5 recept hur man gör håret smidigt och silkesligt hemma


Varje tjej vill ha slät, glänsande och silkesigt hår, detta kan uppnås inte bara i skönhetssalongen utan också hemma, vi erbjuder dig effektiva recept som ditt hår kan omvandlas på mycket kort tid.

För att håret var smidigt och silkeset, måste du göra mycket ansträngning. Den ökande populariteten av förfarandet för rätning av hår i skönhetssalonger bekräftar bara bekymmerna för tjejer med denna fråga.

En stor mängd verktyg och procedurer erbjuder oss skönhetsindustrin, men är de alla säkert säkra? Vad är för och nackdelar?

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Mer om detta i granskningen av våra partners online ecomarket 4fresh.

Det är ingen hemlighet för någon som vår hälsa, styrka och skönhet beror på vår kropps helhet, liksom näring och daglig användning av 1,5-2 liter rent vatten, det bör först uppmärksammas.

Varför förlorar håret glans och silke?

Orsaken till dåsighet, torrhet och svaghet i håret kan vara:

 • ohälsosam diet;
 • brist på vitaminer och mikroelement
 • gastrointestinala sjukdomar;
 • perm;
 • frekvent användning av strykning och curling;
 • felaktig vård;
 • aggressiv exponering för solljus eller vice versa kallt;
 • shampooing med hårt vatten;
 • användningen av alltför stora mängder stylingprodukter;
 • Användningen av smutsiga hårborstar och hård hårbearbetning (kamning av vått hår, tvättning av huvudet med varmt vatten, med metall hårnålar och gummiband).

Tvätta håret med varmt, inte varmt vatten, detta är en av de vanligaste orsakerna till att håret förlorar sin jämnhet, silkighet och glans. Till sist kan du även skölja med kallt vatten för att släpa vågorna.

Hemmask för slät och glänsande hår

Masken är gjord innan huvudet tvättas, alla ingredienserna i masken är naturliga och användbara för både hår och hårbotten.

 • 1 tesked avokadoolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk av aloejuice;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Bottom line: masken närmar sig håret med fördelaktiga ämnen, gör dem starkare, starkare och friskare, och passar också helt om hårets längd.

Välj ett speciellt schampo

När du väljer vårdprodukter för glans, släthet och silkighet i håret, titta på kompositionen av sådana komponenter som lipider, keratin, aminosyror, alger, örttextrakt, aloe vera-extrakt, oljor, det finns även speciella serier för hårglans, som inkluderar schampo, balsam, mask outplånlig botemedel. Det viktigaste att komma ihåg är att vi väljer shampoo av typen hårbotten.

Tvätta inte allt hår med schampo, det räcker bara för att skumma rötterna och när du sköljer shampooen från huvudet kommer det att tappa på håret och skölja hårets längd och tvätta alltid schamponet så att det inte kvarstår på håret.

Shampoo för glans och jämnhet av hår:

 1. Shampoo "Smoothness and Shine" KeraSys Salon Care Shampoo Straight Ampoule
 2. Mild schampo för glans och slät hår
 3. T-LAB Professional Aura Oil Shampoo
 4. Creamshampoo för jämnhet och glans av hår Estel Otium Diamond
 5. Shampoo för mjukhet av hår Orofluido Asia Revlon Professional
 6. Illuminationsschampo för mörkt hår John Fried Brilliant Brunette Liquid Shine Illuminating Shampoo

Hårbotten skalar

Scrub för hårbotten hjälper till att noggrant rengöra huden på döda celler, talg, stylingprodukter, silikoner och andra föroreningar. Du kan köpa en skrubba som redan är färdig i affären, många producerar sådan produkt i sina hårvårdsprodukter, och du kan göra hemma:

 • 2 matskedar havsalt (fin eller medium mark);
 • 3-5 droppar essentiell olja (rosmarin, bay, lavendel, orange);
 • 1 matsked basolja (olivolja, mandel, avokado, vetex, pumpa).

Skalning görs på smutsigt hår innan du tvätter huvudet, knådar skrubben innan du applicerar. Skalning görs på fuktig hud, du måste först våta hårbotten, några minuter under en varm dusch. På avdelningarna börjar vi gnugga blandningen, men bara gnugga den i hårbotten, röra inte håret, mycket salt kommer att smula, men även det som återstår kommer att räcka för att göra proceduren. Nästa, noga massera hårbotten, men utan att trycka hårt, borde det inte vara någon smärta. Massera i fem minuter och ytterligare fem minuter lämnar blandningen på håret och tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Skalning kan göras varannan vecka om hårbotten är normal eller utsatt för fett och en gång i månaden om hårbotten är torr eller känslig.

Bottom line: Håret är hälsosamt, välrenat och redo för följande procedurer, speciellt om du förstärker håret med hjälp av stramande medel (de fungerar bättre på den rengjorda huden).

Sköljning för hår silkiness

Hårets mjukhet, glans och jämnhet kan erhållas genom att skölja håret med örter, citron eller äppelcidervinäger.

Om vi ​​vill ge mjukhet och silkighet till håret med hjälp av örter, då behöver vi följande örter: kamomill, lind, kolspett, Johannesjurt, lavendel.

Örter måste kokas med kokande vatten, i förhållandet mellan 2 matskedar örter per kopp (200 ml.) Vatten. För hår av medellängd är en liter buljong tillräcklig. För att brygga gräset måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det sedan smutsas och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret.

För att uppnå silkeshår kan du använda en mjukgörare för hår från äppelcidervinäger eller citronsaft. För ett förfarande måste du ta två matskedar äppelcidervinäger eller citronsaft utspädd i en liter kokt vatten. Denna blandning ska sköljas med hår, resultatet kommer att märkas efter det första förfarandet.

Bottom line: efter sköljning kommer hårvågorna att vara tätt pressade ihop, vilket gör att håret ser jämt, mjukt och glänsande ut.

Hem outplånlig grädde för hårtips

Krämernas sammansättning är helt naturlig och mycket användbar, den innehåller de bästa oljorna för hårets längd som ger näring och bryr sig om vilken typ av hår som helst.

 • 1 matsked olivolja;
 • 1 matsked jojobaolja;
 • 1,5 tsk kokosnötolja;
 • 1,5 tsk sheasmör
 • 15 droppar essentiell olja av ylang-ylang;
 • 1 tesked bivax.

Först måste du smälta basoljorna tillsammans med vaxet i vattenbadet, och när oljorna svalnar, tillsätts den eteriska oljan. Oljorna kommer att tjockna och du får en ganska tjock grädde med gul färg, vilket är önskvärt att hålla i kylskåpet.

Denna kräm appliceras på rent, vått hår efter tvätt, och det behöver inte mycket alls, bokstavligen en droppe, krämen måste gnidas i palmerna och gnidas sedan i hårets ändar, det är tillrådligt att inte röra längden, bara spetsarna (2-3 centimeter) eftersom grädde kan smörja hår, särskilt tunt. Men när håret torkar upp ser spetsarna perfekt ut.

Resultatet: håret är mjukt, silkesigt och glänsande, förutom att krämet förhindrar hårets tvärsnitt och bryr sig om tipsen.

Med dessa enkla recept kommer ditt hår alltid att vara i perfekt skick, kom ihåg bara att de kräver konstant och systematisk vård.

Hur man gör håret glänsande och smidigt hemma?

Livlig glans av vackert, silkesigt hår lockar ögat och ger kvinnan en extra charm. Och de tråkiga, livlösa strängarna, som hänger med orörda istappar, kan förstöra även den mest idealiska bilden och förstöra intrycket av att dö. Därför är det för många representanter för det fina kön den mest pressande frågan om hur man gör håret glänsande och återställer sin hälsa och skönhet.

Experter erbjuder olika lösningar på problemet. Det är nödvändigt att ge håret rätt skötsel, använd kosmetika av hög kvalitet, ta vitaminer och glöm inte bort de moderna salongprocedurerna som kan återställa hårets glans. Perfekt effekt kan uppnås med hjälp av hemmasker och folkmedicin, sköljning och massage. Låt oss dölja varje alternativ och berätta hur du gör ditt hår glänsande och silkeslitet.

Varför blir håret tråkigt?

Om ditt hår har blivit torrt, tråkigt och skört, var uppmärksam på din diet. Kanske har kroppen helt enkelt inte tillräckligt med vitaminer, och håret behöver en tillförsel av näringsämnen. För att avhjälpa situationen ingår i den dagliga kosten av färska grönsaker och frukter, kött, fisk och skaldjur, fisk, ägg, nötter, vegetabiliska oljor och spannmålsprodukter.

