Så tvätta huvudet med ett ägg: användbara tips


Det är känt att ägg har en positiv effekt på kroppen, inklusive hår och naglar. Skönhetseksperter har länge gått försöksstadiet, vilket innebar äggvita, äggula och allt på en gång. Nu kommer schampon och hårmaskor, som innehåller ett ägg, inte att överraska någon. Men inte alla vet hur man förbereder folkmekanismer på egen hand och observerar rätt proportioner.

Äggula som hårschampo: Viktiga funktioner

 1. Innan du använder ägg för att tvätta håret bestäm du längden och tjockleken. Ägare av frodigt långt hår måste använda minst 2-3 äggulor, tjejer med kort och medelhårt hår kommer att vara tillräckligt med en. Innan du fortsätter till proceduren, se till att produkten är fräsch och separera sedan sköljet ordentligt från proteinet.
 2. Ta bort filmen från äggulorna och lägg dem i en lämplig behållare. Filmen avlägsnas med hjälp av en gaffel eller händer, du kan hälla kokande vatten över äggulorna så att de härdar från ovan, sedan genomborra och ta bort innehållet.
 3. Häll i äggolken rent försvarat vatten, vispa sedan kompositionen på ett bekvämt sätt för att öka massan 2-2,5 gånger.
 4. Skölj håret ordentligt med kallt vatten. Krullarna ska vara lite våta, men utan flödande droppar.
 5. Bekvämt att utföra proceduren medan du tar ett bad. Applicera produkten jämnt över hela längden av håret, uppmärksamma rotzonen. Tvätta av efter 30-40 minuter, när vattenprocedurerna slutar.

Det är inte så lätt att använda ägg som ett schampo, förfarandet ser enkelt ut vid första ögonkastet. Hår och hårbotten bör vänja sig till den nya kompositionen utan kemikalier och skadliga tillsatser, det tar lite tid.

Användbara egenskaper hos ägg för hårvård

Skönhetseksperter i en röst säger att i varje hemmamask eller schampo måste du inkludera äggulor. Varför? Faktum är att de inkluderar lecitin, fetter och aminosyror, som har en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet hos hår och hårsäckar. Också innehåller produkten mycket natrium, fosfor, kalcium, järn, kalium, vitamin A, B, E, D. Senaste perfekt återfukta håret, släta flingor, lindra av mjäll. I kombination med lecitin får hårets huvud en omfattande vård, eftersom det hjälper spårämnen och vitaminer att absorberas enkelt, näring krullarna från insidan.

Vad skinkar äggvitt, används det mindre ofta. Flickorna som inkluderar det i schampo klagar på komplexiteten av borttagningen. Utan tvekan har proteinet en utmärkt rengörande och närande effekt, speciellt det hjälper ägare till fet hår.

Trichologists undersöker hårskydd, rekommendera att byta till äggschampon. Verktyget på kort sikt kommer att rädda dig från de hatade splitändarna och det spröda håret. Ägg kommer att göra håret skönt, välskötta och mätta hårbotten med användbara komponenter. Du kan använda schampo som ett 2-i-1-medel, eftersom det inte är nödvändigt med en balsam.

Äggschampo

Byt ut ditt vanliga schampo med hemlagade produkter som du kan förbereda efter behov. Recepten nedan är lämpliga för daglig användning.

 1. Shampoo baserat på äggulor. Ta 3 stora ägg och gör ett hål i dem så att protein strömmar ut. Bryt skalet, ta bort filmen från äggulorna och visp sedan. Tvätta håret, försiktigt massera rotzonen, lämna i 5 minuter. Passar alla hårtyper.
 2. Äggschampo med glycerin. Slå 2 ägg i ett tjockt skum, tillsätt 15 gr. glycerol. Applicera på vått hår och sprida sig över hela längden. Kompositionen tvättas av med kallt vatten, annars kommer proteinet att hålla fast vid håret, du kommer knappast att ta bort det.
 3. Shampoo baserat på bågen. Fyll med 2 lök 500 ml. kokande vatten, insistera 12 timmar. Lägg till 60 gram. flytande honung och 1 piskad äggula. Skölj håret med detta schampo flera gånger i veckan.
 4. Äggschampo med ättika. Lös upp äppelcidervinäger och kallt vatten i proportionerna 2: 1, tillsätt 2 äggulor och 20 gr. glycerol. Applicera på hår och massera huden med fingertopparna.
 5. Shampoo från rågbröd. Blöt 4 skivor bröd i 300 ml. avkok av hypericum, vänta 2 timmar. Knäda noggrant blandningen med händerna eller gaffeln, och dra sedan igenom en kolv. Tvätta håret med schampo och massera hårbotten noggrant i 15 minuter.
 6. Äggschampo med kefir. Slå 2 äggulor med en gaffel och tillsätt 45 ml. kefir, gnugga blandningen i hårbotten i 10 minuter. Verktyget är perfekt för dem som har mjäll.
 7. Shampoo från senap och honung. Slå 1 ägg, tillsätt 60 gr. flytande honung och 100 ml. kefir. Späd 30 gr. senap 40 ml. vatten, blanda sedan komponenterna. Täck håret och skölj med kallt vatten.
 8. Äggschampo med yoghurt. Separera 2 äggulor och lätta dem med en gaffel, häll i 35 ml. kardborre och ricinolja. Lägg till blandningen 100 gr. naturlig yoghurt och applicera kompositionen på mycket vått hår.
 9. Kaffebönesschampo. Slå 1 ägg med en visp eller gaffel så att blandningen stiger 1,5 gånger. Häll kokande vatten över kaffebönor och låt i 6 timmar. Blanda ingredienserna, tillsätt 6 droppar eucalyptus eterisk olja. Receptet är utformat för oljigt och normalt hår, schampo rengör huden perfekt och normaliserar talgkörtlarna.
 10. Äggschampo med konjak. Blanda 2 äggulor, 40 ml. konjak och 20 ml. citronsaft. Slå blandningen med en mixer och skölj håret med det. Kompositionen är designad för ägare av skört hår. Vid slutet av proceduren rekommenderas att skölja krullarna med kamilleavkokning.
 11. Gelatinbaserad schampo. Häll 30 gr. gelatin kokande vatten och vänta på att svälla. Blanda 2 äggulor med en mixer, blanda sedan ingredienserna i en homogen massa. Lägg till 15 gr. glycerin och 10 gram. baby shampoo, skölj med hår.
 12. Äggschampo med oljor. Ta 50 ml ricinus, burdock, olivolja och majsolja. (total kvantitet 200 ml). Slå 2 äggulor och blanda dem med oljor, applicera kompositionen på hela längden av håret, uppmärksamma de splittrade ändarna. Shampoo är lämplig för alla typer, men det är rekommenderat att använda med frekvent frekvens för ägare av torrt hår.
 13. Honungsbaserad schampo. Smält 60 gr. honung i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, späd sedan med varmt vatten i ett förhållande 1: 1. Slå 3 yolks, tillsätt 30 ml till dem. apelsinjuice. Kombinera alla ingredienser och byt ut det betyder att du vanliga schampo.

