Hur man odlar hår på huvudet


Innan du panikerar vid synen av förlorat hår, läs om hela sin livscykel och bedöm då bara din situation.

För att förstå vilken typ av omsorg att välja för ditt hår måste du kunna bestämma sin typ korrekt, bedöma skadan och veta hur vårt hår växer och utvecklas. Denna artikel handlar om tillväxt och utveckling, nämligen hur håret på huvudet växer och i vilka utvecklingsstadier deras livscykel är uppdelad.

Hur man odlar hår på huvudet - hårets livsstil

Allt detta gäller inte så mycket håret som hårfollikeln, för det är han som bestämmer när och hur han kommer att växa hår ut ur det.

Utvecklingen av follikeln och följaktligen är själva håret uppdelat i tre steg:

 • anagen - I stadium av hårväxt från follikeln;
 • Telogen - Steg II av vila;
 • catagen - övergången från steg I till steg II.

Catagenstadiet inbegriper atrofi av papillan. På grund av atrofi går inte näringsämnen in i hårfollikeln, cellerna upphör att dela och deras keratinisering uppstår.

För närvarande är det troligt att jag hårcykeln härstammar från catagen, vilket kan ta bara några veckor (1-2 veckor). Efter catagen kommer telogen, som varar i flera månader (2-4 månader). Och telogen smidigt in i anagen.

Den aktiva perioden av anagen hårväxt är uppdelad i sex steg, som sträcker sig i tid i upp till sex år. Ju äldre en person är desto kortare blir tillväxtfasen och desto hårdare blir det för oss att växa längre hår, nå en viss längd (en viss ålder), de faller ut.

Det är viktigt att notera att när man mekaniskt avlägsnar hår som redan har slutat växa och befinner sig i ett vilande stadium uppträder anagen och håret börjar växa (detta är förklaringen att ibland epilering inte har den önskade effekten). Håret som vi ser på botten av badrummet efter att ha tvättat håret, eller dagligen på en kam - det här är de som befann sig i telogenstadiet (sovsal). Detsamma gäller håret som har fallit ut efter huvudets massage, vissa är till och med rädda, men de är alla samma, inte längre växer hår i viloperioden.

Vilka faktorer påverkar hårets livscykel (catagen stadium - telogen-anagen - och igen catagen), det är ännu inte klart för forskare av mänsklig natur. Men i den riktningen bedrivs pågående vetenskaplig forskning, och upptäckten av dessa cyklers beroende kommer att vara revolutionerande i trichology.

Hur bestämmer du att ditt hår började bli dåligt?

I en vanlig person ligger i genomsnitt cirka 85% hår i anagenstadiet (tillväxtstadiet), ca 2% är katagen (övergångsperiod) och 10% är i telogenstadiet (sovsal).

Om det finns ökad håravfall innebär detta att antalet hår som ligger i anagen och catagen-stadierna har minskat, och en ökning av hårmängden i telogenfasen har gått. Om du märker att mängden hår i badrummet och på kammen har blivit mycket mer än din vanliga hastighet, är detta den första alarmklockan och anledningen att inte skjuta upp besöket till trichologen.

Förutom att mängden hår kan ändra sin typ. Så för personer för vilka skaldethet inte är ett problem, skiljer sig inte nytt hår, med kvalitetsindikatorer, från de som var före och föll sedan ut. Men för de som har ökat håravfall och har tecken på skallighet, kommer varje ny del av håret att bli tunnare och svagare. Detta beror på att hårsäckarna gradvis krymper, vilket leder till gradvis degenerering av normalt hår i en fjäder.

För friskt hår är sådana indikatorer som elasticitet karaktäristiska (friskt hår kan sträcka sig till en tredjedel av dess längd och återgå till sitt ursprungliga tillstånd) och strukturen porositet (friskt hår kan behålla fukt i en mängd som motsvarar hälften av sin egen vikt och samtidigt öka volymen med 20 procent. ). Ta reda på hur mycket ditt hår är poröst, du kan skicka ett enkelt test som beskrivs i vår artikel om orsakerna till hårets ökade porositet.

Om du märker att håret blir lite elastiskt och poröst, måste du ompröva deras vård och det är möjligt att ägna mer uppmärksamhet åt deras fuktgivande.

Hur snabbt hår växer

Hårfollikeln är en komplex struktur som innehåller roten, musklerna, körtlarna, blodkärlen, nervreceptorerna och andra delar. Denna lilla kropp är ansvarig för bildandet, tillståndet och tillväxten av hår på huvudet och kroppen.

Det är inte klart hur många centimeter krullar växer per dag, bara från dig, särskilt i en månad eller ett år. Följande faktorer påverkar:

 • ärftlighet;
 • arbetet med talgkörtlar och svettkörtlar;
 • tillståndet i nervsystemet, hormonella och andra system;
 • mat, dåliga vanor.

Varje hårfollikel på huvudet lever sitt eget liv, vilket motsvarar dess utvecklingsstadium. Forskare inser att de flesta av dem är ständigt engagerade i aktiv produktion av nytt hår.

Därför uppstår bildandet av utvecklande hårceller mycket snabbare än liknande processer i något annat organ. Konkurrens kan endast göra benmärgsvävnad.

Hastigheten av hårväxten

På frågan om hur snabbt håret växer har många laboratorier i världen arbetat. Gemensamma ansträngningar avslöjade genomsnittliga indikatorer avseende ålder, kön och etnicitet.

Tabell över värden för hårtillväxt:

per månad - 1,2-1,5 cm;

årets tillväxt - 15-16 cm

från 15 till 30 - upp till 15 mm;

från 35 till 50 - upp till 10 mm;

äldre än 50 - till 0, 5 cm

Européer - 1,2-1,5 cm

På vintern, på bakgrund av vitaminbrist, sänks tillväxten av krullningar

Att döma av uppgifterna i tabellen kan vi dra slutsatsen att hårväxten på huvudet inte alltid är snabb och enhetlig, det beror på olika faktorer.

 • Det längsta håret växer i Negroid-rasen;
 • den maximala tillväxttakten noteras i kinesiska, japanska och andra asiatiska nationer;
 • Att veta data efter månad eller dagligt intervall, man kan beräkna hur många cm håret växer på ett barns eller vuxenårs huvud.
 • Bäst av allt, i förhållande till årstiden, kan vädret för varma årstider väsentligt öka längden.

