Vad är trichotillomania - hur man slutar dra hår ut på dig själv


Vissa människor lindrar känslomässigt stress genom att twirla ett hårlås runt ett finger och riva ut det med en energisk ryck. Om hårdragning har blivit en besatthet för dig och åtföljer varje situation där det finns ökande spänning, är det möjligt att du är trichotillomaniac.

Trichotillomania - Vad är den här sjukdomen

Vad är trichotillomania

Trichotillomania är en mental störning, som består av den obsessiva viljan att dra ut ditt eget hår från huvudet. Det kan förekomma både hos vuxna och barn, främst hos kvinnor. Det uppskattas att cirka 3% av den totala befolkningen lider av trichotillomani.

Den okontrollerade önskan att dra ut ett hårspån föregås av en stark känslomässig spänning. Uppkomsten av sjukdomen sker huvudsakligen under perioden mellan det sjätte och trettonde livet.

När känslomässig stress blir outhärdlig sker en explosion i form av att dra ut håret. Patienten blir av med håret med fingrarna eller drar dem med pincett. När känslorna dämpas, finner patienten salig lugn.

Symptom och behandling av trichotillomani

Huvudsymptomet är kala fläckar på huvudet, tunna ögonbryn och ögonfransar - och till och med deras frånvaro. Ofta följer tricillomania trichophagia, lusten att äta sönderhårt hår.

Patienter lider av frekventa huvudvärk. Sömnstörningar kan inträffa, liksom problem med koncentration. Främjande av sina käras reaktion, liksom av rädsla för förlåtelse och förnedring, försöker de att dölja sitt problem. Undvik närmare relationer med andra människor, särskilt nära kontakter.

Behandling av trichotillomani är psykoterapi i samband med farmakoterapi. Patienter förskrivna som regel droger från gruppen av SSRI, vilket ökar koncentrationen av serotonin (glanshormon) i kroppen.

Extremt viktigt för att behandla samtycke från patientens nära och kära. Utan stöd och förståelse för personer som är signifikanta för patienten kommer behandlingen vara mindre effektiv och kommer troligen att vara längre.

Och vad sägs om revet hår

Om det inte fanns skada på hårsäcken under håret i håret så kommer håret så småningom att växa tillbaka. Om efter en månad inte håret uppträder, bör du kontakta en hudläkare.

Efter att ha insamlat en detaljerad historia och undersökning av hudtillståndet kommer läkaren att kunna berätta vilken behandling som ska användas. Kan kräva användning av droger som stimulerar hårväxt och hudreparation.

Vanan att dra ut håret är trichotillomania. Manifestationer, framsteg och behandling av sjukdomen

Bita naglar, dra dina fingrar genom ditt hår och riva ut dem är fenomen som sägs vara dåliga vanor. Från utsidan verkar det inte konstigt - mannen blev upprörd och började "rensa" kroppen från allt som naturen hade tilldelat. Faktum är att vanan att dra ut håret - trichotillomania - situationen är allvarlig.

Vad är den här sjukdomen?

När en person befriar sig från vegetationen på hans huvud, ögon, armar, ben, kommer några till intima platser - symtomen på sjukdomen. Dessa är psykiska störningar.

En annan sak, när de går till en skönhetssalong, gör hårborttagning, hårklippning eller ögonbryn. När en person oväntat tar bort håren själv - det är inte normalt. Ett sådant tillstånd manifesterar vanligtvis sig när en patient tittar på en film, en tv-show, läsning. Det händer och uppträder otillräckligt, att vara i människors sällskap. Det är obehagligt för andra att observera detta, så en person som lider av trichotillomani blir ofta en reclusive.

Om det finns en person i din miljö som frigör sig från hår, inte för skönhet, men precis som det - det här är en manifestation av psykisk sjukdom.

Hur manifesterar sig det?

 1. Han tårar sitt hår för att han vill ha det dåligt. Önskan är vild, även sociala normer återfinns i bakgrunden;
 2. Ofta attacker av trichotillomania rulle när patienten är stressad. Fungerar det tråkiga arbetet, i strid med läxor, kollegor eller upphetsad. Han försöker omedveten att skada sig själv. Att dra ut håret är lättare än att såra andra delar av kroppen;
 3. Om hur man drar ut vegetationen på kroppen kan man lägga till legender. Människor visar det så vackert. Om syndabocken är håret på huvudet, såras de på fingrarna, vrids, lyfts upp och dras ut. Vissa äter till och med "rov";
 4. I praktiken är patienten nöjd, i själva verket finns det bala fläckar. Och här börjar en annan historia - tiden har kommit för att dölja dem bakom peruker, falska ögonfransar, tatuerade ögonbryn.

Var kommer sjukdomen från?

Psykiatriker identifierar flera anledningar till varför en person har en vild önskan att beröva sig av hår. De är olika - från nervös spänning till misslyckanden i organens och systemens arbete. Hur som helst, oavsett hur obetydlig och obetydlig sjukdomen inte verkar, är det inte värt att låta det gå. Det är bättre att förebygga och bota än att föra dig till de drabbade konsekvenserna.

 • Stress, depression, schizofreni - mentala orsaker som uppmuntrar trichotillomani. En person känner stress, så han vill ta av det. Omedvetet tog installationen form, vilket kan göras med smärta. Dra därför håret till "coolt". När jobbet är klart producerar kroppen lyckliga hormoner, och patienten blir väl;
 • Trichotillomania har en ärftlig grund. Var noga med att studera stamtavlan, om så är fallet är det troligt att det kommer att övervinna dig.
 • "Leapfrog" i hormonsystemet. På grund av funktionsstörningar i sköldkörteln kan sjukdomen "besöka" dem som tidigare inte "vet". Ofta händer detta hos ungdomar. När kroppen är formad, kommer allt att vara bra;
 • Störningar i hjärnan - en av orsakerna till ryckande hår.

Konsekvenser av sjukdomen

 • Trichotillomania provocerar ytterligare psykiska störningar. En man tårar sitt hår, han har balding fläckar, sår i stället för "borttagen" vegetation. I den här formen vill du inte heller vara offentlig. Patienter begränsar kontakten och blir hemlösa;
 • Lidande hud Baldness, inflammation - resultaten av enorma, godtyckliga "hårborttagning";
 • Det går till matsmältningssystemet. Sjuk, svälja hår, de täppa kroppen, där det inte finns några enzymer för att smälta de håriga vävnaderna. Som ett resultat fyller de magen och stör dess arbete. Bli av med "trängsel" kan vara kirurgiskt;
 • Det finns problem med syn. De som drar ut ögonfransar, skadar locket på ögonlocken. Och då måste dessa problem lösas på en oftalmologs kontor.

Diagnos och behandling

Vanan att dra ut håret - trichotillomania - diagnostiseras av en psykiater. För att inte misstas i diagnosen, undersöka preliminärt platser av alopeci för berövande, svamp och andra hudsjukdomar. Efter att ha erhållit testresultaten och korrelerar patientens särskilda beteende, gör läkaren en diagnos.

 • För att rädda en person från denna sjukdom, förskriva en behandling som korrigerar beteende, ökar förtroendet och motståndet mot stress.
 • De genomför utbildningar där de under attacker av trichotillomani föreslår att de utför mindre farliga åtgärder. Till exempel massera fingrarna, gnugga öronen;
 • Ge patienten möjlighet att genomgå individuella samråd för att identifiera negativa attityder och ersätta dem med positiva.
 • Parallellt förskriva salvor som lindrar inflammation och klåda av den drabbade huden.
 • Om orsaken till hormonfel som förknippas med brist på serotonin, föreskriva läkemedel som hjälper till att skapa en balans av ämnen.

Video om trichotillomania

I den här videon kommer du att lära dig allt om vanan att dra ut håret:

Torn ut ett hårspån växer upp?

I ett slagsmål drogs en skarpa hår på toppen och avskiljning, 4 månader hade gått, håret växte inte. Hur tror du att växa upp?

Att veta skadans art vid den tiden. Hur man drar ut? Oavsett blödande sår? Hårsäckarna att rycka helt för hand är mycket svårt, men skadan mozhno.I det under en lång tid att återhämta sig, någonstans ett halvår.Du skriver att du har hår ner, är det en bra priznak.No Behöver du hjälp din håriga lukovichkam.Ya tillåter mig för att erbjuda dig beprövade recept för håruppbyggnad. Även patienter efter kemoterapi använde dem. Och håret återställdes.

Så här ser en glödlampa ut. Det är ganska djupt och kunde knappast dras ut helt, men det var dåligt skadat.

