Vad ska man göra om håret är elektrifierat: enkla tips för varje dag


Även en perfekt hårklippning kan förstöra hårets elektrifiering. Detta fenomen är bekant för många. Oftast står problemet inför hösten / vinterperioden. Håret elektrifieras av olika skäl. Eliminera fenomenet har inte alltid bråttom. Även om håret är elektrifierat, vad man gör för att normalisera hårets tillstånd är användbart för alla.

Tecken på ett problem

Elektrifiering är en naturlig process som härrör från statisk elektricitet. Fenomenet uppstår vid gnidning av hår mot kläder, i kontakt med en kam. Bildandet av positivt laddade joner. De intilliggande håren med samma laddning avstöter varandra. Externt ser processen ut som att flytta krullarna i olika riktningar och lyfter upp sig. Håret ser onaturligt ut.

Håret har utmärkt elektrisk ledningsförmåga. Förmågan är tydligt synlig på tunna, skadade lockar. Hår med nedsatt täthet av nagelskalorna utför inte bara, men ackumulerar även statisk elektricitet snabbt. Detta manifesteras av elektrifiering utan någon uppenbar anledning. Frisyren är bristling med hår som flyger runt sidorna, "spränger" med avgifter. Fenomenet signalerar behovet av att vidta åtgärder.

Möjligheten att elektrifiera ökar kraftigt på vintern. Luften i rummet blir torr, du måste bära hattar, gott om kläder. Det är helt normalt om håret magnetiseras när det kommer i kontakt med en syntetisk lock eller tröskelkrage. Efter att ha tappat avgiften med sina händer glömmer ägarna av friskt hår fenomenet. Om krullarna ständigt pressar, måste de elektrifierade håren påverkas. Det finns olika sätt mot regelbunden magnetisering.

Orsaker till elektrifiering

Varför många människor börjar elektrifiera sitt hår. Skälen till hårets magnetisering kallas:

 • negativa miljöförhållanden (väder, inomhus atmosfär);
 • inre lossning av krullar (överdriven torrhet, skada på ytan);
 • överdriven exponering (kontakt med kläder, kam).

Oftast uppstår problemet med elektrifiering på vintern. Huvudbonusens vägran försvagar krullarna. Håret, dolt under en hatt eller näsduk, upplever överdriven friktion. Närvaron i ett uppvärmt rum torkar ut hår. Till detta läggs en brist på vitaminer, passion för styling, färgning. Allt detta skapar en gynnsam miljö för utseendet av statisk elektricitet i håret.

Hållare av torrt hår märker ofta en ökning av förmågan att magnetisera krökningar efter schamponering. Anledningen är enkel: hygienprocedurer avlägsna fettlagret, försvaga håret. Stärker den ogynnsamma miljöanvändningen för torkning av torken. Ytterligare termisk installation kompletterar skapandet av idealbetingelser för elektrifiering.

Var uppmärksam! Ett vanligt problem är att kamma. Förfarandet åstadkommer upprepad friktion. Nivån på laddat hår stiger. Elektrifieringsförmågan manifesterar sig i sin helhet. Stärker problemet med att använda verktyg av syntetmaterial.

Sätt att felsöka problemet

För att eliminera utvecklingen av elektrifiering krävs för att bevara hårets hälsa, behåll hårets estetik. Det finns flera sätt att hantera problem. Det är viktigt att överväga varje alternativ.

Förfaranden i kabinen

Att eliminera elektrifiering i salongen kommer att erbjuda tjänsten "disciplin för håret." Den positiva effekten av förfarandet är effekten av medel som är fördelaktiga för krullarnas struktur. Förutom användbara komponenter innehåller de använda preparaten substanser med en antistatisk effekt.

Som ett resultat blir håret slät, väl preparerat, ej elektrifierat. Om du ordnar regelbunden vård, eliminera negativa faktorer, kan resultatet bibehållas under lång tid.

Procedurer för att eliminera tendensen för elektrifiering väljs ut beroende på hårets nuvarande tillstånd. Med ökad torrhet, bräcklighet, kommer förekomsten av skador på låsen att ge effekter som syftar till att återställa staten.

Oftast erbjuder de Botox, laminering, hettomslag, komplexa masker. Procedurer gör att du kan återvända hälsa, styrka tunna, livlösa lockar. Håren ser väl preparerade, sluta slå med ström.

Konsekvenser hemma

Eliminera tendensen till magnetisering kommer att visa sig oberoende. Det viktigaste är att se till att krullarnas hälsa, för att ordna den korrekta vården av hår. Ibland räcker det att följa följande principer:

 • organisera en bekväm atmosfär i rummet (luftfuktar luften);
 • utesluta syntetiska kläder från garderoben eller förspray antistatiska saker på dem
 • vägra att tvätta håret med varmt vatten;
 • Använd inte en hårtork eller torra lockar med kall luft, sätt på joniseringsfunktionen.
 • borsta med rätt verktyg;
 • kompetent närma sig urvalet av vårdprodukter, kosmetika;
 • bibehålla friskt hår genom att regelbundet utföra masker.

Rådet. Så att håret inte elektrifieras, är det nödvändigt att följa alla vårdregler. Därefter försvinner klagomål som strängar elektrolyseras.

För akut eliminering av elektrifiering i hemmet är det lämpligt att utjämna de återkrävande håren med palmer som är fuktade med vatten. Det bästa valet är att använda flytande med mineralkomposition för att fukta händerna eller komplettera den vanliga versionen med en droppe lavendelolja, en ros.

I stället för vatten är det tillåtet att ta grädden. Det bästa resultatet kommer att ge användningen av en speciell spray för hår, enligt antistatisk princip. Alternativet har en säker sammansättning, effektiv åtgärd.

Vårdprodukter

Maximal uppmärksamhet bör ägnas åt valet av kosmetika. Fonder bör vara fördelaktiga utan att dränera krullar. Frisörer rekommenderar inköpsalternativ som innehåller panthenol, ceramider, silikon. Komponenterna städa hårets yta, vilket minskar sannolikheten för statisk elektricitet. Skadliga komponenter bör undvikas. Parabener, formaldehyd aggressiva sls minskar hårets kvalitet.

Välj kosmetika med önskad effekt kommer att ligga inom alla prisklasser. Analoger av professionella produkter finns i budgetmärken. Populära alternativ med antistatisk effekt är:

 • Sesderma Sebovalis. Shampoo med effekten av djuprengöring. Alternativ hjälper till att bli av med mjäll, tar bort statisk. En behållare på 200 ml säljs för 2,3 tusen rubel.
 • Frais Monde. Nourishing firande schampo för normalt, torrt hår med oljor, arginin. En flaska på 200 ml säljs för 800 rubel.
 • Estel. Curex Winter Series Mask är idealisk för användning på vintern. Kompositionen matar locken, eliminerar elektrifieringen.
 • Alterna. Anti-Static Finishing Spray används för att ta bort den ackumulerade statiska. En flaska på 170 ml säljs för 2,3 tusen rubel.

