Metoder och medel för håråterställning efter förlust: utvärdering av effektivitet


Den vanliga gången på livet kan försvaga fenomenet håravfall. Vad kan jag säga - det är lite trevligt! Finns det några sätt och sätt att återställa densiteten och styrkan till ditt hår? Låt oss räkna ut det.

Varför faller håret ut och kan de återställas efter fullständig baldness?

Kanske för vissa kommer det att bli nyheter, men den dagliga förlusten av en liten mängd hår (från 50 till 150) vid kamning är ett naturfenomen. Faktum är att det genomsnittliga livet för ett hår är ca 7 år. Efter denna tid visas ett nytt hår i follikeln, och gammalt hår faller ut. Om du märker att håret inte börjar bara falla ut när man kammar, som vanligtvis är fallet, men förblir på kammen i bunkar, är det först och främst nödvändigt att ta reda på orsaken till detta obehagliga fenomen.

Ofta är håravfall direkt relaterat till hormonavbrott. Sjukdomar i sköldkörteln, en obalans mellan könshormoner, diabetes mellitus och andra sjukdomar kan utlösa håravfall. Under graviditeten och efter förlossningen är det också möjligt att öka håravfallet. Denna process är dock reversibel, och genom att återställa balansen mellan hormoner kan du återvända till ditt ursprungliga utseende på ditt hår.

Genetisk predisposition är en annan orsak till håravfall. Om farfar och far hade en skallig plats med ålder, är det troligt att sonen också kommer att bli skallig. Det bör emellertid förstås att genetisk predisposition som sådan inte kommer att leda till håravfall. Utlösaren för utvecklingen av problemet kommer att vara vilken som helst sjukdom, stress eller annan faktor.

Svamp och virala hudsjukdomar kan också utlösa håravfall. Sådana sjukdomar innefattar exempelvis virala hudsjukdomar, ringorm, trichofytos, mikrosporia och andra.

Lång vistelse i ett tillstånd av stress och starka nervstörningar kan också orsaka betydande håravfall. Sådana tillstånd leder till metaboliska störningar och fel i de mest olika system i kroppen, inklusive de som är ansvariga för hårväxt och bevarande.

Dessutom kan hårsäckar drabbas av beriberi, hypervitaminos eller hypovitaminos, eftersom folliklarna med brist eller överskott av vissa vitaminer dör.

Mekanisk skada skadar också håret. Riklig håravfall, frisyr, överanvändning av lågkvalitativa färger och lacker, perm, blekning och många andra procedurer kan orsaka riklig håravfall.

En annan faktor i håravfall hos män och kvinnor är dålig ekologi. Utsläpp av skadliga ämnen i atmosfären kan påverka hårbotten och skada folliklarna.

Höga och låga temperaturer påverkar även hårbotten, varför det är så viktigt att ha på hattar i sommarvärmen och vinterkylan.

Hur återställer hårväxten hos män och kvinnor?

Faktum är att fläcken i håret, i de flesta fall, förstärks. Tänk på de vanligaste metoderna.

Dietterapi

För att stärka håret behöver kroppen omega fetter. De finns i fet fisk, nötter, orefinerade vegetabiliska oljor. Var noga med att använda vitamin B12. De är rika på kött, ägg, lax. Fiber är också nödvändigt för friskt hår. Det finns i morötter, betor, gurkor, kucchini, aubergine. När det gäller spårämnen, järn, zink, biotin och ett antal andra element som finns i bönor, ärter, linser och bönor har en positiv effekt på hårväxten. Glöm inte mejeriprodukter som är rik på kalcium, eftersom det är han som ger håret en hälsosam glans. Därför måste du använda naturlig yoghurt, kefir, stallost.

Men kom ihåg att effekten av en balanserad diet inte är omedelbart märkbar. För ett mer uppenbart resultat är bra näring väl kombinerad med andra metoder för håråterställning efter håravfall.

Traditionell medicin

Det finns många "farmor" recept för att bekämpa skallighet. Här är några av dem.

 • Avkok av medicinska örter. Grind 2-3 stora blad av burdock, häll den resulterande massan med en liter vatten, elda, koka upp. Därefter minska värmen och koka i 5 minuter. Kyl buljongen och spänningen. Efter det att håret tvättats med schampo, skölj det med det resulterande avkoket. En liknande avkok kan framställas från nässla, det är inte mindre användbart. Det rekommenderas att utföra sådan sköljning 2-3 gånger i veckan i 2 månader.
 • Återställande mask. Blanda en matsked honung, aloejuice och hackad vitlök. Tillsätt äggula. Håret delas i strängar och gnider den resulterande massan i hårbotten. Täck sedan huvudet med plast och en handduk. Håll masken i 20-30 minuter. Det rekommenderas att utföra proceduren 2 gånger i veckan i 2 månader.

Kontakt med hår med naturliga produkter har en bra effekt på hårets tillstånd. Vi noterar dock att effektiviteten av denna metod är tydlig endast vid det första skedet av håravfall.

Om du har gjort någon mask eller förberedt avkok, innan du applicerar dem i hårbotten - testa blandningen på din hand. Du kan få allergi mot en viss komponent i kompositionen. I det här fallet blir huden röd, blir irriterad. Det är bättre att veta om detta i förväg, och inte efter att blandningen är på huvudet.

Kosmetiska produkter

Kända kosmetiska märken som specialiserat sig på hårvårdsprodukter erbjuder köpare en rad anti-fallout-produkter. Dessa är schampon, balm, masker, blandningar av näringsrika oljor och till och med hårväxtaktivatorer.

I princip har allt detta en mycket fördelaktig effekt på hårbotten och håret själv. Men deras effektivitet, som i fallet med folkmekanismer, är palpabel endast i det inledande skedet av problemet, därför bör andra metoder inte försummas.

mediciner

Nu erbjuder farmakologer ett antal droger vars åtgärder syftar till håråterställning. De består huvudsakligen av vitaminer, spårämnen och extrakt av medicinska växter. Bland dessa betyder den vanligaste pantovaren, perfekt, revalid, selentsin, nutrikap, rinfoltil och andra.

