Hårtransplantation på huvudet: indikationer, beteende, kostnad


Hårtransplantation på huvudet är ett kirurgiskt sätt att återställa håret, vilket i vår tid används av både män och kvinnor. I modern plastmedicin finns det flera metoder för transplantation.

Det är inte rekommenderat att tillgripa hårtransplantation på huvudet för personer som lider av hudpatologi (psoriasis, follikulär dermatit, eksem, olika svampinfektioner), endokrina sjukdomar (diabetes mellitus), psykisk sjukdom (hat på din kropp, en tvångstank som syftar till att dra ut håret ), blödningsstörningar.

Dessutom är hårtransplantation på huvudet kontraindicerat för barn under 18 år och personer över 60 år.

Indikationer för denna typ av håravfallsbehandling är:

 1. Androgenetisk (ärftlig) alopeci associerad med den negativa effekten av testosteron på hårsäckarna.
 2. Post-traumatisk (cicatricial) alopeci, förvärvad till följd av skada på hårets hår, till följd av skada eller sjukdom.
 3. Ovillighet att ha på sig en parykk eller lägga sig i skallighet.
 4. Kosmetisk defekt förknippad med en uppblåst hårlinje i frontal eller tidsmässigt område.

Innan du planerar dagen för operationen, ska läkaren bestämma orsaken till skallighet, bestämma dess omfattning, identifiera eventuella kontraindikationer samt välj det område från vilket donatorlampan ska tas. Typiskt använt autentiskt material som tagits från huvudets occipitala eller tidsmässiga delar. I innovativa metoder för hårfollikeltransplantation görs kroppshår eller nacktransplantation oftare.

Efter en preliminär undersökning väljer specialisten, med hänsyn till området alopeci, patientens individualitet, typen av problem, förekomsten av associerade sjukdomar, det potentiella donatorområdet och hårbotten i allmänhet den lämpliga transplantationsmetoden.

Är viktigt

Perioden och förloppet av rehabilitering och läkning av transplantationsstället skiljer sig beroende på vilken transplantationsmetod som utfördes, liksom på volymen av transplanterade hårsäckar och egenskaper hos klienten.

Smärta och svullnad efter FUE- och FUT-transplantationsmetoder kan variera från ett par veckor till 1-2 månader. Den sista restaureringen av håret observeras några månader efter manipuleringarna.

För att en hårtransplantation ska leda till ett positivt resultat bör du, utan möjliga komplikationer, kontakta en specialiserad klinik med oklanderligt rykte som diskuteras på ett välkänt forum där yrkesverksamma med stor erfarenhet av att utföra sådana förfaranden arbetar. För närvarande kan sådan medicinsk nivå hittas inte bara i Moskva eller St Petersburg, utan även i Samara och Voronezh.

Priset för operationen beror på vilken transplantationsmetod som väljs. Kostnaden för implantering av ett implantat är:

 • med en patchwork teknik varierar från 80 till 140 rubel;
 • med FUE varierar förfarandet från 100 till 200 rubel;
 • med den sömlösa metoden - från 150 till 300 rubel.

Hårtransplantation med naturlig densitet: vi listar metoderna

Hårtransplantation på huvudet är möjligt på tre huvudvägar.

Pappersarbetet eller FUT-metoden anses vara den minst godartade och innebär användning av hudtransplantat som tas från patientens nacke.

 • Donormaterial tas med en skalpell under inverkan av lokalanestetika.
 • Flikens storlek är vanligen 1,5 * 10 (20) cm.
 • Till skadeståndet läggs en söm.
 • Separata transplantat erhålls från hudremsan. Varje transplantat innehåller vanligen 3-6 hårsäckar.
 • På en plats som genomgår plastikkirurgi gör läkaren speciella snitt med en skalpell där donatorvävnader placeras.

Med den här metoden kan du justera stora områden med minimal skada på håret. Nackdelarna med denna typ av transplantation är närvaron av suturer, problemen med en lång återhämtningsperiod, en hårtjocklek än med andra metoder.

FUE-metoden är annorlunda genom att donormaterialet avlägsnas med hjälp av ett specialverktyg, vilket gör det mindre traumatiskt.

 • Punch lyckas försiktigt ta huden med en diameter av 0,5 mm, som också är uppdelad i transplantat.
 • Materialet transplanteras med en skalpell och en speciell apparat.

Håret som sålunda återställs är inte tillräckligt tjockt, med en onaturlig lutning av hårväxt. På huvudet finns det små ärr, särskilt märkbara i den första etappen av den postoperativa perioden.

HFE-metoden för hårtransplantation eller hårtransplantation med naturlig densitet är ett innovativt förfarande som bygger på transplantation av en mikrofollikulär förening, som består av 1-3 lökar.

 • Ett nålimplantat samlar donormaterial, som med hjälp av samma verktyg planteras under huden på önskat djup och i naturlig vinkel.
 • Samtidigt behöver man inte behöva ytterligare punkteringar och nedskärningar.

Denna metod garanterar den framtida frisyrens största naturlighet, frånvaron av ärr, en kort period av rehabilitering. Ofta används den icke-invasiva typen av transplantation för att korrigera håret, inte bara på huvudet utan också på ansiktet, för att återställa ögonbryn och skägg.

Indikationer för hårtransplantatkvinnor

Hårtransplantation hos kvinnor är mindre vanligt än ett liknande förfarande i det starkare könet. Detta beror på de särdrag hos kvinnlig skallighet. Tillsammans med den androgena typen av alopeci har den vackra halvan av mänskligheten en diffus form av sjukdomen där håret faller ut över huvudet, inklusive huvudets och templets baksida (ett potentiellt givarområde).

Dessutom, hos kvinnor oftare, är den främre delen av hårlacken intakt, så syftet med operationen är att återställa volymen i kronan och på baksidan av huvudet. Tyvärr kan läkaren i de flesta fall helt enkelt omfördela hårvolymen från ett huvudområde till ett annat, vilket inte kommer att ge det önskade resultatet och leda till frustration.

Enligt de ledande specialisterna i Moskva och St Petersburg är hårtransplantation för kvinnor lämplig i följande fall:

 • Alopeci i samband med skada, inklusive efter brännskador, plastikkirurgi, liksom andra typer av skador på hårbotten.
 • I närvaro av alopecia manlig typ, när håret faller i fronten eller kronregionen.
 • Om håravfall uteslutande förekommer i den tidiga regionen.

Kaldhet hos kvinnor ger sig ofta till en konservativ behandlingsmetod, när skönheten kan återställas med hjälp av effektiv farmakoterapi och förändringar i den dagliga kosten.

Hårtransplantation på huvudet hos män: grundläggande rekommendationer

Hårtransplantation på huvudet hos män är ett fenomen som är ganska vanligt under senare tid. Anledningen till detta beror på det ökade behovet av att det starkare könet ska vara vackert, liksom förbättringen av plastkorrigeringsteknologin av utseende med håravfall med minimal sannolikhet för komplikationer.

