Måla över grått hår: 25 bästa färger


Problemet med "metall" i strängarna är känt för var och en av er eftersom många av det fina könet ser ganska tidigt ut. Men oroa dig inte - den bästa färgen för grått hår gör att du kan dölja problemet.

Hur man väljer en bra färg?

När du väljer ett verktyg för grått hår, se till att du beaktar dessa viktiga punkter:

 • Sluta på långlivade färgämnen. Med tanke på de specifika egenskaperna hos grått hår kan mjuka medel inte göra det;
 • Var uppmärksam på effektiviteten av den grå färgfyllningen som anges på förpackningen (60, 70, 100%);
 • Undvik för ljusa eller för mörka färger - luta dig på det naturliga hårets nyans;
 • Ge företräde åt färger med vårdande ingredienser.

Tips! Om du har tvivel om färgens kvalitet eller framgången för hela proceduren, kontakta mastern. Detta gäller även för ägare av skadat hår.

Bläddra bland populära märken

Vad är det bästa hårfärgen? För att svara på denna fråga bestämde vi oss för att skapa ett betyg av de mest effektiva metoderna. Det täcker ett ganska stort antal färgämnen - från hushåll och billigt till dyrt och professionellt.

Motståndskraftig professionell färgämne Ryska tillverkare med låg mängd ammoniak. Den består av naturliga ämnen, inklusive kakaosmör, som närmar håret från insidan och gör strängarna skina och mjuka. Den har en mångsidig palett - 100 vackra nyanser + 6 färgförstärkare. Det ger håret en jämn och rik skugga. Bland minuserna kan noteras den snabba förlusten av glans.

"Loreal Professionnel Color Supreme"

Det här verktyget kostar mycket mycket, men tro mig, köpet är fullt berättigat. Effektiviteten hos denna färg är på en mycket hög nivå - det fungerar även om det grå håret har påverkat mer än 80% av håret. "Loreal Professionnel Color Supreme" innehåller Densilium-R, en speciell substans som stärker rötterna, komprimerar trådarna och återställer strukturen.

Professionell färg för grå hår, utvecklat i Holland, är uppdelad i 3 underarter - permanent, sparsam och för SPA-färgning. Paletten "Keune" är mycket stor - 107 olika toner (80 grundläggande och 5 mixer). Vad som är viktigt svarar slutresultatet alltid som anges på paketet. Färgen har en diskret lukt, irriterar inte epidermis och innehåller silkeproteiner, vilket gör strängarna mjukare.

Persistent cream paint "Palet" - ett annat populärt och budgetalternativ. Det maskerar grått hår väl, har ett unikt färgskyddskomplex, ger ett stabilt resultat i 2 månader. Innehåller 32 olika toner, från vilken du enkelt kan välja vad du behöver. Det finns tre typer av färgämnen i Palette - för lätt, halvfast och permanent färgning.

När det gäller bristerna inkluderar de frånvaron av balsam, en stark lukt och den negativa effekten av kompositionen på håret - det blir skört och överdriven. För att undvika dessa ögonblick, ta hand om ditt hår med hjälp av speciell kosmetika - masker, balm, serum. Obs och det faktum att ett rör ofta inte räcker för att måla hela längden.

Förslag Skäl L'Oreal

Mycket högkvalitativ färg, vars pris är ca 250 rubel. För dessa pengar får du inte bara likformig färgning, men också komplex vård under hela proceduren. Efter målning blir håret livligt och glänsande.

"Estel De Luxe" från "Unicosmetics"

Detta är ett professionellt ryskt varumärke som har lyckats vinna miljoner av fans under en kort period av dess existens. Väl förklädd grå hår, bryr sig om håret och erbjuder ett urval av en mycket stor palett. Ger färgade lås med glans, ljusstyrka och silkighet. "Estel" har en krämig konsistens - den sprider sig inte och sprids jämnt över hela längden. Vi är också nöjda med den unika sammansättningen - det finns ett skimrande pigment i färgämnet och en närande emulsion baserad på kitosan, vitaminer och kastanjutdrag. Bland minorna kan hänföras till en obehaglig ammoniaklukt och förmågan att torka håret starkt.

En bra färg av franskt ursprung, som tillhör en mild linje. Den har en unik formel - minsta kemikalier + naturliga ingredienser som skapar ett osynligt skyddande skal på trådarna. Färgområdet har 66 moderna färger - från naturlig till exklusiv.

Professionellt färgämne, tillverkat i Tyskland, konstruerat för långvarig färgning av grått hår. På grund av den speciella formeln spreds den inte alls och genomtränger jämnt hela längden, därför är den idealisk för husmålning. Med antalet toner tar "Igora Royal" de första platserna. Närvaron av mixtoner, som gör det möjligt att skapa unika kombinationer, är också uppmuntrande. Färgen har en trevlig fruktig arom - det finns absolut ingen kaustisk lukt. Det innehåller goda vitaminer och andra vårdämnen.

"Wella Koleston Perfect"

Denna vidhäftande färgämne kan utan överdrift kallas en epitom av oklanderlig tysk kvalitet. Speciallinjen för vitt hår föredras av både professionella stylister och vanliga kvinnor. På paletten hittar du naturliga och ovanliga nyanser. Ammoniakfri färg "Wella Koleston Perfect" torkar inte håret och ger det en rik glans. Tyvärr lite toner lite tråkig över tiden.

"Rowan" från "Acme Color"

Permanent färg med utloppsroman kan kallas den mest prisvärda. Det genomsnittliga priset är 100 rubel, men resultatet blir rik, ljus och otroligt resistent. Paletten har 30 olika toner. Den enda nackdelen med "Rowan" är en stark ammoniak lukt som inte eroderar under hela färgningsproceduren.

Matrix SoColor är ett slitstarkt gråhårfärg från USA, vars främsta fördel är den patenterade ColorGrip-tekniken. Har stor popularitet, ger hårets huvud en ljus och intensiv nyans. Den lägger sig mycket lätt, impregnerar hela längden jämnt, bevarar sin färg under en lång tid, anpassar sig till pigmenten i strängarna, vilket ger ett utmärkt resultat. Formulärfärg innehåller näringskomponenter, återställande av skadad struktur. Nackdelar - lite torra tipsen, innehåller ammoniak.

