Kemoterapi håravfall


Faller alla typer av kemoterapi hår ut?

Nej. Även om håravfall är den vanligaste biverkningen av kemoterapi. Med regimer som används vid behandling av bröstcancer, kan inte håret helt falla ut med CMF-systemet (cyklofosfamid, metotrexat, 5-fluorouracil). Med andra system, särskilt där doxorubicin och paclitaxel / docetaxel uppträder, förekommer håravfall i mer än 95% av fallen.

Varför faller håret ut under kemoterapi?

Kemoterapi läkemedel är cytostatika, de stoppar celldelning. Och med denna huvudsakliga effekt är associerad med en signifikant mängd biverkningar. Hårfolliklar, i vilka hår bildas, innehåller några av de mest aktivt delande cellerna. Som är välkänt påverkar kemoterapi främst de mest aktiva cellerna.

Faller håret ut under strålbehandling?

Ja, om strålterapi utförs på området i hårbotten. Om bestrålningszonen är annorlunda, lider inte håret på huvudet. Det är, i bröstcancer under strålbehandling, det postoperativa ärr- och axillärområdet bestrålas vanligtvis, och skallighet uppstår inte.

Hur skadligt är håravfall?

I sig är förlusten inte skadlig för hälsan, men har en negativ inverkan på kvinnans psyke. Ofta är en kvinna så rädd för hårförlusten att hon vägrar den föreslagna kemoterapibehandlingen. Bara uppgiften med denna artikel är att hjälpa en kvinna att göra rätt val, få tips som underlättar hennes psykologiska tillstånd.

Faller håret ut under hormonbehandling?

För hormonbehandling är håravfall eller alopeci inte typiskt, men i effekten av läkemedlet, tamoxifen, beskrivs denna effekt. I verkligheten förekommer alopeci med hormonbehandling i mindre än 10% av fallen, och om det uppstår är det inte totalt alopeci (fullständigt håravfall), men partiellt, där håret är gallrande.

Hur snabbt faller håret under kemoterapi?

Vanligtvis faller håret ut 2-3 veckor efter starten av kemoterapi. Ibland tidigare, ibland senare. Denna process beror på enskilda funktioner.

Finns det sätt att förhindra håravfall?

Ja det är möjligt. Den mest effektiva (även om effektiviteten fortfarande lämnar mycket att önska) är metoden att kyla hårsäckarna. Med hjälp av apparaten kyls hårbotten efter kemoterapi under en tid. Att minska temperaturen i hårfolliklarna leder till mindre effekt av kemoterapi läkemedel. Effektiviteten hos tekniken är inte för hög, men i 10-30% av fallen kan det hjälpa en kvinna att stanna med håret. Det bör emellertid förstås att även i dessa 10-30% av fallen utvecklas partiell håravfall.

När börjar håret växa efter kemoterapi?

Vanligtvis förefaller det första håret vara den sista behandlingen av kemoterapi. Det är känt att de mest "starka" håren förekommer först, därför är de ofta tuffa och lockiga nog. Restaurering av frisyren uppträder vanligen 3-6 månader efter slutet av kemoterapi.

Faller håret ut på dina ben, i dina armpits, pubic hair?

Hår av alla kroppsdelar kan lida. Oftast lider hårets huvud i huvudet, hår i armhålorna, könshår och ben är mindre benägna att falla ut. Oftast är det inte fullständigt håravfall i dessa områden, men delvis.

Tar ögonfransar och ögonbryn ut?

Ja, men ögonfransar och ögonbryn kanske inte alltid faller ut. Detta beror i större utsträckning på individuella egenskaper.

Rekommendationer för val av peruker

Innan du börjar kemoterapi är det vettigt att ta en kort frisyr och gå till en salong för att välja en peruk. Ju längre håret desto större belastning på hårsäcken. Några användbara tips:

 1. Ta dina nära och kära till salongen med dig. De hjälper dig att välja en eller annan peruk.
 2. Ofta med en peruk innan håravfall kan maskera situationen för andra.
 3. Det är bättre att välja perukor från naturligt hår.
 4. Pigen ska passa tätt mot huvudet.
 5. Det är önskvärt om hårets hårvägg kommer att sammanfalla med din frisyr.
 6. Optimalt matchar perukens hårfärg hårets färg.
 7. När du försöker på en peruk måste du skaka huvudet mot sidan, böja sig över. Detta gör att du kan se till att perukan passar bra på huvudet. Offset wig förnekar nästan alltid sin närvaro.
 8. Det finns en gel för fixering av peruk.
 9. Bomullspuddar kan användas för att förhindra hårbottenirritation.
 10. Försök att inte komma nära elden eller heta föremål. Vissa parykar kan byta form vid upphettning.
 11. Om du känner dig mer bekväm i en peruk köper du den.
 12. Vissa kvinnor föredrar att inte bära en peruk och använda huvuddukar och bandaner. Detta är ett ganska "radikalt" sätt, men det uppfattas ofta av andra, bättre än att ha på sig en peruk. Valet beror på kvinnan och hennes självkänsla. Min erfarenhet tyder på att allt beror på kvinnans självkänsla. Förtroende och gott humör gör ofta en kvinna i andras ögon mer attraktiv än den vackraste peruk.

Rekommendationer för hårvård under kemoterapi


1. Använd en borste med sällsynta tänder eller en nyfödd kam (borste)
2. Borsta försiktigt, utan stark hårspänning och plötsliga rörelser.
3. Använd schampo för sprött hår
4. På natten kan du ha ett hårnät eller en hatt som håller håret.
5. Det rekommenderas att använda örngott av bomull eller linne.
6. Använd inte curlers, curling iron, varm hårtork.
7. Använd inte trycktappar eller dra tuggummi.
8. Försök att inte färga håret.
9. Massera hårbotten regelbundet (ljusmassagerande rörelser med fingertopparna).
10. För håravfall, använd barnkräm, du kan använda havtorn eller olivolja.
11. Ljus makeup brukar avleda andra människors ögon, liksom ljusa smycken och kläder.

29 mars 2012, Dmitry Andreevich Krasnozhon, senast reviderad 30 juli 2014.

Förlust av ögonfransar och ögonbryn under kemoterapi för bröstcancer

Problemet med förlust av ögonfransar och ögonbryn är ganska vanligt vid bröstcancerbehandling. Hos vissa patienter är det bara en liten gallring av ögonfransarna och ögonbrynen, i andra kan de falla helt ut. Viktigast av allt, var inte avskräckt och glöm inte att kort efter att kemoterapi slutat, kommer ögonfransar och ögonbryn att återhämta sig.

Förlust av ögonfransar

Om kemoterapi har påverkat dina ögonfransar, kan du använda följande tillgängliga metoder för att dölja detta problem. Först och främst kan du använda en penna för att rita ögonfransarna och därmed skapa illusionen av cilia. Du kan också försöka med falska ögonfransar. Försök att välja de ögonfransar som kommer att likna din och då kommer ingen att märka ändringarna.

Det rekommenderas inte att göra ögonfransförlängningar.

Efter avslutad kemoterapi är ögonfransarna helt återställda inom 6-12 månader.

Ögonbryn förlust

Oftast när ögonbrynen faller ut tar de sig till smink och ritar ögonbrynen. Det finns pennor av eventuell färg på ögonbrynen, så det finns inga svårigheter med imitation. Du kan också använda artificiella ögonbryn. Köp ögonbryn speciellt gjorda för kvinnor som genomgår kemoterapi.

Ögonbryn, efter uppsägning av kemoterapi, återställs på 4-8 månader.

Faller håret alltid ut efter kemoterapi, hur kan detta förhindras

Kemoterapi är en effektiv metod för behandling av onkologiska sjukdomar, där medel används som dödar cancerceller. Men patienten har allvarliga biverkningar under behandlingens gång. En av dem är alopeci (alopeci). Patienterna innan proceduren inleds är intresserad av huruvida håret alltid faller ut efter kemoterapi. Mer erfarna av kvinnor som är särskilt vörda mot deras utseende.

skäl

Under behandlingen förstörs både onormala och friska cellulära strukturer. Målet med terapi är att förhindra proliferation av aktiva celler, nämligen: tumör- och hårglomeruli. Kemikalier, saktar eller upphäver deras uppdelning leder till förstörelse av en cancerous tumör och utvecklingen av alopeci.

Faller håret alltid ut

Huruvida håret påverkas eller inte beror på vilka kemikalier som används. De är uppdelade i flera grupper, som klassificeras av olika färger och intensitet.

 • Röd kemoterapi är den starkaste. Det tillhör antacyklin droger. Efter behandling faller alla lockar ut nästan omedelbart.
 • Gul - mer mild. Curls faller ut, men det händer efter ett tag.

De flesta av de nyligen kemoterapi läkemedel orsakar inte allvarliga biverkningar. Hår, dock och faller ut, men bara delvis, vilket är omärkligt för andra.

I strålbehandling sker håravfall när hårets håriga yta är exponeringsplatsen. Bestrålning av andra delar av kroppen orsakar inte alopeci. Alopeci är också frånvarande med hormonbehandling.

Hur snabbt faller ut och när de börjar växa igen

Ingen läkare kan exakt bestämma vilken dag efter en behandling med kemoterapi alopeci kommer att inträffa. Människokroppen är individuell, varje biverkningar biverkas på olika sätt.

Från en kemisk substans hos vissa patienter förekommer håravfall omedelbart, medan i andra detta observeras efter några veckor.

Alopeci under kemoterapi är oundviklig. Detta är kroppens naturliga respons på den injicerade kemiska substansen.

Detta faktum påverkar kvinnans psyke negativt. Män behandla detta fenomen mer lugnt. Det händer att kvinnor vägrar kemoterapi att behålla sitt hår.

Oroa dig inte på grund av tillfällig alopeci, efter att ha fyllt kurser av kemoterapi, växer curls igen. Aktiv tillväxt observeras tre månader efter avslutad behandling.