Var och en av dessa verktyg har sina egna egenskaper, så innan du börjar ta dem ska du rådgöra med din läkare, eftersom det kan finnas kontraindikationer.

förfaranden

 • Mesoterapi är injektionen av speciella preparat i hårbotten. I detta fall går näringsämnen omedelbart till folliklarna och aktiverar sitt arbete. Förfarandet är smärtfritt och ganska effektivt. Men det bör tas i åtanke att mesoterapi är effektiv om folliklarna, även om de är svaga, fortfarande lever. Om patienten redan har utvecklat skallighet, är det inte meningsfullt att utföra en liknande procedur.
 • Laserterapi utförs med hjälp av en pulserad laserstråle med låg frekvens. Det tränger igenom ytan av hårbotten till ett djup av 6-8 mm. Laser energi ökar blodcirkulationen i hårbotten och metabolism i sina celler. Förfarandet är ganska effektivt i närvaro av levande folliklar.
 • Darsonvalisering är ett fysioterapeutiskt förfarande, uppkallat efter den franska fysiologen D'Arsonval, som i slutet av 1800-talet föreslog att använda högfrekventa elektriska strömmar för terapeutiska ändamål. I det här fallet uppträder effekten på hårbotten med en speciell bärbar enhet som liknar curling irons. Förfarandet kan utföras både i salonger och hemma. Det är ganska effektivt och smärtfritt. Hur säker denna metod är för dig, bara en läkare kan bestämma, eftersom det finns ett antal kontraindikationer. Därför bör du rådfråga en specialist innan du gör det här.
 • Ozonterapi består i att berika hårbotten med ozon. Detta är triatomiskt syre, vilket, när människokroppens temperatur omvandlas till vanligt syre och börjar tränga in i vävnaden aktivt. För håråterställning görs en serie knappt märkbara injektioner av medicinsk ozon i hårbotten. En annan metod för ozonterapi är enveloping. I det här fallet läggs ett lock på patientens huvud, i vilket ozon appliceras, vilket verkar på hårbotten och på håret. Denna metod är absolut smärtfri, men något mindre effektiv jämfört med injektioner. Ozonbehandling ger synliga resultat när aktiv håravfall bara börjar.
 • Massage är en av de enklaste och mest prisvärda håråterställningsmetoderna för håravfall hos kvinnor och män. Massage i hårbotten bör ske med en speciell borste av naturmaterial (trä, borst eller horn). Experter rekommenderar att man gör 50-100 rörelser i olika riktningar. Komplett proceduren bör vara lätt att gnugga i pannan och templen. Massageens längd bör inte överstiga 15 minuter. Naturligtvis är massage inte ett paradis, men det är ett utmärkt sätt att normalisera blodcirkulationen, vilket ger folliklarna en impuls för att aktivera hårväxten.
 • Fototerapi är ett annat sätt att återställa håret till sin tidigare tjocklek. Förfarandet innefattar att utsätta hårbotten för en viss dos av ultraviolett ljus eller starkt ljus från artificiella källor, såsom fluorescerande eller dikroiska lampor, ljusdioder, lasrar. Längden av ljusvåg och exponeringstid bestäms av läkaren. Förfarandet kan utföras i kosmetologiska centra, medicinska institutioner - med hjälp av specialutrustning. Med levande folliklar är förfarandet mycket effektivt.
 • PRP-terapi möjliggör aktivering av dolda reserver av vävnad med egen blodplasma. För att göra detta tar doktorn från patienten högst 50 ml venöst blod. Därefter behandlas det för att erhålla en flytande plasma eller plasmafärgare. Den resulterande kompositionen injiceras i hårbotten. Trichologists säger att i början av skallighet är metoden mycket effektiv.

Vilken typ av hår restaurering är rätt för dig - bara en specialist kan bestämma. Kontakta en erfaren trichologist för detaljerad rådgivning.

transplantation

Transplantation eller transplantation av hår är överföring av transplantat (hudområden) eller enskilda folliklar från de områden där de växer aktivt till baldingområdet. Effekten är uppenbar även med total skallighet. Transplantation kan dock leda till en mindre infektion och möjlig ärrbildning. I regel utförs förfarandet i flera steg. Om alla kraven hos läkaren är uppfyllda är resultaten av hårtransplantation utmärkt och effekten är stabil.

Idag kan vi med säkerhet säga: alopeci är inte en mening. Som vi har sett finns det många sätt att stoppa aktiv håravfall hos kvinnor och män och stärka folliklarna. Dessutom är det även möjligt att bli av med den skallighet som har uppstått. Vilket sätt att spara håret är rätt för dig - beror på den specifika situationen och organismens individuella egenskaper.

Icke-kirurgisk håråterställningsmetod HFE

De ovan beskrivna metoderna används ofta över hela världen. Men det är inte allt! Moskva kliniken för trichology Hair forever erbjuder ett innovativt sätt att bli av med skaldethet för alltid. Det unika HFE-förfarandet (Hear Follicle Extraction) är en teknik som förkroppsligar en icke-invasiv metod för hårborttagning och transplantation med hjälp av toppmoderna mikrokirurgiska instrument, faktiskt nålar, för att undvika skalpskada. Förfarandet utförs under lokalbedövning av erfarna trichologer. Resultatet är fantastiskt - det är omöjligt att gissa att patientens hår transplanterades. Kliniken för trichology Håret för evigt är din chans att snabbt, smärtfritt och viktigast, att permanent bli av med skaldethet.

Clinic CFE. Licens från Moscow Department of Healthcare nr. LO-77-01-011167 daterad den 29 oktober 2015

Vad kommer att hjälpa till att återställa hårväxten?

Hårväxten kan sakta ner eller stanna. I många fall är detta ett tillfälligt fenomen. För att påskynda denna process kan du använda läkemedels- eller hemmetoder för att återställa hårväxten.

De främsta orsakerna till skallighet

Normalt går follikeln genom flera utvecklingsfaser, under vilka cellerna delas aktivt och bildar en ung håraxel. Gradvis sänker denna process, moget hår faller ut. Sedan kommer en viloperiod när cellerna inte delar upp sig. Normalt växlar dessa faser, och hela hårlinjen uppdateras ständigt.

Denna process saktar sig i sådana fall:

 • ett överskott i kroppen av produkten av metabolismen av testosteron-dihydrosteron, under vilken verkan av viloperationen förlängs; sådan androgen alopeci observeras hos män, men med ålder utvecklas den hos kvinnor på grund av ojämnheter av östrogener och androgener;
 • förkortning av den aktiva fasen av tillväxten under åtgärden av olika orsaker - från stress till brist på näringsämnen; Efter eliminering av orsakerna växer håret tillbaka efter några månader;
 • kemoterapi som används i cancer förstör inte bara tumören utan också alla andra aktivt delande celler, inklusive de i hårsäckarna; Denna process är reversibel, men under drogernas verkan faller hårskenorna helt för en stund;
 • en autoimmun process under vilken celler i en persons försvarssystem attackerar hårsäckar; bildande alopecia areata, som kan sakta ner, hämma immunitetens aktivitet;
 • cicatricial alopeci är ett tillstånd av autoimmun natur, där hårcellerna är irreversibelt skadade och håret återställs inte längre.