Skötselprodukter väljer hårtypen. För torra lockar är användning av icke-aggressiv schampo, balsam, närande mask obligatorisk. För skadat hår rekommenderas att man begränsar hygienprocedurernas mängd. Ytterligare kosmetika (spray, fluid, termiskt skydd, antistatisk) används vid behov.

Korrekt kamning

Att välja en kam är ett viktigt steg i kampen mot elektrifierande hår. Behöver stoppa på verktyget från naturmaterial. Idealiskt val: ebonit. Professionella borstar med antistatisk effekt produceras från materialet. Ett verktyg av trä är också lämpligt. Kombis av trä klarar sig bra med uppgiften, vårdar krullarna, men kräver ofta ersättning. Du kan stoppa valet på kammen med naturliga borstar.

Det är nödvändigt att kamma torrt hår. På hårets huvud med ackumulerad statisk elektricitet kan du dessutom hålla våta händer för att ta bort laddningen. För problematiska krullar passar aromatisk kamning. En droppe lavendel eller rosolja appliceras på instrumentet, och proceduren utförs på standard sätt. Från användningen av plastkammar är det bättre att vägra.

Elektrifierande hår kan förstöra vilken frisyr som helst, så att den ser suddig ut. För att ta bort sannolikheten för ett problem måste du veta och följa enkla regler för att förhindra och eliminera statisk elektricitet. Ofta börjar håret att elektrifiera oväntat, vilket ger mycket besvär.

Varför håret är elektrifierat

Varje kvinna som ser efter sig själv är känd att en av huvudkomponenterna i en attraktiv kvinnlig bild är en snygg och snygg frisyr. Men ibland är det väldigt svårt att uppnå order på huvudet på grund av den starka elektrifieringen av håret. Under påverkan av statisk elektricitet blir krullarna olydiga, börjar bokstavligen stå i slutet, puffa upp i olika riktningar, nå för kammen och hålla fast vid ansiktet och kläderna som om de magnetiseras. Allt detta ger mycket besvär och väsentligt komplicerar processen med att lägga.

Vanligtvis är det torrt, tunt och långt hår utsatta för elektrifiering, men det här problemet är inte främmande för kvinnor med kort hår, speciellt på vintern, när de ständigt bär hattar. Naturligtvis kan ett sådant fenomen inte betraktas som en allvarlig kosmetisk defekt, och det påverkar inte hårets hälsa, och ändå borde du inte klara av det. Låt oss se varför strängar är elektrifierade och hur man hanterar detta problem.

Orsaker till hår elektrifiering

Som du vet har håret bra elektrisk ledningsförmåga och kan ackumulera statisk elektricitet (friktion från friktion), som förekommer i många föremål runtom oss. Kom ihåg skollektionerna i fysiken, där det visades hur slitna ebenholtspinne, som användes på päls eller ull, började locka pappersbitar? Detta beror på det faktum att vissa elektroner under friktion passerar från en kropp till en annan. En negativ laddning bildas på en kropp med en överflödig mängd elektroner, och en positiv laddning produceras på den elektron som har givit upp. På grund av det faktum att de motsatta laddningarna lockas (enligt Coulomb-krafternas verkan), strömmar föremålen själva, med laddningar, mot varandra.

Samma sak händer med håret när det kommer i kontakt med olika föremål (kam, huvudbonader, kläder) och ju större friktionskraften desto mer statisk elektricitet genereras. Men förutom den huvudsakliga (naturliga) orsaken till den elektriska laddningen i håret spelas en viktig roll av faktorer som bidrar till ökad ackumulering av statisk elektricitet. Dessa inkluderar:

 • Huvudbonader. Under locket (speciellt om det är gjord av syntetiskt material) gnider krullarna ständigt mot varandra, vilket resulterar i att statisk elektricitet ackumuleras på dem.
 • Beriberi. Med en uttalad brist på vitaminer i kroppen förlorar håret sitt naturliga smörjmedel, vilket skyddar dem mot negativa yttre påverkan. Kropparnas struktur blir porös, kutiklingflakorna börjar flinga av och gnugga mot varandra vilket leder till utseendet på en elektrisk laddning.
 • Biverktade klimatförhållanden. Temperaturens extremiteter och fuktighetsnivåer, kallvind och aktivt ultraviolett ljus torkar upp och försvagar krullarna, förstör deras struktur och bidrar till ökad elektrifiering.
 • Brist på fukt. Dehydrerat hår blir mer sårbart för yttre påverkan och börjar aktivt ackumulera statisk elektricitet. Fuktbrist kan uppstå på grund av otillräckligt vätskeintag, frekvent användning av stylingapparater och långvarig exponering för den öppna solen.
 • Illiterately organiserad hårvård. Dålig kvalitet eller felaktigt utvalda tvättmedel och vårdprodukter, användningen av mycket hett eller tvärtom kallt vatten för att tvätta huvudet, för ofta vattenprocedurer, överdriven entusiasm för färgning och andra frisörhantering - allt detta försvagar håret, vilket gör det ömtåligt och sprött. Krullarna börjar elektrifiera, bli styva, olydiga och oändliga.

Det bör noteras att elektrifiering av håret oftast provoceras, inte av någon anledning, utan av flera på en gång. För att framgångsrikt bekämpa detta fenomen är det nödvändigt att analysera din livsstil, kost och kroppens allmänna tillstånd, och sedan eliminera alla negativa faktorer och ge fullständig vård åt dina lås. Dessutom bör du vara bekant med metoderna för förebyggande och eliminering av problemet med elektrifiering av håret.

Ambulans för elektrifierat hår

Det finns flera sätt att snabbt pacificera elektrifierade strängar, till exempel:

 • Ett av de bästa sätten att eliminera statisk stress är en antistatisk spray. På krullarna skapar han en osynlig film som skyddar dem mot elektrifiering och dränering. Att använda det här verktyget är enkelt: du behöver bara bearbeta håret och släta händerna.
 • Som ett alternativ till det antistatiska kan du använda termiskt eller icke-kolsyrade mineralvatten (för att förbättra effekten, rekommenderas att lägga till några droppar lavendelolja). Häll lite vatten i sprayflaskan, spray håret och kamma det med en träborste.
 • Eliminera statisk spänning hjälper öl eller brygga. Applicera dessa verktyg bör vara samma som vatten, men effekten av dem är stabilare.
 • Ett annat botemedel mot elektrifiering är hårspray. Applicera den på penseln och kamma locken. De kommer sluta dra sina händer i olika riktningar, och du kan enkelt placera dem på rätt sätt.
 • För att avlägsna statisk stress kan du använda en kräm för ansikte, händer eller kropp. Applicera en liten mängd grädde på handflatan och släta den med orubbliga trådar.
 • Om du inte har några av de angivna produkterna, vika palmerna i en "båt", ta dem nära din mun, ofta andas ofta in dem så att de blir lite fuktiga och släcka dem med elektrifierade lockar.