Ta 3 matskedar olja (olivolja eller lin) och en sked moda.Smeshayte och sätta på brand, kokar gång av och kyls ned till rumstemperatur blandningen lades på skadade mesto.Zavyazhite än ett huvud (badhandduk färg) Pre täcker det skadade området film eller en dusch cap odente.Vremya förfaranden 15-20 minut.Zatem tvätta huvudet i sin vanliga sredstvom.Kogda tvätta håret, skölj alltid brygga travu.V glas brygga, och späddes därefter till 3 liter och propoloskat.Goditsya för detta ändamål mynta, kamomill, johannesört, kardborre rot och söt flagga (de två sista är särskilt bra).Ih kan samla in eller köpa i apteke.Horosho och blanda dessa örter vid zavarke.Ochen effektivt, men behöver inte vara begränsade till en, två behandlingar, minst 7, bättre 10. Och regelbundet upprepa dem, minst en gång varannan månad. Och du kommer att återställa den skadade delen av håret.

Men om det inte finns någon förbättring inom en snar framtid, kontakta en läkare trikolog. Det här är en hårspecialist.

Hår drog ut vad man skulle göra

Trichotillomania är en psykologisk sjukdom som uppstår på grund av stress i obalanserade individer och kännetecknas av att man sårar håret på kroppen, ibland med deras efterföljande ätning. Sjukdomen påverkar män två gånger mindre ofta än kvinnor. Mycket ofta förekommer trichotillomani hos barn.

Trichotillomania som en term först dök upp i 1880. Detta tillstånd hänför sig till obsessionens neuros, eftersom utdragandet av hår på huvudet eller på andra delar av kroppen inträffar med avsikt och sedan omedvetet. Den överväldigande önskan att dra ut ditt eget hår leder senare till partiell eller fullständig skallighet, såväl som skada på huvudets hud. Områdena för hårförtunning och skallighet observeras på ögonfransarna, ögonbrynen, hårbotten, skönhet, ofta symmetriskt belägen. Dessa områden av alopeci är både singel och flera, huden är normal i dessa områden, hårsäckarna är tydligt urskiljbara.

Trichotillomania är av två typer: barnform och svår, vilket är karakteristisk för mogna kvinnor. Hårdragning kan till och med ske i en dröm. Den pediatriska formen av trichotillomania förekommer mellan två och sex år. Den svåra formen av trichotillomania, recall, påverkar främst vuxna kvinnor, men kan börja utvecklas i alla åldrar, till exempel hos ungdomar.

Trichotillomania orsakar

I allmänhet utvecklas trichotillomania på bakgrund av en stressig situation. Patienter kan samtidigt ha vana att bita på naglarna. Föräldrar ropar ofta på barnet för sådana vanor, utan att inse att sådant beteende orsakas av sjukdom och inte av dålig utbildning.

För närvarande finns det inga exakta orsaker till utvecklingen av trichotillomani. Här är de faktorer som kan utlösa förekomsten av trichotillomani: brist på järn och koppar i kroppen; schizofreni; stress och neuros depression, skador på skallen obsessiv tvångssyndrom, mental obalans och mental instabilitet; hjärnskada psykiska skador hos barn, endokrina sjukdomar, kronisk tonsillit, kontusioner, inflammatoriska processer, allergier från att ta mediciner.

För trichotillomania inte gradvis. Dess början är alltid plötslig. I början finns det en förlust av ett litet hårområde, vilket ökar med tiden. Hos alla patienter med trichotillomani skiljer sig storlekarna av foci signifikant.

Trichotillomania symptom

Sjukdomen kännetecknas av skallighet på huvudet, och kallfickor kan också bildas på pubis, ögonbryn och ögonfransar. Dessutom är huden i dessa områden frisk, peeling och klåda observeras inte. Ofta blåser patienterna håret på fingret och börjar sedan dra åt det tills det går sönder. Att dra håret på detta sätt lindrar spänning och ångest hos patienter med trichotillomani. Ibland syns denna vana i en period av lugn och passivitet. Den här typen av att dra av håret leder till hårbottens starkaste uttining, men fullständig skallighet observeras ofta inte.

Oftast tar patienterna håret mekaniskt utan att koncentrera sig på sina handlingar och märker därför inte alla deras handlingar. Under stressens stress ökar viljan att dra håret bara. Patienter drar ut dem med naglar, pincett, pincett. Trichotillomania bör differentieras från alopecia areata, där det finns fullständig skallighet.

Sällan blir en person efter att ha tårat håret tillfredsställelse eller lättnad. Vanligtvis drar patientens hår ut med trichotillomani ensamt, men det kan vara i lugnt tillstånd eller påverkas av en reaktion på stress. Högst tio procent av patienter med trichotillomania, riva ut sitt eget hår, äta det. Som ett resultat kvarstår hårbollar i magen och täpps till det. Patienter försöker dölja förlusten av hår, så att andra inte märker. Patienter bär hattar, halsdukar. Kvinnor gör en tatuering av ögonbryn och falska ögonfransar.

Trichotillomania diagnos

Vid diagnos av trichotillomani är det nödvändigt att utesluta sjukdomar som svamplidor och syfilis, där fullständig skallighet observeras. Diagnos av trichotillomani är baserad på undersökning av patienten och ifrågasätter patienten, hans familjemedlemmar. Läkaren ska samla in följande information:

- vad stör patienten

- vilka sjukdomar har varit sjuka nyligen

- om det finns arveliga sjukdomar bland patientens familjemedlemmar

- vilka droger som nyligen använts

- Vilket sätt på dagen, näring, förekomsten av fysisk aktivitet.

Efter undersökningen gör doktorn undersökningen av patienten:

- läkaren bedömer huvudets fetthalt

- undersöker håret för brittleness, brist på glans, del av hårets tips;

- undersöker hårbotten för dermatologiska problem (inflammation, desquamation, etc.);

- bestämmer närvaron, lokalisering, grad av hårförtunning

- ta reda på vilken typ av håravfall (cicatricial, noncicatricial).

Trichotillomania behandling

Tyvärr finns det inga speciella droger för behandling av denna sjukdom.

Hur bli av med trichotillomania? Denna fråga intresserar många människor. För att bekämpa denna sjukdom kan du använda följande metoder: rakning skallig, men orsaken elimineras inte, eftersom den här metoden inte ger en varaktig effekt; bär en speciell zinkgelatinhatt under sömnen tar lugnande medel och antidepressiva medel; användning av vitaminer (särskilt stora mängder vitamin A) användningen av hormonala salvor; tar droger som återställer ämnesomsättningen i kroppen; röntgen av ryggradsledor; paraffinbehandling; genomföra en kurs av psykoterapi kryoterapi (kall behandling); hypnos.

Från fysioterapiprocedurer är röntgenbestrålning av huden vid ryggmärgsrötterna effektiv. Denna metod är indirekt och påverkar nervsystemet.

Behandling av fokalhaltighet innehåller en mängd olika salvor av hormonellt ursprung, men innan man använder dem är det nödvändigt att samråda med en endokrinolog. Neuropatolog och dermatolog är också involverade i behandling av trichotillomani.

Behandling av trichotillomani hos barn med droger ger en svag effekt. Detta beror på det faktum att orsaken till sjukdomen hos ett barn kan vara en reaktion på svåra familjeförhållanden. Därför är det först och främst nödvändigt att eliminera den traumatiska faktorn. För detta behöver du ändra metoderna för utbildning. I inget fall bör det inte tillämpas fysisk bestraffning. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är en kurs av psykoterapi.

Trichotillomania och dess behandling hemma inkluderar användningen av folkmedicinska lösningar. Till exempel används vitlökolja i stor utsträckning. Den är tillgänglig på försäljning i ett apotek. Men du kan laga det själv. För att göra detta, ta ett huvud av vitlök och hugga tills det blir i mush, häll sedan ett glas oraffinerad solrosolja. Kram saften från citronen och häll hälften i blandningen. Ta ett folkläkemedel tre gånger om dagen (i tre månader) en tesked. För vuxna kan 50 ml brandy tillsättas till läkemedlet.

Du kan också prova detta läkemedel för att återställa känslomässigt tillstånd. Citron ska finhackas med skalen, blandas sedan med honung och krossas 12 kärnor från aprikosfrön. Drick två gånger om dagen för en tsk.

Trichotillomania förebyggande och prognos

Det händer att trichotillomania går i sig själv utan yttre ingrepp. Om onormal håravfall är obotlig, är prognosen en besvikelse för återhämtning. Generellt är prognosen ofta gynnsam. Det är nödvändigt att genomföra en kurs av psykoterapi, och eliminering av den traumatiska faktorn är målet att förebygga trichotillomani. Det är nödvändigt att behandla denna sjukdom på ett ansvarsfullt sätt, eftersom patienten behöver kvalificerad behandling av trichotillomani och psykoterapeut konsultation.

Förebyggande metoder inkluderar fysisk aktivitet (spelar sport), några hårmaskor (så att håret inte är tillgängligt), naglar för kvinnor, brist på ledig tid, chattar med vänner, underhållning, promenader, chattar på forum.