För att lära dig hur man återställer hårväxten måste du kontakta en hudläkare eller tricholog. Läkaren kommer först att ta reda på orsaken till skallighet. Först efter det kommer han att förskriva den mest effektiva behandlingen för patienten.

Återställningsmetoder

Följande metoder används för att sänka baldness och aktivera follikelceller:

 • externa droger för att återställa hårväxten, särskilt minoxidil;
 • dihydrotestosteronbildningsinhibitorer - Finasterid;
 • droger som undertrycker immunsystemet, med alopecia areata;
 • kosmetika - masker, schampon;
 • vitaminer och kosttillskott för oral administrering;
 • örtmedicin och andra folkmedicinska medel;
 • kirurgisk behandling (transplantation och hårimplantation).

Alla dessa sätt att återställa hårväxten kan användas i kombination för att förbättra effekten. Naturligtvis har kosmetika, till och med läkemedel, tillskott, medicinska växter, homeopatiska läkemedel och Pantovigar ingen beprövad effekt och kan endast användas på patientens begäran.

Läkemedel för alopeci

minoxidil

Detta ämne är tillgängligt i form av sprayer, lösningar och skum för applicering på hårbotten. Det är en del av dessa droger: Aleran; Alopeksi; Generolon; Kosilon; Revas; Regeyn.

Läkemedlet är förskrivet för androgen skallighet hos män och kvinnor. Mekanismen för dess åtgärd är oklart. Efter 4 månaders regelbunden användning på morgonen och på kvällen återställs hårskalans tillväxt. Efter avslutad användning av minoxidil återupptas baldingprocessen och efter 3-4 månader försvinner läkemedlets effekt fullständigt.

Drogen i en koncentration på 5% appliceras på huden och hårbotten och gnidas, då är det lämpligt att bära en hatt eller halsduk. Läkemedlet kan orsaka rodnad, peeling och klåda i huden, liksom hirsutism.

Ungefär en månad efter starten av användningen av Minoxidil passerar hårsäckarna från vilafasen in i tillväxtfasen. Detta åtföljs av ökad skallighet. Det är inte nödvändigt att sluta behandlingen, efter 2 veckor ersätter det bildade unga håret den utfällda.

Läkemedlet ska inte användas på skadad, inflammerad hårbotten, liksom hos barn under 18 år, gravida och ammande kvinnor och med individuell intolerans.

finasterid

Detta verktyg återställer inte så mycket hårväxt, men saktar ner bildningen av dihydrotestosteron, vilket orsakar androgen alopeci. Det används vanligtvis för prostata adenom. Men utomlands är det ofta ordinerat att behandla androgen alopeci. Läkemedel innehållande finasterid i tablettform säljs i Ryssland: Alfinale; Zerlon; Penester; Proscar; Prosterid; Urofin; Finasta; Finasterid.

I utlandet användes läkemedlet Propecia.

Endast en hudläkare kan ordinera dessa läkemedel, egenanvändning är hälsofarlig. De är kontraindicerade hos kvinnor, såväl som i prostatacancer, urolithiasis och individuell intolerans. Från biverkningarna registreras allergiska reaktioner, minskad sexuell lust.

Läkemedel som undertrycker autoimmun avstötning

I händelse av en allvarlig form av hårbålhet i alopeci, föreskriver läkaren läkemedel för oral administrering eller injektion. De har många biverkningar och kontraindikationer. Sådana medel kan tillämpas:

 • glukokortikoider (Prednisolon);
 • antimetaboliter (metotrexat);
 • immunosuppressiva medel (cyklosporin);
 • zinksulfat.

Användningen av dessa produkter med måttlig håravfall rekommenderas inte, eftersom detta tillstånd inte är livshotande och de allvarliga biverkningarna av dessa läkemedel utvecklas hos ett stort antal patienter. Det är säkrare att administrera glukokortikoider direkt till hudskadorna.

Dessutom föreskrivna salvor och krämer som innehåller glukokortikosteroider:

 • clobetasol (Dermoveit, Cloveit, Powercourt, Etryvex);
 • Fluokinolonacetonid (Sinaflan, Sinoderm, Flutsinar);
 • betametasondipropionat (Diprosalic lotion, Akriderm, Kanizon Plus, Rederm-lotioner och salvor);
 • hydrokortisonbutyrat (Laticort, Lokoid);
 • Mometason (Moderderm lösning, Elokom lotion, krämer och salvor Avekort, Gistan-N, Matt, Monovo, Silkaren, Uniderm, Elokom);
 • metidprednisolonacetonat (Advantan, Comfoderm).

De appliceras i hårbotten 1 gång per dag i 1 till 2 månader. Förutom läkemedel för att stimulera hårväxten, ordineras fysioterapi för alopecia alopeci: fototerapi med hjälp av en excimerlaser och i allvarliga fall PUVA-terapi.

Kosmetiska produkter

Självhäftigt stärka håret kan använda kosmetika. Ofta är deras externa effektivitet förknippad med luftkonditionering, utjämning av ytan och volym. En del av näringsämnena som ingår i vårdmedlen kommer emellertid fortfarande in i epidermis och hårsäckar och minskar håravfall.

Du kan använda ett speciellt schampo, till exempel:

 • Magisk blick La Botanique Lyxigt hår (möjligt att öka hårets längd med 3 cm per månad);
 • Brelil Hcit Hairexpress;
 • ESTEL Alpha Homme (för män);
 • OLLIN Professional PREMIER FOR MEN (för män);
 • ESTEL Beauty (för färgat hår);
 • Secretkey Fast Hair (för känslig hud);
 • Adarisa stimulerande (för känslig hud);
 • Concept Stimulant;
 • Planeta Organica Secrets of Arctica.

För att förbättra effekten av schampon används sköljmedel, balsam och tonics:

 • Secretkey (för fettigt hår);
 • OLLIN FULL FORCE GINSENG spray - tonic för att stimulera tillväxten;
 • tonic Indola Care;
 • Bosley Conditioner Conditioner;
 • luftkonditionering Komplimanger med selen;
 • outplånlig Bosley balsam
 • Conditioner Vegetabilisk skönhet;
 • luftkonditionering Vitex Revivor.

Masker för att stimulera tillväxt och håråterställning med att inkludera oljor och serum i kompositionen ger det mest märkbara resultatet.