Detta, så att säga, akutmetoder som hjälper till att sätta håret i kort tid, men för att helt lösa problemet med elektrifierande lockar med hjälp kommer inte att fungera. För detta krävs ett integrerat tillvägagångssätt, bland annat eliminering av orsakerna som orsakade förekomsten av detta fenomen och förebyggande åtgärder som du hittar nedan.

Förebyggande åtgärder mot elektrifierande hår

Om du vill glömma bort sådana problem som elektrifiering av krullar, följ de enkla reglerna om vård för hår:

 • Innan du lägger på huvudbonaden, lägg på en träborste några droppar rosa eller lavendeleter och kamma den längs hela längden. På grund av aromaterapi är det möjligt att minska sannolikheten för elektrisk laddning på håret.
 • Granska dina krusprodukter. Om du tvättar håret regelbundet med ett felaktigt valt schampo och gör masker som innehåller ingredienser som inte är lämpliga för din hårtyp, kommer problemet med elektrifiering att spöka dig hela tiden.
 • Tvätta inte håret med varmt vatten, eftersom det torkar håret starkt och bidrar till ackumulering av statisk elektricitet. Använd varmt vatten för vattenprocedurer och måttligt kallt vatten för sköljkrullar (rumstemperatur).
 • Under lågsäsongperioder är det användbart att genomföra förebyggande kurser för att ta multivitaminpreparat som hjälper till att returnera den förbrukade energin till kroppen och har en positiv effekt på hårets tillstånd.
 • Försök att använda hårtorken så lite som möjligt, låt ditt hår torka efter att ha tvättat på ett naturligt sätt. Om du inte kan klara av det, få en modell utrustad med en luftjoniseringsfunktion. En sådan anordning förstör inte krullarnas struktur och framkallar inte förekomsten av statisk elektricitet.
 • Bli av med plastkammar som bidrar till ackumulering av elektriska laddningar på håret. Istället för sådana verktyg är det bättre att använda penslar med antistatisk effekt - trä (till exempel björk eller ek) eller silikon.
 • Se till att luften i rummet där du sannolikt är tillräckligt fuktig. Du kan behålla den önskade fuktnivån med hjälp av specialanordningar (luftfuktare) eller manuell bevattning av rummet från sprutpistolen.
 • Under sommarperioden rekommenderas det att regelbundet spruta krullar med termiskt vatten - detta kommer att bidra till att upprätthålla den önskade fuktnivån i nagelcellerna och undvika ackumulering av statisk elektricitet. Dessutom är det nödvändigt att följa dricksregimen (konsumera minst en och en halv liter vatten per dag) för att förhindra uttorkning.
 • Om du använder hårspänningsprodukter, ge företräde åt produkter som innehåller komponenter med antistatisk effekt.
 • Försum inte bort huvudbonaden (och under den kalla årstiden och på sommaren). Dock måste du ha på sig hattar, bärar, hattar och hattar, som är gjorda av naturliga tyger. Syntetiska material är inte bara dåligt andningsbara, vilket bidrar till störningen av talgkörtlarna, utan också provar elektrifiering av krullar.
 • Besök frisören regelbundet för att trimma de splittrade ändarna, eftersom skadat hår är mycket mer elektriskt exponerat än friskt hår.

Utöver överensstämmelse med ovanstående rekommendationer bör du tillhandahålla lås med kompetent vård med hjälp av speciella fuktgivande masker - tillverkad eller självtillverkad. Tack vare sådana procedurer kan du förhindra att statisk elektricitet uppstår och återställa hårets jämnhet och silke.

Masker mot elektrifiering bör utföras 1-2 gånger i veckan (det är önskvärt att ändra kompositionerna ibland). För att förbättra effekten av den kosmetiska blandningen måste du vikla de behandlade locken med en film och binda ett tyg över det. För att tvätta av masken kan du använda antingen rinnande vatten (bekväm temperatur) eller avkokning av ekbark. Det är också användbart att skölja håret med citron eller vinäger, lätt öl eller mineralvatten utan gas.

Recept hårmasker mot elektrifiering

Recept nummer 1

Åtgärd: eliminerar statisk elektricitet, fuktar håret, gör det smidigt och smidigt.

 • 1/2 moget mango;
 • 50 ml fett kefir;
 • 1 rå äggula.
 • Mala massan av mango i potatismos.
 • Lägg till de återstående komponenterna och applicera masken på våta lock.
 • Kompositionens varaktighet - 30 minuter.

Recept nummer 2

Åtgärd: Hjälper till att bli av med elektrifiering, återställer hårstruktur, ger dem mjukhet och glans.

 • 1 äggula;
 • 30 ml olivolja;
 • 50 g honung.
 • Slå äggula, blanda den med vegetabiliskt fett och honung.
 • Fördela blandningen på håret och inkubera i 40 minuter.

Recept nummer 3

Åtgärd: effektivt avlägsnar statisk stress från håret, fyller håret med energi och utstrålning.

 • 30 ml druvfröolja;
 • 1 ampull av vitamin A;
 • 1 äggula;
 • 30 gram färsk honung.
 • Värm honung med druvolja på ett vattenbad.
 • Tillsätt äggulor och vitamin.
 • Vi bearbetar hårblandningen och tål minst en halvtimme.

Recept nummer 4

Åtgärd: fyller hår med fukt, ger dem en hälsosam glans och eliminerar effekten av elektrifiering.

 • 30 ml ricinolja;
 • 50 ml cognac;
 • 1 äggula.
 • Vispa skinkan med brandy och smör.
 • Fördela produkten på lite fuktiga krullar och tåla ca 40 minuter.

Om du systematiskt följer ovannämnda rekommendationer, utan att försumma den mest obetydliga vid första ögonkastet små saker i skötsel av krullar utsatta för elektrifiering, kommer du snart att glömma problemen med statisk elektricitet och njuta av smidigheten och smidigheten i ditt hår.