Den mest populära är den sömlösa metoden, som erbjuds inte bara i huvudstaden, men också i Chelyabinsk och Tatarstan. Trots det faktum att återhämtningsperioden efter ett sådant ingrepp är lätt, för att framgångsrikt slutföra implantationsprocessen måste patienten följa vissa regler:

 • I 7 dagar efter proceduren bör du inte använda några kosmetiska hårvårdsprodukter (inklusive schampo, balm, masker etc.). Du kan bara tvätta håret med babysond.
 • Fram till full restaurering av håret är det förbjudet att använda hårspänningsanordningar (hårtork, krusningsjärn, etc.) för att intensivt kamma eller torka huvudet med en handduk.
 • Det är nödvändigt att observera begränsningen i utförandet av tung fysisk ansträngning 30 dagar efter operationen.
 • Det är nödvändigt att överge hårfärgning och perm.

Hårimplantation - och skallighet är inte läskigt

Sparsamt hår eller brist på det på huvudet är inte bara en allvarlig kosmetisk defekt, särskilt hos kvinnor. Skallighet för många blir ett verkligt sociologiskt problem. Det leder till psykiskt obehag, beröm, stör reklam eller sysselsättning.

De föreslagna kosmetiska metoder och medel, korrekt vård och läkemedelsbehandling tillåter ibland bara att sakta ner håravfall och förbättra deras struktur. Konsekvenserna av de flesta patologiska processerna som orsakade skallighet är helt enkelt omöjliga att eliminera. Därför är metoder som autotransplantation eller hårimplantation en riktig "frälsning" för många, eftersom de tjänar syftet att återställa en persons personlighet, hans personlighet.

Vad är skillnaden mellan transplantation och hårimplantation?

transplantation

Dess mening är att transplantera sitt eget transplantat med en follikel skyddad från håravfall till de områden som helt eller delvis saknar hår. Denna metod utförs på två sätt:

 • lapptäcke, i vilka små områden av huden med en (mikrograft) eller flera hårsäckar skärs och transplanteras under ett mikroskop - 3-6 (mini graft); Efter transplantationen är suturer applicerade på huden;
 • sömlösa - med hjälp av en speciell apparat och en optisk enhet utan hudinsats extraheras hårsäckar, vars storlek inte är mer än 0,9 mm; Tekniken är avsedd för små områden och kräver ingen sömnad.

Hårtillväxten börjar inom 2-3 månader, och resultaten av operationen är synliga endast efter 9-12 månader efter transplantation. Samtidigt behåller de helt sin struktur, färg och tillväxt. Denna procedur är endast möjlig om det finns en hårtillväxtzon tillräcklig för transplantation i det ockipitala området.

Operationen är kontraindicerad för personer som lider av:

 • sjukdomar i hårbotten under akut tid;
 • diabetes;
 • reducerad blodkoagulering
 • generaliserad typ av alopeci.

implantation

Till skillnad från den tidigare metoden är implantation en transplantation av bioidentiskt hår tillverkat av medicinska biosyntetiska polymerer. I världen finns en enda teknik som har passerat en långsiktig godkännande - det här är "Biofibre" -metoden. Biofibre hårimplantation är möjligt även med fullständig androgen alopeci, i vilken transplantation är omöjlig. Det används också med framgång för tillfällig korrigering av ärr på huvudet, liksom för kvinnor med häckande alopeci.

Bioidentical fiber är registrerad i European Pharmacopoeia och har använts i över 20 år som icke-absorberbar och användbar. Den har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, liksom hög resistans mot många typer av kemiska och mekaniska effekter.

För alla dess egenskaper har biofiber en fullständig likhet med naturligt hår. Den har en matt skugga och finns i grundläggande (21) färgalternativ, som vid behov kan blandas på patientens begäran. Mjukheten och elasticiteten hos fibrerna bidrar till det minimala traumet i hårbotten under hårimplantationen.

Fiberlängden är 15 cm, men kan ökas till 45 cm. Förutom raka linjer finns fibrer med tre grader krullning, vars form förblir jämn med täta tvätt av huvudet och torkning med hårtork - små och stora lock samt vågiga fibrer. Tjockleken på det konstgjorda håret - 0,07 - 0,08 mm. Utåt ger de intrycket av naturligt tjockt hår.

Fixeringen av trådarna är försedd med en speciell krok vid sin ände. Den senare är täckt med en keratinkapsel, på grund av vilken immunsystemets förmåga att reagera på en främmande kropp minskas avsevärt. För närvarande är implantationen av konstgjort hår som produceras endast från materialet i det italienska företaget "Medicap" tillåtet.

Processteknik

Operationen utförs under lokalbedövning med hjälp av specialiserade automatiska verktyg. 2-4 veckor före operationen för att övervaka svaret från huvudvävnaden till syntetfiber utförs testtest genom att införa cirka 100 implantat i huden. Cirka 1% av patienterna har ökat känsligheten för dem.

I avsaknad av en hyperreaktion med hjälp av specialverktyg införs upp till 600 fibrer i ett förfarande. Det finns också justerbara implantat enheter som möjliggör införande av upp till 4000 fibrer kontinuerligt för en session. Hela proceduren med en sådan anordning tar ungefär 4-5 timmar.

Med fullständig skallighet används upp till 8 000 trådar. Implantation (på begäran av patienten) kan utföras i flera steg med intervall om minst 2-3 veckor. Efter operationen kan patienten omedelbart återgå till det vanliga sättet att leva. Om det behövs kan håret lätt avlägsnas utan skada och ärrbildning.

Komplikationer orsakade av hårimplantation

Under transplantationen under de första dagarna efter operationen, blödning eller blödning, bildandet av hematom och ackumulering av serös vätska under huden, förlust av känslighet, domningar och svullnad i ansikte och hårbotten, suppuration eller nekros (nekros) i den transplanterade vävnaden är möjliga. I framtiden är det möjligt att bilda grova ärr, döden hos de flesta av de transplanterade folliklarna. Med androgen eller fokal alopeci är transplantationen generellt ineffektiv.

Hårimplantation saknar dessa brister, men det kännetecknas huvudsakligen av två problem:

 1. Trots närvaron av en keratinkapsel runt roten av konstgjort hår, förblir de för kroppen en främmande kropp som genomgår "attack" av immunsystemet. Som ett resultat faller de ut och det finns behov av ytterligare replantering.
 2. Konstgjorda fibrer bidrar till att öka sekretionen av talg och svettkörtlar, vilket skapar förutsättningar för utveckling av jästsvamp och mikroflora. Som ett resultat uppstår kliande av huden kan områden av inflammatorisk behandling ibland förekomma, och flera ärr kan bildas. Därför, för personer med överdriven svettning, är konstgjorda implantat kontraindicerade.

Med korrekt vård för implanterat hår kan många negativa konsekvenser undvikas.

Implanterad hårvård

Det är nödvändigt att tvätta huvudet endast med det rekommenderade schamponet och endast med vatten som har en genomsnittlig temperatur. Under proceduren är det nödvändigt att göra en massage med en mjuk desinficerad pensel. Det är nödvändigt att torka håret med varm luft eller naturligt. Ammoniuminnehållande färgämnen bör inte vara föremål för blekning och färgning, såväl som permanent krökning, exponering för lacker och syror. För att underlätta repor är det nödvändigt att använda krämer och balm.