Ytterligare rekommendationer

 1. Om shampoo innehåller en äggula, skölj massan med varmt vatten. När du lägger till protein på ingredienserna, skölj håret med kallt vatten.

Brew örter med kokande vatten och lämna i 3 timmar. Skölj håret med buljong efter att äggschampot tvättats av med vatten.

Har du bestämt dig för att byta ditt vanliga schampo med äggförebyggande medel? Bra val! Kom ihåg att proteinet tvättas av värre än äggula, så använd kallt vatten för att ta bort det. Trä ditt hår till äggprodukter gradvis, kombinera först butiksprodukten och hemlagad schampo varannan dag och byt sedan till permanent användning. Tack vare enkla recept och prisvärda ingredienser blir ditt hår glänsande, snyggt och utan splittrade ändar.

Hur tvätta du huvudet med ett ägg, istället för schampo?

beskrivning

Att tvätta huvudet med ett ägg rekommenderas inte bara av traditionell medicin, men också av många kosmetologer. Recensioner av denna icke-standardiserade metod för att shampooa de mest mångsidiga, men många håller med om åsikten att det fortfarande ger håret nytta. Du kan tvätta huvudet med ett ägg både med schampo och istället för det.

Många kommer att fråga en ganska logisk fråga: "Varför tvätta huvudet med ett ägg?". För att kunna svara på denna fråga så noggrant som möjligt, föreslår vi att du känner till de fördelaktiga egenskaperna hos kycklingägg. Vi kommer också att berätta hur de påverkar hår och hud om du tvätta huvudet med ett ägg hemma.

Fördel och skada

Användningen av kycklingägg för att tvätta huvudet är att de innehåller ett stort antal olika aminosyror och fetter. De innehåller också en stor mängd mikrodelar och vitaminer som, som absorberas i hårbotten, närmar hårsäckarna. På grund av detta blir håret hälsosamt och strålande.

Vanligtvis används bara äggula för att tvätta huvudet med ett ägg. Protein används mycket mindre ofta, men båda dessa komponenter ger näring och rensar håret. Särskilt starkt kände effekten av äggula på fet hår. Om du tvätta huvudet med ett ägg med fet hår, märker du mycket snart att de har upphört att bli smutsiga.

Om du tror på trichologists rekommendationer, kommer det att skölja huvudet med ett ägg på kort tid för att bli av med skört hår, liksom mjäll och splittrade ändar.

När det gäller skadan kan det här sättet att tvätta huvudet bara orsaka det om du har en individuell intolerans mot produkten eller en allergi mot ägget. Du kan tvätta huvudet med kycklingägg även under graviditet och amning.

Hur man tvättar

Vi har lärt oss om de fördelaktiga och skadliga egenskaperna hos att tvätta ett kycklingägg. Nu ska vi räkna ut hur du tvätta håret ordentligt hemma med kycklingägg. Till att börja med bör antalet äggulor beräknas: för torrt hår upp till axeln kan man ta en äggula och under axeln två eller tre äggulor, beroende på hårets tjocklek.

För att håret inte har en obehaglig lukt efter att ha använt ägget som ett schampo, ska filmen avlägsnas från äggulan. Detta kan göras med en sikta och passera den genom äggula.

Vi rekommenderar dig att anta våra rekommendationer som hjälper dig att tvätta ditt huvud ordentligt med ett ägg hemma:

 • Tillsätt ett halvt glas vatten till äggulan och vispa upp det med en mixer tills du får ett fast skum.
 • Du kan lägga till en liten rosmarin eterisk olja till den resulterande massan. Detta kommer att bidra till att avsevärt minska hårets fettinnehåll.
 • Var noga med att fukta håret med varmt vatten innan du tvätta huvudet med ett ägg.
 • Fördela blandningen jämnt över hela längden av håret, massera massan av hårbotten.
 • Låt kycklingäggsschampot på håret i en halvtimme.
 • Skölj ägget med mycket vatten.
 • När du har tvättat huvudet med ett kycklingägg rekommenderas det inte att använda balm eller andra hårmaskor.

Efter den första ansökan kommer du knappt att märka resultatet. Men om du regelbundet tvätta huvudet med ett ägg hemma regelbundet, så efter några procedurer ser du att ditt hår har fått en hälsosam glans och skönhet.

Du kan tvätta huvudet med ett ägg inte bara för en vuxen, men också för ett barn, och det är inte heller förbjudet att göra det för gravida och ammande kvinnor. Mer om detta i videon nedan.

Äggschampo Recept

Om du tror att du bara kan tvätta håret med ett ägg och vatten, då är du felaktig. Det finns ett stort antal olika recept, med vetskap om att du kan göra ett effektivt schampo från kycklingägg. Vi föreslår att du antar några av de mest populära och vanliga recepten.

 • För en äggula bör ta en tesked malet kaffe. Allt detta borde vara väl rört, och bäst av allt - slå med en mixer. Den resulterande blandningen bör appliceras på vått hår och spridas över hela sin längd. Massage gnidningsblandningen i hårbotten, det hjälper inte bara att rengöra det från föroreningar, men också för att påskynda hårväxten.
 • Du kan tvätta huvudet med ett ägg och följ detta recept: Blanda en äggula, lite barnsåpe och en tsk ricinolja, värma blandningen i ett vattenbad och använd sedan blandningen som ett schampo.
 • Kefir går också bra med äggulor och skapar en underbar hårmask. Blanda en äggula med två teskedar yoghurt, använd sedan den resulterande produkten till håret med cirkulära rörelser på fingrarna.
 • Du kan också tvätta huvudet med senap och ägg. Detta kommer att bidra till att påskynda hårväxten, men detta recept rekommenderas inte för ägare av torrt och sprött hår. Blanda en äggula med en halv tesked sallad, piska blandningen och försiktigt applicera på hårbotten och massera med fingrarna.
 • Lös upp en matsked gelatin i ett glas vatten, och efter det sväller, tillsätt äggulor och rör om blandningen. Applicera den på hela hårets längd och tvätta den efter 10 minuter.