Trichotillomania: Patologisk dragning av hår på huvudet

Var och en av oss har våra egna unika vanor, sätt, svagheter. Men är det möjligt att ringa på curling curls stil och dra håret förvärvad vana, varifrån en person lätt kan bli av med? Enligt forskare är tendensen att dra håret inte en mallaktion. Den obsessiva vanan att dra ut hår är en speciell typ av tvångsåtgärder, betraktad i samband med tvångssyndrom. Med patologins långvariga förlopp visas tecken liknande manifestationer av tvångssyndrom.

Det vetenskapliga namnet på benägenheten att dra hår på huvudet och andra delar av kroppen är trichotillomania. Anomaliens främsta manifestation är ett omedvetet, okontrollerat, okontrollerbart obsessivt behov av att dra och dra hår. Växtligheten på huvudet blir oftast det "drabbade" området, men hår på andra ytor av huden kan "förstöras", till exempel: hår på ögonbrynen eller ögonfransarna.

Trichotillomania är oftast fixad hos små barn och ungdomar. Emellertid kan sättet att dra håret uppträda hos vuxna personer. Det har fastställts att en sådan obsessiv "svaghet" oftast utvecklas bland representanterna för den vackra halvan av mänskligheten. Jämfört med dem, skämtar män i sådana påträngande handlingar dubbelt så sällan.

Trichotillomania: varför människor drar sitt hår
Många tror att utdragen hår är en dum vana som uppstår hos många barn på grund av att de helt enkelt inte har något att hålla händerna på. Detta är en felaktig och farlig illusion. För vissa barn är behovet av att dra ut håret ett omedvetet protest mot befintliga situationer. Således kan ett barn uttrycka tyst indignation som vuxna förnedrar, förolämpar och förtrycker honom. Vanan att dra ut hår kan vara ett sätt att locka uppmärksamhet hos föräldrarna, med hjälp av vilka barnen vill få den nödvändiga delen av kärlek och kärlek. Ofta observeras tendensen till självskadliga handlingar hos barn som växer upp i en asocial familj med dricksföräldrar. Kan inte ändra saker, de skyller ofta sig själva och omedvetet skadar sin "värdelösa" person.

En vanlig orsak till trichotillomani är en genetisk benägenhet för psykotiska reaktioner. Barnet kommer att erva de felaktiga stressresponsmönstren från föräldrarna. Utan att veta de konstruktiva metoderna för avlägsnande av psyko-emotionellt beteende, kommer barnet att prova olika möjligheter till självförtroende. I det här fallet drar ut håret inget annat än ett test för att lindra nervspänningen och uppnå psykologisk komfort.
Orsaken till trichotillomani hos ungdomar och vuxna kan döljas i förekomsten av interna konflikter och förekomsten av otänkbara problem. Självtvivel, förnekelse av ens egna möjligheter, självklagande av alla dödliga synder kräver "en slags förstärkning med handlingar. Sedan instinktivt kan en person inte orsaka allvarliga skador på sin kropp, han väljer "mindre pranks". I en sådan situation är tendensen att dra ut hår en specifik metod för "straff".

Ofta manifesterar trichotillomani under dessa perioder när en person är vid en korsning och vet inte hur man ska agera korrekt. Utmattande tvivel, rädsla för att förvärra situationen, rädsla för att göra ett misstag, ångest för framtiden, agera förtryckande på individens psyke. Tendensen att dra hår är ett försök att fördröja beslutets ögonblick. Det undermedvetna ger personen med sådana obsessiva handlingar och argumenterar för fenomenet att personen nu är "upptagen" med andra uppgifter, och han har ingen tid att tänka på att lösa problemet.
För vissa människor är det en slags ritual som drar ut vegetation som hjälper till att fokusera uppmärksamhet på det arbete som utförs. Behovet av att fokusera på en uppgift snubblar ofta på en persons oförmåga att medvetet organisera sin mentala aktivitet. Därför "skapar" det undermedvetna vissa ritualer som underlättar arbetsprocessen. Det villkorliga förhållandet är fast, vars huvudsakliga betydelse är: produktiv arbetskraft och koncentration är endast möjlig vid samtidig hårddragning.

Idag studerar medicinska kretsar en mycket intressant hypotes om orsakerna till tvångssyndrom. Forskare föreslår att syndern för utseende av obsessiva tankar och handlingar är förekomsten av PANDAS syndrom hos patienten, som en manifestation av uthållig streptokockinfektion.
Kärnan i denna hypotes är följande: Som ett resultat av en streptokockinfektion i människokroppen börjar immunsystemet att producera antikroppar för att undertrycka fiendens agent. När de producerade lymfocyterna blir rikliga och deras överdrivna aktivitet observeras uppträder ett misslyckande i immunförsvaret, vilket resulterar i att de utvecklade antikropparna börjar förstöra vävnaderna och cellerna i sin egen organism, "förvirra" dem med skadliga mikrober. Sådan hypertrofierad immunopatologisk aktivitet förstör vissa hjärnstrukturer. Som ett resultat av de fel som uppstått (i synnerhet ödem i hjärnområdena) har en person tvångssyndrom.

Det vill säga, inte streptokockinfektion, men ett alltför stort svar från immunsystemet och de producerade antikroppar kan orsaka obsessiva åtgärder.
Det finns en annan syn på trichotillomaniens ursprung. Vissa forskare sätter denna anomali i nivå med missbruk som alkoholism och narkotikamissbruk. Som med andra former av beroende av en patient med denna sjukdom observeras:

 • omedveten impuls mot självskador
 • medvetenhet om skadan från de åtgärder som vidtagits
 • förlust av kontroll över beteendet;
 • djup nedsänkning i manipulation
 • känsla av att minska ångest under processen.
  Trichotillomania: hur är störningen manifesterad
  Trichotillomaniens särdrag är det vanliga utseendet hos individen av behovet av hårdragning. Om personen inte har möjlighet att göra vad han vill, täcker en våg av irritation, ilska, ilska och aggression honom. Genom att dra ut håret, en person uppnår en känsla av mental komfort, hans känslomässiga spänning försvinner, hans humör förbättras. Vissa personer med trichotillomani känner sig nöjda med processen att dra håret.

  En annan egenskap hos personer som lider av trichotillomani är brist på förståelse för orsaken till deras lutning. Patienterna kan inte ge en förklaring till varför och varför de drar ut håret. De kan inte påpeka de faktorer som gav upphov till en sådan vana och fixade den. Lusten att "tona ut vegetationen" uppstår av dem oförutsägbart och spontant. Men de flesta upplever spänning och inre stress före den kommande manipulationen.
  För att dra ut sin egen vegetation använder patienter med trichotillomani inte bara sina fingrar. De kan dra ut hår med pincett eller dra ut med nageltoppor.
  Resultatet av trichotillomania är en - en märkbar minskning av vegetationen på huvudet, tidig bildning av skalliga fläckar, utseendet på fläckiga zoner på huden, problem med huden. Av denna anledning tvingas många offer för sjukdomen att maskera sina brister, till exempel: med hjälp av peruker eller konstant bär av hattar. Camouflage tekniker inkluderar också användning av falska ögonfransar eller tatuering i stället för plockade ögonbryn. I allvarliga fall tvingas patienter med trichotillomani att begränsa sina sociala kontakter och undvika att vara på offentliga platser.

  Det är människans spänning om deras bortskämda utseende som får dem att tänka på förekomsten av problemet och motivera dem att vidta vissa åtgärder. I själva verket skapar inte handlingen att dra ut håret några besvär för personen.
  Trichotillomania i sin utveckling kan ge upphov till ett mer komplicerat obsessivt tillstånd - ett oöverstigligt behov av att äta sönderrivna hår. Denna mentala sjukdom kallas trichotillophagy. Enligt publicerade data observeras vanan att äta ditt eget hår hos 10% av patienterna med trichotillomani. Denna sjukdom är fylld med försämring av matsmältningssystemet, i synnerhet: igensättning av organen i mag-tarmkanalen klumpar av hår.

  Människor som lider av trichotillomani upplever ofta skam och pinsamhet på grund av det obsessiva behovet av att dra sitt hår. Många ämnen försöker dölja sina handlingar från andra så noggrant som möjligt. Eftersom manipulationen av att dra ut håret tar mycket tid från en person (procedurernas varaktighet kan nå 15 timmar om dagen), måste patienterna avsiktligt isolera sig från samhället. Isolering hindrar lärande, fullt genomförande av arbetsförpliktelser, uppförande av personliga relationer. Därför blir många människor med trichotillomani ensamma, och som ett resultat förvärvas allvarliga depressiva störningar.