Professionellt ammoniakfärg känt italienskt märke garanterar full färgning i 100 vackra färger. Dess otvivelaktiga fördel är hög motståndskraft. I kompositionen hittar du näringskomponenter som styr strukturen av poröst hår. Tyvärr är konsistensen av detta verktyg inte så tjockt.

"Londa Color Permanent"

Du vet inte vad hårfärg är bättre att välja för grå hår? Var uppmärksam på salongkrämig kräm från "Londa Color" (Tyskland). Färgen tvättas inte i ca 8 veckor, och den oxidativa emulsionen har en positiv effekt på kompositionens enhetlighet och ger ett utmärkt resultat. Färgen tonar grått hår och läker håret. Den innehåller lipider och naturligt vax, vilket ger högkvalitativa vård och neutraliserande effekter av kemi. En viktig fördel med "Londa Color" är det överkomliga priset. Av nackdelar - ett litet urval av nyanser.

En populär färgämne med en rik palett (35 snygga färger), utvecklad i de bästa traditionerna för nanomolekylär teknik. Den innehåller vitaminerna H, E, A och B3, vilket ger ett kraftfullt skydd mot negativa influenser. Det målar mycket mjukt, vilket säkert kommer att vara ägare av känslig epidermis. En liten torr tråd, har en skarp lukt.

Tips som hjälper dig att välja färg för grå hår:

Vilken professionell hårfärgning mår bäst på grå hår? Goda mästare är glada att rekommendera "Farmavita" färgämnen - det här italienska varumärket är extremt populärt i frisörens miljö. Skapat på basis av extrakt från växter, näringsrika oljor och medicinalväxter, färgar de försiktigt hår i naturliga och djupa toner. "Farmavita" har en krämig konsistens, flödar inte alls och impregnerar jämnt hela längden.

Fördelarna inkluderar ett demokratiskt pris och en låg andel ammoniak. Bland minuserna noteras torkningseffekten och den snabba nedtonningen av färg.

Ryska permanent med lågt ammoniakinnehåll. Färgpaletten består av 80 grundtoner, 6 mixton och 12 nyanser för blondiner. Det ger en mycket hållbar färg, men torkar strängerna lite och innehåller inte extra omsorgsfulla tillsatser.

Bra flytande färg fransk produktion. Giver en långvarig effekt, förkroppsligar 100% grå hår, behagar med olika färger (45 faktiska nyanser). Inkluderat hittar du en balsam baserad på naturliga ingredienser för att återställa den skadade strukturen. Loreal Preferencefärg har en tjock konsistens, men det luktar ganska obehagligt.

"Garnier Color Naturals"

En mycket högkvalitativ produkt baserad på tre ingredienser - olivolja, avokadoolja och sheasmör. Tack vare den tjocka konsistensen flödar Garnier Color Naturals inte och är lätt att applicera. Det luktar ganska snällt, ger ljusa nyanser utan onödig yellowness. Färgen uppfyller fullständigt visat.

Ljusfärgen från SchwarzkopfHenkel (Tyskland) är avsedd för självständig användning. Innehåller naturliga ingredienser som har en positiv effekt på hårets hälsa. Vi pratar om vete proteiner, vitaminer av grupp B och aloe vera. I paletten är 20 toner.

Varning! "Syoss" kan bara användas på ommålat tidigare grått hår.

Produkten från det rysk-franska samarbetet hjälper till att ändra bilden utan att håret skadas. Helt konsekvent med den angivna paletten. Den har god hållbarhet, smälter inte länge och tvättar inte, förtäcker helt grå hår. Innehåller aktiva ingredienser (arginin och amlaolja), tack vare vilka trådarna blir otroligt mjuka. Och viktigast av allt, i "Faberlic Krasa" finns det ingen PDD, en skadlig kemikalie som ofta leder till allergier. Tyvärr har färgen en stark lukt och röret är inte så bekvämt.

Casting Creme Gloss L'Oreal

Den unika formeln av färgämne utan ammoniak eliminerar helt den grå färgen, klämmer inte på huden och orsakar inte irritation. Paletten har 28 färger. Lukten är trevlig, texturen är tjock nog för att ge en enkel applikation. Paketet har en balsam skapad på grundval av kunglig gelé. Spenderat sparsamt - ett rör är mer än tillräckligt för en genomsnittlig hårlängd. Färg erhålls med glitter.

Det kan skryta med ett brett spektrum av färger, vilket möjliggör de mest våldsamma experimenten. Den har en sparsam effekt, ger håret en vacker nyans, behåller sin struktur, ger glans och glans. Lukten är lätt och behaglig.

Det är viktigt! Naturliga nyanser ger ibland en grön subton, så det är väldigt viktigt att blanda pigmenten korrekt.

Kanske är detta en av de bästa färgerna för grå hår. Den nya utvecklingen av det franska företaget "L'Oreal" har en patenterad formel som består av Incel-molekylen, Revel Color-displaysystemet och Ionen G-mikrokatiska polymeren. Tack vare dem förstöder färgämnet inte strukturen och tvättas inte ut under lång tid. Creamy textur ger en bekväm applikation utan smet. På paletten finns både ljusa och fasthållna toner.

Professionell ammoniakfri fransk färg från det världsberömda varumärket Loreal har ingen skarp lukt och innehåller en palett med lyxiga nyanser. Det är baserat på monoetanolamin, ett unikt färgämne som gör att du kan måla över grått hår och jämföra den totala tonen. "Inoa" bryter inte mot lipidbalansen och överdriver inte strängar. Bland färgämnena finns skyddande ämnen som hindrar utvecklingen av allergier och irritation av epidermis.

Detta finska verktyg är mycket vanligt inom det professionella området. Det klarar mycket effektivt med grått hår, vilket ger inte bara högkvalitativ färg, men också intensivvård. Vaxer (bivax och arktiska tranbär), som utgör grunden för produkten, ger glans till lotionen och närar det från insidan.

Det är viktigt! Det finns ingen ammoniak, silikoner eller konserveringsmedel i Cutrin.

Berömd japansk färg har en verkligt unik kvalité - samtidigt skyddar håret och säkerställer en jämn färgning. "Lebel Materia" innehåller en liten dos peroxid och ammoniak, vilket inte hindrade det från att bli en av de bästa för att färga grå hår. Den innehåller lipider och fytosteroler, som är inblandade i den djupa förnyelsen av strängarnas struktur, liksom en betydande mängd färgpigment som bidrar till uthållig färgning.