En annan orsak kan vara hälsoproblem. Dessa är kroniska sjukdomar i interna organ, metaboliska störningar, avitaminos, anemi, cirkulationssjukdomar. Sådana förhållanden leder till försämring av hälsan och påverkar hår- och hårbottens tillstånd.

En viktig roll spelas på sätt att ta hand om håret. Regelbunden värmebehandling med krulljärn eller hårtork dehydrerar locken och gör dem tråkiga och spröda. Problemet förvärras av felaktigt urval av kosmetika (schampo, balm, balsam). För att rätta till situationen, lyssna på råd från experter och följ deras rekommendationer.

Hur man gör håret smidigt och glänsande?

För att göra ditt hår glittrande med en livlig glans, var stark, voluminös och tjock, följ följande regler när du bryr dig om dem:

 • Du bör inte tvätta ditt huvud för ofta, vattenprocedurer utförs endast när håret är smutsigt. Använd varmt, inte varmt, vatten för att tvätta. Klorat kranvatten är inte det bästa sättet att påverka hårets tillstånd, så det är bättre att koka det på förhand.
 • Innan du applicerar schampo på håret, skum det lite i din handflata, så det kommer att fördela bättre och städa locken mer effektivt från smuts.
 • Skölj håret från schamporesterna flera gånger och skölj dem slutligen med ett avkok av medicinska örter som permanent håller håret rent, friskt och glänsande.
 • Torka håret ordentligt. Det är bäst att göra det i luften, utan att använda en hårtork som torkar håret.
 • Borsta inte håret vått, det kan orsaka skador och förluster.
 • För att förbättra blodcirkulationen i hårbotten varje kväll borstar du håret med en träkam eller en mjuk borste som sveper från 50 till 60 gånger.
 • Varje morgon i 5-10 minuter, massera hårbotten, det kommer att stärka flödet av näringsämnen till rötterna och förbättra hårets utseende.
 • Två gånger om året, ta ett multivitaminkomplex som innehåller friska hårmineraler och spårämnen.
 • Sköter regelbundet ditt hår med hembehandlingar, maskerar, oljepackningar och kompressor.
 • Använd högkvalitativa kosmetika med en helande effekt som hjälper till att återställa ditt hår till sin tidigare vitalitet och glansig glans.
 • Om hår styling görs med en hårtork, slutför torkning i kallt läge. En stråle av kall luft kommer att stänga flakarna i håraxeln och göra håret smidigt och glänsande.

Förutom de grundläggande reglerna om vård, var uppmärksam på din hälsa, behandla sjukdomar i interna organ i tid, undvik stress, vara mindre nervös, ge upp dåliga vanor, försök att få tillräckligt med sömn och följ daglig behandling. Alla dessa åtgärder i komplexet kommer att ge ett positivt resultat, bidra till att förbättra hälsan och en positiv effekt på hårets tillstånd.

Hur man gör håret glänsande hemma?

Folkrecept baserade på användningen av naturliga ingredienser hjälper till att återställa hårglans och styrka. Särskilt populära är masker baserade på mejeriprodukter, ägg, färsk frukt, oljekompressor och sköljning med örtflockar. Låt oss dö på de mest populära hemprocedurerna.

Hår glans masker

 1. Fermenterade mjölkprodukter. Masker på basis av kefir, gräddfil, vassleärande, återfuktar och återställer hår, återställ dem till en levande glans och styrka. Det räcker att värma upp mjölkprodukten något och applicera det på håret och hårbotten. Ovan måste du ha ett uppvärmningslock, detta kommer att förbättra penetreringen av användbara ämnen och öka effektiviteten av proceduren. Masken hålls i 30-40 minuter, tvättas sedan av med schampo.
 2. Kycklingägg. Procedurer baserade på kycklingägg görs i kombination med naturliga oljor, gelatin eller mejeriprodukter. Dessutom, om håret är torrt, rekommenderas att lägga en äggula till masken, om oljig - ett protein. För att göra håret skinnigt och lättsamt, piskas två ägg och blandas med 2 msk. l. burdock olja, 1 msk. glycerin och 1 tsk bordsvinäger. Denna blandning appliceras på håret och lämnas i en halvtimme. För att lägga till sken kan du använda vanlig gelatin (1 msk. L.). Den är fylld med vatten för svullnad, sedan blandat med ägg och schampo. Blandningen appliceras på krullarna i 1 timme. Observera att alla äggbaserade formuleringar ska tvättas av med lite varmt vatten från håret, annars kommer proteinet att curdle och det blir svårt att ta bort från håret.
 3. Banana. Regelbundna förfaranden med denna frukt kommer att ge en vacker glans och återställa lockets attraktivitet. Mogen banan skalad, mashed med en gaffel i potatismos och tillsätt 1 msk. l. olivolja och naturlig yoghurt. Blandningen appliceras på håret under filmen och lämnar i en halvtimme.
 4. Vattenmelon. Hur man gör håret glänsande och silkeslen? Detta kommer att hjälpa vattenmelonsmassa. Under säsongen kan en sådan mask utföras varannan dag. Det räcker att skära av några skivor vattenmelon, pressa ut saften och gnid det återstående köttet i mush och lägg det på håret under ett uppvärmningslock i 30 minuter. Efter proceduren skölj håret med vatten, med tillsats av vattenmelonsaft.
 5. Naturlig kaffe. Kaffemaskar kommer att ge glans till mörkt hår. För blondiner är detta recept inte lämpligt, eftersom krullarna kan färgas. Masken består av 2 msk. l. nymalt kaffe. Det måste kokas, kylas och appliceras på håret i 30 minuter.
 6. Kamomill. Blonda tjejer som kommer tillbaka kommer att hjälpa blandningen baserat på avkok av kamomill och citronsaft. För att göra detta brygga 200 ml kokande vatten, torka, filtrera och tillsätt 1 tsk till torrkamomillknoppar (2 msk). citronsaft.
 7. Rötter + morötter. Ägare av rött hår hjälper till med färsk betorjuice och morötter. För att göra detta, blanda bara saften av dessa grönsaker i ett 1: 1 förhållande och applicera på håret i 20 minuter. Förfarandet kommer att bidra till att betona ljusstyrkan och djupet på röda nyanser, och krullarna kommer att spela en naturlig glans.
 8. Oljekomprimerar. Användningen av naturliga oljor för hårvård ger inte bara näring och hydrering, men ger också hårvolymen och vacker glans. På apoteket kan du alltid köpa castor, burdock, mandel, linolja. För rutiner används ofta orefinerad olivolja eller mer exotiska alternativ: jojobaolja, kokosnöt, persika, vetex. Det är möjligt att bereda oljeblandningar från en blandning av flera naturliga oljor med tillsats av estrar. Eteriska oljor (rosor, ylang-ylang, patchouli, citrus) ger en trevlig arom, fuktgivande och silkighet. Lägg bara till dem lite, bara 2-3 droppar.
sköljning

För att uppnå en strålande glans rekommenderar kosmetologer att byta alkalisk miljö och använda vatten som surgörs med citronsaft, bordsvinäger eller äppeläger för att skölja håret. Detta förfarande normaliserar talgkörtlarna, eliminerar alltför mycket fet hår och hjälper dem att hålla sig fräscha, rena och glänsande under lång tid. För förfarandet är det tillräckligt att späda saften av en citron eller 50 ml ättika i tre liter kokt vatten. Sköljning med försurning är mer lämplig för normalt och fettigt hår. Om håret är torrt och hårbotten är irriterad, är det bättre att använda masker baserat på jästa mjölkprodukter.

Hur får du ditt hår att lysa med hjälp av örtsköljningar? Detta är lätt att göra. Plocka upp de grönsaksråvaror som är mest lämpade för din hårtyp och använd den för att göra avkok för sköljning. För att förbättra glansen kan du använda ett avkok av humle, ekbark, kamomill, salvia, kalendula.

 • Hur man gör en effektiv sköljning? Förbered en örtsamling av lika delar av kalendula, nasturtium och rosmarin. Ta 2 msk. l. häll 500 ml kokande vatten och koka på låg värme i 15 minuter. Skaka färdig buljong och applicera det i en varm form för att skölja håret efter tvätt.
 • En balsam med vitt vin kommer att väcka hårsäckar och aktiverar blodcirkulationen i hårbotten. Förbereda det, ta samlingen av kamomill, marjoram och rosmarin. Häll en liten handfull krossade grönsaksråvaror i en flaska torrt vitt vin och lägg det på en varm, mörk plats i en vecka. Därefter infusionen, och med varje sköljning tillsätt 4 msk. per liter vatten. Denna procedur kommer att återställa hår vitalitet och glans.