Var faller håret ut?

Kemoterapi har en bieffekt på alla hår från alla delar av kroppen. Hårbotten lider mer, det kan vara komplett baldness. Håret på pubis och perineum, ben, armar och underarmsområden är mestadels bevarade. Det kan finnas en minskning av håret i dessa områden. Det beror helt på hur lång tid behandlingen tar.

Ögonbryn och ögonfransar sparas också. Men som sagt ovan beror allt på kroppen. Och varje person överför detta tillstånd på sin egen väg.

Är det möjligt att förhindra

Det var möjligt att undvika håravfall med kylmetoden. Exponering för kyla bidrar till att minska blodflödet till hårbotten. Därefter är hårsäckar mindre känsliga för kemikalieverkan. Denna metod möjliggör att minska eller förhindra förlust av krullar.

Läkaren före kemoterapi i 15 minuter sätter på hjälm på patientens huvud där det finns en kylgel. Genom att minska temperaturen i hårbotten reduceras blodtillförseln till folliklarna.

Håret börjar absorbera mindre giftiga ämnen. Efter avslutad kemi, ska hjälmen vara kvar på huvudet i minst 30 minuter. Denna metod är effektiv i 50-70% av fallen.

För att förhindra håravfall kan du tillgripa drogen Minixidil. Tidigt användes det som ett hypertensivt medel. För att rädda krullar måste drogen gnidas i hårbotten. Det tar bort prolaps, och i slutet av behandlingen accelererar tillväxten. Men Minixidil har biverkningar och kontraindikationer, vilket måste läsas i förväg.

Att minska förlusten hjälper till att sköta vårdhemma hemma:

 1. Skydda krullar från miljöpåverkan. Det rekommenderas att bära hattar på varma sommardagar och under kalla årstider.
 2. Innan kemoterapi kan du inte tvätta håret före proceduren och efter - under veckan. Ju mindre krullarna genomgår några behandlingar under behandlingen, desto mer kommer de att förbli.
 3. Du kan inte kamma huvudet i 10-12 timmar efter kemi. Vid denna tid är hårbotten känsligast.
 4. Shampoo ska användas "mjuk". Vatten bör knappt vara varmt. Efter tvätt ska handduken appliceras på håret med försiktighet.
 5. Hårstyling med värmebehandling rekommenderas inte.
 6. Från målning och användning av lacker bör geler för fixering av krullar överges.

Med hjälp av folkläkemedel kan du förhindra eller fördröja tiden för alopeci. Traditionell medicin erbjuder ett brett utbud av recept för tvätt och sköljning med dekoreringar av olika örter.

Oljor för att gnugga in i huvudets hud med helande egenskaper som: burdock, linfrö, ricinus. Buljonger från kullrot, malt och humle, nässle - har också en positiv effekt på att förstärka krönarnas rötter.

Användningen av äggula med läsk i lika stora proportioner hindrar också håravfall. För att göra detta, applicera blandningen på hårrötterna och lämna i 10 minuter. Därefter tvättas masken av med lite varmt vatten. Gommen är rik på spårämnen. Under appliceringen av masken absorberar håret den rikaste sammansättningen av elementen.

En viktig punkt! Innan du använder något medel måste du först samråda med en onkolog. Utan tillåtelse att göra något och ta några droger är förbjudet.

Maskering metoder

Hårförlust hos en kvinna är ett slag och psykiskt trauma. Men att vägra behandling för att bevara skönheten med krullar är likvärdig med självmord.

Tillfällig skallighet kan döljas på många sätt. Till exempel använder du:

När du väljer en peruk är det bättre att föredra naturligt hår. Denna peruk kommer att se mer naturlig ut, vilket skyddar dig från onödiga frågor och åsikter från andra. Vem vill inte bära falskt hår kan dölja sitt skalliga huvud med hjälp av huvudbonader. Perfekt valda smink ger kvinnors förtroende och skönhet.

Hälsa är viktigast. Du kan inte vägra kemoterapi, för att inte förlora sina lyxiga lockar. När en fruktansvärd diagnos görs - cancer, måste vi kämpa för våra liv och tro på ett gott resultat av sjukdomen. Medicin är så utvecklad att den har hittat ett sätt att bota många onkologiska former.

Användbara videoklipp

Hur man bevarar skönhet och hårdhet efter kemoterapi.

Hur man bevarar frisyrens skönhet efter kemoterapi, hårvård, rakning eller inte rakning, och många andra hemligheter från personlig erfarenhet kommer att avslöjas av Irina Ruta.

När ögonbryn och ögonfransar börjar växa efter kemoterapi

Intensiv återhämtning: hur man påskyndar hårväxten efter kemoterapi hemma?

En av biverkningarna av kemoterapi är full eller delvis alopeci.

Ju längre behandling, desto intensivare förlorar han sitt hår.

Samtidigt kan även en massiv förlust av krullar återhämta sig: håret efter kemoterapi växer, men för detta behöver du en lång tid.

Varje patient ska vara mentalt förberedd för den tidskrävande och långa processen att återställa håret.

Orsaker till skallighet

Vid behandling av en patient med diagnos av cancer används ett cytostatiskt läkemedel, vars huvuduppgift syftar till att stoppa celldelning. Men det här läkemedlet slutar helt eller delvis sönderdelningen av inte bara cancerceller, utan även celler i hårfollikeln.

De viktigaste faktorer som påverkar tillväxten och förlusten av hår under behandlingen:

  patientens ålder. Allmän hälsa. Hårfolliklarnas tillstånd vid behandlingstillfället (friska lökar återställs snart). Varaktighet och intensitet av kemoterapi. Koncentration och dosering av anticancerläkemedlet.

När, efter kemi, förvänta sig strandförlust?

Riklig håravfall uppträder vid 14-20 dagar efter behandlingens början.

Det första tecknet på uppkomsten av skallighet är mindre smärtsamma känslor av hårbotten.

Förlust av trådar kan ske gradvis eller i en blixt - det här är normalt.

I medicinsk praxis fanns det fall då patienten helt förlorade sitt hår på bara sju dagar.

Är det möjligt att odla dem igen?

Växer håret efter kemoterapi? Riklig håravfall efter en behandling är ett tillfälligt fenomen. Redan efter 4-6 veckor efter strängarnas fall, observeras deras långsamma tillväxt - det vill säga efter vilken tid håret växer efter kemoterapi.

Patienten behöver inte hoppas på en snabb återhämtning av håret. Hår efter kemi återställs från 6 till 12 månader.

Förhindra håravfall under behandling med droger eller traditionella metoder är omöjligt. Därför är det väldigt viktigt att mentalt ställa in en ny bild.

Människor rakar sig själva, och kvinnor med långa krullar gör kort hår innan man börjar behandla. Det hjälper till att förbereda mentalt och lättare att överföra stress.

Hur accelererar hårväxten efter kemoterapi hemma?

Hur växer du håret efter kemoterapi snabbt och är det möjligt?

Först och främst bör en person ta hand om att stärka sin hälsa, då blir skönhet (i form av återställda lockar) knuten till hälsan.

För patienten är fysisk och psykisk hälsa väldigt viktig under behandlingen, med en positiv attityd återställs kroppen troligtvis.

Vid behandlingstillfället och första gången efter det kan du dölja alopeci med ljusa halsdukar, hattar eller peruker, vilket kommer att minska stress och känslor.

Faktorer som främjar håråterställning efter kemi:

Rätt näring. En balanserad hälsosam kost fyller kroppen med alla nödvändiga näringsämnen och vitaminer. Vitaminerna A, C, E och Grupp B är särskilt nödvändiga för hårväxt. Men efter behandling bör B-vitaminer uteslutas, eftersom de stimulerar tillväxten av cancerceller. Hemoglobinnivå. Med en låg nivå av hemoglobin försämras strängar och börjar falla ut. Därför är det mycket viktigt att övervaka mängden järn efter en behandlingsperiod. Läkemedel som fyller på järn i kroppen ska endast ordineras av en läkare. Effektiviteten av behandlingen är starkt beroende av läkemedlets form och dess dosering.

Tvärtom behöver du maximera hårsäckens hälsa med hjälp av kosmetiska eller folkmedicin, eller använd allt i komplexet.

Effektiva återvinningsmetoder

Innan du använder några metoder för att återställa det gamla håret, är det nödvändigt att rådgöra med din läkare för att inte skada behandlingen och hälsan.

fytoterapi

Mycket populära växter med uppvärmning eller till och med brinnande effekt.

De mest populära är chili peppers och lök gruel.

Med hjälp av dessa växter tillverkas olika masker som hjälper till att förbättra blodcirkulationen och aktivera hårfollikeln.

Hårbotten självmassage

Regelbunden självmassage i hårbotten stimulerar blodcirkulationen, på grund av vilken det finns en bra näring hos hårlampan.

Lampans follikel stärker och aktiverar celldelning, vilket främjar tillväxten av starkt och friskt hår.

Självmassage bör utföras regelbundet flera gånger om dagen, men som sista utväg, minst en gång om dagen.

Det görs bara med fingertopparna, lätt pressar på hårbotten. Det är nödvändigt att starta från pannan och flytta sig till den tidsmässiga delen, och baksidan av huvudet masseras senast.

Proteinmasker

Det finns ett stort urval av färdiga proteinhårsmaskar, men om det är nödvändigt är det inte svårt att förbereda sig själv hemma.

Sådana masker för hårväxt efter kemoterapi förhindrar fullständigt uttorkning av lock och skyddar dem mot yttre exponering för skadliga ämnen.

Regelbunden användning av adaptogener

Välprövade droger av vegetabiliskt ursprung, vilket stärker immunsystemet och stimulerar hårväxten.

Efter en behandling med kemoterapi rekommenderas det speciellt att dricka: avkok eller te från rosa höfter, rosa eller kinesiska Schisandi radioli.