  Trichotillomania: hur man slutar dra hår
  Enligt majoriteten av läkare kräver trichotillomani komplex behandling, uteslutande med hänsyn till patientens individuella egenskaper. Den bästa lösningen för att övervinna sjukdomen är kombinationen:

 • farmakologisk terapi;
 • psykoterapeutiska effekter;
 • genomföra hypnos sessioner.
  Läkemedelsbehandling av trichotillomania syftar till att förbättra patientens psyko-emotionella tillstånd. Genom användning av moderna antidepressiva medel är det möjligt att förbättra individens humör, frigöra honom från depression och förtvivlan, och rädda honom från självklagandes idéer. Antidepressiva medel hjälper till att stabilisera sömn och lindra sömnlöshet. Det tricykliska antidepressiva Clomipramin (Clomipmin) visar störst effekt vid behandling av trichotillomani. Denna åtgärd har psykostimulerande, tymoleptiska och lugnande effekter.

  Med förekomsten av allvarlig ångest hos en patient med trichotillomani rekommenderades det att genomföra en kortvarig kurs med bensodiazepinberoende medel. Anxiolytika visar en lugnande, muskulös avslappnande, anti-ångest effekt. Phenazepaitium (fenasepaitium) används oftast för trichotillomania, vilket överstiger andra lugnande medel i anti-ångest effekt.

  Om sjukdomen kvarstår rekommenderas att atypiska antipsykotika ingår i behandlingsprogrammet. De minskar allvaret av automatik, fobier och aggression. Psykiatriker vid behandling av trichotillomani föredrar användningen av en grupp selektiva antagonister av monoaminer, som förskriver Risperidone (Risperidon) till patienten.

  Det bör noteras: med felaktigt vald dosering är komplikationer av symtom på obsessiv-kompulsiv sjukdom och förekomst av andra biverkningar möjliga. Valet av neuroleptika kan därför endast utföras av en erfaren läkare efter noggrann undersökning av patientens historia och bedömning av potentiella risker.

  Ofta i behandlingsprogrammet innefattar trichotillomania humörstabilisatorer. De har en central muskelavslappnande och lugnande effekt. Stabilisera patienternas mentala tillstånd, hjälp förbättra humöret. Valproinsyra (Acidum valproicum) kan ordineras till patienten.
  En av de viktigaste metoderna för behandling av trichotillomani är psykoterapi. Under psykoterapeutiska sessioner utvecklar och konsoliderar patienten nya funktionella vanor och förvärvar konstruktiva självkänsla. Kognitiv beteendemässig psykoterapi hjälper en person att utveckla förmågan att lugnt och lugnt återuppleva obehagliga tankar och idéer, känslor och känslor, filtrera bort uppkomna önskningar och hantera behov.

  Den mest effektiva metoden för att bli av med viljan att dra ut håret är den populära kognitiva beteendemässiga psykoterapitekniken - Habit Reversal Training.
  Denna teknik bygger på postulatet att utdragen vegetation är ett märkligt svar på effekten av specifika utfällande faktorer. I det här fallet är ämnet ofta inte medveten om sådana utlösningsmekanismer, som kallas triggers. Under sessionerna är patienten med trichotillomania medveten om hur man känner igen dessa triggers och griper till alternativa beteenden när de utsätts för sådana stimuli.

  En annan beprövad teknik vid behandling av trichotillomani är stimuluskontrollmetoden (Stimulus Control). Denna teknik innebär användning av specifika "blockers" vanor som gör att du kan begränsa en persons förmåga att dra hår. Parallellt med detta lär patienten metoden för kognitiv omstrukturering, så att ämnet kan hantera sina tankar som svar på viljan att dra ut håret.

  Hur bli av med lusten att dra håret en gång för alla? Svaret är uppenbart - det är nödvändigt att fastställa den sanna orsaken till trichotillomani och eliminera sin omedelbara anstiftare. Eftersom störningarna av sjukdomen ofta inte förstås och inte förstås av personen är det nödvändigt att tillfälligt ändra patientens tillstånd och avlägsna den vaksamma kontrollen av hans medvetande. Detta är möjligt genom att nedsänka patienten i en hypnotisk trance - en naturlig halvblöja. I ett sådant avslappnat tillstånd tas de skyddande blocken av medvetandet bort, åtkomst till djupet av psyken - det undermedvetna sinnet - öppnas. Upptäckten av trichotillomania triggers och den efterföljande effekten på orsaken till sjukdomen eliminerar den avvikande önskan att dra ut håret.


  Under hypnotisk trance injicerar doktorn funktionella attityder, ett konstruktivt beteendemönster och goda vanor i psyksens omedvetna sfär.
  Efter det psykoterapeutiska arbetet och effekterna av hypnos börjar personen att reagera annorlunda mot obsessiva tankar som har uppstått. Han blir kapabel att motstå behovet av att plocka ut sin vegetation. Han börjar visa ett annat beteende när han utsätts för faktorer som provocerade attacken av trichotillomani.

  Hår drog ut vad man skulle göra

  Författare

  Krossat hår i ett slagsmål på huvudet. Vad ska man göra Inte växa på denna plats i 3 månader. Har någon kommit över ett liknande?
  Vem vet om hårlökar återställs?

  De bästa svaren från deltagarna

  - försök att gnida Aleran

  - En vän av en nervsjord hade en skarpa hår, men tyvärr återhämtade han sig inte, så den skalliga fläcken var kvar i myntet ((((((((((

  - Min vän från stress hade ett stänk, hon gick till polykliniken, till fysiska procedurer. Några elektriska massageborstar. Under 2 månader blev allt återställt, och innan det gick ett halvt år med ett skalligt huvud. Prova det.

  - Håll dig lugn Kommer att växa upp. Tålamod.

  - För 3 år sedan rippade en tidigare kille mitt hår av mitt huvud. 4 månader växte inte alls alls. Sedan klättrade platser. Sex månader senare växte igelkott allting.

  - Inga masker, ingen botemedel. Allt i sig!

  - Jag blev en gång full med ett får och hon rev mitt hår ordentligt, på morgonen ropade jag hårt för att inte hitta dem (och de växer inte så vackert! Varför växer du inte jag vet inte.. gå till trichologen

  - Om håret drogs ut med lökrotet i tillväxtfasen, kommer follikeln att behöva cirka 100 dagar för en ny glödlampa att mogna under huden, från vilken det nya håret kommer att växa. Och han behöver fortfarande tid att dyka upp på ytan, eftersom folliklarna är dolda på flera millimeters djup. Räkna: 3-5 månader. Även hår kan växa ojämnt, i första hand, åtminstone om follikeln skadades när den drogs ut.

  - Hårsäckar faller ut med håret varje gång. Bara släppte ut när tiden kom, glödlamporna är vita - döda och i levande, växande hår - svart. När hårfollikeln släpps från glödlampan börjar den att bilda en ny, om den anser det nödvändigt. Det är sant att folliklarna vilar, viloläge :) Trots allt är folliklarna på huvudet mycket större än de hår som finns på samma gång :)

  - eugenie tack
  värdefull information
  Jag trodde att jag aldrig kunde återhämta sig

  - varför, då när du gör hårborttagning växer tillbaka efter 4 veckor. ? det betyder att det ska återhämta sig inom 4 veckor, inte hundra dagar

  - 21, eftersom håret på kroppen är väldigt annorlunda än håret på huvudet. I synnerhet är det faktum att de har alla faser av hårutveckling förkortad. Därför kan de bara växa på en liten längd.

  - dvs för att nya hårpärlor ska växa på kroppen, som kan växa högst några centimeter, 3-4 veckor räcker, och för hår på huvudet, som kan vara 1 meter i längd, behöver du 3-4 månader.

  - s! Jag råder dig att läsa lite denna tråd:

  De drar ut många gånger, och håret växer på samma sätt. För att sluta växa hår måste det slits ut många gånger, ingen vet hur mycket. Och en gång ingenting alls.

  du lugnade mig))))

  - känna platsen där det inte finns något hår, om det finns en liten bump. kanske förseglar inte håret att växa. försök smöra med burdockolja och än gallring av heparin eller Lioton. Jag var så i templet.

  - Havtorn och burkoljor (på apoteket), gnugga in i hårrötterna, påsen och handduken från toppen, i 30 minuter, ca 2-3 gånger i månaden! En vän, efter en eld, återhämtade sig håret och industrin!

  - Tack för din råd!))

  - En annan kille blev skallig och blev tillsagd att tvätta sitt hår med tvål och vad tyckte du att hans hår började växa och tjocka

  - Håret växer tillbaka! Men inte så fort! Det händer samma sak med flickvän efter ett halvt år, de växte

  - Författaren har tur att inte ses. Jag rakade skallighet till absolut noll.