Vad man ska göra för att inte elektrifierat hår

Problemet med elektrifierande hår är speciellt oroväckande för människor på hösten och vintern, även om detta fenomen också uppträder under vår och sommar. Elektrifiering av hår skadar inte hälsan, men levererar fortfarande vissa olägenheter. Oftast gör inga försök att eliminera orsaken till elektrifiering, men ibland är det bara nödvändigt att ingripa. "Håret är starkt elektrifierat, vad ska man göra" - vi kommer att försöka få svaret på den här frågan i vår nästa artikel.

När och varför börjar håret att elektrifiera

Det är ett misstag att tro att håret elektrifieras endast under den kalla årstiden, när vi börjar bära hattar. Elektrifiering av hår är förknippad med en ökning i torrhet, så att du kan möta det som på vintern när värmesystemet påverkas negativt av uppvärmningen i rummen, men även på sommaren i värme, när de allestädes närvarande ultravioletta strålarna bokstavligen drar all fukt ur håret.

Det är viktigt att förstå att elektrifierande hår är en hög signal till kroppen att nästa steg kommer att vara förlust av hårglans, de kommer att blekna, börja splittra och så småningom falla ut. Och om du lägger till ett rörigt utseende på allt detta, blir det klart att hårets elektrifiering måste bekämpas.

Det är uppenbart att håret elektrifieras som ett resultat av utseendet av statisk elektricitet i dem. Positivt laddade joner bildas i håret under friktion (kontakt med kläder eller kamning), varigenom de lika laddade håren börjar avstöra varandra och sprida sig i olika riktningar. I allmänhet möter ägare av torrt hår problemet med elektrifiering. Stärker problemet med torr luft på gatan eller inomhus.

För att bättre förstå orsaken till elektrifiering av hår, bör du överväga hårets struktur under ett mikroskop. Människohår består av en synlig del - stången och roten. Den yttre delen av håret, kallad nagelbandet, består av flera lager av celler som passar håret som skalor, så att håret under ett mikroskop ser ut som en bump. Samtidigt när håret är hälsosamt, breddar vågarna tätt varandra, bildar ett komplett lager, det här håret ser glänsande, elastiskt och elastiskt ut.

Håret kan förlora sin elasticitet under påverkan av olika negativa faktorer: med en plötslig temperaturförändring, färgning, kemisk krökning, långvarig exponering för ultraviolett strålning. Det påverkade håret ser helt annorlunda ut, strukturen blir porös, nagelflakorna passar inte längre tätt mot varandra och statisk elektricitet ackumuleras i sådant hår mycket snabbt. Dessutom karaktäriseras humant hår av bra elektrisk ledningsförmåga, vilket är särskilt uttalat på tunt hår.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Håret är energiserat, vad man ska göra

Håret är elektrifierat, vad ska man göra? Denna fråga ställdes av många. Vi märkte alla hemma, särskilt på vintern, det här håret tenderar att bli elektrifierat. Detta är ett mycket obehagligt fenomen, både från den psykologiska och den estetiska sidan.

Först och främst för att hantera detta fenomen behöver du veta orsaken. Brist på vitaminer, torr luft, kall vind, regn, snö, bär hattar gör vårt hår svagt, torrt och sprött. Dessutom gnider håret under en hatt eller halsduk mot varandra och producerar därmed statisk elektricitet.

För att inte elektrifierat hår behöver du veta och följa några enkla regler.

Vi kommer att svara mer i frågan "Håret är elektrifierat, vad ska man göra?"

Vi skapar bekväma hårförhållanden

För att skapa den mest behagliga atmosfären för håret behöver du öka luftfuktigheten i rummet. Många med detta ändamål sätter akvarier, där de tillbringar större delen av tiden eller installerar behållare med vatten. Om så önskas kan du också köpa en luftfuktare, som fungerar enligt principen om förångning av het ånga, vilket gör luften i rummet fuktig.

Det finns mer moderna verktyg som jonerar inomhusluft, vilket minskar statisk elektricitet. Sådana joniserare mättar inomhusluft med negativt laddade joner, och som vi kommer ihåg laddas elektrifierat hår med positiva joner. Således neutraliseras hårets laddning, och de blir släta och lätta.

Under årets kalla år borde du ha huvudbonad, eftersom kall luft torkar håret. Det är viktigt att komma ihåg att syntetiska material provocerar statisk elektricitet, därför är kepsar av naturliga tyger att föredra. Och för att minimera risken för statisk elektricitet kan du spraya antistatiska direkt på huvudbonaden från insidan.

Skötsamt för hår

När du tvätter håret, kom ihåg att varmt vatten torkar håret och därmed bidrar till utseendet på statisk elektricitet. Vatten för att tvätta håret ska vara varmt och för den sista sköljningen - sval.

Köp en kam med en speciell antistatisk beläggning, eftersom konventionella plastkammar bara ökar elektrifieringen av håret. Du kan köpa en träkam, bäst av allt - av cederträ eller ek. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att över tiden blir sådana kammar mikrokrackade och kan skada håret. Ändra därför regelbundet dina träkamrar till nya.

Vad man ska göra först

För att inte elektrifiera mycket hår, hemma är det nödvändigt att göra speciella masker med folkmekanismer, men det kommer att diskuteras lite lägre. För att komma igång, kolla vad du behöver göra först:

 • byta kam, föredragande material som trä och naturlig borste, anses bra björk kam;
 • Minimera användningen av strykjärn och hårtork, det är mycket skadligt;
 • Håll syntetiska kläder ut ur garderoben, kläder av naturliga tyger orsakar inte att håret elektrifieras och magnetiseras;
 • Om du väljer vårdprodukter, var uppmärksam på kompositionen - panthenol, ceramider och silikonhjälp för att eliminera elektrifiering.
 • använd alltid balsammen efter att ha tvättat huvudet;
 • drick tillräckligt med vatten för att undvika uttorkning;
 • Det är användbart att regelbundet göra masker som innehåller folkmekanismer - de återställer varje hårs struktur och håret elektrifieras mindre.

Generellt valet av hur man bekämpar elektrifiering av hår beror på varför det verkar, och om orsaken är uttorkning, behöver du bara öka mängden vatten som förbrukas dagligen. För att förstå varför ditt hår är magnetiserat, analysera din kost, livsstil och utvärdera nivån på skönhetsvård.

Snabba sätt

Vad ska man göra om strängar starkt elektrifieras, spridda i alla riktningar, i det mest oupphörliga ögonblicket? I sådana fall rekommenderas det att blöta handflatorna med mineralvatten och släta ut det rasande laddade håret. Förresten, den här metoden är effektiv och låter dig se till att håret inte magnetiseras minst en halv dag. Det finns också ett sätt att du behöver smörja palmerna med en liten mängd kräm och släta även krullarna.