Har tillväxten av hår hos män och kvinnor

I det svagare könet är den månatliga ökningen av krökans längd något snabbare. Detta beror på den speciella strukturen hos hårfollikeln, som är djupare planterad i epidermis och håller sig tätt. Hos män finns låsens rötter närmare ytan av huden, vilket påverkar låsens tillväxt och livscykel.

Cellregenerering hos kvinnor sker var 4-5 år. I starkt sex förnyas håret på huvudet vartannat år, så de märker ofta perioder av förlust av strängar. I den kvinnliga kroppen sker förändringar på den hormonella bakgrunden. Ojämlikheten kan bero på menstruella oegentligheter, klimakteriet, graviditeten eller tar preventivmedel.

Om vi ​​jämför alla faktorer, tyder slutsatsen på sig själv. Tillväxten hos kvinnor är inte annorlunda, eftersom friska huvudsträngar oavsett kön kommer att stärkas på samma sätt.

Normal hårcykel

Produktionen av celler i follikeln är uppdelad i olika utvecklingsstadier. Hela perioden, inklusive födseln och fram till förlusten, är livscykeln för varje enskilt hår. På det kan du lära dig allt om tillväxt, förlängningsgrad, krillens tillstånd, upp till golvet.

Huvudfaserna i hårets livscykel.

 1. Anagen är en aktiv och den längsta perioden av utveckling och tillväxt, ligger i genomsnitt från 2 till 4-6 år. Vid detta tillfälle växer krullarna utan upphörande.
 2. Catagen är en regressionsperiod, varar ca 15-21 dagar, vid denna tidpunkt är celluppdelningen suspenderad, skalorna är kåta. Stången börjar flytta in i de övre skikten av epidermis.
 3. Telogen - den sista fasen av cykeln, under vilken tillväxten stannar först, då faller krullen ut. Gränsytan varar 3-4 månader. Stammen hålls fortfarande av glödlampan, men senare kommer förlusten av strängen och födelsen av en ny cell.

Höger hårväxt över ett år, två eller flera år, deras längd är proportionell mot livscykeln. Det är, om det är länge, då kan du enkelt växa en fläta under bältet. Med en kort cykel, tvärtom kommer tillväxten av långt hår att glömma.

Beroende på externa faktorer

Kemi och miljö kan vara både fördelaktiga och negativa för huvudets hårstruktur.

 • direkt solljus, solarium, torr luft i ångrummet torkar håret, vilket gör låsen sköra och porösa.
 • överhettning av huvudet i varmt väder kan störa sekretet hos talgkörtlarna;
 • frost - hypotermi leder till en försvagning av blodcirkulationen, bromsande tillväxt, förlust av glans, håravfall;
 • dålig ekologi - exponering för radioaktivt regn eller strålning slutar ofta i skallighet
 • vård - felaktig urval av schampo, balsam eller balsam för att tvätta huvudet för att orsaka irritation, mjäll, allergier, störa fettbalansen;
 • Bildförsök - frekvent färgning, aggressiva krökningar eller dagliga heta styling leder till fullständig förstöring av huvudets hårstruktur.
 • under den varma säsongen kan du snabbt växa längdens önskade längd;
 • korta hårklipp på vintersäsongen håller sin goda form under lång tid;
 • i ett område med fuktigt klimat växer håret på huvudet med en hastighet som sägs vara "lik jäst";
 • bra schampon, balsamer eller masker ökar längden, krullarna blir skina och friska;
 • ett rimligt sätt att byta färger eller styling gör bilden snygg utan att störa krullarnas struktur.

Beroende på människors hälsa

Håret har ett mycket känsligt organiskt material, vilket är känsligt för eventuella interna störningar. Orsaker som kan påverka strukturen negativt, försämra hårets tillstånd.

 1. Åldersförändringar - ju närmare åldern, desto långsammare kommer krullarna på huvudet att växa.
 2. Hormonala störningar - på bakgrund av en sjuk sköldkörtel, klimakteriet, menstruation, preventivmedel, graviditet, misslyckandet av hårets livscykel uppstår.
 3. Emosionell överbelastning - stress, chock, depression, neuros, konstant ångest, fobier, sömnstörningar kan prova alopeci av en annan typ.
 4. Sjukdomar - kroniska patologier i mag-tarmkanalen, lever, njurar, kardiovaskulära system, virus eller infektioner påverkar väsentligt låsens tillväxt och tillstånd.
 5. På grund av bristen på väsentliga vitaminer, mikroelement och mineraler blir håret tråkigt, förlorar elasticitet, faller ut och tillväxten saktar ner.
 6. En obalanserad diet kan påverka trivsel, hud i ansiktet eller hårbotten och återväxt.
 7. Livsstil - beroende av alkohol, droger, rökning, kränkning av regimen av arbete och vila speglar tillväxten.

Verkliga sätt att öka tillväxten

Snabba återväxt av lockor beror på hår och kropps goda hälsa. Men med en katastrofal förlust är en resa till trichologen oundviklig.

Sätt att accelerera hårväxten:

 • förfaranden som syftar till aktivering av folliklar;
 • folkmekanismer;
 • lösa interna problem.

Vitaminer och spårämnen

Hälsosamt utseende och hårhöjning beror på mättnad av kroppen med användbara ämnen.

Följande åtgärder är mest effektiva.

 1. Kosttillskott med högt innehåll av kalcium, selen, zink, magnesium, beta-karoten, krom och andra element.
 2. Vitaminer B1, B6, B7, B12, D, retinol (A), tokoferol (E), askorbinsyra (C) - stimulera hårväxt. De förnyar celler, fyller med syre, fukt, matar delade ändar, eliminerar torrhet och brittleness.
 3. Komplex - Alerana, Pantovigar, Perfectil, Minoxidil stimulerar aktivt lökarna.

bra kost

En balanserad kost berikad med färska grönsaker, frukt, fisk, kött, baljväxter kommer att fylla bristen på näringsämnen.

För att stimulera hårväxten rekommenderar nutritionists att inkludera högfibrermat i den dagliga menyn:

 • kockost, kefir, yoghurt kommer att berika kroppen med kalcium;
 • havsfisk, särskilt lax - en källa till omega-3, fosfor, järn, B12;
 • kalkon, kyckling, fläsk, nötkött är keratin, hårets huvudkomponent, accelererar tillväxten;
 • kli, spannmål - innehåller mycket spårämnen;
 • grönsaker, frukter, gröna - en riktig förråd av vitaminer.

Recept för hemlagade hårmaskor

Den mest effektiva för att påskynda tillväxten av curls folkmekanismer med en uppvärmningseffekt. De förbättrar hårbotten blodcirkulationen, stimulerar aktivt hårfolliklarna.

