Var kommer löss från en person, hur kan de bli smittade


Det verkar för många att löss är ett echo av det förflutna. Utvecklingen av det moderna samhället accepterar inte förekomsten av pedikulos som en sjukdom. Detta är en felaktig dom. Parasiter som dussintals, hundratals år sedan leder ett vanligt sätt att leva. Smittsamma löss är lika lätt. Ibland är en enkel touch tillräckligt. Vi kommer att förstå var lus kommer ifrån, när det finns ett hot, är det möjligt att skydda dig mot lössbesvär?

Infektionsmekanism

Löss är insekter anpassade att leva enbart i människors hår. Under årens utveckling har parasiten anpassat sig för att leva på en cirkulär del av håret.

Det finns 3 typer av parasiter:

Varje upptar ett specifikt livsmiljö:

 1. Huvud - parasitera uteslutande i hårbotten, anpassad till mjukare hår.
 2. Pubic - föredrar en annan, hårdare hårstruktur. Insekter av denna art lever i könsorganet, under armarna, på ögonbrynen och ögonfransarna.
 3. Kläder - slå sig in i klädflikarna. Parasitisk på kroppen, inte långt från platserna för förskjutning.

Med tanke på artens egenskaper, skiljer sig infektionsmekanismerna. Huvuddjuren är lätta att komma i nära kontakt med patienten. Detta kan vara en slumpmässig hårbearbetning på ett offentligt ställe (transport, offentlig händelse med en stor samling av människor).

För överföring av pubicarterna kommer närmare kontakt med parasitbäraren att krävas. Varje typ av krypning på linne, saker med en tygstruktur. Kontakt med andras kläder, med en mjuk soffa på en allmän plats kan också bli distributionskällor.

En viktig punkt! Hoppa eller krypa lössna? Detta är viktigt för att förstå överföringsmetoden. Löss flyttar uteslutande krypning. Högt studsa, övervinna långa avstånd, de vet inte hur. Möjligheten att flyga löss är inte märklig.

Parasiter startar uteslutande på grund av nära kontakt med människor i livet. Ett undantag är överföringen i en stående damm, där parasiterna kan vara när man badar en patient med pedikulos. I en fortfarande våt miljö kan insekter överleva upp till 2 dagar utan mat.

Orsaker till pedikulos

Den främsta orsaken till pedikulos kännetecknas av nära kontakt med människor. För infektion är en liten räcka tillräckligt, som inte fäster betydelse. Insektens vägar är olika.

Ursprungligen finns det inga löss på huvudet. I motsats till den allmänna tron ​​att insekter bor inuti kroppen, ser de ut under gynnsamma omständigheter.

För att förhindra infektion är det lämpligt att inte tillåta nära kontakt. Särskilt när det gäller främlingar. Vid transporter, offentliga platser, vid offentliga evenemang är det nödvändigt att hålla avstånd med främlingar.

Vid massagemang rekommenderas att man använder kläder med en slät struktur. Hår bör inte vara lös. En noggrant sammansatt bunt minskar risken för infektion många gånger över.

Löss har en känslig luktsinne, reagerar på lukt. Arom av en otvättad kropp, intensiv svettning lockar uppmärksamheten hos en insekt. Risken för infektion ökar.

Att försumma hygienreglerna ökar risken för infektion med huvudlöss. Lus är mer benägna att reagera på musky lukt. Rena människor uppmärksammar snabbt utseendet på de första symptomen, som ofta förtäckts som manifestationer av andra sjukdomar.

Att bo i ett trångt rum, den frekventa närvaron i stället för dislokation av utomstående, väcker infektion, spridningen av huvudlöss. En liknande situation är karaktäristisk för dysfunktionella familjer, personer i frihetsberövande platser, kaserner, flyktingläger. Det är där där det är lättast att plocka upp insekter. Du kan inte tänka på var huvudvärk kommer ifrån. En aktiv bärare av parasiter kommer säkert att hittas.

Bland orsakerna till pedikulos är inte bara kontakt (direkt mellan människor). Källan för infektion kan fungera som föremål. Tack vare vilket det är lätt att hämta löss. De vanligaste är: kammar, kläder, hattar, smycken, hushållsartiklar (handdukar, sängkläder). Huruvida huvudlöss kan dyka upp på nerverna finns på vår hemsida.

Varning! Tidig upptäckt av sjukdomen, tidsåtgärder som vidtagits för att förhindra att problemet förvärras.

Riskgrupper

Löss är allestädes närvarande. Kom igång kan någon. Ingen är immun från kollisioner med insekter. Människor som befinner sig i svåra förhållanden och framgångsrika människor kan bli smittade. Facing pediculosis, inte alla.

Det finns en viss riskzon när parasiter rör sig aktivt från en till en annan. De flesta insekter möter människor:

 • under ogynnsamma levnadsvillkor (hemlösa, antisociala individer)
 • alltför aktiv livsstil (volontärer, offentliga figurer)
 • konfronteras med typ av verksamhet med missgynnade medborgare (medicinsk personal, anställda hos mottagare, natthem)
 • i en onaturlig nära livsmiljö (platser för frihetsberövande, kaserner, tillfälligt boende)
 • med en förutsättning för oregelbundna anslutningar.

Barn har en särskild risk. De har parasiter som oftast förekommer. Det är deras tendens att stänga kontakter under spel, bristande vaksamhet, bortse från hygienreglerna, spontanitet ger gynnsamma förutsättningar för omedelbar infektion.

Det händer att trots den effektiva behandlingen av löss verkar det om och om igen. Ofta förekommer spontan spridning av pedikulos i skolan, dagis, sommarläger.

Risk för pedikulos

Utseendet av löss har inget att göra med andra sjukdomar i kroppen. Pedikulos kan infekteras av någon person - en vuxen eller ett barn. Kön, ålder, hälsotillstånd påverkar inte parasiternas utseende, aktivitet. Alla insektsbärare är smittsamma och kan sprida parasiterna ytterligare.

Vissa sjukdomar eller livsstilar påverkar inte påtagligt en individs attraktivitet för insekter. Ökad temperatur, ökad svettning, kroppsutsöndring av en mer uttalad lukt kan intressera parasiten. Sannolikheten att lusen vill krypa, med en gynnsam uppsättning omständigheter ökar.

