Allt om henna: fördelarna och skadan hos naturligt hårfärg


Adherents av naturliga produkter för att ta hand om sig själva och deras utseende vie med varandra att henna för hår är en helt användbar produkt. Eftersom detta verktyg inte ingår i dess sammansättning av skadliga kemikalier är å ena sidan sådana uttalanden logiskt motiverade.

Men å andra sidan är henna så användbart för kvinnligt hår? Hur påverkar hon dem, och är det sant att hon stärker dem?

Ska Henna användas för färgning?

I Indien representerar kvinnor faktiskt inte sitt liv utan henna och basma. I allmänhet, i alla östliga länder, är dessa medel en slags "måste-ha" i varje hem. Fördelarna och skadorna på naturlig henna diskuteras inte ens här - i alla fall kan östliga tjejer inte säga något konkret om det andra.

I rättvisa är det värt att beakta att strukturen hos våra europeiska krullar är väldigt annorlunda än den östra "manen" strukturen.

Men eftersom färgen inte innehåller aggressiv kemi - det verkar, vad oroa dig för, lägga det på sina tunna, blonda flätor?

Nuanserna för användningen och skadorna på henna för hår är mycket kontroversiella, och här är det praktiskt taget omöjligt att komma till en gemensam nämnare.

Till exempel lockar professionella barberare nästan utan undantag från enbart omnämnande av denna produkt. I själva verket har de i sin praktiska erfarenhet "upprepat" sparat bilden av klienterna efter denna "brinnande" färg.

Och det är inte alltid lätt att göra detta, eftersom pigmentet äter tätt i cortexen, och inget kan göras om det i flera veckor i rad. Som en följd kan resultatet av exponering för traditionell kemisk färg visa sig vara oväntat och oattraktivt om en klient döljer sig från de specifika tidsfristerna för att "ha på sig" naturlig färg.

Frisörens historia vet mer än ett exempel, när en tjej, som vill "måla över" en rödhårig, fick en rik lila eller grön krullfärg. Idag lär du dig allt om henna, för att säkert skingra dina tvivel och stärka vissa övertygelser om den här produkten.

Henna fördelar

Användningen av färg är obestridlig, och kvinnor i den äldre generationen som använde detta
naturligt växtpulver för färgning och förstärkning av lock. Vid den tidpunkten hade en sådan mängd olika kemiska produkter ännu inte observerats, och fina färger var faktiskt tillgängliga uteslutande inom det professionella skönhetsområdet.

Fördelen med de moderna mästarna i Henna och Basma kallas alltmer överdriven. Speciellt när det gäller den så kallade "färglösa" hennaen. Kom ihåg - det kan inte ha en färg! Allt som du implementerar under detta namn är den vanligaste surrogaten.

Självklart har vissa tillverkare lämpliga imitatorer av den riktiga traditionella färgen som inte har en nyans, men man kan knappast hitta någon direkt.

Om du använder något för detta för stärkande masker rekommenderar vi att du använder professionella råd och inte själv väljer själv. Du kan endast förvärva de produkter där du är helt säker på om du har färgat håret innan.

Så vad är Henna användbart för håret:

 • Det ger en antiseptisk effekt på hårbotten och skyddar den på ett tillförlitligt sätt från infektion. Tack vare honom används det ofta som ett botemedel mot befintliga svampsjukdomar, liksom avancerade former av torr eller oljig seborré
 • Det färgar krullarna, inte ändrar och inte bryter mot deras naturliga naturliga struktur (för att uttrycka det helt enkelt - det brinner inte håret och gör det inte skört, som kemiska färgämnen);
 • Det ger en rik, intensiv, ljus och ganska motståndskraftig färg, så metoden att färga hår med den är idealisk för rödhåriga skönheter;
 • Det stärker hårsäckarna och hjälper till att normalisera hårbottens funktion.
 • Det mjukar och mjukar hårskalans skalor, underlättar kamningen och gör håret mer lättsamt, glänsande, smuligt.
 • Det kan neutralisera skadan av andra effekter som inträffade före användningen (till exempel perm, hårstrålning, mekanisk skada);
 • Det reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna som ligger i hårbotten, tack vare vilken den effektivt bekämpar mjäll och ökat fettinnehåll hos krullarna (denna effekt uppnås på grund av tanniner som ingår i dess biokemiska komposition).
 • Hon har inga kontraindikationer och kan användas av nästan alla kvinnor, förutom de som har individuell tolerans. Hårfärgning kan utföras utan någon rädsla även under graviditeten. Förresten är pulvret inte en potentiellt irriterande, därför framkallar den nästan aldrig allergiska reaktioner, vilka kvinnor med överkänslighet i hårbotten och en tendens till avstötningsreaktioner säkert kommer att uppskatta;
 • Den kan användas i alla åldrar, även i extrem ålderdom
 • Det gör håren tätare och tunga, vilket är särskilt viktigt för ägarna av porösa, tunna och tråkiga lockar.
 • Det undertrycker strängarnas bräcklighet och gör dem mindre känsliga för aggressiva medier (hårt vatten, kemisk schampo etc.).

Stärker bra gamla henna håret?

Experter säger ja. De rekommenderar dock inte att de färgar håret till moderna tjejer och kvinnor. Vi tänkte på hur positivt Henna påverkar håret. Det är dags att komma till sina negativa sidor och diskutera dem i detalj. När du bara vet båda sidor av medalj kan du komma till en objektiv slutsats om möjligheten att använda ett naturligt färgämne i ditt fall.

Så, hur illa är det att färga hår med henna?

Skador på henna

Är det skadligt att färga håret med henna?

Denna fråga kan inte besvaras otvetydigt. Denna färg har vissa negativa aspekter som bör nämnas. Men de är inte särskilt bekymrade över hälsan hos lock och hårbotten, och därför kan de inte hänföras till de objektiva potentiella riskerna.