1. Weleda Hair Oil
2. Magisk blick La Botanique Lyxigt hårschampo
3. TONIC SPRAY OLLIN FULL FORCE GINSENG
4. Lotion Redken EXTREME LENGTH
5. Medel för hårtillväxt Vichy Neogenic

oljor

 • Weleda;
 • Doctor Nature - tillväxtpromotor;
 • "Stärkning och tillväxt" från företaget "Mylovarov" med grönsakskomponenter;
 • DNC - tillväxtaktivator;
 • Guld silke för att aktivera "sovande" folliklar;
 • Gemene tillväxtstimulator;
 • Natura Siberica Havtorn.

lotioner

 • lotion Placen Formel;
 • Redken EXTREME LENGTH;
 • La Biosthetique Hårvårdsmetod Vitalisante Ergines B;
 • Delta BKB baserat på Hypericum extrakt;
 • Wontersaf S.A PH 62 med tymus extrakt är effektiv för måttlig till svår alopeci, inklusive androgen och seborré;
 • La Biosthetique Intensive Activating;
 • Brelil med intensiv nederbörd
 • PHYTO för förebyggande av åldrande hårsäckar;

Masker och serum

 • serum Brelil HairCur intensiv behandling;
 • hårmask naturlig "Terpentin", Naturterapi;
 • Guam för lockigt hår;
 • Balm Magic Look
 • maske sekretess Booster Pack;
 • lotionsmask Brelil Hair Express;
 • Vichy Neogenic;
 • Mask Crown of Siberia med anti-aging komponenter;
 • Sesderma Seskavel Anti-hårförlust ampuller - ett sätt för ampuller från håravfall;
 • Anariti serum;
 • Koncept serum från håravfall reducerande och stimulerande serien;
 • Biomask nr 2 "För att stärka och växa hår" från LN-Cosmetics hjälper folliklar att återhämta sig från stress;
 • Natura Siberica Sauna Spa Aktiv Organics mask med kardborreolja;

Alla dessa läkemedel kan användas för att återställa hårväxt efter strålbehandling. Ingen av dem är ett läkemedel och har inte klarat kliniska prövningar. Du kan bara tro tillverkarna, förklara en minskning av håravfall och ökad tillväxt av hårsäckar med regelbunden användning av dessa medel.

Folk recept

Återställande av hårväxt Folkmekanismer kan inte vara mindre effektiva än användningen av dyra kosmetiska preparat.

De mest kända anti-baldness recept som är lätta att använda hemma:

 • mask av fint riven lök, kan blandas med kefir. Efter tvätt av masken måste huvudet sköljas med utspädd citronsaft.
 • sköljning av huvudet med avkok av lökskal, nässla, burdockrötter, björkblad, enbärkvistar;
 • Mask av burk eller ricinolja, som kan köpas på apoteket, är också bra att använda olivolja av hög kvalitet.
 • mask av en blandning av torra senapspulver, socker, olivolja och äggulor;
 • Applicera en blandning av naturlig (inte torr) jäst, honung och kefir.

Det rekommenderas att applicera växtbaserade läkemedel på torrt, otvättat hår, täcka med polyeten, en handduk och håll i en halvtimme, och tvätta sedan. Efter vanligt tvättning av huvudet är det användbart att skölja det med växtbaserade extrakt och inte tvätta det. Att utföra sådana förfaranden kan vara 1 - 2 gånger i veckan hela tiden.

Du kan självständigt ta vitaminer för att återställa hårväxten. De mest användbara ämnena är hela gruppen B (tiamin, riboflavin, nikotin och pantotensyror, pyridoxin, cyanokobalamin), vitaminer A, E. Av mineralerna för normal tillväxt av hårsäckar behövs: järn, zink, koppar, svavel, selen och jod. Detta bör beaktas vid val av vitaminpreparat för permanent användning.

Kirurgisk återhämtning

Kosmetiska kliniker erbjuder sina kunder att återställa håret kirurgiskt. Kärnan i metoden består i transplantation av hårsäckar från occiput och tempel till parietal och frontdelar. Håret i den främre sektionen faller ut under verkan av dihydrotestosteron, och hårsäckarna i den occipitala delen är okänsliga för detta hormon.

Från de transplanterade folliklarna växer friska hårstänger som inte påverkas hormonellt. Den kosmetiska effekten av en sådan operation varar lång tid. Det kan utföras både hos män och kvinnor.

Hur återkommer hårets tjocklek efter att ha fallit ut

Håravfall (alopeci) påverkar liv och psyke hos många människor över hela världen, oavsett kön. Var och en av oss vill ha ett vackert och tjockt hår. Det är trots allt en symbol för attraktivitet, inte bara för kvinnor, men också för män. Metoden för behandling av alopeci i varje fall har dess egenskaper beroende på scenen och komplexiteten hos problemet. För att förstå hur man återfår hårdensitet efter att ha fallit ut och tillämpa lämpliga åtgärder måste du först ta reda på vad som orsakade detta.

Orsaker till alopeci

Orsaker till håravfall är mycket olika. Några av dem är direkt relaterade till vår kropps funktion, andra kan vara resultatet av otillräcklig vård. Under alla omständigheter bör problemet inte underskattas. Mycket ofta tar alopeci en progressiv form, vilket kan leda till fullständig skallighet.

Populära orsaker till alopeci:

 • påkänning;
 • otillräcklig diet, i vilken, till exempel, för lite järn;
 • hormonella obalanser under graviditeten (minskad östrogen), klimakteriet, amning;
 • inflammatoriska processer i kroppen;
 • olika sjukdomar (anemi, sköldkörtelsjukdom, onkologi, trichotilomania, anorexi, bulimi, etc.).

Håravfall kan också vara en ärftlig patologi som utvecklas varje år. Dessutom kan intensiva och frekventa kosmetiska procedurer eller dåligt utvalda kosmetika för hårvård leda till alopeci. Användningen av aggressiva stylingprodukter, frekvent färgning, torkning med varmluftflöde, användning av curlers - felaktigt utförande av ovanstående operationer leder till förstörelse av hår och hårbotten.

Varning! I alla fall kan, med undantag av genetisk predisposition och klimakteriet, alopeci, som är föremål för adekvat behandling, vara tillfälligt och håret kommer att växa tillbaka. Annars krävs kontinuerlig, stödjande terapi.

Sätt att återställa hårdensitet

Under behandlingen behandlas medicinsk behandling, rehabiliteringsförfaranden och en hälsosam och balanserad diet vanligtvis. I mer allvarliga fall utförs transplantation. Bara på detta sätt kan du stoppa förlusten och stimulera tillväxten av nytt hår.

diet

Ett antal faktorer påverkar hårväxt och struktur. I människokroppen finns det många processer som involverar olika enzymer - katalysatorer eller förstärkare. Deras brist eller fullständiga frånvaro leder till brott mot vissa funktioner eller defekter i form av alopeci.

