurerna som kan återställa hårets glans. Perfekt effekt kan uppnås med hjälp av hemmasker och folkmedicin, sköljning och massage. Låt oss dölja varje alternativ och berätta hur du gör ditt hår glänsande och silkeslitet.

Varför blir håret tråkigt?

Om ditt hår har blivit torrt, tråkigt och skört, var uppmärksam på din diet. Kanske har kroppen helt enkelt inte tillräckligt med vitaminer, och håret behöver en tillförsel av näringsämnen. För att avhjälpa situationen ingår i den dagliga kosten av färska grönsaker och frukter, kött, fisk och skaldjur, fisk, ägg, nötter, vegetabiliska oljor och spannmålsprodukter.

En annan orsak kan vara hälsoproblem. Dessa är kroniska sjukdomar i interna organ, metaboliska störningar, avitaminos, anemi, cirkulationssjukdomar. Sådana förhållanden leder till försämring av hälsan och påverkar hår- och hårbottens tillstånd.

En viktig roll spelas på sätt att ta hand om håret. Regelbunden värmebehandling med krulljärn eller hårtork dehydrerar locken och gör dem tråkiga och spröda. Problemet förvärras av felaktigt urval av kosmetika (schampo, balm, balsam). För att rätta till situationen, lyssna på råd från experter och följ deras rekommendationer.

Hur man gör håret smidigt och glänsande?

För att göra ditt hår glittrande med en livlig glans, var stark, voluminös och tjock, följ följande regler när du bryr dig om dem:

 • Du bör inte tvätta ditt huvud för ofta, vattenprocedurer utförs endast när håret är smutsigt. Använd varmt, inte varmt, vatten för att tvätta. Klorat kranvatten är inte det bästa sättet att påverka hårets tillstånd, så det är bättre att koka det på förhand.
 • Innan du applicerar schampo på håret, skum det lite i din handflata, så det kommer att fördela bättre och städa locken mer effektivt från smuts.
 • Skölj håret från schamporesterna flera gånger och skölj dem slutligen med ett avkok av medicinska örter som permanent håller håret rent, friskt och glänsande.
 • Torka håret ordentligt. Det är bäst att göra det i luften, utan att använda en hårtork som torkar håret.
 • Borsta inte håret vått, det kan orsaka skador och förluster.
 • För att förbättra blodcirkulationen i hårbotten varje kväll borstar du håret med en träkam eller en mjuk borste som sveper från 50 till 60 gånger.
 • Varje morgon i 5-10 minuter, massera hårbotten, det kommer att stärka flödet av näringsämnen till rötterna och förbättra hårets utseende.
 • Två gånger om året, ta ett multivitaminkomplex som innehåller friska hårmineraler och spårämnen.
 • Sköter regelbundet ditt hår med hembehandlingar, maskerar, oljepackningar och kompressor.
 • Använd högkvalitativa kosmetika med en helande effekt som hjälper till att återställa ditt hår till sin tidigare vitalitet och glansig glans.
 • Om hår styling görs med en hårtork, slutför torkning i kallt läge. En stråle av kall luft kommer att stänga flakarna i håraxeln och göra håret smidigt och glänsande.

Förutom de grundläggande reglerna om vård, var uppmärksam på din hälsa, behandla sjukdomar i interna organ i tid, undvik stress, vara mindre nervös, ge upp dåliga vanor, försök att få tillräckligt med sömn och följ daglig behandling. Alla dessa åtgärder i komplexet kommer att ge ett positivt resultat, bidra till att förbättra hälsan och en positiv effekt på hårets tillstånd.

Hur man gör håret glänsande hemma?

Folkrecept baserade på användningen av naturliga ingredienser hjälper till att återställa hårglans och styrka. Särskilt populära är masker baserade på mejeriprodukter, ägg, färsk frukt, oljekompressor och sköljning med örtflockar. Låt oss dö på de mest populära hemprocedurerna.