Tyvärr finns det inga färdiga nyanser i paletten - du måste blanda grundläggande färger. Av denna anledning är "Lebel Materia" inte särskilt bekväm att använda hemma.

"Anthocyanin andra upplagan"

Professionella färgämnen för färgning av gråstrålar kan inte göra utan Anthocyanin Second Edition, en ny färg med en otroligt ljus palett och en lamineringseffekt. Basen för denna kosmetiska produkt är vegetabiliska extrakt som främjar djup färgning. Medel gläds med lätt arom och lägger till glans till lås. Tyvärr är det svårt att tvätta bort huden.

Denna klassificering är stängd med ammoniakfri jonfärg av amerikanskt ursprung. Hennes palett består av koppar, ask och naturfärger. Det finns ingen ammoniak i kompositionen - proceduren sker med deltagande av en våg av ett långt infrarött spektrum, vilket lyfter vågorna och släpper in pigmentet.

Regler för färgning av grått hår

För att använda färgen utan att håret skadas, kom ihåg dessa få regler:

 • Bestäm antalet grå trådar. Om det finns mer än 50% måste du välja proportionerna i förhållandet 1: 1.5 (syre / färg). Vid 70% av de grå hårfördelningarna fördelas i ett 1: 1-förhållande;
 • Analysera deras fördelning. Om det grå håret går jämnt och inte överstiger 50%, använd gärna mått "märkt upp till 50%". Om det förekommer öar, använd medel utan ammoniak;
 • Ställ in gråhårets och strängstyvets karaktär. För färgning av glasögonhår är proportionerna 2: 1. Kvinnor med mjukt hårhår kan stoppa i proportionerna 1: 1. De behöver ta färgen till en ton lättare än önskat;
 • Färgproceduren bör startas från baksidan av huvudet - i den här zonen den lägsta temperaturen;
 • Några dagar innan proceduren använder inte schampo och balsam
 • Bestäm om färgen. Det är svåraste att måla över grå hår på mörkt hår, eftersom de har en tätare struktur. Det är därför som de brunhåriga kvinnorna och brunetterna bör välja nyanser från det naturliga området (nära den inhemska färgen). Praktiskt taget i alla färger är de betecknade med ett nummer - 0, 4.0, 5.0 etc. För dem som vill byta färg måste du välja toner som ligger iurs medurs. I det här fallet skyddar du dig mot oförutsägbara resultat.

Medan du följer dessa rekommendationer kommer du aldrig att stöta på frågan: "Varför håller färgen inte på grå hår?".

Se också: Hur man färgar grå hår hemma (video)

LiveInternetLiveInternet

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Ammoniakfritt färgämne för hår, är det möjligt att måla över grått hår med en ammoniakfri färg?

Enligt forskare finns det 10-15 tusen hårlökar på en persons huvud. Varje dag när vi kammar förlorar vi 50-200 hår, beroende på hälsotillstånd, ålder och miljö. Och för att håret såg väl preparerat, och en frisör felfritt, tillgodoser kvinnor de flesta olika skift. Shampoo, balm, masker, balsam och hårfärg - allt detta är ordnat i rader på hyllorna på badrummet.

Europeiska forskare har uppskattat att varje kvinna som följer sitt utseende under sina liv spenderar cirka 500 tusen dollar på dessa medel. En stor del är överens. Men för att vara vacker kan du inte spendera pengar på vad, och vi förnekar oss på många sätt, bara för att få vår favorit nyhet för hårfärgning. Men inte alla färger är lika bra, och mycket ofta, i stället för den förväntade fantastiska effekten, får vi många problem: håravfall, tråkig färg, torrhet och andra problem. Det är därför valet av färgämne bör kontaktas med särskild uppmärksamhet.

Ammoniakfritt hårfärg gör det möjligt att måla över grå hår eller helt enkelt ändra hårfärgen utan att speciellt skada hälsan. Efter användning av resistenta färgämnen, skapade på basis av oxidanter, är hårets tillstånd oerhört försämrad, de måste behandlas och återställas under lång tid. Utseendet av naturliga färgämnen utan ammoniak orsakade en verklig känsla. Och även om de kan betraktas som en ganska ung uppfinning, har inte-ammoniakfärger redan hittat sina fans och blir alltmer populära.

Sådana färger är bra för frekvent användning, med hjälp kan du säkert ändra din bild så ofta du vill. Och om ditt hår är försvagat - Förtvivla inte, med hjälp av icke-ammoniakfärg, kommer du inte att orsaka dem skada, utan tvärtom, stödja och återställ lite. Sammansättningen av naturliga färger innehåller faktiskt naturliga ingredienser som har en förstärkande effekt.


 • Innehåll av endast naturliga komponenter: extrakt av hirs, björk, valnöt och druvutsäde;
 • Stöd för försvagat hår, stärka sin struktur, ge en naturlig glans
 • Mjukt färgämne, där färgämnet inte penetrerar djupt, men påverkar bara hårets yta;
 • Efter att ha använt färgen ser håret väldigt imponerande ut: ljus, blank och silkeslen. Och viktigast av allt - levande.

Trots många positiva recensioner har ammoniakfria färger sina nackdelar. Kanske är det för dig att de inte verkar så allvarliga, men det är fortfarande värt att prata om dem.

Tillverkare av sådana produkter hävdar att de håller fast på håret i upp till sex veckor. Detta är dock inte helt sant. Färgfärg blir märkbar under den andra veckan efter färgning. Och med varje shampooing blir håret blekare, och det kan finnas spår av färg på handduken. Men trots de ovanstående tenderar icke-ammoniakfärger att ackumulera färg över tiden. Så, ju oftare du använder dem, desto rikare blir din hårfärg.

För grå hår, experter råder användningen av färgämnen som innehåller kemiska oxidanter. Eller det är nödvändigt att upprepa färgningsförfarandet nästan varje vecka, vilket inte är mycket bekvämt. Men det finns en lösning! Du kan kontakta skönhetssalongen, där befälhavaren kommer att producera ett färgämne utan ammoniak, vilket fixar färgen med speciella fixeringsgeler. Således kommer håret att bli mindre skadat.

Om du har svarta hartskrullar, omvandlas du till en blondin med hjälp av icke-ammoniakfärg (även om det är bäst) kommer du inte att lyckas. Allt du kan uppnå är att lätta ditt hår med 2-3 toner.