Louse i sig kan vara en källa till infektion med vissa sjukdomar. Biter en ohälsosam "värd" får parasiten farliga infektioner tillsammans med blodet. Att komma till den nya bäraren överför insekten patogener genom sår på platserna för bett. Således kan den överföras:

Dessa sjukdomar är inte vanliga. För att skydda mot infektion är det nödvändigt att observera ökad vaksamhet vid utbrott. Man måste komma ihåg att lössen är bärare. Bäraren av en enskild person upphör endast med sin död.

Det är viktigt! Förutom den infektiösa risken bär löss det banala hotet om allergiska reaktioner i kroppen. Parasitens saliv innehåller ett toxin som orsakar klåda hos en vanlig person. Särskilt känsliga individer kan reagera på ett ovanligt ämne med en stark allergisk reaktion.

För en bred massa människor utgör lus risk för att prova olika hudskador. Detta är en vanlig rodnad, svullnad i huden, repning orsakad av outhärdlig klåda. I vissa fall utseendet av blåsor, papiller.

Vem som helst som möter parasiter för första gången, är infektionen faktiskt fylld av nervösa sjukdomar. Särskilt om pedikulos uppträder bland företrädare för välmående samhällsgrupper.

Förebyggande av sjukdomar

Förebyggande av infektion är den bästa åtgärden för att förhindra huvudlöss. Det är nödvändigt att veta varför löss förekommer, hur man förhindrar deras utseende. Resultatet beror på medvetenhet, vaksamhet.

För snabb diagnos av pedikulos bör man vara uppmärksam på ovanliga symtom. Varning bör

 • klåda;
 • hudrödhet;
 • plötslig mjäll (nits).

En nära självkontroll, söker medicinsk hjälp hjälper till att lösa problemet snabbare (om det finns). Ju tidigare behandlingen är igång, desto större risk att förhindra komplikationer.

Den främsta förebyggande åtgärden för pedikulos kommer att vara att begränsa någon nära kontakt med främlingar. Människor med slarvigt utseende multiplicerar faran. Behovet av att stanna i en nära massa människor är också fylld av hotet om infektion.

Underlåtenhet att använda andras saker ökar förtroendet för att infektionen saknas. Förekomsten av barn i familjen är en anledning att göra det till en regel att genomföra regelbundna förebyggande undersökningar. Vid karakteristiska symptom är det nödvändigt att göra detta.

Varje misstänkt situation - en anledning att utföra förebyggande, kontakta en läkare. Speciellt när det gäller kontakt med patienter med huvudlöss.

För att förhindra infektion är det nödvändigt att överge användningen av andras saker. Var försiktig med föremål i gemensamma utrymmen - sanatorier, sjukhus, läger, simbassänger, offentliga bad.

Det är tillrådligt att vägra att besöka de platser som inte inspirerar till förtroendet för den korrekta hygiennivån. Detta kommer att visa sig ge en ovärderlig tjänst. Detta gäller för frisörer med skrupelfria anställda som bryter mot reglerna för bearbetning av arbetsredskap. Faren ligger i lågnivåhotell, där sänglinne inte ändras, sanitet.

För att förhindra infektion krävs utveckling av sjukdomen för att följa:

 • försiktighet;
 • personliga hygienregler
 • förebyggande åtgärder.

Att veta vad som medför huvudlöss är viktigt för alla. Ingen är immun från sjukdomen av pedikulos. Vi måste försöka förhindra invasion av parasiter. Annars är de åtgärder som vidtagits i tid för att förhindra att komplikationer uppstår.

Populära metoder för hantering av löss och nits:

Hur många löss bor på huvudet och var kan de infekteras?

Denna artikel avslöjar kärnan i en sådan sjukdom som pedikulos, dess orsaker och metoder för behandling. Även här är de viktigaste typerna av löss, deras livscykel.

Huvudtyper löss

Trots olika typer av löss, identifierar forskare två typer av dessa parasiter som kan skada en person:

 1. pubic louse;
 2. mänsklig lus, vars senare är uppdelad i huvud och kroppslus.

Pubic louse

Pubic lice orsakar en sjukdom i pubic pediculosis, där det finns ett otrolig obehag, särskilt i skönhetsbenet, anus, mindre ofta i armhålan, liksom i hårig del av ansikte och torso.

Huvudet är ett område som inte är mottagligt för infektion, eftersom det har ett cirkulärt tvärsnitt av håret, och lusens ben är anordnade på ett sådant sätt att det bara hålls på håret i en triangulär sektion.

Huvudlöss

Huvudlucka är den vanligaste, eftersom det är väldigt enkelt att "plocka upp". Man måste bara komma nära huvudlusen - det är din. Denna typ av parasit bor i det tjocka och långa håret i huvudet och ansiktet (om det finns skägg eller mustasch).

Huvudmat är blod, vilket frigörs som ett resultat av att bita i huden, vilket orsakar allvarlig klåda. En sådan lus kan leva utan mat i upp till två dagar.

Livslängden är liten - 45 dagar, men faran ligger i att de är mycket produktiva. Den unga lusen innehåller cirka 15 ägg per dag, som mognar i 7-8 dagar och kan reproducera sig själva.

Huvudlöss är små insekter som parasiterar en persons kropp. De har en grå färg, men som regel ändrar deras nyans, förklädd som en persons hårfärg.

Louse garderob

Kroppslusen bekräftar många människors övertygelse om att endast skrupelfria människor har löss eftersom de lever på de kläder som sällan tvättas och bor på de människor som inte följer reglerna för personlig hygien korrekt.

Denna parasit, som andra arter, matar med blod, men det behövs sällan för dem - tillräckligt med tider på fyra dagar. Om en person inte är i kontakt med en smittad vävnad dör luset.

Förutom obehaglig klåda på kroppen i ställen för kontakt med kläder är det en infektionskälla med sådana allvarliga infektioner som tyfus, Volyn feber, återkommande tyfoid.

Eftersom huvudlöss är den vanligaste bland infekterade personer, överväga huvudlöss livscykel.

Trött på skadedjurskontroll?

Vid stugan eller i lägenheten började kackerlackor, möss eller andra skadedjur? De måste kämpa! De är bärare av allvarliga sjukdomar: salmonellos, rabies.

Många sommarbosatta står inför skadedjur som förstör grödan och skadar växterna.

I sådana fall rekommenderar våra läsare att använda den senaste uppfinningen - Pest Reject repeller.