Kosmetika för glänsande hår

För att ge ditt hår en hälsosam glans rekommenderar experter att använda schampo, balsam eller balsam som innehåller glycin eller silikon. Dessa ämnen omsluter noggrant varje hår, vilket ger en effekt som liknar biolaminering. Tack vare detta kommer din frisyr att glöda med en blank glans. Men att använda sådana verktyg är inte alltid värt det. Faktum är att silikon skapar en lufttät film som stör den fria vävnadens andning och kan orsaka försvagning och förlust av hår. Därför rekommenderar yrkesverksamma att endast välja högkvalitativa produkter som innehåller vattenlösliga silikoner, som lätt tvättas av med vatten. Annars kommer håret snart att bli orörligt och hängt med feta istappar.

Många tillverkare av professionell kosmetika erbjuder för att lösa problemet med tråkigt hår med hjälp av speciella serier av omsorg: serum, sprayer, oljor, balm. Vi listar de mest populära:

 • Naturlig multifunktionell olja Mytisk olja från franska märket L'Oreal. Kompositionen innehåller en blandning av druvfröolja och avokado, kompletterad med ett vitaminkomplex. Det ger inte bara näring, fuktar och återställer krullarnas struktur, men ger dem också en levande glans.
 • Bleach Bio traitement hårglans. Den lätta och mjuka sammansättningen av produkten baserad på linfröolja närmar sig håret med näringsämnen, tätar delade ändar och ger strålande glans.
 • Vätskesilke av Estelle. Det ger glans och rik glans till hår. Kompositionen av denna produkt är ett komplex av silikon komponenter som omsluter varje hår och ger noggrant skydd utan viktning. Produkten släpps i en flaska (100 ml) med en droppdispenser, vilket underlättar appliceringen.
 • Shampoo "Liquid Silk" från Gliss kur. Designad speciellt för att ta hand om matt och torrt hår, berövad av vitalitet. Produktens sammansättning innefattar silkeproteiner, flytande keratiner och vitaminer. På grund av de aktiva ingredienserna återställer schamponet poröst och skadat hår och ger det jämnhet och vacker glans.
 • Aerosolsprutor ger en hälsosam utseende och skönhet till strängarna, efter att ha applicerats på dem ser håret väl preparerade och får en strålande glans. Sortimentet av sådana produkter är det mest mångsidiga, tillverkare erbjuder spray för strålande glans med en helande effekt. De inkluderar växtbaserade extrakt, siloxaner, naturliga oljor, vitaminer och fruktsyror. Sprayer från varumärken som Estel, Everline, Cehko, Wella ger extremt glans till håret, samtidigt som de säkerställer deras skydd, restaurering och näring. Sådana produkter, när de används korrekt, gör inte håret tyngre, gör det lättare att kamma, fuktar, göra dem fukta och mjuka. Spray bör appliceras efter installationen.
 • Hårspray hårspray.
Hur man gör håret mjukt och glänsande?

För att få ditt hår att bli välskämt och transfusera med rik skins, erbjuder professionella ett lamineringsförfarande. Detta alternativ är särskilt bra i de fall då håret är försvagat och utarmat med konstant värme och aggressiva färgämnen. På bara några timmar kommer trollkarlen att återställa det välskötta utseendet, glansig glans och silkighet mot håret. Salonprocedurens specificitet består i att applicera en särskild kemisk komposition baserad på protein, vitaminkomplex och andra bioaktiva komponenter till krullarna.

Effekten av denna procedur varar i 4-6 veckor, varefter den kan upprepas. Laminering är säker för håret, varefter håret blir volym, jämnhet och bländande glans. På grund av proteinmättnad blir locken hållbara och elastiska, de kan klara mekaniska skador och aggressiva miljöpåverkan. Filmen som bildas på håret hindrar inte syreflödet, men förhindrar förlust av näringsämnen, fukt och vitaminer. Det finns inga kontraindikationer för lamineringsprocessen, det kan användas för alla typer av hår med varierande grad av skada.

Förfarandet kan göras i stugan eller hemma. För hemlaminering applicera speciella föreningar eller vanligt gelatin. Denna produkt innehåller en tillräcklig mängd protein, som fungerar som en designer och effektivt återställer hårstrukturen, vilket gör dem fina, glänsande och silkeslen.

Recept från Hollywood Stars

De världsberömda kändisarna har speciella recept för att behålla hårets skönhet och glans. Detta gör det möjligt för dem att gå till podiet med lyxiga frisyrer, iriserande glansig glans. Låt oss öppna några hemligheter från Hollywoods skönheter.

Jennifer Lopez och Catherine Zeta - Jones älskar att dricka lätt öl. Oroa dig inte, de dricker inte det, men använder det för att skölja håret efter tvätt. För dessa ändamål är lätt ofiltrerad öl lämplig, den har många vitaminer och näringsämnen. Efter en sådan sköljning kommer håret till liv och blir strålande och glänsande. Om håret är för torrt och skadat kan du lägga till lite olivolja eller honung till öl.

Blond Melanie Griffith rensar håret med mandelolja, det närmar sig, fuktar, eliminerar splittrade ändar och återupplivar tråkigt hår. Sexig brunett och bara vacker Angelina Jolie till hennes hår shimmer och glans, använder ett orientaliskt recept. I porslinsteapoten bryts skådespelerskan en nypa stark Ceylon-bladte och en liten handfull sågspån. Den resulterande infusionsfiltret och lägger till vattnet för sköljning av hår.

Använd våra hårvårdstips och snart kommer du att kunna skryta med vackra, välskötta, friska och glänsande lockar.

Recensioner om hemmetoder och metoder

Granska №1

Jag gillar det verkligen när håret ligger i vackra vågor och lyser med en livlig glans. På omslaget på modetidningar från de välskötta skönheterna är det omöjligt att titta bort. Jag har mörkt och tjockt hår, så att de passar vackert in i håret och behåller sin form, jag måste använda ett krusjärn och en hårtork. Och detta skadar krullarnas struktur, och de blir torra och livlösa.

Nyligen har jag försökt att använda schampon med silkeproteiner och vitaminer, vilket förbättrar ståndarnas tillstånd. Och efter varje schampo skölj håret med varmt kokt vatten, surgjorda med ättika. Och resultatet är redan där. Håret är friskt och rent längre, det är lätt att kamma och börjar verkligen överflöda med en hälsosam glans.

Maya, Naberezhnye Chelny

Granska nummer 2

För att alltid se hälsosamt, snyggt och glänsande hår gör jag masker baserade på jäst, mejeriprodukter, senap, naturliga oljor. Jag hörde mycket bra saker om lamineringsproceduren, men i salongerna finns det höga priser och jag bestämde mig för att göra allt själv. För proceduren användes vanligt matgelatin. Nu på Internet hittar du många recept för hemlaminering.

Jag gjorde allt strikt enligt anvisningarna, vilket resulterade i att håret verkligen blev slät och glänsande. Men samtidigt såg gelatinvägda strängar och hår fettiga. Effekten är bevarad endast tills det första håret tvättas, vilket naturligtvis är en besvikelse. Men om du vill se bra ut i vissa fall kan det här förfarandet göras.

Granska nummer 3

Om jag behöver titta på alla 100% gäller bevisade verktyg. Att ge håret en livlig glans med bara högkvalitativa kosmetika från välrenommerade företag. Oftast använder jag hårsprayer, de är lätta att applicera, de gör inte håret tyngre och limar inte dem som lack eller mousse. Frisyren ser perfekt ut: Håret är mjukt, silkeslen, lätt att kamma, ej elektrifierat och får en blank glans.

Du kan köpa sådana sprayer i specialaffärer. Dessutom har många balsams, serum och andra vårdprodukter en liknande effekt. Det är bara nödvändigt att välja dem korrekt och var uppmärksamma på tillverkaren. Och alla slags folkrecept och sköljning på örter är inte för mig. Jag gillar inte att spendera tid på deras förberedelser, det är lättare för mig att köpa en färdig produkt.

Vet du exakt hur man gör hår silkeslen?