  - Författare, oroa dig inte! allt kommer att bli bra! Jag hade en liknande situation två gånger (och förresten mitt hår är inte riktigt tjockt och tunt), så första gången jag blev avskuren var inte särskilt synlig eftersom håret var blont och med Khimka, men andra gången det avlägsnades - håret var rakt och mörkt - det var för 1,5 år sedan. Så ungefär 3 månader kunde jag inte samla hår i någon frisyr - de bleka fläckarna var synliga de är naturligtvis trevliga, huden är så slät...) och om du vrider den på curlers (ja, för att ge den en visuell volym) såg det inte heller bra ut. Vilken typ av tre balding cuckery på hans huvud visade sig))) Jo, ingenting, jag drack vitaminkopparna, gned jag specialerbjudandenna. Ons-wah. schampo speciell. Faktum är att en underbeläggning i tid visade sig. Det såg löjligt ut, särskilt efter styling - håret är rakt och ca 0,5 mm är en påträngande Irokezian))) Jo och ingenting, nu är allting i ordning, du kan inte se de bleka fläckarna, Irokezisten också pootros - stannar inte, men om du stickar pigtailen, nedan, ess-men precis som en tråd, Tony-Yu-Yen så. Men, förtvivlan inte. Vid sommaren tänker jag ett kvadratklipp - lika med längden på den tidigare Irokez och det åldrade håret.

  - Jag hade också en huvudskada, det var ett skalligt område, ett myntstorlek, mitt hår växte inte i 2 månader, på den tredje började jag gnugga Aleran i den här skaldiga fläcken och smälta den varje morgon och kväll med Kapsikam salva (uppvärmning med peppar) - det var övervuxet! processen. Det är möjligt istället för Alerana Regeyn 2% att ansöka.

  - Ja, förresten, det växte över en månad - i sig tror jag att det skulle ha blivit övervuxet längre. Naturligtvis har håret inte ens då, men ser redan håret och det skenade dock inte.

  - Vilken skräck! Prova Kerastase Stimulist-produkt - öka hårväxten. Borde hjälpa till

  - för två veckor sedan rev ett hår! Jag gör en burdock havtorn för natten av burdock köpte varannan dag jag gör chili peppar i en timme eller två! och jag hade så tjock AAAAA! vad synd!

  - kort piska upp - de växer bara långsamt

  - Jag har samma problem. Jag går alltid runt med en svans. Jag växer inte som ett år, och också hälften av huvudet som jag inte gjorde. Men jag sparade inte någonting, jag väntade tills jag växte tillbaka. Nu har jag läst och kommer att återställa det. Tack så mycket

  - för tre månader sedan kom jag in i en kamp på ledningarna! Jag stannade med håret på vänster sida av kronan.
  Jag gnuggar jojobaolja före varje shampooing! håret växer bara långsamt (((och denna process är lång!
  och råd till alla mindre nervösa det gör sig själv känt.

  - Jag har samma problem om inte värre. Jag rev på en get så mycket att varken svansen eller krullen hjälper det nu när jag går till sjukhuset i kepsen, men jag går snart till jobbet, och jag jobbar med människor, jag ser bara en väg ut, jag ska köpa ett hårstycke! Den första veckan ryckte Beluga, för. hår var min stolthet, tjock, lång och inte färgad! Tack för råd, jag kommer definitivt att använda den!

  - Jag hade en liknande situation i ett slagsmål för att jag skulle slita ut mitt hår ordentligt. Ett halvt år växte inte håret alls. Och då började de gradvis dyka upp på platser men mycket tunna, och efter en annan månad blev de två mer normala. Jag vill säga en sak: Jag har rakt hår från naturen, nämligen lockiga krullar växte på denna plats. Och efter mitt första barn föddes mitt huvud halvt upp.

  - Och jag vill lägga till en kamp som hände innan bröllopet föreställer mitt tillstånd. När jag kom fram till min frisör, försäkrade hon mig om att hon inte behövde korrigera detta. Jag hade inte lyckligt hår från botten på höger sida, d.v.s. topp hår täckt upp. Naturligtvis var jag tvungen att hälla ett ton lack på mitt huvud så att mitt hår inte skulle stiga i vinden. Nu, självklart, minns jag allt detta och på något sätt är det redan löjligt. Och då hade jag bara en tantrum. Allt detta behöver bara upplevas och det viktigaste är att ha stöd.

  - Jag har rippat ut en ung dum på tre ställen. Redan en månad har gått, har jag hittills inte gnidat Aleranu med en speciell schampo och mask. Hoppas att vi ses snart.

  - en onormal angreppade mig och drog ut två stora hårstrålar, en på vänster sida av 8 * 12 cm, den andra raka på toppen lite mindre, sopade i 2 dagar, sedan lugnade sig lite, kallade hennes wigmacher, han ökade mitt hår med band på dessa ställen, i princip Jag kan inte se någonting om jag fyller den med lack eller en hästsvans, men jag kan fortfarande inte komma över det till slutet, mitt hår var rakt, tjockt, ommålat. Det var ett starkt psykologiskt trauma. Gradvis håret på dessa ställen förtjockas, säger parikhmakher att år 2 måste ökas, jag går till trichologen en gång var tredje vecka för att göra dyra injektioner på dessa ställen, jag gör hårkorrigering varannan månad, det är också dyrt, men det finns ingen annan väg ut ! Enemy skulle inte vilja ha det här! Oroa dig inte tjejer, det finns en väg ur alla situationer, även sådana. Jag inlämnade en rättegång mot en dåre, jag hoppas att åtminstone en del av pengarna kommer att återlämnas till mig...

  - Idag, precis en månad, hur blev mitt hår sönder av mig i en kamp. Stora skalliga fläckar på huvudets golv. (((Det verkar som om en liten igelkott var i kontakt och ingenting är synligt. Jag häller ett ton lack på huvudet varje morgon

  - tjejer oroar sig inte ens, allt kommer att växa i sig, jag hade några skarningar av anständig storlek i 4 månader, allt var övervuxet och de började växa först efter 3 månader, nu går jag med mitt hår och har redan glömt den händelsen. så över näsan!

  - Idag, exakt 2 månader efter kampen, verkar det vara början på att växa över))) Det kan växa åtminstone vid det nya året)))

  - Och tack för den optimistiska inställningen, med stöd och råd är det på något sätt enklare)))

  - Till exempel har jag varit mycket hjälpsam för att påskynda hårväxten med schampo, ett hundra skönhetsrecept på peppar, det finns också en balm som är densamma, jag råder alla, jag använder det fortfarande, mycket bra. och det viktigaste är att inte vara nervös och inte oroa sig, det gör sig själv, bara en positiv attityd! 4 månader och allt kommer att bli bra! Det viktigaste är tålamod.

  - Jag använder spanska hårkosmetik, kapslar - chokterapi för glödlamporna och allt i samma anda. Det verkar vara långsamt men säkert, men vi börjar växa över))) Idag är det 2,5 månader. Jag har en skallig fläck 7 * 5 cm., En annan 5 * 3 cm, den tredje 1 * 2 cm. Kort sagt, jag gör knappt en svans, lacken lämnar mycket, förstås. Men ingenting, vi är inte de första. vi är inte sist)))

  - Jag tror, ​​tack vare alla slags masker och kapslar. processen med övergödning är fortfarande snabbare. Naturligtvis skulle allting vara övervuxet, men snabbare och mitt hjärta är något lugnare)))

  - Ja, jag hade ett par fall. För närvarande flyger jag igen hår. Bättre att bli slagen tio gånger än att stanna utan hår. Ännu bättre, undvik så skrapa förstås. Tårar, jag hade också havet bara på grund av förlorat hår!

  - Flickor, samma skräp! Jag kom i en kamp med en, förlorade några skrotor (
  De rekommenderade esvitsin och burdock olja med peppar, de säger att det hjälper mycket, särskilt priset kommer glatt överraskning)
  Det var lyckligt att håret är tjockt, färgat och rivet ut så att du kan stänga det övre håret), men fortfarande är håret guldbrunt och de skalliga områdena är mycket ljusare, och om jag går med lös är det läskigt att någon kommer att märka.. (och jag hittade utblåst, glans över med vanligt brunt torrt, INTE flimrande skuggor och därför, även om skallighet börjar se ut, det tar inte ögat och det verkar som allt är i ordning)) och det är lättare att sätta på håret så..)

  - Åh, tjejer, oroa dig inte, allt kommer att växa. Jag har redan gått 5 månader sedan mitt hår var revet ut. Se 3 vuxna, gå jämnt med lös hår. Och före denna nuvarande med svans))) Endast tid och tålamod. Du kan bara inte föreställa dig hur svårt det var. Nu normaliserar allt)))

  - Ja, det visar sig ledsen! Nej, jag ser alternativ för de kommande 3-5 månaderna. Mitt hår slits ut direkt på en teme (3 anständiga strimlor - nästan alla nakna) och en direkt på kanten i mitten. Jag har kort hår och nu ser jag ut som en skaldig man. Kombinationen fungerar inte - ingenting. Höger Lenin, fan det! Och den fula saken som sitter ut (speciellt 3 månader.) Inga alternativ. Förmodligen måste hon avlägsna resten av håret baldigt - Balding-tjejen är inte en syn för svag hjärta. Det är bättre att gå helt skallig. Förmodligen kommer jag att be min vän att göra vaxvaxning (jag kommer att uthärda) - även om allt växer jämnt. Även om ett halvt år som en biljardboll - jag vill gnugga! Men vad man ska göra, sedan ödet av detta.