Om du inte gillar dessa produkter, köper du en antistatisk flaska, till exempel Oriflame Nutri Protex från Avon eller Avons Daily Shine. Dessa verktyg är mycket effektiva och är speciellt utformade för hår.

Vi använder speciella medel mot elektrifierande hår

Torrt hår är mer mottagligt för elektrifiering, därför bör sådant hår fuktas med hjälp av specialdesignade hårvårdsprodukter för denna typ av hår. Fuktgivande och närande maskor baserade på eteriska oljor kommer att vara mycket användbara för hår som är benägna att elektrificera. Goda resultat ges och outplånliga hårprodukter (fuktgivande sprayer, serum).

Gör det bra med elektrifierade hår "fettverktyg" som inte behöver tvättas, såsom pasta, vax eller vätska. Många vinterserier av hårvårdsprodukter har antistatisk effekt och fuktighetsgivande egenskaper. För att omedelbart bli av med statisk elektricitet i håret kan du köpa en speciell antistatisk eller fuktgivande spray för hår.

Vad ska man göra med redan elektrifierat hår

1 Det mest kända och enkla sättet att förhindra elektrifierat hår är antistatiskt. Om det inte är, kan du spruta hårbröst hårspray och kamma dem.

2. Om du har öl eller mineralvatten till hands, så är de dina hjälpare i kampen mot styggt hår. Stänk håret med dessa vätskor - och problemet är löst.

3. Att tämja motstridigt hår lämpligt kräm för ansiktet eller händerna. Du måste ta lite grädde, sprid på dina händer och slät hår. Krämen ska inte vara för mycket, annars kommer håret att bli fet.

4. Använd lavendel eller rosolja. För att göra detta, lösa några droppar i en spray med vatten och spray hår.

5. För att inte elektrifierat hår kan du göra följande. Lägg palmerna i en "båt", håll den på dina läppar och andas in dem med ett fullt bröst. Snabbt slät hår med luftfuktiga händer. Detta är ett mycket bra verktyg för att inte elektrifierat hår, när det inte finns något mer lämpligt för hand.

6. Valet av hårtork är också en viktig fråga. Det är bättre att inte använda det alls, för att inte överdrippa håret och inte utsätta dem för onödig stress. Men om du verkligen behöver använda en hårtork, välj sedan en som har funktionen luftjonisering.

7. För att inte elektrifiera ditt hår, använd alltid rätt schampo och balsam som passar dig. För torrt hår, använd fuktgivande och närande maskor.

8. Valet av kammen är också viktigt. Bäst av allt av trä av björk. Det bästa alternativet skulle vara en ebonit kam, som lätt klarar av elektrifierande hår. Det är bättre att glömma plastkammar för alltid, det här är den första källan till elektrifiering av ditt hår.

9. Gå inte på vintern utan hatt, överkyl inte hårbotten, låt inte snöflingor och regn falla på håret.

10. Övervaka alltid hårets tillstånd, särskilt på sommaren. Under ultraviolett strålningstiden sväller håret och blir tunnare. Bli inte förvånad på vintern att du ser ut som en maskros, om du inte betalade tillräckligt med uppmärksamhet åt ditt hår på sommaren.

11. För att förhindra elektrifierat hår, använd skum eller vax för hårstyling, innehåller dessa produkter särskilda antistatiska ingredienser.

Folkrättsmedel mot elektrifierande hår

1. Förbered och använd denna mask. Ta en halv mango, en sked av hög fetthalt, 1 äggula kycklingägg. Hacka mango, lägg till den kefir och pundad äggula. Blanda och applicera på tvättat och något torkat hår. Låt handla i 30 minuter, efter att du har förpackat håret med en påse eller film. Tvätta av masken med rent vatten. Detta är ett mycket effektivt medel att håret inte elektrifieras.

2. Det kommer att bidra till att bli av med elektrifiering och förhindra dess mask på grundval av ägg och honungs äggula. Ta en matsked honung, en tesked olivolja, äggula. Blanda allt. Du kan också lägga vete kött. Använd samma som i föregående recept.

3. För att förhindra elektrifierat hår kan du skölja det med öl eller utspädd citronsaft efter huvudtvätt.

4. Stänk håret med mineralvatten hela dagen eller skölj håret med det efter varje tvätt.

5. Lägg i din schampo vispad äggula och lite gelatin, det hjälper till att väga håret och ge dem skydd.

6. Skölj håret efter tvätt med kallt vatten.

Masker mot elektrifierande hår

Om håret är starkt elektrifierat och styling blir nästan omöjligt, måste man ta hand om att sköta sig ordentligt. Först och främst måste du vara uppmärksam på användningen av speciella fuktgivande masker, vilket kommer att räcka för att göra två gånger i veckan.

Med regelbunden och korrekt vård från problemet med elektrifierande hår kommer att bli av med mycket snabbt. Efter de positiva förändringarna kommer att märkas kan du minska antalet masker - till exempel, utföra en kosmetisk procedur per vecka.

Efter applicering av masken rekommenderas att du sätter håret ihop med plastfolie (du kan använda en mat eller en enkel påse) och sätta på en varm handduk eller sjal på toppen.

För att tvätta av masken från håret, kan du använda ett mildt schampo och vatten. Men icke-standardiserade medel kommer att ge fördelar - till exempel vatten utspätt med ättika eller citronsaft, icke-kolsyrade mineralvatten, öl etc. Det är viktigt att välja ett sköljmedel baserat på hårtypen.

Den fantastiska effekten ges av regelbunden användning av enkla hemlagade masker, tack vare vilken statisk elektricitet snabbt tas bort från håret och förebyggande av detta problem i framtiden.

Mango Mask

För att förbereda denna mask måste du ta puree från massan av mogen mango (2 msk), tillsätt kefir med högsta fettinnehåll (50 g) och tillsätt en rå äggula. Sur mjölk kan användas istället för kefir.

Samtliga komponenter är väl blandade och den resulterande kompositionen appliceras på strängarna, jämnt fördelade över hela längden. Efter 20 minuter måste du noggrant tvätta håret med mycket varmt vatten och bebisschampo.

Mask med honung

Du måste ta flytande honung (2 msk. L.) Och olivolja (2 msk. L.). Du kan också använda kandad honung, men du måste smälta det i förväg i ett vattenbad. Alla komponenter blandas och den råa äggulan injiceras. Den färdiga masken appliceras på trådarna och lämnas i 30 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten och babysjampo.