Hår glans masker

 1. Fermenterade mjölkprodukter. Masker på basis av kefir, gräddfil, vassleärande, återfuktar och återställer hår, återställ dem till en levande glans och styrka. Det räcker att värma upp mjölkprodukten något och applicera det på håret och hårbotten. Ovan måste du ha ett uppvärmningslock, detta kommer att förbättra penetreringen av användbara ämnen och öka effektiviteten av proceduren. Masken hålls i 30-40 minuter, tvättas sedan av med schampo.
 2. Kycklingägg. Procedurer baserade på kycklingägg görs i kombination med naturliga oljor, gelatin eller mejeriprodukter. Dessutom, om håret är torrt, rekommenderas att lägga en äggula till masken, om oljig - ett protein. För att göra håret skinnigt och lättsamt, piskas två ägg och blandas med 2 msk. l. burdock olja, 1 msk. glycerin och 1 tsk bordsvinäger. Denna blandning appliceras på håret och lämnas i en halvtimme. För att lägga till sken kan du använda vanlig gelatin (1 msk. L.). Den är fylld med vatten för svullnad, sedan blandat med ägg och schampo. Blandningen appliceras på krullarna i 1 timme. Observera att alla äggbaserade formuleringar ska tvättas av med lite varmt vatten från håret, annars kommer proteinet att curdle och det blir svårt att ta bort från håret.
 3. Banana. Regelbundna förfaranden med denna frukt kommer att ge en vacker glans och återställa lockets attraktivitet. Mogen banan skalad, mashed med en gaffel i potatismos och tillsätt 1 msk. l. olivolja och naturlig yoghurt. Blandningen appliceras på håret under filmen och lämnar i en halvtimme.
 4. Vattenmelon. Hur man gör håret glänsande och silkeslen? Detta kommer att hjälpa vattenmelonsmassa. Under säsongen kan en sådan mask utföras varannan dag. Det räcker att skära av några skivor vattenmelon, pressa ut saften och gnid det återstående köttet i mush och lägg det på håret under ett uppvärmningslock i 30 minuter. Efter proceduren skölj håret med vatten, med tillsats av vattenmelonsaft.
 5. Naturlig kaffe. Kaffemaskar kommer att ge glans till mörkt hår. För blondiner är detta recept inte lämpligt, eftersom krullarna kan färgas. Masken består av 2 msk. l. nymalt kaffe. Det måste kokas, kylas och appliceras på håret i 30 minuter.
 6. Kamomill. Blonda tjejer som kommer tillbaka kommer att hjälpa blandningen baserat på avkok av kamomill och citronsaft. För att göra detta brygga 200 ml kokande vatten, torka, filtrera och tillsätt 1 tsk till torrkamomillknoppar (2 msk). citronsaft.
 7. Rötter + morötter. Ägare av rött hår hjälper till med färsk betorjuice och morötter. För att göra detta, blanda bara saften av dessa grönsaker i ett 1: 1 förhållande och applicera på håret i 20 minuter. Förfarandet kommer att bidra till att betona ljusstyrkan och djupet på röda nyanser, och krullarna kommer att spela en naturlig glans.
 8. Oljekomprimerar. Användningen av naturliga oljor för hårvård ger inte bara näring och hydrering, men ger också hårvolymen och vacker glans. På apoteket kan du alltid köpa castor, burdock, mandel, linolja. För rutiner används ofta orefinerad olivolja eller mer exotiska alternativ: jojobaolja, kokosnöt, persika, vetex. Det är möjligt att bereda oljeblandningar från en blandning av flera naturliga oljor med tillsats av estrar. Eteriska oljor (rosor, ylang-ylang, patchouli, citrus) ger en trevlig arom, fuktgivande och silkighet. Lägg bara till dem lite, bara 2-3 droppar.
sköljning

För att uppnå en strålande glans rekommenderar kosmetologer att byta alkalisk miljö och använda vatten som surgörs med citronsaft, bordsvinäger eller äppeläger för att skölja håret. Detta förfarande normaliserar talgkörtlarna, eliminerar alltför mycket fet hår och hjälper dem att hålla sig fräscha, rena och glänsande under lång tid. För förfarandet är det tillräckligt att späda saften av en citron eller 50 ml ättika i tre liter kokt vatten. Sköljning med försurning är mer lämplig för normalt och fettigt hår. Om håret är torrt och hårbotten är irriterad, är det bättre att använda masker baserat på jästa mjölkprodukter.

Hur får du ditt hår att lysa med hjälp av örtsköljningar? Detta är lätt att göra. Plocka upp de grönsaksråvaror som är mest lämpade för din hårtyp och använd den för att göra avkok för sköljning. För att förbättra glansen kan du använda ett avkok av humle, ekbark, kamomill, salvia, kalendula.

