Hur tvätta du huvudet med ett ägg, istället för schampo?


Med våren, "inte flyger" till oss i skuggan, inte bara svallarna utan också vårdepressionen, bristen på vitaminer och därmed torrt, livlöst hår. För att hjälpa dem efter en lång vinterdval under kapslarna behöver du bara titta i kylskåpet.

Många tror att bara masker för hår kan tillverkas av ägg. Faktum är att äggula kan ersätta schampo helt. Behöver inte några luftkonditioneringsapparater eller balm. Här är ett sådant magiskt naturligt sätt att hjälpa håret, återställa glans och hälsosamt utseende.

Shampoo äggula

Med vår miljö och stress, när varje tvätt hår i badrummet deras är mer än huvudet, finns det ingen anledning att förvärra situationen genom kemikalier i schampo.

Tips om hur man tvätta hår med ett ägg

Även om du tänker på blommans mask endast en gång i månaden kommer det att vara tillräckligt med hår. Dina krullar kommer tacka dig att skina, det tunna håret kommer att tyckas tjockare, och korta kommer att växa snabbare. Ju oftare du gör en äggmask, desto större är fördelen.

Vissa tror att inget fruktansvärt kommer att hända om du använder hela ägget i beredningen av ett folkmedicin.

Skynda genast att varna: protein, naturligtvis, håret skadar inte, men du kan göra det utan det. Och du kommer att rädda dig själv från att behöva långa och smärta tvätta den ur strängarna. Protein begränsas omedelbart under varmt vatten, och du kan inte fullt ut njuta av effekten av närande mask.

För dem som gillar experiment erbjuder vi ett mer extrema sätt:

 • Sätt en tallrik med äggula under en ström av varmt vatten.
 • Efter en tid blir filmen hård, det är lätt att genomborra, och äggulan kommer att strömma ut.
 • Se till att hett vatten inte slår direkt på äggulorna, annars kan de brista.

Kycklingägg kommer att ersätta och vakta. Då måste du istället för ett ägg ta 5 st. Men i små vaktel ökar mer B-vitaminer, magnesium och koppar.

Skölj äggschampon kan inte vara vatten, och örtdekok från chamomile (recept här), nässla, burdock eller kalk.

Yak Shampoo Recept

Antalet yolks beror på hårets längd - ju längre desto större. För en kort frisyr ska ett ägg göra, för långt hår är tre tillräckligt.

Detta recept är universellt och lämpligt för alla typer.

 • Innan du lägger smör till äggulan, späd det med vatten - 1-2 koppar beroende på antalet äggulor - och slå tills skum visas.
 • Därefter tillsätt de eteriska oljorna till den resulterande massan, 3-4 droppar räcker.
 • Applicera blandningen på vått hår. Sprid shampoo masken jämnt över hela håret och gå sålunda i 15-20 minuter.

När du tvättar håret med ett ägg, ska masken ständigt bota och skölja med mycket vatten.

Skönheten med att laga äggschampo i sin enkelhet. Innan du tvätter håret med ett ägg enligt detta recept, se till att du inte har allergier.

 • För nästa recept behöver du naturlig honung.
 • Blanda skalade yolk med honung i ett-till-ett-förhållande.
 • Det här receptet kommer att vädja till blondiner, eftersom honung kan lätta strängar lite, som beskrivs närmare i den här artikeln.

Med cognac och citron

Tvätt hår med ett ägg med en fet typ kräver skapandet av ett speciellt hemlagat schampo - en mask med brandy.

I stället för överflödigt fett, kvarstår bara en känsla av mjukhet och silke på strängarna, blanda äggula med 1 msk. l. cognac och 1 tsk. citronsaft.

Till skillnad från tidigare recept, denna gång i sista skedet, ska huvudet sköljas med kallt vatten.

recensioner

Natalia: "Jag lärde mig att tvätta mitt huvud med ett ägg från min mormor. Först föraktade hon, men försökte. Resultatet var överraskande - krullarna verkade mjukare och mer naturliga än stål, sådana är levande. Nu använder jag äggschampo en gång i veckan för förebyggande. "

Liza: "Jag bestämde mig för att tvätta mitt hår med ett ägg efter att jag lärde mig att det är ett bra botemedel för att stärka locken. I allmänhet, för första gången bara alla vispad ägg tvättas och var upprörd - strängarna blir torra, vissa tugga... det visar sig, är det nödvändigt att ta endast äggulan. Upprepa inte mina misstag. "

Irina: "En månad behandlade hennes hår med äggula. Slå den, smörj i full längd, håll i 20 minuter och tvätta av. Effekten är elegant, inget schampo krävs efter sköljning. Hjälper perfekt efter misslyckad färgning eller frekvent användning av strykning ".

Kommentarer: 23

Jag vill dela min erfarenhet av att tvätta hår med äggulor. Hon bestämde sig för detta experiment under semestern och förlorade inte! Alla butiker schampo och balsam distribueras sedan till släktingar))) och hon är nu mitt huvud är endast på detta sätt: Mitt hår är slutna blad, så ta 2 äggulor, ibland tre (om äggen är inte stora), tillsätt en rundad matsked honung. I princip allt, men på begäran kan variera receptet genom att tillsätta några droppar eterisk olja (vad du gillar lukten eller läsa egenskaper av eteriska oljor och välja sin egen). Jag lägger fortfarande till en nypa kanel.

Så när du blandar ditt "naturliga schampo" i en kopp, gå på toaletten. Våt håret och stryk lite vatten i ditt "naturliga schampo", piska det med handen och applicera det på hårbotten. Sedan massera in det i hårbotten, och gnugga tips av en kopp en "schampo" kommer vätskeflödet genom håret och i det ögonblicket, massera håret som du normalt tvätta. Skum blir inte. Men det spelar ingen roll, alla naturliga schampon skumar dåligt.

Medan denna fina schampo absorberas kan du tvätta en kopp, skrubba ditt ansikte eller tvätta ansiktet om morgonen. Skölj sedan, massera ditt huvud och hår. Vik håret i en handduk och låt det torka. Och viktigast av allt, att håret inte elektrifieras, det är nödvändigt att spruta den med en spray av ett avkok av örter. Jag använder en ren linjespray med kamomill.

Hår efter dessa förfaranden är bara vackert. Mjukt, glänsande, livligt. Och det trevligaste är att tillväxten är aktiverad, efter några veckor kan du se nya tillväxtar över huvudet. Och eftersom tillväxten av hårlängd accelererar, tack vare den snabba tillväxten av denna "underrock" blir ditt hår tjockare.

PS För oljigt hår kan du lägga 1 matsked av brandy och konjak till receptet.

Jag försökte tvätta mitt hår med ett ägg efter min pappa rådde mig. Han berättade hur en man bara använde dem och hans hår blev mindre skalligt och sedan allmänt täckt med fluff.

Jag lägger ett äggröra på mitt hår, håller det och tvättar det med vatten. Mest gillade effekten av det faktum att hårets tillstånd har förändrats, de har blivit tjockare och snyggare.

Bästa äggula tvättas skadad från färgämnen, perms och kindhår. Jag lägger till olivolja i denna improviserade schampomask. Jag applicerar med massagerörelser i hårbotten, skölj med varmt vatten efter 5-9 minuter. Håret är inte bara välskött, men också perfekt återställt. Jag rekommenderar starkt vem som har hårproblem.