Recept för "brännande" masker för hemmabruk bör innehålla irriterande ingredienser:

 • peppar tinktur + olivolja i lika delar;
 • lök - juice 1 huvud blandat med honung i ett förhållande av 1: 1;
 • senap - 1 msk. l. pulver + 1 tsk. socker + lite vatten
 • Andra recept för ingefära, öl, kanel, konjak, bodage, jäst, gelatin, nikotinsyra.

Hur effektiv stimulerande mask för hårväxt, kan du lära av de positiva recensionerna. Efter att ha använt starka produkter växer locken dubbelt så hög som normalt. Det bör vara mycket försiktigt vid tillämpningen av "skarpa" masker för hår, följ noga receptet och exponeringstiden. Det kan irritera upp till brännskador.

Huvud och nackmassage

Regelbundna avslappningsbehandlingar har en fantastisk effekt på håret:

 • massering underlättar penetreringen av näringsämnen i epidermis djupare skikt;
 • toner hårbotten turgor;
 • blodflödet ökar och tillväxten förbättras
 • massage förhindrar utseende av patogena bakterier, svampar, infektioner;
 • Förfarandet har en positiv effekt på låsens välbefinnande och tillstånd.

Yttrande trichologist - om det är möjligt att påskynda hårväxten

Ur specialistens synvinkel har den långsamma tillväxten eller förlusten av krullar två skäl. Detta är en genetisk egenskap eller misslyckande i hårväxtfasen, vilket alltid är resultatet av interna problem.

I detta fall kommer konsekvensen inte bara att vara fel, men analfabeter. Vi behöver ett integrerat tillvägagångssätt för att identifiera orsaken, lösningen och införandet av stödåtgärder. Till exempel påverkar rätt näring, vitaminer och sport tillväxten lika produktivt som masker eller procedurer i salongen.

Om du gillar det - dela med vänner:

Hur håret växer

Hur snabbt håret växer, forskare trichologer har funnit för länge sedan. Hårtillväxten är cirka 1-1,5 cm per månad. Faktorer som påverkar hårets tillväxt kan vara mycket olika: ras och könsidentitet, näringskvalitet, livsstil, medicinering, användning av kosmetika.

Tillväxten eller hur håret växer tillbaka

Så Negroid-rasen har den långsammaste hårväxten, företrädarna för Asien har den snabbaste tillväxten av strängar, men européerna har som alltid en mellanklass. Samtidigt beror inte tillväxthastigheten hos curls bland representanter för olika raser och nationaliteter av dennes hemvist.

Och hur länge kan du växa över en viss tid?

 • i genomsnitt växer håret 15-16 centimeter per år;
 • i 3 månader - 3,5-4 centimeter;
 • i en månad ökar längden med 1-1,5 centimeter;
 • i en vecka växer håret med 0,2-0,35 centimeter;
 • per dag kan håret växa med 0,3-0,5 millimeter.

Tillväxten av hår på huvudet hos män

Det är svårt att specificera exakta siffror om hårets tillväxt på huvudet hos män, det är individuellt, beror på olika faktorer. Ålder, ärftlighet, kroppens tillstånd, nervsystemet.

Men det finns ett intressant faktum att forskare hittills inte lyckats förklara - efter 40 år växer skägget intensivt.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hårtillväxten hos kvinnor

Studien av processerna för mognad av hårsäckar visade att tillväxten hos hår på huvudet hos kvinnor skiljer sig avsevärt från män. Kvinnligt hår växer långsammare. I Negroid-rasen är hårfollikelns utveckling den långsammaste, i Asien är den snabbast, och européerna har en genomsnittlig hastighet. För kvinnor är det nödvändigt att följa hormonell bakgrund, detta påverkar starkt hårförnyelsen, hårfrekvensen och hjälper till att påskynda tillväxtprocessen. Naturen gav inte alla en frodig man, men att behålla det i utmärkt skick är inte svårt.

Faktorer som påverkar hårväxtens intensitet

Så vilka faktorer har speciellt effekt på att öka hårets längd i allmänhet?

Ålder. Ju yngre personen, desto snabbare blir hans hår.

 • Hormonal spegel Det är bevisat att manliga hormoner minskar signifikant ökningen i längden på locket på huvudet. Det märks att hos kvinnor med aktiv hårväxt på olika delar av kroppen växer strängarna på huvudet tvärtom väldigt långsamt. 2.
 • Faktor av genetiskt arv. Om en sådan irriterande händelse som en långsam ökning av hårets längd observeras från generation till generation, så är detta en direkt bekräftelse på den arveliga patologin av follikelutveckling. 3.
 • Sjukdomar i de inre organen. Hår reagerar snabbt på eventuella "problem" i människokroppen. Virala sjukdomar eller kroniska sjukdomar som tuberkulos, gastrit, sår och andra sjukdomar i mag-tarmkanalen, leverfunktion, njure, kardiovaskulär system - allt detta har en dramatisk effekt på hårväxten. 4.
 • Ohälsosam livsstil. Frekvent brist på sömn, överarbete, rökning, alkoholmissbruk, droger minskar signifikant den aktiva fasen av follikelutveckling och saktar processen att förlänga strängarna. 5.
 • Graviditet, laktation, menstruation och klimakteriet leder också till hormonella förändringar, liksom störningar i sköldkörteln, vilket gör att hårväxten stannar. 6.
 • Extern skadlig miljö. Frekvent exponering för öppen solljus, hypotermi, frost, överhettning leder till signifikanta förändringar i hårsäckar. 7.
 • Felaktigt utvalda kosmetika och hårvårdsprodukter. Ofta är det kosmetiska produkter som orsakar irritation och en allergisk reaktion i hårbotten, vilket i sin tur förstör glödlamporna och saktar tillväxten av strängarna.
 • Frekventa experiment i skönhetsindustrin. Kemiska och termiska krullningar, färgning och andra förfaranden förknippade med användningen av aktiva preparat av syntetiska kemidödfolliklar.
 • Ström. Brist på vitaminer, mikroelement och andra ämnen som ingår i en fullständig daglig diet påverkar också stimuleringen av blodcirkulationen i hårbotten, lökarnas arbete och som en följd till följd av curls tillväxt i allmänhet.
 • Hur många år växer håret på ditt huvud

  Varaktigheten av en livscykel av hår på huvudet är ungefär fyra till sex år. Under hela perioden av en persons liv kan håret förnyas tjugofem gånger. Men som med alla regler finns det undantag i statistiken. I vissa individer är perioden för en cykel hårväxt på huvudet mycket mer än sex år. Då verkar hela världen personligen skönhet i form av en flätning i midjan.