Om så önskas kan du göra en blandning av olika örter och till och med komplettera den med sådana torra bär som hallon, svarta vinbär eller björnbär.

hypotermi

Hypotermi är effekten av låg temperatur eller lättare kall. Förfarandet görs enligt följande:

fuktad hårbotten; särskild kylgel appliceras lägg på ett huvud med en termisk hjälm.

Under påverkan av förkylning sänker blodcirkulationen så att den minsta dosen av droger kommer in i hårsäckarna.

Darsonval

Darsonval är en anordning som avser elektrolys.

Påverkan på hårbotten sker med ett speciellt munstycke som är i kontakt med huden och under påverkan av högfrekventa strömningar förbättrar blodcirkulationen.

Med hjälp av svaga elektriska urladdningar stärker hårlampan och aktiverar hårväxten.

mesotherapy

Under patientens hud, med hjälp av tunna ihåliga nålar, injiceras en speciell medicin, som verkar på hårsäckarna och stimulerar deras tillväxt av trådarna.

Kosmetika för håråterställning efter kemi:

KERAPLANT ENERGIZING LOTION COMPLEX. Effektiv botemedel mot hårväxt efter kemoterapi.

Tillverkare producerar detta läkemedel i ampuller.

För att utföra proceduren är det nödvändigt att öppna ampullen, försiktigt och jämnt fördela hela produkten över hårbotten och massage den försiktigt i huden med massorörelser. KERAPLANT ENERGIZING BATH. Verktyget finns i en flaska med dispenser.

Efter att ha torkat huvudet måste du klämma ut rätt mängd medel, applicera på hårbotten och smutsa försiktigt huden med rubbmedel i hårrötterna.

Håll huvudet i 15-20 minuter, skölj sedan med mycket varmt vatten. "Placental Formula" är en vassla som kommer i en flaska med en dispenser. För ett synligt resultat måste du använda minst 2-3 gånger i veckan.

När börjar håret växa efter kemoterapi?

När kommer håret att växa efter kemoterapi? Efter avslutad behandling av kemoterapi återställs hårlinjen i intervallet från 6 till 12 månader. Under denna period växer strängarna tillbaka till en liten längd, tillåten för någon manlig frisyr och kort hona.

Under denna period är det mycket viktigt att ge ditt hår en mild och omfattande vård. Endast med detta tillvägagångssätt kommer det att vara möjligt att återställa volymen och längden på sina lockar.

Hår efter kemoterapi: vård, behandling, tillväxt.

Du måste logga in eller registrera dig för att skriva ett svar.

Inlägg 3

1 Ämne av Valeriy. Samoylenko 2015-07-26 23:24:50 (2015-07-26 23:27:57 Redigerad av Valeriy. Samoylenko)

  Valeriy. Samoylenko Ny Medlem Inaktiv
  Registrerad: 2015-07-18 Meddelanden: 2

Ämne: Hår efter kemoterapi: vård, behandling, tillväxt.

Det händer att en person blir sjuk med cancer, det här är ett svårt test för en person och familj, men psykologer rekommenderar att de inte förtvivlar och accepterar detta som ett nytt steg i kampen i sina liv.

Vid denna svåra sjukdomstid, förutom behandling, bör man också uppmärksamma fallande hår. Läkemedel som används vid kemoterapi har en stark effekt och saktar tillväxten av kroppsceller. Hårfollikelceller växer sig snabbt, men kemoterapi-läkemedel hämmar väsentligt denna tillväxt. Medicin bidrar till håravfall och fördröjer reproduktionen av friska hårceller, så håravfall kan inte undvikas.

Det är värt att notera att inte alla kemoterapeutiska droger orsakar hårstopp i huvudet. Medicinska kemoterapeutiska medel syftar till att eliminera sjuka celler av progressiv cancer. Vi listar mediciner som främjar håravfall: doxorubicin, paklitaxel, vincristin, cyklofosfamid, etoposid och fosfamid. Intensiteten av håravfall kan variera beroende på dosen, varaktigheten av terapeutisk behandling och metoder för administrering av läkemedel. Det måste betonas att håravfall kan utvecklas absolut i någon del av kroppen: ben, armar, ögonbryn, etc.

Processen av håravfall börjar efter en eller två veckor av kemoterapi och utvecklas fram till slutet av behandlingen. Patienter kan inte självständigt förhindra denna process, men vissa högspecialiserade kliniker erbjuder tjänster för att fördröja olycka med olycka. Det finns en metod som hjälper till att minska eller förhindra håravfall - kryoterapi. Det handlar om att kyla hårbotten. Denna metod består av två kylmetoder. I det första fallet placeras kapporna fyllda med gelén, avkyld till låga temperaturer, i en hatt som patienten bär och leder avkylning av hårbotten. I det andra fallet sätter patienten på sig en speciell huva som är ansluten till en kylmaskin, där kylmediet kontinuerligt cirkulerar. Kryoterapi är dock inte lämplig för alla, om andra metoder för att bevara hår, behöver du rådgöra med din läkare.

Hårvård efter kemoterapi.

Kemoterapi gör hårbotten mjuk och känslig. Därför rekommenderas patienter för att tvätta håret att använda ett naturligt baserat schampo utan potent kemi. Till exempel lämpliga schampon baserade på örter eller blommor, eller naturliga oljor. Barnens schampo, varav de flesta inte innehåller aggressiva kemikalier, kan också vara ett bra alternativ.

Vissa använder 100% naturliga schampon, hemlagad, om vad och hur man gör dem, du måste alltid rådfråga experter. På soliga dagar är det nödvändigt att spruta håret med ett UV-filter.

Att neutralisera hårförlusten vid besök i kemoterapi sessioner är ganska svårt. Men det systematiska genomförandet av alla regler för speciell hårvård kommer att avsevärt minska håravfallet. Det är också värt att notera att det är nödvändigt att raka huvudet efter den första kemoterapiproceduren. Hårklippning minskar belastningen på hårrötterna och underlättar hårvården.

Det är dags att göra en förteckning, med de viktigaste reglerna för hårvård under behandlingen.

1. Använd kamar som är gjorda av naturmaterial.

2. Tvätta huvudet med ett speciellt pH-balanserat schampo.

3. Förkorta håret inom kort, vilket underlättar belastningen på hårrötterna och lindrar hårvården.

4. Försök att tvätta håret endast vid behov. Använd varmt vatten för att tvätta, gnugga inte vått hår med en handduk, låt huvudet torka själv.

5. Använd inte hårplaggsprodukter och undvik torktorkning.

6. Använd en solskyddsmedel.

7. Om hårbotten är irriterad efter tvättning, applicera en mask baserad på naturliga ingredienser som aloe och kamille.

Hårväxt efter kemoterapi.

De flesta patienterna tror att det är mycket svårt att återställa normal hårväxt efter kemoterapibehandling, men i själva verket är det en illusion. Återställandet av hårtillväxt beror på kroppens individuella egenskaper och intensiteten hos de nödvändiga procedurerna (vårdregler). I den överväldigande majoriteten av patienterna tar hela tillväxten av hårtillväxt från 3 månader till ett år.

Återupptagandet av tillväxt beror inte på hårets tjocklek eller färg. Normal tillväxt kommer att börja när cellerna som ansvarar för färg och struktur av håret börjar fungera normalt. Efter kemoterapi börjar håret växa snabbt, många patienter märker att de blir mörkare och tjockare än tidigare. Särskilda metoder kan bidra till att förbättra hårväxten efter kemoterapi. Det finns en populär terapeutisk metod, som är att regelbundet massera huvudet med essentiella eller vegetabiliska oljor. Också för en bra effekt kan du använda rughelyarno-bekämpande naturliga avkroppar (linfrö, rosenkål, havre, korn), färsk juice, och samtidigt måste du stärka kroppen.

En viktig faktor vid återhämtning av hårceller efter kemoterapi är det vanliga intaget av vitaminer. Vitaminer kommer att stärka hårrötterna och bidra till deras intensiva tillväxt.

Vitamin C som en kraftfull antioxidant skyddar kroppens vävnader under perioden med oxidativa processer. Detta vitamin är också nödvändigt för att upprätthålla ett hälsosamt tillstånd i huden, inklusive hårbotten. Även en liten dos av detta vitamin hjälper till att förbättra hårväxten. För att behålla normal hårväxt måste du konsumera 1000 mg vitamin om dagen.

Vitamin A kallas det huvudsakliga vitaminet från alla befintliga. Det deltar i alla kroppens grundläggande funktioner. Dessutom hjälper detta vitamin till att upprätthålla och återställa god syn, utveckla immunitet, för att upprätthålla en hälsosam hudepitel. Vitamin A hör också till antioxidanter, tack vare honom är de metaboliska processerna i cellerna mer intensiva. Det dagliga intaget av vitamin - 1000 mcg.

E-vitamin används för att behandla hjärt-kärlsjukdomar. Det stärker blodkärlens väggar, förbättrar cellens näring och hämmar också åldringsprocessen. Han, liksom de ovannämnda vitaminerna, förbättrar hårväxten efter kemoterapi. Den dagliga dosen av detta vitamin är 8 IE.

LiveInternetLiveInternet

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Ögonfrans tillväxt efter kemoterapi

Håret till den berömda röda kemin var under coccyxen, naturlig blondin. Efter den första kursen föll på 2 veckor. Min underbara läkare varnade på förhand, men jag trodde inte att mitt tjocka, lyxiga hår skulle falla ut. Men det hände, och om tre dagar fanns ingenting kvar på huvudet.

Och för en hälsosam påminnelse om att du inte behöver vänta på en spark! Tack.

Hej Svetlana! Jag är stolt över människor som kämpar, inte ger upp, fortsätter att leva mer meningsfullt, vackrare, mer fruktbart. Det är bara en skam att ibland kan sjukdomen bara leda till en handling. Jag önskar er bäst, aldrig ge upp och övervinna allt på din väg.

Receptet är väldigt vanligt: ​​ta in motsvarande mängder ricinolja (сastorolja) och söt mandelolja.