  - Jag hade mycket hår i en kamp på ett framträdande ställe... Jag var i panik... på apoteket gav de alloton schampo och oligovit vitaminer... skulle det hjälpa till?

  - Ta det bästa fitret dessutom och schampo och vitaminer kommer definitivt att hjälpa och naglar blir starkare för nästa kamp, ​​förbjuda Gud

  - Jag köpte kapslar med en växtplacenta, men i början använde jag chokterapi så att allt hår började växa... Allt oroat - helt plötsligt kunde det inte växa, allting kan hända. Men Nitsche, allt är nu normalt)))

  - 3 månader sedan drog jag ut en anständig hårhår... I två dagar satt jag bara hemma... depression... chock... Då gick jag till apoteket och köpte mig själv: Evinal sprayprodukter, schampo, balsam, mask... Även olja från Golden Silk. Och folsyra inuti. Efter 2-3 veckor såg en liten borst ut... Nu på vissa ställen som en igelkott och på vissa ställen redan 2-3 cm hår...
  För att upprätthålla, använder jag Evalal schampo med placentan, jag dricker min komplimang...
  Innan det gnidade jag svart bröd med en skorpa in i min skalliga plats... på råd av en vän...

  - Igår kämpade jag... Det är smärtsamt att röra på mitt huvud, ge råd om vad jag ska göra...

  - Ah, stackars Lika, som jag sympatiserar med dig, var i en liknande situation, skrev sitt svar tidigare, det var för smärtsamt att röra på mitt huvud, nej, mitt hår växte och allt läkte... Ond du för hjälp, hårbalsmassage och olja!

  - Förtvivlan inte. tillsätt vitlök, tillsätt olja, olivolja, grönsaker, inte viktigt. gnid in i huvudet, wrap huvudet och handduken ovanpå! 1 timme, efter tvättning! För en snabb effekt, gnugga varje dag eller varannan dag. håret är mycket bra och växer snabbt, det kontrolleras på sig själv. eller lök gnugga in halva inom 15 minuter

  - Jag har exakt samma problem i kampen drog ut en handfull hår, nu gör masken varje dag: henna färglös, häll kokande vatten är väl blandat, tillsätt en tesked honung och blanda igen när blandningen har svalnat, tillsätt ägget och rent hår nanoshu något gnugga och sedan ett paket och ovanpå handduken, och så om en timmes promenad och skölj sedan med ljummet vatten annars ägget kommer ISA, plåga kam))) Förresten efter ett slagsmål bara en vecka har gått, och jag hade en liten igelkott))) jag hoppas att ni också kommer att bidra till, allt udachki :) ))

  - Vad är det för dig?

  - Ja, det finns olika situationer, fulla nötkreatur flög på oss. Vi kände dem inte, tyvärr glömde de inte dem...

  - Jag vet inte konto volosennyh glödlampor kommer att säga en sak som jag har en vana att rippa hår från barndomen och på baksidan och på toppen och slet alla smällar växa ännu försökte dra benen nu är jag 20 år gammal och jag bara inte kan hålla dem att dra något med mig själv

  - Jag drogs ut en mycket stor hårhud 4 månader har gått och de är fortfarande inte där. Hjälp råd...

  - Faktum är att inte alla kämpade fulla. Vi var nyktera med våra föräldrar, vi drabbades av drunken village rednecks. De drev mamma, började slå pappa, jag försökte så gott jag kunde skydda dem. Som ett resultat var min pappas näsa bruten, mitt huvud var skalligt, min mamma gick av med blåmärken. Så inte alla här är fulla strider och bär straff för det...

  - Jo, jag började inte omedelbart växa, oroa dig inte, allt kommer att växa. Vad jag inte försökte skrev jag redan ovan)))

  - Nu ett år har gått, minns jag allt som en dålig dröm. Detta var självklart skräck. Hur mycket tid, ansträngning det tog varje morgon att åtminstone på något sätt sätta hår. Rädslan är enkel, jag trodde att jag skulle bli arg, ärligt. Hon kontaktade också trichologen, men det här är allt en bluff med sina kapslar, de skrämde att utan dem skulle håret inte växa tillbaka. Funnet detsamma, 10 gånger billigare. Allmänt har nu allting återgått till vanligt))) Lycka till alla och tålamod)))

  - Och min före detta klasskamrat berövade mig hår, jag var avundsjuk på min man, så berätta för mig vilken typ av kärlek ska du ta din man till mötet med akademiker om du inte ens kan prata med honom? Till slut missade jag mitt hår på morgonen och hon var hemma hos sin man. Och om det inte fanns några slagsmål, skulle han inte behöva bära mig hem, ber om ursäkt för en make och fortsätt att trösta.. Förresten blev en bra kille som jag tror att hålla den som ersättning))) och för att påskynda hårväxten dricker jag imedin och selen +

  - och mitt hår gick upp, jag slutade gråta, jag satte mig ner för att läsa tipsen...

  - och förresten, var absolut nykter, slogs för första gången på 35 år med en berusad granne. kanske det är därför jag fick mer.

  - Flickor på apoteket säljer tinktur av paprika, på en bomullstuss och gnid, efter att sätta påsen och en varm mössa, men det är bättre liggande i badet i en halvtimme, nypa starkt behov, men att det stimulerar hårväxt... Evinal serum också ett bra komplement efter peppar gnugga ricinolja och burdock.... för två månader sedan drog ett får ut, men det fanns också förlängningar och så de och de bara övervuxna allt och nu klättrade mamma, jag nu och för henne och oroar mig själv.... Jag vill inte leva.

  - Jag rev också oooooochen mycket hår. Mitt recept är det här: ropa en lök i en rivare, sätt i en tesked varm honung, blanda den här blandningen och gnid det alldeles noga i hårbotten, hela hårets längd. Sedan i en påse, handduk. Håll i ungefär en halvtimma, skölj med varmt vatten. I själva verket luktar inte löken, det hjälpte mig, det verkar som om mitt hår har blivit bättre. Försök, jag tror att du inte kommer ångra det! Du har ett lyxigt hårhår.

  - Jag hade samma problem, hade en kamp med min bror och sedan hade en kamp, ​​visste han att jag älskar mitt hår och ta hand om dem sedan jag ständigt tog hand om dem och grep särskilt mitt hår, rev på mig, spotta var det faktum att han gav mig ispinal och nävar slå ut av hår hysteri var under våren så vi hade en kamp och han drog ut så mycket, men jag återhämtade alla, och nu vet jag inte om att återställas, kommer jag att hoppas och fortsätta att maskera olika Jag brukade gnida lökjuice och allt blev snabbt återställt, på grund av lukten jag inte vill göra det igen s, men har...

  - Och för mig skulle åtminstone hela håret på huvudet vara helt sönder. Det skulle vara en bra man. Kvinna skönhet är inte alls i håret. Om ansiktet är vackert från bristen på hår, vinner det bara. Varför är du så fixerad på ditt hår?

  - Fedya, är jag om en person inte dra nytta av brist på hår? Jag slits ut en skur av 10x10, nästan hela huvudet är skalligt. Jag kommer att söka lämplig läkare.

  - Nej, ja, en kvinna utan hår ser nog inte mycket ut.

  - Är du säker på att det blir så illa utan hår? Jag menar utseende. Detta är en allmän stereotyp: en kvinna - hår, hår -... Ge inte in till hjordinstinkt.

  P.S. Håret kommer att växa. Om ett par månader. Annars hade alla kvinnor länge haft hår uteslutande på huvudet. Hårdragning skiljer sig inte från depilering, till exempel med vax.

  - samma skräp, igår, 7 mol sous... flög... de sparkade upp mig som en katt, en skallig fläck med en ihålig, idag är jag i chock och skratt och synd, luchsheb grep pipka och gjorde epilering där, det skulle vara mycket mer användbart

  - Förtvivla inte, håret kommer inte att växa tänder, och vi måste vara smartare, så kommer det inte att bli skallighet

  - Jo, för andra månaden jag gick... som Chet växer, sade barberaren, men jag kan inte se resultatet mycket :-) väl pleshiny mindre tycks dela rezultatemi jag nu gnugga jag peppar tinktur, kardborre olja med peppar gnugga vitlök... probyvala... Sommaren kommer snart! Jag vill gå med mitt hår lös

  - i januari slog de mitt hår ut, i 4 månader tycktes det att ingenting verkligen växer upp och igår färgade jag mitt hår och fann att jag var halvvuxen överväxt med hår, hurra

  - Äntligen har någon fått avstängt! Ja, jag har också en igelkott, men på något sätt är det inte märkbart: - / Jag gnuggar nu bara peppartinktur, andan brinner inte ens!