 • Hur man gör en effektiv sköljning? Förbered en örtsamling av lika delar av kalendula, nasturtium och rosmarin. Ta 2 msk. l. häll 500 ml kokande vatten och koka på låg värme i 15 minuter. Skaka färdig buljong och applicera det i en varm form för att skölja håret efter tvätt.
 • En balsam med vitt vin kommer att väcka hårsäckar och aktiverar blodcirkulationen i hårbotten. Förbereda det, ta samlingen av kamomill, marjoram och rosmarin. Häll en liten handfull krossade grönsaksråvaror i en flaska torrt vitt vin och lägg det på en varm, mörk plats i en vecka. Därefter infusionen, och med varje sköljning tillsätt 4 msk. per liter vatten. Denna procedur kommer att återställa hår vitalitet och glans.

Kosmetika för glänsande hår

För att ge ditt hår en hälsosam glans rekommenderar experter att använda schampo, balsam eller balsam som innehåller glycin eller silikon. Dessa ämnen omsluter noggrant varje hår, vilket ger en effekt som liknar biolaminering. Tack vare detta kommer din frisyr att glöda med en blank glans. Men att använda sådana verktyg är inte alltid värt det. Faktum är att silikon skapar en lufttät film som stör den fria vävnadens andning och kan orsaka försvagning och förlust av hår. Därför rekommenderar yrkesverksamma att endast välja högkvalitativa produkter som innehåller vattenlösliga silikoner, som lätt tvättas av med vatten. Annars kommer håret snart att bli orörligt och hängt med feta istappar.

Många tillverkare av professionell kosmetika erbjuder för att lösa problemet med tråkigt hår med hjälp av speciella serier av omsorg: serum, sprayer, oljor, balm. Vi listar de mest populära:

 • Naturlig multifunktionell olja Mytisk olja från franska märket L'Oreal. Kompositionen innehåller en blandning av druvfröolja och avokado, kompletterad med ett vitaminkomplex. Det ger inte bara näring, fuktar och återställer krullarnas struktur, men ger dem också en levande glans.
 • Bleach Bio traitement hårglans. Den lätta och mjuka sammansättningen av produkten baserad på linfröolja närmar sig håret med näringsämnen, tätar delade ändar och ger strålande glans.
 • Vätskesilke av Estelle. Det ger glans och rik glans till hår. Kompositionen av denna produkt är ett komplex av silikon komponenter som omsluter varje hår och ger noggrant skydd utan viktning. Produkten släpps i en flaska (100 ml) med en droppdispenser, vilket underlättar appliceringen.
 • Shampoo "Liquid Silk" från Gliss kur. Designad speciellt för att ta hand om matt och torrt hår, berövad av vitalitet. Produktens sammansättning innefattar silkeproteiner, flytande keratiner och vitaminer. På grund av de aktiva ingredienserna återställer schamponet poröst och skadat hår och ger det jämnhet och vacker glans.
 • Aerosolsprutor ger en hälsosam utseende och skönhet till strängarna, efter att ha applicerats på dem ser håret väl preparerade och får en strålande glans. Sortimentet av sådana produkter är det mest mångsidiga, tillverkare erbjuder spray för strålande glans med en helande effekt. De inkluderar växtbaserade extrakt, siloxaner, naturliga oljor, vitaminer och fruktsyror. Sprayer från varumärken som Estel, Everline, Cehko, Wella ger extremt glans till håret, samtidigt som de säkerställer deras skydd, restaurering och näring. Sådana produkter, när de används korrekt, gör inte håret tyngre, gör det lättare att kamma, fuktar, göra dem fukta och mjuka. Spray bör appliceras efter installationen.
 • Hårspray hårspray.
Hur man gör håret mjukt och glänsande?

För att få ditt hår att bli välskämt och transfusera med rik skins, erbjuder professionella ett lamineringsförfarande. Detta alternativ är särskilt bra i de fall då håret är försvagat och utarmat med konstant värme och aggressiva färgämnen. På bara några timmar kommer trollkarlen att återställa det välskötta utseendet, glansig glans och silkighet mot håret. Salonprocedurens specificitet består i att applicera en särskild kemisk komposition baserad på protein, vitaminkomplex och andra bioaktiva komponenter till krullarna.