Jag godkände diagnosen eftersom jag deltog i 2 års träning på relationen center och nu fortsätter jag att lära mig att älska mig, släktingar och vänner runt mig. Njut av varje dag som ges, tack universet för den här lektionen och fortsätt att leva! Det var depression, särskilt efter den 6: e kursen, när jag var öm i 2 veckor. Jag hade ont i benen, speciellt mina ben, mina fötter var dom, som om det var från snö barfota, mina tänder skadade, mina tånaglar trak sig tillbaka, magskramper och kramper tog inte av. En neurolog ordinerade läkemedlet Lyrika för mig först efter 7: e kursen. Han lät mig bara av smärta och värkande ben. Jag drack ständigt Essen-cile, Omez, Linex, efter de sista fyra heptralerna. Från och med oktober börjar strålningen.

Självklart var det en chock! Jag grät lite, bara den första dagen! Och då såg jag mina släktingar! Det finns så mycket smärta i dem. Och jag bestämde mig för att slåss!

Och, som Carlson sa, lugn, bara lugn!

Hårvård efter kemoterapi

Resultatet blev märkbart bokstavligen på en vecka. Den viktiga regeln är att utöva disciplin och tillämpa olja varje kväll. Efter en månad, eller ännu mindre, slutade jag smöra med olja, eftersom ögonfransar och ögonbryn hade önskad längd och tjocklek.

Svetlana, tack för ett sådant arbete! Den 17 september hade jag 10 kemi, Gud förbjöd det sista! Före operationen (ensidig mastektomi) fanns 6 kurser: 4 röda och 2 oljiga. Håret föll ut 15 dagar efter första kursen över natten. Jag var redo för det. Det fanns ingen chock men den första tiden i peruk kände sig dålig. Hänglåset var rakat rent efter varje kurs! För första gången rakade min son rakning och beundran (med tårar i hans ögon) min skalle-tibet munk. Men i allmänhet gillade vi min nya bild!

Jag överlevde inte bara, men jag hjälpte fortfarande och hjälpte mig mycket. HÄLSA TILL DIG.

Pelagia, tack så mycket för din kommentar! Hälsa åt dig, kärlek och lycka! Så att behandlingen är framgångsrik!

Sedan stannade vi hos frisören och jag klippte mitt hår väldigt snabbt, men när jag såg mig i spegeln, flöt tårarna i en ström, frisören blev mycket förvånad över min reaktion, men förklarade inte att jag inte skulle ha det här håret snart. Köpte en annan peruk. I början av HT var jag redo! Kemin var röd, håret klättrade kraftigt på den 18: e dagen. Nu förbereder jag mig på 4 HT.

Tack för din rådgivning och kommentarer! Jag behöver verkligen din positiva! Diagnosen av hennes man slog mig helt ur livet, men jag behöver honom, vi kommer att kämpa!

Sonen kom och sa att jag var ännu yngre, rådde att göra en henna tatuering när igelkotten försvann. Jag trodde). Det justeras på behandling, även om vi snart ska lämna härifrån, tjejer! Men innan hon levde, som i en dröm, nu fina kommer jag att spendera tid på nonsens! Hon överlevde den första sessionen utan kräkningar. Innan operationen började hon dricka örter (4 gånger om dagen) och vobenzym.

Jag läser stämningen av George Sytin, boken av Sergey Lazarev. Det är svårt att övervinna och bli av med brott. Din webbplats är som en ljusstråle. Tack för ditt råd och historia. Det finns en känsla av ensamhet och dyrkan av modet hos våra tjejer. Vi kommer att leva och arbeta på oss själva. night.

Jag var tvungen att gå igenom 2 kemoterapi block. Efter de första 4 kurserna i HT, växte rött hår mycket snabbt och var mycket tjockt och lockigt. Nu, efter block 2 av HT, är jag absolut skallig vrlosy, allt hällde ut. Men min reaktion på håravfall för första gången var mycket våldsam.

Kära Sayera! Låt allt gå bra, så få biverkningar från kemoterapi som möjligt! Och låt det sluta bra!

DESSA applåder för dig, eftersom du är som hundratals andra, gärna ta itu med de svårigheter som behandling!

Nej! Det första jag trodde: Jag kommer att bli skallig!

Hej tjejer. Idag letade jag efter information om huruvida hår kan färgas mellan kurser av kemoterapi (eftersom läkares åsikter i vårt onkologiska centrum skiljer sig) och fann att den här webbplatsen läste allt från början till slut. Flickor.

Och gnäll inte i 20 år i väntan på döden.

Hej kollegor, jag har också cancer MF 2-fas aggressiv imorgon Jag kommer att få den första kemi önskar mig hälsa Jag vill leva länge för mina barns skull Jag måste vara frisk Jag har ingen rätt att skada tack för stödet)))))

16 december var den sista kemi. Sedan 2 februari gick jag till jobbet. Sedan oktober har jag gjort andningsövningar Strelnikova, och jag har kollat ​​i 4 veckor. Ögonfransar och ögonbryn är redan grenar, igår, för första gången gjorde de helt upp sin smink, cilierna är fortfarande mycket korta, jag smeder dem med bara ricinolja, det finns en anständig igelkott på huvudet.

Det är rätt, Svetlana, att alla har sitt eget sätt. Jag sympatiserar med dig om att håret inte växer ännu, men det här är tillfälligt, inte bli avskräckt, var mer optimistisk, kanske är orsaken bara i ditt psykiska humör, eftersom de flesta problemen är från ditt huvud. själv en bra peruk (eller flera) och betrakta denna situation som en chans att ändra din bild. Det hände mig efter kemi, när håret var borta, köpte jag mig en peruk med långt hår, en hårklippning, jag hade en katt i min ungdom och du vet att jag har på mig den i mer än ett halvt år och bara lyssnar på komplimanger, som jag blivit yngre och snyggare, den här frisyren visar mig och nu i medelåldern går det, men jag visste inte och skar mitt hår kortare. Och medan kärnan är, blir håret under peruken långsamt och jag är redan van vid mitt nya utseende och jag vet inte ens hur att dela med det :-)

Jag pipetterar 2 droppar ricinus och 2 droppar söt mandelolja i en tallrik. Sedan, innan du lägger dig med en bomullspinne, sätter du olja på ögonfransarnas och ögonbryns rötter. Var försiktig så att du inte får olja i ögonen!

Tyvärr har sådana dockor ännu inte marknadsförts i Turkiet, jag vet inte hur i Ryssland. Om jag ser sådana dockor kommer jag definitivt att få det.

Visste du att i USA nyligen började de producera dockor under de kända varumärkena Bratz® och Barbie skallig. Dockor har inget hår och ögonbryn. Tillverkare har särskilt lanserat denna kampanj för att stödja unga barn som genomgår kemoterapi, liksom tjejer och kvinnor som behandlas för cancer.

För mig är detta TRAGEDY, men när min man rakade mig under en skrivmaskin var hans första ord: Hej soldat, Jane (han är passionerad om Demi Moore), då sa han att jag inte skulle svettas för att Alla Nicholas 2 döttrar rakade noll under tyfusfeber i Ryssland. Det finns många bilder av vackra prinsessor i frodiga klänningar och skaldjur (man är historiker), men min dotter, hon var 2,6 när hon först såg mig, sa åh, babay innan det hörde hon bara att han förmodligen fanns), min man och jag gick nästan av golvet och skrattade och när jag först såg mig själv utan hår i spegeln, ropade jag: Jag visste inte att jag hade så vacker och stora ögon. Nu går jag i en peruk, inget problem.

Tack, Olga. Jag tittade på den första länken, hittade ytterligare information på samma plats, medan den andra länken fortfarande är problematisk, jag känner inte till det engelska språket, jag hittade inte doktorns namn där av någon anledning. Jag kan lägga till några referenser, men kanske någon kommer att vara intresserad. Den här länken skickades till mig av en flicka med bröstcancer, som behandlas i Kharkov vid ett forskningsinstitut för ett gratis program.

Det är väldigt viktigt att det finns positiva människor runt dig. Mamma, när hon såg mig efter operationen och grät, sa hon, mamma, kom och kom utan tårar med ett leende, tro på släktingar, att vi själva är mycket svåra att kontrollera, och när du fortfarande lever, är du förvärrar det allmänna humöret. Allt är härdbart och cancer är inte värre än diabetes.

Ska jag hålla mitt bröst.

Även nu uppdaterar jag ständigt min schampo och fortsätter att tvätta mitt hår bara med dem. Flickor och deras släktingar är bara positiva, och inget annat, jag vet från mig själv, om du börjar gråta, blir det svårt att sluta. Undvik förtryckande tankar. När jag har ångest, jag talar - jag mår bra, jag är absolut lugn, jag tror på Gud, jag tror på mirakel, allt det bästa är bara början för mig! En vän stödde mig, vi skrattade ständigt med henne, och det hjälpte.

Kära, kära, ge inte upp, leva med hopp i ditt hjärta. Var hälsosam!

Du är bra, Elena, att du inte ger upp och letar efter hur du hjälper dig själv. Ledsen att du stör dig med länkar. Men en annan kunde inte motstå dig skicka.

Jag samlade håret i en väska och pratade med dem i två dagar, som galen. Nu ser jag på det annorlunda. Kemi är inte vitaminer. Så säger min läkare till varje patient före starten av kemiens första kemi.

Kom igen snart! Gott och gott nytt år till dig!

Artikel De lärdomar som jag lärde mig, har övervunnit många saker som slog mig. Författaren skriver om hur man lär sig att leva med kroniska sjukdomar. Cancer, om det behandlas framgångsrikt och det inte finns några tecken på sjukdomen är det fortfarande ingen anledning att slappna av och kräver förändring av livsstil och näring, vilket betyder att det också kan hänföras till denna kategori.