Sådana färgämnen är mycket capricious. För att uppnå önskad effekt är det bäst att söka hjälp från en frisör. Om du

Ja, för någon och detta faktum kommer att betraktas som en nackdel. Färger utan ammoniak är två eller till och med tre gånger dyrare än varaktiga produkter. Mästarens arbete i sådan färgning värderas också högre. Om du lyckades hitta en billig ammoniakfri färg, skynd dig inte för att omedelbart köpa den. Kanske är detta en falsk. Sparar nu, du spenderar ofta många gånger på hår restaurering.


 • Du behöver inte tvätta håret före färgningsproceduren, så färgen blir bättre.
 • Men de olika lackerna och mousserna behöver fortfarande tvättas, annars riskerar man att inte få skuggan, vilket var förväntat.
 • Som vid uthållig färgning måste verktyget appliceras på hela längden av håret och hålla högst en halvtimme;
 • Det är nödvändigt att tvätta av färgen med hjälp av schampo och balsam, som kommer med färgämne. Tja, om du har på lager och gelfixare.
 • Om du bestämmer dig för att färga bara röda rötter, applicera färgen på dem, vänta 15 minuter och fördela resten av produkten över resten av håret. Skölj av efter ytterligare 15 minuter.
 • Intensiteten av effekten av färg beror på temperaturen. Därför, om du vill få en mer mättad och ljus nyans, göm håret under polyeten och rulla det med en handduk.


 • Wella Professionals - skaparna av detta verktyg hävdar att det kan klara upp till 25 spolar.
 • Chi Ilonic är en naturlig och säker produkt speciellt utformad för grå hår. Copes med grått hår 100%.
 • L'Opeal Professionals - Denna färg presenteras på den ryska marknaden i en mängd olika nyanser. Den blandar mycket bra med naturlig färg, så det ser naturligt och naturligt ut på håret.
 • Revlon Professionals är ett ammoniakfritt färgämne som är känt för dess mjukningsegenskaper. Hår efter färgning blir mjuk, silkeslen och glänsande.
 • Matrix - krämig färg. Det används för att återställa den naturliga hårfärgen.
 • Cutrin är en ganska tålig färgfärg.
 • Londacolor - ger håret en rik och intensiv nyans, paletten består av 34 färger.
 • Schwarzkopf Essential Färg - krämfärg. Förutom färgning, bryr sig om hårets hälsa. Populär för att måla grå hår, har i lager 20 nyanser.

Naturligtvis är inte alla ammoniakfria hårfärger representerade här. De är så bra att de gör det möjligt att experimentera med färg och långsamt välja din idealbild.

Grå hårfärgning

Gråt hår är ihåligt, innehåller inte pigment. De är vanligtvis målade med en serie färger "för grå hår". Och de är med ammoniak, ja)

Var inte rädd för honom, du tvätta disken? Troligtvis med hushållskemikalier? - kan också vara farligt))))) och tvättas inte till slutet. 04/05/2011 12:59:13, Vicenta

Min frisör berättade för mig att bezammiachnaya inte målar helt grått hår.

Varför tvivlade du på mästarens ord? Jag hoppas att du inte har hennes första klient med grått hår.. 04/03/2011 18:09:10, Akulina

Fann du inte det du letade efter? Se andra diskussioner:

Hur jag växte mitt hår

Färga ditt hår

Tjejer, berätta för mig professionell målning för grå hår

Vad ska man göra med grått hår brunett

Hur färgar ditt hår hemma

7ya.ru - informationsprojekt om familjefrågor: graviditet och förlossning, föräldraskap, utbildning och karriär, hem ekonomi, rekreation, skönhet och hälsa, familjeförhållanden. Webbplatsen har temakonferenser, bloggar, dagis och skolbetyg, artiklar publiceras dagligen och tävlingar hålls.

7ya.ru - informationsprojekt om familjefrågor: graviditet och förlossning, föräldraskap, utbildning och karriär, hem ekonomi, rekreation, skönhet och hälsa, familjeförhållanden. Webbplatsen har temakonferenser, bloggar, dagis och skolbetyg, artiklar publiceras dagligen och tävlingar hålls.

Om du hittar fel, funktionsfel, felaktigheter på sidan, var snäll och kontakta oss. Tack!

Motståndskraftig krämfärg för hår Fito Färg utan ammoniak, luktfri - granskning

Är det möjligt att måla över grått hår med ett ammoniakfritt hårfärg? Jag ska berätta, visa och göra dom. Min nyans är 6,0 "Natural Blonde".

Ämnet hårfärgning är väldigt populärt här på webbplatsen. Och jag kan inte passera, särskilt eftersom jag i många år har kämpat med grått hår med hjälp av olika medel: tonade balm och hårda färgämnen. Idag är det dags att berätta om min erfarenhet av att använda ammoniakfria medel - beständig kräm hårfärg utan ammoniak, luktfri Fito Färg.

Jag brukade färgade mitt hår vid Keen professionellt hårfärg. Men när jag är på mammaledighet kan jag helt enkelt inte gå dit för uppenbara skäl. Och det förrädiska grået kommer inte att vänta tills jag går ur mammaledighet och äntligen kan ta tid att besöka befälhavaren. Det hemlagade håret färgade med profkraskiy slutade tyvärr - jag brände bara mitt hår (även om färgen själv visat sig), eftersom det med min hårlängd är svårt utan vissa färdigheter att göra det själv. Medan kompositionen applicerades till hälften av håret, var det redan från den andra halvan av håret att tvätta av färgen. Resultatet - perederzhalafärg, bränt hår.

Det är därför från hösten till sena våren jag bara målade dem, men bara lite färgade dem med en tonad balmmaske. Och när håret växte ganska bra, bestämde jag mig för att använda bezammiachnoyfärg och senare klippa ca 10 cm av de mest drabbade hårändarna. Dessutom var recensionerna på det resistenta krämhårfärgen utan ammoniak, luktfri Fito färg mycket bra, och alla fick veta att hon målade ett hundra procent grått hår. Tillverkaren försäkrar också köparen. Så jag gick för det trots sunt förnuft och min frisörs rekommendationer att inte hoppas på icke-ammoniakfärger.

Jag kommer inte att plåga dig mer och gå ner till affärer.