Den existerande uttalade sociala motivationen i kombination med ett beständigt resultat är motiverat av metodens säkerhet. Biofibre hårimplantation är den enklaste kirurgiska metoden för att eliminera skallighet. Ur estetiska utseende syns i de flesta fall det omedelbart och är lämpligt för det maximala antalet personer med skallighet.

Hur en artificiell hårtransplantation sparar från balding

Hårimplantation är en av de innovativa metoder som samhället kan hantera skallighet. Den mest obehagliga kosmetiska defekten är frånvaron av hår eller med sparsamt hår. Tunnat hår gör speciellt ont kvinnor.

På grund av en sådan defekt är folk ofta ökända, de upplever ständigt obehag. Drogbehandling, olika masker, verktyg, kosmetiska tekniker kan bara förbättra strukturen hos håret som kvar, eller sakta ner deras förlust.

Helt misslyckas med att eliminera effekterna av många patologiska sjukdomar. Därför kan du använda metoden som implantation av konstgjort hår, vilket hjälper en person att återställa sitt normala utseende.

Vad är implantat?

För förfarandet använder jag fibrer av artificiellt ursprung som har testats under en lång period. Dessa är hårimplantat. De är gjorda av biosyntetiska polymerer som har blivit strikt kontrollerade.

Biologiskt kompatibla analoger som naturligt hår. De är elastiska, varierande i hårdhet, har ett stort färgområde av nyanser (21), en fiberlängd på 15-45 cm. Förresten, om nyanserna blandas, är hårets färger närmare naturligheten.

I mer än tjugo år har biokompatibla fibrer använts i den europeiska farmakopén. De tolereras väl av mekaniska och kemiska effekter, har antibakteriella egenskaper. Externt implanterat hår liknar naturligt. De kan också tvättas, vridas på en curler, torkas med varmluftstork.

Vad är skillnaden mellan implantation och transplantation?

1. Transplantation är en operation när det egna materialet transplanteras till follikelfritt område (helt eller delvis). Applicera två typer av problemlösning.

 • Patchwork, under vilket mikromaterial transplanteras i små områden. Excision utförs under ett mikroskop;
 • Seamless. Hårsäckar skärs av apparaten utan hudinsats. Metoden eliminerar alopeci i små områden.

Efter ett par månader börjar håret växa. Efter transplantation blir det fulla resultatet synligt på ungefär ett år. Håret behåller helt sin naturliga färg, struktur, tillväxt. För transplantationsmaterial tas från huvudets baksida.

Transplantation utförs inte för personer som lider av diabetes, de har en minskad blodkoagulationsreaktion, det finns hudsjukdomar.

2. Implantation är en biokompatibel hårtransplantation. Biofibreimplantation är den enda globala tekniken som har genomgått många test under en lång period. Detta alternativ kan användas även med fullständig androgen skallighet, som inte kan göras med transplantation.

Trådar kopplade med en keratinkapsel. Detta hjälper håret att ta rot, så immunsystemet avvisar inte det som en främmande kropp.

Implantationsteknik

Detta är ett ganska dyrt förfarande, vilket innebär kostnaden för vård av artificiellt hår. Självklart finns det ingen garanti för att resultatet helt kommer att göra en person lycklig, men han kommer att rädda honom från skallighet.

Biofiber är helt lik med naturligt mänskligt hår. Utmärkt keratintips ger överlevnad. Bland de 21 nyanser av hår kan patienten välja vilken färg som helst han gillar. längd; grad av jämnhet. Implantation är en långsiktig operation (fem till sex timmar), som utförs i specialkliniker. För anestesi är lokalbedövning.

Innan denna operation genomförs, utförs ett provförfarande två veckor före. En liten del av det konstgjorda håret implanteras och immunsystemet svarar. Om allt är bra kan du fortsätta till transplantation.

Beroende på apparat, i en operation, med partiell skallighet, kan 600-4000 konstgjorda trådar implanteras, och med fullständig alopeci kan upp till 8000 implanteras. Vanligtvis implanteras biokompatibelt hår i flera steg med pauser på 2-3 veckor. Det är inte nödvändigt att ligga på sjukhuset, och ambulatorisk behandling är tillräcklig.

Problem efter hårimplantation

Detta är ett dyrt förfarande och tidskrävande, så du måste veta i förväg vilka problem som kan uppstå under hårimplantat. Det finns flera huvudproblem:

 • Efter proceduren kan områden av huvudet med implanterat hår påverkas av patogena bakterier, eftersom de blir för känsliga. Naturliga hårsäckar är utrustade med en slags mekanism som kan skydda hårbotten.
 • Konstgjorda trådar är fästa genom hudskiktet till hårrotsarna, som ligger i dermis. Med den implanterade utföringen finns det ingen sådan mekanism som kan förhindra att mikrofloran i hårbotten kommer in i dermis och skadar den. Därför kan människor med hårimplantation ofta stöta på hudbakterier.
 • Biologiskt kompatibla fibrer är främmande kroppar med vilka människans immunförsvar automatiskt kommer att slåss. Så här fungerar naturen. Därför börjar den efter implanteringen sin kamp för att bli av med en främmande kropp och det implanterade håret börjar gradvis falla ut.
 • Om detta händer, då på grund av inflammatoriska processer kan ärr bildas, som sedan måste avlägsnas operativt. Ärr är farliga eftersom de djupt påverkar hårsäckarna, och efter det kommer håret aldrig att kunna växa.

Vem ska inte implanteras

För alla dess fördelar gäller inte hårimplantationen för den naturliga metoden för håråterställning. Som med alla kirurgiska ingrepp har denna procedur ett antal kontraindikationer, så inte alla gör det.

I vilka fall utförs inte implantation av konstgjort hår?

 • Om provtransplantation av artificiella trådar på grund av avstötning av immunsystemet var negativ, kommer patienten att vägras ytterligare förfaranden. Vad är meningen med att slösa bort pengar, och stora, om implantaten faller ut. Även om sådana människor utgör endast 1%. De kan också uppleva andra reaktioner vid avvisandet av en främmande kropp.
 • Om patienten lider av hyperhidros. Anledningen är att konstgjorda fibrer kan orsaka överdriven svettning.
 • Om patienten lider av smittsamma hudsjukdomar: dermatos, dermatit, har han uttalade allergiska hudreaktioner. Orsak: biofair kan irritera huden på grund av dålig luftpermeabilitet i hårbotten och nedsatt fettmetabolism.
 • Kontraindikationer gäller även för patienter som är patologiskt missnöjda med sitt utseende, utseende, d.v.s. lider av dysmorfofobi. I ett nervöst tillstånd kan de riva ut håret implanterat av honom.

Biofibre hårimplantation: nackdelar med metoden

Även om konstgjorda fibrer ligger nära naturligt hår, kan de när som helst avvisas av det mänskliga immunsystemet och falla ut. Detta kan medföra en annan återplantering och slöseri med pengar. Och om det finns många trådar kommer det att finnas flera transplantationer. De kommer att hålla med betydande raster.