Du kan tvätta ägget från huvudet inte med vanligt vatten, men med avkok av kamille. Detta kommer att öka effekten av att tvätta huvudet med ett ägg, och du kommer att känna skillnaden efter två procedurer! Glöm inte bara för att vara säker på att du inte är allergisk mot dessa ingredienser.

Det är användbart för dig!

Hur tvätta du huvudet med ett ägg, istället för schampo?

Att tvätta huvudet med ett ägg rekommenderas inte bara av traditionell medicin, men också av många kosmetologer. Recensioner av denna icke-standardiserade metod för att shampooa de mest mångsidiga, men många håller med om åsikten att det fortfarande ger håret nytta. Du kan tvätta huvudet med ett ägg både med schampo och istället för det.

Många kommer att fråga en ganska logisk fråga: "Varför tvätta huvudet med ett ägg?". För att kunna svara på denna fråga så noggrant som möjligt, föreslår vi att du känner till de fördelaktiga egenskaperna hos kycklingägg. Vi kommer också att berätta hur de påverkar hår och hud om du tvätta huvudet med ett ägg hemma.

Fördel och skada

Användningen av kycklingägg för att tvätta huvudet är att de innehåller ett stort antal olika aminosyror och fetter. De innehåller också en stor mängd mikrodelar och vitaminer som, som absorberas i hårbotten, närmar hårsäckarna. På grund av detta blir håret hälsosamt och strålande.

Vanligtvis används bara äggula för att tvätta huvudet med ett ägg. Protein används mycket mindre ofta, men båda dessa komponenter ger näring och rensar håret. Särskilt starkt kände effekten av äggula på fet hår. Om du tvätta huvudet med ett ägg med fet hår, märker du mycket snart att de har upphört att bli smutsiga.

Om du tror på trichologists rekommendationer, kommer det att skölja huvudet med ett ägg på kort tid för att bli av med skört hår, liksom mjäll och splittrade ändar.

När det gäller skadan kan det här sättet att tvätta huvudet bara orsaka det om du har en individuell intolerans mot produkten eller en allergi mot ägget. Du kan tvätta huvudet med kycklingägg även under graviditet och amning.

Vi har lärt oss om de fördelaktiga och skadliga egenskaperna hos att tvätta ett kycklingägg. Nu ska vi räkna ut hur du tvätta håret ordentligt hemma med kycklingägg. Till att börja med bör antalet äggulor beräknas: för torrt hår upp till axeln kan man ta en äggula och under axeln två eller tre äggulor, beroende på hårets tjocklek.

För att håret inte har en obehaglig lukt efter att ha använt ägget som ett schampo, ska filmen avlägsnas från äggulan. Detta kan göras med en sikta och passera den genom äggula.

Vi rekommenderar dig att anta våra rekommendationer som hjälper dig att tvätta ditt huvud ordentligt med ett ägg hemma:

 • Tillsätt ett halvt glas vatten till äggulan och vispa upp det med en mixer tills du får ett fast skum.
 • Du kan lägga till en liten rosmarin eterisk olja till den resulterande massan. Detta kommer att bidra till att avsevärt minska hårets fettinnehåll.
 • Var noga med att fukta håret med varmt vatten innan du tvätta huvudet med ett ägg.
 • Fördela blandningen jämnt över hela längden av håret, massera massan av hårbotten.
 • Låt kycklingäggsschampot på håret i en halvtimme.
 • Skölj ägget med mycket vatten.
 • När du har tvättat huvudet med ett kycklingägg rekommenderas det inte att använda balm eller andra hårmaskor.

Efter den första ansökan kommer du knappt att märka resultatet. Men om du regelbundet tvätta huvudet med ett ägg hemma regelbundet, så efter några procedurer ser du att ditt hår har fått en hälsosam glans och skönhet.

Du kan tvätta huvudet med ett ägg inte bara för en vuxen, men också för ett barn, och det är inte heller förbjudet att göra det för gravida och ammande kvinnor. Mer om detta i videon nedan.

Äggschampo Recept

Om du tror att du bara kan tvätta håret med ett ägg och vatten, då är du felaktig. Det finns ett stort antal olika recept, med vetskap om att du kan göra ett effektivt schampo från kycklingägg. Vi föreslår att du antar några av de mest populära och vanliga recepten.

 • För en äggula bör ta en tesked malet kaffe. Allt detta borde vara väl rört, och bäst av allt - slå med en mixer. Den resulterande blandningen bör appliceras på vått hår och spridas över hela sin längd. Massage gnidningsblandningen i hårbotten, det hjälper inte bara att rengöra det från föroreningar, men också för att påskynda hårväxten.
 • Du kan tvätta huvudet med ett ägg och följ detta recept: Blanda en äggula, lite barnsåpe och en tsk ricinolja, värma blandningen i ett vattenbad och använd sedan blandningen som ett schampo.
 • Kefir går också bra med äggulor och skapar en underbar hårmask. Blanda en äggula med två teskedar yoghurt, använd sedan den resulterande produkten till håret med cirkulära rörelser på fingrarna.
 • Du kan också tvätta huvudet med senap och ägg. Detta kommer att bidra till att påskynda hårväxten, men detta recept rekommenderas inte för ägare av torrt och sprött hår. Blanda en äggula med en halv tesked sallad, piska blandningen och försiktigt applicera på hårbotten och massera med fingrarna.
 • Lös upp en matsked gelatin i ett glas vatten, och efter det sväller, tillsätt äggulor och rör om blandningen. Applicera den på hela hårets längd och tvätta den efter 10 minuter.

Du kan tvätta ägget från huvudet inte med vanligt vatten, men med avkok av kamille. Detta kommer att öka effekten av att tvätta huvudet med ett ägg, och du kommer att känna skillnaden efter två procedurer! Glöm inte bara för att vara säker på att du inte är allergisk mot dessa ingredienser.

Så tvätta huvudet med ett ägg: användbara tips

Vår kalorieräknare på nätet räknar med kalorier, proteiner, fetter och kolhydrater av din favoritmat och produkter. Lunar kalender för 2017 kommer att avslöja dig dess hemligheter om framgång, rikedom, lycka till i kärlek.

Det är känt att ägg har en positiv effekt på kroppen, inklusive hår och naglar. Skönhetseksperter har länge gått försöksstadiet, vilket innebar äggvita, äggula och allt på en gång. Nu kommer schampon och hårmaskor, som innehåller ett ägg, inte att överraska någon. Men inte alla vet hur man förbereder folkmekanismer på egen hand och observerar rätt proportioner.