Sådana ämnen kan vara vitaminer och mikrodelar. Endast en varierad och fullvärdig diet kan ge en person med ett dagligt behov av dessa ingredienser.

Bland de element som påverkar hårets tillstånd och frånvaron av vilka kan orsaka alopeci, bör nämnas vitaminer från grupp B:

 • Riboflavin (vitamin B2);
 • niacin (vitamin B3, PP);
 • pantotensyra (vitamin B5);
 • biotin (vitamin B8, H).

Bland spårelementen är de viktigaste:

 • Järnjärnsmangel är orsaken till anemi, kan manifestera sig som svaghet, grått hår och håravfall.
 • Zink är en deltagare i ett stort antal processer, inklusive proteinsyntes och celldelning, är involverad i hårväxten;
 • Selen - stimulerar hårväxten, men dess överdosering är giftig och orsakar en omvänd process.

Det är mycket viktigt att omättade fettsyror är närvarande i kosten: omega-6 och omega-3. Deras brist på absorption eller brist på koncentration kan visa svaghet och skallighet. Fettsyror påverkar reproduktionen av androgener, vars roll i hårbildningen är mycket viktig.

Provmeny för varje dag:

 1. Breakfast. Muesli med nötter på mjölk 1,5% fett, en skiva fullkornsbröd med solrosfrön, lätt smurt med smör, tonfisk och arugula, grönt te.
 2. 2: a frukost. Grönsakssallad med sesam och olivolja, mineralvatten.
 3. Lunch. Broccoli gräddesoppa, bovete gröt, bakad lax i folie med citron, kokt broccoli, rödkålsallad, nypressad juice från frukter.
 4. Te tid Fruktsallad (apelsin, vindruvor, jordgubbar) med tillägg av naturlig yoghurt, mineralvatten.
 5. Middag. Fullkornspasta med färsk spenatssås, lök och grädde, kycklingbröst, fruktte.

Vitaminkomplex

Det bästa och mest naturliga botemedel mot alopeci är vitaminer. En diet med lågt innehåll av dessa ämnen kan orsaka överdriven håravfall, deras bräcklighet, delaminering och sjukdomar i hårbotten.

Vitaminer som stimulerar tillväxt:

 • Vitamin B5 (Jarrow Formulas - Pantotensyra, 420 rubel). Exogent vitamin, det vill säga, det måste introduceras i kroppen från utsidan (ej syntetiserat av människokroppen). B5 stärker håret och stimulerar uppdelningen av celler som är involverade i deras tillväxt. En naturlig källa av pantotensyra är: jäst, lever, kli och hela vetebröd, spenat, tomater, betor, bananer, persikor.
 • Aevit (148 rubel). Vitamin A är inblandat i syntesen av nya celler och bidrar till deras snabbare tillväxt. Vitamin A är ett naturligt försvar mot de skadliga effekterna av UV-strålning och miljöfaktorer. Vitamin A provitamin är beta-karoten, som finns i tomater, morötter och paprika.
 • Vitamin C (askorbinsyra, 25 rubel). Stärkar håret, stöder produktionen av keratinproteiner. Förbättrar mikrocirkulationen i kapillärerna, vilket gör håret skrymmande, friskt och glänsande. Bristen på detta vitamin orsakar stratifiering och bräcklighet. I stora mängder finns askorbinsyra i naturliga produkter: acerola, persilja, vildrosa, paprika, svart vinbär och citrus.

läkemedel

En tricholog eller en hudläkare kan ordinera mediciner som saktar ner alopeci-processen eller förhindrar skallighet. Alla följande medel frigörs endast efter överenskommelse med en specialist. Dessa läkemedel inkluderar:

 • Magnelis B6. Läkemedlet innehåller nästan alla mineraler och vitaminer som är nödvändiga för håret: biotin, vitamin B2, niacin och zink. Det innehåller också C-vitamin, som är involverat i framställning av kollagen. Dessutom ingår vitamin E, pantotensyra, vitamin B6, vitamin B1, vitamin A, folsyra och järn. I sammansättningen kan du se allt som är nödvändigt för vårt hår. Pris 340 gnid.
 • Revalid hårda kapslar. Innehåller en stor mängd seroberon, som är huvudkomponenten i hår och naglar. Det innehåller också många vitaminer och mineraler som stimulerar tillväxten (zink, koppar, järn, vitamin B6 och B1). Ingredienserna i denna beredning absorberas väl och stimulerar produktionen av keratin. Aminosyror är involverade i bildandet av hårfollikeln. Pris från 500 till 1300 rubel.
 • Biotin. Innehåller det aktiva ämnet - biotin (i varje tablett 5 mg). Biotin består av aktiva svavelmolekyler som är nödvändiga för reproduktion av keratin. Pris 120-200 rubel.
 • Horsetail extrakt. Detta är en naturlig multivitaminpreparat som kompletterar bristen på många mineralföreningar i vår kropp. Det rekommenderas för sådana sjukdomar som: torrhet, brittleness, mjäll och androgen alopeci. Pris från 40 rubel.

Kosmetiska inköpta produkter

Förutom den medicinska behandlingen av alopeci kan följande kosmetika användas.

DSD de Luxe (mask)

Läkemedlet rekommenderas för användning i symptomatisk alopeci. Intensiv aktivitet är förknippad med innehållet i tillväxtfaktorer som stimulerar hårväxten.

Nioxin

Shampoo och balsam av detta företag reducerar håravfall och stärker strukturen, vilket gör dem resistenta mot skador. De rensar hårbotten av överskott av talg, täppa hårsäckar. Kompositionen innehåller mynt. Efter användning blir hårbotten något torkad och krullar tråkig. Därför rekommenderas ansökan före sänggåendet.