Efter implantationen av konstgjort hår börjar körtlarna som producerar fett och svett att fungera mer aktivt. Detta medför daglig tvättning av huvudet, liksom huden kan undra på svampen, kliande, inflammatoriska områden kommer att dyka upp.

Det är förbjudet att torka det implanterade håret med varm luft, räta lock med tång, måla med färger som innehåller ammoniak, och gör en kemisk perm.

Implantation i ögonfransarna och ögonbrynen

Kvinnor tycker ofta inte om sina ögonfransar eller ögonbryn. De skulle vilja ha fransar tjockare och längre och ögonbryn - mer uttrycksfulla. Du kan förstås måla dem dagligen med speciell mascara, du kan bygga upp det, men det är idealiskt att implantationen i ögonfransarna och ögonbrynen förbättrar utseendet.

Fördelar med hårtransplantation i ögonbryn och ögonfransar:

 1. Ett polikliniskt förfarande är en engång, varar en kort stund, bara ett par timmar. Till skillnad från ögonfransförlängningar är denna metod mer hållbar.
 2. Det kommer inte att finnas några spår inom området val av material för transplantation eller i ögonlockens område
 3. Minimalt invasiv. Smärtfritt eftersom lokalbedövning tillämpas
 4. Rehabilitering upp till fem dagar;
 5. Implantabla ögonfransar och ögonbryn ser naturligt ut, växer i rätt riktning;
 6. De kan målas med bläck och cilia - podvivat.

Om polikliniken utfördes i överensstämmelse med alla regler, kommer den nya kanten eller cilien att glädja resten av ditt liv. Implantabla ögonfransar och ögonbryn faller inte ut.

Hur sköter man om biohår efter implantation?

Konstgjort hår kräver vård. Efter en månad efter implantationen kommer håret att kunna konsolideras äntligen.

Under hela denna period måste följande regler följas:

 • Överhett inte i badet, solariumet, solen;
 • Smörj huden strikt med de medel som doktorn ordinerat.
 • Avstå från alkohol och röka
 • Det rekommenderas inte att ta medicineringsutspädningsegenskaper.

Efter det implanterbara håret rotar väl, är det nödvändigt att följa andra regler, dvs. för vård av artificiellt hår.

 • För att tvätta håret, använd antiseborrheic, ph-neutrala schampon utan alkoholhalt för att inte överdriva dem.
 • Rengör med speciella medel för att rensa hårbotten. Att göra städningen om två eller tre dagar.
 • Om du verkligen vill färglägga ditt hår, ska färgen i kompositionen inte innehålla ammoniak. Färg inte ditt hår vitt.
 • För att torka håret efter att ha tvättat huvudet, använd endast varm luft, inte varm. Uppvärmda hår curlers för curling curls - inte mer än 40 grader.
 • För hår styling använda lack. Tillåt att applicera balm för att mjukna håret, så att de är lätta att kamma.
 • Huvudbonader ska vara fria, skada inte.
 • För att kamma köpa en trä- eller plastkam.
 • Besök regelbundet läkaren för råd.

Hårförlust behandlingar

Det finns många anledningar till att håret kan falla ut. Det kan vara stress, hormonellt misslyckande, problem med hårbotten, ärftlighet, metaboliska störningar och så vidare. Trichology använder metoder för att bekämpa håravfall. De är indelade i typer:

 • Hårdvara. Ozon och laserterapi;
 • Alternativ kirurgisk behandling - Implantering av artificiellt hår, transplantation;
 • mesotherapy;

Tänk på följande alternativ:

 1. Mesoterapi behövs när håret föll ut efter kemoterapi. Den näringsrika cocktailen innehåller kortikosteroider, aminosyror, vitaminer. Efter att ha fått hälsovård börjar håret växa.
 2. En injektion av steroider införs i håravfallssonen. De bör endast göras av proffs
 3. Vakuummassage kan också stoppa hårförlusten. När syret i burken brinner ner kommer ett vakuum att skapas. Med vakuummassage ger det syre till hårbotten och förbättrar blodcirkulationen vilket förbättrar hårväxten.

Hårtransplantation med implantat. Vad gör den här metoden för att bekämpa radikal håravfall och vad är dess egenskaper?

Håravfall är inte ett sällsynt problem idag, inte bara för män, men även för vackra kvinnor. Alopeci kan orsakas av olika faktorer från effekterna av mekanisk skada på hårbotten till den vanligaste orsaken - hormonell. Det senare inträffar när blod överskott testosteron omvandlas till dihydrotestosteron, vilket i sin tur har en skadlig effekt på hårsäckarna. När hårförlusten blir inte bara överdriven men visuellt märkbar har en person vanligtvis bara tre val: raka huvudet och få ett "snyggt skallet huvud" (men sällan passar män), ha på sig en peruk eller tillflykt till transplantation eller implantation. hår.

Transplantation är naturligtvis på många sätt att föredra, eftersom den moderna HFE-tekniken gör det möjligt att göra det på det mest försiktiga sättet och med ett utmärkt återställande resultat. Det finns dock ett antal fall där ingen av transplantationsmetoderna är lämpliga för patienten. (Till exempel om det är objektivt omöjligt att återställa hårsäckar). Under sådana omständigheter är det möjligt att tillgripa en annan teknik - hårimplantation.

Hårimplantation när transplantation är omöjlig.

Vilka problem med hår och hårbotten kan tjäna som orsak till indikationer på implantation av konstgjort hår? Ja, det här är precis vad som skiljer implantering från transplantation. Om i det andra fallet transplanteras personens eget hår, i det andra fallet, genomförs implantationen av biohår för detta ändamål.

Av alla kategorier av patienter som behöver en sådan operation utmärks kategorier med två typer av skaldethed. Den första är fullständig förlust av hår på huvudet. De flesta av dessa patienter är manliga (men det finns naturligtvis undantag från reglerna). Den andra är människor som lider av så kallad nesting alopeci, vilket orsakas av ett överskott av androgener i kroppen. Det finns en tredje typ när håravfall uppstår till följd av skada eller sjukdom.

Hårimplantation är dock fortfarande inte den mest optimala metoden för att lösa problemet med håravfall. Ändå handlar det om att implantera främmande material i huden, och det ger ingen hälsofördelar, och det skulle vara oseriöst att acceptera en sådan operation som kosmetisk. I det här fallet är det viktigt att väga för och nackdelar.

Till och med professionella ger "bra" för hårimplantation endast i de mest extrema fallen. Samma patienter som har en tillräcklig del av givarsonen, som ligger i intervallet från 1 till 6 msk. enligt Norwood är en mer naturlig och mindre traumatisk transplantation bra.

Vad är hårimplantation i praktiken?

Hårimplantation till priset av nöje är inte billigt, ja, och för att garantera att resultatet du kommer att bli nöjd med hundra procent kan inte. Ändå är konstgjort hår inte naturligt.