Äggula som hårschampo: Viktiga funktioner

 1. Innan du använder ägg för att tvätta håret bestäm du längden och tjockleken. Ägare av frodigt långt hår måste använda minst 2-3 äggulor, tjejer med kort och medelhårt hår kommer att vara tillräckligt med en. Innan du fortsätter till proceduren, se till att produkten är fräsch och separera sedan sköljet ordentligt från proteinet.
 2. Ta bort filmen från äggulorna och lägg dem i en lämplig behållare. Filmen avlägsnas med hjälp av en gaffel eller händer, du kan hälla kokande vatten över äggulorna så att de härdar från ovan, sedan genomborra och ta bort innehållet.
 3. Häll i äggolken rent försvarat vatten, vispa sedan kompositionen på ett bekvämt sätt för att öka massan 2-2,5 gånger.
 4. Skölj håret ordentligt med kallt vatten. Krullarna ska vara lite våta, men utan flödande droppar.
 5. Bekvämt att utföra proceduren medan du tar ett bad. Applicera produkten jämnt över hela längden av håret, uppmärksamma rotzonen. Tvätta av efter 30-40 minuter, när vattenprocedurerna slutar.
 6. Gommen är ganska problematisk kommer av långt hår, så först våt krullarna, skum kompositionen noggrant, som vid tvättning med vanligt schampo, avlägsna sedan med rikligt kallt vatten.
 7. Efter yolkhampo appliceras inga inköpta balsam eller masker. Hår utan dem kommer att vara jämn och silkeslen, så att du kan kamma dem lätt.
 8. Om du definitivt bestämt dig för att använda folkmedicin som en daglig vård, tillsätt torr senap och havregryn till äggulorna. En sådan enkel teknik kommer att förhindra att mjäll förekommer och skina håret.
 9. Shampoo baserad på äggulor är lämplig för alla typer av hår. Om du har för stor greasyhet, tillsätt citronsaft, vodka eller nybryggt kaffe till kompositionen. Ägare av torrt och sprött hår rekommenderas att använda äggulorna, kombinera dem med aloe vera juice. För den kombinerade typen är alla hemlagade recept lämpliga.
 10. Om du har tid, gör avkodningar av medicinska örter. Du kan kombinera växter av 2 arter eller använda allt på en gång. Föredragna följande komponenter: mint, citronbalsam, kalendula, salvia, kamille, rosmarin. Efter tvättning av håret med äggula, tvätta det med vatten och skölj krullarna med detta avkok.

Det är inte så lätt att använda ägg som ett schampo, förfarandet ser enkelt ut vid första ögonkastet. Hår och hårbotten bör vänja sig till den nya kompositionen utan kemikalier och skadliga tillsatser, det tar lite tid.

hur man tvätta håret med schampo

Användbara egenskaper hos ägg för hårvård

Skönhetseksperter i en röst säger att i varje hemmamask eller schampo måste du inkludera äggulor. Varför? Faktum är att de inkluderar lecitin, fetter och aminosyror, som har en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet hos hår och hårsäckar. Också innehåller produkten mycket natrium, fosfor, kalcium, järn, kalium, vitamin A, B, E, D. Senaste perfekt återfukta håret, släta flingor, lindra av mjäll. I kombination med lecitin får hårets huvud en omfattande vård, eftersom det hjälper spårämnen och vitaminer att absorberas enkelt, näring krullarna från insidan.

Vad skinkar äggvitt, används det mindre ofta. Flickorna som inkluderar det i schampo klagar på komplexiteten av borttagningen. Utan tvekan har proteinet en utmärkt rengörande och närande effekt, speciellt det hjälper ägare till fet hår.

Trichologists undersöker hårskydd, rekommendera att byta till äggschampon. Verktyget på kort sikt kommer att rädda dig från de hatade splitändarna och det spröda håret. Ägg kommer att göra håret skönt, välskötta och mätta hårbotten med användbara komponenter. Du kan använda schampo som ett 2-i-1-medel, eftersom det inte är nödvändigt med en balsam.

Äggschampo

Byt ut ditt vanliga schampo med hemlagade produkter som du kan förbereda efter behov. Recepten nedan är lämpliga för daglig användning.

 1. Shampoo baserat på äggulor. Ta 3 stora ägg och gör ett hål i dem så att protein strömmar ut. Bryt skalet, ta bort filmen från äggulorna och visp sedan. Tvätta håret, försiktigt massera rotzonen, lämna i 5 minuter. Passar alla hårtyper.
 2. Äggschampo med glycerin. Slå 2 ägg i ett tjockt skum, tillsätt 15 gr. glycerol. Applicera på vått hår och sprida sig över hela längden. Kompositionen tvättas av med kallt vatten, annars kommer proteinet att hålla fast vid håret, du kommer knappast att ta bort det.
 3. Shampoo baserat på bågen. Fyll med 2 lök 500 ml. kokande vatten, insistera 12 timmar. Lägg till 60 gram. flytande honung och 1 piskad äggula. Skölj håret med detta schampo flera gånger i veckan.
 4. Äggschampo med ättika. Lös upp äppelcidervinäger och kallt vatten i proportionerna 2: 1, tillsätt 2 äggulor och 20 gr. glycerol. Applicera på hår och massera huden med fingertopparna.
 5. Shampoo från rågbröd. Blöt 4 skivor bröd i 300 ml. avkok av hypericum, vänta 2 timmar. Knäda noggrant blandningen med händerna eller gaffeln, och dra sedan igenom en kolv. Tvätta håret med schampo och massera hårbotten noggrant i 15 minuter.
 6. Äggschampo med kefir. Slå 2 äggulor med en gaffel och tillsätt 45 ml. kefir, gnugga blandningen i hårbotten i 10 minuter. Verktyget är perfekt för dem som har mjäll.
 7. Shampoo från senap och honung. Slå 1 ägg, tillsätt 60 gr. flytande honung och 100 ml. kefir. Späd 30 gr. senap 40 ml. vatten, blanda sedan komponenterna. Täck håret och skölj med kallt vatten.
 8. Äggschampo med yoghurt. Separera 2 äggulor och lätta dem med en gaffel, häll i 35 ml. kardborre och ricinolja. Lägg till blandningen 100 gr. naturlig yoghurt och applicera kompositionen på mycket vått hår.
 9. Kaffebönesschampo. Slå 1 ägg med en visp eller gaffel så att blandningen stiger 1,5 gånger. Häll kokande vatten över kaffebönor och låt i 6 timmar. Blanda ingredienserna, tillsätt 6 droppar eucalyptus eterisk olja. Receptet är utformat för oljigt och normalt hår, schampo rengör huden perfekt och normaliserar talgkörtlarna.
 10. Äggschampo med konjak. Blanda 2 äggulor, 40 ml. konjak och 20 ml. citronsaft. Slå blandningen med en mixer och skölj håret med det. Kompositionen är designad för ägare av skört hår. Vid slutet av proceduren rekommenderas att skölja krullarna med kamilleavkokning.
 11. Gelatinbaserad schampo. Häll 30 gr. gelatin kokande vatten och vänta på att svälla. Blanda 2 äggulor med en mixer, blanda sedan ingredienserna i en homogen massa. Lägg till 15 gr. glycerin och 10 gram. baby shampoo, skölj med hår.
 12. Äggschampo med oljor. Ta 50 ml ricinus, burdock, olivolja och majsolja. (total kvantitet 200 ml). Slå 2 äggulor och blanda dem med oljor, applicera kompositionen på hela längden av håret, uppmärksamma de splittrade ändarna. Shampoo är lämplig för alla typer, men det är rekommenderat att använda med frekvent frekvens för ägare av torrt hår.
 13. Honungsbaserad schampo. Smält 60 gr. honung i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, späd sedan med varmt vatten i ett förhållande 1: 1. Slå 3 yolks, tillsätt 30 ml till dem. apelsinjuice. Kombinera alla ingredienser och byt ut det betyder att du vanliga schampo.