Friskt hår utmärks inte bara av sin elasticitet och glans utan också av dess silke. Silkeaktig och mjukt hår talas mycket om i schamponannonser, men i själva verket blir vi ofta inte exakt vad det är lovat, eller ens inte alls. Mirakulösa vårdprodukter släpps mer och mer, och de måste kunna förstå. Men parallellt kan du använda beprövade "farmor recept", alltid tillgängligt, billigt och säkert, vilket verkligen hjälper till att göra håret silkeslen med regelbunden användning.

Det verkar för många att hårets silkhet är ärvt och ingenting kan göras här. Faktorn för ärftlighet är viktig, men i de flesta fall är det möjligt att göra håret silkeslen med hjälp av vanligt men omhändertagande och regelbunden vård. Och om du är slarvig och skyndsam hjälper ingen arv: rytmen och levnadsförhållandena är nu så att det mest motståndskraftiga håret blir trött på att försvara sig och så småningom förlorar vitalitet och skönhet. Vi kommer att berätta hemligheterna i daglig hårvård, så att de alltid blir starka, glänsande och silkeslen. Låt oss börja?

Secrets of Success

För det första, det viktigaste, om vad vi sätter vårt hår hela tiden. Hur man minskar de skadliga effekterna på håret?

Många kvinnor och tjejer tvätta sina huvuden varje dag, och reklam stöder denna vana. Det är skrivet på många schampon - "lämplig för daglig användning", men du måste tvätta håret som din hårtyp "kräver", och inte på så sätt att du konsumerar mer och mer schampon och balm, glädjande tillverkare och säljare.

Silkigt hår gillar inte hårtork!

Efter att ha tvättat våra huvuden på morgonen, före arbetsdagen, rusar vi för att torka vårt hår - du kommer inte att gå ut med vått hår. Och "för skönhet" stryker vi håret med strykjärn, om de verkar olydiga mot oss, eller krulla med krullar av olika slag om vi vill ha pärla krullar: tyvärr kostar denna tillfälliga skönhet håret mycket dyrt. Försök att tvätta håret när det är tillräckligt med tid, och fortsätt inte uppenbar komfort: ditt hår bör torka i sin naturliga miljö, vid normal temperatur och fuktighet.

Det är bättre att göra utan att lägga på

Även stylingprodukter har ofta en negativ inverkan på håret och berövar dem av deras glans och silke: trots allt anses deras huvudsakliga fördel vara snabb att skapa en frisyr; som samtidigt känner håret, försöker vi inte komma ihåg. Under tiden kommer det friska håret, som inte är uttömt av "skönhetsprodukter", att vara lydigt i sig själv och kommer inte att krypa in i ögonen, "borst" eller elektrifiering.

Hårtork måste vara med joniserare

Om du behöver torka håret, bör du försöka minimera den negativa effekten - till exempel med hjälp av en speciell kam med keramisk sprutning - termobrasning. Till skillnad från metall tar sådan borstning statisk elektricitet, fördelar värmen jämnt, skyddar håret från överhettning och spänning. Det är inte nödvändigt att stapla håret i ett varmt läge hos hårtorken - de kommer inte att upprätthålla sådan cirkulation under lång tid. Det är bättre att byta luften vid rumstemperatur med varmt och fixa i allmänhet kallt, särskilt vid splittrade ändar.

Ett utmärkt alternativ för att torka silkesigt hår är en hårtork med en joniserare. Det är inte mycket dyrare än en vanlig hårtork och skyddar håret effektivt. Negativt laddade joner botar inte och återställer inte "sjukt" hår, men låter dem spara mer fukt, vilket minskar skadan av frekvent torkning och styling. Dessutom eliminerar några av de negativa effekterna av torkning med denna torktumlare fortfarande. Till exempel börjar hårbotten aktivt producera fett, försöker skydda håret från att torka ut och problemet med deras fettinnehåll uppstår, och användningen av en joniserande hårtork återställer fuktbalansen - fettinnehållet återgår till normalt.

Huvudet, inslaget efter tvättning med en handduk i form av en turban, har blivit en klassisk "kvinnlig omen", men hårvårdspersonal tror att detta inte är värt att göra. Håret ska blötas försiktigt med en mjuk handduk, men torka inte torr - låt dem torka naturligt.

Kamma inte vått hår.

Kombination av vått hår är inte heller nödvändigt, och i allmänhet är det viktigt att kamma dem ordentligt. Hårborstar måste vara naturliga - till exempel från trä. Nu finns det bekväma kamar av silikon i kombination med plast: de kallas "antistatiska", de är lätta att rengöra, de fördelar jämnt balm, mask eller färgkompositioner på håret. Förresten, försök att färga och färga håret mindre ofta: sådana förfaranden torkar dem, tar bort deras vitalitet, för att inte tala om glans och silke.

Huvudbonader krävs!

Ha på sig en hatt (helst från naturmaterial) när som helst på året: ditt hår "rädslar" inte bara frost utan även en brinnande sol och stark vind och damm. Tidigare gick inte kvinnor "nakna" och hade lyxiga, långa flätor till extrem ålderdom. Naturligtvis var mat annorlunda innan, men kvinnor tänkte inte ens på dåliga vanor - rökning, till exempel, bland det mässa könet var sällsynt, men det var separata ämnen.

Schampon och balsam

Schampon behöver inte bara välja vilken typ av hår, men också lära sig att utvärdera deras kvalitet. Så, produkter med natriumsulfat tar bara bort hårmjukheten och silkigheten. Silkeproteiner är vad du behöver, men undviker förfalskningar; Professionella schampon är nu tillgängliga för alla - försök använda dem. Några eteriska oljor (neroli, pepparmynta, etc.) gör håret mjukt, silkesigt och glänsande - du kan lägga dem i din schampo.

Det är bättre att använda balsam separat, och det är nödvändigt att tvätta det av håret noggrant - med varmt och sedan kallt vatten. Kyl sköljning hjälper till att bli av med "fluffiness" av håret, vilket gör dem mjukare och mer lätta. Lägg till lite äppelcidervinäger eller citronsaft (1 matsked per liter) till vattnet - du får en bra sköljning.

Eventuella schampon och balsamlor förlorar större delen av sin styrka på grund av kranvatten, klorerade och hårda. Var inte lat och förbered vatten för att tvätta ditt hår med ändamål: låt det stå och koka det sedan. Använd om möjligt alltid rent vatten för att tvätta håret - till exempel på landsbygden, i brunnar eller källor.

Silkesmaskar

Det finns många masker för silkes silke - välj de som är bekvämare för dig.

Stötta råägg (2 st.) Med olivolja (3 msk) appliceras vått hår längs hela längden - en kam med silikon är användbar här - täcka i en halvtimme. Tvätta håret som vanligt.

Masker med mandelolja två gånger i veckan gör inte bara håret silkeslen, utan också stärker dem och accelererar tillväxten. Olja uppvärmd i ett vattenbad gnids i hårbotten med fingertopparna, helst över natten. Tie ditt huvud med en naturlig trasa (bomull, linne) och gå och lägg dig. Tvätta håret på morgonen. På en månad kommer du inte att känna igen ditt hår: de kommer att bli mjuka och "flyta". Gilla silke!

Massage med kolsyrade mineralvatten och ricinolja 2-3 gånger i veckan ger ungefär samma resultat. Vatten och olja blandas lika (0,5 koppar), tillsätt ditt eget schampo (1 matsked), blanda igen, gnid i hårrötterna, massera dem i ca 3-4 minuter och skölj.

Som alltid är masker med en båge effektiva för silkes silke - de "återupplivar" håret helt enkelt. Blanda riven lök med gräddfil 1: 1, applicera på hår och hårbotten i 15-20 minuter; om det brinner illa, tvätta av tidigare. Eteriska oljor hjälper till att "döda" lukten: de läggs till en mask (citron, rosmarin, lavendel, etc., 4-5 droppar vardera) och sköljs sedan - 3-4 droppar per liter vatten, men först oljan blandas med ett emulgeringsmedel - till exempel, en liten mängd salt, läsk eller honung.

Tips 1: Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande

Innehållet i artikeln

 • Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande
 • Hur man gör håret mjuk och silkeslen
 • Hur får man tjockt hår

sköljning

Särskild sköljning hjälper till att göra håret skimt och mjukt. Kranvatten skadar håret hårt, vilket gör det sprött och torrt. För att undvika detta kan du använda mineralvatten istället för hårbalsam. Daglig sköljning med icke-kolsyrade mineralvatten hjälper till att göra håret tråkigt sken och ljusstyrka och göra dem mer lätta. Dessutom rekommenderas håret efter tvättning att skölja med "öl" av hög kvalitet, eftersom det innehåller i sin sammansättning många näringsämnen som är nödvändiga för hårbotten och aktiv hårväxt. Sköljning med en lätt uppvärmd öl hjälper till att göra håret glänsande och silkeslitet.