Effekten av denna procedur varar i 4-6 veckor, varefter den kan upprepas. Laminering är säker för håret, varefter håret blir volym, jämnhet och bländande glans. På grund av proteinmättnad blir locken hållbara och elastiska, de kan klara mekaniska skador och aggressiva miljöpåverkan. Filmen som bildas på håret hindrar inte syreflödet, men förhindrar förlust av näringsämnen, fukt och vitaminer. Det finns inga kontraindikationer för lamineringsprocessen, det kan användas för alla typer av hår med varierande grad av skada.

Förfarandet kan göras i stugan eller hemma. För hemlaminering applicera speciella föreningar eller vanligt gelatin. Denna produkt innehåller en tillräcklig mängd protein, som fungerar som en designer och effektivt återställer hårstrukturen, vilket gör dem fina, glänsande och silkeslen.

Recept från Hollywood Stars

De världsberömda kändisarna har speciella recept för att behålla hårets skönhet och glans. Detta gör det möjligt för dem att gå till podiet med lyxiga frisyrer, iriserande glansig glans. Låt oss öppna några hemligheter från Hollywoods skönheter.

Jennifer Lopez och Catherine Zeta - Jones älskar att dricka lätt öl. Oroa dig inte, de dricker inte det, men använder det för att skölja håret efter tvätt. För dessa ändamål är lätt ofiltrerad öl lämplig, den har många vitaminer och näringsämnen. Efter en sådan sköljning kommer håret till liv och blir strålande och glänsande. Om håret är för torrt och skadat kan du lägga till lite olivolja eller honung till öl.

Blond Melanie Griffith rensar håret med mandelolja, det närmar sig, fuktar, eliminerar splittrade ändar och återupplivar tråkigt hår. Sexig brunett och bara vacker Angelina Jolie till hennes hår shimmer och glans, använder ett orientaliskt recept. I porslinsteapoten bryts skådespelerskan en nypa stark Ceylon-bladte och en liten handfull sågspån. Den resulterande infusionsfiltret och lägger till vattnet för sköljning av hår.

Använd våra hårvårdstips och snart kommer du att kunna skryta med vackra, välskötta, friska och glänsande lockar.

Recensioner om hemmetoder och metoder

Granska №1

Jag gillar det verkligen när håret ligger i vackra vågor och lyser med en livlig glans. På omslaget på modetidningar från de välskötta skönheterna är det omöjligt att titta bort. Jag har mörkt och tjockt hår, så att de passar vackert in i håret och behåller sin form, jag måste använda ett krusjärn och en hårtork. Och detta skadar krullarnas struktur, och de blir torra och livlösa.

Nyligen har jag försökt att använda schampon med silkeproteiner och vitaminer, vilket förbättrar ståndarnas tillstånd. Och efter varje schampo skölj håret med varmt kokt vatten, surgjorda med ättika. Och resultatet är redan där. Håret är friskt och rent längre, det är lätt att kamma och börjar verkligen överflöda med en hälsosam glans.

Maya, Naberezhnye Chelny

Granska nummer 2

För att alltid se hälsosamt, snyggt och glänsande hår gör jag masker baserade på jäst, mejeriprodukter, senap, naturliga oljor. Jag hörde mycket bra saker om lamineringsproceduren, men i salongerna finns det höga priser och jag bestämde mig för att göra allt själv. För proceduren användes vanligt matgelatin. Nu på Internet hittar du många recept för hemlaminering.

Jag gjorde allt strikt enligt anvisningarna, vilket resulterade i att håret verkligen blev slät och glänsande. Men samtidigt såg gelatinvägda strängar och hår fettiga. Effekten är bevarad endast tills det första håret tvättas, vilket naturligtvis är en besvikelse. Men om du vill se bra ut i vissa fall kan det här förfarandet göras.

Granska nummer 3

Om jag behöver titta på alla 100% gäller bevisade verktyg. Att ge håret en livlig glans med bara högkvalitativa kosmetika från välrenommerade företag. Oftast använder jag hårsprayer, de är lätta att applicera, de gör inte håret tyngre och limar inte dem som lack eller mousse. Frisyren ser perfekt ut: Håret är mjukt, silkeslen, lätt att kamma, ej elektrifierat och får en blank glans.

Du kan köpa sådana sprayer i specialaffärer. Dessutom har många balsams, serum och andra vårdprodukter en liknande effekt. Det är bara nödvändigt att välja dem korrekt och var uppmärksamma på tillverkaren. Och alla slags folkrecept och sköljning på örter är inte för mig. Jag gillar inte att spendera tid på deras förberedelser, det är lättare för mig att köpa en färdig produkt.