  Om vi ​​betraktar frågan om hårväxtperioden i förhållande till varaktigheten av en persons liv, så stannar strängarna oftast inte sin töjning även med början av den avancerade åldern. Även om deras aktivitet minskas avsevärt, blir håret svagt, skört, ofta förvirrat och faller ut mycket snabbare.

  Därför besöker äldre människor mindre frisörsalonger och deras frisyrer är begränsade till inte så långa. Men om du aktivt och korrekt stimulerar krängningens förlängning, näring håret, leder ett korrekt och fullt liv, hjälper tråden att vara friska, då kan du uppnå närvaro av långt och vackert hår även i respektfullt medelålders människor.

  Men även hår av medellängd, om de är välskötta, friska, ha en fin glans, är vackert utformade eller flätade, kan ge respekt, glädje och förtrolla den starka hälften av mänskligheten med sin charm och storhet.

  Hur växer håret

  Överraskande är det hår som växer mest snabbt i våra kroppar. Hårväxt uppstår på grund av celldelningen av follikelns nedre del - hårlampan. Den undre delen av glödlampan består av odifferentierade celler, som har en enorm och tidsubstansig mitotisk aktivitet. På bekostnad av glödlampan är bildandet, bildandet och tillväxten av nytt hår.

  I genomsnitt blir hårbotten 0,35 mm per dag, dvs. 1-1,5 cm per månad (genomsnittlig hårväxt per månad betyder längden med vilket ditt hår vanligtvis växer om 1 månad). Därför, oavsett hur mycket vi vill och försöker, kommer håret inte att växa 15-20 cm i en månad.

  Men inte allt hår växer i samma takt. Och även en persons hår växer med olika hastigheter: under dagen växer håret något snabbare än på natten. Och på sommaren växer de snabbare än på vintern.

  Därför måste frågan om stimulering av hårväxten behandlas på ett omfattande sätt.

  Hårväxtfaser

  Hårväxten fördelas över perioder av olika varaktighet - fas. De definierar stadierna i livscykeln genom vilka håret passerar från början till dess förlust.

  Totalt finns tre sådana faser:

  • Anagen är fasen av bildandet av det framtida hårets rot - hårlampan och hårväxten. Det är den längsta i tiden och varar, som nämnts ovan, från två till sex eller flera år, under vilka håret ständigt växer;
  • En catagen är en viloläge, när alla processer i glödlampan saktar ner och tillväxten stannar. Dess varaktighet är två till tre veckor;
  • Telogen - en fas av naturlig håravfall och håravfall. Efter att tillväxten har upphört, kan den förbli i follikeln under en tid (från tre till fyra månader), men då faller det ut.

  Då bildas en ny follikel runt papillan och en ny tillväxtcykel börjar.

  Hur påskyndar hårväxten på huvudet

  För att påskynda hårväxten är det nödvändigt att anta produkter och ämnen som aktivt irriterar hårbotten, vilket orsakar blodflöde och näringsämnen till hårsäckarna. Dessa substanser kan användas som bas för masker, gnugga dem i hårbotten ibland. För att förbättra maskernas effekt rekommenderas att du sätter på huvudet med plastfolie och lindas med en handduk med en handduk - värmen många gånger ökar effekten av den aktiva ingrediensen.

  Produkter som ökar hårväxten - det är tinktur av rödpeppar, senap, ingefära, kanel.

  Peppar masker

  Speciellt effektiv anses vara peppartinktur, som kan köpas på något apotek eller tillverkas självständigt och insisterar på en peppar röd paprika i vodka.

  Blanda tinkturen bara med feta ingredienser och byt dosen av peppar beroende på känslorna.

  Kom ihåg att förtunning av peppartinktur med vatten ökar din brännande känsla! Följaktligen växer fördelarna med förfarandet. Den första tiden att späda tinkturen rekommenderas dock fortfarande inte.

  • Det enklaste receptet är att späda tinkturen med någon av basoljorna och applicera blandningen på hårbotten och hårrötterna.
  • Blanda en matsked av tinktur med två matskedar vegetabilisk olja och flytande vitaminer A och E, som också säljs på apotek. Applicera masken i hårbotten med en bomullspinne.
  • Du kan också blanda i lika stora proportioner peppar tinktur, burdock eller ricinolja, honung och lökjuice, tillsätt 1 äggula till blandningen.
  • Det är användbart att lägga kefir till tinkturen - ca 100 ml per 1 matsked tinktur. Du kan också lägga äggula till denna mask.

  Masker med båge

  Lök har en mycket bra stimulerande effekt, så det kallas också produkter som påskyndar hårväxten väsentligt. Men det här verktyget har en nackdel - den obehagliga lukten från håret kan hemsöka dig flera dagar efter proceduren. För att göra lukten så liten som möjligt, använd endast lökjuice, pressad från en slam och skölj huvudet efter masken med vatten med tillsats av citronsaft.

  • Kram saften från 1 lök och tillsätt den 1 tsk torrjäst, en matsked av burdockolja och 2 matskedar varmvatten. Håll blandningen på ett varmt ställe i 15-20 minuter, och applicera sedan på håret och lämna i 1 timme.
  • Lökens juice kan blandas med honung. Den resulterande masken kommer inte bara att öka tillväxten utan också stärka håret.
  • Tillsätt en tesked honung och 2 matskedar gräddfil eller yoghurt till lökjuice. Om du har en torr hårtyp kan du ta gräddfil med högsta fettinnehåll, eller tillsätt 1 sked fyllig burdock eller ricinolja till din mask.

  Senap masker

  Senap - det rätta sättet att påskynda hårväxten. För att det ska få en påtaglig effekt, läggs socker till senapsmasker - ca 2 gånger mindre än senap. Denna mask brinner inte värre än pepparpeppar, så den ska användas med försiktighet, justera antalet komponenter "av sig själv". Det rekommenderas att applicera någon olja på ändarna av håret för att inte överdriva dem.

  • Blanda 1 matsked senap med 2 äggulor och ett glas kefir. Kan appliceras på hårbotten och håret.
  • En matsked senap kan också blandas med ett glas kefir och 2 matskedar vegetabilisk olja.
  • Om du vill göra en mask enklare, blanda 1 msk senapspulver med en tesked socker och späd med vatten. Yolks, kefir och oljor hjälper till att mjuka en sådan mask och göra den näringsrik.