Henna har följande nackdelar:

 • Hon målar grått hår ganska illa och måste därför användas flera gånger av gråhåriga kvinnor så att färgen visar sig vara av hög kvalitet och enhetlig.
 • Det är snabbare än vanligt blekna i direkt solljus. Men alla färgämnen, även de dyraste, har denna nackdel. Vad kan vi säga, även om vårt naturliga pigment kan tända när vi bor i solen?
 • Den har negativ kompatibilitet med professionella och hushållsfärger. Om du målar med naturlig färg och sedan bestämmer dig för att korrigera tonen med en kemisk blandning för färgning, bli inte förvånad över att dina krullar blir gröna.
 • Det kan torka hårrötterna och hårbotten. Eftersom pulvret är bakteriedödande och reglerar sebaceous utsöndringar, kan det definitivt inte vara lämpligt för kvinnor som inte har problem med fet hår.
 • Det kan göra strängar mer styva, särskilt med mycket frekvent användning. Försök att inte missbruka färgen, så att dina lockar förblir mjuka, smula och lydiga;
 • Det påverkar permen negativt. Om du såg till "kemi", bör du därför inte måla krullarna med henna - det är garanterat att räta dem om några timmar efter att du har tvättat kompositionen från huvudet.
 • Det kommer inte att tillåta dig att justera resultatet. När du utför proceduren för att byta hårfärg med hjälp av henna, var förberedd för det faktum att dess omslutande egendom kommer att färga håret hårt och du kan inte ändra någonting. När du försöker tonad mer välkänd hushålls- eller professionell färg kommer du att stöta på vad som beskrivs i tredje stycket. Tänk därför över allt från "A" till "Z", och hugg inte av axeln. Kanske borde du fortfarande vända dig till mer konservativa kosmetiska produkter?

Vi hoppas att du kommer att lyssna på våra rekommendationer och göra rätt slutval. Tänk på att det i modern tillgång finns en massa professionella och till och med vanliga industriella och hushållsfärger som inte skadar krullarnas struktur och inte bränner sin cortex.

Ska jag hänvisa till en sådan tvivelaktig händelse som henna-målning, med tanke på denna faktor? Tänk noggrant på alla aspekter av ditt beslut och börja börja agera. Var oemotståndlig!

Skada och fördelar med henna för hår

Henna för hår är ett naturligt färgämne av hög kvalitet och samtidigt ett sätt att göra din friskare. Starkt och välskött hår är drömmen om vilken tjej som helst. Men alla hårprodukter har sina nackdelar. Låt oss titta på vad skada och fördelar för håret är och vem verkligen bör använda henna.

Fördelar och nackdelar

Henna för hår är bra, främst för att det är en naturlig lösning för färgning och förstärkning av lock.

Detta verktyg hjälper till att lösa många problem som tjejer står inför. Eftersom pulvret är ett naturligt antiseptiskt läkemedel kan det bota mjäll och andra hudsjukdomar.

Högkvalitativ naturlig henna kan stärka lockar. Det närmar dem från insidan, stärker hårsäckarna. Så krullar efter användningen blir tjock och stark. De slutar att dela och se välskötta.

Om du vill använda det här verktyget för färgning har detta också sina positiva aspekter. Måla med ett sådant verktyg är det enklaste och mest naturliga sättet att byta färg på krullarna utan att ändra strukturen. Färgen som ett resultat visar sig mättad. Om du är rädd att färgen, såväl som mönstret på kroppen kommer för fort, kan du inte oroa dig. Dina strängar kommer att se ljusa i några dagar, och sedan kommer färgen gradvis att torkas ut, vilket också ser bra ut.

Henna för hår orsakar inte allergiska reaktioner, så nästan allt kan färga håret på detta sätt. Så om rodnad och inflammation uppträder på din hud efter färgning med en enkel färg, så är det här ett alternativ för dig. Det är möjligt att måla med henna även för gravida kvinnor eller ammande mödrar.

Nu är det värt att nämna några brister. Det finns en åsikt att henna verkligen kan skada hårets struktur. Låt oss ta reda på om det är så. Först och främst är bristen på henna att den inte alltid kan måla över håret. Detta verktyg passar inte bra med grått hår eller en tidigare färgfärg. Så, till exempel, blondiner, som bestämde sig för att använda henna efter att ha tätt sitt hår, kan konstatera att krullarna har fått en original grön nyans.

Känn skönheten från insidan

Det är ganska enkelt -
börja byta just nu

Henna Hair: Din förtäckta fiende

Jag förstår bara inte vad Henna vild popularitet är? Trots allt, om man tittar på de som färgade håret med henna, ser en av 10 anständigt ut. I andra fall regerar huvudet för det röda ojämnt färgade kaoset. Men år efter år framträder henna i alla betyg av hårbehandling och hårfärgsprodukter.

"Natural Iranian Henna" är en fras som jag har känt sedan barndomen. Och inte bara jag. Det finns också färglös henna, henna av olika färger, lightning henna och, naturligtvis, eliten henna. Men första saker först.

Om du förstår, använd sedan våra naturliga botemedel för restaurering och behandling av hår, våra stora mormor - mormor började. De hade naturligtvis mer tillgång till kullarrot och andra växter i centrala Ryssland, även om vissa nu använder liknande "gamla" metoder. Men vid något tillfälle framträdde det på varuhandeln - ett paradis för alla och allting. Och det är möjligt att ge färg, och att förbättra håret, och att ta bort mjäll, Miracle, men inte en produkt. Det kostar också bara pennies och säljs på nästan alla hörn. Men inte så enkelt och rosigt.

Hur kan Henna skada ditt hår?

Ja, naturligtvis är henna ett naturligt ofarligt färgämne. Men det är bara ofarligt för hårbotten, som används som en pasta för att dra mehendi. Och då kan du snubbla på en falsk och få bränd hud. På samma hår, beroende på den ursprungliga färgen och tiden för exponering, kan du få nyanser från ljusgyllene till rika koppar. Problemet är att färgen är oförutsägbar. Ljust röda nyanser fås som regel bara på blont hår, och i mörkt hår erhålls något som en rödaktig nyans (som om håret brann ut i solen). Om du lägger till ett annat naturligt pigment till henna - basmu, expanderar paletten från lila till svart. Och du kan få all denna palett direkt på ett huvud :) Och i mitt liv fanns ett stadium av Henna hårfärgning. Jag kommer inte längre att återgå till en liknande färgmetod. Och här är varför.

Henna, även den dyraste och "eliten", ganska torrt hår och hårbotten. Och om ägarna av fet hud kommer att hitta ett plus i det här, kommer normalt och torrt hår inte att tacka dig. Överdriven torrhet i hårbotten kan orsaka klåda, mjäll förekommer eller intensifieras, och torkade tips kan bara avskuras. Henna tvättas hårt ut av håret några dagar senare och går med ett "ört" huvud. Ja, lukten kan förstås inte förväxlas med någon annan, men i en fuktig miljö ökar det också. Shampoo dödar inte honom, och bli av med honom är inte heller lätt. I kombination med hudens klåda och växtbaserade damm hällde regelbundet på axlarna - bilden är inte trevlig.