Hur man gör håret glänsande och smidigt hemma

Skönheten hos en kvinna i vilken ålder som helst, beror direkt på hårets skönhet. Flödande, glänsande, mjukt halo omgivande ansikte, hår, drömmen om vilken kvinna som helst! Skönhetsindustrin arbetar kontinuerligt med magiska hårvårdsprodukter. Men inte alltid är de tillgängliga eller lämpliga i sammansättning. Och då kommer hemvård till räddning.

När du bryr dig om ditt hår måste du först ta hand om kvinnors hälsa. Ofta är det hårets tillstånd som indikerar vissa problem i en kvinnas kropp. Du måste fullt ut äta, dricka vitaminer, missbruk inte stowers och verktyg.

Hur man använder masker

Om allt är i ordning med hälsa, kommer de masker som används hemma vidare till kampen för hårets skönhet. Huvudregeln när du använder en mask är varm. Detta innebär att huvudet måste värmas efter appliceringen av masken på håret. Så de aktiva ingredienserna tränger mer aktivt i hårets struktur.

Masker som stöder friskt hår: björkavkänning, honung, lermaskar, aprikoskärnolja, burdockolja, kefirmask, olivolja, färglös henna - alla dessa masker appliceras på att rengöra fuktigt hår och isoleras. De bör bäras i 60 minuter, sköljs sedan med varmt vatten, om nödvändigt, tillsätt lite schampo. Skölj sedan med balsam.

Hårväxt masker

Masker för hårväxt: senapspulver med klyftaolja, öl med peppartinktur, med vitaminer B2 och B6 (i ampuller), med kanel och äggula, med lök och honung. Kan appliceras på fuktigt hår före huvudtvätten och bära i 30 minuter. Tvätta sedan hårt håret med schampo och skölj med balsam.

Färgat hår i blondor hjälper till att bevara följande masker: från ägg, kesost och öl, avkok av kamille med plantain och svartbröd. Blandningen måste beredas i proportioner, baserat på den erforderliga mängden. Att bära i 30 minuter och skölj med ett speciellt schampo för färgat vitt hår och skölj med en balsam som kommer att bevara hårets vithet.

Gör brunetter för att hålla rik hårfärg hjälper till att masken med kaffe med brandy och ricinolja, äggula och brandy. Dessa masker ger djup och mättnad till den mörka färgen och hårets glans och styrka. Du måste bära en mask i 40 minuter, skölj sedan med schampo och skölj med avkok av nässla.

Rött hår behöver också särskild vård. Henna masker med kefir, olivolja och ägg hjälper honom. Det är nödvändigt att bära en sådan blandning inom 30 minuter.

För alla typer av hår hjälper du perfekt med vård av arganolja. Det är ganska, 3-4 droppar appliceras på handflatan, lätt att gnida och distribuera för att städa håret. Denna procedur fungerar underverk - håret glöder och blir mjuk och silkeslen.

Vård - är nyckeln till vackert friskt hår. Det finns ingen enda metod - maskerna som nämns ovan bör göras minst en gång i veckan, och hårolja ska användas efter varje tvättning av huvudet. Och det är bättre att klargöra stylingfunktionerna med din frisör. Och då kommer ditt skinnande hår inte att ligga likgiltigt!

Hur man gör håret smidigt och glänsande hemma

Vackert hår är visitkortet för alla kvinnor oavsett ålder. Hårets sanna skönhet beror inte på hårets längd eller egenskaper, utan på hur hälsosamma och välplexade de ser ut. Trött hår kommer inte att spara den dyraste stylingen.

Det är därför kvinnor ofta är intresserade av: hur man blir ägare till shoalsna av glänsande, friskt hår?

Tjänster för förbättring av lock har många salonger. Mästare i dem använder som regel ett stort antal potenta professionella verktyg. Efter salongproceduren blir krullarna attraktiva, men denna effekt varar vanligtvis en dag eller två.

Regelbunden användning av hemprocedurer kommer inte bara att spara budgeten, men också få en bestående effekt under lång tid.

Innan man använder sig av skönhetsmaskar bör man förstå att orsakerna till tråkigt hår inte bara är utvändiga utan även inuti.