Priset är 2,95 vitryska rubel eller 87 ryska rubel ($ 1.51). Färgen är mycket budget.

Ursprungsland - Ryssland.

Köpplatsen är Perekrestok-butiken (Mogilyov, Vitryssland).

Packning. Det finns inget övernaturligt i paketet. Den vanliga rutan med bilden av en tjej med en behaglig nyans av hår som jag verkligen skulle vilja få.

Lådan på båda sidor förseglas försiktigt med bandtätning. Öppna bara fungerar inte - behöver sax.

Fyllningen av lådan är också standard - påsar med hårfärg, två påsar med utvecklande emulsion (6%), påsar med balsam, ett par polyetenhandskar och färgningsinstruktioner, som jag noggrant studerade, vilket jag råder dig att göra.

Kremfärg - 50 ml.

Den utvecklande emulsionen - varje påse 25 ml.

Balm balsam - 15 ml.

Flavor. Lukten av färg är emellertid inte så termonukleär som ammoniakfärger, men fortfarande kraftfull nog. Luftning efter färgning med denna färg är önskvärt, annars kan du "gifta" hushållet.

Konsistens. Genom att blanda krämfärgen och den utvecklande emulsionen erhålles en ganska flytande substans. Men trots detta rekryteras det lätt med en speciell pensel och fördelas genom håret.

Komposition. Eftersom färgen är ammoniakfri innehåller den inte ammoniak. Men huvudoxideringsmedlet är väteperoxid, vilket också tarmlöst torkar hår. Jag lärde mig detta från min egen erfarenhet.

Här är de kompletta kompositionerna.

Dekryptering av kompositionen av färg och oxidationsmedel är inte meningsfullt, eftersom de definitivt inte ger någon nytta för håret. Men balsmen är rik på oljor, vilket är mycket bra.

Action. Så vänd dig till huvudämnet.

Här är löften från tillverkaren, som jag ledde (ja, inte dum?).

Lite om mitt hår.

Lång (under axelblad),

målade med resistenta färger

torr i längd och fet på rötterna,

håret blir tjockt på 4: e dagen

tipsen är mycket torra och delade,

svårt att lägga sig.

I allmänhet är den huvudsakliga uppgiften att beständigt krämhårfärg utan ammoniak, luktfri Fito Color - måla över grått hår. Jag har inte för avsikt att drastiskt ändra min naturliga hårfärg, så jag valde en 6,0 naturblond färgskugga. Tillverkaren rekommenderar dock att du väljer en mörkare ton, men det var ingen mörkare på försäljning, så jag var nöjd med vad vi hade.

Vid färgning följde jag tillverkarens rekommendationer, förutom ovanstående. Jag testade inte min hudkänslighet. Normalt tolererar min hårbotten något hårfärg, så jag såg inte heller behovet av att göra en inspektion i det här fallet.

Jag gjorde allt som min mästare gjorde i barberaren. Jag blandade alla krämfärgen och båda doserna med en utvecklande emulsion, omrördes väl och applicerade snabbt den erhållna substansen på de regrowna hårrötterna. Som min frisör rådde mig tidigare tillämpade hon generöst och önskade inte att den skulle målas över exakt grå.

Omedelbart efter appliceringen av färgen på håret i cirka fem till tio minuter kände jag en liten stickning och en känsla av den termiska effekten. Det orsakade inte mycket obehag, och jag oroade mig inte. Sedan slutade jag att känna färgarbete alls.

Hon höll det hela i 30 minuter, sedan "sträckte" den återstående färgen över hela längden av håret och väntade ytterligare 10 minuter och gick sedan för att tvätta den av.

Färgen tvättades ganska lätt, men redan i detta skede kände jag att mitt hår var väldigt torrt. Vad förväntade jag mig av väteperoxid? Vi korrigerade snabbt situationen med en återställande balsamkonditioneringsapparat. Används allt som fanns i väskan - alla 15 ml, säkert. Håret blev omedelbart mjuk, smidig och "levande", i alla fall taktil. Det är uppenbart att för att återuppliva det tidigare brända håret ligger bortom någon makt.

Och vad har jag?

Color. Annorlunda än vad som visas på förpackningen. Det är varmare med en ljus tegelton. Denna nyans är knappt märkbar, men jag ser den, för jag ville alltid få en sval ljusbrun färg, närmare den ashy. Men detta faktum gjorde mig inte mycket upprörd. Jag förstår att resultatet, som i bilden inte kan erhållas. Ta alltid hänsyn till den ursprungliga färgen, hårstrukturen och erfarenheten av tidigare färgning.

Målar grå hår. För att inte säga att den gråa målade över 100 procent, men den är vältonad och inte så slående. Men det var fortfarande märkbart för mig. Även nyans balm gav det bästa resultatet på grund av färgmättnaden. Övergången från rötterna till den tidigare målade delen av håret har jämnats och färgen såg i allmänhet ganska framträdande. För att inte säga att jag var rastlös, men jag upplevde inte någon speciell glädje från det jag såg. I allmänhet är sådan medelmåttig målning grå. Kan vara bättre.

Färghastighet Och här är ett fullständigt misslyckande. Efter att ett par huvud tvättar tvättas färgen från det grå håret helt av. De stod igen med separata strängar i den totala hårmassan. På naturligt hår blev färgen kallare och närmade sig min naturliga nyans. Därför slutsatsen - färgen är absolut inte resistent, även om tillverkaren försäkrar motsatt. Detta är vad mitt hår ser ut som en månad efter färgning. Jag visar bara smällar, eftersom det grå håret är mestadels närvarande här.

Håravfall Jag hade redan skrivit i en av mina recensioner att jag hade en hemsk hårlinje efter att ha födt. Nyligen slutade det och hår började växa tillbaka. Under schamponering lämnade bara några hår i huvudet - inom den naturliga normen. Min glädje visste inga gränser. Men efter färgning med beständigt krämhårfärg utan ammoniak, luktfri Fito-färg, återupptas hårfall. Det var inte lika kritiskt som tidigare (det fanns inget kvar att släppa), men det ägde rum fortfarande. För mig var det inte längre en tragedi, som jag förväntade mig att håret skulle börja falla ut. Fortfarande är färg färg. Denna effekt av aggressiv oxidant på håret, som inte kan påverka deras tillstånd positivt.