Den vackra kopparfärgen som vissa damer är så angelägna om att få, bär också en viss list. Och frågan är inte ens i ojämn hårfärgning (här kan du alltid referera till designerns idé :), men med en individuell färgtyp

Tvätta Henna från håret är nästan omöjligt. Allvarligt har detta redan verifierats. Henna är ett mycket starkt och frätande pigment, det kan avlägsnas senare från håret i flera år. Det manifesterar sig emellertid ofta genom färgbitar. Lightening kan också ge ett mycket intressant alternativ. Jag såg en gång en dam som försökte tvätta Henna i salongen. Det är sant där efter Henna också färgning var hemma. Så även Malvina skulle avundna en sådan blåaktig hårfärg. Och allt eftersom det i färger och tvättar för färger från hårsalter och oxider av metaller är närvarande. Och de som går in i en reaktion med henna huddled i håret, kan ge det mest oväntade resultatet. En billig kostfärg och dyra procedurer för hår efter. Klar för sådana överraskningar?

Andra typer av henna för hår

Separat bör det sägas om färglös henna. Någon säger att det här är en helt annan växt, annorlunda än att måla Henna. Någon anser att det här bara är stammen på samma planta, och målningen är blad. Ta reda på vem som är rätt och vem som inte är nu är inte viktig. Det viktigaste är en annan sak: även färglösa henna torkar håret på samma sätt som det färgämnen, gör det skörtare och klämmer upp i håret, vilket gör det svårt att måla det. Inte undra på att frisörer varnar för att du ska skära de områden som utsätts för henna innan du färgar hår. Och om färgen är radikalt annorlunda? Du måste gå tvåfärgad tills håret växer till minsta möjliga längd för hårklippningar.

Nästa sort är färgad henna. Alla nyanser av rött, brunt, rött och lila finns i paletten av en sådan henna. Bara här från det vanliga hårfärgen är inte så annorlunda. Lös pulvret med vatten, applicera på hår och be att den resulterande färgen matchar den önskade. Jag kommer inte att upprepa ytterligare problem med färgning.

Den mest hemska är henna lightening. Det finns bara ett namn från henna. Och som en del av ett blekmedel och oxidationsmedel. Hur man brinner håret hemma - skrivet i instruktionerna på baksidan. Om oförmågan att kontrollera det slutliga resultatet anser jag att det inte är värt att nämna. Morot eller kycklingfärg är en av variationerna i sådana experiment, speciellt om håret är mörkt.

Till slut vill jag säga det här: Vi lever i en tid med modern teknik och trådlöst internet. Så varför använda stenålder metoder och material för att behålla din skönhet? Moderna medel för färgning och toning hår är mycket försiktiga, och händerna på en skicklig trollkarl kommer säkert att ge dig önskat resultat. För vård och återhämtning har även egna metoder och förberedelser. Lita på ditt hår till proffs - och då kommer de alltid att vara friska och vackra!

Skriven av Irishka, 2015-03-30, åsikter 12692

Varför tror jag Henna är giftigt mot håret

Jag har erfarenhet av Henna hårfärgning i början av unga, och det är verkligen hemskt. Sedan dess har jag varit mycket skeptisk till alla dessa fans av "naturlig färgning", "åh, hur användbar", "hurra, Henna, jag ska behandla mitt hår" och så vidare. Men jag kunde inte förklara min skepsis med annat än personlig erfarenhet. Och nu kan jag, efter att ha studerat.

Låt oss börja med hur Henna arbetar på hår. Vad sägs om laminering ungefär, det vill säga bildar en film på hårets yta. Mycket hållbar film, sägligt sagt. Ingen av den kemiska laminatkompositionen är sådan styrka, tack Gud, och aldrig drömt om. Detta beror på innehållet av tanniner. Dessa är polyfenoliska föreningar som kondenserar proteinet i detta fall på hårets yta. De gör scab från frisk vävnad (den här egenskapen används till exempel vid behandling av hudar). Hittills låter inte alltför skrämmande. Men vad ger detta faktiskt oss?

En ogenomtränglig skorpa på hårets yta som ingenting kan bryta. Om ditt hår är helt, helt friskt - det är bra, för det blir svårt att förstöra det. Men om håret var skadat, färgade, förbjuder Gud missfärgad, det här är slutet. Eftersom mer ingen balsam, ingen olja, kommer ingen mask inte att passera genom hårets yta. Och det här är jävligt, det är oåterkalleligt. Det är bara att gradvis skjuva.

Här var det en enda hennabehandling. Om du färgar håret regelbundet med denna infusion, kommer Henna också att skada sunt hår. Skorpan växer, blir hårdare och hår hårdare. Gradvis förlorar håret nästan helt elasticitet. Och när du försöker samla svansen, kammade, torkade, kornig under sömnen, alltid när håret var tvungen att böja - det kommer att bryta. Från pausen går sektionen, och elasticiteten är vid noll... Tja, och så vidare.

Men det värsta med henna är att dess effekt är irreversibel. Det kan tvättas ut, men omöjligheten att ta bort den här filmen helt. Det är omöjligt att ta bort den här röda färgen för att jämföra effekten. Henna är mycket svårt att måla över.

Här måste du också förstå varför. En hållbar färg (eller pulver för lätta) fungerar under skälet (skede) i hårets inre lager - cortex. Henna peel tillåter inte kompositionen att tränga in på arbetsplatsen, och färgning kommer inte ut. Du kan måla hönan i mörkare nyanser, men färgen kommer att tvättas väldigt snabbt, för i stället för bestående färgning får du en toning - ett lager färg på ytan av skalen.

För tunt och svagt hår - detta är i allmänhet helvete. Eftersom rötterna inte kan motstå svärmen på skorporna på håret, och håret börjar också falla ut.

Jag är säker på att bland mina läsare finns unga damer som har en positiv erfarenhet av att använda henna. Jag kommer att lyssna på dig med glädje, men troligen tror jag inte bara på det. Jag såg många Henna-stenade huvuden. Jag, som frisör, möter regelbundet behovet av att fixa det. Men i själva verket, medan hela längden inte kommer att skäras, har jag inget att erbjuda. Här och tonat och komma med vackra korta hårklippningar till snabbt.

Förresten, målar Henna inte över grått hår. Och det grå håret, på vilket Henna inte är målat med någonting, kommer det fortfarande att glittra.