Så tvätta huvudet med ett ägg: användbara tips

Det är känt att ägg har en positiv effekt på kroppen, inklusive hår och naglar. Skönhetseksperter har länge gått försöksstadiet, vilket innebar äggvita, äggula och allt på en gång. Nu kommer schampon och hårmaskor, som innehåller ett ägg, inte att överraska någon. Men inte alla vet hur man förbereder folkmekanismer på egen hand och observerar rätt proportioner.

Äggula som hårschampo: Viktiga funktioner

 1. Innan du använder ägg för att tvätta håret bestäm du längden och tjockleken. Ägare av frodigt långt hår måste använda minst 2-3 äggulor, tjejer med kort och medelhårt hår kommer att vara tillräckligt med en. Innan du fortsätter till proceduren, se till att produkten är fräsch och separera sedan sköljet ordentligt från proteinet.
 2. Ta bort filmen från äggulorna och lägg dem i en lämplig behållare. Filmen avlägsnas med hjälp av en gaffel eller händer, du kan hälla kokande vatten över äggulorna så att de härdar från ovan, sedan genomborra och ta bort innehållet.
 3. Häll i äggolken rent försvarat vatten, vispa sedan kompositionen på ett bekvämt sätt för att öka massan 2-2,5 gånger.
 4. Skölj håret ordentligt med kallt vatten. Krullarna ska vara lite våta, men utan flödande droppar.
 5. Bekvämt att utföra proceduren medan du tar ett bad. Applicera produkten jämnt över hela längden av håret, uppmärksamma rotzonen. Tvätta av efter 30-40 minuter, när vattenprocedurerna slutar.

Det är inte så lätt att använda ägg som ett schampo, förfarandet ser enkelt ut vid första ögonkastet. Hår och hårbotten bör vänja sig till den nya kompositionen utan kemikalier och skadliga tillsatser, det tar lite tid.

Användbara egenskaper hos ägg för hårvård

Skönhetseksperter i en röst säger att i varje hemmamask eller schampo måste du inkludera äggulor. Varför? Faktum är att de inkluderar lecitin, fetter och aminosyror, som har en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet hos hår och hårsäckar. Också innehåller produkten mycket natrium, fosfor, kalcium, järn, kalium, vitamin A, B, E, D. Senaste perfekt återfukta håret, släta flingor, lindra av mjäll. I kombination med lecitin får hårets huvud en omfattande vård, eftersom det hjälper spårämnen och vitaminer att absorberas enkelt, näring krullarna från insidan.

Vad skinkar äggvitt, används det mindre ofta. Flickorna som inkluderar det i schampo klagar på komplexiteten av borttagningen. Utan tvekan har proteinet en utmärkt rengörande och närande effekt, speciellt det hjälper ägare till fet hår.

Trichologists undersöker hårskydd, rekommendera att byta till äggschampon. Verktyget på kort sikt kommer att rädda dig från de hatade splitändarna och det spröda håret. Ägg kommer att göra håret skönt, välskötta och mätta hårbotten med användbara komponenter. Du kan använda schampo som ett 2-i-1-medel, eftersom det inte är nödvändigt med en balsam.

Äggschampo

Byt ut ditt vanliga schampo med hemlagade produkter som du kan förbereda efter behov. Recepten nedan är lämpliga för daglig användning.

 1. Shampoo baserat på äggulor. Ta 3 stora ägg och gör ett hål i dem så att protein strömmar ut. Bryt skalet, ta bort filmen från äggulorna och visp sedan. Tvätta håret, försiktigt massera rotzonen, lämna i 5 minuter. Passar alla hårtyper.
 2. Äggschampo med glycerin. Slå 2 ägg i ett tjockt skum, tillsätt 15 gr. glycerol. Applicera på vått hår och sprida sig över hela längden. Kompositionen tvättas av med kallt vatten, annars kommer proteinet att hålla fast vid håret, du kommer knappast att ta bort det.
 3. Shampoo baserat på bågen. Fyll med 2 lök 500 ml. kokande vatten, insistera 12 timmar. Lägg till 60 gram. flytande honung och 1 piskad äggula. Skölj håret med detta schampo flera gånger i veckan.
 4. Äggschampo med ättika. Lös upp äppelcidervinäger och kallt vatten i proportionerna 2: 1, tillsätt 2 äggulor och 20 gr. glycerol. Applicera på hår och massera huden med fingertopparna.
 5. Shampoo från rågbröd. Blöt 4 skivor bröd i 300 ml. avkok av hypericum, vänta 2 timmar. Knäda noggrant blandningen med händerna eller gaffeln, och dra sedan igenom en kolv. Tvätta håret med schampo och massera hårbotten noggrant i 15 minuter.
 6. Äggschampo med kefir. Slå 2 äggulor med en gaffel och tillsätt 45 ml. kefir, gnugga blandningen i hårbotten i 10 minuter. Verktyget är perfekt för dem som har mjäll.
 7. Shampoo från senap och honung. Slå 1 ägg, tillsätt 60 gr. flytande honung och 100 ml. kefir. Späd 30 gr. senap 40 ml. vatten, blanda sedan komponenterna. Täck håret och skölj med kallt vatten.
 8. Äggschampo med yoghurt. Separera 2 äggulor och lätta dem med en gaffel, häll i 35 ml. kardborre och ricinolja. Lägg till blandningen 100 gr. naturlig yoghurt och applicera kompositionen på mycket vått hår.
 9. Kaffebönesschampo. Slå 1 ägg med en visp eller gaffel så att blandningen stiger 1,5 gånger. Häll kokande vatten över kaffebönor och låt i 6 timmar. Blanda ingredienserna, tillsätt 6 droppar eucalyptus eterisk olja. Receptet är utformat för oljigt och normalt hår, schampo rengör huden perfekt och normaliserar talgkörtlarna.
 10. Äggschampo med konjak. Blanda 2 äggulor, 40 ml. konjak och 20 ml. citronsaft. Slå blandningen med en mixer och skölj håret med det. Kompositionen är designad för ägare av skört hår. Vid slutet av proceduren rekommenderas att skölja krullarna med kamilleavkokning.
 11. Gelatinbaserad schampo. Häll 30 gr. gelatin kokande vatten och vänta på att svälla. Blanda 2 äggulor med en mixer, blanda sedan ingredienserna i en homogen massa. Lägg till 15 gr. glycerin och 10 gram. baby shampoo, skölj med hår.
 12. Äggschampo med oljor. Ta 50 ml ricinus, burdock, olivolja och majsolja. (total kvantitet 200 ml). Slå 2 äggulor och blanda dem med oljor, applicera kompositionen på hela längden av håret, uppmärksamma de splittrade ändarna. Shampoo är lämplig för alla typer, men det är rekommenderat att använda med frekvent frekvens för ägare av torrt hår.
 13. Honungsbaserad schampo. Smält 60 gr. honung i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, späd sedan med varmt vatten i ett förhållande 1: 1. Slå 3 yolks, tillsätt 30 ml till dem. apelsinjuice. Kombinera alla ingredienser och byt ut det betyder att du vanliga schampo.

Ytterligare rekommendationer

 1. Om shampoo innehåller en äggula, skölj massan med varmt vatten. När du lägger till protein på ingredienserna, skölj håret med kallt vatten.

Brew örter med kokande vatten och lämna i 3 timmar. Skölj håret med buljong efter att äggschampot tvättats av med vatten.