Den har följande egenskaper:

 • Eliminerar myggor, kackerlackor, gnagare, myror, bedbugs
 • Säker för barn och husdjur.
 • Drivs från elnätet, ingen avgift krävs
 • Ingen skadedjursbekämpningseffekt
 • Stort område av enheten

Huvudluckans livscykel

I genomsnitt antas att lösslöks livscykel är 3-4 veckor (i bästa fall - 16 dagar, i värsta fall - 40 dagar), under vilken lusan lägger 2-3 hundratals nits.

I detta fall innehåller livscykeln flera utvecklingsstadier:

 1. Befruktning.
 2. Att lägga ägg - niten är fäst av moderen till det mänskliga håret med klibbig vätska några centimeter från hårbotten, vilket gör den stabil vid tvättning av huvudet. Varaktigheten av detta stadium är ungefär en vecka.
 3. Larv. Nit blir en larva, som bildas från 1 till 10 dagar beroende på omgivande förhållanden.
 4. Nymf. Larven, som slänger bort huden, blir en nymf, som inte är en mogen individ. Varaktigheten av detta stadium är en vecka, under vilken nymfen skjuter två gånger och blir till en formad lus.
 5. Vuxen insekt - imago har den särdrag att multiplicera och lägga ägg två dagar efter det första urvalet av mat.

Hur mycket lever en lus utan en person?

Till frågan: "Hur många löss bor utan en person?" Är svårt att svara specifikt, eftersom livslängden hos varje typ av lus varierar. Denna typ av parasit kan inte överleva utan humant blod, eftersom denna mat är det enda nödvändiga villkoret för förekomst av löss.

Som sagt ovan kan klädeluset leva utan person i upp till 4 dagar, huvudet - upp till 2 och skönheten - upp till 9 timmar. Och livslängden minskar eller ökar beroende på lufttemperaturen.

Berättelser från våra läsare!
"Vi spenderar hela sommaren i stugan, det finns mycket myggor, flugor och midger. Det är omöjligt att vara i huset, och ännu mer på gatan, varken för vuxna eller för barn. Vi köpte en fälllampa enligt våra grannars råd.

Vi använder lampan i mer än en månad. Förlorat om flygande insekter och är ofta på kvällarna utomhus. Mycket nöjd med resultatet. Jag rekommenderar det till alla. "

Orsaker till huvudlöss

De främsta orsakerna till pedikulosinfektion är:

 • Infektion från en annan person
 • Bristande efterlevnad eller brist på personlig hygien
 • Okunnighet om metoder för förebyggande eller försummelse
 • Frekvent förändring av sexpartner
 • Förekomsten av en person inom området stor folkbildning med förhöjning av pedikulos (under krigstid, hungerslag, katastrofer och massmigreringar).

Infektionsmekanismen med huvudlöss

Huvudmekanismen för infektion med huvudlöss är nära kontakt med parasitbäraren. Särskilt ofta händer detta på platser med stora koncentrationer av människor, eftersom löss kan mycket enkelt hoppa genom håret och flytta till en annan person.

Sätt att överföra löss

Den huvudsakliga metoden för lössändning är kontakt. Detta kan vara en kontakt direkt med personen själv eller med personliga saker.

Till exempel kan infektion uppträda på följande sätt:

 • Så, huvudlöss kryper från ett huvud till ett annat.
 • Pubic lice överförs som ett resultat av samlag.
 • Kroppslöss kan infekteras genom kontakt med kläderna som de lever på.
 • Du kan också bli smittad med pedikulatur genom personligvårdsprodukter som en kam, hårnål, hatt, halsduk och mycket mer.

Optimala förhållanden för spridning av löss

Man tror att huvudlöss bara förekommer hos personer som lever i socialt missgynnade förhållanden. Men det är inte så, eftersom de flesta barn med en sjuk ålder från 3 till 15 år lider av pedikulatur oftast.

Varför visas löss på barnens huvuden? Svaret är enkelt - barn ligger i stora koncentrationer av sina kamrater, till exempel en trädgård, skola, barnläger, klubbar och poliklinik. Om ett barn är en bärare av parasiten är det troligt att många barn kommer att bli smittade, även om det inte finns nära kontakt.

När allt kommer till exempel, i barnens institutioner, är det vanligtvis inte enskilda skåp, och löss kan hoppa från ett kläder till ett annat i den allmänna garderoben. Dessutom kan dessa varelser, trots sin lilla storlek, övervinna avstånd upp till en halv meter.

Löss på vuxens huvud förekommer mycket mindre än barn, men när levnadsvillkor är närmast som människor som bor i kommunala lägenheter, fängelser, kaserner eller kaserner, ökar sannolikheten för infektion med pedikulos.

Också bland det marginella samhället, där det finns ohälsovillkor och helt enkelt inte överensstämmer med reglerna för personlig hygien - ett stort livsmiljö för löss.

Riskgrupper:

 1. Barn i skolan och förskoleåldern.
 2. Personer som ofta byter sexpartner (pubic pediculosis).
 3. Personer som tillhör missgynnade samhällssektorer: de hemlösa, fångarna, drogmissbrukarna och alkoholisterna.
 4. Soldater som bor i kasernerna.
 5. Personer som bor i kommunala lägenheter, hotell, äktenskap.
 6. Personer som inte följer reglerna för personlig hygien korrekt.

behandling

Pedikulos kräver brådskande behandling, eftersom den inte går för sig själv, och det är nödvändigt att förhindra utvecklingen av komplikationer och den ytterligare spridningen av sjukdomen bland en smittad persons miljö.

Det finns två typer av behandling:

 • Medicinering.
 • Behandling av folkmekanismer.

Läkemedelsbehandling

Det finns en mängd olika former av frisättning av läkemedelspreparat - salvor, schampon, krämer, lotioner, lösningar, pulver, emulsioner, aerosoler. Alla är kemiska preparat och har insekticid, det vill säga antimikrobiell verkan.

De viktigaste substanserna som ligger till grund för sådana droger är:

 • Permetrin, som syftar till att förstöra löss och nits genom neurotoxiska effekter. Behandlar de svaga ämnen som inte alltid kan ta ut löss helt. På basis av permetrin skapade läkemedel som "Nitiffor", "Knicks cream", "Medifox", "Nok".
 • Malathion, som förstör parasiterna genom förlamning och förgiftning från insidan av lössen. Det anses vara ett effektivare sätt att ta bort löss som kan bota även avancerad pedikulosa. På grundval av melering gjordes droger "Malathion", "Pedilin", "Novaktion".
 • Fenotrin är det säkraste och minst giftiga medlet som har en paralytisk effekt på löss, men tar inte bort nits. Det är tillrådligt att använda den med svag pedikulos i de första stadierna. Preparat som innehåller detta ämne innefattar "Parazidoz", "Itax", "Phenotrin".