Detta är vad jag behöver innan du målar om ditt hår med något: tänk 5 gånger. Jag frågar dig som frisör :) Innan du lägger henna på huvudet, tänk en miljon gånger och ändra ditt sinne, tack. Du behöver inte det. Nu havet av professionella färgämnen för varje smak och plånbok, säker, ofarlig, tillåten att användas även under graviditeten. Snälla, om du bryr dig om skönhet och hälsa hos håret, använd inte Henna. Hennes enda plus är vegetabiliskt ursprung.

Henna för hår - bra eller dåligt?

Förmodligen finns det ingen kvinna som någonsin har ändrat hennes hårfärg. För ett fantastiskt resultat, ibland måste du betala med ditt hårs hälsa - efter exponering för färg, blir det sprött och förlorar glans. För bara 20 år sedan, kvinnor målade med vanligt henna - ett örebaserat medel i papperspåsar - och insisterar på att de var mycket nöjda med den uppnådda nyansen och frisyren blev bara tjockare. Kanske ska du använda den glömda metoden? Vi lär oss trichologens åsikt om Hennas skada och fördelar för hår.

Typer av Henna

Även i antiken lärde man sig att få naturligt färgämne från växten Lawsonia inermis. Denna buske är vanlig på det moderna Iran, Indiens territorium och finns i närmaste grannar. Ett nondescript grönt pulver från torkade markstammar eller löv är henna, som fortfarande används idag som en skönhets- och sminkprodukt.

Nu är det lätt att hitta henna i affären - tiderna med brist är över, men inte alla produkter som erbjuds har de angivna egenskaperna. På förpackningen av denna henna i "kompositionen" borde endast vara en ingrediens - Lawsonia inermis. Tillverkare kallas ofta "henna" färgkompositioner baserade på det med ett stort antal tillsatser av olika ursprung, vilket ger färgning i nästan vilken mörk nyans som helst. Strängt taget är det bara en separat färgkategori. Noggrant studera produktens sammansättning - alla komponenter måste vara naturliga.

Inte alla henna används för att färga hår - Lawsonia inermis stammar får ett pulver som inte har färgegenskaper, det kommer att användas för att behandla skadade trådar, förebyggande hårvård.

Endast två typer av henna kan kallas riktigt naturliga av rätten:

 • Iranier. Det billigaste och vanligaste sortimentet. Ger inte alltför ljusa röda och koppar nyanser. Det har en stark torkningseffekt, så frekvent färgning rekommenderas inte för ägare av torrt och normalt hår, men det tar bort överskott av talg från fettlås noggrant och under lång tid.
 • Indiska. Det är svårt att hitta det och ett sådant pulver är ibland dyrare än en bra färg. Men effekten kommer att överträffa alla förväntningar - färgen på den röda gammen kommer att vara saftig, ljus, håret kommer att lysa, bli mer voluminöst.

Ibland på räknaren kan du se kinesisk henna, vanligtvis märkt som iransk. Deras åtgärd är mycket likartad, men som en del av den kinesiska produkten kan det finnas olika örter som inte anges på förpackningen. En sådan oärlig mottagning ökar produktens vikt och volym.

Användningen av henna för hår

Enligt trichologer är henna en av de säkraste färgämnena för hår och dessutom en källa till många ämnen som är användbara för hår. Byta ut sin vanliga färg, du kan få flera fördelar:

 • Förstärkning av glödlampor. Om du är orolig för håravfall, kommer månatlig hennafärgning eller en kurs av masker med sin färglösa variation säkert att hjälpa dig.
 • Minska salivation. Ägare av fet hår måste tvätta dem varje dag. Henna kommer att torka hårbotten på grund av tanniner i sin sammansättning. Med tiden normaliserar talgkörtlarna;
 • Försvinnandet av mjäll. Efter den första färgen kommer du att märka att mängden oförskämda vita flingor vid hårrötterna har märkbart minskat. Efter flera förfaranden kommer huden att renas fullständigt;
 • Fragilitetsminskning. Henna innehåller vitaminer C, K, B, eterisk olja och tanniner som fyller håraxeln gör det starkare. Strängarna blir hårdare, men de kommer sluta bryta. En tunn skyddsfilm bildad av färgen på håret förhindrar dissektion av spetsarna och skyddar mot aggressiva yttre faktorer.
 • Volym. På grund av samma film blir håren tjockare, vilket betyder mer volymin. Denna effekt är kumulativ, det ökar med varje förfarande, förutsatt att de är vanliga: en volymökning kan nå 30%;
 • Bevarande av hårstruktur. Henna färgpigment förstör inte håraxlarna, skäll inte av skalor;
 • Henna är nästan hypoallegrin. Det är lämpligt för användning under graviditeten, det kan behandlas hår ungdomar och även barn. Fall av individuell intolerans är extremt sällsynta.

Om det används korrekt, hjälper naturliga henna inte bara dig att omvandla, men blir också en prisvärd hemvårdsprocedur.

Möjlig skada

Inte alla trichologer är enhälliga i åsikter om användningen av henna för hår. Skillnader uppstod efter en nyligen vetenskaplig studie av Lawsonia inermis-växten i vissa regioner för genotoxicitet. Och även om resultaten drog slutsatsen att henna applicerade mehendi-mönster och förekomsten av leukemi hos kvinnor i Centralasien, kastade detta en skugga över andra områden av henna-användningen.

För mycket fascination med henna masker kan verkligen skada ditt hår:

 • Att torka Den motsatta effekten av torkning - om håret initialt är benäget för brott, förlorar fuktighet, kommer det i allmänhet att se ut som hård halm, förlora elasticitet;
 • Räta. Damerna som har färgat håret med henna efter att ha blivit utsatta för en intressant effekt - krullarna är delvis rätta, vilket ser åtminstone rörigt ut;
 • Ej lämplig för hår med grått hår. Även en liten procent av grått hår kommer att märkas på grund av ojämn färgning;
 • Ej lämplig för blondiner. Har beslutat att drastiskt ändra bilden, måla ljussträngarna i djuprött, ge företräde åt andra färgämnen, annars kommer du att få en orange nyans. Naturligtvis gäller inte behandling med ett färglöst tabu;
 • Missar tonen. Den vanligaste skadan från användningen av henna - en bortskämd humör. Färgen kan bli grön eller grå, det är svårt att fixa. Om du tidigare har färgat håret med färg, vänta minst 2 månader innan du applicerar henna. Det är ännu bättre att helt växa naturlig färg;
 • Henna är svårt att ta bort från håret. Den irriterande tonen fungerar inte bara för att måla över, du måste också vänta 2-3 månader.