Natalya, jag hade också problem med mina ådror, men det var nästan ingen dem, och jag skulle till och med lägga katetern under kragebenet, men sedan följde jag sjuksköterskans råd (en vuxen kvinna som redan har mycket erfarenhet) att smälta ständigt med en lyoton två gånger om dagen och Jag kunde hålla ut till slutet av kemiens gång. Därför var noga med att prova, direkt smälta rikligt två gånger om dagen. Hälsa till oss alla och lycka till.

Jag älskar vad jag gör och får enorm tillfredsställelse när du får RESULTAT med mig.

Och på jobbet hade parykken inte på sig men bara en engångslock, och när 2 engångsskydd kom ut för målet. Nu börjar håret redan växa. På huvudet som ett sammetband. Allt är vackert. Passera strålen.

VISHI-schampo med aminoxil och ampoxuli med aminoxyl, inte så ofta som det står, jag applicerade dem först efter att ha tvättat huvudet 1-2 gånger i veckan, så slutade håret genast att krypa i så stora mängder.

Var försiktig och älska dig själv!

Jag har alla tänderna på plats? Faktum är att om du har problem med dina tänder, naglar etc. Det är bättre att bota allt till HT. Under och efter kemoterapi är immuniteten kraftigt reducerad, nästan noll, alla sjukdomar kommer att klamra sig med fruktansvärd kraft. Någon har svår stomatit, men jag har inte det. Endast tandköttet blödde lite.

Men efter operationen (för en månad sedan gjorde jag en) har jag en stor söm från öron till öra framför huvudet, det vill säga när håret växer kommer det att bli ett skalligt ärr där håret kommer att avskiljas. Jag ska leta efter hårsträngar och på något sätt vet jag inte hur man stänger den. Din metod, jag kommer att smälla på natten som du. Kommer resultatet att skrivas nödvändigtvis ??

Tack igen!

Tack, Maria för din kommentar))) Du ser hur det är, mot bakgrund av andras sår, de verkar så obetydliga. Hälsa åt dig och att ditt hår igen blev ett elegant hår! Ta hand om dig själv!

Men igår bestämde jag mig för att raka mitt hår, för bara en lök finns kvar på huvudet. Hon tillät sig att dricka innan proceduren 100gr. röd torr. Mannen tog maskinen i handen och bort gick det) - känslorna var ovanliga, inte så trevliga, men ingenting, idag är han vant vid huvudet (skallen) som en jordklot (hee-hee). Där håret kom ut, det finns ljusa fläckar, och där annars inte finns, är det mörkt! Jag tittade i spegeln och. Jag gillade mig själv.

Då är den här videon för dig. Det är inte alls nödvändigt att känna till det brittiska språket för att inse att hjälten i tv-serien Sex i storstaden Samantha, som har diagnostiserats med bröstcancer, känner. Hon genomgår nu kemoterapi, och hennes hår börjar oundvikligen falla ut.

För deras skull! 1 augusti operation. Nu har jag bara 1 lunga rätt.

Jag har inte en wig (nu är jag efter kemi), jag köpte till och med mer sjalar och halsdukar, jag vrider dem runt på mitt huvud (det finns många rekommendationer på Internet), många tycker att min bild är så här)) har håret redan börjat växa. Självklart var det faktiskt mycket dåligt, jag trodde, ja, allt är synligt, men det var morgon och bättre, livet fortsätter! Flickor som inte är med oss ​​så länge, stäng inte dig själv, gå till besök, planera, låt inte förtvivlan och inte vara bra tankar om dig, lyssna på läkare och det blir lättare för dig att klara!

Han delar informationen med allmänheten i sin bok, på hemsidan och i en serie dokumentärer. Och tack för länken. Mycket intressant, började studera.

Och slutligen uppmanar jag dig att titta på en annan scen från serien Sex and the City. Jag tror att varje kvinna som har genomgått kemoterapi för bröstcancer kommer att känna igen sig själv i hjälten Samantha, som plågas av ständiga spolor, som har förlorat håret, har förlorat sin sexuella lust. Jag gråter varje gång jag tittar på den här scenen.

Det finns till och med en hel teori om hårklipp enligt månakalendern. Poängen är att du inte kan få en hårklippning på en avtagande måne, eftersom håret kommer att växa väldigt långsamt. Men om du skär ditt hår på en växande måne, så kommer hårväxten att bli väldigt snabb. Jag följer inte riktigt detta, men det finns kanske en del sanning i det här. Det finns även speciella månkalendar för hårklipp och hårfärgning.

Allt kommer att bli bra!

Rådfrågades med en onkolog och observerades hos genetiker. Nu är min son 7 år gammal, min dotter är 20! För ett och ett halvt år sedan var det igen kemi, och en kvinna rådde mig ett sådant hårrecept: för 300 ml schampo, blanda 10 tabletter av mamma. Jag köpte ett transparent schampo, öppnade det, kastade 10 tabletter - de löstes, håret växer snabbare.

Allt är nu ihågkommen som i en dröm! Jag är född igen vid 54 års ålder! Till alla trosfolk, uthållighet, förtroende för återhämtning, kärlek till mig själv!

Det finns inget hår heller, men jag piggar inte på vårt hår, men jag stickar näsdukar, turbinerna kan bekvämt och alltid väljas för garderoben. OCH DET VIKTIGSTE POSITIVET ÄR ATT HÄNGA PÅ DET OCH HAR BEHAVIAT I DIN ADRESS ÄLSKAR DIG SOM DU ÄR NU. HÄLSA TILL DIG OCH ALLA GODA SAKAR.

Att skriva "Hur man återställer hår efter kemoterapi?" 92 kommentarer

Jag kan ge tips som kan hjälpa någon. För att bevara ögonfransar och ögonbryn under behandlingen rekommenderar jag att du använder drogerkareprost som tillverkats i Indien. Det var kontrollerat på sig själv, ögonfransarna var inte bara förlorade, men blev till och med längre än de före sjukdomen. Börja använda någonstans mellan 2: a och 3: e terapin, nu är alla 6 redan passerade. Cilierna är på plats och långa. Men, tyvärr, håret kunde inte räddas, jag går i en peruk, jag återhämtar. Verksamheten var 9 månader sedan med rekonstruktion. Jag rekommenderar också trepang med honung, som har möjlighet att köpa den, det stöder kroppen mycket bra, det är inte så dyrt. för det bästa av vad och med allt mitt hjärta önskar.

Välkommen! Vad är alla de kloka, positiva, aktiva! Jag genomgår också bröstcancerbehandling. Operationen och 4 kemi bakom, 4 mer kemi och strålning. Ibland är det självklart mycket svårt, jag blir distraherad, en vän hjälper, skratt, dansar, en positiv attityd.

Hej alla! Jag är 31 år gammal. Steg 3 är ett stadium. Den här artikeln är viktig, inte för att den har tips om hår, men för att du måste vara ihållande och leva på det positiva, tycker cancer inte negativt och de som ger upp, möter du samma folk i olycka som och du är mycket lättare att behandla denna sjukdom direkt. Det är faktiskt en vanlig sjukdom, bara för att läka längre och det är dags att tänka på ditt liv, det kan ompröva något. När jag först gick till sjukhuset var det läskigt men efter 3 Den dag jag leende, på det onkologiska sjukhuset, stämmer atmosfären från ett vanligt sjukhus, vi har alla varandra och stöd och medicinsk personal är utmärkt (Yaroslavl Regional Cancer Hospital) Flickorna verkligen behandlas alla bara måste kämpa och inte tänka på det som ett ja))) Hälsa alla)))

Hälsningar! Efter den första röda kemi (bröstcancer, mastektomi) fick håret. Jag arbetar som läkare i receptionen, och jag är också engagerad i sociala aktiviteter (jag menar att du måste se minst 3+), och jag insåg att utan en peruk kan jag inte, på ett skallet huvud sitter peruk som håret. Så du behöver raka.

Jag skickade länken på engelska på grund av informationens betydelse. Många eller deras familjer pratar nu engelska, och hon kan få tag i dem. Webbplatsen The Truth About Cancer skapades av den amerikanska Ty Bolinger. Han förlorade flera familjemedlemmar från cancer och bestämde sig för att ägna sitt liv till att hitta metoder för förebyggande och behandling av cancer. Ty är inte en fattig man, så han reser mycket och möter läkare, forskare och människor som har vunnit cancer framgångsrikt i cancerbehandling för att ta reda på vad som hjälpte dem.

Jag avslutade 1 HT-kurs, mitt hår föll på dag 15, jag var redan redo för detta, det är självklart svårt att överleva de första dagarna efter håravfall, men det kan hanteras. Jag har ett annat problem: ådror, det finns knölar och blåmärken på venerna på platsen där nålarna injicerades. Om någon vet hur man klarar det här kommer jag att vara väldigt tacksam.

Tjejer, hej alla! Jag håller en optimistisk inställning i alla situationer. Jag tror att ingen bör tänka av någon anledning när man diagnostiserar cancer, men bättre att tänka på vad? Under min sjukdom insåg jag att det inte finns några oersättliga människor och bytte jobb, då föddes en son (före operationen blev han och hans man behandlad för infertilitet i 2 år, då är sjukdomsoperationen-kemi-bestrålningen och 2 år i princip omöjlig!), Mottagad med make för den andra högre, sluta och öppnade sin verksamhet, jobbar nu med det med sin man, resande osv. Det visade mig att efter livet av sjukdomen förändrades mitt liv till det bättre! Självklart kommer sjukdomen från och till och med tillbaka till sjukhuset, det verkar för mig för att jag kraftigt förföljer, förmodligen måste jag ligga tillbaka och tänka hur man ska leva ännu bättre)), här ger jag Guds löfte att allt kommer att bli bättre för mig!

Jag vill lägga till, oavsett hur du smeder på huvudet, inte påskynda hårtillväxten, när håret börjar växa, har du inte tid att titta runt, du kommer att ha en frisör. Smurt och senap + socker, och röd peppartinktur och alla slags masker har inte miraklet hänt. Du måste bara vänta. Det verkar som om du bara tittar på ditt huvud, i själva verket har alla sina egna angelägenheter och tankar. Och vem glömmer, var inte uppmärksam, dessa människor kan själva vara där. Trots allt är allt friskt !