Dessutom sköljs håret ofta med olika avkok, såsom avkok av kamomill, ekbark eller nässla. Dessa dekoder hjälper till att mätta håret med näringsämnen, förbättra tillväxten och mjukna effekterna på hårbotten med hårt flytande vatten.

För att förbereda avkokning av kamomill bör du ta två matskedar av torkade blommor och häll dem ett glas kokt vatten. Blommorna ska infunderas i en halvtimme, varefter det tvättade håret kan sköljas med avkok. Skölj buljongen är inte nödvändig. Man bör komma ihåg att ett starkt avkok av kamille kan ge en kopparskugga även till mörkt hår.

Skönhetsmaskar

Ditt hår blir mjukare och silkeslipat, om minst en gång i veckan kommer du att applicera någon mask. Hemlagade hårvårdsprodukter kan beredas av produkter som är lätta att hitta i vilket kök som helst:

- majonnäs;
- yoghurt;
- kycklingägg
- burdock olja etc.

Professionella frisörer rekommenderar att använda majonnäs som en närande hårmask. Det är nödvändigt att applicera färsk majonnäs till håret längs hela sin längd, lämna i 10-15 minuter och skölj med varmt vatten. Det är bättre att inte använda denna mask oftare än en gång i veckan så att håret inte blir fet.

För att hålla håret alltid mättat med fukt och förbli mjukt och glänsande, applicera ofta en kefir mask på huvudet: Färsk kefir uppvärmd till rumstemperatur appliceras försiktigt på hårbotten, hårrötterna och sprider sig längs hela längden. Hår inslaget med plast och en varm scarf. En sådan mask kan lämnas på huvudet i en timme eller till och med två. Äggsmaskan är också gjord på samma sätt, endast piskade och spända yolk används istället för kefir.

Masken av burdockolja görs bäst inom 2-3 månader, minst en gång i veckan. För att uppnå det bästa resultatet bör du gnugga bördolja, som kan köpas på apotek, i hårbotten och gradvis sprida sig över hela längden av håret. Då måste du täcka håret med plast, linda en varm scarf och lämna masken i 1,5 timmar. Det är nödvändigt att tvätta av oljan med schampo, eftersom det tvättas av ganska hårt. Men resultatet kommer att märkas omedelbart - håret blir mycket mjukt och glänsande.

Glatt och silkesigt hår hemma

Varje tjej vill ha slät, glänsande och silkesigt hår, detta kan uppnås inte bara i skönhetssalongen utan också hemma, vi erbjuder dig effektiva recept som ditt hår kan omvandlas på mycket kort tid.

Det är ingen hemlighet för någon som vår hälsa, styrka och skönhet beror på vår kropps helhet, liksom näring och daglig användning av 1,5-2 liter rent vatten, det bör först uppmärksammas.

Orsaken till dåsighet, torrhet och svaghet i håret kan vara:

 • ohälsosam diet;
 • brist på vitaminer och mikroelement
 • gastrointestinala sjukdomar;
 • perm;
 • frekvent användning av strykning och curling;
 • felaktig vård;
 • aggressiv exponering för solljus eller vice versa kallt;
 • shampooing med hårt vatten;
 • användningen av alltför stora mängder stylingprodukter;
 • Användningen av smutsiga hårborstar och hård hårbearbetning (kamning av vått hår, tvättning av huvudet med varmt vatten, med metall hårnålar och gummiband).

Tvätta håret med varmt, inte varmt vatten, detta är en av de vanligaste orsakerna till att håret förlorar sin jämnhet, silkighet och glans. Till sist kan du även skölja med kallt vatten för att släpa vågorna.

Hemmask för slät och glänsande hår

Masken är gjord innan huvudet tvättas, alla ingredienserna i masken är naturliga och användbara för både hår och hårbotten.

 • 1 tesked avokadoolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk av aloejuice;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Bottom line: masken närmar sig håret med fördelaktiga ämnen, gör dem starkare, starkare och friskare, och passar också helt om hårets längd.

Välj ett speciellt schampo

När du väljer vårdprodukter för glans, släthet och silkighet i håret, titta på kompositionen av sådana komponenter som lipider, keratin, aminosyror, alger, örttextrakt, aloe vera-extrakt, oljor, det finns även speciella serier för hårglans, som inkluderar schampo, balsam, mask outplånlig botemedel. Det viktigaste att komma ihåg är att vi väljer shampoo av typen hårbotten.

Tvätta inte allt hår med schampo, det räcker bara för att skumma rötterna och när du sköljer shampooen från huvudet kommer det att tappa på håret och skölja hårets längd och tvätta alltid schamponet så att det inte kvarstår på håret.

Shampoo för glans och jämnhet av hår:

Glansschampo Wella Pro Series Shine

 • Shampoo fuktgivande för att återställa glansen av torrt och skadat hår "Aloe Vera" Kallos Kosmetika Aloe Vera Full Repairs Shampoo
 • Hårbotten skalar

  Scrub för hårbotten hjälper till att noggrant rengöra huden på döda celler, talg, stylingprodukter, silikoner och andra föroreningar. Du kan köpa en skrubba som redan är färdig i affären, många producerar sådan produkt i sina hårvårdsprodukter, och du kan göra hemma:

  HeadHair oljekomplex för att stärka håret är en idealisk och naturlig hårprodukt. Läs mer...

  • 2 matskedar havsalt (fin eller medium mark);
  • 3-5 droppar essentiell olja (rosmarin, bay, lavendel, orange);
  • 1 matsked basolja (olivolja, mandel, avokado, vetex, pumpa).

  Skalning görs på smutsigt hår innan du tvätter huvudet, knådar skrubben innan du applicerar. Skalning görs på fuktig hud, du måste först våta hårbotten, några minuter under en varm dusch. På avdelningarna börjar vi gnugga blandningen, men bara gnugga den i hårbotten, röra inte håret, mycket salt kommer att smula, men även det som återstår kommer att räcka för att göra proceduren. Nästa, noga massera hårbotten, men utan att trycka hårt, borde det inte vara någon smärta. Massera i fem minuter och ytterligare fem minuter lämnar blandningen på håret och tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

  Skalning kan göras varannan vecka om hårbotten är normal eller utsatt för fett och en gång i månaden om hårbotten är torr eller känslig.

  Bottom line: Håret är hälsosamt, välrenat och redo för följande procedurer, speciellt om du förstärker håret med hjälp av stramande medel (de fungerar bättre på den rengjorda huden).

  Sköljning för hår silkiness

  Hårets mjukhet, glans och jämnhet kan erhållas genom att skölja håret med örter, citron eller äppelcidervinäger.

  Om vi ​​vill ge mjukhet och silkighet till håret med hjälp av örter, då behöver vi följande örter: kamomill, lind, kolspett, Johannesjurt, lavendel.

  Örter måste kokas med kokande vatten, i förhållandet mellan 2 matskedar örter per kopp (200 ml.) Vatten. För hår av medellängd är en liter buljong tillräcklig. För att brygga gräset måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det sedan smutsas och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret.

  För att uppnå silkeshår kan du använda en mjukgörare för hår från äppelcidervinäger eller citronsaft. För ett förfarande måste du ta två matskedar äppelcidervinäger eller citronsaft utspädd i en liter kokt vatten. Denna blandning ska sköljas med hår, resultatet kommer att märkas efter det första förfarandet.

  Bottom line: efter sköljning kommer hårvågorna att vara tätt pressade ihop, vilket gör att håret ser jämt, mjukt och glänsande ut.

  Hem outplånlig grädde för hårtips

  Krämernas sammansättning är helt naturlig och mycket användbar, den innehåller de bästa oljorna för hårets längd som ger näring och bryr sig om vilken typ av hår som helst.

  • 1 matsked olivolja;
  • 1 matsked jojobaolja;
  • 1,5 tsk kokosnötolja;
  • 1,5 tsk sheasmör
  • 15 droppar essentiell olja av ylang-ylang;
  • 1 tesked bivax.