Innan du provar färgning med naturligt färgämne är det bättre att rådgöra med trichologen - läkaren kommer att uttrycka sin åsikt om hårets tillstånd och genomförbarheten av behandlingen. Det är i alla fall rekommenderat att endast köpa en kvalitetsprodukt i en specialaffär.

Hur man använder henna

Om du bestämmer dig för att färga håret med henna eller göra en mask eller en mask till henne, var vänlig notera att du kommer att behöva en ovanligt lång tid - att arbeta med naturligt färgämne kräver speciell beredning. Vi beskriver processen i steg:

 1. Framställning av blandningen. För att färgningen ska lyckas är det nödvändigt att frigöra färgämnet från henna-henatonsyra. Häll det grönsakspulver i en icke-metallisk skål, häll varmt vatten, insistera 5-6 timmar. Försök att påskynda reaktionen, fylla råvaran med varmt vatten, är dömda till misslyckande: endast lufttemperaturen är viktig i rummet - om den når värdet + 35C, kommer blandningen att vara klar om 2 timmar;
 2. Application. Henna appliceras på förvasket hår - våt eller torr, det spelar ingen roll mycket, det handlar om personlig preferens. Det är bekvämt att applicera med en vanlig pensel och kamma den med en sällsynt kam för jämn fördelning.
 3. Uppvärmningen. När alla strängar är tjockt täckta med henna, ska du koppla huvudet med polyeten så att blandningen inte torkar ut. Lägg en hatt på toppen eller vind en handduk - färgen behöver värme.
 4. Väntar. Henna exponeringstid för att få en rik nyans beror på den ursprungliga hårfärgen: Brunetter måste vänta minst 2 timmar, brunhåriga damer kommer att ha 1,5;
 5. Spolning sker i två steg. Först häll lite varmt vatten i bassängen och låt huvudet in i det. Använd dina händer för att tvätta bort de flesta av hennaen från håret. Flytta nu under den tända kranen eller duschen, ta bort rester av färgämnet. Vattnet som strömmar från strängen ska bli färglös. Det rekommenderas inte att använda schampo för att inte stoppa oxidationsreaktionen - det kan ta en annan dag, och färgen blir djupare, jämnare. Tvätta därför inte håret minst en dag.

Färglös henna insisterar på en timme och hålls under locket för samma mängd. För att öka fördelarna med proceduren, tillsätt äggulor till masken eller några droppar burdockolja. Uppvärmd kefir, som används för infusion istället för vatten, minimerar torkskadorna. Efter shampooing, använd en fuktgivande balm.

Vad kan läggas till henna

Genom att blanda vissa ingredienser i pannan med henna kan du skydda ditt hår från möjliga skador eller påverka skuggan:

 • Broths av läkning örter. Använd dem istället för vatten när du förbereder blandningen, och håret kommer att få ytterligare näring. Observera att kamille kommer att lätta strängar, hårdhet kommer att ge en röd nyans, svart te eller kaffe kommer att leda färgen till en kastanjutrymme;
 • Oil. Kock, persika, linfrö - dessa oljor kommer att ge ett huvud av hår jämnhet och glans, förhindra överdrivning. Sätt också in din favorit eteriska oljeblandning - bergamot, ros, apelsin kommer att öka din anda, mint kommer att slappna av;
 • Mejeriprodukter. De införs i den färdiga henna uppvärmd till rumstemperatur - en kall produkt kan krulla om blandningen är varm. Kefir och yoghurt fuktar, syrlig grädde närmar sig;
 • Äggulor eller honung. Graden av nytta för håret från dem är ungefär samma - båda produkterna kommer att ge sken, volym, kommer att fungera som en källa till vitaminer, näringsämnen.
 • Basma. Det är också ett kraftfullt naturligt färgämne, och i sin rena form ger det en djup svart färg till trådarna. Blanda henna och basma i olika proportioner kan du få många nyanser av en mörk skala - till exempel, som i bilden.

Många trichologer anser att användningen av henna för hår överstiger risken för eventuell skada, men resultatet beror på den specifika situationen: effekten utövas av den ursprungliga skuggan, hormonerna och kvaliteten på råvarorna.

Henna hårfärgning: fördelarna och hårskadorna, recensioner och resultat

Henna är ett färgämne av naturligt ursprung. Det användes av invånarna i den antika öst. Med det färgade de håret och gjorde ritningar på kroppen som heter Mehendi.

För närvarande används henna både som dekorativt och som kosmetisk kosmetisk i maskernas sammansättning. Låt oss förstå varför Henna är så populär för hår, recensioner, fördelar och skador från användningen.

Vilka ämnen innehåller Henna

Henna är ett pulverformigt ämne härlett från en växt som heter Loveson Energy.

Skott från toppen av busken ger en ljusare färg - de används vid tillverkning av henna för mehendi. Hårfärg erhålls från de nedre bladen. Bladen skördas, torkas och krossas.

Henna innehåller många fördelaktiga ämnen, inklusive:

 • vitamin C,
 • vitamin k,
 • B-vitaminer,
 • spår av eterisk olja.

Användbara egenskaper hos henna

Som ett naturligt färgämne kan henna användas för hår. Henna sveper håret ute, gör det smidigt och skyddar mot solens negativa påverkan. I det här fallet blir håret mer frodigt, friskt, tjockt.

Skadorna på henna för hår, till skillnad från industriella färgämnen, som förändrar hårets struktur och penetrerar inuti, är minimal, vilket gör att henna kan få mycket positiv feedback.

Tanniner som finns i henna bestämmer effekten av färgning på talgkörtlarna och normaliserar deras arbete. Därför kommer henna att ge en extra trevlig effekt för ägare av fet eller torrt hår.

Filmen bildad på hårets yta, exfolierar flakskalor, förhindrar dissektion av ändarna. Henna har också en positiv effekt på hårbotten. Som ett resultat - förebyggande och bortskaffande av mjäll. Effekten är märkbar efter den första färgen.

Den negativa effekten av henna på håret

Recensioner av människor tillåter oss att prata om de obehagliga följderna av användningen av henna för håret och till och med orsaka skada på håret. Vi talar om baksidan av torkfunktionen hos henna: med sin frekventa användning förlorar håret mycket fukt, blir torr och svag.

Om du använder henna korrekt märker du bara de användbara egenskaperna.

Rusa inte från en extrem till den andra. Kom ihåg att ett överskott av henna gör håret styvt, inte elastiskt och styggt.