Artificiellt hår är ett biofiber, visuellt helt identiskt med naturligt hår, vid toppen av var och en finns ett speciellt tips från keratin, vilket säkerställer maximal överlevnad och minskar risken för avvisning av främmande material. Patienten kan välja hårfärg (tjugo nyanser är tillgängliga), deras längd (från femton till fyrtiofem centimeter), liksom graden av jämnhet (det finns raka, vågiga eller lockiga trådar).

Hårimplantat i Moskva utförs i specialkliniker och är ett ganska långt förfarande (upp till fem timmar), vilket utförs med lokalbedövning. Fibrerna själva är fastsatta med hjälp av anordningen med speciella krokar på änden.

Före proceduren, någonstans i fjorton till trettio dagar, genomförs en provimplantation av artificiellt hår, när en liten del av dem implanteras och sedan observeras kroppens reaktion på främmande kroppar. Om resultatet över tiden är tillfredsställande, och det finns ingen skarp avvisning, kan du fortsätta till själva transplanteringen.

Du kan transplantera från sexhundra till fyra tusen fragment i taget beroende på vilken maskin som används och hur mycket hår du behöver för att implantera. Om vi ​​pratar om skallighet, når antalet implantat åtta tusen.

I regel sker implantationen av biohår i flera steg, mellan vilka du säkert måste klara ett tidsintervall om två till tre veckor. Det utförs på poliklinisk grund.

Vem är implantationen av biohår kontraindicerat?

För alla dess fördelar kan implantering av hår inte hänföras till naturliga metoder för håråterställning, därför finns det ett antal kontraindikationer för denna procedur.

Först och främst handlar det här om att en procent av patienterna vars immunförsvar ger en kraftigt negativ reaktion på en provtransplantation. I det här fallet kommer implantat sannolikt att falla ut, och förfarandet kommer inte att leda till tillfredsställande resultat. Dessutom är andra negativa reaktioner associerade med avstötning av en främmande kropp möjliga.

Implantering av artificiellt hår är inte indicerat för patienter som lider av hyperhidros, eftersom biobränslen väcker överdriven svettning, liksom för dem som lider av smittsamma hudsjukdomar.

Tendens mot olika dermatit, dermatos och hudallergiska reaktioner, även om du inte har en uttalad reaktion specifikt på implanterat biohår, kommer att vara en signifikant kontraindikation. Eftersom de, trots att de anses vara kompatibla med hudmaterialet, inte är helt identiska med det, till skillnad från naturligt hår, och oundvikligen kommer att skapa en gynnsam miljö för utseende av irritationer på huden. Detta beror på en överträdelse av fettmetabolism i hårbotten med transplanterat hår och deras lägre andningsförmåga.

Det finns kontraindikationer inte bara fysiologiska men också psykologiska. Således människor med problemet med dysmorfofobi (patologiskt missnöje med deras utseende och (eller) separata delar av kroppen) och en nervös sjukdom som kännetecknas av en oemotståndlig önskan att dra sitt hår ut.

Ofta implanteras håret, som den allra senaste metoden, av människor som vill återfå sitt frodiga hår, med alla medel. För dem att acceptera situationen - är otänkbart. Det finns naturligtvis objektiva skäl - radikal håravfall hos kvinnor eller om en person har ett offentligt yrke och håravfall kan orsaka allvarliga skador på hans karriär.

Hur ska jag ta hand om artificiellt hår efter implantation av biohår?

Mycket, mycket noggrant. Konstgjorda hår kan inte utsättas för färgning, särskilt aggressiva formuleringar, och kan bara tvättas i varmt vatten och använda specialdesignade schampon för implanterat hår. När du tvättar, för att minska sannolikheten för irritation i hårbotten, bör du regelbundet massera den med en pensel. Torrt hår transplanterat oönskade hår. Det är bättre att vänta på att detta ska ske naturligt. Aggressiv kamning kan också leda till oönskade konsekvenser. Därför bör detta göras med hjälp av specialvårdsbalmer och mjuk kam.

Av det ovanstående kan vi dra slutsatsen att hårimplantation är en metod som endast visas i de mest extrema fallen när alla andra alternativ är uteslutna. Men vi skyndar oss att behaga dig - det finns få av dem. I de flesta fall, för att bevara och återvända, är fluffigheten tillräckligt för en av transplantationsteknikerna (operativ eller icke-kirurgisk), den säkraste och mest naturliga är HFE-proceduren, varefter det inte finns några ärr eller ärr, och risken för inflammation och avstötning av transplanterade transplantat är minimal.

FAQ dropout
herrhår

Jag gör tyngdlyftning och är nu före konkurrensberedning. Det kommer att gå ca 2 månader, så jag skulle inte vilja skjuta upp denna fråga under en längre tid. Hur länge behöver jag efter operationen och i allmänhet behöver jag ta en paus i sporten?

God eftermiddag, berätta för mig, efter hårtransplantation, kan du fortsätta använda Minoxidil, för att massera huvudet för att bevara håret. Och hur det kommer att påverka det transplanterade håret.

Patientrecensioner
HFE

Yura, 8 augusti, 2018 God dag! Tänk på vad du ska besöka.

Ilya. Krasnodar, 13 juli 2018 Jag vill än en gång uttrycka min tacksamhet för all personal på kliniken! Särskilt tack till doktorn Oksana Nikolaevna! Hon gjorde mig en transplantation 3 gånger.

Kommersiell chef för kliniken
HFE, ledande trichologist

Hårtransplantation

Med ålder märker de flesta kvinnor och män att deras hår har minskat avsevärt. Om tidigare människor som lider av alopeci eller skallighet måste antingen acceptera eller förlita sig på populära metoder, då är det här problemet inte en mening i dag. Idag kompenseras håravfall genom transplantation.

Håravfall kan orsakas av olika orsaker, men de vanligaste är:

 • androgen alopeci. Det observeras när testosteron råder i kroppen. Detta problem kan exponeras inte bara för företrädarna för det starkare könet, utan också för kvinnor;
 • skador på hårsäckar på grund av skador, brännskador, sår.

Båda dessa problem kan lösas genom hårtransplantation. Det finns två sätt:

 • hårtransplantation;
 • hårimplantation.

Dessa två metoder är ofta förvirrade. Men emellan dem är det en signifikant skillnad. Patienter använder sitt hår för transplantation och artificiella för implantation. Var och en av dessa förfaranden har sina fördelar och nackdelar.

Hårtransplantation

Vid transplantation är patienten givare. Hår för transplantation tas från områden i huvudet där håravfall är mindre vanligt än hos andra - från sidorna och baksidan av huvudet.

Transplantation kan utföras på två sätt:

 • sömlös metod (FUE);
 • hudremsor (Strip-teknik).

FUE sömlös hårtransplantation (follikulära enheter extraktion)

Den sömlösa metoden kallas också prickad. Hårfolliklar transplanteras individuellt, utan att skära hudens flik med hjälp av specialutrustning. En sådan operation varar flera timmar. Denna metod kan transplantera upp till 80 folliklar per kvadratcentimeter av huden. Fördelen med denna metod är att det överförda håret omedelbart börjar växa. Också ett stort plus är den minsta invasiviteten. Postoperativa sår är mycket små och läker om några dagar.