  - bra här redan maj, 3 månader har redan gått, fortfarande verkar lite för mig och jag ser ingenting alls, det visar sig 4 månader för allt om allt, och. vi är som nya! du kan kämpa igen, skojar bara :-)

  - Hur kunde han riva ut benen så att de inte skulle växa mer?

  - Och i min barndom växte mitt hår inte bra, nu har jag ett smart hårhår och jag klagar inte på naturen...

  - Baba dårar, inte för dårar! Kvinnor lurar på att kvinnor!

  - I slutet av mars slogs jag av en otillräcklig kvinna, det var BABA! En skur av 2 * 2 och en annan 1 * 1 på kronan. I 2-3 månader hade jag inga förändringar, jag var mycket orolig och grät. Nu märker jag att de skalliga fläckarna börjar växa mjukt, och de är inte särskilt synliga. Tidigare glände det skalliga huvudet. Jag gör masker från oljor, jag gjorde lökmasken på samma sätt, men tjejer.. var försiktig med honom !! Jag kunde inte få doften under mycket lång tid och tog ut det bara genom att protonera med en färg! Jag köpte darsonval, nu gör jag dem en huvudmassage. I det här fallet är det viktigaste att vara tålamod och mindre nervös. Allt kommer att växa!

  - I den tjugonde juli drog en obalanserad person mig också mycket hår. Hela vänster sida av huvudet var i små skalliga fläckar, en på kronan och en precis ovanför pannan! Jag lärde mig hur jag stylade mitt hår så att det inte var synligt. Den första dagen grät med synd om håret, för de är min stolthet. Tjocka var alla uppmärksamma på dem. Sedan satt jag på forumet, frågade alla mina bekanta vad de skulle göra för att växa snabbare. Jag köpte en massa oljor som främjar hårväxt: mandel, burdock, aprikos, oliv, havtorn, vitamin A och E. Allt detta är en tesked i en skål, blanda och värm det på ett vattenbad. Sätt det på de platser där det inte finns något hår och lindat det i film i en timme. Skölj sedan med schampo (jag köpte Pepper Beauty's Hundra Recept av Skönhetssjampo. De säger att det också främjar hårväxt. Jag köpte balsam på apoteket " Alerana för tillväxt och hår "). Det finns fortfarande ett bra verktyg: Golden Silk Growth Activator hårolja. Det användes en gång i veckan. Jo, jag köpte en massa masker för hårtillväxt (Lökmask från Agafyas mormor, varm burkmask, etc.). En gång gjort lökmask. Så att inte stinka, blandade riven lök med honung och citron eterisk olja... Samma sak var det en lukt från håret i en vecka! Jag försökte göra minst ett förfarande per dag. I allmänhet vet jag inte vad som hjälpte till med detta, och kanske på en gång, men efter två och en halv vecka hittade jag redan 3-4 mm långt hår på mina skalliga fläckar. Nu gör jag masker och andra procedurer bara en gång i veckan. Så förtvivla inte. Du behöver bara hjälpa alla dina vägar i ditt hår för att börja växa igen!)

  - Tjejer, jag vet inte att någon kommer att läsa detta, men jag har samma problem, min unga man tog av sig en del av håret på baksidan av huvudet, även om du fortfarande kammade vita hudglitter. Jag har färgat hår till chokladfärgade axelblad (de var inte tjocka ändå) Jag har inte 30 år hopp om att den lilla kommer att växa snabbt. Det finns inga pengar för dyra pengar. Hon grät också, men som de säger är den fantasifödda rika på blondiner, det kommer inte fungera, men de andra har chansen att åtminstone inte få ögat - jag tar en tjock porös svamp för ton, grädde, jag tar mörkbrun ögonskugga (inte fet) och pulver, färgning, smörjning, vad som helst du vill kalla det, hårbotten, håret lägger inte till, men bleka fläckar är inte så slående, om jag inte säger det själv, ingen märker. Det viktigaste är att applicera det efter styling och undvika regn. kommer att vara i midjan.

  - Nyss kom till en kamp. Håret drogs ut vid sidorna, ansiktet var starkt repat, huvudet lutar alltid till botten, platserna skadade mycket. Än att salva så snabbt läkt. Jag har blont flytande hår, lite synligt

  - Tjejer råder alla. Köp dig själv en DARSONVAL-enhet i 10-15 minuter. Du gör huvudet och sedan applicerar några medel för hårväxt. Jag försäkrar alla efter en viss tid, deras hår växer. Det gick genom sig själv, jag hade ett sådant hål i mitt hår efter piller, vi hade övervuxen 4-5months. Jag använde DARSONVAL OCH BALM SATURA PRO för HAIRVEKT. Jag rekommenderar dig att hjälpa.

  - Ouch! Hur många slagsmål) och jag har aldrig kämpat i mitt liv. Berätta orsaken, och vem vann?

  - Tänk på problemet. Dodged vax, för att inte strimla - och om några månader kommer du att vara ren och silkeslen bättre än de var. Efter hårdnande växer håret bättre.

  - Ängel, har du dem? Hur länge har du blivit vuxen?

  - Se 5-6 redan. Även om månad 3 fanns det ingen antydan om vanliga hår. Endast en fluff var.

  - Ängel, jag är glad för dig. Jag har varit ett halvt år redan. Tre månader senare har jag väntat på betydande resultat.

  - och du har inte bildat ärr på denna plats? Precis som, då växer de inte. och det verkar för mig att allt kommer att växa, för Samma sak tenderar kroppen att uppdateras och återställas. Det enda om du inte är barn och inte åldras) som det är en vän, tog hon ut håret i barndomen och de växte aldrig upp på denna plats.

  - men i allmänhet att jag bara inte försökte. olja, lök (det är hemskt), leds med lukten i tre månader efter bara en mask, hur huvudet blev blöt, dk per kilometer luktade på den här löken))) nässla bryggt, sköljt hår efter tvätt. Nettle köpt i ett apotek. darsonval köpte, som nu ligger i tomgång) även om jag tror att han också bidragit, bara för lat för att röra med det) Aleranu (schampo) köpt, jag tror att du inte borde spendera pengar på det) ja, hennes hår är mjukt men inte mer) Du är i hopp om att titta på Internet för olika metoder. Jag gör ingenting just nu. ingen tid och ibland stämmer det som om håren fortfarande "kläcker". men i allmänhet: kämpa inte med Babs och kringgå sådana parter. Jag har det här i mitt liv för första gången och jag är säker på att den sista! de säger rätt, kvinnor i en kamp har inga gränser, de är sämre än män i detta avseende. ta hand om dig själv tjejer

  - Växa upp. Vänta bara länge. För första gången tog jag inte ut håret efter ett halvår efter ett halvt år, mitt hår växte tre cm. Idag gick jag i en kamp igen, jag hade tagit ut lite hår. Jag dricker vitaminer för gravida kvinnor. För att det finns ett komplett komplex av vitaminer och gnidde burdockolja

  - Oksana, Det verkar som om bara de första sex månaderna växer långsamt, eftersom glödlampan själv bara återhämtar sig i tre månader. Tänk på att i 3 månader var glödlampan bildad, håret uppträdde på ytan av hårbotten och växte bara under tre månader, därför tre centimeter totalt. ytterligare ett år att vänta, och alla 20 kommer att bli.

  - Ja, förresten måste darsonval påverka hårbotten varje dag i 20 minuter. Jag har väldigt snabbt blivit ny och till och med har mitt huvud upphört att skada!

  - Tjejer, hej! Och jag har ett något annorlunda problem. Efter kampen får de bara tillräckligt med sömn, jag såg aldrig någon som så. I en månad var de tre gånger mindre. När jag grep mitt hår var de fortfarande våta efter tvättning. Jag hade en stor kombinationsruta, jag trodde att det var allt....... Men en och en halv och en halv har gått, och de fortsätter att hälla, hur man stoppar det... Håret var långt, i midjan, redan lite snitt, jag vet inte vad jag ska göra nästa. Redan så utspädd att skalle kan ses... Egentligen kommer alla att falla ut... Skock.

  - Så jag ska checka ut det själv - en vän övertalade att göra hårborttagning. Hon praktiserade faktiskt på mitt huvud. Tugged mig att hålla med. Efter att den första delen dragits ut framifrån (från pannan till kronan) var det ingenstans att dra sig tillbaka - jag var tvungen att uthärda före slutet. Jag tror att växa är inte så länge som de skriver här.

  - Hej tjejer! Precis för ett år sedan hade jag en kamp med en tik, hon drog ut ett hår i en matchbox och inte ens mycket mer, satt i en vecka gråter, hon förlorade 4 kg, det var en hemsk depression. Jag gjorde en senapsmask för mig själv och gjorde då allt detta... Efter 3 månader började håret dyka upp, nu ett år senare växte 15 cm hår, använde inga förberedelser, växte sig som släktingar, det enda som inte var en stor massa hår växte inte många lockiga, även om håret är naturligt smidigt! Huvuddelen faller inte i depression, håret växer i vilket fall som helst.