Den totala. Motståndskraftig ammoniakfri hårfärgskräm, luktfri Fito Färg var ineffektiv vid målning av grått hår. Hon torkar håret, provar håravfall, anpassar färg väl, men hon målar inte över grått hår och är absolut inte resistent.

Men jag köpte två hela förpackningar av denna färg. Och varför ska jag nu andra? Jag ska avsluta det om några månader. Under tiden kommer jag att använda nyans balm. Även om de inte förstör hår, men resultatet av färgning och hållbarhet är densamma.

Hur man målar över grått hår utan att håret skadas

Prestationerna från den moderna skönhetsindustrin ger en möjlighet för varje kvinna att se vacker ut, oavsett ålder. Utseendet av grått hår är oundvikligt, men för att detta faktum inte ska molna stämningen i den vackra halvan av mänskligheten är det tillräckligt att använda hårfärg.

Framväxten av innovativa färgämnen markerade en ny milstolpe i deras utveckling. Nya generationens ammoniakfria färgämnen gör färgprocessen till en trevlig och säker hårvårdsprocess.

Vad är skadlig ammoniak och kan måla över grått hår utan honom?

För att förstå varför färgämne utan ammoniak är säkrare för grå hår måste du veta vad skadan för detta ämne är och varför det införs i de flesta produkter:

 1. Huvudsyftet med ammoniak i färgämneskompositionen är dess förmåga att "öppna" hårvågorna. Denna process säkerställer smidig penetration av pigment.
 2. När man interagerar med slemhinnor leder ammoniak till irritationen. Inandning av giftiga rök påverkas också.
 3. Systematiska effekter av ammoniak har en stark toxisk effekt. Dess resultat kan vara allvarliga psykiska störningar, liksom akut förgiftning.
 4. Ammoniak orsakar allvarliga kemiska brännskador och allergiska reaktioner.

Även om effekterna av ammoniakfria färgämnen är milda, kan de ha samma effekt och hållbarhet som traditionella formuleringar.

Det finns flera fakta som bevisar effektiviteten hos säkra hårfärger:

 1. Alla färger är indelade i tre typer: resistent, färgton och icke-ammoniak. Ämnen som öppnar håret för penetration av färgämneskompositionen, fruktsyror, säkra för hår och hälsa.
 2. I icke-ammoniakfärger ökar pigmentkoncentrationen.
 3. Sammansättningen av säkra medel för färgning av hår innehåller speciella ämnen. De tätar håret efter exponering för pigment.
 4. Ammoniumfria färgämnen har en kumulativ effekt. Med flera upprepade färgningar i hårets struktur ackumuleras en stor mängd pigment och resultatet blir stabilare.

Färger utan ammoniak för grått hår

Ett ammoniakfritt hårfärg är en utmärkt lösning för dem som bryr sig om deras hälsa eller försöker undvika de negativa effekterna av kemikalier (det här problemet kommer att diskuteras nedan).

Kan måla över grått hår utan ammoniak - Moderna prestationer från kosmetologtillverkarna gör att du kan göra detta. När det gäller hållbarhet är denna kategori av färgämnen inte sämre än traditionella färger, såväl som i kvaliteten på resultatet.

Hur man väljer en icke-ammoniakfärg för grå hår

Innan färgning av grått hår utan hälsoskador är det nödvändigt att välja rätt färg:

 1. Först och främst är det nödvändigt att bestämma hårets tillstånd och antalet grå trådar, det beror på vilken typ av färg som är mer föredragen.
 2. Välj önskad nyans baserat på den ursprungliga hårfärgen.
 3. Bestäm hårets typ. Bäst av allt, ammoniakfritt hårfärg, som målar över grå hår, placeras på tunt, naturligt blont hår. I detta fall bör färgämnet vara så mjukt som möjligt, och proceduren kan utföras hemma. Om håret är svårt, skrymmande och tjockt för hjälp, bör du kontakta de professionella, eftersom det kommer att behöva ett förberedande förfarande.
 4. Måla grå hår i starka färger utan skada är ganska tveksamt, eftersom det inte finns några specifika ämnen i kompositionen som kan förstöra pigmentet.

Topp 7 bästa ammoniakfria färgerna

Innan färgning av grått hår utan att håret skadas och du väljer ett visst verktyg kan du bekanta dig med betyget på de bästa icke-ammoniakfärgerna:

 1. Igora Royal. Den har en känslig konsistens, tjock nog för att inte sprida och jämnt måla ett mönster av hår längs hela längden. Ett stort antal nyanser, trevlig fruktig lukt, närande och omsorgsfull komposition - alla dessa fördelar gör Igora Royal ledande bland färgerna i denna kategori. Priset kommer i genomsnitt 350-450 rubel.
 2. Casting Creme Gloss L'Oreal. Den har en komposition berikad med royal gelé och speciella komplex som skyddar, återfuktar och återställer strängar. Pris - 380-500 rubel.
 3. «Inoa». En av världsledarna i produktionen av kosmetika "L'oreal" för några år sedan introducerade en innovativ färg som har hög hållbarhet och är helt säker för strängar. Inoa har en delikat fruktig arom, bryr sig omsorgsfullt för hår och hårbotten och ger lockar en jämn, mångfacetterad djup färg. Kostnaden är 700-900 rubel.
 4. CHI IONIC. Avser högteknologiska färgämnen, sedan färgningsprocessen. Dess effektivitet uppnås genom att långa infraröda vågor deltar. De lyfter upp det skaliga skiktet och låter pigmenten och omsorgskomponenterna tränga in i hårets djupa strukturer. Priset är 950-1100 rubel.
 5. Schwarzkopf är nödvändigt. Prisvärd, populär och effektiv färg med en rik palett. Strukturen hos medeltätheten ger jämn färgning även hemma. Priset varierar från 460 till 550 rubel.
 6. Rowan utan ammoniak. Trots att lågkostfärgen passar perfekt, bra färg över grå hår och helt ofarligt för hår. Kostnaden är i genomsnitt 100 p.
 7. Kapous. Italiensk färg, som har en rik färg, ett högt innehåll av omsorgskomponenter och oklanderlig kvalitetsbeständig färgning. Priset är 300-400 rubel.