Naturligtvis finns det inget hår, men det här är inte det viktigaste. Det är viktigt att jag vinner i kampen mot hälsa, jag vet säkert att det kommer att bli så.

Natalia, hej. Jag tar också anastrazol, eftersom tamoxifen passade inte, det fanns starka kramp i benen. Och nu började jag märka att mina ben började skada mycket, även om jag har tagit anastrazol i bara 2 månader.

Artikel som är användbar för dig! Jag grät inte på grund av diagnosen, men på grund av att det inte fanns något hår. Jag är 22 år gammal, de hittade en tumör i hjärnan, ingen förstod och alla hävdade att mitt hår skulle växa och jag var en fotomodell, jag behöver inte hår för mig själv, men jag har också högre utbildning på jobbet och jag kommer inte att stanna utan arbete.

Nej! Jag är bara orolig för att jag nu blir skallig! Hur går jag ut på gatan, hur kommer de runt mig att se vad vänner och bekanta säger.

Jag gick till sidan på jakt efter råd. Igår morgon hade jag fortfarande ögonfransar, och på kvällen föll de ut. Ögonbryn medan det syns lite.

Svetlana, tack för att du läste min blogg. Mitt hår, ögonfransar och ögonbryn växte mycket bättre och tjockare än de var före HT. Hälsa till dig i många år!

I maj fanns en operation. Efter operationen blev huvudet vanligtvis slät som en boll och alla ögonfransar och ögonbryn föll ut. Men sedan en månad senare växte ögonfransar och ögonbryn och hår växte långsamt. Nu i slutet av september är cirka 8 centimeter hår, och problemet började med ögonfransar och ögonbryn. de började falla igen.

Det var ett löjligt förvärv på känslor! Den andra skalligheten gick mer försiktigt och utan hysteri. När allt kommer omkring, när du förstår att ditt liv är viktigare, kan du bli skallig och vara som att vara frisk. Jag köpte mycket hattar. bandan, kepsar. Hon började måla ögonen ljusare, för att cilierna också kom ut.

Flickor, du är allt bra. På den här webbplatsen är den bästa atmosfären! Jag gick igenom 4 kemi och nu förbereder jag för att kontrollera ultraljud och scintorgrafi. Och jag klättrade upp för att leta efter information om hårväxt. Håret föll ut inte allt och sypyatsya mer. Lite skalligt. Och problemet är att även ingenting växer nytt Efter operationen och på huvudet av tvålen med baby shampoo. Baby. Nu sitter jag nässlor och sköljer mitt hår. Kan jag skynda mig? Hälsa till oss alla! Och allt det bästa. Tack för webbplatsen! Stämningen har stigit.

Kemi slutade för två veckor sedan, men det grymma ekot av biverkningar rullar i olika former. I morgon börjar jag prova ditt recept, som för mig själv redan har kallat fyra droppar före sänggåendet. Var noga med att skriva om resultaten och dela med vänner om situationen.

Jag insåg att vi är alla olika och reaktionerna på håravfall är också olika. Jag på tröskeln till HT bestämde mig för att förbereda! Min man och jag gick och shoppa och köpte mycket halsdukar och halsdukar.

Det bästa för dig!

Nu vill jag ge det vanliga receptet, vilket hjälpte mig att återvända cilia och ögonbryn efter kemoterapi sessioner. Jag hade faktiskt inga ögonfransar kvar, de var små och mina ögonbryn var vattna. Jag tror inte bara jag ensam undrade hur man återvänder cilia.

Hur tar du bort benvärk?

Oljor är utlopp HÄR OMRÅDE älskade.

Min sista kemi var den 1 september, då rakade jag huvudet skalligt, jag var utsmält med burdockolja i 3 månader. Idag tog jag av päronen, håret växer 7 cm i branschen, det finns ingen som någonsin upptäcker att när jag var skallig. Visst var min operation före kemi. Du vet. Men författaren till artikeln har rätt, hon har mycket positivt. Här relaterar du till den här artikeln med ett positivt och du blir lättare, kanske börjar håret växa snabbare. OPTIMISM mer.

Anna, för 14 år sedan hade jag lungcancer, och i år blev jag av med bröstcancer, men 12 kemister lade mig nästan borta. Smärtan i mina ben var hemskt, jag gick knappt. Anolyt, erhållen från Emerald och Carboline från Ukraina, hjälper.

Att jag gick i ett hemskt humör på grund av sådana bagage! Jag kände mig så eländig utan anledning! Dum. Gud gav mig ett sådant lyckligt liv, och jag glömde det på något sätt..

Jag måste mastektomi?

Svetlana, det här är på grund av dig, galen och ilska kommer ut - alla dina kommentarer blötläggs med dem, därför växer håret inte och dina kommentarer har ingen önskan eller behöver svara. Jag hjälper inte någon, alla hjälper sig själv.

Det fanns naturligtvis några frågor från några, men jag svarade klart utan att gå vilse så behöver jag! Utanför jobbet gick jag inte i en peruk. Naturlig peruk är en fasan! Varm i det och väldigt sticka. En sådan man på golv som ett bo.

Tatiana Hej. Du skriver att de födde en son. Det här är under en sjukdom eller efter behandling

Vanligtvis börjar håret dyka upp inom 3-4 veckor efter den sista kemoterapinsessionen. Om du hjälper din egen kropp att återhämta sig, kommer processen med framväxt och tillväxt av hår att gå snabbare.

Faktum är att effekten av röd kemoterapi för alla typer av cancer är densamma: efter den första droppen kommer ditt hår att börja falla ut. Men jag tror att för damerna är den här frågan mer brännande.

Svetlana, tack igen för materialet. För närvarande är ämnet för mig mycket relevant. Och inte bara för mig.

Tack så mycket, Irina, för din positiva kommentar! Senast publicerade jag en kvinnas berättelse. vilken, precis som du, bröt sjukdomen inte, men gjorde det starkare och klokare. Och dessutom köpte hon en ny bild. Jag menar, tanken är bra om tatueringen :). Pro brutal aptit förstår dig perfekt.

Jag har en peruk att jobba, jag arbetar som läkare i en privat klinik och på något sätt känner jag mig inte så kreativ med sådan kreativitet. Men jag tror att om en månad kommer jag att kunna färga mitt hår (nästan allt grå hår har blivit) och ta av perukan. Varför skriver jag detta? Tjejer, kom ihåg vem Gud älskar att skicka test. Jag tackar Herren för allt.

Och du är fantastiska kamrater! Må Gud ge dig styrka, glädje och stor lycka! Underbar artikel för alla. För dem som kämpar, en påminnelse om att allt är möjligt.

Äpplen är brutal (((. Gained 2 kg ((Under strålsågen, havtorn olja med olivolja, smält med pentanol. Allt gick utan stöd. Jag hoppas att detta kommer att fortsätta.

Gillade du det här materialet? Vänligen klicka på knapparna från de sociala nätverk där du är registrerad för att låta andra människor veta om det. Jag kommer att vara mycket tacksam för dig!

Så mycket orolig. På jakt efter en lösning på problemet hittade jag av misstag denna artikel. Och då insåg jag att stress och erfarenheter jag hade på grund av sådant sopor!

Läkaren Svyatozar Bogatyrevs namn http://rakinformburo.ru/ob-avtore Han handlar om att härda kroppen. Deras videohttps: //www.youtube.com/user/Rakinformburo? Feature = sub_widget_1 Han har en fantastisk video om hur han simmar i floden och övningar, men kunde inte hitta honom nu. Det är svårt att tro att det här är en person med ett 4: e stadium.

Kära kvinnor, när du är ledsen om ditt hår, tror också att kemi är din chans att överleva, för att bli av med smärta, för att vara frisk i slutet. Innan kemiens första kemi skadade mitt ben fruktansvärt, drack jag analgetika och smorde det med olika saker. Efter den första dagen av kemiets första kemi stoppade smärtan. Och hår är bara nonsens jämfört med det här bra. Din familj och vänner kommer att stödja dig och kommer att älska dig med och utan hår, ovillkorligt och uppriktigt.

Denna artikel skriver jag till tävlingen Gör det bra för andra till förmån som går på bloggen om en hälsosam livsstil. I denna tävling borde deltagare, bloggskapare, dela med sig av viktig och användbar information för sin egen motiverade publik.

Jag läser här recensioner av tjejer med stor onco-upplevelse (11 år, 7 år) och de som behandlas utomlands! Hur och vad äter du hela tiden? Jag är från Kiev och det finns någon här Kiev? Om du kan svara på den här frågan. Och jag vill säga ett stort tack för råd om hushållsfärgning kommer jag att samla lökskal, brygga te och experimentera och sedan grå hår på mitt huvud, håret är matt och jag målar med kemisk färg tills jag bestämmer ), och min läkare säger, vänta för nu, skynd dig inte. Men du vill ändå se lite bättre, men minus 12 kg och ett fullt huvud av grått hår lägger inte till glädje)))

Tack för att du är där. Hälsa!

Sedan slutet av augusti kemi. Hår, som det borde, började falla ut efter 2 veckor. På grund av detta oroade jag definitivt inte! Det verkar för mig att om de inte föll ut, skulle jag bestämma att kemi inte är effektiv.

Tillverkare är övertygade om att sådana skalliga dockor kommer att göra bra och hjälpa människor att hantera svårigheterna med behandling. En del av fonderna från försäljningen av sådana dockor går till forskning och söker efter droger för cancer.

Kemi spelar med hormoner som är ansvariga för känslor av aptit och hunger. Jag återhämtade sig också under HT-sessionerna, och nu genomgår jag behandling för ätstörningar. Allt är i dina händer, Irina!

Bokstavligen om 11 månader, helt enkelt ut ur misstanke om cancer, gick det in i 4: e etappen. Kemi hjälpte inte. Hon är död.