FUE sömlös hårtransplantationsmetod

Strip metod

I detta fall transplanteras inte enskilda folliklar, men hudfläckar. Om det är nödvändigt att uppnå effekten av en naturlig hårlinje transplanteras mycket små skrot, på vilka från en till tre folliklar är belägna. För att imitera naturligt hår tar de större hudområden - med fyra till sex hårlökar. Med denna metod börjar transplantat hår inte växa efter transplantation, men efter några månader.

Strip-hårtransplantationsmetod

Fördelar med transplantation:

 • minimalt trauma (speciellt med punktmetoden);
 • förmågan att ta hand om hår, som vanligt.

Nackdelar med transplantation:

 • donorhår kommer att falla ut någon gång efter transplantation, och du måste vänta på att nya växer i deras ställe;
 • Denna metod löser problemet från den estetiska sidan, men bekämpar inte orsaken till alopeci.

Hårimplantation

Vid implantation transplanteras konstgjort hår. De är gjorda av ett material som är kompatibelt med människokroppen. Hittills betraktas det bästa varumärket Biofibre. Endast denna fiber är godkänd för användning i Europeiska unionen. Visuellt är detta hår inte annorlunda än naturligt. Metoden för implantering av sådant material har länge testats och verifierats. Förresten, i Ryssland introducerades tekniken först av specialisterna på kliniken "Medial" i slutet av 1990-talet. Läkare-trichologer utbildas i Italien, vilket framgår av ett diplom av internationella standard hårimplantatologer.

Konstgjort hår Biofiber

Håret kommer i trettio nyanser av olika längder (15-60 cm). De är gjorda av en mjuk inert polymer som inte skadar människokroppen. De är små i diameter, så transplantationsförfarandet är atraumatiskt. Den största fördelen med förfarandet är ett omedelbart resultat. Patienten behöver inte vänta på att håret växer tillbaka. Han kan genast glädjas i det fräscha hårhåret.

Driftsteknik

Före implantation utförs ett litet test: en liten mängd konstgjorda hår transplanteras till patienten, som regel inte mer än hundra. Om inga patologiska reaktioner observerades under månaden utförs operationen direkt. Konstgjort hår har krokar på spetsen, på grund av vilket det hålls på huvudet. För transplantation använd specialverktyg. Sedan 100-1000 kan transplanteras i taget (beroende på indikationerna) och patienter behöver vanligtvis implantera 2-3000, kan behandlingen ta flera dagar, plus det tar ytterligare 2-3 dagar att återställa huden.

Hur hårimplantation utförs: video

Vad frågas oftast

Faller artificiellt hår ut?

Implantat faller ut som naturligt hår. På ett naturligt sätt (och detta anses vara normalt), lämnar en persons huvud "cirka fem procent av håret i ett år. För att resultatet ska vara permanent måste det bibehållas och proceduren upprepas årligen - i mycket mindre skala.

Hur tolererar det implanterade håret färgning?

Om du vill ändra hårfärgen, använd naturliga växtbaserade färgämnen som inte innehåller väteperoxid.

Är det möjligt att göra en perm?

För biokompatibelt hår är en perm kontraindicerad eftersom det har en skadlig effekt på hårfibern. Om du vill ha lockigt hår, så kan du välja lockig hårimplantation.

I vilka fall kommer hårtransplantation på huvudet?

Ökad håravfall är en källa till konstant stress. Med tiden bildas djupa skalliga fläckar på huvudet, skalliga fläckar och det är inte längre möjligt att stoppa balding med konventionella metoder. Men estetisk medicin står inte stilla, och de senaste decennierna har moderna metoder för håråterställning med transplantation uppträtt. Hårtransplantation på huvudet utförs i specialkliniker och gör det inte bara möjligt att effektivt lösa problemet med skallighet utan också att gömma kosmetiska defekter (ärr, konsekvenserna av plastikkirurgi).

Den första hårtransplantationen utfördes för mer än 50 år sedan i Japan. Detta experiment var en riktig revolution i kosmetologiens värld, för att det var tillåtet att uppfylla drömmen om miljontals människor och hjälpte radikalt att korrigera bristerna i utseendet. Idag, med hjälp av moderna transplantationsmetoder, kämpar de med skallighet, effekterna av brännskador eller skador på hårbotten, återställer ögonbryn efter tatuering, eller korrigera skägg och mustasch hos män. Låt oss ta reda på när hårtransplantation behövs, vilka metoder det används för, och finns det några kontraindikationer för förfarandet?

Hårtransplantation på huvudet: när är proceduren nödvändig?

Transplantation (hårtransplantation) är en mikrokirurgisk operation, under vilken egen eller donator hårsäckar injiceras i mottagarens hud. Effektiviteten av denna procedur når 98%, medan strukturen och tillväxthastigheten hos transplanterat hår inte förändras, fortsätter de att växa och uppdateras på ett naturligt sätt. Transplanterade strängar, även vid nära undersökning, kan inte särskiljas från vanligt hår.

När behövs hårtransplantation kirurgi? Indikationer för proceduren är:

 • Androgen alopeci (alopeci);
 • Fokal och diffus alopeci;
 • Djupa skalliga fläckar på pannan och templen;
 • För hög hårlinje;
 • Cicatricial förändras i hårbotten efter att ha lidit skador eller sjukdomar;
 • Brist på hår i ögonbryn, skägg och mustasch hos män.

Specialister rekommenderar transplantationsförfarandet för betydande håravfall, om några behandlingsmetoder är ineffektiva. I detta fall är transplantationen det enda sättet att återställa håret och korrigera utseendet på defekter.

När är en hårtransplantation kontraindicerad?

Kontraindikationer för hårtransplantation är följande tillstånd:

 • Förhöjning av kroniska hudsjukdomar;
 • Svår hypertoni
 • Onkologiska sjukdomar;
 • Villkor förknippade med blödningsstörningar
 • Allergi mot lokalbedövningsmedel;
 • Förekomsten av pacemakare eller andra hjärtimplantat;
 • Kardiovaskulära sjukdomar;
 • Diabetes, endokrin dysfunktion;
 • Psykiska störningar (neuros, obsessiva tillstånd);
 • Ålder under 20 år och över 70 år. Detta beror på det faktum att det vid en ung ålder fortfarande är omöjligt att bestämma omfattningen av skallighet noggrant, och hos äldre patienter finns det problem med vävnadsinplantering och risken för att deras avstötning ökar.

Experter varnar för att hårtransplantation blir ineffektiv i fall där skallighet har uppstått till följd av kemoterapi eller strålning, eftersom hårets struktur som tagits från givarsonen har förändrats och de inte kommer att kunna lägga sig på den nya platsen.

Donorzoner: Var får du ditt hår för transplantation?

Hårtransplantation innebär överföring av hårsäckar till problemområden som utsätts för skallighet. För transplantation används patientens hår (transplantat) oftast, tar det från andra områden i hårbotten (från den ockipitala regionen).