hur man tvätta håret med tvål

Ytterligare rekommendationer

 1. Om shampoo innehåller en äggula, skölj massan med varmt vatten. När du lägger till protein på ingredienserna, skölj håret med kallt vatten.
 2. En gång i veckan, smörj håret med oljens sammansättning i lika stora mängder (burk, ricinus, mandel, majs, olivolja).
 3. Få vana att göra äggmasker. Recept för normalt och kombinerat hår: 30 ml. citronsaft, 2 äggulor, 40 gr. gräddfil. Recept för fet hår: 50 ml. avkok av nässla, 2 ägg, 40 ml. citronsaft. Recept på torrt hår: 35 ml. havtornsolja, 50 gr. fettost, 1 äggula, 25 gr. honung.
 4. Borsta inte ditt våta hår med en strykborste, byt ut den med en kam med naturliga borstar. Försök att använda en hårtork, curling och strykning inte mer än 2 gånger i veckan.
 5. Var inte lat för att göra färska örtteor, du kan använda följande komponenter som kombinationer:
 • kamille, salvia, lind;
 • rosmarin, kamomill, mynta;
 • nässla, linden, kullarrot;
 • citrusskal och ylang-ylang eterisk olja;
 • kalendula, citronbalsam, salvia.

Brew örter med kokande vatten och lämna i 3 timmar. Skölj håret med buljong efter att äggschampot tvättats av med vatten.

Har du bestämt dig för att byta ditt vanliga schampo med äggförebyggande medel? Bra val! Kom ihåg att proteinet tvättas av värre än äggula, så använd kallt vatten för att ta bort det. Trä ditt hår till äggprodukter gradvis, kombinera först butiksprodukten och hemlagad schampo varannan dag och byt sedan till permanent användning. Tack vare enkla recept och prisvärda ingredienser blir ditt hår glänsande, snyggt och utan splittrade ändar.

hur man snabbt torkar håret utan hårtork

Video: hur man tvätta huvudet med ett ägg utan schampo

1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5

Så tvätta huvudet med ett ägg för starkt och vackert hår

Tvätta håret med ett ägg är en gammal väg som våra förfäder använde. Och det är inte förvånande om vi anser att denna produkt, som innehåller proteiner och aminosyror, fetter, vitaminer, spårämnen, för att stärka och växa hår, är fördelen. Med ett kycklingägg istället för schampo är det möjligt att uppnå fantastiska resultat. Så tvätta huvudet med ett ägg, så att resultatet blir gott - vi kommer att titta på artikeln!

Egenskaper av äggets sammansättning

Effekten av användningen av ägg för att tvätta huvudet uppnås på grund av deras unika sammansättning.

 • Vitaminer i grupperna A, B, D främjar djupt fuktighet i huden och underlättar det med näringsämnen.
 • Lecitin ger en fullständig restaurering av skyddande funktioner och gör effekten av näringsämnen starkare.
 • Protein mättar inte bara håret utan också huvudets hud med viktiga näringsämnen, idealisk för oljiga strängar.
 • Fettsyror gör krullarna mjukare och silkeslen, upphör brittleness och förlust.
 • Komponenterna som utgör yolkolken förhindrar att de smälter, gör dem mer "levande", ljusa och glänsande.

Med hjälp av denna produkt belönar du dig själv med möjligheten att inte använda balsam, eftersom du får både schampo och balsam - 2 i 1. Penetrerar in i varje hår, ger användbara ämnen det med glans, ger näring med en unik komposition, återställer, lindrar kamning, tar bort mjäll, fuktar, näring, gör håret lydigt.

Regler för tvättning med kycklingägg

Så vad kunde man göra med ett positivt resultat var märkbart från första gången? Om detta är din första erfarenhet, bör du vara uppmärksam på de blandade metoderna, och inte till en separat komponent. Till exempel är äggmasker och schampon populära.

Efter att ha vänt sig till hårbotten och håret på ett nytt sätt kan du använda ett enkelt recept - endast med äggulor.

Men när man tänker på hur man tvätta huvudet med ett ägg är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer som gör denna procedur enkel och till och med trevlig.

 • Det är mycket lättare att tvätta skinkan från håret än att göra detsamma med protein. Därför antar många recept endast användningen av kycklingäggets äggula.
 • Innan du börjar applicera äggulan, är det nödvändigt att lossa den av flagella och film, vilket säkerställer användarvänligheten av kompositionen och eliminerar den obehagliga lukten efter tvätt av masken.
 • Före kontakt med håret, rekommenderas att slå gommen så att den har en bättre effekt på frisyren och är lättare att tvätta bort. Detta kan göras manuellt eller med en mixer.
 • Applicera "shampoo" är på håret när de ännu inte har torkat, men trycktes tidigare för hand för att avlägsna överskott av fukt.
 • Efter tvättprocessen utförs tvätten av äggulan som om det är ett schampo - helt och försiktigt.

Ett sådant schampo kommer säkert att tacka dig, för det är enkelt, fördelaktigt och viktigast - effektivt.