Det finns också kombinerade droger och droger, som är baserade på vegetabiliska och syntetiska mineraloljor.

Folk recept

Hur bli av med löss med hjälp av folk recept:

 • Vitlök vassle;
 • väteperoxid;
 • Tranbär eller granatäpplejuice;
 • en blandning av petroleum och olja;
 • ättika;
 • alkohol;
 • salt;
 • hellebore vatten från löss
 • diklorvos.

En av dessa komponenter måste appliceras på hårrötterna, täcka med cellofan och håll i några timmar. Samtidigt undvik kontakt med ögonen - du kan lägga en handduk över pannan. Efter en stund tvätta försiktigt av kompositionen med schampo och kamma parasiterna väl.

En av metoderna för att avlägsna löss utöver huvudkammen ut tvättar tvätten som är i kontakt med den infekterade vid hög temperatur, liksom strykningen ordentligt.

Man måste komma ihåg att den mest effektiva behandlingsmetoden är en omfattande behandling. För att skydda dina nära och kära från infektion måste du samtidigt behandla alla familjemedlemmar.

Förebyggande av pedikulos

Det betraktades hela tiden som sant uttalande - det är bättre att förhindra än att neutralisera.

Därför är det nödvändigt att förhindra infektion med löss:

 1. Du måste följa reglerna för personlig hygien.
 2. Du måste använda dina egna hygienprodukter.
 3. Långt hår pinnat upp eller flätat i en fläta eller svans.
 4. Tvätta och stryk kläder regelbundet.
 5. Undvik överfulla platser, eller håll ditt avstånd.
 6. Kontrollera regelbundet dina barns och älskade hår själv eller med hjälp av en medicinsk professionell.
 7. Undvik marginella personligheter.

slutsats

Löss på huvudet kan förekomma när som helst och i någon, för det här är en typ av parasit som trots sin lilla storlek kan snabbt flytta och reproducera. Lus är aktiverat inte bara av socialt låga nivåer av befolkningen, men också av ganska välmående människor.

I vår artikel besvarade vi frågan om varför löss verkar på huvudet och hur man kan bli av med dem. Man bör komma ihåg att det är nödvändigt att observera förebyggande åtgärder för att undvika denna obehagliga sjukdom.

Orsaker till löss hos människor

För att undvika utseende av blodsugande insekter i framtiden måste du ta reda på vad som orsakar huvudlöss. Dessa parasiter finns hos barn och vuxna. Infektionsfrekvensen hos personer från olika sociala strata bestäms inte bara av hygien. Förutom regelbunden kroppsvård och framförallt bakom huvudet måste enkla försiktighetsåtgärder följas.

Vad är huvudet lus?

Dessa är små insekter vars storlek vid olika utvecklingsstadier ligger inom intervallet 0,7-4 mm. Vuxna är större: från 2 till 4 mm i längd. Nymphs, som framträder från ägg, vars storlek är 0,7-0,8 mm, utvecklas från larver 0,7 mm lång till en vuxen individ på 4 mm. Färgen på insekter är lätt, vilket gör dem osynliga på hårbotten. Nits är vita, och med avseende på fastsättningsmetoden (på håret) är de lätta att upptäcka, särskilt på mörkt hår.

Nits är vita prickar på håret, fastlimmade och svåra att förstöra. De överförs inte till människan.

Vuxna är ljusbruna i färg. Vid slutet av måltidsprocessen ändras huvudskuggan till rött, eftersom kroppen är transparent. Louse rör sig genom 3 par tassar. Starka insekter gör kloprocesser på sina tassar. Detta är det enda sättet att stanna på håret, eftersom parasiterna inte vet hur man ska flyga och hoppa.

En liten blodsugande insekt som lever i hårbotten når den vuxna personen 2-4 mm

Vad orsakar löss?

Få parasiter på huvudet kan bara sätt - genom kontakt med en smittad person. Detta förklaras av det faktum att insekter inte rör sig på ett annat sätt, de bara kryper. Detta innebär att parasiter kan utveckla nya livsmiljöer endast under förutsättning av nära kontakt med människor. Dessutom är det viktigt att det var kontakt av hårbotten.

Det finns andra orsaker till huvudlöss hos människor. Det kan vara olika saker som människor använder samtidigt. Tidigare trodde man att parasiter för det mesta förekommer vid ohälsovillkor, när en person inte följer de enklaste hygienreglerna. Men idag är det redan känt att för löss är en person med rent tvättat hår ett mer föredraget offer. Det är lättare att parasiterna hamnar på en ren ägares huvud, eftersom det under sådana förhållanden är tillgång till fartygen öppen, och det är inte nödvändigt att övervinna barriären i form av vågor av död epidermis.

Tecken på insekter

Löss hos människor väcker uppkomsten av ett antal obehagliga symptom som är karakteristiska för dessa parasiter:

Detta fenomen uppstår på grund av penetrering i kärlen av ett speciellt enzym som insekter utsöndras när de biter. Denna vätska hjälper till att minska blodkoaguleringen. Det är därför processen med att äta löss förenklas. Med tiden kan fler insekter förekomma, eftersom de multipliceras snabbt. Som ett resultat blir det enstaka klåda permanent. Med tanke på att lössen är mer benägna att leva närmare halsen, i områdena bakom öronen, kommer huden mestadels att klia här.

Symtom: Ständig önskan att klia på huvudet (klåda, skrapa på huden), spår efter parasitbett

Förekomsten av nits på håret

De är fästa med limmedel och ligger på ett avstånd av flera centimeter från huden. Dessa är små vita formationer. De kan förväxlas med mjäll.

Här är nitsen huvudlucka på håret

Lus hos barn och vuxna provar ofta klåda, vilket leder till bildandet av sår som ett resultat av att kamma biterna. I avsaknad av vård och behandling blir dessa områden inflammerade och pustler uppträder.

Lus i hårbotten

Håret limes ibland ihop, vilket uppstår vid en hög grad av infektion. Om du tittar noga kan du upptäcka rörliga insekter i hårbotten.