Folkmekanismer

Traditionell medicin har ett brett utbud av lika effektiva alternativa metoder för behandling av alopeci. Några av dessa produkter är överlägsna i deras effekter på de flesta traditionella kosmetiska preparat:

 • Ägg. Inte bara hälsosam mat, men också en berömd kosmetika för hår i århundraden. Äggen innehåller vitaminer: A, från grupp B, D, E, H. Många användbara mineraler: fosfor, svavel, magnesium, kalium, natrium, mangan, zink, koppar, kisel, klor, jod, fluor, järn. Yolks är bra för kompressor med intensiv håravfall. Gnugga äggulorna i hårbotten innan du tvättar, täcka med en handduk och lämna i en timme.
 • Svart rädisa. Torka hårbotten med svart rädisjuice regenererar hårsäckar, vilket förhindrar alopeci, mjäll, seborré, och förbättrar också blodcirkulationen i hårbotten. Om du inte har en apparat för att göra rädisjuice kan du gnugga rotgrönsaken på ett fint rivjärn och applicera massan på huvudet och massera huden noggrant.
 • Vitlök. Lukten av vitlök kan skrämma bort, men det råder ingen tvekan om att detta är en av de mest effektiva naturläkemedlen som förhindrar förlust och stimulerar tillväxten av lockar. Kallat ett naturligt antibiotikum innehåller vitlök flyktiga svavel- och bakteriedödande föreningar, eteriska oljor, fibrer, sockerarter, organiska svavelföreningar som alliin och skordinin A och B. Dessa föreningar stimulerar hårväxten. Krossa vitlöket, applicera det på krullarna och gnugga det i hårbotten i cirka 20 minuter i en cirkulär rörelse av dina fingrar. Då ska produkten tvättas av med doftande, naturligt schampo.

förfaranden

Det mest effektiva sättet att eliminera alopeci är specialiserade rutiner och korrekt diagnos. Med detta tillvägagångssätt kan du uppnå riktigt imponerande resultat. Behandlingsförloppet börjar först efter samråd med trichologen och bestämmer typen av alopeci. Med en stark progression kan följande procedurer rekommenderas.

mesotherapy

Detta är ett sätt att behandla olika hudpatologier, som består i att injicera små doser av läkemedel direkt i sjukdomsplatsen. Mesoterapi ger ovärderliga fördelar för att förbättra hårkvaliteten, förhindra håravfall och främja återväxt.

Mesoterapi består av en ytlig injektion i hårbotten med tillväxtstimulerande ämnen och anti-alopeci-medel (främst antiinflammatoriska komponenter, vitaminer och näringsämnen).

Varning! En uppsättning droger väljs individuellt beroende på patientens egenskaper.

Ozonterapi

Speciellt rekommenderat för regenerering av skadat, torrt, sprött och poröst hår som inte har en naturlig glans. Förfarandet är att använda värme, vilket gör att du kan öppna hårets nagelband. Tack vare denna metod tränger partiklar av vattenånga, ozon och regenererande ämnen mycket lätt in i de djupa lagren, vilket bidrar till att de mättas och hydreras. Slutresultatet av att använda ozonbehandling är vackra, fjädrande och glänsande lockar.

Laserterapi

En säker form av behandling som används för alopeci på grund av genetiska orsaker. Lågmotorisk laserbehandling kallas också röd ljusbehandling, kall laser, mjuk laser, biostimulering och fotomodulation.

arsonvalization

En kosmetisk procedur som använder högfrekventa strömmar (300-500 kHz) för att desinficera huden. Under strömströmmen genom elektroden och dess direkta kontakt med huden, uppstår elektriska urladdningar i form av en gnista. Detta leder till direktbildning av en minimal mängd värme direkt i hårbotten.

I tillämpningsområdet bildas ozon, vilket har en desinfektions- och bakteriedödande effekt på huden. Effekten av elektriska laddningar orsakar expansion av blodkärlen i huden, förbättrar dess absorberande potential och metabolism.

fototerapi

Förfarandet utförs med användning av UVA-strålar. En typ av denna procedur är PUVA (fotoaktiv substans) eller fotodynamisk metod vid behandling av alopeci. Innan du använder denna typ av behandling måste du berätta för din läkare vilka kosmetika och läkemedel som nyligen har använts.

Behandling av alopeci med fototerapi bygger på det faktum att strålarna har en direkt effekt på hårbotten och hårrötterna, vilket förbättrar blodcirkulationen.

PRB-terapi

Baserat på vetenskaplig kunskap och innovativ teknik för regenerativ medicin. Blodplättar som används i detta förfarande spelar en avgörande roll i helande och regenereringsprocessen. Målet med behandlingen är att stimulera de ympade hårsäckarna och "föra dem" i aktiv tillväxtfasen.

Detta är ett unikt sätt att använda din egen kropps egna resurser för att förbättra läkning av mjuka vävnader. På grund av dessa egenskaper, stödjer PRB-terapi effektivt vävnadsreparation efter operation och stimulerar hårväxt efter transplantation.

Denna behandlingsmetod består i att ta en liten mängd blod (60 ml) från en patient för att erhålla den önskade nivån av blodplättkoncentration. Då centrifugeras detta blod enligt en speciellt utvecklad metod. Fraktioner som är rika på blodplättar och tillväxtfaktorer separeras och injiceras i hårbotten.

Huvudmassage

Ett av de äldsta sätten att stimulera hårväxten. Välgjord massage förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, slappnar av, eliminerar trötthet och huvudvärk. För att göra detta, använd inte nödvändigtvis tjänster av en professionell massör. Du kan få en massage direkt hemma.

Hårbotten bör skapa en naturlig miljö för hårväxt. Många av problemen som orsakar alopeci är nära besläktade med hudsjukdomar och dess dåliga tillstånd som ett resultat av otillräcklig vård.

Var uppmärksam! Massage gör hårbotten mjukare - det här gör att blodet kan cirkulera normalt och leverera inte bara syre, men också näringsämnen direkt till hårrötterna. På så sätt kan du stoppa förlusten och till och med stimulera till tillväxt.

transplantation

Transplantation innebär avlägsnande av hårig vävnad bakifrån eller från sidan av huvudet, där håret är permanent (permanent) och inte påverkas av dehydrotestosteron (DHT) - det faller aldrig ut.

Den skurna vävnaden är uppdelad i små delar, de så kallade lökenheterna (transplantat). De kan variera i storlek och innehålla en, två, tre och ibland fyra separata hår.

Efter att doktorn har förberett ett "implantat" område bestående av mikroskop i hårbotten transplanteras transplantaten.

Tiden för operationen beror på antalet transplantat. Om 1000, tar proceduren ca 2-3 timmar, från 1500 implantat - 3-4 timmar, över 2000 - varaktigheten av operationen tar 5-6 timmar. Transplanterat hår går igenom en helande fas, 2-3 månader efter operationen. Efter denna tid börjar de växa i samma takt som vanlig hår - ca 1-1,5 cm per månad.

När du observerar de första symptomen på alopeci orsakad av stress, trötthet, årstider, påverkan av andra oberoende faktorer, bör du vara uppmärksam på specialbehandling, som inte bara kan stoppa denna sjukdom utan också stimulera tillväxten av nytt hår. Du kan använda droger med aktiva medel som syftar till att undertrycka androgena åtgärder, förbättra blodtillförseln till hårsäckarna och förlänga tillväxtfasen.