Funktioner av användningen av äggbaserade schampon

Det är tillrådligt att använda äggula åtminstone en gång, men även om du tänker på en sådan mask en gång i månaden är det tillräckligt för sken och hårförbättring. Recept innebär användning av ett helt ägg. Proteinet har mycket användbart, och det är osannolikt att han kommer att kunna skada håret, men när du tvätter huvudet gör det verkligen utan det. I detta fall kommer effekten av näringsmasken inte att bli värre, och du kommer att rädda dig från att kamma den ut ur håret. Oavsett recept för att tvätta håret du väljer, följer instruktionerna dig att få ut det mesta av processen.

Steg-för-steg-instruktioner för att skapa schampo

Tvätta håret med ett ägg är en enkel process. För en bättre förståelse är det värt att överväga steg för steg instruktioner.

 • Förbered det vanliga kycklingägget och separera vit och äggula, vispa det genom visp och placera det i en liten skål på förhand.
 • Kompositionen måste appliceras på fuktigt hår: om du använder både protein och äggula, undvik varmt vatten så att proteinet inte kokar (om det händer, kammar det blir problematiskt, det tar mycket tid).
 • Under tvätten behöver du försiktigt massera håret vid rötterna, håll handen längs hela längden så att blandningen kan fördelas.
 • Processen varar inte mer än fem minuter, varefter ägget tvättas av håret med rent rinnande vatten.

Detta är i själva verket hela hemligheten av hur man tvätta huvudet med ett ägg ordentligt. Denna produkt kan dock användas inte bara som en fristående enhet, men också som ett element av läkningsmaskar med fantastiska egenskaper.

Äggsmaskar för skönhet och hälsa hos håret

Vi tittade på hur man tvätta håret med ett ägg, men de användbara egenskaperna hos produkten slutar inte där. Det finns flera föreningar som kommer att mätta ditt hår med vitaminer, vilket ger sken och skönhet under lång tid.

 • Masken av ricin eller kardolja med ett ägg hjälper till att återfuka och djupt närma håret.
 • Masken av senap och ägg används ofta för fet hår och är en utmärkt stimulator för deras tillväxt.
 • För att göra håret glans, räcker det med att tillsätta en tesked citronsaft och en matsked ricinolja till ägget.
 • Om du behöver bekämpa håravfall, måste du inkludera i en mask med ett ägg lite honung och vegetabilisk olja.
 • Masker med oljor är ett universellt alternativ för något hår, oavsett typ. Det är nödvändigt att späda vegetabilisk olja med vatten och tillsätt den till äggula, slå till skumning. Så, lavendel hjälper till att göra håret skina, medan rosmarinolja och tea tree oil reglerar oiliness.
 • Masken av ägg och naturlig honung är perfekt för ägare av blont hår, eftersom honung hjälper till att klargöra trådarna. Detta är en riktig frälsning från torrt hår och skadad hårbotten.
 • Kefir schampo är ett annat effektivt botemedel. Du måste ta 1 äggula och tillsätt 2 msk. l. Regelbunden kefir med en fetthalt av 3,2%. Masken gör håret mjukare och mer lättsamt.
 • Mask av blött bröd och ägg garanterar hårbotten och håret är fuktgivande. För att göra detta bör brödet blötläggas i vatten och får stå i ca 10 minuter.

Alla masker är identiska i enlighet med användningsreglerna och föreslår att påföljande lägger på huvudet på plasthattar och handdukar. Kompositionerna hålls i 1,5 timmar och tvättas sedan med rinnande vatten. För större effektivitet kan du tvätta håret med en separat äggula, använda den i stället för schampo. Så, förberedelsen av verktyget tar inte mycket tid, och själva förfarandet och resultatet som erhålls av det kommer verkligen att glädja dig.

Allmänna regler för tillverkning av kompositionen

Utmärkt tvättschampo kommer endast att förberedas om du följer de allmänna reglerna.

 • För beredningen behöver du en murbruk av keramiskt material, en pestle, en apparat för att slå produkter.
 • Ägget måste rengöras från filmen: vi pratar om äggula. Annars kommer håret att få en obehaglig lukt.
 • Ytterligare komponenter för beredning av masker och schampon rekommenderas att välja beroende på problem som löses.
 • Alla masker ska göras på lite fet hår, precis innan de tvättas. I detta fall ger den bästa reaktionen av komponenterna med hår och hud i huvudområdet.

Så vi tittade på hur man tvätta huvudet med äggula, så att från första gången skulle ditt hår glädja dig åt sin skönhet och volym. Överensstämmelse med dessa regler gör att du kan uppnå effekten av starkt och lyxigt hår under en kort tid och glädja människor runt omedelbart!

Hur tvättar du huvudet med ett ägg?

Organisk och naturlig kosmetika är mycket bättre än alla professionella produkter, eftersom de inte innehåller varken konserveringsmedel, färgämnen eller föroreningar. Därför söker man nyligen efter gamla recept, till exempel hur man tvätta sina huvuden med ett ägg, eftersom alla kommer ihåg den skönhet och ofattbara längden på fläkten av ryska skönheter.

Kan jag tvätta mitt hår med ett ägg - bra eller dåligt?

Kyckling ägg är en mycket rik produkt med värdefulla ämnen, eftersom det i naturen är avsett för utveckling av kyckling. Följaktligen innehåller den alla nödvändiga och viktiga komponenter för en hel levande organisme.

Biokemiska studier visar att äggets sammansättning innehåller:

 • vitaminerna A, D, E och grupp B;
 • aminosyror;
 • lecitin;
 • fetter;
 • proteinkomplex.

Därför är det säkert mycket användbart att använda den aktuella produkten, inte bara för att förbereda goda rätter och ätande men även för kosmetiska ändamål.

Det är viktigt att notera att ägget är universal eftersom det är lämpligt för att tvätta både torrt och oljigt hår, normalisering av talgkörtlarna, vilket eliminerar mjäll och irritation för alltid. Dessutom är det så näringsrikt att det ersätter shampoo, balsam och mask samtidigt.

Hur tvättar du huvudet med ett ägg?

Det finns flera recept för produkten. Tänk på första en av de enklaste:

 1. Punch ett litet hål i ett råägg och dränera proteinet. Det behövs inte för att tvätta huvudet, eftersom det snabbt koagulerar i varmt vatten och inte är för värdefullt i kompositionen.
 2. Släpp äggulan från dess täckfilm. Det enklaste sättet att göra detta är att placera den här delen av ägget under rinnande varmt vatten (trycket är litet). Efter ett par minuter blir filmen på äggulan vit och blir svårare, du kan genomborra den och dränera den rena produkten.
 3. Tillsätt ett halvt glas vatten till ägget (om du använder fler äggulor, öka proportionellt vätskemängden).
 4. Smörj blandningen väl tills skum visas.
 5. Applicera det resulterande schamponet till vått hår och fingertoppar, massera bra.
 6. Lämna massan på huvudet i 10-20 minuter.
 7. Skölj håret mycket noggrant under varmt (inte varmt) vatten, kamma det med fingrarna.