Huvud lus kryper på huvudet

Sätt att överföra löss

Huvudskälet är direkt kontakt med de infekterade. Insekter flyttar från ett ämne till en annan vid överföring av föremål av allmänt bruk, under spel, med en kyss, samlag. I något av fallen finns kontakt med en infekterad person eller en beröring till hans saker (hatt, kam, hårnålar, handdukar).

Insekterna är mer benägna att förbli i en pälshatt på grund av förekomsten av päls, vilket löss lätt kan förvirra med människohår. På jakt efter svaret på frågan varför huvudlöss verkar, är det nödvändigt att ta hänsyn till risken för infektion i poolen, badet. Detta händer om vattnet inte ändras mellan att bada eller inte slår på filterenheten. Insekter tolererar enkelt den korta frånvaron av syre, vilket gör att de kan stanna kvar i vattnet utan att dö.

I vissa överbefolkade länder, efter simning i naturliga vatten, förblir pubic parasiter i vattnet. Detta är den faktor som leder till omorientering av insekter. När skönhetslöss hitta en ny värd ändras deras habitat: kolonisera huvudet, ögonfransarna. Därför, om löss förefaller, överväga orsakerna till förekomsten i samband med ovanliga livsmiljöförhållanden.

Barn är den viktigaste riskgruppen

Efter att ha förstått vad löss brukar vara på huvudet är det logiskt att anta att barnet är mest utsatt för infektion. Detta beror på avsaknaden av skillnad mellan den lilla personens egen kommunikationszon. Som ett resultat spelar barnen ofta, rör på huvudet, ritar, böjer sig över bordet och tittar på bordet / skrivbordets granne.

Andra orsaker till pedikulos hos barn:

 • En bred kommunikationskrets: många vänner i olika åldrar, sociala lagar; lust att kommunicera med nya människor. Detta ökar risken för infektion.
 • Den överväldigande majoriteten av barn följer inte hygienreglerna: de använder vanliga föremål, leksaker, sängkläder, handdukar, kläder. Tillsammans med ovanstående faktor fördubblas risken för infektion.

Det måste sägas att barn inte alltid uppmärksammar sanitära förhållanden hos vissa vänners bostäder. De är inte selektiva när de väljer ett företag för spel. Detta är en annan faktor som bidrar till lössinfektion.

Orsaker till pedikulos är relaterade till gameplay. Flera barn deltar i spelet, och ett infekterat barn kan skaka av insekter.

Lämpliga förhållanden för parasiterna

Exploring orsakerna till huvudlöss hos barn och vuxna, du behöver veta att de föredrar en viss omgivningstemperatur. För dem är nivån 31-32 grader över noll bekväm.

Andra faktorer är relaterade till egenskaperna hos allmänt accepterat socialt beteende, kulturens nivå och iakttagandet av hygienregler:

 • Överbefolkning av ett begränsat område av territoriet leder till försämring av livskvaliteten, samtidigt som kraven på personhygienns regler minskas.
 • Brist på restriktioner i sexlivet leder till frekventa förändringar av sexpartner, vilket resulterar i - ökar risken för infektion med löss.
 • Normerna för socialt beteende, till exempel en kyss eller en kram när man möter och skiljer sig från obekanta och okända personer;
 • Objekt och händelser där ett stort antal människor samlas (flyktingläger, fältläger, fängelser etc.).

Alla dessa faktorer leder inte till lökens utseende, men ökar risken för infektion avsevärt.

Titta på videon: Orsaker till pedikulos, hur löss förekommer hos människor

Hur skyddar du mot löss?

Det bör vara selektivt i valet av vänner, om möjligt, inte att bryta mot någon annans kommunikationszon. Det är nödvändigt att utesluta möjligheten till utbyte av personliga tillhörigheter, och dessutom kan du inte använda andras saker (tuggummi, tillbehör, kamar etc.). Byte av säng och underkläder samt regelbunden tvättning av huvudet - Sådana åtgärder kommer inte att ge skydd mot lössbesmittning, eftersom insekter tvärtom föredrar att uppta rent hår.

Det är naturligtvis rekommenderat att bibehålla kroppens renhet, i synnerhet huvudet, men det är en hjälpåtgärd som bör tillämpas tillsammans med andra rekommendationer.

Således, om symtomen på huvudlössen märks, måste åtgärder vidtas för att döda lössen, men det finns alltid risk för återinfektion. För att förhindra förekomsten av pedikulär en andra gång kan du observera ett antal enkla regler: Undvik nära kontakt med obekanta personer; att inte ge främlingar att använda sina saker, och inte heller låna kläder, accessoarer, hårborstar från vänner.

Där ursprungligen löss kommer från en person - metoder för infektion

I det moderna samhället är det inte vanligt att diskutera ett sådant problem som löss. Man tror att det här är de fattiga, och bara de som inte behåller personlig hygien lider av det. Trots utvecklingen av medicin fortsätter emellertid människor fortfarande att bli smittade med löss i alla hörn av planeten, oavsett levnadsstandard. Hur man skyddar dig själv och dina barn, liksom hantera sjukdomen själv kan du hitta i den här artikeln.

Vem är löss och vilken skada orsakar de till en person?

Louse är en parasit som lever på de håriga delarna av huden. Det är en insekt i storlek från 0,4 till 6 mm. På grund av sin lilla storlek kan det vara svårt att urskilja sin genomskinliga kropp på en persons hud.

I medicin avses lussjukdom som pedikulos. Namnet kommer från latinska ordet "pediculus". Det är känt att den första huvudlössen plågade våra förfäder, vilket framgår av studien av resterna av forntida människor. I historiska rapporter uppstår omnämnande av kroppsparasiter under krig och katastrofer. Detta tyder på att försämringen av sanitära förhållanden är att skylla på sjukdomsutbredningen.

Lusan matar på mänskligt blod. Detta gör det till en bärare av infektionssjukdomar som tyfus eller feber.

Forskare har upptäckt att huvudlöss hos människor kan orsakas av tre undertyper av löss:

 1. huvudlöss bor i hårbotten;
 2. kläder - i håret på kroppen;
 3. skönhet - i intima områden.

VIKTIGT! De flesta fall av infektion med lösslök uppstår genom intim kontakt.

Trots det faktum att löss uppträder inte bara hos människor utan även hos de flesta däggdjur är det omöjligt att få dem från en hund eller katt, eftersom varje art av djur har sina egna lössarter.