  Först måste du smälta basoljorna tillsammans med vaxet i vattenbadet, och när oljorna svalnar, tillsätts den eteriska oljan. Oljorna kommer att tjockna och du får en ganska tjock grädde med gul färg, vilket är önskvärt att hålla i kylskåpet.

  Denna kräm appliceras på rent, vått hår efter tvätt, och det behöver inte mycket alls, bokstavligen en droppe, krämen måste gnidas i palmerna och gnidas sedan i hårets ändar, det är tillrådligt att inte röra längden, bara spetsarna (2-3 centimeter) eftersom grädde kan smörja hår, särskilt tunt. Men när håret torkar upp ser spetsarna perfekt ut.

  Resultatet: håret är mjukt, silkesigt och glänsande, förutom att krämet förhindrar hårets tvärsnitt och bryr sig om tipsen.

  Med dessa enkla recept kommer ditt hår alltid att vara i perfekt skick, kom ihåg bara att de kräver konstant och systematisk vård.

  Varje flicka drömmar om hälsosam, glänsande och jämn och lydig hår. Varje undrar hur man gör håret silkeslen, smidig och ger det glans hemma? Låt oss förstå ämnets noggrannhet noggrant.

  För att uppnå det håret utstrålar skönhet och är välskött, kan du inte bara kontakta salongen, men också efter alla procedurer i hemmet. Masker, sköljningar och olja, valda korrekt, kommer att bidra till att göra dem externt vackra, liksom stärka dem från insidan, mätta dem med fördelaktiga vitaminformuleringar.

  Vård tips

  Grundläggande tips för att behålla ett hälsosamt hår:

  • skölj eller tvätta huvudet endast med kallt vatten. Att det hjälper mot bräcklighet, förseglar hårvågorna, och hjälper också till att få en laddning av livskraften;
  • Efter tvättning, gnid inte håret starkt med en handduk - det orsakar skador. Det bör bara försiktigt blotta strängarna;
  • Missa inte hårtorken, curling iron, strykning. Varmluft överdriver håret och skadar det. Termisk spray bidrar till att minska den negativa påverkan;
  • tvätta håret ska vara en vecka två gånger;
  • trimma ändarna, även för tjejer som vill växa hår, behöver du en gång i månaden, högst ett och en halv. Denna procedur syftar till att förbättra håret och förhindra deras sektion och torrhet;
  • i fem minuter borde du kamma krönorna med ett naturligt träkam för blodcirkulationen i hårbotten och stimulera tillväxten av krullar. Denna procedur bör utföras flera gånger under hela dagen. Det faktiska förfarandet innan du tvätta huvudet och sova;
  • på sommaren bör man ta hand om att skydda håret från det negativa inflytandet från solens ultravioletta strålar och på vintern från överkylning.
  • hemlagade naturliga masker ska göras;
  • det är omöjligt att färga hår ofta, och att tillämpa metoden att vinka med kemiska medel utan att skada håret, därför bör sådana förfaranden undvikas.

  Dessa tips hjälper dig att hålla ditt hår friskt och göra det mjuk och silkeslen.

  Maskobjekt

  De viktigaste naturliga elementen som ingår är:

  • eteriska oljor: lavendel och kokosnöt, kardborre, mandel och ricinus;
  • vitaminkomplex
  • gelatin;
  • kycklingägg
  • flytande honung;
  • citronsaft;
  • aloe;
  • yoghurt;
  • och andra naturliga ingredienser.

  Masker för glans, hälsa, otroligt jämnhet och utmärkt silke, som inkluderar dessa komponenter, är lämpliga för alla typer av hår.

  Recept och metoder för att göra masker

  Masker för glans och jämnhet med krullar, tillgängliga för matlagning, samt hemanvändning är många. Låt oss ta reda på hur man gör hår silkeslen med hjälp av naturliga masker och överväga deras grundläggande matlagning recept.

  Honung och oljemask

  För att göra det behöver:

  • tre matskedar olivolja eller burdockolja;
  • äggula;
  • juice av färsk citron i mängden av två skedar;
  • 2 msk. skedar av honung i flytande form.

  Äggula att mala bra med honung. I den resulterande konsistensen bör hälla olja och citronsaft. Därefter måste allt blandas noggrant och bringas till en tillstånd av homogen massa. Kompositionen måste spridas på torrt hår. Täck dem med cellofan. Skaka bra med en handduk. Tvätta lösningen med ljummet vatten. Mask kan göras en gång i veckan.

  För glans, kraft och jämnhet

  Koka det lätt. Du behöver bara blanda tre skedar av tre typer av oljor: kokosnöt eller mandel, oliv och burdock. Värm sedan upp. Varm blandad olja gnider i hår. Sätt en hatt på huvudet och linda den med en tjock handduk. Sammansättningen måste hållas på huvudet i en timme. Skölj sedan noggrant med rent vatten. Maskan är inte lätt att tvätta, du måste tvätta håret med schampo flera gånger. Denna mask kan enkelt tillverkas hemma.

  För glans, silkighet och volym

  • kamille tinktur - sex matskedar;
  • gelatin i mängden av två matskedar;
  • hårbalsam. Endast 6 teskedar.
  • lösa upp gelatin i kamille tinktur;
  • tillsätt balsam
  • Blanda noga och bringa till en homogen massa.

  Lösningen appliceras på rent och vältorkat hår. Därefter bör de vikas i cellofan och linda handduksbrunnen. Masken på krullarna borde förbli i en timme. Då ska masken tvättas av under rinnande vatten. Shampoo eller balm kan inte användas för att uppnå effekten.

  Oljeväggsmask för lockar

  Elasticitet, jämnhet, silkighetshår hjälper till att ge en oljeväggsmask.

  För att göra det behöver du:

  • 2 msk. skedar av majonnäs;
  • 2 äggulor
  • burdock olja i mängden av två matskedar.

  En metod att göra en mask hemma:

  • lägg äggulorna i en mush och slipa;
  • häll olja och blanda majonnäs;
  • blanda väl.

  Kompositionen måste appliceras på håret och rötterna. Lämna masken i trettio minuter och tvätta håret med schampo.

  Kefir mask för glans

  För att göra det behöver du bara varma kefir i mängden fyra matskedar. Det ska delas in i strängar. Täck därefter håret med ett omslag eller sätt på ett duschlock. Skydda med en handduk. Håll masken på håret i en timme och skölj sedan med vatten.

  balsam

  Sköljningar som innehåller naturliga ingredienser hjälper till att göra krullarna mjukare, silkeslen och glänsande.

  • hackade björkblad måste fyllas med 200 ml kokande vatten. Insistera femton till tjugo minuter. Spänn lösningen och applicera den för att skölja håret två till tre gånger i veckan i en månad;
  • rengör 3-4 äpplen och skalla dem häll en liter vatten. Koka sedan, låt svalna, spänna och använd som sköljmedel.
  • matsked citronsaft tillsätt till en liter kokt vatten;
  • Avkok av persilja: 50 gram grönsaker en halv liter vatten. Det är nödvändigt att koka i en kvarts timme, låt svalna och spänna genom ostkot;
  • burkhack, koka och insistera på en halvtimme. Varmbuljong skölj håret;
  • nätsköljning. Lägg ett avkok av nässla i vattnet och skölj krullarna.

  Alla produkter som är tillverkade hemma, bara från naturliga ingredienser skapade av naturen, kommer att hjälpa till att göra krullarna skina, silkiness och jämnhet. Deras förberedelser blir inte svåra.

  Livlig glans av vackert, silkesigt hår lockar ögat och ger kvinnan en extra charm. Och de tråkiga, livlösa strängarna, som hänger med orörda istappar, kan förstöra även den mest idealiska bilden och förstöra intrycket av att dö. Därför är det för många representanter för det fina kön den mest pressande frågan om hur man gör håret glänsande och återställer sin hälsa och skönhet.

  Experter erbjuder olika lösningar på problemet. Det är nödvändigt att ge håret rätt skötsel, använd kosmetika av hög kvalitet, ta vitaminer och glöm inte bort de moderna salongprocedurerna som kan återställa hårets glans. Perfekt effekt kan uppnås med hjälp av hemmasker och folkmedicin, sköljning och massage. Låt oss dölja varje alternativ och berätta hur du gör ditt hår glänsande och silkeslitet.

  Om ditt hår har blivit torrt, tråkigt och skört, var uppmärksam på din diet. Kanske har kroppen helt enkelt inte tillräckligt med vitaminer, och håret behöver en tillförsel av näringsämnen. För att avhjälpa situationen ingår i den dagliga kosten av färska grönsaker och frukter, kött, fisk och skaldjur, fisk, ägg, nötter, vegetabiliska oljor och spannmålsprodukter.