  Hälsosam mat som ett sätt att påskynda hårväxten

  Om du vill påskynda hårväxten bör din kost bestå av färska grönsaker, grödor av grädde, ägg (ojämn är särskilt användbar), mat i fiber, magert kött, fet fisk, soja, nötter och bönor.

  Till exempel ökar den konstanta användningen av fisk eller krillfett ökningen av håret flera gånger.

  Lista över produkter är ganska imponerande. Till exempel, för att betala för vitamin C-brist om dagen, måste du äta minst 15 apelsiner, 12 citroner eller 42 medelstora tomater. Därför, för att justera näring av kursen rekommenderade metoder av vitamin-mineral komplex.

  Vitaminer som accelererar hårväxten

  Hälsa och hårväxt beror främst på balansen mellan vitaminer och mineraler i kroppen. I utseende kan hår säga mycket. Slökt livlöst hår är inte alltid resultatet av felaktig vård, det är oftast ett resultat av brist på näringsämne.

  Håret är splittrat i spetsarna och lätt brutet - det här är det första tecknet på vitamin A, B och C-brister. Brist på hälsosam glans indikerar brist på aminosyror, vitaminer D, E, H, B1, B2, zink, selen, magnesium. Håret växer inte snabbt utan tillräcklig kalcium, kisel, jod, magnesium, mangan, krom, zink, betakaroten, biotin och andra vitaminer och mikrodelar i kroppen. Därför, innan du påskyndar hårväxten, ta hand om hela kroppen som helhet och behandla den med fördelaktiga ämnen.

  Förresten, på grund av vitaminbrist på vintern sänks hårväxten.

  De vitaminer som är nödvändiga för att påskynda hårväxten är först och främst vitaminerna i grupperna A, B, C och E.

  • Vitamin A (retinol) återställer hårstrukturen, fuktar och förhindrar håravfall.
  • B-vitaminer är oumbärliga för hårväxt. Detta gäller speciellt för vitaminerna B1, B6, B7 och B12. Andra vitaminer i denna grupp förstärker håret och förhindrar att det faller ut.
  • Vitamin C hjälper blodcirkulationen i hårbotten och bidrar till snabb leverans av näringsämnen som behövs för celldelning i hårsäckarna.
  • Vitamin E närmar cellerna med syre och främjar tillväxten av friskt, glänsande och starkt hår.

  Förutom multivitaminkomplex kan du köpa flytande vitaminer på apotek i din stad. Billiga ampuller eller bubblor innehåller en oljelösning som kan läggas till masker och schampon för att påskynda hårväxten och ge dem en hälsosam, strålande look.

  Det saktar hårväxten!

  Om du är intresserad av hur du påskyndar hårväxten, bör du också tänka på hur du inte skadar denna naturliga process. Det finns flera vanor som bör överges till förmån för en lång och hälsosam spyt.

  Styling produkter

  De flesta stylingprodukter innehåller fastsättningskomponenter - polymera ämnen. På håret täcker de det med ett tunt skikt, lägger på sken och håller håret i en viss stat.

  Om du fortfarande använder stylingprodukter, mousses, geler och lacker för att skapa och behärda frisyrer, glöm inte - ungefär 6-8 timmar efter applicering på håret måste de tvättas bort!

  Tänk också på de enkla reglerna för styling: du behöver inte strama håret i täta svansar och flätor, använda gummiband och ständigt ha på hattar, försök att använda hårnålar som inte skadar hårstrukturen, till exempel krabbor eller band som är gjorda av naturmaterial.

  påkänningar

  Stress kan vara en av anledningarna till långsammare hårväxt och till och med ökad håravfall. Stress åtföljs av frisättning av adrenalin i kroppen, som har en vasokonstriktiv effekt. Som ett resultat försämras hårsäckens näring, vilket leder till långsammare tillväxt, försämring av hårets tillstånd och deras förlust.

  Dåliga vanor

  Rökning och alkoholmissbruk är praktiskt taget oförenliga med tjockt och långt hår.

  Nikotin bekämpar blodkärl och stör blandningen av syre och näringsämnen till hårbotten och hårsäckarna. Brist på näringsämnen börjar cellerna i hårsäckarna dela mycket mindre ofta. Försvagat hår raser och faller ut, blir tråkigt och styggt.

  Dessutom rekommenderar läkare att minska användningen av kaffe och kolsyrade drycker.

  Accelererande hårväxt: rekommendationer

  Aktiv livsstil

  Sport, vandring i friska luften och andra aktiva aktiviteter bidrar till att accelerera metabolismen och den rikliga tillströmningen av syre till alla celler i kroppen - inklusive hårsäckarna. Det är därför människor som leder en hälsosam livsstil växer håret mycket snabbare och ser mycket bättre ut.

  Massa i hårbotten

  Otillräcklig blodtillförsel till hårsäckarna kan leda till långsammare hårväxt. Regelbunden huvudmassage är ett trevligt och effektivt förfarande som bidrar till att aktivera blodcirkulationen och därigenom förbättra hår och hårbotten. Massage kräver ett minimum av ansträngning och tid, och vägen till gott humör, skönhet och hälsa blir lätt och behagligt.

  Professionell inställning

  Hur snabbt accelerera hårväxten? Använd professionella produkter som används för att förhindra håravfall och stimulera hårväxten.

  Det rekommenderas att föredra kosmetiska produkter baserade på naturliga ingredienser, eftersom det finns biologiskt aktiva substanser i vegetabiliska råvaror.

  ALERANA ® -serien av produkter har utvecklats specifikt för att lösa problemet med håravfall samt stimulera deras tillväxt. ALERANA Hair Growth Serum baserad på Capilectin växtväxtstimulerande medel, som aktiverar cellmetabolism och respiration av follikelceller, har visat hög effekt, vilket väsentligt accelererar tillväxten av krullar. Regelbunden användning av serum bidrar till att öka hårdets densitet, håret blir silkeslen och välskött, välskött styling.

  Glöm inte dessa användbara rekommendationer, använd högkvalitativa kosmetika för hårvård, och ditt hår kommer alltid att glädja dig åt sin hälsa och skönhet!

  16 av de mest kända missuppfattningarna om hår

  Sovjetmyter om hår och vård för dem fortsätter att leva i våra huvuden. Till exempel, myten att om du skär ditt hår oftare kommer de att växa snabbare. Eller om farorna med hårfärg. Vi bestämde oss för att ta reda på vad som är fiktion om det, men varför ska vi verkligen lyssna och uppmärksamma.

  Myt 1. Om du skär håret oftare kommer de att växa snabbare.