Har du bestämt dig för att byta ditt vanliga schampo med äggförebyggande medel? Bra val! Kom ihåg att proteinet tvättas av värre än äggula, så använd kallt vatten för att ta bort det. Trä ditt hår till äggprodukter gradvis, kombinera först butiksprodukten och hemlagad schampo varannan dag och byt sedan till permanent användning. Tack vare enkla recept och prisvärda ingredienser blir ditt hår glänsande, snyggt och utan splittrade ändar.

Hur man tvättar hår med ett ägg Folk remedies hår.

Ett ägg är en näringsrik produkt och en mångsidig kosmetisk ingrediens. Men dessutom är ägget också ett tvättmedel! De kvinnor som vet hur man tvätta håret med ett ägg känner inte till några problem med håret. Och alla de andra som ännu inte har provat att tvätta sina huvuden med ett ägg kommer troligen regelbundet att använda äggschampo för hår. Dess närande och fuktgivande egenskaper återställer snabbt håret, ger det glans och elasticitet. Men ett naturligt färskt ägg är naturligtvis mer effektivt än någonting, även de dyraste industriella schamponerna. Att tvätta håret med ett ägg är lätt och helt tungt.

Visst, inte alla kan enkelt tvätta sina huvuden med ett ägg. Bristen på erfarenhet och ett detaljerat recept leder till irriterande misstag, varefter du bara inte vill repetera huvudet med ett ägg. Och förgäves! Istället ta reda på hur du tvättar håret med ett ägg, och hädanefter kommer du inte att överge denna metod. Och vi åtar oss att lära oss att tvätta huvudet med ett ägg på ett korrekt och effektivt sätt.

Ägg som det bästa folkmedlet för att tvätta håret
Ägget är ett fantastiskt fenomen av natur, uppskattat upprepade gånger i värdighet i folklore, traditionell medicin och inhemsk ekonomi. Den innehåller allt som behövs för utvecklingen av ett nytt liv, och kan därför användas för näring, terapeutiska och andra ändamål som är viktiga för människokroppen. Äggvit absorberas bättre än protein från någon annan mat, men huvuddelen av näringsämnena som finns i äggulan. Dessa är värdefulla fettsyror, många vitaminer och mineraler. Därför involverar de flesta recepten för att tvätta håret användningen av äggula och inte hela ägget.

Äggula är bra för hår. Detta är en populär hårrengöring, och av flera anledningar på en gång:

 • Blommans goda substanser närmar sig håret, tränger in i hårbotten och under keratinvågar. Gradvis kan du minska håravfall, sluta håravfall och stärka lockor.
 • Äggula fettsyror ger hårglans och jämnhet, liknar effekten efter laminering. De visade ändarna efter tvättning med äggula sticker ihop och ser snyggare ut.
 • Tvättning med äggula förhindrar hår från att smälta och fungerar som en 2-i-1 schampo och balsam-sköljning.
 • Om du tvättar håret med ett ägg och regelbundet gör en äggmask för hår, blir de märkbart tjockare och mer voluminösa.
 • Enligt principen om valuta för pengarna är tvättning av huvudet med ett ägg billigt och otroligt effektivt. För att tvätta håret i medellängd, är ett kycklingägg av den första kategorin tillräckligt, vilket kostar bara pennies.
Tvätta huvudet med ett kycklingägg eliminerar mjäll, gör både kvinnligt och manligt hår lydigt och starkt. Kycklingägg som schampo är lämpliga för hår av vilken typ som helst, men proteinet har en något torkande effekt, och å andra sidan är äggulan fuktgivande och närande. Därför är det bättre för ägare av torrt hår och hårbotten att tvätta sitt hår endast med äggulor, och för dem vars hår snabbt blir tjockt, använd hela ägget.

Hur man tvättar hår med ett ägg Användbara tips
Om du ska tvätta håret med ett ägg för första gången är det bättre att börja med blandade metoder: äggoljemaskor och schampon. När håret blir vant vid den nya vården, kan du gå till enklare recept och / eller tvätta dem med ett ägg. Tänk också på sådana nyanser:

 • Gommen är tvättad av håret lättare än vitt.
 • Innan du tvätter håret, måste äggulan rengöras av flagella och en genomskinlig film i vilken den är innesluten inuti ägget.
 • Innan du applicerar ägget på håret, är det önskvärt att lätt slå, då kommer det att fungera snabbare och lättare att tvätta bort.
 • För ett hårhår appliceras ett ägg på vått hår, lättpressat för hand.
 • Gommen skummer på håret nästan som schampo. Skölj det noggrant, utan rester.
Så tvätta huvudet med äggula
Antalet ägg för en tvätt beror på hårets längd och tillstånd. För torrt hår och hårbotten är ett medel ägg tillräckligt. Ett ägg är också tillräckligt för kort hår oljig eller normal typ. Om dina lockor ligger under axelbladet är det bättre att ta två ägg, om under midjan - tre. Se till att äggen är färska, separera äggulorna från de vita och fortsätt med att tvätta huvudet:
hur man tvättar hår med äggula
 1. Förbered en behållare av lämplig storlek (kopp, skål, liten salladsskål) och häll av äggulor i den, skalade av filmen. Du kan ta bort filmen manuellt, med en gaffel eller med en särskild hushållsavskiljare. Ett annat alternativ är att hälla äggulorna i koppen med mycket varmt vatten och, när ytan härdar, piercera den och pressa ut innehållet.
 2. Lägg till äggulorna 100-150 ml rent vatten vid rumstemperatur och visp. Du kan använda en gaffel, visp eller hand mixer. Öka volymen och konsistensen i smeten.
 3. Våt håret över hela längden, och pressa ut det med händerna. Håret ska vara väldigt vått, men utan vatten som strömmar ner i strömmar.
 4. Sprid den piskade äggulaen genom håret, från rot till spets. Lämna ett tag: 5 till 20 minuter. Det är bekvämt att sätta äggulan innan du dricker, och tvätta av efter tvätt.
 5. För att tvätta skinkan från håret, använd en stor mängd rinnande vatten och massera hårbotten med fingertopparna. Guldmassan skumar först och tvättas sedan utan rester.
Efter tvättning av håret med äggula behövs ingen sköljning eller balsam. Du kan använda ytterligare hårvårdsprodukter om du vill, men det finns inget behov av dem - håret blir lätt att kombinera och stila.

Recept för tvättning av hårägg
Du kan tvätta huvudet med äggula eller hela ägg och lägga till några droppar av samma eller olika eteriska oljor i steget att slå massan. Lavendel essentiell olja ger håret en trevlig arom, och te träd och citronolja reglerar talgkörtlarna i hårbotten. Men om du verkligen vill diversifiera hårets ägghår, använd något av dessa recept:

 1. Äggula schampo med honung. Använd rätt mängd yolk, beroende på hårets längd och samma mängd flytande naturlig honung. Tillsätt vatten ganska mycket och försiktigt gnugga in det, och försiktigt vispa den här blandningen. Applicera på våtpressat hår och sprid på avskiljningar och över hela längden. Skölj efter 5-15 minuter med massörrörelser, gott om vatten. Observera att kombinationen av äggula med honung inte bara ger näring och stärker, utan också ljusar lite håret. Brunetter märker inte detta, och brunhåriga kvinnor kan förvärva en gyllene nyans av hår. Blondiner kan förbättra ljusande effekten av ägg-honungshampo, och lägger till den färska saften av en halv citron.
  schampo från äggula med kefir
 2. Äggula schampo med kefir. För varje begagnad äggula, ta 2 matskedar mogna yoghurt av något fett, men inte fett. Rör ingredienserna och visp i en lätt homogen massa. Applicera på vått hår över hela längden, gnugga vid rötterna. Låt på i 5-10 minuter och tvätta sedan med rikligt med rinnande vatten. Detta recept eliminerar mjäll och gör håret glänsande på grund av den fermenterade mjölkkomponenten. Kefir kan ersättas med naturlig yoghurt eller yoghurt, men i så fall blir effekten mindre uttalad.
 3. Äggula schampo med brandy. För varje äggula behöver du 1 matsked av högkvalitativ cognac och 1 tesked färskpressad citronsaft. Blanda dessa ingredienser och försiktigt vispa schamponen till en jämn konsistens. Applicera blandningen på vått hår, sprid över hela längden, var särskilt uppmärksam på rötterna. Skölj efter 5-7 minuter med kallt vatten, skumma och tvätta noggrant alla trådar. Ett sådant naturligt schampo eliminerar överdriven fet hår och hårbotten, vilket gör håret mjukt, hanterbart och slätt utseende.
 4. Äggula schampo med olja. Ta lika mycket yolk och teskedar vegetabilisk olja. Lämplig burk, ricinus, linfrö eller olivolja först kallpressad. Sprid och slå en liten yolk med smör, och lägg sedan till ett litet bebisschampo. Du kan ersätta baby shampoo med babysåpa eller neutral mjuk schampo utan silikon i kompositionen. Rör och använd som vanligt schampo på vått hår. Tvätta omedelbart eller efter cirka tre minuter. Vilka eteriska oljor passar bra i detta recept. Det lindrar torrhet, peeling av huden och närmar sig håret.
 5. Hela äggschampo. Blanda ett ägg med 200 ml vatten vid rumstemperatur och skaka kraftigt. Vispa tills det är skumt och applicera på hela längden av det våta håret. Lämna på i några minuter eller skölj omedelbart med mycket vatten från duschen. Detta schampo måste tvättas ut ur håret, särskilt noggrant, eftersom filmen från äggulan kan förbli på strängarna, och proteinet tvättas ut sämre än äggulan. Använd hett vatten. Efter tvätt med detta schampo blir håret torrare och stannar längre, tiden tills nästa shampooing ökar.
Naturliga produkter för att tvätta håret med ett ägg är helt säkra. Det viktigaste är att tvätta alla trådar bra. Då kommer det inte att finnas någon lukt eller partiklar av blandningen på håret. Möjligheten att tillsätta användbara ingredienser är mycket bekvämt, eftersom det gör att du kan justera det grundläggande receptet av schampo för individuella behov. Denna eller den nödvändiga oljan, vitaminerna A och E från farmaceutiska kapslar, en typ av vegetabilisk olja - allt detta påverkar shampoos egenskaper. Prova att tvätta huvudet med ett ägg efter att ha applicerat saltet eller kaffebryggan i hårbotten, och effekten av schamponet kommer att öka. Ta hand om ditt hår, använd populära recept och vara säker på sin skönhet och hälsa!

Mitt huvudägg: Spara hår med naturlig produkt

Ägg är en unik produkt som används i helt olika delar av livet. Till exempel, i kulinarisk, kreativitet (gör hantverk från det - målade påskägg), inom industrin (tryckning, sömnad - för att garna djurens hud, lägga till skinn till päls), medicin och veterinärmedicin (för att göra vacciner, läkemedel). Och ägget värderas i kosmetologi, speciellt folk. Shampoo, masker för hud och hår är gjorda av det. Dessutom är denna multifunktionella produkt tillgänglig för alla.

Om ägg och deras fördelaktiga egenskaper

Nästan varje tjej som bryr sig om sitt utseende letar efter recensioner om att tvätta huvudet med ägg. När allt är mamma, mormor och nära vän, så är det säkert att ingenting är mer användbart än ett sådant hemlagat schampo. Vi kommer inte att göra dig besviken - det är det!

Ägget verkar skapas så att vi alltid förblir vackra: det är lämpligt för viktminskning (nästan varje andra diet innehåller äggrätter) och för framställning av kosmetika hemma.

Varför anses det vara en bra hårprodukt? Färska kycklingägg innehåller ett balanserat komplex av användbara ämnen - lecitin, vitaminer A, B, D, E, fetter, aminosyror. Om du tvätter huvudet, fungerar ett naturligt botemedel både som ett schampo och som en balsam. Ämnenna tränger djupt in i varje hår, hud, närmar dem så mycket som möjligt och försiktigt korrigerar befintliga problem (mild alopeci, spröda tips, sammanfogning, förlust av glans etc.).

Många trichologer är säkra på att genom att inkludera ett råägg i hårbehandlingsregimen (åtminstone helt enkelt byta ut det vanliga shampooet med det), kommer du att säkerställa en fluffig frisyr och frånvaron av splittrade ändar.

Så tvätta huvudet med ett ägg: schampo recept

Det finns flera traditionella sätt att tvätta huvudet med ett ägg. Några recept har kommit ner till oss från oändligheten. Sådan livslängd bevisar återigen att ett billigt verktyg verkligen kan göra underverk med hår. Effekten observeras efter det första förfarandet.

Elementärt recept: ren äggula

Skölj försiktigt skinkan från proteinet. Lämna den andra för kulinariska utnyttjanden, och den första som appliceras på vått hår och skum lite. Det är tillrådligt att du har en film i dina händer (ett skal som täcker äggula), eftersom det är svårt att tvätta bort det efteråt.

Om du har tid kan du lämna ett botemedel på huvudet i en halvtimme under filmen eller locket. Skölj håret med rinnande vatten efter proceduren.

Ägare av långt hår kan behöva två eller flera äggulor åt gången.

Ekonomiskt sätt: hela ägget

För att få mer pengar (och 1 bit var tillräckligt för 1 gång) kan du ta både äggula och ekorre. Piska dem med en visp för att få ett ljust skum. Applicera ägget på vått hår och försiktigt gnugga in i rötterna, leda varje sträng till spetsarna. Efter 10-30 minuter efter appliceringen tvätta av.

Tänk på att proteinet inte är så lätt att tvätta bort, och det finns flera gånger fler fördelar i ren äggula.

Doftande recept: kaffe scrub

Detta recept är lämpligt för ägare av fet hårbotten och de med långsam hårväxt.

L. Blanda äggula med 1 tsk. malt kaffe (färskt, inte tjockt). Använd blandningen som vanligt schampo, men betala lite mer uppmärksamhet åt hårbotten.

Hur det fungerar: Små bitar kaffe masserar huden, stimulerar blodflödet. Därför börjar håret växa snabbare (naturligtvis om du gör det här schamponet regelbundet). Kaffe fungerar också som en mild skrubb, rensar rotzonen från smuts och fett.

Om du har torr hårbotten eller mjäll, kommer detta recept att passa dig.

Du behöver en äggula, 1 tsk. ricinolja och barntvål, som innehåller ett minimum av dofter och kemi (helst om de är i kompositionen och inte alls). Vi gör skum med våra händer. Lägg den i en djup tallrik. Omedelbart tills skummet föll, häll råoljan och oljan in i den. Blanda och schampo mitt hår.

Blanda äggula grundligt med honung. Andelen är 1: 1 (till exempel 1 st. Och 1 msk.). Att tvätta håret med hemlagad schampo, som vanligt.