Orsaker till tråkigt hår

 • Fel på kroppssystemet, framför allt - det endokrina och nervösa. Tyvärr kommer masker i detta fall inte att ge ett signifikant resultat. Problemet bör lösas från insidan.
 • Dålig kost, fattig i mineraler, vitaminer och mikrodelar.
 • Frekvent användning av hårrätare, hårtorkar, hårnålar, hårkrullare och till och med felaktiga kamningar, som bryter mot hårdhetsstrukturens integritet.
 • De negativa effekterna av miljön, till exempel, är utan hatt i frosten eller under direkt solljus.
 • Felaktigt urval av hårvårdsprodukter (schampon och balm).

Masker som ger hår glans och jämnhet, har särdrag:

 1. Påverkar direkt på vågorna som utgör varje enskilt hår. I skadat hår ligger sådana skalor ojämnt, slumpmässigt skikt på varandra. De aktiva substanserna som ingår i maskerna, utjämnar vågorna, vilket resulterar i att de faller platta.
 2. Effekter på hårpigmentering. På grund av detta blir färgen mättad, håret lyser.

Även den mest effektiva hemmamasken, som används ibland, kommer inte att fungera. Alla procedurer måste göras med en viss frekvens för att uppnå en bestående effekt.

Rekommendationer för användning av masker för hårglans

 • För behandlingsperioden med hemlagade masker ska du inte aktivt använda en hårtork, heta hårrätare och andra liknande apparater.
 • Tvätta inte håret med varmt vatten. Det kan ha en negativ effekt på hårvågor. Kallt vatten, tvärtom, skapar effekten av att utjämna dem.
 • Vid beredning av blandningar för masker, överväga eventuella allergiska reaktioner. Om du är i tvivel, förpröva hudens hud.
 • Masker för sken, i motsats till näringsämnen, bör användas med betoning på håret själv och inte på rötterna. Det är viktigt att försiktigt applicera det på varje sträng.
 • Efter applicering av helande blandning av hår är det önskvärt att gömma sig under plastfolien. Överhuvudet täckt med en handduk.
 • Minsta varaktighet för en mask är 20-30 minuter.

Viktigt! Efter tvätt av maskerna torkas håret bara på ett naturligt sätt!

Masker som ger glans och jämnhet

Honung och Brandy

Denna mask förutom sken kommer att ge hårvolymen utan att använda specialverktyg. Det kommer att ersätta den välkända lökmodellen, som har en specifik lukt som inte är lätt att bli av med. Denna mask kan appliceras dagligen.

För att laga det, förutom honung och brandy, behöver du havssalt. Alla 3 komponenterna tas i lika stora proportioner (till exempel 1 kopp vardera). Blanda dem i glasvaror, stäng tätt och lämna på ett mörkt ställe i 2 veckor. Efter denna period är masken klar för användning. Håll på håret i 30 minuter. Ta bort masken på vanligt sätt.

Havtornsmask

Masker från dessa bär är välförtjänt populära. De innehåller mangan, kisel, magnesium, aluminium, kalcium, beta-karoten, järn, alkaloider, fosfolipider, alkaloider, vitaminer i grupperna B och C.

Havtornspuré, erhållen från 2 msk. skedar av bär, måste du blanda med mjölk och vit lera, som säljs i ett apotek (2 msk skedar). Efter 20-30 minuter avlägsnas masken på traditionellt sätt.

Mask med ägg och brandy

Denna mask kommer att ge ett synligt resultat efter första användningen - krullarna kommer att få glans och hälsosamt utseende.

Slå 1 ägg ordentligt med 4 msk. skedar av brandy. Den resulterande läkningsmedlet för att täcka varje sträng, gnugga den med snäva rörelser. Tvätta av resten av masken efter 25 minuter.

Burdock mask

Classic burdock hårmask innehåller bara en ingrediens - burdock olja, som säljs på apotek.

För att förbättra den helande effekten läggs eteriska oljor till denna huvudkomponent. Till exempel vid 1 msk. sked olja, du kan lägga till 3 droppar grapefruktolja. Masken tvättas av på den klassiska vägen.

Viktigt: Ägare av ljuskullar bör vara uppmärksamma på färgen på inköpta kardborreolja (det beror på renhetsgraden). Det är önskvärt att produkten var transparent eller gulaktig. Mörkare nyanser kan färga hår.