Livscykel

Löss utvecklas snabbt. Varje dag lämnar honan i håret ett läggande av 10 ägg, som kallas nits. Med en speciell klibbig förening fäster den den i hårets botten. Efter en vecka börjar larverna dyka upp. Utåt ser de ut som en mindre kopia av en vuxen lus. Efter en vecka blir larven en vuxen som kan skjuta upp nya nits.

På bara några veckor kan lösspopulationen växa till en hel koloni som kan förgifta en persons liv och orsaka allvarliga konsekvenser i kroppen.

Var kan löss komma ifrån?

En lus kan inte hoppa långt, flyga och springa fort, det kan inte hämtas från vilda djur eller husdjur, men alla kan bli smittade, oavsett livsstil eller renhetsgrad.

Kontakt med en smittad person

Den främsta orsaken till löss är kontakt med en smittad person. Det räcker att komma i kontakt med en sjuk pedikulos i kollektivtrafiken eller på någon annan plats för överbelastning av människor. Infektion är möjlig med någon fysisk kontakt med bäraren - kyssar, leker tillsammans på lekplatsen, omfattar. Därför överförs barnet till barn med ljushastighet vid pedikulatur i barnslaget.

VARNING! En lus kan inte existera länge utan en person, eftersom den saknar den enda källan till mat - blod.

Saker och vårdprodukter

Denna infektionsmetod är mindre vanligt, men fallen med överföring av nits genom dagliga föremål registreras ofta.

Löss kan smittas efter delning:

 • kammar;
 • handdukar eller kläder;
 • filtar och kuddar;
 • hattar, speciellt päls;
 • intima hygienprodukter.

För att skydda dig från denna infektionsmetod är det ganska enkelt - du bör inte dela kläder och vårdprodukter med andra människor. Om det misstänks att saken användes av en sjuk person, bör den utsättas för värmebehandling.

Pooler, stående dammar, bad

Löss kan lätt tolerera att vara i vattnet och kan också gå utan syre under lång tid, så att du besöker ett bad, pool eller badar i en stående pool efter att en person som lider av pedikulär kan vara ett av smittvägarna.

Platser med stora folkmassor

Ju tätare avvecklingen av människor, ju högre sannolikheten för att fånga löss. Berättelser är kända fall av massinfektion bland flyktingar i läger och militär i kaserner. Numera massamöten, arbetskollektiv, barnläger och kollektivtrafik kan vara platser med stora folkmassor. Utseendet på sådana platser hos en person med huvudlöss kan leda till en massiv infektion av andra.

Lus hos barn

Den största förekomsten av löss som erhållits i barns grupper. Det finns flera anledningar till detta:

 • närmare kontakt med varandra - uppstår som ett resultat av gemensamma spel och kramar;
 • kontaktfrekvens med kamrater - barn går dagligen på daghem och skolor, där det finns stor sannolikhet för sjukdomskällan och dess snabba spridning.
 • brist på personlig hygien färdigheter - med hjälp av andras hår, leksaker, sängkläder och kläder.

Hur identifierar du löss?

Symptom på löss syns inte omedelbart efter infektion, men bara efter några dagar eller till och med veckor. Detta beror på det faktum att infektionen inte förekommer av lössen själva utan genom nits, vars utveckling på den nya bärarens kropp tar tid.

Tecken på lössinfektion:

 • hårbotten klåda - förekommer under och efter biten;
 • nitsdetektion - lössägg liknar sesamfrön och är fastsatta vid hårets botten;
 • nervöst tillstånd - förekommer ofta hos barn vid tidpunkten för infektion;
 • allergiska fläckar - insektsaliva kan orsaka allergisk reaktion;
 • bettmärken - de finns på öppna delar av huvudet, till exempel nära öronen och ögonbrynen, liksom på templen;
 • kamar och purulenta sår - förekommer när sjukdomsformen försummas
 • inflammation av lymfkörtlarens apné - förekommer under komplikationen av pedikulos och talar om en smittsam infektion i bettplatsen.

Om det finns misstankar om att personen är smittad med löss, ska en visuell inspektion av hårbotten genomföras omedelbart. Detta bör ske enligt följande regler:

 • förberedd specialkam och vit servett;
 • inspektionen utförs i gott ljus;
 • håret måste vara otvättat och kammade;
 • flera strängar väljs och kammas;
 • kammen torkas på en servett;
 • en servett undersöks för löss och nits.

HJÄLP! Vid sjukdomsförhållanden utförs diagnosen löss med hjälp av en förstoringslampa och Woods lampa, vilket gör det möjligt att se spår av parasiternas aktivitet.

Hur bli av med löss?

Mekaniska metoder

Combing Method Shepherd - det mest effektiva och säkra sättet att bli av med löss för människor. Tekniken gör att du kan bli av med löss och nits helt och hållet samtidigt som du behåller huden och hårets hälsa. Metoden är lämplig för barn, gravida kvinnor och personer med känslig hårbotten, vilket är kontraindicerat vid användning av potenta toxiska medel.

För proceduren med en speciell kam, som kan köpas i specialaffärer. Kammen har skår på tänderna. Tack vare honom är lumenet minimal, vilket möjliggör kamning av parasiter utan att skada håret.

 1. håret ska tvättas med vanligt schampo och torrt;
 2. en sträng av hår tas och försiktigt kammas flera gånger längs hela längden;
 3. proceduren upprepas växelvis på de återstående strängarna;
 4. Uppsamlade parasiter spolas ner på toaletten eller brännas;
 5. Upprepad kamning bör vara daglig i minst en vecka.

Efter den första behandlingen kommer de flesta lössen att avlägsnas från håret. Ytterligare kamning behöver för att bli av med larverna och de återstående nitsna.

HJÄLP! Vid storskalig infektion kan det ta 1-2 timmar om dagen att kamma ut alla parasiter.

Av minuserna av denna metod kan noteras:

 • förfaranden kan inte utföras för sig själv;
 • du kan inte bli av med löss på en dag;
 • Priset på ett bra företagskammar börjar från tusen rubel;
 • Det kommer att ta mycket tid och ansträngning för att slutföra en fullständig process.

För att förbättra effekten, samtidigt som du kamar, kan du använda kemiska eller folkmedicinska medel för att ta bort löss.

Ett radikalt sätt att hantera huvudlöss är lämpligt för män eller småbarn. Bottom line är att helt raka hårbotten "under noll". Pre-head kan behandlas med alla medel för löss. På jämn, rak hud har insekter ingenstans att lägga ägg, vilket innebär att de inte längre kan reproducera.

VIKTIGT! För att undvika ytterligare smitta måste det klippa håret brännas.