Honung - bara naturlig. Det bör också noteras att det har förmågan att lätt ljusa strängarna, så om det inte är önskvärt för dig, håll inte produkten permanent på håret - tvätta det direkt efter appliceringen. Blondiner, som har en gyllene honungsfärg, kan tvärtom använda den här egenskapen för sina egna ändamål.

Det är nog att lägga 2 msk till äggula. kefir till shampoo förvandlades till en riktig frälsning för torrt hår och problematisk hårbotten (peeling, mjäll). Kefir är bättre att ta med en fetthalt av 3,2% och den kortaste hållbarheten (det vill säga den mest naturliga).

Kefir-äggmassa appliceras på vått hår. Efter några minuter tvättas av med mycket rent vatten.

Ett annat billigt och enkelt recept.

Lämplig för alla, särskilt de som inte vill spendera flera ägg i 1 gång.

Häll hela ägget i en skål med ljummet vatten. Rör med handen så att vätskan börjar skumma. Skölj håret med äggvatten och efter det - skölj med rinnande vatten.

Fet hårbotten behöver särskild rengöring, så det kan inte göras med en äggula. Det är mycket bra att göra tvätt med hjälp av denna komposition: 1 äggula, 1 msk. cognac, 1 tsk citronsaft. Överskottsfett tvättas noggrant och håret blir mjukt och silkeslen. Det rekommenderas att skölja huvudet med kallt vatten.

Behöver ta rågbröd och ägg. Dessa ingredienser gör ett bra hemlagad schampo.

På en skiva bröd, häll skinkan. Om det inte finns tillräckligt med vätska, tillsätt varmt vatten. Lämna i en halvtimme till brödet svällt. Efter det att tiden är ut, slå massan med en bländare tills den är homogen (så att smulorna inte klibbar håret) och applicera på huvudet. Du kan lämna den som en mask eller omedelbart tvätta den.

Gelatin Shampoo med ägg

Gelatin kompletterar perfekt äggulan, vilket gör naturligt schampo lämpligt för alla typer av hår.

Basen görs så här: 1 msk. gelatin sug i ett glas vatten. Efter det sväller häll skinkan. Rör om. Sätt 1 msk. tvålslamor (det är tillrådligt att ta barnvål).

Till denna grund kan du lägga till:

 • 4 msk. lökjuice - för oljigt hår;
 • 1 tsk torr senap och 1 tsk färglös henna - för att stimulera tillväxten;
 • 1 tsk citronsaft - för maximal förtydligande och bevarande av friskhet.

Än tvätta äggschampo

I alla recept rekommenderas att proceduren avslutas genom att skölj håret med rent vatten. Men så att de lyser ännu mer i solen och ser friskare ut, kan de dessutom behandlas med örter. Det vill säga att tvätta med växtbaserade buljonger: kamille, nässla, burdock, linden och andra.

Denna verksamhet har sina egna nyanser:

 1. Buljong endast nyberedd (upp till 1 dag).
 2. Det ska vara varmt, inte varmt, för att inte skada huden.
 3. Vi torkar inte huvudet torrt, men lämna det lite fuktigt, så att hår och hud absorberar användbara ämnen.
 4. Buljong måste filtreras så att partiklarna av örter inte fastnar i håret.
 5. Det finns ingen anledning att dessutom tvätta det med rent vatten (avkoket är bara dess substitut).
 6. Vi behöver välja örter för hårfärg, eftersom vissa av dem kan väsentligt ändra skuggan.

Vilket ägg att välja för schampo

Inte varje ägg är bra för håret. Och det är inte bara färskhet (det faktum att det inte borde vara gammalt, rått, och så är det klart för alla).

Du kan få största möjliga nytta av hemkopior. Från tid till annan kan du ersätta ett kycklingägg med vaktel (1 kyckling = 5 vaktel). De innehåller mer fett, magnesium, koppar, vitaminer från grupp B, som är så nödvändiga för dina lockar.

Ägg från stormarknader är inte särskilt lämpliga för detta ändamål. De odlas i en konstgjord miljö, så de är inte lika rik på näringsämnen som de vi får från hemlagad kyckling, som matas på utvalt mat.

Om du tvättar huvudet med ägg i flera veckor i rad, kommer du definitivt att märka effekten.

För det första är det en sämre shampooing. Om du väljer rätt äggschampo (för din hårtyp), kommer du att glömma daglig tvätt och styling etc. Håret blir inte fett så snabbt när det tvättas med naturlig kosmetika.
För det andra kommer dina strängar att bli lydiga och mjuka. Håret blir inte tyngre med kemi, de matar sig på naturen, därför blir de friska och vackra.
För det tredje börjar intensiv hårväxt. Hårbotten är berikad med naturliga vitaminer och mineraler. Härifrån växer håret i en högre takt.

Vi stärker och tvätter mitt hår med ett ägg

Vem som helst drömmer om vackert, frodigt, glänsande och friskt hår. Idag är marknaden för försäljning av hårvårdsprodukter en riktig hype. På vilka knep går inte fasta tillverkare bara för att locka de ljuva kunderna. Nyligen började tjejer och kvinnor glömma att när deras mormor och mormor inte alls använde sådana medel som nu kan hittas i stor överflöd på hyllorna av butikerna.

Hemligheten hos deras friska och vackra hår låg i naturliga ingredienser, som de blandade och användes som schampo. Tiden har kommit att komma ihåg naturliga hårtvättsprodukter, recept, förberedelser av vilka en gång gått ner från generation till generation.

Den främsta fördelen med folkmedicin är att de endast är baserade på naturliga ingredienser. Glöm inte att allt som appliceras på huden kommer in i kroppen, så det är bättre att använda naturliga produkter, i stället för schampon och balsam, som säljs på hyllor som innehåller olika skadliga komponenter.

Användning hemma av beprövade folkmedicin är användbart för tjejer som nyligen har lärt sig att de snart kommer att bli moder, för det är under denna period som toxicos uppträder. Dessutom ger sådana naturläkemedel inte bara hårbotten och orsakar inte allergier, utan också förhindrar mjäll.

Allmänt använda folkmekanismer

Så låt oss bo mer detaljerat om naturliga hårrengöringsmedel, som testades av personliga erfarenheter av majoriteten av det fina könet och, enligt de positiva recensionerna, var många nöjda med resultatet:

 • Tvätta håret med ägg. För de flesta kommer det att bli en upptäckt, men äggula är ett schampo och en balsam, och även en helande mask. Regelbunden tvättning av hår med ett sådant verktyg ger dig tjockt och silkigt hår. I det här fallet har många tjejer och kvinnor en helt naturlig fråga - hur man tvättar håret med ett ägg? Faktum är att allt är väldigt enkelt, följ bara reglerna. Innan du använder ett sådant naturligt schampo bör du förbereda lite. Naturligtvis kan du använda ägget som helhet, men om du väljer fel vattentemperatur koagulerar proteinet helt enkelt på huvudet. Först separera proteinet från äggula, en del kommer till schampon och den andra kan användas som en kulinarisk ingrediens. För en shampooing med kort hår hemma, en äggula är tillräckligt, om håret är långt, så behöver äggulor mer, respektive. Vispa i skinkan och jämnt fördela över huvudets yta, massage försiktigt, håll blandningen i 10 minuter och skölj med varmt vatten.
 • Shampoo från ägg med tillsats av honung. Denna metod är något annorlunda, men det är så enkelt att någon tjej och kvinna klarar det, även hemma. Vispa i en skål äggulan och en matsked honung tills den är mjuk, applicera på fuktigt hår, täck huvudet med cellofan och linda med en handduk. En sådan mask bör hållas på huvudet i cirka fyrtio minuter. Vid slutet av den angivna tiden tvättar du av masken med varmt vatten. Detta verktyg närmar och förstärker hårrotsna, så att de blir starka och friska;
 • Tvätta håret med senap. Ganska gemensamt sätt som är bra för ägare av snabbt förorenat och fettigt hår. Faktum är att senapshampongen avfettar håret helt från spets till rot. Vanligtvis hälls 2 matsked senapspulver med en liter vatten och den resulterande infusionen är polerad över huvudet. Efter applicering av detta verktyg är det nödvändigt att skölja håret ordentligt under rinnande vatten. Ditt hår blir silkesamt och trevligt för beröring, dessutom kommer de att upphöra att falla ut alls.