Nu värderar jag livet mer, mina kära. Och jag försöker leva fullt ut. Och även om jag bara har två måndagar kvar för att leva, går jag för att leva dem lyckligt!

Efter att mitt hår hade vuxit lite bestämde jag mig för att experimentera lite medan den var kort. Först var mitt hår tegelfärgat, sedan brunt, och sedan även svart ?? Jag ångrar mig, jag försökte hitta min färg. Naturligtvis använde jag bara naturliga färgämnen, och en gång eller två gånger i veckan gnidade jag burdockolja innehållande rödpeppar.

Enligt min åsikt är det den enda frågan som oroar damen när hon upptäcker att hon ska ha kemoterapi. Så det var med mig. Jag sprängde i tårar direkt på läkarmottagningen. Du tror att jag var orolig att min leukocyter skulle falla ner, det skulle vara konstant illamående, svaghet, inflammation i munhålan och andra, fullständigt dyster biverkningar av kemoterapi.

Hormonavbrott orsakar hälsoproblem, de är vanligtvis bara hos kvinnor. Ibland är dessa problem inte hemska för livet, men de orsakar ångest och gör livet obehagligt. Förändringar i hormonell natur påverkar reproduktiv funktion, vilket orsakar olika sjukdomar hos kvinnor, vilket kan påverka barnets födelse. Kvinnors hälsa är inte bara en viktig del av individens liv, det är vår framtid, barn och familjer, så det finns ingen anledning att skjuta upp hälsoproblem för senare. Eventuella ändringar, hormonavbrott, avbrott i födelsorgens funktion bör vara en anledning att gå till doktorn.

Men du förstår redan detta när du passerar allt själv. Jag önskar er lycka och kärlek!

Hej alla. Jag vill också göra mitt bidrag. Min bröstcancer har redan gått igenom fyra röda kemi, men inte om det.

Med denna fråga vände sig till doktorn säger han. vad är min funktion I stället för fallna växa små, kan jag inte förstå vad som händer. Fortsätt genom harmonoterapi dricker jag Farreston.

Svetlana, först och främst tack för att du hittar styrkan inte bara för dig själv utan också för andra som hjälper dem med det faktum att du är snäll och redo att hjälpa till)

Kära tjejer, hej alla! Medan jag väntade på resultatet av biopsin efter operationen, gick jag till apoteket mittemot Herzen Research Institute och köpte Exderm Hair Lotion där. Efter 2,5-3 veckor av att använda underbeläggningen var mitt hår tunt och inte särskilt tjockt och jag var väldigt glad över att Slutligen var det en magisk botemedel. Sedan visade sig att de skulle behöva kemi och när de efter en första bestämde sig för att falla ut, men jag såg till att jag har mycket hår. Med en paryk och väntar på den första fluffen. Lycka till och hälsa för alla!

Enligt min mening borde du inte använda några medel för att återställa håret mellan kemoterapi sessioner. För detsamma kommer älsklingsdroger att döda den återställande hårlampan.

Godis i onkologi är mycket skadligt. Socker är en favoritmat för cancerceller http://thetruthaboutcancer.com/sugar-white-death/

Olga, du är så bra gjort! Hälsa till dig i många år! Hårförlust efter kemoterapi är den lättast tolererade fysiska biverkningen av kemoterapi jämfört med andra.

Rose, ha en trevlig dag! Jag mår bra och har inte besökt webbplatsen länge. Jag födde ett barn efter kemoterapi efter 3 år.

Tack, Lucy! Ja, faktiskt, men är det ett faktum att vissa människor behöver en slags kick i röven för att börja något att göra med sina liv ?? Det hände mig. Min sjukdom lärde mig mycket och jag är en väldigt glad person!

Och här kommer jag att ge råd: kommer att delta i att köpa en peruk innan håret börjar smula, dvs i förväg. Efter den sista kemin rakade en flickvän hennes hår och i en månad kunde hon ta av sig perukan, det fanns en anständig fashionig igelkott och efter två månader ett vackert lockigt huvud. Hela denna tid brukade hon bara använda barns schampo, sköljde huvudet med nässla, persilja.

det finns en peruk. det liknar inte på den heta sommaren. Bara hösten våren! Tror du verkligen att jag inte skulle gissa mig själv)))

Hej Svetlana! Tack för artikeln, för din rådgivning, för din positiva! Den 18 juli förra året hittades en enorm 6 cm tumör på mitt lungcancer, nästan i mitten! Samma dag var jag vid bröstkirurg. Bedöm perifer cancer!

Jag tror att du inte behöver ge upp. Med någon medicineringsbehandling finns det biverkningar. Och håravfall är inte värst. Jag gick till poolen redan välskallig och med ett bröst.

All hälsa! Vi kommer att vinna!

Ögonfrans tillväxt efter kemoterapi

Jag vet inte ens vad som är möjligt, min kusin har ett sådant problem efter kemi, vi har också tre tävlingar på sajten

Hej alla! Vi måste bara genomgå kemoterapi, så jag letar efter information om hur man kan lindra tillståndet efter kemoterapi. Här hittade jag mycket användbar information. Jag tror att i boken hittar jag mycket användbara saker för oss.

När jag fick diagnosen cancer. och jag fick reda på att jag skulle ha en rödaktig kemoterapi, hur tror du att jag först flyttade min hjärna.

Svetlana kära, jag är väldigt glad över att jag hittade dig och din grupp i Google-sökning. I det ögonblicket väntade jag på resultaten från biopsin, men mitt hjärta berättade att jag skulle höra något dåligt och jag började då förbereda mig för att om så är fallet hur man uppfattar allt på ett tillfredsställande sätt. Och din grupp och du har särskilt hjälpt mycket att hantera besväret vid de första stegen. Och nu finns det fortfarande en svår väg framåt, men jag tror att han kommer att vinna! Tack för allt du har skrivit, jag läser om och om igen. Kan Gud ge dig och din familj god hälsa och långa liv. Du är med oss, vilket betyder att vi inte är ensamma, du kommer att lyfta oss med dina vänliga ord och vi kommer säkert att gå igenom allt detta.

Du behöver mycket välvård för dina tänder och mun. Köp en mjuk en.

Nonsens. Något intressant och något nytt i denna artikel nr. VARFÖR DENNA AMERIKANSFILM UTAN ÖVERFÖRING.

Och hår och cilia växer tillbaka! Återhämtning i mina händer och med hjälp av den Högsta. Medan du har på sig en peruk, ögonfransar och ögonbryn, smeder jag med en blandning av ögonfransoljor som köpts på apotek. I maj går jag till jobbet.

Svetlana, tack, namnmästare, för din artikel, för att stödja din rådgivning. Tack för POSITIVT! Det är så viktigt för vår återhämtning. Jag har samma problem: bröstcancer, kirurgi, kemoterapi, allt är över, den sista kemi var i februari. Jag har ingen cancer.

Ögonfrans tillväxt efter kemoterapi

Och ögonbryn med ögonfransar, jag måste säga, hon har överlevt. Allt är väldigt individuellt. Ta hand om dig själv!

Skynd dig, min kära!

Hej tjejer Det jag vill säga är att jag faktiskt också gick igenom det här steget. Jag hade också bröstcancer i 3: e etappen samt diagnoser. Jag fick kemi 12 gånger efter operationen och hade bröstkirurgi kvar på vänster sida. Men innan det, Mammogram diagnostiserades med malign cancer i det 4: e steget. Jag blev inte svag, förlorade inte medvetandet, bad bara till Gud att han skulle hjälpa mig. Ingen från mig skulle ha väntat på hjälp. Och de sa också att jag hade lite liv kvar, alla gick hem, du hade lite tid. Jag hade hört av doktorn, jag hade en sådan chock. Du förstår dig själv. Jag hade det enda målet jag borde leva för mig själv, eftersom mina barn är vuxna och barnbarn och Jag har tillräckligt med barnbarn också om jag dör, de kommer att begravas och allt glömmer serovno. Därför försökte jag bli behandlad för full och kemoterapi och operationen gick bra. Och mitt hår växte gradvis, men mina lockiga efter operationen gick igenom i 6 månader.

Jag har inga erfarenheter som någon kommer att se eller märka. Jag vet att jag är den vackraste! All hälsa!

Är kemoterapi för dig eller har ditt hår börjat falla ut? Du förstår inte vad du ska göra?

Olga, Tack så mycket för att du svarat. Vi har ingen dietist på kliniken, så jag är förlorad. Jag ser definitivt på din länk. Jag har redan granskat många av dem, och de skriver olika på olika webbplatser. De skriver att detta inte är detsamma för resten av produkterna. Jag kommer att förstå något sådant. ))) Jag vet om Basma och Henna, men för närvarande förkastar jag mig för att jag aldrig har provat det. och de säger att efter det har någon annan färg inte passat bra, och för mig matchar basma och henna inte riktigt färgerna. Det är antingen mörkt alls eller rött och jag var alltid målade i ljusa färger, inte blondin, men lite blondin, eller något sådant av dig. Olenka, och jag gratulerar alla deltagare i detta forum på kommande nyttår och önskar dig hälsa, hälsa och hälsa igen.

Jag skulle väldigt mycket vilja din artikel för att hjälpa någon. Jag önskar dig framgång i tävlingen!

Vi bor i Ryssland. EN OCH INTE I AMERIKETER ALLA ANNAN ÄN ANNAN. VAD ÄR JORDVECKOR EFTER DEN SENASTE SESSIONHÅRVÄXTEN. Blanda inte.

Tjejer, läs dina kommentarer och gråt. Hon grät av skam för sig själv och för glädje och stolthet för dig! Jag är en frisk person. Stress droppade dramatiskt halva mitt underbara hår.

Jag är glad att jag bor. Min man, barn och barnbarn är engagerade i familjen.