  "Att trimma hårets spetsar påverkar inte tillväxten", säger Joshua Zeiner, MD, chef för kosmetisk och klinisk forskning inom dermatologi vid Mount Sinai Hospital i New York. "Växeprocessen förekommer i hårbotten," förklarar han. Samtidigt föreslår experter att trimning av ändarna av håret var 6-8 veckor är användbart för lockar: "Om håret splittras, bryter regelbundet trimning senare mindre, säger Melissa Feeling, MD, dermatolog på Cleveland Clinic.

  Myt 2. Du kan inte dra grått hår

  De säger att du inte kan dra ut grå hår - de kommer att bli ännu mer av det. Det verkar bara som att det finns ett grått hår. Faktum är att det finns några gråa hår, men de är ännu inte synliga. "Ditt hår blir svagare om det dras ut länge, och i slutändan slutar det växa," varnar Dr. Feeling. "Det är okej om du slänger ett par hår. Men om hela huvudet är redan grått, borde du inte göra det", säger experten. Det är dags att färga håret.

  Försök att lägga till några droppar eteriska oljor som lavendel, tea tree olja och rosmarin till schampo. Det stimulerar hårväxten.

  Myt 3. Orsak till håravfall - schampo

  Skyll inte på schampo för håravfall. "Myten om koppling av schampo med håravfall är den vanligaste", erkänner Dr Feeling. "Människor förlorar ofta hår i duschen, och de associerar användningen av schampo med håravfall", tillägger hon. Men hårförlängningar kan leda till inflammation, och detta kommer att sakta ner hårväxten.

  "Stress är ofta skyldig till håravfall - efter skilsmässa, operation och död hos en älskad är håravfall ofta enormt", säger Dr Feeling. Försök att lägga till några droppar eteriska oljor som lavendel, tea tree olja och rosmarin till schampo. Det stimulerar hårväxten, skriv i Journal of Cosmetic Dermatology.

  Myt 4. Ju mer du kam ditt hår, desto bättre.

  Om du någonsin har grumlat om fördelarna med att kamma håret 100 gånger om dagen, har vi goda nyheter för dig: det går inte att överkamma. Faktum är att det gör mer skada än bra. "Kammen kan skada hårets nagelband", säger Dr Feeling. Kutiklet är det yttre, skyddande skiktet med lockor. Borsta bara ditt hår när det blir trassigt.

  Borsta bara ditt hår när det blir trassigt.

  Myt 5. Skadligt hårfärg

  Blekning är verkligen det värsta med ditt hår. Men inte alla typer av färgning är så skadliga. "Missfärgningen gör varje sträng tunnare och håret bryter sedan," förklarar Dr Feeling. Och färgning tvärtom gör håret tjockare. I vilket fall som helst, var förberedd för det faktum att du efter lätta ditt hår behöver långvarigt vård för dem.

  Myt 6. Du kan inte färga håret under graviditeten

  "Det största problemet med hårfärgning under graviditeten är risken för inandning av ammoniak, och inte risken för att den absorberas i hårbotten, säger Kerry Ann Terrell, MD, obstetrikare och professor vid University of Minnesota. "Men ammoniaknivån är så liten att det inte är ett problem, speciellt om du går till salongen, där det finns bra ventilation. Men vissa kvinnor föredrar naturlighet medan de väntar på barnet. Henna är en vegetabilisk färg utan ammoniak. Därför väljer många gravida kvinnor det.

  Myt 7. Hårtyp beror bara på vårdprodukter.

  De flesta tror att friskt hår beror på yttre faktorer som väder- eller hårvårdsprodukter. Det visar sig att kosten påverkar håret mer än du tror. "Kroppen behöver mycket energi för att växa hår," säger Dr. Feeling. "Näringsämnen behövs," tillägger hon. Det betyder att om du är på en diet, kommer kroppen inte att kunna dela energi med håret, eftersom det kommer att oroa sig mer om vitala organ.

  Tala med din läkare om behovet av kosttillskott, särskilt om du inte äter rött kött (järnrik).

  Se till att du får tillräckligt med kolhydrater, protein och hälsosamma fetter. Var särskilt uppmärksam på sådana vitaminer och spårämnen för hår som zink, järn och D-vitamin. "Det här är de viktigaste vitaminerna för hårtillväxt, och många kvinnor är bristfälliga i dem", varnar Dr. Feeling. Tala med din läkare om behovet av kosttillskott. diet, speciellt om du inte äter rött kött (järnrik).

  Myt 8. Shampoo förändring är bra för hår.

  "Att byta shampoo är ett bra alternativ om du behöver utföra flera uppgifter (en för mjäll, en annan för voluminösa). Samtidigt är det också bra att välja ett schampo, säger Dr. Feeling.

  Myt 9. Mjölk betyder torr hårbotten

  Vi brukar jämföra mjäll med torr hud. Det här är en felaktig åsikt. Faktum är att fet hårbotten brukar gå hand i hand med mjäll. "Mjölk orsakas av en typ av jäst som växer på oljig hårbotten", säger Dr Feeling. För att bota mjäll måste du använda ett speciellt schampo.

  Myt 10. Skummande schampo renar håret bättre

  Shampoos skumar inte nödvändigtvis för att tvätta håret. "Vi är bara vana att associera tvålskum med renhet", säger Dr. Feeling. Men de sulfater som bildar skummet tillsätts till många schampon. Forskare argumenterar om farorna med sulfater, det amerikanska cancerförbundet anser sulfater säkert. Men enligt laboratorietester är sulfater farliga ämnen i kosmetika och kan utlösa cancer, förklarar Mitchell Klein, MD, klinisk professorassistent vid Weill Cornell Medical College.

  Om du vill skydda dig själv och fortfarande älska skummet, försök en sulfatfri schampo med glycerin i kompositionen. "Glycerin skapar skum, och det är säkert", säger Dr. Klein.

  Relaterade symtom:

  Myt 11. Torka håret naturligt är hälsosammare än blåstorkning.

  Ja, naturligtvis är en stark strål av varmluft inte särskilt användbar för hår, men ibland måste du gå ut efter 15 minuter. Experter har funnit att det i allmänhet är naturlig torkning det bästa alternativet. Men ibland orsakar det skador på krullarna djupt inuti. Din uppgift är att torka håret med en hårtork i minsta hastighet eller håll det minst 15 cm bort. Håll hårtorket i rörelse, håll det inte på ett ställe under lång tid.