Mask med Cognac

Det är nödvändigt att ta ricinolja (1 msk. L.). Blanda med rå äggula, i slutet införs cognac (2 msk. L.). Alla komponenter är grundligt blandade och kompositionen är jämnt fördelad över hela längden på håret. Tvätta av masken efter 30 minuter.

Vitamin A Mask

För att förbereda masken måste du ta druvolja (2 msk), flytande honung (2 msk), äggulor (2 st). I stället för druvolja kan du använda kuller eller hjul. Alla komponenter blandas och upphettas i ett vattenbad. I slutändan injiceras 1 ampull av A-vitamin. Sammansättningen appliceras på håret, jämnt fördelat över hela längden och kvar i ungefär en halvtimme. Efter den angivna tiden ska du noggrant tvätta håret med varmt vatten och bebisschampo.

Mask med mjölk

Rå kycklingblommolja blandas med mjölk (1 msk.) Och flytande honung (1 tsk.). Alla komponenter blandas noggrant och den färdiga kompositionen appliceras på håret, fördelat över hela längden. Efter 10 minuter måste du tvätta håret med varmt vatten och baby schampo. I slutet av krullarna sköljdes med kallt vatten med en liten mängd citronsaft. Tack vare ett sådant omhändertagande förfarande upphör håret inte bara att elektrifiera, men får också en hälsosam glans.

antistatisk

Det finns inte alltid en antistatisk till hands, men det finns ingen önskan eller tid att gå till affären. Hjälp i detta fall hemmet som är lätt att förbereda dig själv. Du måste blanda mineralvatten (500 g) och lavendel eller rosolja (ett par droppar). Kompositionen hälles i en sprayflaska och appliceras på håret.

Du behöver inte leta efter sätt att bekämpa problemet med elektrifierande hår, om du väljer rätt shampoo och balsam. Det är viktigt att dessa produkter helt matchar din hårtyp. Att ta hand om torra och spröda strängar är absolut nödvändigt att använda fuktgivande och närande produkter.

Om du följer alla ovanstående rekommendationer och glöm inte regelbundet, och viktigast av allt, sköter omsorg för ditt hår, kan du snabbt bli av med problemet med elektrifiering. Curls kommer alltid att se välskötta och friska, och styling tar inte mycket tid och energi.

Håret är elektrifierat: varför och vad man ska göra

Situationen med elektrifierat hår är bekant för många kvinnor: du verkar vara vård av dig ordentligt, och du tvätta huvudet i tid, men bara i det ögonblicket när du redan är sen för arbete eller för ett viktigt möte, vill håret inte passa. De kan sticka upp i olika riktningar, stå en halo runt huvudet och då säger några av oss vänner skämt att vi är som "elektriska stötar", men på något sätt vill vi inte skratta.

Samtidigt är detta uttalande väldigt nära sanningen: det klarade oss inte med en ström utan statisk elektricitet - det enda som vi lärde oss om i fysiklektioner i skolan - är full av vårt hår, eftersom de hela tiden gnider mot varandra.

Varför håret är elektrifierat

Håret kan elektrifieras när som helst, men på vintern händer det oftare: luften i rummen är väldigt torr, håret lider av konstanta temperaturfluktuationer, det saknar fukt och de kommer alltid i kontakt med syntetik. Faktum är att nästan alla våra kläder, inklusive hattar, innehåller syntet tråden. Dessutom är håret mycket nära pressat ihop under locket, och el kan helt enkelt inte uppstå, så situationen verkar hopplös.

Otillräcklig och otillräcklig hårvård hjälper också till bildandet av statisk elektricitet - detta beror på de naturliga egenskaperna hos deras struktur. Det är känt att vågorna av friskt hår passar nära varandra, vilket innebär att de klamrar sig mindre, och elen i dem ackumuleras i mindre utsträckning. En annan sak är sjukt och försvagat hår, uttömt av färgämnen, lockor, frisörförfaranden och alla slags kemiska medel - även i de schampon som vi använder varje dag finns det väldigt få (eller inga) naturliga ingredienser. Om vi ​​anser att håret i vilket fall som helst leder elektrisk ström, då är orsakerna till att de elektrifieras ganska begripliga, men du borde inte klara det - du kan och bör bekämpa detta obehagliga fysiska fenomen.

Vad ska man göra om håret är elektrifierat

Kampsätt kan vara annorlunda, men det händer ofta att håret elektrifieras helt ur sin plats - även om det inte är troligt att det är "på plats" alls - och vad ska man då göra?

Om du befinner dig på ett offentligt ställe bör du snabbt ta ditt hår i ordning, men du har ingen kosmetika med dig, andas in i handflatan, lägg den i en handfull och sätt den närmare munnen så att de fuktas och sedan blötläggs flera gånger. På håret - den elektriska laddningen kommer omedelbart att minska. Metoden är inte för hygienisk, men i en "extrem" situation kan det hjälpa till.

Om du av misstag hittade en ansiktsgrädde i din kosmetiska väska, eller till och med för händer, kan du använda den: Applicera en liten mängd kräm på dina handflator, gnid och gnid genom håret. Överdriv inte det, annars kan det tyckas att håret är fet och smutsigt.

På jobbet eller på ett café kan du använda mineralvatten eller öl: du behöver bara några droppar för att bli av med elektrifiering och slät hår. Om håret "uppror" innan du går ut, använd hårspray, men du ska inte stänk det på dem, utan på kammen - snabbt och noggrant kamma håret, och situationen kommer att förbättras. I stället för lack kan du använda den vanliga antistatiska för kläder på samma sätt, även om du inte ska göra det till en permanent hårvårdsprodukt. Förresten, idag har många kosmetiska företag redan börjat producera speciella antistatik för hår, i form av sprayer. Det finns samma dukar som kan smutsas med elektrifierat hår, eller bara torka kammen.

Vilket hår kamar inte elektrifierar

Kammen som du använder hela tiden bör inte vara metall eller till och med plast: Köp en träkam, ebenholts eller med keramisk beläggning och använd den till glädje av ditt hår. Det är sant att det inte är klart varför kamar av plast och järn produceras alls, men det är redan problem med vår lätta industri. Om vi ​​samvetsgrant använde allt som det producerat i årtionden och släpptes idag, kunde hälsa och skönhet glömmas bort.

Random
artiklar

Stone gerderite: egenskaper, beskrivning

Ödem efter förlossning: orsaker och vad ska man göra?

Vad är användbart kollagenpulver för leder och ledband?

Trendiga hårklippningar för kvinnor sommaren 2018 - trender, idéer, foton.

Leksaker frisör stylist. Rätta och skydda: hur man gör hår styling och håller ditt hår friskt? J.

Ansiktet är förvitrat - varför och vad man ska göra

Hur man gör en man glad. Hur man gör en man lycklig. Kvinnors webbplats www.InMoment.ru.