Naturliga färgämnen för grått hår

Fråga om hur man färgar grått hår utan skada, många tillgriper traditionella och gammaldags recept. Det mest populära sättet att färga grå hår:

Vid användning av lösningar och avkodningar baserade på dessa komponenter uppstår ett antal olägenheter och svårigheter:

 • för lång exponeringstid
 • otillräckligt effektiv färgning av grått hår;
 • ojämn färgning på grund av den inhomogena strukturen hos färgkompositionen.

Det är möjligt att uppnå önskat resultat endast 3-4 gånger, men det tar mycket tid - 3-4 timmar. Det är dock överkomligt, säkra medel.

resultat

Beständiga ammoniakfärger är snabbare och resultatet blir längre, men ammoniakfria färger har en kumulativ effekt. Med varje förfarande blir resultatet allt mer ihållande. Det är möjligt att orsaka allvarliga skador på hår, hårbotten och kroppens hälsa första gången. Det här är det värsta alternativet än att måla över grå hår utan att håret skadas på något sätt - färg eller folkmekanismer.

Telecast kanal MIR - video om det bästa färgen för grå hår

recensioner

Maria, 37 år, Perm:

"Hela mitt liv hade jag stolt mitt naturliga bruna hår, och på senare tid började gråhår att dyka upp. Under en lång tid tvivlade hon på att grå färg målade över utan ammoniak eller ej. Till slut försökte jag Igora Royal. Effekten är fantastisk: mjuka, glänsande lockar med en djup naturlig färg. "

Angela, 40, Taganrog:

"Sedin har dykt upp sedan 30 års ålder, eftersom jag har använt antingen Schwarzkopf väsentligt eller jag är helt nöjd med resultatet - likformig färgning, skenande blont hår och friskt hår."

Elizaveta, 34, Volgograd:

"Jag har hårt svart hår med mycket grått hår. Av denna anledning är jag målade i stugan. Min stylist har använt Kapous i 3 år utan ammoniak, och med varje färgning blir håret ljusare och trevligare att ta på. "

Miljoner kvinnor har redan uppskattat överlägsenhet av icke-ammoniakmedel för färgning av trådarna med grått hår, och många måste fortfarande. Trots mindre nackdelar kan säkra färger, särskilt från naturliga råmaterial, göra en hård konkurrens mot sina traditionella motsvarigheter med ammoniak.

Bäst icke-ammoniak hårfärger

Ammoniak är en kemikalie som avger skadliga rök och kan orsaka brännskador (med ökad hudkänslighet). Ammoniakfritt hårfärg ger en säker och mild färgning. Ammoniak är också en billig klarare, eftersom den innehåller väteperoxid.

Är det möjligt att färga hår med icke-ammoniakfärg?

Färg utan ammoniak har sina egna fördelar och nackdelar. Dessa verktyg är inte lämpliga för alla kvinnor, eftersom de inte målar över gråhår och återvunna rötter. På grund av användningen av ammoniakfri färg kan håret färgas ojämnt, särskilt om de redan har målats med ammoniak före.

Fördelar med färger utan ammoniak:

 • ingen skarp, obehaglig lukt;
 • mild färgning utan traumatiserande lock eller hårbotten;
 • En stor palett av färger (ammoniakprodukter leder fortfarande i detta avseende);
 • inga kontraindikationer

Professionell färg utan ammoniak är inte billig. Oavsett hur kvalitativt ett sådant verktyg är, kommer det fortfarande inte att ge ett långsiktigt resultat. Färgning, producerad utan ammoniakprodukt, varar inte mer än 2-3 veckor. Produkter som inte innehåller ammoniak, tillåter inte heller att lätta håret några toner åt gången.

Är icke-ammoniak hårfärg skadligt?

Innan du använder någon färg, testa för en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera först produkten på någon del av huden och sedan på en tunn hårsträng. Denna procedur hjälper till att undvika obehagliga incidenter i framtiden.

Professionella produkter som inte innehåller ammoniak är inte skadliga för håret. De kan användas av gravida och ammande kvinnor. Produkten blir automatiskt skadlig om den innehåller toxiska komponenter (Syoss Oleo Intense).

Hur är färgningen utan ammoniak?

Ljus nyanser av ammoniakfri färg är inte avsedda för mörka lockor. Om en kvinna från en brunett vill bli blondin, måste hon förkrossa håret. Men lättnadsproceduren förstör märkbart krullarnas tillstånd, så den positiva effekten av det ammoniakfria färgen kommer inte att märkas. Måla utan ammoniak i sådana situationer krävs för att inte skada håret ännu mer.

Ammoniak öppnar hårporer, varför krullarna blir stygga och fluffiga. Efter att ha använt ammoniakfria remedier ändras inte hårstrukturen.

Korrekt färgsparande produkt bör ske enligt följande:

 1. Färg appliceras på obehandlat hår. Samtidigt bör det på krullarna inte finnas några andra medel (geler, lacker, mousser). Först ska verktyget fördelas över rötterna och efter 10-15 minuter appliceras över hela längden av håret.
 2. Skölj inte produkten i 30-40 minuter. Den exakta tiden beror på önskad nyans: Om en kvinna vill få en stark intensiv färg, behöver hon behålla produkten längre.
 3. Sammanfattningsvis måste du sätta på krullarna. Det rekommenderas starkt att låta håret torka naturligt så att det lyser och fluffar inte.

Färgen fungerar snabbare om du sätter huvudet i en handduk (efter att du har lagt på en speciell polyetenhatt).

Hur snabbt tvättar en ammoniakfri färg?

Färger utan ammoniak tvättas snabbt, maximalt i en månad. Vissa produkter, som Garnier, linger inte på håret alls. Högkvalitativ och professionell produkt utan ammoniak håller lite mindre än ammoniakfärg. Det är möjligt att permanent tona håret med en sparsam produkt, eftersom det inte kommer att orsaka skada.

Om du gör en särskild rating av medel kommer de ledande positionerna att tas av produkter från Kapous, Matrix, Estel. De är resistenta och deras användning är inte begränsad till enkel färgning. Med dessa färger kan du vackert tonat hår, utan att ändra skuggan dramatiskt. Se vad nyanser Matrix förberedd för blondiner, brunhåriga kvinnor och brunetter här.

Översynen av färger från de bästa tillverkarna

Var kan man köpa? Nedan är en lista över ammoniakfria färger som är populära med det rättvisa könet. För att köpa kan du gå till tillverkarens officiella hemsida. Professionella produkter (Kapous, Matrix) kan också hittas i professionella kosmetikaffärer. Hur de ser ut kan ses på bilden.