Det är nödvändigt att använda de läkemedel som stoppar för tidigt håravfall och stimulera hårfollikelceller att dela upp: koffein, tillväxtfaktorer och peptider. I mer allvarliga fall kan läkaren rekommendera undertryckningsmedel: minoxidil, amineksil, finasterid eller dutasterid.

Hos kvinnor kan preventivmedel med anti-androgena effekter och spironolakton förbättras. I fall av akut telogenalopeci används glukokortikoider. Det är värt att uppmärksamma kost, allmän hälsa och fylla bristerna, till exempel vitamin D3 och järn.

Hårväxt

Orsaker till håravfall och återställning av deras tillväxt

Om befintliga medel

Traditionellt högt effektivt kombinerat serum mot håravfall och för återupptagande hårväxt, till exempel Revivogen (USA), Simone (Spanien), Timuskin (Tyskland), Xeno-laboratoriet (Frankrike och Ukraina) och ett antal andra är baserade på två principer:

 • 1. Stimulera näring av hårsäckar baserat på extern användning av vasodilatatorer som öppnar kaliumkanaler (Minoxidil, Spironolankton, Amineksil, Dibaksidil)
 • 2. Hämning av 5-alfa reduktas, enzymet som är ansvarigt för omvandlingen av testosteron till dehydrotestosteron (DHT), som är direkt ansvarig för att stoppa hårväxten och deras förlust. (Finasterid, azelainsyra, beta-sitosterol, zinksalter, pyridoxin etc.).

Läkemedel baserade på endast en av dessa handlingsprinciper, såsom Minoxidil (Regein, Rogain) eller bara 5-alfa reduktashämmare, har en svagare effekt.

Kombinerade sera har visat sig vara tillräckligt effektiva men inte universella. För att uppnå resultatet av att stimulera hårväxten, behöver de ganska lång tid och som regel daglig användning. Och återupptagandet av hårväxt är inte allt. Vanligtvis med hjälp av dessa läkemedel uppnås effekten av att stoppa håravfall, som varierar i varaktighet beroende på läkemedlet (serum).

Frågan uppstår:

 • Är det i princip möjligt att skapa sådana droger eller serum som verkligen kan återuppta hårväxten hos män och kvinnor?
 • Är det möjligt att återställa håret på skalliga områden av huvudet hos män, även med långvarig skallighet?
 • Kan kvinnor lita på håråterställning även efter klimakteriet?

Forskning genomförd vid University of Miami under ledning av Dr Martha Savoie (USA) och de gemensamma forskningslaboratorierna Laboratoire Xeno Garches. Frankrike och "Xeno-laboratoriet" Ukraina fick svara på denna fråga positivt. Det är faktiskt möjligt att skapa ett läkemedel eller serum som kan returnera förlorat hår till en person inom rimlig tid och utvecklas nu.

Huvudorsaken till håravfall

Idag finns det problemet med en konsekvent teori med hänsyn till orsakerna till håravfall. Med det all oglashayutsya med grundläggande principer, ett antal trichologists anser irreversibel skallighet, andra anser reversibel, det finns också några oenighet om de viktigaste orsakerna till håravfall. I korthet «Xeno laboratorie», är de främsta orsakerna till håravfall anses vara hormonella störningar relaterade till dihydrotestosteron (DHT), och mikrocirkulatoriska rubbningar, såväl som ätstörningar av hårsäckar och avlägsna sönderfallsprodukter (kaliumkanal).

Funktionsmekanismen för DHT är märklig. I androgenozavisimyh hår för män och kvinnor som använder androgen (DHT) och östrogen (progesteron) kommer reglering av tillväxt och håravfall. Vid exponering till dihydrotestosteron receptorer hårsäckar, de senare får en signal om uppsägning av funktionen hos håret produktionen och passera från anagenfasen till catagen fas. Håret faller då, passerar telogen skede och redan under påverkan av östrogenreceptorer volsyanyh folliklar är deras stimulering för att flytta in i anagen, dvs. till tillväxten av nytt hår. Men med åldern, med start från slutet av perioden av puberteten, oftare och i en större mängd hår i den anagena fasen avkastningen inte inträffar, håret glödlampa försämras, som "krymper" och inte längre kan producera hår. Även om det behöll en teoretisk möjlighet att återställa dess funktion, vilket bekräftas, inklusive studier vid universitetet i Helsingfors forskare. Komplexiteten i förståelsen av dessa processer är att hårsäckarna reagerar på DHT receptorer eller progesteron som regulatorer, medlare aktivera eller inaktivera funktionen att producera hår. Progesteron stimulerar hårtillväxt, DHT, deras förlust. Denna process är specifik, genetiskt programmerad karaktär och hos män är mycket tydligare än hos kvinnor, på grund av den stora mängden fritt testosteron. Men kvinnorna i fritt testosteron med 5-alfa-reduktas omvandlas till DHT. Emellertid, bildade kvinnorna en väsentlig del av den DHT omvandlas till progesteron, tack vare mer enzymet aromatas än män. Dr. Savoie mars vid University of Miami, sade att det aromatas brist och kraftigt skallighet män. Förhållandet mellan androgener och östrogener i blodet, både hos män och hos kvinnor i allmänhet är stabil, även om kvinnor fluktuationer av detta förhållande är fortfarande beroende av menstruationscykeln, graviditet, etc.

Justera förhållandet av enzymet sker just där 5-alfa-reduktas verkar för att öka bildningen av DHT ur testosteron, och aromatas omvandlar androgener till progesteron.

Vi vet att mängden DHT i män och kvinnor är inte så dödlig orsaka ärftligt håravfall. Dessutom har antalet skallighet män DHT faktiskt motsvarar den biologiska normen. Och det finns ingen anledning och användning för att hämma 5-alfa-reduktas finastridom, minska nivån av DHT i blodet bara att bromsa processen med håravfall. För kvinnor i fertil ålder ska finasterid inte användas alls. Varför, med ålder, börjar håret falla mer och mer, både hos män och kvinnor? Problemet ligger i förmågan att interagera med DHT utsöndring av talgkörtlar i huden - Sebium. Och DHT genom omsättning Sebium bildar ett ganska visköst gummi-liknande ämne, av vilket en del är koncentrerad på ytan av hårfollikeln. Inte bara att ämnet börjar att störa normal nutrition follikeln, inkluderande blockering av kaliumkanalen, den innehåller DHT, och DHT hävdat follikeln konstant signalövergång från anagen till katagen. I det här fallet, att progesteron tillgång till follikeln stimulera anagen längre. Som ett resultat tiden minskas anagen hår falla ut oftare, inte har tid att växa, och i själva verket är detta orsaken till håravfall. Detta är inte en omedelbar process. Bildandet av DHT och substans Sebium runt follikeln tar lång tid, desto mer tid det tar att behandla försämring av hårsäcken. Därför har manligt håravfall eller betydande håravfall hos kvinnor inte ske omedelbart, men eftersom antalet drabbade folliklar.