  En annan orsak kan vara hälsoproblem. Dessa är kroniska sjukdomar i interna organ, metaboliska störningar, avitaminos, anemi, cirkulationssjukdomar. Sådana förhållanden leder till försämring av hälsan och påverkar hår- och hårbottens tillstånd.

  En viktig roll spelas på sätt att ta hand om håret. Regelbunden värmebehandling med krulljärn eller hårtork dehydrerar locken och gör dem tråkiga och spröda. Problemet förvärras av felaktigt urval av kosmetika (schampo, balm, balsam). För att rätta till situationen, lyssna på råd från experter och följ deras rekommendationer.

  Hur man gör håret smidigt och glänsande?

  För att göra ditt hår glittrande med en livlig glans, var stark, voluminös och tjock, följ följande regler när du bryr dig om dem:

  • Du bör inte tvätta ditt huvud för ofta, vattenprocedurer utförs endast när håret är smutsigt. Använd varmt, inte varmt, vatten för att tvätta. Klorat kranvatten är inte det bästa sättet att påverka hårets tillstånd, så det är bättre att koka det på förhand.
  • Innan du applicerar schampo på håret, skum det lite i din handflata, så det kommer att fördela bättre och städa locken mer effektivt från smuts.
  • Skölj håret från schamporesterna flera gånger och skölj dem slutligen med ett avkok av medicinska örter som permanent håller håret rent, friskt och glänsande.
  • Torka håret ordentligt. Det är bäst att göra det i luften, utan att använda en hårtork som torkar håret.
  • Borsta inte håret vått, det kan orsaka skador och förluster.
  • För att förbättra blodcirkulationen i hårbotten varje kväll borstar du håret med en träkam eller en mjuk borste som sveper från 50 till 60 gånger.
  • Varje morgon i 5-10 minuter, massera hårbotten, det kommer att stärka flödet av näringsämnen till rötterna och förbättra hårets utseende.
  • Två gånger om året, ta ett multivitaminkomplex som innehåller friska hårmineraler och spårämnen.
  • Sköter regelbundet ditt hår med hembehandlingar, maskerar, oljepackningar och kompressor.
  • Använd högkvalitativa kosmetika med en helande effekt som hjälper till att återställa ditt hår till sin tidigare vitalitet och glansig glans.
  • Om hår styling görs med en hårtork, slutför torkning i kallt läge. En stråle av kall luft kommer att stänga flakarna i håraxeln och göra håret smidigt och glänsande.

  Förutom de grundläggande reglerna om vård, var uppmärksam på din hälsa, behandla sjukdomar i interna organ i tid, undvik stress, vara mindre nervös, ge upp dåliga vanor, försök att få tillräckligt med sömn och följ daglig behandling. Alla dessa åtgärder i komplexet kommer att ge ett positivt resultat, bidra till att förbättra hälsan och en positiv effekt på hårets tillstånd.

  Hur man gör håret glänsande hemma?

  Folkrecept baserade på användningen av naturliga ingredienser hjälper till att återställa hårglans och styrka. Särskilt populära är masker baserade på mejeriprodukter, ägg, färsk frukt, oljekompressor och sköljning med örtflockar. Låt oss dö på de mest populära hemprocedurerna.

  Hår glans masker

  1. Fermenterade mjölkprodukter. Masker på basis av kefir, gräddfil, vassleärande, återfuktar och återställer hår, återställ dem till en levande glans och styrka. Det räcker att värma upp mjölkprodukten något och applicera det på håret och hårbotten. Ovan måste du ha ett uppvärmningslock, detta kommer att förbättra penetreringen av användbara ämnen och öka effektiviteten av proceduren. Masken hålls i 30-40 minuter, tvättas sedan av med schampo.
  2. Kycklingägg. Procedurer baserade på kycklingägg görs i kombination med naturliga oljor, gelatin eller mejeriprodukter. Dessutom, om håret är torrt, rekommenderas att lägga en äggula till masken, om oljig - ett protein. För att göra håret skinnigt och lättsamt, piskas två ägg och blandas med 2 msk. l. burdock olja, 1 msk. glycerin och 1 tsk bordsvinäger. Denna blandning appliceras på håret och lämnas i en halvtimme. För att lägga till sken kan du använda vanlig gelatin (1 msk. L.). Den är fylld med vatten för svullnad, sedan blandat med ägg och schampo. Blandningen appliceras på krullarna i 1 timme. Observera att alla äggbaserade formuleringar ska tvättas av med lite varmt vatten från håret, annars kommer proteinet att curdle och det blir svårt att ta bort från håret.
  3. Banana. Regelbundna förfaranden med denna frukt kommer att ge en vacker glans och återställa lockets attraktivitet. Mogen banan skalad, mashed med en gaffel i potatismos och tillsätt 1 msk. l. olivolja och naturlig yoghurt. Blandningen appliceras på håret under filmen och lämnar i en halvtimme.
  4. Vattenmelon. Hur man gör håret glänsande och silkeslen? Detta kommer att hjälpa vattenmelonsmassa. Under säsongen kan en sådan mask utföras varannan dag. Det räcker att skära av några skivor vattenmelon, pressa ut saften och gnid det återstående köttet i mush och lägg det på håret under ett uppvärmningslock i 30 minuter. Efter proceduren skölj håret med vatten, med tillsats av vattenmelonsaft.
  5. Naturlig kaffe. Kaffemaskar kommer att ge glans till mörkt hår. För blondiner är detta recept inte lämpligt, eftersom krullarna kan färgas. Masken består av 2 msk. l. nymalt kaffe. Det måste kokas, kylas och appliceras på håret i 30 minuter.
  6. Kamomill. Blonda tjejer som kommer tillbaka kommer att hjälpa blandningen baserat på avkok av kamomill och citronsaft. För att göra detta brygga 200 ml kokande vatten, torka, filtrera och tillsätt 1 tsk till torrkamomillknoppar (2 msk). citronsaft.
  7. Rötter + morötter. Ägare av rött hår hjälper till med färsk betorjuice och morötter. För att göra detta, blanda bara saften av dessa grönsaker i ett 1: 1 förhållande och applicera på håret i 20 minuter. Förfarandet kommer att bidra till att betona ljusstyrkan och djupet på röda nyanser, och krullarna kommer att spela en naturlig glans.
  8. Oljekomprimerar. Användningen av naturliga oljor för hårvård ger inte bara näring och hydrering, men ger också hårvolymen och vacker glans. På apoteket kan du alltid köpa castor, burdock, mandel, linolja. För rutiner används ofta orefinerad olivolja eller mer exotiska alternativ: jojobaolja, kokosnöt, persika, vetex. Det är möjligt att bereda oljeblandningar från en blandning av flera naturliga oljor med tillsats av estrar. Eteriska oljor (rosor, ylang-ylang, patchouli, citrus) ger en trevlig arom, fuktgivande och silkighet. Lägg bara till dem lite, bara 2-3 droppar.
  sköljning

  För att uppnå en strålande glans rekommenderar kosmetologer att byta alkalisk miljö och använda vatten som surgörs med citronsaft, bordsvinäger eller äppeläger för att skölja håret. Detta förfarande normaliserar talgkörtlarna, eliminerar alltför mycket fet hår och hjälper dem att hålla sig fräscha, rena och glänsande under lång tid. För förfarandet är det tillräckligt att späda saften av en citron eller 50 ml ättika i tre liter kokt vatten. Sköljning med försurning är mer lämplig för normalt och fettigt hår. Om håret är torrt och hårbotten är irriterad, är det bättre att använda masker baserat på jästa mjölkprodukter.

  Hur får du ditt hår att lysa med hjälp av örtsköljningar? Detta är lätt att göra. Plocka upp de grönsaksråvaror som är mest lämpade för din hårtyp och använd den för att göra avkok för sköljning. För att förbättra glansen kan du använda ett avkok av humle, ekbark, kamomill, salvia, kalendula.