Tvätta huvudet med ett ägg behöver inte efterföljande applicering av närande balm eller masker, eftersom ett förfarande ger grundlig rengöring av håret, deras fuktgivande och mättar trådarna med vitaminer.

Hur tvättar du huvudet med ägg och användbara tillsatser?

När ditt hår blir van vid denna typ av rengöring kan du diversifiera ditt hemlagade schampo med olika naturliga ingredienser.

 1. Skum så mycket barnsoppa utan tillsatser och skummet.
 2. Lägg i det råa äggula, en tesked kosmetisk ricinolja och snabbt slå.
 3. Applicera på lite fuktigt hår, massage.
 4. Skölj huvudet väl efter 10-30 minuter.

Äggschampo med kefir:

 1. Blanda äggulaen med 2 matskedar av en jäst mjölkprodukt.
 2. Beat till skum former.
 3. Applicera på trådarna och efter 15 minuter, tvätta håret väl.

Cognac blandning:

 1. Äggråsula blandat med 1 matsked nypressad citronsaft och samma mängd konjak.
 2. Applicera på hårbotten, massage över rötterna och sprid över håret.
 3. Skölj strängarna noggrant efter 20 minuter.

Hemlagad schampo med honung:

 1. I samma proportioner mala äggulorna och naturliga flytande honung.
 2. Applicera jämnt på något vått hår, massera hårbotten och tips, speciellt om de delar upp.
 3. Skölj av blandningen efter 5 minuter. Ägare av blont hår kan lämna shampoo på håret i 10-20 minuter.

Som framgår av recensioner av kvinnor, hanterar ovanstående recept med rengöring och närande hår mycket effektivare än dyra kosmetika.

Om du är en anhängare av naturliga hårvårdsprodukter donerade av naturen, kommer du definitivt att tycka om vår artikel. Lär dig hur man använder björktjära för att öka tätheten, hälsan och vitaliteten hos strängarna med enkla hemlagade masker.

Vill du använda hygieniska kosmetika, i vilken kvalitet och komposition du är säker på? Försök att göra tvål själv. Det här är inte så svårt som det verkar vid första anblicken, särskilt i vår nya artikel hittar du många intressanta och enkla recept.

Även efter en mask eller med en ölschampo kan resultatet ses och kännas. Med regelbunden användning av ölbaserade produkter ser håret ut och blir riktigt friskt från insidan. Mer information om användningen av öl för hår - i vårt material.

De mest effektiva folkmedicinska åtgärderna för hårvård är avkok av nässla, kamomill, kardborre och, naturligtvis, roten av kalken i myran. Läs i vårt material om hur man förbereder en sköljning baserad på denna växt, vilket gör att du kan glömma problemet med håravfall.

Hur man tvättar hår med ett ägg Folk remedies hår.

Ett ägg är en näringsrik produkt och en mångsidig kosmetisk ingrediens. Men dessutom är ägget också ett tvättmedel! De kvinnor som vet hur man tvätta håret med ett ägg känner inte till några problem med håret. Och alla de andra som ännu inte har provat att tvätta sina huvuden med ett ägg kommer troligen regelbundet att använda äggschampo för hår. Dess närande och fuktgivande egenskaper återställer snabbt håret, ger det glans och elasticitet. Men ett naturligt färskt ägg är naturligtvis mer effektivt än någonting, även de dyraste industriella schamponerna. Att tvätta håret med ett ägg är lätt och helt tungt.

Visst, inte alla kan enkelt tvätta sina huvuden med ett ägg. Bristen på erfarenhet och ett detaljerat recept leder till irriterande misstag, varefter du bara inte vill repetera huvudet med ett ägg. Och förgäves! Istället ta reda på hur du tvättar håret med ett ägg, och hädanefter kommer du inte att överge denna metod. Och vi åtar oss att lära oss att tvätta huvudet med ett ägg på ett korrekt och effektivt sätt.

Ägg som det bästa folkmedlet för att tvätta håret
Ägget är ett fantastiskt fenomen av natur, uppskattat upprepade gånger i värdighet i folklore, traditionell medicin och inhemsk ekonomi. Den innehåller allt som behövs för utvecklingen av ett nytt liv, och kan därför användas för näring, terapeutiska och andra ändamål som är viktiga för människokroppen. Äggvit absorberas bättre än protein från någon annan mat, men huvuddelen av näringsämnena som finns i äggulan. Dessa är värdefulla fettsyror, många vitaminer och mineraler. Därför involverar de flesta recepten för att tvätta håret användningen av äggula och inte hela ägget.

Äggula är bra för hår. Detta är en populär hårrengöring, och av flera anledningar på en gång:

 • Blommans goda substanser närmar sig håret, tränger in i hårbotten och under keratinvågar. Gradvis kan du minska håravfall, sluta håravfall och stärka lockor.
 • Äggula fettsyror ger hårglans och jämnhet, liknar effekten efter laminering. De visade ändarna efter tvättning med äggula sticker ihop och ser snyggare ut.
 • Tvättning med äggula förhindrar hår från att smälta och fungerar som en 2-i-1 schampo och balsam-sköljning.
 • Om du tvättar håret med ett ägg och regelbundet gör en äggmask för hår, blir de märkbart tjockare och mer voluminösa.
 • Enligt principen om valuta för pengarna är tvättning av huvudet med ett ägg billigt och otroligt effektivt. För att tvätta håret i medellängd, är ett kycklingägg av den första kategorin tillräckligt, vilket kostar bara pennies.
Tvätta huvudet med ett kycklingägg eliminerar mjäll, gör både kvinnligt och manligt hår lydigt och starkt. Kycklingägg som schampo är lämpliga för hår av vilken typ som helst, men proteinet har en något torkande effekt, och å andra sidan är äggulan fuktgivande och närande. Därför är det bättre för ägare av torrt hår och hårbotten att tvätta sitt hår endast med äggulor, och för dem vars hår snabbt blir tjockt, använd hela ägget.