Kemiska metoder

Under en kort tid kan huvudlössen härdas med hjälp av farmaceutiska preparat, vilka är indelade i:

 • flytande schampon;
 • torra produkter;
 • geler och salvor;
 • lotioner och balmer;
 • aerosoler.

Medelens sammansättning innefattar olika giftiga ämnen som förstör insektens nervsystem. Dessa läkemedel säljs utan recept. Ansökan är att applicera produkten till området för lösspridning.

Syntetiska medel som inkluderar dimetikon och cyklometon hör till denna kategori. Efter applicering kuver de insekterna med en tunn film och blockerar luftflödet. Sådana läkemedel har hög nog effektivitet, men de garanterar inte fullständigt bortskaffande av löss.

Nackdelarna med att använda en kemisk metod innefattar:

 • ingen garanti för fullständig förstöring av parasiter
 • liten inverkan på lökägg
 • oförmåga att använda av gravida kvinnor och småbarn
 • Behöver konsultera en läkare före användning.

Folkliga vägar

Herbal decoctions, växtjuice, eteriska oljor

Deras uppgift är att döda eller skrämma lössen. För detta använder traditionell medicin: avkolning av pelargon, kamomill, malurt, skål, nål och mint, vitlökjuice, eterisk oljetree, mint, oregano, salvia, lavendel och rosmarin. Enligt recensioner är effekten av sådan behandling mild och mer lämplig som förebyggande.

Avkolningen av höggradigt giftiga växter, såsom vild rosmarin, dödbrännare och angelica, liksom en kemists lösning av kemiskt vatten har visat sig bra, men de kan förgifta inte bara kroppsparasiter, utan också människor. De är förbjudna att använda för gravida kvinnor och barn, och resten ska göras med stor omsorg.

Naturliga och hushållskemikalier

Uppgiften med sådana medel är att döda levande löss och förstöra det chitinösa skalet av nits på grund av aggressiv alkalisk och sur miljö. Applicera tranbärsjuice, damm, tjära eller tvål, samt väteperoxid. Faktum har faktiskt ett genomsnittligt effektivitetsresultat.

Beläggningsmedel

Såsom i fallet med syntetiska droger deprimerar sådana medel lusen av syre. I folkemedicin används majonnäs eller petroleumgel för detta. Beroende på kompositionens densitet kan fonderna ha en bra effekt.

Giftiga produkter

I hopp om att bli av med löss använder människor så radikala metoder som att bait parasiterna med bensin, fotogen, vinäger eller alkohol. Glöm inte att deras användning kan påverka hår- och hårbotten, liksom hälsan hos patienten som helhet. Dessa verktyg kan förstöra parasiterna, men samtidigt lämna brännskador, en allergisk reaktion och leda till håravfall.

Termisk metod

Metoden de senaste åren har blivit utbredd utomlands. Lössen förstörs av en ström av varmluft, vars temperatur är 60 grader. För detta används en särskild hårtork. Trots metodens enkelhet och säkerhet har Ryssland ännu inte fått utbredd användning, och utbudet av lämplig utrustning lämnar mycket att önska.

VIKTIGT! Genomförande av behandlingsproceduren med regelbunden hårtork, krulljärn eller hårjärn gör det enkelt att få en termisk bränning.

förebyggande

Individuella förebyggande åtgärder omfattar:

 • regelbunden inspektion av huvudet för förekomst av löss och nits
 • ägarna bär långa hår snygga frisyrer;
 • användningen av profylaktiska läkemedel;
 • proceduren att kamma under sjukdomsperioden någon från vännerna;
 • upprätthålla hygien, regelbunden byte av sänglinne;
 • Undvik nära kontakt med främlingar.

Skydd mot pedikulär för barn:

 • regelbunden medicinsk undersökning av en specialist
 • införandet av karantän i skolan i händelse av sjukdomsutbrott
 • sanitära anläggningar.

Vad kan orsaka löss i en person och hur överförs de?

Pedikulos är en infektionssjukdom där hårbotten påverkar löss. Dessa parasiter uppnår en storlek på 6 mm. När kolonin av blodsugande insekter utvecklas på huvudet ökar symtomen på patologin och patienten upplever en svår klåda på huvudet.

Samtidigt är orsakerna till pedikulos ofta inte bestämda av en persons personliga egenskaper.

Hur överföres pedikulos?

Det finns flera anledningar till att löss infekterar. Infektion med parasiter uppträder oftast vid kontakt med en infekterad person. Detta är dock inte det enda sättet att överföra blodsugande insekter.

För att förstå var löss och nits i huvudet kommer ifrån, är det värt att beakta de särdrag hos utvecklingen av dessa parasiter. Utseende liknar dessa parasiter bedbugs. De utvecklas vid en temperatur av 31-33 grader. Utanför människokroppen förblir lössen livskraftiga för bara några dagar.

Varje enskild lus dör ungefär en månad efter födseln. Under hela sitt liv kan kvinnan lägga upp till 400 nits i huvudet. Sista håller fast på håret. Närvaron av nits är indikerad med vita eller gråa avrundade formationer, liknande i form som vanliga ägg.

Hur överförs löss från person till person?

Oavsett hur lössen överförs, orsakas orsakerna till huvudinfektion främst av bristande överensstämmelse med personlig hygien. Det finns en utbredd tro på att blodsugande insekter endast påverkar skrupelfria människor.

Faktum är att infektionsriskzonen innefattar personer som tillhör alla sociala lag.

Vi kan identifiera de främsta orsakerna till utseendet på parasiter i huvudet hos en vuxen:

 • nära kontakt med människor som är smittade med huvudlöss
 • bristande överensstämmelse med hygienregler hemma
 • resa i kollektivtrafiken
 • frekvent omlokalisering (affärsresor, hotellboende).

Till skillnad från helminter faller inte lössna. Detta innebär att både friska människor och personer med försvagad immunitet riskerar att utveckla huvudlöss.

Denna funktion förklaras av det faktum att ektoparasiter lever på ytan av hårbotten. Och kroppen, oavsett immunsystemets nuvarande tillstånd, kan inte undertrycka insektsaktiviteten.

Förutom huvudlöss leder livmodern och pubic parasiter (ploshchitsy) till utvecklingen av pedikulos. Den första är mycket bördig och bor i sängkläder eller kläder.

Ploshchitsy bor i håret och växer på puben. Denna typ av parasit förblir nästan orörlig, suger blod kontinuerligt från ett ställe.