  • Hur man gör en effektiv sköljning? Förbered en örtsamling av lika delar av kalendula, nasturtium och rosmarin. Ta 2 msk. l. häll 500 ml kokande vatten och koka på låg värme i 15 minuter. Skaka färdig buljong och applicera det i en varm form för att skölja håret efter tvätt.
  • En balsam med vitt vin kommer att väcka hårsäckar och aktiverar blodcirkulationen i hårbotten. Förbereda det, ta samlingen av kamomill, marjoram och rosmarin. Häll en liten handfull krossade grönsaksråvaror i en flaska torrt vitt vin och lägg det på en varm, mörk plats i en vecka. Därefter infusionen, och med varje sköljning tillsätt 4 msk. per liter vatten. Denna procedur kommer att återställa hår vitalitet och glans.

  Kosmetika för glänsande hår

  För att ge ditt hår en hälsosam glans rekommenderar experter att använda schampo, balsam eller balsam som innehåller glycin eller silikon. Dessa ämnen omsluter noggrant varje hår, vilket ger en effekt som liknar biolaminering. Tack vare detta kommer din frisyr att glöda med en blank glans. Men att använda sådana verktyg är inte alltid värt det. Faktum är att silikon skapar en lufttät film som stör den fria vävnadens andning och kan orsaka försvagning och förlust av hår. Därför rekommenderar yrkesverksamma att endast välja högkvalitativa produkter som innehåller vattenlösliga silikoner, som lätt tvättas av med vatten. Annars kommer håret snart att bli orörligt och hängt med feta istappar.

  Många tillverkare av professionell kosmetika erbjuder för att lösa problemet med tråkigt hår med hjälp av speciella serier av omsorg: serum, sprayer, oljor, balm. Vi listar de mest populära:

  • Naturlig multifunktionell olja Mytisk olja från franska märket L'Oreal. Kompositionen innehåller en blandning av druvfröolja och avokado, kompletterad med ett vitaminkomplex. Det ger inte bara näring, fuktar och återställer krullarnas struktur, men ger dem också en levande glans.
  • Bleach Bio traitement hårglans. Den lätta och mjuka sammansättningen av produkten baserad på linfröolja närmar sig håret med näringsämnen, tätar delade ändar och ger strålande glans.
  • Vätskesilke av Estelle. Det ger glans och rik glans till hår. Kompositionen av denna produkt är ett komplex av silikon komponenter som omsluter varje hår och ger noggrant skydd utan viktning. Produkten släpps i en flaska (100 ml) med en droppdispenser, vilket underlättar appliceringen.
  • Shampoo "Liquid Silk" från Gliss kur. Designad speciellt för att ta hand om matt och torrt hår, berövad av vitalitet. Produktens sammansättning innefattar silkeproteiner, flytande keratiner och vitaminer. På grund av de aktiva ingredienserna återställer schamponet poröst och skadat hår och ger det jämnhet och vacker glans.
  • Aerosolsprutor ger en hälsosam utseende och skönhet till strängarna, efter att ha applicerats på dem ser håret väl preparerade och får en strålande glans. Sortimentet av sådana produkter är det mest mångsidiga, tillverkare erbjuder spray för strålande glans med en helande effekt. De inkluderar växtbaserade extrakt, siloxaner, naturliga oljor, vitaminer och fruktsyror. Sprayer från varumärken som Estel, Everline, Cehko, Wella ger extremt glans till håret, samtidigt som de säkerställer deras skydd, restaurering och näring. Sådana produkter, när de används korrekt, gör inte håret tyngre, gör det lättare att kamma, fuktar, göra dem fukta och mjuka. Spray bör appliceras efter installationen.
  Hur man gör håret mjukt och glänsande?

  För att få ditt hår att bli välskämt och transfusera med rik skins, erbjuder professionella ett lamineringsförfarande. Detta alternativ är särskilt bra i de fall då håret är försvagat och utarmat med konstant värme och aggressiva färgämnen. På bara några timmar kommer trollkarlen att återställa det välskötta utseendet, glansig glans och silkighet mot håret. Salonprocedurens specificitet består i att applicera en särskild kemisk komposition baserad på protein, vitaminkomplex och andra bioaktiva komponenter till krullarna.

  Effekten av denna procedur varar i 4-6 veckor, varefter den kan upprepas. Laminering är säker för håret, varefter håret blir volym, jämnhet och bländande glans. På grund av proteinmättnad blir locken hållbara och elastiska, de kan klara mekaniska skador och aggressiva miljöpåverkan. Filmen som bildas på håret hindrar inte syreflödet, men förhindrar förlust av näringsämnen, fukt och vitaminer. Det finns inga kontraindikationer för lamineringsprocessen, det kan användas för alla typer av hår med varierande grad av skada.

  Förfarandet kan göras i stugan eller hemma. För hemlaminering applicera speciella föreningar eller vanligt gelatin. Denna produkt innehåller en tillräcklig mängd protein, som fungerar som en designer och effektivt återställer hårstrukturen, vilket gör dem fina, glänsande och silkeslen.

  De världsberömda kändisarna har speciella recept för att behålla hårets skönhet och glans. Detta gör det möjligt för dem att gå till podiet med lyxiga frisyrer, iriserande glansig glans. Låt oss öppna några hemligheter från Hollywoods skönheter.

  Jennifer Lopez och Catherine Zeta - Jones älskar att dricka lätt öl. Oroa dig inte, de dricker inte det, men använder det för att skölja håret efter tvätt. För dessa ändamål är lätt ofiltrerad öl lämplig, den har många vitaminer och näringsämnen. Efter en sådan sköljning kommer håret till liv och blir strålande och glänsande. Om håret är för torrt och skadat kan du lägga till lite olivolja eller honung till öl.

  Blond Melanie Griffith rensar håret med mandelolja, det närmar sig, fuktar, eliminerar splittrade ändar och återupplivar tråkigt hår. Sexig brunett och bara vacker Angelina Jolie till hennes hår shimmer och glans, använder ett orientaliskt recept. I porslinsteapoten bryts skådespelerskan en nypa stark Ceylon-bladte och en liten handfull sågspån. Den resulterande infusionsfiltret och lägger till vattnet för sköljning av hår.

  Använd våra hårvårdstips och snart kommer du att kunna skryta med vackra, välskötta, friska och glänsande lockar.

  Recensioner om hemmetoder och metoder

  Granska №1

  Jag gillar det verkligen när håret ligger i vackra vågor och lyser med en livlig glans. På omslaget på modetidningar från de välskötta skönheterna är det omöjligt att titta bort. Jag har mörkt och tjockt hår, så att de passar vackert in i håret och behåller sin form, jag måste använda ett krusjärn och en hårtork. Och detta skadar krullarnas struktur, och de blir torra och livlösa.

  Nyligen har jag försökt att använda schampon med silkeproteiner och vitaminer, vilket förbättrar ståndarnas tillstånd. Och efter varje schampo skölj håret med varmt kokt vatten, surgjorda med ättika. Och resultatet är redan där. Håret är friskt och rent längre, det är lätt att kamma och börjar verkligen överflöda med en hälsosam glans.

  Maya, Naberezhnye Chelny

  Granska nummer 2

  För att alltid se hälsosamt, snyggt och glänsande hår gör jag masker baserade på jäst, mejeriprodukter, senap, naturliga oljor. Jag hörde mycket bra saker om lamineringsproceduren, men i salongerna finns det höga priser och jag bestämde mig för att göra allt själv. För proceduren användes vanligt matgelatin. Nu på Internet hittar du många recept för hemlaminering.

  Jag gjorde allt strikt enligt anvisningarna, vilket resulterade i att håret verkligen blev slät och glänsande. Men samtidigt såg gelatinvägda strängar och hår fettiga. Effekten är bevarad endast tills det första håret tvättas, vilket naturligtvis är en besvikelse. Men om du vill se bra ut i vissa fall kan det här förfarandet göras.

  Granska nummer 3

  Om jag behöver titta på alla 100% gäller bevisade verktyg. Att ge håret en livlig glans med bara högkvalitativa kosmetika från välrenommerade företag. Oftast använder jag hårsprayer, de är lätta att applicera, de gör inte håret tyngre och limar inte dem som lack eller mousse. Frisyren ser perfekt ut: Håret är mjukt, silkeslen, lätt att kamma, ej elektrifierat och får en blank glans.

  Du kan köpa sådana sprayer i specialaffärer. Dessutom har många balsams, serum och andra vårdprodukter en liknande effekt. Det är bara nödvändigt att välja dem korrekt och var uppmärksamma på tillverkaren. Och alla slags folkrecept och sköljning på örter är inte för mig. Jag gillar inte att spendera tid på deras förberedelser, det är lättare för mig att köpa en färdig produkt.  Nästa Artikel
  Topp 10 bästa färger för att lätta håret