Varning! Människor som använder henna på färgat hår kan stöta på en oväntad nyans. I detta fall räkna inte med en likformig färg.
För blondor är användningen av henna inte visad om den inte är en färglös henna.

Vad säger trichologer om henna

Recensioner av läkare angående henna skiljer sig åt. De tror att henna för hår gör mer skada än bra. Det finns även en sådan synvinkel att henna inte stärker och läker hår, men tvärtom svagar det.

Henna färgat hår

Dessutom, enligt läkare, kan det irritera hårbotten och orsaka håravfall. Kvaliteten på henna, som tjänade som grund för en sådan slutsats, är dock inte känd.

Ett intressant faktum! Statistiskt visade sambandet mellan leukemi och dra mighendi på huden (cirka 60% av kvinnorna i Sydasien).

Efter en rad nyligen genomförda studier uttrycktes tanken om Henna-genotoxiciteten, varigenom det beslutades att inte rekommendera gravida kvinnor att använda denna naturliga färg, som alla syntetiska färgämnen (av olika skäl).

Frisörernas åsikter om henna för hår

Vissa frisörer talar negativt om hennapulver.

Experter säger att den "riktiga" hennaen har utseendet av en tvålstång och säljs exklusivt i handgjorda kosmetikaffärer.

Denna kakel innehåller kakaosmör, andra naturliga oljor, linalool. Naturligtvis, när den används i kombination med dessa komponenter, kommer den positiva effekten av henna att bli mer uttalad.

Henna för hår - recensioner

Hensyn och skador från henna ur synvinkel av vanliga människor manifesterar sig annorstädes. Moderna tjejer föredrar ofta Henna till syntetiska färger.

Färglöst hennafärgningsresultat

Av de tvetydiga effekterna av färgning noterar de att med efterföljande förtydligande är det mycket svårt att bli av med yellowness.

Men utmärkta recensioner får masker från färglösa henna. Diskussioner om populär färgning utförs även i många tidskrifter.

Vad att lägga till henna för användning till hår

Hennaens ursprungliga färg varierar från rött till brons (eftersom färgämnet inte helt täcker hårets naturliga färg). Men alla andra färger som erbjuds på marknaden erhålls genom att blanda med syntetiska färgämnen, vilket inte bidrar till användningen av denna naturliga färg.

Resultat henna och basma färgning

Ett undantag är Basma, som rekommenderas att läggas till henna i ett 1: 3-förhållande för att uppnå en mer naturlig färg.

Vid masker är det tillåtet att tillsätta kakaosmör, som har en vårdande effekt.

Hur man lagar Henna

Henna hade på håret bara en fördelaktig effekt, och inte skada, du borde följa några regler och rekommendationer för att förbereda kompositionen.

Stages av Henna hårfärgning hemma

Till exempel är endast icke-metalliska rätter eller metall sådana, men med en emaljerad beläggning lämpliga för dessa ändamål. I annat fall, enligt recensioner, reagerar färgen med metallen.

Det är värt att uppmärksamma att förberedelserna för färgning måste påbörjas i förväg. För att göra detta hälls hönan med vatten för att uppnå frisättning av henatoninsyra - en färgämne.

Var uppmärksam! Mängden kemisk reaktion påverkas inte av vattnets temperatur, utan av luftens temperatur i rummet. Vid + ​​20 ° C kräver henna upp till 5-6 timmar, färg kan beredas på kvällen.

En gång vid en temperatur av + 35 ° C kommer blandningen att vara klar om ett par timmar. Som ett resultat blir det brunt (luft syre oxiderar hennatonin). Det är inte nödvändigt att brygga henna med kokande vatten - när du målar dig får du en svag fula nyans.

Färgmättnad kan påverkas genom tillsats av torrt vin, citronsaft eller äppelcidervinäger till blandningen - detta kommer att göra miljön mer sur och den resulterande färgen ljus.

Att lägga till några droppar av dina favoritoljor är tillåtet.

Ägare av fint hår rekommenderas att ta kefir istället för vatten för hennablandningen. Innan detta är det önskvärt att värma upp det. Var inte rädd för att han störde. Men för dem som inte är redo för detta finns det ett annat sätt - bara lämna det i ett par timmar utan kylskåp.

Henna Application Rules

Det är tillrådligt att tvätta håret innan du använder henna.

Henna färgning: före och efter

Färgning utförs enligt följande:

 1. Blandningen appliceras på håret (den beredda blandningen bör ha konsistens med gräddfil) och de är därefter noggrant målade över.
 2. Huvudet är isolerat.
 3. Hålltiden beror på önskat resultat. Det tar ungefär 2 timmar att färga en brunetts hår. För rättvist hår är 1,5 timmar tillräckligt.
 4. Spola över behållaren (bassängen) för att inte fläcka någonting. Vattnet i slutet ska vara färglöst. Tvätta bort henna, det är önskvärt att vägra shampoo.

Den kemiska oxidationsreaktionen, som redan nämnts tidigare, fortsätter efter färgningsproceduren, därför kommer färgen under flera dagar att bli ljusare och förvärva mättade färger. Det är tillrådligt att inte tvätta håret för de närmaste tre dagarna efter färgning.

Henna Hair Masks: Recept

Masker med henna innehåller ofta fuktgivande ingredienser som kompenserar för Hennas negativa torkningseffekt. För dem som är rädda för att torka hår, lämpliga recept som tillåter tillsättning av oljor.

Färglös henna är lämplig för att göra en mask

Alla masker appliceras på lite fuktigt hår. Huvudet är isolerat (det är bekvämare att använda en vinterhatt istället för en handduk och ett duschlock i stället för en film för detta). Tvätta masken, du måste använda schampo, men du kan ta och naturligt.

Användbar för hårbottenmasken av henna och vetex:

 1. En påse av färglös henna - 25 g.
 2. 3 msk. l. amla oljor.
 3. 1 msk. l. burdock olja.
 4. 1 tsk. druvfröolja.
 5. 1 tsk. vetegroddaroljor.

Henna måste spädas med varmt vatten, låt det brygga, tillsätt olja efter ett tag. Applicera på hår, isolera. Tvätta av på en halvtimme.

Mask mot håravfall med ostmassa:

 1. 3 msk. l. henna.
 2. 2 msk. l. citronsaft.
 3. 2 äggulor.
 4. 200-300 gram stallost.

Alla ingredienser måste blandas och appliceras på huvudet. Bär en hatt och täcka med en handduk för uppvärmning. Håll masken ska vara 30-40 minuter.