  Myt 12. Använd inte oljor om håret är fet

  Ja, det behövs inte oljor på fettigt hår, om du inte applicerar dem i hårbotten. "Men oljan på hårspetsarna kommer att ge glans och glans," säger Dr. Feeling. Vissa oljor har förmågan att tränga in i hårkutiklet och faktiskt läka det, säger experter. Detta gäller kokos- och arganoljor. Blanda 20 droppar ren arganolja med 3,5 ml (100 ml) balsam, delar råd av Robson Miranda da Gama, professor i kosmetologi vid University of Santo Amaro i Brasilien och författare till studier på arganolja. Hon erbjuder denna blandning för alla hårtyper.

  Myt 13. Vi behöver tvätta håret varje dag.

  Var uppmärksam på curls utseende. Naturligtvis är allas hår olika. Om håret är fet på rötterna, måste de tvättas. Om inte, börja tvätta när håret börjar hålla sig ihop.

  Myt 14. Män arva mammal alopeci.

  Enligt Luis Garza, MD, associate professor i dermatologi vid Hopkins School of Medicine, skyller inte din mamma för skallighet. Läkaren har studerat frågan om skallighet länge och säger följande: "Vi misstänker att flera gener på moder och paternalinjer påverkar baldnessens frekvens."

  Relaterade sjukdomar:

  Myt 15. En keps leder till håravfall

  Det finns många myter om skallighet. Bland dem, till exempel, följande myt: huvudbonader försämrar blodcirkulationen i hårbotten, vilket leder till håravfall, säger Dr. Seiner. Men det är inte sant, sa han.

  Orsaken till skallighet ligger i genetiska faktorer, och är också förknippad med höga nivåer av testosteron och stress.

  "Skaldets orsak ligger i genetiska faktorer och är också förknippad med höga nivåer av testosteron och stress", säger Dr Garza. "Folk märkte bara hår i sina hattar och gjorde fel slutsats", tillägger han. Experten rapporterar att minoxidil Rogaine-varumärke) är mer profylaktiskt än härdande. Minoxidil är avsett för både män och kvinnor. Det finns andra metoder för behandling av manlig magehalt.

  Myt 16. Du måste torka håret med en handduk.

  De flesta kommer ut ur duschen, ta omedelbart en handduk och börja gnugga sitt hår. Detta är inte nödvändigt. "Handduk är en smärtsam hårbehandling", säger Dr. Seiner. Istället blottar strängarna försiktigt med en handduk och kammar dem sedan med en brödkam för att avlägsna överskott av vatten.

  Det finns många fantastiska och oförklarliga myter i samband med hårväxt och förlust, tvätt och styling. Vi hoppas att yttranden från experter inom kosmetologi och dermatologi kommer att vara användbara för dig, och du kommer att ta hänsyn till dem. Och, viktigast av allt, lita på dig själv.

  Allt om hårväxt. Teori och övning. Grundläggande medel för hårväxt. Min erfarenhet.

  Hej kära tjejer!

  Idag skulle jag vilja prata om hårtillväxt, för frågan "hur man växer hår snabbare?" Oroar sig för varje hårig man och nybörjare som just tagit den här vägen. I inlägget kommer jag att ge teoretisk information om hårväxt, prata om de medel som påverkar det och om min egen erfarenhet i denna fråga.

  Hårväxt uppstår på grund av celldelningen av follikelns nedre del - hårlampan. Den undre delen av glödlampan består av odifferentierade celler, som har en enorm och tidsubstansig mitotisk aktivitet. På bekostnad av glödlampan är bildandet, bildandet och tillväxten av nytt hår.

  Hårväxt är en cykel som består av tre faser. Den första cykeln varar i flera år, följt av en övergång till vila. Gamla folliklar dör bort, håravfall uppstår och nya börjar växa på sin plats.
  Faser av hårutveckling:

  · Anagen - under denna period förekommer aktiv hårväxt, varar i flera år
  · Catagen - övergång, den kortaste.
  · Telogen - lugn, vilket slutar cykeln.
  Den sista fasen kännetecknas av håravfall, men inte allt i detta tillstånd. Normalt kommer 80-100 hår att falla ut per dag. Kärnorna i resten av håret på detta stadium blir konformade. Om mer än 100 hår faller ut, orsakas det av patologiska förändringar. Med denna håravfall visas en urtag i hårets rota, och kärnan är svag och spröd. Om sjukdomar i hårbotten orsakar förlusten, folliklarna sårar helt och lämnar inga glödlampor bakom sig.

  Varje persons hår växer annorlunda. Genomsnittlig hårväxt: 0,33 mm per dag, 1 cm per månad, 12 cm per år. Snabbare tillväxt observeras hos personer i åldern 15-30 år, och efter 50 saktar det dramatiskt. På sommaren växer håret snabbare än på vintern. Detta är särskilt tydligt i vår sista maraton, det mesta av håret har växt väldigt bra, och här har säsongen spelat sin roll.

  Hårväxten är väldigt individuell, påverkad av följande faktorer:
  Ärftlig faktor
  Människokön
  Allmänt tillstånd hos kroppen
  ålder
  Tillstånd av nervsystemet
  mat

  Därför bör frågan om tillväxande tillväxt behandlas på ett övergripande sätt.

  Accelerera hårväxten hjälper dig:

  Uppvärmning av masker.
  De ger blodflödet till hårbotten, vilket accelererar hårväxten. Till uppvärmningsmedel ingår rödpeppar, ingefära, kanel, senap.

  Användningsrecept:
  Tinktur av rödpeppar. En tesked tinktur blandad med en tesked vatten. Du kan lägga till olja. Applicera i hårbotten en halvtimme innan du tvättar huvudet. Att värma Gör det en gång i veckan i en månad.

  Ingefära. Grate ingefära roten, pressa saften ut ur massan. Applicera före tvätt, i 30 minuter. Varm.

  Kanel eterisk olja. Lägg till några droppar till antingen oljan eller en mask för att förbättra effekten. Det är viktigt! Du kan inte använda den eteriska oljesolen, du kan bli bränd.

  Senap. En matsked senapspulver, en matsked olja, en tesked socker och äggula. Blanda och applicera på hårbotten.

  Kylningsmaskar.
  Här sker åtgärden på samma princip som i uppvärmningen, endast huvudet bakar inte men trivsamt svaler. För denna stora tinktur av pepparmint och eterisk olja av mynta (lägg till i mask).

  Oil.
  De har alltid varit lojala assistenter i kampen för tillväxt och förstärkning av hår. Dessa inkluderar burdockolja, ricinolja, njurinfusion.