Snygga väskor vinter 2012/2013. Kvinnors webbplats www.InMoment.ru

Julia Roberts diet: principer, dygder och menyer. Kvinnors webbplats www.InMoment.ru.

Modevintern 2010-2011: huvudtrenderna. Översikt över vintersamlingar av kända modehus. Kvinnors webbplats.

Orsaker till hårelektrifiering och metoder för eliminering: 10 effektiva sätt

En statisk laddning i håret är ett vanligt problem. Krullar ackumulerar statisk elektricitet, blir matt, spröd, stå i slutet. Och jag vill att strängarna ska vara alltid släta och silkeslen. För detta behöver du förstå varför de elektrifierar och hur denna obehagliga process kan förebyggas.

Skäl för elektrifierande hår

Varje kvinna konfronterade minst en gång med det faktum att hennes hår är elektrifierat, kan orsakerna till detta fenomen vara mycket olika:

 1. Naturlig inverkan. Dessa är solsken, frost, vind, kall, regn, snö, torr luft.
 2. Brist på vitaminer i kroppen. Detta leder till störningar i hårsäckarna, de får inte tillräckligt med mineraler och vitaminer. Som ett resultat förlorar locken sitt naturliga skydd mot negativa faktorer, och deras struktur börjar bryta ner från insidan.
 3. Färgning eller perming.
 4. Huvudbonader (halsduk, hatt).
 5. Dehydrering av kroppen.

De första stegen för att avlägsna elektrifiering av hår

För att ta bort de statiska spänningarna på trådarna måste du först ändra kammen. Plastkammen är ofta huvudkällan av hår som elektrifieras. Det är bättre att använda en björk, ek kam, ibenholt eller med naturliga borst. Och det är nödvändigt att kamma strängar så sällan som möjligt.

Det är tillrådligt att helt överge klädseln av syntetmaterial. Det är bättre att klä in naturliga tyger, de är bättre i kvalitet och kommer inte att skada krullarna. Hårtorkar, curlingjärn och andra elektriska apparater ska endast användas vid behov. Du bör också granska din kost och försöka konsumera ca 2 liter vatten per dag.

Håret är kraftigt elektrifierat efter tvätt, vad ska jag göra?

Endast torkade trådar elektrifieras, därför rekommenderas det inte att tvätta dem dagligen och ofta använda rengöringsschampon. Det är bättre att föredra hydratisering lämplig för typen av hårmedel. De torra krullarna ger den nödvändiga näring och hydrering. Även i schamponet bör vara keratin, silikon, ceramider. För att tvätta, använd inte hett vatten och skölj och rekommendera kallt vatten för att stänga alla hårflakor.

Ta bort statisk elektricitet från håret kan hjälpa outplånlig balsam med glycerin. Den appliceras omedelbart efter att huvudet har tvättats, det kommer att hållas länge tills det tvättas av. Denna balsam har en fuktgivande effekt på håret, ger lätt kamning och skyddar dem i värmen på en sommardag.

Håret pressas efter strykning

Om håret är starkt elektrifierat efter användning av strykningen är det bättre att vägra det helt och hållet. När allt kommer omkring, elektriska apparater torra strängar, de är stressade, blir torra och spröda. I extrema fall kan du använda ett järn med funktionen av luftjonisering och skydda krullarna före rätning med ett speciellt serum. Tillsammans med upphettningen av plattan släpper järnet negativa joner, vilket eliminerar de positiva laddningarna i strängarna. Efter en sådan rätning blir krullen silkeslen, en hälsosam glans bildas.

Tunt hår är elektrifierat på vintern, våren och sommaren

Nästan alla står inför elektrifiering av krullar på vintern. Det här fenomenet är obehagligt för flickan själv och ser inte snyggt ut för de som är omkring henne. Huvudskälet är att man ofta sätter på och tar av locket. Men även utan det är det omöjligt att undvika hypotermiska strängar som faller på dem av snö och regn. Kepsen ska vara fri, inte stör blodcirkulationen och helst naturlig. Om syntetiska hattar används ska de behandlas med en antistatisk innan de går ut.

Bildandet av statisk elektricitet på vintern i strängarna uppstår ofta på grund av uppvärmning, på grund av vilken det blir för torrt i rummen. Det rekommenderas att öka luftfuktigheten med en speciell luftfuktare. Eller på batterierna varje dag, lägg ut våta handdukar och små behållare fyllda med vatten. För att styra kan du använda en speciell enhet som bestämmer nivån för luftfuktigheten.

På sommaren och våren, för att undvika elektrifierande hår, är det nödvändigt att förhindra att ultravioletta strålar faller på dem, från vilka de försvagar. Och följ även kosten och ta extra vitaminer.

Snabba sätt att eliminera statisk hårspänning

Krullarna är ständigt i kontakt med varandra och som ett resultat elektrifierar de ibland vid olämpliga tider. För att snabbt bli av med elektrifiering av hår kan du göra följande:

 • Stänk stränger av öl eller mineralvatten, det hjälper till att klara av fluffiga lockar.
 • Smörj en liten mängd kräm (avsedd för händer eller ansikte) på handflatan och smidigt håret. Men det viktigaste är att inte överdriva det, annars kommer krullarna att vara feta och verkar förorenade.
 • Om det inte finns några improviserade saker i närheten kan du bilda en "båt" med dina handflator och andas in i den. Glätt sedan strängarna snabbt med fuktig, varm luft med händerna. Denna metod är effektiv men kortlivad.

Medel och spray för att förhindra elektrifierande hår

För att inte strängarna ska kunna elektrifieras kan antistatiska i form av en spray eller den vanliga fixeringslacken hjälpa till. Du kan göra läget med skum eller vax, de innehåller också speciella antistatiska ämnen. Innan du använder andra stylingprodukter bör du titta på kompositionen den måste innehålla eterisk olja, vaxmolekyler och panthenol.

Naturliga metoder för att avlägsna elektrifiering av hår hemma

Hemma, var 7: e dag måste du använda naturliga produkter från elektrifierande hår, dvs regenererande och fuktgivande masker:

 1. Behöver 1 msk. fett kefir, 1 2 mango, 1 äggula. Häll frukten, blanda den med kefir och äggula. Den resulterande blandningen appliceras på rena och lätt torkade krökor. Lämna masken i 30 minuter, inslaget med ett filmhuvud. I slutändan skölj med rent vatten.
 2. 1 msk. honung, äggula och 1 tsk Blanda olivolja grundligt. Med denna massa belägger du strängarna och rullar huvudet med polyeten i en halvtimme. Efter att ha tagit bort allt med rent vatten.
 3. 1 msk. torr senap kombineras med 2 msk. honung flytande konsistens och applicera på hår. Håll masken i 2 timmar och tvätta sedan med schampo.
 4. Skölj tvättat hår med öl eller vatten med citronsaft eller vinäger tillsatt.
 5. Viktkroppar kan vara genom tillsats av gelatin och äggula till tvättmedelskompositionen.