Vit Henna mask:

Den enklaste, men inte mindre effektiva, kan betraktas som en mask som består av färglös henna. För beredningen, ta vattnet i förhållandet 1: 2 eller 1: 3.

Istället för vatten är användningen av dekokationer av örter tillåten.

Kombinera Henna och vatten (örttekoko). Effekten av masken kan justeras genom tillsättning till maskoljan:

 • mot förlust - ricinus och olivolja (tillräckligt för 1 msk.);
 • för sken - mandel;
 • för mat - ricinus.

Mask av henna och kefir för större hydratisering och näringsvärde

Kefir används ofta som en bas för stärkande masker. Mycket enkelt recept, men ger utmärkt resultat tack vare dess sammansättning.

OBS! Innan du förbereder masken måste du värma kefir och lämna den i några timmar vid rumstemperatur. För torrt hår bör du välja en mer fettig kefir och för fet hår - kefir med minskat fettinnehåll.

Masken appliceras på rent eller lätt förorenat hår.

För maximal effekt måste kefir masker hållas värma huvudet med en handduk.

Ska blanda 2 msk. l. Henna och 4-5 Art. l. kefir (beror på hårets längd). Applicera, håll i en halvtimme. Det är acceptabelt att lägga till eteriska oljor eller ett par kakao skedar (för blondiner rekommenderas inte).

Som det visade sig är henna för hårrecensioner ganska motstridiga. Fördelarna och skadorna på detta färgämne, liksom resultatet av färgning beror till stor del på överensstämmelse med reglerna för förberedelse och användning.

Följande video berättar om användningen av henna:

Den här videon kommer att berätta om henna och basma hårfärgning:

Om du vill lära dig hur man gör hårmaskor med färglös henna, titta på följande video:

Fördelar och nackdelar med henna för hår

Henna är en populär färgämne i efterfrågan bland beundrare av naturliga skönhetsprodukter. Här talar bara om de negativa aspekterna av henna dämpar inte en minut. Låt oss försöka kasta mer ljus på denna kontroversiella fråga. Så vad är henna för hårfördelar och skada?

Henna och dess positiva påverkan på strängar

Om de positiva egenskaperna hos detta ämne har varit känt sedan den tid då affärshyllorna inte fylldes med hundratals mycket olika "kemiska" märken. Och det är dock nästan omöjligt att överskatta värdet av henna. Man måste bara titta på de lyxiga flätorna av orientaliska skönheter, som länge använt det iranska pulveret, inte bara för målning, men också för den totala läkning av strängarna. Naturlig Henna:

 • Hjälper till att bota mjäll, eftersom det är en naturlig antiseptisk
 • Färger strängar, utan att ändra deras struktur;
 • Ger mättad och resistiv färg;
 • Stärker hårsäcken;
 • Smoothes hårvågar, inte tillåter dem att dela och dela;
 • Gör håret glänsande och smidigt;
 • Hur är Henna bra för håret? Det orsakar inte allergiska reaktioner som kvinnor som är benägna att irritera och rodnad kommer att uppskatta.
 • Tanniner som finns i henna reglerar talgkörtlarna och förbättrar epidermis tillstånd.
 • Hon har praktiskt taget inga kontraindikationer, du kan applicera det även under graviditet och amning.
 • Det finns ingen åldersgräns för att använda detta verktyg.
 • Gör håret mer tätt;
 • Minskar strängbrytning.

Finns det några nackdelar?

Är henna skadligt för håret när det färgas? Denna fråga förlorar inte sin relevans för en sekund, för varje flicka drömmer inte bara om vacker, men också om friskt hår. Vad är nackdelarna med naturlig henna? hon:

 • Dåligt målar över grå hår;
 • Oförenlig med vanliga färger. Om du väljer att använda den på redan målade trådar, kan färgen komma ut helt annorlunda än vad du förväntade dig. Detsamma gäller appliceringen av färg på håret, som tidigare målats med henna. I detta fall blir skuggan grön;
 • Negativ effekt på perm. Det kommer att räta dina lock i två räkningar!
 • Torkar strängar och hårbotten. Tanniner som har en positiv effekt på fet hud är extremt oönskade för torr hårtyp. Efter att ha förlorat en stor mängd fukt börjar strängarna bryta och falla ut;
 • Hyppig applicering av henna bryter mot skyddsskiktet på strängarna, vilket leder till utseendet av dullness och split ends. Och håret förlorar sin elasticitet, blir stift och olydigt.
 • Det bleknar i solen. Emellertid har alla färgämnen denna nackdel;
 • Fix ett dåligt resultat med kemisk färg är nästan omöjligt. Henna, som har omslutande egenskaper, tillåter helt enkelt inte att andra pigment tränger in i håret.

Hur man reducerar de skadliga effekterna av henna?

Nu vet du allt om Hennas faror och fördelar för hår, men det mest intressanta är ännu inte att komma. Du kommer inte tro, men någon av er kan jämföra den negativa effekten av henna! För att göra detta följer du några grundläggande regler:

 1. Utför inte färgning mer än en gång i månaden.
 2. Missa inte masker baserat på färglös henna. För hårets skönhet nog en session per vecka.
 3. Under färgningsträngar försöker du även kombinera naturlig henna med kemisk färg. Resultatet blir katastrofalt.
 4. Avvik inte från instruktionerna på förpackningen. Felaktig beredning av färgblandningen kommer att leda till en radikal färgförändring.
 5. Hon är rädd för höga temperaturer. Att spilla det med kokande vatten kommer bara att förlora alla användbara egenskaper. Var noga med att kyla vätskan till 70 grader och häll sedan bara pulver på den.
 6. Innan färgning med henna, gör ett preliminärt prov för en tunn strand.

Efter att ha gått igenom många århundraden är henna fortfarande bland de bästa hudvårdsprodukterna, och om det används klokt kommer det att fungera underverk med ditt hår!

Henna och dess fördelar för hår. Stärka håret med henna - sant eller myt?

Du kan ofta höra uppfattningen att färgning med henna inte skadar håret, till skillnad från hårfärgning, och dessutom talar många människor om den obestridliga fördelen med henna för hår. Medan andra efter att ha lyssnat på eulogies, köpte Henna, sätta det och lyckligtvis vänta på resultatet, men... deras hår efter Henna, i slutändan, ser hemskt ut. Så vad är det där? Varför får några ett briljant resultat, och andra - ett ledsen resultat, hur kan Henna färga håret korrekt för att undvika oönskade konsekvenser och är Henna verkligen användbart?