Gelatinmask

Har en effekt som kan jämföras med salongproceduren. Masken täcker håret med den tunnaste filmen och återställer varje hårs proteinstruktur.

Gelatinpulverpåse bör blötläggas i kallt vatten. När det sväller, värm upp blandningen tills den är helt upplöst. Koka inte! Ta bort lösningen från värmen, tillsätt 1 tesked honung. När masken har svalnat till ett varmt tillstånd, applicera det på rent, något fuktigt hår. Innan spolning ska gå minst en halvtimme. Masken tvättas av med vatten utan schampo. Om strängarna är väldigt upprörda kan du lägga till luftkonditionering.

Det finns masker utformade individuellt för blondiner, brunetter och ägare av röda lockar. De är utformade för att betona färgdjupet hos både ljus och mörkt hår.

Mask på blont hår

1 kopp stark, förkyld chamomile buljong sprids på tvättat hår i en halvtimme och tvättas bort på vanligt sätt.

Mörk hårmask

Nödvändigt att ta 2 msk. skedar av bryggt kaffe (utan socker), späd dem med ett glas kokande vatten. Applicera den kylda och ansträngda lösningen på rent, något fuktigt hår, lämna i 30 minuter under cellofan. Standard tvättas av.

Masker för rött hår

 • Du måste förbereda ½ kopp morotjuice, blanda med samma mängd betsaft och fördela denna blandning i strängar. För att förbättra effekten är det möjligt att påverka håret med en hårtork i 5-7 minuter, eftersom de tidigare har täckt dem med plastfolie. Efter 15-20 minuter avlägsnas masken på vanligt sätt.
 • Blanda äggulor med 2 koppar förtunnad henna, tillsätt olivolja (1 msk sked), häll allt här ett glas yoghurt. Den resulterande vattnet appliceras på torrt hår i minst en timme. Vi rekommenderar att du sätter på huvudet med en film och en handduk. Tvätta av den klassiska metoden.

Tillsammans med vårdande masker är en speciell plats i hemmet skönhetssalongen upptagen genom att skölja håret.

Efter användning av tvättmedel kvarstår komponenter av schampo och balm oundvikligen i hårbotten och i håret. Som ett resultat, håret förlorar sitt friska utseende, snabbt saltade, kan mjäll förekomma.

Kranvatten tillåter inte att skölja håret noggrant efter tvätt, eftersom det innehåller ett stort antal olika föroreningar.

Hushållssköljningar som är förberedda från de produkter som alltid finns tillgängliga kommer att komma till räddningen.

Apple vattenbaserad sköljning

Avlägsna skalen från flera äpplen, täck med en liter vatten, sätt i brand. Efter kokning får du äppelvattnet bort. Stamma det, du kan börja skölja håret.

Spolningskomposition baserad på citronvatten

I det beredda vattnet (kokt eller filtrerat) måste du tillsätta citronsaft (2 matskedar till 1 liter vatten) och skölj det rena håret med den resulterande produkten.

Lemon-acetic sköljmedel

Bordsvinäger eller citronsyra med en hastighet på 1 msk tillsätts till kokt vatten. sked för 1 liter vatten.

Skölj smink för brunetter

Ägare av mörkt hår kan användas för hushållssköljning. För detta 2 msk. skedar av mycket starkt te måste hällas med 1 liter vatten, koka upp, koka i några minuter. I en sådan sköljning lägg till mint.

Skölj komposition för blont hår

Blonda skönheter kommer att uppskatta en sköljning baserad på kamilleavkokning. För att laga mat behöver du 1 msk. sked av denna växt i en krossad form. Råmaterial hälls med 1 kopp kokande vatten, hålls på låg värme i 30 minuter. Strained buljong utspädd i 1 liter vatten och tillsätt några droppar citronsaft.

Hem sköljning alternativ för redheads

 • Gulrotsköljning: Spätt morotjuice med kokt eller filtrerat vatten.
 • Sammansättning baserad på lökskalor: 50 g av denna produkt placeras i 200 ml kokande vatten, koka i 15-20 minuter, sedan sval och använd.

Varken en mask eller sköljning kommer inte att ge ett hållbart resultat om kroppen lider av undernäring genom att inte ta emot de ämnen som behövs. Använd inte kosmetiska rutiner, glöm inte om en full kost.Nästa Artikel
Hur man lockar hår utan curlers och curling