Min brösttumör var 27x17x12 centimeter, nästan från halsen till magen. Läkarna varnade för att jag inte kunde leva för att se på kvällen. Det var 14 år sedan.

I Moskva finns det på vissa ställen en utomhusreklam med bilden av en skallig kvinna, en riktig cancerpatient. Reklamsslogan Ta det tillsammans och slåss. Denna kvinna ger mig styrka och självförtroende varje gång jag ser henne, som passerar. Jag har fortfarande 3 kurser av kemi, strålterapi, kirurgi, sedan igen kemi. Jag är glad och tacksam för Gud för varje dag som går utan smärta, för möjligheten att se, känna, skratta, kommunicera med sina nära och kära.

Välkommen! Kanske kan någon veta svaret på min fråga. Senaste kemi var i april. hår föll ut efter 1 kemi på dag 15, ögonfransar och ögonbryn faller inte ut, trodde att de inte skulle falla ut.

God eftermiddag Svetlana. Tack så mycket för ditt råd, de är mycket nödvändiga. Jag har den senaste kemi snart. Och jag kommer definitivt att använda dina råd för restaurering av ögonfransar och ögonbryn))))))))) Alla snabba återhämtning och tro och hopp)))))))))))

Jag önskar er allt tålamod, styrka och vänlighet i ditt hjärta. Tack alla för de frank historierna om dig själv och den otroliga tron ​​på det bästa som kommer igenom i varje linje. Du ger hopp om många av dina personliga exempel och goda önskningar.

Hur återställer man håret efter kemoterapi?

Svetlana, Turbo Gopher som hjälper dig

Det faktum att du inte kan leva och äta som före diagnosen med ånger berättade för doktorn från Kiev http://rakinformburo.ru/profilaktika-metastazov.htmlkommentarer Jag själv bevittnade hur en onkolog sa till en ung kvinna med bröstcancer 3- Stage, som frågade hennes frågor om näring: Ät vad du vill! Inget behov av att begränsa dig själv! Njut av ditt liv!

Har genomgått bröstkirurgi och kemoterapi. Det har varit ett år efter operationen. Håret har vuxit tillbaka nu är jag lockig. Jag accepterar anastrazol, smärta i benen.

Så jag bestämde mig för att skriva om hur man ska återvända håret efter att ha genomgått kemoterapi för bröstcancer. Jag hoppas verkligen att min erfarenhet kommer att ge åtminstone en liten fördel för dem som för närvarande står inför svårigheterna att läka cancer.

Jag grät mycket och upplevde vilka människor jag jobbar med, dvs mina kollegor och kunder. Jag köpte en naturlig peruk. Min frisör klippte den på min förfrågan, som om under min hårklippning, men det visade sig vara löjligt. Jag kom till jobbet i en peruk och satt en engångslock på den.

Hej, kära tjejer! För 17 år sedan fanns 10 strålar, en mastektomi av höger bröst, 1 kemi. Håret faller inte ut, kräkningar. Hon blev sedan behandlad med Vituridom från Karelia (Petrozavodsk), hon kom till religion. Nu misslyckas hon igen. Gud blinkar inte, hon besökte läkaren var sjätte månad, men när hon vände var hon väldigt röd. 3 mer kemi måste passeras, men jag vet inte där. Vad kommer de att erbjuda.

Din artikel behövs inte bara för sjuka människor.

Det här året kom igen problemet. Andra bröstet. Och om igen, om igen. Kemi. Men jag hoppas att allt kommer att bli bra, dåliga tankar kan inte ens erkännas, och håret är sådana bagage. Men ge dig inte rätten att lindra det svårare. Därför är det bara positiva tankar framför.

Åh, tjejer, och i 11 år har jag genomgått kemi och strålning 4 gånger. Första gången efter den röda kemin kom håret efter 2 veckor. Jag köpte en peruk, en bob och alla frågade var jag hade klippt mitt hår. Efter 4 kurser för 5 hår började växa, började smita dem med tentoriumkräm med bietgift. Håret började växa, föll inte längre. Passade 6 kurser (1 gång). Andra gången störde jag inte parykar, för varje gång jag hade en sommar sättade jag på halsduk, som tygduk igen var i trenden ihop med en lång sundress. Vem visste inte, och de gissade inte. För tredje gången rakade de också allt under skrivmaskinen, ja, jag var tvungen att raka två gånger för att de ändrade behandlingstaktiken och de nyvuxna håren föll ut igen. Jag rakade med synd, jag skulle växa upp. Och i år 4 hoppas jag på sista gången., men det är, kemi är annorlunda. Det viktigaste är att behandlingen kommer att hjälpa, och vårt hår kommer att växa. Hälsa är allting.

Registrera dig med en läkare, gå igenom all forskning, förstå vad som händer med hjälp av women-help.ru portalen, som ger omfattande information om många saker som intresserar kvinnor. Här kan du inte bara bekanta dig med alla effektiva metoder för att behandla och diagnostisera kvinnors hälsoproblem, utan även hitta adresser på kliniker och lära dig om ledande specialister inom gynekologi. Omedelbart på portalen finns det möjlighet att registrera sig hos någon läkare, samt konsultera om sjukdomar och leverans av alla nödvändiga laboratorietester.

Jag har redan talat med dig om vad jag gjorde när jag i min hand var den första skuren av fallande hår. Läs artikeln om det HÄR.

Du håller på. Allt kommer att bli bra. Jag vet säkert. Jag är 39 år gammal.12 år sedan var det en röd kemi och strålar, och sedan 3 operationer (två på bröstet och avlägsnande av äggstockarna).

Jag kommer att bli BALD! Kommer mitt hår att växa tillbaka?

God dag till alla! För första gången bestämde jag mig för att öppna för någon, förutom mina släktingar, mina egna erfarenheter och känslor i samband med sjukdomen. Jag är 23, diagnostiserad med lungcancer, aggressiv.

Hej Svetlana! Din artikel är så användbar, inte ens mer att säga. Cancer överväger fler och fler människor varje år. Vad är ledset, han ångrar inte någon, även unga kvinnor dör. Inte heller kan ingen skylla mig, jag blir inte sjuk, vi har inte ens sådana människor. Tyvärr kan alla få cancer. I min by dog ​​flera unga kvinnor nyligen (en av dem är min flickvän, 37 år gammal).

Och jag önskar att du bor med barnbarn! Och vad du än vill!

Ja, jag håller helt med Svetlana och med alla som är positiva! Bara en tänkesätt att bota, en bra attityd gentemot andra, till släktingar, hjälper oss att åtminstone på något sätt klara av dåliga tankar! Jag passerade den första kemi. Håret klättrade ca 2 veckor. Moral var redo för allting))).

Erfarenheten av en vän av mig som genomgick kemoterapi och strålning visade att håret efter den röda kemi inte alls faller ut efter den första kemi. Hon varade fram till den 4: e, och först efter det började hennes hår tunna, och det var redan märkbart att bära en peruk, vilket väldigt mycket upplyste detta tillstånd och hjälpte på vintern under frosten. Nu finns det ett stort val och du kan experimentera med både färg och form.

Tack för ditt mod och för människors kärlek.

Jag läste min kommentar ett halvår senare.. Jag fick inget svar. Varför promoterar du dig själv med temat att hjälpa människor)))) och mitt hår har praktiskt taget inte växt. Jag försökte mycket av allt och slutade. Som Gud vill. så var det!

Hon var utbildad av denna näringslärare.

VAD ÄR DU ALLA BRA HUNDA. Jag läste och stämningen har stigit (inte det självklart att allt diagnostiseras här) men från det faktum att ingen lägger mina händer på OC 2-stegen. Drift och redan 5 kurser HT. Jag kommer inte att beskriva någonting, du vet vilka biverkningar som härrör från allt detta. Mitt humör som en amerikansk berg-och dalbana är upp. Jag kommer att leva, då är allt redan frid. Därför gör all din feedback och en positiv attityd alla som läser den starkare och mer självsäker. Flickor, men jag är intresserad av frågan om näring av cancerpatienter (oavsett vilken typ av cancer, så att säga, allmänna regler) Återigen är läkares åsikter i onkologicentret och på olika ställen olika. Jag kan inte förstå hur man ska äta längre Du kan inte äta all jäst, hemlagad konserverad vinäger sötsaker (kakor, godis osv.) Andra säger att du kan äta ALLA, men inte i stora mängder. Och hur äter du, vad hjälper dina läkare dig?

Jag är en av er. Precis som du blev jag chockad över orden som lät som en bult från blått mitt i en klar himmel: "DU KANER!". Denna diagnos har helt förändrat mitt liv. Han gjorde henne Lovely and Bright som någonsin, SATURATED och HAPPY. Nu hjälper jag. För dig, som direkt eller indirekt stötte på denna diagnos, inte bara för att bota din sjukdom utan också för att förbättra livsstil på alla områden.

När min man var sjuk, rådde gastrogen vår oss hur han kunde öka sin vikt och välbefinnande. Så: allt hans råd var exakt motsatsen till vad som rekommenderas för cancerpatienter. Läkare är begränsade i sin kunskap om sitt smala område och är inte längre behöriga i detta. Vad sägs om basma och henna för att måla hår? De är också av vegetabiliskt ursprung.

Elena! Webbplatsen har så många tips om näring http://www.rakneprigovor.ru/tag/pitanie Du behöver inte rådgöra med onkologer (de har inte fått utbildning i näring), men med nutritionists, om de är i din klinik. Mycket bra om näring i cancer är skrivet i boken Antirauch. Tips för att äta absolut VARJE brottslig, kommer cancer tillbaka igen. Jag kommer att berätta mer.

Det räcker för att rädda hårbotten, gnugga fuktgivare, bära bomullssdukar för att skydda hårbotten från sol och damm.

Skriv bara in alla sökmaskins hårklippningar. Systemet ger dig ett månatligt schema med rekommendationer för när håret kan klippas och färgas och när det är oönskat.Nästa Artikel
Helande kokande vatten dödar nits: steg för steg instruktioner