Efter att ha shampat ovanstående folkmekanismer glöm inte att använda ättika sköljning, som kan förberedas hemma för att ge ditt hår en hälsosam glans. För beredning av mirakulös sköljning behöver två matskedar vinäger av vinbär eller äppelcider och en liter varmt vatten.

Förutom ättikelixiren för håråterställning, kan du använda infusionen av kamomill och nässla. Du kommer bli positivt överraskad, men efter sådana enkla procedurer blir ditt hår ljust och friskt.

Det är värt att notera att naturliga hårrengöringsmedel, till exempel, äggula hjälper till att avskaffa den dagliga tvätten av huvudet. Faktum är att efter att ha använt en sådan produkt växer håret inte så snabbt, och med tiden kan du lite experimentera och tillsätta lite malet kaffe till naturligt schampo.

Detta tillskott kommer att vara en mild skrubbe för torr hårbotten, vilket kommer att förvärra och orsaka blodkörning, vilket förbättrar hårsäckens näring. Förutom kaffe kan du säkert använda helande örter som kan samlas på sommaren och eteriska oljor - de ger en trevlig och avkopplande doft.

Är det bra att tvätta huvudet med ett ägg

Alla vet att ett kycklingägg är en användbar produkt som innehåller många användbara ämnen. Den innehåller komponenter som är tillräckliga för utvecklingen av hela organismen. Fördelarna med ägg har vetenskapligt bevisats av erfarna experter, eftersom dess sammansättning innehåller:

 • Vitaminer A, B, D och E;
 • Aminosyror;
 • lecitin;
 • fetter;
 • Proteinkomplex.

Naturligtvis är det nödvändigt att överväga denna produkt inte bara för att förbereda kulinariska läckerheter, utan också att skapa naturliga schampon och masker hemma. Inte alla rättvisare kvinnor vet att äggula är universal och kan användas för att tvätta torrt, fet och normalt hår. Fördelarna med verktyget manifesteras i normalisering av talgkörtlarna, så att du permanent kan bli av med den hatade mjäll och annan irritation. Resultatet är att ägget kommer att ersätta dig och schampo och hårmask och balsam.

Du kan använda sådana folkrättsmedel åtminstone varje dag, eftersom de inte skadar, till skillnad från industriprodukter för hårvård, så du borde inte oroa dig. Du måste dock vara beredd på vad som helst och det är bättre att lära känna minuserna i förväg. För det första kan du stöta på ett problem som är förknippat med utlakning av medel från håret.

I det här fallet bör du först torka håret och först då, beväpnad med en kam, ta bort smulorna. Det rekommenderas att använda en kam noggrant, det är inte nödvändigt att borsta ditt hår för intensivt och grovt.

Om du vid användning av sådana produkter faller ut håret, är det bättre att välja själv ett alternativ som inte kräver så drastiska åtgärder för att koka shampoo rester. För det andra är det känt att naturliga produkter inte gör håret tungt och smidigt, därför bör oljemaskar användas regelbundet.

För det tredje kan det hända att regelbunden användning av naturligt schampo gör ditt hår varje gång smutsigare än det var. I det här fallet måste du först kontrollera om du har följt alla rekommendationer. Till exempel bör alla använda produkter vara vid rumstemperatur. Och den sista - en obehaglig lukt. Detta är möjligt om du använde en lökmask för att stärka hårrötterna. I andra fall är lukten praktiskt taget frånvarande.

Sammanfattningsvis kan det noteras att man bedömer genom de många recensionerna av nöjda tjejer och kvinnor, att fördelarna med att använda naturliga ingredienser som ett schampo eller en mask förbättrar hårets utseende avsevärt. Enas om att om en kvinna ser bra ut och har silkeslen och frodig hår, så kommer hon känna sig mycket mer självsäker. Det är nog att tvätta huvudet en gång med ditt eget beredda schampo, eftersom du omedelbart känner en påtaglig skillnad.

Tänk bara hur mycket du kan spara pengar som du hela tiden måste spendera vid köp av dyra hårvårdsprodukter. Använd bara naturprodukter, för det var inte för ingenting att våra mormor i sin ungdom hade så lyxiga och långa flätor i sin ungdom!

Hur man tvättar hår med ett ägg

Sidinnehåll:

Tvätta huvudet med ett ägg har länge varit populärt bland män och kvinnor. Kycklingägg används idag i matlagning, i kosmetologi, inom klädindustrin för tillverkning av fårskinnskikt, inom veterinärmedicin, medicin, för framställning av läkemedel, för att lägga till sken på saker. Men särskilt ägget värderas i folkens kosmetologi.

Till vilken vi bara inte går för att ge vårt hår hälsa, glans, tjocklek, silke och längd. Vi är redo att spendera en obegränsad summa pengar och tid. Vi letar alltid efter de bästa kosmetiska och skönhetsbehandlingarna. Och allt detta är berättigat, eftersom håret är vår stolthet, vackra krullar ger oss charm och femininitet, gör oss oemotståndliga.

Moderna tjejer känner inte till misslyckandet av en mängd olika kosmetika. Men våra mödrar och farmödrar såg inte sådan lyx, men ändå klara sig på alla hårproblem. Med hänvisning till deras recept kan du upptäcka att helt och hållet alla nyfångade huvudvårdsprodukter lätt ersätts med ett vanligt kycklingägg. Läs mer: Huvudmassage för hårväxt.

Ett kycklingägg är en kost, näringsrik och unik i sin egenproduktsprodukt som mänskligheten har använt sedan urminnes tider i mat, tryckeri, plaggindustrin, medicin och veterinärmedicin. Kvinnor upptäckte kosmetiska egenskaper i ägget som har en positiv effekt på krillens hälsa. Alla hörde förmodligen om äggschampo för hår. Det närmar, fuktar och återställer hårstrukturen, vilket ger hårets naturliga glans och skönhet. Men med några nyfångade medel kan ett vanligt kycklingägg inte jämföras. Dessutom är det väldigt enkelt att tvätta huvudet med ett kycklingägg.

Ett råägg är mycket värdefullt på grund av dess höga innehåll av aminosyror, makro och spårämnen:

 1. kalcium, kalium, fosfor, magnesium, natrium, klor, svavel, järn, zink, jod, koppar, mangan, krom, fluor, molybden, bor, kobolt;
 2. av vitaminer: B1, B2, B3, B6, B9, B12, E, C, D, A, H, PP, K. Det är osannolikt att någon annan produkt av den mest prisvärda kommer att kunna skryta med sådana regalia.