Ibland för transplantation tas hår från andra delar av kroppen. Donormaterial som tas från armar, ben, bröst, skönhetszonens yta. Men denna metod används sällan, eftersom det här håret skiljer sig från den vanliga tjockleken, färgen och längden. Om patienten inte har tillräckligt med livskraftiga hårsäckar, kommer håret för transplantation att tas från givaren. Men sådant donormaterial tar rot mycket värre, så risken för avstötning ökar många gånger.

Egentransplanterat hår tar vanligtvis rot väl. I detta fall är återhämtningsperioden efter hårtransplantationskirurgi ganska kort, strängarna avvisar inte, faller inte ut och fortsätter att växa och uppdateras genom patientens liv. Resultatet efter transplantation är helt enkelt fantastiskt. En persons utseende förändras dramatiskt till det bättre. Du kan verifiera detta genom att titta på fotot före och efter hårtransplantation på många tematiska platser på Internet.

Hur förbereder man sig för förfarandet?

Före hårtransplantation kommer läkaren att ge rekommendationer som måste följas strikt. Framgången av operationen och eliminering av risken för komplikationer under återhämtningsperioden beror på detta.

 1. Om patienten var ordinerad läkemedlet Minoxidil för behandling av androgen alopeci, ska den avbrytas 2 veckor före den avsedda interventionen. Detta kommer att minska blodförlusten under operationen.
 2. En vecka före proceduren bör du sluta röka och dricka alkohol.
 3. Också 7 dagar före transplantation är det nödvändigt att utesluta användning av läkemedel som hjälper till att minska blodpropp.
 4. Före transplantation måste patienten genomgå tester och genomgå en medicinsk undersökning för att identifiera eventuella kontraindikationer.

Om en kvinna ska ha en hårtransplantation, kommer läkaren att föreskriva ett antal ytterligare test. Detta beror på det faktum att svår håravfall i det fria könet inte beror på alopeci, men orsakas av ett antal sjukdomar där transplantation av hårsäckar är kontraindicerat.

Hårtransplantationsmetoder

Det finns flera metoder för hårtransplantation: kirurgisk, icke-kirurgisk och kombinerad. Alla metoder utförs i två steg. I det första steget avlägsnas hårfolliklar från givarområdet, i det andra steget implanteras de i alopeciasonen. Skillnaden mellan transplantationsmetoder ligger endast i metoderna för extraktion och implantering av hårsäckar.

 1. Operations- eller patchwork-metod (Strip-Strip). Dess väsen ligger i det faktum att avlägsnandet och implantationen av transplantatet utförs med hjälp av snitt.
 2. Icke-kirurgisk metod (HFE) - eller huvudlös hårtransplantation. Skillnaden i metoden är att donormaterialet samlas och transplanteras utan att använda snitt.
 3. Kombinerad metod (FUE). För transplantation avlägsnas hårfolliklarna utan snitt och de sätts in i alopeciazonen genom kirurgisk metod med hjälp av snitt.

Låt oss dö på alla transplantationsmetoderna och berätta om deras fördelar och nackdelar:

Strip metod (FUT)

En av de första klassiska metoderna för transplantation. Denna metod anses vara den mest traumatiska och smärtsamma, eftersom en hudflik med hårfolliklar under förfarandet skärs ut från givarens område med en skalpell. Därefter uppdelas den upptagna remsan i mikroskopiska partiklar - mikrograver, vilka var och en innehåller en hårfollikel. Vidare i mottagarregionen tillverkas en mängd små stycken i vilka mikrograven sätts in med hjälp av pincett. Operationen tar från 4 till 8 timmar och sker i flera steg:

 1. Först, i huvudets baksida, utarbetas ett operativt fält, patientens hår i denna zon är kortsluten.
 2. Därefter bestämmer du och markerar hudflikens område. Standardstorleken är upp till 25 cm lång och 1,5 cm bred.
 3. Lokalbedövning utförs och en avsedd hudflik skärs ut med en skalpell.
 4. Såret sutureras med en kosmetisk söm.
 5. Ett specialiserat team av fem sjuksköterskor som opererar i operationen delar upp den infångade remsan av huden i enskilda partiklar (mikrografts) som innehåller en hårfollikel.
 6. På baldnessområdet med hjälp av kirurgiska instrument görs flera mikroskopiska snitt.
 7. Mikrografter med hårsäckar implanteras i det beredda området.

Fördelen med denna metod är möjligheten att transplantera ett stort antal mikrografter, vilket gör att du kan stänga stora områden av skallighet. Patienten kan återvända hem dagen efter transplantationen. Den kosmetiska sömmen i nackområdet är täckt med hår, så det är omärkligt. På hårbaldens område fortsätter processen med hårintagning och restaurering i 7-10 dagar.

Nackdelar med metoden och möjliga komplikationer

Den största nackdelen med patchwork-metoden är oförmågan att observera en viss riktning och jämn tjocklek hos håret när man installerar transplantat i de bildade kanalerna. Med hjälp av skärningar eller punkteringar i donatorområdet kan inte mer än 50 hårpärlor per 1 cm2 placeras, medan hårets naturliga densitet är 100-120 folliklar per 1 cm2. Således visar det sig bara att maska ​​baldnessområdet och om ytterligare håravfall fortsätter, kan du behöva återanvända.

Nackdelarna med FUT-metoden innefattar invasiviteten och risken att utveckla komplikationer i den postoperativa perioden, eftersom det finns risk för att infektera en infektion och utvecklingen av en purulent inflammatorisk process. Dessutom, efter proceduren, är det ofta svullnad i ansiktet, som kvarstår i två veckor. Rehabiliteringsperioden är lång och tar upp till tre månader, medan smärtan i hårbotten kan kvarstå under lång tid.

Bland de möjliga komplikationerna är skador på nervändarna under avlägsnandet av en hudflap och bildandet av kanaler. Detta medför en känsla av nummenhet i huden i kron- och nackeområdet och huvudvärk som kan plåga patienten i 12 månader efter operationen. På huden, i samband med implantation av hårsäckar, efter heling, kvarstår lår och det har formen av en "apelsinskal". Dessutom tillåter hårtransplantation hos män med denna metod att korta hårklippningar inte görs, annars kommer en ärr synlig för andra, som bildas på baksidan av huvudet vid platsen för borttagning av huden.

Icke-kirurgisk metod (HFE)

Denna metod består i en sömlös transplantation av hårsäckar, som tas från donatorområdet utan ett snitt, med en speciell mikrotubule (mikrostans) med en lumendiameter från 0,5 till 0,9 mm.

Först i donatorområdet väljs friska folliklar med hjälp av en förstoringsanordning och skär ut hårpärlorna en efter en, med en mikrostans med en roterande piercer, tillsammans med en liten bit av huden runt dem. Därefter görs mikroskopiska punkteringar i baldingområdet och transplantat med hårlök sätts in i hålen som erhålls med pincett. Denna transplantationsmetod låter dig uppnå den önskade densiteten (upp till 80 enheter per 1 cm2), ge strängarna rätt riktning, lutningsvinkeln och bilda önskad hårlinje. Som ett resultat av manipuleringar är det möjligt att säkerställa maximal naturlighet och det transplanterade håret är nästan omöjligt att skilja från naturliga strängar. Proceduren är i genomsnitt ca 8 timmar, under operationen används lokalbedövning.