  - Jag läste kommentarerna, det blev lättare och då depressivt tillstånd. Jag ligger nere, huvudet gör ont, jag har inte hälften av håret, jag försökte en dybil.

  - Flickor, för nästan 3 månader sedan, hade jag också en icke normal, drabbade håret mitt på huvudet mitt nästan från min handflata och grät väldigt kortare... inte bara det bleka huvudet, jag kammade också mitt hår över huvudet, inte mycket hår, det enda jag kan göra är svansen, det var inte tjockt förut, men nu är det helt musliknande. När jag bara inte smög, verkar håret växa, men märkligt nog blir skallighet mindre märkbar, men jag observerar inte någon igelkott, håret är väldigt tunt, kanske det är därför. Jag har alltid en skallig plats för att se skillnaden, mitt hår tänker inte ens på några ställen att skada, lugnade sig lite efter att ha läst forumet att 3 månader inte hade gått. Jag var så gigglande med dig, men det är bra att jag är kvar utan tänder)))) så jag är inte den enda, och jag har ett helt slag, om än sällsynt))) och whiskyen är på plats))) och bara en peruk sparad, även om jag också tänkt på honom)))

  - Jag har ett nytt jobb, jag jobbar med människor))) Jag håller hela tiden huvudet över min hårklippning, när jag kommer med en hårklippning och allt det, vill jag bara visa henne hur jag ska se med flytande hår))))

  - Jag kämpade också med ett litet barn, drog ut en bit av mina smällar, rätt skallighet 3x3 cm eller lite mer. och mina knoppar och så fort. Smält 2 dagar med kardolja med peppar, toko är redan redo att äta. och idag smed jag avskärningen med nikotinsyra, jag läste att det också hjälper, stimulerar hårväxten. Så jag kommer antagligen att växla. Men det är svårt psykiskt att tänka att det i åtminstone 3 månader är nödvändigt att maskera den skalliga fläcken så att den inte syns (

  - Åh, flickor, oavsiktligt snubblat på ämnet, jag kan inte gå förbi! Det var med mig! Onormal en clung, jag trodde att jag vill leda sin pojkvän. Och det var min vän. Det här är hur jag förlorade mitt hår, för en flickvän) Håret är tunt, lätt och melirovannye.Vyryvali enkelt (skallet huvud var precis vid avskiljningen. Först var det en chock. Förtvivlad. Och då insåg jag att något måste göras Först måste du hitta en frisyr, där den skalliga platsen kommer att vara minst märkbar. I alla händelser måste den skalliga platsen täckas med skuggor som motsvarar hårfärgen. För även om du gömmer det med en hårklippning kan det hända att du av misstag träffar den och den öppnas. en plats där en skallig plats inte bildas blir obehaglig. Det är mer så smidigt och håret glider över det. Även om skallighet inte öppnar, kommer du att känna dig mer självsäker med skuggor. Och också: försök att ägna så lite som möjligt till vad som hände med dig. Jag trodde det var så märkbart och folket runt märkte inte, jag lyckades till och med dölja min skallighet från min mamma. På bara en månad, kanske ännu mindre, hade jag en igelkott, jag behövde inte använda nyanser än. Men denna igelkott växer väldigt långsamt nu. Men den växer och glad) Jag fortsätter att göra massage, smörja med nikotinsyra och pepparmaskar skälla.

  - Jag blev också dras ut ur mitt hår... Jag blev sedan målade från ljus svart till ljusbrun.. Jag har mycket tunt hår och plusfärgade gånger hundra gånger i rad. Jag tog ut en bunt rakt från toppen av mitt huvud. Jag grät också, som tjejerna skriver över någonstans vecka. Några ställen började dyka upp, i ett område började det växa först efter tre månader, men i slutändan, efter fyra månader växte allt omkring en centimeter. Även om jag var 100% säker på att de inte skulle växa i mig))) eftersom mitt hår På egen hand växer Pts inte bra och har aldrig nått under axlarna, även om jag inte hade dem tidigare Jag målade inte det och så vidare. Jag är självklart fortfarande rädd för vad som hände med mig, och jag vill ge råd till en sak - HAR INTE någonting. allt kommer att växa... Och på bekostnad av maskerna. Jag smorde bara med kuller, men jag tror att det på fri sätt på något sätt påverkar återhämtningsprocessen.

  - Jag blev också dras ut i ett slagsmål av ett hårskär på mitt knäck, var väldigt upprörd, men blev inte förtvivlad, gjorde alla slags masker för hårväxt (senap, olja, gnidad peppartin) tre gånger i veckan, växlar allt i sin tur och dricker vitaminer. Och efter tre veckor verkade en igelkott inte märkbar, men det är där. Det viktigaste är att ta hand om och ta tid och närma ena änden av håret. Så tjejerna förlorar inte hjärtat och är inte lat och allt växer upp. Förresten gör jag allt så långt som bara en månad har gått sedan det ögonblicket. Allt tålamod och lycka till.

  - Hej tjejer. 5 dagar sedan hade jag mitt hår utdragit, skallet huvud 7 * 3, 2 dagar gjorde ingenting, då gjorde jag 1 mask med demiksid, en ledig dag, en mask med senap. Nu röra jag, det fanns stubbe, och i början var det slätt och silkeslen. Så var inte avskräckt, allt kommer att växa.

  - Hej, det är väldigt intressant att veta hur ditt hår växte? Jag står inför samma problem nu

  - Jag skrev redan, om fem dagar var hedgehog 2mm på absolut naken plats, men jag gjorde masker.

  - Finns det någon som började växa först efter sex månader? Och vad kan Alerana Spray använda? vänligen ge råd

  - Hej, och för vilken tid har de blivit vuxna?

  - Flickor !! Jag delar min erfarenhet!
  I en kamp drogs mitt hår ut (bålens diameter var från botten av en 2-liters plastflaska). Håret visade inte länge hur svarta prickar var bara (2 månader), sajterna hade läst recensioner som du var alla skalliga för livet nu, men nej !!
  Läkaren gav mig råd om att för att håret ska växa måste löken få en "attack" tog en hård terryhandduk (efter att den tvättades tjockare) smorde på hennes skalliga fläck med varm burkaolja (med rödpeppar) och gnidde 10-12 minuter tills hårbotten rodnade hårbotten (2 gånger i veckan), efter 3 månader gick hon med håret loss och håren som växte på den skalliga fläcken var 7-8 cm :)

  - Åh, tack tjejer för svaren. Jag hade också en kamp i baren med 3 fulla höns. För första gången på 34 år. Hon kom, jävla det, för att fira ministerns dag för att fira... Baldness är ca 1,5 cm med 1,5 men över templet. Så det är klart... hon hedrade dina berättelser och lugnade sig för att växa tillbaka. Darsonval kommer att gå tillbaka till Kiev, jag kommer att göra massage och masker. Huvudets baksida har tunnat också. Och hår till midjan, min stolthet.

  - Flickorna drog ut håret från huvudets golv för ca 8 månader sedan, ett halvt år fanns det inget hår, och igår upptäckte jag att en 5 cm stor skiva hade vuxit. En sådan lycka innebär att de andra växer bara långsamt, inte alla samtidigt. Lycka till er alla med hår, jag ville återigen leva)))

  - Och så händer det! De tog av med ett landhus - alla firade semestern och en *****-fett kom utan en inbjudan att bli full med den första och rusade på mig - kvällens ägare bröt guldet på mig för att strimla - en blåmärken på pannan och under ögat var det inte tillräckligt med hår att röra vid hälften Jag är rädd... och det hände allt när alla männen och min man gick till badet och förbjöd inte för någon! Så jag lärde mig vad som är 39 år gammal !! Den fasa! Jag förberedde mig för semestern efter Botox-förfarandena, efter maskerna, all den välskötta, snygga avunden i min skönhet! Min man ville även ringa till polisen, förmodligen avskräckt, och nu är jag här, slickar på mina sår och letar efter medel att läka....

  - Det finns ingen smärta längre, tre dagar har gått. Jag gick till salongen, tänkte jag bygga upp, men mästaren sa att hon inte ens kunde öka ?? Det är bara att vänta tills de nya växer upp... och det är roligt och inte roligt)))... Och hon började gråta redan...
  Kvinnorna är vanligtvis hjärnlösa, de klamrar sig och tänker inte på konsekvenserna... Det var jag som kom till mitt hemland... En sådan kvinna klättrade på huvudet, fortfarande den krokodillen!
  De säger att lök med honung hjälper till att gnugga, det här är om från folk... Och så, troligen, gå till trichologen och vad han kommer att råda oss där. • Nästa Artikel
  De bästa sätten att göra håret mjukare