Fördelarna med naturligt äggschampo

Självklart kommer inte alla kvinnor att bestämma sig för att byta ut schampo med ett ägg eftersom det inte är mycket bekvämt och tar längre tid. Men, efter att ha lärt sig om fördelarna med att shampooa denna produkt, kan du enkelt ändra dig. Ett ägg (och särskilt äggula) innehåller en massa fördelaktiga föreningar. Bland dem är aminosyror, lecitin, fetter, vitaminer i grupp B, liksom vitaminerna A, D och E. Alla dessa substanser är viktiga för hårets tillväxt och näring och hälsan hos hårbotten.

Dessutom rengör äggen rent krullarna från olika föroreningar. De kan skumma vid whisking, vilket gör dem praktiska att använda. Den främsta fördelen med detta naturliga schampo är att det tar bort smuts och skadar inte bara strukturen utan stärker även den. Således behöver du inte längre använda balsam varje gång under vattenprocedurer.

Som ett resultat visar det sig att tvätta huvudet med ett ägg bara bär positiva stunder. Även om processen själv tar lite längre tid än vanligt kompenseras det dock av att du inte använder dina vanliga masker eller balm. Det är inte nödvändigt att helt utesluta intensivvård, men antalet sådana förfaranden kan minskas.

Hur tvättar du huvudet med ett ägg?

Första etappen

Så i första etappen är det nödvändigt att separera äggulan från proteinet, det är äggulan som ska användas för att tvätta håret, eftersom proteinet tenderar att krulla vid en något högre temperatur på vatten och för att avlägsna den koagulerade äggvita från håret är ett ganska komplicerat förfarande. För en enda användning behöver du två ägg, separera äggulorna, lägg dem i en separat skål, och du kan använda proteiner någonstans, till exempel - att laga efterrätt. Till de separerade äggulorna rekommenderas att lägga till en matsked av vanlig honung och blanda noggrant. Det är tillåtet att använda en mixer eller mixer för detta ändamål. Att ha en homogen äggula-honungsmassa fortsätt till nästa steg.

Andra etappen

Vid detta skede är det nödvändigt att våta håret med varmt vatten och applicera sedan på den resulterande äggmassan. Sprid det jämnt över hela ytan på huvudet och massera det försiktigt en stund, under vilken det är möjligt att lätta på håret. Efter det är det nödvändigt att lämna huvudet ensamma i ungefär tio minuter, och tvätta sedan äggmassan med en stor mängd varmt men inte på något sätt varmt vatten.

Tredje etappen

När hela massan tvättas av håret, rekommenderas att skölja dem med en tinktur av örter, helst bör det vara kamomill eller nässla. Då håret måste torkas, det rekommenderas inte att använda en hårtork, det är bättre att låta håret torka naturligt.

Många kvinnor som först försökte använda äggula i stället för schampo, är mycket förvånade över att se effekten härigenom. Håret blir lättare, det växer inte fett så snabbt, och behöver därför inte daglig tvätt. Dessutom får håret en uttalad vitalitet och utstrålar friskhet. Regelbunden användning av denna okomplicerade folkmedicin för hårvård gör att du kan uppnå riktigt underbara resultat - håret blir glänsande, tjockt och silkesligt, mjäll försvinner, eftersom äggulor innehåller en mycket stor mängd vitaminer.

Hur man tvättar hår med äggula

Tänk dig att ödet tog dig... ja, om inte till en obebodd ö, till platser där hushållskemikalier och parfym, skönhetssalonger och andra fördelar av civilisationen inte är rikliga. Vad ska du göra? Riktig, kom ihåg snabbt alla mormors recept för att du ska bry dig om dig själv, älskade. Låt oss titta på en av de mest populära: Tvätta huvudet med äggula, utan att använda schampo.

Hur man tvätta ägget från håret

Tvättat hår med äggula måste tvättas noggrant, annars kommer det att se tråkigt och oförskämt.

Skölj bara under kranen i det här fallet räcker inte. Håret ska tvättas i bäckenet och upprepade gånger (5-6 gånger), hårdvatten bör mjukas. Kranvatten mjukt mjukas genom tillsats av vinäger (7 liter vatten - 1/3 kopp). Det är lämpligt att använda äppelcidervinäger.

Resultatet är ditt drömhår.

Håret efter tvättning med äggula är tillräckligt fuktigt, det blir inte trasslat och splittras, därför behöver det inte användas ytterligare balsam eller hårbalsam. Dessutom får håret vacker glans och silkiness.

Om du inte är lat och så bortskämda ditt hår i minst en månad kommer resultatet behagligt att överraska dig! De kommer att bli levande, starka och elastiska, och hårväxten kommer märkbart att accelereras tack vare lecitin i yolk.

Tvätta hår med äggula

 • Äggula - 1-2 st.

Det enklaste receptet. Det mest praktiska sättet att tvätta håret är att använda ren äggula, utan protein, eftersom den senare tenderar att curl upp och har hårdare tvättas bort. Beroende på hårets längd och tjocklek behöver du 1-2 ägg. Om håret är mycket tjockt och långt, kanske mer. Så, till att börja med separerar vi äggulorna från proteinet (proteiner kan senare användas för att förbereda andra hemmasker). Dampa håret och applicera äggulor på dem. Tips: Försök att "klämma" äggulan från filmen, för då blir det också svårt att tvätta. Skum kompositionen på håret, som vanligt schampo. Du kan tvätta omedelbart, du kan hålla på håret i 0,5-1 h som en mask, och tvätta sedan av det under rinnande vatten.

Äggvatten är ett ekonomiskt alternativ för att tvätta håret

Vi skiljer inte äggulor och proteiner, men använder hela ägget. Häll i en lämplig behållare med varmt vatten och hammare i ägget, rör om att börja bilda skum. Tvätta håret med blandningen.

Äggschampo för hårväxt

 • Äggula
 • Malt kaffe eller kaffe grunder - 1 tsk.

Blanda äggulan med en tesked nymalt kaffe, applicera på fuktigt hår, var särskilt uppmärksam på rötterna. En sådan schampo-skrubb förutom näring och rengöring kommer att ha en stimulerande effekt på huvudets hud, vakna vilande lökar och aktivera hårväxten. Det är bra att använda detta recept också för de som har håret blir snabbt fett.

Så tvätta du huvudet med mjällägg

 • Äggula - 1 st.
 • Castorolja - 1 tsk.
 • Baby Fragrance Free Soap

För det första måste vi göra en viss mängd skum från barntvål. Innan det löser sig, tillsätt olja och äggula till det, blanda det snabbt och använd det som vanligt hårschampo. Detta recept är lämpligt för ägare av torr hårbotten.

Honung äggschampo

 • Äggula - 1 st.
 • Flytande honung - 1 msk.

För långt hår, dubbla mängden ingredienser. Blanda honung med äggula och applicera på fuktigt hår. Du kan hålla lite tid på håret, men det bör noteras att honung har en liten ljuseffekt. Om blixt inte ingår i dina planer, tvätta bara håret med en blandning av hår som ett vanligt schampo.

Äggschampo med konjak

 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 1 msk.
 • Citronsaft - 1 tsk.

Detta recept är lämpligt för fet hår och hårbotten. Efter att ha tvättat ditt hår med detta hemlagade schampo, rekommenderas att skölja håret med kallt vatten.

Om så önskas kan du, efter att du använt äggschampo, skölja trådarna för att konsolidera och förbättra effekten.