Det är nödvändigt att ta hand om och följa krullarna. Revidera livsstilen, näring och som ett resultat välja ditt effektiva botemedel mot elektrifierande hår. Då kommer de alltid att vara lydiga, friska och kommer inte att behöva möta liknande problem i framtiden.

Håret blev mycket elektrifierat

Den statiska laddningen i håret är ett av de vanligaste problemen. På sommaren torkar håret sol och saltvatten. På vintern - frost och torr luft. Håret ackumulerar statisk elektricitet, står i slutändan, förlorar sin glans, blir skört. Och de ska vara smidiga och silkeslen! Därför är det mycket viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt dem, och att inte spara pengar eller tid för detta.

Idag ska vi prata om de mest effektiva sätten att ta bort statisk elektricitet från hår.

För att förhindra elektrifierat hår är det nödvändigt att återfuktas.

 • Som regel är torrt hår elektrifierat. Till exempel förvärrar daglig huvudtvätt endast situationen. Tvätta sedan håret varannan dag, använd ett rengöringsschampo bara ett par gånger i månaden och använd resten av tiden en hydratiserande schampo och balsam.
 • En gång i veckan, försök att göra reparationsförfaranden, hårmaskor, köpte i en butik, eller du kan använda hemmet för masker: majonnäs, olivolja eller ett ägg.
 • Lätt vatten kan hjälpa till att snabbt ta bort elektricitet från håret, mineral eller termiskt vatten i sprayen. Vätskan måste sprayas på håret eller fuktas med våta palmer. Denna metod är effektiv, men tyvärr har en kortsiktig effekt.

Avtagbar balsam hjälper till att ta bort el från hår

Den appliceras på vått hår och förblir till nästa tvätt. Handlar på hår som fuktkräm på huden.

För referens:
Oplåliga balsam görs utan användning av en oljebas och glycerin i deras komposition hjälper till att avlägsna och lite fuktar håret. Den outplånliga balsam är bra under långa resor, slappna av på stränderna och simma i havsvatten. Det skyddar välfärdat hår, skyddar mot effekterna av klorerat och saltt havsvatten. Oplålig balsam som ägare av olydigt lockigt lockigt hår. Det skyddar håret från lockar i varmt sommarväder, något rätande hår.

För att minska elektrostatiken på håret när du torkar, använd en jon hårtork.

Naturligtvis torkar alla elektriska apparater håret ytterligare, vilket gör det tunnare och sprött. Därför skydda ditt hår när du torkar hår, använd hårserum, torrt hår med turmalinbelagda värmare och jonhårtork. Detta är en nyhet i hushållsapparater.

För referens:
Jon hårtork är en anti-statisk hårtork. Användningsprincipen för denna hushållsapparat är enkel: tillsammans med blåst hetluft genererar hårtorken en ström av negativa joner som neutraliserar de positiva laddningarna som ackumuleras i håret. Denna hårtork torkar hår snabbt och försiktigt, eftersom joner kan dela vattenmolekylen i mycket små partiklar. Håret blir glänsande och silkeslen. Dessutom, tack vare den moderna tekniken, sparar vi lite och el, eftersom tiden för torkning är mindre än en vanlig torktumlare.

Korrekt kamning minskar statisk elektricitet på håret

 • Borsta ditt hår så lite som möjligt.
 • Före kamning applicera lite styling eller lack på kammen. Du kan inte använda hårprodukter som innehåller alkohol.
 • Välj noggrant kammaren: det bästa verktyget som behöver föredras - borstar av naturligt borst på trähandtag. I andra hand - metall kamborstar. Den tredje platsen är upptagen av platta träkammer eller verktyg av antistatisk plast.

Fuktar inomhusluften så att håret inte elektrifierar

Speciellt på vintern har vi mycket torr luft i våra lägenheter. Installera en luftfuktare i ditt hem - det här kan vara en elektrisk luftfuktare eller en klassisk apparat som är ansluten till en radiator.

Men du kan använda gratis verktyg: Lägg en våt handduk på ett varmt värmebatteri varje dag, eller sätt små behållare med vatten i hela lägenheten, och speciellt i sovrummet. Köp en enhet som bestämmer luftfuktigheten i rummet.

Torkar av statisk elektricitet på håret

Det finns specialtorkar för att ta bort statisk elektricitet från kläder. Här kan du hålla en sådan servett genom ditt hår, och under en tid tar du bort laddningen av statisk elektricitet.

För att undvika elektrifierande hår, använd någon kräm.

Handkräm kan hjälpa till med att avlägsna statisk elektricitet från håret. Gnid en liten grädde mellan dina palmer och kör den genom ditt hår.

Jordning mot statisk elektricitet på hår

När du tar bort besvärliga kläder, kan du stänga av elen genom att jorda - tryck på järnobjekten till hands (radiator, metalldörr, etc.). Komma ut ur bilen, ta tag i kroppen först, så att du inte slår av statisk elektricitet när du stänger dörren.

En byte av skor hjälper dig att bli av med statisk elektricitet i ditt hår.

Skor med gummisulor gör att elektriska urladdningar kan ackumuleras i håret, medan skor med lädersulor bidrar till bättre jordning och eliminerar därför överskottsel från kläder och hår. Därför föredrar du skor med lädersulor i de perioder då håret elektrifieras mest.

För att inte elektrifierat hår väljer vi rätt huvudbonad

Frekvent avlägsnande och lockning av locket bidrar till hårets elektrifiering. Men å andra sidan är det också omöjligt utan hatt - håret bör skyddas mot kyla och vind. Välj en hatt som inte är för snäv och hindrar inte blodets fria cirkulation. Naturligtvis är huvudbonaden bäst att välja bland naturmaterial. Om du har ett syntetiskt lock - bearbeta det innan du lämnar med en antistatisk spray.

Spray antistatisk för att ta bort el från håret

Slutligen finns det en antistatisk spray för hår. Det är tillräckligt att spruta lite, och håret kommer att vara i perfekt ordning.

Titta på ditt hår, skönhet, natur, ta hand om dem, och då kommer de att lyssna på dig i nuet och du kommer att kunna undvika obehagliga överraskningar i framtiden.Nästa Artikel
Hemlagad Henna Hair Masks: Top 10 Recept