Vad är Henna gjord av?

Innan du räknar ut vad som exakt ger henna - fördel eller skada, behöver du veta vad det här verktyget är. Det mesta består av bladpulvret från växten som kallas Lavsonia, och andra organiska ämnen läggs till det - syror, vitaminer, liksom vissa polysackarider.

Henna sorter

Det finns flera naturliga sorter av henna, som skiljer sig åt i sina egenskaper från varandra.

 • Av ursprung - indiska och iranska henna. Det iranska färgspektret är bredare och, vid blandning, gör det möjligt att erhålla ett stort antal mättade färger.
 • Enligt typen av växt - Lawson och Cassia. Lawsonia är en växt från vilken vanlig henna erhålls, och Cassia är grunden för färglös henna, som inte färgar, men ljusar något håret.

Det är viktigt! Naturlig färglös henna och vit henna bör inte förväxlas. Om den förra är en riktigt naturlig, naturlig lösning, så är den senare ett kemiskt medel som inte på något sätt är förknippat med ovannämnda växter.

Varför kan Henna skada ditt hår?

Det finns riktiga exempel när Henna skadade håret, men inte bra. Varför hände det här? Eventuella alternativ kan övervägas.

 • Kanske det faktum att henna inte är lämplig för hårtypen. Faktum är att det här verktyget passar utmärkt för oljig eller vanlig hårtyp, men för de som har torrt hår bör du inte använda henna i en outspädd, ren form. Om du verkligen vill kan du späda den med kefir eller någon olja, till exempel vegetabilisk eller olivolja.
 • Det är troligt att håret inte är ordentligt omhändertagen. Om någon hade tid att förstöra håret med en permanent, konstant färgning och ohälsosam kost, så är Henna långt ifrån mitt fel.
 • Henna användes med färgämnen. På hyllorna kan du se henna med en mängd olika nyanser, inklusive till exempel rubin eller aubergine. Naturliga Henna med liknande färger kan inte ge. Hon färgar bara håret i solbränna eller rödaktiga nyanser, resten är henna med tillsats av konstgjorda färger som är skadliga för håret.

Skada från Henna - vad är det?

Hur exakt naturligt henna kan skada ditt hår? Vilka är de skadliga effekterna?

 • För ofta färgning kan torka håret, de blir mattiga och spröda, kommer att börja falla ut. Detta händer eftersom Henna konstant penetration i hårets nagel bryter mot sitt skyddande skikt, så att du inte kan använda Henna för ofta.
 • Efter målning med henna är det nästan omöjligt att ändra hårets nyans. Henna omsluter hår och tillåter inte att andra färgpigment tränger in ytterligare. Dessutom är vegetabiliska färgämnen i sig dåligt kombinerade med kemikalier, så den färg som appliceras över henna kan ge ett oväntat resultat i form av en grön eller blå färg. Använd inte andra färgämnen tills Hennafärgat hår har vuxit.
 • Henna i kombination med andra ingredienser kan orsaka allergier.
 • Henna är svårt att tvätta, du måste tvätta håret noga, flera gånger. Att ta bort hennafläckar från händer och hud är inte heller lätt.

Henna fördelar

Det är möjligt att, efter att ha läst om farorna med henna, någon kommer att tänka - är det möjligt att även Henna färgar ditt hår? Ja, du kan, om du följer anvisningarna, köpa Henna utan färgämnen, ta hand om ditt hår och använd inte Henna för ofta. Om du gör allt rätt kan du upptäcka att Henna har många fördelar.

 • Henna-verkan är mer godartad än den av artificiell färgämne, eftersom den inte förstör håret, men inramar det, vilket ger ytterligare skydd mot de skadliga effekterna av solljus och andra skadliga faktorer.
 • Henna är väldigt användbar för hårväxt, det gör dem mer frodiga och glänsande, ger näring till både håret, men även hårbotten, normaliserar arbetet och frisättningen av talgkörtlarna och hjälper effektivt att bli av med mjäll. Förstärkning av hår med henna ger verkligen resultat även efter första användningen.
 • Henna har inga kontraindikationer, det kan appliceras utan rädsla även för barn och gravida, det är säkert och orsakar inte allergier.
 • Henna är ganska överkomligt.

Är det användbart att färga håret med henna? Definitivt ja, om du följer alla instruktioner. Vilka Detta kan hittas nedan.

Henna hårfärgning

Hur färgar hår med henna så att det inte finns några oväntade problem, och resultatet är det du behöver?

Först och främst måste du bestämma hur ofta Henna är färgat hår. Frekvensen beror direkt på hårtyp - oljigt eller normalt hår kan färgas upp till tre gånger i månaden och torka - inte mer än en gång i månaden, eller till och med en gång i två månader.

Henna passar mer för mörka nyanser av hår som behöver färgas i en timme. Vid blont hår måste du vara försiktig och minska tiden cirka två gånger.

Färgen ska göras i glas eller keramiska rätter, eftersom järnrätter kan reagera med henna. Vid applicering av henna behöver man använda handskar.

Henna olja

Henna säljs vanligen som ett pulver, men olja kan också användas för att stärka håret. Är hennaolja bra för hår? Ja, det verkar som hennapulver, ger också en helande effekt och ger håret en röd-röd eller brun-röd nyans - beroende på den naturliga hårfärgen.

Det finns också en färglös olja, som inte färgar håret, men har alla tillgängliga förmånliga egenskaper hos henna. Hur stärker hon färglös henna? Precis som vanligt - applicera på håret för att få effekten. Eftersom en färglös olja inte har någon färgverk kan den användas mycket oftare, det är ganska möjligt att använda den när du tvätter huvudet istället för en balsam med balsam. Fördelarna med färglös henna är omedelbart märkbara, håret blir friskt och välskött.

Stärka håret med henna - är det möjligt?

Henna, när den tillämpas korrekt, fungerar inte värre än andra hårvårdsprodukter. Stärker henna håret? Visst ja. Och hur man stärker håret med henna?

 • För terapeutiska effekter, använd färglös hennaolja, som inte har någon färgande effekt. Du kan ansöka det 2-3 gånger under veckan.
 • När det gäller pulver av färglös henna, ska det användas mindre ofta, ungefär en gång i veckan och en gång i månaden för torrt hår.

Vanlig henna stärker också håret, men om du inte vill färga det och du bara behöver få en terapeutisk effekt, ska du använda färglös henna.Nästa Artikel
Betyg det bästa av pengar. Vilken keratin hårrätare är bättre?