Efter att ha torkat huvudet med ett ägg, växer håret inte fett så snabbt. Med regelbunden användning kommer du att märka att daglig hårtvätt inte längre behövs. Många som har provat på deras hår den mirakulösa kraften hos ett vanligt kycklingägg, återvänder inte längre till köpta schampon.

Äggschampo Recept

Om du tror att du bara kan tvätta håret med ett ägg och vatten, då är du felaktig. Det finns ett stort antal olika recept, med vetskap om att du kan göra ett effektivt schampo från kycklingägg. Vi föreslår att du antar några av de mest populära och vanliga recepten.

 • För en äggula bör ta en tesked malet kaffe. Allt detta borde vara väl rört, och bäst av allt - slå med en mixer. Den resulterande blandningen bör appliceras på vått hår och spridas över hela sin längd. Massage gnidningsblandningen i hårbotten, det hjälper inte bara att rengöra det från föroreningar, men också för att påskynda hårväxten.
 • Du kan tvätta huvudet med ett ägg och följ detta recept: Blanda en äggula, lite barnsåpe och en tsk ricinolja, värma blandningen i ett vattenbad och använd sedan blandningen som ett schampo.
 • Kefir går också bra med äggulor och skapar en underbar hårmask. Blanda en äggula med två teskedar yoghurt, använd sedan den resulterande produkten till håret med cirkulära rörelser på fingrarna.
 • Du kan också tvätta huvudet med senap och ägg. Detta kommer att bidra till att påskynda hårväxten, men detta recept rekommenderas inte för ägare av torrt och sprött hår. Blanda en äggula med en halv tesked sallad, piska blandningen och försiktigt applicera på hårbotten och massera med fingrarna.
 • Lös upp en matsked gelatin i ett glas vatten, och efter det sväller, tillsätt äggulor och rör om blandningen. Applicera den på hela hårets längd och tvätta den efter 10 minuter.

Du kan tvätta ägget från huvudet inte med vanligt vatten, men med avkok av kamille. Detta kommer att öka effekten av att tvätta huvudet med ett ägg, och du kommer att känna skillnaden efter två procedurer! Glöm inte bara för att vara säker på att du inte är allergisk mot dessa ingredienser.

Om ägg och deras fördelaktiga egenskaper

Nästan varje tjej som bryr sig om sitt utseende letar efter recensioner om att tvätta huvudet med ägg. När allt är mamma, mormor och nära vän, så är det säkert att ingenting är mer användbart än ett sådant hemlagat schampo. Vi kommer inte att göra dig besviken - hur det är. Ägget verkar skapas så att vi alltid förblir vackra: det är lämpligt för viktminskning (nästan varje andra diet innehåller äggrätter) och för framställning av kosmetika hemma.

Varför anses det vara en bra hårprodukt? Färska kycklingägg innehåller ett balanserat komplex av användbara ämnen - lecitin, vitaminer A, B, D, E, fetter, aminosyror. Om du tvätter huvudet, fungerar ett naturligt botemedel både som ett schampo och som en balsam. Ämnenna tränger djupt in i varje hår, hud, närmar dem så mycket som möjligt och försiktigt korrigerar befintliga problem (mild alopeci, spröda tips, sammanfogning, förlust av glans etc.).

Hur tvättar du huvudet med äggula?

Idag ska vi prata om hur du tvätta håret med äggulor ordentligt och vilken typ av hår som är bäst för en sådan procedur. Ögonens näringsegenskaper har länge varit kända, den används ofta i kosmetologi. Om du regelbundet gör hårsmaskar med äggula, är effekten av deras användning märkbar omedelbart. Håret blir mjukt, styvt, volumint, glänsande och till och med något ökar deras tjocklek.

På grund av enkel förberedelse och utmärkt helande effekt använder många hårmaskor som innehåller äggulor. Men äggulan kan användas inte bara som masker utan också för att tvätta huvudet, ersätta det med schampo och ge dubbel fördel för håret.

Vilket hår kan tvättas med äggula?

Vissa tror att inte alla typer av hår är lämpliga för tvättning med äggulor, och att ägarna av fet hår inte kommer att kunna tvätta sitt huvud väl. Om du inte tar hänsyn till några noggrannhetar, kan upplevelsen att tvätta håret med äggulan sluta i misslyckande. Få människor vet att det är nödvändigt att ta bort filmen från äggulan, annars kommer håret att ha en obehaglig lukt; att äggulan före användning måste spädas med vatten och försiktigt slå. Dessutom måste håret anpassa sig och vänja sig vid sådan vård, vilket kommer att ta lite tid.

Om du vill byta till naturlig hårvård och sluta använda traditionella schampon, är det bättre att börja experimentera med att tvätta med senap och rågmjöl med tillsats av äggula, eftersom de tvätta håret bättre. Efter en tid kommer ditt hår att anpassa sig till den nya vården, och du kan bara byta till tvätt med äggula.

Tvättning med äggula är lämplig för alla typer av hår. För att tvätta fet hår måste du ta mer äggulor. Gommen är en av de effektiva folkmedicinska lösningarna för mjäll, så det är perfekt för hår med mjäll att tvätta skinkan.

Grundläggande regler för att tvätta huvudet med ett ägg

Först och främst bör äggulorna vara färska. Antalet äggulor bestäms utifrån längden och typen av hår. För att tvätta torrt hår av någon längd är en äggula tillräcklig. Om håret är normalt eller oljigt, då för att tvätta kort hår behöver du en äggula, medellängd - två, långt hår - tre äggulor.

 1. För att förhindra en obehaglig lukt efter tvättning av håret med äggula, är det nödvändigt att ta bort filmen från den. Läs mer: Tar tvål för hår.
 2. Vissa passerar äggula genom gasväv eller sil. Det finns ett annat, lika effektivt sätt - äggulorna läggs ut på en tallrik och läggs under en varm vattenflöde i några minuter. Bara du måste se till att strålen inte faller under trycket direkt på äggulorna, annars kommer de att brista. Inom en minut bildar ett hårt lager på äggulorna, genomträngande vilken äggula som lätt kan pressas ut.
 3. Tillsätt ett halvt glas vatten och slå med en mixer eller en visp, försök att få ett stabilt skum. Helst bör blandningen av konsistens vara som för en kex.
 4. Om så önskas kan du lägga 3-4 droppar eteriska oljor. De ger inte bara en behaglig arom, utan ger också näring och läker håret och hårbotten. Du kan använda ylang-ylang olja eller lavendel, de är lämpliga för alla typer av hår. Rosemary och tea tree är lämpliga för att tvätta fet hår, som reglerar hårbotten i hårbotten.
 5. Fuktar håret med vatten innan du applicerar äggula-blandningen.
 6. Fördela blandningen jämnt över hela längden av håret. Om tiden tillåter, är det bättre att hålla den på håret längre, du kan lämna äggula i 15-20 minuter.
 7. Skölj håret noggrant med mycket vatten. Samtidigt försök att ständigt "skumma" blandningen, som vid tvättning med vanligt schampo. Efter tvättning, använd inte sköljmedel eller balm, torka bara håret och linda huvudet med en handduk.

Det är nödvändigt att anpassa sig till detta naturliga sätt att tvätta huvudet, håret får inte omedelbart tvättas helt. Men efter att du blivit van vid det kan du uppskatta renheten hos håret som tvättas med äggula och fördelarna med sådan naturlig vård.Nästa Artikel
Fördelar med att använda fiskolja för helande och hårväxt