Hur man tvättar hår med ett ägg Användbara tips
Om du ska tvätta håret med ett ägg för första gången är det bättre att börja med blandade metoder: äggoljemaskor och schampon. När håret blir vant vid den nya vården, kan du gå till enklare recept och / eller tvätta dem med ett ägg. Tänk också på sådana nyanser:

 • Gommen är tvättad av håret lättare än vitt.
 • Innan du tvätter håret, måste äggulan rengöras av flagella och en genomskinlig film i vilken den är innesluten inuti ägget.
 • Innan du applicerar ägget på håret, är det önskvärt att lätt slå, då kommer det att fungera snabbare och lättare att tvätta bort.
 • För ett hårhår appliceras ett ägg på vått hår, lättpressat för hand.
 • Gommen skummer på håret nästan som schampo. Skölj det noggrant, utan rester.
Så tvätta huvudet med äggula
Antalet ägg för en tvätt beror på hårets längd och tillstånd. För torrt hår och hårbotten är ett medel ägg tillräckligt. Ett ägg är också tillräckligt för kort hår oljig eller normal typ. Om dina lockor ligger under axelbladet är det bättre att ta två ägg, om under midjan - tre. Se till att äggen är färska, separera äggulorna från de vita och fortsätt med att tvätta huvudet:
hur man tvättar hår med äggula
 1. Förbered en behållare av lämplig storlek (kopp, skål, liten salladsskål) och häll av äggulor i den, skalade av filmen. Du kan ta bort filmen manuellt, med en gaffel eller med en särskild hushållsavskiljare. Ett annat alternativ är att hälla äggulorna i koppen med mycket varmt vatten och, när ytan härdar, piercera den och pressa ut innehållet.
 2. Lägg till äggulorna 100-150 ml rent vatten vid rumstemperatur och visp. Du kan använda en gaffel, visp eller hand mixer. Öka volymen och konsistensen i smeten.
 3. Våt håret över hela längden, och pressa ut det med händerna. Håret ska vara väldigt vått, men utan vatten som strömmar ner i strömmar.
 4. Sprid den piskade äggulaen genom håret, från rot till spets. Lämna ett tag: 5 till 20 minuter. Det är bekvämt att sätta äggulan innan du dricker, och tvätta av efter tvätt.
 5. För att tvätta skinkan från håret, använd en stor mängd rinnande vatten och massera hårbotten med fingertopparna. Guldmassan skumar först och tvättas sedan utan rester.
Efter tvättning av håret med äggula behövs ingen sköljning eller balsam. Du kan använda ytterligare hårvårdsprodukter om du vill, men det finns inget behov av dem - håret blir lätt att kombinera och stila.

Recept för tvättning av hårägg
Du kan tvätta huvudet med äggula eller hela ägg och lägga till några droppar av samma eller olika eteriska oljor i steget att slå massan. Lavendel essentiell olja ger håret en trevlig arom, och te träd och citronolja reglerar talgkörtlarna i hårbotten. Men om du verkligen vill diversifiera hårets ägghår, använd något av dessa recept:

 1. Äggula schampo med honung. Använd rätt mängd yolk, beroende på hårets längd och samma mängd flytande naturlig honung. Tillsätt vatten ganska mycket och försiktigt gnugga in det, och försiktigt vispa den här blandningen. Applicera på våtpressat hår och sprid på avskiljningar och över hela längden. Skölj efter 5-15 minuter med massörrörelser, gott om vatten. Observera att kombinationen av äggula med honung inte bara ger näring och stärker, utan också ljusar lite håret. Brunetter märker inte detta, och brunhåriga kvinnor kan förvärva en gyllene nyans av hår. Blondiner kan förbättra ljusande effekten av ägg-honungshampo, och lägger till den färska saften av en halv citron.
  schampo från äggula med kefir
 2. Äggula schampo med kefir. För varje begagnad äggula, ta 2 matskedar mogna yoghurt av något fett, men inte fett. Rör ingredienserna och visp i en lätt homogen massa. Applicera på vått hår över hela längden, gnugga vid rötterna. Låt på i 5-10 minuter och tvätta sedan med rikligt med rinnande vatten. Detta recept eliminerar mjäll och gör håret glänsande på grund av den fermenterade mjölkkomponenten. Kefir kan ersättas med naturlig yoghurt eller yoghurt, men i så fall blir effekten mindre uttalad.
 3. Äggula schampo med brandy. För varje äggula behöver du 1 matsked av högkvalitativ cognac och 1 tesked färskpressad citronsaft. Blanda dessa ingredienser och försiktigt vispa schamponen till en jämn konsistens. Applicera blandningen på vått hår, sprid över hela längden, var särskilt uppmärksam på rötterna. Skölj efter 5-7 minuter med kallt vatten, skumma och tvätta noggrant alla trådar. Ett sådant naturligt schampo eliminerar överdriven fet hår och hårbotten, vilket gör håret mjukt, hanterbart och slätt utseende.
 4. Äggula schampo med olja. Ta lika mycket yolk och teskedar vegetabilisk olja. Lämplig burk, ricinus, linfrö eller olivolja först kallpressad. Sprid och slå en liten yolk med smör, och lägg sedan till ett litet bebisschampo. Du kan ersätta baby shampoo med babysåpa eller neutral mjuk schampo utan silikon i kompositionen. Rör och använd som vanligt schampo på vått hår. Tvätta omedelbart eller efter cirka tre minuter. Vilka eteriska oljor passar bra i detta recept. Det lindrar torrhet, peeling av huden och närmar sig håret.
 5. Hela äggschampo. Blanda ett ägg med 200 ml vatten vid rumstemperatur och skaka kraftigt. Vispa tills det är skumt och applicera på hela längden av det våta håret. Lämna på i några minuter eller skölj omedelbart med mycket vatten från duschen. Detta schampo måste tvättas ut ur håret, särskilt noggrant, eftersom filmen från äggulan kan förbli på strängarna, och proteinet tvättas ut sämre än äggulan. Använd hett vatten. Efter tvätt med detta schampo blir håret torrare och stannar längre, tiden tills nästa shampooing ökar.
Naturliga produkter för att tvätta håret med ett ägg är helt säkra. Det viktigaste är att tvätta alla trådar bra. Då kommer det inte att finnas någon lukt eller partiklar av blandningen på håret. Möjligheten att tillsätta användbara ingredienser är mycket bekvämt, eftersom det gör att du kan justera det grundläggande receptet av schampo för individuella behov. Denna eller den nödvändiga oljan, vitaminerna A och E från farmaceutiska kapslar, en typ av vegetabilisk olja - allt detta påverkar shampoos egenskaper. Prova att tvätta huvudet med ett ägg efter att ha applicerat saltet eller kaffebryggan i hårbotten, och effekten av schamponet kommer att öka. Ta hand om ditt hår, använd populära recept och vara säker på sin skönhet och hälsa!Nästa Artikel
Mask för delade hårändar