Problem med traditionella metoder för behandling av alopeci och stimulering av hårväxt

Mer än 30 år sedan för att bekämpa håravfall och stimulera hårväxt börjat tillämpa kärlvidgande Minoxidil och dess handels motsvarigheter - Regeyn, Rogaine, etc. Verkningsmekanismen av minoxidil har inte studerats tillräckligt, men en minskning av håravfall och även hår återväxt var hans bieffekt. Det märks att Minoxidil verkar på kaliumkanaler, stimulera produktionen av prostaglandin, särskilt PGF2a. Det var senare avslöjade liknande effekter i andra kaliumsparande diuretika, till exempel i Spironolanktona. Minoxidil, som en "kaliumkanalöppnare" cellmembran stimulerar en ökning av ATP i follikeln celler, som allvarligt saknar när de exponeras hårsäcken DHT. Som ett resultat, hårlampan bara "chokes." Vidare stimulerar minoxidil avlägsnande av sönderfallsprodukter och fria radikaler, som är utsignal från follikelceller under påverkan DGT- mycket svårt. Sålunda, minoxidil, i själva verket ökar kraften hos hårlöken och normaliserar dess metabolism, vilket i vissa fall avsevärt förlänger den anagena fasen, och med återställa hårtillväxt. Men att upprätthålla nivån av ATP, och den nödvändiga metabolism kräver konstant användning av minoxidil och hårväxt stimulering förekommer i endast 5% -7%. Dessutom gör minoxidil inte korrigera det underliggande problemet, men bara motsätter sig det ett tag. Därefter försämras effekten och dämpar sig bort.

Senare, efter att ha varit tillräckligt studerat effekten av DHT på alopeci, behovet av att begränsa sin utbildning åtminstone i området i hårbotten. Eftersom syntetiseraren DHT från testosteron dök enzym 5-alfa-reduktas, krävs ett sökande efter medel för att inhibera detta enzym, vilket leder till en minskning i bildandet av fria DHT i hårbotten. För att göra detta, använda och tillämpa till exempel växtextrakt, särskilt extrakt av sågpalmetto, nässlor och andra växter ryadya. Som det visade sig, är en hämmare av 5-alfa-reduktas grönsaksväxthormonet beta-sitosterol, som i sig inte har någon effekt på en person, men är mer aktiv konkurrent av testosteron i processen för interaktion med 5-alfa-reduktas. Detta leder till en minskning av bildandet av DHT självt. Det finns andra inhibitorer av 5-alfa-reduktashämmare, såsom zinksalter, pyridoxin, azelainsyra, etc. De flesta moderna kosmetiska formuleringar av denna trend används hämmare av 5-alfa-reduktas.

Dock är hämning av 5-alfa-reduktas fortfarande inte en radikal lösning på problemet med håravfall och återupptagandet av tillväxten. Faktum är att denna hämning inte kan vara lång. Alla inhibitor snabbt tvättas bort genom cirkulationssystemet hos interstitialvätskan i hårbotten, i egenskap av mycket kort tid - inte mer än ett par timmar och inte har tid att ge önskad effekt. Mer framgångsrika är användningen av serum innehållande hämmare av 5-alfa-reduktas med användning av hårdvara, såsom D'Arsonval eller jontoforesanordning som exempelvis tillhandahåller, «Xeno laboratorie». Detta är den enda världen i serum, som driver åtminstone en dag, eftersom på detta sätt hårdvaran i den intercellulära vätskan blir mycket mer, inhibitor än genom att helt enkelt applicera agenten till hårbotten. I andra fall, använd en mask som innehåller sådana hämmare, som appliceras på hårbotten för några timmar, ofta på natten, vilket ökar tiden för sina handlingar, men denna metod är så obehagligt och inte estetiskt tilltalande, särskilt om de används konsekvent, de allmänt inte vill använda den långsiktiga tid.

Det är också uppenbart att hämning av 5-alfa-reduktas, även om en effektiv metod, men på grund av ovan nämnda omständigheter inte kan betraktas som tillräckligt radikal.

Problem med traditionella metoder för behandling av alopeci och stimulering av hårväxt

Denna teknik är den senaste utvecklingen, som ännu inte har någon världsanaloger. Vi vet bara att på det här problemet är specialister på de största amerikanska företaget "Alergan", den kommersiella produktionen av läkemedel baserat på en syntetisk analog av prostaglandin PGF2a i form av bimatoprost, förväntas, enligt dem, tidigast 2020. Grunden för denna teknik är regenerering och stimulering av hårsäckar. Såsom är känt, olika typer av follikeln i människokroppen är isomorfa, det vill säga i detta fall stimuleras lika. Eftersom det finns metoder för att stimulera follikelstimulerande andra typer, är det naturligt att det har föreslagits att hårsäckarna, som befinner sig i olika stadier av nedbrytning och inte längre kan producera hår som möjligt för att stimulera liknande metoder.

Forskning "Xeno laboratorium" på detta område började 2007. Målet var att skapa ett kombinationsserum som skulle regenerera och stimulera folliklarna och återställa i slutänden hårväxten.

uppgiften var mycket svårt, eftersom valet av livsviktiga läkemedel och deras dosering, vilket skulle ha någon effekt på hormonella och enzymet bakgrund i allmänhet, det var en säker i enlighet med EEG säkerhetsstandarder, i enlighet med direktiv 76/768 EEG av 27.07.1976g. (med alla senare tillägg och ändringar) för kosmetiska produkter. I detta fall bör serumet inte vara ett läkemedel.

Serum innehåller en speciell lipidkomplex på basis av höggradigt avproteiniserades ksenoderivata «XENO-808» ®, som ger lokala follikelstimulerande effekter och prostaglandin PGF2a och PGE1, samt tillhandahåller follikelstimulerande åtgärder, inklusive "upptäckt" av de kaliumcellkanalerna är signifikant (tiofaldig ) kraftigare än Minoxidil.

De påverkar endast hårsäckarna enligt följande:

 • 1. Efter flera dygns användning återställs det snabbt metabolism av degenererade folliklar, vid vilka de ökar i storlek minst 4 gånger.
 • 2. Regenererar djupt nedbrutna vilande folliklar till hårproduktionstrinnet inom följande gränser:Nästa Artikel
Översikt över de mest populära färgtonerna