Fördelarna med metoden
 1. Efter borttagning av folliklar i givarområdet förblir endast små punkteringar som försvinner utan spår på 3-5 dagar.
 2. Huden på huvudet bevarar känsligheten helt, känslan av domningar är frånvarande. Komplikationer som puffiness eller huvudvärk observeras inte.
 3. Rehabiliteringsperioden är kort, tar i genomsnitt 2 veckor.
 4. Ärr förblir inte på platsen för hårfolliklarna, efter läkning blir hudytan smidig.
 5. Om håravfallet efter operationen fortsätter, kan du upprepade gånger utföra autotransplantation med denna metod.
 6. Icke-kirurgisk transplantation anses vara den säkraste, eftersom risken för komplikationer under återhämtningsperioden är minimal.

brister

Metoden har nästan inga brister. Den enda nackdelen är omöjligheten av dess användning på ett stort område av skallighet och med full alopeci.

Kombinerad metod (FUE)

Tekniken för en sådan operation består i uppsamling av hårfolliklar med en mikrostång med en diameter av 0,5 till 5 mm vid olika vävnadsnivåer i huden. Proceduren utförs utan snitt, vilket gör det möjligt att undvika bildandet av ett ärr. Om en stans med större diameter används (mer än 1,5 mm) är de beslagtagna implantaten uppdelade i separata transplantat.

Området för transplantation framställs på samma sätt som med remsanoden. Det vill säga ett specialverktyg gör många små snitt i ett rutmönster. Därefter sätts hårsäckar in i de förberedda kanalerna.

brister

Nackdelarna med den kombinerade metoden är samma som vid användning av Strip-metoden, det vill säga puffiness och förlust av hudkänslighet är möjliga, men de är mindre uttalade. Efter operationen bildar lilla ärr vid implantatplatsen (som inte tillåter korta hårklippningar), risken för överflöd kvarstår, onaturlig hårväxt (felaktig lutningsvinkel) och otillräcklig hårdetsitet observeras.

Rehabiliteringsperioden är också ganska lång (upp till 1,5 månader), men mycket mindre smärtsam. Den största fördelen med metoden anses vara mindre invasivitet jämfört med FUT-förfarandet (patchwork-metoden).

Valet av transplantationsmetod utförs av en specialist med hänsyn till patientens individuella egenskaper, hårklackens tillstånd, typen av alopeci, baldnessområdet och eventuella kontraindikationer.

Hur mycket kostar hårtransplantation?

Kostnaden för hårtransplantation beror på många faktorer: klinikens nivå, personalkvalifikationer, hårtransplantationsmetod. En transplantation genom plåsteringen kostar mellan 80 och 150 rubel. Graftransplantation med FUE-metoden kostar i genomsnitt 100-200 rubel, och HFE-metoden kostar mellan 150 och 300 rubel.

Den totala kostnaden för operationen omfattar samråd med en specialist, nödvändiga analyser och granskning före förfarandet.

Var kan jag få en hårtransplantation?

Hårtransplantation kan göras i Moskva och andra större städer där det finns specialkliniker med gott rykte och högkvalificerade specialister. Här är några av de mest populära ryska hårtransplantationsklinikerna:

 1. RealTransHair är den mest kända Moskva kliniken som erbjuder kvalificerad assistans inom hårtransplantation. Klinikpersonalen använder erfarna transplantatkirurger med ett oklanderligt rykte. Detta är en av de äldsta klinikerna där över 15 000 framgångsrika operationer har utförts under 20 års praktik. Hårtransplantation i "Real Trans Haer" utförs utan smärta och komplikationer, erfarna specialister arbetar med alla typer och steg i skaldethet. Kliniken erbjuder olika metoder för hårtransplantation: kirurgisk och icke-kirurgisk (sömlös). Real Trans Hair har utvecklat ett flexibelt rabattsystem som gör att alla patienter kan få den kvalificerade assistansen som behövs. Priserna på hårtransplantation i kliniken börjar från 120 000 rubel. Här kan du få ett korrespondenssamråd och en preliminär beräkning av kostnaden för förfarandet, för vilket det är tillräckligt att skicka ditt foto.
 2. "Bald head - no." Kliniken har funnits i över 10 år och erbjuder sina kunder de modernaste metoderna för hårtransplantation. Erfarna specialister tillhandahåller kvalificerad hjälp och använder både den klassiska patchwork-metoden (FUT) och den kombinerade metoden (FUE) i sitt arbete. Denna metod kompletteras med en modifiering av BHT, där håret tas från olika delar av kroppen. Den billigaste operationen i kliniken kostar 60 000 rubel.
 3. Hair for Ever - specialisterna på denna klinik erbjuder den mest avancerade och säkra metoden för hårtransplantation - sömlös transplantation (HFE). Alla manipuleringar görs manuellt, kirurger - transplantologer har den nödvändiga erfarenheten och regelbundet förbättrar sina färdigheter när de studerar utomlands. Den genomsnittliga kostnaden för operation vid Hair For Ever Clinic varierar från 130 000 till 180 000 rubel.

Recensioner av förfarandet

Granska №1

Jag började växa skallig tidigt, i vår familj är den ärftlig. Både min far och farfar hade ett anständigt skallet huvud vid 40 års ålder. Jag var inte nöjd med en sådan utsiktsplats, och jag bestämde mig för att ha en operation, eftersom en märkbar skallig plats uppträdde på kronan och djupt tempel uppträdde i templen. Operation kära, jag transplanterades med en sömlös metod.

Detta är det säkraste sättet, varefter ärrbildning kvarstår på huden och det finns praktiskt taget inga komplikationer. Dessutom var det viktigt för mig att rehabiliteringsperioden var så kort som möjligt. Allt gick bra, efter operationen på två veckor jag helt återhämtade, är det transplanterade håret inte annorlunda än det förlorade, och nu är jag helt nöjd med mitt utseende.

Andrey, 32 år gammal - Moskva

Granska nummer 2

I barndomen brann jag med kokande vatten, på huvudet har det sedan varit ett hudområde där håret inte växer. Denna brist var orsaken till mina komplex, jag var tvungen att ständigt övervaka mitt hår och försöka täcka den skalliga platsen säkert med hjälp av olika knep.

FUE hårtransplantation hjälpte till att lösa problemet. Operationen lyckades, det tog bara några veckor att återhämta sig, och nu finns det ingen spår av defekten.

Inga, 36 år gammal - SPb

Granska nummer 3

Jag är en framgångsrik affärsman och bilden betyder mycket för mig. Jag tror att en man bör ta hand om sitt utseende, därför när de första tecken på baldness dykt upp, bestämde han sig för att transplantera hår. Operationen gjordes i en välkänd Moskva klinik, experter rådde den modernaste metoden HFE.

Det är mindre traumatiskt och får uppnå det bästa resultatet. Nu har jag tjockt och vackert hår, precis som i min ungdom.Nästa Artikel
Vilka tester måste du klara för håravfall