  Herbal Sköljning
  Våra mormor sköljer också håret med avkok av nässla. Örter inte bara påskynda tillväxten, men också stärka hårrötterna, spara från håravfall. Dessa inkluderar: nässla, hästslag, kalamus.

  Förutom alla ovanstående metoder finns det många färdiga masker, lotioner och tonics från olika företag, både apotek, massmarknad och professionella varumärken. Bara du kan välja)

  mat
  Det är allt väldigt individuellt. Någon kan ha allt han vill, och huden blir underbar, och håret växer i normalt läge. Och till någon, påskyndar korrekt näring växtprocessen inte bara av hår, men även av naglar. Därför kan man inte säga om denna aspekt.

  Din kost bör innehålla färska grönsaker, spannmål, ägg, mat med hög fiber, magert kött, fisk, nötter och bönor.
  Håll koll på fettkvaliteten: vissa typer av fetter (särskilt de som ingår i vegetabiliska produkter och skaldjur) hjälper vår kropp att bättre absorbera friska delar från mat, spårämnen och vitaminer från maten, vilket har en positiv effekt på hårväxten. Till exempel ökar den konstanta användningen av fisk eller krillfett ökningen av håret flera gånger.
  Du bör också uppmärksamma det dagliga intaget av linfröolja inuti. Det har en positiv effekt på hela kroppen som helhet, inte bara på håret.

  Tar vitaminer
  Om din kropp inte har tillräckligt med vitaminer, kommer det inte att hjälpa till att fylla dem med brist på en mat. Du bör vara uppmärksam på vitaminkomplex som hjälper till att stödja kroppen. Särskilt det är värt att tänka på detta på hösten och våren, under perioder av avinaminos. Det är viktigt! Glöm inte att samråda med en specialist. Vilken mirakeltillväxt inte ger vissa vitaminer, är det möjligt att din kropp inte behöver dem, och då kommer de bara att orsaka skada. Glöm inte det. Och då kan vi, hår, vi

  Aktiv livsstil
  Sport, vandring i friska luften och andra aktiva aktiviteter bidrar till att accelerera metabolismen och den rikliga tillströmningen av syre till alla celler i kroppen - inklusive hårsäckarna. Det är därför människor som leder en hälsosam livsstil växer håret mycket snabbare och ser mycket bättre ut.
  Efter en aktiv dag följer vanligtvis en djup och långvarig sömn. Under sömn sker cellregenerering, vilket också leder till tillväxten av friskt hår.

  massage
  God blodtillförsel till hårsäckarna är nyckeln till bra hårväxt. Detta hjälper oss att massera huvudet. Detta är ett mycket trevligt och avkopplande förfarande som förbättrar blodcirkulationen och därmed hår och hårbotten. Massage kan göras med både händer och hårborste (till exempel Tangel Teezer)

  Ovan handlade det om vad som kan påskynda tillväxten, men man kan inte säga om orsakerna till att bromsa hårväxten.
  hårt hår (bättre att använda tuggummi, vilket inte stramar håret, såsom invisibobble eller dess analoger)
  rökning och alkohol (Nikotin bekämpar blodkärl och stör blandningen av syre och näringsämnen i hårbotten och hårsäckarna. När det saknas näringsämnen börjar cellerna i hårsäckarna delas mycket mindre ofta. Försvagat hår bryts och faller ut, blir tråkigt och orubbligt.)
  stress (Stress åtföljs av frisättning av adrenalin i kroppen, som har en vasokonstrictor effekt. Resultatet är att hårsäckens näring störs, vilket leder till långsammare tillväxt, försämring av håret och förlusten av dem.)
  styling produkter appliceras på hårbotten (ackumuleras, de kan täppa till porer, vilket inte tillåter hårbotten att andas)

  Och nu ska jag prata om de verktyg som jag använde för hårväxt och hur de accelererade det.

  Tinktur av rödpeppar.
  Jag använde den med burdockolja.
  Recept: Blanda en sked av tinktur med en sked smör och en sked vatten.
  Applicera på hårbotten innan du tvättar, varma, håll i ca 30 minuter.
  Jag gjorde denna procedur en gång i veckan i en månad. Jag hade inte huvudvärk, men jag fortsatte att göra det. Jag kan inte säga exakt enligt tillväxt, för i det ögonblicket spårade jag inte normalt, men från det ögonblicket började den aktiva tillväxten av nytt hår. Kom ihåg att jag tog av fotot i slutet av maraton om ansiktets långa nya hår? Här är de) Innan peppartinkturen växte de inte alls, och då hade jag mycket nytt hår. En dag gick jag ner på gatan och tittade på min skugga såg jag en hatt av nytt hår (vinden plockade upp det som vanligt), så jag rekommenderar dig detta recept på hårväxt.

  Pepparmint-tinktur
  Jag gjorde en mint tonic och placera den efter varje tvätt i avdelningarna. Blandad en sked full av tinktur och en sked vatten.

  Det kyldes mycket bra. Som ett resultat, 2 cm i inkrement.

  Esvitsin
  Mystiskt verktyg, kring vilket gick många recensioner. Jag använde den under tredje marathon. Efter varje tvätt sätta på avskiljningar. För att göra det lättare att råda dig att hälla i en flaska från under sprayen, kommer applikationen att bli mindre problematisk. Detta verktyg har minskat min förlust och gav en vinst på +3 cm! Jag har aldrig haft sådan hårväxt. Jag kommer definitivt använda den igen, och jag råder dig

  Egyptisk hårmask "Red Pepper" Förstärkning och tillväxt " serie "Hammam organiska oljor"
  Jag använde denna mask under den sista maraton. Om du inte vill röra med peppartinktur, var uppmärksam på den här masken. Den ska appliceras efter tvätt i 5-7 minuter (du kommer inte sitta längre). Hon bakar mycket bra. Men ytterligare förlust på denna bakgrund är inte provocerad. Juni ökade med 2 cm

  Denna månad kommer jag att använda en svart Palmy-mask för hårväxt.

  Information från tillverkaren:
  Masken har en ganska flytande konsistens, men är väl fördelad över hårbotten. Jag kommer att göra 2 gånger i veckan. Jag väntar på att hon får minst +2 cm.

  Det är lätt att påskynda hårväxten, men du kan inte tänka utan att tänka på den här frågan. Det finns många olika verktyg och hemlagade recept som accelererar tillväxten, du kan bara välja.

  Tack för att du läste mitt inlägg, jag hoppas att det var användbart för dig!  Nästa Artikel
  Hårbotten repor: orsaker till klåda på huvudet, behandling, vad man ska göra