Infektion är också möjlig av följande skäl:

 • samlag med bäraren av patogenen;
 • användning av offentliga garderober.

På utseende av pedikulos på huvudet visar intensiv klåda. Vid undersökning kan hår på huvudet också detektera vita eller gråa nits, liknande mjäll och röda fläckar i biten.

I avancerade fall utvecklar en person dermatit och håret, på grund av den aktiva utsöndringen av parasiter, blir förvirrad.

Var kommer lösslök från?

Som för vuxna finns det flera orsaker till att huvudlössen uppträder hos barn. Samtidigt är det de barn som befinner sig i zonen med ökad risk att utveckla löss.

Barnlöss på huvudet uppträder oftare på grund av att barn tillåter nära fysisk kontakt med sina kamrater. För första gången upptäcks parasiter i spädbarn vanligtvis efter att de började gå i förskola.

Också orsaken till pedikulos hos barn ligger i det faktum att denna grupp av människor ofta vägrar att följa reglerna för personlig hygien. Föräldrar spelar inte mindre roll i utvecklingen av patologi.

Sannolikheten för infektion ökar om vuxna:

 • tillåta barn att leva i osjukdomar
 • Var inte uppmärksam på barnhygien.

Ett barns kropp anses emellertid inte mer mottagligt för infektion med patogena mikroorganismer än en vuxen.

Använda andras saker

Av alla anledningarna till att en lökkoloni uppträder i huvudet, anses användningen av andras saker som det mindre vanliga sättet att infektera. Detta förklaras av det faktum att parasiter utanför människokroppen förblir lönsamma i flera dagar.

Under vissa förutsättningar kvarstår dock sannolikheten för överföring av löss vid användning av infekterade saker.

Svarta parasiter bosätter sig på:

 • hygienartiklar (kammar, handdukar och så vidare);
 • kläder.

Ett relativt frekvent fall av huvudinfektion bär andra människors hattar. I det här fallet kvarstår sannolikheten för att överföra inte bara vuxna, men också nits (ägg).

Frisörer och pooler

Skälet till utseende av pedikulos hos vuxna kan bero på:

 • frisörer;
 • simma i offentliga pooler eller dammar.

Den mänskliga huvudluken kännetecknas av dess höga lönsamhet under en kort tidsperiod. I detta avseende måste skönhetssalonger och frisörens personal ständigt hantera verktyg och kläder.

Infektion av huvudet i offentliga pooler eller dammar är sällsynt. Denna orsak till huvudlössinfektion kan emellertid inte uteslutas.

Passerar löss från djur till människor?

Man tror att om husdjur bor i en lägenhet med människor, då kan en person ha lus på grund av kontakt med dem. Detta uttalande är inte helt sant.

Parasiter som gömmer sig i pälsen på ett djur går ibland över i människokroppen. Men de permanenta livsmiljöerna hos dessa insekter är katter eller hundar. Därför är kontakt med husdjur inte hänförligt till orsaken till löss.

Springer löss?

Bland de många frågorna relaterade till sjukdomen i fråga är människor oftare intresserade av att löss hoppa från huvud till huvud. Denna typ av insekt, till skillnad från loppor, kan inte göra sådana rörelser.

Löss hoppa på samma sätt som sniglar. Kroppen hos dessa ektoparasiter är inte anpassad för flyg eller för att övervinna stora avstånd. Därför bör du inte tänka på huruvida lössen hoppa eller krypa: Insekterna passerar bara från en person till ett annat endast genom direkt fysisk kontakt.

Optimala förhållanden för spridning av löss

Optimala förhållanden för utseendet på parasiter på människans huvud:

 • låg social och kulturell levnadsstandard;
 • promiscuity;
 • täta nära kontakter
 • Behovet av en lång vistelse i ett slutet utrymme med en stor folkmassa.

Insekterna rör sig relativt långsamt. Därför är det inte alltid nära kontakter leder till infektion.

Ofta förekommer infektion i huvudet under den kalla årstiden, när människor måste spendera större delen av dagen inomhus.

Vem är i riskzonen?

Hur snabbt sprider ektoparasiter beror på personens levnadsförhållanden. Personer som växer upp i socialt missgynnade förhållanden är mer benägna att få tecken på patologi på huvudet.

Löss är vanligast hos barn under 14 år. Något mindre ofta diagnostiseras sjukdomen hos 35-50-åringar.

Huvudluckan sprider emellertid i socialt gynnsamma förhållanden. Även vanlig huvudhygien kan inte skydda en person mot infektion. Därför kan alla personer som kan komma i kontakt med en bärare av blodsugande insekter tillskrivas riskzonen för att utveckla sjukdomen.

Hur syns inte lusen exakt?

En person är inte infekterad med pedikulos:

 • på bakgrunden av stress;
 • med ett försvagat immunförsvar;
 • vid kontakt med djur.

Orsaken till huvudpatologin ligger i nära kontakt med bäraren av blodsugande parasiter. Insekter kan också överföras genom hushållsobjekt eller kläder.

Kan lössa uppträda på nerverna?

Det finns rädsla för att löss kan dyka upp på nerverna. Denna åsikt bildades på grund av att stress bidrar till en försvagning av immuniteten, och detta skapar gynnsamma förutsättningar för utveckling av infektiösa patologier.

Faktum är att människor inte kan få löss från nerverna. Detta stöds av det faktum att få fall av infektion med huvudlöss detekteras i industriländer. Om det finns parasiter i huvudet, betyder det att kontakt med patogenbäraren har inträffat.

På grund av stress eller nervöst överbelastning kan hudpatologier förekomma, kännetecknade av symtom som liknar den aktuella sjukdomen.

Varför kan löss visas igen?

Om ett barn har löss är det nödvändigt att skydda barnet från kontakt med andra personer under hela behandlingsperioden. Barn smittade med huvudlöss, förblir farliga för andra.

Huvudluckan återkommer av två skäl:

 • det var en kontakt med patogenens bärare;
 • dålig behandling utfördes.

Vid behandling av en patologi är det nödvändigt att inte bara förstöra vuxna, men också att ta bort alla nits från håret. Om det finns ägg kvar på huvudet, efter två veckor kommer vuxna och reproduktionsinsekter att uppstå, vilket leder till att lösset återkommer.Nästa Artikel
Hårtork - en borste som är bättre, betyg av de 10 bästa modellerna enligt kundrecensioner