Syoss Oleo Intense

Tillverkaren hävdar att Cies Oleo Intens innehåller olika vitaminer och oljor. I kompositionen finns det verkligen användbara ämnen, inklusive - argonolja som ger näring till håret. Men verktyget har en signifikant nackdel: närvaron av giftiga komponenter. Produkten innehåller sulfater (SLS), linalool (ett ämne som kan orsaka dermatit), aminofenol. Ammoniakfärg kan vara mycket säkrare än Syoss Oleo Intense.

Produkten rekommenderas inte för kvinnor med överkänslighet i huden, liksom för dem vars hår är i dåligt skick. Svett kundrecensioner, vi kan dra slutsatsen att färgen inte är resistent, något målar över grå hår och kan torka ut lock. Priset varierar från 286 till 409 rubel.

Estel Sense De Luxe

Estelle är ett kvalitetsmärke som är populärt inom skönhetsindustrin. Produkter som tillverkas av detta företag används i nästan alla frisörsalonger. Estel Sense De Luxe kännetecknas också av sin trevliga kvalitet och hög hållbarhet. Ljust pigment tvättas i 3-4 veckor, men skuggan varar upp till 2 månader. Med hjälp av produkten kan utföras som en fullständig färgning och toning.

För att tona håret, bör färgen hållas högst 15-20 minuter.

Estel Sense De Luxe är en bra, mild färg som passar för svagt, tunt hår. Produkten innehåller keratin och vitaminer, så verktyget stärker och återställer lockar. Den genomsnittliga kostnaden är 270 rubel.

Matrix Socolor Beauty

Professionell färg Matrix Socolor Beauty har en rik palett av nyanser och bra hållbarhet. Matris hårprodukter används i salonger. Detta italienska företag har länge etablerat sig inom skönhetsområdet.

Paint Matrix Socolor Beauty har en stor fördel - den är lämplig för att måla grå. Produktens sammansättning kännetecknas av närvaron av 3 användbara oljor: burdock, oliv och jojoba. Produkten innehåller ceramider R, som skyddar hårbotten och gör håret starkare. Det kostar från 336 till 505 rubel.

Matrix Color Sync

Tinting Matrix Color Sync cream-paint perfekt passar inte bara för färgning utan också för huslaminering. På paletten finns en färglös produkt som gör krullarna skina och släta. Färgen innehåller också närande oljor och ceramider R (ämnen som erhålls konstgjort från naturliga ingredienser). Produkten är lämplig för livslöst tråkigt hår. Väl målar över grå hår. Pris - 620 rubel.

Londa

Londa-företaget producerar billiga produkter för hår. Färgpaletten utan ammoniak innehåller både ljusa och mörka nyanser. Dessa medel är inte av hög kvalitet, men de ligger i ett överkomligt prisklass. Ammoniakfria produkter från Londas företag kan torka ut hår, det ger inte glans och silke. Ej lämplig för initialt torrt och livlöst hår. Ljus nyanser från paletten innehåller ett oxidationsmedel (väteperoxid), som härrör från ammoniak. Kostnaden varierar från 270 till 350 rubel.

Kapous

Capus är ett företag som tillverkar professionella hårprodukter. Företaget Kapous har en populär palett av färger, som heter Non Ammonia (without ammonia). De innehåller olika närande och regenererande oljor (jojoba, argon trä) och vitaminer. Non Ammonia skadar inte hår alls. Linjen innehåller en stor palett av färger. Produkterna innehåller inte heller parabener och SLS. Färger från Kapus är väl lämpade för både hem- och salongmålning. Det genomsnittliga priset är 300 rubel.

Garnier färg Shine

Oljig färg, som perfekt målar över grå hår och ger ett ljust pigment till hår. Garnier färg Sken närmar sig lockarna, vilket gör dem silkeslösa och glänsande. Färg är lämplig för experiment. Vissa kvinnor med sin hjälp korrigerar det olyckliga resultatet efter färgning med Tonics. Denna produkt från Garnier är bra för alla utom uthållighet. En ljus färg kommer inte att vara längre än 2 veckor, varefter den gradvis kommer att blekna. Garnier färg Shine innehåller närande oljor och tranbärsekstrakt. Sammansättningen är naturlig och ofarlig, det är därför pigmentet tvättas ut så snabbt. Kosta Garnier ca 200 rubel.

Schwarzkopf Nectra Color

Företaget Schwarzkopf positionerar linjen av krämfärg Nectra Color, som resistent och ofarligt. Pigmentet tvättas verkligen länge från krullarna (inom en månad), medan själva verktyget inte innehåller ammoniak och derivat. Paletten är liten, ljusa färger kan gå ojämnt. Mörka nyanser är av högsta kvalitet och utmärkt pigmentering. I allmänhet är verktyget lämpligt för kvinnor som vill målas i svart eller kastanjfärg. Produktens sammansättning innefattar biooljor och blomnektar.

Faberlic

Faberlic tillverkar produkter för kropp, ansikte och hår. Företaget har en rad ihållande icke-ammoniakkrämfärger. Ammoniakfria produkter från företaget Faberlic utstrålar lukten av billig ammoniakfärg. Detta är den första punkten som är alarmerande. Efter färgning och under det kan huvudet klämma fast. Denna hudreaktion talar också om en onaturlig komposition.

Verktyget rekommenderas inte för personer med känslig hud eller sprött, försvagat hår. Priset i katalogen är 179 rubel.

L'Oreal

Måla utan ammoniak från företaget L'Oreal kallas CASTING Creme Gloss. Paletten innehåller mycket attraktiva nyanser. Produkterna innehåller både naturliga ingredienser (royal gelé, oljor) och kemikalier. Paint Casting Creme Gloss kommer inte att skada håret, men det kommer inte att göra dem bättre. Huvudvårdseffekten kommer från balsam som finns i satsen. Färgverktyg från ammoniakfri linje målarfärligt över grå hår. Produkten är inte dålig, men är endast lämplig för kvinnor med relativt friskt hår. Ungefärlig kostnad - 500 rubel.

I allmänhet är ammoniakfria färgämnen en bra lösning för personer med överkänslighet i hårbotten. Och även för dem som helt enkelt inte vill skämma bort sina hår och ändra sin struktur.Nästa Artikel
Hur man applicerar ricinolja för hår